Dodaj do ulubionych

na Węgrzech wygrała prawica

13.04.26, 07:48
a forumowe lewactwo się cieszy.
Przecież to tak jakby w Polsce Konfederacja pokonała Koronę Brauna a wszelakie Tuski i Czarzaste zostały wyeliminowane właśnie.
Obserwuj wątek
    • niegracz Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 07:56
      ale dobrze że Orban przegrał
      - bratał się z Putinem
      • no-popis Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 08:01
        niegracz napisał:

> ale dobrze że Orban przegrał
        > - bratał się z Putinem
        >
        A jak przewidujesz rozwiązanie problemu pozyskania ropy i gazy przez nowy rząd węgierski?
        • perla.roztocza Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 08:05
          no-popis napisała:

> A jak przewidujesz rozwiązanie problemu pozyskania ropy i gazy przez nowy rząd
          > węgierski?

ja to tak samo jak poprzednio.
          Trzeba będzie rozmawiać z Putinem.
          I to jest wina UE, która nie zgodziła się na budowę rury z zachodu na Węgry właśnie.
          • sverir Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 19:56
            " I to jest wina UE, która nie zgodziła się na budowę rury z zachodu na Węgry właśnie. "

Albo wina Orbana, że nie zgodził się na wykorzystanie Adrii właśnie. I to nawet wtedy, gdy rzekomo miał kryzys energetyczny z powodu uszkodzenia Przyjaźni, wciąż wolał dąć w proputinowską i antyukraińską tubę, niż skorzystać z bałkańskiego rurociągu.
          • tapatik Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 23:51
            Można wykorzystać rurociąg Adria:
            www.wnp.pl/rynki/ue-premier-chorwacji-jestesmy-w-stanie-zapewnic-dostawy-ropy-na-wegry-i-orban-o-tym-wie,1043984.html
            i ciągnąć ropę z portu w Chorwacji.
            • storima Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 18:22
              tapatik napisał:

> Można wykorzystać rurociąg Adria:
              > www.wnp.pl/rynki/ue-premier-chorwacji-jestesmy-w-stanie-zapewnic-dostawy-ropy-na-wegry-i-orban-o-tym-wie,1043984.html
              > i ciągnąć ropę z portu w Chorwacji.
              >

Jedynie putinowscy kolaboranci twierdzą, że Węgry nie mają innego wyjścia niż wspieranie bandyckiej Rosji.
      • x2468 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 22:13
        Bratał się z Putinem jak cała złajdaczona polska prawica.
    • 1nanie27 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 07:58
      Gdzie ucieknie Orban i reszta jego bandy ?

www.facebook.com/sokzburaka/?locale=pl_PL
      • asia-loi Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 08:10
        1nanie27 napisała:

> Gdzie ucieknie Orban i reszta jego bandy ?

Do swoich przyjaciół Putina lub Trumpa.
        A może nie będzie musiał uciekać, jak będą takie rozliczenia jak u nas. Nakradł tak dużo, że zapewnił sobie i swojej rodzince wygodne życie na kilka pokoleń do przodu.
        • opa34 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 12:12
          "A może nie będzie musiał uciekać, jak będą takie rozliczenia jak u nas. "
          Bingo
          • no-popis Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 16:56
            opa34 napisał(a):

> "A może nie będzie musiał uciekać, jak będą takie rozliczenia jak u nas. "
            > Bingo
            Szach i mat! :)
            • x2468 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 22:15
              Do Łukaszenki, szach i mat.
              • tapatik Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 23:56
                Do Łukaszenki to jest bilet w jedną stronę, ale za to masz mieszkanie do końca życia.
                • negativum Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 01:23
                  tapatik napisał:

> Do Łukaszenki to jest bilet w jedną stronę, ale za to masz mieszkanie do końca
                  > życia.

Bierut się wyprawił do Moskwy. Nie przeżył tej podróży.
        • boggi_dan Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 04:47
          asia-loi napisała:

> 1nanie27 napisała:
          >
          > > Gdzie ucieknie Orban i reszta jego bandy ?
          >
          >
          > Do swoich przyjaciół Putina lub Trumpa.
          > A może nie będzie musiał uciekać, jak będą takie rozliczenia jak u nas. Nakradł
          > tak dużo, że zapewnił sobie i swojej rodzince wygodne życie na kilka pokoleń d
          > o przodu.
          >
          >Byś się czasami zastanowiła jakie bzdury piszesz ostatnio. Wrzuć linka co ukradł. To już jest obsesja. Przecież to kolega klubowy Orbana. Niewiadomo, czy nie wróci za cztery lata.
          • asia-loi Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 10:41
            boggi_dan napisał
            > >
            > >Byś się czasami zastanowiła jakie bzdury piszesz ostatnio. Wrzuć linka co ukradł. To już jest obsesja. Przecież to kolega klubowy Orbana. Niewiadomo, czy nie wróci za cztery lata.

To ty myśl co piszesz i patrz komu odpisujesz. Bo wyszło ci, że Orban jest klubowym kolegą Orbana 😀
        • buldog2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 16.04.26, 15:14
          Niestety, tak to jest.
    • no-popis Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 09:08
      perla.roztocza napisał(a):

> a forumowe lewactwo się cieszy.
      > Przecież to tak jakby w Polsce Konfederacja pokonała Koronę Brauna a wszelakie
      > Tuski i Czarzaste zostały wyeliminowane właśnie.
      Prawica z prawicą.
    • no-popis Oby ta nowa prawica nie rządziła jak Orban 13.04.26, 09:39

Ty widziałeś dom Orbana (zapisany na dziadka tatusia?). Prawie taki jak rezydencja Putina czy Erdogana.
      • x2468 Re: Oby ta nowa prawica nie rządziła jak Orban 13.04.26, 22:31
        A widziałeś przydomowe zoo Orbana z zebrami, bawołami etc, etc?
        www.youtube.com/watch?v=MWXMH-ncGrg
        www.reddit.com/r/hungary/comments/1jos3c7/a_val%C3%B3s%C3%A1g_az_orb%C3%A1nzebr%C3%A1kr%C3%B3l/?tl=de
    • bbuldog Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 11:55
      To znaczy, obstawiasz że będziecie mogli kraść dalej?
    • hana2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 12:07
      Faktycznie
      Przeciez to tak, jakby u nas wygrała PROUNIJNA konfa...
      • stefan4 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 12:15
        hana2:
        > Przeciez to tak, jakby u nas wygrała PROUNIJNA konfa...

Bo ta prawdziwa Konfa to raczej dostała po... łapach:

,,Ze sceny w jednym z parków w stolicy Węgier poparcia premierowi
            Viktorowi Orbanowi przed kwietniowymi wyborami udzielili m.in.
            Marine Le Pen, Matteo Salvini, Andrej Babisz i Krzysztof Bosak''

(wytłuszczenie moje)

- Stefan
    • no-popis ? 13.04.26, 16:55

> Przecież to tak jakby w Polsce Konfederacja pokonała Koronę Brauna a wszelakie
      Pocieszasz się?
      Magyar w przemówieniach mówił, że jego wzorem jest Tusk.
      • hana2 Re: ? 13.04.26, 17:18
        Perła jako prawak nienawidzi lewicy i kiedyś napisał, że nas wytępi. I sądzi pewnie, że lewica, chce wytępić prawicę. A tak nie jest. W lewicowym świecie jest miejsce dla każdego. Mnie cudzy konserwatyzm nie przeszkadza.
    • czciborwielki PO to też prawica 13.04.26, 17:15

PO to też prawica. Tylko nie neofaszystowska ani nacjonalistyczna jak PIS.
      • boggi_dan Re: PO to też prawica 13.04.26, 17:31
        czciborwielki napisał(a):

> perla.roztocza napisał(a):
        >
        > > a forumowe lewactwo się cieszy.
        > > Przecież to tak jakby w Polsce Konfederacja pokonała Koronę Brauna a wsze
        > lakie
        > > Tuski i Czarzaste zostały wyeliminowane właśnie.
        >
        > PO to też prawica. Tylko nie neofaszystowska ani nacjonalistyczna jak PIS.
        To jeszcze gorzej dla nich.
        Ciekawe, czy tuskojady będą też tak jak Orbana nazywać Magyara podnóżkiem Putina?
      • hana2 Re: PO to też prawica 13.04.26, 17:32
        Dokładnie. U nas jest tyle lewicowców ile łączne poparcie Lewicy i Razem.

Nasza skrajna prawica walczy z wyimaginowaną lewicą, która rzekomo twierdzi, że jest 100 płci, która rzekomo nie ma potomstwa. A jeśli już ma przyjść na świat dziecko u lewaków, to urodzi je facet (stąd genialny pomysł prawicy, aby w prawie unijnym zakazać zachodzenia w ciążę facetom - nie każdy musi być orłem z biologii...).

• bobislaw.borboje Re: PO to też prawica 13.04.26, 20:10
          Nasza skrajna prawica jest tak skrajna, że de facto jest lewicą.
          • x2468 Re: PO to też prawica 13.04.26, 22:37
            W żadnej innej partii nie ukryło się tylu byłych pezetperowcowi ilu jest w pis. Choccy towarzysz Czarzastego z "Stowarzyszenia Ordynacka" Melex - Karski dzisiaj jak najbardziej dobry wzór prawicowca.
    • boggi_dan Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 17:28

Przecież chodzi o to. Tylko o Ziobro i Romanowskiego. Magyar to bliski współpracownik Orbana. To taki Tusk 2
      Węgrzy jeszcze będą żałować. Zresztą przyjedzie do Polski na papatki do Donalda Mniejszego.
      • hana2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 17:49
        "Węgrzy jeszcze będą żałować"

Taaa, tak jak my żałujemy, że pogoniliśmy tęczowego prezesa jego pazerną ferajnę.
        • perla.roztocza Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 18:32
          hana2 napisała:

> Taaa, tak jak my żałujemy, że pogoniliśmy tęczowego prezesa jego pazerną ferajnę.

ale tęczowy nie jest prezesem tylko prezydentem stolicy właśnie.
          • hana2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 19:41
            Prezydent Warszawy stara się bardzo, aby stolica rozkwitała i zachwycała. Oraz o to, aby nawet skryci tęczowi czuli się w niej dobrze, czuli się akceptowani.

A tobie jak się podoba Warszawa?

• perla.roztocza Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 20:41
              hana2 napisała:

> Prezydent Warszawy stara się bardzo, aby stolica rozkwitała i zachwycała. Oraz
              > o to, aby nawet skryci tęczowi czuli się w niej dobrze, czuli się akceptowani.
              >
              > A tobie jak się podoba Warszawa?

należałaś do pzpr właśnie?
              • bobislaw.borboje Przecież Ty, perła 14.04.26, 19:50
                jeszcze na aquanecie chwaliłeś się jako "tomek", ze należałeś (krótko) do pzpru.
                • perla.roztocza Re: Przecież Ty, perła 14.04.26, 21:45
                  bobislaw.borboje napisała:

> jeszcze na aquanecie chwaliłeś się jako "tomek", ze należałeś (krótko) do pzpru

za co ci Bolek płacili w tym sb skoro z ciebie taka rura a nie skuteczny tropiciel właśnie?
          • sverir Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 20:08
            " ale tęczowy nie jest prezesem tylko prezydentem stolicy właśnie."

Seattle nie jest stolicą.
          • tapatik Re: na Węgrzech wygrała prawica 14.04.26, 00:01

> ale tęczowy nie jest prezesem tylko prezydentem stolicy właśnie.

Prezydent stolicy jest heretykiem, ma żonę i dwójkę dzieci.
            Natomiast prezes ma kota.
            • sverir Re: na Węgrzech wygrała prawica 14.04.26, 20:11
              " Natomiast prezes ma kota."

Jak to powiedziała pewna wyznawczyni pana prezesa, pan prezes ożenił się z Polską (albo coś w tym rodzaju).
              • opa34 Re: na Węgrzech wygrała prawica 14.04.26, 20:54
                Bidna ta Polska
      • hana2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 19:43
        Boggi, trzymam kciuki za siostrzeńca. Nie pamiętałam, że masz dziś i jutro ciężko dzień.
        • boggi_dan Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 22:07
          hana2 napisała:

> Boggi, trzymam kciuki za siostrzeńca. Nie pamiętałam, że masz dziś i jutro cięż
          > ko dzień.
          Dzięki Haniu. Wiesz jak jest nas nie dzielą poglądy polityczne.
          • negativum Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 01:38
            boggi_dan napisał:

> hana2 napisała:
            >
            > > Boggi, trzymam kciuki za siostrzeńca. Nie pamiętałam, że masz dziś i jutr
            > o cięż
            > > ko dzień.
            > Dzięki Haniu. Wiesz jak jest nas nie dzielą poglądy polityczne.

Hanka jest mądra. A jakie ma poglądy polityczne to mnie obchodzi. Mam nadzieję, że przeszło jej dochodzenie do moich poglądów. Te się zmieniają w zależności od sprawy. Kobiety zawsze szanuję, a jak niektóre chcą być nazywane "macicami" to tak będę je z szacunku nazywał. Czekam teraz na tą :)

Nigdy od Hanki nie słyszałem "moja macica jest moja". Naprawdę to dziwne, że dano mi bana, za nazywanie macic, przez same macice i to w dniu 8 marca, kiedy można było świętować np. taką poślednią Skłodowską. Ta miała 2 córki. Ale kogo to obchodzi? Ważna jest macica Skłodowskiej.
            • hana2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 03:45
              Nazywanie kobiet narządami to jest odczłowieczanie. To jest mowa nienawiści. To jest karalne w cywilizowanym świecie.
              • negativum Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 13:33
                hana2 napisała:

> Nazywanie kobiet narządami to jest odczłowieczanie. To jest mowa nienawiści. To
                > jest karalne w cywilizowanym świecie.

W mediach tego dnia było tylko o macicach, a nie o mózgu, czy sercu. I mówiły to stworzenia, które określają się jako kobiety. Jak widzisz dzień chłopaka? Rozmowa tylko o członkach? Przecież sformułowanie "mój członek, jest mój" brzmi kuriozalnie. A bez tego członka, fabryka produkująca tabletki PO, by zbankrutowała. Więc jest o czym rozmawiać, choćby z punktu widzenia biznesu firm farmaceutycznych.

Ciebie cenię bardzo jako kobietę. Możemy pogadać na różne tematy. I jest OK. I tak ma to wyglądać, a nie dyskusje jednego dnia o macicach, a kolejnego o członach, bo jest święto.

Jadwiga Andegaweńska została Królem Polski młodo. Bodajże w roku 1484 czwartym. W tamtych czasach zostanie przez kobietę i to młodą Królem nie było zbyt popularne w Europie. Potem zaczęto się rozglądać za jej parterem. Padło na Jagiełłę. Ale ten został Królem dopiero po śmierci Jadwigi.

Jadwiga była oczytana, znała kilka języków. Niestety zmarła przy porodzie. Sepsa.
                • hana2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 14:16
                  ""mój członek, jest mój" brzmi kuriozalnie"

Dopóki partyjni ortodoksi nie zaczęliby wam zaglądać w spodnie.

Przyjmuje do wiadomości, że mnie cenisz, ale ja się boje ludzi z poglądami, że ofiara jest sama sobie winna. Na tym kończę temat.

• negativum Re: na Węgrzech wygrała prawica 16.04.26, 11:36
                    hana2 napisała:

> ""mój członek, jest mój" brzmi kuriozalnie"
                    >
                    > Dopóki partyjni ortodoksi nie zaczęliby wam zaglądać w spodnie.
                    >
                    >
                    > Przyjmuje do wiadomości, że mnie cenisz, ale ja się boje ludzi z poglądami, że
                    > ofiara jest sama sobie winna. Na tym kończę temat.

Jako jeden z nielicznych miałem komputer chyba od 89 roku.
                    I jako dzieciak przepisywałem ludziom prace dyplomowe, za kasę po nocach.
                    Pamiętam do dziś "Wiktymologiczne aspekty przestępstwa zgwałcenia".

Jest cała dziedzina prawa co się wiktymologią nazywa. Ogólnie o udziale ofiary w przestępstwie.
                    Kiedyś na ulicy spotkałem parę, gdzie chłopak szarpał dziewczynę, a ta krzyczała. Zainterweniowałem i wiesz co, ta szarpana dziewczyna rzuciła się na mnie z pazurami.
                    • hana2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 16.04.26, 14:43
                      "Jest cała dziedzina prawa co się wiktymologią nazywa. Ogólnie o udziale ofiary w przestępstwie"

I to ma sens. Kobieta idzie do więzienia za współudział w gwałcie. Założyła krótką spódniczkę i trafiała na troglodytę nie panującego nad własnym popędem.

Dlatego w Afganistanie kobiety zakładają burki.

• bobislaw.borboje Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 10:18
              Naprawdę dostałeś bana za kretyńskie seksistowskie wypowiedzi w dniu Święta Kobiet?
            • ta Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 11:32
              negativum napisał:

> „Naprawdę to dziwne, że dano mi bana, za nazywanie macic, przez same macice

Kłamiesz
              Bana dostałeś za zgłoszony post wpisany w wątek z życzeniami dla kobiet w dniu 8 marca.
              Nazwałeś epitetem wulgarnie kobiety, które (opisowo) nie uzyskują satysfakcji w życiu intymnym oraz stwierdziłeś, że zachorują na choroby nowotworowe narządów rodnych i poumierają.

Za ordynarne grubiaństwo i chamstwo nadzwyczajne dostałeś bana.
              I jak widzę ta kara niczego cię nie nauczyła.
              Jak byłeś chamem tak nim pozostajesz, bany nie prostują tej wady charakteru.
              • negativum Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 13:11
                ta napisała:

> negativum napisał:
                >
                > > „Naprawdę to dziwne, że dano mi bana, za nazywanie macic, przez same maci
                > ce
                >
                > Kłamiesz
                > Bana dostałeś za zgłoszony post wpisany w wątek z życzeniami dla kobiet w dniu
                > 8 marca.
                > Nazwałeś epitetem wulgarnie kobiety, które (opisowo) nie uzyskują satysfakcji w
                > życiu intymnym oraz stwierdziłeś, że zachorują na choroby nowotworowe narządów
                > rodnych i poumierają.
                >
                > Za ordynarne grubiaństwo i chamstwo nadzwyczajne dostałeś bana.
                > I jak widzę ta kara niczego cię nie nauczyła.
                > Jak byłeś chamem tak nim pozostajesz, bany nie prostują tej wady charakteru.

To ja wymyśliłem "moja macica jest moja"?

Kobieta to coś więcej niż macica. Podałem przykład swojej kotki. Żyła tylko 12 lat. Potem znajomy lekarz mi powiedział, że jakby urodziła kocięta, czy wysterylizował ją po pierwszej rui, żyła by 20, 25 lat a może i więcej. 8 marca w mediach wypowiadały się same nawiedzone, z wielkiego miasta. Nie było żadnego podkreślenia WIELKICH kobiet. Jak np. Skłodowskiej. Tylko ja, ja, ja… Kobiety potrafią być wielkie, ale ty się do nich nie zaliczasz. Nikt, nawet w latach 2 tych nie dyskryminował Skłodowskiej, bo prócz macicy miała jeszcze mózg. Osiągnęła coś, co nie udało się powtórzyć nikomu. Nobele z fizyki i chemii.

Ostatnio rozmawiałem z pewną 25 letnią Niemką (narodowość nie ważna). Rozmowa była miła, długo trwała. Nagle ta zaproponowała mi, że da mi swoje intymne zdjęcia, jeśli jej zapłacę. Powiedziałem, że nie jestem tym zainteresowany. I kontakt się urwał. To nie mężczyźni sprowadzili kobiety do roli szmat. To zrobiłyście wy, czy te. Na co mi zdjęcia waginy jakiejś dziewczyny, i to jeszcze odpłatnie? Ja z nią o Kościołach Pokoju, literaturze, historii, geografii, muzyce, itp., a ta czy nie chciałbym kupić jej nagich zdjęć. Na szczęście są jeszcze kobiety normalne. Może za rok dopuszczą je do mikrofonu w mediach. To ich święto.
                Dzisiaj w radio kobieta mówiła o swej miłości życia - mieczach samurajskich. Ma ich kilkadziesiąt sztuk. Pasjonuje się nimi i mówiła naprawdę szczerze i ciekawie. Wywiezienie każdego miecza z Japonii wymaga pozwolenia ministra. Koszt oryginalnej katany zaczyna się od 5000 €. Górnego limitu nie ma. Może dochodzić do kilku mln €. Np. katana jakiegoś generała z 15 wieku. To jest kobieta z jajami. Jako konika wybrała sobie samurajskie miecze. Oby nie została okradziona. Bo wartościowych mieczy ma sporo.
                • ta Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 13:42
                  Sprostowałam twoje kłamstwo na temat zbanowania.
                  Nie zwracaj się więcej do mnie.
                  EOT
                • hana2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 14:30
                  "Ostatnio rozmawiałem z pewną 25 letnią Niemką"

Spójrz się na tę historię bardziej optymistycznie. Z twojego postu wynika, że nim zaproponowała ci nagie zdjęcia trochę z nią jednak o literaturze i sztuce porozmawiałeś.
                  • negativum Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 14:57
                    hana2 napisała:

> "Ostatnio rozmawiałem z pewną 25 letnią Niemką"
                    >
                    > Spójrz się na tę historię bardziej optymistycznie. Z twojego postu wynika, że n
                    > im zaproponowała ci nagie zdjęcia trochę z nią jednak o literaturze i sztuce po
                    > rozmawiałeś.

Tak. Ale na nagie fotki nie dam się naciągnąć :) A sprzedawanie (propozycja) intymnych zdjęć to jednak swojego rodzaju kurestwo. Jest Bawarką, chrześcijanką. Chciałem jej pokazać np. Kościół Pokoju w Świdnicy. Nie oferowałem jej związku z z nią, wręcz mówiłem, że jestem 3 dekady starszy. Ta stwierdziła, że to żaden problem, po czym zaoferowała mi swe zdjęcia odpłatnie jak dziwka i to mnie zmroziło. Moje kumpele zdradzają swych partnerów. Ale nie dla pieniędzy. Ot, po znajomości :) Nie wnikam w ich życie rodzinne, one nie wnikają w moje. Szanujemy się.
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 15:20
                  Scena z Grand Hotelu w Sopocie, za czasów najlepszego wykidajło, obecnie zwanego "Prezydentem".

"Ostatnio rozmawiałem z pewną 25 letnią Niemką (narodowość nie ważna). Rozmowa była miła, długo trwała. Nagle ta zaproponowała mi, że da mi swoje intymne zdjęcia, jeśli jej zapłacę".
    • sverir Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 19:51
      "Lewactwo" się cieszy, bo wygrała bardziej proeuropejska prawica. Nieprawdą jest bowiem, że "prawicowość" wyklucza integrację. Powiedziałbym więc, że to raczej bardziej jak zwyciestwo PSL nad PiS lub Braunem, a nie jak Konfederacja.
    • bobislaw.borboje Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 20:05
      Nareszcie.
      Po 16 latach rządów putinowskiego komucha prawica węgierska unormuje stosunki z UE.
    • feelek Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 20:35
      W Polsce też.
      KO to liberalna centroprawica.
      • obrotowy tak jest. 13.04.26, 22:42
        feelek napisał:
        > KO to liberalna centroprawica.

tak, to prawda.

tylko moja Lewica bierze w tym udzial.

uwaza, ze to mniejszy gnoj - niz brac udzial w koalicji z narodowa Lewica - czy PiSem.

wybrali Swiatopoglad nad Kase.
      • qwardian Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 10:17
        KO przegrało wybory z PiS w 2023 roku. Stąd towariszcz marszałek Wołodymir Czarzastoj na czele Sejmu..
    • buldog2 Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 22:33
      PiS chciało mieć Budapeszt w Warszawie. Oby Péterowi Magyarowi nie zamarzyła się Warszawa w Budapeszcie. Najlepiej będzie gdy wszystko pozostanie na swoim miejscu.
    • tapatik Re: na Węgrzech wygrała prawica 13.04.26, 22:42
      Nie.
      Gdybyśmy chcieli sytuację na Węgrzech odnieść to do Polski, to wygrało centrowe PO, a dostał się jeszcze PiS i parę sztuk z Konfy.
    • bobislaw.borboje Prawica? 14.04.26, 19:46

Tania rada z kraju tanich Rad twierdzi, że wygrał lewak:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,179868368,179868368,Batyr_jedzie_ratowac_onuce.html?t=1776019345#p179925700

• poznaniak.jeden Re: na Węgrzech wygrała prawica 14.04.26, 20:16
      a ty nienawidzisz wszystkich i nazywasz ich lewactwo. To już wolę być po tej stronie. Po drugiej jest Trump, Putin i Kaczyński
      • bobislaw.borboje Re: na Węgrzech wygrała prawica 14.04.26, 21:03
        I nasz sąsiad, ulubieniec "sędziego" Szmyta, byłego "redaktora" Jakimowicza i byłego marszałka Senatu Karczewskiego.
    • tapatik Re: na Węgrzech wygrała prawica 14.04.26, 21:14
      PiS i TV Republika o Orbanie kilka godzin po podaniu oficjalnych wyników wyborów na Węgrzech:
    • no-popis Nic istotnego na Węgrzech nie zmienia się 15.04.26, 05:27
      Wielkie gratulacje Tuska dla Petera ale przecież politycznie niewiele się zmienia.
      Magyar w imieniu Tisza zadeklarował taką samą politykę w sprawie imigrantów jaką dotychczas prowadził Orban.
      Jest przeciwny zmianie prawa veta w UE na głosowanie większościowe.
      Magyar podkreślił, że Węgry będą nadal importować rosyjskie surowce energetyczne. MAgyar nie będzie palił jak Orban ale będzie palił ale się nie zaciągał :)
      Deklaruje współpracę z Rosją natychmiast po zawarciu pokoju Ukraina-Rosja.
      • bobislaw.borboje Kolejny stek kłamstw czerwonego propagandysty 15.04.26, 10:13

odebranych z Nowogrodzkiej.
        pro-pis napisała:

> Magyar w imieniu Tisza zadeklarował taką samą politykę w sprawie imigrantów jak
        > ą dotychczas prowadził Orban
        .

Nic takiego Pan Magyar nie zadeklarował. Powiedział, że w polityce migracyjnej Węgier "zajdą zmiany, które z zewnątrz mogą wydać się niewielkie". Jest oczywiste, że Węgry nie bedą przyjmować uchodźców z Ukrainy, bo Węgry, zwłaszcza te północne nienawidzą Ukraińców od zakończenia I WW i uważają, że stracili sporo ziem c.k. monarchii na rzecz Ukrainy właśnie.

> Jest przeciwny zmianie prawa veta w UE na głosowanie większościowe.

Magyar jest politykiem prounijnym i zrobi to, o co Unia go poprosi.

> Magyar podkreślił, że Węgry będą nadal importować rosyjskie surowce energetyczne.

To akurat jest prawda. Propagandysta zapomniał nadmienić, że w tej wypowiedzi Magyar dodał: "tak długo jak Węgry nie będą miały innego wyjścia".

> MAgyar nie będzie palił jak Orban ale będzie palił ale się nie zaciągał

Na razie to orbaniści palą dokumenty, niszczą dowody swoich przestępstw, jak w Polsce komuniści w 1989.

> Deklaruje współpracę z Rosją natychmiast po zawarciu pokoju Ukraina-Rosja.

Ciekawe co na to der Putler, którego urzędnicy już uznali Węgry za państwo wrogie rosji.
      • tapatik Re: Nic istotnego na Węgrzech nie zmienia się 15.04.26, 12:39
        Ale nie będzie blokować 90 mld € pomocy dla Ukrainy.
        No i dwóch uchodźców obiecał wywalić z kraju, a nam oni by się przydali.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Nic istotnego na Węgrzech nie zmienia się 15.04.26, 15:26
          > No i dwóch uchodźców obiecał wywalić z kraju, a nam oni by się przydali.

Z tym tak się nie spiesz bo zanim do tego dojdzie to minie kilka miesięcy, a w tym czasie może jeszcze wiele się zmienić.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Nic istotnego na Węgrzech nie zmienia się 15.04.26, 15:24
        > Magyar podkreślił, że Węgry będą nadal importować rosyjskie surowce energetyczne.

Zelenski na to konto od razu zapowiedział, ze naprawi rurę, którą niedawno Urki uszkodzili.
        • tapatik Re: Nic istotnego na Węgrzech nie zmienia się 15.04.26, 17:31
          Czyli nie będzie wrogości jak za Orbana, tylko neutralność.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: na Węgrzech wygrała prawica 15.04.26, 15:29
      Jest git. Trump ma o nim dobre zdanie.
      - Myślę, że ten nowy człowiek dobrze sobie poradzi, to dobry człowiek😂 - oświadczył Trump.
    • storima Re: na Węgrzech wygrała prawica 16.04.26, 09:24
      Wraz z przegraną na Węgrzech putinowskich kolaborantów skończyło się rozsiewanie antyukraińskiej kremlowskiej propagandy.

Dwa dni po wyborach Węgierskie Siły Zbrojne rozpoczęły wycofywanie żołnierzy z obiektów krytycznych, które mieli chronić z powodu rzekomego zagrożenia atakiem ze strony Ukrainy - poinformował węgierski, niezależny portal informacyjny 444.hu, powołując się na oświadczenie ministerstwa obrony Węgier. Żołnierze pozostali jedynie w okolicy kilku obiektów, ponieważ firmy je obsługujące dokonują przeglądu i rewizji własnych środków oraz procedur bezpieczeństwa - dodano.

wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198013,32731049,orban-straszyl-atakiem-ukrainy-wyslal-wojsko-po-wyborach.html#do_w=484&do_v=1870&do_st=RS&do_sid=1724&do_a=1724&do_upid=1870_ti&do_utid=32731049&do_uvid=1776315478231&s=BoxOpImg5
      • no-popis Re: na Węgrzech wygrała prawica 16.04.26, 15:25
        storima napisał:

> Wraz z przegraną na Węgrzech putinowskich kolaborantów skończyło się rozsiewani
        > e antyukraińskiej kremlowskiej propagandy.
        Storima, bardzo się mylisz.
        "Antyukraińska propaganda", jak to nazywasz pozostanie ale też i "antyimigrancka". Zmieni się i poprawi współpraca z KUE i to wszystko.
        • storima Re: na Węgrzech wygrała prawica 16.04.26, 15:45
          no-popis napisała:

> storima napisał:
          >
          > > Wraz z przegraną na Węgrzech putinowskich kolaborantów skończyło się rozs
          > iewani
          > > e antyukraińskiej kremlowskiej propagandy.
          > Storima, bardzo się mylisz.
          > "Antyukraińska propaganda", jak to nazywasz pozostanie ale też i "antyimigranck
          > a". Zmieni się i poprawi współpraca z KUE i to wszystko.

Ten komentarz prześlij raczej do nowego premiera Węgier.

Donieś mu, że rozsyłane są fake newsy: „Putin ma rację istnieje permanentne
          zagrożenie ataku Węgier ze strony Ukrainy.”

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka