szczurbiurowy 25.11.04, 22:25 Jak na razie (połowa programu) bardzo dobrze mu idzie. Jestem pod wrażeniem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 25.11.04, 22:57 program sie zakończył..LIS znalazł się w narożniku! młodzież przeeciwna Giertychowi się skompromitowała, jeden z lewicowców nie umiał okreslić dlaczego jest przeciw Giertychowi!!! kompromitacja lewactwa na maksa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: Giertych u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:06 Lis ustawił program jako pojedynek do jednej bramki. W zamierzeniu miał zmieść Giertycha z powierzchni. Cały czas strzelał z broni dużego kalibru. I... przegrał. Dlaczego? Pomylił bramki. Czy ktoś jeszcze uważa, że Lis to poważny kandydat do prezydentury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Giertych u Lisa IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.11.04, 23:09 Oglądaliśmy różne programy? Piękne były opinie ks. Czajkowskiego i Niesiołowskiego o wodzusiu ;-) Lis przeczołgał Giertycha jak młodego wojaka. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 25.11.04, 23:10 Te opinie aby tylko pogrążyły tych co je wygłaszali...a ks Czajkoski niech sie wreszcie wytłumaczy z dziecka które 13 lat temu zrobił pewnej swojej studentce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Giertych u Lisa IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.11.04, 23:24 A cóż wspólnego ma dziecko z Giertychem? Razem je robili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Giertych u Lisa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 12:47 Byłeś materacem? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: Giertych u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:25 Gość portalu: tadek napisał(a): > Oglądaliśmy różne programy? Piękne były opinie ks. Czajkowskiego i > Niesiołowskiego o wodzusiu ;-) Lis przeczołgał Giertycha jak młodego wojaka. Z Twojej wypowiedzi wynika, że diametralnie różne. Zobaczyłeś i usłyszałeś to, co chciałeś. Ziejącą nienawiść potraktowałeś jak rzeczowe argumenty. Brak kultury jako błyskotliwą wypowiedź. Czy naprawdę już nie potrafisz z dystansem słuchać o czym mówią inni? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 25.11.04, 23:27 lewacy nie potrafią inaczej...jak im brakuje argumentów to zaczynają bluzgać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Giertych u Lisa IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.11.04, 23:29 A kto bluzgał osiołku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: Giertych u Lisa IP: *.cable.alamedanet.net 27.11.04, 02:24 "lewacy nie potrafią inaczej...jak im brakuje argumentów to zaczynają bluzgać" "Oszolomie", normalni Polacy-lewacy, nie bluzgaja innym Polakom, poniewaz ci inni maja inny swiatopoglad na polityke, gospodarke itd. nie bluzgaja tez na KK i na wartosci drogie Polakom zwlaszcza starszym Polakom, czesto swoim rodzicom i dziadkom, poniewaz sluchaja RM, chodza do kosciola, bronia ksiezy, ale takze bronia dobrego imienia Polski i Polakow w kraju i na swiecie. Wszystkie obrzydliwosci splywaja na Polakow z cieknacych ust nienawistnych Judeo (polad)czykow zasiedzialych od dawna w Polsce. Nienawsc do Polakow im rozum odebrala... a Ty badz madry i uzywaj wlasciwych slow. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: Giertych u Lisa IP: *.cable.alamedanet.net 27.11.04, 02:40 'Judeo(polaNd)czykow" - chcialem napisac. Wlasciwie powinienem napisac "Judeolandczykow", bo Poland im sie moze zle kojarzyc i moga sie obrazic. Jesli tak to przepraszam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Giertych u Lisa IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.11.04, 23:32 Nie tak. Zobaczyłem wściekłego Giertycha. Giertycha kłamcę, autokreatora. Biednego polityka na posyłki którego PO i tak odstrzeli jak dojdzie do władzy. Taki duży spocony ideolo ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 25.11.04, 23:39 Ja zaś zobaczyłem świetną obrone |Giertycha i kjego wspaniały kontratak posyłający Lisa do narożnika i totalną kompromitację wypoiadającego sie młodzieńca z publiczności...właściwie to nie byłą wypowiedź tylko bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Giertych u Lisa IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.11.04, 23:41 Bronią się winni. Niewinni atakują ;-) Co do młodzieńca nie mam zdania. On nie był gościem w programie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 26.11.04, 12:08 kto sie tłuacy ten nic nie znaczy? a więc dobra Kuroń to pedofil! Owsiak to złodziej...no zobaczymy czy nie staniesz w ich obronie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: Giertych u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:43 Gość portalu: tadek napisał(a): > Nie tak. Zobaczyłem wściekłego Giertycha. Giertycha kłamcę, autokreatora. > Biednego polityka na posyłki którego PO i tak odstrzeli jak dojdzie do władzy. > Taki duży spocony ideolo ;-))) Dokładnie tak! Właśnie potwierdziłeś moje obawy. Proponuję obejrzenie powtórki. Przydatne może być nagranie programu. Tak, na wypadek, gdyby powtórne odsłuchanie okazało się niewystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Giertych u Lisa IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.11.04, 23:45 I to sa twoje argumenty w dyskusji? Giertychowi gratuluję obrońców. No ale cóż, jaki pan, taki kram ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: Giertych u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:59 Gość portalu: tadek napisał(a): > I to sa twoje argumenty w dyskusji? Póki co, nie było żadnej dyskusji merytorycznej. Zwróciłem tylko uwagę, że kierujesz się emocjami zamiast logiką i rzeczywistym przebiegiem programu. > Giertychowi gratuluję obrońców. W którym miejscu stwierdziłem, że jestem obrońcą Giertycha? Moja wypowiedź była z pozycji obserwatora. Nic poza tym. > No ale cóż, > jaki pan, taki kram ;-) Giertych nie jest dla mnie ani panem, ani swatem. W wielu kwestiach nie zgadzam się z nim, czego wielokrotnie dałem wyraz na tym forum. Widzę, że strzelania uczyłeś się razem z Lisem. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 25.11.04, 23:09 Jest takie powiedzenie - chytry traci dwa razy..jak na lisa okazał się mało przebiegły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Giertych u Lisa IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.11.04, 23:38 Na Giertycha wystarczył ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 25.11.04, 23:40 to znaczy ze liberalne lewactwo jest w stanie agoinii skoro uważa sze to wystarczyło...jak tak dalej pójdzie to Lis beknie a program zleci z anteny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Giertych u Lisa IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 26.11.04, 00:06 "Liberalne lewctwo" Czy ty już nie potrafisz mówić własnym głosem? Lis beknie? To prywatna stacja niemoto. I przed kim ma Lis "bekać"?;-) Przeczysz samemu sobie. Przed chwilą napisałeś, ze Giertych wygrał ;-) Jeśli wygrał, to dlaczego chce ścigać to nieboże Lisie? ;-)Giertych bije pokonanych? Zacznij używać głowy, myślenie nie boli ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 26.11.04, 12:12 przed kierownictwem Polsatu..bowiem stacja prywatna nastawiona jest na zysk jeśli program będzie słąby to za jakiś czas będzie zdjęty..a pan LIS JEST PRZEREKLKAMOWANYM podzrędnym dziennikarzyną...odszedł z |TVP potem odszedł z TVN..ciekawe kiedy odejdzie z polsatu..to wyjątkowo konfliktowy człowiek..ma on szcęście ze nie żyje w Japonii..tam ktoś kto dwa razy zmienił pracę jest niewiarygodny...bywa ze ląduje nma dworcu na śmietniku wśród bezdomnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Giertych u Lisa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 12:35 Poseł Giertych kłamał od początku tej sprawy. Zachowuje się jak sztubak przyłapany na kłamstwie. Idzie w zaparte. Gdyby sam z własnej woli powiedział o spotkaniu z Kulczykiem, nie było by sprawy. Ale on kłamał modyfikując swoje kłamstwo. Do ukrycia jednego kłamstwa, trzeba wiele kłamstw. Ta zasada sprawdziła się w całej rozciągłości. Wypowiadając nadzwyczaj często słowo "Bóg" i "Ojczyzna", umknęła mu trzecia część tego hasła: "Honor". Trudno się dziwić. Tego brakuje mu najbardziej! Kto kłamie raz, jest zdolny do kłamstw notorycznych. Giertych podświadomie, (albo i nie) sprzyja temu, aby sprawa "Orlenu" pozostała niewyjaśniona. Kłamiąc ułatwia bossom z SLD&Co n/n (spółka z nieograniczoną nieodpowiedzialnością)uniknięcie kary. Jemu nie chodzi o prawdę. Jemu chodzi o władzę. To nieodrodne dziecię polskiej klasy lumpenpolitycznej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Megaloman wierzy w to, co mówi IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 12:48 Masz rację, Mariner, oglądałem na chwilę ten program, ale wypowiedzi Giertycha przekroczyły mój poziom tolerancji dla jego megalomanii. Sprawiał wrażenie, że wierzy w to, co mówi. Wot taki typowy katopolski parlamentarzysta. Lewopolscy nie są nic gorsi, jeśli idzie o megalomanię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Niewiedza a ignorancja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 13:06 Megalomania bierze się z ignorancji. Pomiędzy niewiedzą a ignorancją jest w zasadzie tylko jedna róznica. Niewiedza to taki stan, w którym wie się o tym, że się nie wie. (Ten co to pierwszy powiedział, przeszedł do historii filozofii) Ignorancja jest wtedy, kiedy się nie wie o tym, że się nie wie. Z tego prostego powodu niewiedza nie jest czymś groźnym. Inaczej jest z ignorancją. Im wyżej ignorant dojdzie, tym gorsze skutki dla ogółu. Niektórzy na tym forum twierdzą, Giertych że pokonał Lisa. On go po prostu zakrzyczał. Typowe dla tego sposobu myślenia. Nie siła argumentów, tylko argument siły. W zderzeniu ze zwykłym chamstwem człowiek kulturalny nie ma szans. Giertych kłamał nie tylko w sprawie Kulczyka, ale także w sprawie interpretacji słów JP2. Kiedy Lis wspomniał o urzędzie premiera to RG krygował się jak panienka. Moim zdaniem jest wyraźnie zauważalne, że Giertychowi po wpadce z Kulczykiem jakby "rura zmiękła". Nie zauważyłeś tego? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Wiedział, czy nie wiedział, że kłamał IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 13:32 Gdyby odnieść twoją wypowiedź do pytania, czy Giertych wiedział, czy nie wiedział, że kłamał w sprawie Kulczyka, to jeśli wiedział, to tupeciaż z nigo straszny, jeśli nie wiedział, to zatracił poczucie rzeczywistości .. Tylko, że on wierzył w to co mówił, dlatego diagnozuję u niego daleko zaawansowaną megalomanię, Też mam wrażenie, że mu 'rurka zmiękła'; m jakieś kluski w gardle, gdy o tym mówi; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Wiedział, czy nie wiedział, że kłamał IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 13:54 Trudno odgadnąć, to taki wielki bobas! M. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 26.11.04, 12:50 nie było żadnego kłąmstwa i żadnych modyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Giertych u Lisa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 13:08 Z Tobą to nie ma co dyskutować. Nauczyłeś się kilkunastu frazesów i nimi żonglujesz. M. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych u Lisa 26.11.04, 13:11 nie dyskutujesz bo nie masz argumentów poza atakami ad personam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Gdzie są tuzy forumowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 12:52 Zawsze z zapałem dyskutujące każde pojawienie się Lisa. Czyżbyście przeoczyli sztandarowy program autorski kandydata do fotela prezydenckiego, przynajmniej dla wielu z Was? Jaki macie interes milczeć w tej sprawie? Moja teza brzmi: Tomasz Lis skompromitował się całkowicie w stylu najgorszych brukowców. Jest to koniec jego marzeń o karierze politycznej. Nie ma przy tym znaczenia, czy program był zaprogramowany z jego własnej inspiracji, czy też na zlecenie polityczne jego mocodawców. Jeśli kto nie zgadza się z powyższym, proszę o przedstawienie argumentów obalających przedstawioną tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis widz ocenia 26.11.04, 13:15 Ten program to raczej przekonywanie przekonanych bo nie sądze, żeby rozmowa obu panów zmieniła ocenę Giertycha wśród jego przeciwników i na odwrót. Lis zanotował doskonały moment dotyczący spotkania u Paulinów. Pomijając fakt, że Giertych skłamał - porównał jego tłumaczenie do tłumaczenia Kulczyka, który twierdził, ze udając się na spotkanie z Ałganowem nie wiedział z kim ma to się spotkanie odbyć pomimo tego, że było przygotowywane na 10 miesięcy przed. Tak samo zachowywał się lider LPR, który twierdził początkowo, że pojechał na Jasną Górę spotkać się z kimś ze środowiska Kulczyka, ale nie wiedział konkretnie z kim. W trakcie rozmowy obu panów poznałam kolejną już wersję odpowiedzi Giertycha na pytanie dlaczego skłamał w sparawie spotkania z Kulczykiem. Tyma razem dowiedziałąm się, że była to emocjonalna i nieprzemyślana reakcja adwokata w celu ochrony swojego informatora. Wcześniej znałam taką wersję, która padła z ust samego Giertycha, że nie chciał stawiać Paulinów w kłopotliwej sytuacji. Może w końcu lider LPR sam ustali jedną spójną wersję zdarzenia, którą będzie podawał mediom??? 1:0 dla Lisa. Nie podobała mi się apodyktyczność Giertycha w momencie, w którym zarzucał Lisowi uwielbienie dla GW. Lis dał do zrozumienia, że czytuje Gazetę między innymi tytułami a nie głównie. Giertych natomiast wiedział lepiej od Lisa co Lis lubi a czego nie lubi. Głupio się zachował. Przypuszczam, że tak zachowywałby się jako prawodawca - odgórnie narzucał swoje zdanie obywatelom w kwestiach, które powinni roztrzygać sami jako jednostki dysponujące wolną wolą. 2:0 dla Lisa Pojawiło się jeszcze pytanie o sympatię do publicznej chłosty jaką wygłosił Giertych 8 lat temu. Lis się zapytał, czy kłamców też by tak karał. Giertych potwierdził czyli tym samym ukręcił na siebie bicz, bo wiemy, że w sprawie spotkania z Kulczykiem skłamał. 3:0 dla Lisa ========== Giertych doskonale natomiast wybrnął z potyczek dotyczących praw cywilnych dla homoseksualisów (zauważył, że istnieje możliwość spisania testamentu i do tego nie trzeba legalizacji małżeństwa). Na miejscu Lisa spytałabym się jeszcze o udzielanie informacji o stanie pacjenta w szpitalach - jak ten problem rozwiązać. Wywód Giertycha o podstawowym ogniwie społecznym jakim jest rodzina tworząca wspólnotę, z której składa się społeczeństwo i naród buduje swoją tożsamość też był ujmujący pod warunkiem, że ktoś kto tego słuchał jest patriotą. Jeśli nie - to mowa trawa. 3:1 Odwołanie Kwaśniewskiego. Lis pytał dlaczego od początku działania komisji Giertych ma przekonanie, że winnym w tej sprawie jest prezydent - w momencie, kiedy nie było jeszcze żadnych dowodów. Dlaczego co rusz wzywa podczas agresywnych konferencji do ustąpienia Belkę, Kwaśniewskiego itp. Po co ta agresja? Giertych stwierdził, że wie iż Kwaśniewski powinien ustąpić już od momentu jego zaprzysiężenia. Takie odwrócenie kota ogonem. Bez punktu, remis. Z tej perspektywy ciekawy był wywód na temat politycznego pisarswta obu panów. Giertych wyraził uznanie dla książki Lisa, którą przeczytał i stwierdził, że się zgadza z oceną sytuacji jaką przedstawił redaktor. Tylko Giertych z racji wykonywanego zawodu musi na pierwszej linii frontu strzelać, a Lis spokojnie sobie wszystko obserwować. 3:2 Roman sprawnie wybrnął także z zarzutów Niesiołowskiego i ks. Czajkowskiego nt. kłamstwa, przeinaczania i słów Papieża i powoływanie się na Boga w polityce. 3:3 Przeciwnicy Giertycha wypadli fatalnie - z czym się zgodzę z przedmówcami. Ogłaszam tym samym remis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: widz ocenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 13:26 katarsis napisała: > Ten program to raczej przekonywanie przekonanych bo nie sądze, żeby rozmowa obu > > panów zmieniła ocenę Giertycha wśród jego przeciwników i na odwrót. > Lis zanotował doskonały moment dotyczący spotkania u Paulinów. Pomijając fakt, > że Giertych skłamał - porównał jego tłumaczenie do tłumaczenia Kulczyka, który > twierdził, ze udając się na spotkanie z Ałganowem nie wiedział z kim ma to się > spotkanie odbyć pomimo tego, że było przygotowywane na 10 miesięcy przed. Tak > samo zachowywał się lider LPR, który twierdził początkowo, że pojechał na Jasną > > Górę spotkać się z kimś ze środowiska Kulczyka, ale nie wiedział konkretnie z > kim. > > W trakcie rozmowy obu panów poznałam kolejną już wersję odpowiedzi Giertycha na > > pytanie dlaczego skłamał w sparawie spotkania z Kulczykiem. Tyma razem > dowiedziałąm się, że była to emocjonalna i nieprzemyślana reakcja adwokata w > celu ochrony swojego informatora. Wcześniej znałam taką wersję, która padła z > ust samego Giertycha, że nie chciał stawiać Paulinów w kłopotliwej sytuacji. > Może w końcu lider LPR sam ustali jedną spójną wersję zdarzenia, którą będzie > podawał mediom??? > 1:0 dla Lisa. > Nie podobała mi się apodyktyczność Giertycha w momencie, w którym zarzucał > Lisowi uwielbienie dla GW. Lis dał do zrozumienia, że czytuje Gazetę między > innymi tytułami a nie głównie. Giertych natomiast wiedział lepiej od Lisa co > Lis lubi a czego nie lubi. Głupio się zachował. Przypuszczam, że tak > zachowywałby się jako prawodawca - odgórnie narzucał swoje zdanie obywatelom w > kwestiach, które powinni roztrzygać sami jako jednostki dysponujące wolną wolą. > > 2:0 dla Lisa > Pojawiło się jeszcze pytanie o sympatię do publicznej chłosty jaką wygłosił > Giertych 8 lat temu. Lis się zapytał, czy kłamców też by tak karał. Giertych > potwierdził czyli tym samym ukręcił na siebie bicz, bo wiemy, że w sprawie > spotkania z Kulczykiem skłamał. > 3:0 dla Lisa > ========== > Giertych doskonale natomiast wybrnął z potyczek dotyczących praw cywilnych dla > homoseksualisów (zauważył, że istnieje możliwość spisania testamentu i do tego > nie trzeba legalizacji małżeństwa). Na miejscu Lisa spytałabym się jeszcze o > udzielanie informacji o stanie pacjenta w szpitalach - jak ten problem > rozwiązać. Wywód Giertycha o podstawowym ogniwie społecznym jakim jest rodzina > tworząca wspólnotę, z której składa się społeczeństwo i naród buduje swoją > tożsamość też był ujmujący pod warunkiem, że ktoś kto tego słuchał jest > patriotą. Jeśli nie - to mowa trawa. > 3:1 > Odwołanie Kwaśniewskiego. Lis pytał dlaczego od początku działania komisji > Giertych ma przekonanie, że winnym w tej sprawie jest prezydent - w momencie, > kiedy nie było jeszcze żadnych dowodów. Dlaczego co rusz wzywa podczas > agresywnych konferencji do ustąpienia Belkę, Kwaśniewskiego itp. Po co ta > agresja? Giertych stwierdził, że wie iż Kwaśniewski powinien ustąpić już od > momentu jego zaprzysiężenia. Takie odwrócenie kota ogonem. Bez punktu, remis. > > Z tej perspektywy ciekawy był wywód na temat politycznego pisarswta obu panów. > Giertych wyraził uznanie dla książki Lisa, którą przeczytał i stwierdził, że > się zgadza z oceną sytuacji jaką przedstawił redaktor. Tylko Giertych z racji > wykonywanego zawodu musi na pierwszej linii frontu strzelać, a Lis spokojnie > sobie wszystko obserwować. > 3:2 > Roman sprawnie wybrnął także z zarzutów Niesiołowskiego i ks. Czajkowskiego nt. > > kłamstwa, przeinaczania i słów Papieża i powoływanie się na Boga w polityce. > 3:3 > Przeciwnicy Giertycha wypadli fatalnie - z czym się zgodzę z przedmówcami. > Ogłaszam tym samym remis. Nie oglądałem. I powtórki też nie bedę, bo ten post w zupełności mi to zastępuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: widz ocenia 26.11.04, 13:36 Gość portalu: t1s napisał(a): Nie oglądałem. I powtórki też nie bedę, bo ten post w zupełności mi to > zastępuje:) Miło się dowiedzieć, że mnie nikt Ci nie zastąpi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: widz ocenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 13:58 katarsis napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > Nie oglądałem. I powtórki też nie bedę, bo ten post w zupełności mi to > > zastępuje:) > > Miło się dowiedzieć, że mnie nikt Ci nie zastąpi :))) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: widz ocenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 13:37 Gość portalu: t1s napisał(a): > Nie oglądałem. I powtórki też nie bedę, bo ten post w zupełności mi to > zastępuje:) Używając terminologii Katarsis, należysz do grona przeciwników Giertycha, czy też jego zwolenników? Trzeciego wyjścia nie ma, bo zaakceptowałeś tekst Katarsis bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: widz ocenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 14:02 Gość portalu: stąd napisał(a): > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > Nie oglądałem. I powtórki też nie bedę, bo ten post w zupełności mi to > > zastępuje:) > > Używając terminologii Katarsis, należysz do grona przeciwników Giertycha, czy > też jego zwolenników? > Trzeciego wyjścia nie ma, bo zaakceptowałeś tekst Katarsis bez zastrzeżeń. Głosuję na Kaczorów i ten program nic by nie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: widz ocenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 23:29 Gość portalu: t1s napisał(a): > Głosuję na Kaczorów i ten program nic by nie zmienił. Bardzo cenię szczerość. Nie wszyscy otwarcie ujawniają swoje sympatie polityczne. Bardzo byłbym wdzięczny, gdybyś w paru zdaniach uzasadnił swój wybór. Choćby ze względu na tych niezdecydowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: widz ocenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 20:36 Gość portalu: stąd napisał(a): > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > Głosuję na Kaczorów i ten program nic by nie zmienił. > > Bardzo cenię szczerość. Nie wszyscy otwarcie ujawniają swoje sympatie > polityczne. > Bardzo byłbym wdzięczny, gdybyś w paru zdaniach uzasadnił swój wybór. Trudno powiedzieć, by to był wybór. Nie od dziś na nich głosuję, po prostu moje sympatie polityczne były i są po stronie środowisk mocno konserwatywnych i mocno antykomunistycznych, środowiska Kaczorów właśnie i środowiska Jana Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: widz ocenia 26.11.04, 14:09 Poezja :) Program w sumie kiepski, ale za to opis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: widz ocenia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 15:10 Ja bym trochę inaczej punktował, ale nie w tym rzecz. Przyjmijmy więc, że Twoja ocena jest prawidłowa. Ale Lis to dziennikarz, a Giertych to polityk, który ma ambicję rządzenia krajem. Gdyby to był pojedynek 2 polityków w kampanii wyborczej, to Twoja ocena byłe by na miejscu Jeżeli wypadł źle w połowie tematów, to jako polityk się skompromitował. Jako adwokat posiadł umiejętność "wykręcania kota ogonem", co w tym zawodzie jest nawet zaletą. Nie przystoi to jednak człowiekowi aspirującemu do władzy. W jego przypadku kłamstwa mają szczególne znaczenie bo na czele swojej LPR uzurpuje sobie prawo ocen moralnych innych. Sam stawia sobie bardzo wysoką poprzeczkę, której najwyraźniej nie umie przeskoczyć. Arogancja nie jest dobra w polityce. Nie wyciągnął wniosków z klęski Millera, który właśnie przez arogancję, będąc w opozycji sam tą poprzeczkę sobie podniósł bardzo wysoko. Później wystarcvzyło tylko porówywać jego butne wypowiedzi z czynami. No i poległ. Giertych postępuje dokładnie tak samo. Jego kłamstwa, a właściwie jak sobie z tym radzi, kiedy prawda wyjdzie na jaw, pozwala przypuszczać, że jego koniec może być podobny. Oczywiście, jeżeli wejdzie do rządu. Mam nadzieję, że do tego jednak nie dojdzie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: widz ocenia 26.11.04, 23:04 czwary punkt Romanowi Giertychowi dostarczył jeden z lewaków z lozy przeznaczonej dla publiki...swojjim brakiem umiejętności wysłowienia sie strzelił sobie i przeciwnikom Giertycha samobója Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: widz ocenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 03:50 Tytuł Twojego postu sugeruje, że piszesz z pozycji bezstronnego widza. W końcówce uznajesz się nawet sędzią. Czy tak jest w istocie? katarsis napisała: > Ten program to raczej przekonywanie przekonanych bo nie sądze, żeby rozmowa > obu panów zmieniła ocenę Giertycha wśród jego przeciwników i na odwrót. W ten sposób sama przyznajesz, że program Lisa nie miał charakteru wywiadu lecz pojedynku dwóch przeciwników (pierwszy gol Lisa do własnej bramki). Ponadto, tym pierwszym zdaniem dowodzisz, że piszesz nie z pozycji widza lecz strony. Dostrzegasz jedynie zwolenników i przeciwników obu panów. Tak, jakby niezdecydowani nie siedzieli przed telewizorami. > Lis zanotował doskonały moment dotyczący spotkania u Paulinów. Ten według Ciebie doskonały moment miał miejsce dopiero w drugiej rundzie pojedynku. Używam tu słowa "pojedynek" dostosowując się do Twojego stylu wypowiedzi. A o czym była mowa w rundzie pierwszej? Kto ją wygrał? > Pomijając fakt, > że Giertych skłamał - porównał jego tłumaczenie do tłumaczenia Kulczyka, który > twierdził, ze udając się na spotkanie z Ałganowem nie wiedział z kim ma to się > spotkanie odbyć pomimo tego, że było przygotowywane na 10 miesięcy przed. Tak > samo zachowywał się lider LPR, który twierdził początkowo, że pojechał na Jasną > > Górę spotkać się z kimś ze środowiska Kulczyka, ale nie wiedział konkretnie z > kim. > > W trakcie rozmowy obu panów poznałam kolejną już wersję odpowiedzi Giertycha na > > pytanie dlaczego skłamał w sparawie spotkania z Kulczykiem. Tyma razem > dowiedziałąm się, że była to emocjonalna i nieprzemyślana reakcja adwokata w > celu ochrony swojego informatora. Wcześniej znałam taką wersję, która padła z > ust samego Giertycha, że nie chciał stawiać Paulinów w kłopotliwej sytuacji. > Może w końcu lider LPR sam ustali jedną spójną wersję zdarzenia, którą będzie > podawał mediom??? > 1:0 dla Lisa. Czy za samo zadanie pytania, przetrawionego wcześniej przez wszystkie rozgłośnie, pisma i stacje telewizyjne mozna przyznać zwycięstwo? Zwłaszcza, że Lis nie przedstawił niczego nowego, a sam Giertych już wcześniej przyznał się do błędu. W moim przekonaniu było to wyważanie otwartych drzwi. Następny strzał Lisa do własnej bramki. > Nie podobała mi się apodyktyczność Giertycha w momencie, w którym zarzucał > Lisowi uwielbienie dla GW. Lis dał do zrozumienia, że czytuje Gazetę między > innymi tytułami a nie głównie. Giertych natomiast wiedział lepiej od Lisa co > Lis lubi a czego nie lubi. Głupio się zachował. Lis wyraźnie wzdragał się przyznać do swoich związków z GW, tak jakby się ich wstydził. Na to Giertych powiedział: "Ponieważ jest Pan znanym zwolennikiem tego pisma, to chciałem powiedzieć, że to pismo regularnie atakuje moją osobę. Wielokrotnie w tym piśmie były różnego rodzaju ataki.". Bardzo trudno by uznać tę wymianę słów na korzyść Lisa. > Przypuszczam, że tak > zachowywałby się jako prawodawca - odgórnie narzucał swoje zdanie obywatelom w > kwestiach, które powinni roztrzygać sami jako jednostki dysponujące wolną wolą. Mówiąc szczerze nie dostrzegam związku zaprezentowanej przez Ciebie tezy z polemiką toczoną w studio. Teza mocno naciągana i chyba życzeniowa. > 2:0 dla Lisa > Pojawiło się jeszcze pytanie o sympatię do publicznej chłosty jaką wygłosił > Giertych 8 lat temu. Lis się zapytał, czy kłamców też by tak karał. Giertych > potwierdził czyli tym samym ukręcił na siebie bicz, bo wiemy, że w sprawie > spotkania z Kulczykiem skłamał. > 3:0 dla Lisa Ciekawą masz metodę punktacji. Czy, gdyby Giertych odpowiedział, że kłamców nie należy karać chłostą, przyznałabyś jemu punkt? > [...] > Ogłaszam tym samym remis. To raczej pobożne życzenia. Moją uwagę zwróciły inne elementy przez Ciebie pominięte. Lis był gospodarzem programu, a Giertych gościem. Jednak Lis nie próbował nawet ukryć swej niechęci do Giertycha. Styl prowadzonej rozmowy był daleki od uznanych standardów kultury słowa i szacunku dla rozmówcy. Dowiódł tego prezentując niewybredną retorykę opluwacza Niesiołowskiego. Ponadto, przez niemal połowę programu Lis drążył temat "giertychowego kłamstwa". Temat ten nie mógł być "atrakcją" programu, ponieważ wszystkim był już znany i wielokrotnie roztrząsany. Lis nie znalazł czasu na pytania istotne z punktu widzenia pełnionych przez Giertycha funkcji publicznych. Nie wykazywał żadnego zainteresowania pracą komisji śledczej i aferą orlenowską. Nie miał też żadnych pytań odnoszących się do programu LPR-u. Wszystko razem każe wystawić bardzo niską notę autorowi programu. W kontekście tego należy Giertychowi oddać, że nie zniżył się do poziomu zaprezentowanego przez prowadzącego program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy A jeśli Kulczyk nagrał rozmowę z Giertychem? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 13:40 Przypuszczam, że nagrał, Giertych chyba też; spotkania na tkim szczeblu chyba są byt cenne; Każda ze stron nagrywa, aby ewentulnie użyć tego przeciwko drugiej stronie; obaj będą się krygować, bo nagrania zapewne kompromitują obie strony ... Ale, gdyby Kulczyk udostepnił kawałki, gdzie Giertych nakłania go do udostępnienia materiałów przeciwko prezydentowi ... Było by 'po ptokach' jak mówią na Śląsku Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A jeśli Kulczyk nagrał rozmowę z Giertychem? 26.11.04, 23:05 nagrać nie nagrał ale wzorem jacka Fedorowicza mgł taką rozmowę odp zmontować i spreparować..miał wystarczajaco dużo czasu..prawie miesiąc na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: A jeśli Kulczyk nagrał rozmowę z Giertychem? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 26.11.04, 23:15 W taki sam sposób, w jaki spreparowali ciebie osiołku? Oj Pinokio, Pinokio :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A jeśli Kulczyk nagrał rozmowę z Giertychem? 26.11.04, 23:16 ja jestem oryginalny i wszystkie części mego ciała sa oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: A jeśli Kulczyk nagrał rozmowę z Giertychem? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 26.11.04, 23:36 Owszem, jesteś bardzo oryginalny. To prawda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: A jeśli Kulczyk nagrał rozmowę z Giertychem? IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.04, 23:36 Bez jaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Nie oglądałem, ale: 26.11.04, 19:28 prawy.pl/czytaj.php?id=2446&dz=felietony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Żałuj Josek, Romcio był taki śliczny i apetyczny.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 01:42 Ponadto, raz jeszcze dowodził, że nie łgał wypowiadając poniższe słowa podczas posiedzenia sejmowej komisji śledczej: Poseł Roman Giertych: "...nieprawdą jest, że spotkałem się z panem Kulczykiem, natomiast prawdą jest, że pod koniec sierpnia na uroczystości w Jasnej Górze pan Kulczyk zagadnął mnie w przejściu w klasztorze jasnogórskim, gdzie nie radziłem mu wcale, aby przedstawiał informacje o panu prezydencie czy wydawał kompromitujące materiały odnośnie do pana prezydenta, tylko zdawkowo przekazałem mu informację, że powinien mówić prawdę i powinien przedstawiać na ten temat informacje, które są zgodne z prawdą, natomiast jeżeli jakieś dokumenty chciałby przekazać do komisji, zawsze to może zrobić, komisja z zaciekawieniem wszelkie dokumenty przyjmie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Studium o kłamcach nie tylko dla Giertycha IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.04, 11:32 Studium o kłamcach nie tylko dla Giertycha Jan 8,44 Ojcem waszym jest diabeł i chcecie postępować według pożądliwości ojca waszego. On był mężobójcą od początku i w prawdzie nie wytrwał, bo w nim nie ma prawdy. Gdy mówi kłamstwo, mówi od siebie, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. Ps 5,5 Albowiem Ty nie jesteś Bogiem, który chce niegodziwości,Zły nie może z tobą przebywać. 5,6 Nie ostoją się chełpliwi przed oczyma twymi, Nienawidzisz wszystkich czyniących nieprawość. 5,7 Zgubisz kłamców, Zbrodniarzami i obłudnikami brzydzi się Pan. Ps 52,3 Czemu się chlubisz złością, mocarzu? Wszak łaska Boża trwa wiecznie! 52,4 Knujesz zgubę, Język twój jest jak ostry nóż, ty zdrajco! 52,5 Miłujesz bardziej zło niż dobro, Kłamstwo bardziej niż słowo prawe. Sela. 52,6 Miłujesz wszelkie oszczerstwa, Języku podstępny! 52,7 Przeto Bóg zniszczy cię na wieki, Pochwyci cię i wyrwie z namiotuI wykorzeni cię z ziemi żyjących. Sela. 52,8 Ujrzą to sprawiedliwi i bać się będą. Śmiać się będą z niego: 52,9 Oto człowiek, który nie uczynił Boga schronieniem swoim, Ale ufał wielkim bogactwom swoim, Był dumny, że wyrządza szkodę. Ps 58,2 Czy wy, możnowładcy, naprawdę wydajecie wyroki sprawiedliwe I czy słusznie sądzicie synów ludzkich? 58,3 Raczej knujecie w sercu niesprawiedliwość, W kraju zaś ręce wasze popełniają gwałty. 58,4 Bezbożni są odstępcami już od łona matki, Kłamcy błądzą już od samego urodzenia. Obj Jana 21,8 Udziałem zaś bojaźliwych i niewierzących, i skalanych, i zabójców, i wszeteczników, i czarowników, i bałwochwalców, i wszystkich kłamców będzie jezioro płonące ogniem i siarką. To jest śmierć druga. 22,14 Błogosławieni, którzy piorą swoje szaty, aby mieli prawo do drzewa żywota i mogli wejść przez bramy do miasta. 22,15 Na zewnątrz są psy i czarownicy, i wszetecznicy, i zabójcy, i bałwochwalcy, i wszyscy, którzy miłują kłamstwo i czynią je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Giertych u Lisa,który raczej swinką się okazuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:31 Mogł, być dobry program, ale widocznie Giertych to za wysoki próg na Lisie nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja tu jest cały zapis tego programu słowo po słowie 27.11.04, 22:31 tomaszlis.wp.pl/archiwum.html?wid=6211570&_err=5&ticket=7702147436864 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielu Porażka Giertycha na całej linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:53 Lis go załatwił na cacy. Giertych nie powinien sie już publicznie pokazywac a o komisji śledczej może zapomnieć Brawo Panie Lis. Odpowiedz Link Zgłoś