Dodaj do ulubionych

Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz

12.09.26, 12:43
H-0

Mój H-24.
H jest skalą wykładniczą. H-24 oznacza, że mam przynajmniej 24 opracowania, które były cytowane na świecie 24, każde.
Obserwuj wątek
    • mazala2 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 13:24
      To można przeczytać na FK , wywąchąć na FK i odczuć także na FK..
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 16:36
        mazala2 napisał:

> To można przeczytać na FK , wywąchąć na FK i odczuć także na FK..

To jest klęska.
        • buldog2 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 17:23
          Negatyw, masz to na co zapracowałeś. Zasłużyłeś.
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 02:58
            buldog2 napisał:

> Negatyw, masz to na co zapracowałeś. Zasłużyłeś.

Pracuję na Polskę
            • bobislaw.borboje Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 22:58
              To nie ma nic wspólnego z "forum Kraj".
              • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 00:59
                bobislaw.borboje napisała:

> To nie ma nic wspólnego z "forum Kraj".

Wiedźma?
    • hordol Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 19:23
      negativum napisał:

> H-0
      >
      > Mój H-24.
      > H jest skalą wykładniczą. H-24 oznacza, że mam przynajmniej 24 opracowania, któ
      > re były cytowane na świecie 24, każde.
      >
      Daj tytuł jednego swojego😄
      Swoją drogą habilitację cudak robił podobno na jakiejś uczelni na Słowacji ...
      • hordol p. s. 12.09.26, 19:35
        Cudaczne rzeczy o tej habilitacji w necie ludziska wypisują ale to pewnie jakieś zawistniki😒 i pisowcy jeno
        • sverir Re: p. s. 13.09.26, 09:32
          Najbardziej mi się podoba, że nawet PiS przyznaje, że Collegium Humanum to wydmuszka:) A przecież tak bronili...:)
        • boggi_dan Re: p. s. 13.09.26, 13:20
          hordol napisała:

> Cudaczne rzeczy o tej habilitacji w necie ludziska wypisują ale to pewnie jakie
          > ś zawistniki😒 i pisowcy jeno
          Sławomir Cudak przeszedł postępowanie habilitacyjne w 2008 r. na Wydziale Pedagogicznym Katolickiego Uniwersytetu w Ružomberku (Katolícka univerzita v Ružomberku) na Słowacji. W części „Absolventi habilitačného konania – Habilitation Degree (‘Docents’)” Cudak figuruje jako: „doc. dr Slawomir Cudak” i jest wymieniony pod nagłówkiem „SOCIÁLNA PRÁCA” – praca socjalna, jako ósma osoba na liście habilitantów w tej dziedzinie. Nie jest umieszczony pod „pedagogiką”. Jest to źródło pierwotne samego Uniwersytetu Katolickiego.

Cudak nie uzyskał na Słowacji stopnia naukowego odpowiadającego konstrukcyjnie polskiemu doktorowi habilitowanemu. Otrzymał tytuł naukowo-pedagogiczny „docent” w ramach postępowania habilitacyjnego. Słowacki właściwy wyższy stopień naukowy nazywał się doktor vied – DrSc.; „docent” był tytułem naukowo-pedagogicznym związanym przede wszystkim z kwalifikacjami do pracy akademickiej. pressmania.pl/skonczmy-wreszcie-z-ta-fikcja-pytam-slowakow-o-habilitacje-cudaka/
          • bobislaw.borboje Re: p. s. 14.09.26, 23:01
            To dokładnie coś jak nasz "dr." j-k
    • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 19:59
      Z tego 23 przez kolegę z biurka obok.

Fetyszyzujesz cytowanie, a przecież to jest tajemnica poliszynela, że "naukowcy" cytują siebie wzajemnie do nabijania punktów. A co z tego cytowania wynika?
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 20:59
        sverir napisał:

> Z tego 23 przez kolegę z biurka obok.
        >
        > Fetyszyzujesz cytowanie, a przecież to jest tajemnica poliszynela, że "naukowcy
        > " cytują siebie wzajemnie do nabijania punktów. A co z tego cytowania wynika?

Nie, takie prace nie są uznawane. Głownie cytują mnie Amerykanie i Chińczycy.
        • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 09:02
          "Nie, takie prace nie są uznawane. Głownie cytują mnie Amerykanie i Chińczycy. "

Wasz indeks Hirscha nie odróżnia cytowań aprobujących od krytycznych, nie odróżnia różnic w dyscyplinach (pardon, prawnicy czy historycy cytują się rzadziej niż ścisłowcy), nie uwzględnia różnic w długości kariery naukowej, jedna przełomowa praca cytowana 10 tysięcy razy da niższy indeks niż dziesięć nieistotnych, ale chętniej cytowanych artykułów. Masz h=24? Gratuluję. Samo przez się nic z tego nie wynika.
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 16:41
            sverir napisał:

> "Nie, takie prace nie są uznawane. Głownie cytują mnie Amerykanie i Chińczycy.
            > "
            >
            > Wasz indeks Hirscha nie odróżnia cytowań aprobujących od krytycznych, nie odróż
            > nia różnic w dyscyplinach (pardon, prawnicy czy historycy cytują się rzadziej n
            > iż ścisłowcy), nie uwzględnia różnic w długości kariery naukowej, jedna przełom
            > owa praca cytowana 10 tysięcy razy da niższy indeks niż dziesięć nieistotnych,
            > ale chętniej cytowanych artykułów. Masz h=24? Gratuluję. Samo przez się nic z t
            > ego nie wynika.

Wiadomo, że nic nie jest obiektywne. Ale zero to jest zero. 0 przy magisterium jest uzasadnione. Ale nie przy dalszych stopniach. To jest zero.
            Jesteś prawnikiem i wiesz co oznacza bieganie z ryzą papieru z podpisem elektronicznym. Tego Boruta, by nawet nie kupił. Bo to nie wystarczy do zaciągnięcia delikwenta do Piekła.

Można pisać wszystko, ale w mojej dziedzinie, gdy napiszesz bzdurę i jakoś ta praca się ukaże, to jest usuwana, po merytorycznej krytyce. Masz bana oraz recenzenci, którzy to przepuścili. Cnota nie odrasta. Wiedzą o tym kobiety.

Oczywiście w niektórych dziedzinach jest mniej (bo kogo interesuje polskie prawo w Nowej Zelandii. Ale jako ktoś napisał o Chopin'e to cały świat to cytuje, to opracowanie.

Maorysom można zarzucić wszystko, ale nie brak odwagi.
    • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:21
      Jeśli masz na myśli indeks Hirscha to nawet na Wiki jest jego krytyka:
      pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Hirscha
      Z opisu nie wynika, że wskaźnik jest wykładniczy.
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:26
        tapatik napisał:

> Jeśli masz na myśli indeks Hirscha to nawet na Wiki jest jego krytyka:
        > pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Hirscha
        > Z opisu nie wynika, że wskaźnik jest wykładniczy.

Czepiasz się mnie, OK.
        Ale z 0 nie zrobisz nic innego, niż 0.
        • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:44
          A Ty się czepiasz Cudaka. Nie wiem co chcesz pokazać tym postem, mają mu profesora zabrać czy co?
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:48
            tapatik napisał:

> A Ty się czepiasz Cudaka. Nie wiem co chcesz pokazać tym postem, mają mu profes
            > ora zabrać czy co?
            >

Cudak jest ofiarą systemu, nie winię go za to. Może to zrozumiesz.

• taziuta Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 06:21
              negativum napisał:

> Cudak jest ofiarą systemu, nie winię go za to. Może to zrozumiesz.

Czyli tak tylko, hejterem będąc, przysrywasz koledze?
      • stefan4 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 13:08
        tapatik:
        > Z opisu nie wynika, że wskaźnik jest wykładniczy.

Ale przecież, kiedy Negativum coś nazywa ,,wykładniczym'', to to jest przymiotnik czysto ozdobny. Równie dobrze mógłby napisać, że wskaźnik jest ,,kosmiczny'', albo ,,husarski''.

negativum:
        > Ale z 0 nie zrobisz nic innego, niż 0.

Widzisz? Przecież, gdyby miał w ogóle coś na myśli to przecież wiedziałby, że zero w wykładniku (przy niezerowej podstawie) skutkuje jedynką, a nie kolejnym zerem. Ale ja mu tego nie będę wyjaśniać, bo zaraz by się okazało, że poznańskie tramwaje mają za wąskie szyny i dlatego koniki polne skrzywdziły jego byłą.

- Stefan
        • bobislaw.borboje Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:05
          Ale widziałem na własne oczy jak negatywa cytowała Wyższa Szkoła Sadzenia Drzew Zielonym do Góry.
          • negativum Że co? 14.09.26, 23:09
            bobislaw.borboje napisała:

> Ale widziałem na własne oczy jak negatywa cytowała Wyższa Szkoła Sadzenia Drzew
            > Zielonym do Góry.

Ty sadzisz drzewa zielnemu na dół?
            • stefan4 Re: Że co? 15.09.26, 10:12
              negativum:
              > Ty sadzisz drzewa zielnemu na dół?

To zależy od tego, gdzie siedzi ów zielny. Jak wlazł do dołu, to mu się sadzi na dół; a jak zielny zdobywa góry, to trzeba mu się sadzić do góry. Najciekawiej jest, gdy wlazł na drzewo: wtedy mu się sadzi drzewo na drzewie, co skutkuje rozkraczeniem poznańskiego tramwaju w wyniku tego, że motorniczy się zapatrzył i zapomniał podjąć wrocławską akcję antyrozkraczeniową.

- Stefan
        • mateusz.urbanski Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 11:26
          🤣
    • wariant_b Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 12.09.26, 22:47
      negativum napisał:

> H-0

Widocznie takich ludzi jak rektor Sopiński czy prorektor Cudak potrzebował Ziobro w swojej AWS.
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 02:47
        wariant_b napisał:

> negativum napisał:
        >
        > > H-0
        >
        > Widocznie takich ludzi jak rektor Sopiński czy prorektor Cudak potrzebował Ziob
        > ro w swojej AWS.

Nie wiem kogo potrzebował
        Z takim dorobkiem, można być na siłę licencjatem. Ale tu mówimy o profesorach.
        • boggi_dan Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 06:38
          negativum napisał:

> wariant_b napisał:
          >
          > > negativum napisał:
          > >
          > > > H-0
          > >
          > > Widocznie takich ludzi jak rektor Sopiński czy prorektor Cudak potrzebowa
          > ł Ziob
          > > ro w swojej AWS.
          >
          > Nie wiem kogo potrzebował
          > Z takim dorobkiem, można być na siłę licencjatem. Ale tu mówimy o profesorach.
          >
          > Ziobro nie ma w Polsce od trzech lat, a powstają ciągle nowe Cudaki. Co do pani Gorgoniowej- na panią Mróz-Gorgoń wylał się taki hejt, że nie mogłem spać. Dobrze, że mam znajomą Basię to się przytuliłem w wielkim szlochu😁
          • stasi1 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 08:19
            Ziobro sporo później uciekł z Polski, nie od razu po wyborach. Od prawie trzech lat nie rządzi w ministerstwie. Ale ma na pewno grono swoich zwolenników których awansował, a którzy ze względu na brak walor intelektualnych raczej nie mieli szans na to.
        • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 07:19
          negativum napisał:

> Nie wiem kogo potrzebował
          > Z takim dorobkiem, można być na siłę licencjatem. Ale tu mówimy o profesorach.

Mam magistra inżyniera. Moim dorobkiem jest praca magisterska oraz jeden artykuł, którego zapewne nikt nie cytował. Według Twoich kryteriów to nawet tego nie powinienem mieć.
          Poza tym w dalszym ciągu nie wiem o co Ci chodzi. O nieprawidłowy system nadawania tytułów i stopni naukowych ?
          • m.c.hrabia Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 08:36
            negat sam nie wie , neguje wszystko i wszystkich oprócz starego sklerotyka psychopatę żoliborskiego
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 12:18
            tapatik napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > Nie wiem kogo potrzebował
            > > Z takim dorobkiem, można być na siłę licencjatem. Ale tu mówimy o profeso
            > rach.
            >
            > Mam magistra inżyniera. Moim dorobkiem jest praca magisterska oraz jeden artyku
            > ł, którego zapewne nikt nie cytował. Według Twoich kryteriów to nawet tego nie
            > powinienem mieć.
            > Poza tym w dalszym ciągu nie wiem o co Ci chodzi. O nieprawidłowy system nadawa
            > nia tytułów i stopni naukowych ?

Bo ten system jest zły.
            Nie premiuje ludzi, którzy chcą coś zrobić, a obecnie umyślnych.
            Docenci marcowi już byli. AWS to takie Collegium Tumanum. Na tym cierpią słuchacze. Od głąba nie można się dowiedzieć niczego. Zadaniem naukowca jest badać i donosić o wynikach badań ogółowi światowemu.
            Mam pretensje do Basi, bo ta nic nie badała. Wszelkie jej wypociny były już znane. No może poza tą, że Wrocław leży nad morzem. AI nie myśli. Dlatego wyrzucił jej, że Wrocław, zwany Wenecją Północy, leży na północy Polski. I ta to łyknęła bez zmrużenia oka, sama mieszkając we Wrocławiu, gdzie do najbliższych gór jest koło 30 km. Ślęża na południu, morena czołowa na północy - Trzebnica. Też koło 30 km.

Sudety powstały koło 250-300 mln lat temu. To były potężne wtedy góry. Skoro Śnieżka do dziś ma ponad 1600 metrów.
            • stefan4 jak zwykle brak związku... 13.09.26, 15:56
              negativum:
              > Sudety powstały koło 250-300 mln lat temu. To były potężne wtedy góry.
              > Skoro Śnieżka do dziś ma ponad 1600 metrów.

Dzisiejsza wysokość Śnieżki nie ma żadnego związku z powstaniem Sudetów 300 mln lat temu. Bo w międzyczasie, jakieś 30 mln lat temu, nastąpiła orogeneza alpejska i to już dawno zerodowane pasmo górskie wypiętrzyło się ponownie. Gdyby nie powstanie Alp, to Sudety (razem ze Śnieżką) bardziej przypominałyby dzisiaj Pagórki Świętokrzyskie niż prawdziwe góry.

- Stefan
    • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 11:23
      Czegoś nie rozumiem. Jeśli AWS to uczelnia założona przez polityków pisich, to prof. Cudak też jest "ich". Jakim więc sposobem dopiero teraz zaczął im przeszkadzać? Przecież jeśli jest tak kiepskim naukowcem to kto go w ogóle zatrudnił na uczelni?

I tak przy okazji jak się sprawdza ten indeks, bo jestem ciekaw indeksu Sopińskiego.
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 11:35
        tapatik napisał:

> Czegoś nie rozumiem. Jeśli AWS to uczelnia założona przez polityków pisich, to
        > prof. Cudak też jest "ich". Jakim więc sposobem dopiero teraz zaczął im przeszk
        > adzać? Przecież jeśli jest tak kiepskim naukowcem to kto go w ogóle zatrudnił n
        > a uczelni?
        >
        > I tak przy okazji jak się sprawdza ten indeks, bo jestem ciekaw indeksu Sopińsk
        > iego.
        >

Ponoć 4. Też nie ma żadnej rewelacji. Ale 4 > 0.
        • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 15:28
          " Ponoć 4. Też nie ma żadnej rewelacji. Ale 4 > 0."

Mróz-Gorgoń ma 9, więc - kurde - bije Sopińskiego na głowę.
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 17:09
            sverir napisał:

> " Ponoć 4. Też nie ma żadnej rewelacji. Ale 4 > 0."
            >
            > Mróz-Gorgoń ma 9, więc - kurde - bije Sopińskiego na głowę.

Basie sprawdzałem 0.
            • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 22:16
              " Basie sprawdzałem 0."

Ja też sprawdzałem - 9.
            • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 23:09
              negativum napisał:

> sverir napisał:
              >
              > > " Ponoć 4. Też nie ma żadnej rewelacji. Ale 4 > 0."
              > >
              > > Mróz-Gorgoń ma 9, więc - kurde - bije Sopińskiego na głowę.
              >
              > Basie sprawdzałem 0.

9 publikacji, nie H-index.
              • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 05:17
                " 9 publikacji, nie H-index."

Ja tu widzę 87 publikacji i h-indeks 9:
                scholar.google.com/citations?hl=pl&user=bcJIkpYAAAAJ

Sopiński ma zaś 31 prac i h-indeks 4:
                scholar.google.com/citations?hl=pl&user=iA-5EpYAAAAJ

Z chęcią przeczytam, dlaczego Google Scholar jest niewiarygodny i wiarygodne jest tylko to, co w wynikach daje ogromne 0 dla Gorgoń-Mróz.

• negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 09:38
                  sverir napisał:

> " 9 publikacji, nie H-index."
                  >
                  > Ja tu widzę 87 publikacji i h-indeks 9:
                  > scholar.google.com/citations?hl=pl&user=bcJIkpYAAAAJ
                  >
                  > Sopiński ma zaś 31 prac i h-indeks 4:
                  > scholar.google.com/citations?hl=pl&user=iA-5EpYAAAAJ
                  >
                  > Z chęcią przeczytam, dlaczego Google Scholar jest niewiarygodny i wiarygodne je
                  > st tylko to, co w wynikach daje ogromne 0 dla Gorgoń-Mróz.

SYMBOLIKA NARODOWA ODZIEŻY JAKO MANIFESTACJA WARTOŚCI PATRIOTYCZNYCH–CASE STUDY PATRIOTYCZNYCH MAREK ODZIEŻOWYCH.

Tylko Łodzi już nie ma :)
                  • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 10:38
                    "SYMBOLIKA NARODOWA ODZIEŻY JAKO MANIFESTACJA WARTOŚCI PATRIOTYCZNYCH–CASE STUDY PATRIOTYCZNYCH MAREK ODZIEŻOWYCH.

Tylko Łodzi już nie ma :)"

Właśnie podważasz sens indeksu, który sam promujesz. Dlaczego mnie to nie dziwi?
                    • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 16:25
                      sverir napisał:

> "SYMBOLIKA NARODOWA ODZIEŻY JAKO MANIFESTACJA WARTOŚCI PATRIOTYCZNYCH–CASE STUD
                      > Y PATRIOTYCZNYCH MAREK ODZIEŻOWYCH.
                      >
                      > Tylko Łodzi już nie ma :)"
                      >
                      > Właśnie podważasz sens indeksu, który sam promujesz. Dlaczego mnie to nie dziwi
                      > ?

Dlatego Basia ma 0. Tak się wypromowała.
                      • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 20:24
                        negativum napisał:

> Dlatego Basia ma 0. Tak się wypromowała.

Sverir podał link do strony, według której ma 9. Dlaczego więc piszesz, że ma 0?
                        Możesz to udowodnić, że ma to 0?
                        • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 22:39
                          tapatik napisał:

> negativum napisał:
                          >
                          > > Dlatego Basia ma 0. Tak się wypromowała.
                          >
                          > Sverir podał link do strony, według której ma 9. Dlaczego więc piszesz, że ma 0
                          > ?
                          > Możesz to udowodnić, że ma to 0?

Bo to sprawdzałem. Choć w dzień może mieć i 250.
                          • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 22:42
                            negativum napisał:

> Bo to sprawdzałem. Choć w dzień może mieć i 250.

Udowodnij to. Sverir podał stronę, na której sprawdzał. Dlaczego nie chcesz podać na jakiej stronie Ty sprawdzałeś?
                            • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 22:51
                              tapatik napisał:

> negativum napisał:
                              >
                              > > Bo to sprawdzałem. Choć w dzień może mieć i 250.
                              >
                              > Udowodnij to. Sverir podał stronę, na której sprawdzał. Dlaczego nie chcesz pod
                              > ać na jakiej stronie Ty sprawdzałeś?

Podsyłałem linka.
                              • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:24
                                negativum napisał:

> Podsyłałem linka.

Podałeś nazwy trzech stron na których podobno można znaleźć ten indeks dla konkretnego naukowca. Ja znajduję ten indeks tylko na jednej z tych stron. Sverir znalazł i podał linka do Scholar Google.

Gdzie Twój link?
                                • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:31
                                  tapatik napisał:

> negativum napisał:
                                  >
                                  > > Podsyłałem linka.
                                  >
                                  > Podałeś nazwy trzech stron na których podobno można znaleźć ten indeks dla konk
                                  > retnego naukowca. Ja znajduję ten indeks tylko na jednej z tych stron. Sverir z
                                  > nalazł i podał linka do Scholar Google.
                                  >
                                  > Gdzie Twój link?

Nie podałem również "dorobek"
                                  • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:36
                                    negativum napisał:

> tapatik napisał:
                                    >
                                    > > negativum napisał:
                                    > >
                                    > > > Podsyłałem linka.
                                    > >
                                    > > Podałeś nazwy trzech stron na których podobno można znaleźć ten indeks dl
                                    > a konk
                                    > > retnego naukowca. Ja znajduję ten indeks tylko na jednej z tych stron. Sv
                                    > erir z
                                    > > nalazł i podał linka do Scholar Google.
                                    > >
                                    > > Gdzie Twój link?
                                    >
                                    > Nie podałem również "dorobek"

Czyli znowu kłamałeś?
                                    • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 00:06
                                      tapatik napisał:

> negativum napisał:
                                      >
                                      > > tapatik napisał:
                                      > >
                                      > > > negativum napisał:
                                      > > >
                                      > > > > Podsyłałem linka.
                                      > > >
                                      > > > Podałeś nazwy trzech stron na których podobno można znaleźć ten ind
                                      > eks dl
                                      > > a konk
                                      > > > retnego naukowca. Ja znajduję ten indeks tylko na jednej z tych str
                                      > on. Sv
                                      > > erir z
                                      > > > nalazł i podał linka do Scholar Google.
                                      > > >
                                      > > > Gdzie Twój link?
                                      > >
                                      > > Nie podałem również "dorobek"
                                      >
                                      > Czyli znowu kłamałeś?

Człeku,
                                      Nie mam wszystkich linków dla twojej wygody. Poszukaj sam.
                                      Mróz nie mnie nie ziębi, ani grzeje. Mróz to Mróz.
                                      Zajmij się tramwajami, co nie jeżdżą.
                                      • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 05:08
                                        "Nie mam wszystkich linków dla twojej wygody. Poszukaj sam"

I to mówi człowiek, któremu czasem nie chce czytać się dłuższych postów i domaga się ich streszczenia?:)

• tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 12:16
                                        negativum napisał:

> Człeku,
                                        > Nie mam wszystkich linków dla twojej wygody. Poszukaj sam.

Czyli coś piszesz na forum, ale nie potrafisz udowodnić, że to co piszesz jest prawdą.

> Mróz nie mnie nie ziębi, ani grzeje. Mróz to Mróz.

Ale założyłeś o niej wątek.

> Zajmij się tramwajami, co nie jeżdżą.

Ja?! Przecież nie mieszkam w Poznaniu.
                                    • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 05:26
                                      " Czyli znowu kłamałeś?"

Nie musiał. Jak czytałem - ten indeks to takie sprytne zjawisko, ze wszystko zależy od tego, co jest po prostu w danej bazie. Sprawdziłem Omara M. Yaghi, zeszłorocznego noblisty z Chemii - na Scopus h-indeks = 194, na Google Scholar h-indeks = 202.
                                      Scopus może nie uwzględniać niektórych publikacji, które uwzględnia Google Scholar i odwrotnie, stąd różnice (choć i tak jest to 4 i 9, a nie dwa zera).
                                      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 14:01
                                        sverir napisał:

> " Czyli znowu kłamałeś?"
                                        >
                                        > Nie musiał. Jak czytałem - ten indeks to takie sprytne zjawisko, ze wszystko za
                                        > leży od tego, co jest po prostu w danej bazie. Sprawdziłem Omara M. Yaghi, zesz
                                        > łorocznego noblisty z Chemii - na Scopus h-indeks = 194, na Google Scholar h-in
                                        > deks = 202.
                                        > Scopus może nie uwzględniać niektórych publikacji, które uwzględnia Google Scho
                                        > lar i odwrotnie, stąd różnice (choć i tak jest to 4 i 9, a nie dwa zera).

Czyli musi mieć parę tysięcy prac napisanych własnoręcznie. To jest możliwe, jak cała Uczelnia pracuje na delikwenta.

Proces publikacji trwa 3-6 miesięcy. Tyle samo trwa odpowiedź pozytywna lub krytyczna (cytowanie). Przy h-200 indeksu, facet musiałby być starszy od Adama z Biblii. Ten żył 930 lat. Seta spłodził mając 130 lat. Miał chuć :) jak Bolek Chrobry. Spodobała mu się księżniczka z Kijowa (Przedsława Włodzimierzówna, Predysława), to wyprawił się tam z Gniezna, by ją zgwałcić.
                    • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 19:22
                      sverir napisał:

> "SYMBOLIKA NARODOWA ODZIEŻY JAKO MANIFESTACJA WARTOŚCI PATRIOTYCZNYCH–CASE STUD
                      > Y PATRIOTYCZNYCH MAREK ODZIEŻOWYCH.
                      >
                      > Tylko Łodzi już nie ma :)"
                      >
                      > Właśnie podważasz sens indeksu, który sam promujesz. Dlaczego mnie to nie dziwi
                      > ?

APS.
                      Odmówiłem recenzji, bo mało co zajmuję "ciężkimi", lantanowcami sugerując osobę inną. Która na podczerwieni zna się lepiej.

Mnie ten zakres nie kręci, bo nic nie widać :) Na oko.
                      APS. To nie jest coś jak Agora.

www.aps.org
        • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 18:36
          Gdzie to sprawdzacie?
          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 18:43
            tapatik napisał:

> Gdzie to sprawdzacie?

Web of Science, Scopus, ORCID. To są organizacje poza dominacją dyktatora Herr Donalda.
            • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 19:29
              Dla Ciebie pan Donald Tusk.
              I jest on premierem, do dyktatury to dąży Kaczyński.

Czyli wystarczy, że ktoś nie ma nadanego identyfikatora i cały ten system można sobie z dudę wsadzić.
              • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 21:15
                tapatik napisał:

> Dla Ciebie pan Donald Tusk.
                > I jest on premierem, do dyktatury to dąży Kaczyński.
                >
                > Czyli wystarczy, że ktoś nie ma nadanego identyfikatora i cały ten system można
                > sobie z dudę wsadzić.

Tak, bo bez ORCID nie masz szans w grantach.
                • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 22:51
                  W takim razie wystarczy, że komuś nie zależy na grantach i nie jesteśmy w stanie ocenić jego dorobku naukowego, bo może mieć wydanych kilkanaście książek, ale nie jest uwzględniony w żadnym spisie.
                  Sprawdziłem na Scopusie kilku znanych mi naukowców, jeden z nich miał indeks Hirscha 1, drugi - 8. Ten pierwszy ma wypromowanych przynajmniej kilku doktorantów.
                  Sopiński ma indeks - 1:
                  www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=58092323600
                  Nie wiem skąd masz indeks 4.
                  Natomiast Cudaka wcale mi nie znajduje.

Mam wątpliwości czy ten indeks jest cokolwiek wart.

I dalej nie wiem czemu Cudak nagle przestał pisim pasować. Przecież to jest naukowiec z ich uczelni.
                  • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 13.09.26, 23:50
                    tapatik napisał:

> W takim razie wystarczy, że komuś nie zależy na grantach i nie jesteśmy w stani
                    > e ocenić jego dorobku naukowego, bo może mieć wydanych kilkanaście książek, ale
                    > nie jest uwzględniony w żadnym spisie.

Te książki będą uwzględnione.

> Sprawdziłem na Scopusie kilku znanych mi naukowców, jeden z nich miał indeks Hi
                    > rscha 1, drugi - 8. Ten pierwszy ma wypromowanych przynajmniej kilku doktorantó
                    > w.
                    > Sopiński ma indeks - 1:
                    > www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=58092323600
                    > Nie wiem skąd masz indeks 4.
                    > Natomiast Cudaka wcale mi nie znajduje.
                    >
                    > Mam wątpliwości czy ten indeks jest cokolwiek wart.

Jest wart. Lepszego sposobu nie wynaleziono. Są akademicy, którzy posiadają ponad 1500 prac. Tylko, że nie przeczytali ani jednej. A co dopiero jakąś napisali. Są i tacy, ale głównie za wschodnią granicą. Jesteś kim prominentnym i twoje nazwisko się znajduje w opracowaniu.

Wrzuciłem na panel fizyka swój projekt grantu. Dostałem odpowiedź od recenzenta, że on nie jest fizykiem i się na tym nie zna. Kumpel odbił się parę razy, bo recenzenci twierdzili, że jest za młody. Kumpela się odbiła, bo stwierdzili, że kobieta po 50tce jest za stara. Kumpel pisał na inżynierię - stwierdzono, że jego grant się nie nadaje, bo jest napisany zbyt inżynierskim językiem. A Mrózki czy Cudaki sobie hulają. Tu przytulą 200 tys. do łapy, gdzieś indziej 60 mln. I się kręci. Z tego student nie widział ani grosza. To mnie boli. Zawsze byłem kształcony przez profesorów, którzy sobie odmawiali, byle dać młodemu. To była kadra, jakiej już nie ma. Tego nie było nawet za PRL.

> I dalej nie wiem czemu Cudak nagle przestał pisim pasować. Przecież to jest nau
                    > kowiec z ich uczelni.
                    >
                    • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 08:11
                      Wrzuciłem do Scopusa swojego domowego naukowca z dorobkiem kilkudziesięciu książek. W ogóle go nie znajduje.
                      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 16:26
                        tapatik napisał:

> Wrzuciłem do Scopusa swojego domowego naukowca z dorobkiem kilkudziesięciu ksią
                        > żek. W ogóle go nie znajduje.

Artykuły z Agory nie są tam indeksowane. Np. Wysokie Obcasy.
                        • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 20:33
                          negativum napisał:

> Artykuły z Agory nie są tam indeksowane. Np. Wysokie Obcasy.

Kilkadziesiąt książek, nie artykułów. Dlaczego go nie ma? Jednocześnie w Scholar Google znalazłem kilkadziesiąt odnośników, ale też nie ma profilu, aby sprawdzić h-indeks.
                          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 22:38
                            tapatik napisał:

> negativum napisał:
                            >
                            > > Artykuły z Agory nie są tam indeksowane. Np. Wysokie Obcasy.
                            >
                            > Kilkadziesiąt książek, nie artykułów. Dlaczego go nie ma? Jednocześnie w Schola
                            > r Google znalazłem kilkadziesiąt odnośników, ale też nie ma profilu, aby sprawd
                            > zić h-indeks.

Kilkadziesiąt książek powiadasz?
                            • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:17
                              negativum napisał:

> Kilkadziesiąt książek powiadasz?

Ponad 30. Teraz też coś pisze.
                              • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:30
                                tapatik napisał:

> negativum napisał:
                                >
                                > > Kilkadziesiąt książek powiadasz?
                                >
                                > Ponad 30. Teraz też coś pisze.

To ile on ma lat? 200 jak warszawski Żyd?
                                • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:36
                                  negativum napisał:

> To ile on ma lat? 200 jak warszawski Żyd?

85.
                                  A ile Ty masz lat i jaki jest Twój dorobek?
                  • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 07:14
                    "Mam wątpliwości czy ten indeks jest cokolwiek wart"

Jest, ale nie tak jak Inocom go traktuje - w sposób dosłowny i jako porównanie jakości naukowców z różnych dziedzin. Indeks tak działa jak wyżej: jedna przełomowa praca z 10 tysiącami cytowań daje indeks równy 1, podczas gdy 24 prace z co najmniej 24 cytowaniami daje indeks równy 24. Jako miara jakości bardziej kwestia umowna - skoro ktoś jest tak często cytowany, to musi być coś wart. Indeks jednak nie pokaże czy coś z tego cytowania wynika, czy się przekłada na zmiany, wdrożenia, zaniechania. Czy to cytowania aprobujące, czy krytyczne. Czy cytują uznane głowy, czy bardziej artykuły popularno-naukowe.
                    • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 09:35
                      sverir napisał:

> "Mam wątpliwości czy ten indeks jest cokolwiek wart"
                      >
                      > Jest, ale nie tak jak Inocom go traktuje - w sposób dosłowny i jako porównanie
                      > jakości naukowców z różnych dziedzin. Indeks tak działa jak wyżej: jedna przeło
                      > mowa praca z 10 tysiącami cytowań daje indeks równy 1, podczas gdy 24 prace z c
                      > o najmniej 24 cytowaniami daje indeks równy 24. Jako miara jakości bardziej kwe
                      > stia umowna - skoro ktoś jest tak często cytowany, to musi być coś wart. Indeks
                      > jednak nie pokaże czy coś z tego cytowania wynika, czy się przekłada na zmiany
                      > , wdrożenia, zaniechania. Czy to cytowania aprobujące, czy krytyczne. Czy cytuj
                      > ą uznane głowy, czy bardziej artykuły popularno-naukowe.

Master Journal List, czyli międzynarodowego wykazu czasopism naukowych indeksowanych w bazach tworzonych pierwotnie przez Institute for Scientific Information (ISI) w Filadelfii, a obecnie zarządzanych przez firmę Clarivate. (bg.zut.edu.pl/fileadmin/pliki/users/418/pliki/Lista_Filadelfijska.pdf), (pl.wikipedia.org/wiki/Journal_Citation_Reports), (sbc.org.pl/Content/647490/09.pdf)

Dostanie się tam nie jest łatwe. Pani Basia publikuje swoje doniesienia, tam gdzie jest łatwiej. Dobre czasopisma nie chcą doniesień, które już są dostępne w Internecie.

Dobrego rankingu nie ma i nie będzie. Przynajmniej w Polsce, gdzie jest PUNKTOZA
                      punktoza.pl
                      Minister śledzi ile punktów Ci przyznać. Często punktacja jest od rzyci końca. Zatrudnia rzeszę ludzików, podczas gdy jest już lista filadelfijska. Jest coś takiego jak IF. Na uj jakaś punktoza?

Weźmy takie Academy of Management Annals. Tam Mróz odnalazłaby się wybitnie. Podobnie jak w Accounting Review.

Czasopismo promuje się przez 10-20 lat. Ale kto z możnowładców myśli o czasie za 20 lat? Ich zajmuje czas obecny i by mu nie grzebali w papierach.

Musimy się nauczyć wiele od Chińczyków, ci planuję na dekady do przodu. Jak coś postanowią to to realizują.
                      • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 10:37
                        "Dostanie się tam nie jest łatwe. Pani Basia publikuje swoje doniesienia, tam gdzie jest łatwiej. Dobre czasopisma nie chcą doniesień, które już są dostępne w Internecie."

Może jest, może go nie ma, skoro sam odwołujesz się do swoich 1600 cytowań to chyba masz świadomość, że nie masz w każdym momencie pojęcia, kto Ciebie cytuje i przy jakiej okazji.

"Dobrego rankingu nie ma i nie będzie. Przynajmniej w Polsce, gdzie jest PUNKTOZA"

Tak - dlatego punktacja jako forma odniesienia ok, jako miara powagi już nie. Ale to nie ja wywołałem ten temat.

"Weźmy takie Academy of Management Annals. Tam Mróz odnalazłaby się wybitnie. Podobnie jak w Accounting Review"

Czarnek punktował wysoko "Pedagogikę katolicką" - ale fakt, właśnie to podnoszono przy okazji reform punktacji.
                        • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 11:01
                          sverir napisał:

> "Dostanie się tam nie jest łatwe. Pani Basia publikuje swoje doniesienia, tam g
                          > dzie jest łatwiej. Dobre czasopisma nie chcą doniesień, które już są dostępne w
                          > Internecie."
                          >
                          > Może jest, może go nie ma, skoro sam odwołujesz się do swoich 1600 cytowań to c
                          > hyba masz świadomość, że nie masz w każdym momencie pojęcia, kto Ciebie cytuje
                          > i przy jakiej okazji.
                          >
                          > "Dobrego rankingu nie ma i nie będzie. Przynajmniej w Polsce, gdzie jest PUNKTO
                          > ZA"
                          >
                          > Tak - dlatego punktacja jako forma odniesienia ok, jako miara powagi już nie. A
                          > le to nie ja wywołałem ten temat.
                          >
                          > "Weźmy takie Academy of Management Annals. Tam Mróz odnalazłaby się wybitnie. P
                          > odobnie jak w Accounting Review"
                          >
                          > Czarnek punktował wysoko "Pedagogikę katolicką" - ale fakt, właśnie to podnoszo
                          > no przy okazji reform punktacji.

O seksie też tam było. Laliśmy się z 200% punktów na jakiś seks katolicki, czy coś.

Czujesz to.
                          Praca naukowa polega na stawianiu sobie wyzwań. A nie publikowaniu czegoś za AI.
                          Trudno jest ją oceniać wymiernie. Naukowiec to coś takiego, jak artysta. Tylko nie szarpiący za druty, czy męczący klawisze. Jednak spostrzegam, że obecnie wśród "naukowców" za dużo jest taniej wiochy. Dla mnie fachurą był optyk. Ale nie taki od okularów :) Facet nie miał nic, skończył w życiu zawodówkę. Ale lata w Kosmosie. No jego przyrządy. Potrafił np. kleić kuwety na styk. Na zasadzie adhezji. Na amen.

Równie dobrze takim fachowcem może być hydraulik. Jak jest dobry, czemu nie. Ale wkurza mnie, jak jakaś osoba, obojętnie kto, bez dorobku, za to ze wsparciem politycznym jest promowana. Większość to docenci marcowi. Jeszcze jak takiemu uda się dopchać do stołka. Wtedy cała Uczelnia pracuje na niego. Musi być dopisywany. Są ludziki, co mają po 1500 publikacji. Żadnej z nich nawet nie czytali.

A artyści, no cóż.
                          Trudno jest porównywać Knopflera z Sanah :)

• tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:20
                            Ale Cudak nie jest promowany. Promowany był Sopiński. Cudak jest pełniącym obowiązki rektora i ma zasadniczo jedno zadanie - zorganizować wybory następnego rektora.
                            • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:29
                              tapatik napisał:

> Ale Cudak nie jest promowany. Promowany był Sopiński. Cudak jest pełniącym obow
                              > iązki rektora i ma zasadniczo jedno zadanie - zorganizować wybory następnego re
                              > ktora.

Cudak nawet nie jest pracownikiem.
                              Został dyscyplinarny zwolniony przez Senat uczelni.
                              • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 13:14
                                negativum napisał:

> Cudak nawet nie jest pracownikiem.
                                > Został dyscyplinarny zwolniony przez Senat uczelni.

Pytanie czy to zwolnienie było zgodne z prawem, bo ja czytałem, że Cudak właśnie wywalił prorektorów.
                                Poza tym to dalej nie tłumaczy ataków na Cudaka. On ma być p.o. do czasu wyboru nowego rektora.
                                • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 13:42
                                  tapatik napisał:

> negativum napisał:
                                  >
                                  > > Cudak nawet nie jest pracownikiem.
                                  > > Został dyscyplinarny zwolniony przez Senat uczelni.
                                  >
                                  > Pytanie czy to zwolnienie było zgodne z prawem, bo ja czytałem, że Cudak właśni
                                  > e wywalił prorektorów.
                                  > Poza tym to dalej nie tłumaczy ataków na Cudaka. On ma być p.o. do czasu wyboru
                                  > nowego rektora.

Zwalniam Herr Donalda :)

Na uczelniach to nie jest takie oczywiste. Pisałem, że niewpuszczeniu pracowników i nie tylko, bo ludzie z zewnątrz do Sali Senackiej, nie jest żadną przeszkodą. Są głosowania zdalne. Są sytuacje, gdzie trzeba podjąć decyzję natomiast. Trudno jest, by np. Członek Rady Naukowej jechał na gwałt z Gdańska do Wrocławia. Wtedy zdalnie. Cudak nie jest już Rektorem. Został zwolniony z Uczelni. Oczywiście zostaje mu Sąd Pracy.
            • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 05:25
              "Web of Science, Scopus, ORCID"

A skoro jesteśmy przy Scopusie, to dla Barbary Mróz-Gorgoń pokazuje h-index 4:
              www.scopus.com/pages/search/authors?searchId=69365189-54ae-407c-890b-72b9cb52bc0f
              • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 09:39
                sverir napisał:

> "Web of Science, Scopus, ORCID"
                >
                > A skoro jesteśmy przy Scopusie, to dla Barbary Mróz-Gorgoń pokazuje h-index 4:
                > www.scopus.com/pages/search/authors?searchId=69365189-54ae-407c-890b-72b9cb52bc0f

I ta pani jest profesorem?
                • sverir Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 10:35
                  "I ta pani jest profesorem?"

Sopiński jest rektorem.
                    • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 20:44
                      negativum napisał:

> Rektorem może być każdy, kogo wybierze Senat uczelni. Także żul. To jest chore.

To czemu przeszkadza Ci Cudak? Rektor ma być przede wszystkim dobrym organizatorem na uczelni. Ma nią zarządzać. Nie musi być wybitnym naukowcem. Sopiński miał 30 lat, gdy został rektorem w 2023 roku. Cudak ma o wiele większe doświadczenie jako nauczyciel akademicki.
                      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 14.09.26, 23:27
                        tapatik napisał:

i Sopiński i Cudak, to jest zły wybór.
                        • tapatik Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 13:07
                          Cudak jest pełniącym obowiązki do czasu wyboru nowego rektora.
                          • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 14:34
                            tapatik napisał:

> Cudak jest pełniącym obowiązki do czasu wyboru nowego rektora.

Staremu nie wręczono decyzji. Najstarszym Senatorem AWS już nie jest.
    • no-popis Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 13:33
      negativum napisał:

> H-0
      >
      > Mój H-24.
      > H jest skalą wykładniczą. H-24 oznacza, że mam przynajmniej 24 opracowania, któ
      > re były cytowane na świecie 24, każde.
      Niestety ale ten rząd, jego liderzy np ministrowie to absolutne miernoty, w większości.
      To nie jest bezpieczne bo miernota podejmie każde działania aby się wybić.
      • stasi1 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 13:58
        To tak jak rząd PiSu. Tam nawet nie udawali że kogoś wybitnego zatrudniają. Im był glupszy tym wyżej zaszedł.
        Taki Ziobro poza noszeniem teczki u Kaczyńskiego niczym się nie wyróżnił pozytywnie. Nawet aplikacji prokuratorskiej nie mógł zdać, a był prokuratorem generalnym 10 lat! Dlatego tyle świństwa zrobił aby się wybić
        • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 14:35
          stasi1 napisał:

> To tak jak rząd PiSu. Tam nawet nie udawali że kogoś wybitnego zatrudniają. Im
          > był glupszy tym wyżej zaszedł.
          > Taki Ziobro poza noszeniem teczki u Kaczyńskiego niczym się nie wyróżnił pozyt
          > ywnie. Nawet aplikacji prokuratorskiej nie mógł zdać, a był prokuratorem genera
          > lnym 10 lat! Dlatego tyle świństwa zrobił aby się wybić

To jest prawda.
    • stasi1 Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 14:30
      Sopiński spędził 2 tygodnie na koszt swojej uczelni. Co on tam tyle czasu robił? Zresztą daleki wschód cieszył się u niego uznaniem, dwa razy w Singapurze
      • negativum Re: Dorobek Cudaka jest taki sam jak Mróz 15.09.26, 14:35
        stasi1 napisał:

> Sopiński spędził 2 tygodnie na koszt swojej uczelni. Co on tam tyle czasu robił
        > ? Zresztą daleki wschód cieszył się u niego uznaniem, dwa razy w Singapurze

To grzech…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka