Dodaj do ulubionych

Dlaczego Cudak…

16.09.26, 20:23
…zdobywał dorobek i stopnie na Słowacji?
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 00:46
      Ponawiam pytanie.
      • boggi_dan Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 01:28
        negativum napisał:

> Ponawiam pytanie.
        >
        Bo było łatwiej jak znalazłem artykuł o tym. Kryteria uzyskania docentury na Słowacji (szczególnie w naukach społecznych, humanistycznych i pedagogice) były rażąco niższe niż w Polsce. 2016 roku to zmienił Gowin. Ale pan docent Cudak ma ważną habilitację😁
        • negativum Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 01:31
          boggi_dan napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > Ponawiam pytanie.
          > >
          > Bo było łatwiej jak znalazłem artykuł o tym. Kryteria uzyskania docentury na Sł
          > owacji (szczególnie w naukach społecznych, humanistycznych i pedagogice) były r
          > ażąco niższe niż w Polsce. 2016 roku to zmienił Gowin. Ale pan docent Cudak ma
          > ważną habilitację😁

W Polsce po prostu, by z takim dorobkiem nie przeszedł…
          • boggi_dan Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 01:36
            negativum napisał:

> boggi_dan napisał:
            >
            > > negativum napisał:
            > >
            > > > Ponawiam pytanie.
            > > >
            > > Bo było łatwiej jak znalazłem artykuł o tym. Kryteria uzyskania docentury
            > na Sł
            > > owacji (szczególnie w naukach społecznych, humanistycznych i pedagogice)
            > były r
            > > ażąco niższe niż w Polsce. 2016 roku to zmienił Gowin. Ale pan docent Cu
            > dak ma
            > > ważną habilitację😁
            >
            > W Polsce po prostu, by z takim dorobkiem nie przeszedł…
            >
            > No nie przeszedł by. Ale takiego fachowca wsadził Żurek. Coś jeszcze przeczytałem z Niezależnej. Pan Żurek kolejny raz kłamie – powiedziała poseł PiS Maria Kurowska na antenie Telewizji Republika. Odpowiedziała w ten sposób na wpis ministra sprawiedliwości, który stwierdził, że parlamentarzystka „zrozumiała, w co wrobili ją koledzy z PiS-u” i dlatego opuściła Akademię Wymiaru Sprawiedliwości. Kurowska temu zaprzecza. – Ja dlatego wyszłam, że w pewnym momencie wyłączono mi prąd w gniazdkach – wyjaśniła. To się nie zdziw jak ta banda zaatakuje Trybunał Konstytucyjny. W ostatni rok rozwalą wszystko co się da. Na chama. Obudziłeś mnie chyba i wezwałeś telepatycznie.
            • negativum Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 01:56
              boggi_dan napisał:

… W ostatni rok rozwalą wszystko co się da. Na chama. O
              > budziłeś mnie chyba i wezwałeś telepatycznie.

Nie śpię, zawsze tak miałem, teraz ściemniam Amerykanki :)
              Odcina mnie od życia raz na jakiś czas na 30 m - 2 h. A jak jest coś pilnego to nie śpię przez 3 doby.
          • sverir Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 09:42
            " W Polsce po prostu, by z takim dorobkiem nie przeszedł…"

Dlatego przeszedł na Słowacji.

Ale, ale - jeśli to taki problem, to jego wykształcenie, dlaczego nie mieć pretensji do ludzi PiS, że go zatrudnili?
            W 2018 roku wykształcenie Cudaka nie przeszkadzało, a dzisiaj już tak?
            • negativum Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 14:33
              sverir napisał:

> W 2018 roku wykształcenie Cudaka nie przeszkadzało, a dzisiaj już tak?

Nie przewidzieli, że teleportuje się przez ściany.
              Sprawdź czy nie masz go w zamrażarce :)
              • sverir Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 18:31
                " Nie przewidzieli, że teleportuje się przez ściany."

Sami wprowadzili prawo, że rektorem moze być pracownik uczelni i sami postanowili go zatrudnić. Jako doktor - wszystko jedno skąd - już znalazł się w tym momencie w kręgu potencjalnych rektorów. A ponieważ tych wybiera Senat...:)
                • negativum Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 19:59
                  sverir napisał:

> " Nie przewidzieli, że teleportuje się przez ściany."
                  >
                  > Sami wprowadzili prawo, że rektorem moze być pracownik uczelni i sami postanowi
                  > li go zatrudnić. Jako doktor - wszystko jedno skąd - już znalazł się w tym mome
                  > ncie w kręgu potencjalnych rektorów. A ponieważ tych wybiera Senat...:)

I to jest chore.
                  Do mnie fikała wychowawczyni Syna. Dałem jej znać, jak jej syn ma na imię :) Jednocześnie zaznaczając, że nie zrobię mu krzywdy. Efekt wobec mojego Syna. Jak nabroi, to jest ukarany, jak zrobi coś dobrego, nagradzany pochwałą. Kobieta początkowo była niereformowalna. Skończyło się jego piętnowanie. Z jego szkołą jestem w doskonałym kontakcie. Nie jestem nieodpowiedzialnym ojcem. Ale nie można przyklejać dziecku papierka do czoła. Nabroił, zbiera się kilku nauczycieli. Biorą go na dywanik. Nie wystarczy donos.
        • negativum Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 01:36
          boggi_dan napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > Ponawiam pytanie.
          > >
          > Bo było łatwiej jak znalazłem artykuł o tym. Kryteria uzyskania docentury na Sł
          > owacji (szczególnie w naukach społecznych, humanistycznych i pedagogice) były r
          > ażąco niższe niż w Polsce. 2016 roku to zmienił Gowin. Ale pan docent Cudak ma
          > ważną habilitację😁

Wiesz, że łatwiej jest uzyskać grant w Niemczech, niż w Polsce? DFG to poezja w porównaniu z NCN.
          • boggi_dan Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 08:56
            Słabe wykształcenie kandydata nie przeszkadza Żurkowi obsadzać stanowisko Akademii. Zresztą u nich się liczy coś innego. Bierny, ale wierny.
    • sverir Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 09:40
      " …zdobywał dorobek i stopnie na Słowacji?"

Jeśli tak to cię interesuje, to napisz do niego, a nie pytasz na forum.
      • boggi_dan Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 09:57
        sverir napisał:

> " …zdobywał dorobek i stopnie na Słowacji?"
        >
        > Jeśli tak to cię interesuje, to napisz do niego, a nie pytasz na forum.
        Dane są znane w sieci. Od tego jest forum. Można być w danym wątku lub go omijać. To jest jakieś szaleństwo. Co trzy lata temu wydawało się nierealne, dzisiaj jest po prostu codziennością. Organizowanie napadów na publiczne media, prokuraturę, Krajową Radę Sądownictwa, na Akademię Wymiaru Sprawiedliwości i przygotowania do napadu na Trybunał Konstytucyjny. Coś co głowie się nie mieści.
        • sverir Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 10:07
          "Dane są znane w sieci. Od tego jest forum."

Gdyby były znane w sieci, to Inocom - jako znany przeszukiwacz sieci - spokojnie by je wynalazł.
          • boggi_dan Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 10:15
            To jest zagajanie tematu. "Sławomir Cudak podjął decyzję o dyscyplinarnym zwolnieniu z AWS dotychczasowego rektora Michała Sopińskiego oraz trzech innych pracowników: Mariusza Kuryłowicza, Iwony Lewandowskiej-Pierzynki i Kamili Chmiel. Wiesz dobrze, że to jest złamanie prawa. Tak jak przez niego, także przez Żurka.
    • pies.na.czarnych Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 10:55
      Z tej samej beczki. Dlaczego Morawiecki studiował w znienawidzonych Niemczech?
      • negativum Był perfidny… 17.09.26, 17:40
        pies.na.czarnych napisała:

> Z tej samej beczki. Dlaczego Morawiecki studiował w znienawidzonych Niemczech?

Chciał zrozumieć Herr Donalda…
        x.com/MadameClaudine2/status/2100267459882156277/video/1
        • pies.na.czarnych Re: Był perfidny… 17.09.26, 17:44
          To co linkujesz to jest kiepska podróbka. Słyszałem Tuska mówiącego po niemiecku i muszę cię zapewnić, ze mówi perfekt i bez polskiego akcentu. Nie tak jak ten z twojego linku.
          • negativum Re: Był perfidny… 17.09.26, 17:46

> To co linkujesz to jest kiepska podróbka. Słyszałem Tuska mówiącego po niemieck
            > u i muszę cię zapewnić, ze mówi perfekt i bez polskiego akcentu. Nie tak jak te
            > n z twojego linku.

https://pbs.twimg.com/media/HSbcTJJXUAE2Hb1?format=png&name=small
            • boggi_dan Re: Był perfidny… 17.09.26, 20:17
              negativum napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
              >
              > > To co linkujesz to jest kiepska podróbka. Słyszałem Tuska mówiącego po ni
              > emieck
              > > u i muszę cię zapewnić, ze mówi perfekt i bez polskiego akcentu. Nie tak
              > jak te
              > > n z twojego linku.
              >
              > https://pbs.twimg.com/media/HSbcTJJXUAE2Hb1?format=png&name=small
              >
              > Co to jest szok PO -znawczy?
              Zamiast cudów Tuska, są Cudaki przy korycie.
              • pies.na.czarnych Re: Był perfidny… 17.09.26, 21:16
                > Zamiast cudów Tuska, są Cudaki przy korycie.

Kto zatrudnił pana Cudaka na tej uczelni?
                Od września 2019 roku jest pracownikiem warszawskiej Akademii Wymiaru Sprawiedliwości[1], gdzie zajmuje stanowisko profesora uczelni.
                • negativum Re: Był perfidny… 18.09.26, 00:24

> > Zamiast cudów Tuska, są Cudaki przy korycie.
                  >
                  > Kto zatrudnił pana Cudaka na tej uczelni?
                  > Od września 2019 roku jest pracownikiem warszawskiej Akademii Wymiaru Sp
                  > rawiedliwości[1], gdzie zajmuje stanowisko profesora uczelni.

zajmował…
    • pies.na.czarnych Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 17:47
      Waldemar Żurek
      @w_zurek
      ·
      2h
      Myśleli, że uchwałę Senatu można po cichu usunąć ze strony, podmienić treść pod tym samym numerem i nikt nie zauważy? Byli w błędzie.

Złożyliśmy do Prokuratury Krajowej zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa ws. ingerencji w dokumentację Akademii Wymiaru Sprawiedliwości.

Istnieją dwa zupełnie różne dokumenty z tym samym numerem (308/26) podpisane przez byłego rektora Michała Sopińskiego. Uchwała, w której Senat stosunkiem głosów 13:0 powierzył kierowanie uczelnią w przypadku odwołania urzędującego Rektora dr hab.Sławomirowi Cudakowi, nagle „zniknęła” z BIP-u, by podważyć jego mandat. Zastąpiono ją papierem o urlopach naukowych.

Czas „kreatywnej dokumentacji” i bezczelnych prób ratowania stołków za wszelką cenę definitywnie się skończył.

https://pbs.twimg.com/media/HSauaLHWgAA-a0E?format=jpg&name=medium
    • pies.na.czarnych Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 23:31
      Sopiński dodatkowo do pensji i premii, pobiera stypendium dla "wybitnych młodych naukowców" - 5900 zł, przyznane na 5 lat, 5 grudnia 2023, (czyli za rządu dwutygodniowego) przez min. edukacji.
      Dziwicie się, że tak się złodziej trzymał stanowiska?

https://pbs.twimg.com/media/HScU0L0W4AAVCSU?format=jpg&name=900x900
    • pies.na.czarnych Re: Dlaczego Cudak… 17.09.26, 23:42
      Maria Ejchart
      @MariaEjchart
      ·
      5h
      ⚖️ Odwołanie Michała Sopińskiego, byłego rektora AWS, ma solidne podstawy prawne, a przede wszystkim - przebiegło zgodnie z procedurą. x.com/MariaEjchart/status/2100621830356615491?s=20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka