Dodaj do ulubionych

Administrator kościoła św. Brygidy prześladowany

• Gość: Aga Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.04, 13:10
      Dziwię się ,że jeszcze żaden z hierarchów kościelnych nie ustosunkował się do
      tego co się dzieje w Gdańsku. Ktoś z wielkim autorytetem powinien zwrócić się
      do ludzi tak przesyconych nienawiścią wobec wszystkich myślących inaczej
      niż "ich" prałat. Kościół powinien takie zachowania piętnować, mówić o tym, nie
      tylko się modlić w ich intencji.
    • fuszi Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow 29.11.04, 13:11
      Powtórzę mój pomysł: można na fali filmowej mody na tzw. "versusy" (Freddy
      kontra Jason, Obcy kontra Predator) nakręcić nasz własny, polski
      przebój: "Prałat Jankowski kontra Ojciec Dyrektor". Ktokolwiek wygra, my
      przegramy.
    • Gość: obswerator Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.tomaszow.mm.pl 29.11.04, 13:14
      grunt to byc dobrym katolikiem i dawac swiadectwo swej wiary tak jak to czynia
      parafaianie ze sw Brygidy......żałosne!
    • Gość: przeczucie że Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.aster.pl 29.11.04, 13:18
      ani Jankowski ani jego wierni w niebie sie nie spotkają:)
      • Gość: Jan Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: 193.85.18.* 29.11.04, 13:21
        a ten kto nie ma grzechu niech rzuci jako pierwszy (tak albo podobnie)
        tylko jeden decyduje o tym kto będzie w niebie
    • Gość: xxx Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.lingu.uni-wuppertal.de 29.11.04, 13:20
      Widac ze w Polsce nie brak antysemitow. Wiec nie tylko w Niemczech. To jest
      przykre...
    • Gość: Lechu No nieźle ich ten prałat -chory antysemita nauczał IP: 195.47.201.* 29.11.04, 13:20
      Już za takie nauki, które były znane od lat powinni te gnidę odwołać i umieścić
      w jakiejś parafii w bieszczadach gdzie psy mógłby jedynie uczyć.
      Przecież wiekszość tego co mówił to nauka nienawiści i braku tolerancji -
      dokładnie odwrotnie niż powinien - zgodnie z naukami Chrystusa.
    • Gość: Katolicy Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:21
      wlasnie mamy przyklad katolicyzmu w polsce. Wiekszosc z tych ludzi chodzi do
      kosciola "bo wypada" a stare babcie te najbardziej krzykliwe mysla ze miejsce w
      raju trzeba sobie wywalczyc najlepiej dewastujac komus samochod. nie mam grosz
      szacunku dla takich ludzi. Ksiadz pedal/pedofil tez skromnoscia nie grzeszy.
      dwa pietra dla siebie + luksusowe samochody :) smiechu warte. Wyrzucic drania
      jak najpredzej
    • Gość: Postępowy Nowa twarz kościoła i "wiernych".... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.11.04, 13:24
      Gratulacje! Wystawiacie dobrą opinię swojej parafii. Jak dołączą do was
      pozostałe parafie w Polsce, to najbardziej kulturalnymi ludźmi w Polsce okażą
      się "poganie".
      Robicie dobrą robotę dla postępu i likwidacji ciemnoty i zacofania w Polsce.
      Tylko tak dalej!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Strider Co za ciemnogórd IP: *.bze.com.pl 29.11.04, 13:26
    • Gość: Żyd Stworzyliscie sobie Zlotego Cielca IP: *.n4u.krakow.pl 29.11.04, 13:27
      i oddajecie mu hold. Prawdziwy katolik do tej sekty jankowskiego reki nie
      przylozy. Ludzie was sie ekskomunikowac powinno. Idzcie sie leczyc
    • Gość: Patman Jezus był Żydem, Maryja była Żydówką IP: *.wodzislaw.rybnet.pl 29.11.04, 13:31
      Jakże zwolennicy prałata muszą kochać swoich wrogów...
      • fuszi Re: Jezus był Żydem, Maryja była Żydówką 29.11.04, 13:44
        A chciałbym jeszcze dodać, że Matka Boska Częstochowska jest pierwszą
        ciemnoskórą Polką. Dopiero potem był Olisadebe!
    • Gość: Ja, Polak Jak duzy jest antysemityzm w Polsce? IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 29.11.04, 13:32
      Na pewno jest to zjawisko slyszalne, nie dlatego, ze o antysemityzm mozna
      posadzic wiekszosc Polaków, lecz dlatego, ze sa niepowazni ludzie, którzy sa
      glosni i slyszalni.

Dla wiekszosci ludzi normalnych, myslacych i prezentujacych normalny poziom,
      slowem dla wiekszosci Polaków - te "wybuchy antysemityzmu" sa bardzo bolesne.
      Zastanawiamy sie jak bardzo chorzy sa ludzie poslugujacy sie antysemityzmem?
      Kto moze byc tak oblakany, aby wplatac antysemityzm w wypowiedzi publiczne?

Moglibysmy zastanawiac sie dlugo nad zródlami nienawisci lecz zawsze dochodzimy
      do wniosku, ze jest ona nielogiczna i oparta na przesadach, chorobach
      psychicznych i kompleksach (zwlaszcza nizszosci).

Jednak trzeba podejmowac dyskusje z pogladami dyskryminujacymi mniejszosci
      narodowe i religijne gdyz leczenie tych zjawisk polega na tlumaczeniu
      poszkodowanym, ze maja wypaczona wizje swiata i rzeczywistosci, ze sa na
      krawedzi jakiegos niewymownego obledu, choroby psychicznej która popycha ich do
      antysemityzmu.

Ksiadz Jankowski zostal pozbawiony swego stanowiska, bo zaistnialo podejrzenie
      o PEDOFILIE, bo naruszyl TAKZE zasady nauki Kosciola (gdzie generalnie chodzi o
      szerzenie milosci - posunietej nawet do milosci nieprzyjacól - a nie, tak jak w
      przypadku ks. Jankowskiego, o szeszenie nienawisci i czesto antysemityzmu).
      Ksiadz Jankowski opieral swoje "nauczanie" na braku tolerancji i holdowania
      SOBIE samemu (a to jest okreslone w katechizmie nauki Kosciola katolickiego
      jako m.in. grzech pychy).

Jest jeszcze jeden watek pozbawienia stanowiska proboszcza.
      - Gdy kaplan jest swiecony na ksiedza przyrzeka on wiernosc i posluszenstwo
      biskupowi. Tu tez zaistnialy powazne naruszenia przez ks. Jankowskiego, który
      sprzeciwil sie woli swojego biskupa. Jako katolicki ksiadz nie mnial prawa tego
      robic w mysl m.in. kodeksu prawa kanonicznego.
      Nauke Kosciola wyznacza na swoim terenie biskup a nie proboszcz takiej czy
      innej parafii. Jesli którys ksiadz glosi nienawisc to wzbudza podejrzenie u
      wiernych/ludzi, ze jest to oficjalna nauka Kosciola. Biorac pod uwage slowa
      przeprosin pod adresem Zydów obecnego Papieza pod West Wall w Jerozolimie i
      slowa, które padly w czasie odwiedzin synagog w Izraelu i na swiecie jestesmy
      pewni, ze ks. Jankowski odszedl bardzo daleko od gloszenia nauki Kosciola.
      Gdy przestal reprezentowac nauke Kosciola spowodowal decyzje biskupa o
      odsunieciu go z zajmowanego stanowiska.

W tym kontekscie ludzie poslugujacy sie dzis nienawiscia i antysemityzmem nie
      maja zadnego prawa do decydowania, kto i gdzie ma zajmowac jakie stanowisko w
      Kosciele czy panstwie. Antysemityzm jest grzechem w mysl religii
      chrzescijanskiej. Nie ma on nic wspólnego z tolerancja i religja. Antysemityzm
      jest choroba, która trzeba leczyc na równi z alkoholizmem, narkomania czy
      chorobami psychicznymi.
      • Gość: Swój Re: Jak duzy jest antysemityzm w Polsce? IP: *.bielsko.msk.pl 29.11.04, 14:00
        ty koło Polaka przez duże P nawet nie stanąłes nigdy
        • Gość: Ja, Polak Re: Jak duzy jest antysemityzm w Polsce? IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 29.11.04, 14:28
          Jestem Polakiem i jestem z tego dumny. Identyfikuje sie natomiast z tymi
          Polakami, którzy sa mi bliscy duchowo, mysla podobnie i nie sa antysemitami.
          Polska i Polskosc to tolerancja, otwarcie na swiat i róznorodnosc kultur,
          tradycji, gdzie jest miejsce dla kazdych pogladów, które sa budowane na
          wzajemnym zrozumieniu, tolerancji i checi powaznego poznania innych.

• Gość: Adam z Wroclawia Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 29.11.04, 13:33
      Garstka,ktora nazywa siebie ludzmi,prowadzi "flirt" tu, i kazdy z nich probuje
      sie popisac swoimi umiejetnosciami, slimacza ile moga, jakby glodni do bochenka
      chleba,a rzucaja pomyjami,i slowami, ze uszy puchna,i co im to daje? moze
      wyladowanie seksualne?albo sa impotenci, albo sa prymitywy z kapuscianymi
      glowami,albo,pisza po pianemu, no, bo, jak inaczej te grozmole rozumiec?
      200 lub okolo 200 parafianow i parafianek protestuja, a czemu? ktos wie prawde?
      a ja wam powiem,im sie nudzi, oni szukaja ekszen,aby cos sie dzialo,to
      wszystko z nudow wysoki sadzie,to wszystko z nudow!A jazda do roboty ,wasza
      taka i owaka,Zalezy wam na ks.Jankowskim jak na snieg zeszlego roku,ktory
      spadl w Australii.Nie robcie z siebie powtornych analfabetow, i nie hanbcie
      siebie i Ojczyzne przez te glupia sprawe ktora nie powinna byla taka byc
      gdyby czynil nasz bohater , jak Pan Bog Przykazal.
    • Gość: PPP JANKOWSKI TO PEDOFILSKIE ŚCIERWO... IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 29.11.04, 13:36
      ...Do gazu z nim.
      • Gość: Adam z Wroclawia Re: JANKOWSKI TO PEDOFILSKIE ŚCIERWO... IP: 5.5R* / 212.25.109.* 29.11.04, 13:50
        Jom czlek spokojny,jom nie lubic wojny,dali mnie karabin,Jojne ty sie bron
        albo przodkiem albo tylkiem,wszystko jedno,wystrzelilem, Janio,Janio
        kim aher,jo wyciagam swoj gewer.
    • Gość: Juliusz Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.gd.pl 29.11.04, 13:40
      Marność i lipa, zwolennicy jankowskiego to banda zwykłych bandytów, boga maja
      głębko liczy sie dla nich tylko kult jednostki. Jankowski duzo zrobil dla
      demokracji w naszym kraju lecz swoim aktualnym zachowaniem bardzo sie splamil i
      powienien sie poddac woli biskupa zeby zachowac choc odrobine godnosci.
    • Gość: DOSYC! Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 29.11.04, 13:55
      Kto nie z Piratem ten .........?
      Dobry Pirat nie jest zly!
    • Gość: IRKIEL TO JA OD DZISIAJ JESTEM ZYDEM I DUMNY IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 29.11.04, 13:55
      WOLE BYC ORTODOKSYJNYM ZYDEM NIZ JANKOWSKIM LUB ZWOLENNIKIEM JANKOWSKEIGO
    • Gość: tomek Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:56
      Ja nie wiem jak ci ludzie (zwierzeta) moga nazywac sie chrzescijanami, katolikami... Zachowuja sie
      ponizej krytyki, w imie czego? religii? Jankowskiego? wlasnego zaslepienia?
      Wlasnie teraz jest to widoczne jaka nienawisc wpajal Jankowski tym wiernym... to jest nauczanie o Bogu
      i milosci dla blizniego? To wyglada jak kolko szatanistyczne... Ja jestem za wywaleniem Jankowskiego
      poniewaz za duzo wpajal nienawisci i za duzo polityki w jego kazaniach...pozdrawiam T.
    • Gość: magoo Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.bielsko.msk.pl 29.11.04, 13:56
      No może nie az tak, że kto przeciwko Jankowskiemu, to żyd.... ale coś w tym
      jest....częśc ludzi nie żydów, to po prostu Polacy, ale omotan przez żydowskie
      media, których na rynku więcej niż naszych... choćby GW, Rzeczpospolita,
      Wprost, Polityka, Nie, tvp, a szczególnie "dwojka", mnóstwo witryn
      internetowych, ktore na pierwszy rzut oka są Nasze, ale jak się dociekliwie
      zagłębić, to po prostu nici oplątujące Polaków, jak chociażby polskiinternet,
      obywatelska, normalne, polskatelewizja, nczas, liberator, wolność,
      generacja.....
      skąd ci ludzie maja wiedzieć, co się kryje za odwołaniem ks Jankowskiego, a
      więc po tym co uslyszeli w w/w mediach, oczywiście że są przeciw Jankowskiemu,
      przeciw całemu kościolowi, jeszcze nie tak dawno tez stałam po tamtej stronie,
      ale moja wrodzona ciekawośc kazała mi to sprawdzić...poszła w ruch
      wyszukiwarka, tak na ostro , wyjasniająca każdą niepewność, czasami maiłam
      otwarte ok, 15 stron porównania, analizy i przejrzałam na oczy
      • Gość: Ja, Polak Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 29.11.04, 14:40
        Cytat:
        ale omotan przez żydowskie
        > media, których na rynku więcej niż naszych... choćby GW, Rzeczpospolita,
        > Wprost, Polityka, Nie, tvp, a szczególnie "dwojka", mnóstwo witryn

Akurat w/w czasopisma, jak np. Rzeczpospolita jest w grupie norweskiej Orkla,
        zob. www.orklamedia.com Mozna byc moze cos zarzucic Orkli, np. ze sa bardzo
        bogaci, ale na pewno nie to, ze sa kierowani przez jakies "srodowiska
        zydowskie". Orkla reklamuje sie zwlaszcza w Skandynawii jako "typowo
        skandynawska firma".
        Twierdzenie, ze media w Polsce sa "w rekach zydowskich" jest naduzyciem i nie
        ma nic wspólnego z prawda.
        Byc moze media w Polsce, aby ukrócic antysemityzm, powinny wydawac od czasu do
        czasu cos w rodzaju "annual report", gdzie ukazywalyby szerszemu odbiorcy
        strukture wlasnosci?
        • Gość: magoo Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.bielsko.msk.pl 29.11.04, 16:48
          Ujawnienie struktury własności niczego tutaj nie zmieni, bo jak wiadomo
          Zydowskie srodowiska sa na calym swiecie, i nikt sie otwarcie do tego nie
          przyzna, że takie ma pochodzenie
    • Gość: Maciek Jankowski nie nadaje sie na ksiedza. IP: *.tmp1-4-8-106-234.tmp1.dsl-verizon.net 29.11.04, 13:59
      On nadaje sie na... cesarza!
    • Gość: kasia Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:00
      te "wybryki" świadczą o poziomie intelektualnym osób popierających prałata
      (zerowym), a także o ich rzeczywistym stosunku do wartości chrześcijańskich -
      nie mają o nich zielonego pojęcia... ja bym się wstydziła takich
      zwolenników ... wierni? Bzdura. Chrześcijanie tak się nie zachowują...
    • Gość: zniechęcony Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: 212.191.68.* 29.11.04, 14:02
      A mogę wiedzieć czemu? Dodam, że nie mam nic wspólnego z tym zawodem, ale pogląd
      przedmówcy mnie zainteresował jako swoisty przypadek "dedukcji".
    • Gość: bw Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: 193.110.121.* 29.11.04, 14:04
      Ale to nic w porownaniu z najwieksza gnida Panem Jankowskim,
      ktory nie tylko z Bogiem i jego naukami nic nie ma wspolnego ale rozniez jest watpliwym Polakiem.

To nie obraza, ze ktos jest zydem, cyganem, niemcem czy polakiem obraza jest ta gnida wlewajaca jad w ludzkie umysly.
    • Gość: NORMALNY DIABEŁ MA MNIEJ GRZECHÓW NA SUMIENIU NIŻ IP: 212.191.80.* 29.11.04, 14:10
      JANKOWSKI I JEGO PSEUDO WIERNI-SEKTA!!!
      • Gość: j007 Re: DIABEŁ MA MNIEJ GRZECHÓW NA SUMIENIU NIŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:38
        KTO JEST BEZ GRZECHU NIECH RZUCI KAMIENIEM .............
    • Gość: WSZECHPOLAK POLSKIE OWIECZKI TO TERAZ HERMAFRODYTY IP: 195.175.37.* 29.11.04, 14:10
      NIBY WCIAZ SAMICE, A TAKIE JAK TRYKI
      ROGI IM WYROSLY,PIANA Z PYSKA LECI
      BEDA TERAZ SLUZYLY DO STRASZENIA DZIECI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka