Gość: GMR IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 18:34 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GMR Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej,komuna wrac IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 18:35 wiadomość z Panoramy godz 18.30 Skarb państwa przejmuje z powrotem większościowy pakiet w spólce Stocznia Szczecińska S.A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej,komuna wrac IP: *.rdu.bellsouth.net 16.05.02, 18:36 pod pretekstem pracy dla stoczniowcow. czas zeby szukali czegos innego. wy gnoicie swoja ekonomie przez ten komunizm. ale komuna w zylach nadal plynie narodowych. Gość portalu: GMR napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej,komuna wrac IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 18:39 Różnica między komuną a nami jest zasadnicza my chcemy własności prywatnej powszechnej a komuna chce powszechnej własności państwowej. Poczytaj sobie dokumenty naukispołecznej kościoła i porównaj to z marksizmem. Jeśli zrobisz to uważnie dostrzeżesz wyraźne różnice Odpowiedz Link Zgłoś
indris I bardzo dobrze ! 16.05.02, 18:40 Sejm ogłosił rok 2002 rokiem Eugeniusza Kwiatkowskiego. Ten nie prywatyzował ale budował przemysł PAŃSTWOWY. I jakoś nie było takich przekrętów o jakich słyszy się teraz. Tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Wreszcie ! 16.05.02, 18:58 Oczywiście nie żadna "komuna". Śp. Eugeniusz Kwiatkowski też budował przemysł państwowy. Czas przypomnieć jego osiągnięcia, zwłaszcza, że rok 2002 ogłoszono Rokiem Eugeniusza Kwiatkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Wreszcie ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 19:11 Eugeniusz Kwiatkowski budował przemysł w II RP i w początkach PRLu (do 1947 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Wreszcie ! 16.05.02, 19:29 Fakt, ale o tym ostatnim tzw "prawica patriotyczna" nie bardzo lubi mówić. No bo trzeba by go wtedy uznać za "kolaboranta": zamiast z pepeszą iść do lasu i strzelać do czerwonych wszedł do ewidentnie niesuwerennego rządu. Tablica w Stalowej Woli (na katedrze) uczciwie to przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej 16.05.02, 19:38 Jestem naprawdę ciekaw komentarzy jutrzejszej prasy. O ile z grubsza wiem, co napisze "GW" czy "RZ", to ciekawe, co napisze "Trybuna". Skrzydło liberałów w SLD jest silne a i opozycje ma tez chyba silną. Ciekawe, które przeważy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonid Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej IP: 195.205.230.* 16.05.02, 20:37 Ja mogę już napisać co będzie się działo w najbliższych miesiącach. Towarrzysze Kaczmarek i Piechota powołają nowy zarząd i radę nadzorczą złożone z krewnych i znajomych królika, wydrą zjakiegoś banku trochę szmalu. Pieniądze za zwodowany statek pójdą na wynagrodzenia dla zarządców, resztę zajmie bank, a robole nadal będą gryżli ścianę. Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej,komuna wrac IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 21:12 GMRze, tez jestem przeciwko przejmowaniu przez skarb panstwa udziałow w stoczni ale sytuacja jest naprawde powazna. Cel uswieca srodki. Wczoraj odbyła sie w Szczecinie manifestacja stoczniowcow. Jezeli szybko nie pojawia sie skas pieniadze - stocznia padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi13 Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej,komuna wrac 16.05.02, 21:22 Gość portalu: Balzer napisał(a): > GMRze, tez jestem przeciwko przejmowaniu przez skarb panstwa udziałow > w stoczni ale sytuacja jest naprawde powazna. > Cel uswieca srodki. > Wczoraj odbyła sie w Szczecinie manifestacja stoczniowcow. > Jezeli szybko nie pojawia sie skas pieniadze - stocznia padnie. =========================================================== Pada proste pytanie ekonomiczne, kto za to zapłaci? Na jak długo wystarczy interwencjonizmu Państwowego? W obecnej sytuacji przedwyborczej sprawa stoczni nie jest problemem ekonomicznym a jest problemem politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jtb Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej,komuna wrac IP: *.chello.pl 16.05.02, 21:37 Jak to jest, od klku lat panowie Siulatycki Pieczka wypowiadali się na antenie RM żeby stocznie zostawić w rękach państwa i byli przeciwni ich prywatyzacji a teraz jak skarb państwa chce je przejąć to GMR i Oszołom nie są z tego zadowoleni. Jak im wobec tego dogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej,komuna wrac IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 21:44 Oszołom popiera ten krok a ja...hm nawet nie wiem co o tym myśleć. Ale zauważyłem pewną zmianę u was -jeszcze nie tak dawno wielu krzywiłoby się na taki krok a dziś spotyka się on ze zrozumieniem i popraciem waszym. Z jednej strony rzecywiscie to pomoże uratować stocznię ale z drugiej obawiam się tego co napisał Leonid że kolesie z SLD załapią się na synekury.... Odpowiedz Link Zgłoś
dixi13 Re: Renacjonalizacja stoczni szczecinskiej,komuna wrac 16.05.02, 21:51 Gość portalu: GMR napisał(a): > Oszołom popiera ten krok a ja...hm nawet nie wiem co o tym myśleć. Ale > zauważyłem pewną zmianę u was -jeszcze nie tak dawno wielu krzywiłoby się na > taki krok a dziś spotyka się on ze zrozumieniem i popraciem waszym. Z jednej > strony rzecywiscie to pomoże uratować stocznię ale z drugiej obawiam się tego > co napisał Leonid że kolesie z SLD załapią się na synekury.... =========================================== Jeszzcze jednym przegranym jest ojciec bokser dyktator Rydzyk. Nie zdąrzył w porę wypuścić "cegiełek" dla ratowania stoczni szczecińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagry wraca nowe IP: *.dialog.net.pl / *.lubin.dialog.net.pl 16.05.02, 22:13 Dosyć już tych eksperymentów z wolnym rynkiem. Czas wracać do podstaw PRL-u za którym tak bardzo tęskni część społeczeństwa: nacjonalizacja, nie dla krwiopijców, ceny regulowne, kartki, bezpieczna bieda. Z wielkim rozrzewnieniem oglądam w TV gospodarskie wizyty naszych przywódców i dawno niewidziany spust surówki z wielkiego pieca - miodzio. jagry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas Kto za to zaplaci? IP: *.chcg3.il.corecomm.net 17.05.02, 04:51 Gość portalu: GMR napisał(a): > Oszołom popiera ten krok a ja...hm nawet nie wiem co o tym myśleć. Ale > zauważyłem pewną zmianę u was -jeszcze nie tak dawno wielu krzywiłoby się na > taki krok a dziś spotyka się on ze zrozumieniem i popraciem waszym. Z jednej > strony rzecywiscie to pomoże uratować stocznię ale z drugiej obawiam się tego > co napisał Leonid że kolesie z SLD załapią się na synekury.... Na pewno. Kolesie z SLD zalapia sie na rozne stanowiska w radzie nadzorczej, czy czyms podobnym. Skoro minister jest tym, ktory wrecza nominacje, to dostana je glownie koledzy. Gdy ministrem byl Wasacz, to dostawali je swietojebliwi zlodzieje AWS-owi, gdy posadzono Kaczmarka - byli aparatczycy PZPR-u maja najwieksze wziecie. Kto za to zaplaci? Wiadomo, ci, ktorzy placa za PKP, huty czy kopalnie. Ci, ktorzy doplacaja do rolnictwa i wiekszosci przedsiebiorstw panstowych, zwanych eufemistycznie "spolkami z udzialem skarbu panstwa". Uratowanie stoczni to w praktyce wkladanie pieniedzy do dziurawego worka. Tyle, ze przy tej okazji, sporo osob sie oblowi. W koncu panstwowe to i tak niczyje, wiec pozornie nikt nie traci. Zlupi sie obywateli jeszcze lepiej, ciekawe tylko jak dlugo tak mozna? Socjalizm padl nie dlatego, ze partia postanowila dla dobra ludzi podzielic sie wladza. On padl, poniewaz nie bylo juz pieniedzy na nic. Obecnie w Polsce panuje socjalizm z pewnymi elementami wolnego rynku. Ale, jak widac, tych elementow coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas Kto za to zaplaci? IP: *.chcg3.il.corecomm.net 17.05.02, 04:56 Gość portalu: GMR napisał(a): > Oszołom popiera ten krok a ja...hm nawet nie wiem co o tym myśleć. Ale > zauważyłem pewną zmianę u was -jeszcze nie tak dawno wielu krzywiłoby się na > taki krok a dziś spotyka się on ze zrozumieniem i popraciem waszym. Z jednej > strony rzecywiscie to pomoże uratować stocznię ale z drugiej obawiam się tego > co napisał Leonid że kolesie z SLD załapią się na synekury.... Na pewno. Kolesie z SLD zalapia sie na rozne stanowiska w radzie nadzorczej, czy czyms podobnym. Skoro minister jest tym, ktory wrecza nominacje, to dostana je glownie koledzy. Gdy ministrem byl Wasacz, to dostawali je swietojebliwi zlodzieje AWS-owi, gdy posadzono Kaczmarka - byli aparatczycy PZPR-u maja najwieksze wziecie. Kto za to zaplaci? Wiadomo, ci, ktorzy placa za PKP, huty czy kopalnie. Ci, ktorzy doplacaja do rolnictwa i wiekszosci przedsiebiorstw panstowych, zwanych eufemistycznie "spolkami z udzialem skarbu panstwa". Uratowanie stoczni to w praktyce wkladanie pieniedzy do dziurawego worka. Tyle, ze przy tej okazji, sporo osob sie oblowi. W koncu panstwowe to i tak niczyje, wiec pozornie nikt nie traci. Zlupi sie obywateli jeszcze lepiej, ciekawe tylko jak dlugo tak mozna? Socjalizm padl nie dlatego, ze partia postanowila dla dobra ludzi podzielic sie wladza. On padl, poniewaz nie bylo juz pieniedzy na nic. Obecnie w Polsce panuje socjalizm z pewnymi elementami wolnego rynku. Ale, jak widac, tych elementow coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś