Dodaj do ulubionych

Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosuje...

12.02.05, 17:47
Delegalizacja to przyszłość. Bój się Olin
Obserwuj wątek
    • barbara44 Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 12.02.05, 17:57
      Tego oleksego bto trzeba powiesic spalic bo bedzie smierdzial.
      Co on ma terz do powiedzenia po co GW (jednak gazeta) wogole cytuje wypowiedzi
      takiego bandyty. Czy GW chce isc do wiezienia razem z nim ?
      • 9111951u Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 12.02.05, 18:00
        Co wy chcecie OLIN MINIM I KAT WAM SIĘ NIE PODOBA ? OD RAZU NA STOS BYŚCIE ICH
        CHCIELI RZUCIĆ !
        Toż to samosąd
        • baby1 Belka, po co tyle kombinować, wystarczy, że 12.02.05, 18:08
          zrezygnujesz z funkcji i juz sejm rozwiazany.
          • 9111951u Re: Belka, po co tyle kombinować, wystarczy, że 12.02.05, 18:18
            baby, to ty nie wiesz , że Belka prowadzi taką grę, w której chodzi o to by
            gonić króliczka, a nie by złapać go !
            A ty go tak od razu ciach i królika do wora !
            • forever.pl Re: Belka, po co tyle kombinować, wystarczy, że 12.02.05, 20:51
              Żeby nie wyszło tak, że wszyscy gadają i wiedzą co jest słuszne i uczciwe ale
              'doły' (siła wyższa) uniemożliwia im zrobienie tych słusznych rzeczy - to taki
              piekielny 'Lepperowski' cynizm.
              --
              forever.pl

.
              • hegemon72 CO SIĘ PODNIECACIE? ODWALCIE SIE OD BELKI! 13.02.05, 11:20
                NIC CHLOPAK NIE MOZE ZROBIC,
                co z tego ze sie poda do dymisji, jak przez 2miesiace sie beda boksowac i
                powolywac nowy rzad i tak sie dogadaja c.h.u.je i skleca nowy rzad aby
                przetrwac do jesieni,

A BELKA JEST OK!
          • fritz.fritz Belka bedzie trwala wiernie tak dlugo na stanowisk 12.02.05, 19:19
            u, jak dlugo sludzy narodu, komunisci, beda od niego oczekiwali. Przeciez tej
            zdrady, dymisji nie popelni. Jednak parszywy facet.
        • barbara44 Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 12.02.05, 22:47
          sad a potem szubienica
          • henryk.log Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 13.02.05, 10:15
            -"sad a potem szubienica" - dla "bandytów ortograficznych" :):)
        • fuckitall POLITYKA JE.BIE MOZG 13.02.05, 15:49
      • henryk.log Ortograficzny(a) bandzior(ka) :-) !!terz!! 13.02.05, 10:12
        > Co on ma terz do powiedzenia po co GW (jednak gazeta) wogole cytuje wypowiedzi
        > takiego bandyty.
        ;(;(
        • barbara44 kochasz Oleksego ? 13.02.05, 15:51
    • kataryna.kataryna Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 12.02.05, 18:08
      Wielka ściema. Belka się zachowuje jakby ktoś go na stołku premiera siłą
      trzymał a on biedaczek wypatruje czy go wreszcie sejm wyzwoli samorozwiązując
      się. Gdyby Belka rzeczywiście chciał wcześniejszych wyborów to by podał rząd do
      dymisji wiedząc, że są małe szanse, że sejm będzie w stanie wybrać nowy.
      • papierz Re: Belka: mam nadzieje˛, z˙e 5 maja Sejm przeg?os 12.02.05, 19:26
        kataryna.kataryna napisa?a:

> Wielka s´ciema. Belka sie˛ zachowuje jakby ktos´ go na sto?ku premiera si?a˛
        > trzyma? a on biedaczek wypatruje czy go wreszcie sejm wyzwoli samorozwia˛zuja˛c
        > sie˛. Gdyby Belka rzeczywis´cie chcia? wczes´niejszych wyborów to by poda? rza˛d do
        >
        > dymisji wiedza˛c, z˙e sa˛ ma?e szanse, z˙e sejm be˛dzie w stanie wybrac´ nowy.

Mondrze pisze, Kataryna.
    • michal00 Moze bym uwierzyl w "nadzieje" Belki, gdyby 12.02.05, 18:10
      jednoczesnie zadeklarowal, ze niezaleznie od decyzji sejmu zlozy rezygnacje 5
      maja. Tak naprawde los Sejmu zalezy przeciez od Kwasa i Belki. Jezeli Kwas
      przyjmie dymisje Belki to po bezskutecznej probie utworzenia nowego rzadu,
      prezydent jest zobligowany do rozwiazania sejmu. Wyglada jednak na to, ze Belka
      bajki ludowi opowiada i o zadnym samorozwiazaniu sejmu na powaznie nie mysli,
      bo gdyby myslal, to i gadka bylaby inna.
    • snajper21 Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 12.02.05, 18:35
      To niemożliwe żeby zrobili mi taki wspaniały prezent imieninowy.
    • obywatelmk bingo 12.02.05, 19:25
      to co lysa swinia twierdzi to prawda, tylko z jego ryja ma to brzmiec jako
      obelga. a tak serio to jest to najswietsza prawda i cos dobrego
    • seawolfie Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 12.02.05, 19:39
      Belka, nie "pal głupa". Złóż dymisje zgodnie ze swoim własnym słowem sprzed
      roku, zamiast udawać idiotę i szlochać do kamery "ale co ja mogę?".

Komuchy- kłamczuchy nigdy nie oddają władzy, chyba że nie mają juz naprawde
      żadnego innego wyjścia.
    • obywatelmk zamiast pytania "czy..." zadajcie "czy chcesz by.. 12.02.05, 19:39
      sie rozwiazal".
    • feliks-50 Po co ta gadka !!??? 12.02.05, 19:46
      Pasozyty same nie ustępują.
      Trzeba je wytępić i wtedy znikają.
    • bestia81 Oleksy - zamilknij 12.02.05, 19:47
      czlowieku, czy ty wcale nie masz instynktu samozachowawczego? nie czujesz, ze
      wzbudzasz juz tylko uczucia politowania lub obrzydzenia? we mnie to nawet oba
      rownoczesnie. zdobadz sie na troche pokory i NIC NIE MÓW. potrafiłbys tak? bo
      to jest test dla kazdego polityka: czy umie przestac mowic w chwili, gdy nkt
      nie chce go juz sluchac.
    • aniaczepiel NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! 12.02.05, 19:51
      BELKA NIE MÓW TAK!
      PREMIERZE!
      NIE CIESZ SIĘ NA MYŚL O SAMOROZWIĄZANIU!
      PREMIERZE BELKO!
      CZY TA KADENCJA NIE MOŻE SIĘ NORMALNIE,W TERMINIE KONSTYTUCYJNYM SKOŃCZYĆ?!
      • platformiak Re: NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! 13.02.05, 10:32
        NIE bo wybory na czerwiec koliduja z sesjai matura\examami na studia..
        TAK bo może lewica nie zdarzy czegos jeszczce zniszczyc.
    • rkcb Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 12.02.05, 19:57
      Nadzieja matką głupich ;-))
      • zoologiczny_antykomunista Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 12.02.05, 21:10
        Ale każda matka kocha dzieci swoje.
    • jm19 Re: Belka: Kogo się boją Belka i Kwaśniewski? ... 12.02.05, 21:58
      Jednak moje przypuszczenia, że jest to misternie tkany plan, obliczony na
      polityczną destabilizacje III RP, niestety stają się bardzo prawdopodobne.
      Analiza jest bardzo prosta. Ponieważ SLD nie da się już odbudować, a SdPL
      wykazuje zadziwiająco małą polityczną efektywność (być może, że Borowski jest
      za mało charyzmatyczny na obecna sytuację?), to nie pozostaje nic innego jak
      próbować rozwalić istniejący układ polityczny, uderzając w PO, PiS, LPR a
      pozyskać ewentualnie PSL. Natomiast z politycznego planktonu (Centrum i
      inni "potłuczeni" w ostatnich wyborach - głównie niedobitki AWS) zrobić partię
      centrową pod egidą UW z cichym poparciem Kwaśniewskiego.
      Gdyby to sie udało, to nastąpiło by w praktyce zakwestionowanie wszystkich
      autorytetów politycznych III RP, za wyjątkiem tych "autorytetów", ktore wywodzą
      się z UD/UW. Czeka nas zatem bezpardonowa walka nie na programy a na epitety.
      Już ukuło się roboczy termin "skrajność", który nie ma żadnych treści, a można
      nim razić tych wszystkich ,którzy w swoich programach będą proponowali
      innowacyjne (radykalne) propozycje polityczne. Pacyfikacja tych ugrupowań
      będzie odbywała się w drodze publicznego wyzywania tych polityków
      od "radykałów", "populistów", "prawicowych ekstremistów", itd. Tymczasem
      Frasyniuk w wielkim napisem na czole "jestem najmądrzejszy geniusz" będzie się
      kreował na "polityka umiaru, rozwagi, zdrowego rozsądku" itd. - słowem "zbawcę
      narodu". Najprawdopodobniej wielu wyborców da się na to nabrać. Niech jednak
      pamiętają , że jest to tzw. "upupianie", które tylko petryfikuje i klajstruje
      wszystkie niedomagania i mankamenty naszego życia politycznego. Przez następne
      cztery lata będzie można sobie porządzić, a na koniec kadencji
      powiedzieć: "obywatele wszystkich krajów - przepraszamy was"!
      A swoją drogą, to bardzo się dziwię, jak tacy "czerwonoskórzy", jak Hausner,
      Belka i inni , są w stanie z niezwykłą lekkoscią bytu zdradzić swoje
      dotychczasowe barwy polityczne. Przecież gdyby nie PZPR a potem SdRP i SLD, to
      oni przypuszcalnie do końca swoich dni byliby przeciętnymi magistrami ekonomii.
      Te wszystkie doktoraty, habilitacje, profesury, stypendia Fulbrighta, itd. to
      przecież dzięki zjednoczonej robotniczej. Jeżeli są tacy ideowi i "honorowi",
      to niech teraz oddadzą te wszystkie tytuły, zaszczyty oraz całą niezłą forsę,
      którą przez te całe lata dzięki partii uzbierali. Jest to głęboko niemoralne.
      To nie jest żadne "nawrócenie się", to jest zwyczajna zdrada, i jako taka budzi
      moją głęboka odrazę. Matki-żywicielki nigdy się nie zdradza! Nawet jeżeli jest
      to PZPR lub SLD. Jeżeli chcę być w porządku, to po prostu nie korzystam z
      takich szyldów, a liczę tylko na siebie, tak jak wielu obywateli tego kraju.
    • emeto Radykalni 12.02.05, 23:01
      Oleksy straszy "radykalizmem" proawicy. Na czym polega ten radykalizm. Jeśli
      porównać wypoaiwedzi KAŻDEGO polityka i KAŻDEGO zywklego obywatela z tym co
      zwykł mawiać Oleksy to zawsze będą to wypowiedzi radykalne! A to dlatego, że
      Oleksy jak chyba żaden z polityków, jest mistrzem formułowania okrągłych zdań,
      które całkowicie pozbawione są treści. Równe dobrze mógłby przed kamerami
      'śpiewać' jakąś buddyjską mantrę i efekt byłby podobny.

Prawica nie jest radykalna, panie Oleksy. Prawica po prostu zaczęła mówić
      narmalnym językiem i nazywać rzeczy po imieniu. Jęśli wasze złodziejstwo nazywa
      się złodziejstwem, jeśli wasze kłamstwa nazywa się kłamstwami, jeśli wasze
      przywiązanie do stołków i posad nazywa się przywiązaniem do stołków i posad...
      to gdzie tu jest ten radykalizm? Jeżeli pana zdaniem prawda jest zbyt radykalna,
      to przykro mi ale ja chę być radykalna.

P
    • slubicz Co jeszcze wymyśli "nowa Trybuna"...? 12.02.05, 23:56
      Teraz ,by wyrazić opinię na forum( gdzie chodzi o opinię -nie o autora...)
      trzeba zalogować sie. Po co?
      Widać,że "szeregi" zwarły Szeregi!!! Unia Wolności i reszta ( czytaj-AWS czyli
      TKM-y) pod nowym płaszczykiem szuka swojego miejsca w możliwości wpływania na
      życie Polski. Sądzicie,że ludzie są tak naiwni i nabiorą się na tak prymitywe
      manipulacje? Termin wiosenny....Tak 19 czerwca to jeszcze wiosna....
      • barbara44 znalem kilku Oleksych (wszyscy ruscy agenci) 13.02.05, 15:07
        Nigdy z nimi nie rozmawialem. 2 z nich jest na liscie Wildstejna.
        Jeden ukradl duze budynki przemyslowe w Warszawie.
        Druga byla oryginalna ruska i mieszala w SB i MIn. Przemyslu maszynowego za komuny.

Miaelem do nich odraze.

Teraz jeszcze doszedl ten "premier" = ruski agent za komuny i po jeje upadku.

Co oni robia poza wiezieniem ?.
    • inspektorkruk Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 13.02.05, 01:29
      Brawo Marek za odwage cywilną-ale co na to komuchy.Ja uważam dopóki nie
      zlikwidujemy/pacyfikujemy tego ścierwa będziemy mieli tego typu problemy.
      ps.plują sabie w brode ,że cię wybrali
    • x_rex Szkoda Oleksego 13.02.05, 02:25
      Mimo całej sympatii jaką darzę Oleksego z żalem stwierdzam, że czym dalej brnie
      w obronie jesiennego terminu wyborów, tym niestety głupszych argumentów zaczyna
      używać. Szkoda, że inteligentna osoba jest zmuszona, przez okoliczności (i
      zapewne partyjnych kolegów szukających dla siebie stołków w państwowych
      firmach, aby tam "przezimować") do wygłaszania takich nonsensownych racji.
      Cóż, to już chyba koniec tego Pana...
      Dobrze, że przynajmniej Cimoszewicz próbuje się temu w pewien sposób
      przeciwstawić, bo może uda mu się zachować w obliczu całej tej sytuacji twarz.
    • wicurpix Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 13.02.05, 10:10
      Chcę samorozwiązania się sejmu, chce 8 godzinnego dnia pracy, chcę przyzwoitego wynagrodzenia i wiosny jak najszybciej.poza tym mam to w dupie czy będzie lewica czy prawica-byle bez Kwasniewskiego.
      • henryk.log Jedyny rozsądny głos w tym wątku?:) 13.02.05, 10:26
        -"..poza tym mam to w dupie" -jak mawia "motylek.swf" :)
    • naprzod-polsko "Naprzód Polsko" !!! 13.02.05, 10:46
      Kierujemy ten list do Ciebie ; ponieważ uważamy , że możesz być osobą , która
      myśli tak samo jak my .
      Jesteśmy grupą ludzi ; którzy jak dotychczas nie znależli na scenie
      politycznej organizacji , która reprezentowała by ich interesy .
      Zamierzamy powołać do życia nową partię polityczną "Naprzód Polsko" . Partię
      ludzi czynnych zawodowo , ambitnych ; ludzi chcących zmieniać współczesną
      Polskę by iść naprzód i realizować ludzkie pragnienia .Dość obietnic bez
      pokrycia , kłamstw , pora na działanie !
      "NAPRZÓD POLSKO" to grupa ludzi niezadowolonych z dotychczasowego sposobu
      uprawiania polityki .
      To TY jesteś odpowiedzialny za to co się dzieje w naszym kraju ; to TY
      decydujesz kto nami będzie rządził przez najbliższe 4 lata .
      Przed wysłaniem tego listu przeprowadziliśmy sondaż na reprezentatywnej grupie
      respondentów zadając pytanie : czy poparliby nową partię polityczną ? Ponad 67
      % odpowiedziało , że tak .
      Mamy dość obecnie działających partii politycznych , ich ideologicznego
      zacietrzewienia i braku programu . Nie chcemy by reprezentowali nas politycy ,
      którzy działają w polityce od wielu lat , ciągle obiecują , zmieniają partie
      polityczne i swoje programy ; polityków którzy tak naprawdę niezrealizowali
      nigdy żadnego pozytywnego programu poza jednym : utrzymać się przy "korycie" .
      Mamy dosyć partyjnej nowomowy , bełkotu jako sposobu porozumiewania się .
      Chcemy konkretów "Naprzód Polsko" - to nazwa , która w pełni oddaje to do
      czego chcemy dążyć
      "Naprzód Polsko" - tańsze Państwo ;
      "Naprzód Polsko" - zdrowa ekonomia ;
      "Naprzód Polsko" - skuteczne prawo ;
      "Naprzód Polsko" - pragmatyzm - nie ideologia .
      Wierzymy , że nastał czas by zapytać co my możemy zrobić dla naszego kraju ?
      Jak długo jeszcze rządzić nami będą nieudacznicy , słabo wykształceni ,
      niezdolni do realizacji pozytywnego i mądrego programu rozwoju naszego kraju .
      Wolni od politycznego zacietrzewienia i jałowych ideologicznych sporów .
      Grupa inicjatywna nowej partii "Naprzód Polsko" zwraca się do Ciebie z prośbą o
      udzielenie nam wsparcia w postaci Twoich uwag , opinii . Liczymy , że
      poinformujesz o naszej inicjatywie swoich znajomych i przyjaciół .organizacji ,
      która reprezentowała by ich interesy .
      Pytania i opiniie prosimy kierowac na meila
      Naprzod.Polsko@wp.pl
    • klakierr Czemóż to GW nie naciska by wybory odbyły się wios 13.02.05, 11:38
      Belka Cimoszka czy Frasyniuk to podopieczni GW .Wszyscy oni chcą[przynajmniej
      publicznie tak się wypowiadają]by wybory odbyły się na wiosnę.Twierdzą że to
      byłoby zdecydowanie najlepsze wyjście dla kraju.Wyborcza potrafi latami[odkąd
      powstał IPN] ,ostatnio dzień w dzień pisać na temat szkodliwości lustracji,co
      staje się już groteskowe.Kiedyś dzień w dzień broniła rodaków przed pedofilią
      pisząc o księdzu bodajże z Tylawy.Pytam czemuż to teraz gdy rządząca mafia
      doprowadza kraj nad przepasć GW nie korzysta z usług swych
      nadwornych ''myślicieli''[Boniecki,Wiatr,Siemiątkowski ,Romanowski i.t.p.]i nie
      drukuje tekstów które wywierałyby presję na czerwonych a jednocześnie
      obywatelom i wyborcom zarazem uświadamiałyby że wybory wiosną to nakaz chwili.
    • brokowisko Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 13.02.05, 12:51
      Wybory moga byc dzisiaj lub za rok - ale bez rokity!
      To bedzie najlepsze dla Naszej Ojczyzny!
    • brokowisko rokita ! Za burte! 13.02.05, 12:52
      Wybory moga byc dzisiaj lub za rok - ale bez rokity!
      To bedzie najlepsze dla Naszej Ojczyzny!
    • bolekzaja Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 13.02.05, 13:23
      Modlę się by ten sejm jaki jest taki jest, ale następne kosmouchy które tam
      będą pobierać diety, to będzie śmietanka nie tylko wybuchowa, ale żle pachnąca.
      Z tamtej przyszłej grupy, żaden ślizgający sie do tego stanowiska w
      najmniejszym stopniu nie sięga do stóp obecnego premiera.
      Jedno wiem na pewno, że powstanie konglomerat wybuchowy skladający się z
      obecnych samych nieudaczników ( PO,Samooooooo; PiS +++ Chłopi) Piszę chłopi bo
      przed wyborami PSL zniknie w sondażach i naprędce COŚ MUSZĄ STWORZYĆ,
      następnego knota z Pawlakiem jako firera
    • zoologiczny_antykomunista Re: Belka: mam nadzieję, że 5 maja Sejm przegłosu 13.02.05, 13:48
      Nadzieja matką głupich, ale każda matka kocha dzieci swoje, więc być może, być
      może... Jedno jest pewno: bezczelnością jest podważanie własnych obietnic ze
      względu na "relatywny kontekst". Odpowiedzielnośc to wartość najwyższa i
      najdroższa w polityce. "Demokracja bez wartości przeradza się w jawny lub
      zakamuflowany totalitaryzm".To słowa JPII, które nad Wisłą tak bardzo się kocha,
      ceni i słucha. Podobno :(
    • mekka2 Cynik ten Belka. Nie lubię twarzy. 13.02.05, 15:03
      Współczesny Nikodem Dyzma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka