oszolom.z.radia.maryja 23.03.05, 13:58 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=sw&dat=20050323&id=sw01.txt -cześć jego pamięci! takich ludzi potrzebuje Polska! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deltalima Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 13:58 polska potrzebuje antysemitów? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 14:06 to pomówienie, oszcsrtwo! ty jako katoliczka pouczająca innych powinnaś sie z tego wyspowiadać! Odpowiedz Link Zgłoś
pierre_doua Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 14:08 Jaki Polak, z takim nazwiskiem? I na pewno byl Zyd ("Jojne Karabin"). Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 14:09 nie jestem katoliczką. katolikiem też nie (uparcie nie dostrzegasz mojej płci). nie sądzę żeby to było oszczerstwo. wszystkie drogi prowadzą do rzymu a jak wiemy kler idzie ręka w rękę z faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 14:53 Dlatego my Polacy mamy w d... wasze zydowskie pinie. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:10 żydem też nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:12 Byc zydem z charakteru jest duzo gorzej niz z pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:37 mogę być żydem. w polsce wystarczy być antyklerykałem by nabawić się pejsów i zamiłowania do czosnku. jestem więc także masonem, komuchem, lewakiem, cyklistą... Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 24.03.05, 01:24 Powiedz mi jeszcze co moskal ma wspolnego z twoimi "antyklerykalnymi pogladami". Oprocz "antysemityzmu" masz cos Moskalowi do zarzucenia? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.humor Naprawdę był wielki?? Ile ważył??? 23.03.05, 14:30 I ile miał wzrostu? Chyba nie był większy od posła Witaszka co??!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Naprawdę był wielki?? Ile ważył??? 23.03.05, 14:55 Jezeli wilkosc mierzysz wzrostem, to zapewne byl wyzszy od twego idola, "wielkiego wodza SSharona" Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja kogo nie mamy naśladować? 23.03.05, 14:58 jeśli Scharona to tu sie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
rudypagaj Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 14:58 Wyjątkowa miernota moralna. Mały,zawistny człowieczek przepojony nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 14:59 to najpelpsza charakterystyka Ariela Scharona! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:01 Chroń nas Boże przed katolikami. Skąd w was tyle nienawiści i jadu? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:03 kto tu sieje nienawiść? poczytaj sobie wpisy nescera...wysil się na obiektywizm! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:08 Obiektywizm? A napisz proszę, ilu osobiście Żydów znasz? Nie ma złych narodów, to ludzie bywają źli. W gestapo się pożadni trafiali, a w Watykanie nie jedną szuje spotkasz pewnie. Nie potrafię sobie wyobrazić jakim trzeba byc kretynem żeby segregować ludzi ze względu na rasę czy wyznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rudypagaj Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:15 Nieszczęsny głupku - jak już o kimś piszesz to postaraj się pisać nazwiska poprawnie. Chociaz podejrzewam,że dla takiego onanisty jak ty jest to zbyt trudne. Żebyś nie miał złudzeń - Moskal to wyjatkowa miernota moralna szkodząca dobremu imieniu Polonii Amerykańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniczanka W sprawie Jedwabnego mial racje. 23.03.05, 15:10 Szkoda, ze Kwach sie kajal zanim ustalono prawde. Moskal byl kontrowersyjny, ale trzeba przyznac, ze mial poglady i nie byl przytakujacym pajacem. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: W sprawie Jedwabnego mial racje. 23.03.05, 15:12 tylko na takie argumenty cię stać? hitler i stalin też mieli poglądy. i nie sądzę by byli przytakującymi pajacami Odpowiedz Link Zgłoś
rudypagaj Re: W sprawie Jedwabnego mial racje. 23.03.05, 15:18 Moskal nie był kotrowersyjny tylko był parszywiutkim antysemita. I właśnie dlatego kolejni prezydenci USA tego "wielkiego syna narodu polskiego" nie wpuszczali nawet na portiernię Białego Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:12 Jest szansa na zmianę wizerunku Polonii w USA. Cały KPA w Chicago to jest Park Jurajski . Wywodzą się oni ze starej emigracji. Obraz wspolczesnej Polski jaki omi mają ksztaltowny jest przez polityków zbliżonych do RM. Tylko tacy ludzie jak Maciarewicz, Rydzyk, Olszewski, Pająk, J R Nowak, Jaroszyński z KUL tam jeżdżą, organizują spotkania z Polonią w pomieszczeniach koscielnych opowiadając to, co się słyszy w kraju na antenie RM. Na tych spotkaniach większość to są "moherowe berety". Mlodsza emigracja bardziej wykształcona w pracach na rzecz Polonii wcale nie bierze udziału bo woli robic swoje własne biznesy. Popularna stacja radiowa pani Śliwy na 1490 AM też jest duplikatem RM Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:16 mam nadzieje ze twoje nadzieje sie nie spełnią..na razie obowiazki szefa KPA przejęła jego bliska współpracowniczka Wirginia Sikora... więcej informacji o prezesie Moskalu znajdziecie tu: prawy.pl/czytaj.php?id=2960&pocz=&xx=&dz=nowosci na uwagę zwracają m.in te fakty: - weteran armii amerykańskiej z II wojny światowej honorowy obywatel miasta Krakowa ( 1997) - doktor „Honoris Causa" Akademii Medycznej w Poznaniu ( 1997) - odznaczony przez prezydenta Lecha Wałesę Krzyżem Komandorskim z Gwiazdą Orderu Zasługi dla RP (wr.1993) Odpowiedz Link Zgłoś
rudypagaj Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 15:20 Te wszystkie odznaczenia najlepiej świadczą o ludziach którzy je nadawali. Moskal miernota moralna. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 22:21 to raczej mozna powidzieć o tych którzy nadają szkołom imię Jacka Kuronia twórcy czerwonego harcerstwa niszcącego harcerstwo przedwojenne Odpowiedz Link Zgłoś
volksdojcz.z.radyja.maryja dla nazisty szmalcownik to wielki Polak. 23.03.05, 16:30 upadl ten narod polski przez nazoli z radyja. Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 O zmarłych nie mówi się w ogóle albo dobrze, ja 23.03.05, 16:28 natomiast o tym człowieku mógłbym tylko źle, a właściwie bardzo źle. Więc nic o nim nie napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.humor O zmarłych nie mówi się w ogóle albo dobrze!!??? 23.03.05, 17:11 Głupie jest to powiedzonko jak sam Rydzol wraz ze swoim bałwochwalcą Oszołomem - nie przymierzając - razem wziętymi. Trzeba by zatem milczeć, lub mówić tylko dobrze o Stalinie, Dzierżyńskim i innych bolszewickich przywódcach, o hitlerowskich przywódcach, o Pol Pocie, o Bokassie, o ... i o tym szubrawcu co zgwałcił i zamordował kilka przypadkowych kobiet. Ale Ty możesz nadal hołdować tej głupiej formułce. Dla mnie bydlak po śmierci, nadal w mej pamięci funkcjonuje jako bydlak i tak o nim mówię jak na to zasługiwał za życia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: O zmarłych nie mówi się w ogóle albo dobrze!! 23.03.05, 17:33 czarny.humor napisał: > Głupie jest to powiedzonko jak sam Rydzol wraz ze swoim bałwochwalcą Oszołomem > - > nie przymierzając - razem wziętymi. > > Trzeba by zatem milczeć, lub mówić tylko dobrze o Stalinie, Dzierżyńskim i > innych bolszewickich przywódcach, o hitlerowskich przywódcach, o Pol Pocie, o > Bokassie, o ... i o tym szubrawcu co zgwałcił i zamordował kilka przypadkowych > kobiet. > > Ale Ty możesz nadal hołdować tej głupiej formułce. > > Dla mnie bydlak po śmierci, nadal w mej pamięci funkcjonuje jako bydlak i tak o > > nim mówię jak na to zasługiwał za życia. > > o zmarłych należy mówic prawdę a nie piać peany. oczywiście że jeżeli ktos za życia byl szubrawcem to i po jego smierci też trzeba mówić że był szubrawcem. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Moskal ZYJE i MOZNA o im JAK NAJGORZEJ!!!! 23.03.05, 17:42 Bo po pierwsze jest za co a po drugie: JEGO DUCH JEST WIECZNIE ZYWY I STRASZY POLONIE W USA!!! :-((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: O zmarłych nie mówi się w ogóle albo dobrze!! 23.03.05, 22:22 tylko że pan Moaksal żadnym szubrawcem nie był czego nie mozna powiedzie c o Miłoszu czy Kuroniu Odpowiedz Link Zgłoś
volksdojcz.z.radyja.maryja [...] 23.03.05, 22:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 23.03.05, 17:17 De mortuis... i tak dalej... ...jak nie trawiłem prezesa Moskala, tak teraz - niech spoczywa w pokoju... ['] ['] ['] ...plwać nad otwartym grobem zamiaru nie mam... i proszę wszystkich którzy jad swój w tym wątku wylewać zaczęli, aby na raczyli wziąć na wstrzymanie lub osobne wątki pozakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski [...] 23.03.05, 22:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja były już szcęśliwsze wydarzenia dla Polaków 23.03.05, 22:43 te wydarzenia to śmierć Miłosza Kuronia Małachowskiego i Szczypiorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zetor.na.oszolomy [...] 23.03.05, 22:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odszedł... i dobrze 23.03.05, 22:44 a ja czekam aż odejdzie wzaświaty Michnik i Balcerowicz Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 a kto to był moskal? 23.03.05, 22:54 poza oskarzenie jezioranskiego o współprace z nazistami i antysemickimi wypowiedziami wiecej o nim nie słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: a kto to był moskal? 23.03.05, 22:58 prawy.pl/czytaj.php?id=2960&dz=nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
volksdojcz.z.radyja.maryja czemu oszol oczernioasz zmarlych, nazisto? 23.03.05, 22:59 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja i cisza...jak zwykle.. 24.03.05, 10:14 po serii ataków gdy te nie przynoszą spodziewanych rezultatów nastepuje dziwna cisza.. Odpowiedz Link Zgłoś
22091960u Re: i cisza...jak zwykle.. 24.03.05, 15:27 [*] Wielka strata dla Narodu Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Oszoł, pędź do Ameryki. 24.03.05, 15:30 Oszoł pędź do Ameryki, bo na pogrzeb nie zdążysz... Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Przestałem rozumieć cenzurę na tym forum 24.03.05, 21:17 Ostatnią zasługą Moskala dla Polski była kampania na rzecz szybkiego przyjęcia Polski do NATO. W jaki sposób moja opinia o Moskalu, że był on człowiekiem, który w ostatnim dziesięcioleciu najwięcej zaszkodził Polsce i Polakom, jest sprzeczna z netykietą, prawem czy regulaminem tego forum? Przecież wojujący antysemityzm Moskala jest wszystkim znany i jest oczywistą prawdą, że jego śmierć jest bardzo dobrym dla Polski wydarzeniem. Czy już z niczyjej śmierci nie wolno się na forum GW cieszyć? A jak umrze Castro lub bin Laden? A może długa ręka antysemickiego ruchu w Polsce dopadła już giwi? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Przestałem rozumieć cenzurę na tym forum 24.03.05, 21:50 dokowski napisał: > Ostatnią zasługą Moskala dla Polski była kampania na rzecz szybkiego >przyjęcia Polski do NATO. > > W jaki sposób moja opinia o Moskalu, że był on człowiekiem, który w ostatnim > dziesięcioleciu najwięcej zaszkodził Polsce i Polakom, jest sprzeczna z > netykietą, prawem czy regulaminem tego forum? JEST FALSZYWA I MOZESZ BYC WZIETY ZA TO DO SADU. > Przecież wojujący antysemityzm > Moskala jest wszystkim znany i jest oczywistą prawdą, że jego śmierć jest > bardzo dobrym dla Polski wydarzeniem. A kim ty jestes,ze Polacy maja sie z toba zgadzac?? > Czy już z niczyjej śmierci nie wolno się na forum GW cieszyć? Tak jest przyjete wsrod ludzi normalnych. > A jak umrze Castro lub bin Laden? To w dalszym ciagu mozesz oceniac jego czyny za zycia,a cieszenie soe ze smierci jest zwyrodnieniem. > A może długa ręka antysemickiego ruchu w Polsce dopadła już giwi? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum JAKIE WYPOWIEDZI ANTYSEMICKIE? 24.03.05, 21:53 rzewuski1 napisał: > poza oskarzenie jezioranskiego o współprace z nazistami i antysemickimi > wypowiedziami wiecej o nim nie słyszałem Czy moglbys przytoczyc te wypowiedzi antysemickie,czy tylko slyszales od kogos,ze takie z jego ust padaly??? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: JAKIE WYPOWIEDZI ANTYSEMICKIE? 24.03.05, 22:00 też bym chcial to wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Czytałem cytaty w różnych mediach... 24.03.05, 22:37 maksimum napisał: > Czy moglbys przytoczyc te wypowiedzi antysemickie,czy tylko slyszales od > kogos,ze takie z jego ust padaly??? ... Moskal twierdził że Żydzi rządzą w Polsce i że wkręcili się do władz po to, żeby Polskę niszczyć od środka. Było antysemickich wypowiedzi Moskala takie mnóstwo, że bez trudu cos znajdziesz, skoroś ciekaw. Ciekawe, gdzieś ty się uchował, że nie wiesz nic o największym polskim antysemicie? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Czytałem cytaty w różnych mediach... 25.03.05, 00:07 bo takie są fakty.... Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Czytałem cytaty w różnych mediach... 25.03.05, 00:10 Twoja retoryka w sumie jest pocieszna, acz musze przyznac ze bedzie mnie sporo kosztowala. Zeby mnie od niej rozbolaly. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Odszedł wielki Polak - Edward Moskal 25.03.05, 00:16 Cześć Jego pamięci!!! PS. To co forumowe lewactwo tu wypisuje jest żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś