pro.filutek1 16.04.05, 00:59 Czesława Bieleckiego? Co dalej planuje senator Piesiewicz? Czy Krzysztof Bielecki wraca do kraju? Co u Hanny Suchockiej? Czy Bartoszewski myśli jeszcze o polityce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camille_pissarro Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:04 Jełśi chodzi o Czesława Bieleckiego , to uważam , że jest to bardzo porządny gość.Byłem , kilka lat temu bardzo blisko pana Czesława ( partycypowałem w szeregu spotkań z panem Czesławem ) i nie uwazam , że ten czas był stracony.Powtarzam , bardzo porządny i przyzwoity gość ( najwazniejsze nie zamieszany w żadne afery ).Ale aktualnie nie wiem co u pana Czesia słychac , chetnie sie dowiem.Moze , skusi sie i "da głos"??? Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:05 Mógłby. To był ciekawy komentator życia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:14 Otóż nie tylko komentator, to własnie z jego inicjatywy ( jego biuroposelskiego )rozpoczeła się sprawa rurociagu Odessa-Brody , szkoda, to zostało przez ekipę L.Millera zablokowane, ale wszak nasz "złotousty" premier miał zgoła inna strategię, "przywracał normalność" w wydaniu li tylko wirtualnym. Mam nadzieję , ze teraz ta idea po wyborach znowu odzyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:18 Jest na to szansa, szczególnie po wizycie Juszczenki. Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:07 bielecki z piłkarzyny awansował na bankowca .. a pani suchocka nagle się rozmodliła .. co z nimi .. ?? sam jestem ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:15 A czy to ma jakiekolwiek znaczenie ??. Wszyscy mieli swoj czas i wszyscy wyladowali na smietniku historii . Co komus sie zamarzyly stare twarze w polityce ??. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:21 Hmmm. Niektórzy mogli odejść bo byli zawiedzeni tym co się dzieje. Krzysiu Bielecki pracuje w Londynie i może ma jakieś ciekawe doświadczenia. Bartoszewski od czasu do czasu się uaktywnia, ostatnio przy okazji akcji Pięknej Eryki. :) Chętnie usłyszałbym jakieś sowo od każdego z nich. niekoniecznie widziałbym ich na fotelach premierowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:25 Krzysztof Bielecki nie pracuje juz w Londynie od dłuzszego czasu jest chyba prezesem PEKAO S.A. , jeśłi mnie pamiec nie myli , i to z niezła gażą... Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:27 O widzisz, nie wiedziałem. Czy to dobrze czy źle dla PKO SA ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:34 Nie wiem czy to dobrze dla PEKAO S.A. , faktem jest , ze to jest dobry fachowiec , zwłaszcza po "urzędowaniu " w EBROiR .Kondycja "naszych" banków nie jest zbyt optymistyczna ( circa 50% społeczeństwa w ogóle nie oszczędza , bo ludzi po prostu na to nie stać , zatem idąć dalej , kto moze finansować kredyty inwestycyjne , tworzace nowe miejsca pracy ??? A spekulowanie wyłącznie na pewnych obligacjach rzadowych to nie jest szczyt przedsięwzięć w sferze wspólczesnej bankowości .....No chyba , że zabiora głos autorytety i przekonaja mnie , że jest zgoła inaczej , czyli bardziej "rózowo" ( nie obrażając nikogo , czyli "politically correctly" )...... Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Co słychać u? 16.04.05, 01:40 Acha, pozdrów Cześka. I skuś go od dania głosu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Co słychać u? 16.04.05, 07:48 Jak tylko będzie , ku temu okazja nie omieszkam Czesława "Poleskiego" ( jego ksywa z okresu stanu wojennego ) do tego nakłonic , bo jest osoba wyrazistą ( co w polityce jest konieczne ) a jednoczesnie wywazona i nie obrzucająca interlokutorów inwektywami o inteligencji i rozsadku nie wspominając... Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Co słychać u? 16.04.05, 02:09 naszych ?? aha "naszych" .. jeśli tak to ich kondycja jest mnie obojętna .. zwłaszcza na samą myśł o lichwiarskich praktykach w Polsce i gigantycznych opłatach za prowadzenie kont i inne usługi w tym kredytowe .. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Co słychać u? 16.04.05, 07:58 Też jestem trochę zdegustowany poczynianami banków w naszym kraju, nastawionych na łatwy zysk , co nasze państwo im ułatwia wypuszczając kolejne obligacje. Niestety innych alternatyw nie dostrzegam, gdyz gdybysmy mieli same polskie banki to trudno byłoby mówic o jakiejkolwiek konkurecyjności a i ich zasoby nie wystarczałyby na duze przedsięwzięcia w przemyśle.Dlaczego np. konsorcjum z Francji PSG ulokowało sie na Słowacji a wraz z nim zapewne i wsparcie finansowe w postaci francuskich instytucji finansowych ???Bo nie wykorzystalismy okazji "aby siedzieć cicho " ????? Sytuacja nie jest taka prosta , ze same polskie banki sprostałyby dzisiejszym wyzwaniom.Dla społeczeństwa ( spauperyzowanego) pozostaje to co chce wdrażać w życie np. Stefan Bratkowski ,tworzenie banków lokalnych społeczności ( takich jak w Niemczech , znane Sparkasse ) , ale musi jeszcze wiele wody w Wiśle upłynąc aby te nasze lokalne społecznośći po 50 latach chorego, deprawującego systemu zacząć normalnie funkcjonować ....... Odpowiedz Link Zgłoś