kossar Większość z was gdyby dostała do ręki 18.04.05, 17:28 Pistolet maszynowy to albo narobiłoby w gacie ze strachu - "bo TO może wystrzelić" albo zrobiło by sobie nim krzywdę. Łatwo strugać cwaniaczka sprzed komputerka nie wiedząc co to wojna,poniżenie,głód,brud,niewola,świst kul i śmierć.Jaka to frajda udawać moralizatora.Bomba poprostu Można Jaruzelskiego kochać można też nienawidzieć.Ja osobioście nie mam go za co kochac ale jest żołnierzem II wojny światowej.Walczył w LWP więc o co chodzi? Nie jedzie do Paryża,Londynu czy Watykanu bo to nie jego kierunek. A wy szczekacze internetowi w większości moglibyście mu buty czyścić bo jesteście "mondralami" sieciowymi tylko jak "złota młodzież" rzuca K...w autobusie to nie zwrócicie odwagi lecz wolicie liczyć samochody za oknem udając że nie słyszycie lub jak lumpy obijają uczciwego człowieka to jakoś kazdy odwraca głowę a tu prosze...same skrzyżowania Wołodyjowskiego ze "Sprawiedliwym wśród narodów..." Naród TCHÓRZY i szczekaczy.Jaruzelskiego cenię choć za to że jest odważny i nawet dla swoich złych decyzji nie szuka wytłumaczenia tylko mówi "ja" Odpowiedz Link Zgłoś
m635 G... o nas wiesz więc się nie mądrz. 18.04.05, 17:37 > Naród TCHÓRZY i szczekaczy. Pisz o swoim narodzie. Od nas się od...czep. > Jaruzelskiego cenię choć za to że jest odważny Posłać czołgi przeciw bezbronnym robotnikom, więzić i maltretować tysiące ludzi, w tym kobiety i nastolatków, ukrywać prawdę o Katyniu i polskiej historii, mordować skrytobójczo księży, służyć kilkadziesiąt lat na obcym żołdzie wrogom Polski - wielka odwaga! Odpowiedz Link Zgłoś
kossar Re: G... o nas wiesz więc się nie mądrz. 18.04.05, 17:42 1.a kto nas teraz "rozkłada" na łopatki? 2.Wiesz tyle o tym co z gazet więc nie powtarzaj głupot Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Większość z was gdyby dostała do ręki 18.04.05, 17:38 kossar napisała: > Naród TCHÓRZY i szczekaczy.Jaruzelskiego cenię choć za to że jest odważny i > nawet dla swoich złych decyzji nie szuka wytłumaczenia tylko mówi "ja" Jest faktem, ze walczyl. Nikt tego nie kwestionuje. Problem polega na tym, ze nie potrafil do dzis dnia przejrzec realistycznie na oczy. I owszem, caly czas szuka wytlumaczenia broniac decyzji stanu wojennego. Raczej nie za to sie ceni ludzi, ze mowia "ja" broniac idiotycznych, szkodliwych i zabojczych spolecznie decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
kossar Re: Większość z was gdyby dostała do ręki 18.04.05, 17:43 zło nie jest w Jaruzelskim. Zło jest nas wszystkich członkach tego narodu czas to zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Większość z was gdyby dostała do ręki 18.04.05, 17:55 kossar napisała: > zło nie jest w Jaruzelskim. > Zło jest nas wszystkich członkach tego narodu > czas to zrozumieć wybacz, ale to mi przypomina ubeckie rady, ktorymi za czasow generala karmili mnie sledczy w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Większość z was gdyby dostała do ręki 18.04.05, 18:02 Ciekawe czy w tamtych czasach byli jacyś więźniowie kryminalni? Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Większość z was gdyby dostała do ręki 18.04.05, 18:15 O takich jak gen. jaruzelski pisal s.p. Milosz: "Lepszy dla ciebie bylby swit zimowy, I sznur i galaz pod ciezarem zgieta". kossar napisała: > Pistolet maszynowy to albo narobiłoby w gacie ze strachu - "bo TO może > wystrzelić" albo zrobiło by sobie nim krzywdę. > Łatwo strugać cwaniaczka sprzed komputerka nie wiedząc co to > wojna,poniżenie,głód,brud,niewola,świst kul i śmierć.Jaka to frajda udawać > moralizatora.Bomba poprostu > Można Jaruzelskiego kochać można też nienawidzieć.Ja osobioście nie mam go za > co kochac ale jest żołnierzem II wojny światowej.Walczył w LWP więc o co chodzi > ? > Nie jedzie do Paryża,Londynu czy Watykanu bo to nie jego kierunek. > A wy szczekacze internetowi w większości moglibyście mu buty czyścić bo > jesteście "mondralami" sieciowymi tylko jak "złota młodzież" rzuca K...w > autobusie to nie zwrócicie odwagi lecz wolicie liczyć samochody za oknem udając > > że nie słyszycie lub jak lumpy obijają uczciwego człowieka to jakoś kazdy > odwraca głowę a tu prosze...same skrzyżowania Wołodyjowskiego ze "Sprawiedliwym > > wśród narodów..." > Naród TCHÓRZY i szczekaczy.Jaruzelskiego cenię choć za to że jest odważny i > nawet dla swoich złych decyzji nie szuka wytłumaczenia tylko mówi "ja" Odpowiedz Link Zgłoś
mak430925 Re: Weź Michnika i nie wracajcie!!! 18.04.05, 17:40 Najlepiej niech zostanie tam na stałe. Będzie wśród swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
rysber Re: Jaruzelski: Nie zmieniłem zdania 18.04.05, 17:42 NO JAKBY NIE POJECHAŁ NA SWOJE STARE ŚMIECI ,MUSI ZŁOŻYĆ KWIATY NA GROBIE TOWARZYSZA STALINA I LENINA.A MOŻE TAM ZOSTANIE I POPROŚI O AZYL . Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Jaruzelski: Nie zmieniłem zdania 18.04.05, 17:45 Wygląda na to, ze włączył Ci się "Caps Lock" na klawiaturze i "stop klatka" w mózgu czy co tam masz w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Jedź, jedź zbrodniarzu stanu wojennego. Tylko nie 18.04.05, 17:49 wracaj, bo po jesieni proces o swe zbrodnie masz murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Jedź, jedź zbrodniarzu stanu wojennego. Tylko 18.04.05, 17:51 Witaj Katonie znad Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Wania, Urban, General 18.04.05, 18:34 Powinien jechac z Urbanem i to na pare lat. Kumple. Moze tak sie zakochaja w tundrze ze nie wroca. Odpowiedz Link Zgłoś
mgibson [...] 18.04.05, 17:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mak430925 Re: Jaruzelski: Nie zmieniłem zdania 18.04.05, 17:55 Czy to any Michnik napisał Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 18:05 Tak inaczej rozwiazywano akronim PPR (Polska Partia Robotnicza). Zarowno Jaruzelski, jak i Kwasniewski, slicznie sie wpisuja w te tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 18:11 Nie powinieneś pomijać autora - L. Moczulskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 18:21 Moczulski tego nie wymyslil, bo ciut za mlody. "Platne pacholy rosji' juz tak sie sie mowilo o "patriotach" przywiezionych w r. 1945 przez czerwona armie w ramach tzw. wyzwolenia. wild31 napisała: > Nie powinieneś pomijać autora - L. Moczulskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 21:34 www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/syberia.html TO TEZ WARTO WIEDZIEC, BEZ PRZEPRSZENIA, SZCZENIAKI! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 21:56 joannabarska napisała: > www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/syberia.html TO TEZ WARTO > WIEDZIEC, BEZ PRZEPRSZENIA, SZCZENIAKI! W.Jaruzelski: "Ja jestem przede wszystkim propolski. Polska jest dla mnie najwyza wartoscia. I dlatego wlasnie, poniewaz uwazam, ze w interesie Polski lezy sojusz, lezy przyjazn ze Zwiazkiem Radzieckim - w takim kontekscie mozna mowic, ze jestem czlowiekiem nastawionym proradziecko. Ale do tego pragnz dodac i osobista refleksje: ja ten narod, narod rosyjski po prostu szanuje. Poznalem radzieckich ludzi w najtrudniejszym okresie, ich ofiarnosc, poznalem bohaterstwo zolnierzy radzieckich, wiem, ile ci ludzie przezli,wiem jak ciezkim brzemieniem byl dla nich stalinizm." Joanno, przeciez to jest wypowiedz w ktorej kazde zdanie przeczy kolejnemu! a przepraszam, general nie wiedzial jak ciezkim brzemieniem byl stalinizm dla Polakow????? i nie jestem szczeniakiem. byly internowany. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 22:05 Tak, tak... Wszyscy czerwoni kaci to ofiary systemu - Jaruzelski na Syberii, Gomułka w więzieniu, Nowotko zastrzelony, Gierek internowany. Same ofiary, biedacy i bohaterowie. A co mnie obchodzi, że ktoś oberwał w ramach wewnątrzpartyjnych gierek i go koledzy zamknęli albo zanim poszedł na sowiecką służbę to siedział w więzieniu? Jeśli się tam załamał i zdradził Polskę to jest zdrajcą i należy mu się kula w łeb. Bez opowiadania bajek o kombatanctwie. Mój dziadek walczył w NZW, potem w PPAN, szkoda, że ta pluskwa w ciemnych okularach nie nawinęła mu się przed lufę. Kwas musiałby jechać sam, a tak będą kompromitować Polskę we dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 22:16 storima napisał: > joannabarska napisała: > > > www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/syberia.html > TO TEZ WARTO > > WIEDZIEC, BEZ PRZEPRSZENIA, SZCZENIAKI! > W.Jaruzelski: "Ja jestem przede wszystkim propolski. Polska jest dla mnie > najwyza wartoscia. I dlatego wlasnie, poniewaz uwazam, ze w interesie Polski > lezy sojusz, lezy przyjazn ze Zwiazkiem Radzieckim - w takim kontekscie mozna > mowic, ze jestem czlowiekiem nastawionym proradziecko. Ale do tego pragnz dodac > i osobista refleksje: ja ten narod, narod rosyjski po prostu szanuje. Poznalem > radzieckich ludzi w najtrudniejszym okresie, ich ofiarnosc, poznalem bohaterstw > o zolnierzy radzieckich, wiem, ile ci ludzie przezli,wiem jak ciezkim brzemieniem byl dla nich stalinizm." > > Joanno, przeciez to jest wypowiedz w ktorej kazde zdanie przeczy kolejnemu! > > a przepraszam, general nie wiedzial jak ciezkim brzemieniem byl stalinizm dla > Polakow????? > > > i nie jestem szczeniakiem. > > byly internowany. Dla Joanny kazdy ,kto nie jest komunista -jest szczeniakiem,bo komuna to jest najwyzsza forma istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
terazincognito Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 22:03 joannabarska napisała: SZCZENIAKI! Oj nieładnie babciu, tego Cie na KUL-u uczono ? Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 22:09 terazincognito napisała: > joannabarska napisała: > > SZCZENIAKI! > > Oj nieładnie babciu, tego Cie na KUL-u uczono ? Raczej na WUML-u. Dla "szczeniaków" rozwijam skrót: Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu. Kuźnia partyjnych kadr, zdrój intelektualnych uniesień, szkoła realpolityki (jak dać dupy, nieźle zarobić i wymyślić do tego patriotyczne alibi). Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Rozmowa schodzi na manowce 18.04.05, 22:40 "twprezydent" (ale masz nick- to pod jednego z tych,co ukradli Ksiezyc?),jestes calkiem niezle zorientowany, ale chyba na tym WUML-u zbytnio nie uwazałeś, co dzis wychodzi na swiatło dzienne. Ładnie się było tak maskowac? I kiedy? Wtedy czy dzisiaj? Nie pytam, czy dawałeś "d",bo nie interesuje mnie gejostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
turawska Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 22:11 Znów kochany mój małzonek zaczyna rozrabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 22:21 Babciu (towarzyszko?) Barska, wy lepiej wezcie rozaniec i do kruchty na reszte zywota pomodlic sie za ofiary zbrodi systemu, ktorego oddanym bez reszty wyrobnikiem byl byl towariszcz gieneral Jaruzelskij. O takich kreaturach jak on pisal s.p. Milosz: "Lepszy dla ciebie bylby swit zimowy / I sznur, i galaz pod ciezarem zgieta" Bez powazania, J. Dolenicz joannabarska napisała: > www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/syberia.html TO TEZ WARTO > WIEDZIEC, BEZ PRZEPRSZENIA, SZCZENIAKI! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Platne Pacholy Rosji 18.04.05, 22:28 ja bym nie przesadzal z promocja rewolucji na sposo "rumunski". nie miaszal bym Michnika. i zostawil Kwasniewskiego w spokoju. (przynajmniej pokazal, ze rozumie sytuacje i wzrasta, jak swego czasu sp. Czeslaw Milosz) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Różaniec dla Dolenicza! 18.04.05, 22:35 Możesz mi ,Doleniczu,naskoczyc. Różaniec Tobie się przyda juz dzisiaj. Zawsze zacniejszy niz klawiatura komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Różaniec 18.04.05, 22:39 Różaniec to medytacja, wiec po co sie 'komputerzyc'? Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Różaniec dla Dolenicza! 18.04.05, 22:59 joannabarska napisała: > Możesz mi ,Doleniczu,naskoczyc< Slicznie towarzyszko Barska - tak z grubej rury, po proletariacku. Prosimy o wiecej - a ulzyj sobie babo, tyle ci pozostalo! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Różaniec dla Dolenicza! 18.04.05, 23:09 Oj,Dioleniczu,Dioleniczu...Widze sporo nekrologów ludzi dosc mlodych,niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz A wyscie towarzyszko Barska jak ten trup z szafy.. 18.04.05, 23:58 joannabarska napisała: > Oj,Dioleniczu,Dioleniczu...Widze sporo nekrologów ludzi dosc mlodych,niestety.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Różaniec 18.04.05, 23:12 Nie wstyd Wam??? Mlodziez patrzy. Nie wszedl bym na ten watek gdyby nie prasowa wczesniejsza zmylka, sugerujaca, ze Pan General przejrzal. Z Szacunkiem, "bo to sie moze skonczyc zle" i tak to bylo ze stanem wojennym Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
flying_elephant Barska wyspa bezziemi i słowa prawdy 18.04.05, 23:11 lvlarynat napisał: Nie wiem czy joannabarska, janbezziemi, terraincognita, verbaveritas itp nicki - to jeden wielonickowiec, czy kilkuosobowa jaczejka jakiejś zakazanej przez polskie prawo kompartii. Pisze do Ciebie jako do personifikacji całego lewackiego sk-syństwa które przeszkadza w normalnej dyskusji, wymianie pogladów, informacji i opinii. Prowadzisz(cie) dzialność destrukcyjną, na nizszym poziomie niz radiomaryjne oszołomy, które się już troche ucywilizowały. Masz poglądy? To podejmij polemikę, przedstaw swoje argumenty - moze kogoś przekonasz... Samym obrzucaniem epitetami i inwektywami tylko pozyskujesz sobie (i swojej opcji politycznej) przeciwników. To co robisz to jest głupiego robota! Rozumiem, że dla Ciebie "Generał" to ten absolwent przyśpieszonych kursów w Riazaniu - Jaruzelski, (nie pamiętam, a nie chce mi sie sprawdzać - ma mature?) a piszesz go drania z dużej litery, bo tak wielbisz jego zasługi w 1970 na Wybrzeżu i wojskowy pucz w 1981... I rób tak dalej! I niech całe to wsze lewactwo dalej wychwala komunę! I niech sie płaszczy przed sowietami i ich Wielkim KGB-istą! To nadchodące wybory tak przerzniecie, że nawet przyczółka w rodzaju posady babci klozetowej w Sejmie nikt z waszych jaczejek nie załapie! Odpowiedz Link Zgłoś
storima "Z szacunkiem bo to 18.04.05, 23:26 moze sie skonczyc zle gdy na Gnojnej bawimy sie" itd. kto zna ten wie. Pozdrowienia z Pragi (?) Odpowiedz Link Zgłoś
turawska Chyba dojdę do tej jaczejki! 18.04.05, 23:41 Chyba, fling_elephant, dołączę do tej jaczejki, "zakazanej przez polskie prawo kompartii", bo zaczyna mi się podobac ujadanie kundelków! A swoją drogą ja tu widzę inną jaczejkę, ale już z nią nieco oswoiłam się przy lekturze. Odpowiedz Link Zgłoś
flying_elephant Re: Chyba dojdę do tej jaczejki! 18.04.05, 23:56 turawska napisała: > Chyba, fling_elephant, dołączę do tej jaczejki, "zakazanej przez polskie > prawo kompartii", bo zaczyna mi się podobac ujadanie kundelków! turawska, czy barska, kundelek was drapał PS Uwaga na pchły !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Niech jedzie - odprasuje mundur, .. 18.04.05, 23:24 ..orderami zadzwoni, wódeczki się napije ( byle nie za dużo ) - to impreza propagandowa dla kombatantów. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Ciekawe czy naczelny Adasku dolaczy... 18.04.05, 23:48 ...do kombatantow jaruzelskiego i kwasniewskiego? Bo on tez komatant - jakby nie bylo - a poza tym, jak mowi ludek rosyjski, 'Boh trojcu liubit!' adalberto3 napisał: > ..orderami zadzwoni, wódeczki się napije ( byle nie za dużo ) - to impreza > propagandowa dla kombatantów. Odpowiedz Link Zgłoś