Dodaj do ulubionych

Ipsos: PiS przed PO i Samoobroną

• ezpa7z9 Postsolidaruchy przeczytajcie.... 22.04.05, 01:08
      Prawda jast brutalna.Globalizm,liberalizm,wolny przepływ kapitału zaowocował
      wzrostem bezrobocia przy wzroście wydajności pracy.To było do przewidzenia przy
      automatyzacji i robotyzacji produkcji.Ale to nie te przyczyny spowodowały na
      swiecie wzrost bezrobocia.To globalizm ,czyli przepływ kapitału spekulacyjnego
      jest powodem.Vide polska giełda.Za drogo (to znaczy za małe są nasze
      dotychczasowe zyski chcemy więcej) to przenosimy produkcję do Polski.Przez
      chwilę w Polsce powstaje trochę miejsc pracy.Przez chwilę ,bo ja ,,globalny
      kapitalista'' chcę coraz więcej i więcej.Z Polski na Ukrainę z Ukrainy do
      Afryki.W tym czsie upodlą sie Niemcy to powracam.Efekt.Pracownik (zwany w
      globaliżmie obraźliwie pracobiorcą)ma coraz mniej (nieważne czy czarny biały
      żółty)a pracodawca ,,obywatel świata''coraz wiecej.I wracamy do dziadka
      Marksa.Miał łeb!!!A kaczory i inne ptice mają puste mózgownice...
      • dulekthered Re: Postsolidaruchy przeczytajcie.... 22.04.05, 01:23
        hmmm...

Nie wiem na jakim świecie ty żyjesz, ale:

1) "stara" UE, USA czy Japonia mają większą od Polski wydajność pracy, a
        mniejsze bezrobocie - Twoja teoria legła w gruzach

2) wzrost wydajnośći pracy jest zjawiskiem jak najbardziej pożądanym, przyczynia
        sie do obniżenia kosztów-->do wzrostu konkurencyjności gospodarki w handlu
        międzynarodowym-->do wzrostu eksportu-->do poprawy bilansu handlowego i w ogóle
        całego bilansu platniczego itd. itp.

3) porozmawiaj z polskimi przedsiębiorcami --> to koszty pracy są przez nich
        uważane za główną przyczynę polskiego bezrobocia, to przez koszty pracy, a nie
        przez wydajność pracy, istnieje szara strefa. A przypomnę, że sektor MSP
        odpowiada za 49% polskiego PKB i 64% polskiego zatrudnienia.

Natomiast wydajność pracy to cel przez nich pożądany.

Pozdr
        • ezpa7z9 Re: Postsolidaruchy przeczytajcie.... 22.04.05, 01:34
          ad 1 Bezrobocie we wschodnich landach (d.DDR)jest zbliżone do polskiego.Mniejsze
          ma Irlandia(ale rośnie i to szybko).A .,,średnia'' moja (nie zarabiam źle 2x
          ,,oficjalna średnia krajowa'')i tow.Kulczyka to też dobry wynik.Tow.Kulczyk i
          1000 bezrobotnych ze ściany wschodniej da moje zarobki.Poza tym EUROPA SIĘ
          STARZEJE...
          ad 2 uderzająca w oczy prawda
          ad 3 90% procent ,,polskich biznesmenów'' płaci za pracowników ZUS w wysokości
          minimalnej składki.Jeszcze im mało???
          • dulekthered Re: Postsolidaruchy przeczytajcie.... 22.04.05, 01:56
            1) bezrobocie w strefie euro wynosi 8,8%, 2,5-razy mniej niż w Polsce. To
            oczywiście średnia, ale średnią jest też bezrobocie polskie.

Europa się starzeje i co gorsza nikt z europejskiego main streamu politycznego
            tego nie dostrzega (albo nie chce dostrzegać), no ale cóż, w większości
            przypadków europejska chadecja jest mniej chadecka niż nasza UW. Dlatego Europie
            brakuje jednolitej, wyraźnie określonej polityki prorodzinnej na poziomie
            wspólnotowym. Trzeba działać zanim obudzimy się z ręka w nocniku, a nie zajmować
            się tematami zastępczymi pt. konstytucja europejska itp.

3)płacą może i te minimalne składki, ale dla nich (społeczeństwo polskie jest
            raczej ubogie w kapitał) są one zdecydowanie za wysokie. Jest to raczej bariera
            w osiągnięciu wyższej konkurencyjności. I koło się zamyka...
            • ezpa7z9 Re: Postsolidaruchy przeczytajcie.... 22.04.05, 02:09
              Ad 3.Mam wątpliwe szczęście rozmawiać ostatnio z polskimi ,,biznesmenami'' i ich
              pracownikami.W większości przypadków to nadęte buce które myślą tylko o szybkim
              zarobku ,przekręcie i ,,ucieczce w krzaki''.Pracownik to dla nich śmieć gorszy
              od niewolnika z plantacji(takiej niewolnicy Isaury na którą zbierałem przed
              Domami Centrum w Warszawie 20 lat temu,zaraz potem wyjechałem do ,,raju''w
              USA).Nie broń ich kolego.Szkoda twojego zapału.Mój pracodawca jest załamany.Miał
              o Polakach dobre zdanie,do którego ja w skromnym stopniu się przyczyniłem.Ale
              jako mormon uważa naszych kontrachentów z Polski za oszustów,chochsztaplerów i
              naciągaczy.A każdy urzednik tylko czeka na łapówkę.USA to kraj przekręciazry ale
              III RP jest na wyższym pułapie.A mnie pozostał tylko wstyd.
              • dulekthered Re: Postsolidaruchy przeczytajcie.... 22.04.05, 11:25
                "Mam wątpliwe szczęście rozmawiać ostatnio z polskimi ,,biznesmenami'' i ich
                pracownikami.W większości przypadków to nadęte buce które myślą tylko o szybkim
                zarobku ,przekręcie i ,,ucieczce w krzaki''.Pracownik to dla nich śmieć gorszy
                od niewolnika z plantacji(takiej niewolnicy Isaury na którą zbierałem przed
                Domami Centrum w Warszawie 20 lat temu,zaraz potem wyjechałem do ,,raju''w
                USA).Nie broń ich kolego.Szkoda twojego zapału.Mój pracodawca jest załamany.Miał
                o Polakach dobre zdanie,do którego ja w skromnym stopniu się przyczyniłem.Ale
                jako mormon uważa naszych kontrachentów z Polski za oszustów,chochsztaplerów i
                naciągaczy.A każdy urzednik tylko czeka na łapówkę.USA to kraj przekręciazry ale
                III RP jest na wyższym pułapie.A mnie pozostał tylko wstyd."

No właśnie. Dlatego trzeba budować IV RP, wolną od przekrętów i przekręciarzy.
                Wszystkich przestępców należy wsadzać do więzienia i skończyć z dzikim
                kapitalizmem, symbolem III RP, gdzie podstawowym instrumentem przedsiębiorczośći
                jest łapówka i protekcja, gdzie byle urzędnik jest panem życia i śmierci nawet
                najpotężniejszej firmy (vide casus Optimusa).

Trzeba zbudować warunki dla uczciwej konkurencji, by uczciwi przedsiębiorcy
                mogli spokojnie rozwijać własną działalność, by uczciwość w końcu popłacała.

Polacy!! Jesteśmy naprawdę bardzo zdolnym, przedsiębiorczym i inteligentnym
                narodem. Nie dawajmy sobie wmawiać czegoś innego!! Bierzmy sprawy w swoje ręce!!

Pozdr
        • ezpa7z9 Re: Postsolidaruchy przeczytajcie.... 22.04.05, 01:57
          Zapomniałem dodać ,że moje zarobki to średnia III RP x 2 ALE W USD.JA NIE JESTEM
          WRUSTRATEM KTÓRY NARZEKA!
          • dulekthered Re: Postsolidaruchy przeczytajcie.... 22.04.05, 02:01
            Jedyne co wypada to pogratulować...:D
    • victores77 TROCHĘ HUMORU:))) 22.04.05, 01:33
      Obecni posłowie są ja chłopcy i dziewczynki na koloniach...

Świetnie sie bawią poza domem, mieszkają w fajnym hotelu...

Muszą tylko chować się z wódką, papierosami i panienkami
      przed Panią - której role pełnią dziennikarze...

I co jakiś czas piszą listy do rodziców - czyli nas wyborców:
      "Kochani Rodzice! Tutaj wszystko OK!
      Przyślijćie tylko więcej KASKI!
      To co Pani wam napisała to same brednie, to zgorzkniała stara panna,
      zazdrości nam dobrej zabawy.
      ACHA! JEST TAK SUPER, ZE ZOSTANIEMY DO KOŃCA WAKACJI - NASZYCH WAKACJI!!!!"

Pozdrawiam
    • ezpa7z9 Od głodu ,wojny... 22.04.05, 01:53
      postsolidaruchów i postkomuchów oraz mutantów obu nurtów w tym PIS wybaw Polskę
      Panie.
      Prawda jast brutalna.Globalizm,liberalizm,wolny przepływ kapitału zaowocował
      wzrostem bezrobocia przy wzroście wydajności pracy.To było do przewidzenia przy
      automatyzacji i robotyzacji produkcji.Ale to nie te przyczyny spowodowały na
      swiecie wzrost bezrobocia.To globalizm ,czyli przepływ kapitału spekulacyjnego
      jest powodem.Vide polska giełda.Za drogo (to znaczy za małe są nasze
      dotychczasowe zyski chcemy więcej) to przenosimy produkcję do Polski.Przez
      chwilę w Polsce powstaje trochę miejsc pracy.Przez chwilę ,bo ja ,,globalny
      kapitalista'' chcę coraz więcej i więcej.Z Polski na Ukrainę z Ukrainy do
      Afryki.W tym czsie upodlą sie Niemcy to powracam.Efekt.Pracownik (zwany w
      globaliżmie obraźliwie pracobiorcą)ma coraz mniej (nieważne czy czarny biały
      żółty)a pracodawca ,,obywatel świata''coraz wiecej.I wracamy do dziadka
      Marksa.Miał łeb!!!Tylko kto Marksa przeczytał?To nie są łatwe teksty.
    • rach_ciach _________________Brawo Lech Kaczyński! 22.04.05, 02:39
    • skun2 [...] 22.04.05, 04:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • loppe Kacz na Prez 22.04.05, 07:38
      Wrzuć jeszcze to Redakcjo (news nr 1 w onecie a tu nic...):

Rzeczpospolita": Gwałtownie rośnie poparcie dla kandydata Prawa i
      Sprawiedliwości na prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Jak wynika z najnowszego
      sondażu "Rz", gdyby wybory odbyły się w kwietniu, kandydat PiS otrzymałby 26
      proc.t głosów.

• jj-theoneandonly Re: Ipsos: PiS przed PO i Samoobroną 22.04.05, 08:39
      Czy aby na pewno 1 punkt procentowy na próbie około 1 000. osób to jest ISTOTNA
      STATYSTYCZNIE różnica? Podczas wyborów ten procent może decydować o wszystkim --
      w sondażu opinii potrzeba większych różnic, aby mówić o czyjejś "przewadze"
      lub "przeganianiu" jednej partii przez drugą...
    • filomena102 Re: PiS + PO 22.04.05, 09:09
      do ezpa i towarzyszy w niedoli

Te pogróżki już słyszeliśmy ze strony twoich współtowarzyszy sld-ków

W poprzednich wyborach ludzie nawet dali się nabrać, że jedynymi obrońcami
      przed kapitalizmem liberalnym są byli czerwoni.
      Rezultat, państwo okradzione na miliardy dolarow przez obrońców ludu
      pracującego.

Po raz drugi już wam ten numer nie wyjdzie,

Lewicę trzeba stworzyć ale nie z tymi ludzi, ci nasi domorośli to są
      rzodkiewki – z wierzchu czerwone a w środku białe.
      Potrafią bronić zaciekle ale własnych interesów, tak zaciekle, że nie mają
      skrupułów by posunąć się w tej obronie nawet bardzo daleko. Ten brak hamulców w
      obronie nakradzionego mienia powoduje że czasami ginie w niewayjaśnionych
      okolicznościach inspektor niku, niewygony policjant, prokurator, zasłabnie
      przewodniczący komisji itd itd…

Ludzie powierzcie swoją przyszłość jeszcze raz tym ludziom a dobrobyt dalej
      będziecie oglądać na wlasne oczy za ogrodzeniami dzielnic dla bogaczy.

Precz z czerwonymi baronami i z ich dzikim kapitalizmem .
      • zdruff Re: PiS + PO 22.04.05, 10:54
        > Precz z czerwonymi baronami i z ich dzikim kapitalizmem
        CHA CHA :DDD
        dobre...
        szczerze mnie to rozbawilo ;)
        ...
        i niestety tylko rozbawilo.
    • maciej48 Re: Ipsos: PiS przed PO i Samoobroną 22.04.05, 16:47
      Tak czy inaczej, mimo wszelkich pisków i manipulacji lewactwa wybory wygra PiS
      i LPR, a prezydentem będzie Lech Kaczyński, co lepsze Udo i Ul do Sejmu nie
      wlezą i netu będą warczeć o wszech tolerancję wszelkiej swołoczy i tyle!
      • atyllabicz Chcesz być naiwny - wierz sondażom ! 22.04.05, 18:51
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka