piotr7777 22.04.05, 15:11 ...dla mnie jest żałosnym śmieciem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwy_polak_katolik HJ=Hitler Jugend. Rozumiem, że ty to kochasz? 22.04.05, 15:14 Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: pochodzę ze Śląska 22.04.05, 15:25 ...na pewne sprawy patrzę inaczej, ale to bez związku. Naprawdę nie widzicie różnicy miedzy obecnym papieżem a np. Kurtem Waldheimem, który mimo jednoznacznie nazistowskiej przeszłości uchodził za męża stanu? A może by tak należało w 1945 r. wszystkich Niemców powyżej 10 roku życia rozstrzelać (wszak każdy był jakoś tam związany z systemem) a młodszych humanitarnie oszczędzić i przekazać rodzinom z całej Europy do adopcji tak aby zachowały się geny niemieckie ale zniknęły język i kultura? Pewnie wielu germanofobów by temu przyklasnęło. Wychodzi myślenie stereotypowe i gomułkowski pseudopatriotyzm. Poprzedni papież był chyba za dobry i zbyt wybitny jak na ten naród. Polacy niczym sobie na kogos takiego nie zasłużyli. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polak_katolik Re: pochodzę ze Śląska 22.04.05, 15:30 piotr7777 napisał: > ...na pewne sprawy patrzę inaczej, ale to bez związku. To ma związek. Pasożytniczy wobec Polski Śląsk ze swoimi nierobami-górnikami na których popijawy wszyscy uczciwi Polacy muszą płacić, zamiast przeznaczyć je na szkoły, szpiatle i drogi, powinien dawno zostać odłączony od Polski. Tyle, że Rzesza po problemach z NRD i rozkładem gospodarki spowodowanym aneksją NRD już drugi raz takiego błędu nie zrobi - nie weźmie kolejnej bandy śmierdących lenii na garnuszek. > Naprawdę nie widzicie różnicy miedzy obecnym papieżem a np. Kurtem Waldheimem, > który mimo jednoznacznie nazistowskiej przeszłości uchodził za męża stanu? > A może by tak należało w 1945 r. wszystkich Niemców powyżej 10 roku życia > rozstrzelać (wszak każdy był jakoś tam związany z systemem) a młodszych > humanitarnie oszczędzić i przekazać rodzinom z całej Europy do adopcji tak aby > > zachowały się geny niemieckie ale zniknęły język i kultura? To byłoby dobre rozwiązanie. Jak widać przez tysiące lat historii z tym narodem zawsze były problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk [...] 22.04.05, 17:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa [...] 22.04.05, 17:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: pochodzę ze Śląska 23.04.05, 18:07 ty gnoju, zjedź kiedyś na dół i popracuj, jak te nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: pochodzę ze Śląska 23.04.05, 18:09 P,.S. mam dużo kolegów , którzy zaoylają na dole za 800 złotych, więc zamknij się. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: pochodzę ze Śląska 22.04.05, 15:30 piotr7777 napisał: > A może by tak należało w 1945 r. wszystkich Niemców powyżej 10 roku życia > rozstrzelać (wszak każdy był jakoś tam związany z systemem) a młodszych > humanitarnie oszczędzić i przekazać rodzinom z całej Europy do adopcji > tak aby zachowały się geny niemieckie ale zniknęły język i kultura? > Pewnie wielu germanofobów by temu przyklasnęło. > Wychodzi myślenie stereotypowe i gomułkowski pseudopatriotyzm. opisujesz bardzo drastyczne scenariusze i nijak nie widze przeslanek dla takich dywagacji na marginesie: wladze niemieckie po wojnie zostaly tak dalece oczyszczone z nazistow (czlonkow nsdap pracownikow gestapo itp) jak to bylo mozliwe. > Poprzedni > papież był chyba za dobry i zbyt wybitny jak na ten naród. Polacy niczym > sobie na kogos takiego nie zasłużyli. gratuluje dynamiki ugolonienia i odwagi sadu Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: pochodzę ze Śląska 22.04.05, 15:35 > piotr7777 napisał: > > > A może by tak należało w 1945 r. wszystkich Niemców powyżej 10 roku życia > > > rozstrzelać (wszak każdy był jakoś tam związany z systemem) a młodszych > > humanitarnie oszczędzić i przekazać rodzinom z całej Europy do adopcji > > tak aby zachowały się geny niemieckie ale zniknęły język i kultura? > > Pewnie wielu germanofobów by temu przyklasnęło. > > Wychodzi myślenie stereotypowe i gomułkowski pseudopatriotyzm. > > opisujesz bardzo drastyczne scenariusze i nijak nie widze przeslanek dla takich > dywagacji > Powiedzmy, że jest to pewien chwyt eretrystyczny. > na marginesie: wladze niemieckie po wojnie zostaly tak dalece oczyszczone z > nazistow (czlonkow nsdap pracownikow gestapo itp) jak to bylo mozliwe. > > > > Poprzedni > > papież był chyba za dobry i zbyt wybitny jak na ten naród. Polacy niczy > m > > sobie na kogos takiego nie zasłużyli. > > > gratuluje dynamiki ugolonienia i odwagi sadu Nie miałem na myśli ciebie tylko adwersarza mieniącego się "polak katolik" czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: pochodzę ze Śląska 22.04.05, 15:38 piotr7777 napisał: > > piotr7777 napisał: > > > > > A może by tak należało w 1945 r. wszystkich Niemców powyżej 10 roku > życia > > > > > rozstrzelać (wszak każdy był jakoś tam związany z systemem) a młods > zych > > > humanitarnie oszczędzić i przekazać rodzinom z całej Europy do adop > cji > > > tak aby zachowały się geny niemieckie ale zniknęły język i kultura? > > > Pewnie wielu germanofobów by temu przyklasnęło. > > > Wychodzi myślenie stereotypowe i gomułkowski pseudopatriotyzm. > > > > opisujesz bardzo drastyczne scenariusze i nijak nie widze przeslanek dla > takich > > dywagacji > > > Powiedzmy, że jest to pewien chwyt eretrystyczny. uzywajac tej nazyw zapewne wiesz ze chwyty erystyczne sluza wygraniu dyskusji w sposob nieuczciwy? > > na marginesie: wladze niemieckie po wojnie zostaly tak dalece oczyszczone > z > > nazistow (czlonkow nsdap pracownikow gestapo itp) jak to bylo mozliwe. > > > > > > > Poprzedni > > > papież był chyba za dobry i zbyt wybitny jak na ten naród. Polacy n > iczy > > m > > > sobie na kogos takiego nie zasłużyli. > > > > > > gratuluje dynamiki ugolonienia i odwagi sadu > Nie miałem na myśli ciebie tylko adwersarza mieniącego się "polak katolik" czy > jakoś tak. wydawalo mi sie ze piszesz o narodzie polskim i polakach i nadal mi sie tak wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polak_katolik [...] 22.04.05, 15:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vox_populi [...] 22.04.05, 16:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Re: pochodzę ze Śląska 22.04.05, 22:51 b.ww.: [...]na marginesie: wladze niemieckie po wojnie zostaly tak dalece oczyszczone z nazistow (czlonkow nsdap pracownikow gestapo itp) jak to bylo mozliwe. eres: Denazyfikacja dokonana w Niemczech zachodnich w pierwszych latach powojennych była bardzo formalna, a najczęściej objęła nazistowskie płotki. Wielu wysokiej rangi nazistów, a nawet przestępców wojennych zostało uznanych jako tylko Mitläufer (mało aktywny zwolennik nazizmu) i otrzymało zaświadczenie, dzięki któremu nie byli ścigani. Zaświadczenie takie ulica szyderczo określała jako tzw. "Persilschein". Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: PrawdziwieChrześcijańskieUjęcieTematuŚmieci n 22.04.05, 17:03 Ni przypial ni przylatal - masz dysonans poznawczy? Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Re: PrawdziwieChrześcijańskieUjęcieTematuŚmieci n 22.04.05, 17:09 Tak. Dysonans poznawczy w zestawie: bronię Papieża, szukam śmieci. Śmieci szuka się w koszu, śmietniku lub na wysypisku. Albo we WŁASNEJ duszy, kiedy się ma taką potrzebę. A że Ty kropekuk jesteś ni przypiął ni wypiął to już zdążyłem się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: każdy kto wypomina papieżowi członkostwo w HJ 22.04.05, 17:23 przyklad agresji skierowanej na ludzi myslacych inaczej niz nakazuje wiara katolicka. Faktem jest ze Ratzinger nalezal do HJ. Niewiele osob jest takich ktorzy teraz otwarcie sie przyznaja ze byli dumni z tego. podobnie jest z obecnym papiezem. A co powiesz o przeymusowym chrzcie (zgodnie z naukami gloszonymi przez KK rodzice maja wychowywac w zgodzie z naukami KK swoje dzieci). Nikt sie dzieci o zdanie nie pyta. I kto mysli inaczej jest dla mnie kretaczem Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: każdy kto wypomina papieżowi członkostwo w HJ 22.04.05, 17:32 nelsonek napisał: > przyklad agresji skierowanej na ludzi myslacych inaczej niz nakazuje wiara kato > licka. Faktem jest ze Ratzinger nalezal do HJ. Niewiele osob jest takich ktorzy > teraz otwarcie sie przyznaja ze byli dumni z tego. podobnie jest z obecnym pap > iezem. Ne jest to powód do dumy ale i nie do wstydu - po prostu wynik takich a nie innych uwarunkowań historycznych. Tak samo jak przyjęcie volkslisty na terenach okupowanych było zdradą, na ziemiach przyłączonych do Rzeszy czesto koniecznością. > A co powiesz o przeymusowym chrzcie (zgodnie z naukami gloszonymi przez KK rodz > ice maja wychowywac w zgodzie z naukami KK swoje dzieci). Nikt sie dzieci o zda > nie nie pyta. I kto mysli inaczej jest dla mnie kretaczem > Wcale nie przymusowym - dobrowolnym tyle że za dzieci decydują rodzice ale są w tym zakresie całkowicie swobodni. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: każdy kto wypomina papieżowi członkostwo w HJ 23.04.05, 12:58 > Wcale nie przymusowym - dobrowolnym dobrowolnym? hahaha! Do HJ tez nalezalo sie dobrowolnie. Tam swiadomie za dzieciaka decydowalo panstwo, ktore bylo w tym zakresie calkowicie swobodne. > tyle że za dzieci decydują rodzice ale są w > > tym zakresie całkowicie swobodni. nie widzisz podobienstwa pomiedzy metodami werbunku do HJ i KK? Przymusowosc HJ jest zla a przymusowosc KK nie? Dawno sie tak nie ubawilem. Powiedz mi tylko co przeszkadza we wprowadzeniu dobrowolnych chrztow (gdzie osoba sama decyduje, a nie rodzice) po osiagnieciu pelnoletnosci? Widze w tym partykularny interes KK. Odpowiedz Link Zgłoś
vox_populi Hmmm...Nadgorliwość admina czy... 22.04.05, 17:33 ... ??? Gdzie się podziały moje posty i tak miły zalążek dyskusji między moją skromną osobą i Vice_Versa? Nie wiedziałem, że za grzeczność też można dostać po łapach... Pozdr. *VP* Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Hmmm...Nadgorliwość admina czy... 22.04.05, 22:13 vox_populi napisał: > ... ??? Gdzie się podziały moje posty i tak miły zalążek dyskusji między moją > skromną osobą i Vice_Versa? Nie wiedziałem, że za grzeczność też można dostać > po łapach... > Pozdr. > *VP* Chyba to samo co w moim przypadku - niepotrzebnie przytaczasz cały post podlegający usunięciu. W ten sposób replika dzieli los właściwego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Re: Hmmm...Nadgorliwość admina czy... 30.04.05, 15:23 Ja byłem grzeczny, sam prosiłem o usunięcie mojego postu ze względu na to że wysłałem niecenzuralny tytuł... Odpowiedz Link Zgłoś
best_beast Ale TŁUK z ciebie! 22.04.05, 17:30 Czyli każdy kto mówi o FAKTACH historycznych (bez ich oceniania) jest dla ciebie śmieciem. Ot fanatyzm i zaślepienie religijne, które tak często jest dumnie podpierane sloganem o przestrzeganiu nauk JP II. Facet ja się boję - jesteś groźny. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ale TŁUK z ciebie! 22.04.05, 17:35 best_beast napisał: > Czyli każdy kto mówi o FAKTACH historycznych (bez ich oceniania) Mam na myśli nie to, że się informuje tylko że się napiętnuje i czyni główną cechą papieża. Ot, choćby antyklerykalny tygodnik - "Hitlerowiec i inkwizytor" Tymczasem członkostwo w HJ to w życiu Ratzingera ledwie epizod. jest dla > ciebie śmieciem. Ot fanatyzm i zaślepienie religijne, które tak często jest > dumnie podpierane sloganem o przestrzeganiu nauk JP II. To nie ma nic wspólnego z religią - uwazałbym tak samo gdyby chodziło np. o świeckiego polityka niemieckiego. > Facet ja się boję - jesteś groźny. Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Ale TŁUK z ciebie! 23.04.05, 13:08 W przypadku Benedykta XVI watpliwosci sa uzasadnione. Nie twierdze ze Ratzinger byl zbrodniarzem. Jego przeszlosc budzi watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rosebud68 Re: Ale TŁUK z ciebie! 22.04.05, 21:22 best_beast napisał: > Czyli każdy kto mówi o FAKTACH historycznych (bez ich oceniania) jest dla > ciebie śmieciem. Ot fanatyzm i zaślepienie religijne, które tak często jest > dumnie podpierane sloganem o przestrzeganiu nauk JP II. > > Facet ja się boję - jesteś groźny. > normalnie rece opadaja wypominanie jest wlasnie ocenianiem zas ocenianie papieza po kilkudziesiecioletnim kaplanstwie w kontekscie tego epizodu z dziecinstwa/mlodosci kwalifikuje oceniajacych na naznaczenie takim wlasnie epitetem i nie ma to nic wspolnego z religijnoscia, zwykla przyzwoitosc wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
best_beast Do rosebud68 23.04.05, 17:06 No właśnie opadają ręcę. CENZURA jak za komuny nic nie można powiedzieć o TWOIM nowym idolu. Najlepiej gdyby tym co wolą fakty od dogmatów zabrać prawo głosu, zdeptać i zaj@#$bać, bo śmieli o biografii wspomnieć. O papieżu tylko w sperlatywach proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: ZMP obowiązkowa nie było 22.04.05, 17:37 ...ale też przynalezność nie była sama w sobie zbrodnią. Podobnie jak z PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polak_katolik Dal ciebie pewnie najlepiej by było, żeby następny 22.04.05, 17:39 ...Papież był Rosjaninem z przeszłością w NKWD. Przecież praca w tej instytucji też nie jest zbrodnią! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Dal ciebie pewnie najlepiej by było, żeby nas 22.04.05, 17:46 > ...Papież był Rosjaninem z przeszłością w NKWD. Przecież praca w tej instytucji > > też nie jest zbrodnią! Tylko jeden szef NKWD - Jeżow- był Rosjaninem. trzej (Dzierżyński, Miężyński, Jagoda) byli Polakami a Beria Gruzinem. NKWD to był Narodowy Komisariat (od 1944 r. ministerstwo) Spraw Wewnętrznych a więc miał o wiele szersze kompetencje niż nazwijmy to umownie ochrona bezpieczeństwa państwa (Czytaj mordowanie rzeczywistych i wyimaginowanych przeciwników bolszewikcieog ustroju). Nie każdy kto tam pracoał był automatycznie zbrodniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Każdy kto przemilcza udział papierza w hitlerj 22.04.05, 22:27 Jest śmieciem> Odpowiedz Link Zgłoś
sumo10 Re: Każdy kto przemilcza udział papierza w hitler 22.04.05, 23:52 ..i w związku z powyższym,należałoby przeprowadzić gruntowną edukację wśród papuasów naprzykład.Przemilczy taki biedny wódz plemienia,przynależność papieską do egzotycznego HJ,i z impetem wpadnie w hrabiowski śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Każdy kto przemilcza udział papierza w hitler 23.04.05, 16:32 Więc "informujcie" o wszystkich faktach - o tym, że rodzina Ratzingera była głęboko katolicka, że ojciec obecnego papieża, policjant, gardził Hitlerem jako "poganinem, że młody Joseph chodził do małego seminarium duchownego, że słuząc w oboronie przeciwlotniczej ani razu nie użył broni. Te fakty są niewygodne dla tezy "Ratzinger - hitlerowiec", więc je przemilczacie co potwierdza moją opinię na wasz temat. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja ja mu tego nie wypominam... 22.04.05, 23:48 nie miał na to wpływu..został do tego zmuzony i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz on moze byl.... 22.04.05, 23:50 ale dlaczego ty, takim przyglupem jestes, prawie jak alkaida w islamie:( Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Oszolom i Alkaida 22.04.05, 23:57 To jak pierdniecie i wybuch atomowy! Przepraszam za wyrazenie, ale ostatnio widze, ze tylko mocne stwierdzenia dzialaja na ludzi. Oszolom, to nie do Ciebie. Tak mi sie skojarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek A ja mu wypominam... 23.04.05, 13:10 Takie same metody stosuje KK. Przymusowosc chrztu niczego nieswiadomych niemowlat. Rodzice, ktorzy nie ochrzcza swojego dziecka postepuja niezgodnie z naukami KK. Zatem w pewnym sensie KK zmusza do bycia katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Nalezal do Hujot-ow? 22.04.05, 23:54 Czy do hajaot? Bo nie wiem? A czlonkowstwo bylo obowiazkowe czy obligatoryjne? A jak urodze dziecko to bedzie polskie (narodowosc) czy bedzie tez lewacko- unijne (organizacja)? A jak jego urodzila matka, to byl narodowsci (niemieckiej), czy juz nalezal do organizacji HJ (hujotow czyli Hitlerjugend)? Ani on, ani Wasze potomstwo, nie ma pojecia do jakiej organizacji bedzie nalezalo! No ale Papiez to powinien miec wizje??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz trzeba go zlustrowac.... 22.04.05, 23:58 proponuje wyslac wszystkie polskie komisje sledcze do watykanu, w tej sprawie, Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Duch świety tak chciał 23.04.05, 13:04 DUCH świety to taki duch co zafundował Benedyktowi przynależność do organizacji. Duch świety to taki koleś co ma w de ..... umierających w afryce. Duch świety to .... nie powiem bo zaraz post zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Nalezal do Hujot-ow? 23.04.05, 13:11 A dziecko ktore sie rodzi u wierzacych katolikow staje sie katolikiem obligatoryjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
best_beast Re: Nalezal do Hujot-ow? 23.04.05, 17:10 Nie, wizje to nie. Ale wyczucie i poczucie tego gdzie się nie pchać to powinien jednak troszkę - tyci, tyci mieć. No ale nowy idol jest przecież nieomylny. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Czy czlonkowstwo PZPR to cos gorszego,smiecfu 23.04.05, 18:16 mój dziadek jak już pisałem kiedys został wcielony do Wehrmachtu - pochodził ze Śląska, czyli wg Niemców był Niemcem. Czy mógł sie nie stawić? Dzisiaj gdy nie przyjdziesz na stawkę pójdziesz siedzieć, wtedy były gorsze kary. Polacy ze Śląska w wielu wypadkach byli jednak dużo przychylniejsi dla mieszkańców pozostałych rejonów Polski niż Niemcy wtedy gdy n.p. dochodziło do konfiskat itp. Poza tym olewali wojnę, nie mieli motywacji, jak było z papieżem - czy olewał czy wtręcz przeciwnie, krótko mówiąc czy się przydał czy tylko zaszkodził tego nie wiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Czy czlonkowstwo PZPR to cos gorszego,smiecfu 23.04.05, 18:20 Powiem jeszcze, że wielu Ślązaków przestrzeliwało sobie dłoń, zeby iść do szpitala, wielu dezerterowało, czy przyszłóy papież zrobił coś takiego? Przypuszczam, ze jednak wykonywał swoje zadania z zaangażowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Kto wypomina papierzowi członkostwo w hJu ma rację 24.04.05, 00:35 Każdy kto wmusza komuś swoją opinię na^ten temat jest dla mnie żałosnym śmieciem KrajowyWajchowyForumowy Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Kto wypomina papierzowi członkostwo w hJu ma 24.04.05, 00:38 Errata>> ~Każdy kto wmusza komuś swoją opinię na^ten temat jest dla mnie żałosnym śmieciem~ KrajowyWajchowyForumowy Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: każdy kto wypomina papieżowi członkostwo w HJ 24.04.05, 00:48 Durna dyskusja... przynależnośc do HJ była zbrodnią ?! Przecież każdy nastolatek musiał należeć do HJ !!! Jak ktoś nie ma argumentu, to go sobie wymyśla. Jan Paweł II nie widział nic złego w przeszłości Ratzingera, ale rozumiem, że sa tutaj lepsi i mądrzejsci od Jana Pawła II... Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi kto wypomina papierzowi członkostwo w HJu ma rację 24.04.05, 00:56 'rozumiem, że są tutaj lepsi i mądrzejsi od JP2..' To nie jest specjalnie trudne, - być mądrzejszym od JP2 - mam na myśli, ale ale>> dobre i eto, że ' ktoś coś rozumie' <a href=" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10743966&a=11304898" target="_blank">KrajowyWajchowyForumowy</a > Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: kto wypomina papierzowi członkostwo w HJu ma 24.04.05, 01:00 Cokolwiek to było, nie pal więcej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re:kto wypomina papierzowi członkostwo w h.Ju ma r 24.04.05, 20:20 a'propos palenia>> Będą stosy, jak zwykle, ale ale płonę z ciekawości, jakie>> stosy książek , czy kochających Życie a nie krzyżowanie i inne techniki śmierci KrajowyWajchowyForumowy Odpowiedz Link Zgłoś