kubanoch_to Panie Prezydenicie! daj jej odejść! 10.05.05, 13:18 Rząd chciał ustąpić - prezydent nie pozwolił! Może jednak pozwolić odejść minister Środzie!! Błagamy Panie Prezydencie!! P.s. WIększość reklma, które kojarzą mi się z nagością czy służebnym traktowaniem kobiety to reklamy: kosmetyków damskich (np. Vichy, Herbal)lub środków higenicznych kierowanych do kobiet (od podpasek po proszek do prania). Ile jest reklam wykorzystujących "zakazane wg. Środy" motywy, mające swoją grupę docelową w męskiej części konsumentów? Reklama golarek: facet, reklama perfum męskich: facet, reklama wyrobów sportowych: facet. Więc gdzie tu jest jakieś "nieetyczne zło"? Tak bardzo pragnę mieć możliwość wejścia w otwartą polemikę z Panią minister. Niestety wciąż pani Środa w przerwach między kompromitowaniem Rady Ministrów i Polski, rozpowszechnia w mediach swoje nieuzasadnione tezy. Tezy, które nie pooprzedza rzadna merytoryczna dyskusja, ani nie są podparte naukowymi uzasadnieniemi. To podobno jest rząd fachowców... Co więc w jego szeregach robi pani Środa? Odpowiedz Link Zgłoś
kosior11 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 13:31 co za glupia baba z tej Środy..... Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 13:42 A kto te panny (niektore zreszta ladne) zmusza do udzialu w reklamach? Czy to obraza dla nich zarobic 100-200 tysiecy zlotych za spot? Poza tym pani Sroda chyba zazdrosci, ze sama nie moze tak dorobic... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia11 Nareszcie kots reaguje 10.05.05, 13:54 dobrze by było by przyjrzeć się też podręcznikom dla dziecie - nic tak nie umacnia steretoypów jak uczenie się o tym od kołyski Odpowiedz Link Zgłoś
zeniab Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 14:25 Odrętwienie moralne i pewna wylgaryzacja tyczy sie nie tylko kobiet ale równiez mężczyzn. W społeczeństwie nawykłym do stereotypów powinno się jak najbardziej przeciwdziałać niskim chwytom agencji reklamowych, uderzy im to po kieszeni ale da do rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitowy Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 15:19 Ale niezaprzeczalnie panie nie reklamują np. piwa, chociaż piją go nie mniej niż panowie. Przeciętna reklama piwa to grupa uśmiechniętych facetów z dwudniowym zarostem oglądających mecz albo gapiących się na "laski", gdzie owe "laski" są uprzedmiotowieone. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Blondynki...szatynki...rude ))) 10.05.05, 15:36 ...cytujac belke...chyba sie pochlastam...pozatym jak sie ma za duzy podbrudek...to jedrny tyleczek u kolezanki moze wkriac...pani sroda...apeluje o wolnosc dla oczu...bo co nam jeszcze zostalo oprocz srod ...pracujacych ))) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 15:45 Ja dziwię się,że ktoś produkuje pralkę,która chce rozmawiać i to z blondynką, a także,że ktoś wogole takie pralki chce kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
victores77 ŚRODA - MIN. OD ZAWRACANIA GŁOWY 10.05.05, 15:46 Jest tyle powaznych problemów, z którymi borykają się kobiety w Polsce!!!!!! A minister Środa wymyśla co rusz to głupsze pomysły! Ona tylko chce zaistnieć medialnie za pomocą swoich małoistotnych wynurzeń... - KK, który promuje przemoc wobec kobiet - Żeńskie odpowiedniki zawodów i tyt. naukowych - ?PRofesora, Magistra itp. - Reklamy pokazjące kobiety jako małointeligentne.... jaką jeszcze bzdurą zajmie sę ta pani minister??????? Może Policja powinna karać grzywna za dowcipy o blondynkach???? a kobiety samotnie wychowujące dzieci nie mogą doczekać się pomocy państwa w ściąganiu alimentów i żyją za 200pln miesiecznie!!!! PANI MINISTER!!!! - JA WIEM, ZE TO MAŁO MEDIALNE, ALE MOŻE ZAJĘŁABY SIĘ PANI PORZĄDNĄ PRACĄ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacm1 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 15:47 jestem za !!! zakazac debilnych i odmuzdzajacych reklam! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e SRODE DO KOPALNI...LUB NA TRAKTOR 10.05.05, 15:57 ...rowno- uprawnienie mamy...))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: SRODE DO KOPALNI...LUB NA TRAKTOR 11.05.05, 13:32 Huta, kopalnia i temu podobne w koncu same chcialy rownouprawnienia, wiec dlaczego to rownouprawnienie jakies takie wybiórcze? Na kobieca modle? Co nam sie spodoba to bedziemy robic, a jak nas zmusza i w obowiązki wpiszą to i tak się wyręczymy facetami... Odpowiedz Link Zgłoś
agud Re: SRODE DO KOPALNI...LUB NA TRAKTOR 11.05.05, 21:53 wiesz co....sa tez kobiety pracuajce w w warunkach tak samo zlych jak w kopalniach i tak samo ciezko...wiesz z czego wynika ta roznica ze kobiety nie wykonuja niektorych zawodow?? nie dlatego ze im sie nei chce...ale dlatego ze natura nei wyposazyla ich w taka sile jak mezczyzn i ich organizmy nei daly by sobie rady z praca np w kopalni...wiec w tym przypadku twoj postulat jest calkowicie chybiony... Odpowiedz Link Zgłoś
plopli W środy jesteśmi silniejsze ;-) 10.05.05, 15:55 Tak trzymać Pani Profesor. Kropla drąży skałę. Odpowiedz Link Zgłoś
victores77 Re: W środy jesteśmi silniejsze ;-) 10.05.05, 16:00 plopli napisał: > Tak trzymać Pani Profesor. Kropla drąży skałę. a Środa drąży pierdoły.... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniak2 Re: W środy jesteśmi silniejsze ;-) 10.05.05, 16:04 zgadzam się z Tobą plopli! Odpowiedz Link Zgłoś
pistenbully Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 16:03 Proponiję aby w reklamach nie zniżać psa do roli psa.. to godzi w jego godność... ŻENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniak2 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 16:08 Nawet nie staram się zrozumieć jak odmóżdżonym trzeba być żeby nie zrozumieć intencji Środy. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Środa dyskryminuje!!!!!! 10.05.05, 16:11 Pytam: dlaczego partnerską rozmowę z domokrążcą Środa uważa za coś uwłaczającego? Miniser Środa dopuściła się publicznej obrazy rzeszy ludzi, którzy uczciwą pracą zarabiają na życie swoje i swoich rodzin. Cóż takiego jest w domokrążcach, że partnerska rozmowa z nimi świadczyć ma źle o rozmawiającycm? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaami Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 16:19 Jako reklame piwa (tudziez srodkow, lagodnie rzecz biorac, na zatwardzenie) proponuje taka scenke: Juz zgoda, Malgos pleszcze mnie po glowie, P...dnie siarczyscie, wzdeta jak ropucha, Smiejac sie swoim picusiem nazowie, Zyczliwa nozka przygarnie do brzucha; Schlani oboje spimy jak barany; Zasie gdy rankiem burknie jej w zywocie, Wylazi na mnie na jutrzne pacierze, Az jekne pod nia na poly zlamany, W bordelu, kedy mamy zacne leze. / F.Villon "Wielki testament"/ Homines sumus ... Odpowiedz Link Zgłoś
anya9 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 16:13 Bardzo dobry artykul, i oby tak dalej! Chcialam dolaczyc sie do tego apelu. Reklamy w Polsce sa przerazajace i uwlaczaja godnosc kobiety. Kilka lat temu bylam w glownej siedzibie policji w Katowicach, mialam zeznawac w jakiejs sprawie. Siedzilam w pokoju panow policjantow a na scianie wisial olbrzymi kalendarz z reklama plytek podlogowych produkowanych przez Opoczno. Na zdjeciu byla prawie rozneglizowana mloda dziewczyna, a komentarz byl "Bedzie kladl mnie caly swiat".... Tak oto w panstwowej, publicznej instytucji panowie policjanci maja szacunek do kobiet za przyzwoleniem kierownictwa. Nie wiem, czy w dalszym ciagu widnieja takie koszmarne kalendarze i reklamy, moze po wejsciu do unii cos sie zmieni. Rowniez w swiadomosciach strozow prawa. pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
aeiou Zbigniew Herbert żegna się z lampą 10.05.05, 16:19 Zbigniew Herbert napisał "Elegię na odejście pióra, atramentu, lampy". Dość czule się zwracał do tych przedmiotów, w ogóle problem - przedmioty nieożywione w poezji Herberta - to ciekawy temat na pracę maturalną. No chyba, że pani Środa "Elegię na odejście" przeczyta i zgani za infantylizm. Odpowiedz Link Zgłoś
meezer głupota 10.05.05, 16:22 Dla mnie jest to szczyt głupoty. To nie urzędy tworzą mentalność konsumentów, tylko rodzice w trakcie wychowania. Jeżeli w Polsce w trakcie wychowania nie nauczono ludzi "zdrowego" podejścia do równego statusu to żaden urząd tego nie zmieni. Walka z reklamami przypomina mi walkę z głupota ludzką - Teoretycznie każdy z nas piętnuje głupich ale nie zmienia to faktu, ze sa tacy wsród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
muri81 [...] 10.05.05, 16:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop POPIERAM PANIĄ MINISTER!!! 10.05.05, 17:00 Moja żona - pracująca w "męskim" (choć już coraz mniej) zawodzie weterynarza i na nieszczęście wyglądająca bardzo młodo i dziewczęco (co z drugiej strony nie jest takie złe) co rusz doświadcza dyskryminacji - zarówno słownej, jak i zarobkowej. Lekarzowi-mężczyźnie z jej kwalifikacjami i zdolnościami pracodawca MUSIAŁBY zaproponować przynajmniej 50% wyższe zarobki - a tak rządzi pojejście "po co tej dziewczynce więcej pieniędzy, przecież mąż ją utrzyma a ona akurat zarobi sobie na kosmetyki"... Smutna to prawda, niestety, ale feministki mają 100% racji - kobiety są traktowane jak gorszy (zawodowo, społecznie) gatunek i ten wizerunek jest utrwalany nie tylko przez durne reklamy ale też przez KK i jego wizję roli kobiety - "rodzić dzieci, zajmować się domem, być pokorną, siedzieć cicho". Pani Minister - jestem całym sercem z Panią! Podpisano Żonaty mężczyzna, pracujący, 100% hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 17:11 a cóz to za brednie , protestuje przeciw dyskryminacji mężczyzn w reklamie i przedstawianiu albo byznesmenów ludzi sukcesu albo idiotów ktorzy nie umieją otworzyć keczapu Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz "prawie nieosłonięte piersi"? 10.05.05, 17:34 Jak w takim razie wyglądają osłonięte? Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: "prawie nieosłonięte piersi"? 11.05.05, 13:20 To są takie w habicie... I jeszcze zwiędnięte, zeby przypadkiem się zbytnio nie zarysowywaly wypukłosci... Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 17:50 Bardzo jestem zadowolona z działalności Pani Środy. Zajmuje się sprawami dyskryminacji kobiet i nie rozumiem tych pretensji mężczyzn, że jest jednostronna. I dobrze, że jest, mężczyźni jak czują się w jakiś sposób dyskryminowani, to niech powołają własnego obrońcę swoich spraw!! Jestem zdania, że jakt ktoś zajmuje się wszystkim, to tak naprawę nie zajmjuje się niczym, więc niech Pani Środa zajmuje się tylko sprawami kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 18:01 bez_mapy napisała: > Bardzo jestem zadowolona z działalności Pani Środy. Zajmuje się sprawami > dyskryminacji kobiet i nie rozumiem tych pretensji mężczyzn, że jest > jednostronna. I dobrze, że jest, mężczyźni jak czują się w jakiś sposób > dyskryminowani, to niech powołają własnego obrońcę swoich spraw!! Jestem > zdania, że jakt ktoś zajmuje się wszystkim, to tak naprawę nie zajmjuje się > niczym, więc niech Pani Środa zajmuje się tylko sprawami kobiet. To jakby nie współgra z oficjalną nazwą urzędu. Ale może Środa powinna od razu domagać się innej nazwy, zamist udawać, że tu chodzi o coś więcej niż tylko o iedeologiczną walkę. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Stara i brzydka TO ZNACZY feministka. 10.05.05, 17:51 Stara brzydka i do tego czerwona minister środa. Co za bzdura. Dzieci głodne do szkoły chodzą, a to babsko interesuje się bzdetami. Zainteresujcie się tworzeniem miejsc pracy a my w rodzinach damy sobie radę bez waszych ideologicznych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Stara i brzydka TO ZNACZY feministka. 11.05.05, 13:18 Przez 50 lat dawalismy sobie rade z troche mniej bzdurnymi bzdurami, ale wciskanymi nam troche mniej demokratycznymi metodami, dlaczego mamy sie teraz nagle dac p. Środzie. Nie podoba sie reklama w TV, nikt przeciez czolgiem i pałą nie zmusza Pani do ogladania jej. Ma Pani dwa prywatne parawany na oczach, wystarczy zamknac jak razu golizna. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk moze starczyloby by reklamy nie byly anonimowe 10.05.05, 17:57 By bylo wiadomo jaka agencja ja robi. i kto jest w agencji odpowiedzialny za dana kampanie reklamowa. Starczy mala "legenda" tak by byla mniej widoczna od samej reklamy. Nazwiska zmianiaja nie tylko forme wyrazu ale niejednokrotnie tresc. Starczy poczytac wypowiedzi na tym forum. Ilu odwazyloby sie podobne glupoty podpisac wlasnym nazwiskiem! Nie wiecej niz 30 %! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz ??? 10.05.05, 18:02 1europejczyk napisał: > By bylo wiadomo jaka agencja ja robi. > i kto jest w agencji odpowiedzialny za dana kampanie reklamowa. > Starczy mala "legenda" tak by byla mniej widoczna od samej reklamy. A do czego, Ci to potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 18:03 Ta postepowo zalosna pani Sroda musi sie przeciez wykazac jakas aktywnoscia, przeciez jest w tem rzadzie, nie? Pani Srodo droga, a moze by jednak lepiej do garow? Odpowiedz Link Zgłoś
dege Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 18:40 reklamy w tv są za mało erotyczne, za mało w nich przemocy. ale to się zmieni obiecuję... Odpowiedz Link Zgłoś
plafar reklamy wogole powinny zniknac z TVP 10.05.05, 18:40 Jesli telewizja jest publiczna co robia w niej reklamy, biora pieniadze od panstwa, biora pieniadze z abonamentu i biora pieniadze z reklam, to juz przesada, wiec telewizja publiczna jesli reklamy to bez abonamentu i dotacji... wyrownac szanse.... Odpowiedz Link Zgłoś