Dodaj do ulubionych

Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!!

11.05.05, 22:04
www.radiomaryja.pl/trwam/czwartek.htm
18:10 Rozmowy niedokończone: "Unia Europejska -czyżby nowe imperium?"
Gość : Władimir Bukowski

To jeden z najbardziej znanych sowieckich dysydentow, komuchy wiele lat
wiezily go w psychuszkach, ZSRR upuścił dopiero w 1976r. na mocy układu
Breżniew-Pinochet. W 1992r. udało mu się wynieść z archiwów kremlowskich
wiele tajnych dokumentów nt. polityki ZSRR, zebrane potem w "Moskiewskim
procesie".

Ciekawe jest jego zdanie na temat EUrokołchozu:

Od 2000 roku zaangażował się w przeciwdziałanie sowietyzacji Unii
Europejskiej. Bukowski jest zdania, że w wielu bardzo istotnych
podobieństw. "Jak rządzony był ZSRS? Kierowało nim 15 osób, których nikt nie
wybierał, które przed nikim nie odpowiadają i których nikt nie mógł zwolnić.
Jak jest rządzona UE? Przez 25 osób, których nikt nie wybierał, które przed
nikim nie odpowiadają i których nikt nie może zwolnić". Nie zgadza się też z
twierdzeniem, że UE od ZSRS różni brak obozów pracy. "To nieprawda. Unia ma
też gułag, ale intelektualny" - mówił, dodając, "że za głoszenie opinii
niezgodnych z unijną ideologią poprawności politycznej grozi odsunięcie na
margines. W praktyce oznacza ono uniemożliwienie zrobienia kariery".
Obserwuj wątek
    • lipa55 Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 11.05.05, 22:10
      Nie zgadza się też z
      > twierdzeniem, że UE od ZSRS różni brak obozów pracy. "To nieprawda. Unia ma
      > też gułag, ale intelektualny" - mówił, dodając, "że za głoszenie opinii
      > niezgodnych z unijną ideologią poprawności politycznej grozi odsunięcie na
      > margines. W praktyce oznacza ono uniemożliwienie zrobienia kariery".

to prawda
      oszołom tego najlepszym przykladem...
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 11.05.05, 22:12
      wiem...będę słuchać tej audycji z zapartym tchem ..nie można jej przegapić!
      • lipa55 Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 11.05.05, 22:14
        ale czasem jednak oddychaj
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 11.05.05, 22:39
          niech cię i twego kolegi o to glowa nie boli
          • lipa55 Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 11.05.05, 22:41
            a kogo uważasz za mojego kolegę?
      • hrabia.m.c Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 11.05.05, 22:14
        Zaparcie masz na stale.
        Jak z tym żyjesz?
        • bracia_zbrojek Plec,pleciugo... 11.05.05, 23:38
          Nie sluchamy, nie chcemy dostac niestrawnosci. Bukowski plecie co mu slina na
          język przyniesie! Akurat do TV TRWAM!
    • margaryna.margaryna Re: Jutro w RM i TV Trwam W?adimir Bukowski!! 12.05.05, 00:53
      Ten gosc organizowal przerzuty kradzionego sprzetu nadawczego do Torunia! Dzisiaj jest na
      garnuszku Kobylanskiego ... do tego Ojciec Benencjal, co za towarzystwo?
      • kropekuk Ciekawe, jak oni trawia tego rosyjskiego Zyda? 12.05.05, 01:26
        A poza tym to nie oni wzieli Bukowskiego na utrzymanie ;)

www.bbcbias.org/html/background.html
        en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Bukovsky
        Zreszta, facet ciekawy - mysle, ze warto posluchac, a jeszcze bardziej warto z
        nim dyskutowac .
        • margaryna.margaryna Re: Ciekawe, jak oni trawia tego rosyjskiego Zyda 12.05.05, 01:31
          Jak jakis Rusek sie wybije to od razu dlugie uszy, nos i w ogole geszefciarz.
          A czemu Rydzyk chodzi w takim dlugim surducie do ziemi?
          • kropekuk Bukowski JEST Zydem, chocnie sadze by wierzacym... 12.05.05, 01:37
            Najwieksze klopoty mial za obrone Ginzburga, a owa manifestacja poetycka, za
            ktora po raz pierwszy wyladowal w psychiatryku, tez nie dotyczyla...Gorkiego ;)
            Zreszta i przy dlugim nosie i ciemnych oczach to ciagle bardzo przystojny
            starszy pan.
            • margaryna.margaryna Re: Bukowski JEST Zydem, chocnie sadze by wierzac 12.05.05, 01:41
              Czy Zydem sie kogos okresla na podstawie religii lub genow?
              • kropekuk Jego wlasnych deklaracji. Przynajmniej w Cambridge 12.05.05, 01:43

• kropekuk PS: Margaryna, czy w ramach polskiej wersji PC 12.05.05, 01:44
                pragniesz zabronic ludziom ich prawa do narodowej i kulturowej
                SAMOIDENTYFIKACJI?
                • neceser Re: PS: Margaryna, czy w ramach polskiej wersji P 12.05.05, 01:47
                  toz to wroga propaganda, globalno-liberalna, ktopekuk. ;-))
              • neceser Re: Bukowski JEST Zydem, chocnie sadze by wierzac 12.05.05, 01:46
                obydwa. Jesli matka zydowka, to dziecko Zyd. Jesli nie, to przez religie.

Czemu tys taki anty-filo-semita?
                Czyzby zazdrosc polska ze nie dosyc pod dachem? Ano, nie dosyc, dlatego do nas
                przyjesdzacie na roboty- czyscic domki, kibelki, staruszkow obmywac.
                Nawet u tych z nas, ktorych bunczucznie "wyrzucaliscie" w 68.
                Wyrzuciliscie sobie duzo szans i szacunku swiata za okno tym.
                • ixion5 Re: Bukowski JEST Zydem, chocnie sadze by wierzac 12.05.05, 02:57
                  Wyrzucali was wasi koledzy z partii i ty dobrze o tym wiesz. Frakcja tzw partyzantów wygrała walkę o władzę. Żeby się pozbyć żydów z MBP musieli przy okazji wyrzucić innych.
                  • neceser Re: Bukowski JEST Zydem, chocnie sadze by wierzac 12.05.05, 03:11
                    czyzby?
                    Ale to wy placicie od tego czasu. Polska dlugo sie nie podniesie z tego. Moze
                    nigdy.
                    • ixion5 Re: Bukowski JEST Zydem, chocnie sadze by wierzac 12.05.05, 03:37
                      Nie rozśmieszaj mnie. Myślisz, że Francji w jakiś sposób zaszkodziło to, że płoną w niej synagogi ?
                      • kropekuk Zaszkodzilo: dochod na glowe o 30% nizszy niz w 12.05.05, 04:25
                        Irlandii...;)
                        • ixion5 Re: Zaszkodzilo: dochod na glowe o 30% nizszy niz 12.05.05, 04:35
                          To akurat zasługa tylko i wyłącznie dynamicznego rozwoju Irlandii, która postawiła na niskie podatki i inwestowanie w nowoczesne technologie. Połowa Krzemowej Doliny ma swoje oddziały. Francuzi za to wolą dotować przestarzały przemysł.
                          • kropekuk Przestarzaly przemysl bo zydowski KAPITAL wyjechal 12.05.05, 04:39
                            Slyszales o modernizacji przemyslu bez kapitalu vel pozyczek bankowych? Polak w
                            cuda o. Rydzyka wierzy. Nie ma jak ekonomiczne myslenie "po polskiemu" - z
                            proznego Polakom Salomon nalewa. Buhahaha!!! Buhahahaha!!!
                            • ixion5 Przestarzały bo państwowy ciołku 12.05.05, 05:16
                              Francuzi są przywiązani do swojego socjalizmu i to ich gubi. Nie brak kapitału lecz niewłaściwe jego wykorzystanie jest problemem Francji. A jeżeli ci się wydaje, że żydzi mają cały szmal świata to jesteś po prostu żałosny. Za dużo się naczytałeś propagandowych gazetek.
                              • kropekuk Nie caly, ale naprawde sporo.I znaja sie na szmalu 12.05.05, 21:51
                                - to nie spisek zydowski, a zdrowy rozsadek, kaze i Torysom, i Labour, wybierac
                                na "pilnowacza" skarbu panstwa prawie zawsze miejscowego Zyda ;)
        • yossarian18 Re: Ciekawe, jak oni trawia tego rosyjskiego Zyda 12.05.05, 22:03
          Co z tego ze Zyd. Jakie to ma znaczenie? Ja nie jestem antysemita.
    • dr.krisk Ach, Wladimir Bukowski! 12.05.05, 01:44
      Czytalem kiedys w dawnych czasach jego wywiad dla Corriere della Sera.
      Zaciekawil mnie jegomosc, albowiem twierdzil z przekonaniem, ze za zadne skarby
      nie powinno dojsc do wycofania wojsk radzieckich z Polski! I ze nalezalo za
      wszelka cene (ciekawe jaka) powstrzymac tendencje Polski oraz innych krajow
      Europy Srodkowej do przylaczenia sie do Zachodu kontynentu...
      Na a prosze - gosc teraz zapraszany jest do "patriotycznych" programow i
      mediow.... Kompletna paranoja.
      • neceser wspolnota celow i pogladow? 12.05.05, 01:50
        koles nie zalapal sie na nic w Rosji,a chcial. Taki zewoluowany rosyjski
        Jankowski.
        • dr.krisk No wlasnie. 12.05.05, 02:02
          Potrafie zrozumiec Rosjan, ktorym poglady Bukowskiego odpowiadaja, ale zeby
          Polacy zapraszali go jako autorytet? Toz to zdrada interesow narodowych (wiem,
          ze brzmi to pompatycznie, ale troche tak jest). Z jednej strony (slusznie) mamy
          pretensje do Putina, a z drugiej tolerujemy faceta, ktory chetnie widzialby
          Armie Rosyjska w Polsce. I co z tego, ze nie nazywalaby sie Czerwona?
          Albo ci co go zapraszaja to idioci, albo zdrajcy....
          Ale sadze ze raczej to pierwsze.
          • neceser podales charakterystyki RM i rydzyka 12.05.05, 02:04
            toz to on!
            Stary sluga KGB i ciagly przyjaciel swych pracodawcow z Moskwy.
        • kropekuk Jak to sie nie zalapal? Pol archiwum KGB wywiozl! 12.05.05, 02:05
          Nb. w UK zrobil doktorat z biologii ;)
          • neceser Re: Jak to sie nie zalapal? Pol archiwum KGB wywi 12.05.05, 02:08
            ale spolecznie, politycznie jest na marginesie. Brak mu matiuszki rassiji i
            niespelnionych marzen o wladzy.
            • kropekuk Coz, za to archiwum zostal persona non grata... 12.05.05, 02:10
              Szkoda mi go - kolejny zmarnowany "lisznij czelowiek" ;) On naprawde nie
              zasluguje na tarzanie sie w rydzykowym blotku...
              • neceser Re: Coz, za to archiwum zostal persona non grata. 12.05.05, 02:13
                a to ze sie tarza jest interesujace. Moze probuje dorobic zaleglosci dla Putina
                i dostac medal przed smiercia od radiny?
                • kropekuk Re: Coz, za to archiwum zostal persona non grata. 12.05.05, 02:16
                  Moze to...POKAJANIJE? Gospodi pomyluj!
                  • neceser korpekuk, co o tym sadzisz? 12.05.05, 02:46
                    Dobre to dla Polski?
                    Czyzby strach o rewanz ze strony Rosji za Afganistan i proba powstrzymania
                    poparcia dla irackich insurgents?

Świat
                    PAP, mat /2005-05-12 01:09:00

Bush: Rosja naszym przyjacielem

Prezydent George W. Bush oświadczył w środę, w dzień po powrocie do
                    Waszyngtonu z podróży do Europy, że "Rosja nie jest wrogiem, Rosja jest naszym
                    przyjacielem".

Bush odwiedził Łotwę, Holandię, Rosję i Gruzję. W czasie wizyty na Łotwie mówił
                    o aneksji państw bałtyckich przez ZSRR. W Moskwie uczestniczył w
                    uroczystościach z okazji 60. rocznicy zakończenia II wojny światowej.

Amerykański prezydent określił uroczystości w Moskwie "niezwykłym wydarzeniem".

"Pamiętam, że jako dziecko oglądałem parady rakiet na Placu Czerwonym. I oto
                    siedziałem jako prezydent Stanów Zjednoczonych na Placu Czerwonym, oddając
                    cześć ludziom, którzy zginęli w walce z nazizmem" - powiedział Bush na początku
                    spotkania z członkami Kongresu.

"I siedziałem obok przyjaciela. Rosja nie jest wrogiem, Rosja jest naszym
                    przyjacielem" - dodał.

"Ważne jest, że razem pracujemy na rzecz pokoju. Oczywiście różnimy się w
                    poglądach na pewne sprawy, ale nie różnimy się co do potrzeby pracy na rzecz
                    pokoju" - kontynuował prezydent.

Reuter przypomina, że prezydent USA zajmował podczas uroczystości na Placu
                    Czerwonym honorowe miejsce obok prezydenta Rosji Władimira Putina.

• kropekuk Cytowalem wczoraj za BBC, ze byl z Putinem na 12.05.05, 04:29
                      prywatnym i dlugim obiedzie w Putinowej podmiejskiej willi zaraz po
                      moskiewskich uroczystosciach. Czy to dobre dla Polski? A KOGO Polska w tym
                      ukladzie obchodzi?
                      Nb. Bush najwyrazniej "za maly", by uwazac Putina za kretyna - gdzie mu do
                      Polakow, a USA do takiego mocarstwa jakim jest III RP ;)
                    • kropekuk I jeszcze jedno: 12.05.05, 04:30
                      chodzi o wspolprace antyterrorystyczna - mimo roznicy pogladow obu panow
                      jednoczy szczera niechec do Islamu ;)
                      • neceser Re: I jeszcze jedno: 12.05.05, 04:58
                        ale Putin ma duzo mniejszy "interface" z islamem. Rosjachyba nie chcialaby
                        spokoju w Iraku, bo to pozwoliloby USA zajac Iran- na granicy z Rosja. Poza tym
                        ze podobne zabawy mozna Putinowi robic w Czeczni i innych czesciach
                        umierajacego bylego imperium, to nie wiem jaki realistyczny jest Putin. mam
                        tylko nadzieje ze jako byly KGBowiec, rozumie on the calculus of power i wie
                        kiedy nie warto ryzykowac.
                        • kropekuk To SOB z patentem. Ale zimny, madry, wyrachowany. 12.05.05, 21:54
                          Dobry gracz pokerowy - glupot nie narobi, a Rosja dlugo nie bedzie na tyle
                          silna by komukolwiek klopotow narobic (rzecz jasna nie mysle tu o takich
                          ruinach panstwowosci i gospodarki jak np. Polska). Poki co, mozemy spac
                          spokojnie...;)
      • dr.krisk Ciekaw jestem odpowiedzi autora watka.... 12.05.05, 02:25
        Bo juz kiedys (dawno) dyskusja o Bukowskim byla na tym forum. Strasznie sie
        wtedy pultali nasi wielbiciele Bukowskiego: ze trzeba rozumiec jego narodowy
        punkt widzenia i inne takie glupoty.
        Ja widze to tak: zapraszanie Bukowskiego i lansowanie jego pogladow sprzeczne
        jest z polska racja stanu. I koniec.
        • kropekuk Re: Ciekaw jestem odpowiedzi autora watka.... 12.05.05, 04:49
          To akurat miesci sie w granicach dopuszczalnej w cywilizowanej Europie wolnosci
          slowa - moge ci zareczyc, ze Bukowski porusza sie po Cambridge nie
          zakneblowany... Inna rzecz, ze tu jego teorie nikogo bardziej nie interesuja
          nizli wystepy mowcow w Hyde Park ;)
          • neceser Re: Ciekaw jestem odpowiedzi autora watka.... 12.05.05, 05:00
            sadze ze byly aktywista, jest on jak bez reki bez zainteresowania ze strony
            otoczenia. KGB bylo zainteresowane, takze Izrael, uSA, nawet dziewczyny. W
            Izraelu szaranski wypelnia rosyjska quota, wiec po ptokach. nawet nazista
            rydzyk i jego zainteresowanie dobre?
          • dr.krisk To prawda, ale.. 12.05.05, 14:20
            kropekuk napisał:

> To akurat miesci sie w granicach dopuszczalnej w cywilizowanej Europie
            wolnosci
            >
            > slowa -
            ... mozna go zapraszac, why not, ale nie mozna o czesci jego pogladow po prostu
            nie mowic, bo nie pasuja do glownej tezy programu. Za chwile facet pokaze sie w
            jakims rosyjskim programie i bedzie twierdzil, ze Rosja powinna utrzymac
            kontrole nad Europa Wschodnia. No chyba ze zapraszajacy go do Polski tez tak
            mysla.
        • tad9 Re: Ciekaw jestem odpowiedzi autora watka.... 12.05.05, 16:15
          dr.krisk napisał:

> Ja widze to tak: zapraszanie Bukowskiego i lansowanie jego pogladow sprzeczne
          > jest z polska racja stanu. I koniec.

Lansowanie poglądów Michnika jest sprzeczne w polską racją stanu, a zajmuje się
          tym procederem największy dziennik w kraju. I to jest problem, a nie Bukowski -
          cokolwiek ma do powiedzenia.
          • dr.krisk Ciekawy poglad..... 12.05.05, 16:39
            Tylko ze poglady Michnika sa powszechnie znane, zas poglady Bukowskiego
            prezentowane sa jedynie czesciowo. Ciekawym jest bardzo, czy przywola swoje
            uprzednie pomysly na Polske jako satelickiego panstwa Rosji...
            Tak wiec stawiasz sprawe na glowie, drogi tadzie9.
          • basia.basia Re: Ciekaw jestem odpowiedzi autora watka.... 12.05.05, 18:05
            tad9 napisał:

> dr.krisk napisał:
            >
            > > Ja widze to tak: zapraszanie Bukowskiego i lansowanie jego pogladow sprze
            > czne
            > > jest z polska racja stanu. I koniec.
            >
            > Lansowanie poglądów Michnika jest sprzeczne w polską racją stanu, a zajmuje się
            >
            > tym procederem największy dziennik w kraju. I to jest problem, a nie Bukowski -
            >
            > cokolwiek ma do powiedzenia.

dr.Krisk mija się z prawdą...

www.ignatianum.edu.pl/centrum/txt/bukowski_knap.htm
            • dr.krisk Hm... 12.05.05, 18:10
              basia.basia napisała:

> dr.Krisk mija się z prawdą...
              A jaka jest ta prawda? Dobrze pamietam co przeczytalem, i jak mnie ten jego
              wywiad zdenerwowal.
              Zreszta, jak chcecie to holubcie sobie Bukowskiego. Co mnie to obchodzi.
        • yossarian18 Re: Ciekaw jestem odpowiedzi autora watka.... 12.05.05, 17:28
          Jak bylbym Ruskim to bym pewnie gadal tak samo jak Bukowski. Zreszta dzisiejsza
          Rosja nie lubi zbytnio Bukowskiego, bo ma tam zakaz wjazdu.
          • dr.krisk To dlaczego... 12.05.05, 17:43
            yossarian18 napisał:

> Jak bylbym Ruskim to bym pewnie gadal tak samo jak Bukowski. Zreszta
            dzisiejsza
            >
            > Rosja nie lubi zbytnio Bukowskiego, bo ma tam zakaz wjazdu.

.. propagujecie "ruskie" poglady? Niestety, sa one sprzeczne z polska racja
            stanu. Bukowski wypowiadajac sie przeciwko wstapieniu Polski do Unii
            Europejskiej robi to myslac o korzysciach dla swojego kraju, a nie dla nas.
            Jest wiec niewiarygodny.
            A moze marza ci sie rosyjskie bazy wojskowe w Polsce?
            • yossarian18 Re: To dlaczego... 12.05.05, 17:56
              Posluchaj lepiej co Bukowski mowi o Czeczenii.
              Twoje gadanie sprowadza sie do tego, ze wg Ciebie kazdy przeciwnik
              socjalistycznej Unii Europejskiej musi dzialac w interesie Rosji.
              • dr.krisk Akurat Bukowski to robi. (n.t) 12.05.05, 18:00
        • basia.basia Władimir Bukowski... 12.05.05, 18:02
          www.google.com/search?hl=en&q=w%C5%82adimir+bukowski&btnG=Google+Search
          www.ignatianum.edu.pl/centrum/txt/bukowski.htm
          • dr.krisk Wspaniale! 12.05.05, 18:05
            Umiesz uruchomic Google!
            Gratuluje.
      • adax4 Re: Ach, Wladimir Bukowski! 12.05.05, 12:13
        "dr.krisk napisał:

> Czytalem kiedys w dawnych czasach jego wywiad dla Corriere della Sera.
        > Zaciekawil mnie jegomosc, albowiem twierdzil z przekonaniem, ze za zadne
        skarby
        >
        > nie powinno dojsc do wycofania wojsk radzieckich z Polski! I ze nalezalo za
        > wszelka cene (ciekawe jaka) powstrzymac tendencje Polski oraz innych krajow
        > Europy Srodkowej do przylaczenia sie do Zachodu kontynentu...
        > Na a prosze - gosc teraz zapraszany jest do "patriotycznych" programow i
        > mediow.... Kompletna paranoja."

A ja sobie przypominam Sołżenicyna jak mówił jeszcze większe głupoty. Głupoty
        mówili Michnik, Mazowiecki i wielu wielu innych. Dzisiejszą audycję w TV
        Trwam wyróżnia z innych programów to , że słuchacze mają mozliwość zadawania
        pytań autorowi.A nawet mogą wygłaszać swoje opinię na temat omawiany w
        programie.
        Wierzę, że wykorzystasz tak powszechnie krytykowaną przez lewicowych oszołomów
        interaktywność Rozmów Niedokończonych i usłyszymy Ciebie zadającego
        bezkompromisowe pytania na antenie. Audycja tylko na tym skorzysta.

I jeszcze jedno, namawiam do obejrzenia tego programu gdyż w ten sposób każdy
        może wyrobić sobie opinię na temat Radia Maryja i TV trwam. To własnia ta
        audycja " Rozmowy niedokończone" zimą tego roku wzbudziła / zupełnie bez
        powodu/ ogromne emocje Wałęsy co zaskutkowało nagonką na stację.

warte zapamiętania jest to że uważasz RM i TV Trwam za media patiotyczne.
        Chyba, że cudzysłów oznacza ironię.
        • janbezziemi Filtr RM 12.05.05, 12:25
          Haha, niby słuchacze RM maja mozliwosc zadawania pytan? Tam filtr potężniejszy
          niz na ul.Mysiej za tzw. komuny!
          • adax4 Re: Filtr RM 12.05.05, 12:32
            janbezziemi napisał:

> Haha, niby słuchacze RM maja mozliwosc zadawania pytan? Tam filtr
            potężniejszy
            > niz na ul.Mysiej za tzw. komuny!

Spróbuj, zadzwoń tyko się przygotuj żeby forumowicze wstydu się z Twojego
            powodu nie najedli. Weź Asię Barską do pomocy

• dr.krisk Tak. 12.05.05, 14:23
          adax4 napisał:

> warte zapamiętania jest to że uważasz RM i TV Trwam za media patiotyczne.
          > Chyba, że cudzysłów oznacza ironię.
          >
          Tak. Oznacza. Gryzaca nawet.
          Zwlaszcza w kontekscie tego watku.
          To tak mniej wiecej jakby zaprosic Andrzeja Samsona do audycji o wychowywaniu
          dzieci....
      • basia.basia Re: Ach, Wladimir Bukowski! 12.05.05, 17:50
        dr.krisk napisał:

> Czytalem kiedys w dawnych czasach jego wywiad dla Corriere della Sera.

Kiedy?

> Zaciekawil mnie jegomosc, albowiem twierdzil z przekonaniem, ze za zadne skarby
        >
        > nie powinno dojsc do wycofania wojsk radzieckich z Polski!

Co za bzdury wypisujesz?!!!

I ze nalezalo za
        > wszelka cene (ciekawe jaka) powstrzymac tendencje Polski oraz innych krajow
        > Europy Srodkowej do przylaczenia sie do Zachodu kontynentu...
        > Na a prosze - gosc teraz zapraszany jest do "patriotycznych" programow i
        > mediow.... Kompletna paranoja.
        • dr.krisk Tylko spokojnie.. 12.05.05, 17:59
          basia.basia napisała:

> Kiedy?
          Niestety - nie prowadze dzienniczka lektur. Gdzies 1994-96. I nie podam ci
          dokladnie numeru wydania gazety, itp. Gdybym wtedy wiedzial ze mnie zapytasz,
          to bym zanotowal.

> Co za bzdury wypisujesz?!!!
          Ja? Pytanie raczej nie do mnie. Zapamietalem tamten wywiad, bo po raz pierwszy
          spotkalem sie z rosyjskim dysydentem myslacym w kategoriach "mocarstwowych".
          Zawsze myslalem, ze dla nich jest oczywiste, ze Polska to raczej Europa
          Zachodnia, i ze trzeba owe wojska rosyjskie jak najszybciej wycofac. Ale sie
          mylilem.
    • gosc.z.korony TRZEBA ZATEM OSTRZEC PANA Władimira, że 12.05.05, 13:01
      WYSTĘPUJĄC NA ANTENIE TV TRWAM WCHODZI W SAMO GNIAZDO KRYPTO-PUTINISTÓW.
      Którzy robią wszystko by odseparować Polskę od Europy i przywrócić ją pod
      moskiewski but.
      Bo może Szacowny Gość z Moskwy nie wie z kim ma do czynienia.
    • yossarian18 Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 12.05.05, 15:59
      Już teraz widzę Bukowskiego w TV Trwam, to chyba spotkanie z młodzieżą w
      WSKSiM. Idę oglądać, potem pogadamy.
    • yossarian18 Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 12.05.05, 21:43
      Teraz druga czesc. Slucham sobie przez neta, Bukowski zaczyna mowic o zblizeniu
      Niemiec i Rosji.
    • yossarian18 Re: Jutro w RM i TV Trwam Władimir Bukowski!! 12.05.05, 22:01
      Teraz gadal o masonach. Mowil, ze we Francji zwiazani sa z socjalistami, w
      Niemczech z FPD, a w Angilii slyna ze swojego konserwtyzmu i zajumuja wplywowe
      stanowiska, np. sedziow.
    • oszolom.z.radia.maryja juz po wizycie,teraz odtwarzany jest odczyt wWSKMD 12.05.05, 23:16
      audycja była bardzo ciekawa..a ludzie bardzo zdyscyplinowani i
      rzeczowi..najbardzie mną uderzyło to ze dzisiejsi twórcy UE to potomkowie
      mienszewików rosyjskich którzy po rewolucji październikowej wyemigrowali na
      zachód...a mienszewicy to rozłamowcy od Lenina...a więc UE to komuna w nowej
      wersji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka