dolby2 18.05.05, 08:11 Ale hipokryzja! A jakiż to osąd mogą wydać "koledzy" - krętacze i farbowane liski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_aska Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 11:04 jaja jakieś? jeszcze nie wygrali a już mataczą? to co będzie po wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1113 No i znow sie okazalo 18.05.05, 11:08 , ze nie ma na kogo glosowac w tym kraju.Wszystkoie te partie sa siebie warte. Taka Gilowska, prosze, prosze. Nieladnie pani Zyto! Odpowiedz Link Zgłoś
kamarpot4 Re: No i znow sie okazalo 18.05.05, 12:14 Może mi ktoś wyjaśnić, czy pani G. wykładała lub wykłada na KUL czy WUML? Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza [...] 18.05.05, 12:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: ZYTA A MYŚLAŁEM ŻE TY JEDNA JESTES "CZYSTA".. 18.05.05, 14:26 Ja cały czas nie rozumiem gdzie tutaj jest cos nie w porządku? Jak ktoś działa w polityce to cała jego rodzina ma mieć odebrane bierne prawo wyborcze? Czy mamy w konstytucji, że na rodzinę może przypadać tylko jeden poseł? Czy Gilowska naciskała na kolegów z Lublina, żeby na listę wstawili jej syna? Dowody? Bo coś mi sie wydaje, że to "dęta sprawa". Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 14:12 Ciekawe czy ci co tu z taką zaciętością wydają wyroki na Panią Gilowską i jej syna byliby sprawiedliwymi sędziami we własnej sprawie.Gazeta od dawna wyszukuje różnych kruczków na PO w zemście za UW.Co gorsze opisuje zdarzenia w sposób nierzetelny i tendencyjny.Nie ma takiego prawa,które zakazywałoby członkom rodzin pracować w jednej instytucji.Nieprawidłowością byłoby gdyby syn Pani Gilowskiej był np.biologiem i opracowywał ekspertyzy prawne.Skoro jest dobrym fachowcem to dlaczego matka z synem nie mogą razem pracować.W starych demokracjach zatrudnianie znajomych i członków rodzin jest na porządku dziennym jeżeli mamy do czynienia z dobrymi i zaufanymi fachowcami. Należy nadmienić,że te zdarzenia miały miejsce w przeszłości,a obecnie są wyciągane na użytek polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 14:24 Niemożliwe!!!! A jak wyszukuje na LPR, PiS, czy SO to jest OK?? uhaha Moralność POmroczna? Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 14:36 Jest dobrze że wyszukuje i piętnuje karalne postępowanie polityków,ale nie jest OK jak publikuje pozornie naganne ich zachowania,a na dodatek omija PD. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 18:37 borbali napisał: > Jest dobrze że wyszukuje i piętnuje karalne postępowanie polityków,ale nie jest > > OK jak publikuje pozornie naganne ich zachowania Na tych pozornie złych zachowaniach polega walka z LPR, PiS, SO już od lat. Nie zauważyłes tego? Dopiero, jak mając nowego pupilka PD wzieli się za PO?? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Czyli Donald Tusk to glupi buc? 18.05.05, 17:41 a moze uwazasz, ze wydal on swoja decyzje bo mu Michnik kazal? Odpowiedz Link Zgłoś
czcibora Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 19.05.05, 18:57 I tak to się zaczyna, zatrudniają członków rodziny (syn i synowa) a jak przejmą władzę rozdadzą różne stanowiska swoim kolesiom. Więc jak tu pozbyć się korupcji ? A Tusk ją jeszcze broni. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 14:20 Skoro osąd kolegów partyjnych uważasz za niemiarodajny to idż z tym do prokuratury lub złóż pozew do sądu,a nie zachowuj się jak jedyny sędzia wydający sprawiedliwe wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy19 Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 14:48 Wraca nowe w wydaniu PO. I co wartają zapewnienia p. Tuska o wyciąganiu wniosków z poprzednich okresów sprawowania władzy? Pewnie tyle samo, co zapewnienia o trybie wyłaniania kandydatów na listy wyborcze - w prawyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy19 Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 14:51 Co do propozycji Pani Gilowskiej - nigdy nie miałem złudzeń. Hiokryzja! Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 14:56 Ciągle proszę o wyjaśnienie co w tym złego, że syn Gilowskiej jest na liście wyborczej. Gilowska naciskała? Przekupili kogoś? Był jakiś przekręt? Jakieś konkrety oprócz pustego oburzenia i epitetów. Odpowiedz Link Zgłoś
synu Re: co za forum :( 18.05.05, 15:04 Jaki konkretnie jest zarzut do Gilowskiej bo nie kumam? Przeciez ten syn robil chyba te ekspertyzy. Czy nie? Robil to za kwote najnizsza z oferowanych czy nie? Wybiorcza niech poda jak sie wydaje kase we wszystkich biurach poselskich dla porownania. K R Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 15:07 Sposób wyłaniania kandydatów na posłów jest wewnętrzną sprawą danej parti i g..no do tego jej wrogom. Odpowiedz Link Zgłoś
indis Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 15:13 Na forum Lublin był dłuzszy wątek, w którym ze szczegółami opisano w jaki sposób Gilowska "demokratycznie" ustawiła swojego syna na PIERWSZYM miejscu listy wyborczej PO z Lublina. Poszukaj, przeczytaj, to zrozumiesz, co tak wnerwiło lubelskich działaczy PO i całe forum dyskusyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 16:43 Zadałem sobie trud poszukania na forum Lublin. Zero faktów. Inwektywy. Jakies głosy pozytywnie oceniajace Gilowskiego (bo się z nim zetknęli). O "ustawieniu" wyborów informowała tylko Gazeta Wyborcza nie podajac skąd to wie. Stosunek Gazety do PO znamy. Wiekszość to głosy ludzi biorących "rewelacje" Gazety za dobrą monetę. W dalszym ciagu nie mam pojęcia dlaczego Gilowski ma nie kandydować. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 19.05.05, 22:38 co się dziwisz? miałby kilkanaście tysięcy złotych na miesiąc diety drugie tyle na biuro darmowe przejazdy dziesiątki przywilejów znajomości i układy wygląda na to że ci Gilowscy to rodzinka na pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix To jest standard moralny tej formacji politycznej 18.05.05, 16:22 W Gdańsku mieszkam i zawiadomiłem szefa Komisji Rewizyjnej Rady Miasta Gdanska o machlojach i....... nic! Cisza! To są standarty Platformy Obywatelskiej. Rączki do siebie. P. Zytro niewyzyto! Dobrze Pani robi synalkowi! Tak trzymać! Syn skrobitechy Tusk (po kaszebsku) "as" patronuje temu G.... Gilowskiemu & mamuśce. Najlepiej Polskę oddać tym bardzo zapobiegliwym lberałom w czarter. Urządzą nas odpowiednio. Tak jak Bielecki i Lewandowski. Tusk brał szkołę u tych liberałów. Zyta niewyzyta wie co robi. Brawo mamuśka! Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 16:57 Gilowska się kompromituje, a jej synuś... nie no... po prostu żałosne no jak już widać konfitury na horyzoncie to wyłazi na wierzch prawdziwe oblicze tych ludzików Odpowiedz Link Zgłoś
synu Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 17:24 Moglbys podac jakies fakty potwierdzajace, ze mlody Gilowski nie zarabia na pieniadze, ktore dostaje za ekspertyzy? K R Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 19:14 Jeśli ekspertyzy były tańsze niz na rynku a przy tym rzetelne to nalezy to tylko chwalic. Po za tym Tusk odwołal ta nominacje ze wzgledu na dyrektywe ze wszystkie kandydatury zeby nie przeniknely tam lokalne układy. co do sytuacji w lubelskim, nie wiem co sie tam dzialo, ale zawsze sa jacys niezadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 22:37 Myslę, ze to o czym tu dyskutujemy jest sprawa pewnych standardów życia politycznego i tego co sobą prezentuje dany polityk. Przykro mi, ale odnoszę wrażenie, ze standard jaki zobaczylismy dzięki dzienikarzom GW i Newsweeka do wysokich nie należy. Ja bym powiedziała, że takiego postępowania należy unikać. Ja gdybym była w sytuacji takiej jak Pani profesor, to uderzyłabym się w pierś: mea culpa, mea maxima culpa. Nie odwoływałabym się do kolegów - bo to znów paskudnie się kojarzy z partyjniactwem i (proszę mi wybaczyć) koleśostwem. Ale poprostu przeprosiłabym. I obiecała, ze to się więcej nie powtórzy. Bładzić jest rzeczą ludzką. Jak to mówi ludowe porzekadło: nie błądzą tylko ci, którzy nic nie robią. No trafił się Pani profesor lapsus. Zrozumie ją każda kobieta mająca ukochanego syna czy corkę. Mężczyzna mysle, że też. Myslę, że w kontekście tego co dzieje się w Polsce to z Gilowskich żadne grzeszniki. Jednakowoż nalezy dawać dobry przykład i polityk powinien takich sytuacji unikać jak ognia. I wcale to nie przeszkadza, żeby matka i syn korzystali ze swoich uprawnień konstytucyjnych i byli politykami. Ale każde z nich powinno pracować na swoje konto. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 18.05.05, 22:43 mamcia załatwia synciowi złotą robotę w klasie próżniaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 19.05.05, 13:17 Jak według ciebie Sawo ma wyglądać praca syna Gilowskiej na własny rachunek?. Czy ma zmienić nazwisko?, Czy ma zapisać się do SLD?, Czy zrezygnować z kariery politycznej?. Nie udowodniono Gilowskiej,że użyła swojego stanowiska dla zmuszenia innych do zachowań korzystnych dla jej syna.Uważam,że Pani Gilowska wbrew swojej woli wzięła dużą odpowiedzialność.W przypadku gdy osoba jej syna okarze się niewypałem to oznaczać będzie zakończenie kariery politycznej dla obojga. Uważam,że szum w tej sprawie robią ludzie wrogo nastawieni do PO i wszelkimi sposobami starają się ją zdyskredytować. Wiem,że Pan Gilowski jako polityk nie przyniesie wstydu matce i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 19.05.05, 20:02 > Jak według ciebie Sawo ma wyglądać praca syna Gilowskiej na własny rachunek? 1. Powinien robić karierę na UMCSie a nie na KULu. A jeszcze lepiej na UJocie UW, czy gdzieś tam jeszcze. 2. To Rokita i Tusk powtarzają, że politykom stawiamy specjalne wymagania. Młody Gilowski miał wiele sposobów żeby pokazać co jest wart: choćby rozkręcić jakąś demokratyczną młodzieżówkę, albo założyć firmę, zbudować dom, posadzić drzewo... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 19.05.05, 23:39 borbali napisał: > Jak według ciebie Sawo ma wyglądać praca syna Gilowskiej na własny rachunek?. > Czy ma zmienić nazwisko?, > Czy ma zapisać się do SLD?, > Czy zrezygnować z kariery politycznej?. Nie. Nic z tego co wyżej tu napisałeś. Np. trochę mnie dziwią te ekspertyzy. Ja w takiej sytuacji poprostu przedyskutowałabym problem z synem bez dawania mu zlecenia na ekspertyzę. Może poradziłabym się go kogo by mi polecił ze znanych mu specjalistów. Uważam, ze właśnie te zlecenia są bardzo kompromitujące i stawiają Panią profesor w złym świetle. Nigdy bym też nie zgodziła się na pierwsze miejsce dla syna(będąc oczywiście na miejscu Pani Profesor), nawet gdyby to była spontaniczna decyzja Zarządu lubelskiego PO. A tu jeszcze krążą plotki, że nie bardzo to było takie spontaniczne. Przecież i tak miał przewagę znanego nazwiska. Wyborcy by go wyłowili z miejsca 10 czy 13 stego. A w czym się można sprawdzić i pracować na własny rachunek? Otóż drogi borbali takim polem do popisu jest samorząd terytorialny. To jest prawdziwe pole minowe. Tym szlakiem do polityki szła Pani Gilowska. Jest to niewdzięczna droga. Ona wie o tym doskonale. Ale takich polityków nam brakuje. Myślę, że będzie to coraz częstsza praktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jszania Zyta i nepotyzm? nigdy 19.05.05, 12:41 swinie sie zmieniaja, a koryto male przynajmniej dzis rano w radiu Tusk nie wykrecal sie od odpowiedzi wprost, wbrew partyjniackiej zasadzie, ze nasze swinie sa fajniejsze od ich swin. Tyle, ze rzeczywistosci po wyborach nie bedzie tworzyc zmultiplikowany Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
czcibora Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 19.05.05, 18:43 Jeszcze nie u władzy a już "przekręty". Grunt to rodzinka a bezrobotni niech sobie poczekają. Aż strach pomyśleć co to będzie po wygraniu wyborów przez PO. Odpowiedz Link Zgłoś
czcibora Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 19.05.05, 19:04 Koledzy nie osądzą sprawiedliwie ale WYBORCY z pewnością tak i to panią Zytę,syna,Donalda i całą PO. Odpowiedz Link Zgłoś
oktob FAKTY TVN 19.05.05, 19:35 nawet się nie zająknęły w dzisiejszym wydaniu o 19:00 o pani Zycie. Widać temat jest nieciekawy (dla TVN)... Pani Zyta winna jak najszybciej zniknąć z polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Gilowska: Niech koledzy osądzą 19.05.05, 19:46 "Zamawianie usług eksperckich na rynku jest zbyt drogie i ryzykowne z powodu licznych pułapek lobbingowych". Główna specjalistka PO od gospodarki i finansów nie potrafi sobie dobrać doradców? I na wszelki wypadek otacza się rodziną :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity CZY NEPOTYCZNI HOCHSZTAPLERZY TO PRZYSZŁOŚĆ? 19.05.05, 20:03 Ugrupowanie kreatorów nędzy dla milionów,i gospodarczej prosperity dla siebie i swoich rodzin,to naprawdę nasza przyszłość? Przecież mimo nachalnego lansowania tych niekompetentmych i szkodliwych dla społeczeństwa ludzi,nie dało rady ukryć afer mostowtch,krakowskich,prywtyzacyjnych,alkocholowej,rublowej,nfi ect.ect.I czy zatem dysponując tą wiedzą można im zaufać? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: CZY NEPOTYCZNI HOCHSZTAPLERZY TO PRZYSZŁOŚĆ? 19.05.05, 20:31 to dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
kotopies51 Re: CZY NEPOTYCZNI HOCHSZTAPLERZY TO PRZYSZŁOŚĆ? 19.05.05, 20:42 Obawiam się,ze jednak to oni sa przyszłością. Może kraść będą w sposób bardziej wysublimowany aniżeli sld Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: CZY NEPOTYCZNI HOCHSZTAPLERZY TO PRZYSZŁOŚĆ? 19.05.05, 22:37 Zabór jest pewny,lecz rozwój jest ważniejszy a to czarno widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: CZY NEPOTYCZNI HOCHSZTAPLERZY TO PRZYSZŁOŚĆ? 19.05.05, 21:06 jola_dywity napisała: > Ugrupowanie kreatorów nędzy dla milionów,i gospodarczej prosperity dla siebie i > swoich rodzin,to naprawdę nasza przyszłość? Przecież mimo nachalnego lansowania > tych niekompetentmych i szkodliwych dla społeczeństwa ludzi,nie dało rady ukryć > afer mostowtch,krakowskich,prywtyzacyjnych,alkocholowej,rublowej,nfi ect.ect.I > czy zatem dysponując tą wiedzą można im zaufać? yellow. co to byly za afery: krakowska???? rublowa - to chyba chodzi o FOZZ z ktorym tusk ani reszta nie miala wspolnego - a w alkoholowej osadzili juz: ministrow z rządu Messnera jeszczce z PRL Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: CZY NEPOTYCZNI HOCHSZTAPLERZY TO PRZYSZŁOŚĆ? 19.05.05, 22:42 Ty dinozaur jesteś.Pojemność czaszki ogranicz cię,w percepcji.W Krakowie była poważna afera korupcyjna związana z twoimi fanami! A truizmów nie będę ci tłumaczyć bo wszak to truizmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Gilowska zachowuje się paskudnie 19.05.05, 20:54 Gilowska zachowuje się paskudnie a przecież i tak liderzy Platformy jeszcze wyglądają jako-tako ich otoczenie jest już nieciekawe a doły partyjne to prawdziwa tragedia smutne będą miny Tuska i spólki po wyborach jak ludzie zobaczą kto jest w okręgach na listach to zagłosują na pewno nie na Platformę Odpowiedz Link Zgłoś
feszter a u nas na Śląsku to niby jest lepiej? 19.05.05, 20:59 no to sprawdźcie, kogo u nas zatrudniają posłowie Platformy. Na przyklad poseł Eugeniusz Wycisło: na pewno córeczkę i jeszcze inne osoby z rodziny tak bylo zawsze i pewnie będzie. Kupuja na wyposażenie biura poselskiego: telewizory, lodówki, pralki, kamery itd - a wszystko tak naprawdę kupuja do domu. oszustwo i złodziejstwo w biały dzień Odpowiedz Link Zgłoś