Dodaj do ulubionych

Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna

28.05.05, 05:39
to ja juz wole obejrzec misia bidulka albo roztoczanskie krasnale ;)
Obserwuj wątek
    • utopiec Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 08:58
      Mam nadzieję, że Lepper po wyborach bedzie wyglądał jak Misiek Bidulek.
    • drwal88 Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 09:12
      > Przecież mamy kompetentnych członków - podsumowuje Maksymiuk.

Ta... tylko szkoda ze jak wybierano do komisji sledczej (ds. PZU) to oprocz
      Leppera juz nikt sie na to miejsce nie znalazl...
      Ciekawe czy od miernego na szynach z polskiego w 7. klasie beda do tej komisji
      eksperckiej przyjowac... wtedy moze z osemka by sie znalazla...
    • bgp2001 Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 09:17
      A po co? Przecież samoobrona sama w sobie jest farsą! I to najgorszego gatunku.
    • jola_dywity ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 28.05.05, 09:25
      I rzeczywiście realne.Wspaniały scenariusz obsada ,ludzie "GRUNWALDU" nie
      nacjonaliści lecz patrioci, i oddolny ruch wyzwolenia narodowego z jarzma
      koterii,upadku i chciejstwa,pod przywództwem Samoobrony.W dobie powszechnej
      serialowej szmiry,planowych odmórzdżaczy z aktorzynami żebrzącymi o epizody w
      tej pożal się Boże produkcji.Jest to z pewnością wydarzenie artystyczne,kreujące
      Polską kulturę.
      • maaac Re: ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 28.05.05, 09:39
        dziękuje serdecznie za wyrażenie opinii ;)
        • jola_dywity Re: ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 28.05.05, 09:51
          dziękuję za list i chciałabym dodać, że symbolizm tego wydarzenia artystycznego
          jakim jest niewątpliwie "Zmartwychwstanie",z którego fragmentami miałam
          przyjemność się zapoznać jest na miarę takiego dramatu jak"Wesele". Pozdrawiam
          • mangold Re: ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 28.05.05, 10:25
            jola_dywity napisała:

> jakim jest niewątpliwie "Zmartwychwstanie",z którego fragmentami miałam
            > przyjemność się zapoznać jest na miarę takiego dramatu jak"Wesele"....
            >

Naprawdę ?? To został Wam się ino sznur, Samobrono....
            • jola_dywity Re: ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 28.05.05, 10:43
              Eksterminacja narodu polskiego prowadzona jest 16 lat. A sznury szykują w finale
              "ZMARTWYCHWSTANIA" zgadnij dla kogo?
              • maaac Re: ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 28.05.05, 10:45
                Jak rozumiem pani Jolu zna pani treść całej sztuki (skoro zna pani jej
                zakończenie). Czy można było by prosić o przybliżenie jej?
              • mangold Re: ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 28.05.05, 10:51
                jola_dywity napisała:

> Eksterminacja narodu polskiego prowadzona jest 16 lat.

To chyba przesada z takim tekstem, co ??

A sznury szykują w final
                > e
                > "ZMARTWYCHWSTANIA" zgadnij dla kogo?

Naprawdę ciężko zgadnąć..hmm... dla Andrzeja L. ???
      • misiek.s Re: ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 28.05.05, 11:00
        Droga erudytko, Jolu,
        Piszemy "unii", a nie "uni", wiem, że dla chłoporobotników to różnica
        marginlna, ale jako pierwsi krzewiciele kultury RP, zadbajcie i o ten szczegół.
        Czekamy z niecierpliwością na misia bidulka !!!
      • turbohouse Re: ZMARTWYCHSTANIE I POGRZEB UNI WYMOWNE 01.06.05, 02:59
        Oczywiście, dobry pomysł z tym cyrkiem. Ty będziesz latał w kółko opluwając się
        tak jak teraz (tylko z dala od publiczności, bo jeszcze spluną z powrotem) z
        czerwonym, plastikowym nosem i przydługimi butami. Nadajesz się do tego!
        Właściwie, nie jestem pewien czy potrzebuję biletu, żeby się z ciebie śmiać.
    • lisle KOMPETENCJA DO OBORY A NIE DO TEATRU 28.05.05, 09:31
      co za chłam - ciagle pisze wyborcza o tej samooborze przestane w koncu czytac bo
      sie okaze ze leper wam placi za cos jeszcze
      • niezapowiedziany Re: KOMPETENCJA DO OBORY A NIE DO TEATRU 28.05.05, 19:53
        wiadomo, ze placi Agorze za drukowanie gazetki. w koncu, gdyby nie istniala
        Samoobrona nie byloby gazetki - nie byloby zlecen. To sie nazywa kooperacja :-)
    • snajper21 A w roli głównej A .Lepper pierwszy komedjant 28.05.05, 10:01
      naszego pożal się Boże parlamentu.Z krzyżem Samoobrona uda się do Iraku obecnie
      najbardziej zapalne ognisko.Irakijczycy właśnie na to czekają.
    • mangold Powinni raczej zasponsorowac sztukę.. 28.05.05, 10:24
      .."Bigda idzie".....
    • kbamm Gdyby sponsorowała Agora, byłoby to arcydzieło 28.05.05, 10:41
      • jola_dywity Re: Gdyby sponsorowała Agora, byłoby to arcydzieł 28.05.05, 10:44
        oCZYWIŚCIE
        • dupekzoledny Re: Gdyby sponsorowała Agora, byłoby to arcydzieł 28.05.05, 10:52
          a papcio rydzyk nie sposnsoruje czegóś tam czase,m?
          • mangold Re: Gdyby sponsorowała Agora, byłoby to arcydzieł 28.05.05, 11:09
            dupekzoledny napisał:

> a papcio rydzyk nie sposnsoruje czegóś tam czase,m?

Rydzyk miałby dawać na coś kasę...?? Nigdy w życiu !! Za to sam jest chętny na
            sponsoring np. z Ameryki Płd....nawet z kasy szmalcowników..hehehe..żaden
            pieniądz mu nie śmierdzi...
        • mateusz.slawinski Re: Gdyby sponsorowała Agora, byłoby to arcydzieł 29.05.05, 02:25
          Kiedyś do teatru można było się iść odchamić, więc aby oferta była kompletna
          teraz będzie można iść się ... zchamić.
          • jola_dywity Re: Gdyby sponsorowała Agora, byłoby to arcydzieł 29.05.05, 09:00
            Szanowny Pan nie musi iść do teatru by się odchamić lub wręcz
            przeciwnie,przecież oferta tvp zawiera programy serlialowe,produkcji
            polskobrazylijskiej przkazujące poszukiwane przez Pana treści, Niewolnica
            Izaura, M jak miłość i wiele innych bezsprzecznie wartościowych przekazów z
            którymi powinien się Pan identyfikować a nawet integrować!
            • maaac Re: Gdyby sponsorowała Agora, byłoby to arcydzieł 29.05.05, 09:03
              Pani Jolu, ja dalej oczekuję na podanie treści przedstawienia. Czy proszę o tak
              wiele?
            • volvot Re: Gdyby sponsorowała Agora, byłoby to arcydzieł 29.05.05, 09:35
              Pani Jolu! Zgadzam sie z Pania, ze te sariale sa wredne. Przeciez tam nikt nie slucha radia ojca R.?????To
              niemozliwe!!!!!!!!! Wy pewnie byscie nakrecili serial N jak NIENAWISC. Raczej zacznijcie od programow
              edukacyjnych. Np. o calowaniu ministrantow w usta albo o falszowaniu list wyborcow. Proponuje takze
              programy edukacyjne o finansach: jak bezpiecznie ulokowac oszczednosci emerytow na koncie ojca R.
              Macie wspanialych autorow i duze doswiadczenienie. Po co od razu bawic sie w teatr? Czyzby ostatnie
              spektakle pod tytulem: Blokada E7 nie mialy wziecia? Mulatowi koncza sie pomysly? Mozecie jeszcze
              otworzyc cyrk.
    • kemer2 Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 11:00
      Dotychczas tylko "Gazeta Wyborcza" uzurpowała sobie prawo do sterowania
      kulturą. Wydawnictwa związane z tym smrodowiskiem wylansowały po 1989 roku
      dziesiątki nowych, poprawnych politycznie "Putramentów". Według GW ludzie
      kulturalni to ci, którzy myślą tak, jak napisano w GW. Wychodzi nato, że
      rozpoczęła się batalia pomiędzy starymi i nowymi propagandystami. Przyznaję, iż
      ci nowi są o wiele bardziej sprawni i lepiej znają się na kulturze, co nie
      zmienia faktu - to tylko doskonali socjomanipulatorzy, kuglarze.
      Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta - może przy okazji wygra autentyczna
      sztuka.
    • ezpa7z9 GW choruje na nienawiść i ślepotę... 28.05.05, 11:26
      Bohdan Poręba to twórca jednego filmu-Hubal .Ale jakiego!Ryszard Filipski to
      uniwersalny dobry aktor.na banicji po 1989 roku(jak i Poręba).A nie są gorsi od
      Panów Zatorskiego,Glińskiej,Dejczera czy Olbrychskiego,Żebrowskiego .Można nie
      darować Porębie Grunwaldu ale trzeba go docenić za dorobek twórczy.Filipskiego
      zgnojono równo.Żona Filipskiego jak i Filipski nie byli w Grunwaldzie.Zona
      Filipskiego nie grała w hubalu.Główną rolę żeńską odtwarzała młodziutka
      Małgorzata Potocka.Nie traktujcie Polski Ludowej jak III Rzeszy w ocenie
      kulturalnego.Poręba komunista nacjonalista a Wajda
      opozycjonista.Buhahahahahaha!Filipski komuch a Olbrychski walczący o wolność
      Buhahahahahahaha!
      • maaac Re: GW choruje na nienawiść i ślepotę... 28.05.05, 11:45
        ezpa7z9 napisał:

> Żona Filipskiego jak i Filipski nie byli w Grunwaldzie.
        O ty że zona Filipskiego była w Grunwaldzie sam wymyśliłeś, w teksćie tego nie
        ma.
        O tym że Filipski był związany z Grunwaldem pisze na swojej stronie Lepper
        "(...)Na listach wyborczych ,,Samoobrony" znaleźli się ludzie związani ze
        Zjednoczeniem Patriotycznym ,,Grunwald" i tygodnikiem ,,Rzeczywistość", czyli
        dawna ,,frakcja narodowa" w PZPR - Bożena Krzywobłocka, Ryszard Filipski i
        Bohdan Poręba.(...)"
        www.lepper.com.pl/pages/06.Ksiazki/03.Niepokorny/4/
        > Zona Filipskiego nie grała w hubalu.Główną rolę żeńską odtwarzała młodziutka
        > Małgorzata Potocka.
        To też wymyśliłeś - nic takiego w notatce nie napisano.

Może lepiej polemizować z wypowiedziami a nie urojeniami?
        • orcheystra Re: GW choruje na nienawiść i ślepotę... 28.05.05, 11:51
          przecież to są skończeni, kompletni kretyni.
          • amhu Re: GW choruje na nienawiść i ślepotę... 28.05.05, 22:03
            Ot, takie postpezepeerowsko-najconal-faszystowskie odpady probujace pod
            sztandarami postpegeerowsko-menelsko-dresiarskiej samejbrony jeszcze raz
            zaistniec. No coż, pasuja do siebie jaku ulal.
    • cziriklo Brunatny Poreba z Krzzem Pojednania? Ale jaja. 28.05.05, 11:55
    • pyosalpinx Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 13:24
      Odhamiac sie beda w teatrze. Proponuje Lepperowi "Dyktatora"´z Chaplinem, a
      potem pocwiczyc przed lustrem. Na wypadek jesli wygra wybory, zeby byl
      przygotowany.Narazie sponsoruja, a wkrotce sami zaczna grac.
      Poslanka Beger w Emanuelle 9, albo moze cos bardziej hard core z koniem np. (to
      a propos owsa).
      Pozostalymi poslami samoobrony mozna obsadzic re-maki
      filmow "Chlopi", "Wallstreet", "Konwoj" (ta amerykanska blokada szosy byla
      zdecydowanie cienka).
    • azx Szkoda że zabronił Świniaczkowi wystapić w Playboy 28.05.05, 13:51
      • maaac Re: Szkoda że zabronił Świniaczkowi wystapić w Pl 28.05.05, 14:26
        ;)
    • kozaczek3 Samoobrona ubogaci naszą kulturę po wyborach!! 28.05.05, 14:23
      ”stan naszej kultury jest opłakany, wieje tandetą i formalizmem.”
      Zgadzam się z tym w całej rozciągłości, jak powiedział rozciągany nieszczęśnik na stole tortur przez świętych inkwizytorów.
      Że nasza kultura dosięga dna wystarczy włączyć TV lub radio.
      Jak nie polityka, to komisje śledcze lub ochy i achy nad nudną sakrakulturą.
      Przy czym te dwie pierwsze to babranie się w goownie.
      Wystarczy na cyfrze plus, na kanale 11 pooglądać plansze z napisem „KULTURA”
      Zwycięski kaczor pokazuje nam co to takiego kultura polityczna.
      Wódz samoobrony nas przed kulturą obroni.
      Amen.

• marc1951 Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 14:30
      Mozna prosic o tytul spektaklu no i gdzie sie odbywa
      • maaac Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 14:35
        "Zmartwychwstanie" jest zapowiadane jako drugie "Wesele" Wyspiańskiego.
        Sponsorowaną przez Samoobronę sztukę wystawi we wtorek w stołecznej Sali
        Kongresowej Bohdan Poręba. Po latach milczenia i reżyserowania "na wschodzie"
        postanowił przypomnieć się polskiej publiczności

Wystarczy tylko przczytać artykuł :)))))))))))))))))))))))
    • maureen2 Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 15:32
      "zmartwychwstanie",chyba słyszalem to gdzieś u Mickiewicza.
    • szapr Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 20:44
      Jaki sponsor taka "sztuka"
      i choć z pewnością pod strzechami tej sztuki nikt nie znajdzie to ludzie "z pod strzech" zjednoczeni w samoobronie to po za nazwą nic nie sponsorują. Ale aby wydać mądrze pieniądze to trzeba mieć blade pjęcie o tym na co sie je wydaje. Odnoszę wrażenie że oni wydają tylko "na sztukę" niezależnie co by to słowo nie oznaczało
      Mecenasi ze słomą...............
      • t324911 Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 22:06
        Bo tylko sztuka sie liczy . Zawsze placili im za sztuke .
    • bombka101 Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 28.05.05, 23:31
      co za zdzienie mnie ogarnia!samoobrona i kultura to chyba dwie różne rzeczy!przedstawienie to musiało dotyczyć zapewne wysypywania zboża na tory kolejowe!! albo jakiś innych wybryków które samoobrona sam propaguje i popiera!a może jest to coś w rodzaju znanego dzieła literackiego "Wesela" St. Wyspiańskiego troche nie możliwego w dzisiejszych czasch!! jak ktoś kto nie ma za grosz kultury może zbratać się z kims kto ma jej pod dostatkiem!! : )
    • mr.superlatywny Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 29.05.05, 03:42
      > Pieniądze pożyczyliśmy od Związku Zawodowego Rolnictwa,
      > bo nie chcemy w to mieszać partii.

Dobre!
      Ale czy logiczne?
      :)))
      • t324911 Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 29.05.05, 04:13
        To dobrz ze nie mieszali w to partii bo by i teatr i zwiazek Zawodowego
        Rolnictwa z torbami poszedl .
    • trickstero Re: Samoobrona sponsoruje sztukę teatralna 29.05.05, 05:27
      he he he he !
      ten tekst mnie poprostu rozwalil , no comments
    • gosc.z.korony WŁAŚNIE LECI KABARECIK!!!! ;-))) 29.05.05, 09:12
      Ja myślę, że to ,,Wesele w sto lat po Weselu'' powinna obejrzeć Pani Olga
      Lipińska i poczynić ,,symboliczne odniesienia'' w swoim Kabarecie. Bo to jest,
      moim zdaniem, sprawa w sam raz dla Niej! he! he! he!
    • jola_dywity ŻYWIĄ BRONIĄ I KULTURY UCZĄ PRAWICOWYCH PROSTAKÓW 29.05.05, 09:20
      Poziom wypowiedzi,polemistów piwnych ,faktycznie ofiar reklam browarów i
      straconych edukacyjnie 16 lat transformacji,czego skutkiem jest jakoby wyższe
      wykształcenie na w/w poziomie. A analitycznie,masowa produkcja systemem taśmowym
      ,o redukowanych kosztach ,studentów i absolwentów z tytułami.Ludzi którzy nie są
      w stanie nie tylko zrozumieć i zweryfikować zawartych tez przekazem zarówno
      werbalnym jak i innymi formami,ale też myśleć konsekwentnie i konstruktywnie
      opierając się na danych merytorycznych.
      • gosc.z.korony Droga Jolu! 29.05.05, 09:29
        Koleżanka wybaczy, ale: im zdania krótsze (choć tak czasem trudno...), tym
        bardziej dla odbiorców zrozumiałe.... A tu Koleżanka się stara poczynić całą
        analizę. Jednym tylko operując zdaniem. Aż się w głowie ćmi... i to nie tylko
        piwnym polemistom.
        Pytam więc wprost: czy Koleżanka ubliżyć swym przedmówcom chce, analizować ich
        mentalność, czy może rozmawiać? Bo z tego ,,kolosalnego'' zdania Koleżanki
        trudno wyciągnąć wnioski. Tym bardziej, że mam nieszczęsćie być jednym z owych
        Koleżanki przedmówców. I wstałem rano... śniadania jeszcze nie zjadłem, a
        wczorajsze piwko (o 15.00 wypite) już dawno ze mnie wywietrzało.
        O co więc chodzi Koleżanko Jolu Dywity?
        • jola_dywity Re: Droga Jolu! 29.05.05, 09:59
          Szanowny kolega z korony stadionu? Teza moja została poprawnie postawiona a w
          aspekcie wynurzeń browarnianych,udowodniona.Konstatacja to nie obrażanie!Zdania?
          Może i racja!
          • gosc.z.korony Kolega jest z: ,,Korony'' 29.05.05, 11:26
            - a więc polskiej części Starej Rzeczypospolitej, a za piłką nożną nie
            przepadam, na stadionach nie bywam, więc w ich koronie tym bardziej nie
            przesiaduję.
            A co do Koleżanki ,,analiz'', to jeśli Koleżanka się upiera i uznaje je
            za ,,poprawne'', to ja nie mam więcej pytań. Podobnie jak niegdyś, kiedy to
            Koleżanka, miast wyjaśnić na czym polegają i czy się bilansują gospodarcze
            postulaty Andrzeja Leppera, odesłała mnie do siedzib ,,Samoobrony''. Nie miałem
            więc wówczas (tak jak i teraz), okazji by przekonać się, że Koleżanka wie o
            czym mówi...
            bardzo mi przykro... niestety.
            • jola_dywity Re: Kolega jest z: ,,Korony'' 29.05.05, 11:35
              Opisywanie złożonych procesów gospodarczych i analiz symulacyjnych jednym słowem
              to domena cudotwórców jak Balcerowicz.Więc tego odemnie nie żądaj !
          • amhu Re: Droga Jolu! 29.05.05, 22:33
            Teza postawiona w aspekcie! No, no!
      • volvot Re: ŻYWIĄ BRONIĄ I KULTURY UCZĄ PRAWICOWYCH PROST 29.05.05, 09:46
        Musicie kolego zrozumiec, ze pod tym analitycznym i z pozoru zimnym komunikatem kryje sie kobieta.
        Jak na dloni widac ze kolezanka J. ma problemy hm...damsko-meskie. Przez te cale transformacje,
        dywagacje, inflacje i szeroko rozwinieto dystrybucje napojow powszechnie uwazanych za wyskokowe,
        mezczyzni zapomnieli o swoich podstawowych obowiazkach. Mowiac krotko: chlopa jej trzeba.
        • gosc.z.korony a niech to: 29.05.05, 09:48
          przez to równouprawnienie zapomniałem, że i tak być może ;-)))
          A zatem... życzę Koleżance Joli... szczęścia ;-)))
        • jola_dywity Re: ŻYWIĄ BRONIĄ I KULTURY UCZĄ PRAWICOWYCH PROST 29.05.05, 10:01
          Freud? Amator!
          • gosc.z.korony Hu! hu! A niech to! 29.05.05, 11:27
            aż mu pewnie w pięty poszło... ;-)))
            • maaac Prośba!!!!!!!!!!!!!!! do Pani Joli 29.05.05, 14:30
              Ja dalej Proszę Panią Jolę o treść przedstawienia. :(
              Jeżeli go nie zna to nie wstyd się przyznać. Ostatecznie premiera dopiero we
              wtorek.
              Milczenie zaczyna rodzić we mnie podejrzenia, że coś w tej sztuce jest takiego
              co się nie nadaje do publicznego przedstawienia (czyżby te sznury na koniec?)
              Jeszcze raz proszę..... :(((((((
              • jola_dywity Re: Prośba!!!!!!!!!!!!!!! do Pani Joli 29.05.05, 17:53
                Szanowny Panie!
                Przykro mi ale ja oglądałam tylko fragmenty sztuki "Zmartwychwstanie". Proszę
                wybaczyć ale premiera dopiero we wtorek.Opowiadanie fabuły uważam za
                nieeleganckie, chociaż ją znam, ponieważ to zrywa harmonię dramatu dla widza,
                który ogląda ją pierwszy raz. Pozdrawiam :)
                • maaac Re: Prośba!!!!!!!!!!!!!!! do Pani Joli 29.05.05, 22:20
                  Czyli mogę oczekiwać opisu dopiero we wtorek? Ok dziękuję.

Zwykle w takich momentach stosuje się ostrzeżenie że osoby które nie chcą
                  powinny dalej nie czytać ponieważ zdradzona będzie treść
                  przedstawienia/filmu/książki. Jest to bardzo często praktykowane - treść sporej
                  ilości filmów, sztuk teatralnych czy oper poznałem w ten sposób.

Jak sama Pani zauważyła, społeczeństwo ostanio zbiedniało, więc raczej nie
                  sądze żeby Pani uważała, że każdego z nas stać na wycieczkę do Warszawy i
                  obejrzenie tego spektaklu. Pani wypowiedź będzie dla nas jedyną szansą
                  zapoznania się z tym wydarzeniem.
                  Pozdrawiam :)
                • amhu Re: Prośba!!!!!!!!!!!!!!! do Pani Joli 29.05.05, 22:41
                  "Zrywa harmonie dramatu dla widza."
                  Coz za konstrukcja stylistyczna. Jakaz powalajaca glebia i sens uniwersalnie
                  przejrzysty! Oj, erudytka z tej naszej Joli, a i intelekt nietuzinkowy.
                  • wera7 Re: do Pani Joli 30.05.05, 08:42
                    Droga Pani Jolu,
                    był swego czasu taki pisarz, Iredyński się nazywał. Parę lat pomieszkiwał z
                    prof. J. Staniszkis. Pani profesor ma pewien problem, powszechnie znany w
                    sferach naukowych - skomplikowany język, którego często nawet jej koledzy po
                    fachu i tytule nie rozumieją. Bywało, że podczas popijawy na czyichś imieninach
                    pani profesor zaczynała do gości swoją naukową gadką jechać. Wówczas Iredyński
                    się odzywał w te słowa:" Jadźka, k..., jak nie zaczniesz po ludzku gadać, to ci
                    zaraz przypier...ę!".
                    Szacuneczek, Pani Jolu!

ps. Doprawdy, trzeba mieć niebywałą odwagę, by przyrównywać twórczość Poręby do
                    Wyspiańskiego...Tylko pogratulować odwagi.
          • amhu Re: ŻYWIĄ BRONIĄ I KULTURY UCZĄ PRAWICOWYCH PROST 29.05.05, 22:35
            Nie kolezanko Jolu! Jesli juz to Jung.
      • platformiak Re: ŻYWIĄ BRONIĄ I KULTURY UCZĄ PRAWICOWYCH PROST 29.05.05, 17:02
        jola_dywity napisała:

> Poziom wypowiedzi,polemistów piwnych ,faktycznie ofiar reklam browarów i
        > straconych edukacyjnie 16 lat transformacji,czego skutkiem jest jakoby wyższe
        > wykształcenie na w/w poziomie. A analitycznie,masowa produkcja systemem
        taśmowy
        > m
        > ,o redukowanych kosztach ,studentów i absolwentów z tytułami.Ludzi którzy nie
        s
        > ą
        > w stanie nie tylko zrozumieć i zweryfikować zawartych tez przekazem zarówno
        > werbalnym jak i innymi formami,ale też myśleć konsekwentnie i konstruktywnie
        > opierając się na danych merytorycznych.

Widze ze nie chodzilas na studia bo nawet prostej, czytelnej,koherentnej
        wypowiedzi nie umiesz napisac!!! A że niektorzy ludzie ida na studia i tak
        zdobywaja wykształcenie to chwała im za to a ze ty nie masz to przynajmniej ich
        nie dołuj.
        • jola_dywity Re: ŻYWIĄ BRONIĄ I KULTURY UCZĄ PRAWICOWYCH PROST 29.05.05, 18:31
          Platfus,jesteś sztandarowym przykładem patologi edukacyjnej ostatnich
          lat.Polemika z tobą to żenujące zajęcie.
          • amhu Re: ŻYWIĄ BRONIĄ I KULTURY UCZĄ PRAWICOWYCH PROST 29.05.05, 22:45
            Jolus,Platfusowi ani w glowie z toba dyskutowac. Stwierdza jedynie zes
            durnowata niebotycznie. "I to by bylo na tyle" jak mawial profesoe
            mniemanologii stosowanej Stanislawski.
    • wojten Lepper i sztuka? Sztuka mięsa? 29.05.05, 09:46
      • gosc.z.korony aaaa po ile kilo? 29.05.05, 09:48
        • marc1951 Re: aaaa po ile kilo? 29.05.05, 14:17
          Kto by sobie jakims tam bilansem dupe zawracal.Wszystko bedzie zaorane,krzewy
          rodzace kase posadzone ,po obfitych zbiorach kasjerzy samoobrony ,tylko
          wylacznie oni nie jakies tam koalicjanty,zbiora plon.Jak bedzie podzielone?Jak
          zawsze.
    • towarzysz.dyrektor Lusia Ogińska niczym Leni Riefenstahl. Gusta ... 29.05.05, 14:37
      wodza "in spe" musza zostac zaspokojone.
      Samabrona obejmie nareszcie mecenat nad polska kultura w mysl niesmiertelnego
      hasla "Balcerowicz musi odejsc".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka