Dodaj do ulubionych

Odwiedziłem dziś ciocię która jest księdzem

14.06.05, 15:33
Odwiedziłem ją po raz pierwszy w życiu....ciocia jest proboszczem w wiejskiej
parafii w jednej z podkępińskich wsi (pogranicze wjewództw WIELKOPOLSKIEGO
łÓDZKIEGO I OPOLSKIEGO)...wieś jest połozona wsród lasów i pól uprawnych, na
ktorych wiesniacy uprawiaja role i placa dziesiecine czarnym..wieś ta ma
tysiac mieszkańców w większości bardzo biednych, ludzie tu zyją z rolnictwa
oraz..z importu samochodów uzywanych z zachodu czyli..kościółek jest
drewniany, zabytkowy pochodzący z XIV wieku..powietrze czyste, cisza, spokój
a tutejsza
ludność nad wyraz pobożna. Parafia jest uboga, dobrze zę udało się ją
zabezpieczyć przed złodziejami (system alarmowy bezp podł z policją)..ciocia
ma fajny wuzek Mercedes z zaciemnionymi szybami...jeździ nim i chodzi od lat
w tej samej w mocno wytartej sukience..tak więc między bajki należy włożyć te
opowieści ateuszy i wszelkiej maści lewaków iż duchowni w Pol,sce jeżdżą
drogimi luksusowymi autami..system alarmowy zasponsorowała rada gminy a
dołozył się tez do tego sejmik wojewódzki na wniosek LPR....zresztą LPR jest
tu bardzo popularna bowiem wielu rolnikow potracilo wszystkie swoje
oszczednosci w aferze WBR ...

Obserwuj wątek
    • grom3 Re: Odwiedziłem dziś ciocię która jest księdzem 14.06.05, 15:42
      Dales jakas donacje na renowacje kosciolka wiejskiego,i na nowa sukiennke.
      • oborovy Re: Odwiedziłem dziś ciocię która jest księdzem 14.06.05, 15:45
        Ciocia na boku sprzedaje naiwnym chlopom odpusty i jakos ciagnie. Zreszta ta
        sukienka to tylko zaslona dymna ... moze mi cos w spadku da?
    • lala.laleczna Cóż to były za cudowne czasy - że też żyją jeszcze 14.06.05, 15:44
      naoczni świadkowie ;-D:
      oborovy napisała:

wiesniacy uprawiaja role i placa dziesiecine czarnym..

Rany julek, dziesięcina! A czerwoni nam zabierają POŁOWĘ!!!!

Daj konkretne namiary, oborowy! Od razu dziś się przenoszę!!!
      • oborovy Re: Cóż to były za cudowne czasy - że też żyją je 14.06.05, 15:55
        lala.laleczna napisała:

> Rany julek, dziesięcina! A czerwoni nam zabierają POŁOWĘ!!!!
        > Daj konkretne namiary, oborowy! Od razu dziś się przenoszę!!!

Tylko, ze panstwo zapewnia szkolnictwo, lecznictwo, policje, wiezienia i
        jeszcze utrzymuje klechow!
        • lala.laleczna Państwo? To są pieniądze PODATNIKÓW! Ja nie 14.06.05, 16:01
          potrzebuję pośrednictwa państwa w wydawaniu moich pieniędzy!
          A pieniądze z budżetu na kościół dawane są:
          1) na prowadzenie działalności charytatywnej;
          2) w rewanżu za zagarnięte bezprawnie mienie należące do kościoła. Mienie to
          powstało z darowizn wiernych, więc państwo je po prostu ukradło.
          Tak, jak okrada ciebie. No, ale widać uważasz, że na to zasługujesz.
          • oborovy Re: Państwo? To są pieniądze PODATNIKÓW! Ja nie 14.06.05, 16:02
            Pienadze darowane kosciolowi z kasy panstwoej bez zgody ateistow? To rozboj ...
            • lala.laleczna Ale na lewicę to na pewno głosowałaś. A to lewica 14.06.05, 16:06
              w Polsce ma władzę, tak się składa.
              • oborovy Re: Ale na lewicę to na pewno głosowałaś. A to le 14.06.05, 16:22
                Co ma jedno do drugiego, a pozatym to jest moja osobista sprawa na kogo glosuje!
                Teraz bedzie nie lada wybor: Giertych, Karschorken albo Lepper ... hehehe!
                • lala.laleczna No, i te zdania akurat dobitnie pokazują, jak ty 15.06.05, 09:04
                  KOMPLETNIE jesteś pozbawiona zdolności myślenia.

Jeśli masz pretensję, dziecko drogie, o to, że kościół jest finansowany przez
                  państwo, to pretensje kieruj do Sejmu, który ustanawia prawo (m.in. decyduje o
                  tym, kto i w jakiej wysokości ma być dofinansowany z budżetu państwa).
                  Zdumiewające, że można zabierać głos publicznie, a nie wiedzieć o tak
                  podstawowej sprawie.

Jeśli chodzi o kwestię głosowania, to niby jest to twoją prywatną sprawą. Ale
                  trzeba być kompletnie odmóżdżonym, żeby nie widzieć związku między tym, na kogo
                  się głosuje, a tym, jakie ta partia stanowi prawo, lewaczko.

oborovy napisała:

> Co ma jedno do drugiego, a pozatym to jest moja osobista sprawa na kogo
                  glosuje
                  > !
                  > Teraz bedzie nie lada wybor: Giertych, Karschorken albo Lepper ... hehehe!
    • gosc.z.korony HE! HE! HE! ,,OBOROVY'' - JESTEŚ MOCARZ! 14.06.05, 15:57
      Czytałem ten tekścior w wykonaniu ,,oszołoma''.
      Twój jest lepszy: po prostu kobieta-ksiądz bardziej mi przypadła do gustu. he!
      he! he!
      DOBRE! TAK TRZYMAĆ!
      HUMOREM W OSŁÓW!
      • oborovy Re: HE! HE! HE! ,,OBOROVY'' - JESTEŚ MOCARZ! 14.06.05, 16:54
        Czasami mysle, ze Oszel to prowokator. Kiedy indziej wyglada na zwyklego
        klerykalnego cepa ...
        • gosc.z.korony ZGADZA SIĘ! Też mi się wymyka spod ,,klasyfikacji 15.06.05, 10:52
          i to w ten sam sposób, jak Koledze.
          pozdr
    • malaszaramysz Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 17:02
      Bo mysz z forum spadnie, laptopem sobie w łeb przyłoży i pod dywan się zakopie:-
      ))))))))))))))))))))))))Brzuch mnie boli ze śmiechu.
      • oborovy Re: Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 17:55
        Napij sie Lecha - niejedno razem!
        • grom3 Re: Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 18:11
          Oborowy prawdopodobnie do Tyminskiego dolaczy jeszcze jeden Kanadyjczyk byly
          dyrektor Credit Union z Toronto pan Benedykt Gondek,potocznie nazywany pogromca
          kleru jak rowniez Gebells Poloni Kanadyjskie.Mysle ze na takiego kandydata
          warto glosowac,ps Kardynal Glemp ma z nim na pienku za sprzedaz pod stolem
          Polcan Bank w Warszawie wlasnosc czlonkow Credit Union w Toronto.
          • oborovy Re: Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 18:12
            Moze moja ciocia na niego zaglosuje?
            • grom3 Re: Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 18:18
              Nie mysle bedzie dazyl do odebrania kosciolowi dobr zagarnietych nielegalnie z
              przeznaczeniem dla domow dziecka i ludzi biednych ktorych coraz wiecej w
              Polsce.O ile mi wiadomo jest uwielbiany przez sluchaczy radia Polskiego w
              Bydgoszczy mowi mocnym twardym jezykiem poniewaz z Bydgoszczy pochodzi.Ja
              slucham jego z radia Ottawy szarakomurka.pl
              • oborovy Re: Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 18:20
                Moja ciocia nie slyszala o niczym takim - zbytnio duzo sie modli ...
                • grom3 Re: Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 18:26
                  Moge ciebie zapewnic ze napewno slyszala,jest znienawidzony przez kler tutaj w
                  Kanadzie jak rowniez w Poznanskim i Bydgoskim tam sa Zakony Oblackie.Dzieki
                  jego kontakta z Benedyktem XVI rozpoczela sie od wczoraj czystka w Toronto
                  wsrod Zakonu Oblackiego.
                  • oborovy Re: Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 18:30
                    Co konia obchodzi, ze sie woz przewrocil ... pomyliles watki, Gromie3!
                    • grom3 Re: Oborowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.06.05, 18:32
                      Babe z wozu konia lzej.
    • yossarian18 A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę z 14.06.05, 18:33
      pogormcą czarnej mafii wielkim towarzyszem Fidelem z Kuby???
      A Twój text nt. cioci dobry;)
      • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 18:36
        Co fakt to fakt - Fidel mial dosc slaby plan gospodarczy, ale czarnym troche
        krwi utoczyl ... Viva Fidel
        • yossarian18 Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 18:43
          Powiedz jak lubi Fidel? Od tyłu, na Hiszpana, Araba czy może grupowo, we
          czwórkę tzn. Fidel, ty, Marquez i Stone??
          • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 19:46
            Nie ma chyba wiekszego kobieciarza niz Marquez - dziwie sie, ze nie wiesz ...
            • yossarian18 [...] 14.06.05, 19:47
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 20:06
                Fidel mial nawet obozy dla homo-niepewnych wiec o czym bredzisz?
                • grom3 Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 20:49
                  yossarian w Kanadzie jest bardzo duzo komunistow te 3% to
                  radykalowie,przewodnia sila narodu Kanadyjskiego jest partia czerwona
                  Liberalna.Nawet wydawali ksiazeczki jak Mao Tse Tung,w kradziezach przebijaja
                  wszystkich kradna miliardy i to zgodnie z prawem.Chociaz zimy kraj w zimie
                  teraz upaly 40 stopni,wszedzie gdzie sie nie obejrzysz czerwono i hasla
                  przewodnia sila narodu partia Liberalna.Ja zawsze im mowie tym u gory ze
                  komunisci w Polsce w porownaniu z wami byli brylantowi.
        • grom3 Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 18:43
          Tak Fidel wiedzial co robi mysle ze taki Fidel przydalby sie w Polsce w tej
          chwili i postawil czrna mafie na bacznosc.
        • dupekzoledny Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 18:44
          chwała fidelowi.
          • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 19:25
            Koscioly pozamienial w magazyny, jednak odkad Ruscy przestali im pomagac to
            stoja one puste ... nawet Cubanos w Miami nie chodza do kosciolow - to zabobon!
            • grom3 Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 19:32
              Widac Fidelowe nauki nawet na Florydzie nie poszly w las.
              • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 19:34
                Jak raz dziecku pokazesz, ze zamiast w niedziele tracic czas na bzdety w
                kosciele i mozna pojechac na lono natury albo pograc sobie w bejzbola, to
                zostanie na cale zycie!
            • yossarian18 Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 19:33
              Skąd tylu miłośników bandyty z Kuby w Kanadzie? Komunistyczna partia Kanady ma
              poparcie zaledwie 0,3%.
              prawy.pl/czytaj.php?id=3526&dz=felietony
              • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 19:35
                A skad oni maja miec komunistow w Kanadzie? To zimny i pokryty sniegiem kraj ...
                • yossarian18 Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 19:38
                  To skąd ty piszesz, oborovy? Chyba nie z Polski, chociaż kiedyś pojechałeś w
                  interesach do Japonii??
                  • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 19:40
                    Ty sie lepiej zainteresuj gdzie jezdzi Rycyk i za czyj szmal
                    • yossarian18 [...] 14.06.05, 19:49
                      • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje się na intymną schadzkę 14.06.05, 20:03
                        Od kiedy tak zniegrzeczniales?
                        • yossarian18 [...] 14.06.05, 20:03
                          • oborovy Re: A kiedy oborovy udaje sie˛ na intymna˛ schadzk 15.06.05, 00:59
                            Powinienes sie uczyc na bledach Wielkiego Polaka - jak nie ma s nic do powiedzenia to nie
                            gadaj, bo wychodzi z tego takie gledzenie jak Marudnego!
    • henryk.log Re::))))))))))))))))) n/t 14.06.05, 19:38

• buraque Re::))))))))))))))))) n/t ::))))))) znowu n/t 14.06.05, 20:04

• imagistyk Skąd to zdziwienie ? 14.06.05, 21:05
          W normalnym kraju kobieta także może być księdzem.
          • oborovy Re: Skąd to zdziwienie ? 14.06.05, 21:31
            Moja ciocia na poczatku miala lekkie klopoty i rozne uszczypliwosci, ale jak
            zobaczyli jak pieknie robi lody to jej darowali ...
    • lala.laleczna Czy oborowa głosowała na lewicę w końcu, czy 15.06.05, 13:48
      jeszcze nie ma prawa wyborczego?
      Bo jeśli jeszcze jesteś niepełnoletnia, to wolno ci pisać takie bzdury.
      Ale jeśli głosowałaś na lewiznę, to teraz nie masz prawa krytykować dotacji dla
      kościoła, Pani z Obory.
      • oborovy Kazdy glosuje jak uwaza! 15.06.05, 15:10
        • lala.laleczna To oczywiste. Ale człowiek obdarzony więcej, niż 15.06.05, 15:33
          jedną komórką, nie głosuje na złodziei, czyli na lewiznę.
          A po drugie, jeśli ktoś narzeka, że pieniądze budżetowe idą na kościół, a
          jednocześnie ten ktoś głosował na lewicę, to znaczy, że ten ktoś jest bezdennie
          głupi.
          • gosc.z.korony a ,,lala.laleczna'' niczym dzwon 15.06.05, 15:40
            wciąż ten sam wybija ton...
            i obraża...
            i potwarza...
            Widać takie gusta ma.
            Pani Starsza... he! he! he!
            szarych komórek SKARBNICA ;-)))
            JAK MASZ ICH TAK WIELE, TO SIĘ W KOŃCU NIMI PODZIEL.
            ALBO UJAWNIJ ICH ISTNIENIE ;-)))
            Czyli: bez obelg i do rzeczy!
            Bo argumentów Ci brak, aż trzeszczy.
            • lala.laleczna Do rzeczy, człowieku. Ja wiem, że o moich zaletach 15.06.05, 15:45
              można pisać w nieskończoność, ale meritum sprawy nie tego dotyczy.
              Raz jeszcze, specjalnie dla ciebie, tłumaczę, na czym rzecz polega:
              jeśli ty i oborowa macie pretensje o finansowanie kościoła, a głosowaliście na
              SLD, to jesteście pozbawieni zdolności logicznego myślenia. I nie ma w tym
              obrazy. Trzeba nie myśleć, aby nie umieć powiązać faktu, że:
              - to lewica rządzi od lat
              - to lewica dysponuje pieniędzmi budżetowymi.
              Zrozumiało dziecko wreszcie, czy mam założyć osobny wątek - dla osób
              trudnołapliwych - na czym polega związek między wyborami parlamentarnymi w
              wydatkowaniem środków budżetowych?
              Wystarczy, że poprosisz.
              • oborovy Re: Do rzeczy, człowieku. Ja wiem, że o moich zal 16.06.05, 17:46
                krk kradnie od poczatku swego istnienia!
    • wacek44 Pytanko 15.06.05, 15:44
      Czy piszesz "ciocia" dlatego, że ma inne preferencje seksualne ? W takim
      przypadku jesteś nietolerancyjny bo ubliżasz osobie, która najpiękniej kocha.
      Nalezy mówić "gej, homoseksualista" a nie ciocia. Oj, nieładnie. Narażasz się
      poprawnym politycznie.
      • super_maruda Re: Pytanko 15.06.05, 16:02
        To wujek Oszoloma jezdzil na rowerze, prawda?
        • mmkkll Taa... Bez siodełka...Taki był ubogi. 15.06.05, 16:05
          • super_maruda Re: Taa... Bez siodełka...Taki był ubogi. 15.06.05, 16:58
            A na pedaly mial, mam nadzieje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka