Dodaj do ulubionych

Policja bada sprawę strzelania do wizerunku JP II

15.06.05, 11:45
tez mi afera, phi

W kazdym cywilizowanym kraju mozna sobie postrzelac do jakiegokolwiek
wizerunku i jest OK. Tylko u nas swiete oburzenie.
Obserwuj wątek
    • trydzyk Policja bada sprawę strzelania do wizerunku JP II 15.06.05, 11:48
      Niech zyje milosierdzie zgodnie z nauczaniem JPII!!!!!!
      • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:21
        Dzieki wlasnie temu milosierdziu, o ktorym zreszta wyrazasz sie z takim
        przekasem, ci panowie chodza jeszcze zdrowo i calo po ziemi! Gdyby sobie
        postrzelali w dowod uznania do portretu Homeiniego w Iranie, albo jakiegos
        przywodcy religijnego w Arabii Saudyjskiej, Kuwejcie, Indiach albo Katarze, nie
        mowiac juz o Pakistanie, Afganistanie czy Iraku, juz dawno znalezliby sie na
        lonie Allaha. Zapewne to samo staloby sie z nimi w Chinach, gdyby tak wyrazali
        swoje uznanie o czlonkach Prezydium KC KPCH.
        • grzegorzlubomirski Myslisz sie 15.06.05, 14:10
          W tych krajach sprawa ta zajelaby sie policja tak jak to sie dzieje w Polsce.
          Moj przedmowca dlatego uzyl formy "cywilizowany" kraj, kotrym Polska jak
          wiadomo nie jest.
          • amdrzej11 Re: Myslisz sie 15.06.05, 14:20
            Jestes i naiwny i niemadry (mam nadzieje, ze to tylko to), bo wierzysz w sile
            cywilizacji w wymienionych przeze mnie krajach, jak rowniez, bo nie uwazasz
            Polski za kraj cywilizowany!
            • kropekuk Gdyby nie ci wasi balwochwalcy, to moze jakos 15.06.05, 14:22
              byscie pasowali do cywilizacji - niestety, tej ludowo-ludycznej egzotyki ciut u
              was za duzo ;)
              • amdrzej11 Re: Gdyby nie ci wasi balwochwalcy, to moze jakos 15.06.05, 14:24
                A wkrotce bedzie nas wiecej niz was! :-)
                • grzegorzlubomirski A kto uwaza? 15.06.05, 14:46
                  Wystarczy sie pociagiem przejechac, pomijajac juz takie sprawy jak ta z
                  papiezem.
                  • amdrzej11 Re: A kto uwaza? 15.06.05, 14:52
                    Kilka lat temu nie mozna bylo w Polsce, w normalnych warunkach, wypic kawy,
                    herbaty, nie mozna bylo smacznie zjesc, ani wejsc do czystej toalety. Niemcy
                    i Francuzi mowili o pijanych robotnikach i polnische wirtschaft. Teraz boja sie
                    polskich hydraulikow tak bardzo, ze zabijaja wlasne ukochane "dziecko".
                    • kropekuk Ksenofobia maniakalna? Przeciez czysta toaleta to 15.06.05, 16:01
                      NORMA, o ktorej sie nie mowi. A BALWOCHWALSTWO i TOTEMIZM w Europie jest wiecej
                      nizli egzotyczny;)
                      • amdrzej11 Re: Ksenofobia maniakalna? Przeciez czysta toalet 15.06.05, 16:27
                        Z normami jest tak, jak z toaletami w Niemczech i w Szwecji. Kiedys musiales
                        jechac do Niemiec albo Szwecji zeby wysikac sie w cystej toalecie, a niedlugo
                        pewnie bedzie odwrotnie. Kiedys nachalnie demonstrujacy i agresywnie domagajacy
                        sie niezasluzonych praw homoseksualista byl na ulicach Europy stworzeniem
                        egzotycznym, teraz juz nie.
                        • baby1 A jak muchy obsrają portret najjaśniejszego JP II, 15.06.05, 16:52
                          to czy trafi się do pierdla?
                          • amdrzej11 Re: A jak muchy obsrają portret najjaśniejszego J 15.06.05, 16:54
                            To zalezy kto bedzie mucha!
                            • mangold Re: A jak muchy obsrają portret najjaśniejszego J 15.06.05, 17:00
                              amdrzej11 napisała:

> To zalezy kto bedzie mucha!

Najlepie, żeby to vbyła lewicowa mucha, bo wtedy bedzie się mocno oburzać.....
    • lotokot Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 11:49
      Przypomina mi się "zabójca Stalina" z Herlinga-Grudzińskiego.
      Oczywiście nie mam na celu porównywania tych 2 postaci, tylko zwrócenie uwagi,
      że niedługo możemy mieć u nas do czynienia z nową wersją kultu jednostki...
      • frankyy Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 12:45
        "...niedługo możemy mieć do czynienia.."????
        a to co się dzieje od czasu śmierci JPII to nie jest kult??? przecież Watykan
        już zdecydował że można się do niego modlić, a co będzie jak ogłoszą go świętym?
        Polskim katolikom Chrystus nie jest potrzebny, wolą półbogów w osobach
        świętych, kłania się starożytna rzymska tradycja.
      • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:28
        To nie porownuj, bo sie osmieszasz.
        1/"Kult jednostki" dotyczy osob zywych.
        2/Jest chyba roznica miedzy Stalinem, Hitlerem, Pol Potem, Mao Tse Tungiem
        a Janem Pawlem VII! Moze tu chodzi jedynie o wyrazy szacunku, uznania
        i podziekowania za wszystko co dla Polski, Polakow i swiata zrobil polski
        papiez. Wyrazy uznania dla osoby wybitnej w skali swiatowej?
        • kropekuk Czesc sp.papiezowi, ale CO ma do tego byle obrazek 15.06.05, 13:56
          byle malarza z jego wizerunkiem? Magia sympatyczna vel homeopatyczna? A moze po
          prostu to nieznosne papistyczne BALWOCHWALSTWO?
          • mangold Re: Czesc sp.papiezowi, ale CO ma do tego byle ob 15.06.05, 13:59
            Porządkowałem ostatnio książki i z którejś wypadł jakiś stary obrazek z JP II,
            wizerunkiem dotknął podłogi..... uffff... dobrze,że nikt tego nie widział ....:-))
            • kropekuk A moze to byl ZNAK? Dzwon do o.Rydzyka ;) 15.06.05, 14:01

• amdrzej11 Re: A moze to byl ZNAK? Dzwon do o.Rydzyka ;) 15.06.05, 14:23
                Dla mnie ZNAKIEM jest twoj nik.
                • mangold Re: A moze to byl ZNAK? Dzwon do o.Rydzyka ;) 15.06.05, 14:24
                  amdrzej11 napisała:

> Dla mnie ZNAKIEM jest twoj nik.

:-DD nick....

bezczelni... ;-DD pamiętaj ...
                  • amdrzej11 Re: A moze to byl ZNAK? Dzwon do o.Rydzyka ;) 15.06.05, 14:29
                    Wyjsciem ze slepej uliczki wcale nie jest walenie glowa w mur, a liczenie
                    piegow na slicznej twarzy Nicole Kidman, racjonalnym dowodem na jej brzydote!
                    • mangold Re: A moze to byl ZNAK? Dzwon do o.Rydzyka ;) 15.06.05, 14:30
                      amdrzej11 napisała:

> Wyjsciem ze slepej uliczki wcale nie jest walenie glowa w mur, a liczenie
                      > piegow na slicznej twarzy Nicole Kidman, racjonalnym dowodem na jej brzydote!

Chłopie !!! Przecież ona jest śliczna !!!
                      • mangold Re: A moze to byl ZNAK? Dzwon do o.Rydzyka ;) 15.06.05, 14:32
                        ..właśnie dzięki tym piegom !!!!!
                        • amdrzej11 Re: A moze to byl ZNAK? Dzwon do o.Rydzyka ;) 15.06.05, 14:33
                          A co ja napisalem?
                          • mangold Sorry..nie doczytałem.. :-)) 15.06.05, 14:35
                            skończyłem w następnym poście...
          • amdrzej11 Re: Czesc sp.papiezowi, ale CO ma do tego byle ob 15.06.05, 14:22
            Czy juz sprawdziles co znaczy slowo "kuk" po szwedzku? Mozesz tez sprawdzic
            slowo "kropen". Polecam!
            • kropekuk Argument zaiste godny TOTEMISTY z IV RP ;) 15.06.05, 16:03

• trydzyk Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:16
          > 1/"Kult jednostki" dotyczy osob zywych.

No i dopoki JPII zyl, taki kult jednostki istnial.

> 2/Jest chyba roznica miedzy Stalinem, Hitlerem, Pol Potem, Mao Tse Tungiem
          > a Janem Pawlem VII! Moze tu chodzi jedynie o wyrazy szacunku, uznania
          > i podziekowania za wszystko co dla Polski, Polakow i swiata zrobil polski
          > papiez. Wyrazy uznania dla osoby wybitnej w skali swiatowej?

Ale oni nie strzelali do JPII, tylko do jakiegos obrazka! Nie widzisz roznicy?

F.
        • battosai Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 15:06
          Kto to był Jan Paweł VII?
          • trydzyk Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 15:21
            > Kto to był Jan Paweł VII?

JPII byl tak wybitnym czlowiekiem, ze juz numer II przestaje wystarczac na
            okreslenie jego zaslug :))))))))

F
    • mis22 JP II nowym bogiem w Polsce? 15.06.05, 11:49
      Nie podoba mi sie strzelanie do wizerunku konkretnych ludzi. Ale nominacja
      Jana Pawla II na nowego boga w Polsce przypomina mi kraj afrykanski gdzie sa
      ciagle plemiona modlace sie do wielu bogow.
      • amdrzej11 Re: JP II nowym bogiem w Polsce? 15.06.05, 13:30
        Wymysliles to ad hoc, czy to temat twojej pracy habilitacyjnej?
        • kropekuk A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wieku... 15.06.05, 14:16
          Jako kontreformataor i handlarz falszywych relikwi. A nawet i wspolczesnie -
          jako wziety szaman ;)
          • amdrzej11 Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:26
            Ja j u z zrobilem kariere!
            • mangold Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:27
              amdrzej11 napisała:

> Ja j u z zrobilem kariere!

W Kurii ???
              • amdrzej11 Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:32
                Przechodzilem w ciagu mojego zycia obok dwoch albo trzech. Swietnie sie
                prezentowaly! Niezla architektura, zadbane otoczenie i przyciete trawniki.
                • mangold Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:33
                  amdrzej11 napisała:

> Przechodzilem w ciagu mojego zycia obok dwoch albo trzech. Swietnie sie
                  > prezentowaly! Niezla architektura, zadbane otoczenie i przyciete trawniki.

Bo za państwową kasę...hehe...
                  • amdrzej11 Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:39
                    Nie wierze! Nie ma to dla mnie jednak wiekszego znaczenia. Szpital na Banacha
                    w Warszawie, Marszalkowska, siedziba SLD, czy szpitale kliniczne PAM w
                    Szczecinie, tez za panstwowa!
                    • mangold Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:41
                      Wole jednak żeby Kuria funkcjonowła raczej na Twoich darowiznach....;-DD
                      • amdrzej11 Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:44
                        Kuria, i to co w niej, nalezy do dziedzictwa narodowego, czy sie tobie podoba,
                        czy nie. Dzieci maja moralny obowiazek troszczyc sie o swoich rodzicow!
                        • mangold Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:46
                          amdrzej11 napisała:

> Kuria, i to co w niej, nalezy do dziedzictwa narodowego, czy sie tobie podoba,
                          > czy nie. Dzieci maja moralny obowiazek troszczyc sie o swoich rodzicow!

????????? oł fak !! Ty tak serio ?????????????????//
                          • amdrzej11 Re: A ty bys zrobil prawdziwa kariere w XVII wiek 15.06.05, 14:52
                            Jak zwykle...
    • mangold Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 11:54
      Godne potepienia zachowanie.... tak samo jak palenie kukieł Millera lub
      Balcerowicza, ale wtedy jakoś nikt nie protestował .....
      • kubecek Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 12:17
        A co w tym niewlasciwego?
        Wojtyla - jak kazdy nieboszczyk - rozklada sie teraz w ziemi
        i rownoczesnie jak kazdy umarly - oczekuje na osadzenie przez Boga za swoje
        grzechy.
        komiksy.own.pl/
      • rob11111 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:22
        Do mangolda: I wtedy też protestowano (np. strzelanie do tarczy z podobizną
        Balcerowicza), tylko Szanowny nie chcesz zapewne o tym pamiętać. Komentarz
        nasuwa się jeden: "Spokojnie, to tylko mangold" (lub posty mangolda).
        • mangold Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:30
          ..ale to był tylko Balcerowicz... hehe... mimo, że JP II był mi obojętny, ja
          jednak potępiam Bractwo Kurkowe.... zaczyna się od rzucania jajek, kończy na
          koktajlach Mołotowa, pamiętaj o tym...z Bogiem..hehe
          • amdrzej11 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:35
            Protestowano wtedy tez(!), tylko twoja pamiec jest wybiorcza (ha, co za gra
            slow) albo krotka. Moze byc jeszcze pod dominujacym wplywem zlej woli.
            P.S. Ciekawe jak wyjdziesz z tej slepej uliczki, w ktora wlazles sam
            i nieproszony.
            • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:41
              amdrzej11 napisała:

> Protestowano wtedy tez(!), tylko twoja pamiec jest wybiorcza (ha, co za gra
              > slow) albo krotka. Moze byc jeszcze pod dominujacym wplywem zlej woli.
              > P.S. Ciekawe jak wyjdziesz z tej slepej uliczki, w ktora wlazles sam
              > i nieproszony.

Jakoś nie mogę znależć Twoich postów z protestami...hehe.. dopiero gdy chodzi o
              JP II się ocknąłeś.. ale przecież Balcerowicz nie jest santo subito...hehe
              • amdrzej11 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:01
                Chrzanisz stary! Gdybys n a p r a w d e przesledzil posty wyslane przeze mnie
                w obronie Balcerowicza, to zobaczylbys bez trudu, ze bronilem go przynajmniej
                dwadziescia (jezeli chodzi o laczna ilosc postow) razy bardziej intensywnie!
                • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:06
                  amdrzej11 napisała:

> Chrzanisz stary! Gdybys n a p r a w d e przesledzil posty wyslane przeze mnie
                  > w obronie Balcerowicza, to zobaczylbys bez trudu, ze bronilem go przynajmniej
                  > dwadziescia (jezeli chodzi o laczna ilosc postow) razy bardziej intensywnie!

Naprawde próbuje znaleźć, ale coś ciężko mi sie Twoje posty czyta ... Mam
                  nadzieję, że to wina upału, a nie stylu ...?? ;-P
                  • amdrzej11 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:34
                    Podejrzewam, ze to upal i c o s jeszcze!
                    • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:35
                      amdrzej11 napisała:

> Podejrzewam, ze to upal i c o s jeszcze!

Jednak styl przyciężkawy ...??
                      • amdrzej11 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:41
                        Przyganial kociol garnkowi... :-)
            • terazoszolom Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 15:13
              ale oczywiście balcer to jest bożek dla pier-nych liberałów odpowiedzialnuch za
              kilkumilionowe bezrobocie i nędzę w Polsce!!!

koszmar że ten cymbał pseudoekonomista ma takie wpływy obojętnie czy rządzi
              lewica czy prawica człowieka bierze kur.ica!!!
          • rob11111 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:38
            Napisałeś, że nie protestowano, teraz coś innego. Już raz Tobie udowodniłem, że
            nie wiesz co piszesz. Twoje posty świadczą, że masz szansę zostania "katolikiem
            ostatniej szansy". Z Bogiem.
            • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:43
              rob11111 napisał:

> Napisałeś, że nie protestowano, teraz coś innego. Już raz Tobie udowodniłem, że
              >
              > nie wiesz co piszesz. Twoje posty świadczą, że masz szansę zostania "katolikiem
              >
              > ostatniej szansy". Z Bogiem.

Masz chyba kłopoty z prawidłowym zrozumieniem tekstu, ale to juz nie moja
              wina... Co to jest katolik ostatniej szansy ?? :-D Brzmi wyjatkowo złowieszczo ...
              • rob11111 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:45
                Nie, nie złowieszczo. Będziesz miał szansę i Ją wykorzystasz. Z Bogiem.
                • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:47
                  rob11111 napisał:

> Nie, nie złowieszczo. Będziesz miał szansę i Ją wykorzystasz. Z Bogiem.

Ty mi ją dasz ?? Czy Jezus się pofatyguje ??
                  • rob11111 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:49
                    Będziesz miał szansę, mangold i Ją wykorzystasz, tak jak wykorzystał ją ten na
                    krzyżu, obok Jezusa. On ją Tobie da. Z Bogiem.
                    • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:54
                      rob11111 napisał:

> Będziesz miał szansę, mangold i Ją wykorzystasz, tak jak wykorzystał ją ten na
                      > krzyżu, obok Jezusa.

Usciślijmy-ten z prawej czy z lewej ...??
                      • rob11111 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 13:58
                        Pisałem o wykorzystanej szansie (a właśnie mi zarzucasz nierozumienie tekstów,
                        hehehe). Z Bogiem, dobry człowieku.
                        • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:00
                          rob11111 napisał:

> Pisałem o wykorzystanej szansie (a właśnie mi zarzucasz nierozumienie tekstów,
                          > hehehe). Z Bogiem, dobry człowieku.

Chyba sie nie zrozumiemy...nie te fale...z Bogiem jeszcze lepszy człowieku.... :-DD
                          • amdrzej11 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:04
                            Znowu wlazes w slepa uliczke, i nie umiesz z niej, jak czlowiek madry, wyjsc.
                            Przestan walic glowa w sciane - to nie jest rozwiazanie!
                            • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:07
                              amdrzej11 napisała:

> Znowu wlazes w slepa uliczke, i nie umiesz z niej, jak czlowiek madry, wyjsc.
                              > Przestan walic glowa w sciane - to nie jest rozwiazanie!

Wskaż mi wyjście, proszę Cię jak człowiek mądrego człowieka.....
                              • amdrzej11 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:48
                                1/Odwroc sie plecami do muru.
                                2/Otworz szeroko oczy.
                                3/To co widzisz nie jest snem. To jest wyjscie, to wolny swiat!

• mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:50
                                  amdrzej11 napisała:

> 1/Odwroc sie plecami do muru.
                                  > 2/Otworz szeroko oczy.
                                  > 3/To co widzisz nie jest snem. To jest wyjscie, to wolny swiat!
                                  >
                                  >
                                  > 1/stań twarza do muru
                                  2/zamnkij mocno oczy
                                  3/ i śnij-tak fajnie by mogła wyglądać Polska gdybyśmy się między soba głupio
                                  nie żarli !!!!
                                  • amdrzej11 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:55
                                    Akurat to nie jest "zarcie", to zwykle urabianie norm, ktore beda za jakis czas
                                    obowiazywly w naszym kraju. Swiat, ktory sie rusza i zmienia - zyje!
                                    • mangold Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 14:57
                                      amdrzej11 napisała:

> Akurat to nie jest "zarcie", to zwykle urabianie norm, ktore beda za jakis czas
                                      >
                                      > obowiazywly w naszym kraju.

Mozesz coś więcej o tych normach napisać... może mi się spodobają ...
                                      • amdrzej11 Re: Jakoś wtedy nie protestowałeś ... 15.06.05, 15:06
                                        Jeszcze nie wiem jakie beda. Czas pokaze.
      • kiminohikari Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:27
        mangoldzie!!!
        stawianie jp2 w jednej linii z millerem i balcerowiczem pewno tez podpada pod obraze uczuc religijnych -_o

ima no watashi ha, sabishii kedo,
        ...sabishii no kana a?

[(cbr) Ma Maladie] i read on the internet that you can't fuck a live goose without it dying :(
        [a o z o r a] aww
        [a o z o r a] i hate geese, i'd fuck one anyway
        • mangold Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:31
          kiminohikari napisał:

> mangoldzie!!!
          > stawianie jp2 w jednej linii z millerem i balcerowiczem pewno tez podpada pod

Obawiam się, że nie długo stawianie JP II na równi z Bogiem będzie co najmniej
          nietaktem, jeżeli nie gorzej... :-DD
        • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:41
          Nie sadze, i zapewne 93 - 95% Polakow, tez nie! Z krzywej Gaussa wynika, ze 5-7%
          kazdej populacji to matolki (w orginale - idioci). Pewnie ci uwazaja co innego.
          Mysle rowniez, ze gdzies w tym przedziale jest tez twoje miejsce.
      • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:30
        Protestowali! Nie przesadzaj!
        • mangold Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:32
          Uśmiechem na ustach ?? Ciekawa forma protestu...buahahahaha :-DD
          • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:43
            Jak juz wczesniej pisalem wlazes w slepa uliczke. Ciekawe jak z niej z twarza
            wyjdziesz?
            • mangold Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:46
              amdrzej11 napisała:

> Jak juz wczesniej pisalem wlazes w slepa uliczke. Ciekawe jak z niej z twarza
              > wyjdziesz?

A czemu "ślepą"?? Bo temat dotyczy papież? Fakt, mówić w Polsce o JP II można
              tylko na klęczkach.... o to Ci chodzi ??
              • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:05
                Nie chodzi o papieza, chodzi wylacznie o zaulek intelektualno - emocjonalny. :-)
                • mangold Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:08
                  amdrzej11 napisała:

> Nie chodzi o papieza, chodzi wylacznie o zaulek intelektualno - emocjonalny. :-
                  > )

Ale Ty też wpadłeś w ten zaułek, tylko z drugiej strony... :-D To co ?? Chyba
                  kończymy ..??
                • henio56 szkoda klawiatury na takie bzdury ! CHWDDewotom 15.06.05, 14:13
                  CHWDP, kojarzy mi się nie wiem czemu z papiestwem
                  • amdrzej11 Re: szkoda klawiatury na takie bzdury ! CHWDDew 15.06.05, 14:57
                    Ja wiem czemu! Przespales troche lekcji w szkole!
    • feliks-50 Posiadający broń powinni mieć choć trochę rozumu ! 15.06.05, 12:05
      A ci okazali się zwykłymi palantami !!
      Powinni strzelać do d... swojego szefa.
    • wanda43 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 12:07
      Ciekawszych zajec widac nie mają.Łatwiej prowadzic bzdurne dochodzenie,niz
      odnalezc np. zlodzieja samochodowego albo wlamywacza.
      Niech ida na pielgrzymke,pomodlic sie o rozum.Moze pomoze.
    • agrafek Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 12:13
      princealbert napisała:

> tez mi afera, phi
      >
      > W kazdym cywilizowanym kraju mozna sobie postrzelac do jakiegokolwiek
      > wizerunku i jest OK. Tylko u nas swiete oburzenie.
      W niektórych cywilizowanych krajach można sobie nawet postrzelać do desygnatów
      tych znaków>:).
      Czasami odrobina dobrego wychowania oraz pewnego wyczucia mogłaby wkraczać tam,
      gdzie prawo nie sięga.
      I skojarzenie - O ile wiem, opisująca strzelanie do portretów przodków scena
      w "Potopie" nie była neutralna. A mam, niestety, wrażenie, że członkowie
      bractwa kurkowego z ziemniaczanych krain Kmicicami nie są, chociaż - wedle
      własnych zeznań - rozstrzeliwywali już królów Polski.
      pozdrawiam
    • midi.max Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 12:19
      Chlopie, zrob zdjecie swojej matki i rzucaj sobie w nią nożem.

To co dla ciebie jest normalne, dla mnie, niezależnie od tego kim był dla
      ciebie JP II, jest zwykłym brakiem wychowania.
      • literka_m czy ktos z was widzial te tarcze ? 15.06.05, 12:44
        w TV ja pokazano. nikt nie strzela do wizerunku papieza. Papiez tylko "trzyma"
        tarcze do ktorej strzelano. Byla to jedna (!) tarcza ktora otrzymal zwyciezca
        zawodow. Nawet jedna kula nie trafila w namalowana postac, bo nie do niej sie
        strzelalo. Kazdy NORMALNY po obejrzeniu owej tarczy (i podobnych ktore
        pokazywali czlonkowie bractwa) zrozumie, ze to rzeczywiscie ku uczczeniu
        pamieci Wielkiego Polaka a nie odwrotnie !!!
        • amdrzej11 Re: czy ktos z was widzial te tarcze ? 15.06.05, 13:05
          Burmistrz SLD strzelal ku uczczeniu pamieci? Myslisz, ze wszyscy sa tacy glupi
          jak on, towarzystwo z tego Bractwa Kurkowego i ty?
          • mangold Re: czy ktos z was widzial te tarcze ? 15.06.05, 13:49
            Nie strzelał ku pamięci, tylko po pijaku i teraz się głupio broni, przerażony
            całą tą sprawą... Jeżeli po prostu przyzna się do błędu i przeprosi-przebaczysz
            mu ??
            • amdrzej11 Re: czy ktos z was widzial te tarcze ? 15.06.05, 14:06
              Tak! Od razu!
              • mangold Re: czy ktos z was widzial te tarcze ? 15.06.05, 14:09
                amdrzej11 napisała:

> Tak! Od razu!

:-DD Chociaż jeden normalny.....
          • literka_m Re: czy ktos z was widzial te tarcze ? 15.06.05, 14:28
            1. powtarzam pytanie zacietrzewiony czlowieku "czy widziales ta tarcze?"
            2. zanm pare pomnikow Jana Pawal II ktore ktos postawil w takim miejscu, ze
            sraja na nie ptaki. Jaka kare proponujesz i dla kogo (dla ptakow czy tego od
            planowania przestrzennego)
            3. wczoraj widzialem jak tki jeden facet splunal na ulice. Moze nie byloby w
            tym nic zlego, gdyby nie to, ze to ulica Jana PAwla II !!! Czy jako katolik
            powinienem mu obic morde ?
            • amdrzej11 Re: czy ktos z was widzial te tarcze ? 15.06.05, 15:04
              1/Tarcze widzialem.
              2/Ptaki nie mysla w kategoriach abstrakcyjnych.
              3/Za plucie na ulicy w Singapurze placi sie 500 - 1000 dolarow. Jak czytalem,
              boli to bardziej niz "obicie mordy".
              4/Ptak stoi biologicznie nizej niz ssak, czyli np: swinia. Czyzbys uwazala, ze
              ci co strzelali do portretu papieza stoja jeszcze nizej?
    • iwonaan1 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 12:47
      Po co prokuratura?Specjalne ubranka potrzebe z długimi rękawami.Prokuratura ma
      co robić,szkoda pieniędzy podatników.To problem psychiatrów.
    • amic Pytanie do redakcji Gazety Wyborczej 15.06.05, 12:55
      Czy redakcja Gazety Wyborczej uważa za stosowne używanie skrótu JPII dla
      określenia papieża Jana Pawła II. Jeżeli tak to chciałbym ostrzec, że jeżeli
      papieża Benedykta XVI zechce redaktor dla "zaoszczędzenia czcionek" określić
      B16, to tytuł przyciągnie raczej miłosników amerykańskich samolotów. Strzelanie
      do wizerunku JanaPawła II jest karygodne lecz używanie takich skrótów jest
      bezmyślnością. Tak to widzę: redaktor do redaktora - "wrzuć mi ten kawałek o
      dżej pi". Bractwo Kurkowe jest winniejsze - redakcja szkodliwsza, propagując
      takie wzorce.
      • amdrzej11 Re: Pytanie do redakcji Gazety Wyborczej 15.06.05, 13:55
        A swoja droga to wyraza w dosadny sposob przepasc, jaka dzieli poziom
        Jana Pawla II, od poziomu wiekszosci innych ludzi. Gdy ktos napisze: JP II, to
        wiekszosc Polakow, wielu Europejczykow czy Amerykanow, bez trudu domysli sie,
        o kogo chodzi, zas gdy ktos napisze : A.M , L.M, A.K, H.L, G.B II, G.S czy T.B
        - nie sadze.
    • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:14
      Cos podobnego! Nie wiesz o czym piszesz! Albo jestes glupim ignorantem albo
      masz duzo zlej woli. Sprobuj postrzelac sobie oficjalnie do portretu jakiegos
      wielkiego Zyda. Najlepiej w cywilizowanej Szwecji, Niemczech, USA, Francji,
      Wlk. Brytanii czy Holandii albo Szwajcarii. Sprobuj postrzelac sobie oficjalnie
      w USA do portretu Martina Lutra Kinga. Zrob to z portretem jakiegos znanego
      homoseksualisty, np niedawno zabitego deputowanego w Holandii. Postrzelaj sobie
      do portretu Mandeli w RPA. Zobaczysz idioto co sie stanie!
      • neceser Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 13:41
        Udowodnij ze wiesz co sie stanie, nie becz bezmyslnie.
        Czytelnicy mysla!
        • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:07
          Wiekszosc tak! Ty nie!
          • neceser To twoj dowod? 15.06.05, 15:26
            Ty w tej wiekszosci wyraznie nie jestes. DOWODY, prosze.

amdrzej11 napisała:

> Wiekszosc tak! Ty nie!
            • amdrzej11 Re: To twoj dowod? 15.06.05, 15:50
              Przeczytaj jeszcze raz swoje posty!
              • mangold Re: To twoj dowod? 15.06.05, 15:54
                Kazdemu tak piszesz ????
                • kropekuk A CZEGO ty wymagasz od glownego szamana 15.06.05, 16:07
                  TOTEMIZMU polskiego? Ja nie oczekuje wiecej nizli BESZCZELNOSCI ;)
                  • mangold Re: A CZEGO ty wymagasz od glownego szamana 15.06.05, 16:11
                    A możewszystkie jełopy z Młodzieży Weszpolskiej maja dysortografię ?? Wtedy
                    chyba nie moglibyśmy sie z nich śmiać... to też jest nieuleczalne, jak
                    homoseksualizm .. hehe, który tak chętnie by leczyli ( oczywiście bejsbolem i
                    kamieniem, bo witaminy to za mało..... a może sterydami to się leczy ..hehe..
                    no, nie o to szlachetnej młodzieży nie można podejrzewać ...buahahahaha)
                  • amdrzej11 Re: A CZEGO ty wymagasz od glownego szamana 15.06.05, 16:29
                    Bezczelnosci czy nieszczelnosci? Co masz na mysli?
                    • kropekuk Bys nie lal w gacie przed PiSuarem. Lepiej lej na 15.06.05, 16:41
                      LPR. A moze to tez "profanacja"?
                      • amdrzej11 Re: Bys nie lal w gacie przed PiSuarem. Lepiej le 15.06.05, 16:55
                        To ekshibicjonizm!
                • amdrzej11 Re: To twoj dowod? 15.06.05, 16:28
                  Oczywiscie, ze nie! Sprawdz!
        • literka_m Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:31
          zadna, powtarzam zadna kula nie zostala wystrzelona do zadnego portretu. gdybys
          krzykaczu zobaczyl najpierw ta tarcze, to bys zrozumial, ale ty wolisz drzec
          morde
          • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 15:49
            Veni vidi vici!
      • ukos Po co to święte oburzenie? 15.06.05, 14:15
        amdrzej11 napisała:

> (...) jestes glupim ignorantem albo
        > masz duzo zlej woli. (...)

Przecież gnojek w ten sposób tylko opłakuje upadek komuny, swojej zdechłej
        matki-partii. Mnie zaś ten jego ból sprawia ogromną i nieukrywaną satysfakcję.
        Jałowość, beznadziejność i bezcelowość komuszego skomlenia za Leninami,
        Stalinami, Gierkami i jakimi tam jeszcze marksistowskimi bóstwami jest dla
        Polaka czymś niezwykle pokrzepiającym.
      • princealbert Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:16
        nic sie nie stanie. To kwestia mniej lub bardziej gustownej zabawy ale na pewno
        nie jest przestepstwem. W Wielkiej Brytanii wszyscy nabijaja sie z krolowej,
        premiera i wszystkich innych publicznych osob. I to jest normalne.

W Polsce niestety obowiazuje postawa - na kolanach. A gdy w gre wchodzi religia
        to mozemy z powodzeniem porownac sie do Iranu.
        • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 15:44
          To tak jak i w Polsce! Dowcipow na temat politykow, duchownych i innych osob
          publicznych kraza tysiace! Badz laskaw i sprawdz jednak co sie stanie z toba
          w Wlk. Brytanii, jak bedziesz o f i c j a l n i e strzelal tam do portretu
          krolowej albo premiera!
    • konopnyjasio Głupcy!!!! 15.06.05, 13:20
      Jesto odmienność kulturowa.W taki sposób okazują swój szacunek.Trzeba być
      debilem,aby tego nie pojąć.A na marginesie:JPII to był normalny człowiek,więc
      nie ma co robić z niego półboga.amen.
      • rangerek Re: Głupcy!!!! 15.06.05, 14:31
        Obraza uczuć religijnych??? to niech z powództwa cywilnego skarżą ci co ichto
        obraziło - a nie za pieniądze wszystkich podatników.
        rozumiem ze prawo dopuszcza mozliwosc wszczecia z urzedu, ale to chyba w jak
        ktos za przeproszeniem odda mocz na Koran (jak to mialo miejsce w ktoryms
        wiezieniu z Talibami), a nie jak ktoś strzela do tarczy OBOK wizerunku byłego
        przywódcy odłamu ruchu religijnego (notabene największego ruchu).
        A poza tym wszystkim tym, którzy tak bardzo starają się byc bardziej papiescy od
        samego papieża, zadam pytanie - czy zbawienie można osiągnąć przez pośredników
        czy przez wiarę? i czy JP2 jest może Bogiem, lub jego asystentem (przeprasszam
        jeśli kogoś tym określeniem uraziłem ale nic innego mi nie przychodzi do głowy)
        że obraża to uczucia religijne - czy modlicie się do Boga czy do Karola Wojtyły?
    • rsrh Czerwone bydło albo go parodiuje (Siwiec) albo 15.06.05, 13:51
      do Niego srzela . Nie moga przezyc że walnie sie przyczynił do rozpadu komuny
      • mangold I jeszcze Korzeniowski ..... :-DD 15.06.05, 13:54

• amdrzej11 Re: I jeszcze Korzeniowski ..... :-DD 15.06.05, 14:16
          Stary, uwazam, ze twierdzenie zawarte w Twoim, nie jest jak na razie,z
          oczywistych przyczyn, prawdziwe! Za to twierdzenie: "SLD, UP = analfabeci", jak
          najbardziej!
          • mangold Re: I jeszcze Korzeniowski ..... :-DD 15.06.05, 14:21
            amdrzej11 napisała:

> Stary, uwazam, ze twierdzenie zawarte w Twoim, nie jest jak na razie,z
            > oczywistych przyczyn, prawdziwe! Za to twierdzenie: "SLD, UP = analfabeci", jak
            >
            > najbardziej!

Czy według Ciebie tak się pisze:"bezczelni" ?? Hm... Chyba nie pomagałeś im
            robić tego transparentu...?? Jeżeli tak, sorry ?? Nie chciałem Cię urazić.....
            • otawszczyk Koniecznie powolac komisje sejmowa i sprawdzic 15.06.05, 15:23
              czy moze strzelali na kolanach - wtedy wyroki zlagodzic do dozywocia.
              • amdrzej11 Re: Koniecznie powolac komisje sejmowa i sprawdzi 15.06.05, 15:36
                Niezle! A to?
                - Nazywam sie Kowalski - przedstawia sie uczniom nowy nauczyciel - a wy?
                - A my nie - odpowiada chorem klasa.
                • mangold Re: Koniecznie powolac komisje sejmowa i sprawdzi 15.06.05, 15:39
                  Wiewiórka zabawiała się cudnie drążkiem hrabiego ale kiedy spróbowała włożyć
                  orzeszki do dziupli, to pan hrabia się skonfundował... :-DD
                  • amdrzej11 Re: Koniecznie powolac komisje sejmowa i sprawdzi 15.06.05, 16:03
                    Na podworku rozmawiaja dwa koguty:
                    - Sluchaj, ty z ta biala kura to chodzisz powaznie, czy tylko dla jaj?
                    • mangold Re: Koniecznie powolac komisje sejmowa i sprawdzi 15.06.05, 16:07
                      Poproszono Benedykta XVI o modlitwę za zmarłego poprzednika. Nie odmówił......

Świnia jestem, co ??
                      • amdrzej11 Re: Koniecznie powolac komisje sejmowa i sprawdzi 15.06.05, 16:39
                        Przychodzi pacjent do lekarza a lekarz pyta:
                        - Co panu jest?
                        - Jestem homoseksualista - odpowiada zaklopotany pacjent.
                        - Ojeju, a ja taki nieuczesany - mowi doktor.

To juz dwie!

• mangold Re: Koniecznie powolac komisje sejmowa i sprawdzi 15.06.05, 16:44
                          Ale ja nie gej... hehe...
                          • amdrzej11 Re: Koniecznie powolac komisje sejmowa i sprawdzi 15.06.05, 16:47
                            Sorry! Zapomnialem o damach!
    • divak2 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:10
      >...Policja sprawdzi czy nie znieważyli oni publicznie przedmiotu czci religijnej <ciach>

To papież jest przedmiotem i w dodatku obiektem czci religijnej?
      • mangold Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:11
        divak2 napisał:

> >...Policja sprawdzi czy nie znieważyli oni publicznie przedmiotu czci reli
        > gijnej <ciach>
        >
        > To papież jest przedmiotem i w dodatku obiektem czci religijnej?
        >

Ten-tak !! od ponad 25 lat...
      • amdrzej11 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 15:47
        CH3OH! Na "zdrowie"!
    • ukos Dziarska mina płaczącego komucha 15.06.05, 14:20
      Twój głupi komentarz to pewnie płacz po upadku komuny, twojej zdechłej
      matki-partii. Muszę powiedzieć, że ten ból każdego komucha sprawia mi ogromną i
      nieukrywaną satysfakcję. Jałowość, beznadziejność i bezcelowość komuszego
      skomlenia za Leninami, Stalinami, Gierkami i jakimi tam jeszcze marksistowskimi
      bóstwami jest dla Polaka czymś niezwykle pokrzepiającym.
      • princealbert Re: Dziarska mina płaczącego komucha 15.06.05, 14:28
        Fajna mantra, nawet ma w sobie cos z poezji.

Np. 'twojej zdechłej matki-partii' - brzmi groznie.

hehehe, spadaj lepiej dziadku zajac sie ogrodkiem bo na posty w internecie sie
        nie nadajesz
    • kozaczek3 Patrzmy na to z przymrużeniem oka!!! 15.06.05, 14:21
      Lepiej będzie nam zgrać muszkę za szczerbinką.
      Amen
    • zbyszko klechistan 15.06.05, 14:34
      hahaha!!

no comments

-pusty śmiech -to wszystko
    • m15 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:38
      madry czlowiek wie co mozna robic a czego nie nalezy ,chocby prawo tego nie
      zabranialo ,burmistrz jest wyjatkowym ignorantem ,jesli nie przewidzial reakcji
      na takie zachowanie ,kmicic tez strzelal do portretów przodków billewiczówny by
      okazac im szacunek,lecz szaraczkowie tego nie rozumieli
      • panzerfaust1 OOOOOOOOOo!!!! m15 16.06.05, 20:24
        Dziecinko. do portretów w powieści p.Sienkiewicza strzelali powieściowi
        bohaterowie... Odróżniajcie fakty od wyobrażeń, bo się przykro robi. Np. w kilku
        gazetach bywały i moje "wizerunki" - mam podstawy sądzić, że mogły zostać użyte
        zamiast papieru toaletowego. Czy powinnam lecieć do sądu i domagać się obrony
        moich "dóbr osobistych"? No juz nie domagam się ukarania za obrazę jakichkolwiek
        uczuć...
        ;-DDDDDDDD
    • maribonek Sam bym sobie strzelil bo co nie cierpie 15.06.05, 14:46
      .ale afera w tym sfanatyzowanym bidnym kraju
    • brynk MIESZKANCY RAWICZA ! 15.06.05, 14:53
      Wstydzcie sie za burmistrza , przygłup Wami rządzi . Zacytuję janika z sld : -
      SPIEPRZAJ DZIADU ! . Odwołajcie takiego chama .
      • mangold Re: MIESZKANCY RAWICZA ! 15.06.05, 14:55
        brynk napisał:
        Zacytuję janika z sld : -
        >
        > SPIEPRZAJ DZIADU ! .

Nie wiem czy ktoś już Ci to mówił ...?? Cytujesz Kaczyńskiego.... naprawdę , nie
        żartuję ...
      • m15 Re: MIESZKANCY RAWICZA ! 15.06.05, 15:02
        brynk napisał:

> Wstydzcie sie za burmistrza , przygłup Wami rzadzi

nie doluj ich sa wystarczajaco mocno zdolowani tym wybrykiem i wstydza sie ,iz
        takiego ignoranta uczynili swym burmistrzem
    • brynk a moze by tak postrzelac do burmistrza Rawicza ? . 15.06.05, 14:55
      ....w jego pusty łeb. Taka osoba nie jest godna sprawowania takiego urzadu .
      Wygnac dziada na zbity ryj !
      • m15 Re: a moze by tak postrzelac do burmistrza Rawicz 15.06.05, 15:12
        brynk napisał:

> ....w jego pusty łeb. Taka osoba nie jest godna sprawowania takiego urzadu .
        > Wygnac dziada na zbity ryj !
        sam sobie odpowiedziales czy warto,oczywiscie ze nie ,to czerwone towarzycho i
        tak niczego nie zrozumie ,mózgi maja wyprane przemówieniami przeswietnych tow.z
        okazji oraz ku czci
    • terazoszolom Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:58
      zarąbista tradycja - w sam raz pasująca do menelskiej zapijaczonej Polski z
      czasów Kmicica - fajnie powspominać stare dobre czasy, ale tamta Polska była
      tak zgniła, że nawet część Polaków była zadowolona z rozbiorów (zwłaszcza z
      wyższych sfer, np. krakowski bp SOłtyk chłop i tak nie rozumiał o co chodzi)...

generalnie rzecz biorąc wzorowanie się na tamtej Polsce to obciach.
      • m15 Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 15:07
        terazoszolom napisał:

> zarąbista tradycja - w sam raz pasująca do menelskiej zapijaczonej Polski z
        > czasów Kmicica - fajnie powspominać stare dobre czasy, ale tamta Polska była
        > tak zgniła, że nawet część Polaków była zadowolona z rozbiorów (zwłaszcza z
        > wyższych sfer, np. krakowski bp SOłtyk chłop i tak nie rozumiał o co
        chodzi)...
        >

> generalnie rzecz biorąc wzorowanie się na tamtej Polsce to obciach.
        drogi oszolku jak ty malo rozumiesz ,czytasz literki czy tekst?
    • bastekjucha Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 14:59
      Osobną kwestią jest tworzenie nowych bogów, osobną szacunek dla wybitnych
      Polaków. Jeżeli Bractwo ma tak głupią tradycję od wieków to bardzo mi przykro,
      ale niech nie wymaga poważnego traktowania, takie obrządki to po prostu
      dziecinada wbrew ogólnej etyce przyjętej w tej części świata. Dla członków
      niektórych kościołów satanistycznych zaszczytem jest złożenie w ofierze swojego
      dziecka. Pojmowanie zaszczytów i nobilitacji jest więc bardzo względne.
    • battosai Re: Policja bada sprawę strzelania do wizerunku J 15.06.05, 15:04
      Kraj wyznaniowy, alleluja!

A tak na poważnie - jeśli Policja stwierdzi, że znieważono przedmiot czci
      religijnej, to potwierdzone zostanie oficjalne to, o co polscy katolicy tak
      bardzo się zawsze oburzają - że zmarły papież JPII jest w ich oczach bożkiem i
      że są zwykłymi bałwochwalcami, a na pewno nie chrześcijanami. I w ten sposób
      katolicy wkopią się sami - bo i tak źle, i tak niedobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka