klakierr 16.06.05, 09:35 Po tak bzdurnym oświadczeniu nikt nie może być zdziwiony że Belka wstąpil do partii antylustracyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hotrod404 Re: Belka: nie było podstaw, czyżby??? 16.06.05, 09:41 wystarczy spojrzeć na twarz! zielona czapka bez orzełka w koronie pasuje jak ulał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Belka: nie było podstaw, czyżby??? 16.06.05, 09:45 Dlaczego upadł wielki Związek Radziecki ? Bo esbecja dała tajne hasła kontaktowe do swych agentów w USA niejakiemu Belce, który wcale TW nie był ! Dlatego ZSRR musiał upaść, nalezy pamietać, że również : centrala moskiewska dała TW Wolskiemu rekomenadcję na REZYDENTA ale Jeruzelski jak funkcjonalny zrozumiał , ze ma zostać PREZYDENTEM to musiało spowodować upadek wielkiego ZSRR ! Odpowiedz Link Zgłoś
dupajasiu102 Mowilem ze Belka jest agentem 16.06.05, 10:54 Pamietam tlumaczenia Belki jak obejmowal premierostwo iz nie jest agentem... A ja juz wtedy sie pytalem: - skad te plotki w Sejmie? - kogo zaufanego sie wysyla do Iraku do reprezentacji calego panstwa, czasem koalicji - do rejonu bardzo trudnego, naszpikowanego specluzbami? - kto byl przy prywatyzacji najwiekszej firmy strategicznej dla panstwa Odpowiedz.: Zaufany czlowiek specsluzb, czyli niezlustrowanej WSI. Frasyniuk kiedys cichutki, teraz "blyskotliwy" przywodca prawdopodobnie tez jest, ale o tym sie nie dowiemy bo to biezacy projekt WSI ktorego teczek na prozno szukac w archiwach IPN (tam sa starocie) Cala partia demokratyczna to twor projektu specsluzb.... swego rodzaju zawor bezpieczenstwa dla calej PZPR/SLD komuny. WSI jak nikt dotad ma w tym interes bo przypomne ze PiS swego czasu byl za calkowitym rozwiazaniem WSI... A co by sie stalo z tymi kontami szwajcarskimi, z tymi wplywami itd.? Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
gizberniasty Bredzisz człowieku! 16.06.05, 11:14 <Skąd te plotki w sejmie?> Stąd, że prawica je rozpuszcza. Najlepiej kogoś nazwać agentem i niech się wynosi z polityki. Dlatego na prawie wszystkich polityków lewicy rzucane sa podejrzenia. Tylko patrzeć kiedy będą jeszcze oskarżać powiedzmy o pedofilię. Przyjdą kaczory to będą lewaków sądzić np. za to że Auganowa w gazecie na zdjęciu widział, albo pił piwo z Kulczykowego browaru :) Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Bredzisz człowieku! 16.06.05, 11:17 toż na Belkę naciskano a łon niewinny jak ta lilija, co ja wypisuję jak ojciec Hejnał ? Mam głupie pytanie czy na Blecha też naciskano ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolumb461 Re: Bredzisz człowieku! - syndrom Twardowskiego 16.06.05, 11:36 Belka, i wielu jemu podobnych, podpisalo, jak bajkowy Twardowski kontrakt z diablem, korzystajac z przywilejow (mozliwosc wyjazdu z Polski niedlugo po ogloszeniu stanu wojennego). Teraz twierdzi ze nic nie robil w rekompensacie , czyli namietnie omijal bajkowy "Rzym". Jednakze bez ww podpisu nie zdobyl by kwalifikacji merytorycznych niedbednych do kandydowania na premiera i w rezultacie pozostal by "przecietniakiem" tak w sensie materialnym jak i osobowosciowym. Reasumujac, mam nadzieje ze wszyscy "belkopodobni" trafia do karczmy co sie "Rzym" nazywa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Paranoja z teczkami 16.06.05, 12:06 gizberniasty napisał: > Skąd te plotki w sejmie? Stąd, że prawica je rozpuszcza. Najlepiej kogoś > nazwać agentem i niech się wynosi z polityki ... Stalinowcy niszczyli ludzi nazywajac ich agentami amerykanskimi. Teraz w Polsce usiluje robic sie podobnie ale nazywajac ludzi agentami sluzby bezpieczenstwa. Smutne to. Plotki i pomowienia podstawa polskiego zycia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Paranoja z teczkami 16.06.05, 12:09 No jasne dawanie i podpisywanie przez Blecha tajnych haseł kontaktowych do rezydentów- agentów naszych specsłużb w USA to plotki ! Cóz bezmózgowców nie sieją ale sami się rodzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Paranoja z teczkami 16.06.05, 13:02 > Cóz bezmózgowców nie sieją ale sami się rodzą ! Codzienna lektura twoich wypowiedzi przypomina mi tą oczywistą prawdę.... Nazywanie kogoś Żydem jest w pewnych kręgach passe, na topie jest dostarczanie "dowodów" na bycie "agentem". Zmieniają się tylko środki wyrazu, a lewica mieniąca się kłamliwie prawicą dalej stosuje te same metody. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Paranoja z teczkami 16.06.05, 13:38 kolega widzę funkcjonalny codziennie czyta ! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Paranoja z tym Belką 16.06.05, 14:11 Chłopina się czasem pokaże w telewizji. A to coś palnie, a to na kogoś nakrzyczy, a to znowu stanie sie ofiarą służb specjalnych. Też mi premier. On ma aż 17% poparcia. To dopiero niesamowite. Rozumiem Miller miał 5 jak odchodził stad jestem pełen podziwu dla jego 17%. Ten to jednak potrafi oczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: Paranoja z teczkami 16.06.05, 14:24 "kolega" pisze nie czytając? wiem już co prócz "inteligencji inaczej" jest powódem wypisywania nonsensów... Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Paranoja z teczkami 16.06.05, 15:19 no cóz kolega do lektur zalicza moją klasykę, powiem wprost, wcale tego nie wymagam! pozdrawiam Nonsens Odpowiedz Link Zgłoś
hematemesis Re: Bredzisz człowieku! 16.06.05, 19:17 Tragiczne jest w tym panstwie to ze jak Kuklinowski zdradzil POlske , jaka by nie byla byla jego ojczyzna, to zostal bohaterem. No ale on zdradzal dla amerykanow wiec byl ok. Taka moralnosc kalego. A teraz jest tak ze nawet jak jeszcze nbie mam dowodow ze ktos wspolpracowa i to ze sluzbami spec wlasnego panstwa,jakie by ono nie bylo, to juz jest agent i kluczy do miasta Krakowa raczej nie dostanie. A dowody sa tylko na podstawie gadania Konia-romana i capa-Maciarewicza ktorzy rzucaja oskarzenia na prawo i lewo. A jak sie okaze ze agentem nie jest to nawet przepraszam nie bedzie. ------------------------------------------------------- Kiedys przyjda w nocy do ciebie, wyciagna z lozka i skaza na banicje z powodoz zrozumialych tylko dla nich. A Kafka bedzie sie smial... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Mowilem ze Belka jest agentem 16.06.05, 13:36 dupajasiu102 napisała: > Pamietam tlumaczenia Belki jak obejmowal premierostwo iz nie jest agentem... > A ja juz wtedy sie pytalem: > - skad te plotki w Sejmie? > - kogo zaufanego sie wysyla do Iraku do reprezentacji calego panstwa, czasem > koalicji - do rejonu bardzo trudnego, naszpikowanego specluzbami? > - kto byl przy prywatyzacji najwiekszej firmy strategicznej dla panstwa > > Odpowiedz.: Zaufany czlowiek specsluzb, czyli niezlustrowanej WSI. > > Frasyniuk kiedys cichutki, teraz "blyskotliwy" przywodca prawdopodobnie tez > jest, ale o tym sie nie dowiemy bo to biezacy projekt WSI ktorego teczek na > prozno szukac w archiwach IPN (tam sa starocie) > > Cala partia demokratyczna to twor projektu specsluzb.... swego rodzaju zawor > bezpieczenstwa dla calej PZPR/SLD komuny. WSI jak nikt dotad ma w tym interes > bo przypomne ze PiS swego czasu byl za calkowitym rozwiazaniem WSI... > > A co by sie stalo z tymi kontami szwajcarskimi, z tymi wplywami itd.? > > > Sebar > sebar_rysiu@yahoo.co.uk LECZ SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 juz ci wysylac karetke pogotowia? 16.06.05, 14:42 wszystkim kazesz sie leczyc nie masz merytorycznych argumentow? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: juz ci wysylac karetke pogotowia? 16.06.05, 16:51 nie, tylko oszołomom jak ty LECZ SIE! Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 W ogole to sluzby specjalne zafundowaly nam III RP 16.06.05, 14:10 gdyby nie one i ich przydupasy: Walesa, Frasyniuk, Mazowiecki, Kuron, Michnik i szereg innych, zylibysmy spokojnie i bezpiecznie w PRL pod swiatlymi rzadami Maciej Giertycha i Wojciecha Jaruzelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: W ogole to sluzby specjalne zafundowaly nam I 16.06.05, 14:22 o kolega widzę filozof ! jak to się stało, ze teraz żyjemy w prl bis ? cud łońskiego roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 żyjemy? znając życie to kolega żyje w USA 16.06.05, 16:13 ja żyję w Polsce i widzę, jak objawy PRLu cały czas zanikają - od razu nie znikną , potrzeba czasu. Jak kolega widzi co innego to jest ślepy, albo szuka winnych swoich niepowodzeń w jakichś mitycznych postPRL-owcach... Proszę mi pokazać kto niby chce wrócić do przaśnego socjalizmu? No poza Samoobroną i "prawicowym" LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: W ogole to sluzby specjalne zafundowaly nam I 16.06.05, 17:52 Ty sie widocznuie urodziles lonskiego roku, a PRL to pamietasz z kolyski Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Mowilem ze Belka jest agentem 16.06.05, 18:17 piękna opowieść. Warto na jej podstawie stworzyć scenariusz i nakręcić film, a najlepiej serial. Ale wszystko bez tytułu. Tytuł zostawić każdemu głupiemu do wyboru, aby mógł dalej wysilac swój marny itelekt. Odpowiedz Link Zgłoś
czcibora Re: Mowilem ze Belka jest agentem 16.06.05, 21:18 Przeczytałem te twoje bździny i proponuję zmanę pseudonimu z dupajasiu na kaczognojek Odpowiedz Link Zgłoś
zyks "Belka agentem był" Nie ma o tym w teczce.. A, to 16.06.05, 17:18 tym bardziej, dlatego usunęli te strony z teczki. Nie ma teczki? No, to już napewno, dlatego zwinęli jego teczkę. Nie ma go na liście Wildsteina? A, no to już z całą pewnością, wszystko jasne. To wszystko jest b. śmieszne, ale odwraca uwagę od spraw ważnych, czyni zamęt, eliminuje i niszczy wielu wartościowych i porządnych ludzi (przykładów dużo) i destabilizuje sytuację w RP. No i o to przecież chodzi. To głownie robota KGB, Moskwy i współdziałających z nią (lub akurat nie) polityków, którzy spodziewają się korzyści politycznych. A czy i na ile "teczkowcy","kataryniarze-kataryniarze" i różne szalone Bronki zdają sobie z tego sprawę, to inna rzecz. Zostawmy na chwilę na boku denatów (Był, nie był? W jakim stopniu był?, itp). Jest inny aspekt, trochę pomijany: sprawę podkręcaja mafia "historyków" (i wspomagająca ich, głodna sensacji i ewent.powiazana i zainteresowana politycznie, żurnalia). Z nikomu nieznanych skrybów, autorów przyczynkarskich dzieł w nakładzie 60 egz., moli archiwalnych lub , co najwyżej, "panów od historii" w gimnazjum stają się, ni stąd ni z owąd, piątą władzą (po mediach). Prestiż, media (tv), posady, pieniądze, kobiety, wpływy i powiązania polityczne, możliwość uznaniowego niszczenia (lub ratowania) ludzi z dostojną, poważną miną. Przykład: Hejmo - skazany, Staniszkis - ułaskawiona (jednym zdaniem w tv! - ale to wystarczy...), Wałęsa - zobaczymy, niech trochę porobi w pory.... Wystarczy kolejność spraw, albo że z jedną sprawą się pośpieszą a inną - przeciągną (wicie-rozumicie, to wymaga jeszcze dogłębnych badań, w wielu archiwach; praca historyka albowiem pośpiechu nie znosi ;) ). To jednorazowa, historyczna szansa dla całej "historycznej" mafii i oni wiedzą o tym bardzo dobrze. Trochę się żrą między sobą, ale są solidarni, jak to szakale. Ryczę ze śmiechu, jak dostojnie wypowiadają swe wyroki te różne dudki, żaryny et consortes. Ale ich podsądnym nie do śmiechu. Powstała już cała klasa tych sędziów-władców-historyków, łatwo sie tej zgrai pasożytów i uzurpatorów od żłobu i władzy nie odpędzi. Z wykonawców (o inspiracji już wspomniałam) stają się wręcz panami sytuacji. To chyba sytuacja historycznie (i w skali świata) unikalna: historycy biorą odwet za tysiąclecia marginalizacji, lekceważenia, słabych zarobków i braku wpływu na sprawy społeczne (poza niewielu gwiazdami, nie każdy od razu musi być Herodotem, ale może być lustratorem...). Ale ponieważ jest to wbrew naturze, ta szczęśliwa dla nich passa musi się kiedyś skończyć, ciekawe tylko kiedy i w jaki sposób? KGB zainteresowane jest, aby trwało to jak najdłużej, ale ciekawe, kiedy polska klasa polityczna uzna, że już nie chce się z nimi dzielić władzą, da kopa w d... i odeśle ich na właściwe miejsce, tj.do gimnazjum? Wymaga to odwagi, bo jeśli ktoś występuje przeciw temu bractwu, to jest agentem albo, o zgrozo, agentów poplecznikiem. Ale paru kariery polityczne porobi, np. taki Dudek chapnie może prezesurę IPN ect. No i piyknie, może lepiej, żeby politykiem był ktoś w wykształceniem choćby i historycznym, niż jakiś zupełny głąb. Ale to będą przecie historycy juz skażeni, pobrudzeni władzą, to widać wyraźnie na ich buźkach. Trudno powiedzieć, bo ta cała sprawa to właśnie ewenement historyczny, raczej bez precedensu, taka raptowna wrzutka sporej grupy akurat historyków do klasy politycznej. Na ogół porachunki ze "słuzbami" poprzedniego reżimu załatwiały "służby" reżimu nowego bez pomocy historyków, często na zasadzie inkorporacji - a wieszano paru, dla zadowolenia gawiedzi. Znamienne jest, że ta historyczna mafia funkcjonariuszy (czyli naprawdę winnych) się raczej nie czepia. To nie da żadnego zysku, ich rola jest jasna, lepiej łapać tych z niejasnym statutem, jest pole do własnej interpretacji i inicjatywy, a więc do wyrokowania i wykonywania władzy. Ja sama historykiem nie jestem - a może jakiś akurat historyk wskaże tutaj na podobną sytuację w historii, w podobnej skalę? I jeszcze jedno pytanie, uboczne: dlaczego w mafii historycznej w ogóle nie widać kobiet (przynajmniej w tv). Wśród absolwentów tego kierunku jest ich sporo. Za głupie? Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: "Belka agentem był" Nie ma o tym w teczce.. A 16.06.05, 17:53 Pozdrawiam SIC! Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 "zyks" nie głupio gada... 16.06.05, 18:56 ...te "dudki", "żaryny", et consortes, z naturalnie przydaną pewnej klasie ludzi bezczelnością, w dodatku rzeczywiście działają w poczuciu zupełnej bezkarności, zupełnie jak ich pierwowzory z okresu komuny... Oj myślę, że tak jak tamtym takie "dobre samopoczucie" gwarantowały służby PRL, tak tym te glejty na bezkarność dają zapewne obecne służby, niestrudzenie kontynuujące akcje zapoczątkowane jeszcze w minonym okresie dziejowym (po co by robili te "przełomy" w latach 87-89)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: "zyks" nie głupio gada... 16.06.05, 20:45 Nie zawsze mi sie podoba to, co mowi Dudek, czy Zaryn, choc to moi koledzy po fachu. Akle Wasz atak idzie w zla strone. To nie Dudka (publicznie broniacego Walesy) ani Machcewicza (wybitnie bezstronnego historyka) trzeba atakowac, ale wrednych politykow o miedzianych czolac (Konski Leb, Capia Broda i inni) i bezczelne ubeckie czasopisma w rodzaju "Wprost". Odpowiedz Link Zgłoś
gold2005 Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 09:48 Umówili się z Kwaśniewskim, że Belka zażąda ujawnienia teczki, a Prezydent odmówi. Odpowiedz Link Zgłoś
gizberniasty Aleś ty mądry! 16.06.05, 11:35 Zapomniałeś jeszcze, że tym wszystkim kieruje Putin :) Teczka zostanie ujawniona, po co te pomówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 09:49 Teczki potrzebne sa ludziom ulomnym ktorzy lubia grzebac sie w G....e ludziki takie niemaja nic do zaproponowania Polakom sa to miernoty gatunku ludzkiego,odpady musza byc Macierewicz Giertych sa tego przykladem.Lekcewazyc i pluc natakich glupkow. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: kto komu groził 16.06.05, 10:12 prędzej uwierzę że to ("premier" :-) ) komuś groził wygląda nawet na takiego małego złośliwego człowieczke co to sobie za dziedziństwo odbija Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: kto komu groził 16.06.05, 15:21 azael11 napisał: > ....wygląda nawet na takiego > małego złośliwego człowieczke co to sobie za dziedziństwo odbija Pewny jesteś ,że piszesz o Belce??? Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Zenujacy POP w tle! 16.06.05, 10:19 Przestaje czytac wasza gazete na intrenecie poniewaz wogole sie nei sznujecie, ten caly grosik jest okropny i poprzez to wasza gazeta wyglad niepowaznie. Skadal tak sie sprzedac jak dziwka.... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Belka a sprawa Polska. 16.06.05, 10:25 Podstawową sprawą jest pytanie czy aby powolywac się na "moralność" nie wypadaloby określic jakiego rodzaju "moralność" się wyznaje.Ze znanych "dokonań" tego, jednak trefnisia, o jego "moralności" swiadczą np. fakty świadczace o "grze na kilka frontów",tak jak chocby w przypadku "doradzania" grupie big-eureko.Z takich faktów,świadectw "moranosci" belki-od zera do bohatera,bohatera wąskiej grupy klientów systemu kwasikracji michnikowskiej,składa się życiorys tego "czlowieka",a jego moralność jest chyba "moralnością Kalego" Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Belka a sprawa Polska. 16.06.05, 10:34 Same pomówienia kolego. Fakty się liczą, a nie twoje bajki z palca wyssane. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Belka a sprawa Polska. 16.06.05, 11:24 Zapewne faktami są grozby ubecji,może belka z kwasniakim wystąpią o staus poszkodowanych??? Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Belka a sprawa Polska. 16.06.05, 14:20 A skad wiesz, ze nie bylo grozb??? Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Belka a sprawa Polska. 16.06.05, 15:17 Stąd,skad Ty wiesz że belka nie uczestniczył w przekretach przy PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Belka a sprawa Polska. 16.06.05, 17:58 zib11 napisał: > Stąd,skad Ty wiesz że belka nie uczestniczył w przekretach przy PZU. A Ty skad wiesz, ze uczestniczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 a po co ma to wiedziec? 16.06.05, 19:20 w IV RP pisu i lpru udowadnia sie niewinnosc a nie wine no chyba ze jest sie z obecnie slusznych partii wtedy oskarzenia so bezpodstawnymi politycznymi machinacjami im bardziej sie belka tlumaczy tym bardziej jest winny w oczach publiki bo przeciez "winny sie tlumaczy" a prawda... a kogo dzis kuffa obchodzi prawda jak wybory ida masakra jak obniza sie poziom zycia politycnego w tym kraju ja juz widze na horyzoncie V RP belka agent i zlodziej pzu!! i niech teraz udowodni ze nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: a po co ma to wiedziec? 16.06.05, 20:33 Jak widać nie wazne że zlodziej,wazne że swoj-stara zasada pezetpeerowska. Takie standardy że "swoich" nie dziwi że ten co sprzedaje,jednocześnie kupuje i jeszcze na dodatek jest zatrudniony w firmie ktora "doradza"sprzedajacemu.Po prostu taki "wszechstronny",a pobłazliwość dla tego rodzaju działań to zapewne "znak czasów",nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 10:35 klakierr napisał: > Po tak bzdurnym oświadczeniu nikt nie może być zdziwiony że Belka wstąpil do > partii antylustracyjnej. po takim bzdurnym poście możesz przestać się wypowiadać na tym forum. Nie masz nic konkretnego do powiedzenia, to milcz. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 10:35 Taa, straszyły. Teraz będziemy słuchać o męczeństwie Belki pod komunistycznym reżimem. "Jak podkreślił, jest w sytuacji kuriozalnej, gdy jako najbardziej zainteresowany, nie ma dostępu do swoich materiałów z IPN." A dlaczego pan premier nie ma dostępu? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25275662&a=25277497 Panie Belka, do myślenia daje, że nawet pana partyjny szef Frasyniuk bronił pana jedynie deklaracjami, że go nie obchodzi czy pan był czy nie był. "Przytoczył tu medialne doniesienia, jakoby z jego teczki zginęły jakieś materiały. Premier zdecydowanie zaprzeczył tym rewelacjom, podkreślając, że ujawnienie teczek będzie prowadzić do takich skutków." Tego nie rozumiem. Że niby jak teczki będą jawne to będzie jeszcze więcej domysłów co w nich jest? Chyba akurat odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie abw 16.06.05, 10:41 ciekawe skad wzial sie ten nagly przyplyw odwagi belki. czyzby stad ze chlopcy z abw przejrzeli zawartosc jego teczki i rozeznali co tam jest a czego nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: abw 16.06.05, 11:18 TW Blech winien udać się do TW Bolka i otrzymać od niego glejt niewinnosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: abw 16.06.05, 14:25 9111951u napisała: > TW Blech winien udać się do TW Bolka i otrzymać od niego glejt niewinnosci ! I bylby to glejt pewniejszy, niz wynurzenia kretyna o nicku 9111951u Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: abw 16.06.05, 11:26 "przypływ" po odtajnieniu,zgodnie z nowelizacją ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 11:51 kataryna.kataryna napisała: > Taa, straszyły. Teraz będziemy słuchać o męczeństwie Belki pod komunistycznym > reżimem. Nie manipuluj. Przeciez nie musisicie tego sluchac - nikt was nie zmusza > "Jak podkreślił, jest w sytuacji kuriozalnej, gdy jako najbardziej > zainteresowany, nie ma dostępu do swoich materiałów z IPN." > > A dlaczego pan premier nie ma dostępu? > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25275662&a=25277497 Powoluesz sie kataryna.kataryna sama na siebie( czyli manipulujesz) - zupelnie jak za komuny, kiedy trybuna.robotnicza organ PZPR, powolywal sie na trybune.ludu organ PZPR. > Panie Belka, do myślenia daje, że nawet pana partyjny szef Frasyniuk bronił > pana jedynie deklaracjami, że go nie obchodzi czy pan był czy nie był. Nie manipuluj kataryna.kataryna. Nie broni bo nie ma potrzeby bronic. > "Przytoczył tu medialne doniesienia, jakoby z jego teczki zginęły jakieś > materiały. Premier zdecydowanie zaprzeczył tym rewelacjom, podkreślając, że > ujawnienie teczek będzie prowadzić do takich skutków." > > > Tego nie rozumiem. Że niby jak teczki będą jawne to będzie jeszcze więcej > domysłów co w nich jest? Chyba akurat odwrotnie. Im wiecej sie ujawnia teczek, tym wiecej afer. Zgodnie z logika gdy ujawni sie wszystkie ilosc afer wzrosnie jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.to.nima Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 13:01 "Jak podkreślił, ..., nie ma dostępu do swoich materiałów z IPN." "Przytoczył tu medialne doniesienia, jakoby z jego teczki zginęły jakieś materiały. Premier zdecydowanie zaprzeczył tym rewelacjom, ..." No tak, nie ma dostepu, a WIE ze nie zginęły. ---- Prorok jaki, cy wiewiorka? ---- prezydent z premierem - jak magister z profesorem ---- belki stalowe: L belka - katownik T belka - teownik 2Tbelka - dwuteownik Ubelka - wicie... Sbelka - rozumicie... Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Co za kretynska pantomima 16.06.05, 14:28 pan.to.nima napisała: > "Jak podkreślił, ..., nie ma dostępu do swoich materiałów z IPN." > "Przytoczył tu medialne doniesienia, jakoby z jego teczki zginęły jakieś > materiały. Premier zdecydowanie zaprzeczył tym rewelacjom, ..." > > No tak, nie ma dostepu, a WIE ze nie zginęły. > ---- > Prorok jaki, cy wiewiorka? > ---- > prezydent z premierem - jak magister z profesorem > ---- > belki stalowe: > L belka - katownik > T belka - teownik > 2Tbelka - dwuteownik > Ubelka - wicie... > Sbelka - rozumicie... > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Kataryno, coraz nizej upadasz 16.06.05, 14:22 "Fakty" znane z 3 reki traktujesz jak pewniki. Wyzej Cie kiedys cenilem Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kataryno, coraz nizej upadasz 16.06.05, 14:33 fandango10 napisał: > "Fakty" znane z 3 reki traktujesz jak pewniki. Nie jak pewniki. Ale jak widzę Tobie zapewnienia Belki w zupełności wystarczają. A ja bardziej wierzę w zgodne oświadczenia Aumillera, Macierewicza i Giertycha, którzy teczkę Belki widzieli, niż w zapewnienia Belki, który swojej teczki nie widział. Aumiller nie ma żadnego interesu kłamać, że w teczce jest jakiś kwit, Belka ma natomiast interes zaprzeczać. Jakoś Bujak i Różański, którzy też widzieli teczkę Belki nie protestują. Dodam jeszcze, na wypadek jakby umknęło, że ja się nie wypowiadam o tym czy Belka faktycznie współpracował itd, a jedynie o tym, że wszystko wskazuje, że skłamał pod przysięgą. > Wyzej Cie kiedys cenilem Przeżyję Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: mam pomysł dla belki 16.06.05, 15:56 mógłby się zatrudnić jako dziennikarz w dowolnej gazecie na umowe zlecenie - automatycznie uzyskałby prawo do wglądu w archiwum ipn;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pyzol1 Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 18:22 kataryna.kataryna napisała: Kataryno, nie uwazasz,ze najwyzszy czas, aby ktos z prasy zainteresowal sie i opisal czym wlasciwie byla owa "instrukcja wyjazdowa", bo, jako zywo, wyjezdzajac w 1987 osobiscie ani niczego takiego nie podpisywalam, ani sie o to do mnie zwracano. Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 20:58 pyzol1 napisała: > wyjezdzajac w 1987 osobiscie ani niczego takiego nie podpisywalam, > ani sie o to do mnie zwracano. Wyjaśnienie jest proste, ale nie będzie Ci w smak! Interesowano się takimi, których rokowania w środowisku były obiecujące. Dokładnie wczoraj, przy okazji usiłowań namówienia Glempa do współpracy, oficer SB pisał w raporcie, że to ksiądz z dużym potencjałem na karierę. Widocznie ocenili Cię jako przecietniaka. Smutne. Ja, identyczną jak Belka instrukcję, podpisywałem przy pierwszym wyjeździe do USA już w roku 1966. Wszyscy moi wybitni koledzy też. Jedynie miernot nikt się nie czepiał. I teraz te miernoty chcą zbić kapitał odwracając przyczyny i skutki. Mówią - nie zrobiłem(am) kariery zawodowej (jako lekarz, naukowiec, ksiądz, itp. itd), bo nie podpisywałam. A znasz takich, co odmówili podpisania instrukcji wyjazdowej? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 21:13 pyzol1 napisała: > Kataryno, nie uwazasz,ze najwyzszy czas, aby ktos z prasy zainteresowal sie i > opisal czym wlasciwie byla owa "instrukcja wyjazdowa", bo, jako zywo, > wyjezdzajac w 1987 osobiscie ani niczego takiego nie podpisywalam, ani sie o to > > do mnie zwracano. Może się zainteresują, zwłaszcza jak zostanie ujawnione jak brzmiała ta "instrukcja wyjazdowa" Belki bo wszystko wskazuje, że to na poczekaniu wymyślony eufemizm, w rzeczywistości brzmiący "zobowiązuję się do współpracy z wywiadem służby bezpieczeństwa". A jeśli tak to brzmiało to kłamstwo Belki jest ewidentne bo komisji powiedział, że nie podpisał "dokumentu o współpracy". To czy i jak współpracował jest sprawą wtórną, mnie bardziej interesuje, że mój premier najprawdopodobniej skłamał pod przysięgą. Nawet Aumiller Belkę pogrąża, nie broni go ani Bujak ani Różański, bronią go tylko ci, którzy nie widzieli tej teczki. Kuriozum jakieś. Bardzo jestem ciekawa reakcji jeśli okaże się, że jest tak jak wygląda, że jest. Jak będą usprawiedliwiać kłamstwo pod przysięgą. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 17.06.05, 07:02 To jak to naprawde jest . Nie wspolpracowal ale w czasie pobytu w US odwiedzal konsulat w Chicago i bynajmniej nie wpadal tam na herbatke . Wpadal tam zeby porozmawiac (zgaduje tesknota za polska mowa) i podrzucic jakies papierki (niby ogolnodostepne ale niewielu z wyjezdzajacych konsulat odwiedza). W 1980 nie bylo takich strasznych problemow z paszportem ale byly dla tych wyjezdzajacych po ukonczonych studiach . Mozna bylo wplacic kaucje (mozna bylo cos podpisac ). "Instrukcja wyjazdowa" , wolne zarty . To dobre dla wyjezdzajacego "sluzbowo" ale nie dla studenta . Odpowiedz Link Zgłoś
jarecky.jarecky UD -> UW -> PD Partie antylustracyjne i jak sie 16.06.05, 11:23 okazuje nie bez przyczyny. Zgnily kompromis z komunistami nie byl przypadkowy ci ludzie juz w latach 80 odpuscili sobie heroizm a zaczeli sluchac gen. Kiszczaka. Nie da sie wprowadzic zcenzury im bardziej WYBORCZA odsuwa ujawniwnie prawdy tym wieksze szanse ze ta prawda tych posluznych pismakow zmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: UD -> UW -> PD Partie antylustracyjne 16.06.05, 13:08 PC,PiS, PO(część UW jakby ktoś zapomniał), LPR, ROP, itd. partie tchórzy co za komuny łba nie wychylali - teraz jak każdy "mierny, bierny ale wierny" są spokojni że mają czyste papiery (no bo kto by się kimś takim przejmował). Bidulki ponieważ ich program zawsze miał taką samą zerową wartość muszą sie posługiwać pseudolustracyjnymi hasłami (bo z tej ich lustracji to jakoś nic nie wynika). Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Co to za brednie ? 16.06.05, 13:30 Z łaski swojej nie pisz jak nie wiesz. Choć nie zgadzam się z programem politycznym części z wymienionych partii (LPR, PiS, ROP) to jednak mam szacunek dla ludzi, którzy poświęcali się w walce z ustrojem, jak np Olszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: Co to za brednie ? 16.06.05, 14:27 no własnie Olszewski, Maciarewicz, no i może Kaczyńscy ale już znacznie znacznie słabiej i kto jeszcze? Nikto. Policz zaś takich samych w ROAD/UD/UW/PD - widzisz tą drobną róznicę jakościowo ilościowa? Więc z łaski swojej sam nie pisz jak nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 cos czuje ze tys niezwykle heroiczny 16.06.05, 19:27 ile masz lat? co robiles w latach 80-tych? jakie masz prawo osadzac tych ludzi robaczku? pewnie takie jak giertych miotajacy sie w bezsilnej zlosci ze miejsca w podrecznikach historii juz zajete a jego nazwisko pojawi sie tam co najwyzej w kontekscie tatusia doradcy gen jaruzelskiego no ale goownem rzucic zawsze moze bo ci ludzie mu do tego prawo wywalczyli o jakze w polsce teraz przybylo tych niepokornych (takich jakt ty) odwaga staniala stan przed lustrem i powiedz dumnie zes jest ten co sie myslom nie klanial albo przytocz przyklad swojego heroizmu ktory ci pozwala rzucac blotem we frasyniuka i innych Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: cos czuje ze tys niezwykle heroiczny 16.06.05, 21:06 w '68 odsiedzialem swoje. Wiem, co to komunistyczne wiezienie, wiem co to totalitaryzm zwlaszcza w wydaniu Moczara i z przerazeniem widze nawrot takiego myslenia u roznych Konskich Lbow i Capich Brodek. I wsrod motlochu, ktory niby Milicja Robotnicza w 68 r. szuka wrogow ludu. Motlochu takiego nie brak i na tym forum! _____________________________________ Polsko, poki Ty dusze anielska wiezic bedziesz w czerepie rubasznym poty kat bedzie rabal Twoje cielsko Poty nie bedzie miecz w Twym reku strasznym Odpowiedz Link Zgłoś
observwator Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 11:28 Teraz każdy komuch, który nie chce stracić fotela to mówi, że SB działało bez jego wiedzy. Kłamliwe przejęcie władzy i mordowanie swoich braci to jest bez wiedzy komuchów się działo. Opozycja i dowództwo AK sami się pomordowali i powsadzali do więzień. Tak tylko może tłumaczyć zwykły prymityw i komuch. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecky.jarecky Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 11:57 Komunisci polscy XXI wieku to bardzo cyniczne bestyje, Belka, Kwasniewski, to szczyty cynizmu jeszcze pewnie nie jeden numer wykreca dla ... "naszego wspolnego dobra". Gazeta pana Adama im w tym przytaknie i za to nalezy WYBORCZA bojkotowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 12:02 Belka się opierała naciskom spesłużb, dlatego żadnemu tam tajnemu agentowi Blechowi specsłuzby dały do podpisania tajne hasła kontaktowe do rezydentów- agentów w USA ! no czy taki ustrój nie musiał upaść ? to też moderatorkowi się nie podobało i wyciął, cięzka jest praca takiego kochającego inaczej ! on musi robic co mu centrala zleci ! Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund Dzieki premierze, wierze Ci i głosuje na Ciebie 16.06.05, 12:34 To paradoks, ze lustruje cie partia wywodzaca sie z Rady konsultacyjnej przy Jaruzelskim i Macierewicz, który był skłonny zawrzec pakt opozycji z wojskiem i innymi organami państwa PRL-owskiego, gdy inni opozycjoniści siedzieli w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 12:42 Sprawa jest bardzo prosta - nalezy jak najszybciej udostepnic wszystkim - wszystkie teczki - - - wszystko przeczytac, zanalizowac - kazdy dla siebie - i odsunac od wladzy ludzi tamtego okresu - przeciez juz sa nastepcy - wyksztalceni, nie umoczeni . . . . . Odsuniecie od mozliwosci sprawowania wladzy jest najlepszym lekarstwem - mam na mysli nie tylko rzad - takze urzedy . . . . powiaty i starostwa . . . . Jedna klika i sitwa tam panuje . . . . jak ma nie kwitnac nepotyzm ? Przy takim braku pracy ? Najlepiej dac im jeszcze karte przywilejow :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Belka nie wciskaj kitu.KTO mógł wtedy doUSA ?... 16.06.05, 12:53 Belka nie wciskaj kitu,KTO w 1984 roku mogl wyjechac do USA na stypendium,bez rozmowy i podpisania paierow z esebekami? KTO? Kit mozesz wciskac,tym co wyjechali i udaja swietych.Nawet bez zgody SB,nie mozna bylo wyjechac na zaproszenie imienne bogatej udokumentowanej rodziny w Stanach,turystycznie na "chwilę". A Ty na stypendium pojechales ot tak sobie.Musiales sie zgodzic na warunki esbeckie.Inaczej bys nie pojechal i dzisiaj nie brylowal na salonych elit finansowych globu.Pozdrow ode mnie SOROSA,tego hochsztaplera na rynkach finansowych swiata i o zgrozo wielkiego filantropa,ktory min.z zyskow z tych przekretow finansujacego fundacje Batorego,gdzie nasze elity uwielbiaja miec odczyty,bo to ich nobilituje(sic!).a ta fundacja na dodatek zwalcza korupcje. zacznijcie od siebie,nie biorac kasy od SOROSA.Hipokryci.Tak tamte czasy pod wzgledem glupich sluzb min.SB,byly niedorzeczne.Tak.To prawda.Ale nikt Wam dzisiaj drodzy nie kaze pretendowac do stolkow publicznych.A jezeli juz to mowcie prawde,tak jak bylo.Ja bym niektorym to wybaczyl.Np.Cimoszewiczowi,ktory takze w tamtym czasie byla na saksach stypendialnych w USA.Dlaczego.Bo On nie kreci.Tyle.A juz tej filipiki jakiej Belka dokonales z tymi partiami to ci nie wybaczam.trzeba miec klase.Ty jej nie masz.Histerycznie interweniowales w sprawy wlasnosciowe malego komercyjnego banku,dzisiaj MILLENNIUM,by bronic KOTTA,przed jednym z najwiekszych i najlepszych bankow globu DEUTSCHE BANK.bo co Kwasniewski w Davos,dostal ataku histerii? Jak Wy sie zachowujecie w naszym pieknym kraju?Co to Wasz folwark prywatny? Wiele bym Ci Belka jeszcze napisal,ale juz mi sie nie chce.Choc zdrowia Ci zycze,to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Belka nie wciskaj kitu.KTO mógł wtedy doUSA ? 16.06.05, 13:42 Osiński, lecz się! Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Belka nie wciskaj kitu.KTO mógł wtedy doUSA ? 16.06.05, 14:00 Ze wszystkich zawodów, procentowo, najczęściej wyjeżdżali księża i ludzie nauki. Głąby nie jeździły i nie musiały niczego podpisywać, więc nie mędrkuj g. Odpowiedz Link Zgłoś
79er ten facet to jakis prowok ktory podgrzewa dyskusje 16.06.05, 23:44 kolejny moderator gazety wybiorczej Odpowiedz Link Zgłoś
rekmare Slabosc ogarnia, ... 16.06.05, 12:59 ...czytajac wiekszosc zamieszczonych w necie postow. Ludzie! Wy sie marnujecie! Z Waszymi umiejetnosciami czytania miedzy wierszami, dostrzegania tego na co inni pozostaja slepi, z Wasza niezachwiana wiara w slusznosc gloszonych pogladow i wreszcie z Wasza niereformowalnoscia to juz tylko LPR pozostaje. W dupie mam historie o Bolkach i belkach, o dwoch takich co zaczeli od ksiezyca, a teraz chca wszystko pod...lic, o zasadach obcym kwasom i kwasom, co nie wiedza co to zasady, zygac sie chce gdy widze te zaslepione nienawiscia ryje w TV, glowy gadajace o niczym. Bez wzgledu na to czy jestescie - drodzy forumowicze - za, czy przeciw, czy jestescia od Solidarnosci Nieskalanej, czy w lonie Czernownej Matki dorastaliscie... pasujecie w zdecydowanej wiekszosci do tego pie..ika politycznego wokol mnie. Tyle, ze Was jeszcze w telewizji nie pokazuja. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Slabosc ogarnia, ... 16.06.05, 14:25 Niestety tylko si emoga z Toba zgodzic. To forum to najlepszy dowod na to ze w Polsce sporo ludzi zaslepionych nienawiscia czy zazdroscia i pelnych kompleksow. to niesamowite z jaka latwoscia padaja oszczerstwa, oskarzenia i pomowienia, wiekszosc ktorych jest poparta "doglebna analiza." Bo jakze inaczej nazwac takie epitety jak: zyd, agent, lewak, komuch, pedal, slugus mason itd. Napisac cos jest latwo, poprzec to i udowodnic, to juz sztuka ktorej na tym forum sie nie zauwazy. Przykra i jak to mowia sasiedzi z poludnia: "troszku smiesznu troszku strasznu." Na koniec jeszcze maly wierszyk dla tych co mysla. Przypowieść o maku Na ziarnku maku stoi mały dom, Pieski szczekają na księżyc makowy I nigdy jeszcze tym makowym psom, Że jest świat większy, nie przyszło do głowy. Ziemia to ziarnko - naprawdę nie więcej, A inne ziarnka - planety i gwiazdy. A choć ich będzie chyba sto tysięcy, Domek z ogrodem może stać na każdej. Wszystko w makówce. Mak rośnie w ogrodzie, Dzieci biegają i mak się kołysze. A wieczorami, o księżyca wschodzie Psy gdzieś szczekają, to głośniej, to ciszej. Czesław Miłosz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Wyspowiada się u biskupów kapusiów i odpuszczą mu 16.06.05, 13:02 www.faktyimity.pl/ Niech będzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e oj belka ...belka 16.06.05, 13:27 ...karzdy bolszewik z kc pzpr byl szpiegiem lub pracowal w sb...takie byly czasy i nakazy moskwy...dla dobra ludzkosci ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: oj belka ...belka 16.06.05, 13:44 a gdzie ty widziałes belkę w kc pzpr? zastanowiłeś się, ile on miał wtedy lat? wracaj do lekcji buraku-oszołomie Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: oj belka ...belka 16.06.05, 13:48 pe1 napisał: > a gdzie ty widziałes belkę w kc pzpr? > > zastanowiłeś się, ile on miał wtedy lat? > > > wracaj do lekcji buraku-oszołomie ...spodziewalem sie takiego ...zazutu...otoz partia dbala i dba o swoj narybek...za granice na nauki wysylali swoich po zadeklarowaniu i podpisaniu odpowiednich papierow...to nie jak dzisiaj kazdy moze wyjechac do londynu na zmywak ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: oj pe1 .... pe1 16.06.05, 14:16 Ty masz taką tendencje, ze jak Ci coś nie pasi w postach innych to od razu od epitetami sadzisz. Po co te nerwy. To forum to przecież nie codzienna GW i nie ma żadnego oddzwieku w społeczeństwie. To miła kulturalna wymiana opinii wiec epitetom mówmy nie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Mowisz z wlasnego doswiadczenia? 16.06.05, 21:09 me-e napisał: > pe1 napisał: > > > a gdzie ty widziałes belkę w kc pzpr? > > > > zastanowiłeś się, ile on miał wtedy lat? > > > > > > wracaj do lekcji buraku-oszołomie > > > ...spodziewalem sie takiego ...zazutu...otoz partia dbala i dba o swoj > narybek...za granice na nauki wysylali swoich po zadeklarowaniu i podpisaniu > odpowiednich papierow...to nie jak dzisiaj kazdy moze wyjechac do londynu na > zmywak ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 rozumiem ze juz byles w kilinice 16.06.05, 14:39 juz sie wyleczyles.Belka , to koles Kwasniewskiego,ktory jak piesek wracal natychmiast z Davos,na polecenie tegoz Kwasniewskiego,by ratowac KOTTA,przed legalnym pzejeciem przez DB.Prywata az bije.Twoje zaklecia o leczeniu sie nic tu nie pomoga - to fakty.a jak sie doedukujesz jak powstawal BIG,nastepnie BIG Bank Gdanski to wtedy zabieraj glos.To ze dzisiaj pracujesz w ABW niczego nie zmienia.Przyklad "glebokiego gardla" urzedujacego zastepcy szefa FBI w aferze Watergate,same za siebie mowia.NIKT,doslownie NIKT,nie mogl wowczas wyjechac na stypendium Folbrighta czy inne do USA,bez zgody esbekow PRL.ja w przeciwienstwie do ciebie nie uzywam tajemnego nicku.Belka doradzal na temat polskiej prywatyzacji w czasie kiedy byl czlonkiem rady nadzorczej BIG BG,innej globalnej firmie wynajetej przez Wasacza i Kornasiewicz Alicje.ktora to firma doradzala polskiemu ministerstwu skarbu jak prywatyzowac kogo wybrac dla PZU - gdzie BIG BG KOTTA,wzial 10% akcji i juz ich nie ma.KOTT tak jak inny hochsztapler z BRE Banku pupilek wielu znanych z pierwszych stron,ktory spekulowal na warszawskiej gieldzie (Kostrzewa) jest tyle wart co jego uklady polityczne,ktore go wyniosly.PRL mial centrale handlu zagranicznego gdzie sluzby mialy swoich ludzi i swoja kase,Co sie stalo z tymi centralami i kasa ktora zarzadzaly? Co maja mieszkancy kraju nad Wisla z ich prywatyzacji? To nie byl dorobek kilku kolesi z ukladow koteryjnych.A gzdie jest niejaki Dariusz Przywieczerski? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 [...] 16.06.05, 16:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e WCZORAJ BELKA ...NIC NIE WIEDZIAL ))) 16.06.05, 13:45 ...dzisiaj juz sobie cos przypomina...ktos mu doradzil zeby zagrac ...glepa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 13:50 Kraj świrów i maniaków. Coraz więcej nędzy i niesprawiedliwości, a posłowie i rząd zajmują się bękartami podrzucanymi przez Macierewiczów i Giertychów. Wsadźcie sobie w d..ę te wasze teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e TO WLASNIE PRZEZ ...BOLSZEWIKOW 16.06.05, 14:02 legrange napisał: > Kraj świrów i maniaków. Coraz więcej nędzy i niesprawiedliwości, a posłowie i > rząd zajmują się bękartami podrzucanymi przez Macierewiczów i Giertychów. > Wsadźcie sobie w d..ę te wasze teczki. ...i okragly stol...kraj tak zacofany ...bo cala energie kieruje sie obecnie po pietnastu latach...na oczyszczenie z sb i ich spiegow...a sb i ich szpiedzy sie bronia...bo ciagle u wladzy...patrz; trzeba bylo dawno zrobic lustracje ale kto ja mial zrobic jak oni ciagle tu o wladzy...patrz; wpier oczyscic polske i wziasc sie ostro za gospodarke...chociaz pis zapowiada ,ze bedzie to robil jednoczesnie...oczyszczanie kraju zajmowac beda sie odpowiedni ludzie...a rzad bedezie zajmoawl sie gospodarka...ze wszyskimi konsekwencjami pztrz; biurokracja i uklady kolesiowo-rodzinne bolszewikow i ich kolesi, wysokie podatki, wyszokie koszta pracy i zatrudnienia przez male i srednie biznesy...))) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 16.06.05, 14:14 Gdyby michnika nie wpuścili do archiwum w 90 roku to by u nas zrobiono co w NRD i w Czechach a tak to te teczki za wszelką cenę starano się ukryć. i co i teraz to bagno wypływy i jeśli pamietacie to także i ABW i obóz lewicy bawił się teczką belki a polityczne konsekwencje tego bagna mam nadzieje, ze raczy ponieść obóz Unii bo to on nas w to bagno swoją głupotą wpuścił. Rokita też wtedy był za ukryciem teczek. Teraz sie nawrócił, ale za pózno bo teraz ludzie juz nie wiedzą o co w tym tak na prawdę chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 16.06.05, 14:31 Jak jesteś taki madry ze w 90 roku mozna było dekomunizować - to jedź teraz do Rosji zacznij dekomunizację. Tam też niby komuniści nie maja nic do gadania, a Armia Radziecka/Rosyjska dalej stacjonuje. Ciekawę gdzie byli tacy jak ty bohaterowie przed 89... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 16.06.05, 14:40 Rzeczywiscie realia Polski 89 i Rosji 2005 są porównywalne nie rozbawiaj mnie prosze. Lata 89-93 to okres kiedy można było spokojnie zrobić z tym bagnem porządek. Nie uwierzę, ze stała by sie katastrofa z powodu lustracji bo niby dlaczego nie wybuchła u sąsiadów. Wieczne straszenie i obawy. Mam nadzije, ze kiedyś w końcu środowisko Unii Wolnośći raczy wyciagnąć wnioski i przyznać sie do ówczesnych błędów. A co do Ciebie pytasz gdzie byłem to może najpierw napisz gdzi Ty byłes bo ja mam czyste sumienie i sie przeszłosci nie wstydze. Wolę prawde bolesną ale prawde a nie zamiatanie wszystkiego pod dywan czego efektem jest co jakisz czas wypadniecie czegoś spod tego dywanu. Patrz sprawa Belki Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 17.06.05, 10:12 > Rzeczywiscie realia Polski 89 i Rosji 2005 są porównywalne nie rozbawiaj mnie > prosze. Lata 89-93 to okres kiedy można było spokojnie zrobić z tym bagnem > porządek. Jak ktoś mieszkał w rzeczywistości bis to moze nie pamietać jak wtedy było. Tylko współczuć szoku jak wyjdziesz kiedyś z swojego prywatnego "matriksa". :( Czyste sumienie? Gratuluję, w twoim matriksie pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 16.06.05, 15:05 ja rozumiem że ty chciałbys pozbawić w 1990 roku 3 mln polaków członkw pzpr w 1980 prawa do jakiejkolwiek działalności ale ten kraj mógłby tego nie przetrzymać; pzpr uczestniczyła w przemianach w tym kraju i w 1990 roku miała jeszcze realny wpływ na władzę a w polsce stacjonowały wojska radzieckie chociażby z tego powodu było to niemożliwe; lustracja w obecnej formie (zgodnie z ustawą oczywiście) jest najlepszym rozwiązaniem ponieważ cywilizuje ten proces i nie krzywdzi ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 16.06.05, 15:11 Widzę, ze jednak nie wiele rozumiesz. Dekomunizjacja nie polega na pozbawiniu praw do działności 3 mln pzprowców, a na wzrór czeski wierchuszki, kierownictwa. Własnie wpływ jaki to kierownictwo miało na III RP jest bardzo bolestny (czytaj kolejne afery). Stacjonowanie wojsk radzieckich. Opuściły polskę zdaje sie w 93 roku na początku jak mnie pamiec nie myli. Czy poważnie myslisz że by wkroczyły do działań. Brak argumentów wymaga irracjonalności czego przykładem jest wstawka o Armii Radzieckiej. Na pewno Jelcyn kazałby im ruszyć do boju bo w Polsce ujawniono by teczki agentów. Porażająca wizja. Poważnie w to wierzysz. Lustracja w obecnej formie się nie sprawdza co widać niemalże co tydzień. Macierewicze beda oskarżać poki im sie nie wytraći powodu oskarżeń. Dlatego trzeba to zrobić by niewinni ludzi przestali być szargani a agenci po prostu przestali miec wpływ na dzisiejsza Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 16.06.05, 15:29 nie chodzi mi o to że armia czerwona uderzyłaby w obronie aparatu pzpr wspomniałem o tym jedynie by zaznaczyć że polska w początkach lat 90 nie była w pełni suwerennym krajem wciąż niezwykle silny był aparat komunistyczny i mówienie że możliwe wtedy było radykalne rozprawienie się z nim jest naiwne ponieważ każdy taki ruch powodowałby ich (z punktu widzenia instynktu samozachowawczego naturalny) opór; krótko mówiąc w tej sprawie jedyną możliwą była droga ewolucyjna a nie rewolucja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 16.06.05, 15:39 Ewolucja i co do czego zaprowadziła do bagna! Nie rozbawiaj mnie prosze siła środowiska PZPR np w 91 czy 92 roku. Kontrreakcja. Nic by nie mieli do powiedzenia, po prostu spokojnie by się i oni i reszta oczyścila tak jak własnie w Czechach się to odbyło. Mielibyśmy i zdrowszą lewicę a nie taką jak kazdy widzi i czystszą prawcię. Nikt by sie nie udławił na tym i nikt pewnie by się nie wieszal. Instynkt zachowawczy polegałby zaś na wycofaniu się z polityki a nie robieniu awantur. I Ty piszesz o naiwność. mam nadzieję, ze wreszcie wymyslisz coś co będzie mi trudno skontrargumentować bo jak narazie Ci to kompletnie nie wychodzi. Ale pozdrawiam bo lubie bezepitetowe dyskusje o uargumentowane. Apeluję tylko o mniej wybiórcze odpowiedzi na poszczególne fragmenty postów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: TO WLASNIE PRZEZ ...Unie Wolności 17.06.05, 10:36 To nie ewolucja zaprowadziła do bagna tylko rewolucyjni przyspieszacze. Zamiast jedności ludzi solidarności zaczęły się "wojny na górze" i lustracje. Lustracje których głównym celem było wykończenie kolegów z tej samej strony sali sejmowej a nie walka z komunistami (a właściwie z komunistycznym myśleniem). Pewnie już zapomniałeś że po tych zrywach polską rządzili komuniści bo ludzie mieli już dość kłótni post solidarnościowców? Zawsze należy przypominać sobię bajkę "Wół minister" - Mazowiecki był zły bo jak ten wół/żółw działał powoli ale metodycznie (misja na bałkanach udowodniła że jego żółwiowa metoda daje efekty byle pozwolić mu działać). Niestety Polakom jak zwykle wół nie odpowiadał więć czym prędzej musieli go zamienić na lisa i/lub małpę. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Oj ty durniu... 16.06.05, 20:40 rnrr napisał: > Gdyby michnika nie wpuścili do archiwum w 90 roku to by u nas zrobiono co w NRD > > i w Czechach a tak to te teczki za wszelką cenę starano się ukryć. i co i teraz > > to bagno wypływy i jeśli pamietacie to także i ABW i obóz lewicy bawił się > teczką belki a polityczne konsekwencje tego bagna mam nadzieje, ze raczy > ponieść obóz Unii bo to on nas w to bagno swoją głupotą wpuścił. Rokita też > wtedy był za ukryciem teczek. Teraz sie nawrócił, ale za pózno bo teraz ludzie > juz nie wiedzą o co w tym tak na prawdę chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 po co komu to sb-ckie bagno?! 16.06.05, 14:30 to co robi prawica jest podłe podważanie wyroków legalnego sądu i pracy rzecznika interesu publicznego pana nizieńskiego który był raczej nadgorliwy niż bierny w swojej pracy szkodzi wiarygodności państwa; giertych macierewicz rokita kaczyński wszystko zrobią by choć na chwilę wokół ich przeciwników powstała atmosfera niedopowiedzwnia czy podejrzliwości tylko wyjątkowo mali i nikczemni ludzie stosują takie metody!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 14:42 Gdyby kózka nie skakała to by nózki nie zlamała. Gdyby Unia nie chowała to by teraz gówna prawica nie wywlekala. Przykłady CZechy i Niemcy. Tam tego nie ma bo politycy mieli odwagę spojrzeć prawdzie w oczy na początku lat 90. Skoro nasi nie mieli to nie teraz pływają w tym bagnie Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 14:52 w polsce działa sad lustracyjny gdzie ludzie do tego przygotowani oceniają zawartość teczek i wydają wyroki a to co robi prawica jest bezczelną grą; teraz chca jeszcze by każdy obywatel z których 99,99% nie ma absolutnie żadnych do tego kompetencji mógł oceniać ludzkie życiorysy to jest jeszcze raz podkreślam podła gra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 14:59 uzasadnienie sluszne.ale juz za pozno.tyle wylano pomyj,ze trzeba teczki osob publicznych wywiesic w internecie.trudno esbeki sie beda cieszyc.ale to nas uzdrowi.przezyjemy to i owo.ale pozniej juz nikt nie powienien byc szantazowany przez nawiedzonych "macierewiczow".kto dzisiaj chce - a przeciez nie musi - piastowac stoliki w publicznej przestrzeni musi sie obnazac z majatkami wlacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 14:53 calkowita zgoda ze wszystkimi twoimi wypowiedziami.rzeczowe.merytorycznie uzasadnione.niestety mimo.ze lubie i szanuje MIchnika,to masz racje z tym 1990 rokiem i Jego przegladaniem teczek.Ale to takze minister Kozlowski odpowiada,pozwolil na to.Oni przegladali te esbeckie teczki prze blisko trzy miesiace 1990roku.juz od maja 1990 powwstal UOP,nie mieli juz dostepu. TAK moim zdaniem Niemcom wyszlo na dobre to otwarcie akt Stasi.Lubie takie posty jak twoje czytac.pozdrawiam cie. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 14:59 po to powstał sąd lustracyjny żeby takie rzeczy badać; nie można nieodpowidzialnie dawać nieprzygotowanym do tego ludziom oceniać bezkarnie cudzych życiorysów a porównywanie nrd do polski jest absolutnie chybione Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 15:05 A Czech to już nie. Co nie wygodne???? Teraz sytacja jest taka jak jest i jedynie pełne pokazanie tych teczek ukruci tą wariację. Czy ty mysli że ja czy klokolwiek marzy o kolejnych teczkach Belkowych. Nie. Chce by dano temu spokój, ale pamietaj, ze jego teczką bawił się takę ABW za Siemiątkowskiego zatem nie wal tu tylko w prawicę bo jak pewnie słusznie wnioskuję jej nie lubisz. Czy nie dostrzegasz, ze ten stan dalej bedzie traw i trwał i ciagle bedą pomówienia. Czy zatem nie warto by politycy byli transparentni. Nikt ich nie zmusza do pełnienia funkcji publicznych. Powtarzam mszczą się na Polsce błędy tak ewidentne, ze aż smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 15:20 oczywiście że politycy maja byc transparenti i maja być lustrowani tylko przez sąd tak jak to było do tej pory stanowczo nie zgadzam sie by jakiś an9991 rnrr czy tadeuszosiński48 oceniali ich teczki te sprawy są często bardzo skomplikowane i niejednoznaczne co stwarza pole do gigantycznych nadużyć człowieka łatwo zniszczyć dużo trudniej odbudować jego pozycję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 15:26 Ja nie mam zamiaru zaglądać w teczki bo po prostu nie czuję takiej potrzeby. Obawa przed zniszczeniem ludzi w ten sposób jest o tyle urocza, ze nie dostrzegasz, ze obecnie są równie skutecznie niszczeni. Od kilku lat podobnie sie dzieje na Węgrzech i co czy mamy masowe niszczenia ludzi. Nie znam dokładnie projekty, ale zdaję sie ujawnienie ma być dokonywane po sprawdzeniu tego przez IPN wiec nie ma co się tak martwić, a swoją drogą to skoro tak się boisz lustracji to się nie martw dla dużej cześci osób agent to wręcz nobilitacji (patrz swietny wynik Szteligi). On się po prostu przyznał i sprawa zakończona, dlatego najlepiej by to wszystko zostało wyłożone po rocznym góra wstrząsie Polska wróci do rónowagi oby bez zbędnego balastu. Wiecej wiary w Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 15:58 niszczenie ludzi będzie o tyle skuteczniejsze że choć wszystko będzie dostępne i do zweryfikowania to będą mogli to robić ludzie do tego nieprzygotowani ani prawnie ani historycznie a jak pokazuje doświadczenie kilku procesów lustracyjnych jest to niezbędne do obiektywnej oceny tych materiałów; poza tym to co mówi kwaśniewski w nowym ozonie rzucenie na człowieka podejrzenia jest bardzo łatwe natomiast udowodnienie przez niego niewinności trwać może latami (tu przykładów też jest aż za dużo) oczywiście że ludzie teraz też są niszczeni ale to moim zdaniem powinno powodować ruchy w zupełnie inną stronę niż to proponuje po czy pis powinno się ograniczyć dostępność teczek dla polityków a pozostawić ją naukowcom; inną sprawą jest chęć poszerzenia grupy ludzi których zostaną ujawnione: wykładowcy sędziowie adwokaci samorządowcy po co czemu to ma służyć? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 15:05 masz racje ale juz sie wylalo.precedens dal prezydent Walesa.juz raz zlustrowany z Kwasniewskim w 2000 roku.dzisiaj ponownie prosi IPN i Jaruzelskiego o swiadectwa jego uczciwosci.trudno.zeby zamknac geby oszolomom,teczki musz sie znalezc w internecie.bedzie troche szumu,krzyku,i sie pozniej juz stanie spokojnie.niestety.taks cene musimy poniesc teraz,nie jutro.jutro musimy walczyc o byt naszych ponad 52% rodakow zyjacych w niedostatku,z tego ponad 5 mln w nedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 15:17 Zgadzam się z przedmówcą i mam nadzieje, ze mimo takich głosów jak anggcostam dalej i ich politycznych reprezentantów Polska naprawi błąd sprzed 15 lat. Bo ten błąd boli, cierpi coraz któryś z zębów, a dentysta powtarza, ze dokonał poprawnego zabiegu. Dlatego warto pocierpiec raz na zawsze i skończyć z tym tematem bo bedzie on kolejne 15 lat powracał. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem tych obaw, a wierzcie próbowałem. Głosy przeciwko to jakiś lęk oparty na wierze w spisek SB, fałszywki, manipulacjie itd itp. Mówienie o krzywdzie jaki ponioszą ludzie, ale czy nie ponoszą teraz. Co chwile są kolejne dowody. Czas na borowanie i kanałowe leczenie zęba a nie na udawanie, ze nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 15:49 masz rację,że trudno zrozumieć. Moim zdaniem chodzi o prestiż i pozycję miedzynarodową niektórych,mniej dla nich liczy się interes naszego kraju.Ponadto chą jeszcze coś odegrać we współczesnych dziejach Polski i dlatego boją się obnażenia,oczyszczenia raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 16:06 jaki ujawnienie archiwów sb ma związek z interesami polski? czy udowodnienie np. jakiemuś aferzyście tego że był tw przybliża do rozwiązania tejże afery? to są sprawy dziejące się tu i teraz i nie mające związków z wydarzeniami sprzed 20 czy 30 lat do czego próbują nas przekonać macierewicz giertych czy wassermann; złodziejstwo nie ma barw partyjnych i legitymacji członkowskich tak jak kradli sld-owcy tak kradli i aws-owcy; Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Po owocach ich poznacie ich 16.06.05, 18:06 an9991 napisał: > jaki ujawnienie archiwów sb ma związek z interesami polski? czy udowodnienie > np. jakiemuś aferzyście tego że był tw przybliża do rozwiązania tejże afery? to > > są sprawy dziejące się tu i teraz i nie mające związków z wydarzeniami sprzed > 20 czy 30 lat do czego próbują nas przekonać macierewicz giertych czy > wassermann; złodziejstwo nie ma barw partyjnych i legitymacji członkowskich tak > > jak kradli sld-owcy tak kradli i aws-owcy; Mialo byc odkrywanie przekretow z Orlenem, a naprawde szlo o co? Widac golym okiem. O wybory i o KASE, jaka sie uzyskuje pelniac stanowiska polityczne. Za PRL do wyborow nie chodzilem, teraz tez chyba nie pojde. Ktos ze zwolennikow Giertycha napisal tu, ze mamy PRL-bis. Chyba nie do konca sie mylil: lewica (prawdziwa, anie z szyldu), czyli SLD wspolnie z LPR i Samoobrona skutecznie zniechecaja ludzi do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: po co ktoś dopuscił do tego sb-ckie bagno?! 16.06.05, 20:27 tadeuszosinski48 napisał: > masz rację,że trudno zrozumieć. Moim zdaniem chodzi o prestiż i pozycję > miedzynarodową niektórych,mniej dla nich liczy się interes naszego > kraju.Ponadto chą jeszcze coś odegrać we współczesnych dziejach Polski i > dlatego boją się obnażenia,oczyszczenia raz na zawsze. Mowisz o Belce??? "Zawartość teczki jest przedmiotem gry, w której kompetencja i bezstronność się nie liczą. W tej sytuacji - choć uważam, że jest to rozwiązanie złe - zwróciłem się do prezesa IPN o odtajnienie teczki dotyczącej mojej osoby. Jest to bowiem jedyny sposób, w jaki mogę uzyskać do niej dostęp i móc się bronić wobec różnego rodzaju pomówień." Odpowiedz Link Zgłoś
gold2005 Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 15:00 Czy Pan Belka nie skłamał przed komisją kiedy na pytanie Giertycha czy coś podpisywał, odpowiedział nie? Myślę, że Romuś takiej okazji nie przepuści... Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Niech Belka nie wprowadza ludzi w błąd. 16.06.05, 15:02 Skoro Belka tak bardzo chce otrzymać materiały ze swoje teczki i je upublicznić, to niech wystąpi do IPN o stataus pokrzywdzonego jeśli go otrzyma dostanie teczkę i może ją opublikować gdzie tylko chce - co w tym trudnego? gdzie jest problem? nie rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Niech Belka nie wprowadza ludzi w błąd. 16.06.05, 18:20 dlaczego ten naród jest taki głóupi i daje się podpuszczac jeszcze głupszym? Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Porada dla p.Belki 16.06.05, 15:11 jezeli moge cos bezplatnie poradzic, to raczej powinien sie Pan Panie Premierze do tego zastosowac, a mianowicie: - Pan juz zlozyl odpowienie oswiadczenia, a wiec nie pozostaje nic innego jak tylko olac sprawe i MILCZEC, tlumaczeniem daje Pan podstawy, ze jedank cos na Panu wisi i udowadnia Pan ze nie jest wielbladem. - dla chamstwa i pozrzegaczy, jest potrzebna publika, ktos, ktorego prowokuja, a delikwent, sie czuje zmuszony do wyjasnien, nie bedzie wyjasnien, zniknie zainterseowanie. -proesze brac przyklad z taktyki prezydenta Kwasniewskiego, ma oswiadczenie, sprawa teczki, jest dla niego zamknieta. -najlepsza obrona jest milczenie i IGNORANCJA pomawiaczy i oszczercow To jest bezplatna porad dla wszystkich, ktorzy maja do czynienia z oszolomstwwem teczkowym, zasada OLAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Porada dla p.Belki 16.06.05, 15:29 Zapomniałeś o drobiażdku, ze towarzysz belka zeznając pod przysiegą przed sejmową Komisją Śledczą oswiadczył, że niczego !!!!!!esbecji nie podpisywał !! A tak się głupio składa, że w teczuszcze jest dokument podpisany przez belke co oznacza, że Belka kłamał pod przysięgą, dlatego olewanie tu nie pomoże ! Abyś to lepiej zrozumiał , to dokument podpisany przez Belkę nie jest tzw. deklaracją o tajnej współpracy, ale jest to podpisana przez Belkę instrukcja jak ma się kontaktować na terenie USA z agentami esbecji, czyli tajne hasła kontaktowe ! Jak znam zycie to powiesz, ze esbecja te tajne hasła kontaktowe do swoich agentów w USA nakazywała podpisywać wszystkim tym , którzy jak wyjeżdali z Polski nie wyrażali gotowości do tajnej wspólpracy i opierali się tak jak "opierał " się Belka ! Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny olewam Ciebie 16.06.05, 15:41 tak jak innych emocjantow motlochu ulicznego, ktorzy w nogach spia i wiedza tyle ile zjedza. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: olewasz siebie Zygryd???? 16.06.05, 15:46 Sorry, ale wielokrtonie tu prostestowałem na forum przeciwko epitetom. Napisałeś posta. Padł kontraargument wiec moze warto na niego odpowiedziec, tym bardziej, ze nie był w stylu Twojego drugiego. Chyba ze nie potrafisz i jesteś tak jak napisałeś jednym z "..... emocjantow motlochu ulicznego, ktorzy w nogach spia i wiedza tyle ile zjedza." Zaprzeczyłeś sam sobie stary i to w wyjątkowo nędznym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny odpowiedz dla motlochu ulicznego 16.06.05, 16:51 wam dla was duzo zrozumienia i tolerancji, jednak musiecie zrozumiec, ze czas, gdy wszystcy byli ROWNI sie skonczyl. Komunizm urawinlowki myslenia i pogladow, sie skonczyl w 1990 roku. Dlatego swiat sie dzieli na glupich i madrych. Madrzy sa ci, co maja na uwadze dobro ogolu i calej cywilizacji narodowej czy swiatowej, glupcy sa ci, ktorzy nie widza nic wiecej , jak brzeg swojej michy z zarciem. Argumenty trafiaja tylko do madrych, do tych nizej, trafia tylko piesc i pogarda. Taka jest filozofia tego wspolczesnego swiata. i to jest zdrowe, to wyznacza zdrowe granice, na ile cham moze sobie pozwolic. Polska cierpi, bo nie ma w niej arystokracji, takiej jak w krajach zachodnich, ktora kulturowo i socjalnie, stanowi powazny element tradycji i ciaglosci narodu. Czasem i nahaj hrabiego przydlaby sie na tych, ktorzy sieja nienawisc i glupote wsrod gawedzi, nahaj na oszolomow z butami w gnoju, ktorzy korzystaja z dobrodziejstw tzw. demokracji, ktora niestaty nie jest dla prostaczkow. Dlatego jet mi sorry i wszytskim mnie podobnym, ze musza uzywac slownictwa zarezerweoanego dla pospolitygo motlochu. Do tego doszlo w kraju, cala inteligencja musi sie znizyc, do maciurewiczow, gutychow, lapperow i im podobnym. To komunizm, przejecie waldzy przez czern, ale narazie nie umimy sie bronic, bo zaden z nas nie jest potomkiem Sobieskiego, czy Wazy. Jestesmy dziecimi PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: odpowiedz dla motlochu ulicznego 17.06.05, 14:35 zygfrydzie na dodatek okrutny, biedaku ,że tak powiem słoma ci z butów wyłazi, a tak na marginesie może coś na temat a nie od rzeczy , czyli ab ovo ! Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Porada dla p.Belki 16.06.05, 17:44 Jaki jest dokladny tekst przysiegi ktora zlozyl Belka? Jestem ciekaw, a skoro na takowy sie powolujesz to moze go znasz. Prosze podaj zrodlo bo chetnie przczytam. Niemniej zgadzam sie z zygfrydem.okrutnym, co do tego ze takei "afery" teczkowe nalezy ignorowac. naleze do mlodego pokolenia i mam gdzies to kto i kiedy i jak dlugo i dlaczego pracowal dla SB. Ja place podatki aby ta armia urzedasow i politykow rzadzila a nie uganiala sie za aferami irzeczami nie waznymi. Prosze tylko nie wyskakuj z argumentem ze SB nadal dziala i sie wspiera bo to teoria spoiskowa. Jesli jest w tym jakas prawda to powinnien sie tym zajac kontrwywiad, ABW, UOP czy jakikolwiek inny organ scigania. Rzad jest od rzadzenia a nie od sadownictwa. Wiec niech Roman Wysoki przestanie sie bawic w sedzie i oskarzyciela bo nie dlatego siedzi w rzadze. Nie ma ku temu ni predyspozycji ni doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Porada dla p.Belki 16.06.05, 15:56 Zygfryd, wierz mi, mozesz sie bardzo mylic co do Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny do evy 16.06.05, 17:14 eva, nie myle sie co do osob, ta tu wsponiana, moze byc osobnikiem slabym i ulegajacym systemowo wplywom, ale to jest PREMIER Polski, mianowany przez PREZYDENTA Polski, to moze byc jakis sy,,,n, ale to jest WADZA i AUTORYTET panstwowy. Jezeli jest w cos zamieszany, sa inne cywilizowane metody zalatwiania takich spraw, a nie pranie budow panstwowych w obliczu plejady miedzynarodowej. To oslabia Polske, ten slendor wykrywania "agentow" swiadzy o niskiej kulturze politycznej, ktora rzutuje na nasz wizerunek na swiecie. Jakiz ma byc ten wizerunek, gdy rzad i parlament to rzekomi zdrajcy i tyrani narodu?? W cywilizacjach zachodniech, tez mnozy sie od ludzi o roznych pogladach, ktorzy nie pasuja do obecnych systemow, ale wlasne brudy, pierze sie we wlasnym domu, z polityczna rozwaga i odpowidzialnoscia za panstwo. To co sie teraz dzieje w Polsce, to demonatz, demontaz nie tylko PRL, ale calej panstwwosci Polakow. Chyba nie wszsystcy zadaja sobie z tego sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: do evy 17.06.05, 14:44 zygfrydzie, okrutny funkcjonalny analfabeto co to czytać ? czyta !ale nic z tego czytania nie rozumie !! kto niby oskarża o to , że niejaki Belka był TW ? jak na razie słyszałem , ze premier państwa mianowany przez prezia skłamał pod przysiegą , ze nie podpisywał żadnej deklaracji o współpracy z esbecją !i oto jest oskarzony przez komisję , która ma dokument podpisany przez Belke o wspólpracy, choć niekoniecznie jako tajny wspólpracownik No ale "rozumnym" facetom taki jak okrutny funkcjonalny analfabeta rozróznienie pojęć jest nie do pojęcia ! Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 15:25 klakierr napisał: > Po tak bzdurnym oświadczeniu nikt nie może być zdziwiony że Belka wstąpil do > partii antylustracyjnej. jeden żeby wyjechać inny żeby wjechać Takie czasy... Ciekawe co musiał podpisać Maciej Giertych jak wjeżdzał do PRL- po powrocie z emigracji dostł podobno posadę w Polskiej Akademii Nauk i piękne mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Belka: do mojej lustracji nie było podstaw 16.06.05, 15:52 podobnie jest z innymi wybitnymi utytułowanymi w kraju i w świecie.Niektórzy z nich złapali ciepłe posadki eurodeputowanych. Odpowiedz Link Zgłoś