Dodaj do ulubionych

Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni?

21.06.05, 20:06
na tym forum?
Obserwuj wątek
    • humbak Jak to wszyscy? 21.06.05, 20:07
      Przecież Ty nie jesteś!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Jak to wszyscy? 21.06.05, 20:37
        a poza mną i yossarianem kto jeszcze nie jest antyklerykalny
        • humbak Re: Jak to wszyscy? 21.06.05, 21:42
          <megajeb>
    • dr.krisk Bo twoj przyklad odstrasza.... 21.06.05, 20:41
      .. jak ktos pomysli ze poglady klerykalne potrafia z czlowieka zrobic oszolka,
      to mu od razu przechodzi.
      Proste.
      • grom3 Oszolom oswiecony 21.06.05, 20:43
        Oszolom bys posluchal tych lizusow koscielnych od Kolbego w Missisadze tz
        rycerzy kolumba jak klna w pracy to uszy by tobie opadly.W kosciele graja
        pierwsze skrzypce jak z niego wyjda to tylko slyszysz urwal i urwal jego mac.
        • skun2 Re: Oszolom oswiecony 21.06.05, 20:45
          odreagowanie TVP, cenzury na FK itp.
      • mark17 Re: Bo twoj przyklad odstrasza.... 21.06.05, 20:46
        Dlaczego? Może niektórzy potrafią korzystać z rozumu i maja dosyć grabienia
        tego kraju przez te hieny? Lepiej się nie odzywaj, robić z siebie idiote
        publicznie ? Nie rozumiem ludzi ,którzy popierają ta mafie i nie znajduja
        prostego związku bieda ,nędza społeczeństwa=utrzymywanie stada czarnych hien i
        pasożytów, grabiacych kraj z frazesami na pyskach
        • grom3 Re: Bo twoj przyklad odstrasza.... 21.06.05, 20:50
          Dobrze gada w gore dziada.
        • panna_z_polskiego_dworku Re: Bo twoj przyklad odstrasza.... 21.06.05, 20:56
          mark17 napisał:

> Dlaczego? Może niektórzy potrafią korzystać z rozumu i maja dosyć grabienia
          > tego kraju przez te hieny? Lepiej się nie odzywaj, robić z siebie idiote
          > publicznie ? Nie rozumiem ludzi ,którzy popierają ta mafie i nie znajduja
          > prostego związku bieda ,nędza społeczeństwa=utrzymywanie stada czarnych hien

Może dlatego że ten "prosty" związek jest raczej "prostacki". Ile bogatsze od Polski są Czechy? (Najbardziej laicki kraj w Europie) a ile Irlandia? (kraj równie religijny jak Polska)
          • kropekuk Nt. IRLANDII guzik prawda - byl, POL WIEKU TEMU 21.06.05, 22:15
            Teraz w Dubllinie i Corku masz puste koscioly, poza paroma uroczystosciami
            rodzinnymi w zyciu i wies je olewa, a klechow stawia sie przed sadem i po 40
            latach za pedofilie. NIC nie wiesz o tym kraju;)
            • panna_z_polskiego_dworku Re:Jest dużo innych przykładów... 21.06.05, 22:35
              kropekuk napisał:

> Teraz w Dubllinie i Corku masz puste koscioly, poza paroma uroczystosciami
              > rodzinnymi w zyciu i wies je olewa, a klechow stawia sie przed sadem i po 40
              > latach za pedofilie. NIC nie wiesz o tym kraju;)

1. Statystycznie jest jakaś zależność między PKB na głowe i religijnością, ale jest dużo wyjątków. Co do Irlandii to wydaje mi się że pamiętam sondaże które mówią coś innego niż ty. Musiałabym poszukać. Tak czy inaczej prostej zależności nie ma - Amerykanie są religijni, jak na państwo uprzemysłowione. Dosyć religijna Słowenia jest bogatsza od Czech, itd.

2. Wiesz chyba ;) że teoria (postmodernizm i te sprawy) mówi że bogactwo prowadzi do spadku religijności w społeczeństwie, ale NIE ODWROTNIE. Autor postu na który odpowiadałam sugerował że polska jest biedna bo jest religijna, a to nie ma potwierdzenia w żadnej teorii.
              • kropekuk Babcia jest Irlandka, mam po niej tam domek, 21.06.05, 22:42
                znam ten kraj - sytuacja BYLA podobna jak w Polsce: poki kosciol wspomagal ruch
                narodowo-wyzwolenczy bylo OK, ale gdy KK zachcialo sie rzadzic - wszystko, co
                zdobyl, STRACIL.
    • porannakawa Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 21.06.05, 20:52
      Cały problem w tym oszole, że nie rozrózniasz pasterza od pastucha.
      Ze nie odrózniasz księdza od urzędnika Pana B.
      Zaślepienie jakieś cy cóś?
      Z wypowiedzi twoich raczej widać poparcie dla pastuchów i urzedników Pana B.
      Jakoś nie widać poparcia dla nauk Chrystusa - życia w miłości bliźniego,
      usługiwaniu w pokorze, przestrzeganiu Przykazań Bożych i współdziałania z innymi
      aby świat był bardziej otwarty na miłość dla współbraci.
      Wy tam w tej sekcie ryżykowej przeżywacie sundrom oblężonej twierdzy, gdzie
      wszyscy inni, na zewnątrz twierdzy to wrogowie.
      To nie ma nic wspólnego z nauczaniem miłości chrystusowej!
      Reprezentujesz przaśne pojmowanie wiary z narzucaniem się z tym ludziom, którzy
      Boga i nauki chrystisowe noszą w sercu a gdy przyjdzie i potrzeba - okażą to na
      zewnątrz.
      Wy jednak ze słowami - Wiara, Cnota, Bóg - idziecie ze sztandarami depcząc
      czyjeś uczucia a nie mając prawdziwej wiary i miłości w sercach.
      Na pokaz to się wystawia na targach!
    • panna_z_polskiego_dworku Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 21.06.05, 20:54
      Ja nie jestem. Widziałeś kiedyś żebym napisała coś antyklerykalnego? :)
      • kropekuk A ILU znasz klechow? Moze masz szczescie znac 21.06.05, 22:16
        tylko godnych i rozumnych kaplanow...
        • panna_z_polskiego_dworku Re: A ILU znasz klechow? Moze masz szczescie znac 21.06.05, 22:28
          > tylko godnych i rozumnych kaplanow...

Nie, tak samo jak nie wszyscy nauczyciele których znałam byli godni i rozumni. Jednak nie pluje jadem na całą istytucję szkoły...
          • kropekuk Sama zobacz, ze MYLISZ KATEGORIE: 21.06.05, 22:45
            szkola to instytucja, tu tez nikt nie atakuje KOSCIOLA, obrywa sie klechom;)
    • hrabia.m.c Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 21.06.05, 20:57
      Nie muszą ale "chcom"
      Nie myslisz ,że 2000 lat istnienia mafi ,to troszke za dlugo??:)
    • babariba666 osiołemu wszystko się kojarzy... 21.06.05, 20:59
      ...na przykład obrzydzenie osiolizmem z antyklerykalizmem.
      Mojemu kapralowi wszystko się z pie..niem kiedyś kojarzyło.
      • grom3 Re: osiołemu wszystko się kojarzy... 21.06.05, 21:09
        Widac ze twoj Kapral myslal,nie byl zaslepiony jak oszolom.
    • yossarian18 Myślę, że lepszym słowem byłaby tutaj klerofobia 21.06.05, 22:16

• kropekuk Jaka klerofobia? Niech sie KK z czarnych owiec 21.06.05, 22:17
        oczysci, to nikt na klechow zlego slowa nie powie, bo...klechow nie bedzie,
        pozostana godni swego miana kaplani.
        • yossarian18 Re: Jaka klerofobia? Niech sie KK z czarnych owie 21.06.05, 22:20
          Myślę, że Benedykt XVI zrobi w KK porządek, zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji
          (vide jego słowa na Drodze Krzyżowej przed Wielkanocą o usuwaniu brudu z
          Kościoła).
          • neceser to o ksiedzach pedofilach i miliardach $$ kosztow 21.06.05, 22:26
            palancie, hehe. bardzo brudno u was. i koszty odszkodowan juz ida w MILIARDY $$.
            • kropekuk I euro: Irlandczycy masowo robia litigations 21.06.05, 22:39
              za szkody moralne i traume wyrzadzona przez ksiezy-pedofilow w katolickich
              szkolach i internatach (dotyczy lat 50 i 60 tych) - nawet po 50 latach ;)
            • yossarian18 Niedługo Żydzi zapłacą nam odszkodowania(n/t) 21.06.05, 22:41

• kropekuk Yossi,czyzby w szkole kahalnej rabin cie zgwalcil? 21.06.05, 22:43

• yossarian18 Nie szwendam się po takich miejscach, ponieważ 21.06.05, 22:44
                  nie lubię zapachu czosnku;)
                • yossarian18 Ale ty masz zboczone skojarzenia, pisarzu(n/t) 21.06.05, 22:44

• kropekuk To TWOJA inspiracja: wlazles z Zydami w 21.06.05, 22:46
                    watek pedofilny ;)
                    • yossarian18 Dosyć mam już Żydow, pedofili, pedałów 21.06.05, 22:48
                      i innych debili. Nie możemy porozmawiać o czymś normalnym?
                      • kropekuk Moze znow o migdalookich kobietach w Iranie? 21.06.05, 22:54

• yossarian18 O! Tak! Jak najbardziej! 21.06.05, 22:56
                          www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=197275
                          Chyba tam pojedziemy z wesołym33;)
                  • neceser Syndrom radyjniaka: "A u was to bija Murzynow" 21.06.05, 22:48
                    zalosny jestes, yossi, nawet nie umiesz powstrzymac sie od reklamowania
                    swojej "polskosci."
                    • yossarian18 Judeonazistka ślini się i pluje 21.06.05, 22:50
                      Wesoły33 podaje tutaj ostatnio ciekawego linka nt. obecności Żydów w Wremachcie
                      i najwyższych władzach hitlerowskich. Poszukaj tego lnika z łaski swojej i
                      napisz co myślisz o faktach tam zawartych;)
                      • kropekuk Ba, ale MUSLIMOW W SS PRZEBIC TRUDNO: 21.06.05, 22:56
                        www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/index.htm
                        • yossarian18 Ty jesteś spec, więc powiedz mi 21.06.05, 22:58
                          ktory kraj europejski nie miał swoich oddziałów na froncie wschodnim po stronie
                          niemieckiej??
                        • p8 no i honorowych aryjczyków 21.06.05, 23:06
                          img182.exs.cx/img182/8437/nierasowyniemiec0ec.png
                          Zdjęcie przedstawia Czang Wei-kuo, zwano go też Wego Czang. Syn Czang Kai-szeka.
                          Służył w 3. kompanii I. Batalionu 98 Pułku Strzelców Górskich.
                          1 października 1938 roku, brał udział w zajęciu Czechosłowacji zgodnie z układem
                          Monachijskim.
                          Jego kariera w Wehrmachtcie skończyła się 1 wrzesnia 1939 roku w stopniu
                          podporucznika. Został odwołany z Niemiec. Kontynuował edukację i studia naukowo
                          - wojskowe w USA i Indiach.
                          Pod koniec II w. ś. jako podpułkownik wziął udział w walce przeciwko Japonii.
                          W latach 1945 - 1948 był pierwszym dowódcą chińskiego pułku wojsk pancernych.
                          Po zakończeniu walk awansował na dowodzącego generała wojsk pancernych. po
                          odbyciu dalszych studiów i kursów w armii USA oraz działalności w chińskim
                          Ministerstwie Obrony, generał Czang został w 1963 roku szefem sztabu generalnego
                          chińskiej armii, a następnie w 1975 roku prezydentem Akademii Wojskowej.
                          W roku 1980 generał pułkownik Czang został wodzem naczelnym połaczonych sił
                          zbrojnych.
                          W 1989 roku odwiedził Niemcy i miejsca gdzie służył a armii niemieckiej w latach
                          1937 - 1939.

pzdr

B
    • neceser wszyscy sa antyklerykalni, czemu ty sie tu petasz? 21.06.05, 22:24
      amsochista nazista z ciebie?
      Czy chory psychicznie?
    • henryk.log Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 21.06.05, 22:25
      > na tym forum?<- może i nie byłbym >antyklerykalnym< na Fk, gdybym Cię Panie
      "Ośle" nie otożsamiał z krańcową odmianą polaka_katolika i co gorsze w wydaniu
      rycykowym.
      Ps
      >niech bedzie P. do licznika< ;)
      • tojajurek Oszołku. Co by ci zrobił twój pryncypał... 21.06.05, 23:08
        • tojajurek Re: Oszołku. Co by ci zrobił twój pryncypał... 21.06.05, 23:08
          Gdybyś nie założył tego idiotycznego wątku?
    • henryk.log Panie"Ośle"za ten wątek od Pryncypała pałą, miast 21.06.05, 23:44
      grosików, oberwiesz :)
    • super_maruda Ja nie jestem! 23.06.05, 21:40
      • yossarian18 Dobry żart, tynfa wart!(n/t) 23.06.05, 21:42

• kropekuk Przy tobie MUSZA - dla harmonii w przyrodzie ;) 23.06.05, 21:43

• coitusik bo tutaj raczej inteligetniejsi wystepuja......... 23.06.05, 21:46
      i czuja jakie ciemnoty kaplani egipscy wciskaja,
    • mmkkll Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 23.06.05, 21:46
      Jestem antyklerykalny z czystej przekory, a także dlatego, że lubię i nikt mi
      nie będzie mówił, jak mam myśleć.
    • oszolom.z.radia.maryja oni ratują życie a lewactwo ich oczernia 23.06.05, 21:47
      info.onet.pl/1118958,11,item.html
      • henryk.log Re: oni ratują życie a lewactwo ich oczernia 23.06.05, 21:49
        > trzeba przyznać jednak, że więcej wśród kleru pedofili niż osób ratujących
        > innym życie.>deltalima<
      • hrabia.m.c Re: oni ratują życie a lewactwo ich oczernia 23.06.05, 21:50
        Pewnikiem za dużo mszalnego ,wypil i nie wiedzial co robi.
      • neceser [...] 23.06.05, 22:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kecawy Re: NIE oni , a ON. ONI PEDALUJA 23.06.05, 22:15
          Co ty zaczynasz z tymi pederastami ??Szukasz kogoś iż piszesz o tym ?
          kecaw
          • neceser [...] 23.06.05, 22:19
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pewien_student nie trzeba ich oczerniac 24.06.05, 09:13
        przeciez juz sa "czarni" ;)

a tak poza tym - ksieza niestety w wiekszosci sa to ludzie, ktorzy z kaplanstwem
        nie powinni miec nic wspolnego. poszli na ksiedza bo to latwy, mily i dostatni
        "zawod" (a przynajmniej tak sie uwaza), a nie za sprawa powolania. ludzi szlag
        tez trafia czasem jak widza kolejny budowany kosciol, mimo ze w okolicy stoja
        juz trzy. Rydzyk tez sie do wzrostu antyklerykalizmu przyczynil swoja
        stronniczoscia i manipulacjami na antenie.
        • pewien_student poza tym 24.06.05, 09:15
          chwala temu ksiedzu za ten czyn, ale zeby od razu podciagac to pod wszytskich
          innych ksiezy, to lekka przesada. ksieza nie sa jedynymi ludzmi ratujacymi
          tonacych.
    • kecawy Gdy żyłem w grzechu to tez byłem 23.06.05, 21:52
      tak gdy byłem w grzechu to tez taki byłem.Im mniej jestem grzeszny tym bardziej
      proklerykalny.Ciekawe zjawisko.Jeśli ktoś czytający ow post myśli iz sa sami
      dobrzy księża to oświadczam wsród kięży jest wiele i Księżycy.

i tyle w owej kwestii kecaw
    • hansgrubber Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 23.06.05, 23:35
      Ty tez jestes choc o tym nie wiesz. :)
    • henryk.log Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 24.06.05, 00:22
      Bo muszą mule!!
    • yossarian18 Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 24.06.05, 00:23
      izzy.ad-dom.no-ip.org/index/index.php?action=show&object=article&id=9448
    • porannakawa Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 24.06.05, 06:37
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> na tym forum?
      (...) za sektę można uznać grupę ryzyka z radyjamaryja, posiadającą silnie
      rozwiniętą strukturę władzy, jednocześnie charakteryzującą się znaczną
      rozbieżnością celów deklarowanych i realizowanych oraz ukrywaniem norm w sposób
      istotny regulujących życie członków, która narusza podstawowe prawa człowieka i
      zasady współżycia społecznego, a jej wpływ na członków, sympatyków, rodziny i
      społeczeństwo ma charakter destrukcyjny.
    • bac1 Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 24.06.05, 07:08
      KONSTYTUCJA RP:
      Art. 13.
      Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących
      się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu,
      faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub
      dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu
      zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie
      struktur lub członkostwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka