oszolom.z.radia.maryja 21.06.05, 20:06 na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oszolom.z.radia.maryja Re: Jak to wszyscy? 21.06.05, 20:37 a poza mną i yossarianem kto jeszcze nie jest antyklerykalny Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Bo twoj przyklad odstrasza.... 21.06.05, 20:41 .. jak ktos pomysli ze poglady klerykalne potrafia z czlowieka zrobic oszolka, to mu od razu przechodzi. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Oszolom oswiecony 21.06.05, 20:43 Oszolom bys posluchal tych lizusow koscielnych od Kolbego w Missisadze tz rycerzy kolumba jak klna w pracy to uszy by tobie opadly.W kosciele graja pierwsze skrzypce jak z niego wyjda to tylko slyszysz urwal i urwal jego mac. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Oszolom oswiecony 21.06.05, 20:45 odreagowanie TVP, cenzury na FK itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mark17 Re: Bo twoj przyklad odstrasza.... 21.06.05, 20:46 Dlaczego? Może niektórzy potrafią korzystać z rozumu i maja dosyć grabienia tego kraju przez te hieny? Lepiej się nie odzywaj, robić z siebie idiote publicznie ? Nie rozumiem ludzi ,którzy popierają ta mafie i nie znajduja prostego związku bieda ,nędza społeczeństwa=utrzymywanie stada czarnych hien i pasożytów, grabiacych kraj z frazesami na pyskach Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Bo twoj przyklad odstrasza.... 21.06.05, 20:50 Dobrze gada w gore dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Bo twoj przyklad odstrasza.... 21.06.05, 20:56 mark17 napisał: > Dlaczego? Może niektórzy potrafią korzystać z rozumu i maja dosyć grabienia > tego kraju przez te hieny? Lepiej się nie odzywaj, robić z siebie idiote > publicznie ? Nie rozumiem ludzi ,którzy popierają ta mafie i nie znajduja > prostego związku bieda ,nędza społeczeństwa=utrzymywanie stada czarnych hien Może dlatego że ten "prosty" związek jest raczej "prostacki". Ile bogatsze od Polski są Czechy? (Najbardziej laicki kraj w Europie) a ile Irlandia? (kraj równie religijny jak Polska) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nt. IRLANDII guzik prawda - byl, POL WIEKU TEMU 21.06.05, 22:15 Teraz w Dubllinie i Corku masz puste koscioly, poza paroma uroczystosciami rodzinnymi w zyciu i wies je olewa, a klechow stawia sie przed sadem i po 40 latach za pedofilie. NIC nie wiesz o tym kraju;) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re:Jest dużo innych przykładów... 21.06.05, 22:35 kropekuk napisał: > Teraz w Dubllinie i Corku masz puste koscioly, poza paroma uroczystosciami > rodzinnymi w zyciu i wies je olewa, a klechow stawia sie przed sadem i po 40 > latach za pedofilie. NIC nie wiesz o tym kraju;) 1. Statystycznie jest jakaś zależność między PKB na głowe i religijnością, ale jest dużo wyjątków. Co do Irlandii to wydaje mi się że pamiętam sondaże które mówią coś innego niż ty. Musiałabym poszukać. Tak czy inaczej prostej zależności nie ma - Amerykanie są religijni, jak na państwo uprzemysłowione. Dosyć religijna Słowenia jest bogatsza od Czech, itd. 2. Wiesz chyba ;) że teoria (postmodernizm i te sprawy) mówi że bogactwo prowadzi do spadku religijności w społeczeństwie, ale NIE ODWROTNIE. Autor postu na który odpowiadałam sugerował że polska jest biedna bo jest religijna, a to nie ma potwierdzenia w żadnej teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Babcia jest Irlandka, mam po niej tam domek, 21.06.05, 22:42 znam ten kraj - sytuacja BYLA podobna jak w Polsce: poki kosciol wspomagal ruch narodowo-wyzwolenczy bylo OK, ale gdy KK zachcialo sie rzadzic - wszystko, co zdobyl, STRACIL. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 21.06.05, 20:52 Cały problem w tym oszole, że nie rozrózniasz pasterza od pastucha. Ze nie odrózniasz księdza od urzędnika Pana B. Zaślepienie jakieś cy cóś? Z wypowiedzi twoich raczej widać poparcie dla pastuchów i urzedników Pana B. Jakoś nie widać poparcia dla nauk Chrystusa - życia w miłości bliźniego, usługiwaniu w pokorze, przestrzeganiu Przykazań Bożych i współdziałania z innymi aby świat był bardziej otwarty na miłość dla współbraci. Wy tam w tej sekcie ryżykowej przeżywacie sundrom oblężonej twierdzy, gdzie wszyscy inni, na zewnątrz twierdzy to wrogowie. To nie ma nic wspólnego z nauczaniem miłości chrystusowej! Reprezentujesz przaśne pojmowanie wiary z narzucaniem się z tym ludziom, którzy Boga i nauki chrystisowe noszą w sercu a gdy przyjdzie i potrzeba - okażą to na zewnątrz. Wy jednak ze słowami - Wiara, Cnota, Bóg - idziecie ze sztandarami depcząc czyjeś uczucia a nie mając prawdziwej wiary i miłości w sercach. Na pokaz to się wystawia na targach! Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 21.06.05, 20:54 Ja nie jestem. Widziałeś kiedyś żebym napisała coś antyklerykalnego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A ILU znasz klechow? Moze masz szczescie znac 21.06.05, 22:16 tylko godnych i rozumnych kaplanow... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: A ILU znasz klechow? Moze masz szczescie znac 21.06.05, 22:28 > tylko godnych i rozumnych kaplanow... Nie, tak samo jak nie wszyscy nauczyciele których znałam byli godni i rozumni. Jednak nie pluje jadem na całą istytucję szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Sama zobacz, ze MYLISZ KATEGORIE: 21.06.05, 22:45 szkola to instytucja, tu tez nikt nie atakuje KOSCIOLA, obrywa sie klechom;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 21.06.05, 20:57 Nie muszą ale "chcom" Nie myslisz ,że 2000 lat istnienia mafi ,to troszke za dlugo??:) Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 osiołemu wszystko się kojarzy... 21.06.05, 20:59 ...na przykład obrzydzenie osiolizmem z antyklerykalizmem. Mojemu kapralowi wszystko się z pie..niem kiedyś kojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: osiołemu wszystko się kojarzy... 21.06.05, 21:09 Widac ze twoj Kapral myslal,nie byl zaslepiony jak oszolom. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jaka klerofobia? Niech sie KK z czarnych owiec 21.06.05, 22:17 oczysci, to nikt na klechow zlego slowa nie powie, bo...klechow nie bedzie, pozostana godni swego miana kaplani. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Jaka klerofobia? Niech sie KK z czarnych owie 21.06.05, 22:20 Myślę, że Benedykt XVI zrobi w KK porządek, zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji (vide jego słowa na Drodze Krzyżowej przed Wielkanocą o usuwaniu brudu z Kościoła). Odpowiedz Link Zgłoś
neceser to o ksiedzach pedofilach i miliardach $$ kosztow 21.06.05, 22:26 palancie, hehe. bardzo brudno u was. i koszty odszkodowan juz ida w MILIARDY $$. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I euro: Irlandczycy masowo robia litigations 21.06.05, 22:39 za szkody moralne i traume wyrzadzona przez ksiezy-pedofilow w katolickich szkolach i internatach (dotyczy lat 50 i 60 tych) - nawet po 50 latach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Nie szwendam się po takich miejscach, ponieważ 21.06.05, 22:44 nie lubię zapachu czosnku;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To TWOJA inspiracja: wlazles z Zydami w 21.06.05, 22:46 watek pedofilny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Dosyć mam już Żydow, pedofili, pedałów 21.06.05, 22:48 i innych debili. Nie możemy porozmawiać o czymś normalnym? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 O! Tak! Jak najbardziej! 21.06.05, 22:56 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=197275 Chyba tam pojedziemy z wesołym33;) Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Syndrom radyjniaka: "A u was to bija Murzynow" 21.06.05, 22:48 zalosny jestes, yossi, nawet nie umiesz powstrzymac sie od reklamowania swojej "polskosci." Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Judeonazistka ślini się i pluje 21.06.05, 22:50 Wesoły33 podaje tutaj ostatnio ciekawego linka nt. obecności Żydów w Wremachcie i najwyższych władzach hitlerowskich. Poszukaj tego lnika z łaski swojej i napisz co myślisz o faktach tam zawartych;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ba, ale MUSLIMOW W SS PRZEBIC TRUDNO: 21.06.05, 22:56 www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Ty jesteś spec, więc powiedz mi 21.06.05, 22:58 ktory kraj europejski nie miał swoich oddziałów na froncie wschodnim po stronie niemieckiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
p8 no i honorowych aryjczyków 21.06.05, 23:06 img182.exs.cx/img182/8437/nierasowyniemiec0ec.png Zdjęcie przedstawia Czang Wei-kuo, zwano go też Wego Czang. Syn Czang Kai-szeka. Służył w 3. kompanii I. Batalionu 98 Pułku Strzelców Górskich. 1 października 1938 roku, brał udział w zajęciu Czechosłowacji zgodnie z układem Monachijskim. Jego kariera w Wehrmachtcie skończyła się 1 wrzesnia 1939 roku w stopniu podporucznika. Został odwołany z Niemiec. Kontynuował edukację i studia naukowo - wojskowe w USA i Indiach. Pod koniec II w. ś. jako podpułkownik wziął udział w walce przeciwko Japonii. W latach 1945 - 1948 był pierwszym dowódcą chińskiego pułku wojsk pancernych. Po zakończeniu walk awansował na dowodzącego generała wojsk pancernych. po odbyciu dalszych studiów i kursów w armii USA oraz działalności w chińskim Ministerstwie Obrony, generał Czang został w 1963 roku szefem sztabu generalnego chińskiej armii, a następnie w 1975 roku prezydentem Akademii Wojskowej. W roku 1980 generał pułkownik Czang został wodzem naczelnym połaczonych sił zbrojnych. W 1989 roku odwiedził Niemcy i miejsca gdzie służył a armii niemieckiej w latach 1937 - 1939. pzdr B Odpowiedz Link Zgłoś
neceser wszyscy sa antyklerykalni, czemu ty sie tu petasz? 21.06.05, 22:24 amsochista nazista z ciebie? Czy chory psychicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 21.06.05, 22:25 > na tym forum?<- może i nie byłbym >antyklerykalnym< na Fk, gdybym Cię Panie "Ośle" nie otożsamiał z krańcową odmianą polaka_katolika i co gorsze w wydaniu rycykowym. Ps >niech bedzie P. do licznika< ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Oszołku. Co by ci zrobił twój pryncypał... 21.06.05, 23:08 Gdybyś nie założył tego idiotycznego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Panie"Ośle"za ten wątek od Pryncypała pałą, miast 21.06.05, 23:44 grosików, oberwiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
coitusik bo tutaj raczej inteligetniejsi wystepuja......... 23.06.05, 21:46 i czuja jakie ciemnoty kaplani egipscy wciskaja, Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 23.06.05, 21:46 Jestem antyklerykalny z czystej przekory, a także dlatego, że lubię i nikt mi nie będzie mówił, jak mam myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja oni ratują życie a lewactwo ich oczernia 23.06.05, 21:47 info.onet.pl/1118958,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: oni ratują życie a lewactwo ich oczernia 23.06.05, 21:49 > trzeba przyznać jednak, że więcej wśród kleru pedofili niż osób ratujących > innym życie.>deltalima< Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: oni ratują życie a lewactwo ich oczernia 23.06.05, 21:50 Pewnikiem za dużo mszalnego ,wypil i nie wiedzial co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 23.06.05, 22:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: NIE oni , a ON. ONI PEDALUJA 23.06.05, 22:15 Co ty zaczynasz z tymi pederastami ??Szukasz kogoś iż piszesz o tym ? kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 23.06.05, 22:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student nie trzeba ich oczerniac 24.06.05, 09:13 przeciez juz sa "czarni" ;) a tak poza tym - ksieza niestety w wiekszosci sa to ludzie, ktorzy z kaplanstwem nie powinni miec nic wspolnego. poszli na ksiedza bo to latwy, mily i dostatni "zawod" (a przynajmniej tak sie uwaza), a nie za sprawa powolania. ludzi szlag tez trafia czasem jak widza kolejny budowany kosciol, mimo ze w okolicy stoja juz trzy. Rydzyk tez sie do wzrostu antyklerykalizmu przyczynil swoja stronniczoscia i manipulacjami na antenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student poza tym 24.06.05, 09:15 chwala temu ksiedzu za ten czyn, ale zeby od razu podciagac to pod wszytskich innych ksiezy, to lekka przesada. ksieza nie sa jedynymi ludzmi ratujacymi tonacych. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Gdy żyłem w grzechu to tez byłem 23.06.05, 21:52 tak gdy byłem w grzechu to tez taki byłem.Im mniej jestem grzeszny tym bardziej proklerykalny.Ciekawe zjawisko.Jeśli ktoś czytający ow post myśli iz sa sami dobrzy księża to oświadczam wsród kięży jest wiele i Księżycy. i tyle w owej kwestii kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 23.06.05, 23:35 Ty tez jestes choc o tym nie wiesz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 24.06.05, 00:22 Bo muszą mule!! Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 24.06.05, 00:23 izzy.ad-dom.no-ip.org/index/index.php?action=show&object=article&id=9448 Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 24.06.05, 06:37 oszolom.z.radia.maryja napisał: > na tym forum? (...) za sektę można uznać grupę ryzyka z radyjamaryja, posiadającą silnie rozwiniętą strukturę władzy, jednocześnie charakteryzującą się znaczną rozbieżnością celów deklarowanych i realizowanych oraz ukrywaniem norm w sposób istotny regulujących życie członków, która narusza podstawowe prawa człowieka i zasady współżycia społecznego, a jej wpływ na członków, sympatyków, rodziny i społeczeństwo ma charakter destrukcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Dlaczego wszyscy muszą tu być antyklerykalni? 24.06.05, 07:08 KONSTYTUCJA RP: Art. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa. Odpowiedz Link Zgłoś