rnrr 26.06.05, 14:29 Borowski za wszelką cenę, po trupach by chciał do tego Pałacu wejść. To kliniczny przypadek przebija wszystkich o dwie długości nawet Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quisque Donald Tusk 26.06.05, 14:30 Donald Tusk na prezydenta... Panom z Lewicy dziekujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.slawinski Re: Donald Tusk 26.06.05, 14:37 No to Donald ma już dwa głosy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Donald Tusk 22.09.05, 11:00 quisque napisał: > Donald Tusk na prezydenta... > Panom z Lewicy dziekujemy... Kto chce prezydenta oszołoma? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Archanioł 26.06.05, 14:38 I tak wyszła z Archanioła świnia autopromocyjna, Całkowicie bazinteresowna, i cudownie ponadpartyjna. (nie moje, ale mi się przypomniało) Odpowiedz Link Zgłoś
robert4321 a jest ktoś lepszy od Bermana - Borowskiego ? 26.06.05, 14:46 ... chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Borowski :-(. 26.06.05, 14:55 W naszym społeczeństwie renegaci nie mają szans. Stąd Borowski będzie postrzegany coraz gorzej. Szkoda - bo kierować krajem dla mnie może nawet Chińczyk byle to było z widoczną korzyścią dla mnie i dla mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
alimur Re: a jest ktoś lepszy od Bermana - Borowskiego ? 26.06.05, 14:56 Czy ktoś mógłby mi wyoślić dlaczego Borowskiego nazywa się Bermanem? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 Borowski jest bliskim krewnym kata Polaków z UB... 26.06.05, 15:06 Jakuba Bermana. Ludzie którzy to piszą dokonują pewnego skrótu myślowego. odpowiadam na post alimur. Odpowiedz Link Zgłoś
lutobor Re: Borowski jest bliskim krewnym kata Polaków z 26.06.05, 16:29 Borowski nie jest wcale jego krewnym, wielokrotnie w różnych mediach to tłumaczył. Ojciec Marka nazywał się Berman, jego rodzice czy dziadkowie byli zasymilowanymi Żydami i stąd te bezrozumne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Borowski jest bliskim krewnym kata Polaków z 26.06.05, 19:04 Berman Jakub (1904-1984) - komunista, polityk; w czasie II wojny światowej przebywał na terenie ZSRR (Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich); współtworzył ZPP (Związek Patriotów Polskich); w latach stalinowskich członek ścisłych władz PZPR (Polska Zjednoczona Partia Robotnicza); jako zwierzchnik aparatu bezpieczeństwa winny śmierci wielu osób; w 1956 odsunięty od władzy i wyrzucony z partii, ale nie poniósł innych konsekwencji za swoje czyny. Na pohybel komunie. u. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Aha 26.06.05, 20:13 Tak samo są wszyscy Bermanowie powiązania, jak wszelcy Kaczyńscy (bliźniaki z PiSu z homoseksualistą i swiatowcem Bogusławem), Kurscy (ten z PiS i ten z GW), Nowakowie (Jeziorański i głodujący poseł). Ojciec Borowskiego nazywał się do wojny Aron Berman. Potem zmienił nazwisko na Wiktor Borowski. Był założycielem i pierwszym red. naczelnym "Życia Warszawy". Jakub Berman nie jest powiązany rodzinnie z Aronem. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: A to??? 26.06.05, 21:14 Tamto było o Jakubie, a teraz coś o Aronie Zacząć wypada od Eliasza Bermana (później zmienił imię na Michał), warszawskiego urzędnika prywatnego, któremu na początku XX wieku urodziło się dwóch synów - starszy Bronisław i młodszy Aron. Jak wielu przedstawicieli swojego pokolenia, już od wczesnej młodości asymilowali się nie do polskości, ale do komunizmu. Bronisław, mając 19 lat, znalazł się w Komitecie Centralnym Związku Młodzieży Komunistycznej w Polsce, a dwa lata później otrzymał pierwszy wyrok za działalność komunistyczną. Po wyjściu na wolność udał się do Moskwy na Kongres Międzynarodówki Komunistycznej, potem kierował Centralną Redakcją Komunistycznej Partii Polski i należał do Sekretariatu Krajowego KC KPP. Lata 30. spędził w ZSRR, gdzie prawdopodobnie w 1936 r. stracił nie tylko wolność, ale i życie. W pracy partyjnej używał nazwiska Wiktor Stasiak. Aron uciekł do Sowietów Jego brat Aron również działał w ZMK i KPP, był także kilkakrotnie skazywany przez polskie sądy. W przeciwieństwie do Bronisława ocalił życie, gdyż od 1933 r. znajdował się w więzieniach - w Radomiu, Wronkach i Rawiczu. Z tego ostatniego wydostał się tuż po wybuchu wojny i udał się do Białegostoku, czyli pod okupację sowiecką. Wiosną 1941 r. był już pracownikiem politycznym Państwowych Kursów Budowlanych w Wilnie, a po napaści Niemiec na ZSRR został ewakuowany do Republiki Czuwaskiej. Dopiero w kwietniu 1944 r. zgłosił się do I Korpusu Polskiego, gdzie został zastępcą dowódcy 6. pułku artylerii lekkiej 4. Dywizji Piechoty, a także lektorem dywizji i redaktorem dywizyjnej gazety. Jesienią 1944 r. w wyzwolonej od Niemców prawobrzeżnej części Warszawy założył dziennik "Życie Warszawy", którego redaktorem naczelnym był do 1951 r. Pod koniec lat 40. został też szefem Wydziału Dziennikarskiego w Szkole Partyjnej przy KC PZPR. Od kwietnia 1951 r. do grudnia 1967 r. był z kolei zastępcą naczelnego "Trybuny Ludu", a następnie przeszedł na emeryturę. Przez wiele lat zasiadał we władzach Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. Całą powojenną karierę Aron Berman robił już pod nazwiskiem Wiktor Borowski. Marek wychowywał się w partyjnej elicie Jeszcze pod koniec wojny porucznik Borowski - jak wspominał inny komunistyczny dziennikarz Zygmunt Broniarek - ożenił się z córką jubilera z ulicy Wileńskiej na warszawskiej Pradze, co podobno było źle widziane w kierownictwie politycznym wojska. 4 stycznia 1946 r. urodził im się syn, Marek. Od dzieciństwa wychowywał się w kręgach ówczesnej władzy, jego kolegą ze szkolnej ławki był Jan Lityński (późniejszy poseł UW), również związany rodzinnie ze stalinowską żydokomuną. W wieku 15 lat młody Borowski wstąpił do Związku Młodzieży Socjalistycznej, a później dostał się na Wydział Handlu Zagranicznego warszawskiej SGPiS. W 1967 r. zapisał się do PZPR, ale już w następnym roku stracił partyjną legitymację za zorganizowanie wiecu na uczelni pod hasłami wznowienia przedstawienia Dziadów, zniesienia cenzury itd. u. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Z KLASYCZNYM ANTYSEMITYZMEM POLSKIM 26.06.05, 22:42 mamy tu do czynienia. Nie dorośliśmy do demokracji... Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 demokratus przesadzasz.prawda nas wyzwoli.... 27.06.05, 00:21 powiedział Pan.... Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Tow. Borowski jest dość prosty jak na garbatego. 26.06.05, 15:18 Jako długoletni członek wykownał w życiu kilka ruchów, na które nikt z naszych raczej by się nie zdobył. Po 1968 zamiast wyjechać do Izraela czy USA, sprzedawał spodnie za "żółtymi firankami". Podał się do dymisji po tym jak Pawlak odwołał mu ministra. Zrezygnował dobrowolnie ze stołka marszłka i ogłosił publicznie, ze koalicja którą wspierał jest "be". Brakło mu co prawda konsekwencji i popierajac rząd Belki nie dopuścił do wcześniejszych wyborów. Natomiast Cimoszewicz zrobiłby wszystko dla kasy. Miał moment załamania. Kiedy wydawało się, że SLD-UP d.PZPR nie odzyska juz uraconych wpływów, zaprzyjażnił się z trzodą chlewną na kresach wschodnich. Na wieść, że partia rośnie w siłę, a członkowie żyją dostatnio powrócił do SLD i od paru już lat przekakuje ze stołka na stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
lewitan12 ALE CIPOS NIE DAJE BERMANOWI SZANS !!!!!!!!!!! 26.06.05, 15:20 CIPOS (CENTRALNY INSTYTUT PLANOWANIA I OBIEKTYWNEJ STATYSTKI) NIE DAJE TEMU POSTKOMUNISTYCZNEMU KANCIARZOWI ŻADNYCH SZANS !!! WIEC MOZEMY PATRZEC Z RADOSCIA W PRZYSZLOSC ! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Czy CIPOS to meska odmiana wiadomo czego? 26.06.05, 15:46 Ja slyszalem o CBOS i nie wiem, czy ten osrodek rzeczywiscie nie daje mu szans. A CIPOS - byc moze? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Marek - olej dziadostwo, olej sondaze ," tylko ja" 26.06.05, 15:49 Tylko ty jestes najmądrzejszy z czerwonych zbirów ze słodko pierdzącym Nałęczem i z tą gruba babą - Banachowiaczką . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Aparatczyk i karierowicz Berman 26.06.05, 16:45 z geba pelna lewackich frazesow i udawanej naiwnosci (lata wielce nieswiadomego tkwienia w awangardzie mafijnych rzadow eselde) nie wart jest szefowania miejskim szaletom, wiec gdziez mu tam do prezydentury. Niechaj sie lepiej biedak zajmie kombinowaniem jakby tu wprowadzic swoja kanapowa partyjke do parlamentu, bo widoki na to sa zaiste marne. Zdaje sie, ze ostatnia szansa dla was, czerwono-rozowe pajaczki z SLD/SDPL/PD, na odegranie jakiejs roli w polityce jest conajmniej wspolna lista, jesli nie trwaly mariaz, ergo ow historyczny, wieszczony od jakiegos czasu, alians Chamow z Zydami:) Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 26.06.05, 17:51 Twoje slowa mozna przypisac kazdemu kandydatowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: A szkoda... 26.06.05, 19:35 Kandydatura pana Marka Borowskiego na najwyższy urząd w RP budzi mój osobisty sprzeciw! W czasie kampanii wyborczej do PE pracowałam na rzecz kandydatki nr 1 z ramienia SdPl w okręgu nr 8 (Lubelszczyzna). Ponieważ ww. pani nie wywiązała się ze swoich zobowiązań finansowych, kilkakrotnie prosiłam o interwencję w tej sprawie pana Marka Borowskiego, panią Izabelę Sierakowską, a ostatnio także pana Tomasza Nałęcza. Niestety, nie doczekałam się nawet odpowiedzi w rodzaju: " nie mam czasu", "nie obchodzi mnie to", "nie zajmę się tym", itp. itd. Może chowanie głowy w piasek zapisane było w statucie SdPl? Na pewno jednak nie jest zaletą pretendenta do najwyższego urzędu w Państwie Polskim. Nie wierzę już w ani jedno słowo z głoszonych wszem i wobec zapewnień o dążeniu SdPl do państwa prawa, pochylaniu się nad problemami zwykłych ludzi, etc. Wszak moje osobiste doświadczenie w sposób oczywisty stoi w sprzeczności zarówno z hasłem wyborczym pana Marka Borowskiego – PRAWEGO CZŁOWIEKA LEWICY - jak i z głoszonym przez SdPl programem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A szkoda... 21.09.05, 17:19 bac1 napisała: > Kandydatura pana Marka Borowskiego na najwyższy urząd w RP budzi mój > osobisty sprzeciw! W czasie kampanii wyborczej do PE pracowałam na rzecz > kandydatki nr 1 z ramienia SdPl w okręgu nr 8 (Lubelszczyzna). Ponieważ > ww. pani nie wywiązała się ze swoich zobowiązań finansowych, kilkakrotnie > prosiłam o interwencję w tej sprawie pana Marka Borowskiego, panią Izabelę > Sierakowską, a ostatnio także pana Tomasza Nałęcza. Skoro byłeś pracownikiem to chyba to w kwestii sądu pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 26.06.05, 21:02 Kto to w ogóle głosuje na gacka-kłapoucha? Nigdy nie zagłosuję na tego uszatka! --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 A ja to co ? Wprawdzie jeszcze nie .. 26.06.05, 21:46 ..zaistniałem w TV,radiu i prasie, ale nie mogę już wytrzymać i też chcę zostać prezydentem. Mam program, jestem pracowity, wybierzcie mnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra NORMALNI LUDZIE ZAGŁOSUJĄ NA CIEBIE MARKU 26.06.05, 21:58 Ty jesteś jedyną porządną osobą w tej zbieraninie przypadkowych kandydatów na najwyższy urząd w tym kraju. Człowiek prawy, uczciwy Polak, demokrata, osoba godna zaufania. Autorytet moralny pokroju sp. Jacka K. i Czesława M. Z żyjacych tuzów polskiej polityki może dorównać mu tylko Geremek, ewentualnie Michnik. Wielki Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Dobre. 26.06.05, 22:33 Trzaby miec nie tylko ogromne jadra, ale i nienaturalnie ogromny leb, zeby wysmazyc cos w stylu ponizszego. ogromnejadra napisała (???): > Ty jesteś jedyną porządną osobą w tej zbieraninie przypadkowych kandydatów na > najwyższy urząd w tym kraju. Człowiek prawy, uczciwy Polak, demokrata, osoba > godna zaufania. Autorytet moralny pokroju sp. Jacka K. i Czesława M. Z żyjacych > > tuzów polskiej polityki może dorównać mu tylko Geremek, ewentualnie Michnik. > Wielki Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Nie wyszydzałbym kandydata jakim jest Pan Marek. 26.06.05, 22:38 Zasługi ma niewąskie, zawsze o Polskę mu chodziło. A ludzi oczywiście muszą mu łatke semicką przyszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Nie wyszydzałbym kandydata jakim jest Pan Mar 26.06.05, 22:41 ogromnejadra napisała: > Zasługi ma niewąskie, zawsze o Polskę mu chodziło. A ludzi oczywiście muszą mu > łatke semicką przyszyć... A mogę się coś więcej dowiedzieć n.t. tych zasług? Będę wdzięczny! Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Tylko skończone oszołomy kwestionują zasługi nie 26.06.05, 22:47 wąskie dla rozwoju demokracji i praw człowieka w naszym kraju Pana Marka B. Jak człowiek się wybije to Polacy takiego od razu do parteru sprowadzają, oplują, żydem nazywają lub pedałem. To nieludzkie, niehumanitarne, wstrętnie nacjonalistyczne podejście jest do drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Tylko skończone oszołomy kwestionują zasługi 26.06.05, 22:49 Ja niczego nie kwestionuje, po prostu pytam o te zasługi. Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Zasługi miał i ma duże. Ludzie małostkowi pytają 26.06.05, 22:52 się to gdy efekty widać gołym okiem. Ludzie niewdzięczni, zawistni, wilki jednym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Nie wyszydzałbym kandydata jakim jest Pan Mar 26.06.05, 22:54 Pan Marek Borowski, człowiek nad wyraz prawy i uczciwy juz od najmłodszych lat dzielnie walczył z tyrania komunistyczną, jezeli ktos o tym nie wiem. Już jako młody człowiek brał udział w działalnosci Klubu Krzywego Koła stojac u boku m.in. Adama Michnika,co jest chyba wystarczająca rekomendacja. Póżniej, juz jako dorosły człowiek, działał aktywnie w opozycji demokratycznej w łonie PZPR,starając sie od srodka zdyskredytowac partyjniactwo i służalczośc wobec Niedzwiedzia (tego samego, ktory dzisiaj morduje tysiace kobiet i dzieci czeczenskich...). Od 1989 włączył sie aktywnie w proces odnowy i do dnia dzisiejszego sluzy narodowi swoim ogromnym doswiadczeniem.Widząc niedowład, korupcje i cwaniactwo elit SLDowskich, jako uczciwy człowiek nie mogł dłuzej współpracowac z ta kliką i w odpowiedzi załozył SdPL, bedącą reprezentantem postepowych kół społeczenstwa skierowanego myslą w lewą stronę.Zaryzykuje twierdzenie, ze Polska byłaby inna bez Borowskiego,a demokracja gorsza, niepełna, nie tak sprawiedliwa i czysta. Czy to mało? W pełni popieram pana o pseudonimie "ogromnejadra" widząc w jego pogladach kamien probierczy potrzeb ludzi pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Jak widać ludzi rozumiejących demokratyczne proces 26.06.05, 23:08 dziejowy w Polsce nie brakuje. 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Jak widać ludzi rozumiejących demokratyczne p 26.06.05, 23:12 procedury tak jak Borowski chyba jednak brakuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Człowiek zacny, wspiera gospodarkę liberalną, 26.06.05, 23:16 żeby nam, Polakom żyło się lepiej, żyło się weselej. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Człowiek zacny, wspiera gospodarkę liberalną, 26.06.05, 23:18 demokratus napisała: > żeby nam, Polakom żyło się lepiej, żyło się weselej. NOWA PRAWA LEWICO pod przywództwem M - jak Miłość, B - jak Borowski - PROWADŹ! Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Kampanie nienawiści nic tu nie dadzą. Demokracja 26.06.05, 23:22 i tak wygra, tak jak na całym świecie. Przynajmniej Sejm nie będzie zdominawany przez tę czarną chołotę, pisuarowców i elpeerowców o łysych łbach. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Kampanie nienawiści Borówek nic tu nie dadzą. 26.06.05, 23:32 Przeczytałem niedawno w Nowej Trybunie Opolskiej: "....To przelało czarę goryczy – mówią byli już dziś liderzy opolskiej SdPL: - Tylko że Borowski mógł to powiedzieć otwarcie: jesteście nam potrzebni jako dostarczyciele głosów, bo to, co dla was najlepsze – to my wiemy w centrali! - Chcesz mieć drugie miejsce i się uspokoisz? – miał zapytać Borowski Spychaja wczoraj przez telefon. I ponoć nie mógł uwierzyć, że taki handel Spychaja nie interesuje. Czterej „wychodźcy” z opolskiego zarządu SdPL pójdą w piątek na zwołane w trybie pilnym posiedzenie zarządu partii po to tylko jednak, by rozliczyć się ze spraw bieżących i z szacunku dla pozostałych w firmie kolegów. - Nie ma mowy, byśmy zmienili decyzję – mówi Spychaj......" Tak kończą Ci co w Borowskiego wierzą??? Tak Borowski wykorzystuje ludzi??? To nieciekawie o nim świadczy. Czy tak ma skończyć Polska to będzie spoko???? Dlatego miliard razy bardziej wolę Cimoszewicza bo przynajmniej jawnie nie pokazuje tego pędu za wszelka cene do Pałacu, a Borowski dostal chyba palmy na tym punkcie Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Ja też wolałbym, jak większość zdroworozsądkowych 26.06.05, 23:41 Polaków Cimoszewicza na stolcu prezydenckim. Bo predyspozycję ma większą, jest politykiem doświadczonym, o nieposzlakowanej opinii, uczciwy jest przede wszystkim. To ważne w dzisiejszych czasach. Na razie trzeba wspierać Borowskiego Marka, bo start murowanego faworyta - Cimoszewicza stoi pod ogromnym znakiem zapytania. A szkoda, bo kandydatura fenomenalna, a tak mamy problem. Czarne sotnie mogą przejąć władzę i pogromy nam tu urządzać. Zachowajmy demokratyczną czujność! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Ja wolałbym umiarkowanych 26.06.05, 23:45 "Czarne sotnie mogą przejąć władzę i pogromy nam tu urządzać. > Zachowajmy demokratyczną czujność!" rozumiem, że czerwone Cinie przeszkadzają w ostatniej formie????. Ja nie lubię ani jednych, ani drugich niestety :). Jadą na tym samym wózku Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo A co ma Berman wspolnego z liberalna gospodarka? 26.06.05, 23:52 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo O jakiej d...kracji Wasc mowisz? 26.06.05, 23:50 O tej wypracowanej przez zgraje bylych marksistow, goszystow i trockistow, Bermanow, Szechterow, Sztolcmanow, Urbanow, Kiszczakow et consortes, z ktorych komunizm nie wylazl do tej pory? O d...kracji kolesi, zlodziei i esbekow, w ktorej wolny rynek jest tlamszony, a biurokratyczna hydra rozrosnieta ponad miare? A idz Pan w xuj z taka d...kracja! Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Retoryka godna oszołomów z LPRu lub pisuarowców 26.06.05, 23:58 My zastraszyć się nie damy. Te kłamliwe stwierdzenia trzeba jeszcze udowodnić! Całe szczęscie, że demokracja potrafi skutecznie bronić się przed schizofrenicznymi atakami nienawiści skierowanych przeciw prawom człowieka, przeciwko wolnemu rynkowi. My, sympatycy PD i PO swoją postawą zadajemy kłam twierdzeniom o wypaczeniu polskiej drogi reform społeczno-politycznym. My wierzymy, że szczęście jest przed nami, a kłody rzucane nam przez czerne sotnie katofaszystowkich siepaczy opłacanych przez sitwę kremlowskich tyranów omijamy skutecznie, zakolem. Siły zła nie przemogą barykad dobrobytu i świetlanej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Panie D...kratusie, te stwierdzenia zostaly juz 27.06.05, 02:24 niestety udowodnione. A tak na marginesie: panski jezyk nienawisci do Polakow i katolicyzmu zdradza, iz ma pan cos wspolnego z p. Dajanem. Czy Panowie aby nie sa z tej samej gminy? Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: O jakiej d...kracji Wasc mowisz? 26.06.05, 23:58 To są bezpodstawne insynuacje człowieka przegranego, ktoremu nie udało sie jak milionom innych, skorzystac na demokratycznych przemianach i wini za to "Zydów, masonów i cyklistów", oczywiscie obrzucając błotem autorytety moralne ktore doprowadziły do smierci rezimu komunistycznego.Ten jad toczący sie ze swinskich ust, ktore smiały pisac te brednie zaprowadził takich ludzi jak autor tych slow do rynsztoka historii, do kojca umysłowego totalitaryzmu, na margines zycia.Dla takich łobuzów w tym kraju miejsca NIE MA! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Panie Mosze, Pan sie widocznie z jakiegos 27.06.05, 02:19 podrzednego kibucu urwales, bo ta standardowa formulka, ktora tu Pan raczyl wkleic nijak sie ma do tego co napisalem. Ja prosze Pana, potrafie odroznic Zyda od parcha, uczciwego od zlodzieja, wiec antykosmitow poszukaj Pan sobie gdzie indziej. Ponadto, drogi Panie, ci "Zydzi i masoni", ale przeciez i Polacy, czego Pan, w swoim podswiadomym antysemityzmie, ergo skrywanej nienawisci do samego siebie, raczyl nie zauwazyc, sa znani z imienia i nazwiska (czesto takze pseudonimu operacyjnego), tak wiec z ustaleniem winnych nie powinno byc problemu. A teraz zabieraj Pan tales i cilele, i wracaj do swojej komuny pod Hajfa zajmowac sie tym, co potrafi Pan najlepiej, tj. rolnictwem. O mnie sie prosze nie martwic, bo pomimo klod rzucanych mi pod nogi przez farbowanych komuchow i zlodziei ze skarbowki radze sobie calkiem dobrze. Czego i Panu zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Tu akurat wyrazalem swoj wielki podziw dla Pani 26.06.05, 22:53 intelektu, Dobrodziejko, a scislej dla ponadprzecietnej kubatury przestrzeni w ktorej ow intelekt jest umocowany. ogromnejadra napisała: > Zasługi ma niewąskie, zawsze o Polskę mu chodziło. A ludzi oczywiście muszą mu > łatke semicką przyszyć... A to "latka semickosci" moze wedle Pani zdezawuuowac czyjes zaslugi? No, no, to mi pachnie bardzo nieladnym, wrecz rasistowskim izmem. A fe! Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Teraz wypominają mu poskie kołtuny pochodzenie 26.06.05, 23:00 a jutro będą palić w stodołach. Demony przeszłości kryją się za rogiem, i podnoszą wilcze pyski ociekające pianą wścieklizny. Ludzie opamiętajcie się!! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: A co nie polscy kołtuni wypominają???? 26.06.05, 23:20 "Teraz wypominają mu poskie kołtuny pochodzeni" coż to niby ktoś jak coś wypomina to Polak, nie Polacy nic nie wypominają tak. Skoro Polacy to kołtuniu, którzy w dodatku będą w stodołach palić (jak na przykład komuniści w latach 45- 53) to przedstawiciele innych nacji co bedą mówić. Czy nie "polscy kołtuni" bedą coś wypominać???? Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Możemy się wyśmiewać z prymitywizmu polskiego 26.06.05, 23:28 języka, ale nie zmieni to prawidziwej opinii o zamroczonym spirytusem polskim kołtunie, któremu dymi ze łba. Tak łatwo przyszło nam podpalać stodoły, a gasić już nie miał kto, zabrakło serca i zrozumienia dla naszych starszych braci w wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Możemy się wyśmiewać z prymitywizmu polskiego 26.06.05, 23:32 ogromnejadra napisała: > języka, ale nie zmieni to prawidziwej opinii o zamroczonym spirytusem polskim > kołtunie, któremu dymi ze łba. Tak łatwo przyszło nam podpalać stodoły, a gasić > > już nie miał kto, zabrakło serca i zrozumienia dla naszych starszych braci w > wierze. Mało tego, nie tylko podpalali, ale także "gasili" benzyną a dzis robia to samo atakując Marka Borowskiego, co uwazam za karygodny przejaw lekcewazenia dorobku polskiej elity intelektualnej i politycznej.Eh jak łatwo przychodzi polakom szkalowanie i krytykowanie kazdego przejawu geniuszu a jak trudno konstruktywna praca mająca na celu zgniecenie tepoty i rasizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Możemy się wyśmiewać z prymitywizmu polskiego 26.06.05, 23:34 Coż za piękne uogólnienie chyba dołącze ten post do złotej setki najlepszych kawałków z forum. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Możemy się wyśmiewać z prymitywizmu polskiego 26.06.05, 23:45 Dla pana to piekne uogolnienia ale dla tysiecy pomordowanych przez upojonych - przejawem duchowej gorzałki - antysemityzmem polskich popapranców i cih rodzin to hekatomba klesk i traumy.Niestety, jak widac takze i do dzisiaj niewielu wyciagnęło wnioski z tych rzezi i prezentuje typowo polski " kawalarski" stosunek do zbrodniczej działalnosci przodkow.Bez pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: NORMALNI LUDZIE ZAGŁOSUJĄ NA CIEBIE MARKU 27.06.05, 04:58 Kuron nie jest sp. tylko bl. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.wisniewski Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 26.06.05, 22:29 Panie Borowski jest pan cienias i wstyd ,ze pan chce reprezentowac siebie a nie Polske.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksenos Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 26.06.05, 22:54 ale tamten wiśniewski padł Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 26.06.05, 22:55 Poziom krytyki Borowskiego to ubóstwo moralne i intelektualne.Taka krytyka tylko go wzmacnia.Czym jest gorszy od Kwasa,którego pospólstwo dwukrotnie wybrało swoim idolem i nadal mu ufa pomimo,że kłamie coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 26.06.05, 22:59 borbali napisał: > Poziom krytyki Borowskiego to ubóstwo moralne i intelektualne.Taka krytyka > tylko go wzmacnia.Czym jest gorszy od Kwasa,którego pospólstwo dwukrotnie > wybrało swoim idolem i nadal mu ufa pomimo,że kłamie coraz więcej. W czym? Widać w czymś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Określanie ludzi głosujących według demokratycznyc 26.06.05, 23:04 zasad pospólstwem stanowi dowód na to, że faszyzm i komunizm jeszcze nie został z tego narodu wytrzebiony. Nie dorośliście do społeczeństwa obywatelskiego, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
po2004 Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 27.06.05, 00:25 Czy polityka można nazwać "mendą" ? Nie powinno się. Ale jeśli trzeba? W partii p. Borowskiego są ludzie, którzy np. popierali niejakiego Stokłosę, i pomimo, że o Stokłosie wiadomo to co wiadomo, ci posłowie dalej "swiecą przykładem" w tej podobno "czystej" partii.Partia Borowskiego to nic innego jak sld bis. Borowski miał swoje 5 minut i je rozmienił na drobne, bo czyste ręce w tej kanapowej kliczce to może ma on ale inni ??? no może jeszcze Nałęcz. Borowski prezydentem to może zostać jeśli pójdzie drogą Niemczyckiego i znajdzie jako sponsora jakiegoś sire, może wasza, [czytać po węgiersku] i zastrzeże sobie w statucie spółki taki właśnie prezydencki tytuł. Taka spółka prez. Borowskiego mogła by zajmować się organizacją przemówień szefa, na każdy temat - konferansjer zapowiadał by: teraz wystapi prezydent Borowski i przemówi na temat taki jaki kto chce i jaki przegłosują demokratycznie nasi słuchacze. Problem, czy po 23 września będą jacykolwiek słuczacze. Odpowiedz Link Zgłoś
po2004 Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 27.06.05, 00:54 Ta dyskusja to tragedia - żałuję, że wziąłem w niej udział. Przeczytałem wszystkich dyskutantów do 0.25 27.06.05 i jestem przerażony. Ludzie, czy wy nie zdajecie sobie sprawy, że jesteście kierdlem baranów na pół godziny przed wejściem do rzeźni ? Ci genetycznie obciążeni antysemici, ci genetycznie zdeformowani nacjonaliści i ci, którzy jak kundle nie mogą znaleźć swojego pana ale "na wszelki wypadek" gryzą kogo popadnie - myślę, że zasłużyliście na prezydenta takiego jakiego wybierzecie - tragicznego nepote, zadufka i idiotę opanowanego manią wielkości, genetycznie obciążonego nienawiścią i przekonanego o swojej wielkości. Normalny polityk nie ma szans; normalna dyskusja też nie ma. Sami gotujecie swój los. A ja wyjeżdżam, baj baj szczurki, łapka stalowa już przygotowana i przynęta wyłożona. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 27.06.05, 08:04 Uciekłeś chłopie jak szczur z tonącego okrętu który nota bene sam pomagałes topić.Widząc przewały w SLD trzeba to bylo zrobic dwa lata wcześniej to może byłbys wiarygodny.A tak? Tak wyglądasz jak Rokita,który zmieniał partię jak tylko ocierała sie o próg wyborczy i jest już chyba w szóstej!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Borowski: Nie zrezygnuję z kandydowania 27.06.05, 08:15 "Lider SdPl zwrócił ponadto uwagę, że wizja jednego kandydata lewicy w wyborach prezydenckich jest możliwa do urzeczywistnienia. Jego zdaniem, chodzi jednak o to, by cała lewica zechciała go poprzeć". Pan B. naprawde uwierzył w swoja misję(!), ale żyje tylko w świecie iluzji, może serialowej, otoczony hurysami: p. Sierakowską, p. Banach, p. Bańkowską. I niech tam pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś