Dodaj do ulubionych

Zespół U2 zagrał w Chorzowie

06.07.05, 07:21
A Sunday Bloody Sunday było?
Obserwuj wątek
    • martyna007 Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 06.07.05, 07:27
      ano było :D
    • dzekson nie wiecie po ile byly bilety pod stadionem?? 06.07.05, 07:36
      nie wiecie po ile byly bilety pod stadionem??
      • agatkar1 Re: nie wiecie po ile byly bilety pod stadionem?? 06.07.05, 08:03
        Ja nie wiem po ile były bilety, ale teraz czytając reportaż łezka mi się
        zakręciła w oku, żałuję, że nie pojechałam!!!
        • annafruba Re: nie wiecie po ile byly bilety pod stadionem?? 06.07.05, 09:07
          Bilety były w normalnych cenach. Tzn. 150 - za sektor 17 0 to w kasie.
          Można było też kupić od koników na płytę za 200.
          Było cudownie!!!!!!!!!!!
    • mayen Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 06.07.05, 08:20
      oczywiście że było :)
    • wojten Po prostu nadziani zglobalizowaną forsą popmeni. 06.07.05, 08:22
      • piotr228 krasnaja zwiezda 06.07.05, 09:32
        Jak widze czerwona gwiazde w klapie, jak slysze antyglobalistyczne haselka to
        slabo mi sie robi. Piosenki przestaja mi sie podobac. Staram sie nie kupowac
        plyt U2, ani nie chodzic na koncerty.
        • kori9 Re: krasnaja zwiezda 06.07.05, 10:50
          No i kogo to obchodzi!Zachowaj to dla siebie.Na koncercie było fantastycznie i
          możesz tylko żałować że nie byłeś:-((((((((((((((((((
      • kropekuk Zglobalizowana forsa to sie nadzial Geldof... 06.07.05, 13:04
        I bardzo przykre, ze i Bono za soba pociagnal - poczytaj ty dyskusje na
        forumach brytyjskich i irlandzkich, to oczy ci sie na pewne sprawy otworza:
        Geldof to niedorobiony muzyk, on "musial", ale Bono i U2 NIE MUSIALO sie pod
        Boba-give me a bob podwiazywac :))))))))))))))))
        • daysleeper Re: Zglobalizowana forsa to sie nadzial Geldof... 06.07.05, 16:53
          nie mówi się forumach tylko forach...
          • kropekuk Jak na Anglika to blad jezykowy niezby duzy, 06.07.05, 23:04
            nieprawdaz? Skomentuj lepiej Geldofa ;)
    • podkufka Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 06.07.05, 08:55
      grali...poczytaj np. na onecie :)
    • stankov Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 06.07.05, 09:22
      a zgrywal ktos sciezke dzwiekowa jak cos to prosze mi na mejla wyslac bede
      bardzo wdzieczny
    • postac Koncert był great !!!! 06.07.05, 09:26
      Zachrypnięty ale szczęśliwy

Tylko PKP dało torby. Pociąg z Chorzowa do Wawy telepał się 6 godzin! A miało
      być tak dobrze.......

Idę odsypiać
      • malgoska4 Re: Koncert był great !!!! 06.07.05, 09:48
        A pociąg z Katowic jechal 5 godzin. I już jestem w pracy. Kawa...
    • malgoska4 A co sądzicie o "tlumaczce"? 06.07.05, 09:50
      Mnie strasznie wkurzyla ta dziewczyna, która wepchala się na scenę, żeby
      tlumaczyć opowieść Bono, po czym wyznala, że nie zna angielskiego.
      • postac Re: A co sądzicie o "tlumaczce"? 06.07.05, 09:59
        Tłumaczka wlazła na scenę po to by - jak sama przyznała - dotknąć Bono. Z
        drugiej strony pewnie się facet zdziwił, że wśród tylu ludzi nie znalazł się
        żaden chętny do tłumaczenia - tego co widziałem to laske wzięli z "łapanki" :)
      • siudowsk Re: A co sądzicie o "tlumaczce"? 06.07.05, 09:59
        Niezła siara z tego wyszła!!! Biednemu Bono wydawało się chyba, że ona coś
        tłumaczy... hahaha
        • kropekuk Czy NAPRAWDE nikt tam nie znal angielskiego? 06.07.05, 12:35
          Inna rzecz, ze Bono wali dublinska angielszczyzna z "Norrier" (North side of
          D.) i trzeba by tam jakis czas pobyc, by go istotnie przetlumaczyc - nawet
          Anglicy pewnych lokalnych slow nie znaja ;)
      • stalowy_szczur1 Re: A co sądzicie o "tlumaczce"? 06.07.05, 20:57
        ...bilet na płytę- 150 PLN. Pociąg- 100 PLN. Hotdogi i kurczaki przed stadionem-
        43 PLN. Folia przeciwdeszczowa- 3 PLN. Zrobić z siebie kretyna przed 70 tys.
        ludzi- bezcenne B-)
        Pzdr!
        Szyba
    • leon_xa Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 06.07.05, 11:03
      Było i ja też byłem ;-)))))
    • mtotto U2 to pap 06.07.05, 11:24
      U2 niestety nie jest w tej samej klasie co te naprawde wielkie i utalentowane
      grupy. W poruwnaniu z Led Zeppelin, Queen, Pink Floyd, The Who, The Rolling
      Stones, The Yardbirds, Cream, The Cure, The Kinks, Eric Clapton i nawet The
      Beatles.....to U2 sa amatorami.

W tej chwili nawet nie mozna ich porownac z Coldplay ktora jest number jeden w
      dwudziestu krajach.

U2 to stare dziady ktorzy nic oryginalnego nie napisali przez dziesiec lat. A
      roznica pomiedzy nimi a tymi grupami ktore wymienilem powyzej jest ze kazda z
      nich napisala cos co jest/ albo bedzie klasyczne przez nastepne trzydziesci lat.

U2 po prostu w takiej gromadzie sa niczym.
      • stalowy_szczur1 Re: U2 to pap 06.07.05, 20:55
        Wiedziałem.... mogłem stawiać duże pieniądze na to, że po koncercie pojawią się
        opinie, że U2 to banda komercyjnych starych dziadów, którzy winni rozdać swój
        majątek. Czekam tylko kto wyciągnir teczkę agenta "Bonovoxa" i "Krawędzia", oraz
        powie że Koszerna jest nieobiektywna i niszczy polski naród. A Clayton to Żyd, a
        Mulen to homoseksualista.
        Pzdr!
        Szyba- a koncert był mniam mniam! tylko nagłośnienie (korona- sektor obok
        VIP-owskiego) jakby ktoś miał sraczkę po tłuczonym szkle....
        • andr.f BDB, stalowy_szczur1 :-) jabLka lepsze gruszki ?? 06.07.05, 21:49
          o tym co sie nie/podoba mozna rozmawiac,
          ale pzekonywac ze jabLka sa lepsze niz gruszki
          lub na odwroot to szkoda czasu
          pozdr.
          • stalowy_szczur1 Re: BDB, stalowy_szczur1 :-) jabLka lepsze grusz 06.07.05, 22:45
            OK- rozmawiać. Mówić że np. nagłośnienie to syf, albo że mało było kawałków z
            Achtung Baby, i prawie nic z Zooropy i Pop. Ale nie wylewać frustracje że U2
            wpadło na chwilę i fruuu!!! nacht Berlin, że stare dziady i czerwone pająki, że
            w Indiach hasło Coca-Coli może jest niemiłe, rózne majsterki piszą że koncert
            był z półplaybacku....Do wątku
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17&w=26111977&v=2&s=0 już wskakują
            debile z rewelacjami o niewydawaniu Salomona Morela.... już się pojawia
            "wybiórcza", już "koszerna".... Powiem tyle- koncert zapierający dech w
            piersiach, chłopaki solidnie zapracowały na kasę z biletów, ja tam nie żałuję 4
            stów wydanych. Bono mimo odpału mesjanistycznego robi porządną robotę (wolę jego
            przekaz od przekazu grubtch murzynów w Dodgeach i Beemach, jakie to laski pukają
            i jakie to wódeczki golą) i poglądów nie zmienia. Że target bardziej na
            zachodzie i w bardziej konsumpcyjnych krajach??? no cóż.... po tych wszytskich
            frustratach na forum widać, że "Coexist" dłuuugo się będzie przebijał.
            Pzdr!
            Szyba
        • kropekuk Zydem to jest Edge, David Howell Evans 06.07.05, 23:07

• adara Support 06.07.05, 11:28
      O ile wiem, The Magic Numbers oryginalnie pochodzą z Kanady, a nie Anglii. Tak w
      ogóle to chętnie bym była pojechała ze względu na support, bo U2 lubię tylko
      kilka piosenek... ale w końcu zobaczyć ich na żywo byłoby przeżyciem. A The
      Killers i Magic Numbers są super.
      • radociech Re: Support 06.07.05, 12:23
        Bardziej podobało mi się The Magic Numbers. Polecam tym, którzy lubią świeże
        podejście do starszych klimatów :) Mam na myśli klimat ich muzy. To jakby lata
        70, a la Buffalo Springfield ale mniej zaangażowane i bardziej beztroskie.
        Słuchało się tego znakomicie. Na wokalu gościu i dziewczyny, On na wiosle, jedna
        na basie, druga na harmoszcie i takich tam... Brzmiało świeżo - rewelacyjnie.
        Ciekawe czy jest w sklepach ich debiutancka plyta...
      • mtotto Re: Support 06.07.05, 12:50
        Magic Numbers tak jak Bryan Adams sa oryginalnie z Anglii a potem pojechaly do
        Kanady....
    • rslon Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 06.07.05, 13:00
      "Świetny dźwięk"??????
      Toż to jakas porażka była!!!
      Jedno wielkie wycie, słowa nie do rozpoznania, nawet nie można było zrozumieć
      co Bono mówi...
      Dla mnie dźwięk beznadziejny - tysiące, miliony decybeli i nic więcej.
      Znów ilość powaliła jakość... Zawiedziony jestem
      A sam koncert cudowny! Jeden wielki show! I wszystko byłoby piękniejsze gdyby
      nie ten dźwięk...
      • barthez7777 Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 06.07.05, 13:51
        > "Świetny dźwięk"??????
        > Toż to jakas porażka była!!!
        > Jedno wielkie wycie, słowa nie do rozpoznania, nawet nie można było zrozumieć
        > co Bono mówi...

Ja stałem naprzeciwko lewej kolumny i dźwięk był rewelacyjny, natomiast pod koniec koncertu poszedłem w bok, w stronę wyjścia i tam już rzeczywiście prawie nic nie było słychać - współczuję siedzącym na trybunach z boku.
        Za to nagłośnienie supportów (szczególnie the Killers) było totalną porażką, najpierw za dużo wysokich tonów, potem za dużo basów, niesłyszalny wokal, dopiero przy ostatnich piosenkach jakoś zaczynało się to zgrywać.
        • franki5 Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 11.07.05, 17:42
          Stalem pod sama scena po lewej stronie,a ostatnie 6 kawalkow na koronie
          stadionu,koncert byl powalajacy,ale wokal bylo slychac troszke nie
          wyraznie,porownujac z Metallica z ubieglego roku ,tam bylo perfekt, mimo iz
          Metallica to znacznie ostrzejsza kapela niz U2.Swoja droga to sa dwie najlepsze
          kapele koncertowe na swiecie,ostatnie ich plyty nie dorownuja tym lat 80 i 90
          (Master,Black,Joshua,Achtung,War)ale to sa juz legendy takie jak
          Zeppelini,Doorsi,Beatlesi czy Stonesi.Pozdrawiam wrzystkich fanow z opaskami.To
          byl piekny,magiczny wieczor.Teraz moze Pink Floyd.
    • pawelek2005 Kto był na tym koncercie niech się wpisuje pod... 06.07.05, 14:59
      niech się wpisuje pod mój koment robimy wielką liste ludzi którzy byli na
      koncercie!!!!!!!!!!!!!!1
      • frank_76 Re: Kto był na tym koncercie niech się wpisuje po 06.07.05, 15:28
        Dziecko, nie ma potrzeby, już ktoś wszystkich policzył: było Was 70 tysięcy.
    • langston DZIEKI ZA TA FLAGE LUDZISKA 06.07.05, 17:11
      facetom z U2 opadla szczena mnie tez.
      Brawo!

www.u2.com/news/index.php?mode=full&news_id=1634
      • kropekuk Ale tekst walneli...Dzieki za link!!! 06.07.05, 23:11

• youtoo Słuchajcie!!!...Marcinek Babko napisał, 06.07.05, 22:54
      "Gdy zaczęli grać słynny, inspirowany wprowadzeniem w Polsce stanu
      wojennego "New Year's Day", fani na płycie stadionu podnieśli w górę czerwone
      chusty, a ci na trybunach rzeczy białe. Powstała wielka biało-czerwona falująca
      flaga. Efekt był niesamowity. Docenił go też Bono, zakładając czerwoną
      kamizelkę i nisko kłaniając się w podziękowaniu za ten jedyny w swoim rodzaju
      happening.(...)"
      Chodzi mi głównie o tą czerwoną kamizelkę - to są jaja!!! Gościu...Bono po
      prostu zdjął swoją kurtkę i założył ją na tzw. lewą stronę, a od spodu miał
      czerwoną podpinkę. Nie było żadnej kamizelki. Jeżeli tego nie widziałeś, to
      albo byłes już tak nawalony albo zapomniałes okularów...sam sobie załóż
      kamizelkę, najlepiej pomarańczową!!!
      To zauważyłem w dzisiejszym wydaniu GW, ale myśłem, że na stronie będzie już
      przynajmniej sprostowane. To są przecież tylko fakty...żenada!
      • ja_ga Re: Słuchajcie!!!...Marcinek Babko napisał, 08.07.05, 12:33
        Najwyraźniej pan Babko nie był na koncercie.
        Niestety zdarzają się czasem absurdalne komentarze dziennikarzy, które czytając
        po koncercie wprawiają w osłupienie. Kilka razy już czytałam opinie nt.
        koncertów (na których byłam) zupełnie niezgodne ze stanem faktycznym.
        Dziennikarze coś piszą bo muszą - taka praca. Czy ją wykonujesz rzetelnie czy
        nie - to kwestia indywidualna. Radziłabym jednak konsultować swoje opinie z
        osobami, które mogą je zweryfikować zanim się je opublikuje. Trochę wstyd gdy
        coś takiego się ukazuje...
    • pannaizabela Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 06.07.05, 23:02
      po czerwcowym koncercie w Londynie az mnie zal sciska, ze nie bylam w Chorzowie-
      zobaczyc ta flage-musiala byc piekna sprawa. ''Moj'' koncert tez bym
      niesamowity. Live8tez udalo sie zobaczyc i nawet nie-fani przyznali, ze to
      swietna robota byla...
    • arturrum Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 07.07.05, 20:44
      Czy ktoś mi może wyjasnić, komu Bono zaśpiewał na koniec "happy birthday"?
      Ameryce?
    • wacek44 Re: Zespół U2 zagrał w Chorzowie 08.07.05, 14:23
      U2 to jest samolot szpiegowski zestrzelony nad ZSRR. Co to jest za nazwa ? U2 ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka