malaszaramysz Na deser od kota Mruczka - wiernego czytelnika:-)) 31.07.05, 15:33 Obejrzał Wiadomości kot i ziewnął: - Bez żenad Mółbym sobą ozdobić - rząd,samorząd, sejm,senat. Polityk byłby ze mnie z pazurem i na schwał, A program? Kot was drapał! Ja bym najlepszy...miau! Mruczuś przepisał wierszyk Ryszarda Marka Grońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Na deser od kota Mruczka - wiernego czytelnik 31.07.05, 16:29 Taki kot to ma więcej rozumu od 1000 kaczek! Zwłaszcza taki, który ma na imię Mruczek;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Na deser od kota Mruczka - wiernego czytelnik 31.07.05, 17:15 bac1 napisała: > Taki kot to ma więcej rozumu od 1000 kaczek! Zwłaszcza taki, który ma na imię > Mruczek;-))) Ja sobie do tych kwiatów polskich zajrzę. Oj, zajrzę! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Ja bardzo przepraszam 31.07.05, 17:33 Że podjudzona przez bac1 postanowiłam zajrzeć do kwiatów polskich ale po drodze usłyszałam piękną kompozycję Niemena. No i zostaję tak zasłuchana. A przepraszam za to bo jeszcze lato a ja już słucham poezji jesiennej. Mimozami jesień się zaczyna, Złotawa, krucha i miła. To ty, to ty jesteś ta dziewczyna, Która do mnie na ulicę wychodziła. (Tuwim) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Ja bardzo przepraszam, ale... 31.07.05, 17:37 ... z tym "podjudzeniem" to lekka przesada. "Mimozy" miałam "przez ogródki" w wykonaniu Niemena, są dobre w każdej porze roku;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Ja bardzo przepraszam, że się wtrącam! :-) 31.07.05, 18:18 sawa.com napisała: postanowiłam zajrzeć do kwiatów polskich ale po drodze > > usłyszałam piękną kompozycję Niemena. No i zostaję tak zasłuchana. A > przepraszam za to bo jeszcze lato a ja już słucham poezji jesiennej. > > Mimozami jesień się zaczyna, > Złotawa, krucha i miła. > To ty, to ty jesteś ta dziewczyna, > Która do mnie na ulicę wychodziła. > (Tuwim) ---------------------------------------------------- Panie"nie z polibudy"-a własnie ,że "Kwiaty.." mam henryk.log 19.07.2005 19:18 Pan Czesław (Pan go nie znasz?!), całe ich bukiety dawno temu..mnie dał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Czy to było wtedy, Myszo 31.07.05, 16:49 Czy twoje wspomnienie jest z czasu słynnej powodzi? Kiedy ty kolektywnie jadłaś smażone indywidualnie (przez sąsiadkę) placki w zalanej powodzią dzielnicy? Czy to było wtedy, kiedy marszałek Cimoszewicz wypowiedział slynne zdanie "trzeba się było ubezpieczyć". Czy to było wtedy kiedy ja i inni moi przyjaciele i dużo dużo ludzi organizowaliśmy pomoc dla powodzian? To wspominasz z takim sentymentem. Czy to była inna apokalipsa? A wracając do siebie. Brak prądu jest bardzo uciążliwy. Na szczęście była woda w kranach. Myślę, że dla nas elektryczność jest takim naszym współczesnym ogniem. Przez epoki całe człowiek chuchał na ogień. Chronił go. Walczył o niego... Prometeusz jest moją ulubioną postacią mitologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz To było wtedy ,Sawo :-)))))))))))) 31.07.05, 17:36 Ja z tej powodzi pamiętam : obronę Ostrowa Tumskiego - babcie z kanapkami na moście,pochodnie i własne podrapane worami kolana, powrót do domu po wodzie "po pas" z duszą na ramieniu - nigdy nie wiadomo co jest pod wodą:-)))Placki sąsiadki,Prezydenta Zdrojewskiego ( nieważne z jakiej partii startuje - we Wrocku zawsze wygra i my wiemy dlaczego).Brak kontaktu z mężem, który gdzieś ze swoim zespołem po mieście się kręcił ( komórki wprawdzie mieliśmy - ale wyładowane:-)) ),psy wożone w miskach na górkę - na spacer , okolicznych pijaczków robiących wyprawy na drugi koniec miasta po gorzałkę i dużo zabwnych,wręcz kabaretowych zadarzeń:-))))))))) Co do wypowiedzi Cimoszewicza - ja - mysz powodziowa z zalanej do pierwszego piętra kamienicy , mówię - miał rację !!! Ja się ubezpieczyłam - zawsze, od zawsze mam taki zwyczaj. Za usunięcie grzyba z mieszkania zapłaciło PZU. P.S. Za pomoc dziękujemy - woda w butelkach była na wagę złota :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: To było wtedy ,Sawo :-)))))))))))) 01.08.05, 07:27 Chiba SMOK się popłacze;-))) Po tylu latach, szkoda słów! Mysza ubezpieczona? BRAWO mysza!!! Szkoda, że sie nie można ubezpieczyć od Kaczorów i innych bolszewiko-faszysto- nazistów!!!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: To było wtedy ,Sawo :-)))))))))))) 01.08.05, 08:39 Smoku, co za zdziwienie? Nawet na ciężkiej komuny moi rodzice dom ubezpieczali od nieszczęść wszelkich. Niestety od Kaczorów i Lepperów nie ma polis. Szkoda:- (( Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Czy to było wtedy, Myszo??? 01.08.05, 07:24 Czort swoje, a baba swoje! Zupełnie jak Lepper z Balcerowiczem, tak niektórzy z Cimoszewiczem i jego "wypowiedzią". Chcecie państwa opiekuńczego? Ja chcę państwa odpowiedzialnego i odpowiedzialnych obywateli;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Na deser od bac1 - dla Pani MSM;-))) 31.07.05, 17:27 Coś trafi do kuferka, proszę zaprosić Mruczka i włączyć głośniki;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Na deser od bac1 - dla Pani MSM;-))) 31.07.05, 18:38 Kuferek zepsuty:-((((((((((( Jakieś głupoty przyszły pod tytułem brak czegoś w czymś.Chyba zarządcy kuferków źle się spisują :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Na deser od bac1 - dla Pani MSM;-))) 31.07.05, 19:20 Szlag mnie zaraz trafi, teraz "włożyłam" coś ze swojego całkiem prywatnego(!) kuferka. Może będzie dobrze:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re:Panią MPZWątku trafił szlag!!!;-)))))))))))) 31.07.05, 19:30 Przysłowia - mądrością narodu: "Są różne rodzaje bzików – każdy ma swego" (Hausa) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re:Panią MPZWątku trafił szlag!!!;-)))) NIE?! 31.07.05, 20:06 No, Prezio wrócił. I z miejsca do pracy się bierze, bo czas goni;-) Kaczory dwa, tak samo kwaczą: kwa-kwa!!! „Bardzo zaniepokoił mnie zarzut, że PiS chce rzekomo ograniczać prawa obywatelskie przez wprowadzanie nadmiernych mechanizmów kontroli. To oczywisty absurd. My chcemy POSZERZAĆ prawa obywatelskie, a nie je ograniczać…” (Jarosław Kaczyński) ______________________________________ „Na pewno nie zagrażam żadnym prawom obywatelskim. Bezczelnym kłamstwem jest straszenie, że jeśli nie uda mi się zmienić konstytucji, będę realizował swoje cele dyktatorskimi metodami”. (Lech Kaczyński) (to dla przypomnienia, na początek - było na forumie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Tylko nie to !!!!!!!! 31.07.05, 20:26 Ja sama Mruczkowi kołysankę zaśpiewam mimo,że mi słoń w młodości uszy rozdeptał :-)))" A a a a, kotki dwa..." Tylko niech nic Matki Założycielki nie trafa.Bo ,co my tu sieroty,zrobimy:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Tylko nie to !!!!!!!! Damy radę;-))) 31.07.05, 20:30 Mysza niech nie panikuje, leppiej niech powie, co w kuferku dostała??? Nie było mnie niepełne dwa dni, a korupcja już kwitnie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Tylko nie to !!!!!!!! Damy radę;-))) 31.07.05, 20:36 Dlatego właśnie Matkę Załozycielkę szlag...Mysz nie wie co dostała, bo kuferkowi coś narozrabiali i się nie otwiera. Wcześniej nie dochodziło :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Tylko nie to !!!!!!!! Damy radę;-))) 31.07.05, 20:39 Prezio zajmie się bliżej tą korupcją, jak wróci z koncertu w "Piwnicy pod - nomen omen - Baranami";-))) Spółka niech się nie obija, bo roboty huk;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Tylko nie to !!!!!!!! 31.07.05, 20:40 malaszaramysz napisała: > Tylko niech (nikt i)nic Matki Założycielki nie trafa.Bo ,co my tu sieroty,zrobimy:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re:BZIKI - wpisywać;-))))) ????????? 01.08.05, 07:19 Tu SMOK: jako Prezio wydaje polecenie: każdy ma tutaj otwarcie napisać, jakiego ma bzika, tego największego!;-))))))))) Zaczynam! Mam bzika na punkcie nuworyszy;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re:BZIKI - wpisywać;-))))) ????????? 01.08.05, 09:25 lolek1313 napisał: każdy ma tutaj otwarcie napisać, jakiego ma bzika, tego największego!;-))))))))) > Zaczynam! > > Mam bzika na punkcie nuworyszy;-))) Znudzony nihilista: nadętych bufonów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re:BZIKI - wpisywać;-))))) ????????? 01.08.05, 09:36 Bzika Smok mi zabrał :-))) Mam jeszcze bzika na punkcia ogarniętych poczuciem misji tropicieli spisków wszelakich :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re:BZIKI - wpisywać;-))))) ????????? MYSZA!!!! 01.08.05, 11:44 Tu SMOK. Jezdem zbulwersowany powyższą wypowiedzią, jako Prezio i jako SMOK;-))) W dodatku Dziuńka nie wie, co to bzik (ma takiego, że hej!, a pod latarnią najciemniej). Jak przeczyta, że ja, SMOK, coś myszy ten tego, to mnie wy...dziungoli z jamy i adie, fruzia! Pójde do dziubatych albo do dziobatych, jak tam sobie mysza chce;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Smoku !!!!!!!!!! Mamy takiego samego bzika :-))))) 01.08.05, 11:49 Ja różnych ataków dostaję ( od śmiechu do totalnego osłupienia) na widok bzika. Szczególnie widoczny we Wrocławiu przy okazji różnych imprez kulturalnych albo charytatywnych. Komedia w 100 aktach:-))))))))))) Najlepsze są imprezki urządzane przez Rotary - to już szczyt komizmu :-)))))Dobre rzeczy dzieją się też na festiwalu Dialog :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Smoku !!!!!!!!!! Mamy takiego samego bzika :- 01.08.05, 12:36 Niech się Dziuńka do tego dorwie, rany boskie! Dziuńka sobie wymyśliła, że jutro o 2.00 (ale w nocy!) idziemy na koncert jakiegoś, co naśladuje Nata Kinga Cola;-) Litości!!!!!!!!!! Fajnie sie puszą, ci z rotary i tym podobnych, prawda? Jak nadymane kaczki dziubiaste;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Smoku !!!!!!!!!! Mamy takiego samego bzika :- 01.08.05, 12:39 Nadymane kaczki dziubiate to przy nich nic. Zabawa się zaczyna jak ze "znawstwem" jakiś temat zaczynają poruszać :-)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Smoku !!!!!!!!!! Mamy takiego samego bzika :- 01.08.05, 12:47 W Krakówku jest nieraz tak śmiesznie, że można pęc! Pewnie wszędzie to samo: tokujące półgłowy;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Smoku !!!!!!!!!! Mamy takiego samego bzika :- 01.08.05, 12:56 Na ostatnim Dialogu był teart z Belgii ze spektaklem " Czarne ptaki na drzewach".Wszyscy boki zrywali - nie wiem co komu odbiło,żeby taki badziew na festiwal zaprosić. Całe przedstawienie - zrobione na misterium średniowieczne,ze śpiewem po łacinie - opierało się na rodzinnej walce o jakąś tam kasę. Punktem centralnym - przez 1,5h była babcia robiąca kupę na nocniku i wygłaszająca z tego nocnika mowy :-))))))))))))) Nasi ulubieńcy piali z zachwytu - wszak to był belgijski teatr:-))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Smoku !!!!!!!!!! Mamy takiego samego bzika :- 01.08.05, 12:59 Baj, nara, do iwningu lub najta! Si ju! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:BZIKI - wpisywać;-) ????????? Resume n/t 01.08.05, 16:20 Resume: Smok - nuworysze ZN - nadęte bufony MSM - misyjni tropiciele spisków ja - to, co powyżej + niedouki wszelkiej maści Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re:A Pan Henio??- wpisywać;-) ?? Resume n/t 01.08.05, 20:34 bac1 napisała: > Resume: > Smok - nuworysze > ZN - nadęte bufony > MSM - misyjni tropiciele spisków > ja - to, co powyżej + niedouki wszelkiej maści Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Panie Henryku.log: CZEKAMY;-))))) 02.08.05, 06:05 ... Pysznych pokora niech uzbroi, Pokornym gniewnej dumy przydaj...<< (J.Tuwim, "Kwiaty Polskie") Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Pan Henio zajmował się wczoraj ALFREDEM 02.08.05, 09:46 Einstainem i "chołdy" składał:-)))))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27201113&a=27210951 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Pan CHENIO? Cos takiego, no, no!;-)))) b/o 05.08.05, 22:27 bac1 napisała: >no, no!;-))))< no, co:-)?? Miła Pani??, "pożartować" nie wolno?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Pan CHENIO? Cos takiego, no, no!;-)))) 11.08.05, 16:21 Panie Henryku.log: żarty na bok, kaczyzm u bram stoi;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Proszę wybaczyć;-)))))))))))) 31.07.05, 21:05 Dzisiejszy dzień nie był dla mnie spokojny: najpierw "Kabarecik", potem - kuferki;-))) Smok poszedł posłuchać czegoś w "Piwnicy" - zazdroszczę mu nieco; dla relaksu obejrzę sobie trochę z "węża", czyli Hotel Zacisze - bez Kaczorów, mam nadzieję. Dobranoc Państwu!!! Dziękuje za wyrazy troski:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Rozmyślanki - żeby nie "skaczeć":-)) 31.07.05, 21:20 Pan Cogito pragnął pojąć do końca -noc Pascala -naturę diamentu -melancholię proroków -gniew Achillesa -szaleństwa ludobójców -sny Marii Stuart -strach neandertalski -rozpacz ostatnich Azteków -długie konanie Nietzschego -radość malarza z Lascaux -wzrost i upadek dębu -wzrost i upadek Rzymu Zbigniew Herbert Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Rozmyślanki - żeby nie "skaczeć":-)) 31.07.05, 22:50 Zamyśliłem się nad Herbertem;-) Pojutrze jadę nad Zalew Soliński, zwany Morzem Solińskim. Przypomniała mi się piosenka A. Osieckiej: Śpiewka żeglarska ...To wielki dzień, dziś na morze wyruszamy, to piękny dzień, choć daleko już do mamy, nam jej nie żal, matki nie żal, nie żal!... Kaczory mają mnie "z łebków" na miesiąc;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Rozmyślanki - żeby nie "skaczeć":-)) 31.07.05, 22:52 Może jakaś kafejka z netem się znajdzie i nas odwiedzisz na chwilę? :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Rozmyślanki - żeby nie "skaczeć":-)) 31.07.05, 22:58 Jak Pani MYsz znajdzie na mapie Zatokę Victoriniego, to sama zobaczy, że do kafejki będzie daaaleeekooo! Niczego nie mozna wszak wykluczyć, nikt nie zna dnia ani godziny;-))) Kaczory też nie, moja "wtyka" w PiSujach mówi, że wcale nie jest tam za wesoło;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Prezent dla Pani MYszy;-)))))))))))) 31.07.05, 23:06 www.goofyfun.com/1/cheese.htm Żeby się za bardzo beze mnie nie "znudziła"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: I JESZCZE JEDEN;-)))))))))))) 31.07.05, 23:07 www.goofyfun.com/1/cheese.htm Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: I JESZCZE JEDEN;-)))))))))))) POPRAWKA;-))) 31.07.05, 23:10 Poprawka: www.cda.pl/gry-online/g/lapaj.html Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Dziękuję bardzo :-)))))))))))) 31.07.05, 23:10 Śliczny prezent:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!!! 31.07.05, 23:19 Nie mam pojęcia, czy to będzie "działało";-))) W każdym razie - Mruczek też może grać! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:27 Popiel miał koronę złotą. Był tyranem i niecnotą. Miał na dworze swym kocura. Wiedział kot,gdzie mysia dziura. Lecz do łowów stracił zapał. Dawno myszy już nie łapał. Mruczał,patrząc w Gopła topiel: -Gorszą plagą jest król Popiel... Myszy - słysząc to - przeczuły: Kot moralne ma skrupuły. Nie minęło czasu wiele Rozprawiły się z Popielem. A co z kotem? Daję słowo, Został myszką honorową. R.M.Groński Tak się zastanawiam, czy do ratusza w Warszawie nie można myszy wpuścić? Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:33 A jak to właściwie jest z tym L.Kaczorem? Czy - jeśli przegra, a przegra - wróci, jak gdyby nigdy nic, na stanowisko we wsi Warszawa??? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:36 Stanowisko opuści jak wygra :-)))))) To chyba tak jest. Na szczęście to nie mój problem :-)))))))))))) Jestem wstrętną złośliwą myszą. Ale może mieszkańcy rozważą możliwość zakupu odpowiedniej ilości myszy, które złego króla zjedzą ? :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:47 Tak to jest - Kaczory rzadzą! ,,Gdzie oni są, ci wszyscy moi przyjaciele…” - przyczepiło się to do mnie dzisiaj, jak rzep do mysiego ogona;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:54 Mam nadzieję,że " białej flagi" nie masz zamiaru wywieszać.:-))))))))))))) Kiedyś to była piosenka z kluczem :-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:58 Raczej piracką! A piszczele na niej - z kaczych udek;-))) Czaszka - Andrju wykapany! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 01.08.05, 00:01 A może flagę z wrzeszczącą kaczką nad pisuarem latającą ? Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 01.08.05, 00:19 Mam taką flagę z Kaczką, ale po doświadczeniach Pani M. - boję się wysłać! A byłaby tip-top! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:34 "Myszka" jest Pańska Sz. Panie:-))) Po takim prezencie??? !!! :-))) Ps ostanich sekwencji "prezentu" "nie było" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:45 Pani MYsz woli Preziów;-))) ZIELONYCH!!! Co z tą "sekwencją"??? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 31.07.05, 23:53 znudzony.nihilista napisał: > Pani MYsz woli Preziów;-))) ZIELONYCH!!! > Co z tą "sekwencją"??? www.goofyfun.com/1/cheese.htm Nno!:-) - i znowu tłumacz jak temu P."ze..":)) podkładał rozśpiewanej myszy serek?? ..podawał, gdy capła ..to oberwał.."Duużą łapą..." :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Dziękuję bardzo :-)))))))))))) Nie ma za co!! 01.08.05, 00:03 Dziękuję bardzo Panie Henryku! Ja na grach komputerowych się nie wyznaje, to był PREZENT! O Kaczorach takich ładnych gier nie ma;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Nie chcę, ale muszę;-)))))))))))) 31.07.05, 23:54 "1177" i "1188" - moje!!! Kaczor się dziwi: JA nie bardzo rozumiem niemal dlaczego, jakie są tu pretensje do PiS-u, MY staramy się unikać jakichkolwiek konfliktów. MYśmy (MY – LK, czy MY- LJK???) się zgodzili na tą (chyba – „tę”???) demonstrację, ale nie może być zgody na działania grupy chuliganów, która pod wpływem alkoholu urządziła w Warszawie olbrzymią Roz(d)róbę. czat.wp.pl/zapis.html?T[page]=7&id_czata=2189 Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Nie chcę, ale muszę;-)))))))))))) 01.08.05, 00:04 To jest pluralis majestatis - charakterystyczne dla kaczek :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Nie chcę, ale muszę;-)))))))))))) 01.08.05, 00:07 Czy Wielki Łowczy i Wielka Myśliwka na coś polują aktualnie? I nie chodzi mi wcale o LJKaczory, bynajmniej zresztą;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Nie chcę, ale muszę;-)))))))))))) 01.08.05, 00:14 Kąsek wagi mniejszej na horyzoncie się znajduje:-)))))))))) Zawsze to jakiś łupik do kolekcji - na prawdziwy łup trzeba się napracować albo się trafia jak ślepej myszy serek :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: Nie chcę, ale muszę;-)))))))))))) 01.08.05, 00:17 Daję Pani MYszy wolną łapkę;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log O MÓWNICĘ naTVN-24 właśnie "jego" WIELKA 01.08.05, 00:18 MAGNI.... się opiera!!! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: O MÓWNICĘ naTVN-24 właśnie "jego" WIELKA 01.08.05, 00:30 A wystaje choć troszkę?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) Bye;-))) 01.08.05, 00:45 jestemzewsi napisał: Nie dłużej niż m-ąc! ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Żwawiej, SMOKU (dla MPZW);-)))))))))))) 01.08.05, 07:07 Tu SMOK, kolejna porcja do kolekcji "nieznane, lecz lubiane": [Np.:] zapisywanie, ile czego ma się w piwnicy. […]Jeszcze jedna z tego wynika korzyść – zaufanie do służby nienadwyrężane.[…] Tak pani jak i służąca ma swoje wady, poznanie ich – ustępstwo w tym względzie, pobłażliwość obopólna są konieczne – trudno jednak tej pobłażliwości żądać od istoty bez wykształcenia – pani, jako osoba wyższa, ją mieć musi nie żądając wzajemności. […] Pani ma obowiązek czuwania nie tylko nad moralnością, lecz i nad zdrowiem służby[…], oprócz tego niedopuszczając nigdy próżniactwa, należy myśleć o chwilach wypoczynku dla nich, a nawet przyjemności, gdyż musimy w pokorze ducha przyznać, iż klassa ta tak bezustannie pracująca […] bardzo mało i to chwilowo tylko używa przyjemności człowieczych. Staranie o nauczanie czytania i pisania tych ze służby, co są jeszcze nieczytelni, należy zaiste do pani nie osobiście, ale pośrednio, a następnie wybór książek w chwilach wolnych od pracy… […]Pani jest więc nie tylko panią, ale opiekunką całego domu i czeladzi, taką ją chce mieć społeczeństwo i taka tylko zasługuje na miano prawdziwej obywatelki kraju i dobrej gospodyni… (źródło znane) Muszę zdążyć przed wyjazdem nad morze! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Żwawiej, SMOKU ;-)))))))))))) 01.08.05, 07:47 Czekam z wielkim zainteresowaniem, co z tego wyniknie! Dal Kaczek, oczywiście ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Żwawiej, SMOKU ;-)))))))))))) 01.08.05, 07:54 To SMOK. Zdziwi się Pani MPZW - jak bardzo to się wiąże z Kaczkami, finał będzie ekstra!!!;-))))))))))))))))) Muszę się spieszyć, bo niebawem nad morze: adie, fruzia! z Dziuńką i malutkim, z nadmuchiwanymi kaczorami też. Niech się malutki porzyzwyczja do pękających kaczorów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Żwawiej, SMOKU ;-)))))))))))) 01.08.05, 07:56 Tak, pycha to fatalna cecha Kaczorów, nadymają się, nadymaja i jak baloniki: pifffffffffff;-)))) Ja też nad morze - za dekadę! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Żwawiej, SMOKU ;-)))))))))))) SORRY;-)))) 01.08.05, 08:00 A ja za dekadę (minut) muszę być w robocie;-))) Sekju, nara!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: 1212 - MOJE, SMOK;-)))))))))))) 01.08.05, 07:34 Wiecie, że w uznaniu zasług SMOKa jego imieniem, a nie Kaczorów nazwano nowo odkrytą 10. planetę Układu Słonecznego??? Czkam na gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: 1212 - MOJE, SMOK;-)))))))))))) 01.08.05, 07:49 Oj, chyba niecałkiem tak z tą planeta;-))) Ale za 1212 - uznanie! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: 1212 - MOJE, SMOK;-)))))))))))) A "1221"??? 01.08.05, 11:47 A kto wziął 1221???? i dlaczemu nie SMOK??? Z planetą niezupełnie, ale prawie!!! Grunt, że jest tam "1313" w nazwie, to wszyscy wiedzą, o kogo chodzi! Kaczory nigdy nie bedą w nazwie planety, nawet karlatej i kurduplowatej;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony.nihilista Re: 1221 - MOJE, ;-)))))))))))) A "1313" też 01.08.05, 12:03 bedzie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Zapowiada się ciekawe starcie : 01.08.05, 12:07 Znudzony Nihilista kontra Smok :-))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Zapowiada się ciekawe starcie : 01.08.05, 12:09 A mysza łapki zaciera;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Jak to mysza :-)))))))))))))) n/t 01.08.05, 12:38 A jest tu jeszcze ktoś poza nami? Tylko mysza!!! My nie moglismy "zacierać", bo musieliśmy pracować myszą komputerową;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Jak to mysza :-)))))))))))))) n/t 01.08.05, 17:32 Właśnie! Zgadzam się z przed-MÓW(ni)CĄ:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: BYE, BYE, BYE, Kaczory!!!;-)))))))))))) 01.08.05, 18:57 ;-((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O rany, kuzyn!!!;-)))))))))))) 01.08.05, 20:36 Kameleon, witajcie! A może to przebrany Kaczoleon czyli BonapARSteK? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Dalszy ciąg - express;-))))) dla MPZW;-))))))) 01.08.05, 20:39 […] Wewnętrzny cieplik naszego ciała wynosi 30 stopni Reaumiura. Ażeby ten cieplik wytworzyć, należy karmić się substancjami, zawierającemi tłustość… […] Każde pożywienie łykane prędko, nie idzie na pożytek organizmu […] Dlatego ludzie wiejscy lepiej trawią, bo czas przeznaczony na jedzenie, poświęcają w zupełności tej tylko funkcji i odbywają ją w wielkim spokoju… […] kto chce mieć porządną służbę, daje mięso najmniej dwa lub trzy razy na tydzień [dawniej czeladź, to jest parobcy i dziewki, dostawali mięso tylko w dni uroczyste], stół zaś dworski,[…] do którego liczy się gospodyni, panna służąca, lokaj, ekonom bezżenny, wymaga już prawie codziennie mięsa […}. (ze znanego źródła) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Dalszy ciąg - express;-))))) dla MPZW;-) + 01.08.05, 22:06 [Pranie] […] Zasadniczym warunkiem działającym na brud jest mydło […] […] praczka powinna wstać o świcie, gdyż rano człowiek na najwięcej sił i rzeźwości, a im prędzej wieczorem skończy prać, tem lepiej, bo prędzej odpocznie […] […] Przy gotowaniu kocioł pneumatyczny o podwójnem dziurkowatem dnie […] oddaje wielkie usługi. […] jednym z najważniejszych ułatwiających pracę ludzką przy praniu przedmiotem jest wyżymaczka […] […] Cztery są więc warunki dobrego prania: 1. Nie zbierać dużo brudów […] 2. Pilnować, aby praczka nie tarła […] przytrzymując lewą ręką. 3. Prać ciągle, do ostatecznego wyprania […] 4. Płókać w wielkiej obfitości wody […] Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Dalszy ciąg - express;-))))) dla MPZW;-) ++ 01.08.05, 22:22 […]Do zarządu gospodarstwa wiejskiego stokroć większej potrzeba cierpliwości, wyrozumiałości, energji, sprężystości, rozumu, a przytem w połączeniu daleko więcej prawdziwej dobroci… […]Ucząc cierpliwie robotnice pracujące dla nas, starać się razem o podniesienie ich moralnej strony, z wyrozumiałością znosić ich wady, a energją przy wykonywaniu rozkazów przyzwyczaić do pracy i oszczędności czasu… [Służba] nie dostawszy we właściwej porze należnego […] pożywienia, będzie w złym humorze i źle usposobiona zajmie się pracą[…] (źródlo znane, uff - tylko jeszcze wnioski, uff) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: SUMMARY!!! THE END!!! n/t 01.08.05, 22:46 Reasumując: Zajęcie się domem z całym ustrojem i drobiazgowością nawet gospodarstwa, nie przeszkadza kobiecie do wyższego wykształcenia umysłowego, a takie wykształcenie gwarantuje kobiecie tę świadomość, że koniecznym warunkiem dobrobytu rodziny i wzrostu jej bogactwa jest oszczędność. Niewątpliwie wielką oszczędnością będzie zatrudnienie kucharki i praczki w jednej osobie. Ponieważ wewnętrzny cieplik naszego ciała wynosi 30 stopni Reaumura, ażeby ten cieplik wytworzyć, należy karmić się substancjami, zawierającemi tłustość, np. kaczkami… Jeśli służba nie dostanie we właściwej porze należnej porcji kaczego mięsa, będzie w złym humorze i źle usposobiona nie zajmie się pracą… Aby tego uniknąć, gospodyni powinna wieczorem wydać stosowne rozkazy. Praczka - kucharka powinna wstać o świcie, gdyż rano człowiek ma najwięcej sił i rzeźwości, a umysł niezakłócony. Praczka – kucharka będzie więc pamiętać, że: - przy gotowaniu kaczyzny kocioł pneumatyczny o podwójnem dziurkowatem dnie oddaje wielkie usługi; - przygotowanie kaczyzny do spożycia bardzo ułatwia wyżymaczka, czyniąc mięso kruchym. - kaczki bite w jakikolwiek sposób, zatrzymują w sobie jeszcze dużo krwi i powinny być oskubane przed zastygnięciem, wrzuceniem do kotła pneumatycznego i wyżymaczki!!! Zapraszam do stołu – SMOK;-)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Świetne podSUMowanie, jestem... 02.08.05, 07:38 ... pod wrażeniem! Gdyby Kaczki-Połykaczki wiedziały, że skończą w wyżymaczce, odrazu wydałyby PRAWO zakazujące używania ww. Jednak przed SPRAWIEDLIWOŚCIĄ (dziejową) Kaczki nie uciekną w krzaczki;-)) Brawo, SMOKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Świetne podSMOKowanie;-))) 02.08.05, 07:59 Tu SMOK-Prezio. Wyrazy uznania przyjęte, wiedziałem, że wszystko się dobrze dla Kaczorów skończy;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Smoku - jestem pełna podziwu 02.08.05, 12:40 Dzięki Tobie mamy doskonały przepis na kaczki.:-))))))) Muszę poszukać gdzieś wyżymaczki, o kotle nie wspominam:-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Smoku - jestem pełna podziwu 02.08.05, 12:47 Tu SMOK. Wyżymaczkę zrobi sie z Ziobry i Wodnika. Mysza ją dostanie jako dywidendę za ten rok!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Smoku - jestem pełna podziwu 02.08.05, 12:51 Dziękuję bardzo, Prezes bardzo hojny jest ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Smoku - jestem pełna podziwu 02.08.05, 12:56 A co, ma się ten smoczy gest! Żeby postawić kropke nad "i" dodam, że jak mysza odkupi ode mnie tę planetę, to dodam jeszcze kocioł zrobiony z Andrju, Dziuby i Renki;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Mam lepszy pomysł 02.08.05, 12:58 Może Smok da tę planetę kaczorom w przedelekcyjnym prezencie? Będzie to iście królewski gest dla dobra narodu uczyniony:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Mam lepszy pomysł 02.08.05, 13:06 Ale się mysza szasta tą MOJĄ planetą;-))) Kaczorowi we dwóch osobach nie oddam ani guzika od mojego zielonego wdzianka. Ja zmusze te kaczodzxioby, aby ją ode mnie dokupiły za Ziobrę i Wassermana - czyli: z wyżymaczki nici;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Mam lepszy pomysł 02.08.05, 13:13 Oddam wyżymaczkę i dołożę coś jeszcze jak tylko to towarzystwo da się w kosmos wysłać.Mysz chytra nie jest;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Mam lepszy pomysł 02.08.05, 13:15 I spotka ją za to nagrodą, myszę. Zostanie wicepreziową;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Smoku, 1300 Twoje ?!! 02.08.05, 13:18 Jak Twoje to gratulacje wielkie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Smoku, 1300 Twoje ?!! Nie wiem;-))) 02.08.05, 13:24 Mysza się naprawdę tym ekscytuje? Jak się cos trafi, to dobrze. Wczoraj z nihlistą to były wygłupy. Wielkim Łowczym jest Pan Henio, no i Wielka Myśliwka, mysza czyli;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Smoku, 1300 Twoje ?!! Nie wiem;-))) 02.08.05, 13:32 Nie, właściwie to mi to obojętne czy coś wpadnie czy nie. Ale tu wszyscy się ekscytują, to mysz ma być gorsza? To trochę jak z tym Cyganem i towarzystwem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Smoku, 1300 Twoje ?!! Nie wiem;-))) b/o 02.08.05, 13:34 SMOK rozumie, życzy zawsze myszy udanych łowów. Czy możemy się przenieśc na koniec, tam tak nie "muli", wg myszy określenia;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: SUMMARY!!! THE END!!! n/t 02.08.05, 16:13 Panie Smoku, podsumowanie poooszłooo w świat, do kaczystów, a personalnie do ksiundza;-)))))))))))) Chyba Smok nie ma nic na przeciw?;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: SUMMARY!!! THE END!!! n/t b/o 02.08.05, 22:29 Tu SMOK! Wręcz przeciwnie, z ksiundzem ucinamy sobie miłe powarki od czasu do czasu;-) Jak Prezio z Preziem? Czy ksiundz jest Preziem? Czysta retoryka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Witaj Smoku:-)))))))))) 02.08.05, 22:37 O recenzji koncertu jazzowego dla MPZW miałam przypomnieć:-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Witaj Smoku:-)))))))))) już dawno poszła;-))) 02.08.05, 22:44 A ja myszy u ksiundza szukałem i wiadomość zostawiłem we wrażym wątku, gdzie mnie cytują! HO, HO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Dalszy ciąg - express;-))))) dla MPZW;-)))))) 11.08.05, 16:24 Czy wewnętrzny cieplik ciała Kaczorów też??? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Mam problem;-)))))))))))) 01.08.05, 21:13 W którymś z wątków czytałem wypowiedzi pseudoprawicowców n/t "czerwonych": że niby po nickach już wiadomo, etc. Wyszło na to, że są ci prawi i sprawiedliwi zwolennikami list proskrypcyjnych. Chciałem im odpisać, ale szukam, i szukam, i znaleźć nie mogę. Czy mysza nie pomogłaby? Albo Pan Henio? Aż się prosi, żeby im przyłożyć;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Za mało danych:-(((((( 01.08.05, 21:28 Wyszukiwarka wyrzuciła mi 800 postów. Trzeba coś dołożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Za mało danych:-(((((( 01.08.05, 21:32 Oni pisali coś o tym, że już po nicku można się zorientowac, kto zacz. To był wątek z wczoraj lub dzisiaj nawet;-) Sam SMOK próbował, ale nie dał rady, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_we_mgle Re: Za mało danych:-(((((( 01.08.05, 21:39 Smoku i Myszo, nie chcę się narzucać ale może to o to Wam chodzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27166142&a=27195521 zainteresowane dziecko_we_mgle Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Chyba nie:-))))))) 01.08.05, 21:44 Ale bardzo dziękujemy.Szukam dalej - na razie bez skutku.Nie widziałam tego wątku - prędzej Smok coś przybliży :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz A jednak dziecko miało rację :-)))))))))) 01.08.05, 21:47 Lecę się dopisać bo co to za lista bez myszy:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: A jednak dziecko miało rację :-)))))))))) 01.08.05, 22:11 Mysza na ogonie;-))) listy! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Za mało danych:-(((((( dzięki, to było to!!! 01.08.05, 21:47 O jakim narzucaniu tu mowa: welcome to!!! >> Noli me tentare<< Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Comment faire???;-)))))))))))) 02.08.05, 00:12 Uśmiechnij się, Polaku! A może ktoś z rodaków innemu odśmiechnie, aż da się powszechnie uśmiechem wciągnąć nację w pogodną demokrację! (Jeremi Przybora „Toast” frag.) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-)) 02.08.05, 08:01 Tu SMOK-Prezio. Pani MPZW - Pani jest chyba optymistką jakąś! Niepoprawną! Pani sugeruje, że IV PiSpospolitej nie będzie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 08:06 Co SMOK tu robi, jeśli nie wierzy, że Kaczory przegrają? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 08:11 Tu SMOK-Prezio. Gwardia umiera, ale sie nigdy nie poddaje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 08:22 Czy to nie cytat z czasów Bonapartego, którego chce zastąpić Kaczor jako BONAPARsTEk?? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 12:43 Smoku, jasne,że nie będzie:-)))))))))))) A nawet jak przez chwilę się pojawi, to pod wpływem "śmiechozolu" zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 12:49 Tu SMOK. Mysza też jest iptymalną optymistką;-))) PRECZ Z KACZYZMEM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:05 Proponuję jeszcze zaopatrzyć się w szpilki. Jak się taką nadętą kaczkę ukłuje,to tylko huk będzie i po kaczce:-)))))) A jak nie, to Nepal. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:09 Szpilki zwędzę Dziuńce, stale się na nich giba! Nadadzą się? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:10 O tak!!!!!!!!! Jak taką szpilką kaczy kuper potraktujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:17 Dziuńkę wykorzystam. Ona, jak dobrze pokierować, to szwung w nożynach ma, że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:45 Super pomysł :-))) Takimi szpilkami trzeba umieć się posługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:47 Dzi eki za przeprowadzke, ale to muliste dno, a nad łbem pływają kaczki;-)) Dla równowagi: Gdzie można znaleźć kaczory, gdy jest zimno? - Oba w kącie, bo ma 90 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:49 Dla kaczek optymalna temperatura to 180C z termoobiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:53 I odwirowaniem, z braku wyżymaczki;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 13:57 I to się nazywa: opalona kaczka na karuzeli. Wesołe miasteczko w skali makro nam się szykuje:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 14:06 Lunapark całą gebą, disnejlendy, pratery, i inne takie - adie, wysiadka! Kaczki nas bawią! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 14:13 I słynna melodyjka - " Kaczuszki " w tle :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 14:18 Na okrągło, an pełny regulator, od rana do wieczora! I wszyscy śpiewają i w kóleczko i tarlalala-kwa-kwa! Wiem, że mysza... cicho-sza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 14:21 I łapkami ruszają i podkakują a Kaczor z mównicy żółte baloniki wypuszcza. Znak firmowy wzięty!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Comment faire???;-)))))))))))) Bien, merci;-) 02.08.05, 14:27 1. Jeden - żółte, a drugi - pomarańczowe! I przytupują tymi łapkami z uciechy i łapięta górne pulchne zacierają:-) 2. Ciiichooo-szaaa! Dzięki Pani Wielkiej Myśliwce ten znak smoczy tym razem przy SMOKu pozostał. Z nihilistą remis;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Planeta SMOK 1313: Z MÓWNICĄ w kosmosie;-))))) 02.08.05, 15:52 Smoku, ani słowa nie było o koncercie jazzowym. Proszę wieczorem o krótkie sprawozdanie. Nie tylko Pani Mysz Mała i Szara równocześnie(?!) lubi jazz;-))) Kaczor grający na saksie??? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Już się robi, szefowo!!!;-)))) 02.08.05, 22:34 Tu SMOK-Prezio, oto Recenzja krytyczna na życzenie;-)))) Głównym wykonawcą koncertu w „Piwnicy pod Lepperami” był saksofonista, niejaki Maciej Sikała (sorki, ale co mam zrobić? Tak się nazywa i już, co to za śmiechy? Gdzie zasady dobrego wychowania???) & zespół ASAF (bas, perkusja, pianino). Grali niezłą muzykę, tzw. komplomplacyjną, ponoć zainspirowani Starym i Nowym Testamentem. Nie będę się spierał, bo się na testamentach nie znam, SMOKI-Prezie są wieczne! A jeśli o inne testamenty chodzi – to do ksiundza idźcie;-))) Słuchało się dobrze, piło też, znajomych trochę przyszło, miło było. Dziuńka miała wzięcie, ale w rezultacie została przy jamie.Ce tout! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Już się robi, szefowo!!!;-)))) 02.08.05, 22:49 Czyli impreza udana :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Już się robi, szefowo!!!;-)))) 02.08.05, 22:55 Niby tak. Napewno bardziej od tego kretyńskiego koncertu "Nata Kinga Cola";-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Już się robi, szefowo!!!;-)))) 02.08.05, 22:57 Lubię takie imprezki. Dobra muzyka, dobra "łycha".Może za pół roku pójdę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Już się robi, szefowo!!!;-)))) 02.08.05, 23:01 My się tej gałązki trzymajmy, ok? Pójdzie mysza, pójdzie. Wszak w IV PiSpublice chyba nie zakażą chodzenia na koncerty??? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Już się robi, szefowo!!!;-)))) 02.08.05, 23:04 Chyba nie:-)) Może Kadaczor jazzu nie lubi i powie : zamykamy wszystkie kluby szemranego lewactwa? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Już się robi, szefowo!!!;-)))) 02.08.05, 23:09 Tu SMOK! Zwracam się do myszy: kto tutaj jest lewakiem? Gubię się w tym nazewnictwie: komuch, lewak - co to, u diabła Jasia Marysi Władzia Rokity, jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Już się robi, szefowo!!!;-)))) 02.08.05, 23:12 Lewakiem jest każdy,kto nie jest :kaczym fanem,romusia wielbicielem itp :-))) Muszę znikać bo się mężowi cierpliwość skończy i odmówi domowego leczenia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Trzym się, mysza!!!;-)))) 02.08.05, 23:14 Pan Mąż siła wyższa;-))) Dobranoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-))) For everybody!!! 02.08.05, 14:32 I najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku (koreańskie) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-))) For everybody!!! 02.08.05, 17:26 Bardzo inspirujące;-) Zwłaszcza dla kaczek! P.S. Ponieważ Lepper idzie jak burza, wyciągam Kaczory za uszy(?);-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-))) For everybody!!! 02.08.05, 18:07 Kaczkom tego lepiej nie pokazywać. Gotowe skorzystać . Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-))) For everybody!!! 02.08.05, 18:45 Kaczki czytają Rzeczpospolitą, bo tam PiSuje niejaki Ry... coś tam ich guru;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Mr Kaczor - trzyodcinkowy serial-monolog;-)))) 02.08.05, 20:45 Kaczor-Prezio: (…)prezydent demokratyczny (ha-ha-ha!), aktywny, dbający o poprawę jakości naszego państwa. Natomiast te (chyba – „to”???) całe straszenie Kaczyńskimi (skąd nagle ta liczba mnoga, ciekawe???) jest, jak sądzę, związane z tym, że różnego rodzaju patologiczne układy w Polsce, które mają potężne wpływy, wiedzą, że sukces Kaczyńskich to rzeczywisty układ wpływów (???), a być może i odpowiedzialność . (w nawiasach - reakcje na żywo "zwykłej" obywatelki ze wsi polskiej, spokojnej, wesołej;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Mr Kaczor - trzyodcinkowy serial-monolog;-))) 02.08.05, 20:47 Kaczor się dziwi: JA nie bardzo rozumiem niemal dlaczego, jakie są tu pretensje do PiS-u, MY staramy się unikać jakichkolwiek konfliktów. MYśmy (MY – LK, czy MY- LJK???) się zgodzili na tą (chyba – „tę”???) demonstrację, ale nie może być zgody na działania grupy chuliganów, która pod wpływem alkoholu urządziła w Warszawie olbrzymią roz(d)róbę. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Mr Kaczor - trzyodcinkowy serial-monolog;-))) 02.08.05, 20:51 Kaczor dalej „załatwia” posadki: Przekonanie, że wszystko załatwia konkurs nie jest rozsądne, ponieważ osoba kierująca daną instytucją i ponosząca za nią pełną odpowiedzialność musi mieć w pewnym zakresie swobodę doboru współpracowników... czat.wp.pl/zapis.html?T[page]=7&id_czata=2189 Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Mr Kaczor - trzyodcinkowy serial-monolog;-))) 02.08.05, 21:15 Dołożę odcinek 4. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=27246077 Jeżeli to prawda to zaiste kaczor prawy i sprawiedliwy :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Mr Kaczor - trzyodcinkowy serial-monolog;-))) 02.08.05, 21:22 Dziwiłabym sie, gdybym przeczytała cos innego o Kaczorach;-) Żądza wAAAdzy u nich jest niesamowita! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 02.08.05, 23:44 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28&sortuj=5 Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Bonne nuit!!!;-)))))))))))) 02.08.05, 23:56 Dobranoc! Dobranoc, ojczyzno! Już księżyc na srebrnej lśni tacy. Dobranoc! I niech ci się przyśnią pogodni, bogaci Polacy! (Jeremi Przybora, frag, Divertimento, op. 3, „Jesienne szelesty”) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re:Bon jour!!!;-)))))))))))) 03.08.05, 07:05 O, kurczę! W kuferku mam, nie mogę, pęćne ze śmiechu, Szewczyk Dratewka niech się schowa. Omówienie bedzie? Dyskusja jakaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Bon jour!!!;-)))))))))))) 03.08.05, 07:10 Nie wiem, kto dostała, a kto nie. Pani Mysz ma zawsze kłopoty, jakby nie mogła się wgryźć w kuferek;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re:Bon jour!!!;-)))))))))))) 03.08.05, 07:17 SMOK-Prezio z myszą sobie pogada. Tyle dywidendy bierze, a kuferek zepsuty ma! SMOK spadywuje do lancztajma. Żarcik od Prezia: Mgła na morzu. Płynie kuter z P(i)Sujami i nagle Wodnik widzi słabe światełko. Światełko mruga morsem, Wodnik czyta: - Zmieńcie kurs o 10° w lewo. Na kutrze zawrzało - odpowiadają: - To wy zmieńcie kurs. Znowu światełko: - Sugerowana zmiana kursu 11° w lewo. - Tu kuter kandydata na prezydenta IV RP, Kaczora! Żądamy: zmieńcie kurs! - Zmieńcie kurs o 12° w lewo. - Mówi SAM Kaczor: - Nie zmienimy kursu! - Jak sobie chcecie. Latarnik. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Bon jour!!!;-)))))))))))) SUPER!!!! 03.08.05, 07:28 Zastanowię sie nad tym doradztwem;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re:Bon jour!!!;-)))))))))))) SUPER!!!! 03.08.05, 13:25 SMOK wie: kropla drąży skałę, a jak ją wydrąży to wpuścimy tam kaczki i zabetonujemy;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re:Bon jour!!!;-)))))))))))) 03.08.05, 09:05 Dostała,popłakała się i myśli :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Bon jour!!!;-)))))))))))) 03.08.05, 09:24 Czyli do mysiego kuferka trzeba wkładać dary pojedynczo??? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Dzień Dobry z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) 03.08.05, 07:33 "Jeśli wypłaczesz już wszystkie swoje łzy, zacznij się śmiać"->Amos Oz< Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 09:06 Kolejna zagadka: Czy to Kaczory jadą??? A jeśli tak, to dokąd? Co tam chowają? Co sPiSkują? Co znowu poP(i)Sują? www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050803/publicystyka_a_7-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 10:34 Wciąż myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 10:41 Oczywiście,że to Kaczory jadą:-)) Kaczory chowają tam jednego Kaczora, bo tylko jednego mogą pokazywać w telewizyjnych reklamówkach. Spiskują jak tu Kaczorów nie pomylić i intrygi nie popsuć. Jadą,oczywiście,po władzę i muszą się spieszyć bo władza ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: DOBRE!!!:-)))))))))))))))))) 03.08.05, 10:44 Ciekawe, czy ktoś to lepiej wykombinuje? Ja się poddaję, nie mam wizji n/t;-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 16:08 bac1 napisała: > Kolejna zagadka: ??? Najpierw "z kuferka-bhp.jpg" :)) Na poważnie, z kolegą energetykiem, nie udało nam się rozpracować wywieszki, jej kolorystykę formę i treść uznaliśmy za jak najbardziej autentyczne. Jako znający się na rzeczy doświadczeni fachowcy musieliśmy się poddać pozwalającąc jedynie sobie na luźne, facetom dozwolone, skojarzenia:-), o nich wszakże Droga Pani zachowam stosowne milczenie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 16:14 Bardzo mi sie to podoba, ale zagadka wciąż nie rozwiązana. Zostanie dla przyszłych pokoleń!:-))))))))))) Czy podobała się II część? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 16:25 bac1 napisała: > Czy podobała się II część? Bardzoo!, taka zwięzła i "krótka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 16:31 Przed wyjazdem dostane coś trochę innego, ale myślę, że i to Pana zainteresuje. Wysłać za +/- tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Co za pytanie?? >Wysłać za +/- tydzień?< Sz. P. M. 03.08.05, 17:36 "Jeśli wypłaczesz już wszystkie swoje łzy, zacznij się śmiać"->Amos Oz< Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 16:21 bac1 napisała: > Kolejna zagadka: > > Czy to Kaczory jadą??? A jeśli tak, to dokąd? Co tam chowają? Co sPiSkują? > Co znowu poP(i)Sują? > > <a href="www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050803/publicystyka_a_7-1.F.jpg" target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050803/publicystyka_a_7-1.F.jpg</a> Wszystkich jakich mamy... >Wyborcy są tuż za nami< ... Miało być krótko i zwięźle Sz. Pani.???? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 16:28 Panie Henryku.log: bardzo trafny wniosek! Moge go prywatnie "poużywać"? Nie marnuje Pan słów bez potrzeby. Jak Pan słusznie zauważył - ja się uaktywniłam (w zastępstwie), za to Pan prawie całkiem zniknął;-))) Dlaczegóż to?:- ))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Panie Henryku & UDZIAŁOWCY: MIŁEGO DNIA!!! 03.08.05, 18:57 bac1 napisała: > Może go prywatnie Pani "poużywać":-) >ja się uaktywniłam (w zastępstwie), za to Pan prawie całkiem zniknął;-))) >Dlaczegóż >to?:-)) Miła Pani:) jakby tu rzec?..."Zieleń".. im więcej jej zażywasz, więcej chcesz:).., mnie "każą" w realu "stosownym" być... w rodzinie, pracy szczególnie:). Działka konstr.-technol. nie znosi "zielonych":-), w niej się nie da jednocześnie "być? - mieć?" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: WIELKI ŁOWCZY w akcji!!!!!!!!!! "1400";-)))) 03.08.05, 19:00 Rozumiem, ale... Gratulacje dla Wielkiego Łowczego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: WIELKI ŁOWCZY w akcji!!!!!!!!!! "1400";-)))) 03.08.05, 19:42 bac1 napisała: > Rozumiem, ale... > Gratulacje dla Wielkiego Łowczego!!! :)))) Niedługo "stosownym" byłem, Miła Pani, w oczach Jej:) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: WIELKI ŁOWCZY w akcji!!!!!!!!!! "1400";-)))) 11.08.05, 16:30 Panie Hneryku.log: sądzę, że zarówno w moich oczach jak i w kaczych oczkach wciąż Pan jest "stosowny";-) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: A propos WYZYMACZKI;-)))))))))))) 03.08.05, 12:27 1. Najpierw na poważnie: musze pojechac z suczką do lekarza, ma cos z nerkami. Jestem umówiona na 13.00, więc zaraz będe jechać. Nie wiem, kiedy wrócę:-))) 2. Późno po południu mam dwudniowy najazd "barabarzyńców" na ogród, ale nocą,kto wie? A teraz obiecanka: USŁUGI Na nową formę obsługi klienteli wpadła Pralnia nr 6. Obecnie gospodynie przynoszące bieliznę, nie tylko same ją piorą w pralkach, ale mogą to robić nawet u siebie, nie wychodząc z domu. (Klub 12 Krzeseł, „Rogi i Kopyta” – gazetka klubowa) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz To ja tę pralnię znam :-))))))))))))))))) 03.08.05, 12:32 Trzymajcie się ciepło. Mam nadzieję,że szybko się sunia wyleczy :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: To ja tę pralnię znam :-))))))))))))))))) 03.08.05, 12:35 BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: To ja tę pralnię znam :-))))))))))))))))) 03.08.05, 12:38 Korzystam z usług od lat ale nie wiedziałam ,że się tak nazywa :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: PRALNIA :-)) n/t + o pewnej psince;-)))))))))) 03.08.05, 16:06 Ale tępak ze mnie, co? Mysłałam, że znasz ten cytacik. Suczka ma zapalenie dróg moczowych, czekam na wyniki analizy, będą jurto (po znajomości, oczywiście), dostała antybiotyk i... dalej się kładzie tam, gdzie niewolno, czyli na mokrym betonie, małpa jedna! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: PRALNIA :-)) n/t + o pewnej psince;-))))))))) 03.08.05, 16:33 Mój pies u weterynarza doskonale wie gdzie są drzwi :-))))))) Może gorąco jej jest? Jakiś wentylator? Jak zwierzak choruje, jestem zupełnie bezradna. Wtedy spryciarze przestają zupełnie rozumieć ludzki język i głupich udają:-)) Wyzdrowieje szybko - mój diabeł ciągle choruje - ale jak to " na psie" - szybko zdrowieje :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 16:39 Pewnie tak, ale szlag mnie trafia, bo mówię sto tysięcy razy, a ta autystka i tak robi swoje;-))) Grom wyjeżdża! Mój Boże, wreszcie! P.S. Żeby sie wątki nie kąćkowały - proponuję w każdym temacie coś charakterystycznego. Głosujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 16:42 Kacza PRALNIA to jest super temat ;-)) Bardzo pojemny;-))))))))) P.S.Gromowi nawet za Smokiem serialik napisaliśmy na pożegnanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 16:46 Nie zdążyłam przeczytać, ale nie mogłam się powstrzymać przed uczestniczeniem w uroczystościach pożegnalnych. Czy mogę Cię zgłosić na premiera? Jest taki wątek, na razie tam nie zaglądałam, ale w celu zgłoszenia Twojej kandydatury - poświęcę się (wątek założyła jedna ze schizoferniczek o podwójnych nickach);-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 16:53 Jedna z tych TRZECH ? Może być ubaw:-))) Zgłaszaj, one na pewno poważnie do tego podchodzą - misyjny "triumbabowariat".Będzie zabawa:-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 16:54 Będzie MAGIEL;-))) Dobra, atakuję "poważne tematy";-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 16:55 I wyżymaczka !!!!!!! ( ma chyba coś wspólnego z "zasmażką" ) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:01 Może zmienię sobie nick na magielkaczkawyżymaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:04 Nie rób tego :-)) Takich magielkaczek mamy tu pod dostatkiem.Przemaglowanych kaczek z mózgami w wyżymaczkach. Ciekawe co teraz basie.basie i asieńki zrobią.Zaraz nas będą gonić albo zignorują :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:11 Widziałam, chyba nie Kaczor ale taki "poważny" dyskutant:-))) Coś wspólnego z kaczystami ma - brak poczucia humoru:-)))) Nie pamiętam za kim on tam trzyma ale jakąś misję ma:-)))))))) Ja jestem "doskakująca do komputera" bo gosposia jakieś większe porządki urzadza i ciągle o coś pyta:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:15 Ten Kaczor to był tylko jako element dekoracyjny n/t. Gosposia chyba nie ta sama, co u ksiundza? Tamta jest ekstra, "przedstawił" mi ja znudzony;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:17 Nie, taka zwykła gosposia :-))) Ksiundza gosposia jakoś mi umknęła:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:22 Jak bedziesz miała czas i ochote - poszukaj! I znudzony i smok od czasu do czasu dyskutowali z ksiundzem i pojawiała się gosposia. MANEKIN Obywatel J.K. przedostał się w nocy do superhipermakromarketu z zamiarem rozrzucenia ulotek wyborczych. Spłoszony przez ochroniarzy, aby uniknąć zatrzymania, zaczął udawać manekin. Działo się to kilka tygodni temu. W tym czasie pracownicy przywykli do żywego manekina, nazywają go Kaczusiem i karmią resztkami ze stołówki. (wg: Klub 12 Krzeseł, „Rogi i Kopyta” – gazetka klubowa) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:24 Ciekawe czy po wyborach też zostanie w sklepie? Źle nie ma: na głowę nie pada,jeść dają... Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:28 Tylko odkurzać pierze trzeba (na mokro???), a czasem nawet... prać! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:31 Może do reklamy Vanisha się nada? Zawsze go można czymś oblać i odpalamić. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:35 BURACZANYM SOKIEM!!!!!!!!!! Koalicja się szykuje... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:37 Zaraz biegnę oglądac:-)) Na razie pomagam Asieńce pozbyć się myśliwca. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:41 Wystąpiłam w Twoim imieniu wobec Pani Sawy jako osoba zgłaszająca. Nie mam siły do latających MYSZliwców, asienki nie trawię;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:45 Ja czasem cierpię na "urok zła" - lubię asieńkę podrażnić.:-)))))) Coś wrednego we mnie siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:48 Tak, nawet posty były tutułowane: WREDNA MYSZA, o ile pamiętam;-))) Lecz któż jest bez wad! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 17:50 Były, były...Na razie rozwaliłaś basi.basi wątek :-))))))))))))) Zapłacze się dziewczyna jak tylko przyjdzie.:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 18:00 A my jej zaśpiewamy ochoczo: "Szkoda twoich łez, dziewczyno, wszystko ma swój kres..." i coś tam, coś tam, na pewno było o winie w szklankach;-))) Mniammm;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 18:07 Zaśpiewamy:-))))))) Jak tylko przyjdzie i zacznie się wściekać:-)))))))) Skąd się takie basie.basie&Co biorą? O wykopaliskach nie wspominam:-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 18:14 Słusznie, bo archeolodzy nieraz zakopują to, co odkopali - z rozmaitych przyczyn. Gdybym trafiła na takie "coś" - zaraz cała ekipa dostałaby polecenie i rzuciłaby się z łopatami do zakopywania! Niech ktoś próbowałby się ociągać w pracy - wyleciałby z miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 18:33 To poważna sprawa takie wykopaliska.Demona politycznego można wykopać:-))))) Kiedyś chciałam iść na archeologię ale wtedy było tylko 10 miejsc na roku czy coś koło tego:-)) Stchórzyłam:-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 18:45 A ja nie! Exactly: 10. Może byśmy się wtedy spotkały????????????????????? Wrzuciłam Ci coś do kuferka, może, może??? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 19:32 Żałuję, może byśmy się spotkały:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) See you;-)))))))) 03.08.05, 19:34 Muszę powiedzieć: see you later! Klub Parlamentarny PiSujów poszukuje pracownika dobrze władającego językiem do nalepiania znaczków na korespondencję wyborczą. (wg: Klub 12 Krzeseł, „Rogi i Kopyta” – gazetka klubowa) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log >misyjny "triumbabowariat"<..P."myszko" ;-)))))))) 03.08.05, 19:12 "Jeśli wypłaczesz już wszystkie swoje łzy, zacznij się śmiać"->Amos Oz< Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: >misyjny "triumbabowariat"<..P."myszk 03.08.05, 19:34 "triumbabowariat" ściągnęłam od kogoś z fk:-)))))))))))) Nie pamiętam autora niestety:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log "triumbabowariat"? kto zwał to zwał, ładnie nazwał 03.08.05, 19:52 malaszaramysz napisała: > "triumbabowariat" ściągnęłam od kogoś z fk:-)))))))))))) Nie pamiętam autora > niestety:-(( :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Czy ma Pan pomysł skąd się takie nawiedzone 03.08.05, 19:54 od Alfredów biorą? Już wiem,że nie z wykopalisk:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Czy ma Pan pomysł skąd się takie nawiedzone 03.08.05, 20:05 malaszaramysz napisała: > od Alfredów biorą? Już wiem,że nie z wykopalisk:-)) Z wykopalisk FK??? - do pulpitu sięgam... "Autor: wan4 O rany, biedny Wildstein... ze takie fanatyczne obrończynie ma;)" >imagistyk> "córy niedokończonej rewolucji" "Wystarczy wejść na byle forum internetowe, żeby zobaczyć, kto rwie się do rozliczania. W przeważającej większości jest to pokaz chamstwa, agresji, niezwykłej nienawiści.">zapomniałem autora< ....... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Czy ma Pan pomysł skąd się takie nawiedzone 11.08.05, 16:34 Panie Henryku.log: żel-bet-żele biorą się z zadufania, mitomanii, pustogłowia, itp.;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log mam pomysł jak Panią lokalizowac dziś!:-:) 11.08.05, 17:49 bac1 napisała: > Panie Henryku.log: > żel-bet-żele biorą się z zadufania, mitomanii, pustogłowia, itp.;-))) "Usadawiam" Panią na "drzewku odwrotnie"???? -------------------------------------------- Dla nie w pełni "technicznych" :-)) sortuj: drzewko odwrotnie. ---------------------------------- :)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 19:10 malaszaramysz napisała: > Kacza PRALNIA to jest super temat ;-)) Bardzo pojemny;-))))))))) P."myszko":-) ten "s.temat" od dawna już mnie "zajmuje", pojemność jego od "zarania" próbuję ogarnąć :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 19:33 Panie Heniu , Pan tylko ALFREDEM się zajmuje:-)))))))))) Izę Pan goni a kaczki odłogiem leżą:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 19:57 izi-triumbabowariat?? to dopiero "kaczka" P."myszko"!, widzę wcześniej i dłużej nieco:-), więc "gonię" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 20:00 To jest specjalna odmiana - kaczka alfredzia:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 20:10 malaszaramysz napisała: > To jest specjalna odmiana - kaczka alfredzia:-)))))) Wiem, że nie jestem bez winy:-)...to jest hlubna kaczka! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Kacza PRALNIA ;-))))))))) 03.08.05, 20:15 Hlubna kaczka bijąca chołdy:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: To ja tę pralnię znam :-))))))))))))))))) 03.08.05, 12:37 Ale tego nie znasz, bo to wg: Kradzież Dwaj nieznani osobnicy dostali się w nocy do domu kandydata LJKaczorka. Skradli stamtąd złoconą ramę jego portretu. (wg: Klub 12 Krzeseł, „Rogi i Kopyta” – gazetka klubowa) Pa, pa, suczka łapką ma-cha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Tego nie znam:-))))))))))) 03.08.05, 13:29 To sobie LJKaczorek wisiał niczym sam jeleń na rykowisku a tu ramę skradli:-)) Co za nieszczęście!!! Wszak w porządnym domu jeleni bez złoconych ram się nie wiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Tego nie znam:-))))))))))) 03.08.05, 23:38 Złoconych? U biednych Kaczorów? Raczej tombakowanych;-))) A to się naciął, biedaczysko! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Tego nie znam:-))))))))))) 04.08.05, 00:12 Tu SMOK. Jest taki watek, co Kaczkowi robia z forsą. Podobno JK daje na cele charytatywne. Jakoś mi się nie chce wierzyć. Czy nie można tego sparwdzić? Prezio pyta;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Tego nie znam:-))))))))))) 04.08.05, 00:15 A co SMOK tu robi? Nie w łóżku jeszcze, nie pod pierzyną z kaczych piórek? Nie wiem, gdzie to można sprawdzić;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Tego nie znam:-))))))))))) 04.08.05, 00:19 Wróciłem z Dziuńką z koncertu Sikory, Tomasza. Juz lezę pod pierzyne, bo za chwile Dziunka mnie nie wpuści;-)) See you! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Tego nie znam:-))))))))))) b/o 04.08.05, 00:23 Tylko nie licz baranów przed snem;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Tego nie znam:-))))))))))) b/o 04.08.05, 00:29 Nie będę! Wszystko mi się porydzykowało: nie Tomasz a Janusz! Nie Sikora a Skowron!!! O, ja biedny SMOK!!! Jak sie dowiedzą, to mnie odwołają!!!;-))) See you!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: A propos WYZYMACZKI;-)))))))))))) 03.08.05, 13:29 1. Malutki wyzdrowiał (prawie), to i suczka będzie zdrowa jak kaczorek;-))) 2. Niech się nie martwi o barbarzynców i ogród - przyjechali, to i pojadą. Nocą SMOK jeszcze nie wie, co Dziunka mu wymysli, ale też może, może... 3. A mówi się, że "radzieccy" byli pozbawieni poczucia humoru;-)) 4. Sprawdziłem - jola_dywity: 0 reakcji;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: A propos WYZYMACZKI;-)))))))))))) 03.08.05, 13:33 Jola tylko w "poalkocholowych wizjach " się pojawia ( i to u takiego jednego Adama M.):-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: A propos WYZYMACZKI;-)))))))))))) 03.08.05, 13:42 Biedny Adaś. Nie dość, że mu luczywo po oczach daje, to jeszcze to;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: A propos WYŻYMACZKI;-))) czuję się tak;-)))) 03.08.05, 15:54 jakby mnie przez nią przepuszczono: nie mam siły szukać, "wgryzam się " w ogon i... Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 00:07 O JLKaczkach i P(i)Sujach „Cofać się można i do przodu” W. Aziernikow Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 08:11 > O JLKaczkach i P(i)Sujach > > „Cofać się można i do przodu” No, ładnie. To Kaczory cały czas tak robią: cofają się do przodu, jasne jak słońce, którego na razie nie widać! SMOK leci zarobić parę euro,żeby Dziuńka mogła je zaraz przeszastać na robienie się na bóstwo. To syzyfowa praca, ale czego sie nie robi dla harmonii w spółce cywilnej na smoczą łapę;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 08:22 Wiecie co! Wkurzacie mnie. Zajmujecie się tu (zresztą w białych rękawiczkach) kaczorami,(kaczuszki, co za sympatyczne stworzenia). A kraj ogarniety jest już do cna gorączką CEP(ów)eliady. Szerzy sie lepper po polskiej ziemii. Za nim podążają giertychowe zajazdy z wysuniętą do przodu pięścią i wekslem. Nie ma co. Chyba trzeba schodzić do podziemia. Bo nie wyjadę stąd. Narazie piję kawę. I słucham. A nuż macie jakieś pomysły na te zarazy. Jakąś szczepionkę. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Dzień Dobry :-))))))))) 04.08.05, 08:38 Andrju mamy w drugim wątku :-)))))))))Zapraszam do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Dzień Dobry :-))))))))) 04.08.05, 08:51 malaszaramysz napisała: > Andrju mamy w drugim wątku :-)))))))))Zapraszam do zabawy. Dziękuję Myszko za zaproszenie. Zaraz tam zajrzę. Złoszczę się, bo jak sobie wyobraże sejm zdominowany przez filipków i renie. To aż coś mi pod gardło podchodzi, chociaż jeszcze śniadania nie jadłam. Przepraszam, że z samego rana takie gadki wstawiam. A może wrócimy do wczorajszych pomysłów restauracji monarchii? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Dzień Dobry :-))))))))) 04.08.05, 08:53 Co do restauracji to dawno nie byłam,bo chora jestem i z domu nie wypuszczają:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 09:05 Pani Sawo, proszę nigdzie nie wyjeżdżać! Pozdrawiam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 09:22 bac1 napisała: > Pani Sawo, proszę nigdzie nie wyjeżdżać! > Pozdrawiam:-))) Ja tylko rozglądam sie za jakąś przytulną w miarę piwniczką. Tak na wszelki wypadek. Gdyby na powierzchni nie dało się wytrzymać. Nie nie. O wyjeździe nie ma mowy. Chyba, że do Afryki. Marze o zdobyciu Klimandżaro. Przez młodzieńczy podziw dla Hemingwaya, zostały mi takie marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 09:26 Jeśli chodzi o piwniczkę - w razie czego (a, kusz, maro!) - zapraszam do swojej, nieźle zaopatrzonej!!! Kilimandżaro - jak najbardziej - rozumiem;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 09:31 bac1 napisała: > Jeśli chodzi o piwniczkę - w razie czego (a, kusz, maro!) - zapraszam > do swojej, nieźle zaopatrzonej!!! > Kilimandżaro - jak najbardziej - rozumiem;-))) Super. Jak najbardziej. A teraz na naszą codzienną wojenkę: o nasz chleb powszedni. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 09:40 Wczoraj zajrzałam do wątku "Gloria victis" i... zwątpiłam;-))) Patos nie do zniesienia, jak dla mnie. "Codzienna wojenka" - moja - polega, m. in., na bezlitosnym obnażaniu braku logiki. Tyle tylko mogę zrobić;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 09:43 Patos patosem ale Alfred Einstein to dopiero coś !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 09:52 malaszaramysz napisała: > Patos patosem ale Alfred Einstein to dopiero coś !!!!!!!!!!! Grał na skrzypcach. Lubię ludzi, którzy potrafią grać na skrzypcach. Lubię ludzi którzy grają na skrzypcach. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach;-)) ALFRED!!!!!! 04.08.05, 10:03 To najlepszy kawałek w wątku Gloria ... Iza jest bezkonkurencyjna:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 10:00 SAWA !!!!!! Albert grał na skrzypcach .Kto to jest Alfred?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 10:08 malaszaramysz napisała: > SAWA !!!!!! Albert grał na skrzypcach .Kto to jest Alfred?????????? Tak, grał. Jak mu było smutno. Albo pewnie kiedy myślał o czasoprzestrzeni. Trochę fałszował. Ale to przecież nieważne. (gdzieś o tym czytałam) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 09:47 bac1 napisała: > Wczoraj zajrzałam do wątku "Gloria victis" i... zwątpiłam;-))) > Patos nie do zniesienia, jak dla mnie. "Codzienna wojenka" - moja - polega, > m. in., na bezlitosnym obnażaniu braku logiki. Tyle tylko mogę zrobić;-))) fajna ta Pani "codzienna wojenka". Ja swoją też lubię. Do wątku "Gloria victis", nie zaglądałam. Ale... pewna nieporadność w wyrażaniu uczuć wzrusza mnie. Natomiast drewniano - granitowego patosu grubo ciosanego też nie znoszę. Przez ciekawość zajrzę tam. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) 04.08.05, 10:00 Tam o nieporadności (wzruszającej) nie ma mowy! To wyrażanie uczuć przy pomocy emocjonalnej siekiery!;-)) MOże nie warto sie denerwować? Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 09:20 Pani Sawo, myślę, że chodzi nam o to samo: …Daj rządy mądrych, dobrych ludzi, Mocnych w mądrości i dobroci…. (J.Tuwim, "Kwiaty Polskie" Nasza metodka jest jak kropla wody... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 09:28 bac1 napisała: > Pani Sawo, myślę, że chodzi nam o to samo: > > …Daj rządy mądrych, dobrych ludzi, > Mocnych w mądrości i dobroci…. > > (J.Tuwim, "Kwiaty Polskie" > > Nasza metodka jest jak kropla wody... Pani słowa aż bolą. Bo nic takiego na horyzoncie nie widać. Gdzieś daleko jakiś zarys... Strach się zbliżyć by sie nie rozczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 09:43 Na swój użytek wymyśliłam kiedyś takie powiedzonko: "Nie chcieć, to bać się". Nie bójmy sie rozczarowań, jeśli droga nimi usłana doprowadzi nas do czegos lepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 09:50 Bardzo mądre powiedzonko. Pozwolisz ,że zastosuję bo ostatnio " nie chcę" za często mi po głowie chodzi:-))Uprzytomniłam sobie właśnie,że to zwykły strach - zamaskowany -żeby we własnych oczach twarzy nie stracić :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 09:58 Avec plaisire, ma chere! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 10:01 Dziękuję bardzo. Już pomaga:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 10:29 Właśnie jest u mnie ekspert od logopedii naprawdę!). A propos różnych "dys..." twierdzi, że to SĄ swoiste zaburzenia funkcji mózgowych, czyli - przekładając na moje - zaburzenia umysłowe!!!;-)))Tłumaczenie sie "rozdwojonej piekności" jest więc TYPOWE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 10:33 Zaburzenia funkcji mózgowych:-)) Zgadza się, wczoraj miałam :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 10:35 malaszaramysz napisała: > Zaburzenia funkcji mózgowych:-)) Zgadza się, wczoraj miałam :-)))))))))) Dysleksję? Dysgrafię? Dysortografię?;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 10:38 Chyba "dyskońcik" :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!!!!!!!!!!! 04.08.05, 10:46 Dyskońcik może być bardzo niebezpieczny. Mysz wyląduje przez ten dyskońcik w jakimś zamkniętym końciku! NIE ZDRADZAĆ nikomu, bo kaczyści tylko czekają, aby nas w tych końcikach umieścić! See you! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!!!!!!!!!! 04.08.05, 10:49 W odwecie poszczujemy Alfredem :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:02 Tu SMOK, lancztajm się przesunął przez jakiegoś pacykarza. Za to teraz sam SMOK w robocie aż przez Godzinę???!!! "Czemu ty się, zła godzino..." To Pani Sawa??? Mysza szczuje Alfredem? Aktywistka z tej myszy, no, no!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:05 Cześć Smoku :-)))))))) Alfredem Einsteinem zawsze można kacze aktywistki poszczuć:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:11 Mysza, cze!!! Czy Alferd to nieznany brat bliźniak Alberta??? Albo Adalberta??? Albo Abelarda??? Mysza jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:17 Musisz spytać kaczystkę izę.bellę.izę, bo ja nie mam pojęcia :-))))))))))) Wątek Gloria Victis polecam:-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:21 Gloria Victis? SMOK nie zna. Zna tylko Glorię Stefkę, bo Dziuńka czasem coś puści na naszej grającej wyżymaczce;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:24 Smok się zapozna:-))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27201113 Chyba,że znowu kalafior:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:35 Mysza! Nie denerwuj mnie. 1. Wolałbym kalafior w całości, bo dla konwersacji z myszą nie poszedłem na lancz, a Dziuńka w ramach protestu feministycznego kanapki z kaszanką mi nie dała do roboty, zdzira jedna, sorki, Dziuńka, ale taka jest naga PRAWDA;-))) 2. Mam "Baczyńskiego" całego w jamie, więć wolę go czytać w samotności lub w towarzystwie walczącej feministki, a nie jakiejś porąbanej schizofreniczki;-)) Zwłaszcza, że to kaczystka - wedle myszy. Kaczki mi się naraziły wstąpieniem do AK w 61 lat po Powstaniu Warszawskim. Alem się rozpisał, nie wiem, czy mysza to wszystko przeczytać zdoła?!;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:39 Przeczytałam,kaczki tym samym mi się naraziły :-))))))) Nie możesz sobie czegoś zamówić na biurko? Głodny Smok to tragedia:-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:47 Szczerze? MIędzy nami? Szkoda mi kasy. Na lancz chodze do znajomego, który prowadzi knajpę i mam z głowy. Taki barterek (nie mylić z porterkiem - nie przepadam). Ten znajomy właśnie pokazał mi kiedyś wasz wątek, o AL czy ten, kićka mi się w kółko. Sam nie ma czasu ani tego rodzaju poczucia... pisania. Lubi cyztać! A KACZORÓW nie trawi, kaczek nie ma nawet w jadłospisie, bo mówi, że trujące jak muchomorki sromotnikowe;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:56 Teraz mnie wykopsały kaczymi nóżkami w ogóle poza forum;-)) O, kaczory podłe! P(i)SUJE JEDNE, do budy! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 14:50 Cosmi się dzieje z wysyłaniem. Jakby blokowało? Sorki za opóźnienia, ale pewnie kaczory wściekłe kable gryzą, gdzie mogą;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:09 Mnie też wyrzuca co chwilę :-))))))) P(i)Suje jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:13 Te małe pokraki wiedzą, że ja dla myszy na lancz nie poszedłem, a dla nich nikt czegoś takiego nie zrobi;-)) Najwyżej z nich sobie lancz zrobią! Jutro wyjeżdżam nad morze, z Dziuńka, malutkim i Lajkonikiem. To kto tak ładnie będzie z myszą konwersował na takim wysokim poziomie intelektualnym? NO, KTO??? Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach;-))) cd.!!! TU!!! HO<HO<HO!!! 04.08.05, 15:22 Niech no Dziunia się dorwie do tego wątku! Ja na moment: grzyby są, niestety. Dla myszy - specjalnie - kozaczek CZERWONY! Najpiękniejszy z grzybków! Dla Smoka - podgrzybek, żeby SMOK nie mysłał, że mu sie podlizuję;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach;-))) cd.!!! TU!!! HO<HO<H 04.08.05, 15:29 Dziękuję pięknie:-)))))) Będę musiała kogoś do hali posłać,żeby kupił grzyby :-)) Mniam!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach;-))) cd.!!! TU!!! HO<HO<H 04.08.05, 15:37 Podgrzybki dobre są, SMOK lubi podgrzybki. Niech mu się podlizuje do woli, to jej tylko na dobre wyjdzie (bokiem);-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:22 Opuszczasz nas, Preziu:-((((((((( Mysz już chlipie:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:25 Ślozy wytrzeć do sucha, SMOK jedzie tylko na trzy tygodnie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:30 No to już nie płaczę. Smoczątko na pewno szczęśliwe:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:40 Znowu mnie odłączyło od internetu. Malutki nie jest zadowolniony, bowiem zostawić musimy myszy! Boi się, żeby ich kaczory nie zeżarły, jak nas nie będzie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:41 Chyba jakieś zaprzyjaźnione koty będą pilnować? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:48 Czyżby hasło: WREDNA MYSZA - obowiązywało? To tak dobrze mysza życzy swoim kuzynkom z Krakówka?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:50 Mysz z kotem mieszka :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:52 A SMOK z Dziuńką;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:30 Dziuńka się ucieszy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))) cd.!!! TU!!! 04.08.05, 15:35 A kto jej doniesie? Kaczor jakiś dornowaty zapewne;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 17:46 Smok niech leppiej na Dornowatego uważa, bo: Nie będzie rządów bliźniaków???????????? Głównymi kandydatami na premiera są Jarosław Kaczyński i Jan Rokita. Jednak liderzy PiS zastrzegają, że jeśli prezydentem zostanie Lech Kaczyński, a ich partia wygra wybory parlamentarne, wtedy szefem rządu może zostać Dornowaty. Największe szanse na zwycięstwo ma według ostatnich sondaży Prawo i Sprawiedliwość. Prezes PiS Jarosław Kaczyński przyznaje, że jeżeli wybory prezydenckie wygra jego brat Lech, misję tworzenia rządu otrzyma nie on, a ktoś inny. Badania socjologiczne w sprawie obsady przez bliźniaków dwóch najważniejszych stanowisk w państwie nie są zachęcające - argumentuje szef P(i)Sujów. Jacy ci Kaczyńscy Prawi i Sprawiedliwi! Skąd się to bierze? Z etyki? Nie – z badań socjologicznych!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9911&wid=7712464&rfbawp=1123047713.247&redId=84020181642f059213f6ba&redTs=11 23047713&ticaid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 17:53 "Etyka" od "tykania" pochodzi. Tykają zaś bomby zegarowe - ponoć :-)) Kaczory wolą nie ryzykować i wzywają na pomoc dornowatego sapera.:-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 17:57 - EEE,dornowaty saperze domowy, coś mi tam tyka z tyłu głowy! - To pan ma głowę czy dwie gołwy? - odpowie na to saper domowy. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:00 Brawo !!!!!! Bis!!!!!!!!! Mam nadzieję,że tę bombę będzie rozbrajał w obecności Kaczorów :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:02 A przynajmniej ich głów!;-)))) reszta jeszcze mizerniejsza, no, może łapki... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:04 Ale będzie pierza :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:11 WYŻYMACZKA!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:13 :-)))))))))))))))))))) Aż mi tych kaczorów żal:-)) Ale sami sobie winni. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:21 Pani Myszo! Zwracam się do Pani oficjalnie, bo waga sprawy tego wymaga. Otóż komunikuję Pani niniejszym, że jeśli będzie Pani wyPiSkiwać takie rzeczy, to osobiście nadepnę Pani na ogonek, choć lubię myszy, natomiast niektórych osobników pseudokaczkowatych nie znoszę. Ci osobnicy to bracia-bliźniacy Kaczyńscy z Żoliborza i całe towarzystwo PiSujów;-)))(w tym watku, rzecz jasna!). Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:24 Te debilki z Żoliborza są ? O rany, taka ładna dzielnica. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:27 Ja też i jest mi wstyd, że te kaczkodany mieszkały kilka ulic dalej, w tej samej części Zoliborza. P.S. Wspominałaś, że kiedyś mieszkałaś w W. Można bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:34 Na Saskiej Kępie mieszkałam, przy Francuskiej:-)) Od urodzenia z ośmioletnią przerwą na wojaże z rodziną . Potem poszłam po rozum do głowy, sprzedałam mieszkanie i wyjechałam.Dawno mnie w Warszawie nikt nie widział :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:45 Saską Kepę znam nieco tylko. "Na Francuskiej, na Francuskiej jest maleńka kawiarenka..." - Umówimy się tam, jak już bedziesz mogła wychodzić. - Ależ oczywiście, przylecę gacopyrkiem w trymiga! - Trzymam Cię za słowo pis(zcz)ane! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-))).!!! TU!!! 04.08.05, 18:48 Nie wiem ,czy jeszcze jest ale kiedyś była :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 10:03 malaszaramysz napisała: > Bardzo mądre powiedzonko. Pozwolisz ,że zastosuję bo ostatnio " nie chcę" za > często mi po głowie chodzi:-))Uprzytomniłam sobie właśnie,że to zwykły strach - > > zamaskowany -żeby we własnych oczach twarzy nie stracić :-))))))))))))) No, cóż macie rację! Jest to zwykłe wycofanie się. Ale czy z taka świadomością człowiekowi lżej? Człowiek, człowiekowi, człowieka... Jeden z moich kolegów twierdził, że kobieta, to nie człowiek. Mówił. - Jak krzyniesz na ulicy "człowieku", żadna kobieta się nie obejrzy. PS. w stopce powinnien być smutny Gałczyński, specjalnie go sobie wyszukałam na takie okazję kiedy to dookoła same melancholie i w dodatku pada deszcz. Ale gdzieś mi sie zawieruszył w przestrzeni wirualnej. I nie mam czasu na nowo go szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 10:07 Ale chyba nie aż tak smutny: "...Nabolały. nostalgiczny. Drepce w kólko. Zagłada..." Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: O Kaczorach - pod rozwagę;-)))))))))))) cd. 04.08.05, 10:08 Kolega miał rację. Żadna się nie obejrzy:-))))))) Nie szukaj melancholii - u mnie już słońce wychodzi. Zaraz wam je wyślę "po kablu" :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log "Czasu nie za wiele mam":-), *1500* kusi nieco :-) 04.08.05, 18:25 Pozdrowienia Kochani Zieloni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Kogo moje oczy widzą ? :-))))))))))))) 04.08.05, 18:35 Sam Wielki Łowczy się pojawił :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Ale pędzicie Kochani!! Pozdrawiam! :-)))))))) 04.08.05, 18:51 A dokąd to Pan Henryk znowu umyka? Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: 1500 dla Bac1 - brawa dla założycielki :-))) 04.08.05, 18:57 Bardzo wszystkim myszom - tym z Ojczyzny i tym na wychodźtwie głodowym niekiedy - dziękuję za zaufanie, jakim mnie, skromną Matkę Polkę Założycielkę Wątku, obdarzyły. Darz Bór! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: 1500 dla Bac1 - brawa dla założycielki :-))) 04.08.05, 18:59 Polowanie w wątku As.... niegdy nie pamiętam jak on się nazywa:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: 1500 dla Bac1 - brawa dla założycielki :-))) 04.08.05, 19:05 Oui, Madame! Kaczory maja na razie free way to the hell;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: 1500 dla Bac1 - brawa dla założycielki :-))) 04.08.05, 19:00 Poprawka: DARZ MYSZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: 1500 dla Bac1 - brawa dla założycielki :-))) 04.08.05, 22:47 Tu SMOK! Też się "przyłanczam" jako gad antywodnikowy! 1500 postów o kaczkach- kwaczkach? It's crazy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: 1500 dla Bac1 - brawa dla założycielki :-))) 05.08.05, 15:42 Hej..hej a gdzie ja byłem, że P. M. "1500" nie "życzyłem" :-) :DDDDDDDDD Miła Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: 1500 dla Bac1 - brawa dla założycielki :-))) 11.08.05, 16:41 Pewnie tutaj: www.mleczko.pl/index.jsp?menu=2&actual=3 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Na Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-))) "pijana kaczka":-) 04.08.05, 23:49 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2855626.html Odpowiedz Link Zgłoś