Dodaj do ulubionych

Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokuraturę

01.09.05, 08:08
Komisja już swoje "śledztwo przeprowadziła". Poczekajmy co na to prokuratura.
Obserwuj wątek
    • piotr228 Prokuratura nie zawsze jest niezalezna 01.09.05, 08:10
      Nie dziwmy sie tej nieufnosci. Pamietam jak GW pisala w czasie procesu
      Rywina, ze prokuratura broni oskarzonego zamiast oskarzac. Wtedy
      Gazeta "atakowala" prokurature. Pozwolmy zatem patrzec na rece prokuratorom,
      zwlaszcza jesli w przeszlosci bylo z uczciwoscia prokuratury roznie.
      • babariba-babariba oczywiście, że nie zawsze jest niezalezna 01.09.05, 08:28
        ...bo jak prokuratura nie wykonuje poleceń byłego prokuratora rejonoweg z PRL-owskim garbem, to niezależna nie jest...
        A pamięta ktoś może, czemu kaczy pupil, Wasserman 'p.o.' tylko był prokuratora krajowego wbrew najbardziej wierzącemu w papieża ewangelikowi Buzkowi???
        • studioturos Re: oczywiście, że nie zawsze jest niezalezna 01.09.05, 09:12
          babariba-babariba napisała:

> ...bo jak prokuratura nie wykonuje poleceń byłego prokuratora rejonoweg z PRL-
          o
          > wskim garbem, to niezależna nie jest...
          > A pamięta ktoś może, czemu kaczy pupil, Wasserman 'p.o.' tylko był
          prokuratora
          > krajowego wbrew najbardziej wierzącemu w papieża ewangelikowi Buzkowi???
          >
          Mozesz mi wskazac prokuratora i sedziego w Polsce ktory ma powyzej 45 lat i NIE
          ma garba PRL-owskiego.
          Demogogia jest sztuka, ale ty jestes tylko wyrobnikiem, do artysty ci daleko...
          • roma25 Re: oczywiście, że nie zawsze jest niezalezna 01.09.05, 21:39
            Zależy co kto rozumie jako garb. Przeczytaj sobie człeku o prawym sercu, kim był
            Wassermann w PRL. Ilu było tak szybko awansujących w tamtym systemie. I za co
            ten dzielny antykomunista odbierał od władz PRL Złoty krzyż zasługi. I jak
            skazywał studentów za profanację guzików na mundurach. Więc jak taka gnida coś
            mówi, podobnie jak postkomunistyczny wypierdek o ślicznym imieniu Kostek, to
            nikt przy zdrowych zmysłach nie może tych obłudników i zera traktować normalnie,
            chyba, że serce komuś powędrowało nie na ta strone. Ale wtedy to do księgi
            Guinessa, obok innych medycznych osobliwości, jak np cielę o czterech głowach.....
    • arahat1 Trzech chorych z nienawisci napedza rzadnych 01.09.05, 08:32
      sensacji pismakow a ciemnogrod juz do konca pozbawiony mozgow przez
      manipulacje...
      • studioturos Re: Trzech chorych z nienawisci napedza rzadnych 01.09.05, 08:59
        arahat1 napisała:

> sensacji pismakow a ciemnogrod juz do konca pozbawiony mozgow przez
        > manipulacje...
        Mowisz o sobie, ciemnoto ty moja...?
        Ja sie zmanopulowac nie dam, wiem ze sprawa jest Cimoszewicza, a nie zadnej
        Jaruckiej...
        • pandada Re: Trzech chorych z nienawisci napedza rzadnych 01.09.05, 09:06
          Szczerze ci współczuję.
          • studioturos Re: Trzech chorych z nienawisci napedza rzadnych 01.09.05, 09:16
            pandada napisał:

> Szczerze ci współczuję.
            Ze ja wspolczuję? Tak, to jest skaza, ale zapewniam cie ze serce mam jednak po
            prawej stronie, mimo wmawiania mi ze powinno byc po lewej...
            A co do dyskusji tutaj - moze pogadamy o dziwnym wyrolowaniu sprawy
            Cimoszewicza na rzecz sprawy Jaruckiej...?
        • kiczkis GANIANIE "kroliczka".. 02.09.05, 00:21
          Autor: studioturos
          Data: 01.09.2005 08:59
          arahat1 napisała:

> Trzech chorych z nienawisci napedza rzadnych sensacji pismakow a ciemnogrod
          > juz do konca pozbawiony mozgow przez manipulacje...

Jaruckiej...
          ------------------------------------------------

I otoz to.. Najmniej rowniez i mnie obchodzi wekslowanie istoty problemu na
          rozne Jaruckie.. Miodowiczow.. Naleczow i innych przydupasow Cimoszenki..

Sensem.. istota i JEDYNYM GLOWNYM watkiem i aktorem w tym zenujaco kabaretowym
          spektaklu "kandydata na prezia" jest wlasnie zasm glowny aktor spektaklu czyli
          towarzysz CIMOSZENKO we wlasnej osobie, jego przeszlosc jako kandydata
          na "prezia", jego prawdomownosc, uczciwosc, poszanowanie prawa i innych ludzi..
          jego poczucie honoru - etc.. etc.. - Ale tez smrodek.. niejasnosci..
          watpliwosci.. aferki.. "pomylki".. watpliwosci co do uczciwosci.. co do
          prawdomownosci.. etc..itd.. wszystko to jak smuga smrodu, ciagnaca sie za
          jego - Cimoszenki - obrazem "nieskazitelnego", i "krysztalowo uczciwego"
          kandydata na "prezia wszystkich Polakow"..

- Warto by przy okazji uswiadomic matolkom z wypranymi mozgami, z mozgami
          spreparowanymi przez propagande lewacka iz NIE skazanie przez sad, czy
          umorzenie sledztwa przez prokurature wcale nie dowodzi niczyjej NIEWINNOSCI..

Niektorzy z czytajacych zetkneli sie z takimi sytuacjami nie raz w zyciu.
          Typowym takim przykladem jest przypadek statystycznej "Kowalskiej"..

- Maz "Kowalskiej" chodzi "chwiejnym krokiem", zataczajac sie czesto i
          mamroczac cos pod nosem.. Ci ktorzy z nim sie zetkneli czuli odór alkoholu..
          Dzieci "Kowalskich" sa chude, niedozywione, obszarpane.. Zas sama "Kowalska"
          jest czesto i gesto posiniaczona i poobijana, co tlumaczy tym, iz np. dostala
          tramwajem w twarz, albo ze szafa na nia wpadla, czy tez.. "spadla ze schodów"..

Próby krytyki "Kowalskiego", czy chec ulzenia losowi "Kowalskiej", spotyka
          natychmniast wsciekle ataki "obronców" "Kowalskiego"(w stylu "obronców"
          Cimoszenki): - "widziales jak pil?? - a jesli nawet.. to znaczy ze przepija
          pieniadza i bije Kowalska? - mozesz udowodnic??".. - "A mozesz pokazac badanie
          krwi na zawaRtosc alkoholu?" - "A mozesz udowodnic ze "Kowalska nie upadla np.
          w kuchni, albo ze sama sie nie uderzyla by miec since?"
          - "A zostal "Kowalski" skazany wyrokiem sadowym? - Nie? - to JEST NIEWINNY!!"

Otóz nie.. Nawet jeśli nie zostal skazany prawomocnym wyrokiem "Kowalski", to
          nie znaczy ze JEST NIEWINNY - malo tego.. zeby cala armia polglówków bronila
          takiego "Kowalskiego", to i tak cala ulica czy caly blok bedzie BEZBLEDNIE
          wiedzial JAKA JEST PRAWDA i kto faktycznie jest WINIEN a kto jest BEZ WINY..

- I zeby cala armia polglówków i świn bez honoru wrzeszczala o "krysztalowej
          uczciwosci" towarzysza Cimoszenki, zeby probowala zwekslowac cale
          zainteresowanie na Jarucka i Miodowicza i drzec morde iz wlaśnie to jest
          najwazniejsze, to i tak jak ci sasiedzi "Kowalskich" z ulicy, tak i ta czesc
          spoleczenstwa z "niewymloconymi" mozgami, nie da sie nabrac na te spiewki
          o "krysztalowej uczciwości" Towarzysza Cimoszenki.. Owszem.. te sady i te
          prokuratury z cala pewnoscia zostawia go w spokoju, ale smrod i te dziesiatki
          drobnych "szwindelkow" i matactw i dwuznacznych postepowan i zachowan nie
          potrzebuja "wyroku sadowego" do prawidlowej oceny osoby "krysztalowego"
          kandydata na "prezia"..

Prezydentura to nie posada ministra czy marszalka, i narod do oceny kandydata
          na swego prezydenta"("prezia" juz mieli..) nie potrzebuje prokuratury czy
          wyroku sadowego. Zas brak owego "wyroku sadowego" nie swiadczy w oczach narodu
          o "winnosci" lub "NIEWINNOSCI" kandydata na prezydenta, ani tymbardziej o
          jego "UCZCIWOSCI" i to "krysztalowej"..
          I nie pomoze tu mydlenie oczu Jarucką, Miodowiczem i coraz bardziej zenujące -
          w kabaretowo-bulwarowym stylu "zagrywki" lokaja kolejnego Pana -
          czyli "wlazidupy" Nalecza, - ani tez nadawanie niewiarygodnego rozglosu e-
          mailowi, ktory mial zawierac przemowienie Cimoszenki na plenum KC a nie
          zawieral bo nie mogl! - a ktory co najwyzej mowilby o PRZEKONANIACH
          POLITYCZNYCH kandydata na "prezia" - a ktore to orientacje i przekonania sa
          doskonale znane i nic nie wnosza i nie wnioslyby do istoty zagadnienia, czyli
          do tego.. - JAKI jest kandydat na "prezia", a jaki nie jest..

- Ganiaja "kroliczka", a wilk dalej owce dusi i sie smieje do rozpuku..

• kiczkis KTO sie boi kroliczka?? 02.09.05, 04:27
          Autor: studioturos
          Data: 01.09.2005 08:59

arahat1 napisała:

> sensacji pismakow a ciemnogrod juz do konca pozbawiony mozgow przez
          > manipulacje...
          Jaruckiej...
          -----------------------------------------------------

Tak wiec "studioturos" nie bedzie tobie dane przeczytanie mojej odpowiedzi :)))

Poczatkowo myslalem ze to "giwi" jest w fazie PSMu i wyciela mi watek ktory
          pozniej opublikowalem (nie tylko) na forum "Wiadomosci". Pozniejsza dyskusja na
          ten temat pokazala iz "giwi" nie miala z tym nic wspolnego.. To musial byc ktos
          duzo glupszy, niedoswiadczony a zarazem i nadgorliwy - jesli przenosl
          POLEMICZNY text na Osla Lawke jako.. spam :))

Rozwiazanie moglo byc tylko jedne, to powien byc ktos poczatkujacy, niezbyt
          rozgarniety ale z typu BMW, czyli Bierny.. Mierny.. i Wierny..

I faktycznie! - obok "giwi" jako admina, pojawil sie nowy nick!/Forum opiekują
          się giwi i plopli/ - "plopli"(pewnie - "pl"- polski "op"-operator czyli admin
          a "li"- to albo inicjaly, albo poczatek nazwiska(chyba nie Lizut! hehe)).
          Podejrzewam ze jakies durnia i cymbala "wepchnieto" z czyjegos polecenia i od
          dluzszego czasu niezasluzone gromy sypia sie na glowe "giwi", gdyz zaczely sie
          dziac(z wycinaniem i kasowaniem) na forum "Kraj" przekomiczne rzeczy :)
          Pozostalo tylko cierpliwie czekac na potwierdzenie, gdyz bylo absolutnie pewne
          iz przy systemie "entliczek-pentliczek, na kogo wypadnie na tego BEC!" -
          wczesniej czy pozniej "trafi" i na "kiczkisa".. I traf chcial ze "trafilo" na
          ZWYCZAJNIE, ale dobrze umotywowana wypowiedz o tym, ze gania sie kroliczka w
          postaci Jaruckiej, Miodowicza i Nalecza, robiac wszystko by wilk spokojnie
          zagryzal kolejne owieczki i rechotal zadowolony - pozostajac calkowicie w
          cieniu..
          Musial ten post niezle wystraszyc nowa gwiazde cenzury - choc glupawa -jesli
          tak szybko i skwapliwie go wyciela i choc go "studioturos" nie przeczytasz, to
          Cimoszenko przy takich metodach moze spac spokojnie :)) - Juz ci tam
          rozne "plopli" zadbaja o to by dalej ganiano kroliczka, glownego "bohatera"
          zostawiajac w spokoju :))

kiczkis

• kiczkis KROLICZEK nie straszny.. 02.09.05, 13:26
            - Oczywiscie zwracam honor(po przywroceniu posta) i tonuje swoje wypowiedzi
            wobec Adminow tego forum - z tym ze nie do konca.. Ale.. przeprosiny sie
            naleza.. Przepraszam i zwracam honor..
            - Jak rzekl przed tysiacami lat Seneka Starszy: - "Errare humanum est".. i to w
            obie strony.

kiczkis
    • dmdarek Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 08:40
      Prokuratura mówi o podważaniu dobrej opinii? A czy kiedykolwiek w powojennej
      Polsce prokuratura miała dobrą opinię?
      Jak można mówić pozytywnie o prokuraturze, skoro były minister sprawiedliwości
      (podobno ”doktor prawa” popełnia tyle pomyłek (które mogą być
      przestępstwami ) tłomaczy się nie znajomością prawa. To jest horror !
      • radek_sim Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 09:14
        Doktorat zdobył na Uczelni Marksistowsko-Leninowskiej. Jak by go
        przeegzaminować obecnie to prawdopodobnie nadawał by się do pierwszej klasy z
        wiadomościami.
        W ogóle powinni takie tytuły jak mgr czy doktoraty co 5 lat weryfikować
        egzaminem gdy ktoś jest w wieku produkcyjnym. Nie mogę strawić człowieka
        używającego tytuł w pracy który nie jest odzwierciedleniem wykonywanego zawodu.
        Co mi po cukierniku, albo piekarzu np. w warsztacie samochodowym. To jest to
        samo jakby szkoły w ogóle nie posiadał. No, ale jak to brzmi mgr. (teologii)
        inż. ( hotelarstwa) dyrektor elektrowni. Jemu się nie dziwie lecz dziwię się
        ludziom którzy na takie stanowisko dali takiego człowieka, w praktyce po
        zwykłej podstawówce. Bo wiadomości nabytych nie wykorzysta nigdy.
        Pozdrawiam
        • pawel_berlin Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 16:34
          radek_sim napisał: (...)powinni takie tytuły jak mgr czy doktoraty co 5 lat
          weryfikować egzaminem (...)
          Skad ty takie pomysly bierzesz? Jak widze, jestes lepszy od wszystkich
          ministrow nauki na swiecie! Lub tez nie masz pojecia, czym jest praca
          magisterska lub doktorka. Np w biologii jest to najczesciej zestaw
          eksperymentow wraz z dyskusja na temat wynikow. Jak chcialbys przeprowadzic
          egzamin??? Z czego? Kto milaby go przeprowadzic?

radek_sim napisał: (...)Doktorat zdobył na Uczelni Marksistowsko-Leninowskiej
          (...). Tak, jak wszyscy ludzie, ktorzy obecnie maja wiecej niz 40 lat i
          skonczone studia (patrz rowniez bracia Kaczynscy, czy Tusk). No chyba nie
          powiesz mi, ze masz jedynie zawodowe wyksztalcenie i po prostu zazdroscisz
          innym...?

ps. uprzedzajac komentarze; edukacje "komunistyczna" zakonczylem w Polsce na
          szkole podstawowej przenoszac sie do Niemiec. Przy okazji musze powiedziec, ze
          edukacja byla wowczas na duzo wyzszym poziomie niz obecnie. Nie bylo tylu osob
          tlumaczacych swoje braki w wykstalceniu desleksja lub dysgrafia.....
    • studioturos KRASNOLUDKI SĄ NA ŚWIECIE 01.09.05, 08:56
      "Sprawa Jaruckiej" - w tytule!
      "Śledztwa dotyczące Włodzimierza Cimoszewicza" - w tekście
      Czuchnowski robi za świnię?
      Nie, to maleszka tytuły wymyśla!
      • amrra Re: KRASNOLUDKI SĄ NA ŚWIECIE :) 01.09.05, 09:25
        Osobiste ataki?? ( az dwa mazwiska uff)
        włączyłes trzecia linię
        obrony fałszerstwa,kłamstwa
        i świństwa jakie zrobiono -

a gdzie druga? pod tytułem
        to brzydki kandydat, bo postkomunista
        nalezał do pzpr i ogólnie urodził siew PRL..
        • studioturos Re: KRASNOLUDKI SĄ NA ŚWIECIE :) 01.09.05, 09:32
          amrra napisała:

> Osobiste ataki?? ( az dwa mazwiska uff)
          Chyba jednak cztery, nie zapominaj o Maleszce i Czuchnowskim

> włączyłes trzecia linię
          > obrony fałszerstwa,kłamstwa
          > i świństwa jakie zrobiono -
          Falszem jest ze kandydat na prezydenta klamie przed komisja, ktora wczesniej
          nazywa pieskami (cytujac nieznanego internaute)??
          Ja znalazlem taki cytat:"Cimoszewicz to qu.." - i co, mam leciec na
          konferencje prasowa i to oglaszac...? A kto by mnie sluchał?

> a gdzie druga? pod tytułem
          > to brzydki kandydat, bo postkomunista
          > nalezał do pzpr i ogólnie urodził siew PRL..
          Nigdy i nigdzie nie napisalem ze on dlatego jest zly bo sie URODZIL w PRl, w
          ktorym i ja sie niestety urodzilem. Wybory zyciowe sprawily ze jestem po
          drugiej stronie barykady z Cimkiem...
          A postkomunista? I owszem! a nalezal? I owszem!
          • amrra Re: KRASNOLUDKI SĄ NA ŚWIECIE :) 01.09.05, 09:46
            napisał:
            Falszem jest ze kandydat na prezydenta klamie przed komisja,

no nie! decyzja studioturos! decyzja!
            albo kłamał albo fałszował przed tą krynicą prawdy jasnogórskiej..
            a poza tym co TO MA DO sprawy p.Jaruckiej - fałszerstwo dokumentów i
            użycie fałszywych zeznań do celów kampanii wyborczej to inna Bajka
            oj, żebyś nie namieszł jak kubuś miodowicz

> ktorym i ja sie niestety urodzilem. Wybory zyciowe sprawily ze jestem po
            > drugiej stronie barykady z Cimkiem...

cóż za optymizm.."się niestety urodziłem" może się trzeba cieszyć
            bo chociaz kawałek naszego życia będzie normalny i dożyjemy lepszych
            czasów. A co do tych wyborów życiowych może pomyśl kiedyś na ile to był Twój wybór a na ile wpływ ( zasługa )otoczenia i nie zadzieraj nosa nie kazdy
            w prl miał takie szczęście i proste dróżki
            • studioturos Re: KRASNOLUDKI SĄ NA ŚWIECIE :) 01.09.05, 09:57
              amrra napisała:
              > no nie! decyzja studioturos! decyzja!
              Kurcze, tam byl ZNAK ZAPYTANIA. Mam w sobie wbudowana kulture, ale to juz
              przekracza mozliwosci mojej percepcji, naprawde myslisz ze w ten sposob cos
              osiagniesz!!!??????

> albo kłamał albo fałszował przed tą krynicą prawdy jasnogórskiej..
              No i po co ta poetyka? Nie jestem z LPR, nie musisz obrazac MNIE, sa inni...

> a poza tym co TO MA DO sprawy p.Jaruckiej - fałszerstwo dokumentów i
              > użycie fałszywych zeznań do celów kampanii wyborczej to inna Bajka
              NIE!!! To nie jest NAJWAŻNIEJSZE! Najważniejsze sa zeznania Cimoszewicza i
              zeznania Jaruckiej! w tej sprawie! i jeszcze STEFANIUKA...
              I o niejasne pieniążki od córeczki? Tak!

> oj, żebyś nie namieszł jak kubuś miodowicz
              Wlasnie usiluje nie zamieszac, jak ty... Sprawa Jaruckiej mnie gó.. obchodzi,
              obchodzi mnie jak Cimoszewicz pisał swoje oświadczenia....

> cóż za optymizm.."się niestety urodziłem" może się trzeba cieszyć
              Wolalbym sie urodzic w wolnej Polsce, ale nie zaluje rocznika. To dobry rocznik!

> bo chociaz kawałek naszego życia będzie normalny i dożyjemy lepszych
              > czasów. A co do tych wyborów życiowych może pomyśl kiedyś na ile to był Twój
              wy
              > bór a na ile wpływ ( zasługa )otoczenia i nie zadzieraj nosa nie kazdy
              > w prl miał takie szczęście i proste dróżki
              Proste drozki? Historykiem PRL-u jestes? W 70. wmawiano mi ze robotnicy na
              wybrzezu sami nie wiedza czego chca, w 76 mowa byla o "...", a w 80. strajkow
              nie bylo tylko przerwy w pracy!
              Gdybym chcial isc prosta drozka to bym teraz byl w SLD!, lub na emigracji!!!!
              • amrra Re: KRASNOLUDKI SĄ NA ŚWIECIE :) 01.09.05, 10:50
                studioturos napisał:

Kurcze, tam byl ZNAK ZAPYTANIA.

ale UKRYTY :)))

>No i po co ta poetyka? Nie jestem z LPR, nie musisz obrazac MNIE, sa inni...

przepraszam jeśli wziąłes to do siebie,
                nie pisałam o Tobie tylko o tej komisji-
                aktywność krynicy prawdy jasnogórskiej jest
                wyjątkowa- a jest napisane "kto bez winy niech pierwszy
                rzuci kamieniem"- widocznie tego w komisji nie znają

> Wlasnie usiluje nie zamieszac, jak ty... Sprawa Jaruckiej mnie gó.. obchodzi,

oświadczenia????- przecież zaznał przed komisją - pomylił się
                powiem dokładniej sądzę, że uparciuch nie chciał przyjąć
                do wiadomości innej interpretacji przepisów i uważał ,że
                robi dobrze. Poza tym oświadcznia to nie PIT więc cała sprawa
                jest śmieszna- Piniążki od córeczki ??? no, chyba nikt ci nie
                wmówił ,że wpływy sld spowdowały,że organy podatkowe Usa
                nie upominają sie o wyjasnienia- więc pewnie kolejna dmuchana
                sprawa

> Proste drozki? Historykiem PRL-u jestes? W 70. wmawiano mi ze robotnicy na
                > wybrzezu sami nie wiedza czego chca, w 76 mowa byla o "...", a w 80. strajkow
                > nie bylo tylko przerwy w pracy!

uprzejmie informuję, ze nie tylko ciebietrudna historia, ale historia.Trzeba z niejwyciagac wnioski, a nie bić polityczną pianę- co ciekawe najciężej doświadczni przez PRL są obecni 20- 30 latkowie tacy z łysymi łbami

• studioturos Dajcie znać jak sie klony zleca na swieze 01.09.05, 09:01
      mięsko!
    • radek_sim Re: Panie Cimku mógł Pan się ubezpieczyć!!!!! 01.09.05, 09:01
      Co się tak szarpią przecież wiadomo że Prokuratura Warszawska może być
      umoczona. Mało to w Polsce takich jednostek Państwowych umoczonych i
      skorumpowanych. Chodzi o to że osoby chcące nadal trzymać władzę i mieć swoich
      ludzi u władzy widzą że stateczek ich zaczyna tonąć, a ratunkowej łódki brak.
      Może była Samoobrona, ale poszła do piachu. Tak więc skończą się koligacje i
      łatwy interesik. Cóż mogli pomyśleć o Przedsiębiorcach normalnych, gdy byli u
      władzy. Myśleli, że wiecznie będą pływać ponad prawem.
      Panie Cimku mógł Pan się ubezpieczyć od takiego zdarzenia, tak jak z pogardą
      powiedział Pan to powodzianom parę lat temu, a nie teraz używać swoich wpływów
      i uruchamiać swoje nic niewarte trybiki.
      Mam Nadzieje, że PiS i PO, no morze dodatek Giertychów (do jakiejś nowej
      komisji upubliczniajacej szambo politycznych powiązań) wypełni Salę Sejmową w
      przytłaczającej większości. Aby wreszcie kolesiostwo, kumoterstwo starego
      systemu syndykatu PZPR się wykruszyło.
      • amrra Re:Sąd, sądem a sprawiedliwość musi być po naszej 01.09.05, 09:10
        stronie. Jak śledztwo przestaje byc "po naszej stronie"

to pewnie to "nie ta sprawiedliwość" i trzeba zmienić

prokuratrów _ cóż za komedią kręcą ci panowie z Komisji?

sami swoi- kraulem po szambie
        • studioturos Re:Sąd, sądem a sprawiedliwość musi być po naszej 01.09.05, 09:18
          amrra napisała:

> stronie. Jak śledztwo przestaje byc "po naszej stronie"
          >
          > to pewnie to "nie ta sprawiedliwość" i trzeba zmienić
          >
          > prokuratrów _ cóż za komedią kręcą ci panowie z Komisji?
          >
          > sami swoi- kraulem po szambie
          Sami swoi - cimoszewicz, Kwasniewski?
          Szambo nalezy wylac odsiewajac gowna wyzej wymienione. Potem to nawet i waczac
          bedzie mozna... :)
          Przepraszam za te "poetyke", ale to ty zaczelas!
        • piotr228 sprawiedliwosc rewolucyjna tow. Cimoszewicza 01.09.05, 09:29
          Cimoszewicz wie ze sam nakrecil te afere. Niezalezni publicysci piszą, ze sam
          jest sobie winien. Ja ide krok dalej i mowie, ze sam (ze sztabem) przygotowal
          caly plan aby kampania wyglądala jak wygląda. Elementem tego planu jest usluzna
          prokuratura, ktora umorzy sprawe oswiadczen, nie dopatrzy sie uchybien przy
          zakupie akcji itp...
    • piotr228 Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 09:12
      Czemu GW atakuje kazde slowo komisji? Czemu fakt, ze prokuratura wlasciwie nie
      moze nie wszcząc sprawy przeciw (lub w sprawie) WC, nie jest przez GW
      analizowany. Prokuratura nie moze nie wszcząc, sprawy przeciw WC, poniewaz
      pelen buty kandydat Cimoszewicz popelnil przestepstwo zaniedbania. Tu nie ma
      miejsca na interpretacje i nieoficjalne gadanie, ze ilosc pomylek swiadczy na
      korzysc. Nie ma takiej mozliwosci.
      • studioturos Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 09:22
        Komisja Śledcza prawie od poczatku byla przez GW osmieszna i atakowana, to nie
        dziwne ze na koniec sraczki dostali. W gre wchodza olbrzymie interesy i szmal,
        GW jest przyjacielem jednego i drugiego...
        Juz nie wspomne o osobistych Micbnika wyborach - dal tego nieraz dowody
        stakujac lustracje i dekomunizacje....
        Coz, tak sobie poscielilismy dawno temu, niewygodnie nam sie zrobilo i
        probujemy znalezc uwierajace kawalki przescieradla...
        Pozdr.
        • amrra Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 10:28
          studioturos napisał: do piotr228

nie ma to jak dyskuja we własnym gronie haha
          studioturos napisał:
          > Komisja Śledcza prawie od poczatku byla przez GW osmieszna i atakowana,

tak i oczywiście zupełnie bez powodu,

przciez to przypadkiem przewodniczący komisji( mechanizator rolnictwa)
          ma jednego asystenta zatrzymanego w sprawie mafii paliwowej
          drugiego wielbicila "dypomocji" rosyjskiej iabsolutną "prawdę" mówił poseł gruszka,ze nie wie o zatrzymaniu -co innego twierdzi matka zatrzymanego -
          Nie wiem jak można zapomiec o wieczornej rozmowie z zdesperowaną matką
          następnego dnia rano??? oczywiście zapomniał

Przypadkiem eksperci komisji są ekspertami w zupełnie innych
          dziedzinach- czołowa ekspert współpracowała z zarządem zakładów mięsnych
          w składzie siostra i szwagier, którzy akutar teraz maja duże kłopoty z prawem
          ( ciekawe jak sprawy potoczą się gdy poseł z komisji zostanie ministerem
          sprawiedliwości),

Przypadkiem p.girtych zapomina o spotkaniu na jasnej górze
          _ on oczywiście nie kłamie(?) kiedy "przypadkowe spotkanie w korytarzu" zamienia
          sie w obiad z propozycją w refektarzu, tylko dzięki zdecydowanej reakcji
          komsja wycofuje sie z łamania konstytucji t.j. pozbawienie świadka kulczyka obrońcy.

Inteligencja polityczna i wysoka kultura osobista wynikająca z twardego dysku posła śledzczego-2% sprawy sejmu- reszta discopolo ( mam k... po kolana) na służbowym sejmowyn laptopie i lista pytań z instrukacjami ..między plikami z panienkami???

O innych budujących propozycjach komisji złagodzenia kary za "właściwe" zeznania
          wzywanie Prezydenta na podstawie zaznań oskarżonego i dokumentu "który istnieje w wiedzy" ale nikt go nie widział... itp.. itd...

oczywiście to wszystko w świętym celu dekomunizacji i lustracji
          to chyba trzeba byc inteligentym inaczej, żeby w to uwierzyć w 15 lat po 89 roku
          Panowie bardzo brzydko graja o władzę, władze... nie o prawdę

a wyborcza się oczywiście CZEPIA zupełnie bez powodu
          i zadnia racji nie ma, bo tak komisja to kryształowi ludzie

chyba któś tu śpiewa dalaszą częć przeboju z twardego dysku pana posła samoobrony - było tam coś o zrobieniu czegos na balkonie - wyborcom??
          • studioturos Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 10:39
            Na te wszystkie "rewelacje" odpowiadam krotko:
            • amrra Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 14:29
              studioturos napisał:

>
      • pereop Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 09:26
        Nie wiem o co Komisji chodzi - rozgrzebali sprawę ale po przesłuchaniu
        Jaruckiej powiedzieli, że to już nie ich problem tylko prokuratury...a teraz
        nagle im zaczęło to przeszkadzać. Były sugestie żeby komisja dokończyła sprawę
        i ją "wyjaśniła" do końca ale skoro nie mieli na to ochoty to niech mają
        pretensje tylko do siebie
        • studioturos Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 09:37
          pereop napisał:

> Nie wiem o co Komisji chodzi - rozgrzebali sprawę ale po przesłuchaniu
          > Jaruckiej powiedzieli, że to już nie ich problem tylko prokuratury...a teraz
          > nagle im zaczęło to przeszkadzać. Były sugestie żeby komisja dokończyła
          sprawę
          > i ją "wyjaśniła" do końca ale skoro nie mieli na to ochoty to niech mają
          > pretensje tylko do siebie
          >
          >
          >
          Gdyby to ciagneli sami bylyby ataki ze komisja powinna przekazac sprawe do
          prokuratury i sie nie babrac bo nie jest bezstronnna... I tak i tak dostajesz w
          twarz, jak w starej angdocie: "a w Gródku Jagiellońskim ty był"? autosrtwa
          nieodzalowanego Jeremiego Przybory!
          Kujawski sam sie narazil przekazujac opinii publicznej ze prokuratura chce
          umorzyc sledztwa PRZED przesluchaniem pani Jaruckiej w sprawie a nie przeciw
          niej, o czym sie zbyt latwo zapomina. Jest kilka sledztw, w tym tylko jedno
          dotyczy Jaruckiej, ale Gazetka Wybiorcza chyba o tym nie wie...
          • pereop Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 09:48
            Dziś słyszałem wypowiedź Kujawskiego, że nie postawią zarzutów Jaruckiej przed
            jej przesłuchaniem o ile ta odbierze wezwanie do prokuratury. Swoją drogą
            Jarucka miała być jedną z pierwszych osób przesłuchanych ale nie raczyła się
            stawić. Poza tym dziwie się jej postępowaniu - gdybym ja był oskarżany o tak
            poważne zarzuty sam bym nalegał na jak najszybsze przesłuchanie a nie siedział
            cicho i czekał na rozwój wypadków...czyżby Jaruckiej nie zależało na jej dobrym
            imieniu?

Zepewne prokuratura za dużo mówi o tej kwestii ale de facto nie ma
            wyboru...Komisja zanim jeszcze oddała sprawę już wydała wyrok. Zapewne gdyby
            wypowiedzi prokuratury szły po jej myśli komisja by milczała - sprawy by nie
            było
            • studioturos Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 10:03
              pereop napisał:

> Dziś słyszałem wypowiedź Kujawskiego, że nie postawią zarzutów Jaruckiej
              przed
              > jej przesłuchaniem o ile ta odbierze wezwanie do prokuratury.
              Czlowieku, ta kobieta jest w ciazy! A moze to tez nieprawda!?

> Swoją drogą
              > Jarucka miała być jedną z pierwszych osób przesłuchanych ale nie raczyła się
              > stawić.
              Ale "podala" zwolnienie lekarskie...

> Poza tym dziwie się jej postępowaniu - gdybym ja był oskarżany o tak
              > poważne zarzuty sam bym nalegał na jak najszybsze przesłuchanie a nie
              > siedział
              > cicho i czekał na rozwój wypadków...
              Zgadzam sie. Adwokata to ona dobrego nie ma. A moze ma bardzo dobrego???!

> czyżby Jaruckiej nie zależało na jej dobrym
              > imieniu?
              Moze bardziej jej zalezy na zyciu (pamietaj o Olejniku i Gruszce!!!!!!)

> Zepewne prokuratura za dużo mówi o tej kwestii ale de facto nie ma
              > wyboru...
              Zapewne mowi za wiele i nie na temat...

> Komisja zanim jeszcze oddała sprawę już wydała wyrok. Zapewne gdyby
              > wypowiedzi prokuratury szły po jej myśli komisja by milczała - sprawy by nie
              > było
              Komisja poprzez wypowiedzi Kujawskiego czuje sie atakowana, dlatego sie
              wypowiada. mylisz przyczyne ze skutkiem...
              • pereop Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 10:09
                > Czlowieku, ta kobieta jest w ciazy! A moze to tez nieprawda!?

To kobiety w ciąży są zwolnione z przesłuchań? Przed komisję jakoś nie miała
                większych oporów by iść a czemu nie do prokuratury? Warunki będą podobne...

> Ale "podala" zwolnienie lekarskie...

twierdziła, że nie dostała wezwania - to był powód.

> Zgadzam sie. Adwokata to ona dobrego nie ma. A moze ma bardzo dobrego???!

nie wiem - ma takiego jakiego chciała

> Zapewne mowi za wiele i nie na temat...

a co nie na temat?

> Komisja poprzez wypowiedzi Kujawskiego czuje sie atakowana, dlatego sie
                > wypowiada. mylisz przyczyne ze skutkiem...

Kto zaczął całą sprawę? Kto jako pierwszy wydał werdykt? Prokuratura czy
                Komisja?
                • studioturos Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 10:21
                  pereop napisał:

> To kobiety w ciąży są zwolnione z przesłuchań? Przed komisję jakoś nie miała
                  > większych oporów by iść a czemu nie do prokuratury? Warunki będą podobne...
                  Byc moze sa podobne... Tylko ze w przesluchaniu w prokuraturze ja po takich
                  rewelacjach czulbym sie zagrozony... i to nie z powodu klamstw, tylko z powodu
                  obecnosci pelnomocnika Cimoszewicza...

> twierdziła, że nie dostała wezwania - to był powód.
                  A ty oczywiscie wiesz ze jej dostarczono i ze nie dostarczyla zwolnienia...

> a co nie na temat?
                  Kujawski moglby choc raz "chlapnac" jak sie rozwijaja sledztwa w sprawie
                  falszywych zeznan, czy przesluchali juz Stefaniuka, albo i Borowskiego (tez w
                  to zamieszany jest!), ale ciagle tylko slysze Jarucka i Jarucka. A co z
                  przelewami córeczki dla tatusia, prokuraturze bank chyba nie ma prawa
                  odmowic???

> Kto zaczął całą sprawę? Kto jako pierwszy wydał werdykt? Prokuratura czy
                  > Komisja?
                  Werdykt to ja wydaje: Cimoszewicz zachowal sie niegodnie przed Komisja, klamal
                  w sprawie oswiadczen, co udowodnil mu Stefaniuk, klamal w sparawie akcji
                  Orlenu, klamal w sprawie Jaruckiej, klamal, ze nie zna tresci
                  listu "protekcyjnego", klamal, klamal, klamal...
                  Mnie wystarczy! Reszta nalezy do wyborcow!
                  • pereop Re: Walka Gazety Wyborczej z Komisja ds Orlenu 01.09.05, 16:02
                    > Byc moze sa podobne... Tylko ze w przesluchaniu w prokuraturze ja po takich
                    > rewelacjach czulbym sie zagrozony... i to nie z powodu klamstw, tylko z
                    powodu
                    > obecnosci pelnomocnika Cimoszewicza...

to niech idzie ze swoim adwokatem dla pewności - takie prawo ma

> A ty oczywiscie wiesz ze jej dostarczono i ze nie dostarczyla zwolnienia...

ja twierdzę, że Jarucka sama powiedziała, że nie dostała wezwania

> Kujawski moglby choc raz "chlapnac" jak sie rozwijaja sledztwa w sprawie
                    > falszywych zeznan, czy przesluchali juz Stefaniuka, albo i Borowskiego (tez w
                    > to zamieszany jest!), ale ciagle tylko slysze Jarucka i Jarucka.

oj niewyraźnie słuchasz informacji z mediów - prokuratura "chlapnęła", że
                    prawdopodobnie umoży śledztwo w sprawie braku akcji orlenu...

A co z
                    > przelewami córeczki dla tatusia, prokuraturze bank chyba nie ma prawa
                    > odmowic???

Nikt nie prowadzi śledztwa na ten temat. Nie wiesz o tym? Nawet chyba nikt nie
                    zgłosił tego do prokuratury.

Śledztwo dotyczy trzech spraw: zatajenia posiadania akcji Orlen, podejrzenia
                    wynoszenia tajnych dokumentów z MSZ i sprawa o podejrzeniu popełnieniu
                    przestępstwa przez Anne Jarucką o składaniu fałszywych zeznań

> Werdykt to ja wydaje: Cimoszewicz zachowal sie niegodnie przed Komisja,
                    klamal
                    > w sprawie oswiadczen, co udowodnil mu Stefaniuk, klamal w sparawie akcji
                    > Orlenu, klamal w sprawie Jaruckiej, klamal, ze nie zna tresci
                    > listu "protekcyjnego", klamal, klamal, klamal...
                    > Mnie wystarczy! Reszta nalezy do wyborcow!

nadawałbyś się do tej komisji orlenowskiej
              • pereop p.s 01.09.05, 10:10
                > Moze bardziej jej zalezy na zyciu (pamietaj o Olejniku i Gruszce!!!!!!)

a jaki to ma związek???????
                • studioturos Re: p.s 01.09.05, 10:23
                  pereop napisał:

> > Moze bardziej jej zalezy na zyciu (pamietaj o Olejniku i Gruszce!!!!!!)
                  >
                  > a jaki to ma związek???????
                  >
                  Taki sam jak smierc ks. Jankowskiego ze sprawa budowy kosciola na Mont
                  Everescie, prosciej nie umiem...
                  • pereop Re: p.s 01.09.05, 15:50
                    prościej? ;))
            • piotr228 WC jest sam sobie winien.Pewnie to on ją wrobił 01.09.05, 10:44
              Jaruckiej nie groza powazne zarzuty. Ona nic nie podpisywala i nie skladala
              falszywych oswiadczen majatkowych. Trudno jej bedzie udowodnic cokolwiek. Ze
              odebrala zle pismo z sekretariatu? Ja na jej miejscu bym sie nie stawil do
              prokuratury z uwagi na ciaze. Zeznania to ogromny stres. Kazdy lekarz da jej
              zwolnienie zwlaszcza po wczesniejszym poronieniu.
    • maaac Wiarygodność prokuratury i sądów 01.09.05, 09:25
      Ciekawe czy jest dziś jeszcze w Polsce prokurator, sędzia, w którego
      wiarygodność uwieżą wszyscy Polacy. jak widać każda decyzja "polityczna" jest
      od razu podważana przez stronę przeciwną. IMHO bardzo często mają w tym racje -
      w sumie smutne. Jak stworzyć tak 3 władzę by była naprawde niezależna na
      naciski. Ma ktoś pomysł??!!!!
      • pereop Re: Wiarygodność prokuratury i sądów 01.09.05, 09:27
        Jak stworzyć tak 3 władzę by była naprawde niezależna na
        > naciski. Ma ktoś pomysł??!!!!

nie stworzysz czegoś takiego - zawsze będą istniały naciski ze strony władz
      • amrra Re: Wiarygodność prokuratury i sądów 01.09.05, 09:32
        maaac napisał:
        Ciekawe czy jest dziś jeszcze w Polsce prokurator, sędzia, w którego
        > wiarygodność uwieżą wszyscy Polacy.

uprzedzam ,ze po kwestionowaniu kompetencji sądów i prokuratury
        ( teraz( haha )jak okazuje się , że wyniki śledztwa obnażają krętactwa
        komisarzy sejmowych i wstyd- buhahaha)
        nie zostana juz żadne argumenty....
        • studioturos Re: Wiarygodność prokuratury i sądów 01.09.05, 09:42
          amrra napisała:
          > uprzedzam ,ze po kwestionowaniu kompetencji sądów i prokuratury
          > ( teraz( haha )jak okazuje się , że wyniki śledztwa obnażają krętactwa
          > komisarzy sejmowych i wstyd- buhahaha)
          > nie zostana juz żadne argumenty....
          sama gazetka wybiorcza miala "czelnosc" pisac o sprawkach prokuratury i sedziow
          w sprawie Rywina...
          a wracajac do pytania, ktore zadal kolega wyzej: SYSTEM AMERYKANSKI - sedziowie
          i prokuratorzy z wyborow powszechnych! Nie bedzie poliycznych naciskow jesli
          politykami beda wymienieni!
          To sie tam sprawdza, dlaczego nie sprobowac??
          • amrra Re: Wiarygodność prokuratury i sądów 01.09.05, 14:44
            studioturos napisał:

a wracajac do pytania, ktore zadal kolega wyzej: SYSTEM AMERYKANSKI - sedziowie
            >
            > i prokuratorzy z wyborow powszechnych! Nie bedzie poliycznych naciskow jesli
            > politykami beda wymienieni!

można jeszce prościej.Wyłaczyć stanowisko prakuratora generalnego
            i prokurature z kompetencji ministra sprawiedliwości - kandydat
            po uzgadnieniu prezydenta i prenmiera zatwierdzany pzrez sejm na kadencję
            i bardzo trudno odoływalny . Kiedyś misnistrem sprwiedliwości był p.kaczyński
            o ile wcześnie duzo mówił o o rozdziale to jak został ministem -dziwnie zamilkł... i zostało jak zostało... ale posłowie sa zajeci ważniejszymi sprawami
            czyli sobą

• t-800 Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 10:04
      Komisja "atakuje"? Buehehehehehehe!!! :-)))
      • studioturos Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 10:07
        t-800 napisał:

> Komisja "atakuje"? Buehehehehehehe!!! :-)))

To sie kiedys nazywalo "najkrotsza recenzja"...
    • maureen2 Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 12:36
      sprawa jest bardzo ciekawa,jest duzo niejasności,a nawet rozwojowa.Interesujacy
      jest udział ABW i ich wewnetrzne śledztwo,zakończone umorzeniem w sprawie MSZ-u.
      Tak dużo uchybień,niejasności.Mnie interesuje,czy PIT-y dotarly do prokutatury,
      czy gdzie indziej po przeszukaniu i po co je zabierano i czy wyjaśniono coś z
      tymi depeszami,kto je wysłał.
    • saba1953 Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 12:45
      Fanatyzm niektórych członków komisji osiągnął szczyty. Jak długo bezkarnie ta
      komisja powołana do czegoś zupełnie innego będzie sama ustalać i egzekwować
      prawo. Czy fanatyzm i głupota panów: maciarewicza, wassermana, giertych i
      miodowicza ma mieć decydujący wpływ na wybory prezydenckie (małe litery wynikają
      z braku szacunku dla tych "panów"). Wszystkie akcje i działania przeprowadzane
      przez nich a przekraczające kompetencje tej komisji komisji powinny zostać
      przekazane do odrębnego postępowania prokuratorskiego a ich inicjatorzy
      postawieni przed sądem.
    • saba1953 Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 12:50
      A tak przy okazji czy łamanie jawne prawa przez prawników jak prokurator
      Wasserman i pożal się boże prawnik Giertych (z niego taki prawnik jak ze mnie
      primabalerina teatru Bolszoj) nie powinno skutkować kontrolą wewnętrzną komisji
      etyki i cofnięciem uprawnień do wykonywania zawodu.
    • krzysztof3 Zlecić sprawę prokuraturze w Mińsku Białoruskim 01.09.05, 12:57
      Ani toże gawariat po polski i ponimajut diemokracju kak niekotoryje czlieny
      pol'skowo 'sejma'.
    • maureen2 Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 13:22
      interesuje mnie rownież,czy w MSZ pracują funkcjonariusze ABW.
    • zetp Prokuratury w lapach bylych PZPR-owcow! 01.09.05, 14:21
      To, ze prokuratury, sluzby specjalne, policja i w duzej mierze sady (wszystko
      to od czasow Bieruta nie tkniete ZADNA reforma personalna!)sa na uslugach
      bylych PZPR-owcow wie w Polsce kazde dziecko! To wlasnie ta patologiczna i
      niespotykana w swiecie cywilizowanym sytuacja wymusza powolywanie coraz to
      nowych komisji sejmowych do rozwiazywania spraw, ktorych prokuratury nie tylko
      ze nie chca dotknac, ale wrecz ostentacyjnie bronia ewidentnych przestepcow!
      Obrona przestepcy stala sie specjalnoscia polskich prokuratorow od czasu procesu
      zabojcow ks. Popieluszki. Ale nie po to przeciez komunisci zrobili okragly stol,
      aby Polska byla krajem praworzadnym!
      • amrra Re: Prokuratury w lapach bylych PZPR-????chory? 01.09.05, 15:06
        zetp napisał:
        policz sobie ile czasu upłyneło od bieruta
        następnie dodaj to i wylicz ile lat maja dziś ci ludzie !

dobrze jest tez znać inne daty 1989, to 15- 16 lat TEMU
        mamy 2005, teraz sie o komunistach przypomiało?????
        bo co wybory blisko ??? wszysy jesteście po jednych pieniądzach...
        tylko jeden troche głupszy a drugi mądrzejszy ( cwańszy)
        i to cała różnica...
        • zetp Re: Prokuratury w lapach bylych PZPR-????chory? 01.09.05, 15:46
          "policz sobie ile czasu upłyneło od bieruta
          następnie dodaj to i wylicz ile lat maja dziś ci ludzie!"
          - liczyc potrafie, a Bieruta pamietam osobiscie. Nie chodzi o konkretne osoby,
          ale o ludzi, ktorzy od czasow Bieruta reprezentuja dokladnie te same poglady
          identycznie z tymi, z czasow Bieruta widza swiat. Chory w pewnym wgledzie jest
          natomiast ten, ktory noie potrafi (a moze nie chce) zauwazyc spraw oczywistych.
          Czy Polska wygladalaby jak dzis wyglada, gdyby caly ogromny aparat
          sprawiedliwosci oplacany przez obywatela dzialal chocby poprawnie? W jakim
          panstwie generalowie policji wspolpracuja z mafia, prokuratorzy sa slepi i glusi
          na miliardowe przekrety, sluzby specjalne zajmuja sie wylacznie prokurowaniem
          hakow na przeciwnikow politycznych a sedziowie sprzedaja wyroki (nie tylko w
          pilce noznej)? Trzeba wreszcie zrozumiec, ze to, na kogo sie glosuje przeklada
          sie wprost i niemal natychmiast na jakosc zycia wyborcy!
    • antysalon tow. Nalecz uzywa jezyka politrukow! 01.09.05, 17:26
      • abba15 Re: tow. Nalecz uzywa jezyka politrukow! 01.09.05, 20:24
        Re: tow. Nalecz uzywa jezyka politrukow!

Matołów czerwonych ideał sięgnął bruku!
    • stachu44 Sprawe oddac Dzierzynskiemu! Sprawiedliwemu ... 01.09.05, 18:48
      nad sprawiedliwymi.
      • abba15 Re: Sprawe oddac Dzierzynskiemu! Sprawiedliwemu . 01.09.05, 20:22
        stachu44 napisał(a):
        Re: Sprawe oddac Dzierzynskiemu! Sprawiedliwemu .
        > nad sprawiedliwymi.

do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej, aż do skutku,
        głupotę wyskrobią lub poddadzą eutanazji czerwonych ludków.
    • jakarta Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 18:49
      Miodowicz & Spółka bez OO z komisji śledczej pod sąd!
      • abba15 Re: Sprawa Anny Jaruckiej. Komisja atakuje prokur 01.09.05, 20:17
        jakarta napisał:
        > Miodowicz & Spółka bez OO z komisji śledczej pod sąd!

Nie sądzę powiedział sędzia wyjeżdżając na urlop
        a tak na poważnie to pod sąd ten żydoubecki klop
    • muminoziemniak co za chodzący eksrement ten Giertych 01.09.05, 19:32
      Kiedyś te komisje to zabawne były nawet, ale teraz to się płakać chce jak się
      pomyśli czym się ci debile zajmują, choć może to i lepiej że się Giertych z
      resztą półidiotów zajmuje tym. Jeszcze by coś namieszał w prawie albo
      gospodarce.
      CO jak co ale pan Roman to jest niezły psychopata i pewnie mu się marzy polska
      dostatnia od morza i morza Trzeciej Rzeszy podobna! pięknie! tylko co zrobić z
      tymi co mu do obrazka nie pasują (czyli z każdym kto go nie ma za boga)?
      rozstrzelać? do obozu?
      paskuda...
      • abba15 Re: co za chodzący eksrement ten Giertych 01.09.05, 20:14
        muminoziemniak napisał:
        > Kiedyś te komisje to zabawne były nawet, ale teraz to się płakać chce jak się
        > pomyśli czym się ci debile zajmują, choć może to i lepiej że się Giertych z
        > resztą półidiotów zajmuje tym. Jeszcze by coś namieszał w prawie albo
        > gospodarce.
        > CO jak co ale pan Roman to jest niezły psychopata i pewnie mu się marzy polska
        > dostatnia od morza i morza Trzeciej Rzeszy podobna! pięknie! tylko co zrobić z
        > tymi co mu do obrazka nie pasują (czyli z każdym kto go nie ma za boga)?
        > rozstrzelać? do obozu?
        > paskuda...

Żydokomuna taka jest, dać jej władzę a zacznie rozstrzeliwać, zamykać do obozów,
        no i oczywiście żadną inną zbrodnią nie pogardzi.
        Otóż to właśnie dlatego
        nie lubię ścierwa tego!
    • chris12 Komisja powinna wyznaczyć sobie prokuratora, 01.09.05, 22:08
      ...sąd i skład sędziowski odpowiadający swoim oczekiwaniom. Jeszcze lepiej,
      żeby to byli członkowie komisji orlen, którzy mają w swoim składzie
      prokuratora, wywiadowcę-pułkownika i mnóstwo prawników.
    • mimoza2005 KOMISJA MA RACJĘ ! 01.09.05, 22:19
      Komisja ma słuszną rację ! prokuratorzy to kolesi mafii przestępczej z klubiku
      specjalnego w Warszawie są poobsadzani wszędzie ich przestępcy prokuratorzy,
      którzy dalej działają pod ich dyktando - tak wygląda realna i tragiczna
      rzeczywistość POLSKIEGO PRAWA A RACZEJ BEZPRAWIA I BANDYTYZMU dzięki
      przestępcom politycznym w białych rękawiczkach i wyjątkowo wyrafinowanych
      przestępców ... - dziś jest to widoczne tak, że nawet ciemni to widzą !
      Mafia robi wszystko aby zakamuflować wszystkie pralnie brudnych pieniędzy,
      machloje, kradzieże i chociażby akcje dobroczynne - akcje-fundacje
      charytatywne - tylko, że prawda jest zupełnie inna !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka