ratatatam 01.09.05, 09:29 Tomasz Nalecz - orwellowski minister prawdy... tekst przemowienia tow. Cimoszewicza jest jak najbardziej autentyczny nie rozumiem wiec na czy polega "falsz" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 09:31 Jedna prowokacja (nie potępiona) pociąga za sobą następne. I jak panie Tusk, nadal jest to tylko problem Cimoszewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 09:34 ale jak tzw "nie potepiona prowokacja" sie ma do PZPRowskiej komunistycznej przeszlosci Cimoszewicza bo nie rozumiem,? czy nie byl wysoko postawionym aparatczykiem partyjnym? i nie wyglaszal takich przemowien?? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Przeczytaj tekst GW, który komentujesz! 01.09.05, 09:36 ratatatam napisał: > ale jak tzw "nie potepiona prowokacja" sie ma do PZPRowskiej komunistycznej > przeszlosci Cimoszewicza bo nie rozumiem,? czy nie byl wysoko postawionym > aparatczykiem partyjnym? i nie wyglaszal takich przemowien?? Weź sobie zrób chwilę przerwy, i w końcu przeczytaj tekst GW, który komentujesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Przeczytaj tekst GW, który komentujesz! 01.09.05, 10:45 taziuta napisał: > ratatatam napisał: > > > ale jak tzw "nie potepiona prowokacja" sie ma do PZPRowskiej > komunistycznej > > przeszlosci Cimoszewicza bo nie rozumiem,? czy nie byl wysoko postawiony > m > > aparatczykiem partyjnym? i nie wyglaszal takich przemowien?? > > Weź sobie zrób chwilę przerwy, i w końcu przeczytaj tekst GW, który > komentujesz :-) on nie jest z Twojej opcji i nic do tej pory "sobie nie bierze" i pewnie tak Mu pozostanie... w odróżnieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Przeczytaj tekst GW, który komentujesz! 01.09.05, 10:47 palec Ci sie omsknal? Czy cos zle przeczytales? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 09:36 nie byl (zalezy co znaczy wysoko, ale w KC nie byl). Czy jak ktos byl w Solidarnosci, to mozna mu przypisac kazda wypowiedz czlonka tego zwiazku? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Pustaki wszystko mogą - na przykład ratatatam :-) 01.09.05, 09:41 yeellow napisał: > nie byl (zalezy co znaczy wysoko, ale w KC nie byl). > Czy jak ktos byl w Solidarnosci, to mozna mu przypisac kazda wypowiedz czlonka > tego zwiazku? Jak ktoś ma pusto w głowie, jak ratatatam, to wszystko może. Dla nich to tylko zabawa :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam naucz sie czytac 01.09.05, 09:51 "Tomasz Nałęcz nazwał całkowitym fałszerstwem krążący w Internecie tekst rzekomego wystąpienia Włodzimierza Cimoszewicza z plenum KC PZPR z 1983 roku. W "Sygnałach Dnia" rzecznik kandydata na prezydenta oświadczył, że osoba, która rozsyła ten tekst zasługuje na najwyższe potępienie" jakies watpliowosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: naucz sie czytac 01.09.05, 10:08 ratatatam napisał: > "Tomasz Nałęcz nazwał całkowitym fałszerstwem krążący w Internecie tekst > rzekomego wystąpienia Włodzimierza Cimoszewicza z plenum KC PZPR z 1983 roku. > W "Sygnałach Dnia" rzecznik kandydata na prezydenta oświadczył, że osoba, która > > rozsyła ten tekst zasługuje na najwyższe potępienie" > > > jakies watpliowosci?? A pamiętasz jeszcze swój komentarz, od którego zaczyna się to forum? Przypomnę: >Autor: ratatatam >Tomasz Nalecz - orwellowski minister prawdy... >tekst przemowienia tow. Cimoszewicza jest jak najbardziej autentyczny nie >rozumiem wiec na czy polega "falsz" ? Nałęcz twierdzi, że ten tekst nie jest autorstwa Cimoszewicza - na tym polega wg niego cały fałsz. I ty się pytasz, "na czy polega "falsz" ?" - No właśnie na tym, baranku! A jeśli chcesz powiedzieć, że Nałęcz kłamie, to inaczej formułuj swoje komentarze, tak żebyśmy od razu rozumieli o co ci chodzi. No, chyba że ci na tym nie zależy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: naucz sie czytac 01.09.05, 10:11 a ja twierdze ze mam podstawy by nie uwazac nalecza za czlowieka wiarygodnego takze w tym wzgledzie Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: naucz sie czytac 01.09.05, 10:12 to moze uzyj googla i sie przekonaj? Warto polegac takze na wiedzy, nie tylko slepej wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: naucz sie czytac 01.09.05, 10:41 a wiesz, ze poszedlem za twoja rada - i pierwsze co wygooglalem to to: hotnews.pl/artpolska-544.html :] ale spoko szukam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: naucz sie czytac 01.09.05, 10:44 i tam jest ten tekst, o ktorym mowa? Czy znowu cos Ci sie pomylilo? Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Elektorat Tuska 01.09.05, 11:19 Taziuta, nie wymagaj zbyt wiele od Ratatatama. On reprezentuje elektorat Tuska, a Tusk ma zasady. No nie! Ale, na szczęśie, coraz więcej o tych zasadach się dowiadujemy. Dobrze, że przed wyborami, a nie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:21 > Czy jak ktos byl w Solidarnosci, to mozna mu przypisac kazda wypowiedz czlonka > tego zwiazku? Jeśli był w Solidarności to rzecz jasna nie, bo to była wolna organizacja. Natomiast bez wątpienia bytność w PZPR oznaczała podpisywanie się wypowiedziami jej szefów i pod jej oficjalną ideologią - nawet jeśli się "nie zaciągał". O "centraliźmie demokratycznym" słyszałeś? jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:23 jak wolna, to tym bardziej mozna bylo latwiej wystapic, w razie czego :). Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 10:29 Nie wiem czego się czepiacie byłych członków PZPR?! Były nas 3 miliony (w porywach) - tyle ilu mieszkańców ma Litwa :-) Plus nasze rodziny, ca 4 sztuki na członka, co daje do 12 mln Polaków (30% populacji) - czyli 4 Litwy. Najlepiej to zorganizujcie dla nas getta, albo już obowiązkowo gustowne naszywki na rękawach, w kształcie konturu czerwonej gwiazdy. Tak jak to robili wasi prekursorzy (faszyści) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 10:37 To świetny pomysł, ale niepraktyczny. Trzeba byłoby was karmić darmozjady. Moim zdaniem lepiej byłoby was zapędzić do kopania rowów i zamiatania ulic - za 2,50 zł za godzinę (oczywiście bez nadgodzin). Poza tym teraz to już za późno. Trzeba było nie dopuścić do grubej kreski pacana Mazowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 10:46 tak, duzo za pozno. Teraz do kopania rowow za 2.50 za godzine mozesz znalezc bylych stoczniowcow, tych, ktorzy stworzyli Solidarnosc i wywalczyli te wszystkie zmiany. Tudziez innych robotnikow z pozostalych upadlych zakladow. Taki hihot historii... Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy 2,50 zl/h - nieprawda!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 11:01 chcialem wynajac czlowieka do wygipsowania scian i sufitu stawka za metr kwadratowy nie byla nizsza niz 12-15 zl szukalem kogos kto zrobi to za 4-5 zl to nikt nie chcial sie zgodzic nawet bezrobotni - nie stac mnie zeby komus placic 12-15 zl za metr to sam wygipsowalem te sciany w 3 dni w sumie pracowalem jakies 30 godzin bez praktyki i wprawy (osoba ktora zna fach zrobila by to szybciej)udalo mi sie wygipsowac okolo 45-50 m kwadratowych ktos w 3 dni mogl by zarobic 250 zloty ale nikt sie nie chcial zgodzic - i jak to wytlumaczycie?? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: 2,50 zl/h - nieprawda!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 11:02 "biedny kraj bogatych ludzi" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eleiko Re: 2,50 zl/h - nieprawda!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 11:55 bardzo prosto to wytlumaczyc: prawem popytu i podazy. Bucowi się wydaje, że jak da 4 zł to każdy przylezie do niego na kolanach. Chciałbyś za tyle pracować, cwaniaczku?? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: 2,50 zl/h - nieprawda!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 12:01 przeciez sam to zrobilem i to za darmo, nie jestem cwaniaczkiem poprostu na tyle mnie bylo stac i kropka, nie zgodzil sie nikt nawet bezrobotni wiec to zrobilem sam stawka ktora ja chcialem zaproponowac czyli 4-5zl za metr kwadratowy przy moich wyliczeniach dala jakies 8-9 zl za godzine sam tyle zarabiam wiec nie pytaj sie mnie czy za tyle chcial bym pracowac bo pracuje ale niech nikt nie pisze ze w Polsce nie ma pracy bo ja chcialem prace dac a niekt nie chcial wziac! Odpowiedz Link Zgłoś
aja74 Re: 2,50 zl/h - nieprawda!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 12:59 BOsz ale co bezrobotni ... bezrobotni tylko wycigaja reke jedna po pieniazki podatnika a pracuja na czarno. Qr estwo jakich malo. Kazdy patrzy tylko jak tu od panstwa wyciagnac i na czarno zarobic. Banda oszustow!!! AJA Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: 2,50 zl/h - nieprawda!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 15:45 Bo to komuchy ich nauczyły - zasiłek dla bezrobotnych to tylko nowa wersja "czy się stoi, czy się leży..." Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Bezrobotni to też komuchy? :-) 01.09.05, 16:52 xioncpb napisał: > Bo to komuchy ich nauczyły - zasiłek dla bezrobotnych to tylko nowa wersja "czy > > się stoi, czy się leży... No to za rządów Tuska z Kaczorami urosną jeszcze nasze szeregi, a ja już się martwiłam/em, że jest nas coraz mniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mojezdanie Ale to jest dokladnie to. Ci tzw. bezrobotni nie 01.09.05, 12:55 chcą pracować codziennie, tylko czekają na naiwniaka, który im zapłaci poczwórną stawkę, żeby potem móc się byczyć pod budą z piwem przez tydzień. A ich "praca" i tak jest takiej jakości, że szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Jak bym mial siedziec godzinami przed telewizorem, 01.09.05, 21:47 stac godzinami po zasilek, domagac sie zapomogi w kosciele, byc na utrzymaniu zony, mamusi, coreczki to i za polowe bym sie zgodzil! PS. Prawdziwe cwaniaczki to wlasnie ci co ich powyzej opisalem! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 10:46 Sam jestes pacanem. Z twojego postu widac, ze w 1989 byles dzieckiem - a takze to, ze dzieckiem pozostales. Wiec wracaj do piaskownicy. Sio od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 15:54 Funia, do piaskownicy to możesz iść ty. Bo tylko 3-latki uważają, że tylko one mają rację i wszystko inne się nie liczy. Ja mam poważniejsze zajęcia i poglądy. A Mazowieckiego nie można nazywać inaczej jak pacanem. Facet, który doprowadził do zakonserwowania peerelowskich kacyków ich układów i zwyczajów. Przecież poza grubą kreską Mazowiecki nie zrobił nic! Brak dekomunizacji doprowadził do tego, że Polska stała się Rywino-Orlenlandem z Michnikiem jako honorowym wiceprezydentem kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Co by było gdyby! Nigdy się nie dowiemy :-) 01.09.05, 17:06 xioncpb napisał: > Funia, > do piaskownicy to możesz iść ty. Bo tylko 3-latki uważają, że tylko one mają > rację i wszystko inne się nie liczy. > > Ja mam poważniejsze zajęcia i poglądy. > > A Mazowieckiego nie można nazywać inaczej jak pacanem. Facet, który doprowadził > > do zakonserwowania peerelowskich kacyków ich układów i zwyczajów. Przecież poza > > grubą kreską Mazowiecki nie zrobił nic! > > Brak dekomunizacji doprowadził do tego, że Polska stała się Rywino- Orlenlandem > z Michnikiem jako honorowym wiceprezydentem kraju. Dzięki grubej kresce Mazowieckiego mogliśmy natychmiast wziąć się do reformowania kraju. Był to idealny moment (dzięki entuzjazmowi i przyzwoleniu społecznemu) na brutalne reformy Balcerowicza, bez których przez wiele następnych lat tkwilibyśmy w rozkroku między systemami. A tak to teraz mamy dziki kapitalizm (pewnie nie da się tego etapu przeskoczyć) w zaawansowanej fazie. Im szybciej przebrniemy przez te wszystkie dziecięce choroby (kapitalizmu), tym szybciej będziemy mogli przejść do fazy kapitalizmu europejskiego (skandynawskiego), który niektórzy nazywają komunizmem. A ty wolisz się babrać w historii i rozpamiętywaniu, co by było gdyby? Proszę bardzo, rób co chcesz - to wolny kraj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gfy bylo was gora 2 mln 01.09.05, 10:54 i to wg waszej propagandy. Maz i zona w PZPR, czasem babcia i dziadek, a dorosle dzieci nie chca znac waszej partii, przykladem Cimnezja. Obozy, jak chcecie to sami sobie zorganizujcie. Wystarczy waszym bossom odciac ryje od koryta. To bolszewicy podpisywali pakty z faszystami. Mozecie nazywac faszystow waszymi sojusznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 11:28 specjalistami od obozów jesteście wy lewica,cała syberia,niemieckie obozy koncentracyjne.Czerwoniutka taziuto,nie znasz historii-faszyści to jak najbardziej wasi bracia w wierze,na wskroś przesiąknięci ideami socjalizmu i ulepszania społeczeństw tak jak i niezapomniana pzpr.Klops w tym że te dwa odlamy socjalizmu pokłóciły sie oto kto lepiej zmieni ludzi.Wygrał wschodni obrządek a zchodni jako pokonany został obarczony za wszystkie zbrodnie.Ale nie załamuj się wy lewica wschodniego obrządku jesteście lepsi,przetrwaliście i na pewno więcej udało wam się wymordować ludzi i owiele większej liczbie ludzi zmarnować życie.Nie rób z siebie męczennicy wy to lubicie,ale to już nie chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jaka męczennica? Nie wstydzę się swojej młodości! 01.09.05, 11:39 sneer_rg napisał: > specjalistami od obozów jesteście wy lewica,cała syberia,niemieckie obozy > koncentracyjne.Czerwoniutka taziuto,nie znasz historii-faszyści to jak > najbardziej wasi bracia w wierze,na wskroś przesiąknięci ideami socjalizmu i > ulepszania społeczeństw tak jak i niezapomniana pzpr.Klops w tym że te dwa > odlamy socjalizmu pokłóciły sie oto kto lepiej zmieni ludzi.Wygrał wschodni > obrządek a zchodni jako pokonany został obarczony za wszystkie zbrodnie.Ale nie > załamuj się wy lewica wschodniego obrządku jesteście lepsi,przetrwaliście i na > pewno więcej udało wam się wymordować ludzi i owiele większej liczbie ludzi > zmarnować życie.Nie rób z siebie męczennicy wy to lubicie,ale to już nie chwyta > . Zupełnie nie zrozumiałeś mojej ironii. Po prostu nadajemy na innych falach i wcale takich jak ty nie zamierzam przekonywać do swoich racji. Żyj sobie w swoim świecie pełnym nienawiści i wspominek. Ja tam wolę z młodymi naprzód iść :-) Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Jaka męczennica? Nie wstydzę się swojej młodo 01.09.05, 11:48 > Żyj sobie w swoim świecie pełnym nienawiści i > wspominek. > Ja tam wolę z młodymi naprzód iść :-) Zapewne to samo powiedziałby po klęsce funkcjonariusz Schutzstaffeln do podopiecznych (przynajmniej tych którzy mieliby jeszcze szansę go wysłuchać). Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 12:31 ja nie żyję nienawiścią,tylko mnie bawi jak dziwka mówi o cnocie a lewica jest taką dziwką.Taziuto z tym cytowaniem klasyków to naprawdę daj sobie spokój.Wy lewizna lubicie klasyków zwłaszcza cytować nad grobami waszych przeciwników klasowych.Zadna formacj nie wymordowała,zakatowała tylu ludzi na świecie co ta podziwiana lewica.To są fakty a nie nienawiść.Młodych lepiej w spokoju zostaw i nie zatrówaj ich tą chorą ideoologią. Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 12:36 przepraszam zatruwać Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ktoś cię jednak czyta i koryguje - TY :-) 01.09.05, 14:20 sneer_rg napisał: > przepraszam zatruwać Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Jaka męczennica? Nie wstydzę się swojej młodo 01.09.05, 15:55 WyPIEprzmy przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 11:43 > Nie wiem czego się czepiacie byłych członków PZPR?! Domyślam się że Pani nie wie czemu... > Były nas 3 miliony (w porywach) - tyle ilu mieszkańców ma Litwa :-) Z czego część nie miała wyboru - w wypadkach wielu zawodów przynależność do Partii Komunistycznej była obowiązkowa. I nie był to taki mały procent. > Plus nasze rodziny, ca 4 sztuki na członka, co daje do 12 mln Polaków (30% > populacji) - czyli 4 Litwy. Tak Pani nie może liczyć - to nadużycie proszę Pani - w ten sposób liczy Pani każdego Członka kilka razy (bo jak dorośnie też członkiem zostanie - ten rodzaj prostytuowania się najczęściej się dziedziczyło). Ponadto dziwi mnie troche nadzwyczajna płodność Członków - rozumiem że statystyczna para Członków posiadała ośmioro dzieci? > Najlepiej to zorganizujcie dla nas getta, albo już obowiązkowo gustowne > naszywki na rękawach, w kształcie konturu czerwonej gwiazdy. > Tak jak to robili wasi prekursorzy (faszyści) :-) Nie proszę Pani - to nie byli nasi prekursorzy, tylko inny odłam Was. Stąd pewnie tak łatwo Pani sobie wyobrazić takie metody eliminacji przeciwników - w końcu sami podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 11:50 entropia napisał: > Nie proszę Pani - to nie byli nasi prekursorzy, tylko inny odłam Was. Stąd pewn > ie tak łatwo Pani sobie wyobrazić takie metody eliminacji przeciwników - w końc > u sami podobne. Nie wstydzę się swojej młodości, proszę Pani. Zacytuję klasyka: "kto w młodości nie był socjalistą, na starość będzie świnią" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 12:05 > Nie wstydzę się swojej młodości, proszę Pani. Zacytuję klasyka: "kto w młodości > nie był socjalistą, na starość będzie świnią" :-) To ja też mogę Pani klasykiem odpowiedzieć "Errare humanum est, perseverare in errore diabolicum". Tylko że przerzucanie się klasykami nie zmieni faktu, że moim zdaniem ma się Pani czego wstydzić. Podobinie jak 'bezpartyjny' i 'niezależny' aplikant na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 12:17 entropia napisał: > > Nie wstydzę się swojej młodości, proszę Pani. Zacytuję klasyka: "kto w mł > odości > > nie był socjalistą, na starość będzie świnią" :-) > > To ja też mogę Pani klasykiem odpowiedzieć "Errare humanum est, perseverare in > errore diabolicum". > Tylko że przerzucanie się klasykami nie zmieni faktu, że moim zdaniem ma się Pa > ni czego wstydzić. Podobinie jak 'bezpartyjny' i 'niezależny' aplikant na prezy > denta. A od którego momentu liczy się (ile lat musi upłynąć) moment, od którego można uznać, że ktoś przestał "perseverare in errore"? Rozumiem, że Benedykt XVI, który w młodości był w hitler jugend, już wg Pani w błędzie nie pozostaje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 13:06 Przede wszystkim zwykla ludzka przyzwoitosc nakazywalaby, przynajmniej raz w zyciu, powiedziec przepraszam. Przepraszam za to, ze wierzylam lub udawalam, ze wierze, ludziom i ideom, ktorzy doprowadzili moja ojczyzne do poddanczej zaleznosci i zacofania cywilizacyjnego. Ze wierzylam lub udawalam, ze wierze, ludziom i ideom, ktorzy mordowali i torturowali niepokornych. Ze wierzylam lub udawalam, ze wierze, ludziom, ktorzy wlasne "poglady" zmieniaja w zaleznosci od sytuacji i kierunku wiatru. I jesli dzisiaj mialabym prawo zwrocic sie do mlodych, powiedzialabym im: "Przepraszam Was za to wszystko, przepraszam za to, ze takie kanalie, jak ja, maja dzis prawo do pouczania innych, bez powiedzenia choc raz slowa przepraszam". Ale ty - taziuto - czytalas cale zycie inne bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 13:33 klex1 napisał: > Przede wszystkim zwykla ludzka przyzwoitosc nakazywalaby, przynajmniej raz w > zyciu, powiedziec przepraszam. Przepraszam za to, ze wierzylam lub udawalam, ze > > wierze, ludziom i ideom, ktorzy doprowadzili moja ojczyzne do poddanczej > zaleznosci i zacofania cywilizacyjnego. Ze wierzylam lub udawalam, ze wierze, > ludziom i ideom, ktorzy mordowali i torturowali niepokornych. Ze wierzylam lub > udawalam, ze wierze, ludziom, ktorzy wlasne "poglady" zmieniaja w zaleznosci od > > sytuacji i kierunku wiatru. I jesli dzisiaj mialabym prawo zwrocic sie do > mlodych, powiedzialabym im: "Przepraszam Was za to wszystko, przepraszam za to, > > ze takie kanalie, jak ja, maja dzis prawo do pouczania innych, bez powiedzenia > choc raz slowa przepraszam". > > Ale ty - taziuto - czytalas cale zycie inne bajki. W zasadzie, kleksie, należało by ci odpowiedzieć, że z takimi jak ty się nie dyskutuje, "nie s kiem goworit'". Ale dam ci jeszcze jedną szansę :-) Z tego co wiem, za stalinizm w Polsce już wielu przepraszało. Nie pamiętasz, czy nie chcesz pamiętać? A za późniejszy okres to nie bardzo jest za co przepraszać. W każdym cyklu były jakieś błędy i wypaczenia, ale i jakieś pozytywy. Żyliśmy w takim kraju, w jakim się urodziliśmy. To była nasza rzeczywistość. Jaka jest dzisiejsza rzeczywistość - każdy widzi. Porozmawiaj z ludźmi z rozwiązanych przez Bieleckiego PGR-ów. Co im zaproponowano w zamian? Wolność? Chyba wolność od zatrudnienia! :-) A teraz prawicowe gnidy, które nie mają żadnego pozytywnego programu, bazują na najniższych instynktach ogłupiając i pobudzając do nienawiści takich podatnych ludzi (takie kanalie, używając twojego określenia) jak ty :-( Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 15:48 taziuto - mam wrazenie, ze przeszlas prymitywny rozowy kurs dotyczacy socjotechniki: mnie nie chodzilo, dobrze o tym wiesz, o tych wszystkich, "ktorzy przepraszali za stalinizm". wiesz tez doskonale, ze nie o stalinizm tu chodzi (ale to przeciez taki numer-wytrych czerwono-rozowych profesorow od socjotechniki). Pisalem o tobie, fizycznej zyjacej istocie, ktora przez cale swoje dorosle (przynajmniej dorosle - tak mniemam) zycie brala udzial w tym cyrku. Nie byloby moze w tym nic zdroznego, gdyby to cyrkowe przedstawienie twoi reprezentanci organizowali w vakuum, a przynajmniej, gdzies daleko stad. A jeszcze do tego na wlasny koszt. Nastepny punkt: "A za późniejszy okres to nie bardzo jest za co przepraszać. W każdym cyklu były jakieś błędy i wypaczenia, ale i jakieś pozytywy." - i znowu ta nachalna szkola radziecka, wedlug ktorej: "pamietaj, ze na kazde niewygodne zdanie twego interlokutora mozesz spokojnie odpowiedziec, ze w Ameryce Murzyna bija..." Dalej: "Żyliśmy w takim kraju, w jakim się urodziliśmy." - Swieta prawda. Lecz w realnym zyciu czlowiek ma zawsze prawo wyboru. W tym samym kraju obok ciebie i popieranych przez ciebie oszustow i lajdakow zyli tez inni - godnie i uczciwie. I jeszcze jeden manewr: "Jaka jest dzisiejsza rzeczywistość - każdy widzi. Porozmawiaj z ludźmi z rozwiązanych przez Bieleckiego PGR-ów." Gdyby nie dziadkowie i ojcowie duchowi preziow, cimochow, ollich, leszkow pewnie nie byloby pgr-ow, a tym samym konsekwencki ich rozwiazania. Chyba nietrudno dostrzec linie podzialu miedzy bogatsza i biedniejsza Europa. I chyba nie wierzysz, ze to wszystko jest wina stonki imperialistycznej. A propos preziow, cimochow i calej tej sfory: mysle, ze oni nie maja zadnych ojcow duchowych. Ich cecha sa dlugie rece, glebokie kieszenie i lisie oczka. No, ale jak sie juz naprawde nie wiesz, co powiedziec, to wal znowu wedle zasady: "nie s kiem goworit'". Przynajmniej w wyborze jezyka jestes szczera. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 16:34 klex1 napisał: > taziuto - mam wrazenie, ze przeszlas prymitywny rozowy kurs dotyczacy > socjotechniki: > .... > No, ale jak sie juz naprawde nie wiesz, co powiedziec, to wal znowu wedle > zasady: "nie s kiem goworit'". Przynajmniej w wyborze jezyka jestes szczera. Drogi/a Kleksie! Słusznie się obawiałem/am pisząc, że chyba nie s kiem goworit'! A ty może wymyśl (zacytuj) jakąs swoją frazę bardziej pasującą do twojego postrzegania rzeczywistości :-) Nie wiem, czy miałeś/aś okazję kilka dni temu przeczytać moją definicję rasisty- antykomunisty? Z przyjemnością, specjalnie dla ciebie, ją przypomnę: Rasista-antykomunista to człowiek, którego siła argumentów antykomunistycznych jest porównywalna do siły argumentów rasistów z KKK. A są to argumenty w stylu, że czarni śmierdzą, są głupi, z natury zdeprawowani, a ich przodkowie byli kanibalami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 18:01 Na tym rzeczywiscie mozna nasza wymiane pogladow zakonczyc, bo nie ma ona sensu. Tylko na zakonczenie: poniewaz koloru skory - w przeciwienstwie do wyznawanych pogladow - czlowiek sobie faktycznie nie moze wybrac, ani przez moment nie przyszlo by mi do glowy nazwac Murzyna kanalia, tak dlugo, jak dlugo nie wciska on glupot innym, jesli na nieszczescie sam zostal otumaniony glupotami czerwonego (lub podajacego sie za czerwonego). I znow na marginesie: niestety, utozsamianie antykomunisty z rasista jest ulubionym zajeciem lewakow roznej masci. Dla mnie Murzyn nie smierdzi, nie jest z natury glupi i zdeprawowany (w odroznieniu od czerwonego). Natomiast antykomunista jestem. Tak mi dopomoz... Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 13:08 Taziutko wy lewicowcy bardzo lubicie chwyty poniżej pasa,bo porównanie Papieża Benedykta z tym karierowiczem tow.Cimoszenko jest wyjatkowo niesmaczne.Papież przyznal sie do błędu i potępił faszyzm.Ja nie slyszalem by tow.Cimoszenko potępił wyczyny swojego dziadka enkawudzisty,by potępil zbrodnicza działalność komunistów w Polsce.I tu mogę za tow.Nałęczem powiedzieć że to Co napisałaś to rzeczywiście świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 13:45 sneer_rg napisał: > Taziutko wy lewicowcy bardzo lubicie chwyty poniżej pasa,bo porównanie Papieża > Benedykta z tym karierowiczem tow.Cimoszenko jest wyjatkowo niesmaczne.Papież > przyznal sie do błędu i potępił faszyzm.Ja nie slyszalem by tow.Cimoszenko > potępił wyczyny swojego dziadka enkawudzisty,by potępil zbrodnicza działalność > komunistów w Polsce.I tu mogę za tow.Nałęczem powiedzieć że to Co napisałaś to > rzeczywiście świństwo. Do którego pokolenia wstecz uważasz, że Cimoszewicz winien przepraszać? Czy powinien przepraszać również za wszystkie fałszywe biografie, które mu przypisujecie? :-) Ratzinger miał za co przepraszać, bo co zrobił faszyzm w Polsce i na świecie, to wszyscy wiemy. A Cimoszewicz urodził się w 1950 roku. Trzy lata później umarł Stalin, a za koniec stalinizmu (i zbrodni) w Polsce uważa się rok 1956. Czyli obwinianie Cimoszewicza o zbrodnie komuny, to grube nadużycie, czyli świństwo. Równie dobrze może przepraszać za dowolne inne błędy historyczne, sprzed daty swojego urodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 15:50 Czy do Ciebie to dotrze w końcu że Cimoszewicz zapisał się do PZPR,popierał tą chorą ideologię,korzystał z przywilejów należnych aparatczykowi,nie słyszałem żeby w czasie rozruchów Radomi zaprotestował przeciwko temu co się wyprawia z robotnikami,stan wojenny to pewnie spędził w mrowisku i niepamięta tej tragedii.Rozumiem Cię że go popierasz ale nie mów mi że Cimoszewicz spadł z księżyca.Należał do PZPR i do tego do tuzów,spijał śmietankę więc i odpowiada za bandycką przeszłość tej organizacji.Bo nie można jednocześnie być i nie być.Akurat on jest najmniej uprawniony do bajdurzenia o demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 15:58 taziuta napisał: > sneer_rg napisał: > > > Taziutko wy lewicowcy bardzo lubicie chwyty poniżej pasa,bo porównanie Pa > pieża > > Benedykta z tym karierowiczem tow.Cimoszenko jest wyjatkowo niesmaczne.Pa > pież > > przyznal sie do błędu i potępił faszyzm.Ja nie slyszalem by tow.Cimoszenk > o > > potępił wyczyny swojego dziadka enkawudzisty,by potępil zbrodnicza działa > lność > > komunistów w Polsce.I tu mogę za tow.Nałęczem powiedzieć że to Co napisał > aś to > > rzeczywiście świństwo. > > Do którego pokolenia wstecz uważasz, że Cimoszewicz winien przepraszać? Czy > powinien przepraszać również za wszystkie fałszywe biografie, które mu > przypisujecie? :-) > Ratzinger miał za co przepraszać, bo co zrobił faszyzm w Polsce i na świecie, > to wszyscy wiemy. Udajesz głupią po co,nie wiesz co zrobili komuniści jakie morze krwi przelali,a tu w Polsce malo grobów wykopali.Kpisz czy rzeczywiście nie wiesz nic.Ja wiem po sobie ile mój ojciec musiał sie nauciekać by go nie dopadli koledzy w wierze tow.Cimoszenki.Nie ma usprawiedliwienia dla takich ludzi,to co robił Cimoszenko to była aprobata działań kompatrii i nie powiedział słowa przepraszam za moje winy. > A Cimoszewicz urodził się w 1950 roku. Trzy lata później umarł Stalin, a za > koniec stalinizmu (i zbrodni) w Polsce uważa się rok 1956. > Czyli obwinianie Cimoszewicza o zbrodnie komuny, to grube nadużycie, czyli > świństwo. > Równie dobrze może przepraszać za dowolne inne błędy historyczne, sprzed daty > swojego urodzenia :-) Bardzo gorliwie brał udział w tym co kompartia wyprawiała i to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 13:29 > > > Nie wstydzę się swojej młodości, proszę Pani. > A od którego momentu liczy się (ile lat musi upłynąć) moment, od którego można > uznać, że ktoś przestał "perseverare in errore"? Przecież Pani nadal w nim tkwi (vide brak wstydu). Nie będę tu przedstawiał listy 'zasług' komunistów dla kraju w którym żyję - łatwo ją znaleźć w internecie, łatwo ją dostrzec na ulicy. Martwi tylko bezkrytycyzm osób, które przez 40 lat karnie składając łapki do oklasków w zamian za nieco większy ochłap piszą teraz "Ja tam wolę z młodymi naprzód iść :-)". Dobrze że ci młodzi mogą teraz pójść gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Piętnuję ślepy antykomunizm! 01.09.05, 13:57 entropia napisał: > > > > Nie wstydzę się swojej młodości, proszę Pani. > > A od którego momentu liczy się (ile lat musi upłynąć) moment, od którego > można > > uznać, że ktoś przestał "perseverare in errore"? > > Przecież Pani nadal w nim tkwi (vide brak wstydu). Nie będę tu przedstawiał lis > ty 'zasług' komunistów dla kraju w którym żyję - łatwo ją znaleźć w internecie, > łatwo ją dostrzec na ulicy. Martwi tylko bezkrytycyzm osób, które przez 40 lat > karnie składając łapki do oklasków w zamian za nieco większy ochłap piszą ter > az "Ja tam wolę z młodymi naprzód iść :-)". Dobrze że ci młodzi mogą teraz pójś > ć gdzie indziej. Jesteś klasycznym przykładem słuszności goebelsowskiego stwierdzenia,że jak jakiś fałsz powtarzać często to ludzie w niego uwierzą. Od 16 lat wolno opluwać naszą przeszłość. Prześcigają się w tym wszelkiej maści prawicowi politycy, z Bożej łaski. Wszystko co złe to komuna! Również jak im (prawicowcom) coś dzisiaj nie wychodzi, to oczywiście znów winna komuna - dalej im szczamy do mleka! No i popatrz - nawet taka mądra entropia w to kłamstwo uwierzyła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam pisze się: "zoologiczny antykomunizm" !!! 01.09.05, 14:04 co ty klasyka nie czytasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ciągle tu jeszcze bębenku? :-) 01.09.05, 14:17 ratatatam napisał: > co ty klasyka nie czytasz??? Witam ponownie, Trafiło ci się dzisiaj, co? Gratuluję (szczerze)! Miło jak się wszyscy podpisują poniżej, prawda? A dzisiaj to cię pewnie wzięli dla równowagi. Ostatnio było na tym forum za wiele głębokich przemyśleń różnej maści głowaczy. Jakiś pustak (bębenek, czy inny ratatamtam) od czasu do czasu dobrze robi dla urozmaicenia zabawy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Piętnuję ślepy antykomunizm! 01.09.05, 15:57 > Od 16 lat wolno opluwać naszą przeszłość. Prześcigają się w tym wszelkiej maści > prawicowi politycy, z Bożej łaski. > Wszystko co złe to komuna! Również jak im (prawicowcom) coś dzisiaj nie > wychodzi, to oczywiście znów winna komuna - dalej im szczamy do mleka! nie chce mi się z Panią dyskutować. po prostu nie warto. dobrze że jest Pani już przeszłością. że idę teraz do sklepu kupić kilo bananów, a nie rozcinam jednego na trzy i dzielę się z rodzeństwem. że nie wpadam w euforię na widok kolejki, bo pewnie będę mógł kupić proszek do prania. i dobrze, że nie muszę spoglądać ukradkiem na sklep za czerwoną firanką w której wierne-mierne tuzie kupują rzeczy niedostępne dla zwykłych głupich niepartyjnych zjadaczy chleba. że nie muszę trzymać głeboko w książkach schowanych 20 dolarów (notabene równowartości pensji rodziców), że żaden dupek nie mówi już do mnie z telewizora w dniu pierwszym maja. a nawet jak mówi to mogę go przełączyć na jeden z kilkudziesięciu innych programów. że za dyskusję z idiotami broniącymi jedynie słusznych systemów nie idę do więzienia. i nawet dobrze że czerwona padlina może się wypowiadać swobodnie mimo wszelkiego zapóźnienia w które ten kraj wpędziła. w końcu o to by i ona mogła się wypowiedzieć walczono z nią paręnaście lat temu. wczoraj była rocznica z tym związana... i dobrze jeszcze że historia się z wami rozprawi... eot. Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Piętnuję ślepy antykomunizm! 01.09.05, 16:11 Wiesz to jest bicie głową w mur,co z tego że piszesz sensownie iargumentujesz sensownie.Dla nich to nieważne,oni zbudowali przecież huty i kopalnie no i oczywiście PGR-y.Ale przyszedł Balcerowicz z Bieleckim i zniszczyli to dobrodziejstwo.A oni dzielni lewicowc znowu muszą naród porwać do czynu.Głupota nie boli i dla tego istnieje lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Piętnuję ślepy antykomunizm! 01.09.05, 16:59 wiem. dlatego zrezygnowałem z dalszej dyskusji. po prostu ręce opadają czytając te 'argumenta'. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ze ślepym o kolorach :-( 01.09.05, 19:27 entropia napisał: > wiem. dlatego zrezygnowałem z dalszej dyskusji. po prostu ręce opadają czytając > te 'argumenta'. > Jesteście tak żałośni w tym swoim zadufaniu, przekonaniu o własnej wyższości i słuszności waszych poglądów, że się aż "niedobrze robi". Dla was wszystko jest tylko czarno-białe, prawda? Nie ma nic pośrodku? Zgadzam się, że rozmowa z wami nie ma sensu. To jak rozmowa ze ślepym o kolorach. Pa pa... P.S. Tak się składa, że uważam iż reformy Balcerowicza były konieczne, i generalnie podoba mi się demokracja. Dzięki niej swobodnie mogą się wypowiadać takie ... (tu niech każdy wstawi swoją ulubioną inwektywę) jak wy, co pozwala mi (dzięki właściwemu tłu) zabłysnąć inteligencją i łaskawą tolerancją :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Było nas 3 miliony komuchów :-) 01.09.05, 15:57 > Zacytuję klasyka: "kto w młodości > nie był socjalistą, na starość będzie świnią" :-) Kto na starość został socjalistą, z pewnością jest idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
ute_ute Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 11:50 ratatatam napisał: > ale jak tzw "nie potepiona prowokacja" sie ma do PZPRowskiej komunistycznej > przeszlosci Cimoszewicza bo nie rozumiem,? czy nie byl wysoko postawionym > aparatczykiem partyjnym? i nie wyglaszal takich przemowien?? jakiej przeszłości? oto fragment życiorysu Włodka przedstawiony na jego stronie: Urodził się 13 września 1950 r. w Warszawie. Studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego skończył w 1972 r., tytuł doktorski uzyskał w 1978 r. W latach 1972 – 1985 był asystentem, a następnie adiunktem w Katedrze Prawa Międzynarodowego. Stypendysta Fundacji Fulbrighta w latach 1980 – 1981 na Uniwersytecie Columbia w Nowym Jorku. Mimo propozycji pozostania w USA zdecydował się wrócić do Polski. Jednak w 1985 r., zniechęcony sytuacją w kraju, zrezygnował z obiecującej kariery naukowej i politycznej, wyjechał z rodziną na wieś, do Kalinówki Kościelnej na Podlasiu, gdzie objął dwudziestohektarowe gospodarstwo rolne swoich teściów. Do polityki wrócił w 1989 r. włączając się w przemiany zapoczątkowane obradami „okrągłego stołu”. ale o tyym cisza: W 1968 roku wstąpił do Zrzeszenia Młodzieży Socjalistycznej, a w 1971 roku do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Był szefem ZMS na Uniwersytecie Warszawskim oraz sekretarzem uczelnianym PZPR. czemu o tym nie wspomniał na swojej stronie? pewnie zapomniał... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 11:51 ratatatam napisał: > ale jak tzw "nie potepiona prowokacja" sie ma do PZPRowskiej komunistycznej > przeszlosci Cimoszewicza bo nie rozumiem,? czy nie byl wysoko postawionym > aparatczykiem partyjnym? i nie wyglaszal takich przemowien?? rata - ta ta ta, ra tata ta ratata.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 11:55 sclavus napisał: > ratatatam napisał: > > > ale jak tzw "nie potepiona prowokacja" sie ma do PZPRowskiej > komunistycznej > > przeszlosci Cimoszewicza bo nie rozumiem,? czy nie byl wysoko postawiony > m > > aparatczykiem partyjnym? i nie wyglaszal takich przemowien?? > > rata - ta ta ta, ra tata ta ratata.... Znaczy gral w orkiestrze ? Na trabce ? On juz wczesniej interesowal sie muzyka i juz mu tak zostalo . A to teraz rozumiem ta slabosc do dwoch muzykow ze wschodu... Odpowiedz Link Zgłoś
nikiforia1 Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 09:34 ratatatam napisał: > Tomasz Nalecz - orwellowski minister prawdy... > > tekst przemowienia tow. Cimoszewicza jest jak najbardziej autentyczny nie > rozumiem wiec na czy polega "falsz" ? ja zaś powiem, że ten tekst jest nieprawdziwy więc na czym polega jego autentyczność? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Co ty komentujesz, baranku? :-) 01.09.05, 09:34 ratatatam napisał: > Tomasz Nalecz - orwellowski minister prawdy... > > tekst przemowienia tow. Cimoszewicza jest jak najbardziej autentyczny nie > rozumiem wiec na czy polega "falsz" ? Przeczytałeś tekst, który komentujesz, czy tylko fałszywki na necie? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Co ty komentujesz, baranku? :-) 01.09.05, 09:36 komentuje wystapienie radiowe kretyna nalecza Odpowiedz Link Zgłoś
freon Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 09:42 Nie nikt nie przeczytał tekstu - tylko Taziuta przyczytał (-a) i chrzani coś o Tusku i prowokacjach.... Sprawa jest prosta - w necie krąży przemówienie Cimocha, Nałęcz twierdzi, że to fałszywka, a Nałęz jest tak wiarygodny, że ja osobiście wierzę, że przemówienie jest prawdziwe. Tak samo pewnie mają inni. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Wiara, czy rozum? :-) 01.09.05, 09:45 freon napisała: > Nie nikt nie przeczytał tekstu - tylko Taziuta przyczytał (-a) i chrzani coś o > Tusku i prowokacjach.... Sprawa jest prosta - w necie krąży przemówienie > Cimocha, Nałęcz twierdzi, że to fałszywka, a Nałęz jest tak wiarygodny, że ja > osobiście wierzę, że przemówienie jest prawdziwe. Tak samo pewnie mają inni. Super dowód! Dla tych którzy kierują się wiarą, a nie rozumem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
freon Zdecydowanie rozum i doswiadczenie 01.09.05, 09:49 ślady wiarygodności Nałęcza wykrywa się specjalistyczną aparaturą służącą na codzień do akceleracji cząstek. Odpowiedz Link Zgłoś
hoam Re: Zdecydowanie rozum i doswiadczenie 01.09.05, 10:45 piekne, naprawde sie usmialem (szczerze), moge cie cytowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam wiedza... 01.09.05, 09:53 tekst wystąpienia Włodzimierza Cimoszewicza z plenum KC PZPR z 1983 roku jest autentyczny ... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: a moze Jarucka ? 01.09.05, 10:07 pod reka Tuska? Myslisz, ze go wyreczyla? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: a moze Jarucka ? 01.09.05, 10:39 no wiesz ona byla w stosunkach z WC raczej ;] kandydaci ci sie pomylili Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: a moze Jarucka ? 01.09.05, 10:48 z Miodowiczem raczej ;-) Mysl bardziej spiskowo, tak, jak lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: a moze Jarucka ? 01.09.05, 19:18 Nie sądziłem, ze z Ciebie aż taki zacietrzewiony klakier :( Wierzyć Nałęczowi to jakby zimą w sandałach przysłowiowych chodzić. Dziś twierdził np. ze wystapienie Cimoszewicza to rzekome na plenum przyniesli ludzi PO, a to mu miała powiedziec dziennikarka Polskiego Radia. Ta zdementowała tą informację, a klakier swoję i swoje i swoję. Zaplułby się, nie jadł nie pił i wypluwał z siebie kształtne zdania na temat wodza dodając przy każdym pułkownik Miodowicz Uwazaj byś sie nie upodobnił do tego typa. Prosze Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: a moze Jarucka ? 01.09.05, 20:07 rnrr napisał: > Nie sądziłem, ze z Ciebie aż taki zacietrzewiony klakier :( > Wierzyć Nałęczowi to jakby zimą w sandałach przysłowiowych chodzić. Dziś > twierdził np. ze wystapienie Cimoszewicza to rzekome na plenum przyniesli ludzi > > PO, a to mu miała powiedziec dziennikarka Polskiego Radia. Ta zdementowała tą > informację, a klakier swoję i swoje i swoję. Zaplułby się, nie jadł nie pił i > wypluwał z siebie kształtne zdania na temat wodza dodając przy każdym pułkownik > > Miodowicz > > Uwazaj byś sie nie upodobnił do tego typa. Prosze Wierz Tuskowi i bedziesz bez sandalow. Wierz Kaczynskiemu i na zime dostaniesz sandaly z Opieki Spolecznej. Z drugiej strony jest zastanawiajace, ze "doswiadczona" dziennikarka mowi na antenie to co pisze w "jakims e-mailu" bez sprawdzania zrodla. Toz to czysta rzetelnosc i kunszt pierwszej klasy! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: wiedza... 01.09.05, 10:14 ratatatam napisał: > tekst wystąpienia Włodzimierza Cimoszewicza z plenum KC PZPR z 1983 roku jest > autentyczny ... Mamy cię! - to ty rozpowszechniasz te fałszywki - niech ktoś kliknie czerwony kosz (przy ratatamtamie), bo go nie mogę znaleźć (tego kosza) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.kozmat Re: wiedza... 01.09.05, 10:29 oczywiście, że jest autentyczny...tyle tylko, że kto inny go wygłosił, bo niejaki tow. Jaruzelski. No ale, czego się nie robi dla zwycięstwa jedynie słusznej idei, można nawet troszeczkę pofałszować historię, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: wiedza... 01.09.05, 19:57 ratatatam napisał: > tekst wystąpienia Włodzimierza Cimoszewicza z plenum KC PZPR z 1983 roku jest > autentyczny ... Powtarzasz to jak mantre. Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: wiedza... 02.09.05, 10:10 Tylko jego tam wtedy nie było, dlatego ten tekst odczytał Jaruzelski i "POLAM" - wszystko jasne. Cała ta wrzawa wokół pana Włodzimierza Cimoszewicza spowodowała, że już nie mam wątpliwości, więc cała moja rodzina i ja zagłosujemy na pana Włodzimierza Cimoszewicza, którego boją się oszołomy z prawicy, czego dają dowód montując afery celem pogrążenia jego kandydatury. Jest człowiekiem wykształconym, potrafi rozmawiać z politykami świata bez tłumacza, jest normalnym człowiekiem a nie zakompleksionym oszołomem i wyznawcą jakichś wydumanych spiskowych teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 09:46 tak maja wszyscy odporni na fakty i nieznajacy googla. Wszyscy inni wiedza, ze to skopiowane ze strony o Jaruzelskim jego przemowienie. Jest tez dowod drukowany w ksiazce, ale odporni na fakty dalej beda sie upierac... Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 09:51 Młodzieżówka komunistyczna widzę czujna :) Przemówienia wodzów znają. Brawo, brawo... Co wcale nie znaczy, że tow. Cimoch nie podparł się przemówieniem bardziej zasłużonych towarzyszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 09:52 wystarczy umiec obsluzyc google, leniu. I kojarzyc troche fakty (Cimoszewicz nie byl nigdy w KC). Ale Ty i tak bedziesz powtarzal klamstwa, bo co Ciebie obchodza fakty, skoro mozna kogos opluc? Uwazaj tylko, bo ten miecz jest obosieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 09:58 Prawdę mówiąc masz rację - nie interesuje mnie czy to słowa Cimocha czy nie. Najważniejsze jest to, że to mogły być jego słowa, że to słowa pod którymi on sam, przynależnością do partii komunistycznej się podpisywał. To słowa, które jemu nie przeszkadzały, które stanowiły dla niego drogowskaz. W tym kontekście nie interesuje mnie czy on był w KC czy nie. Był w innym K. wysługiwał się Sowietom na innym odcinku. Gdyby tow. C. pojawił się w okolicy to takie oplucie wcale nie byłoby głupim rozwiązaniem. Aparatczykom i utrwalaczom wiele więcej się nie należy niż taki właśnie gest. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:01 jasne, czyli kazdemu kto byl np. w Solidarnosci mozna przypisac dowolne slowa innego czlonka Solidarnosci... Ciekawa logika. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:08 Proszę sobie gęby Solidarnością nie wycierać. Solidarność to ruch wolnościowy, demokratyczny i pluralistyczny od samego początku. Nawet w najbardziej rozpaczliwej retoryce nie wolno się zapędzać, towarzyszu Yellow. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:11 czyzby przynaleznosc do Solidarnosci byla wstydliwa, skoro nie mozna jej przypomniec, towarzyszko Freon? Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:18 To już marne jest na maksa. Otóż zdecydowanie przynależność do Solidarności jest powodem do dumy. Można i należy przypominać "S". Nie wypada natomiast dokonywać uproszczeń i przyrównywać Solidarności do PZPR-u. OK - miło się rozmawiało, ale tak mnie towarzysz wysyłał do szkoły, więc muszę lecieć na matmę, bo pani na mnie nakrzyczy. Trzymajcie sie żółty towarzyszu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:20 o, koniecznie na matme. Moze bedzie logika i dowiesz sie czegos nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:22 Marne, marne... kolektyw nie będzie zachwycony. Musicie nad sobą jeszcze popracować. Zgłoście się jak będziecie nieco lepiej przygotowani, żółty towarzyszu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:25 tak jest, towarzyszko Freon. Przyjmuje Wasze argumenty i skladam samokrytyke. Zawsze byliscie towarzyszko wyzej w organizacji, gdzie mi tam do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
bynik Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:42 Zależy do jakiej Solidarności, tej z roku 1980, czy z 89. Ja oddałem legitymację Solidarności po tym jak solidarnościowy rząd Buzka kazał strzelać do rolników gumowymi kulkami. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:20 Jeszcze jedno - towarzyszkę sobie wypraszam. Ja z tą Waszą hołotą nie mam i nie chce mieć nic wspólnego. yeellow napisał: > czyzby przynaleznosc do Solidarnosci byla wstydliwa, skoro nie mozna jej > przypomniec, towarzyszko Freon? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:21 dobra, dobra, nie wypieraj sie, widze przeciez, ze taka tytulature masz we krwi :-). Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 10:24 tow.freon jest odpowiedzialny za dziure ozonową i dziure we własnej mózgownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Taziuta, owieczko - napij się ziółek :) 01.09.05, 13:28 Socjalizm tak wypaczenia nie, to sa slowa solidarnosci.Nie mendrkuj chlopczyno bo g,,o wiesz i g,,o widziales. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co ty komentujesz, baranku? :-) 01.09.05, 09:42 ratatatam napisał: > komentuje wystapienie radiowe kretyna nalecza Może ci radio trzeszczało i nie zrozumiałeś? :-) Przeczytaj artykuł GW nad tym forum, to zobaczysz że piszesz bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 09:44 Ty masz jakieś problemy z netem czy co? Wszyscy tu komentują ten sam artykuł, a jeden Taziut ma kłopoty... :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 09:48 freon napisała: > Ty masz jakieś problemy z netem czy co? Wszyscy tu komentują ten sam artykuł, a > > jeden Taziut ma kłopoty... :) Tak mnie zacukałeś, że wyszłam sprawdzić :-( Jestem z powrotem i jednak miałam rację. Komentujemy artykuł "Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza" na portalu www.gazeta.pl A ty gdzie jesteś? I w tym artykule jak byk stoi, że Cimoszko nie przemawiał na tym plenum, o którym krąży fałszywy post w necie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 09:53 W tym artykule stroi jak wół, że Nałęcz twierdzi, że Cimocha tam nie było. A z wiarą w słowa Nałęcza jest tak jak z wiarą w talibów w Klewkach. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 09:54 to nie jest kwestia wiary, ale wiedzy. Cimoszewicz nie byl czlonkiem KC, wiec nie bywal na plenach, to chyba jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 10:00 No Ty przecież powienienś mówić, że był - Twój kolega Nałęcz mówi, że był. A Ty mu wierzysz.... Był, ale wyszedł - tak mówi Nałęcz. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 10:02 widze, ze masz notoryczne problemy z czytaniem. Nie byl czlonkiem KC i na plenach nie bywal. Byl przez chwile na jednym w 1989. Jest 1 wrzesnia, pora Ci do szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 10:14 :) Na plenach nie bywał. Był na jednym. Ale nigdy nie bywał. Bo był tylko przez chwilę. A w zasadzie wcale go tam nie było. Bo szybko wyszedł. Szybko czyli po jakim czasie? To tak jak z Kulczykiem i Ałganowem - spotkał się, ale się nie spotykał :) Tracicie towarzyszu nerwy, przy okazji - to wysyłanie do szkoły to marne było... Musicie się lepiej postarać :) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 10:19 liczbe mnoga od pojedynczej rozrozniasz? Jak nie, to jednak skocz do szkoly, chociaz na kilka lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 10:02 Dziś wieczorem tow.Nałęcz ma ogłosić, że Cimoszenka aktywnie zwalczał głosicieli leninowkich idei i tak naprawdę powinien byc uznany za kombatanta. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Co ty komentujesz, Taziuta? :-) 01.09.05, 10:03 wystarczy nam kombatant Powstania Warszawskiego Kaczynski... Odpowiedz Link Zgłoś
than Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 09:36 Niezly argument :) Smiechu warte... Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville TO NIE CIMOSZEWICZ 01.09.05, 09:38 Oczywiście, że ot nie jest przemówienie Cimoszewicza, tylko ignoranci mogli w to uwierzyć... tekst jest autentyczny, ale wygłosił go W. JARUZELSKI, a nie Cimoszewicz www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/13plenum83.htm atakujcie Cimoszewicza ale nie dajcie się obezwładnić nienawiści :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: TO NIE CIMOSZEWICZ 01.09.05, 09:44 Ci ludzie są uzależnieni od kłamstwa, które nagminnie nazywają "prawdą"x. Odpowiedz Link Zgłoś
natt zwykła fałszywka... 01.09.05, 09:38 www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/13plenum83.htm to przemówienie Jaruzelskiego, na plenum KC w 1983 roku. Już parę razy pojawiało się na różnych forach, również Gazety Wyborczej. Nawet nazwisko Cimoszewicza było tam na początku wstawione w sposób wyjątkowo niudolny. Jeżeli już chcecie robić prowokacje, to róbcie na inteligentnie. Każde takie działanie jest moim zdaniem podłe i niskie, ale wykonane w tak niudolny sposób jest w dodatku żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 09:39 na szczescie kilka osob rozpowszechniajacych te falszywke umialo przyznac sie do bledu i odszczekalo swoje klamstwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 A o co chodzi???. 01.09.05, 09:46 Jak na plenum z 1983 roku , bardzo ladny tekst, prawie sie wzruszylam , gdyby to napisal WC nawet bym sie zdiwila ze to taki lagodny tekst .Nawet Oleksy mowil ze byl najbardziej czerwony na calej uczelni, ale swoja droga moze ktos poszuka prawdziwych tekstow? Beda na pewno ciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: A o co chodzi???. 01.09.05, 09:55 ab554 napisała: > Jak na plenum z 1983 roku , bardzo ladny tekst, prawie sie wzruszylam , gdyby > to napisal WC nawet bym sie zdiwila ze to taki lagodny tekst .Nawet Oleksy > mowil ze byl najbardziej czerwony na calej uczelni, ale swoja droga moze ktos > poszuka prawdziwych tekstow? Beda na pewno ciekawsze. Mogą być ciekawsze, ale teraz trudniej będzie uwierzyć w ich autentyczność. Ten, kto wypuścił tę fałszywkę dobrze o tym wiedział, a ci, którzy ją bezmyślnie kolportują... szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 10:04 yeellow napisał: > na szczescie kilka osob rozpowszechniajacych te falszywke umialo przyznac sie > do bledu i odszczekalo swoje klamstwa :-) To już jest kilka osób rozpowszechniających? Tow. Nałęcz mówił dopiero co o jednej osobie! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 10:06 widac nie czyta tego forum. Matolkow i leni jest wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 09:43 ze zdumieniem obserwuje, jak na kolejnych stronach prawicowych pojawia się ten tekst podpisany jako przemówienie Cimoszewicza :) łatwowierność niektórych przeciwników WC jest zbyt duża... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 09:47 ja mysle, ze nawet oni w to nie wierza, ale powtarzaja, bo jacys naiwniacy moga sie nabrac... Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 10:08 tocqueville napisał: > ze zdumieniem obserwuje, jak na kolejnych stronach prawicowych pojawia się ten > tekst podpisany jako przemówienie Cimoszewicza :) łatwowierność niektórych > przeciwników WC jest zbyt duża... > WIEMY, WIEMY. CIMOSZENKA AKTYWNIE ZWALCZAŁ TE POGLĄDY WIĘC NIE MÓGŁ ICH NIGDY GŁOSIĆ! A do partii i jej kolejnych mutacji, zapisywał się by rozbić je od środka w imię dobra Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 10:00 natt napisał: > Jeżeli już chcecie robić prowokacje, to róbcie na inteligentnie. Każde takie > działanie jest moim zdaniem podłe i niskie, ale wykonane w tak niudolny sposób > jest w dodatku żałosne. To prowokacja pułkownika Miodowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 10:09 t-800 napisał: > natt napisał: > > > Jeżeli już chcecie robić prowokacje, to róbcie na inteligentnie. Każde ta > kie > > działanie jest moim zdaniem podłe i niskie, ale wykonane w tak niudolny s > posób > > jest w dodatku żałosne. > > To prowokacja pułkownika Miodowicza. - I OKREŚLONYCH SIŁ NA ZACHODZIE /ALBO WSCHODZIE/. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: zwykła fałszywka... 01.09.05, 10:25 > To prowokacja pułkownika Miodowicza. Tekst pewnie dał mu tata... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam a moze to falszywka wymierzona w Jaruzelskiego 01.09.05, 10:02 i jego dobre imie? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: a moze to falszywka wymierzona w Jaruzelskieg 01.09.05, 10:11 ratatatam napisał: > i jego dobre imie? JASNE. CYTUJĄC TEGO BANDYTĘ MIERZY SIĘ W JEGO DOBRE/tfu!/ IMIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: a moze to falszywka wymierzona w Jaruzelskieg 01.09.05, 10:14 Myślę, że w tej sprawie stanowisko powinien zająć redaktor naczelny gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Ten grubas po prawej jest najlepszy 01.09.05, 09:44 Trzeba bylo nie nalezec do PZPRu. Powiedziec, ze wszyscy dzialacze PZPRu to swinie, jest pewnym uproszczeniem, ale to oddaje niezle rzeczywistosc tamtych dni. Nie trzeba bylo pisac artykulow o Wietnamie. Po co bylo potepiac amerykanski imperializm. Nikt nie wierzy w krysztalowa przeszlosc WC. Zreszta niech sie okresli. Byl wtedy w opozycji, czy popieral wladze? Odpowiedz Link Zgłoś
cremieux Re: Ten grubas po prawej jest najlepszy 01.09.05, 09:51 Znany chodowca trzody chlewnej z Bialowiezy nalezal do Polskiego Zwiazku Pilki Recznej. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Cimoszewicz teraz pochwala amerykański imperializm 01.09.05, 09:56 piotr228 napisał: > Trzeba bylo nie nalezec do PZPRu. Powiedziec, ze wszyscy dzialacze PZPRu to > swinie, jest pewnym uproszczeniem, ale to oddaje niezle rzeczywistosc tamtych > dni. Nie trzeba bylo pisac artykulow o Wietnamie. Po co bylo potepiac > amerykanski imperializm. Nikt nie wierzy w krysztalowa przeszlosc WC. Zreszta > niech sie okresli. Byl wtedy w opozycji, czy popieral wladze? Trafiłeś w słaby punkt Cimoszki! Kiedyś potępiał amerykański imperializm a teraz ręka w rękę z USA wysyła polskie wojska do Iraku - celem wyzwolenia ich z ropy (zapewne), bo broni masowego rażenia tam nie było, a przed napaścią na Irak nie było tam również terrorystów (kiedyś walczący z okupantami nazywali się partyzantami) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Cimoszewicz teraz pochwala amerykański imperi 01.09.05, 13:34 > masowego rażenia tam nie było, a przed napaścią na Irak nie było tam również > terrorystów (kiedyś walczący z okupantami nazywali się partyzantami) :-) A jak się nazywa walczących z reżimem? z tego co pamiętam "zaplute karły reakcji"? Tym Państwu już dziękujemy. Niech już nic nie nazywają. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ten grubas po prawej jest najlepszy 01.09.05, 10:00 piotr228 napisał: > Trzeba bylo nie nalezec do PZPRu. Powiedziec, ze wszyscy dzialacze PZPRu to > swinie, jest pewnym uproszczeniem, ale to oddaje niezle rzeczywistosc tamtych > dni. Nie trzeba bylo pisac artykulow o Wietnamie. Po co bylo potepiac > amerykanski imperializm. Nikt nie wierzy w krysztalowa przeszlosc WC. Zreszta > niech sie okresli. Byl wtedy w opozycji, czy popieral wladze? Jak się było zwykłym robotnikiem to mozna było sobie nie należeć do PZPR tak naprawdę to partia miała to w d....Ale jak byłeś na stanowisku kierowniczym to było troche inaczej.I gdybys był w tej sytuacji to bys wiedział ,że donos niepartyjnego robotnika na partyjnego kierownika kończył sie braniem na dywanik tego ostatniego. Robotnik był traktowany jak świeta krowa. Spróbuj teraz w wspaniałej demokracji upomniec się o cokolwiek ,to dostaniesz takiego kopa ,że zatrzymsz sie w Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: Ten grubas po prawej jest najlepszy 01.09.05, 10:14 erg_samowzbudnik napisał: > piotr228 napisał: > > > Trzeba bylo nie nalezec do PZPRu. Powiedziec, ze wszyscy dzialacze PZPRu > to > > swinie, jest pewnym uproszczeniem, ale to oddaje niezle rzeczywistosc tam > tych > > dni. Nie trzeba bylo pisac artykulow o Wietnamie. Po co bylo potepiac > > amerykanski imperializm. Nikt nie wierzy w krysztalowa przeszlosc WC. Zre > szta > > niech sie okresli. Byl wtedy w opozycji, czy popieral wladze? > > Jak się było zwykłym robotnikiem to mozna było sobie nie należeć do PZPR tak > naprawdę to partia miała to w d....Ale jak byłeś na stanowisku kierowniczym to > było troche inaczej.I gdybys był w tej sytuacji to bys wiedział ,że donos > niepartyjnego robotnika na partyjnego kierownika kończył sie braniem na dywanik > > tego ostatniego. Robotnik był traktowany jak świeta krowa. Spróbuj teraz w > wspaniałej demokracji upomniec się o cokolwiek ,to dostaniesz takiego kopa ,że > zatrzymsz sie w Białorusi. ŚIĘTA KROWA TO BYŁ PARTYJNY KIEROWNIK A NA DYWANIK SZEDŁ SKARŻĄCY - tak było przynajmniej w PLL LOT. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Solidarnosc zwyciezyla dzieki solidarnosci 01.09.05, 10:21 Solidarnosc polegala na tym, ze 10 milionow ludzi pracy powiedzialo awangardzie klasy robotniczej, ze PZPR nie reprezentuje woli narodu. Spelnila sie utopia, stal sie cud: wszyscy wypisali sie z PZPRu i wstapili do Solidarnosci. No prawie wszyscy. W PZPRze zostal Jaruzelski, Cimoszewicz i kilku innych. Oni odpowiadaja za stan wojenny i zmarnowane lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kpiotrowski Re: Przynależność do PZPR 01.09.05, 11:23 Jak już tak ładnie odróżniasz co jest czarne a co białe, to dowiedz się również ( ci co mają < 40 lat, bo ci starsi pamiętają) ,że w Solidarności 80-81 było około 1 mln członków PZPR, włącznie z sekretarzami wielu organizacji partyjnych.Świat naprawdę nie jest taki prosty jak Ci się wydaje.Tylko już nie pisz głupio ,że to właśnie milion agentów SB, ponieważ SB nie werbowała tajnych współpracowników wśród członków PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Przynależność do PZPR 01.09.05, 11:29 kpiotrowski napisał: > Jak już tak ładnie odróżniasz co jest czarne a co białe, to dowiedz się również > ( ci co mają < 40 lat, bo ci starsi pamiętają) ,że w Solidarności 80-81 był > o > około 1 mln członków PZPR, włącznie z sekretarzami wielu organizacji > partyjnych.Świat naprawdę nie jest taki prosty jak Ci się wydaje.Tylko już nie > pisz głupio ,że to właśnie milion agentów SB, ponieważ SB nie werbowała tajnyc > h > współpracowników wśród członków PZPR. Ale jaja , a po co mieliby werbowac pzpr jesli sluzyli pzpr ? A moze mieli sie zaczac werbowac wzajemnie ? > Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Nałęcz - PITBULL Cimoszewicza 01.09.05, 09:48 Uhm :))) Kocham tego kolesia... Goebels przy nim to pikuś religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nałęcz - PITBULL Cimoszewicza 01.09.05, 09:51 tego pana przypominaja raczej ci, ktorzy z uporem przypisuja Cimoszewiczowi tekst Jaruzelskiego, skopiowany leniwie ze strony internetowej o generale. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Nałęcz - PITBULL Cimoszewicza 01.09.05, 09:54 Nałęcz to nawet nie zero,tylko wspólczesna trybuna ludu(gw)podnieca się jego wypowiedziami.Jesli chodzi o toaletę,to najmniej wazne co on napisał,ważne jest że tego typu tekst doskonale do niego pasuje,to jeden z calej sfory mlodych aparatczyków,którzy w tamtych czasach,za perspektywę kariery(w pzpr)sprzedali by własne rodziny-śmieć,na którego głos oddadzą tylko jemu podobni,wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: Nałęcz - PITBULL Cimoszewicza 01.09.05, 10:16 zib11 napisał: > Nałęcz to nawet nie zero,tylko wspólczesna trybuna ludu(gw)podnieca się jego > wypowiedziami.Jesli chodzi o toaletę,to najmniej wazne co on napisał,ważne jest > > że tego typu tekst doskonale do niego pasuje,to jeden z calej sfory mlodych > aparatczyków,którzy w tamtych czasach,za perspektywę kariery(w pzpr)sprzedali > by własne rodziny-śmieć,na którego głos oddadzą tylko jemu podobni,wszystkiego > najlepszego. I TO ZA CAŁY KOMENTRZ DO SPRAWY WYSTARCZA. Odpowiedz Link Zgłoś
gfy [...] 01.09.05, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Podoba mi sie retoryka tow. Nalecza... 01.09.05, 09:49 "swinia", "przytepawy"... dawno nikt nie wniosl takiego ozywienia do polskiej "kultury" politycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaby Nałęcz to błazen. Niestety WCet nie. On może nam 01.09.05, 10:57 nieźle zaszkodzić. Tak jak cały PZPR, dalej działający dla swych dawnych mocodawców, władców kwitów. Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 chodzi o to, 01.09.05, 11:55 żeby świnię nazywać świnią, a prowokatora - prowokatorem. Bez tego "kultura polityczna" dalej będzie się rozwijać metodą kłamstw i oszczerstw. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 ZNÓW ROBOTA DROBNEGO PIJACZKA Z ZASADAMI?... 01.09.05, 09:50 obrzucanie Cimoszewicza błotem trwa...to juz zaczyna byc wk...ce...i podziwiam Cimoszewicza, ze nie zniza sie do poziomu Tuska, Kaczek, Giertycha, zeby im przypomniec AUTENTYCZNE wydarzenia z ich biografii.. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: ZNÓW ROBOTA DROBNEGO PIJACZKA Z ZASADAMI?... 01.09.05, 09:55 Drobny pijaczek(?),czyżby maczał w tym paluchy kwachu? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Skunks z dupą na czole tez nic nie pomoze 01.09.05, 10:11 Na Tuska nic nie ma. Sztab WC o tym wie. Ale niewiele mozna na to poradzic. Skunks sie stara, ale efektysa chyba odwrotne do zamierzen. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: ZNÓW ROBOTA DROBNEGO PIJACZKA Z ZASADAMI?... 01.09.05, 10:17 vitek25 napisał: > obrzucanie Cimoszewicza błotem trwa...to juz zaczyna byc wk...ce...i podziwiam > Cimoszewicza, ze nie zniza sie do poziomu Tuska, Kaczek, Giertycha, zeby im > przypomniec AUTENTYCZNE wydarzenia z ich biografii.. NIE ZAMARTWIAJ SIĘ TAK - tow.NAŁĘCZ JUŻ COŚ WYMYŚLI, ZACZYNA DOŚCIGAĆ URBANA. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 09:51 Wiadomo, ze to fałszywka - była tu o tym mowa. Kto ja upowszechnił? Giwi, czasem nalezy i Tobie sprawdzic tego typu fałszywki! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam "to jest falszywka" mowi ekspert janbezziemi 01.09.05, 10:09 zaprawde powiadam wam musi byc to prawda ( tzn to ze to falszywka ROTFL ) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: "to jest falszywka" mowi ekspert janbezziemi 01.09.05, 10:15 a moze sam poszukaj? Musisz miec zawsze kogos, kto mowi Ci, co myslec? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: "to jest falszywka" mowi ekspert janbezziemi 01.09.05, 10:29 chcialem delikatnie zwrocic uwage, iz obowiazek przeprowadzenia dowodu spoczywa na tym ktory stawia zarzut "falszerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: "to jest falszywka" mowi ekspert janbezziemi 01.09.05, 10:31 chyba zartujesz. Ten kto cytuje, powinien podac zrodlo. "Ratatam jest pedofilem gwalcacym malych chlopcow". Udowodnij, ze nie, w przeciwnym razie bedzie to prawda :-). Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 11:29 Pisałam, że to fałszywka, bo przemówienie wygłosił Jaruzelski. Podawałam link www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/13plenum83.htm Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 09:54 Kolejna prowokacja pułkownika Miodowicza i kandydata na prezydenta Tuska!!! Ja nie dostałem takiego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 09:57 Jedyną prowokacją funkcjonującą w Polsce jest o=becność pzpr-owskich aparatczyków,często współpracowników kgb,w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
miecius TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 10:05 Witam. Słowa tego krętacza Nałęcza są dla niego typowe - nazwanie tego maila fałszem jest nieprawdą, bowiem sugeruje, że ktoś całkowicie spreparował ten tekst, ot po prostu wyssał go z palca, a WC nie ma z nim nic wspólnego. Tymczasem żetelny historyk, a nie propagandzista w jakiego zmienił się profesorek Nałęcz, powinien tylko uściślić, że to pomyła, bo przemówienie wygłosił nie Cimoszenko, ale Jaruzelski. Fakt jednak pozostaje faktem - Cimoszka należał do partii, w której takie przemówienia były na porzdku dziennym i nie spowodowało to złożenia przez niego legitymacji. Tymsamym potwierdził, że się z nimi zgadza. Fałszem zaś prawdziwym jest wszystko co się mówi w sztabie Cimoszewicza o jego (he he he) bezpartyjności, odcinaniu się od SLD itp bzdury - to jest fałsz w pełńym tego słowa znaczeniu, gdyż jest on jednym z najwierniejszych złonków SLD, a wcześniej PZPR. Świadczym o tym fakt, iż pełnił najwięcej po Oleksym ważnych stanowisk w IIIRP z ramienia SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
miecius Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 10:07 ups - żetelny :) mea culpa PRZEPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś
miecius Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 10:18 Żałosne są te ciągle powtarzane wtyki, że wszelkaie ataki na Cimoszke to sprawa Tuska czy kogoś innego. A moze to wlasnie Cimoszenko wynajal kilku bolków, ktorzy robia co mogą byle gnily zyciorys tego zdrajcy (tak - zdrajcy) nie zablokowal mu drogi do prezydentury. Jesli jestesci Panowie tacy cwani w rozszyfrowywaniu kto stoi za przypominaniem jak bardzo czerwona świnią jest Cimoszka, to proszę bardzo - wyciągnijcie jakies haki na Tuska i innych niesprzedajnych Polaków z ich życiorysów. Ograniczanie się do powtarzania w kółko o prowokacjach i brudnej kampanii jest żenująco prymitywne Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 10:09 dobre, dobre. Skoro Kaczynski, czy Tusk zyl w tym kraju i nie uciekl, ani tez publicznie nie protestowal, to tym samym zgadzal sie z wladza i mozna go podpisac pod tym tekstem. Mozna tez ich podpisac pod dowolnym tekstem innego czlonka ich partii, czy zwiazku do ktorego nalezeli. Odpowiedz Link Zgłoś
miecius Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 10:23 >Skoro Kaczynski, czy Tusk zyl w tym kraju i nie uciekl, ani tez publicznie nie protestowal, to tym samym zgadzal sie z wladza Bzdury pleciesz. Co innego zostać w kraju i walczyć co innego należeć do partii. WG Ciebie każdy kto się nie zgadza ze zdradziecką władzą powinien wyjechać. Idiotyzm. A Jaruzelski nie był pierwszym lepszym członkiem PZPR - poczytaj sobie historie to będziesz wiedziłą kim był. Każdy kto legitymację po 13 grudnia zachował, był właśnie z jego opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 10:27 Ja mysle, ze na bzdurne argumenty mozna smialo odpowiedziec tak samo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 11:34 Drogi historyku! Zanim coś wyskrobiesz dotrzyj do całej wypowiedzi pana Nałęcza, a potem zarzucaj mu krętactwo i inne przyjemności. Ten mail jest fałszerstwem, bo przypisuje to przemówienie osobie która go nie wygłosiła, bo nie mogła tego zrobić. Nie zmienia tegon nawet fakt, że sama treść przemówienie jest prawdziwa. Poza tym drogi historyku popełniasz jeden z najcięższych błędów jakie historyk może zrobić - czyli przypisujesz Cimoszewiczowi rzeczy wg. swoich domysłów. To że Cimoszewicz był w PZPR nie znaczy jeszcze, że zgadzał się z wszystkim co tam się działo i że zgodził się z tym przemówieniem. Jeżeli dotrzesz do wypowiedzi jego znajomych stwierdzających, że tak właśnie było albo listów samego Cimoszewicza w których pisze, że przemówienie mu się bardzo podobało - dopiero wtedy będzie to fakt. Sztab Cimoszewicza mówi akurat prawdę (jeżeli chodzi o te wybory) - Cimoszewicz jest zgłoszony przez Sztab Wyborczy Włodzimierza Cimoszewicza, a nie przez SLD. Z odcinaniem się od SLD jest gorzej, ale też da się to obronić :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miecius Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 11:55 >Ten mail jest fałszerstwem, bo przypisuje to przemówienie osobie która go nie wygłosiła, bo nie mogła tego zrobić. Nie zmienia tegon nawet fakt, że sama treść przemówienie jest prawdziwa. W całej sprawie tylko jedna rzecz nie jest zgodna z prawdą: Nazwisko Jaruzelskiego zstąpiono Cimoszewiczem. Każdy, kto trochę zna polską rzeczywistość bez trudu zauwazy, że było to celowe by zrócić uwagę z jakich kręgów pochodzi Cimoszka. Jakby ktoś tą wypowiedz przypisał Kaczyńskiemu - to byłby prawdziwy fałsz. >Toże Cimoszewicz był w PZPR nie znaczy jeszcze, że zgadzał się z wszystkim co tam się działo i że zgodził się z tym przemówieniem. Oj - jak naiwnym można być? Jesli jesteś tylko kierowcą gangu to wcale nie znaczy, że zgadzasz się z tym wszystkim co robią koledzy? W Jeżeli dotrzesz do wypowiedzi jego znajomych stwierdzających, że tak właśnie było albo listów samego Cimoszewicza w których pisze, że przemówienie mu się bardzo podobało - dopiero wtedy będzie to fakt. Sztab Cimoszewicza mówi akurat prawdę (jeżeli chodzi o te wybory) - Cimoszewicz jest zgłoszony przez Sztab Wyborczy Włodzimierza Cimoszewicza, a nie przez SLD. Z odcinaniem się od SLD jest gorzej, ale też da się to obronić :) Odpowiedz Link Zgłoś
miecius Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 12:03 Cimoszenko należał do PZPR - partii, która była na usługach ZSRR, niewoliła cały naród i czerpałą z tego prywatne korzyści. W dodatku zagarnęła część majątku narodowego i jako majątek partii potem przeszedł on na konto SdRP czyli SLD. Cimoszka w tym wszystkim uczestniczył jako pełnoprawny i coraz więcej znaczący działacz by w końcu stać się jedną z głów całeego mechanizmu. To czystej krwi komunista i zdrajca. Gadanie o tym, ze się nie zgadzał to brednie. Mało który partjniak siedział w partii głębiej niż on. A potem w SLD. >Sztab Cimoszewicza mówi akurat prawdę (jeżeli chodzi o te wybory) - Cimoszewicz jest zgłoszony przez Sztab Wyborczy Włodzimierza Cimoszewicza, a nie przez SLD. NO wiesz co? Sądziłem, że jesteś poważny. Więc jak Kwaśniewski złożył legitke to stał się prezydentem wszystkich Polaków, tak? Bo oficjalnie wystąpił. Ot - szef SLD oddał legitymację i ngle stał się bezpartyjny. Nawet to jest brednią, a tymbardziej bezpartyjność członka partii, bo sam się zgłosił. Człowiek - czy czy naprawdę wierzysz w te kłamstwa? >Z odcinaniem się od SLD jest gorzej, ale też da się to obronić :) he he he A ja jestem Pigmejem :) Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 13:35 miecius napisał: > Cimoszenko należał do PZPR - partii, która była na usługach ZSRR, niewoliła > cały naród i czerpałą z tego prywatne korzyści. W dodatku zagarnęła część > majątku narodowego i jako majątek partii potem przeszedł on na konto SdRP czyli > > SLD. Cimoszka w tym wszystkim uczestniczył jako pełnoprawny i coraz więcej > znaczący działacz by w końcu stać się jedną z głów całeego mechanizmu. To > czystej krwi komunista i zdrajca. Gadanie o tym, ze się nie zgadzał to brednie. > > Mało który partjniak siedział w partii głębiej niż on. A potem w SLD. Znam wielu partyjniaków którzy siedzieli głębiej. Poza tym generalizujesz, a tego bardzo, ale to bardzo nie lubię. Zgadzam się co do jednego - PZPR tak jak i całe PRL było złe, ale jednocześnie nie jest to rzeczywistość czarno-biała, a taka gdzie jest wiele kolorów. O roli Cimoszewicza wypowiadać się nie będę, bo nie znam na tyle jego historii, powodów dla których działał tak, a nie innaczej i całego zarysu sytauacji by móc powiedzieć "uważam, że ...". > NO wiesz co? > Sądziłem, że jesteś poważny. Więc jak Kwaśniewski złożył legitke to stał się > prezydentem wszystkich Polaków, tak? Bo oficjalnie wystąpił. Ot - szef SLD > oddał legitymację i ngle stał się bezpartyjny. Nawet to jest brednią, a > tymbardziej bezpartyjność członka partii, bo sam się zgłosił. Człowiek - czy > czy naprawdę wierzysz w te kłamstwa? Oczywiście, że nie. Ale jeżeli piszemy kto go zgłosił, to zgosił go sztab wyborczy Włodzimierza Cimoszewicza, a nie SLD i jest to fakt! Tak samo jak faktem jest to że ciągle ma legitymację SLD i jest związany z tą partią, a właściwie z jej częścią, bo SLD też nie jest monolitem i nigdy nim nie była. Co do Kwaśniewskiego to złożył legitymację i nie jest członkiem SLD. Czy stał się przez to bezpartyjny, to już zupełnie inna sprawa. Zależy na jakim poziomie: jeżeli przyjąć, że partyjni to ci którzy mają legitymację, to składając legitymację stał się bezpartyjny, jeżeli przyjąć, że bezpartyjny to taki który nigdy nie był w żadnej partii to, oczywiście, nie. > > >Z odcinaniem się od SLD jest gorzej, ale też da się to obronić :) > he he he Po prostu pamiętam parę gier wewnątrz SLD i działań Cimoszewicza, gdy barzdo mocno odcinał się od SLD. Nie zmienia to jednak faktu, że ciągle jest w tej partii i nie wystąpił z niej. > A ja jestem Pigmejem :) Skoro tak twierdzisz. Masz do tego prawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Ubeckie metody 01.09.05, 12:26 Zaczynam się gubić, kto tu jest byłym paskudnym komunistą a kto byłym szlachetnym opozycjonistom. Bo na razie wygląda na to, że to przeciwnicy WC stosują ubeckie metody, produkując fałszywki, dostarczając fałszywych świadków, lekceważąc prawdę. A jak im się to wytknie prosto w oczy, to kręcą, że może i nie powiedział, i że nawet nie był w KC, ale jakby był, to na pewno by powiedział. Równie sensownie można powiedzieć, że jakby Kaczor został szefem NSDAP to by miał na sumieniu miliony ofiar. Skoro Cimoszka był takim komunistą i miał takie poglądy, to chyba dla takich zaangażowanych politykierów i historyków jak niektórzy na tym forum nie powinno być problemem znalezienie jakichś _prawdziwych_ cytatów? Co to, mało gazet? Mało stenogramów partyjnych? No to czemu jeszcze ich nie wyciągnięto? Zaczynam powoli podejrzewać, że dlatego, że nic poważnego nie ma. Smutne to w sumie, że najgłośniej do Solidarności przyznają się Ci, którzy ze wzglądu na stosowane metody i wygłaszane poglądy mają do niej najdalej. Często zresztą Ci sami ludzie, podając się za obrońców S-ki deprecjonują jej osiągnięcia, nazywając Wałęsę i innych Ubekami a sam zryw '80 roku - UBecką prowokacją i manipulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam ministerstwo prawdy 01.09.05, 12:36 rt7 napisał: > Zaczynam się gubić, kto tu jest byłym paskudnym komunistą a kto byłym > szlachetnym opozycjonistom. > Bo na razie wygląda na to, że to przeciwnicy WC stosują ubeckie metody, /.../ > Skoro Cimoszka był takim komunistą i miał takie poglądy, to chyba dla takich > zaangażowanych politykierów i historyków jak niektórzy na tym forum nie powinno > być problemem znalezienie jakichś _prawdziwych_ cytatów? > Co to, mało gazet? Mało stenogramów partyjnych? No to czemu jeszcze ich nie > wyciągnięto? Zaczynam powoli podejrzewać, że dlatego, że nic poważnego nie ma. bo to prosze pana zupelnie ja u orwella w "1984" poprostu PRL nie istniala... a przedmiotem dyskusji nie jest inkryminowana prawicowym ubekom falszywka tylko reakcja na rzekoma falszywke histeryka nalecza - capisci? > Smutne to w sumie, zaiste smutne! > nazywając Wałęsę i innych Ubekami a sam zryw '80 roku - UBecką > prowokacją i manipulacją. nie nie, sa tez tacy, ktorzy zarzucajac Walesie wspolprace z SB ( a przynajmniej nie do konca wyjasnione relacje miedzy ta instytucja a ojcem narodu ) nie nazywaja tamtego zrywu ubecka prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: ministerstwo prawdy 01.09.05, 12:57 ratatatam napisał: > bo to prosze pana zupelnie ja u orwella w "1984" poprostu PRL nie istniala... Właśnie dlatego, że istniała, nie ma potrzeby działać po ubecku. Co to, nie wystarczy prawdziwych win? Fakty ich nie obciążają? Bo takie brudne prowokacje jak z tym mailem czy Jarucką obciążają tylko ich autorów. Człowiek się zaczyna zastanawiać, kto tu przejął spadek po komunistach. > a przedmiotem dyskusji nie jest inkryminowana prawicowym ubekom falszywka > tylko reakcja na rzekoma falszywke histeryka nalecza - capisci? "Rzekomą"? Jaasne. To że Nałęcz jest żadnym politykiem, to wiadomo nie od dziś. Nie wiem po cholerę WC go sobie dobrał, ale to nie mój problem. > nie nie, sa tez tacy, ktorzy zarzucajac Walesie wspolprace z SB ( a > przynajmniej nie do konca wyjasnione relacje miedzy ta instytucja a ojcem > narodu ) nie nazywaja tamtego zrywu ubecka prowokacja Jasne. Już to czytałem. Wałęsa, Michnik, Moczulski to wszystko ubecy. Co prawda spędzili pół życia w więzieniach ale dla ich przeciwników to o niczym nie świadczy. Świadectwo czyjegoś życia jest mniej wiarygodne niż jakaś ubecka notatka, zawieruszona gdzieś w archiwach. Fakty są takie, że to Wałęsa poprowadził wtedy ludzi do strajku. Gwiazda czy Borusewicz nie mieli ani jego charyzmy ani doświadczenia. Nawet jeśli W. coś tam kiedyś komuś powiedział - jakie to ma znaczenie? Zrobił dla Solidarności tyle ile mógł - ilu zrobiło więcej od niego? Ja? Ty? Nie żartujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: ministerstwo prawdy 01.09.05, 13:39 > Fakty są takie, że to Wałęsa poprowadził wtedy ludzi do strajku. Gwiazda czy > Borusewicz nie mieli ani jego charyzmy ani doświadczenia. Nawet jeśli W. coś ta > m > kiedyś komuś powiedział - jakie to ma znaczenie? Zrobił dla Solidarności tyle > ile mógł - ilu zrobiło więcej od niego? Ja? Ty? > Nie żartujmy. A nawet jeżeli był agentem (te teorie spiskowe są super :), to władze powinny go rozstrzelać za rozwalenie systemu i ZSRR :) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: ministerstwo prawdy 01.09.05, 13:56 teorie spiskowe niekoniecznie musza byc od razu objawem paranoi - pakt ribbentrop molotow tez byl spiskiem , ze odwolam sie do przykladu oczywistego. co do zaslug walesy - prawdziwych czy tylko wymyslonych - nie mam dostatecznej wiedzy w zeby sobie wlasny sad na te sprawy wyrobic , ( mam natomiast wystarczajaco duzo wiedzy zeby ocenic role walesy w okresie gdy byl prezydentem) i wiem jedno robienie tabu z osoby pana walesy i jego przeszlosci niczemu dobremu nie sluzy- a co do rozwalenia systemu - to nie zrobil tego pan walesa tylko pare milionow ludzi - trzymajmy sie faktow... Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: ministerstwo prawdy 01.09.05, 14:41 Racja, prezydentem był średnim. Zwykle tak jest, że osoby, których powołaniem jest prowadzić ludzi do walki kiepsko się sprawdzają w warunkach "nudnej" demokracji. Nie ma co go wybielać i mówić, że wszystko zrobił dobrze - ale też robienie z niego ubeckiego popychadła jest co najmniej niestosowne. Co do milionów - Europy też nie podbijał Napoleon, tylko miliony Francuzów. Tym niemniej osoba wodza zawsze ma niebagatelne znaczenie. Wałęsa miał świetny instynkt polityczny. Wiedział, kiedy się ugiąć a kiedy nie i ludzie szli za nim. On tam był i on tego dokonał. Być może ktoś inny zrobiłby to lepiej od niego albo gorzej - możemy sobie gdybać... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: ministerstwo prawdy 01.09.05, 14:49 > - możemy sobie gdybać... to oczywiste , ale nie mozemy pozwolic soebie na to by dzisiaj jakis tam... no np eugeniusz smolar zakladal historykom kagance na buzie i decydowal o co wolno pytac a o co nie, co wolno mowic a co nie , co wolno czytac a czego nie ... chyba pan walesa tez walczyl wolnosc - takze o wolnosc zadawania pytan, takze poszukiwania odpowiedzi na niektore pytania i o wolnosc udzielania na nie odpowiedzi... tymczasem przedstawiciel instytutu lecha walesy wraz z funkcjonariuszami marszalka cimoszewicza decyduja np czy film przygotowany dla sejmu na rocznice solidarnosci odpowiada im pod wzgledem przekazywanych tresci czy tez nie... uwazasz ze wszystko jest OK ?? Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: ministerstwo prawdy 01.09.05, 15:25 Nie uważam. Ja jestem za całkowitą wolnością słowa - do głosu dopuściłbym nawet faszystów, bo słaba to by była demokracja, gdyby się musiała obawiać gadania byle skina. Sprawa Smolara mi umknęła - więc się nie wypowiem. Co do filmu, to kto ma o tym decydować, jak nie marszałek sejmu? Przecież to nie jest pogadanka dla posłów której oni muszą wysłuchać tylko ich sposób uczczenia ważnej rocznicy. Sejm sam sobie dobiera film - a marszałek go w tym reprezentuje. Nie znam dokładnie regulaminu, ale wydaje mi się to naturalne. Inna sprawa, kiedy materiały z IPNu czy komisji rzuca się do partykularnych rozgrywek politycznych, jak to robią obecnie Giertych, Miodowicz i Ska. Nie zapomnę, jak Tymiński miał szansę wygrać i nagle w prasie posypały się teksty o tym, że bije żonę, handluje z mafią, kradnie, itp., itd. Notowania Stana spadły i przegrał. Po wyborach wszystko oczywiście okazało się nieprawdą. No i niby wygrał mój kandydat i dziękowałem Bogu, że nie Tymiński, ale jakiś niesmak pozostał. Bo to są obrzydliwe metody, takie same, jak stosowała ubecja, kiedy chciała kogoś zniszczyć. I w moim przekonaniu jeśli ktoś nie chce, żeby rządzili komuniści, to ja bym jeszcze chciał, żeby wiedział dlaczego. Bo jeśli chodzi tylko o to, że teraz będziemy kraść i kłamać my, a nie oni, to ja się na to nie piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 13:17 ale ta jedna rzecz wystarcza by cały mail był fałszywy! W średniowieczu też mamy mnóstwo dokumentów które różnią się tylko tą jedną, jedyną rzeczą i są przez to dokumentami fałszywymi. Oczywiście że działanie to było celowe - tak jak piszeż - by zwrócić uwagę z jakich kręgów wywodzi się Cimoszewicz. Nie zmienia to faktu, że trudno powiedzieć czy z tym konkretnym przemówieniem Cimoszewicz się zgadzał i co o nim sądził. > Oj - jak naiwnym można być? > Jesli jesteś tylko kierowcą gangu to wcale nie znaczy, że zgadzasz się z tym > wszystkim co robią koledzy? W PZPR było 2 miliony ludzi w szczytowym okresie tego tworu z czego połowa w pewnym okresie była jednocześnie w "Solidarności". Bycie w PZPR nie przesądza o tym, że ktoś automatycznie był zły i ochydny i że zgadzał się na wszystko co robiła ta partia. Nie generalizujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
miecius Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 20:11 > ale ta jedna rzecz wystarcza by cały mail był fałszywy! W średniowieczu też mam > y > mnóstwo dokumentów które różnią się tylko tą jedną, jedyną rzeczą i są przez to > dokumentami fałszywymi. Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że mówimy już o dwóch róznych definicjach fałszu. Dla mnie nie jest on fałszywy w takim sensie jaki fałszowi nadaje sen Nałęcz. A nie jest to sens historyczny tylko propagandowy. Jak Nałęcz mówi o fałszu tego maila, to mówi o tym tak jakby ktoś wyssał całą tą sprawę z palaca albo przypisał Cimoszce wypowiedź Hitlera żeby go obrzydzić wyborcom. Tutaj jednak mamy jedynie zręczną nieścisłość dotyczącą w sumie mało znaczącej zamiany nazwisk. Obaj byli członkami PZPR tylko na róznych szczeblach. Nawet jeśli Cimoszka nie zgadzał się ze wszystkim co mówił Jaruzelski, to różnice były drobne, bo gdyby były zasadnicze, to by był w podziemiu jak ludzie Solidarności. Tak więc to nie był fałsz w popularnym tego słowa znaczeniu. > > Jesli jesteś tylko kierowcą gangu to wcale nie znaczy, że zgadzasz się z > tym > > wszystkim co robią koledzy? > > W PZPR było 2 miliony ludzi w szczytowym okresie tego tworu z czego połowa w > pewnym okresie była jednocześnie w "Solidarności". Bycie w PZPR nie przesądza o > tym, że ktoś automatycznie był zły i ochydny i że zgadzał się na wszystko co > robiła ta partia. Nie generalizujmy. Oczywiście. Ja osobiście np szanuje bardzo Balcerowicza, a on tez był w PZPR i tego nie ukrywa. Czytuję również Wprost, choć Król był sekretarzem KC. Zdaję sobie z tego sprawę. Ale tutaj nie mówimy o tych, którzy tylko mieli legitki, bo inaczej nie mogliby robić prywatnych karier, ale o tych którzy czynnie działali i działają na rzecz grandy zdrajców bezwzględnie pasożytujących na zniewolonym społeczeńśtwie. W PRL człowiek mógł się bać i nie winnię nikogo, kto obawiał się podnieść głowę wtedy. Ale co innego w IIIRP. Tutaj z PZPR wszyscy uczciwi odeszli, a chołota rozpoczęła cyniczną kampanię kłamstw, że są (he he he) socjaldemokratami, którzy chcą budować wspólną Polskę i się jednać. To daje oczywiste świadectwo moralności - korzystał z pieniędzy Polski zagarniętych przez PRZP, korzystał z sukcesów SLD dzięki nim zdobytych, korzystał z pieniędzy moskiewskich i wielu innych przywilejów jakie zdobyła sobie nomenklatura w czasie sławnego samouwłaszczenia. Należy więc do tego gangu nawet jeśli tylko raz był na plenum. Nałęcz trzymał się dotąd dobrze, ale widać ,że resztki przyzwoitości w końcu z niego wyciekły ze strachu, że będzie musiał wracać na uniwerek, gdzie większość studentów będzie nim gardzić. Ja w każdym razie kończyłem 3 lata temu historie i nie znałem nikogo, kto nie gardziłby postkomuną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miecius Re: TO NIE FAŁSZ TYLKO NIEŚCISŁA PRAWDA 01.09.05, 20:13 > ale ta jedna rzecz wystarcza by cały mail był fałszywy! W średniowieczu też mam > y > mnóstwo dokumentów które różnią się tylko tą jedną, jedyną rzeczą i są przez to > dokumentami fałszywymi. Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że mówimy już o dwóch róznych definicjach fałszu. Dla mnie nie jest on fałszywy w takim sensie jaki fałszowi nadaje sen Nałęcz. A nie jest to sens historyczny tylko propagandowy. Jak Nałęcz mówi o fałszu tego maila, to mówi o tym tak jakby ktoś wyssał całą tą sprawę z palaca albo przypisał Cimoszce wypowiedź Hitlera żeby go obrzydzić wyborcom. Tutaj jednak mamy jedynie zręczną nieścisłość dotyczącą w sumie mało znaczącej zamiany nazwisk. Obaj byli członkami PZPR tylko na róznych szczeblach. Nawet jeśli Cimoszka nie zgadzał się ze wszystkim co mówił Jaruzelski, to różnice były drobne, bo gdyby były zasadnicze, to by był w podziemiu jak ludzie Solidarności. Tak więc to nie był fałsz w popularnym tego słowa znaczeniu. > > Jesli jesteś tylko kierowcą gangu to wcale nie znaczy, że zgadzasz się z > tym > > wszystkim co robią koledzy? > > W PZPR było 2 miliony ludzi w szczytowym okresie tego tworu z czego połowa w > pewnym okresie była jednocześnie w "Solidarności". Bycie w PZPR nie przesądza o > tym, że ktoś automatycznie był zły i ochydny i że zgadzał się na wszystko co > robiła ta partia. Nie generalizujmy. Oczywiście. Ja osobiście np szanuje bardzo Balcerowicza, a on tez był w PZPR i tego nie ukrywa. Czytuję również Wprost, choć Król był sekretarzem KC. Zdaję sobie z tego sprawę. Ale tutaj nie mówimy o tych, którzy tylko mieli legitki, bo inaczej nie mogliby robić prywatnych karier, ale o tych którzy czynnie działali i działają na rzecz grandy zdrajców bezwzględnie pasożytujących na zniewolonym społeczeńśtwie. W PRL człowiek mógł się bać i nie winnię nikogo, kto obawiał się podnieść głowę wtedy. Ale co innego w IIIRP. Tutaj z PZPR wszyscy uczciwi odeszli, a chołota rozpoczęła cyniczną kampanię kłamstw, że są (he he he) socjaldemokratami, którzy chcą budować wspólną Polskę i się jednać. To daje oczywiste świadectwo moralności - korzystał z pieniędzy Polski zagarniętych przez PRZP, korzystał z sukcesów SLD dzięki nim zdobytych, korzystał z pieniędzy moskiewskich i wielu innych przywilejów jakie zdobyła sobie nomenklatura w czasie sławnego samouwłaszczenia. Należy więc do tego gangu nawet jeśli tylko raz był na plenum. Nałęcz trzymał się dotąd dobrze, ale widać ,że resztki przyzwoitości w końcu z niego wyciekły ze strachu, że będzie musiał wracać na uniwerek, gdzie większość studentów będzie nim gardzić. Ja w każdym razie kończyłem 3 lata temu historie i nie znałem nikogo, kto nie gardziłby postkomuną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:13 Pani z radia dostała. taka durnowata pani redaktor. Poprzednio dzieliła się z Giertychem wynurzeniami pierwszego męża Jaruckiej, które zamieścił Superexpress. Odpowiedz Link Zgłoś
bohwol Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:01 Jest to pewnie ciąg dalszy inspirowania nagonki przez pana pułkownika z PO. Panie Tusk! chce Pan być wiarygodnym kandydatem? To niech Pan napiętnuje udział jego w popieraniu fałszerstwa dokumentów i fałszywych zeznań pani Jaruckiej! Ale pewnie się Pan na to nie zdobędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:09 Cimoszewicz z Nałęczem prawdziwi trendsetterzey polityki. Przedwczoraj Cimoszewicz nazwał dziennikarza świnią. Dwa dni po pryncypale Nałęcz nazywa kogoś świnią. Niech żyje kultura polityczna. Ciekaw jestem jak Nałęcz odniesie się do fałszywek ze stronki lewicowej: "spieprzaj dziadu"? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:14 mylisz fakty z wiara. Niestety, Twoj pupilek kompromituje sie sam, nie trzeba falszywek. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:16 Jak są fakty to je podaj? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:17 uwazasz, ze "spieprzaj dziadu", to falszywka? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:21 yeellow napisał: > uwazasz, ze "spieprzaj dziadu", to falszywka? Może warto też dodać olewanie wyroków sądowych, jak są nie pomyśli Kaczora? I może jeszcze łamanie konstytucji przez niego? I tak można ty jeszcze długo, ale to wszystko mały pikuś. Chcielibyście aby prezydent RP wyglądał jak maliniak? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:22 Prezydent lamiacy konstytucje to maly pikus? No, jak Kaczynski, to faktycznie "maly pikus" :-). Wole Maliniaka, niz "malego pikusia" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Kaczor to dwa w jednym :-) 01.09.05, 10:38 yeellow napisał: > Prezydent lamiacy konstytucje to maly pikus? No, jak Kaczynski, to faktycznie > "maly pikus" :-). Wole Maliniaka, niz "malego pikusia" ;-) Lech Kaczyński zadowoli nas wszystkich - to i mały pikuś i maliniak w jednym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:45 A aktualny jak wygląda? Taki byl piękny i szczupły i te oczki takie niebieskie i miał jogging uprawiać z Clintonem. A zaraz po wyborach książę zmienił się w tłustą żabę. Także nie wiem co gorsze kot w worku czy widzisz co masz. A na kaczora nie mam zamiaru głosować takze strzelacie kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:49 a kogo obchodzi, na kogo chcesz glosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:55 yeellow napisał: > a kogo obchodzi, na kogo chcesz glosowac? mnie? Ja glosuje na Kaczynskiego, kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:57 studioturos napisał: > yeellow napisał: > > > a kogo obchodzi, na kogo chcesz glosowac? > mnie? > Ja glosuje na Kaczynskiego, kto jeszcze? Ja pewnie takze. > Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:59 to juz Was jest dwoch :-). Po jednym na Kaczora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:56 yeellow napisał: > a kogo obchodzi, na kogo chcesz glosowac? Mowi sie ze z jakimi przystajesz takimi sie stajesz. Chlew ktory zrobili pzpr-ub z Polski jest przyczyna tego wykwintnego nazewnictwa. Jest adekwatne . Pzpr-sld-ub nazywa nas odpowiednio do sytuacji. Zrobili z Polski chlew a z nas robia biedna swinie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:58 To jest odpowiedz na moj post? Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:38 Ekhem - jakby nie było Kaczyńscy są aktywni w polskiej polityce od dobrych 15-lat więc za ten burdel czy też chlew jakim jest wg. ciebie Polska też odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:40 woltron napisał: > Ekhem - jakby nie było Kaczyńscy są aktywni w polskiej polityce od dobrych > 15-lat więc za ten burdel czy też chlew jakim jest wg. ciebie Polska też > odpowiadają. Odpowiadaj tak jak stefaniuk za klamliwe oswiadczenia cimoszewicza jest odpowiedzialny.Nie byloby komisji etycznej nie byloby sprawy ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 16:10 ja myślałem raczej o ustawie "213" za którą przynajmniej jeden Kaczyński głoswał :P Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Ubeckie metody 01.09.05, 12:34 Obawiam się, że świnię każdy musi z siebie zrobić sam. Jest na to wiele metod, można np. zacząć od pomówień i fałszywek w iście ubeckim stylu. Ale przecież cel uświęca środki, jak mawiał Włodzimierz Ilicz. Najgorsze, że takie osoby często odwołują się przy tym do ideałów Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:58 A co mnie obchodzi to co ciebie nie obchodzi trollu? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:00 nie wcinaj sie w cudza rozmowe ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:03 yeellow napisał: > nie wcinaj sie w cudza rozmowe ;-). A co? "nie laczy nas Polska" ? Albo "dosc wojen polsko -polskich"...... wybierzmy Kaczora . Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:06 ktorego? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:15 Z tego: Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi Przeczytaj komentowany artykuł » tricky2 01.09.2005 10:45 + odpowiedz A aktualny jak wygląda? Taki byl piękny i szczupły i te oczki takie niebieskie i miał jogging uprawiać z Clintonem. A zaraz po wyborach książę zmienił się w tłustą żabę. Także nie wiem co gorsze kot w worku czy widzisz co masz. A na kaczora nie mam zamiaru głosować takze strzelacie kulą w płot. • Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi Przeczytaj komentowany artykuł » yeellow 01.09.2005 10:49 + odpowiedz a kogo obchodzi, na kogo chcesz glosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:17 nie zrozumiales pytania. Moze dlatego, ze nie bylo do Ciebie. Pytalem "ktorego Kaczora" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:20 yeellow napisał: > nie zrozumiales pytania. Moze dlatego, ze nie bylo do Ciebie. Pytalem "ktorego > Kaczora" :-) Wszystkich pieciu ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:05 to zdecyduj się komu odpowiadasz bo z drzewka wynika że mi Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:42 MAm na myśli stronę internetową o tej nazwie na której podawane są nieprawdziwe zmanipulowane informacje. Nie jestem fanem kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:54 yeellow napisał: > mylisz fakty z wiara. Niestety, Twoj pupilek kompromituje sie sam, nie trzeba > falszywek. Piszac tak zapewne myslisz ze pomagasz komus. MYSLISZ i tylko to! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 10:57 nie, nie jestem taki zadufany w sobie, zeby wierzyc, ze moje pisanie na forum cos zmienia. Wszyscy i tak juz wiedza, na kogo zaglosuja. Z Kaczynskiego nabijam sie tu dla rozrywki bez wiekszej wiary, ze kogos do niego zniechece. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:22 yeellow napisał: > nie, nie jestem taki zadufany w sobie, zeby wierzyc, ze moje pisanie na forum > cos zmienia. Wszyscy i tak juz wiedza, na kogo zaglosuja. > Z Kaczynskiego nabijam sie tu dla rozrywki bez wiekszej wiary, ze kogos do > niego zniechece. "Spieprzaj dziadu", ktore mialo "obnazyc" Kaczynskiego w wyborach na prezydenta Warszawy stalo sie prawie haslem wyborczym! Zreszta Kaczynski wygral! Im wiecej wiec bedzie kaczek i buraczkow w Internecie tym lepiej dla Niego, mniemam... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nazywanie kogoś świnią staje się trendi 01.09.05, 11:23 pogratulowac hasla wyborczego. Czemu jeszcze nie dal tego na billboardy? :-). Dodalby troche pikanterii do tego mdlego zdjecia :-). Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Autentyczna świnia 01.09.05, 10:14 Osobę, która rozsyła w internecie fałszywy tekst [Nałęcz] nazwał "autentyczną świnią". No, jakim to trzeba być bydlakiem, żeby przypisać Cimoszewiczowi słowa Jaruzelskiego. Skanadal. PS Mam nadzieję, że z generałem zostało to uzgodnione, bo jeszcze gotów się obrazić. Wicie rozumicie - oficerski honor i takie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 10:38 witek.bis napisał: > Osobę, która rozsyła w internecie fałszywy tekst [Nałęcz] nazwał "autentyczną > świnią". > > No, jakim to trzeba być bydlakiem, żeby przypisać Cimoszewiczowi słowa > Jaruzelskiego. Skanadal. > > PS > Mam nadzieję, że z generałem zostało to uzgodnione, bo jeszcze gotów się > obrazić. Wicie rozumicie - oficerski honor i takie tam... Tak czy owak rzecznikowanie nałęczowe to największe osiągnięcie kampanii cimoszkowej. Nikt tak radykalnie nie odebrałby poparcia Cimoszce jak inwektywny profesorek. Dobrali sie cudownie - jeden warczy, drugi epitetuje. Choc po profesorku spodziewałabym się ciekawszych epitetów - te których używa są na poziomie przedszkola i to nie grupy starszaków. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 10:42 musi dostosowac do odbiorcow. Na jakim poziomie sa ludzie, ktorzy kopiuja tekst ze strony interentowej, zmieniaja podpis (tu nawet faksymile nie trzeba) i wysylaja w swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 10:49 yeellow napisał: > musi dostosowac do odbiorcow. Na jakim poziomie sa ludzie, ktorzy kopiuja tekst > > ze strony interentowej, zmieniaja podpis (tu nawet faksymile nie trzeba) i > wysylaja w swiat? Pewnie na tym samym poziomie co ludzie ktorzy w swiat puszczaja wlasne oswiadczenia majtkowe niezgodne z prawda. Proszeni przez komisje etyczna nie widza potrzeby korekty. To oswiadczenie bylo i jest inf dla wyborcow -obywateli ktorych cimoszewicz oszukal, pardon, pomylil sie . To moze z tekstem tez tylko pomylka... Ciekawe dlaczego mialby sie wstydzic tresci z pzpr ? Nie ma w tytule ze sa zjednoczeni ? I dotego wszystkiego robotnikami ? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 10:52 A ktos Ci kaze glosowac na Cimoszewicza? Nie podoba sie, to nie glosuj. Masz wybor, Lepper chyba nie pomylil sie w swoim oswiadczeniu (bo i Tusk i Kaczynski "puscili w swiat wlasne oswiadczenia majatkowe niezgodne z prawda"). I nie odwracaj kota ogonem. Nie chodzi o to czy sie wstydzi, czy nie, chodzi o to, ze przypisywanie mu tego tekstu jest klamstwem. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gfy Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:14 A moze nikt by mu tego tekstu nie przyczepil, gdyby sie tak intensywnie od komuchow nie odcinal. Jakie dzisiaj wiatry yeellow? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:16 Oczywiscie, Cimoszewicz jest winien temu, ze ktos rozsyla falszywki. Kiedy sie intensywnie odcinal? To dobrze, ze sie odcinal, czy zle? Bo juz nie wiem. Byc komuchem zle, odcinac sie od komuchow, jeszcze gorzej... Moze zdecyduj sie na jedna wersje? wiatry? ja nie jestem zeglarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek yellow - co to jest uczciwość i szczerość 01.09.05, 19:21 yeellow napisał: > Oczywiscie, Cimoszewicz jest winien temu, ze ktos rozsyla falszywki. > Kiedy sie intensywnie odcinal? To dobrze, ze sie odcinal, czy zle? Bo juz nie > wiem. Byc komuchem zle, odcinac sie od komuchow, jeszcze gorzej... Moze > zdecyduj sie na jedna wersje? > > wiatry? ja nie jestem zeglarzem. >>>>>1ncz : Yellow. To bardzo proste. Wy najpierw kradniecie, jak was złapią to się odcinacie; najpierw oszukujecie - potem się odcinacie; kłamstwa nazywacie pomyłkami; itp. Widzisz, żeby kogoś cenić i szanować, trzeba najpierw uwierzyć w jego uczciwość i szczerość. Nie dziwię się,że są to dla Was obce i niezrozumiałe słowa. A tak to w życiu jest, że każdy popełnia błędy, ale najważniejsze jest KIEDY się do tych błędów przyznajesz. To przyznanie się musi być szczere i bezinteresowne /przepraszam za używanie obcych słów - może w jakimś słowniku znajdziesz objaśnienia/. Dlatego Wiecznie Czysty byłby wiarygodny tylko wtedy gdyby : odciął się od sld i postkomunistów nie przed wyborami dopiero ale rok, dwa .... piętnaście...dwadzieścia pięć lat temu;gdyby protestował lub rzucił legitymację; gdyby po pojawieniu się podejrzeń o oszustwo i fałszerstwo następnego dnia /w obecnych czasach tyle wystarczy - jak się chce/ pokazał oświadczenia, przelewy,potwierdzenia pochodzenia pieniędzy... Skoro tak nie postępował to dla kazdego rozsądnie myślącego człowieka jest osobą NIEWIARYGODNĄ!!!<<< Odpowiedz Link Zgłoś
mqsx Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:37 > Pewnie na tym samym poziomie co ludzie ktorzy w swiat puszczaja wlasne > oswiadczenia majtkowe niezgodne z prawda. Tak jak Giertych, Wasssssermannn i Tusk? img143.imageshack.us/img143/2608/skanuj7zh.jpg ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 10:57 yeellow napisał: > musi dostosowac do odbiorcow. Na jakim poziomie sa ludzie, ktorzy kopiuja tekst > > ze strony interentowej, zmieniaja podpis (tu nawet faksymile nie trzeba) i > wysylaja w swiat? W wolnej chwili poczytaj www.wpieprajdziadu.pl i zastaanow sie na jakim musza byc poziomie ludzie do ktorych TO ma dotrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:01 Ta strona nie dziala. Wiesz ile jest takich stron o Cimoszewiczu? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:15 yeellow napisał: > Ta strona nie dziala. Wiesz ile jest takich stron o Cimoszewiczu? www.spieprzajdziadu.pl nie dziala? Nareszcie jakas pozytywna informacja... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos A jednak dziala!!!! Sprawdzilem! 01.09.05, 11:18 www.spieprzajdziadu.pl Coz, moze przeciwnikow Cimoszki jest wiecej niz zwolennikow? Zreszta na tej stronie wszystkim sie dostaje z Tuskiem i giertychem wlacznie, ze nie wspomne o Rokicie... A Kaczynski w kacie siedzi, i on wygra, bo Polska potrzebuje kaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:19 ta moze dziala, wczesniej podales inny link :-). Co nie zmienia faktu, ze podobnych stron o Cimoszewiczu jest wiecej i sa intensywnie reklamowane na tym forum. Ten link widze pierwszy raz, dzieki :-). Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:23 yeellow napisał: > ta moze dziala, wczesniej podales inny link :-). > Co nie zmienia faktu, ze podobnych stron o Cimoszewiczu jest wiecej i sa > intensywnie reklamowane na tym forum. Ten link widze pierwszy raz, dzieki :-). Nie za ma co. strona jest wyjatkowo wredna..., nawet jak na zwolennikow "jedynej mozliwej opcji..." Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:25 strasznie jestes wrazliwy. Zobacz moze dla odmiany te mase przerobionych zdjec Cimoszewicza na stronach "o nim". Odpowiedz Link Zgłoś
gfy Re: Autentyczna świnia 01.09.05, 11:33 Jakie dzisiaj wiarty yeellow pod biurkiem twojego pryncypala Cimoszewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr <a href="http://www.cimoszenko.info/" target="_blank">www.cimo 01.09.05, 10:18 Najprawdziwsza prawda nt. tego mejla jest na: www.cimoszenko.info Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:21 Na jakiej podstawie tak sądzisz, czy aby nie na tej zasadzie "bo wiem!" Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Nie było żadnego przemówienia, a sam... 01.09.05, 10:21 ...Cimoszenko nie należał do PZPR tylo do Solidarności. A tak w ogóle, to PZPR też nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Nie było żadnego przemówienia, a sam... 01.09.05, 10:33 ciumcia napisał: > ...Cimoszenko nie należał do PZPR tylo do Solidarności. A tak w ogóle, to PZPR > też nie było! Ale przemówienie było! Cimoszenko dokleił sobie wąsy, przeskoczył przez płot i przemawiał do stoczniowców. A dziś to wszystko przypisują Wałęsie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nie było żadnego przemówienia, a sam... 01.09.05, 10:39 no, gwoli prawdy zauwazmy, ze czesc uwaza, ze Walesie przemowienia pisalo SB... ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
m.kozmat Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:23 na zmianie nazwiska mówcy...to przemówienie Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:25 Komuś naprawdę bardzo zależy na zniszczeniu p.Cimoszewicza. Ci ludzie robia wszystko co sie da, w najpodlejszy sposób i wciaż czuja się bezkarni. Takie mamy państwo jakie prawo. Moge tylko współczuc, bo nie wyobrazam sobie, jak ja czułabym się w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:33 Może to dla Ciebie "pan",lecz przed wojną po grzbiecie takich wsiadało się na konia,za to po wojnie tacy(choćby tatuś rzeczonego) katowali Polaków-chan zawsze pozostanie chamem,a toalecie siana w butach nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:36 o, kolejny ze szlacheckimi kompleksami... Odpowiedz Link Zgłoś
gruman Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:39 Przemówienia mogą być podobne, mogą być takie same.... W końcu był to system plagiatorów - mało co było tu rodzimej myśli. I swego czasu Pan Cimoszewicz, jako człowiek już chyba dorosły się pod tym podpisywał i czerpał z tego określone profity ( wyjazdy itd). Świadomość tego faktu oraz wszystkie poprzednie jego stanowiska w III RP (premier, marszałek, minister) wskazują że jednak brał udział w polityce SLD i miał wiedzę o swoim środowisku wcześniej. Jeśli nie, to dyskwalifikuje go jako przyszłą głowę państwa fakt niewiedzy - w takim razie jest to facet wyalienowany, bez zaplecza. Czas aby cała władza byłą w jednych rękach, wtedy łatwiej rozliczyć całą formację, tak jak teraz można to zrobić z SLD - w końcu prezydent jest "ich" i nie rozumiem tego płaczu, że teraz u steru będzie prawica - to chyba normalna procedura. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:40 a kto placze? Tylko Ci, ktorzy pamietaja rzady AWS, ale to chyba mniejszosc... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:33 To jest net i idą różne podróbki i na to niema rady to jest demokracja,kwestia jest taka jak ją kto wykorzystuje.Na miejscu tow.Nałęcza-superUrbana,jest lepszy nie stroszyłbym się tak.Bo świnią jest ten kto opuszcza kolegę w tarapatach i przenosi się tam gdzie wiadro pełne pomyj.Ten fakt stanowi całkowicie o zerowej wiarygodności Nałęcza,ciekawe gdzie się przeniesie jak Cimoszko padnie.Druga sprawa by wyjechać na studia zagraniczne trzeba było podpisać lojalkę o współpracy,Cimoszwicz to uczynił i nie chodzi oto czy donosił czy nie lecz oto że jest gotów wszystko zrobić dla kariery,nawet po trupach.Po trzecie nawet nauki na zachodzie i zdobycie tytuły doktora prawa nie pomogły mu w prawidłowym napisaniu oświadczeń majątkowych i nie chodzi oto że chciał coś ukryć ale oto że człowiek wykształcony nie rozumie pism urzędowych i jak być tu prezydentem.Po czwarte tow.Cimoszewicz nawet jeśli nie napisał tego przemówienia to jednak swoim życiem i działaniem świadczył że jest nieodrodnym synem PZPR.Nawet tow.Olin potwierdza niesamowitą pryncypialność tow Carexa.Po tych obchodach w Gdańsku mam wrażenie że oto Kwachu,WC,Pastusiak i nni towarzysze stali w bramie stoczni w pierwszym szeregu śpiewająć mury runą i ruszyli z posad bryłę świata tworząc solidarność.WC nie nadaje się na prezydenta choćby z tych kilku powodów,miałkość charakteru,arogancja granicząca z chamstwem,niekompetencja-totalny bajzel w MSZ,nieznajomość problemów Polski itd można mnożyć.Człowiek z klasą napewno by nie miał takiego życiorysu jak tow Carex Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 10:35 Nigdy nie wiedzialem czy zamiary komunistow byly takie jak skutki ich dzialan. Bo skutki zawsze byly straszne. To stare pytanie o intencje Lenina. Badania historyczne np. Kolakowskiego, sugeruja, ze Lenin byl zbrodniarzem z pelną premedytacją. Mysle, ze WC jako imiennik i wyznawca Lenina, chcial aby idea komunizmu zwyciezyla na calym swiecie. Stad tekst o Wietnamie. Co do przemowien, to napewno szybko pojawia sie autentyczne slowa WC, ktore nas wszystkich rozbawia i sklonia do refleksji nad niestaloscia natury ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 10:38 to ciekawe, ze powolujesz sie na Kolakowskiego, ktorego teksty z mlodosci tak samo moglyby sklonic Cie do refleksji nad "niestaloscia natury ludzkiej". Mozesz tez poczytac pare starszych tekstow pupilki Tuska: p. Katarasinskiej. Albo naczelnego "Wprost" - ulubionego pisma prawicowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 11:02 yeellow napisał: > to ciekawe, ze powolujesz sie na Kolakowskiego, ktorego teksty z mlodosci tak > samo moglyby sklonic Cie do refleksji nad "niestaloscia natury ludzkiej". Ale Cimoszewicz z ta niestaloscia nie ma nic wspolnego. Przeciwnie, byl cholernie staly, jak beton... > Mozesz tez poczytac pare starszych tekstow pupilki Tuska: p. Katarasinskiej. > Albo naczelnego "Wprost" - ulubionego pisma prawicowcow... Moim ulubionym pismem jest CKM... a jestem prawicowcem. No to teraz lu... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 11:05 e, Ty czytasz (a moze raczej ogladasz) CKM niejako zawodowo, to sie nie liczy ;- ) Albo nie jestes prawdziwym prawicowcem ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 11:08 yeellow napisał: > > Albo nie jestes prawdziwym prawicowcem ;-). No, moze nie, ale naleze do grona zwolennikow Kaczynskiego...(duuuzego grona malej kaczki - moge cie wyreczyć?) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 11:12 czyli jestes socjalista. Kazdy prawdziwy prawicowiec Ci to powie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 11:13 yeellow napisał: > czyli jestes socjalista. Kazdy prawdziwy prawicowiec Ci to powie ;-) No to co? Nie wolno!!!? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 11:55 studioturos napisał: > yeellow napisał: > > > czyli jestes socjalista. Kazdy prawdziwy prawicowiec Ci to powie ;-) > No to co? Nie wolno!!!? :-))) > Już ci pisałem i to nie dalej niż wczoraj... Sam się określasz "brak wyobraźni jest chorobą"... bardzo musisz cierpieć... A co do małej kaczki... Aleksander (Wielki) był malutki... Napoleon był malutki... Stalin był malutki... Hitler był malutki... Lech Kaczyński... no jest malutki.... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Mówimy Partia - Myslimy Wlodzimierz 01.09.05, 12:04 sclavus napisał: > > Już ci pisałem i to nie dalej niż wczoraj... Sam się określasz "brak wyobraźni > jest chorobą"... bardzo musisz cierpieć... > A co do małej kaczki... > Aleksander (Wielki) był malutki... Napoleon był malutki... Stalin był > malutki... Hitler był malutki... Oni nie byli kaczkami :) > Lech Kaczyński... no jest malutki.... Nie gadam z ochlapusami! Pogadaj se z yaboolem... wyjsnienie - sclavus ochlapus - gatunek skunksa Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Mówimy Partia - Myslimy Lenin 01.09.05, 11:32 yeellow napisał: > to ciekawe, ze powolujesz sie na Kolakowskiego, ktorego teksty z mlodosci tak > samo moglyby sklonic Cie do refleksji nad "niestaloscia natury ludzkiej". Kolakowski w 1949rr napisal tekst pt. Co to jest panstwo socjalistyczne. Byl to zlosliwy, szyderczy ale rzeczywisty obraz najwspanialszego ustroju. Jesli wczesniej bladzil, to ja tych tekstow nie znam. > Mozesz tez poczytac pare starszych tekstow pupilki Tuska: p. Katarasinskiej. > Albo naczelnego "Wprost" - ulubionego pisma prawicowcow... Z pogladami Tuska sie zgadzam. Od czasu Kongresu Liberalno Demokratycznego sledze jego poczynania i jestem pelen podziwu dla jego uporu dla dokonczenia reform. Jedyna rzecz jaka sie zmienila na poczatku lat 90tych to to, ze marzenia zostaly przycmione przez rzeczywistosc. Nie trzeba juz bylo sie np. ograniczac do koncepcji samorzadnego przedsiebiorstwa. Mozna bylo wybrac wariant skuteczniejszy - prywatnego przedsiebiorstwa. Ale logicznie nie ma sprzecznosci. Natomiast socjaldemokraci musieli sie wyrzec Lenina. I to nie bylo proste. Wprost zaostrzylo linie, gdy Wyborcza przeszla na uslugi lewicy. Byly czasy, ze Wyborcza i Wprost pisaly reka w reke. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Mówimy Partia - Myslimy Lenin 01.09.05, 11:42 Kolakowski byl wojujacym marksista, co jest powszechnie wiadome. Potem zmienil swoje poglady i stal sie przeciwnikiem marksizmu. Co jest powszechnie wiadome. Ciekawe kiedy Wyborcza przeszla na "uslugi lewicy"... Czy wtedy jak na okladce wzywala "zatrzymac SLD"? Czy jak wyciagala afery rzadu Millera? Wprost nie patrzy na Wyborcza, Wprost patrzy komu warto sie podlizac. Wystarczy przesledzic tytul "czlowieka roku Wprost". Co do pogladow Tuska, to chetnie bym sie wypowiedzial, ale nie znam. Widzialem tylko, jak w czasie obrad ogladal mecz pilki noznej i mowil, ze jest prozniakiem. Gdyby pelnil jakies powazne funkcje albo czesciej wypowiadal sie merytorycznie, to byloby latwiej ocenic jego poglady i dokonania. Co do socjaldemokratow wyrzekajacych sie Lenina, to jest to dosc zabawne. Myslisz, ze bylo tam wielu ideowych marksistow? W koncu Solidarnosc tez wolala "socjalizm tak, wypaczenia nie", czy czlonkowie Solidarnosci tez musieli wyrzekac sie idealow socjalizmu? :-). Odpowiedz Link Zgłoś
gfy Re: Mówimy Partia - Myslimy Lenin 01.09.05, 11:43 Jakie dzisiaj wiarty yeellow pod biurkiem twojego pryncypala Cimoszewicza? Zaplules sie po smakowitym sniadanku? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Mówimy Partia - Myslimy Lenin 01.09.05, 12:39 yeellow napisał: > Kolakowski byl wojujacym marksista, co jest powszechnie wiadome. Potem zmienil Jesli zmienil, to bardzo szybko, bo juz w 1949r. > Ciekawe kiedy Wyborcza przeszla na "uslugi lewicy"... Czy wtedy jak na okladce > wzywala "zatrzymac SLD"? Czy jak wyciagala afery rzadu Millera? Dobrze, ze pamietamy o tych aferach. Pamietajmy takze ze ministrem rzadu Millera byl Cimoszewicz. Nie dajmy sie oszukac zapewnieniom o ponadstandardowej ponadpartyjnosci WC-kandydata. Nie wiem co odbilo Wyborczej? Przeciez gdyby Michnik nie mial magnetofonu, to bylby uznany za zaburzonego jak Jarucka. > Wprost nie patrzy na Wyborcza, Wprost patrzy komu warto sie podlizac.Wystarczy > > przesledzic tytul "czlowieka roku Wprost". Nie jest dla mnie wazne jak sie nazywa pismo, ktore czytam. Wazne jest dla mnie aby nie bylo propagandy i agitacji. Wg mnie GW agituje za WC. > > Co do pogladow Tuska, to chetnie bym sie wypowiedzial, ale nie znam. Widzialem > tylko, jak w czasie obrad ogladal mecz pilki noznej i mowil, ze jest > prozniakiem. Gdyby pelnil jakies powazne funkcje albo czesciej wypowiadal sie > merytorycznie, to byloby latwiej ocenic jego poglady i dokonania. Tusk jest tytanem pracy. Ma opinie pracoholika. Prawdopodobnie dlatego tak sobie sam z siebie zazartowal. > Co do socjaldemokratow wyrzekajacych sie Lenina, to jest to dosc zabawne. > Myslisz, ze bylo tam wielu ideowych marksistow? To nie jest istotne czy ktos byl marksistowskim dyktatorem z powolania czy dla kariery. (PZPR=dyktatura proletariatu). > W koncu Solidarnosc tez > wolala "socjalizm tak, wypaczenia nie", czy czlonkowie Solidarnosci tez musieli > > wyrzekac sie idealow socjalizmu? :-). Dla calego narodu, socjalizm bez wladzy ludowej, wydawal sie ogromnym krokiem naprzod. Czesc dzialaczy Solidarnosci uwazala, ze trzeba isc w tym kierunku najdalej jak sie da. Jednak ten kierunek rozmontowal socjalizm. Stalo sie jasne, ze nie ma socjalizmu bez wypaczen. Dla innych (np. dla mnie) to haslo (socjalizm tak - wypaczenia nie) bylo ironiczne. To byla kpina z systemu, ktorego wypaczenia byly chroniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
glos.ze.wsi należy zacytowac Pana Donalda H.Rumsfelda 01.09.05, 10:35 W odpowiedzi należało by zacytowac Pana Donalda H. Rumsfelda, Sekretarza Obrony USA. Przy wspólnych (oczywiście z naszym niezależnym i ponadpartyjnym kandydatem) poszukiwaniach broni masowego rażenia w Iraku, Pana Donalda H. Rumsfeld stwierdził, że leżeli jakiegoś dowodu (lub czegos) nie można odnaleść to ten dowód (coś) napewno istnieje, tylko jest dobrze ukryty(e). www.posel-wojcik.pl www.malgorzata.pelczar.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:40 ratatatam napisał: > Tomasz Nalecz - orwellowski minister prawdy... > > tekst przemowienia tow. Cimoszewicza jest jak najbardziej autentyczny nie > rozumiem wiec na czy polega "falsz" ? Wiecej powiem dlaczego zadna sierotka nie chce sie przyznac do popelnionych tekstow ? Odkad pamietam to zawsze twierdzili ze sa zjednoczone, jednosciom partyjnom czy jakos tak . Oni wszyscy to samo gadali to co to za roznica. Wesole jest ze pzpr-sld nie jest jakos tak zadowolona z odswiezania pamieci. Nie rozumiem dlaczego chlopaki sie tak denerwuja ? Czyzby mieli jakies problemy ze swoimi korzeniami ? Juz im sie nie podoba to co kiedys -musialo- sie podobac czy czlowiek chcial czy nie ? Czyzby panowie wstydzili sie swojej przeszlosci ? A moze sie odcieli ? Zapomnieli ? A moze beda chcieli wkrotce potepic ? A tak w ogole to nie bylo pzpr-sb. A cimoszewicz w rozmowie z olejnik utrzymuje ze on jest aktywny w polityce od 16 lat. Wczesniej go nie bylo w pzpr a jak byl to go niebylo bo zapomnial. A pozatym to sie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:41 uwazasz, ze kazdy czlonek partii byl aktywny w polityce? Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 11:06 yeellow napisał: > uwazasz, ze kazdy czlonek partii byl aktywny w polityce? Bez przesady. uwazasz ze kazdy czlonek mafii zyl/jest zabojca? bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 11:14 kiepska analogia. Byla mowa o aktywnosci. Powinienes napisac: "Bez przesady. Uwazasz ze kazdy czlonek mafii jest aktywnym mafioso? Bez przesady." Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 11:25 yeellow napisał: > kiepska analogia. Byla mowa o aktywnosci. Powinienes napisac: > "Bez przesady. Uwazasz ze kazdy czlonek mafii jest aktywnym mafioso? Bez > przesady." przyjeto poprawke jednoglosnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gruman Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 10:50 I ma rację bo wcześnie to nie była polityka tylko bandytyzm. Większość z nich sama nie wierzyła w te bzdety - zresztą zobaczcie ich dzisiaj, tych obrońców robotników i ludzi pracy jak sobie kupują po 5 mieszkań i BMW oraz Mercedesy i jak lubią celebrować swoją ważność - moim zdaniem coś co można nazwać propaństwowym "socjalistycznym" etosem (wspominam Marszałka Piłsudskiego i PPS) zdechło dawno i nie mam pojęcia czy powróci - a na pewno jest potrzebne - tak samo jak porządna prawica. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Fałszywy mail z przemówieniem Cimoszewicza 01.09.05, 12:21 alfredkujot napisał: Odkad pamietam to zawsze twierdzili ze sa zjednoczone, jednosciom partyjnom > czy jakos tak . Oni wszyscy to samo gadali to co to za roznica. Jak by nie było różnicy to by nie było pszczół. Bo gó.. to by był miód. Odpowiedz Link Zgłoś