Dodaj do ulubionych

Jarucką przyprowadził Brochwicz

03.09.05, 07:07
Tylko Wasserman nic nie gada, bo dwa lata wczesniej prokuratura taka sama
sprawe umorzyla Kaczynskiemu!
Obserwuj wątek
    • julko Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 07:11
      To nie chodzi o Jarucką.Szum wokół niej ma się przyczynić do odwrócenia uwagi
      od nieczystych sprawek Pana Cimka,wczoraj beatyfikowanego przez warszawską
      prokuraturę.Kto mimo upomnien myli się w swojej sprawie wielokrotnie ma dużo do
      ukrycia.
      • rechott Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 07:18
        I co z tego wynika? Do kogo miał ją posłac ten Brochwicz? Do Celińskiego?
        A Nałęcz jest śmieszny z tymi służbami specjalnymi, zapomniał chyba kto tam
        teraz rządzi i jak zachowywała się ABW gdy zaczęła się sprawa z Jarucką.
        • tekameka Włodzimierz Cimoszewicz nieumyślnie zataił ... 03.09.05, 08:23
          Włodzimierz Cimoszewicz nieumyślnie zataił w oświadczeniach majątkowych
          posiadanie akcji PKN Orlen i BMC, wobec czego nie można mówić o przestępstwie -
          uznała Prokuratura Okręgowa w Warszawie i umorzyła śledztwo w tej sprawie.
          Hehehehe - jak można zataić nieumyślnie ?
          To mi pachnie pomrocznością jasną .
          • interaktywny Re: Włodzimierz Cimoszewicz nieumyślnie zataił .. 03.09.05, 09:27
            To samo jest z "mijaniem sie z prawda" .
            Gdyby komuszewicz sklamal to odpowiadal by za to , ale on sie tylko
            minal z prawda hehe , a za to zaden kodeks nie przewiduje kary .

• slon2002 towarzyszy i obywateli głosujta na Komuszewicza 03.09.05, 14:22
              un jezd nalepsiejszy i zawsze muwi prawdę.
              • slon2002 program Komuszewicza:kraść, kraśc dalej kraść 03.09.05, 14:23
                • elefantino1 tow. Cimoszewicz = twórca NZZ "Solidarność" 03.09.05, 16:35
                  • elefantino1 tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca wiary 03.09.05, 16:37
                    • elefantino1 Tow. Cimoszewicz=następca Benedykta w Watykanie 03.09.05, 16:38
                    • alfredkujot tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca wiary 03.09.05, 16:53
                      Gdyby jeszcze zechcial pokazac przelewy -kase na ten zakup akcji
                      no i przelew na konto corki w USA .Jakos tak nie wiadomo dlaczego Jarucka
                      mialaby byc interesujaca. I w pewnym sensie jest.
                      Jak to sie robi zeby zamydlic oczy i odwrocic uwage od punktu wyjsciowego.
                      Skad mial kase cimoszewicz i czy w ogole akcje kupil czy "dostal"
                      w ramach dzielenia sie lupami inaczej rozkradania.
                      Co z wiezowcem ktory zakupilo MSZ i przeplacio , kto wydal pozwolenie , kto byl
                      inwestorem-mi? W jaki sposob Urban wszedl w posiadenie twardych dyskow z MSZ ?
                      np .
                      Bo po programie "prosto w oczy" z Olejnik wiem juz ze wg cimoszewicza
                      dzwonienie w sprawie nie zwolnienia pracownika do instytucji ktora mu nie
                      podlegala bezposrednio nie jest protekcja, nie jest wykorzystywaniem stanowiska
                      ministra. Sld jest tak zdegenerowane jak polskie sadownictwo z prokuratura .
                      Oni nawet nie zdaja sobie sprawy ze szkodliwosci
                      swojego dzialania -moznaby sadzic.
                      A wczorajsze " nie postawienie zarzutow " przez prokuratora kpina.
                      Dlatego jeszcze raz Jarucka jest interesujaca i caly cyrk wokol niej z zupelnie
                      innej perspektywy. Ja zdalem sobie sprawa jak chore panuja stosunki
                      w instytucji takiej jak MSZ. Szefem byl cimoszewicz a burdel ze sie wierzyc nie
                      chce. Pracownicy ktorzy sie okaradaja wzajemnie, albo sa ofiarami prowokacji,
                      wynoszone dokumenty , ginace faksymile , dziwne stosunki miedzy podwladnymi a
                      ministrem,jakies rewizje bez zezwolenia prokuratury.No burdel na kolkach.
                      I to ma byc ministerstwo ?
                      • mysz_polna5 Re: Pytanie proste 03.09.05, 17:01
                        A jak to sie stalo, ze ta mloda kobieta Anna Jarucka, pelnila tak
                        odpowiedzialne stanowiska, wysoko postawione i bezposrednio zwiazane z praca
                        dla Cimoszewicza? Czy to tak kazdy, mlody, zdolny ~ ot tak sobie, moze sie
                        zalapac do takiej pracy? Co?
                      • golota20 Re: tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca 03.09.05, 19:38
                        alfredkujot napisał:

> Gdyby jeszcze zechcial pokazac przelewy -kase na ten zakup akcji
                        > no i przelew na konto corki w USA .Jakos tak nie wiadomo dlaczego Jarucka
                        > mialaby byc interesujaca. I w pewnym sensie jest.
                        > Jak to sie robi zeby zamydlic oczy i odwrocic uwage od punktu wyjsciowego.
                        > Skad mial kase cimoszewicz i czy w ogole akcje kupil czy "dostal"
                        > w ramach dzielenia sie lupami inaczej rozkradania.
                        > Co z wiezowcem ktory zakupilo MSZ i przeplacio , kto wydal pozwolenie , kto byl
                        >
                        > inwestorem-mi? W jaki sposob Urban wszedl w posiadenie twardych dyskow z MSZ ?
                        > np .
                        > Bo po programie "prosto w oczy" z Olejnik wiem juz ze wg cimoszewicza
                        > dzwonienie w sprawie nie zwolnienia pracownika do instytucji ktora mu nie
                        > podlegala bezposrednio nie jest protekcja, nie jest wykorzystywaniem stanowiska
                        >
                        > ministra. Sld jest tak zdegenerowane jak polskie sadownictwo z prokuratura .
                        > Oni nawet nie zdaja sobie sprawy ze szkodliwosci
                        > swojego dzialania -moznaby sadzic.
                        > A wczorajsze " nie postawienie zarzutow " przez prokuratora kpina.
                        > Dlatego jeszcze raz Jarucka jest interesujaca i caly cyrk wokol niej z zupelnie
                        >
                        > innej perspektywy. Ja zdalem sobie sprawa jak chore panuja stosunki
                        > w instytucji takiej jak MSZ. Szefem byl cimoszewicz a burdel ze sie wierzyc nie
                        >
                        > chce. Pracownicy ktorzy sie okaradaja wzajemnie, albo sa ofiarami prowokacji,
                        > wynoszone dokumenty , ginace faksymile , dziwne stosunki miedzy podwladnymi a
                        > ministrem,jakies rewizje bez zezwolenia prokuratury.No burdel na kolkach.
                        > I to ma byc ministerstwo ?

Powiedz lepiej Dla internautow ,kto z twojej Platwormy Obywatelskiej mial taki
                        genialny pomysl,na taka Wielka prowokacje odnosnie Jarudzkiej......
                        MOZE mASZ nastepne ciekawe pomysly to napisz . Bedziemy sie uczyc jak
                        Moczyc sie w szambie.
                        SZAMBO lubi Platworme.
                        Platworma macza rece i glowe w szambie.
                        Brawo Alferdzik....
                        Czekamy na dalsza fantazje.twoich mocodawcow...
                        • alfredkujot Re: tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca 03.09.05, 19:52
                          golota20 napisał:

>
                          >
                          > Powiedz lepiej Dla internautow ,kto z twojej Platwormy Obywatelskiej mial taki
                          > genialny pomysl,na taka Wielka prowokacje odnosnie Jarudzkiej......
                          > MOZE mASZ nastepne ciekawe pomysly to napisz . Bedziemy sie uczyc jak
                          > Moczyc sie w szambie.
                          > SZAMBO lubi Platworme.

Ja myslalem ze szambo ma wiecej wspolnego z WC

> Platworma macza rece i glowe w szambie.

Jeden ma reke w szambie ainny jest szambem.

> Brawo Alferdzik....
                          > Czekamy na dalsza fantazje.twoich mocodawcow...

Ja to chce wiedziec gdzie te przelewy -kasa na ten zakup akcji
                          > > no i przelew na konto corki w USA .Jakos tak nie wiadomo dlaczego Jarucka
                          >
                          > > mialaby byc interesujaca. I w pewnym sensie jest.
                          > > Jak to sie robi zeby zamydlic oczy i odwrocic uwage od punktu wyjsciowego
                          > .
                          > > Skad mial kase cimoszewicz i czy w ogole akcje kupil czy "dostal"
                          > > w ramach dzielenia sie lupami inaczej rozkradania.
                          > > Co z wiezowcem ktory zakupilo MSZ i przeplacio , kto wydal pozwolenie , k
                          > to byl
                          > >
                          > > inwestorem-mi? W jaki sposob Urban wszedl w posiadenie twardych dyskow z
                          > MSZ ?
                          > > np .
                          > > Bo po programie "prosto w oczy" z Olejnik wiem juz ze wg cimoszewicza
                          > > dzwonienie w sprawie nie zwolnienia pracownika do instytucji ktora mu n
                          > ie
                          > > podlegala bezposrednio nie jest protekcja, nie jest wykorzystywaniem stan
                          > owiska
                          > >
                          > > ministra. Sld jest tak zdegenerowane jak polskie sadownictwo z prokuratur
                          > a .
                          > > Oni nawet nie zdaja sobie sprawy ze szkodliwosci
                          > > swojego dzialania -moznaby sadzic.
                          > > A wczorajsze " nie postawienie zarzutow " przez prokuratora kpina.
                          > > Dlatego jeszcze raz Jarucka jest interesujaca i caly cyrk wokol niej z zu
                          > pelnie
                          > >
                          > > innej perspektywy. Ja zdalem sobie sprawa jak chore panuja stosunki
                          > > w instytucji takiej jak MSZ. Szefem byl cimoszewicz a burdel ze sie wierz
                          > yc nie
                          > >
                          > > chce. Pracownicy ktorzy sie okaradaja wzajemnie, albo sa ofiarami prowoka
                          > cji,
                          > > wynoszone dokumenty , ginace faksymile , dziwne stosunki miedzy podwladny
                          > mi a
                          > > ministrem,jakies rewizje bez zezwolenia prokuratury.No burdel na kolkach.

• golota20 Re: tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca 03.09.05, 20:03
                            alfredkujot napisał:

> golota20 napisał:
                            >
                            > >
                            > >
                            > > Powiedz lepiej Dla internautow ,kto z twojej Platwormy Obywatelskiej mial
                            > taki
                            > > genialny pomysl,na taka Wielka prowokacje odnosnie Jarudzkiej......
                            > > MOZE mASZ nastepne ciekawe pomysly to napisz . Bedziemy sie uczyc jak
                            >
                            > > Moczyc sie w szambie.
                            > > SZAMBO lubi Platworme.
                            >
                            > Ja myslalem ze szambo ma wiecej wspolnego z WC
                            >
                            > > Platworma macza rece i glowe w szambie.
                            >
                            > Jeden ma reke w szambie ainny jest szambem.
                            >
                            > > Brawo Alferdzik....
                            > > Czekamy na dalsza fantazje.twoich mocodawcow...
                            >
                            > Ja to chce wiedziec gdzie te przelewy -kasa na ten zakup akcji
                            > > > no i przelew na konto corki w USA .Jakos tak nie wiadomo dlaczego J
                            > arucka
                            > >
                            > > > mialaby byc interesujaca. I w pewnym sensie jest.
                            > > > Jak to sie robi zeby zamydlic oczy i odwrocic uwage od punktu wyjsc
                            > iowego
                            > > .
                            > > > Skad mial kase cimoszewicz i czy w ogole akcje kupil czy "dostal"
                            > > > w ramach dzielenia sie lupami inaczej rozkradania.
                            > > > Co z wiezowcem ktory zakupilo MSZ i przeplacio , kto wydal pozwolen
                            > ie , k
                            > > to byl
                            > > >
                            > > > inwestorem-mi? W jaki sposob Urban wszedl w posiadenie twardych dys
                            > kow z
                            > > MSZ ?
                            > > > np .
                            > > > Bo po programie "prosto w oczy" z Olejnik wiem juz ze wg cimoszewic
                            > za
                            > > > dzwonienie w sprawie nie zwolnienia pracownika do instytucji ktor
                            > a mu n
                            > > ie
                            > > > podlegala bezposrednio nie jest protekcja, nie jest wykorzystywanie
                            > m stan
                            > > owiska
                            > > >
                            > > > ministra. Sld jest tak zdegenerowane jak polskie sadownictwo z prok
                            > uratur
                            > > a .
                            > > > Oni nawet nie zdaja sobie sprawy ze szkodliwosci
                            > > > swojego dzialania -moznaby sadzic.
                            > > > A wczorajsze " nie postawienie zarzutow " przez prokuratora kpina.
                            > > > Dlatego jeszcze raz Jarucka jest interesujaca i caly cyrk wokol nie
                            > j z zu
                            > > pelnie
                            > > >
                            > > > innej perspektywy. Ja zdalem sobie sprawa jak chore panuja stosunki
                            >
                            > > > w instytucji takiej jak MSZ. Szefem byl cimoszewicz a burdel ze sie
                            > wierz
                            > > yc nie
                            > > >
                            > > > chce. Pracownicy ktorzy sie okaradaja wzajemnie, albo sa ofiarami p
                            > rowoka
                            > > cji,
                            > > > wynoszone dokumenty , ginace faksymile , dziwne stosunki miedzy pod
                            > wladny
                            > > mi a
                            > > > ministrem,jakies rewizje bez zezwolenia prokuratury.No burdel na ko
                            > lkach.
                            >
                            >
                            Jestes najemnik , a moze bys mnie tam wkrecil bo lubie zarabiac piszac
                            glupoty. ile masz za jeden "liscik" ??
                            • alfredkujot Re: tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca 03.09.05, 20:13
                              .
                              > >
                              > >
                              > Jestes najemnik , a moze bys mnie tam wkrecil bo lubie zarabiac
                              piszac
                              > glupoty. ile masz za jeden "liscik" ??

Nie spelniasz warunkow.
                              Nie jestes patriota, jestes zdemoralizowany.
                              Osiagnales poziom degeneracji ktory wyklucza twoj udzial.
                              To ze lubisz zarabiac piszac glupoty nie da sie nie zauwazyc.
                              Produkuj sie w imieniu tych ktorzy ciebie i teraz zatrudniaja-
                              dla nich jestes odpowiedni.
                              • golota20 Re: tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca 03.09.05, 20:28
                                alfredkujot napisał:

> .
                                > > >
                                > > >
                                > > Jestes najemnik , a moze bys mnie tam wkrecil bo lubie zarabiac
                                > piszac
                                > > glupoty. ile masz za jeden "liscik" ??
                                >
                                > Nie spelniasz warunkow.
                                > Nie jestes patriota, jestes zdemoralizowany.
                                > Osiagnales poziom degeneracji ktory wyklucza twoj udzial.
                                > To ze lubisz zarabiac piszac glupoty nie da sie nie zauwazyc.
                                > Produkuj sie w imieniu tych ktorzy ciebie i teraz zatrudniaja-
                                > dla nich jestes odpowiedni.
                                Gratuluje
                                twoim przelozonym ze maja w Twojej osobie dobrego Agenta...
                                Lubisz i w miare dobrze propagande wpajasz ludziom.
                                naiwnym...

to twoj sukces.
                                Moj sukces jest taki. ZE ja zawsze jestem po slusznej stronie , jeszcze nigdy
                                (mam nadzieje ze )nie stawialem ideologi , zapatrywania , nad kompencjami
                                czlowiek .

Tak mam wpojone do glowu.
                                • alfredkujot Re: tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca 03.09.05, 20:38
                                  golota20 napisał:

> alfredkujot napisał:
                                  >
                                  > > .
                                  > > > >
                                  > > > >
                                  > > > Jestes najemnik , a moze bys mnie tam wkrecil bo lubie zarabia
                                  > c
                                  > > piszac
                                  > > > glupoty. ile masz za jeden "liscik" ??
                                  > >
                                  > > Nie spelniasz warunkow.
                                  > > Nie jestes patriota, jestes zdemoralizowany.
                                  > > Osiagnales poziom degeneracji ktory wyklucza twoj udzial.
                                  > > To ze lubisz zarabiac piszac glupoty nie da sie nie zauwazyc.
                                  > > Produkuj sie w imieniu tych ktorzy ciebie i teraz zatrudniaja-
                                  > > dla nich jestes odpowiedni.
                                  > Gratuluje
                                  > twoim przelozonym ze maja w Twojej osobie dobrego Agenta...

No maja przelozeni...ja wiem ze ty sobie nie potrafisz wyobrazic nic
                                  innego. Tobie sie zdaje ze wszyscy funkcjonuja tak jak ty ?

> Lubisz i w miare dobrze propagande wpajasz ludziom.
                                  > naiwnym...

Nic nie wbijam dziele sie swoimi spostrzezeniami, wyrazam SWOJE zdanie.
                                  >
                                  >
                                  > to twoj sukces.
                                  > Moj sukces jest taki. ZE ja zawsze jestem po slusznej stronie , jeszcze
                                  nigdy
                                  > (mam nadzieje ze )nie stawialem ideologi , zapatrywania , nad kompencjami
                                  > czlowiek .

No to tak jak cimoszewicz pzpr-ub sld. Ale to sie jeszcze okaze.
                                  Czy byli po slusznej stronie....kryminalisci , mafia , bagno zdemoralizowane.
                                  >
                                  > Tak mam wpojone do glowu.

No widac co masz wpojone do glowu , nie nusisz tlumaczyc.
                                  >
                                  • golota20 Re: tow. Cimoszewicz=trzynasty Apostoł i obrońca 03.09.05, 21:05
                                    alfredkujot napisał:

> golota20 napisał:
                                    >
                                    > > alfredkujot napisał:
                                    > >
                                    > > > .
                                    > > > > >
                                    > > > > >
                                    > > > > Jestes najemnik , a moze bys mnie tam wkrecil bo lubie z
                                    > arabia
                                    > > c
                                    > > > piszac
                                    > > > > glupoty. ile masz za jeden "liscik" ??
                                    > > >
                                    > > > Nie spelniasz warunkow.
                                    > > > Nie jestes patriota, jestes zdemoralizowany.
                                    > > > Osiagnales poziom degeneracji ktory wyklucza twoj udzial.
                                    > > > To ze lubisz zarabiac piszac glupoty nie da sie nie zauwazyc.
                                    > > > Produkuj sie w imieniu tych ktorzy ciebie i teraz zatrudniaja-
                                    > > > dla nich jestes odpowiedni.
                                    > > Gratuluje
                                    > > twoim przelozonym ze maja w Twojej osobie dobrego Agenta...
                                    >
                                    > No maja przelozeni...ja wiem ze ty sobie nie potrafisz wyobrazic nic
                                    > innego. Tobie sie zdaje ze wszyscy funkcjonuja tak jak ty ?
                                    >
                                    > > Lubisz i w miare dobrze propagande wpajasz ludziom.
                                    > > naiwnym...
                                    >
                                    > Nic nie wbijam dziele sie swoimi spostrzezeniami, wyrazam SWOJE zdanie.
                                    > >
                                    > >
                                    > > to twoj sukces.
                                    > > Moj sukces jest taki. ZE ja zawsze jestem po slusznej stronie , jeszcze
                                    >
                                    > nigdy
                                    > > (mam nadzieje ze )nie stawialem ideologi , zapatrywania , nad kompencjami
                                    > > czlowiek .
                                    >
                                    > No to tak jak cimoszewicz pzpr-ub sld. Ale to sie jeszcze okaze.
                                    > Czy byli po slusznej stronie....kryminalisci , mafia , bagno zdemoralizowane.
                                    > >
                                    > > Tak mam wpojone do glowu.
                                    >
                                    > No widac co masz wpojone do glowu , nie nusisz tlumaczyc.
                                    > >

Ciesze sie ze kryminalistoaw popierasz .....
                                    dobrze ze jestes szczery .... kryminalisci pewno sa sezonowi tak jak twoja
                                    praca spoleczna alfredziku....

ja jestem woluntariusz wlodka i czasem leppera

lubie rokite... macieja gertycha .
                                    Romciu jeszcze nie dorosl do polityki.. ale moze jeszcze urosnie....
                                    Do tuska jestem obojetny..
                                    Kaczynscy w polityce sa tacy jak krasnale. dokladnie...
                                    A ogolnie szopka polityczna w polsce sie rozkreca....
                                    kto wygra to wygra
                                    wybory do sejmu sa wazniejsze.... PO ma zawyzone sadarze....
                                    Samoobrona niedoceniana....
                                    Dziwie sie ze polacy zamiast promowac swoje partie i kandydata na prezydenta
                                    promuja przeciwnika.....
                                    to istny kabaret tylko w polsce moze sie to zdazyc...

pozdrawiam chicago
                                    • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 04.09.05, 00:35

• uchachany A nie zauważyłeś, że to forum jest o Brochwiczu 04.09.05, 02:26
                                        i jego roli w sprawie Jaruckiej?
              • golota20 Re: towarzyszy i obywateli głosujta na Komuszewic 03.09.05, 19:26

Odpowiadasz na :

slon2002 napisała:

> un jezd nalepsiejszy i zawsze muwi prawdę.

komuchy glosuja zawsze za najlepszym.
                Tacy zawsze maja racje

A glupole zawsze glosuja za abstrakcja,
                Taka nasza polska mentalnosc....
          • baby1 "Brochwicz, b. wiceminister spraw i oficer służb 03.09.05, 09:32
            specjalnych, dziś radca prawny i ekspert PO" - to mi ekspert, dał się zrobić na
            taką oczywistą fałszwkę, a może z Jarucką sam ją wypisywał?
            Gratuluję PO ekspertów. A tak z innej beczki. Jakie kompetencje ma ma Tusk?
            Jak tam u niego znajomość języków obcych, oczywiście innych niż kaszubskiego?
            • platini1 czemu KOSZERNA nie pisze o BARCIKOWSKIM? 03.09.05, 09:57
              Przecież to Rzepa ujawniła i pisze, że Brochowicz jest doradcą Barcikowskiego!
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050903/kraj/kraj_a_2.html
              wiadomosci.onet.pl/1158315,11,item.html
              m.
              • wazari_kwantyzator radca prawny BARCIKOWSKIEGO, szefa ABW z SLD... 03.09.05, 10:12
                no wlasnie, dlaczego GoWno nie napisze calej prawdy? znana od lat metoda lewicy
                na przedstawianie rzeczywistosci, przedstawianie za pomoca polprawd, nie calych
                prawd, i gowno prawd..
                wydaje mi sie ze akurat obecne stanowisko Brochowicza jest warte przedstawienia,
                gdyz z artykulu w gw wnika ze to bardzo bliski wspolpracownik po co jest
                ewidentnym klamstwem..
                i po raz kolejny wychodzi szydlo z worka, instrumentalne traktowanie faktow
                przez gw tak by pasowaly do z gory zalozonej wizji rzeczywistosci.
                gratuluje zeszmacenia. proponuje przyznanie calej giewu tytulu hieny roku, :)
                • czago ALE TEN NARÓD JEST GŁUPI 03.09.05, 10:28
                  Ale ten naród głupi i po tym wszystkim jeszcze wierzy Miodowiczowi i
                  Jaruckiej!!! W swojej bezdennej głupocie pójdzie głosować na intryganta Tuska
                  albo nieuka Kaczyńskiego! Można się załamać...
                  • dzial.kadr POlitycy prawicy znają tylko prawo kalego ... 03.09.05, 12:51
                    ... a to nie najlepsza zapowiedz dla Polski. Jesli taki POlityk ma z prawa skorzystać - to prawo to jest dobre, ale jeśli to prawo ma go ukarać za przestępstwo ... to to nie jest dobre prawo :) smutne - ale prawdziwe
                    • sluczyn Re: jak Polaków prezydent białoruski 03.09.05, 18:11
                      Czepiły się Tuska Cimy pazerne półtuszki
                      jak Polaków prezydent białoruski.
                      Podobnie czepili się Pana Kluski
                      jak Polaków z naganem Ruski...
                    • golota20 Re: POlitycy prawicy znają tylko prawo kalego ... 03.09.05, 20:06
                      dzial.kadr napisał:

> ... a to nie najlepsza zapowiedz dla Polski. Jesli taki POlityk ma z prawa skor
                      > zystać - to prawo to jest dobre, ale jeśli to prawo ma go ukarać za przestępstw
                      > o ... to to nie jest dobre prawo :) smutne - ale prawdziwe

Super
                      DUPER
                      tak mowia w ameryce

• golota20 Re: ALE TEN NARÓD JEST GŁUPI 03.09.05, 19:59
                    czago napisał:

> Ale ten naród głupi i po tym wszystkim jeszcze wierzy Miodowiczowi i
                    > Jaruckiej!!! W swojej bezdennej głupocie pójdzie głosować na intryganta Tuska
                    > albo nieuka Kaczyńskiego! Można się załamać...

15 lat temu pamietamy kto wygral
                    i co sa sluzby Specjalne...
                    Tyminski kandydat na prezydenta.
                    A jak go przestawiali wtedy...
                    Ciekawie jak ludzie ze sluzb i ich zlecionodawcy moga i maja sumienie, ludzkie
                    sumienie.

Polityka to swinska rzecz Tak mowil Cimoszewicz nie chcac startowac na prezia..

To mowiac wszystkiego sie spodziewal..
                    Dlatego ludzie powinni zawsze kierowac sie rozsadkiem ,a nie emocjami....
                • pepe95 Re: radca prawny BARCIKOWSKIEGO, szefa ABW z SLD. 03.09.05, 11:17
                  ee kolego..sam traktujesz jak kolesie z niby komisji fakty bardzo selekywnie...
                  to jest po prostu efektowna antynomia..niektorzy sie na to łapią...
                  narobic afere a potem udawac strusia.....i co im mozna zrobic==?? NIC!
                  powodzonka.
                  • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 04.09.05, 00:36
                    pepe95 napisał:

> ee kolego..sam traktujesz jak kolesie z niby komisji fakty bardzo
                    selekywnie...
                    > to jest po prostu efektowna antynomia..niektorzy sie na to łapią...
                    > narobic afere a potem udawac strusia.....i co im mozna zrobic==?? NIC!
                    > powodzonka.
              • malinka15 Re: czemu KOSZERNA nie pisze o BARCIKOWSKIM? 04.09.05, 06:14
                A moze miala napisac, ze swolocz z PO tylko udaje "walke z komuna", by idiotow
                na glosowani na Tuska wypuscic? I ze caly ten POPiS to tylko TKW! A wy od
                Cimoszki to dopiero za 4 lata.
            • amrra Re: "Brochwicz, b. wiceminister spraw i oficer sł 03.09.05, 14:34
              baby1 napisała:
              > Gratuluję PO ekspertów. A tak z innej beczki. Jakie kompetencje ma ma Tusk?
              > Jak tam u niego znajomość języków obcych, oczywiście innych niż kaszubskiego?

Zdajesz jakieś trudne pytania.Znajomość języków? Kompetencje i osiągnięcia?
              Zaraz okrzykną cię komunistą i powiedza ,że na pleunum w 1948 wielbiła/eś lenina

Czyż jeszcze ktoś ma wątpliwości,że nasza prawica to hrabianka z szlachetynym(?) rodowodem, która nie musi być ani mądra, ani przyzwoita, ani nawet dobrze wychowana, że błądzi( czyt. chamem jest i komunistą) każdy kto woli od rozkapryszonej i niezbyt rozgarniętej harabianki - dobrze wykształconą, ładną choc nieco szorstka.. chłopkę i to z s l d!!!!!!
              TU Hrabianka omdlała.Pan miodowicz z brochwiczem pobiegi po "specjalne" Sole Trzeżwiące marki "Jarucka" - hrabianka odzyskała na chwilę świadomość i
              znów duch ją opuścił, bo krople były fałszywe...

• pepe95 Re: Włodzimierz Cimoszewicz nieumyślnie zataił .. 03.09.05, 11:14
            o ile sie orientuje w psychiatrii nie istnieje termi pomroczność jasna...wiec
            kulaw płot..
            a ta gra polityczna jest smieszna i motywacja kratyczna równiez...
            nara.
          • siekiera77 Re:brochwicz najlepiej wykształcony 03.09.05, 14:19
            na pytanie co go predystynuje do zajęcia się reformą służb
            odpowiedział,
            że czytał sporo literatury szpiegowskiej!!! :-)))
            (to było w telewizorze w latach 90)
        • platini1 czemu KOSZERNA nie pisze o BARCIKOWSKIM? 03.09.05, 10:07
          Przecież to Rzepa ujawniła i pisze, że Brochowicz jest doradcą Barcikowskiego!
          m.
        • wyborca2005 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 05.09.05, 10:09
          Nie wolno zapominać o tym, że Brochwicz jest przyjacielem Miodowicza, ale także
          doradcą Barcikowskiego. Te układy: rządzący służbami specjalnymi w przeszłości,
          obecnie i w przyszłości, nie są takie klarowne, jak to się niektórym
          prostolinijnym obywatelom wydaje. Ci, którzy są teraz, ustawiają się już pod
          przyszłe władze.
      • bladatwarz I co z tego? 03.09.05, 08:26
        Do sprawy Orlenu Jarucka nic nie wniosla.
        Cimoszewicza pogrzebal Stefaniuk z Komisji Etyki Sejmu a nie Jarucka.
        • dr.kidler Mychanizmy dzialania IV Rzeczpospolitej 03.09.05, 08:34
          Cie nie interesuja?
          Chyba ze w nich uczystniczysz,
          • bladatwarz To mechanizm WuCeta 03.09.05, 08:38
            dr.kidler napisał:

> Cie nie interesuja?
            > Chyba ze w nich uczystniczysz,

Nawet nie III RP, tylko ciezkiej, betonowej komuny!
            Obudz sie!
        • pereop Re: I co z tego? 03.09.05, 10:40
          Tylko że Cimoszewicz ze sprawą Orlenu nic wspólnego nie miał...
          • bladatwarz Zarty? 03.09.05, 11:01
            Podjal decyzje o likwidacji Ciechu.
            Wywalil z rynku polska dlugoletnia firme i wpuscil obca spolke na polski rynek.
            Bajki wpisuj na forach dla mniej zorientowanych, albo stenogramy sobie poczytaj.
            Komisja dala WuCetowi mozliwosc nieprzerwanej swobodnej wypowiedzi!
            • pereop Re: Zarty? 03.09.05, 11:10
              bladatwarz napisała:

> Podjal decyzje o likwidacji Ciechu.

no i?

> Wywalil z rynku polska dlugoletnia firme i wpuscil obca spolke na polski
              rynek.
              > Bajki wpisuj na forach dla mniej zorientowanych, albo stenogramy sobie
              poczytaj

to dlaczego komisja nie chcę mu w związku z tym postawić zarzutów?
              • bladatwarz Re: Zarty? 03.09.05, 11:45
                Na rzie nie ma stanowiska komisji.
                Powolujesz sie pewnie na wypowiedzi Giertycha a on jest tylko jednym z czlonkow
                Komisji. Nie sadze by po przesluchaniu Cimoszewicza i wyjasnieniu kulis
                likwidacji Ciechu (a to on byl za to odpowiedzialny, nie Oleksy) zarzut sie nie
                pojawil.
                Maciarewicz i Wassermann jasno sie wyrazali, ze udzial WuCeta w aferze
                orlenowskiej byl znaczny. Do tego tajne spotkania w sprawie MOdrzejewskiego.
                sadze, ze stonowane stanowisko Giertycha to jedynie gra.
          • maskazorro Re: I co z tego? 03.09.05, 11:02
            > Tylko że Cimoszewicz ze sprawą Orlenu nic wspólnego nie miał...
            >

Oczywiście, że nie:
            - to że spółka J&S zwiększyła kilkukrotnie swoje obroty, gdy był premierem to
            czysty przypadek,
            - to, że kupił akcje dla córki(???), prawdopodobnie z naruszeniem prawa i
            warunków emisji - to brudna kampania,
            - akcje sprzedał na podstawie astrologicznych wróżb, a nie jak niektórzy
            insynuują po informacji że zatrzymają prezesa i zbieżnośc dat to tylko zbieg
            okoliczności
            - a to że "nieświadomie zataił" parę nieistotnych akcji (w końcu co to jest 0,5
            mln) to przecież tylko pomyłka, która może się przytrafic każdemu (spróbujcie
            nieświadomie zataic jakiś dochód w US) i nie będzie mu jakiś pionek z Komisji
            Etyki uwagi zwracac bo on jest panisko i niech się KE od...chrzani

Po prostu ponadstandardowo uczciwy kandydat nie miał zupełnie nic wspólnego z
            Orlenem. Ręce precz od ponadstandardowo uczciwego kandydata i jego szeregowego
            marszałka.
            • pereop Re: I co z tego? 03.09.05, 11:13
              cytuję za wywiadem z Romanem Giertychem w Radiu TOK FM
              serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2882609.html
              Dorota Gawryluk: A Włodzimierz Cimoszewicz?

Roman Giertych: W moim przekonaniu nie znaleźliśmy dowodów, które by go mogły
              postawić przed Trybunał Stanu, czyli sytuacji w której ktoś zarzuciłby mu
              przestępcze działanie w ramach swojej funkcji ministerialnej. Natomiast nie mam
              najmniejszych wątpliwości, że te działania pana Włodzimierza Cimoszewicza,
              które zmierzały do ukrycia faktu posiadania akcji PKN Orlen to jest sprawa
              kryminalna, ale w odniesieniu do działań prokuratury, a nie komisji śledczej,
              czy Trybunału Stanu.
              • maskazorro Re: I co z tego? 03.09.05, 11:20
                pereop napisał:

> cytuję za wywiadem z Romanem Giertychem w Radiu TOK FM
                > serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2882609.html
                > Dorota Gawryluk: A Włodzimierz Cimoszewicz?
                >
                > Roman Giertych: W moim przekonaniu nie znaleźliśmy dowodów, które by go mogły
                > postawić przed Trybunał Stanu, czyli sytuacji w której ktoś zarzuciłby mu
                > przestępcze działanie w ramach swojej funkcji ministerialnej. Natomiast nie mam
                >
                > najmniejszych wątpliwości, że te działania pana Włodzimierza Cimoszewicza,
                > które zmierzały do ukrycia faktu posiadania akcji PKN Orlen to jest sprawa
                > kryminalna, ale w odniesieniu do działań prokuratury, a nie komisji śledczej,
                > czy Trybunału Stanu.
                >

I co z tego wynika?
                Chyba tylko tyle że nie postawią Go przed trybunałem stanu (nie będzie takiego
                wniosku) a nie "że nie miał nic wspólnego z Orlenem" - tak jak napisałes
                • pereop Re: I co z tego? 03.09.05, 11:28
                  Przeczytaj cały wywiad - przed trybunał stanu mają pójść odpowiedzialni za
                  AFERĘ ORLENU (nieważne czy słusznie czy nie) - Cimoszewicz nie miał nic
                  wspólnego z tą aferą. Zresztą jakbyś słuchał wypowiedzi członków komisji to
                  nikt się tej wersji już nie trzyma...tylko na forum jeszcze tego nie zauważyli
                  i ciągle są powtarzane te same zarzuty ;)

Giertych jasno sformułował o co oskarżył Cimoszewicza...sprawa wylądowała w
                  prokuraturze a efekt zapewne większość osób na tym forum zna.
                  • maskazorro Re: I co z tego? 03.09.05, 11:50
                    pereop napisał:

> Przeczytaj cały wywiad - przed trybunał stanu mają pójść odpowiedzialni za
                    > AFERĘ ORLENU (nieważne czy słusznie czy nie) - Cimoszewicz nie miał nic
                    > wspólnego z tą aferą. Zresztą jakbyś słuchał wypowiedzi członków komisji to
                    > nikt się tej wersji już nie trzyma...tylko na forum jeszcze tego nie zauważyli
                    > i ciągle są powtarzane te same zarzuty ;)

Cimoszewicz był wezwany przed Komisję, jako były premier w trakcie którego
                    rządów J&S znacznie zwiększył swój udział w rynku. Komisja po przesłuchaniu (co
                    zresztą nie było proste w przypadku stawiającego się ponad prawem WC)
                    stwierdziła, że nie ma podstaw do postawienia zarzutów.
                    I nie zgodzę się, że nie miał nic wspólnego, bo jako były premier i minister SZ
                    w rządzie Millera MUSIAŁ się stykac z tą sprawą. Chyba, że jako ministra nie
                    interesowało go wogóle bezpieczeństwo kraju, co też nie świadczy na jego korzyśc.
                    W między czasie wyszły także na jaw inne "nieścisłości", które przesłano do
                    prokuratury.

> Giertych jasno sformułował o co oskarżył Cimoszewicza...sprawa wylądowała w
                    > prokuraturze a efekt zapewne większość osób na tym forum zna.

Oczywiście efekt był znany jeszcze przed złożeniem wniosku, dziwnym trafem
                    "formalne pomyłki", "nieświdome zatajenia" itp nigdy nie znajdują posłuchu u
                    prokuratora, który umożył śledztwo w iście ekspresowym tempie.
                    • pereop Re: I co z tego? 03.09.05, 12:01
                      Stykać pewnie się stykał - ale jak sam napisałeś - nie ma podstaw do
                      postawienia zarzutów...a skoro nie ma podstaw to znaczy, że nie ma
                      przestępstwa :)

Koniec kropka :)

> Oczywiście efekt był znany jeszcze przed złożeniem wniosku, dziwnym trafem
                      > "formalne pomyłki", "nieświdome zatajenia" itp nigdy nie znajdują posłuchu u
                      > prokuratora, który umożył śledztwo w iście ekspresowym tempie.

Równie ekspresowo umorzono Kaczyńskiemu ;))
                      • maskazorro Re: I co z tego? 03.09.05, 12:11
                        > Stykać pewnie się stykał - ale jak sam napisałeś - nie ma podstaw do
                        > postawienia zarzutów...a skoro nie ma podstaw to znaczy, że nie ma
                        > przestępstwa :)
                        >
                        > Koniec kropka :)

Co nie znaczy że nie miał nic wspólnego z Orlenem jak napisałes, a czy są
                        podstawy do postawienia zarzutów to niech zdecyduje komisja.
                        • pereop Re: I co z tego? 03.09.05, 20:06
                          > Co nie znaczy że nie miał nic wspólnego z Orlenem jak napisałes,

pewnie tyle samo co kilkudziesięciu innych ministrów którzy mieli kontakt z tą
                          firmą

a czy są
                          > podstawy do postawienia zarzutów to niech zdecyduje komisja.

przecież powiedzieli, że nie ma ;))
                          • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 04.09.05, 00:37
                            pereop napisał:

> > Co nie znaczy że nie miał nic wspólnego z Orlenem jak napisałes,
                            >
                            > pewnie tyle samo co kilkudziesięciu innych ministrów którzy mieli kontakt z

> firmą
                            >
                            > a czy są
                            > > podstawy do postawienia zarzutów to niech zdecyduje komisja.
                            >
                            >
                            > przecież powiedzieli, że nie ma ;))
                    • uchachany Dobry jesteś, <maskazorro> - bardziej 03.09.05, 14:18
                      giertychiczny, niż Giertych, bardziej wasserrmański niż Wassermann i bardziej
                      macierewiczowski niż Macierewicz! Spodziewasz się może z tego tytułu jakichś
                      profitów po wyborach...?
                      • golota20 Re: Dobry jesteś, <maskazorro> - bardziej 03.09.05, 20:50
                        uchachany napisał:

> giertychiczny, niż Giertych, bardziej wasserrmański niż Wassermann i bardziej
                        > macierewiczowski niż Macierewicz! Spodziewasz się może z tego tytułu jakichś
                        > profitów po wyborach...?

Umie trzymac fason maska zorro..
                        Stara sie byc kompetentym wyjasni , jak bybyl rzecznikiem calej prawicy...

Gertych i inni w komisji maja swoich obroncow..

Komisja jest tylko potrzebna _TYLKO jako polskie SZOL.
                        O tym kazdy srednio rozgarniety polak wie.

To sie najprawdopodownie przyjmie na dalsze lata..

jak nie ma pracy i perspektyw na najblizsze lata .
                        To igrzyska sa potrzebne.....
                        Cieszmy sie igrzyskami.
                        a do komisji miejmy dystans.....

Prasa ,TV i radio jest zainteresowana aferami ,komisjami, skandalami.Tylko nie
                        losami POLAKOW zyjacymi na skraju ubustwa.

O tym najmnjej sie pisze bo z tego nie ma korzysci . biedak i bezrobotny co
                        moze zaoferowac dla mediow.
                        NO co dokladnie moze...
                        • uchachany KIEDY LUD ZĘBAMI ZGRZYTA 04.09.05, 02:20
                          wskutek braku spyży w pyskach -
                          to zadaniem polityka
                          jest urządzić mu igrzyska!
      • platini1 czemu KOSZERNA nie pisze o BARCIKOWSKIM? 03.09.05, 09:55
        Przecież to Rzepa ujawniła i piszą, że Brochowicz jest doradcą Barcikowskiego...
        m.
        • ksiundz To dobrze, że Wyborna nie pisze o Barcikowskim - 03.09.05, 10:10
          zwraca w ten sposób uwagę na istotny niuans tej sprawy :))))))
        • bladatwarz Re: czemu KOSZERNA nie pisze o BARCIKOWSKIM? 03.09.05, 10:14
          Bo to sie kloci z tym, ze byl w rzadzie AWS u negatywnego bohatera - Buzka.
      • refleksyjny pułkownik Miodowicz 03.09.05, 12:58
        julko napisał: To nie chodzi o Jarucką.

Nienawiść wyżarła ci szare komórki
      • szatan33 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 17:15
        Jesteś wyjątkową idiotką skoro nie potrafisz zrozumieć wyjątkowości tej sprawy.
        Nawet uczeń szkoły podstawowej powiązałby fakty fałszerstw i nagonkę na
        Cimoszka. Łatwość z jaką oszołom Miodowicz przedstawił fałszywkę z
        upoważnieniem mediom świadczy albo o poziomie wiedzy oszołoma albo wiedząc o
        tym, że dokument jest fałszywy za wszelką cenę stara się zdeprecjonować
        Cimoszka. Ale przecież o to chodzi. Można kogoś opluć czy obrzucić błotem a
        potem powiedzieć przepraszam. Ale czy człowiek z twoją inteligencją potrafi to
        zrozumieć? Wątpię.
        • alfredkujot Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 18:03
          szatan33 napisała:

> Jesteś wyjątkową idiotką skoro nie potrafisz zrozumieć wyjątkowości tej
          sprawy.

Jak nazwac takiego kogos jak ty ? jak sie zwracasz gnoju do kobiety ?
          >
          > Nawet uczeń szkoły podstawowej powiązałby fakty fałszerstw i nagonkę na
          > Cimoszka. Łatwość z jaką oszołom Miodowicz przedstawił fałszywkę z
          > upoważnieniem mediom świadczy albo o poziomie wiedzy oszołoma albo wiedząc o
          > tym, że dokument jest fałszywy za wszelką cenę stara się zdeprecjonować
          > Cimoszka. Ale przecież o to chodzi. Można kogoś opluć czy obrzucić błotem a
          > potem powiedzieć przepraszam. Ale czy człowiek z twoją inteligencją potrafi
          to
          > zrozumieć? Wątpię.

Gdzie sa kwity -przelewy -skad mial kase cimoszewicz ?
          Czy napewno kupil akcje czy "dostal" ?
          • golota20 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 21:18
            alfredkujot napisał:

> szatan33 napisała:
            >
            > > Jesteś wyjątkową idiotką skoro nie potrafisz zrozumieć wyjątkowości tej
            > sprawy.
            >
            > Jak nazwac takiego kogos jak ty ? jak sie zwracasz gnoju do kobiety ?
            > >
            > > Nawet uczeń szkoły podstawowej powiązałby fakty fałszerstw i nagonkę na
            > > Cimoszka. Łatwość z jaką oszołom Miodowicz przedstawił fałszywkę z
            > > upoważnieniem mediom świadczy albo o poziomie wiedzy oszołoma albo wiedzą
            > c o
            > > tym, że dokument jest fałszywy za wszelką cenę stara się zdeprecjonować
            > > Cimoszka. Ale przecież o to chodzi. Można kogoś opluć czy obrzucić błotem
            > a
            > > potem powiedzieć przepraszam. Ale czy człowiek z twoją inteligencją potra
            > fi
            > to
            > > zrozumieć? Wątpię.
            >
            > Gdzie sa kwity -przelewy -skad mial kase cimoszewicz ?
            > Czy napewno kupil akcje czy "dostal" ?

Jestes aktywny ale malo konkretny. popraw sie bo moje niusy czytaja twoi
            przelozeni..
            mozesz nie dostac premi . za dzisiejszy dzien....
            jak slabo bedziesz bronil TUSKA...
            tak mysle ze tuska

tuska trzeba bronic to chlopiec w potrzebie....
            badz ludzki i bron Tow. w potrzebie.
            • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJEE? 04.09.05, 00:38
    • wyborca2005 Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 07:14
      Więc to jest ten znajomy lekarz, o którym opowiadał poseł Miodowicz. Na pewno
      ci wybitni specjaliści po wyborach zostaną wysokimi funkcjonariuszami aparatu
      bezpieczeństwa państwa.
      • zygmunt55 Chłopcy szykują sie do skoku i nie wytrzymali... 03.09.05, 08:29
        ...szykują sie do skoku na stanowiska i nerwy puściły - a jak ten Cimoszewicz
        wygra? A to chłopcy z tej samej paczki: Rokita, Miodowicz, Brochwicz...
        No dwóch pułkwników, a Rokita z buławą w tornistrze.
      • uchachany Oczywiście, ze zostaną. Tak jak i Pani Jarucka 03.09.05, 14:25
        zostanie wynagrodzona za swoje usługi wymarzona placówką dyplomatyczną - co
        prawda zapewne nie bliżej niż w Burkina Faso, bo w lewackiej i zgniłej UE
        raczej akredytacji nie dostanie :-))!
        • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJEE? 04.09.05, 00:39
          uchachany napisał:

> zostanie wynagrodzona za swoje usługi wymarzona placówką dyplomatyczną - co
          > prawda zapewne nie bliżej niż w Burkina Faso, bo w lewackiej i zgniłej UE
          > raczej akredytacji nie dostanie :-))!
          Brochwicz:
          "Jestem prawnikiem, przyszła do mnie kobieta i udzieliłem jej pomocy zgodnie z
          obowiązującym w Polsce prawem - powiedział w sobotę PAP Brochwicz. - Dzięki
          zeznaniom tej kobiety wyszły na jaw machinacje pana Cimoszewicza. Nie ma żadnej
          prowokacji w przyprowadzeniu przed komisję świadka, który zeznał prawdę".
    • smok5 Czerwony buc na dopingu. 03.09.05, 07:16
      Towarzysz cimoszenko otrzymuje wspomaganie między innymi spolegliwej
      prokeratury i jak zawsze "niezawodnych" dziennikarzy od adasia. Obawiam się
      tylko,że kontrola antydopingowa wyborców skaże tego buca cimoszenkę na
      dożywotnia dyskwalifikację i resocjalizację wśród żubrów.
      • interaktywny Re: Forum to smietnik 03.09.05, 09:33
        Chlopakow od adasia strasznie wku...a forum hehe .
        Twierdza ze ten internet to nawet jest fajny tylko ludzie nie wiedza
        co dla nich jest dobre .

"Ludzie wpisują zagadkę "kto to powiedział" i cytat. Od razu znajduje się
        zwycięzca quizu - To Cimoszewicz! - Bo to komuch - dopisują kolejni.

Tak działa internet, wspaniałe narzędzie komunikacji, edukacji i demokracji,
        ale też wielki śmietnik i królestwo bzdury i złych intencji."

Ach ci ludzie , psuja nam biznes z komuchami hehe .

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2899074.html
        • uchachany No proszę - psują biznes z komuchami, a "chłopaki 03.09.05, 14:29
          od Adasia" pozwalają dzielnym internautom to demaskować? Jacyś masochiści
          chyba, albo co?
      • gcz5 Re: Czerwony buc na dopingu. 03.09.05, 09:51
        Widzę jak wy wszyscy co podobnie piszecie chcecie tego cimoszkę utopić w
        szklance wody. Według was bieg zdarzeń powinien się rozwijać tak jak wy sobie
        ułożyliście swój szatański scenariucz. Jak zdarzenia układają się nie po waszej
        myśli to według was wina czerwonych,komuchów i czort wie kogo jeszcze. Od
        czytania tych waszych wypocin chce mi się żygać i zrobię to na was.
        • ksiundz Ileż ofiar ma na sumieniu FK GW ! - nie dość, że 03.09.05, 10:07
          publikuje się tutaj przemówienia na plenum KC jakiś tam komuszych klonów to
          przyprawia o torsję szlachetnych adwersarzy.
          Jest na sali doktor z apteczką z ABW ? :))))

> Widzę jak wy wszyscy co podobnie piszecie chcecie tego cimoszkę utopić w
          > szklance wody. Według was bieg zdarzeń powinien się rozwijać tak jak wy sobie
          > ułożyliście swój szatański scenariucz. Jak zdarzenia układają się nie po
          waszej
          >
          > myśli to według was wina czerwonych,komuchów i czort wie kogo jeszcze. Od
          > czytania tych waszych wypocin chce mi się żygać i zrobię to na was.
      • golota20 Re: Czerwony buc na dopingu. 03.09.05, 21:28
        smok5 napisał:

> Towarzysz cimoszenko otrzymuje wspomaganie między innymi spolegliwej
        > prokeratury i jak zawsze "niezawodnych" dziennikarzy od adasia. Obawiam się
        > tylko,że kontrola antydopingowa wyborców skaże tego buca cimoszenkę na
        > dożywotnia dyskwalifikację i resocjalizację wśród żubrów.

tylko malolat tak moze pisac moje wspolczucie ..
        Dla smoczka.
    • ksiundz Brochwicz jest doradcą Barcikowskiego ! ciekawy 03.09.05, 07:16
      splot przypadkowych zbiegów okoliczności jak to mawia Oleksy :))
      • ksiundz Ale o tym pewnie Gazetka Wybiórczo nie informuje 03.09.05, 07:18

• maaac kim jest Brochowicz? 03.09.05, 08:09
          Rada Programowa PO:
          Przewodniczący Rady Programowej PO:
          Skład Zespołu Ogólnego
          (...)
          Wojciech Brochwicz
          radca prawny, właścicielkancelarii prawniczej, b. wiceminister Spraw
          Wewnętrznych
          www.po.org.pl/index2.php?sub=ludzie&kat=radaprogramowa&osoba=1719
          Czyli wtyka PO u komuchów czy komuchów u PO? Działa jednocześnie na dwa fronty?
          PO to zamaskowana komórka komuchów? Komuchy to zamaskowana komórka PO?
          Człowiek służb specjalnych który robi na dwa fronty?
          Robi się coraz bardziej ciekawie....
          • ksiundz Dobre - jakże zawiłe są ścieżki naszej kasy polity 03.09.05, 08:17
            cznej :)))

> PO to zamaskowana komórka komuchów? Komuchy to zamaskowana komórka PO?
            > Człowiek służb specjalnych który robi na dwa fronty?
            > Robi się coraz bardziej ciekawie....
            • henryk.log Dobre - jakże zawiłe są ścieżki naszej kasy POlit. 03.09.05, 08:33
              to już "Wszyscy ludzie Prezydenta"??
              Pułkownicy:
              Konstanty Miodowicz s. Alfreda; Wojciech Brochwicz...
              • henryk.log Re: Dobre - jakże zawiłe są ścieżki naszej kasy P 03.09.05, 08:35
                Sorry! ksiundz:-).
                Zapomniałem! więc Pozdrawiam:-)
              • ksiundz Nie wszyscy, najważniejszym jest Cimoszewicz - 03.09.05, 09:31
                to jego osoba promuje nowego Prezia :))))
          • bladatwarz Doradca Barcikowskiego!!!!!!!!!! 03.09.05, 08:57

• maaac Re: Doradca Barcikowskiego i PO !!!!!!!!!!!!!! 03.09.05, 09:18
              Jak w temacie. Jakoś wszyscy zapominają o tym "i".
              Raz tylko Barcikowski, raz tylko PO, a to "i" jest najdziwniejsze.
              • bladatwarz Re: Doradca Barcikowskiego!!!!!! :) 03.09.05, 09:27
                Tu wszyscy pisza, ze on z PO a zapominaja , ze on kolega Barcikowskiego z ABW jest.
                :))))
                • maaac i PO i Barcikowskiego!!!! i ciekawe kogo jeszcze? 03.09.05, 17:59
                  wszyscy? myślałem że tylko GW a reszta to na FK usilnie poprawia
                  z kolei Rzepa słusznie napisała o Barcikowskim, a przemilczała PO

Czyli jakoś tak wychodzi że półprawdy są ostatnio modne we wszystkich
                  kręgach. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • ksiundz Doradca Barcikowskiego i PO, hmm a w odwodzie 03.09.05, 09:34
                jeszcze Kapciowy od Bolka. "Ciemno" zaczynam wodzieć koalicjię POPiS
              • jassek Re: Doradca Barcikowskiego i PO !!!!!!!!!!!!!! 03.09.05, 23:24
                Spytaj Barcikowskiego, czy Brochwicz jest jego doradcą. A swoją drogą - dlaczego
                faceci, którzy powinni być szczególnie wyczuleni na prawo notorycznie grzeszą
                zaniedbaniem? Najpierw as wywiadu i gestapo Konstanin Honigmann syn Freda drze
                ryja wniebogłosy, że oto Kumoszka skłamał w sprawie akcji Orlenu, ale nie
                wpadnie na pomysł, żeby sprawdzić autentyczność dokumentu, nie interesuje go
                jaka jest data na upoważnieniu, potem (przed przesłuchaniem Jaruckiej) ogłasza
                się w gazecie Brauchvitz, który anonsuje, że to on Jarucką skierował do
                Honigmanna i POdaje szczygóły, żeby ta wiedziała, co mówić w prokuraturze, a na
                koniec jeszcze Rzepa podaje, że Brauchvitz jest doradcą Bartzikovsy'ego, nie
                pytając o to jego samego. Kunsztowna intryga godna Goebbelsa. Sieg Heil!
            • ksiundz Doradca Barcikowskiego !!!- Hans Kloss by tego nie 03.09.05, 09:32
              wymyślił, i znów życie przerosło kabaret :)))
              • bladatwarz Re: Doradca Barcikowskiego !!!- Hans Kloss by teg 03.09.05, 10:15
                E tam przeroslo.
                Jeszcze nie przeroslo!
                Wez pod uwage, ze zostalo pare tygodni do wyborow!
                • ksiundz Dlatego trenuję, żeby się zajadów nie nabawić :))) 03.09.05, 13:47
                  > E tam przeroslo.
                  > Jeszcze nie przeroslo!
                  > Wez pod uwage, ze zostalo pare tygodni do wyborow!
          • jasiuf Pogięło ? 03.09.05, 09:35
            > Czyli wtyka PO u komuchów czy komuchów u PO? Działa jednocześnie na dwa fronty?

Wyście się jakiś badziewnych gazetek naczytali.
            Wszędzie weszycie spiski. We wszystkim szukacie drugiego dna.

Jeśli dwóch gości z tej samej parti ze sobą gada, to wiadomo - spisek.
            Jeśli przydybią na rozmowie z dwu różnych partii, to też wiadomo - spisek.
            Jeśli napiszą o kimś dobrze w GW - spisek, jeśli źle - też spisek.

Dla Was informacja w jakim sklepie kto robi zakupy, jakie pije mleko, jaki ma
            numer buta, itd.. itp... też by wystarczyły, żeby snuć szpiegowskie opowieści.

Jarucka (baba mało rozgarnięta skoro się w to wpakowała za to chorobliwie
            ambitna) chciała ukarać Cimoszewicza. Brochwicz przekazał to Miodowiczowi bo się
            po prostu znają (miał z tym iść do Cimoszewicza ?). Miodowicz sprawę upublicznił
            - bo czemu nie - miał ukrywać fakty kompromitujące jego przeciwników
            politycznych ? Wszyscy (z wyjątkiem Jaruckiej) zachowali się w miare racjonalnie.

Oczywiście należy domniemywać, że Miodowicz wiedział, ze rewelacje Jaruckiej
            mają gliniane nogi. A może pośpiech i podniecenie wywołały u niego pomrocznośc
            jasną ? Jakie to ma znaczenie ? Tak naprawdę Miodowicz tylko popchnął mały
            kamyk, a resztę zrobiła powszechna histeria w mediach i ludzkich głowach. Kawał
            złej roboty wykonał też Cimoszewicz i Nałęcz. Mogliby od razu łeb ukręcić
            sprawie gdyby na początku podali logiczne wyjaśnienie, nie zmieniali wersji co
            pare godzin i nie bawili się w wojny słowne (to głównie wina Nałęcza - on chyba
            ma za zadanie udupić Cimoszewicza ?).

IMHO przeceniacie naszych polityków. Sądzicie, że to co się działo to był
            zaplanowany i wyreżyserowany spektakl. A moim zdaniem - jak zwykle - oglądaliśmy
            festiwal głupoty i niekompetencji. To te igrzyska zamiast chleba :)
            • bladatwarz Re: Pogięło ? 03.09.05, 09:59
              Wez pod uwage, ze sprawe Jaruckiej do granic mozliwosci rozdmuchala GW.
              A sprawa Brochwicza pracujacego u Barcikowskiego, ktory podstawia czlonkowi
              komisji jakas lewa panne jest co najmniej dziwna.
              Chodzilo o to, zeby skomrpomitowac do cna komisje orlenowska.
              Ale to nic nie da.
              Nad raportem bedzie glosowac juz nowy sejm.
              Czerwoni pojda siedziec.
              A kilkudziesieciu spraw w sprawie mafi paliwowej i przekretow politykow SLD z
              prokuratur nikt juz nie wycofa.
              • jasiuf Re: Pogięło ? 03.09.05, 10:38
                bladatwarz napisała:

> Wez pod uwage, ze sprawe Jaruckiej do granic mozliwosci rozdmuchala GW.

Nnnnoooo nie czytam systematycznie wszystkich gazet lub czasopism :) więc głowy
                nie dam sobie uciąc, ale o ile się nie mylę sprawą Jaruckiej z równą gorliwością
                zajmowały sie wszyststkie media. I to bynajmniej nie z powodów politycznych
                tylko ze zwykłej, zdrowej dziennikarskiej kalkulacji - nic tak nie podnosi
                nakłdu jak hucpa, w której ludzie ze świecznika obrzucają się błotem.

Argument jakoby GW rozdmuchała sprawę jest chybiony. Równie dobrze mógłbyś o to
                oskarżyć dowolną gazetę w Polsce.

> A sprawa Brochwicza pracujacego u Barcikowskiego, ktory podstawia czlonkowi
                > komisji jakas lewa panne jest co najmniej dziwna.

A to znowu manipulacje:
                1. Jakie ma znaczenie, że Brochwicz pracujace u Barcikowskiego ?
                2. Co to znaczy podstawia lewą pannę
                - Brochwicz sprokurował Jarucką ?
                - Chciał ośmieszyć Miodowicza ?

Jeszcze troche a znowu się dowiemy, że za wszystkim stoją żydzi, masoni i cyklisci.

Brochwicz i Miodowicz jako członkowie PO w oczywisty sposób (absolutnie
                nieideologiczny - chodzi o zwykły interes wyborczy) musieli sprawę upublicznić.
                Nikt na ich miejscu nie omieszkałby nie skorzystać z takiej okazji. To że
                Jarucka okazała się oszustką źle o nich świadczy - albo są niekompetentni, albo
                mało uczciwi (a pewno jedno i drugie :)) Ale oni Jaruckiej nie stworzyli. Oni
                tylko wykorzystali sytuacje. Bład popełnił Cimoszewicz - jak już otacza sie
                miernotami i karierowiczami to nie powinien ich odtrącać - nie ma nic gorszego
                niż urażona chora ambicja :)

> Chodzilo o to, zeby skomrpomitowac do cna komisje orlenowska.
                > Ale to nic nie da.
                > Nad raportem bedzie glosowac juz nowy sejm.
                > Czerwoni pojda siedziec.
                > A kilkudziesieciu spraw w sprawie mafi paliwowej i przekretow politykow SLD z
                > prokuratur nikt juz nie wycofa.

Siedzieć pójda płotki, a reszta sie wywinie.
                Ważniejsze od karania złodzei wykorzystujących okazje (bo tych nigdy nie
                zabraknie) jest niestwarzanie takowych. System koncesyjny, skomplikowany system
                podatkowy, etc... zawsze będą rodzic patologie.
                • ksiundz Posadka u Barcikowskiego jest ważna bo kompletnie 03.09.05, 13:52
                  dyskwalifikuje Brochwicza, pomijając fakt że zbyt duży to zbieg okoliczności iż
                  to on właśnie przyprowadził Jarucką :)))

Natomiast z poniższym zgodzam się w całej rozciągłości:

>Ale oni Jaruckiej nie stworzyli. Oni
                  > tylko wykorzystali sytuacje. Bład popełnił Cimoszewicz - jak już otacza sie
                  > miernotami i karierowiczami to nie powinien ich odtrącać - nie ma nic gorszego
                  > niż urażona chora ambicja :)
    • jm19 Cimoszewicz brnie dalej w draństwie!!! 03.09.05, 07:25
      No i widzicie Drodzy Państwo - sprawa jest czysta jak łza!

1.
      Zarówno Miodowicz jak też Brochwicz, to ludzie nieskazitelni. Cimoszewicza,
      Nałęcza oraz Piekarską dzielą od nich lata świetlne.

2.
      Ten koszmarny Cimoszewicz powinien teraz publicznie przeprosić panią Jarucką
      oraz wpłacić na cele społeczne przynajmniej 100000,- zł, nie mówiąc już o
      rezygnacji z kandydowania w wyborach prezydenckich.
      Powinien być dodatkowo zamknięty w jakimś odosobnieniu (najlepiej na wsi).
      Jak temu facetowi nie wstyd być taką flanelą? Jak on może jeszcze uczciwym
      ludziom spojrzeć w oczy?

3.
      Na temat tego koszmarnego Nałęcza (podobno profesor) w ogóle się nie
      wypowiadam, gdyż obraża to moją godność.
      Goebbels mógł by u niego być co najwyżej skromnym praktykantem!
      Bezczelność, arogancja, komunistyczna buta i ta chorobliwa wesołkowatość
      (głupkowaty uśmiech) napawają mnie prawdziwą odrazą!
      Powinien mieć on ustawowy zakaz zbliżania się do młodzieży na odległość
      mniejszą niż 10000 km (słowa z jego wypowiedzi na temat pana Miodowicza)!
      • erg_samowzbudnik Re: Cimoszewicz brnie dalej w draństwie!!! 03.09.05, 07:41
        jm19 napisał:

> No i widzicie Drodzy Państwo - sprawa jest czysta jak łza!
        >
        > 1.
        > Zarówno Miodowicz jak też Brochwicz, to ludzie nieskazitelni. Cimoszewicza,
        > Nałęcza oraz Piekarską dzielą od nich lata świetlne.
        >
        > 2.
        > Ten koszmarny Cimoszewicz powinien teraz publicznie przeprosić panią Jarucką
        > oraz wpłacić na cele społeczne przynajmniej 100000,- zł, nie mówiąc już o
        > rezygnacji z kandydowania w wyborach prezydenckich.
        > Powinien być dodatkowo zamknięty w jakimś odosobnieniu (najlepiej na wsi).
        > Jak temu facetowi nie wstyd być taką flanelą? Jak on może jeszcze uczciwym
        > ludziom spojrzeć w oczy?
        >
        > 3.
        > Na temat tego koszmarnego Nałęcza (podobno profesor) w ogóle się nie
        > wypowiadam, gdyż obraża to moją godność.
        > Goebbels mógł by u niego być co najwyżej skromnym praktykantem!
        > Bezczelność, arogancja, komunistyczna buta i ta chorobliwa wesołkowatość
        > (głupkowaty uśmiech) napawają mnie prawdziwą odrazą!
        > Powinien mieć on ustawowy zakaz zbliżania się do młodzieży na odległość
        > mniejszą niż 10000 km (słowa z jego wypowiedzi na temat pana Miodowicza)!

Rozumiem ,że to ironia.
      • zibi1010 JM - JAK ROZUMIEM LICZBA "19" TO TWOJE IQ!!! 03.09.05, 08:26
        • jm19 Re: JM - JAK ROZUMIEM LICZBA "19" TO TWOJE IQ!!! 03.09.05, 09:51
          Niczego niestety nie rozumiesz.
          Nawet prokurator by cię nie zrozumiał.
          Nie jestem sympatykiem PO, ale cała ta plotkarsko-spiskowa dysjusja zupełnie
          mija się z celem.
          1.
          Cimoszewicz jest kłamcą i przynajmniej 4-krotnym krętaczem - to fakt.

2.
          doszukiwanie sie tutaj spisku PO, to kompletny nonsens.

3.
          Czepianie się komisji ds Orlenu, to kolejny idiotyzm.
          Nie było w sejmie komisji, której rzucano by takie kłody pod nogi (Cimoszewicz,
          prezydentowa, prezydent, Kulczyk, Klub Krakowskiego Przedmieścia, Celiński itd,
          itp.).
          Dziwię się, że ci ludzie jeszcze próbują coś robić w tej śmierdzącej sprawie.

4.
          Wychwala się komisję do sprawy Rywina, która niczego nie zrobiła (poza
          wylansowaniem tej miernoty Rokity i tego nielojalnego faceta Nałęcza), a
          niszczy komisję ds Orlenu, która ukazała przrażający stan świadomości elit
          politycznych oraz nieprawdopodobną deprawację i korupcję.

5.
          Nie martw się biedaku o moje IQ.
          W odróżnieniu od ciebie staram się myśleć, a ty jesteś przesiąknięty poziomem
          argumentacji oraz jadem, które dominują na tym forum.
          Twoje monosylaby, są na poziomie faceta z niepełną podstawówką z okresu PRL-
          owskiej zagęszczonej komunistycznej mitologii.

Podejrzewam, że jesteś ze sztabu wyborczego tego krętacza i czerwonego pająka -
          towarzysza Cimoszewicza. Szczere wyrazy współczucia.
    • zambro Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 07:27
      Czyżby ta sama para Brochwicz - Miodowicz przed kilkunastu laty "załatwiła"
      prezydenckich ministrów braci Kaczyńskich? Zaczyna mi się tu nie podobać
      prezydent Wałęsa i jego nowy "podopieczny" Donald Tusk. Ciekaw jestem kiedy to
      wykorzystają bliźniaki. A w stronę zespołu Brochwicz- Miodowicz-Tusk - Wałęsa
      należy zacytować stare ludowe pzysłowie: "Kto pod kim dołki kopie..."
    • hepik1 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 07:32
      To takie wzruszające...męska przyjaźń między dwoma pułkownikami z PO.
      Po powrocie na stanowiska w służbach w wyniku wygranych wyborów rokuje jak
      najlepiej;)
      • ksiundz To trójkąt: z Barcikowskim od Cimokwasa :))))))))) 03.09.05, 07:35

• taziuta Re: To trójkąt: z Barcikowskim od Cimokwasa :)))) 03.09.05, 07:49
          Dzień Dobry. Tak od rana walczysz o wygraną sprawę?
          I tak ci twoi będą rządzić przez następne 4 lata :-(
          A co do trójkąta, to jak zwykle nie masz racji.
          Stanowisko doradcy szefa to przechowalnia dla ludzi z poprzedniego (i pewnie
          następnego) rozdania. Coś muszą robić kiedy ich formacja jest w opozycji.
          Tak więc Brochwicz nie jest żadnym człowiekiem Barcikowskiego, czy tym bardziej
          Cimoszewicza. Jak już to jest V kolumną w rozdaniu centro-lewicowym.
          Tak się mści elegancja SLD, która traktuje przeciwników politycznych w
          kulturalny sposób.
          A jak się powinno traktować przeciwników politycznych najlepiej pokazują ludzie
          Tuska i Kaczyńskiego, czyli Miodowicz i Wasserman, którzy ochoczo nagłośnili
          fałszywki, byle tylko dokopać Cimoszce.
          Zapytasz, jaki sposób traktowania przeciwnika jest najlepszy? - Skuteczny!
          A gnojenie Cimoszki przez komisję za pomocą fałszywek okazało się bardzo
          skuteczne - spójrz jak przyrosło Tuskowi :-)
          • ksiundz Jak zwykle mam rację - GW mnie w niej upewnia 03.09.05, 08:02
            pomijając tak "nieistotny" niuans jak Barcikowski. GW należy czytać
            jak "Trybunę Ludu", tzn. zwracać uwagę na to co zostało pominięte :)))
            Przechowalnia ? przechowalnią są rady nadzorcze spółek SP i samorządy. Nikt z
            tzw. "prawych", a zdrowych na umyśle, nie przechowywałby się u
            Barcikowskiego :))))))))

Dzień doberek natiuralmą :)))

Co do Cimokwasa - sam sobie dokopał zeznając tak a nie inaczej przed komisją.
            Jarucka to był już tylko deserek albo Belka ratunkowa dla Cimofilów. Coraz
            bardziej skłaniam się ku tej drugiej tezie. Zresztą to jest Belka o dwóch
            końcach :))))
            • taziuta Re: Ty naprawdę jesteś niewierzący :-( 03.09.05, 08:16
              ksiundz napisał:

> pomijając tak "nieistotny" niuans jak Barcikowski. GW należy czytać
              > jak "Trybunę Ludu", tzn. zwracać uwagę na to co zostało pominięte :)))
              > Przechowalnia ? przechowalnią są rady nadzorcze spółek SP i samorządy. Nikt z
              > tzw. "prawych", a zdrowych na umyśle, nie przechowywałby się u
              > Barcikowskiego :))))))))
              >

Ty naprawdę nie wierzysz w elegancję SLD? Śmieszy cię to?
              A to właśnie SLD wprowadziła w Sejmie zasadę parytetów. W wielu urzędach
              centralnych też pozostawiło wielu ludzi z poprzedniego rozdania (nie jak AWS-
              UW, które masowo wprowadziły w życie politykę TKM - Teraz K...wa My!)
              Zdaje się że to durne SLD samo uwierzyło prawicowej propagandzie, że jest jakąś
              postkomuną - czytaj pariasem, który musi zabiegać o względy prawicy (a nie o
              względy wyborców).
              No i mają te względy - patrz sposób potraktowania Cimki za pomocą fałszywek,
              czy spójrz na Zarząd TVP, jak prawica "elegancko" wymiksowała lewicę :-(
              • ksiundz Hmm, no cóż dla mnie faktycznie to pariasi z 03.09.05, 08:25
                pietnem Kaina.
                Więc się nie dogadamy bo mamy skrajnie odmienny sposób widzenia na udział
                PZPRowców w życiu publicznym naszego nieszczęśliwego kraju.
                Bez żartów - nie jestem i nigdy nie byłem zwolennikiem grubej krechy.

> Ty naprawdę nie wierzysz w elegancję SLD? Śmieszy cię to?
                > A to właśnie SLD wprowadziła w Sejmie zasadę parytetów.

Cokolwiek robią robią dla własnego interesu i ze strachu.
                • taziuta Na tym polega cywilizacja :-) 03.09.05, 08:41
                  ksiundz napisał:

> pietnem Kaina.
                  > Więc się nie dogadamy bo mamy skrajnie odmienny sposób widzenia na udział
                  > PZPRowców w życiu publicznym naszego nieszczęśliwego kraju.
                  > Bez żartów - nie jestem i nigdy nie byłem zwolennikiem grubej krechy.
                  >
                  > > Ty naprawdę nie wierzysz w elegancję SLD? Śmieszy cię to?
                  > > A to właśnie SLD wprowadziła w Sejmie zasadę parytetów.
                  >
                  > Cokolwiek robią robią dla własnego interesu i ze strachu.

Trafiłeś w sedno. SLD robiło to (dbałość o parytety) w imię "własnego interesu
                  i strachu". Można to i tak ująć, choć nie jest to eleganckie, ale rozumiem, że
                  wobec pariasów elegancja nie obowiązuje :-)
                  Zwycięzca określa kto jest pariasem i go odpowiednio (po twojemu) traktuje -
                  podoba ci się taki świat?
                  Nie udało się do polskiej polityki wprowadzić cywilizowanych zasad. SLD nie
                  może liczyć na wzajemność prawicy, bo metody walki politycznej polskiej prawicy
                  nic wspólnego z cywilizacją nie mają. :-(
                  • pandada Re: Na tym polega cywilizacja :-) 03.09.05, 09:18
                    Z ksiundzem próbujesz dyskutować? On jest odporny na racjonalne argumenty i etyczne zgrzyty.
                    Ma zadanie wysłać kilkaset postów dziennie - w poczuciu misji niszczenia lewicy i doprowadzenia swoich wodzów do kontroli nad państwem.
                    Jak nie ma faktycznych argumentów to wprowadza piramidalne hipotezy albo fałsze.
                    • taziuta Najemnik Kaczora? 03.09.05, 09:38
                      pandada napisał:

> Z ksiundzem próbujesz dyskutować? On jest odporny na racjonalne argumenty i
                      etyczne zgrzyty. Ma zadanie wysłać kilkaset postów dziennie - w poczuciu misji
                      niszczenia lewicy i doprowadzenia swoich wodzów do kontroli nad państwem.
                      > Jak nie ma faktycznych argumentów to wprowadza piramidalne hipotezy albo
                      fałsze.

Dzięki za informację. Ale wiesz, ja wcale nie mam ambicji przekonania ksiundza,
                      który już się przyznał (popatrz, nie wstydzi się :-)), że jest olszewikiem-
                      kaczystą (a do takich żadne racjonalne argumenty i tak nie trafiają).
                      Moją ambicją jest zbijanie (jego i takich jak jego) piramidalnych bzdur, aby
                      nieskontrowane nie wsiąkały w niewinne umysły, jak jakieś sto razy powtarzane
                      kłamstwa :-)
                      • ksiundz Ach jak ślicznie się Państwo dogadują :))))) 03.09.05, 09:46

• ksiundz Ksiundz się dorobił nadwornego statystyka ! :)) a 03.09.05, 09:48
                      buty będziesz mi Waść czyścił ? - jako wolny najmita :)))))
                  • ksiundz Widzisz, pierwszą podstawową sprawą jest ukaranie 03.09.05, 09:45
                    winnych zbrodni - nie tylko miecza (jakiś tam podrzędnych Ubeków) ale i ręki
                    (władze PRL i PZPR). Dopóki ta sprawa nie zostanie jakoś załatwiona dopóty nie
                    widzę możliwości równego traktowania i to w sposób cywilizowany partyj będących
                    w prostej linii spadkobierczyniami PRL. Zwycięstwo jest połowiczne bo tylko
                    moralne, pozostali jeszcze ludzie zniszczeni przez system, osierocone rodziny.
                    Im się należy zadośćuczynienie także w sensie prawnym.

> Zwycięzca określa kto jest pariasem i go odpowiednio (po twojemu) traktuje -
                    > podoba ci się taki świat?
                    > Nie udało się do polskiej polityki wprowadzić cywilizowanych zasad. SLD nie
                    > może liczyć na wzajemność prawicy, bo metody walki politycznej polskiej
                    prawicy
                    >
                    > nic wspólnego z cywilizacją nie mają. :-(
                    • taziuta Cały program Kaczyńskiego - rozliczenia, rozlic... 03.09.05, 10:13
                      ksiundz napisał:

> Widzisz, pierwszą podstawową sprawą jest ukaranie winnych zbrodni - nie tylko
                      miecza (jakiś tam podrzędnych Ubeków) ale i ręki (władze PRL i PZPR). Dopóki ta
                      sprawa nie zostanie jakoś załatwiona dopóty nie widzę możliwości równego
                      traktowania i to w sposób cywilizowany partyj będących w prostej linii
                      spadkobierczyniami PRL. Zwycięstwo jest połowiczne bo tylko moralne, pozostali
                      jeszcze ludzie zniszczeni przez system, osierocone rodziny. Im się należy
                      zadośćuczynienie także w sensie prawnym.
                      >

Widzisz ksiundz, z twojegu postu wyziera cała miałkość programu dla Polski, w
                      wydaniu Kaczyńskich. Popatrz - wg was wystarczy rozliczyć komuchów, czy post-
                      komuchów, a w Polsce od razu będzie się nam żyło przyjemnie i dostatnio.
                      Co za demagogia! - żerujecie na najniższych instynktach (zemsty, a nie
                      słyszałem jeszcze aby zemsta potrafiła coś zbudować), wskazując
                      publisi "winnych całego zła", zamiast zaproponować pozytywny program jak
                      dogonić cywilizowany świat. Wolisz konserwację naszego zaścianka, ale za to
                      wybrukowanego głowami winnych całej tej mizerii? A co potem? Czyimi głowami
                      potem będziecie brukować nasz zaścianek, jak już zabraknie głów komuchów?
                      Mówisz, że zawsze się znajdą jakieś skrzaty, które będą wam szcz.. do mleka?
                      Jak u Stalina - w miarę postępu rewolucji, kontr-rewolucja coraz wyżej
                      podnosiła łeb, i zawsze było kogo rozstrzeliwać?
                      A gospodarka radziecka kwitła? Tak jak wasza będzie kwitnąć? :-)
                      • pralinka.pralinka Re: Cały program Kaczyńskiego - rozliczenia, rozl 03.09.05, 10:24
                        taziuta napisał:
                        z twojegu postu wyziera cała miałkość programu dla Polski, w
                        > wydaniu Kaczyńskich

Taziutek piszesz o całym programie Kaczyńskiego a z "twojegu postu wyziera" nieznajomośc tego programu. Poza tym aby cokolwiek wybudować na grząskim terenie, najpierw trzeba bagienko osuszyć. Jeśli się tego nie zrobi, to jest jak jest.
                        • taziuta Jestem niedowiarkiem, co do intencji Kaczorów :-) 03.09.05, 13:34
                          pralinka.pralinka napisała:

>> taziuta napisał:
                          >> z twojegu postu wyziera cała miałkość programu dla Polski, w wydaniu
                          Kaczyńskich.

>Taziutek piszesz o całym programie Kaczyńskiego a z "twojegu postu wyziera"
                          nie znajomośc tego programu. Poza tym aby cokolwiek wybudować na grząskim
                          terenie, najpierw trzeba bagienko osuszyć. Jeśli się tego nie zrobi, to jest
                          jak jest.

Zgoda, w sumie to pisałem o miałkośei tego programu w wydaniu Ksiundza. Użyłem
                          skrótu, może nieuprawnionego, nie wiem. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć w
                          dobre intencje polityków. Jest to załgana kasta, która posługuje się zgrabnymi
                          hasłami, najlepiej jak trafiającymi w aktualny stan świadomości/ogłupienia
                          publisi :-)
                          • ksiundz To jest misiaczku kwestia fundamentalna :))))) 03.09.05, 14:23
                            > Poza tym aby cokolwiek wybudować na grząskim
                            > terenie, najpierw trzeba bagienko osuszyć. Jeśli się tego nie zrobi, to jest
                            > jak jest.

Ale zostań z miałkością Ksiundza jak Ci dobrze :))))))))

> Zgoda, w sumie to pisałem o miałkośei tego programu w wydaniu Ksiundza.
                      • ksiundz Ty siejesz demagogią mój drogi :))) Czy ja 03.09.05, 13:29
                        obiecuję to co poniżej ?? :

> Popatrz - wg was wystarczy rozliczyć komuchów, czy post-
                        > komuchów, a w Polsce od razu będzie się nam żyło przyjemnie i dostatnio.
                        > Co za demagogia! - żerujecie na najniższych instynktach

Mnie intersuje wyłącznie elementarna sprawiedliwość a nie zemsta, jak mi
                        imputujesz.

Co do innych aspektów: mnie mało interesuje gospodarka, wykonuje wolny,
                        wyspecjalizowany zawód i niezależnie od różnych zmian będzie mnie raczej stać
                        na płacenie podatków. W polityce interesuje mnie zatem przede wszystkim kwestia
                        sprawiedliwości - tylko tyle i aż tyle :)))
                        • taziuta Jaka sprawiedliwość ciebie interesuje? Kacza? 03.09.05, 13:41
                          1. Twój idol Kaczyński olewa wyroki sądowe, w myśl zasady: prawo prawem, a
                          sprawiedliwość musi być po naszej stronie. "Prawo i Sprawiedliwość" w jego
                          wydaniu? - pusty śmiech.
                          2. Kiedyś Urban mówił, że rząd się sam wyżywi. Ty też sobie poradzisz. A co z
                          resztą Polaków? Niech bidują, byle sprawiedliwość (w waszym rozumieniu tego
                          słowa) tryumfowała! :-)

ksiundz napisał:

> Mnie intersuje wyłącznie elementarna sprawiedliwość a nie zemsta, jak mi
                          > imputujesz.
                          >
                          > Co do innych aspektów: mnie mało interesuje gospodarka, wykonuje wolny,
                          > wyspecjalizowany zawód i niezależnie od różnych zmian będzie mnie raczej stać
                          > na płacenie podatków. W polityce interesuje mnie zatem przede wszystkim
                          kwestia sprawiedliwości - tylko tyle i aż tyle :)))
                          • ksiundz Sprawiedliwość dziejowa mnie interesuje a nie krzy 03.09.05, 14:01
                            wdy Kapciowego - taki kaprys mam. Poza tym nie zestawiaj krzywdy pomordowanych,
                            zgnojonych z krzywdą przeciwników Kaczora - to nie ten temat.

>1. Twój idol Kaczyński olewa wyroki sądowe, w myśl zasady: prawo prawem, a
                            > sprawiedliwość musi być po naszej stronie. "Prawo i Sprawiedliwość" w jego
                            > wydaniu? - pusty śmiech.

Żyjemy w wolnym kraju, a więc każdy jak sobie pościeli tak się wyśpi - a to nie
                            jest to samo co poglądy Urbana, zresztą porównanie do owego osobnika jest
                            ubliżające i takie miało być jak mniemam.
                            Zatem nie oburza mnie: "spieprzaj dziadu" bo dziad tak sobie pościelił, no
                            chyba że komuchy są winne jego marnej egzystentcji, wtedy to inna sprawa.

> 2. Kiedyś Urban mówił, że rząd się sam wyżywi. Ty też sobie poradzisz. A co z
                            > resztą Polaków? Niech bidują, byle sprawiedliwość (w waszym rozumieniu tego
                            > słowa) tryumfowała! :-)
                            • taziuta Urbanizujesz Waść więc i na porównanie zasługujesz 03.09.05, 14:24
                              Urban jest inteligentnym cynikiem. Waść też pozuje na cynika, który chciałby
                              być taki inteligentny jak Urban :-)
                              Piszesz: "taki kaprys mam ..." - czyli postępujesz zupełnie jak Urban, który
                              dla dobrej zabawy potrafi powiedzieć dowolne (byle kontrowersyjne, czyli
                              skutecznie wkurzające maluczkich) gó...

ksiundz napisał:

>Sprawiedliwość dziejowa mnie interesuje a nie krzywdy Kapciowego - taki kaprys
                              mam. ...
                              > ... to samo co poglądy Urbana, zresztą porównanie do owego osobnika jest
                              > ubliżające i takie miało być jak mniemam.
                              • ksiundz Hohoho, mam zapewne do czynienia z gorliwym 03.09.05, 15:02
                                czytelnikiem "Nie" - "pozuje na cynika; inteligentny jak Urban", nie znam
                                obecnej twórczości tego pana, wiem że wydaje wyżej cytowane pisemko, pamiętam
                                atoli, że tyle w nim inteligencji co w pałce ZOMOW-ca lub w główce gorliwego
                                czytelnika - na jedno wychodzi :))))
              • tulipan52 Re: Ty naprawdę jesteś niewierzący :-( 03.09.05, 12:29
                Bo SLD nie mogło wyrzucić większości urzędników nie łamiąc ustaw. Jednak przede
                wszystkim wzięli sie za zmianę ustaw, żeby pousuwać fachowców a wprowadzić swój
                mierny aparat.

• pio.no Re: Jak zwykle mam rację - GW mnie w niej upewnia 03.09.05, 10:08
              Do upadłego będę powtarzał - nie ma bardziej żałosnego widoku, niż
              cyberonanista, pomstujący na ideologiczny skręt "GW". Prawda, święta to ona nie
              jest {która jest), ale dlaczego niezadowoleni nie wykładają swoich mądrości na
              forum krynic prawdy, obiektywizmu i swobody wymiany poglądów ( do wyboru -
              "RZepa", "Trybuna", "Nasz Dziennik" i inne) No, dlaczego....?
              • ksiundz Dlatego że tylko tutaj można trafić na takie okazy 03.09.05, 10:13
                jak Waść - a to jest warunkiem niezłej zabawy :))))))
          • bladatwarz Re: To trójkąt: z Barcikowskim od Cimokwasa :)))) 03.09.05, 08:44
            taziuta napisał:

> Tak się mści elegancja SLD, która traktuje przeciwników politycznych w
            > kulturalny sposób.

Patrz ,,Elegancja'' SLD po wyborach w 2001 w Kasach Chorych i w urzedach
            wojewodzkich.
            Buahahahahahahaha
            • taziuta Czego się spodziewać po POPiS-ie? 03.09.05, 08:51
              bladatwarz napisała:

> taziuta napisał:
              >
              >
              > > Tak się mści elegancja SLD, która traktuje przeciwników politycznych w
              > > kulturalny sposób.
              >
              > Patrz ,,Elegancja'' SLD po wyborach w 2001 w Kasach Chorych i w urzedach
              > wojewodzkich.
              > Buahahahahahahaha

Patrz elegancja POPiS za kilka tygodni w Kasach Chorych i w urzędach
              wojewódzkich. Hahahahaha... :-(
              Ubawiłeś mnie po pachy. Każda ekipa obsadza swoimi ludźmi najważniejsze
              stanowiska w państwie. To norma. Po to ludzie idą do polityki!
              Ale przy tym nieuniknionym (niestety) szaleństwie wymiany ekip winno się jednak
              przestrzegać pewnych zasad. A ja akurat mówiłem o parytetach w Sejmie. Czyli
              nie wszystko biorą zwycięzcy (a tak się składa że mogli), lecz że np. różne
              komisje są obsadzane wg procentowej reprezentacji różnych partii w Sejmie.
              Poniał, kapewu?
              • bladatwarz Re: Czego się spodziewać po POPiS-ie? 03.09.05, 09:00
                W Kasach Chorych nie obsadza, bo Miller z glupoty rozwalil jedna z lepszych
                reform Buzka i wporwadzil system, ktory mial doprowadzic do upadku szpitale i
                dac szanse uwalaszczenia sie na majatku czerwonych bydlat. Sprawdzony od 16 lat
                sposob.

Mam nadzieje, ze ,,elegancja SLD'' na miare SLD spotka tych urzednikow juz jesienia.
                • bladatwarz Re: Czego się spodziewać po POPiS-ie? 03.09.05, 09:28
                  Sprostowanie!

> dac szanse uwalaszczenia sie na majatku czerwonyM bydlETOM. Sprawdzony od 16 lat
                  > sposob.
                • taziuta Życzenie na miarę Conana Barbarzyńcy :-) 03.09.05, 09:30
                  bladatwarz napisała:

> W Kasach Chorych nie obsadza, bo Miller z glupoty rozwalil jedna z lepszych
                  > reform Buzka i wporwadzil system, ktory mial doprowadzic do upadku szpitale i
                  > dac szanse uwalaszczenia sie na majatku czerwonych bydlat. Sprawdzony od 16
                  lat
                  > sposob.
                  >
                  > Mam nadzieje, ze ,,elegancja SLD'' na miare SLD spotka tych urzednikow juz
                  jesi
                  > enia.
                  >

A więc dalej tkwijcie w epoce Conana Prawego i Sprawiedliwego :-)
                  • bladatwarz Kazdy jest lepszy od czerwonej swoloczy 03.09.05, 10:17
                    i okroglostolowych zdrajcow.
                    Po 16 latach czas na emeryture albo odsiadke.
                    :))))))))))))
                    • taziuta Jak mnie nudzą ci rasiści-antykomuniści :-( 03.09.05, 10:27
                      bladatwarz napisała:

> i okroglostolowych zdrajcow.
                      > Po 16 latach czas na emeryture albo odsiadke.
                      > :))))))))))))

Nie chcę się już powtarzać, kogo uważam za rasistę - spójrz do lustra.
                      A co do zdrajców, to wg ciebie lepsza by była III Wojna Światowa? 10 milionów
                      Polaków zmiecionych z powierzchni ziemii, cofnięcie się do czasów manufaktur
                      (czy do świata opisanego w Kysiu), byle tylko nie ten zgniły kompromis
                      Okrągłego Stołu? :-)
                      • bladatwarz Wyznawco jedynie slusznej drogi 03.09.05, 11:08
                        Wystarczylo zrobic uwalszczenie ludzi na wypracowanym majatku panstwowym.
                        Taka koncepcje mial Kuron, ale sie go szybko pozbyli okraglostolowi zdrajcy jak
                        tylko zaczal pracowac nad ustawa o przedsiebiorstwie panstwowym. Ludzie lepiej i
                        szybciej nauczyliby sie zarzadzac firmami niz nomenklaturowa swolocz.

Czerwone pluskwy i okraglostolowi zdrajcy od Magdalenki mieli plan jak szybko
                        doprowadzic do ruiny firmy i przejac je za pocalowanie w reke.
                • woltron Re: Czego się spodziewać po POPiS-ie? 03.09.05, 16:13
                  DO upadku spzitale przywiodła słynna już ustawa "203", która jest tworem AWS.
                  Oczywiście Miller i jego "specjalista" Łapiński tylko pogłębili problem. Co nie
                  zmienia faktu, że długi i większość problemów polskich szpitali wynika właśnie z
                  ustawy "203"
          • tulipan52 Re: To trójkąt: z Barcikowskim od Cimokwasa :)))) 03.09.05, 12:25
            Cimoszewiczowi nie trzeba niczym przykładać. Sam sobie przyłożył fałszując
            oświadczenie majątkowe i sugerując prokuraturze umożenie postępowania wobec niego.
    • kalawaw "Pułkownik" Miodowicz 03.09.05, 07:35
      Kto dał tego aroganckiemu, chamowatemu ignorantowi stopień pułkownika?
      Kolesie z AWS?
      • erg_samowzbudnik Re: "Pułkownik" Miodowicz 03.09.05, 07:44
        kalawaw napisał:

> Kto dał tego aroganckiemu, chamowatemu ignorantowi stopień pułkownika?
        > Kolesie z AWS?

A ten drugi podobno lekarz. Stosuje akupunkturę. Szpile pod paznokcie , łapy w
        szufladę i krzyżowy ogień pytań (pał).:)))
      • szk124 Paranoja Cimoszewicza 03.09.05, 14:59
        Według SLD i sztabu Cimoszewicza, Polska rzadzi od czterech lat PO,
        i kontroluje sluzby specjalne.Cimoszewicz w czasie afery Rywina, byl w opozycji,
        i od poczatku bronil Polski przed ta afera, ktora zrobily sluzby specjalne.
        Takze, sztab Cimoszewicza milczy o zeznaniach posla Stefaniuka, zapewne, one tez
        byly sfalszowane przez sluzby specjalne.Zas, jak sie wydaje, rzeczywiscie sluzby
        specjalne, sfalszowaly oswiadczenie Jaruckiej, tylko czemu SLD-woskie sluzby,
        zrobily cos takiego, przeciw Cimoszewiczowi.Czy moze, to byla prowokacja przeciw
        Miodowiczowi..
    • tricky2 oczym nabrzmiały organ prasowy nie napisał? 03.09.05, 07:47
      Teraz jest radcą prawnym i doradcą Andrzeja Barcikowskiego, szefa ABW. Z
      Miodowiczem znają się ze studiów i przyjaźnią się.

Z jego relacji wynika, że z Jarucką skontaktował go jego lekarz, któremu
      zwierzyła się ze sprawy. To także znajomy Brochwicza.

Brawo za dziennikarską rzetelność gazwyb - nabrzmiały organ prasowy cimoszenki.
      • ksiundz Ten Barcikowski taki niewygodny ? przeca to 03.09.05, 07:49
        profesjonalny przyjaciel Pana Cimoszewicza :)))))
    • wicurpix Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 07:49
      A kogo to obchodzi kto kogo do kogo przyprowadzil??? Ważne w calej sprawie jest, że Cimoszewicz "nieumyślnie" zapomniał wpisac akcji PKO Orlen w oświadczenie majątkowe, że arogancko potraktował Komisję Etyki Poselskiej, że wykorzystal prokurature do celow politycznych, że reprezentuje interesy SLD i Kwaśniewskiego.
      • mordzinas CIMOSZENKĘ "PRZEPROWADZIŁ " NA BAGNETACH 03.09.05, 07:59
        ...sowieckich siepaczy.
        Tym się zajmij Gazeto. Przeszłośćia tego bolszewickiego zbira.
        A wy go popieracie ....

• taziuta Re: Tyle nienawiści w jednym zdaniu :-( 03.09.05, 08:06
        wicurpix napisał:

> A kogo to obchodzi kto kogo do kogo przyprowadzil??? Ważne w calej sprawie
        jest, że Cimoszewicz "nieumyślnie" zapomniał wpisac akcji PKO Orlen w
        oświadczenie majątkowe, że arogancko potraktował Komisję Etyki Poselskiej, że
        wykorzystal prokurature do celow politycznych, że reprezentuje interesy SLD i
        Kwaśniewskiego.
        >

To zagadnienie obchodzi ludzi myślących, a nie wygląda na to żebyś ty do nich
        należał.
        Skąd w tobie tyle nienawiści? Tak skuteczna jest ta propaganda prawicy?
        Przecież to same insynuacje. Trafiają do najniższych instynktów - najwidoczniej
        w twoim przypadku trafiły na dobrze przygotowana glebę :-)
        Żeby nie było, że ograniczam się do samych "inwektyw", to również odniosę się
        do twoich pożal się boże argumentów.
        1. Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie błędów w oświadczeniach Cimoszki.
        Dwa lata temu też umorzyła śledztwo w sprawie błędów w oświadczeniu
        Kaczyńskiego. W obu przypadkach brak umyślności. Jak masz jakieś dowody
        (insynuacje Giertycha to nie dowód), to zgłoś to w prokuraturze.
        2. Komisja etyki jest kierowana przez przeciwnika politycznego Cimoszewicza.
        Więc trzeba wziąć poprawkę na to co mówi.
        3. Wykorzystał prokuraturę - co za głupota. Po prostu obrażasz prokuraturę. A
        poza tym czy sądzisz, że w prokuraturze pracują idioci? Za kilka tygodni
        władzę przejmą PO i PiS. Tak więc jeśli by prokuratura miała zabiegać o względy
        władzy, to już chyba nowej, a nie odchodzącej?
        4. Bzdura. A poza tym, jeśli nawet by reprezentował SLD, to co w tym złego?
        Tusk reprezentuje PO, Lepper Samoobronę, Kaczyński PiS. I co z tego?
        A poza tym życzę miłego dnia :-)
        • ksiundz Jaka śliczna laurka dla prokuratury warszawskiej 03.09.05, 08:09
          ciekawym jaki zdanie ma Pan Mazur na ten temat, bo zdanie Pana Kapusty
          znam :))))
      • kaz63 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 04.09.05, 04:36
        Otoz to!!! Wazne jeSt,ze p.marszalek lze jak najety.Gdyby zwykly obywatel tego
        kraju zlozyl takie oswiadczenie majatkowe - to skarbowka natychmiast wyslalaby
        mu pismo ,pismo grozace,z wieloma paragrafami...Znam to z wlasnego
        doswiadczenia.Ale poniewaz tu idzie o czlowieka z tzw.ukladu ,wiec wszystko
        jest cacy. A teraz moja prywatna opinia: Precz z czerwonymi szujami!!!
    • kalawaw PO • Co ukrywa Miodowicz 03.09.05, 07:57
      Prezes-niewidka
      www.trybuna.com.pl/
      PO • Co ukrywa Miodowicz
      Konstanty Miodowicz, śledczy PO, zapomniał w swoim oświadczeniu majątkowym za
      2002 r. oraz w rejestrze korzyści odnotować, że kierował przez cztery miesiące
      Fundacją im. Marszałka Józefa Ślisza. I nic dziwnego. Kiedy prezesował tej
      organizacji, straciła ona 1,4 mln zł z kasy należącej do Stronnictwa
      Konserwatywno-Ludowego.
      O zatajeniu faktu pełnienia funkcji szefa Fundacji im. Marszałka Józefa Ślisza
      w oświadczeniu majątkowym przez posła Konstantego Miodowicza pisaliśmy w
      czwartkowej „TRYBUNIE". Fundację tę powołano na początku 2002 r. po rozpadzie
      SKL. Szefem zarządu został Miodowicz z PO, przewodniczącym Rady Fundacji
      Wojciech Arkuszewski z SKL. Panowie otrzymali do dyspozycji 2 z 4 mln zł
      należących do SKL, aby je rozmnożyć. Pieniądze zdeponowano na koncie BRE Banku.

PO • Co ukrywa Miodowicz
      Konstanty Miodowicz, śledczy PO, zapomniał w swoim oświadczeniu majątkowym za
      2002 r. oraz w rejestrze korzyści odnotować, że kierował przez cztery miesiące
      Fundacją im. Marszałka Józefa Ślisza. I nic dziwnego. Kiedy prezesował tej
      organizacji, straciła ona 1,4 mln zł z kasy należącej do Stronnictwa
      Konserwatywno-Ludowego.
      O zatajeniu faktu pełnienia funkcji szefa Fundacji im. Marszałka Józefa Ślisza
      w oświadczeniu majątkowym przez posła Konstantego Miodowicza pisaliśmy w
      czwartkowej „TRYBUNIE". Fundację tę powołano na początku 2002 r. po rozpadzie
      SKL. Szefem zarządu został Miodowicz z PO, przewodniczącym Rady Fundacji
      Wojciech Arkuszewski z SKL. Panowie otrzymali do dyspozycji 2 z 4 mln zł
      należących do SKL, aby je rozmnożyć. Pieniądze zdeponowano na koncie BRE Banku.
      • x2468 Re: PO • Co ukrywa Miodowicz 03.09.05, 08:18
        Kto uwierzy tej wytartej podpasce higienicznej jaka jest "trybuna"?
        "Volkischebeobachter"byl przy tym ...(brak wlasciwego okreslenia w jezyku
        Polskim)trybunie,krynica prawdy i madrosci.)
        • taziuta Re: PO • Co ukrywa Miodowicz 03.09.05, 08:24
          x2468 napisał:

> Kto uwierzy tej wytartej podpasce higienicznej jaka jest "trybuna"?
          > "Volkischebeobachter"byl przy tym ...(brak wlasciwego okreslenia w jezyku
          > Polskim)trybunie,krynica prawdy i madrosci.)

A co tu ma wiara do rzeczy?
          Jak gazeta pisze prawdy niewygodne prawicy, to od razu podpaska?
          Czemu się ograniczasz do inwektyw? A może tak jakiś fakcik korygujący "fałsz"
          tej informacji :-)
          • x2468 Re: PO • Co ukrywa Miodowicz 03.09.05, 08:46
            taziuta napisał:

> x2468 napisał:
            >
            > > Kto uwierzy tej wytartej podpasce higienicznej jaka jest "trybuna"?
            > > "Volkischebeobachter"byl przy tym ...(brak wlasciwego okreslenia w jezyk
            > u
            > > Polskim)trybunie,krynica prawdy i madrosci.)
            >
            > A co tu ma wiara do rzeczy?
            > Jak gazeta pisze prawdy niewygodne prawicy, to od razu podpaska?
            > Czemu się ograniczasz do inwektyw? A może tak jakiś fakcik korygujący "fałsz"
            > tej informacji :-)
            Jeslim tego pragniesz,to moge zacytowac pare tekstow z trybuny.Mysle ze jednak
            wolisz zapomniec.
            Jak napisalem trybuna to nie gazeta lecz Zuzyta podpaska higieniczna.Na takie
            mino sobie tybuna solennie,latami wytezonej pracy, zapracowala.A o zuzytych
            podpaskach raczej sie w towarzystwie nie rozmawia.
            • pandada Re: PO • Co ukrywa Miodowicz 03.09.05, 09:24
              Należy się odnosić do informacji, a nie do gazety.
              Ja też mógłym na podstawie kilku artykułów w Rzeczpospolitej pokazać, że tej gazecie nie możesz już wierzyć.
      • taziuta Ksiundz, czytałeś to? I co ty na to? 03.09.05, 08:22
        kalawaw napisał:

> Prezes-niewidka
        > www.trybuna.com.pl/
        > PO • Co ukrywa Miodowicz
        > Konstanty Miodowicz, śledczy PO, zapomniał w swoim oświadczeniu majątkowym za
        > 2002 r. oraz w rejestrze korzyści odnotować, że kierował przez cztery
        miesiące Fundacją im. Marszałka Józefa Ślisza. I nic dziwnego. Kiedy prezesował
        tej organizacji, straciła ona 1,4 mln zł z kasy należącej do Stronnictwa
        > Konserwatywno-Ludowego. O zatajeniu faktu pełnienia funkcji szefa Fundacji
        im. Marszałka Józefa Ślisza w oświadczeniu majątkowym przez posła Konstantego
        Miodowicza pisaliśmy w czwartkowej „TRYBUNIE". Fundację tę powołano na początku
        2002 r. po rozpa dzie SKL. Szefem zarządu został Miodowicz z PO,
        przewodniczącym Rady Fundacji Wojciech Arkuszewski z SKL. Panowie otrzymali do
        dyspozycji 2 z 4 mln zł należących do SKL, aby je rozmnożyć. Pieniądze
        zdeponowano na koncie BRE Banku.
        >

I co? Twój idol? :-)
        • ksiundz Nio, PO ma problemy - znam to z warszawskiego 03.09.05, 08:36
          podwórka. Ich problem to kadry. Ale to nie mój problem i idole. Ja jestem
          warszawski olszewik kaczysta :)))
          • henryk.log P. ksiundz! serio??? 03.09.05, 08:53
            ksiundz napisał:
            >Ja jestem warszawski olszewik kaczysta :)))<
            :-))
            • ksiundz Pewnie - cenię Jana Olszewskiego, on jest 03.09.05, 09:28
              najuczciwszy z tego towarzystwa, które dla zabawy zwiemy klasą polityczną.
              • taziuta Re: Pewnie - cenię Jana Olszewskiego, on jest 03.09.05, 09:47
                ksiundz napisał:

> najuczciwszy z tego towarzystwa, które dla zabawy zwiemy klasą polityczną.

Olszewski? O.K., może go znasz bliżej. Ale kaczysta?
                Tego wszyscy znają, i to niestety (dla niego) z najgorszych stron :-)
                • ksiundz Kaczyzm jest na razie jedyną realną alternatywą 03.09.05, 09:54
                  dla PRL-bis: obiecuje dekomunizację, lustrację i co tam jeszcze jest konieczne
                  dla uzdrowienia sytuacji. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się
                  ma :)))))))))))))
                  • henryk.log Re:Ksiundz..zawsze taki koncyliacyjny?? :-)) 03.09.05, 12:01
                    >Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :)))))<
                  • krakowiak47 Zagrożenie ptasią grypą 03.09.05, 13:00
                    Dyżurny weterynarz kraju ostrzega: Istnieje realne zagrożenie ptasią grypą i
                    dlatego przestrzega się przed jakimikolwiek kontaktami z ptakami, zwłaszcza
                    udomowionymi. Pod żadnym pozorem nie należy brać ptaka do ust.
    • edi54 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 08:02

Panie Tusk , czas nawyzszy przeprosic Narod za haniebna
      polityczna intryge!!Prof.T.Nalecz sie nie mylil.To zaciezni
      janczarzy z Pana najblizszego otoczenia uknuli i podjeli te wyjatkowo
      ohydna i wredna gre.Jesli nawet Pan wygra wybory prezydenckie to bedzie to
      wygrana szulera !! Przejde Pan wowczas do historii jako szalbierz!!
      Damatem jest to,ze kandydat na Prezydenta RP aprobuje udzial w tej podlej
      intrydze b.wysokich oficerow sluzb specjalnych (Miodowicz,
      Brochwicz). Trzeba za grosz honoru w sobie nie miec ,by nie zdobyc
      sie na potepienie tej hucpy.W kazdym innym demokratycznym panstwie
      Brochwicz i Miodowicz zostali by skazani na polityczny niebyt.
      Przypuszczam ,ze Tusk tymczasem juz trzyma w szufladzie akty
      nominacyjne dla nich na pierwszy stopien generalski ( historia
      lubi sie powtarzac: casus Libery,eksperta komisji sledczej).
      W tym stanie rzeczy musi niepokoic milczenie autorytetow moralnych
      i prawnych.

• ksiundz Rotfl !!! to tow. szeregowy profesor Nałęcz nie 03.09.05, 08:06
        jest autorytetem moralnym i prawnym ? :))))))))

> W tym stanie rzeczy musi niepokoic milczenie autorytetow moralnych
        > i prawnych.

Może tow. Barcikowski zatrudniający Brochwicza zabierze głos w tej sprawie ? -
        pewnie nie bo liczy na patetnt generalski od Tuska :))))
        • taziuta Brochwicz to też PO - i co na to TUSK? 03.09.05, 08:31
          ksiundz napisał:

> jest autorytetem moralnym i prawnym ? :))))))))
          > W tym stanie rzeczy musi niepokoic milczenie autorytetow moralnych
          > i prawnych. Może tow. Barcikowski zatrudniający Brochwicza zabierze głos w
          tej sprawie ? pewnie nie bo liczy na patetnt generalski od Tuska :))))
          >

Oj ksiundz, ksiund! Zrób sobie chwilę przerwy i przeczytaj uważniej komentowany
          artykuł i może też poczytaj trochę po innych forach. Dowiesz się, że Brochwicz
          jest też z PO, tak jak Miodowicz. Czyli dwaj "najemnicy" Tuska rozrabiają
          kryminalnymi metodami najpoważniejszego kontr-kandydata Tuska do prezydentury,
          czyli Cimoszewicza.
          Teraz to już Tusk powinien chyba zabrać głos, a nie iść nadal w zaparte i
          twierdzić, że sprawa b. asystentki Cimoszewicza to nie jego (Tuska) sprawa :-)
          • ksiundz Oj taziuta jakbyś poczytał uważniej Ksiundza to 03.09.05, 10:01
            byś się dowiedział że Ksiundz programowo Wybiórczej nie czytuje :))))

> artykuł i może też poczytaj trochę po innych forach. Dowiesz się, że
            Brochwicz
            > jest też z PO,

Ależ wiem, że jest PO :))) Dla mnie jednakowoż jest równie istotne, a może
            nawet bardziej, że jest najmitą Barcikowskiego. Innymi słowy wiarygodność np.
            Dorna bardzo by ucierpiała jakby podjął pracę jako doradca Oleksego. :))))))
            I przyznam Ci rację - niespodziewanie - Tusk powinien się wytłumaczyć, ale z
            tego, że w PO toleruje się takich osobników jak Brochwicz, a Miodowicz, z tego,
            że jego przyjaciel dorabia sobie u takiego osobnika jak Barcikowski.
            • taziuta Jesteście siebie warci - PO z PiS :-( 03.09.05, 10:21
              ksiundz napisał:

>...
              > Ależ wiem, że (Brochwicz) jest PO :))) Dla mnie jednakowoż jest równie
              istotne, a może nawet bardziej, że jest najmitą Barcikowskiego. Innymi słowy
              wiarygodność np. Dorna bardzo by ucierpiała jakby podjął pracę jako doradca
              Oleksego. :))))))
              > I przyznam Ci rację - niespodziewanie - Tusk powinien się wytłumaczyć, ale z
              > tego, że w PO toleruje się takich osobników jak Brochwicz, a Miodowicz, z
              tego, że jego przyjaciel dorabia sobie u takiego osobnika jak Barcikowski.

A Kaczor nie musi się wytłumaczyć z działalności w komisji Giertycha
              swojego "najemnika" Wassermana?
              Nie robiąc tego, pochwala stosowanie stalinowskich metod wobec przeciwników
              politycznych.
              Ale zresztą czego się spodziewać od człowieka, który walczy o prawo i
              sprawiedliwość, ale tylko dla siebie i swoich pobratymców :-)
          • jasiuf Re: Brochwicz to też PO - i co na to TUSK? 03.09.05, 11:38
            taziuta napisał:

> Teraz to już Tusk powinien chyba zabrać głos, a nie iść nadal w zaparte i
            > twierdzić, że sprawa b. asystentki Cimoszewicza to nie jego (Tuska) sprawa :-)

Ten argument jest dosyć często podnoszony, ale... za co w zasadzie ma Tusk, czy
            Miodowicz przepraszać. Przecież wszystko rozegrało sie pomiedzy Cimoszewiczem i
            Jarucką - jego protegowaną i zaufaną asystentką. Brochwicz skierował ją do
            Miodowicza, a Miodowicz upublicznił to co mu dostarczyła Jarucka.

Co Twoim zdaniem mieli zrobić - zataić wszystko ?
            Nawet Nałęcz nie próbuje sugerować, że Miodowicz miał cokolwiek wspólnego z
            preparowaniem "dokumentów" Jaruckiej.

gdyby Cimoszewicz nie otaczał się miernotami,
            gdyby nie łaszczył się na łatwy i nie całkiem legalny zarobek,
            gdyby butnie nie odpowiadał Komisji Etyki,
            gdyby od początku podawał spójną i konsekwentną wersje wydarzeń
            gdyby nie ustanowił pajaca swoim rzecznikiem

...to Brochwicz, Miodowicz i Tusk mogliby mu naskoczyc na puklerz.

Jak sie jest umoczonym w gó..e po uszy to się nie udaje Dziewicy Orleańskiej.
      • bladatwarz Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 10:19
        > wygrana szulera !! Przejde Pan wowczas do historii jako szalbierz!!
        > Damatem jest to,ze kandydat na Prezydenta RP aprobuje udzial w tej podlej
        > intrydze b.wysokich oficerow sluzb specjalnych (Miodowicz,
        > Brochwicz). Trzeba za grosz honoru w sobie nie miec ,by nie zdobyc
        > sie na potepienie tej hucpy.

Przeciez Tusk nie moze przepraszac za Brochwicza, skoro on pracuje u
        Barcikowskiego z ABW.
        Niech odpowiada za niego Barcikowski albo jego znajomek WuCet!
      • krakowiak47 Nie bądź naiwny Edi 03.09.05, 13:02
        Przecież wiesz dobrz, że Tusk ma zasady. Coraz lepiej je poznajemy!
    • narat Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 08:05
      Kto kogo przyprowadził jest faktycznie najmniej ważne. Ważne jest natomiast
      stwierdzenie prokuratury umarzającej sprawę mar(py)szałka Cimoszenki, Cimoszki,
      WC (odpowiednie wybrać), która podała w uzasadnieniu, że mar(py)
      szałek """nieświadomie zataił""". Toż prokuratura się ośmiesza, jeśli zataił to
      przecież wiedział co robi.
      Gwoli wyjaśnienia - WC to nie Wojciech Cejrowski, tylko pewne miejsce do
      którego pasują jak ulał inicjały mar(py)szałka.
      • edi54 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 09:53

Identyczny casus mial miejsce w 2003 roku ,kiedy to Lech Kaczynski
        dopuscil sie podobnego czynu i takie tez samo zapadlo rozstrzygniecie
        prokuratury!!!! Warto o tym pamietac.Wcale sie nie dziwie ,ze
        prokuratura wydala w obu przypadkach takie rozstrzygniecia.
        Prokuratura nie moze sie narazac na posmiewisko przed sadem ,
        po to tylko, by zaspokoic polityczne oczekiwania Giertycha ,
        Macierewicza et consortes.Oni najchetniej wyslali by Marszalka Cimoszewicza
        na stos.Giertych,Macierewicz ,Wasserman swietnie by sie nadawali do
        roli sredniowiecznych inkwizytorow ( odpowiednio na sledczych
        bolszewickich).
        • chateau Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 12:13
          Nie identycznej. Patrz komentarz:
          www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050903/kraj/kraj_a_6.html
    • zib11 A inne wątki Wybiórczego sledztwa? 03.09.05, 08:06
      Znamienne że brak postępów w innych wątkach toaletowych.Ciekawe co(tacy
      wspaniali dziennikarze "śledczy" zapewne nie zaniedbali)ustalili w sprawach :
      1.Wyłudzenia kredytu przez cimoszewicza-wyłudzeniem jest fałszywe przedtawienie
      pożyczki jako wkładu własnego.
      2.Spraw podatkowych cimoszewicza i rodziny,zarówno w stanach jak i w Polsce
      3.Dokumentacji dotyczacej pochodzenia pieniędzy.
      Zapewne te sprawy nie są ważne,przecież szalet twierdzi że jest uczciwy
      ponadstandardowo,a szalet to kolega adaśka,jak tu nie ufać kolegom?
      • pandada Re: A inne wątki Wybiórczego sledztwa? 03.09.05, 09:29
        Wyłudzenie kredytu?
        Bank decyduje o przyznaniu kredytu i tylko on może tu się czuć poszkodowany. Ale skoro bank dostał pieniądze z powrotem i zarobił na tym kredytowaniu, to przecież nie ma powodu narzekać.
        • zib11 Re: A inne wątki Wybiórczego sledztwa? 03.09.05, 14:00
          Po pierwsze występujac o kredyt składa się oświadczenie majatkowe,z klauzula
          odpowiedzialnosci prawnej za podane informację,a więc szalet,który zapewne
          niepoinformował banku o tym że kasa(wkład wlasny) nie należy (?)do niego
          popelnil przestępstwo.
          Po drugie bank proponuje oprocentowanie kredytu w zalezności od kilku
          parametrów,jednym z nich jest sytuacja majątkowa(w tym wkład własny) a zatem
          nalezy sądzic że po oszustwie szaleta uzyskał on lepsze,nienależne mu warunki
          kredytowe.
          Po trzecie w chwili obecnej jest poddany analizie tylko bardzo krótki wycinek z
          życia szaletu,a już to wystarcza aby ocenić go jednoznsacznie jako kretacza.
    • werter11 Ludzie z zasadami ! 03.09.05, 08:07
      Ich zasady :
      1.Cel uświęca środki
      2.Patrz punkt 1.
    • mlodygniewny1 pułkowniki Miodowicz+Brochwicz=PO=Tusk 03.09.05, 08:09
      no prosze pulkownik Brochwicz b.wiceszef kontrwywiadu skontaktowal Jarucka z
      pulkownikiem Miodowiczem b. szefem tegoz kontrwywiadu = przez przypadek z PO
      i przez przypadek Tusk jest kandydatem PO na prezydenta,przez przypadek Tusk
      mial w sondazach 8 procent przez przypadek pulkowniki Borchiwcz+Miodowicz
      nie sprawdzili kwitu od Jaruckiej ze to jest falszywka a ze kserokopia to nic
      niewazne skad ta kserokopia wziela sie w rekach Jaruckiej.Wazne zeby pulkownik
      Miodowicz oglosil swiatu przed kamerami "oto dowod" oczywiscie na Cimoszewicza.
      Pulkownik Miodowicz ten kwit ogladal wczesniej z pulkownikiem Brochwiczem,
      przy pomocy ekspertow komisji pulkownikiem Nowkiem b.szefem UOP i generala
      Libera b.szefem wywiadu=chlopcy byli pewni z uwagi na swoj profesjonalizm,ze
      to falszywka ale puszczamy w swiat,pozniej jakos bedzie pomysleli chlopcy.
      Przeciez Milczanowski/minister spraw wewnetrznych oglosil swiatu swoja
      prowokacje ze premier III RP to szpieg.I co? i nic.Libera mowi do pulkownikow
      owej narady czyli Miodowicza,Brochwicza,Nowka - ja nawet po tej prowokacji
      awansowalem na generala.A zatem chlopcy do dzialania.Jak nasz Tusk zostanie
      juz prezydentem to my pulkowniki Miodowicze+Brochwicze+Nowki takze zostaniemy
      generalami.
      • ormoczuwa Re: pułkowniki Miodowicz+Brochwicz=PO=Tusk 03.09.05, 08:34
        "chlopcy byli pewni z uwagi na swoj profesjonalizm,ze
        > to falszywka ale puszczamy w swiat,pozniej jakos bedzie pomysleli chlopcy."

=============================

Bardzo bliskie prawdy. Albo prawda.
      • krakowiak47 Spodnie w pasy 03.09.05, 13:06
        mlodygniewny1 napisał:

> A zatem chlopcy do dzialania.Jak nasz Tusk zostanie
        > juz prezydentem to my pulkowniki Miodowicze+Brochwicze+Nowki takze zostaniemy
        > generalami.

Śnią się chłopcom spodnie z lampasami, a dostaną te z pasami
      • milton.friedman Bezczelnie kłamiesz! 03.09.05, 14:56
        mlodygniewny1 napisał:

> no prosze pulkownik Brochwicz b.wiceszef kontrwywiadu skontaktowal Jarucka z
        > pulkownikiem Miodowiczem b. szefem tegoz kontrwywiadu = przez przypadek z PO
        > i przez przypadek Tusk jest kandydatem PO na prezydenta,przez przypadek Tusk
        > mial w sondazach 8 procent przez przypadek pulkowniki Borchiwcz+Miodowicz
        > nie sprawdzili kwitu od Jaruckiej ze to jest falszywka a ze kserokopia to nic
        > niewazne skad ta kserokopia wziela sie w rekach Jaruckiej.Wazne zeby pulkownik
        > Miodowicz oglosil swiatu przed kamerami "oto dowod" oczywiscie na Cimoszewicza.
        > Pulkownik Miodowicz ten kwit ogladal wczesniej z pulkownikiem Brochwiczem,
        > przy pomocy ekspertow komisji pulkownikiem Nowkiem b.szefem UOP i generala
        > Libera b.szefem wywiadu=chlopcy byli pewni z uwagi na swoj profesjonalizm,ze
        > to falszywka ale puszczamy w swiat,pozniej jakos bedzie pomysleli chlopcy.
        > Przeciez Milczanowski/minister spraw wewnetrznych oglosil swiatu swoja
        > prowokacje ze premier III RP to szpieg.I co? i nic.Libera mowi do pulkownikow
        > owej narady czyli Miodowicza,Brochwicza,Nowka - ja nawet po tej prowokacji
        > awansowalem na generala.A zatem chlopcy do dzialania.Jak nasz Tusk zostanie
        > juz prezydentem to my pulkowniki Miodowicze+Brochwicze+Nowki takze zostaniemy
        > generalami.

Tusk przed sprawą Jaruckiej był na pierwszym miejscu w sondażach:
        wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2871944.html

Nie kłam łaskawie, zacietrzewiony aktywisto SLD!

• edi54 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 08:11

Czytam i czegos tu w zwiazku z przesluchaniem Miodowicza
      w prokuraturze nie rozumiem.Domyslam sie,ze byl przesluchiwany
      w charakterze swiadka ( a jeszcze nie jako podejrzany).Zatem
      zaskoczony jestem ,ze w tym przesluchaniu bral udzial pelnomocnik
      swiadka!!!Wszak w postepowaniu procesowym (prokuratorskim)
      uprawnienie takie przysluguje podejrzanemu.Bylo by chyba naduzyciem
      dawac w postepowaniu procesowym(prokuratorskim)pierwszenstwo
      przepisom ustawy o komisjach sledczych.Moze warto by w tej sprawie
      zabrali glos procesualisci.Nawet powinni.
      • mlodygniewny1 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 08:16
        edi54: przepraszam Cię ale ta sprawa ktora poruszasz byla "1000"razy juz
        wyjasniana min.na tym forum.
    • pawel_451 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 08:13
      a więc druga strona też twierdzi że wszystkiemu winna sama jarucka, sama
      przyszła do Brochwicza z PO, a on się biedny zapewne opędzał jak od natrętnej
      muchy ;) ale jaja
      • krakowiak47 Pułkownik Miodowicz był na haju? 03.09.05, 13:11
        Masz rację Pawle, Brochwicz się opędzał, a radość Miodowicza była spowodowana
        podnieceniem narkotycznym. Za to Tusk ma zasady. I powinniśmy się z tego
        cieszyć (?).
    • jola994 pomyłki Miodowicza 03.09.05, 08:20
      może niewielkie ale zawsze są.W oświadczeniu majątkowym z 2001r. napisał że
      wziął kredyt na dom w wys. 120 zł. w PKO BP na 16 lat ,ale juz w 2005r. napisał
      że wziął kredyt w Pekao SA w wys. 130zł. na dom tez na 16 lat dom oczywiście
      przez pięć lat nie zmienił wartości i był wart 172 tys zł
      • pandada Re: pomyłki Miodowicza 03.09.05, 09:36
        A mi się podobało, że w rubryce dotyczącej pojazdów o wartości powyżej 10 tys. wpisał kilkunastoletnie: skodę 120 i fiata... tyle, zę traz 125p (1987), a potem 126 p (1988).
        Może ten fiat to jakaś wersja ze służb spacjalnych - taki transformer.
        • krakowiak47 Bond zawsze jeździł 03.09.05, 13:13
          transforemrem. Czy pułkownik Miodowicz ma być od niego gorszy?
      • piotr228 Pomyłki Miodowicza i oszustwa Cimoszewicza 03.09.05, 12:56
        Kazdemu moze sie zdarzyc pomylic. Jednak pomylka musi byc dokonana jak
        najszybciej przez samego zainteresowanego. Tak jak korekta PIT. Analogia z
        PITem jest (wbrew temu co sie mowi na tym forum) bardzo dobra. Jedynie w
        przypadku oswiadczenia majatkowego polityka, mamy do czynienia z
        odpowiedzialnoscia polityczna i karna. W przypadku PITu mamy do czynienia z
        odpowiedzialnoscia finansowa i karna. Gdyby ktos PITu nie zlozyl przez 7
        miesiecy to urzad skarbowy powiesilby go nie powiem za co. Chyba ze ten ktos
        bylby Cimoszewiczem.
    • pawel_451 w PO wszyscy to po prostu "koledzy" 03.09.05, 08:21
      i o czywiscie nie ma to nic wspólnego z polityka, wiecie, oni polityki nawet
      nie lubią ;) a ich lider orłem intelektu na pewno nie jest. Wczoraj słyszałem w
      spocie reklamowym jak sie oburzał, że sprzątaczka zarabia mniej niż członek
      rady nadzorczej. Kolejny Janosik?
      • mlodygniewny1 Re: w PO wszyscy to po prostu "koledzy" 03.09.05, 08:29
        Tusk wspolczuje swojej mamie ze po 42 latach pracy dostala 1600 zlotych odprawy
        = spoty reklamowe Tuska.dalej w tych samych reklmach Tusk mówi:"napatrzylem sie
        na ludzi wladzy na ich pazernosc".Zapomnial dodac jednym tchem ze on sam/Tusk
        uczestniczy w tej wladzy i jak przez ostatnie osiem lat jako wicemarszalek
        sentau i sejmu wzial z publicznej kasy:2,2 miliona zlotych.Obłuda "czlowieka
        z zasadami".
        • tricky2 Re: w PO wszyscy to po prostu "koledzy" 03.09.05, 08:39
          A tow. funkcjonariusz ponadpartyjny ile wziął z pańśtwowej kasy podczas
          trawjacej 35 lat kariery w partii?
          • mlodygniewny1 nie można obłudnie współczuć a Tusk wziął 2,2mln. 03.09.05, 08:47
            tricky2:jezeli Tusk promuje sie w telewizyjnych reklamach wykorzystujac
            wspolczucie do swojej mamy dotyczace niskiej odprawy po 42 latach pracy
            wynoszacej 1600 zlotych a samemu wzial z publicznej kasy za ostatnie osiem lat
            2,2 miliona zlotych.Malo tego za chwile PO/Tusk otrzyma z budzetu panstwa
            kilkadziesiat milionow zlotych dotacji na PO i calkowity zwrot kosztow
            kampanii wyborczej do parlamentu,czyli sami podatnicy zaplaca za te spoty
            reklamowe Tuska/PO.I na tym polega Tuska obluda.I to jest hopokryzja Tuska
            "czlowieka z zasadami".
            • pawel_451 poza tym taki fachowiec jak Tusk... 03.09.05, 08:51
              ...powinien odrozniac ustawowa odprawe dla (z calym szacunkiem) byle kogo od
              np. wyplaty odszkodowania za zerwany kontrakt. Jesli tego nie odroznia to albo
              glupi albo obludny.
              • mlodygniewny1 Re: poza tym taki fachowiec jak Tusk... 03.09.05, 09:01
                glupi i obludny.juz uwierzyl ze wszystkie chwyty dozwolone,aby wygrac.
                Tusk to klasyczny nierob i len.Nigdy w III RP nie byl premierem/wicepremierem/
                ministrem etc.Nawet jak jego koles Janek Krzysiek Bielecki z Kongresu Liberalno
                Demokratycznego czyli KLD byl premierem,to Tusk nie wszedl do rzadu.Teraz juz
                zapowiedzial,ze jak nie wygra prezydentury,to nie widzi sie na zadnych stolkach
                premierowsko-ministerialnych.pozostanie wtedy w prezydium sejmu,gdzie za kolejne
                cztery lata wezmie okolo 1,1 miliona zlotych publicznych pieniedzy.
                • pandada Re: poza tym taki fachowiec jak Tusk... 03.09.05, 09:42
                  A od czego Tusk mógłby być ministrem? Może sportu.
                  • mlodygniewny1 pandada:bardzo Cię przepraszam ale do 03.09.05, 09:51
                    sportu trzeba miec leb na karku i jaja oraz ikre.
                    Tusk ma tylko "zasady czlowieka z zasadami"w wykonaniu pulkownikow z PO
                    Miodowicza + Brochwicza.Ktos podal na tym forum sklad rady programowej PO,
                    gdzie pulkownik Brochwicz jest na siodmej pozycji.
                    Liberal Tusk potrafi tylko w wolnorynkowej III RP brac kase z budzetu za
                    zajmowane stolki taka jak ostatnie osiem lat daly mu 2,2 miliona zlotych
                    W programie Lisa Tusk pokazal swoja intelgencje - bron Panie nas przed takim
                    prezydentem.Tusk nawet nie ma obycia w polityce swiatowej.Zachowuje sie jak
                    slon w skladzie porcelany.z calym moim "ulubieniem" dla sloni.
                    • tricky2 Re: pandada:bardzo Cię przepraszam ale do 03.09.05, 12:37
                      Uważaj bo zaplujesz sobie ekran.

Wpadasz w sprzeczności, z jednej strony krytykujesz Tuska, że był u żłobu a z
                      drugiej krytykujesz że u żłobu nie był. Musisz coś wybrać. Prezio wszystkich
                      polaków do 1995 też jakieś oszałamiających doświadczeń w administracji nie miał.

Prawdziwa hipokryzja to lewica "ponadparyjnych" kryształowych bonzów w rodzaju
                      pęczaka, jakubowskiej, millera, cimoszewicza itd itd., którzy bełkoczą coś o
                      lewicowych wartościach a sami kręcą lody żerując na administracji państwowej i
                      społeczeństwie. Prawdziwa hipokryzja to podpisanie ustawy o emeryturach
                      górniczych która bedzie kosztować podatników 90 miliardów PLN tylko po to by
                      cimoszenko mógł ogłosić ten fakt na swoim spotkaniu wyborczym. Więc zachowaj
                      swoje bajki dla podobnych sobie miłośników złudzeń.
                    • milton.friedman Re: pandada:bardzo Cię przepraszam ale do 03.09.05, 15:04
                      mlodygniewny1 napisał:

> Liberal Tusk potrafi tylko w wolnorynkowej III RP brac kase z budzetu za
                      > zajmowane stolki taka jak ostatnie osiem lat daly mu 2,2 miliona zlotych

Widzisz, różnica pomiędzy Tuskiem, a Twoimi ulubieńcami z SLD (dawniej PZPR)
                      jest taka, że on w wolnej Polsce może brać pieniądze za to, że był posłem i
                      senatorem, bo o to walczył.
                      Pobiera należności jak 559 innych parlamentarzystów.

Natomiast przemalowani czerwoni kolesie okradają Polskę od 1944 r.
                      Sprawdź jak długo na garnuszku państwa żyje Prezydent Kwaśniewski, p.
                      Cimoszewicz. Ile lekką ręką wydają z budżetu na kampanie Cimoszewicza (90 000
                      000 000 zł dla górników.

I skończ już lać żółć!
                      • lidkawozniak Re: pandada:bardzo Cię przepraszam ale do 03.09.05, 15:16
                        milton.friedman napisał:

> Natomiast przemalowani czerwoni kolesie okradają Polskę od 1944 r.
                        > Sprawdź jak długo na garnuszku państwa żyje Prezydent Kwaśniewski, p.
                        > Cimoszewicz. Ile lekką ręką wydają z budżetu na kampanie Cimoszewicza (90 000
                        > 000 000 zł dla górników.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28566937
                        • milton.friedman Re: pandada:bardzo Cię przepraszam ale do 04.09.05, 00:55
                          lidkawozniak napisała:

> milton.friedman napisał:
                          >
                          > > Natomiast przemalowani czerwoni kolesie okradają Polskę od 1944 r.
                          > > Sprawdź jak długo na garnuszku państwa żyje Prezydent Kwaśniewski, p.
                          > > Cimoszewicz. Ile lekką ręką wydają z budżetu na kampanie Cimoszewicza (90
                          > 000
                          > > 000 000 zł dla górników.
                          >
                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28566937

Lidko, ten odsyłacz nie jest żadnym dowodem :(
                          Opieram sie na wyliczeniach ekspertów, którzy odradzali podpisanie tej ustawy.

• krakowiak47 Ale nie "towarzysze" 03.09.05, 13:15
    • jola994 Brochwicz 03.09.05, 08:23
      Cytaty z wypowiedzi Brochwicza
      "Gazeta Wyborcza" (05.12.1999)
      "Minister Pałubicki czuje silną awersję do służb policyjnych (...). Nie
      oczekuje od nich działania pozytywnego. We wszystkim dopatruje się podstępu i
      nieuczciwości"
      "Gazeta Wyborcza" (03.10.1999)
      "Nie przypominam sobie w mojej dziesięcioletniej karierze w MSW, aby
      przejmowano tajne dokumenty, rozpruwając sejf palnikiem"

• henryk.log Pułkownicy -Tenorzy kontrwywiadu na Platformie??? 03.09.05, 08:25
      Ilu ich tam jeszcze???
      głupio pytam????

>45-letni Brochwicz w latach 80. wspólnie z Miodowiczem działał w krakowskiej
      opozycji. Obaj związani z Janem Rokitą po roku 1989 reformowali służby
      specjalne. Brochwicz był w UOP m.in. zastępcą ówczesnego szefa kontrwywiadu
      Konstantego Miodowicza. Potem zastępcą komendanta głównego straży granicznej. W
      rządzie Jerzego Buzka był wiceministrem spraw wewnętrznych. Ma - podobnie jak
      Miodowicz - stopień pułkownika.<
      • bladatwarz I co z tego? 03.09.05, 08:41
        Jarucka byla asystentka WuCeta.
        A jego koles z ABW zatrudnil jej meza.
        Czerwoni ich lansowali a nie prawica!
      • x2468 Re: Pułkownicy -Tenorzy kontrwywiadu na Platformi 03.09.05, 08:42
        A jaki stopien ma cimoszewicz ktory dzialal wraz z
        jaruzelskim,kwasniewskim,pyka,babiuchem ,barcikowskim(ojcem tw.sekretarza w
        przestepczej organizacji jaka bylo kcpzpr.(dzisiaj oburza sie (cimoszewicz)ze
        ktos wciska jemu,doktorowi wszelkich praw przemowienie generalisimusa wszystkich
        ubekow w usta,zapominajac ze po tym przmowieniu urzadzil wraz z ww standing
        ovation).Czyzby juz wtedy byl dotkniety pomrocznoscia jasna?
        • mlodygniewny1 Re: Pułkownicy -Tenorzy kontrwywiadu na Platformi 03.09.05, 08:54
          prowokacja pulkownikow Miodowicza+Brochwicza z PO przy pomocy pulkownika
          Nowka i generala Libery jest FAKTEM.
          Poki co Cimoszewicz nie dopuscil sie prowokacji wobec Tuska czy innego
          kandydata.I o tym mowimy/komentujemy.
          Libera za swoja prowokacje wobec premiera III RP w 1995 roku dostal awans
          na generala.Na to samo licza pulkowniki MIodowicz+Brochwicz+Nowek jak
          Tusk wygra wybory,to awansuje ich na generalow i da odpowiednie stolki.
          Prowokacja z uzyciem falszywki jest FAKTEM.
          • chateau Re: Pułkownicy -Tenorzy kontrwywiadu na Platformi 03.09.05, 12:32
            > prowokacja pulkownikow Miodowicza+Brochwicza z PO przy pomocy pulkownika
            > Nowka i generala Libery jest FAKTEM.

Ale masz jakieś wsparcie? Podziel się swoją wiedzą.

Bo wiesz, na tej samej zasadzie mógłbym napisać, że faktem jest związek
            Cimoszewicza z aresztowaniem Modrzejewskiego.
          • milton.friedman Re: Pułkownicy -Tenorzy kontrwywiadu na Platformi 03.09.05, 14:53
            mlodygniewny1 napisał:

> prowokacja pulkownikow Miodowicza+Brochwicza z PO przy pomocy pulkownika
            > Nowka i generala Libery jest FAKTEM.

Pamiętasz jak się skończyła sprawa Olina?
            Czytałeś Białą Księgę?
            To dlaczego piszesz takie bzdury?

> Prowokacja z uzyciem falszywki jest FAKTEM.

Nic nie wiemy o tym dokumencie.
            Prokuratura stwierdziła, że dokument jest fałszywką. Co to znaczy?
            Został posklejany z innych dokumentów? Ktoś podrobił czyjeś pismo?
            Nic nie wiemy.

Wiemy natomiast, ze ta sama prokuratura umorzyła śledztwo przeciw
            Cimoszewiczowi, chociaż są dowody na to, że skłamał:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28556051&a=28562480
    • radiomaryja1 jednak kaczki miały rację... 03.09.05, 08:31
      że w Polsce rządzą służby specjalnej troski i ich szpicle na obecnych czy tez byłych stanowiskach, ale wszyscy obeicują, iz zrobia z tym porzadek, jednak po dojściu do władzy sami z tego cycka korzystają, obok czarnych to takie państwo w państwie
      • abba15 Re: jednak kaczki miały rację... 03.09.05, 08:53
        radiomaryja1 napisał:
        Re: jednak kaczki miały rację...
        że w Polsce rządzą służby specjalnej troski i ich szpicle na obecnych czy tez b
        yłych stanowiskach, ale wszyscy obeicują, iz zrobia z tym porzadek, jednak po d
        ojściu do władzy sami z tego cycka korzystają, obok czarnych to takie państwo w
        państwie

Kaczyńscy zawsze mieli rację
        pokazując draństwa i UBkrację
      • ksiundz Kaczki zawsze mają rację, dlatego są znienawidzone 03.09.05, 09:29

• kossmann Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 08:41
      ABY NIE BYLO WATPLIWOSCI:

Aktualna Rada Programowa Platformy Obywatelskiej RP [pozycja nr. 7 ponizej]

Przewodniczący Rady Programowej PO:
      • Andrzej Olechowski -
      • Rafał Antczak -
      • Roman Backer -
      • Bolesław Balcerowicz -
      • Maciej Bednarkiewicz -
      • Marek Biernacki -
      • Wojciech Brochwicz -
      • Piotr Buras -
      • Zbigniew Chlebowski -
      • Marek Cichocki -
      • Aniela Dylus -