twardy25 30.09.05, 21:08 Co na to Jola? Jolu,czytasz to i nie grzmisz?Gdzie twa samoobronowa czujnosc?!Wodz sie obrazi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiewiorzasta Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 30.09.05, 21:11 "Adam Michnik, właściciel hurtowni z paszami i nawozami. " Red. Nacz. zmienił zawód? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Tez to zauwazylem - piekne! Nasci wiekszy 30.09.05, 21:14 fragment: "- Też głosowałem na Edka. Rolnicy strasznie na tanie biopaliwa liczą, bo cena ropy zabija wieś - mówi Adam Michnik, właściciel hurtowni z paszami i nawozami. - Edek załatwił pozwolenie na budowę i zakład wkrótce powstanie. W Wieluniu poupadały wszystkie duże fabryki, a tak młodzi pracę będą mieli." Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 "Adam Michnik, właściciel hurtowni z paszami" ? 30.09.05, 23:47 to teraz wiadomo na czym sie Gazeta tak napasla! Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Tekst jest beznadziejny. Lichy wręcz.. zniesmaczył 01.10.05, 02:37 Autor nie ma pojęcia o wsi. Nie ma pojęcia o rzetelnej informacji. I w końcu nie ma pojęcia o sprawnym operowaniu językiem, nawet w celu manipulowania głupszymi od siebie. Przykro mi się zrobiło po przeczytaniu tej imitacji tekstu z gimnazialnej gazetki. D N O !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gt_1 o cholera jaki purysta jezykowy sie trafil hiehie 01.10.05, 08:14 pewnie zakompleksiony dziennikarzyna z Naszego Dziennika Odpowiedz Link Zgłoś
henryad [...] 01.10.05, 03:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
twardy25 Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 30.09.05, 21:29 wiewiorzasta napisała: > "Adam Michnik, właściciel hurtowni z paszami i nawozami. " > > Red. Nacz. zmienił zawód? Nie,po prostu kolejna ciemna strona redaktora wyszla na swiatlo dzienne:jest utajnionym wiejskim burzujem! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Michnik popiera Samoobronę ???????? 30.09.05, 21:14 "- Też głosowałem na Edka. Rolnicy strasznie na tanie biopaliwa liczą, bo cena ropy zabija wieś - mówi Adam Michnik, właściciel hurtowni z paszami i nawozami. - Edek załatwił pozwolenie na budowę i zakład wkrótce powstanie. W Wieluniu poupadały wszystkie duże fabryki, a tak młodzi pracę będą mieli." Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Hip hip hurra!A nasza Jolcia Dywidy tego nie 30.09.05, 21:20 Jola się załamie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity SAMOOBRONA TO PRZYSZŁOŚĆ I NADZIEJA! 30.09.05, 22:45 A takich ludzi trzeba promować. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Jolciu, a co z tymi solariami? 30.09.05, 23:19 Pislas dzisiaj o tysiacu solariow dla tysiaca szkol. I jeszcze Twoje slowa: "Jestem Jola (ale - mój Boże - nie Kwaśniewska) która już nie długo obejmie władzę!!! Wódz nadchodzi- obecnie siedzi w solarium i do komputera nie może podejść. Próbowałam mu laptopa zainstalowac w solarium- ale promieniowanie UV-B (czy inne tam UFO) szkodzi sprzetowi... i nam się stopił- laptop oczywiście!!! NIE ANDRZEJ!!! Ten ostatni jest nie do zaje... chania. Balcerowicz musi odejść..." I dalej: "Już my się zajmiemy byłym preziem!!! OJ !!! Na dwie godziny do solarium- i to turbo-solarium! Skóra to mu będzie miesiąc schodzić. Balcerowicz musi schodzić..." TO TWOJE SLOWA JOLUNIU! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1120 Re: SAMOOBRONA TO PRZYSZŁOŚĆ I NADZIEJA! 01.10.05, 15:06 dla mnie samoobrona to rzesza prostych buraków i nic tego nie zmieni.Pamiętajmy o lądowaniu lepperowskich Talibów w Klewkach Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Hip hip hurra!A nasza Jolcia Dywidy tego nie 30.09.05, 23:10 Dzis obok joli_dywity pojawila sie jola-dywity i zrobila sobie niezle jaja z Leppera. Tysiac solariow dla tysiaca szkol! To w tym watku, gdzie bylo o spotkaniu Kwacha w Wisle Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Michnik popiera Samoobronę ???????? 30.09.05, 23:26 Od razu wiedziałem, że ta "choroba" to pic na wodę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pic na wode w twojej glowie ???????? 30.09.05, 23:39 Wiesz, co oznacza taki -> ;-) emot? Odpowiedz Link Zgłoś
damascus Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 30.09.05, 21:32 Witam! Żadna fabryka biopaliw w powiecie wieluńskim nie powstanie. Trzy lata temu inwestycja została zablokowana (w NSA). Wójt wciska ludziom ciemnotę a naiwniacy wierzą. Sprawa generalnie jest zagmatwana i ma niejedno dno. Lokane media trąbiły o tych szwindlach na bieżąco. Jest to naprawdę temat na dobry reportaż. Ilość niedorzeczności i absurdów w związku z fabryką biopaliw jest zaiste zastanawiająca. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 30.09.05, 21:34 "Jedziemy do Pątnowa. Spodziewamy się wsi zabitej deskami, biednych i sfrustrowanych rolników." Trzeba byc niezle stuknietym, zeby szukac czegos takiego pod Czestochowa. Jedzie w Kieleckie tam to znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmathias Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 30.09.05, 21:50 A dlaczego dostal sie do Sejmu Hindus z Bangladeszu reprezentujacy legnicką Samoobroną - to doprawdy trudno zgdnac ? Znacznie porzyteczniejszym byloby dla swiata gdyby ten pan zajal sie sprawami hinduskimi np. pomoca dla kobiet w Bangladeszu i Indiach, bo sytuacja kobiet jest tam przerazajaca ! zamiast marnowac cenny czas w polskim Sejmie! Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 moja opinia 30.09.05, 21:50 Chyba tytul i wydzwiek artykulu jest opaczny od zamierzonego. Samoobrony nie popieram, Lyzwinskiego nie znosze, ale panowie z PSLu chyba byli kompletnymi debilami, ze "Edkowi" dali 19 miejsce na liscie, skoro okazuje sie ze on pociagnal taka mase ludzi. Oznacza to ni mniej ni wiecej, ze dzialacze PSLu kompletnie nie nie wiedza "co w trawie piszczy", jakie sa oczekiwania i nadzieje (potencjalnego jak widac) elektoratu. To ostatnie nie odnosi sie tylko do PSLu - partia ktora wlasciwie popelniala tylko takie bledy byla PD. Swoja droga to jeszcze jeden powod aby wprowadzic okregi jednomandatowe - wtedy pan Edek nie bedzie musial ogladac sie na lache zadnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
damascus Re: moja opinia 30.09.05, 21:56 PSL owszem, dał 19 miejsce na liście. Wynika to z prostego faktu. Otóż, rozdającym był obecny starosta wieluński, który również bił się o mandat z listy PSL. Przy obecnych notowaniach ludowców z okręgu mógł wejść tylko jeden kandydat. To logiczne rozumowanie wypchnęło "Edka" z listy. Zatem działacze (ew. działacz) PSL-u dokładnie wiedział co w trawie piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 Re: moja opinia 01.10.05, 07:59 Dzieki za informacje. Zatem wszystko sie wyjasnilo. Swoja droga dziennikarze GW mogliby o tym wspomniec. Niestety nie po raz pierwszy forumowicze wyjasniaja to co powinno byc napisane przez dziennikary. Roznica jest m.in. taka ze dziennikarze biora pieniazki za pisanie, a forumowicze raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud I tak by wyglądała Polska pod rządami Samoobrony 30.09.05, 21:55 ale Wyborczej (to ta gazeta od politycznego trupa pt. Demokraci.pl) to wyraźnie nie wsmak :))))))))) kochamislam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: I tak by wyglądała Polska pod rządami Samoobr 30.09.05, 23:26 Powinienes podac strone kochamlukaszenke.pl Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu 1 200 000 buraków w Polsce!!! 30.09.05, 21:56 ...bo tyle liczy elektoratt Leppera! ...współczuję tym którzy na niego głosowali, bo na pomoc dla nich już o wiele za późno.. Buractwo i debilizm w Polsce, a co druga ulica to solarium.. ..czyli Polska za Andrew 'Brąz' Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal jola_dywity, czy jola-dywity? 30.09.05, 23:07 Ta druga zrobila sobie dzis z Leppera niezle jaja. "Tysiac solariow do tysiaca szkol!" Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Ci ludzie sa madrzejsi od calej bandy intelektuali 30.09.05, 23:14 ..stow. Mowcie co chcecie ja za samoobrona nie jestem ale to wlasnie Ci ludzie w tej zabitej dechani wiosce mysla bardziej kapitalistycznie niz ta cala zgraja pajacow ktorych miesem wyboraczym jesst na zmiane aborcja i lustracja. Facet przemowil do wyborcow tym ze potrafil zrobic COS. Cokolwiek. Szkole fabryke tak zeby sie ludziom lepiej zylo. co zrobil KAczor co Tusk co Rokita...jajco. Jeszcze chwila i ta partia uwazana za buractrwo zbiorowe zwabi takie elity o ktorych sie tym wszystkim intelektualistom teoretykom nie snilo. Poki co kusi mlodziez z duzych miast szybka kariera i wielu sie zalapalo...Tak tak ten kto gospodarzy dobrze na swoim to i w Panstwie sobie poradzi. Ten co mowi spierdzielaj dziadu powie tak w swoim domu i za niedlugo wszystkim Polakom W zyciu mi sie nie snilo ze cos napisze dobrego o samoobronie a tu prosze Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal To tak na chlopski rozum? 30.09.05, 23:23 Ale chlopski rozum ma to do siebie, ze czesto zawodzi. Wez sobie to do serca (albo i lepiej - do glowy) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Widzisz jakis ty niereformowalny 30.09.05, 23:31 Poki co to wstrod tej calej bandy intelektualistow z ktorych niektorzy dnia nie spedzili poza dawaniem nudnych wykladow na uniwersytecie o teorii biznesu Ci ludzie mysla praktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Fe, a coz to za nietolerancja? 30.09.05, 23:33 Wolno Tobie myslec po swojemu? Wolno i mnie. Nie musisz mnie zaraz obrazac Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: Ci ludzie sa madrzejsi od calej bandy intelek 30.09.05, 23:46 Przygotujmy się na nowe wybory.Bo tylko ciężką pracą i konsekwentnym wdrażaniem programu Samoobrony można doprowadzić do oczekiwanych pozytywnych zmian.Mnożenie milionów bezrobotnych i nędzy to naprawdę nie droga do naprawy i sukcesu ekonomicznego naszej Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: Ci ludzie sa madrzejsi od calej bandy intelek 01.10.05, 11:53 bezrobocie jest wymyslem planistow od budzetu w celu upokarzania pracownikow ludzie sie boja nedzy i na kazda podlosc ida glosowac a przy tym traca poczucie godnosci czlowieka urzdniczki sie puszczaja z naczelnikami US sekretarki z szefami redaktorzy z naczelnymi jedna orgia w panstwie ciekawee czy PIS da pupy PO aby tylko utrzymac wladze Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: Ci ludzie sa madrzejsi od calej bandy intelek 01.10.05, 11:48 chloposkie podejscie do sprawy- GOSPODARSKIE nie mozna wyrznac krow co sie maja cielic na dniach -aby lezakowac w fotelach i deptac salony - nie bedzie mleka ! a poza tym krowa co duzo ruyczy mlekla nie daje a tak rycza woly i WARCHLAKI wszdzie ich pelno a dlaczego media nie pokaza konia polskiego ? ktory przydycha z glodU bez owsa ktory Urzad skarbowy zabiera / a cignie woz /GOSPODARKE/ Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Adam Michnik - wlasciel paszarni i nawozowni 30.09.05, 23:58 ...oj naczelny zostal zedmaskowany przez swoje pismo jako kapitalista i bodaj nawet obszarnik Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ach te Michniki 01.10.05, 02:17 Do kazdego interesu wejda: czy to z gazeta, czy to z biciem AK-owcow, czy to z paszami. Po prostu szkodniki i geszefciarze Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: A co o tym sądzi dyspozycyjny bp Pieronek ? 01.10.05, 03:24 Prosimy bp Pieronka o wypowiedź na ten temat. Abp Życiński ma również na ten temat zdanie zbieżne z redaktorami Gazety. Ci dwaj panowie mają temperament polityków , ale nic wspólnego z pokorą religijną. Proszę ich poprosić ,żeby nie zajmowali nam czasu własnymi , dyspozycyjnymi komentarzami. Ta wypowiedź bp Pieronka, zamieszczona dzisiaj w GW jest skandaliczna . W liście do proboszczy nie ma nic nagannego. W polityce trzeba się czegoś trzymać. Próba czerpania siły z nauki społecznej kościoła chyba nie jest sprawą godną epitetu bp Pieronka , że "list ten jest tanim chwytem". To bp Pieronek jest tanim biskupem ? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 [...] 01.10.05, 04:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A co o tym sądzi dyspozycyjny bp Pieronek ? 02.10.05, 00:41 Wojtek2784 napisał: > W polityce trzeba się czegoś trzymać. Najlepiej księżej kiecki! Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 01.10.05, 04:15 ty chyba jakis nienormalny jesteś!a co w tym złego że partia chce mieć w swoich szeregach dobrych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
adebo Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 01.10.05, 08:01 O co GW chodzi? Przecież nikt nikogo nie oszukał,ludzie głosowali na człowieka nie na partię. Chcą samoobronę zdyskredytować,ale jakoś im to nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 01.10.05, 08:21 Zwolennicy JOW maja praktyczny obraz zastosowania ewentualnego tego wyboru w Polsce. Jesli sie nie myle, jeszcze 35% mieszkancow kraju mieszka i pracuje na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
jozek46 Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 01.10.05, 08:44 Tylko prostak Lyżwiński nie rozumie że w wyborach samorządowych znowu mandat weżmie cz łonek PSL-u Odpowiedz Link Zgłoś
unijny_robaczek Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 01.10.05, 10:04 I ja nie widze w tym nic zlego. Skoro ludzie sami zgadzaja sie startowac z listy Samoobrony RP to wykonuja tylko dobre posuniecie. PSL jest statkiem idacym na dno.... Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: Jak partie ZDOBYWAJA GLOSY ? 01.10.05, 10:54 jak wytlumaczyc fakt ze REKOMENDUJE KANDYDENTA 100 TYS PODPISOW a idzie glosowac na niego 300 osob z najblizszej rodziny tak samo sie ma sprawa co do parti ktore sa defakto PARAPRTIAMI maja czlonkow zaledwie 20 tys i 133 mandaty wsejmie i 68 w senacie , natomiast 5 mln. bezrobotnych nie ma zadnego osla w sejmie i kancelari preydenta na dworze co prowadzi Alesander ktory zdobyl nawet glosy od nieboszczykow z lat 70 .PRZECIEZ TO KPINA z demokracji FUDOWANA NAM przez mafie w "korycie" KTORE BALUJA NA KOST PODATNIKA W CHLEWOSALONACH W wARSZAWOE I GDANSKU ,WIEDNIU itp.na dodatek zamiast/ zjesc baranine powiesili go ./marnotrastwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 01.10.05, 12:52 Ja bym te mendy porozpędzał na wszystkie strony. Tępe cwane chamy, nic sobie nie robiące z ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 01.10.05, 12:54 Jedno z dwojga: albo Samoobrona fe, albo gmina wczorajsza. Odpowiedz Link Zgłoś