Dodaj do ulubionych

Polski Śląsk za Kaczorem!!!

12.10.05, 23:54
Katowice, dnia 12 października 2005 roku

OŚWIADCZENIE

Zbliżające się wybory Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej określą na najbliższe lata oblicze naszej Ojczyzny,
w sferze politycznej, społecznej i przede wszystkim moralnej.
Polska potrzebuje silnego prezydenta. Prezydenta, który będzie reprezentantem całego społeczeństwa, reprezentantem każdego Polaka, niezależnie od wieku, wykształcenia czy zasobności portfela. Prezydenta, który swoją wizją Ojczyzny będzie łączył a nie dzielił Polaków, zdając sobie sprawę z różnic pomiędzy nimi.
Prezydent musi być wyrazicielem wewnętrznej odmienności
i zewnętrznej jedności Narodu. Musi zapewnić Polsce należne miejsce na arenie międzynarodowej i zadbać, by Europa pozostała Europą Ojczyzn.
Przede wszystkim Polska potrzebuje odrodzenia po latach politycznego marazmu i ekonomicznego rozdarcia społeczeństwa. Sukcesy Polski muszą stać się sukcesami wszystkich obywateli,
a nie tylko grupki uprzywilejowanych, niepowodzenia nie mogą odbijać się wyłącznie na rzeszach zwykłych ludzi. Polska musi umieć dzielić się tym, co osiągnęła, jak też umieć się oczyszczać z wszelkich patologii życia społecznego.
Taka wizja Ojczyzny jest nam bliska.
Dlatego Ruch Obywatelski „Polski Śląsk” udziela pełnego poparcia kandydatowi na urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Lechowi Kaczyńskiemu, jednocześnie wzywa wszystkich, którym dobro Śląska i Polski jest bliskie do oddania na Niego swoich głosów.
Jedynie On jest gwarantem odrodzenia naszej Ojczyzny, odbudowy państwa na uczciwych zasadach, zbudowania IV Rzeczypospolitej.
Obserwuj wątek
    • deltalima Re: Polski Śląsk za Kaczorem!!! 12.10.05, 23:57
      jakieś nazwiska autorów tego prl'owskiego bełkotu poproszę. podejrzewam, że
      spisane z uchwały jakiegoś plenum. pisowcy splagiatowaniem kodeksu etycznego
      blair'a udowodnili, że ciężko mi samodzielnie cokolwiek wymyślić.
      • pieron.slonski Re: Polski Śląsk za Kaczorem!!! 13.10.05, 00:10
        deltalima napisał:

> "jakieś nazwiska autorów tego prl'owskiego bełkotu poproszę. podejrzewam, że
        > spisane z uchwały jakiegoś plenum. pisowcy splagiatowaniem kodeksu etycznego
        > blair'a udowodnili, że ciężko mi samodzielnie cokolwiek wymyślić."

Typowy bełkot w stylu PeOo
        Rozumiem, że w pewnych kręgach mówienie o kodeksie etyki może wywołać popłoch!
        • deltalima Re: Polski Śląsk za Kaczorem!!! 13.10.05, 00:31
          chciałbym aby chłopaki z pis'u zrobili coś samodzielnie a nie podpierali sie
          plagiatami. ktokolwiek pozwoli sobie na samodzielność jest natychmiast
          wywalany - tak jak jacuś kurski ;-))
        • projagi Re: Polski Śląsk za Kaczorem!!! 13.10.05, 00:34
          www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/240000.htm
          • pieron.slonski Re: Polski Śląsk za Kaczorem!!! 13.10.05, 00:40
            Task wygrał w woj. sląskim nie ze względu na specyfikę kulturową, ale z prostej przyczyny; ze względu na duży procent wielkomiejskiego elektoratu.
            Zobacz sobie jak głosy rozkładały się w poszczegónych gminach:
            Zwycięstwo zdobył Donald dzieki mieszkańcom aglomeracji.
            W mniejszch śląskich gminach (np. Pszczyna) Kaczor wygrywał albo miał przyzwoity (w stosunku do średniej krajowej) wynik.
            • projagi Re: Polski Śląsk za Kaczorem!!! 13.10.05, 00:44
              Mogę zobaczyc, ale i tak mieszkam w małym mieście - tarn. g. Co mi to da ??
    • waldek.kiepski W jakim mundurze służył Twój dziadek pieronie? 13.10.05, 00:00
      Jacek Kurski przebada Cię do dziesiątego pokolenia w tej "IV RP" :-)))
      • kropekuk W sowieckim. To ci znad Oki, spoza gor i rzek:) 13.10.05, 00:02
        Kiedys sie nazywali "Stowarzyszenie Grunwald";)
      • pieron.slonski Re: W jakim mundurze służył Twój dziadek pieronie 13.10.05, 00:13
        waldek.kiepski napisał:

"Jacek Kurski przebada Cię do dziesiątego pokolenia w tej "IV RP" :-)))"

Mój dziadek służył w 21 Dywizji Strzelców Podhalańskich, Kolego.
        A ja - jak każdy porządny Ślązak mam po części niemieckie korzenie.
        Mam nadzieję, że w IV RP nie będzie miejsca dla kretynów w rodzaju Kurskiego!
        • seth.destructor Re: W jakim mundurze służył Twój dziadek pieronie 13.10.05, 00:18
          Ale Kaczyński jest przeciw mniejszościom i nie pozwoli nigdy na to, by język
          śląski został uznany oficjalnie, nie będzie tez za jego rządów popierania
          regionalizmu.
          • pieron.slonski Re: W jakim mundurze służył Twój dziadek pieronie 13.10.05, 00:26
            eth.destructor napisał:

> "Ale Kaczyński jest przeciw mniejszościom i nie pozwoli nigdy na to, by język
            > śląski został uznany oficjalnie, nie będzie tez za jego rządów popierania
            > regionalizmu."

Dlatego, m.in. go popieram.
            Nie wiem skąd sie w Was bierze to przekonanie, że ŚLązacy chcą własnego języka i narodowości?!
            W województwie śląskim i opolskim zaledwie 2,9% mieszkańców podało w ostatnim spisie powszechnym narodowość śląską.
            Jesteśmy Polakami!!!
            Choćby 100 dziennikarzy Gazety wyborczej twierdziło inaczej!!!
        • waldek.kiepski A ja Cię zapewniam Kolego, że w tej "IV RP" 13.10.05, 00:19
          Kurskich Ci nie zabraknie. Już Ci oni prześwietlą te korzenie. Jeszcze
          się dowiesz, że jesteś "szwab i volksdeutsch". Teraz jeszcze trochę się
          hamują, ale poczekaj...
    • kropekuk Ty nie zaden Slazak tylko ORN czy RRN :) 13.10.05, 00:01
      Kitow tu nam nie wciskaj i Kaczorowi kolo kupra nie rob, pieronie. Nowy Kurski
      sie, cholera, znalazl:)
      • pieron.slonski Re: Ty nie zaden Slazak tylko ORN czy RRN :) 13.10.05, 00:19
        kropekuk napisał:

"Kitow tu nam nie wciskaj i Kaczorowi kolo kupra nie rob, pieronie. Nowy Kurski
        > sie, cholera, znalazl:)"

Mam nadzieję, że Kaczor wygra i da Wam popalić!
        A przy okazji nie Tobie oceniać czy jestem Ślązakiem czy nie...
        No chyba, że nazywasz się Kurski :-)
        • kropekuk Slazoki to juz pare razy na FK sprawdzili, gorolu! 13.10.05, 01:03
          A Kaczor moze mi dac popalic...dobre cygaro, jesli go na nie stac:)))
    • ugarit Tak trzymać bracia - ślązacy...n/t 13.10.05, 00:28
      • waldek.kiepski Bracia-Ślązacy, "ugarit" opędzluje Was Niemcom: 13.10.05, 00:36
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=27005505&a=27009334
        • ugarit no to mnie złapałeś za jaja :) Puścisz?? n/t 13.10.05, 00:53
          • waldek.kiepski Przeproś Ślązaków to puszczę 13.10.05, 00:57
            • ugarit no dobra. Własną piersią Śląsk będę zasłaniał 13.10.05, 01:00
              ta chęć sprzedaży Was Bracia Ślązacy to taka figura stylistyczna była
              tylko...Ja kocham śląsk. I tylko wkurzony jestem (do tej pory) na te Wasze
              emerytury...

Może być?
              • waldek.kiepski Ujdzie. I tak poszło Ci lepiej niż Kurskiemu 13.10.05, 01:04
                Jego nawet na "przepraszam" nie stać.
                • ugarit dzięki :) Jesteś ludzkim panem...n/t 13.10.05, 01:13
    • alex200 Prostaczek spyra 13.10.05, 00:42
      który nie dostał się do dejmu z listy pis liczy jeszcza na jakąś ciepłą posadkę
      na śląsku?
      • pieron.slonski Re: Prostak Alex 13.10.05, 00:47
        alex200 napisał:

"który nie dostał się do dejmu z listy pis liczy jeszcza na jakąś ciepłą posadkę na śląsku?"

A co to jest "dejm"?
        • alex200 Re: Prostak Alex 13.10.05, 00:50
          Niektórym - pomimo literówki - może kojarzyć się z sejmem, ale rolnicy z pis są
          w takich sytuacjach bezradni. pozdrawiam
    • woytek33 Re: Polski Śląsk za Kaczorem!!! 13.10.05, 00:43
      Nie ważne co chcecie !!!! Ważne że czytacie kto chce Was skrzywdzić! Kaczyński
      nawet nie rozumie zamierzeń ekonomicznych PIS !!!! On mówi o przywracaniu
      kopalń, czyli błądzi w jakimś kosmicznym nieładzie!! A my wszyscy wiemu że
      źródłem sukcesu Śląska nie jest jego wydobycie tylko mobilność, i istnienie
      wielowarstwowego społeczeństwa!!!!
    • alex200 Prezydent... wyrazicielem wewnętrznej odmieności? 13.10.05, 01:04
      Spyra chyba wyszedł z ukrycia, a Polski Śląsk to homoseksualne skrzydło w
      pisuarze.
      • kropekuk Jednojajowej odmiennosci orientacji seksualnej? 13.10.05, 01:17
        Nb. to chyba ciekawy przypadek;)
      • pieron.slonski Re: Prezydent... wyrazicielem wewnętrznej odmieno 13.10.05, 17:59
        alex200 napisał:

"Spyra chyba wyszedł z ukrycia, a Polski Śląsk to homoseksualne skrzydło w
        pisuarze."

Widzę, że kręcą Cię te sprawy.
        A chcesz się zapisać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka