Dodaj do ulubionych

Współczuję Wrońskiemu

24.10.05, 23:39
Po co ten biedak poszedł do tego Pospieszalskiego? Po to, żeby usłyszeć, że
publicyści typu Semka i Wildstein wymyślili IV Rzeczypospolitą i wydawało im
się, że wystarczy pstryknąć, a coś takiego powstanie? Ha, a jeszcze teraz
prof. Krasnodębski mówi, że zaskoczyła go słabość inteligencji skupionej
wokół POPiS-u (sic!). Wildstein, który puszy się, że IV RP to będzie coś
wielkiego i z ironią patrzy na jakiegoś człowieka z PO, który prosi, że nie
wystarczy napisac 20 artykułów aby było to coś zdefiniowanego. Przypomniał
jeszcze, że hasło IV RP wymyślił Paweł Śpiewak. O, Bronek znowu tłumaczy, co
to znaczy IV RP bo jego zdaniem politycy nie wiedzą co maja robić - niech go
zrobią premierem...
Nareszcie zrozumiałem, co to jest IV władza w rozumieniu Pospieszalskiego,
Semki i Wildsteina. Biedny będzie Kaczor i cała PO jeśli nie będą robić tego,
co te tuzy intelektu wymyślą.
Obserwuj wątek
    • szoszana Re: Współczuję Wrońskiemu 24.10.05, 23:41
      A nie denerwuje cię Śpiewak? Bo mnie tak.
      • leszek.sopot Re: Współczuję Wrońskiemu 24.10.05, 23:43
        szoszana napisała:

> A nie denerwuje cię Śpiewak? Bo mnie tak.

Całość mnie denerwuje, ale oglądam - pewnie z jakiś masochistycznych pobudek.
        • pro_michnik No dobra-a tak konkretniej ,w punktach co jest be? 25.10.05, 01:24
          ..bo ja mam odmienne odczucia.Chyba jedyny program w ktorym mozna
          posluchac,,niemodne" poglady.To sukces jak na standardy publicznej TV.
          • leszek.sopot Re: No dobra-a tak konkretniej ,w punktach co jes 25.10.05, 01:38
            pro_michnik napisał:

> ..bo ja mam odmienne odczucia.Chyba jedyny program w ktorym mozna
            > posluchac,,niemodne" poglady.To sukces jak na standardy publicznej TV.

Wątpię by ten program komukolwiek przybliżył odpowiedź na pytanie co to jest ta
            czwarta RP wymyślona przez dziennikarzy i podjęta jako hasło przez polityków.
            Godzinna debata nad propagandowym hasłem i tak zamieniła sie na walkę z PO. Co
            do IV RP, to niektórym widzom będzie się chyba wydawało, że najważniejszą
            sprawą jest to aby Kwaśniewski stanął przed trybunałem stanu - chyba ze 4 razy
            o tym mówił Semka.
            Niektórzy widzowie może i mają przyjemność z oglądania, ale bardzo wątpię, że
            jest ona natury intelektualnej.
            • pro_michnik Re: No dobra-a tak konkretniej ,w punktach co jes 25.10.05, 08:07
              To liczyles ze program zakonczy sie jakas konkluzja????.Glosowaniem
              dyskutujacych nad wspolnym wnioskiem i przyjeciem go?.IVRP to byl tylko temat
              do dyskusji i tyle.Toczyl sie spor tak jak na kazdym forum tylko ze przed
              kamerami i tyle.Ty tez toczysz spory tutaj i nie zauwazylem by koniec watkow
              konczyl sie jakimis wnioskami....:) Uwazam ze program jest jak najbardziej OK.
              • leszek.sopot Re: No dobra-a tak konkretniej ,w punktach co jes 25.10.05, 11:14
                Masz rację, poziom tej audycji był podobny do wielu "dyskusji" toczonych na
                forum.
                • pro_michnik Re: No dobra-a tak konkretniej ,w punktach co jes 25.10.05, 12:24
                  Zgoda-dotyczy to tych ciekawszych watkow:).No chyba ze bedac az tak
                  subiektywnym za ciekawe uznajesz tylko te popierajace Twoje tezy;)))
                  • leszek.sopot zabawa dla mięśniaków 25.10.05, 12:58
                    Za ciekawe uznaję te, które zmuszaja do myślenia, a nie te, które popierają
                    jakieś tezy. Pyskówki mnie nie ciekawią, interesują one tylko tych, którzy
                    interesują się forma a nie treścia. Widzę, że tobie forma pyskówek odpowiada.
                    Wnoszę więc, że uwaga prof. Krasnodębskiego o rozczarowaniu poziomem
                    inteligencji skupionej wokół popisu ciebie nie zdziwiła. Mnie trochę tak, bo
                    przecież on w ten sposób zrecenzował także siebie. Jak poziom dyskusji jest
                    nędzny to bawić może obrzucanie się słowami i obserwowanie jaki skutek
                    przyniesie zabawa: kto skuteczniej przekrzyczy rywala. Hm... ja to bym nazwał
                    zabawą dla mięśniaków.
      • elfhelm Re: Współczuję Wrońskiemu 24.10.05, 23:46
        szoszana napisała:

> A nie denerwuje cię Śpiewak? Bo mnie tak.

mnie bardziej Wildstein. Za 3 lata będzie takim samym frustratem jak
        Wyszkowski :)
        • roro68 Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 00:15
          Za to Wroński na pewno będzie jeszcze bardziej opalony. Może tez jakieś
          niebieskawe oczka?
        • wesoly33 Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 00:15
          za trzy lata wszyscy kapusie i zlodzieje beda
          w pierdlu
          • marecki1235 jestem wiekszym optymistą 25.10.05, 00:19
            dlaczego za trzy lata :), szybciej.
    • pandada Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 01:02
      Że się wam chce te pierdoły oglądać.

Pospieszalski postawi pod dyskusję nawet najbardziej skrajną tezę, o ile jego klub inkwizytorów świeckich zechce.

Było o transplantacjach, gdzie klubik stałych gości wypowiadał się wbrew oficjalnemu stanowisku Watykanu.
      Podobnie z komunią do buzi czy do rączki, Też uznawali, że Kościół polski powinien być niezależny w kwestii liturgii.
      O Solidarności co zdradziła ideały ciemnogrodu.

Tuba dla loży oszołomów. Nic więcej.
      • leszek.sopot Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 01:17
        pandada napisał:

> Że się wam chce te pierdoły oglądać.

Niebacznie posłuchałem zachęty kataryny:(
        choć z drugiej strony ważne wydaje się czasem posłuchać co w trawie tej IV RP
        piszczy.

>
        > Pospieszalski postawi pod dyskusję nawet najbardziej skrajną tezę, o ile jego
        klub inkwizytorów świeckich zechce.
        > Było o transplantacjach, gdzie klubik stałych gości wypowiadał się wbrew
        oficjalnemu stanowisku Watykanu.
        > Podobnie z komunią do buzi czy do rączki, Też uznawali, że Kościół polski
        powinien być niezależny w kwestii liturgii.
        > O Solidarności co zdradziła ideały ciemnogrodu.
        >
        > Tuba dla loży oszołomów. Nic więcej.

Zgaduję, że kolejne programy zamienią się w komisje śledcze tropiące resztki
        III RP w IV RP oraz tropiące tych, których posądzą o rzucanie piasku w koła
        Kaczyńskich.
        • kropekuk A wyobrazcie sobie, jak Kaczory musialy byc 25.10.05, 04:32
          przerazone, gdy to oszolomstwo sluchaly...
          • dr.kidler Re: A wyobrazcie sobie, jak Kaczory musialy byc 25.10.05, 11:45
            kropekuk napisał:

> przerazone, gdy to oszolomstwo sluchaly...

Kaczynski tera mysli jak sie pozbyc tego balastu.
            On jest dobry w te klocki, wiec wydaje mi sie
            ze za niedlugo bedzie bardzo wesolo :-)
        • 9111951u Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 08:12
          ja jednak myślę . że te komisje będą ścigać spiskowców co to w sondażach
          kłamali , że będą głosować na Tuska,po czym głoso0wali na Kaczyńskiego, czym
          ten spisek dokumentnie zaskoczył sztab Donalda.
        • dr.kidler Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 11:43
          leszek.sopot napisał:

(...)
          > Zgaduję, że kolejne programy zamienią się w komisje śledcze tropiące resztki
          > III RP w IV RP oraz tropiące tych, których posądzą o rzucanie piasku w koła
          > Kaczyńskich.

Spoko.
          Za 2 miesiace zaczna sie gryzc miedzy soba.
          Zobacz co sie dzieje w Gazecie Polskiej:
          www.gazetapolska.pl/?gp=,1,031210,fel,ziem,,,fel
          A przeciez to jest dokladnie ta sama ekipa.
          • leszek.sopot Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 13:01
            Już się kopią po kostkach. Nie zabardzo jeszcze wiadomo kto kogo kopie - czy
            Komorowski Tuska, Tusk Rokitę a Rokita Komorowskiego, czy też pod nimi ktoś
            inny cos ryje... Podobno walczyli o IV RP, i umawiali się, że ten kto zwycięży
            tego program będzie realizowany... Teraz widać, że była to gra platformy o
            stołki.
            • teen69 Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 13:17
              Lechu. Gdzie twój entuzjazłm (fedorowiczem). Przed wyborami Himalaje a teraz
              Zuławy. Naogladałes sie tv Plus, paru specjalistów od przepowiadania i juz
              dekadencja. Łyknij troche. Świat jest cudniejszy niż usmiech Lecha Andrzeja K.
              • leszek.sopot Re: Współczuję Wrońskiemu 25.10.05, 13:29
                E tam, kiedy ja byłem entuzjastą? Może w stanie wojennym, gdy wydawało się, że
                wszyscy w opozycji to tacy uczciwi ludzie... Później przeważnie pesymistą, gdyż
                widziałem więcej wad niż zalet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka