speev 10.11.05, 23:06 czyli mamy już wicepremiera. OMFG. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wierka J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:07 delikatna zapowiedź koalicji PISSO ? Odpowiedz Link Zgłoś
speev Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:10 no to nam wioska i półmózgi zafundowali rząd. ale to tylko parę lat. trzeba zacisnąć zęby. jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koalicji 10.11.05, 23:20 ...to mialaby koalicje. A tak mamy PSLD = Platforma SLDowska Odpowiedz Link Zgłoś
antarxis Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 10.11.05, 23:24 > ...to mialaby koalicje. > > A tak mamy PSLD = Platforma SLDowska kolejny naiwny ignorant Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Feromonem klonów samoobronna gnojowica, 10.11.05, 23:40 Feromonem klonów samoobronna gnojowica, ta woń ściąga głupich i nie zachwyca. Końska woń, sex, dużo owsa. Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekamigo JESZCZE W KWAŚNIEWSKIM NADZIEJA 11.11.05, 01:53 że rzutem na taśmę rozwiąże parlament... Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Jest wiele możliwości 11.11.05, 07:59 zacharczał w "Rejsie" Jan Himilsbach... zawsze tak uważam... Odpowiedz Link Zgłoś
sadusx Re: Jest wiele możliwości 11.11.05, 09:24 RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. marzec 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Re: Jest wiele możliwości 11.11.05, 09:35 sadusx napisał: > > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, > którzy dążą do rozliczeń krzywd. > Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. > To jest sprzeczne z ideałami PIS. > > RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper > gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? > > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą > sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej > Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie > PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek > sytuacji jest nierealne. > > marzec 2005 Kiedy starałeś się o prace , to w swoim CV , nie napisałeś ,ze znasz biegle j. angielski , niemiecki , francuski , i masz prawko kategorii A,B,C,D,C he he , Odpowiedz Link Zgłoś
blk2000 Re: Jest wiele możliwości 11.11.05, 11:13 Nie, nigdy. Zawsze zdawałem sobie sprawę, że później dadzą mi koparkę do kierowania i będą mówili do mnie po niemiecku. Proste - no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Re: Jest wiele możliwości 11.11.05, 11:43 A , to pewnie juz wiesz ile zasiłek wynosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
amn74 Donald "Leperbis" Tusk 11.11.05, 11:52 Zamienili się rolami Tusk z Leperem. Tusk jest arogancki, bezczelny nie umie uprawiać umiarkowanej polityki. Leper spokojny. Dziwne jak tak " inteligentny " człowiek jak Tusk może poddawać się tak wielkiej krytyce i jednocześnie celem do żartów . Inteligencja wypowiada się poprzez wulgaryzmy , tzw. językiem Lepera. Kto wam wmówił,że jesteście lepsi od innych, kto was tak skrzywdził ? Abonament na nieomylność PO ( UW ) quo vadis do nietolerancji dla wierzących, jak przyczyna wszelkiego zła. Wolę Lepera... Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Donald "Leperbis" Tusk 11.11.05, 12:49 amn74 napisał: > Zamienili się rolami Tusk z Leperem. Tusk jest arogancki, bezczelny nie umie up > rawiać umiarkowanej polityki. Leper spokojny. Dziwne jak tak " inteligentny " c > złowiek jak Tusk może poddawać się tak wielkiej krytyce i jednocześnie celem do > żartów . Inteligencja wypowiada się poprzez wulgaryzmy , tzw. językiem Lepera. > Kto wam wmówił,że jesteście lepsi od innych, kto was tak skrzywdził ? Abonamen > t na nieomylność PO ( UW ) quo vadis do nietolerancji dla wierzących, jak przyc > zyna wszelkiego zła. Wolę Lepera... Jesli wolisz Leppera to wcale mnie nie martwi, ani nie oburza, ze kpisz z Tuska. Waga kpiny zalezy od jej autora. W tym przypadku ma nikla wage. Odpowiedz Link Zgłoś
amn74 Re: Donald "Leperbis" Tusk 11.11.05, 13:04 Jednak możn drugiej stronie odpowiedzieć stonowanie. Brawo i jednocześnie szanuję. Poza tym w kwesti obrażania nie podoba mi się droga Tuska. To miała być osoba która łączy. Ciekawe ile procent katolików głosowało na Tuska, bo on ich obraża. Ludzie z niższym wykształceniem też mu nie pasują. Dlatego wolę Lepera. Panstwo to nie firma gdzie sie wyrzuca słabszych. Tu się bierze wszystkich albo nikogo. Tusk woli swoją arogancję . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolka_na_barierze TCZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????? ????????????? 11.11.05, 17:33 TCZY TUSK PRZYTULI MILLERA ???????????????????? O BARDZO PRAWDOPODOBNE ! RAZEM Z OLEJNICZKIEM, URBANEM, BORMANEM I KWACHEM ! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka_na_barierze CZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????? ???????? 11.11.05, 17:37 jolka_na_barierze napisał: > TCZY TUSK PRZYTULI MILLERA ???????????????????? > > O BARDZO PRAWDOPODOBNE ! > RAZEM Z OLEJNICZKIEM, URBANEM, BORMANEM I KWACHEM ! TUSK W OSTANIEJ DEBACIE BYŁ BARDZIEJ CZERWONY I UPIORNY NIŻ OLEJNICZAK, MILLER I KWACH RAZEM WZIECI :) Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Jestes daltonistka?? Jolu.Jezeli Tusk byl czerwony 11.11.05, 18:13 to jaki jest Kaczynski, Leper i reszta tej koalicji. Ty chyba mie rozumiesz slowa czerwony albo uwazasz ze to chodzi faktycznie o kolor twarzy czy krawata.Wyjasnie ci slowo czerwony uzywane na tym forum oznacza socjaliste. I Juz gorszego socjalisty a wlasciwie komunisty jak Leper to u nas nie bylo od prawie od 40 lat. Pozostali to tez socjalisci przykryci czrna sutanna. Odpowiedz Link Zgłoś
tusk_w_sld Re: CZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????? ???????? 11.11.05, 18:16 jolka_na_barierze napisał: > jolka_na_barierze napisał: > > > TCZY TUSK PRZYTULI MILLERA ???????????????????? > > > > O BARDZO PRAWDOPODOBNE ! > > RAZEM Z OLEJNICZKIEM, URBANEM, BORMANEM I KWACHEM ! > > TUSK W OSTANIEJ DEBACIE > BYŁ BARDZIEJ CZERWONY I UPIORNY > NIŻ OLEJNICZAK, MILLER I KWACH > RAZEM WZIECI :) różowy tusk w ostatniej debacie został zdemaskowany jako koalicjant sld i sympatyk sb-ckiego układu ! Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Ja tam Leppera nie cierpię. 11.11.05, 19:35 Ale osobiście uważam, ze za przegraną PO winę ponosi Tusk. Bezbarwny, leniwy, nadęty pajac. Zero skuteczności, w odróżnieniu od Kaczorów. Ci to chociaż zdobywać potrafią... Odpowiedz Link Zgłoś
isa_stern Re: Donald "Leperbis" Tusk 11.11.05, 16:39 może Cię przytulić :)))))))) bo to raczej u Ciebie można rozpoznać pewne objawy choroby "sierocej" :D pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 Prawdziwe oblicze Kaczogrodu pisowego ... 11.11.05, 11:25 jak widać i ich wizja prawa, sprawiedliwosci i uczciwości ma twarz Hojarskiej, Łyżwińskiech i Leppera oraz skinów Leszka Bubla co chcieli budować stadiony... może jeszcze Marcinkiewicz obieca ile medali z olimpiady przywiezie? Pis gadając, że widzi w PO koalicjanta zadrwił i oszukał swoich wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszbuczynski Re: Prawdziwe oblicze Kaczogrodu pisowego ... 11.11.05, 11:51 PIS to takie k... pojda z kazdym!!! nawet z burakiem jedrkiem i ku..kami reni byle RZADZIC!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: TERAZ KUR... MY a reszta do budy i płacić!!! 11.11.05, 12:02 to mi sie podoba jak mozna wyjeb....`c cały narod w powietrze kilkoma zgrabnymi ruchami, i sztuczkami. dorwac sie do władzy obiecac i dać Tyle ze nie ze swojej kieszeni. mistrzostwo swiata. prepetum mobile fjanie byc wyborcą ktory idzie do urny i głosuje by sobioe cos dac:) jestem tylko ciekaw co ja dostane w zaman??? za to ze ja mu dam???? Odpowiedz Link Zgłoś
janlol PiS NIE oszukał swoich wyborców 11.11.05, 19:14 > Pis gadając, że widzi w PO koalicjanta zadrwił i oszukał swoich wyborców. Nie oszukał. Bo gdy PiS mówił o przyszłej koalicji z PO to rzeczywiście wszystko wskazywało na to, że do niej dojdzie. Wtedy wydawało się, że wygra Platforma i Tusk (dzięki, a raczej z powodu sondaży), ale okazało się, że Platforma nie wygrała. Platforma się obraziła i robiła pod górkę. Mnie, jako wyborcy PiS-u, nie obchodzi z kim wejdą w koalicję bo ja głosując na PiS zaufałem im. I głosując na PiS wcale nie myślałem o Platformie bo gdyby mi odpowiadali Platformiści to przecież zagłosowałbym na PO i tak pewnie zrobili wszyscy ci, którzy teraz narzekają, że nie ma POPiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: PiS NIE oszukał swoich wyborców 11.11.05, 21:05 Tak, i było ich niewiele mniej niż zwolenników PiSu, a stanowczo więcej niż zwolenników Samoobrony i LPR. Tak więc chyba nie dziwi, że tylu ludzi jest oburzonych, że dochodzi do utajnionej wcześniej koalicji z Leperem. Niewątpliwie też wielu co głosowało na PiS, gdyby wiedziało, że Kaczyńscy planują współrządzenie z Samoobroną, nigdy by się nie zdecydowało na oddanie im głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: JESZCZE W KWAŚNIEWSKIM NADZIEJA 11.11.05, 10:33 maciekamigo: Nadzieję mieliśmy przez ostatnie 10 lat.I czego doczekaliśmy się ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Kwasior lepiej niech się szykuje na trybunał... 11.11.05, 10:50 Kwasior lepiej niech się szykuje na trybunał... maciekamigo napisał: > że rzutem na taśmę rozwiąże parlament... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 To doprawdy zabawne 11.11.05, 13:33 Powazny inteligent Tusk kaprysi jak dzieciaczek w zlobku, podczas gdy skompromitowany Lepper jako jedyny w ostatnim czasie zachowuje rozsadek polityczny i robi wszystkich w balona, patrzac sobie z dystansen jak to "tegie glowy" robia z siebie durni. Brawo, Lepper, ciagnij pan tak dalej, a za piec lat zostaniesz prezydentem :o) Zaczynam lubic tego czlowieka, no chyba ze walnie znowu jakis przekret i skompromituje sie na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Re: To doprawdy zabawne 11.11.05, 13:38 Nawet facet którego lubisz nie wie ile walnął takich przekrętów. A dla Ciebie ile razy jest dopuszczalne? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 01:13 OK, Lepper wysypal importowane ziarno na tory. Mieszkancy Bostonu wysypali worki z herbata do morza i wywolali Rewplucje Amerykanska. Oczywiscie ten krzyk i cala Lepperobia ma pokryc smud jaki niedlugo sie rozejdzie kidy to komisja anty-korupcyjna dobierze sie do skory WIELKIM zlodzieja jacy ukradli miliardy w ramach dzikiej prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
echo66 Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 01:22 mirmat1 napisał: Oczywiscie ten krzyk i cala Lepperobia ma pokryc smud jaki niedlugo sie > rozejdzie kidy to komisja anty-korupcyjna dobierze sie do skory WIELKIM > zlodzieja jacy ukradli miliardy w ramach dzikiej prywatyzacji. Witamy elektorat Samoobrony na forum GW! (wnioskuję na podstawie ortografii i składni) Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 08:04 Witamy elektoat PO (zaocznych magisterków po marketingu) w świeci frustracji i niespełnionych nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 08:55 nie jestem na zaocznych i nie po marketingu, ale wiem, że PiS tak obawiała się utraty stołków, że dała przysłowiowej "dupy" samoobronie i teraz to będziemy mieli chamską oborę zamiast Polski. Wy wszyscy PiSowcy tak bardzo krzyczycie żeby rozliczyć tych wszystkich złodzieji, ale CO ZE ZŁODZIEJAMI WASZEGO, UKOCHANEGO, NOWEGO KOALICJANTA?? Odpowiedz Link Zgłoś
busse Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 10:07 Cała odpowiedzialność za poziom naszej polityki spada na PiS. Mam trochę żalu do PO za to że dużo uwagi poświęca,może niepotrzebnie ostro wypowiada się o Samoobronie.Już wkrótce wyjdzie słoma z buta posłów SO ,pozostawmy to czasowi i wszechwładnemu JKaczyńskiemu.Będzie to jego problem. Co do rozliczeń jakie zapowiada PiS to zobaczymy .Jeżeli potrafią udowodnić i osądzić winnych to im pogratuluję.Chcę tylko wspomieć ile to zarzutów stawiał L.Kaczyński Pawłowi Piskorskiemu i co z tego wyszło , nic .Pomawiać ludzi to cały PiS potrafi . Obesnie PiS ma pełną władzę to niech udowodni winy tych których pomawiał . Jednym ze skazanych odsiadujący wyrok jest kolega Kaczyńskich,członek PC Zalewski i o tym niech Kaczyńscy pamiętają,a i o Telegrafie o Glapińskim swoim koledze żeby nie zapomieli. Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 11:10 oj udowodnią niejedno. mają dużo czasu na sfabrykowanie dowodów. będzie pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy80ja Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 14:06 colera mialo być pięknie i normalnie. Miała być sprawiedliwośc (nie glosowałem na całą obecnakoalicje) a wyszło tak jak sie nikt chyba nie spodziewał. Trzeba sie bać samobrony w rządzie. Trzeba głośno krzyzeć o obowiązkach PiSu i jego obietnicach wyborczych. Nie wiem czy to coś da ale nic innego nie pozostaje. Ciekawe jak teraż czuja się ci którzy na PiS glosowali, ciekawe ile osób ponownie załosowało by na partie panów kaczyńskich (celowo z małej litery) Chyba taka lekcja dla ludzi jest potrzebna. Wszyscy odczują na własnym portfelu rządy populistów i po takiej nauce może zrozumieją że nie nie ma wcale trzeciej drogi że od liberała znacznie gorszy jest populista. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 19:29 > Ciekawe jak teraż czuja się ci którzy na PiS glosowali, ciekawe ile osób > ponownie załosowało by na partie panów kaczyńskich (celowo z małej litery) Ja głosowałem na Partię Braci Kaczyńskich (nazwa zapożyczona od tuska) i naprawdę nie żałuję. Jak się czuję? Czuję się jak w czerwcu 1989 roku. Znowu mam nadzieję, że mój kraj będzie naszym krajem, że nikt uczciwy w tym kraju nie będzie się czuł odrzuconym. I znów mam nadzieję, że prawo będzie takie samo dla wszystkich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Ludwik Żelazny i Kosa Ziobro wezmą PO w obroty ! 11.11.05, 10:55 Ludwik Żelazny i Kosa Ziobro wezmą PO w obroty ! el_bigos napisał: > nie jestem na zaocznych i nie po marketingu, ale wiem, że PiS tak obawiała się > utraty stołków, że dała przysłowiowej "dupy" samoobronie i teraz to będziemy > mieli chamską oborę zamiast Polski. Wy wszyscy PiSowcy tak bardzo krzyczycie > żeby rozliczyć tych wszystkich złodzieji, ale CO ZE ZŁODZIEJAMI WASZEGO, > UKOCHANEGO, NOWEGO KOALICJANTA?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Do czego ten tekst Aniu? 11.11.05, 17:36 Copy-Paste ze strony pisuaru? Znaczy ze pisowcy zatrudniaja elyty z zaszczytnymi tytulami Lycencjatow po Krosniejskiej Wyzszej Szkole Businesu. Tak trzymac nowa kmiocia wladzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 09:53 Elektorat lepperstwa = buraki z nieukończoną zawodówką Elektorat PiS = po zaocznym prawie wykładanym przez byłych ubeków Elektorat Giertycha = po KUL Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdrajcy k 11.11.05, 10:56 Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdrajcy Ojczyzny (z SLD - komuchami i agentami) zigzaur napisał: > Elektorat lepperstwa = buraki z nieukończoną zawodówką > Elektorat PiS = po zaocznym prawie wykładanym przez byłych ubeków > Elektorat Giertycha = po KUL Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdra 11.11.05, 11:15 nie ma jak ta durna retoryka wkładania PO do sojuszu z sld. frycu i anna - sztabowcy piSS'u (podobno za 10 zeta za godzinę, choć ja osobiście myślę, że macie poczucie misji - co by z Polski wielie gnojowisko zrobić), kolejny raz pokazują metody tej partyjki. obłuda, zakłamanie, naciąganie faktów, bezczelność, hipokryzja - wszystko to nasza nowa-stara władza. Odpowiedz Link Zgłoś
dedro Re: Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdra 11.11.05, 11:38 Trzeba zwrócić uwagę, że SLD dobrze przystaje do liberałów, bo przecież to żadna partia lewicowa. Kto tam kiedykolwiek widział, jak wygląda zwykłe polskie społeczeństwo, jak wygląda ciężka fizyczna praca. Wszyscy są zamożni, ciągneli zawsze z koryta i mówienie o poglądach lewicowych tych ludzi, to duże nadużycie. Czerwoni - to już lepsze określenie. Jestem przekonany, że PO nie będzie miało oporów aby rządzić z SLD w przyszłośći. I taki Andrzej rozłożył Tuska na łopatki. Gratuluję Panie Donaldzie. Ma Pan już manię na tle Andrzejka. Tu już nic nie pomoże poza zimnymi okładami na głowę. A w trakcie okładów trzeba wywalić na ... swoich obecnych doradców (wynik Pana wyborów przewidziałem w 100%, dziwne, że oni tego nie mogli przewidzieć). A... z pewnością Pan Donald tego nie będzie czytał w przeciwieństwie do jego doradców medialnych. A to skazuje moje uwagi z góry na niepowodzenie. Przykre. I dlatego szkoda Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdra 11.11.05, 11:51 wielkim twoim sukcesem bedzie jak zaczniesz czytac rozumiejąc tekst. bo o pisaniu nie marzę. takich ludzi Pisowi nie potrzeba. elektorat samoobrony 90% buraki rolane nastawione na socjal zfrustrowane, niedouczone społeczenstwo. elektorat pisu- pseudo inteligencja opierająca sie na reklamach telewizyjnych, wyPISujaca takie idiotyzmy na forum jak ty. (ale to dobrze bo mamy przynajmniej wiedzę iż starcie z wami to betka). rodzina buraków rydzyka, ktorzy bezmyslnie wykonuja polecenia wodza. to jest skałd ktory rzadzi polską. pogladaj zachodnia TV zobacz co o nas mowią, i czekaj z utenskieniem na inwestycje:) moze nadejdą, tak jak manna z nieba ktorą wam drobiowi bracia obiecali. PS tak na marginesie jezeli ci placą 10 zł za pisanie tego bełkmotu, mam prosbe wysil sie na cos bardziej inteligentnego Odpowiedz Link Zgłoś
captus Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 10:40 jesli porównujesz wykształcenie elektoratu PO i SRP i masz jeszcze jakies wątpliwości to znaczy,że jesteś zupełnym ignorantem i żadne dane cię nie interesują, bo podobnie jak twój guru nie przejmuje sie wskaźnikami ekonomicznymi,bo wie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A Tusk i PO mogli mieć marszałka Sejmu, i... 11.11.05, 10:53 A Tusk i PO mogli mieć marszałka Sejmu, i... Ale zacietrzewienie i głupota w polityce nie popłacają. lub_czasopismo napisał: > Witamy elektoat PO (zaocznych magisterków po marketingu) w świeci frustracji i > niespełnionych nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
pokolenieue marszałeksejmutoprawietakjakmarsz ałekpiłsudski 11.11.05, 11:04 funkcja ta to coś niesamowitego Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: A Tusk i PO mogli mieć marszałka Sejmu, i... 11.11.05, 11:16 a leszek kaczyński mógłby być papieżem, ale zacietrzewienie i głupota nie są mile widziane w watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 11.11.05, 03:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 07:34 kralik11 napisał: > PIERDU PIERDU PISORY. KWA KWA KWA. Witamy elektorat PO! (wnioskuję na podstawie niedoscignionej glebi intelektualnej wypowiedzi i jej konstruktywnym stosunku do rzeczywistosci). > Juz doprowadziliscie do takiego syfu w tym panstwie, ze gorzej byc nie moglo, > SLD przy was to aniolki. A kiedy to PiS rzadzil? Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 08:39 Jeszcze nie zaczął a jego wyborcy i poplecznicy mają już wymierne "korzyści" w postaci embarga na produkty rolne do Rosji. Ciemość widzę. Komuna wróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark No to Rosja ma problem z UE ! To dobrze dla nas ! 11.11.05, 10:57 No to Rosja ma problem z UE ! To dobrze dla nas ! cozy napisał: > Jeszcze nie zaczął a jego wyborcy i poplecznicy mają już wymierne "korzyści" w > postaci embarga na produkty rolne do Rosji. Ciemość widzę. Komuna wróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: No to Rosja ma problem z UE ! To dobrze dla n 11.11.05, 11:18 rotfl. taaaa, ciemna anno - poważnie jesteś ciemna. Odpowiedz Link Zgłoś
trolling4food Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 09:32 > A kiedy to PiS rzadzil? Żeby powiedzieć, że PiS nie rządził, to trzeba powiedzieć, że nigdy nie rządził AWS, ZChN lub PC. Zmiany nazw i przekształcenia polityczne rzeczywiście mogą być zwodnicze. A to tylko kilka przykładów z III kadencji. Mariusz Kamiński Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 01 Warszawa Kazimierz Marcinkiewicz Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 12 Gorzów Wielkopolski Ludwik Dorn Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 02 Warszawa Tadeusz Cymański Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 10 Elbląg Kazimierz Michał Ujazdowski Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 50 Wrocław Michał Tomasz Kamiński Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 26 Łomża Marian Piłka Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 39 Siedlce Jerzy Polaczek Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 16 Katowice Stanisław Zając Lista: Akcja Wyborcza Solidarność Okręg wyborczy: 22 Krosno Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 10:43 ethebor napisał: > kralik11 napisał: > > PIERDU PIERDU PISORY. KWA KWA KWA. > > Witamy elektorat PO! (wnioskuję na podstawie niedoscignionej glebi > intelektualnej wypowiedzi i jej konstruktywnym stosunku do rzeczywistosci). > > > Juz doprowadziliscie do takiego syfu w tym panstwie, ze gorzej byc nie mo > glo, > > SLD przy was to aniolki. > A kiedy to PiS rzadzil? Posluguje sie jezykiem ktory mogo zrozumiec PiSrodacy tacy jak ty, a o glebi i intelekcie ty juz lepiej nic nie mow, bo w twoich ustach jest to tylko zwykle scierwo jak wszystko inne co zostalo wypowiedziane dziobem pis....oliza. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: porównania 11.11.05, 09:03 > OK, Lepper wysypal importowane ziarno na tory. Mieszkancy Bostonu wysypali > worki z herbata do morza i wywolali Rewplucje Amerykanska. jeden Adolf też bez przerwy mówił o odnowie moralnej, silnym narodzie, też wszędzie wietrzył wrogów jedynej słusznej linii a z ojcem rydzykiem w wielu tematach mógłby sobie podać rękę, szanował niemiecki kościół i wierzył, że jest z nim Pan Bóg. rozumiem, że tego rodzaju oczywiste porównania będziesz umiał zaakceptować :P Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Re: porównania 11.11.05, 09:29 stary_szczur napisał: > > OK, Lepper wysypal importowane ziarno na tory. Mieszkancy Bostonu wysypal > i > > worki z herbata do morza i wywolali Rewplucje Amerykanska. > > jeden Adolf też bez przerwy mówił o odnowie moralnej, silnym narodzie, też > wszędzie wietrzył wrogów jedynej słusznej linii a z ojcem rydzykiem w wielu > tematach mógłby sobie podać rękę, szanował niemiecki kościół i wierzył, że jest > > z nim Pan Bóg. > > rozumiem, że tego rodzaju oczywiste porównania będziesz umiał zaakceptować :P Ostatnia godzina Liberałów wybiła , muszą uciekać do Szwajcarii , z dolarami pochowanymi w skarpetkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: porównania :) 11.11.05, 09:59 jeśli czyjaś godzina wybiła to Jarosława i jego ekipy, sam siebie skazał na bycie przywódcą 'ludu', a trybun ludowy brzmi dumnie wyłącznie kiedy się czyta historię Cesarstwa Rzymskiego z innych historycznych przykładów wiadomo, że jak się ludowi obieca i lud zacznie rozliczać to już tylko gilotyna albo stryczek zostaje, a wtedy przyjeżdżają z tej Szwajcarii liberałowie z kasą, którą wywieźli w skarpektach... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Lepiej poczytaj o Rzymie, a nie bredź 11.11.05, 10:59 Lepiej poczytaj o Rzymie, a nie bredź stary_szczur napisał: > jeśli czyjaś godzina wybiła to Jarosława i jego ekipy, sam siebie skazał na > bycie przywódcą 'ludu', a trybun ludowy brzmi dumnie wyłącznie kiedy się czyta > > historię Cesarstwa Rzymskiego > z innych historycznych przykładów wiadomo, że jak się ludowi obieca i lud > zacznie rozliczać to już tylko gilotyna albo stryczek zostaje, a wtedy > przyjeżdżają z tej Szwajcarii liberałowie z kasą, którą wywieźli w > skarpektach... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Lepiej poczytaj o Rzymie hle hle 11.11.05, 11:16 aniu dark, zmien sobie na 'ciemna masa' chyba będzie lepiej pasowało do tego co piszesz tu na forum, bo ciemna masa ma to do siebie, że sugeruje, że ktoś bredzi, ale już nie umie uzasadnić, czemu tak uważa... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Kto porównuje Leppera do Hitlera = imbecyl ! 11.11.05, 10:58 Kto porównuje Leppera do Hitlera = imbecyl ! stary_szczur napisał: > > OK, Lepper wysypal importowane ziarno na tory. Mieszkancy Bostonu wysypal > i > > worki z herbata do morza i wywolali Rewplucje Amerykanska. > > jeden Adolf też bez przerwy mówił o odnowie moralnej, silnym narodzie, też > wszędzie wietrzył wrogów jedynej słusznej linii a z ojcem rydzykiem w wielu > tematach mógłby sobie podać rękę, szanował niemiecki kościół i wierzył, że jest > > z nim Pan Bóg. > > rozumiem, że tego rodzaju oczywiste porównania będziesz umiał zaakceptować :P Odpowiedz Link Zgłoś
pokolenieue po co do hitlera, władymir łukaszenka da mu 11.11.05, 11:01 żeliwny medal Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: Kto porównuje Leppera do Hitlera = imbecyl ! 11.11.05, 11:22 rotfl, a nie wydaje ci się ciemna anno, że on pisał o kaczyńskim? no ale fakt, mogło ci się pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: ania ciemna masa = imbecyl ??? 11.11.05, 11:31 aniu ciemna maso, czemu wciąz mówisz do siebie i to tak brzydko... jeśli uprawnione jest porównywanie wysypywania zboża przez Leppera do wysypywania kawy przez mieszkanców Bostonu, tak samo uprawnione jest porownywanie haseł SamoPiSowskiej koalicji do haseł narodowego socjalizmu. skoro np. sędziemu Kryże wolno było robic karierę w 1983 roku, a teraz naprawiać III Rzeczpospolitą i budować IV tą to czemu nie wolno było Tuskowi mieć dziadka w Wehrmachcie? czemu PO jest złe jeśli 'kuma sie' z lewicą, w czym lepszy jest od tego Jarek kumający się z Samooborną? itd... zastanwiające jak zwolennikom SamoPiSu cięzko przychodzi myślenie... Odpowiedz Link Zgłoś
yashina brawo PiS 11.11.05, 09:43 jest cudownie Samobora blizej koryta. Jakie to zenujace ze PiS musi sie podpierac zlodzijami i polmozgami z SO. Tak nisko upadl JK. Widac ze kretac od poczatku. A pozatym przeciez to Premier dobiera ludzi ale widac ze to maeionetka w rekach pedzia Jaroslawa. Wielkie hasla prorodzinne a sam nawet niema zony hehe Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Lepszy Lepper, Giertych, Pawlak, niż McDonald 11.11.05, 11:00 Lepszy Lepper, Giertych, Pawlak, niż McDonald yashina napisał: > jest cudownie Samobora blizej koryta. > > Jakie to zenujace ze PiS musi sie podpierac zlodzijami i polmozgami z SO. Tak > nisko upadl JK. Widac ze kretac od poczatku. A pozatym przeciez to Premier > dobiera ludzi ale widac ze to maeionetka w rekach pedzia Jaroslawa. > Wielkie hasla prorodzinne a sam nawet niema zony hehe Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: Lepszy Lepper, Giertych, Pawlak, niż McDonald 11.11.05, 11:24 no tak, bo McDonald był taki zacietrzewiony i głupi, że nie chciał marszałka, a ta trójka z chęcią weźmie co ich. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Lepper jest taki przystojny !!! 11.11.05, 10:51 Lepper jest taki przystojny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit PO NIECH WEŹMIE LEKCJE U LEPERA ODPOWIEDZIALNOŚĆI 11.11.05, 11:53 Oszołomy z PO powinny pójść na kurs do Leppera i nauczyć się podstawowych spraw,odpowiedzialnośći i patriotyzmu.POstkomunistycznej Platformie nie zależy na Polsce tylko na braku rozliczeń przestępczej prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
yacyac Re: PO NIECH WEŹMIE LEKCJE U LEPERA ODPOWIEDZIAL 11.11.05, 13:41 bosz ... ale niektórych poniosło .. chyba nie śpisz w nocy z podekscytowania, skoro takie rzeczy Ci do głowy prechodzą ... męża stanu sobie znależli.. prostego cwaniaczka spod Darłowa ... ŻENADA ... za 5 lat może sobie wybierzecie na prezydenta ... rozum odjęło wam w tym zacietrzewieniu i tej PIS-owekiej retoryce nienawiście .. żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: PO NIECH WEŹMIE LEKCJE U LEPERA ODPOWIEDZIAL 11.11.05, 15:09 Na potomka wermachtowca fakt nie głosowałam i nie zagłosuję! Odpowiedz Link Zgłoś
tafka1 Re: PO NIECH WEŹMIE LEKCJE U LEPERA ODPOWIEDZIAL 11.11.05, 22:18 Jasne, lepiej głosować na potomka buraka i nieroba; na ćwierćintelektualistę z wykształceniem podstawowym - to twój wspaniały "mąż stanu"; gratuluje wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
julko Re: Feromonem klonów samoobronna gnojowica, 11.11.05, 14:42 Almagusowi odebrali rozum.Czyżby tuskowaci?. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:11 dyskredytuje PO. Cala reszta to slowa, slowa, slowa .... Musi ich "cos" laczyc: pewnie 'byznes' wspolnej prywatyzacji. Wspolne dzielenie sie naszym w imie liberalnych hasel. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:15 Najadles sie szaleju? Czy ludzie nie widza roznicy miedzy opozycja (ktora nie tworzy zadnych sojuszy, tlyko po prostu nie tworzy rzadu ani nie popiera otwarcie rzadu, tylko wybrane inicjatywy dobre wg opozycji dla Polski) a koalicja rzadowa? W opozycji nie wybiera sie partnerow bo ich sie nie ma. Wiec prosze nie pierniczyc o koalicji z SLD bo zle mi sie robi jak slysze takie... straszne glupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Tak czy owak... 11.11.05, 08:06 Jedni i drudzy z ręką w nocniku mogą sobie popatrzyć, jak Jędrek z Romkiem zaśmieją się im w twarz... A to jest kara, za brak szacunku do wyborców. Teraz już bym na PO nie zagłosował. Odpowiedz Link Zgłoś
terazpolska2 [...] 11.11.05, 08:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: Tak czy owak... 11.11.05, 09:56 lub_czasopismo napisał: > Jedni i drudzy z ręką w nocniku mogą sobie popatrzyć, jak Jędrek z Romkiem > zaśmieją się im w twarz... > A to jest kara, za brak szacunku do wyborców. > Teraz już bym na PO nie zagłosował. Większym brakiem szacumku jest mamienie obietnicami przed wyborami czy otwate mówienie jak jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
l-a Re: Tak czy owak... 11.11.05, 09:57 lub_czasopismo napisał: > Jedni i drudzy z ręką w nocniku mogą sobie popatrzyć, jak Jędrek z Romkiem > zaśmieją się im w twarz... > A to jest kara, za brak szacunku do wyborców. > Teraz już bym na PO nie zagłosował. A na kogo byś zagłosował, jeśli to nie tajemnica? Odpowiedz Link Zgłoś
jahortus Re: PO z SLD twarda koalicja z dyscypliną partyjną 11.11.05, 11:02 p.Tusk mściwie zarządził dyscyplinę partyjnę w głosowaniu przeciw rządowiPIS - aż tak bardzo boi się samodzielnosci nawet własnych towarzyszy ? PO okazało się małostkowym niedbającym o interes POLSKI zbiorem żądnych władzy ludzików...żal Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: PO z SLD twarda koalicja z dyscypliną partyjn 11.11.05, 11:26 rany rany, a PiS, SO, LPR, PSL i SLD również "mściwie" zarządzili dyscyplinę. Odpowiedz Link Zgłoś
antarxis Re: Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:17 naprawdę nie rozumiesz, że nie jest to koalicja opozycyjna, a w realiach samozwańczej IV RP mającej u źródeł intrygi, oszustwa (choćby wobec wyborców) i niepohamowaną żadzę wszelkiej władzy PO de facto została zmuszona do takiego ruchu? przejście do opozycji, gdzie z założenia znajdował sie SLD i lewica nie oznacza koalicji ani programowego czy ideowego bycia 'wspolnie'. PO wykonała jedyny możliwy i najlepszy ruch - teraz 'poznaj inna sprawiedliwosc' ma pelnie odpowiedzialnosci, a PO jako czysta opozycja centrowa jest dla mnie realna alternatywa polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:30 Czyżby? Ja na SLD nie głosowałam, ale patrząć na to co się dzieje, może jeszcze zagłosuję... W tym gronie nienajgłupsi... Bo najmądrzejszych to ogólnie brak :(( Na tym formu także... Odpowiedz Link Zgłoś
antarxis Re: Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:34 ja na SLD nie zglosuje z 2 powodów: to nigdy nie była moja opcja polityczna, choć trzeba przyznać obiektywnie ze lata obecności (jeszcze w czasach komuchów) wśrod elit władzy dodały im ogłady i poziomu intelektualnego, którego prózno szukać u liderów i członków partii oderwanych od pługa lub faszystowskiej manifestacji. pomijając nawet względy polityczne - kompletna kompromitacja, skorumpowanie pozostaje na zawsze niewybaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: biedny europejczyku 11.11.05, 09:07 PiS z całą resztą też podzieli się 'naszym' tylko hasła będą inne i podejście do tych, którzy będą działania PiS krytykować, będzie mniej liberalne... Odpowiedz Link Zgłoś
tibnor Myśl - to nie boli !!! 11.11.05, 10:06 Już sam fakt przestrzegania przepisów ruchu drogowego, tak jak czyni to 54,04% złodziei w tym kraju - czyni ze mnie złodzieja! Już sam fakt lania do muszli klozetowej, a nie obok - czyni z ciebie pedofila !! (Pedofile sikają do muszli, czyni tak 99,9987% z nich) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark PO + SLD = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 11.11.05, 11:01 PO + SLD = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 1europejczyk napisał: > dyskredytuje PO. > Cala reszta to slowa, slowa, slowa .... > Musi ich "cos" laczyc: pewnie 'byznes' wspolnej prywatyzacji. > Wspolne dzielenie sie naszym w imie liberalnych hasel. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 11.11.05, 11:45 im dłużej czytam posty osób tak zaciekle popierających SamoPiSowską koalicję to zastanawiam się czy oni nie mają jakiegoś tajnego szpitala do prania mózgów? rozumiem, że ktoś głosował na PiS, bo uważa, że to ugrupowanie jest bardziej 'polskie' niż PO, albo uwierzył, że PiS rzeczywiście przeprowadzi racjonalne(!) i sensowne reformy, ale jak można po całej zabawie z Lepperem siedzieniem u ojca Podgrzybka itp. karmić się jeszcze złudzeniami na poprawę sytuacji w kraju?to że paru bezrobotnych dostanie zasiłek ze wspólnej kasy albo będzie becikowe, nie rozwiąze problemu, że za 4 lata tych bezrobotnych będzie więcej a kasy do podziału mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 11.11.05, 16:49 Oni po prostu nie myślą:) No bo po co? Myśli za nich Fuhrer Kaczyński, Ojciec Rydzyk a teraz do św. trójcy dołączył Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_zietek Re: = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 11.11.05, 18:27 stary_szczur napisał: > im dłużej czytam posty osób tak zaciekle popierających SamoPiSowską koalicję to > > zastanawiam się czy oni nie mają jakiegoś tajnego szpitala do prania mózgów? > > rozumiem, że ktoś głosował na PiS, bo uważa, że to ugrupowanie jest > bardziej 'polskie' niż PO, albo uwierzył, że PiS rzeczywiście przeprowadzi > racjonalne(!) i sensowne reformy, ale jak można po całej zabawie z Lepperem > siedzieniem u ojca Podgrzybka itp. karmić się jeszcze złudzeniami na poprawę > sytuacji w kraju?to że paru bezrobotnych dostanie zasiłek ze wspólnej kasy albo > > będzie becikowe, nie rozwiąze problemu, że za 4 lata tych bezrobotnych będzie > więcej a kasy do podziału mniej! Widzisz tak to właśnie jest. W pracy po dziś dzień zasadą obowiązującą jest ta, która mówi: "Rób tak, abyś się nie narobił". Ale najlepiej w ogóle nic nie robić i dossać się do "państwowego cyca", a tenże "cyc" zasilać będą ludzie wykształceni i pracujący, którzy płaca podatki. Przecież te własnie pieniądze są przeznaczane na cele socjalne! W ogóle to jest totalnie poroniony pomysł moim skromnym zdaniem, aby realizować program naprawy państwa i program państwa opiekuńczego! Taki kraj jak Polska, kraj rozwijający się potrzebuje, aby ten rozwój był ciagle napędzany, gdyż może zwyczajnie ustać. Nie mam zielonego pojęcia skąd rząd pana Marcinkiewicza pragnie wziąć pieniądze na realizacje wszystkich planów jakie zostały przygotowane? Niemniej jednak muszę przyznać, że propaganda wspaniałej opieki i superszybkiego rozwoju przyniosła oczekiwany skutek, mianowicie zwycięstwo PiS w wyborach parlamentarnych i jakby tego było mało, to prezydentem zostanie człowiek jakby nie było bardzo wykształcony i na pewno inteligentny, ale o niebezpiecznych poglądach. Nie wspominając już o tym, że strasznie kłamie. Chociażby wspomniana już sprawa współpracy z panem Lepperem, do której to współpracy miało nigdy nie dojść, gdyż pan Lepper jest przecież "awanturnikiem". Nie mogę zaręczyć, że gdyby to PO była partią rządzącą, to Polska spłynęłąby mlekiem i miodem i kto wie czym jeszcze, niemniej jednak nikt z tej partii, a już na pewno pan Tusk nie obiecywał gruszek na wierzbie. Wiem, że była szansa. Były osoby, które ją zauwazyły i chciały, aby ta szansa została wykorzystana, niemniej jednak było nas niestety zbyt mało. Obiecanki macanki, oczernianie innych, straszenie liberałami, którzy wzbogacą tych, którzy bogaci już są wzięły góre nad zdrowym rozsądkiem większości głosujących. Przykro mi z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 20:15 Gdyby ryby miały dyby....... Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 koalicję to macie wy SamoPiS się nazywa 10.11.05, 23:25 Ale wyjątkowo do siebie pasujecie Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit [...] 10.11.05, 23:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sveika fritz.fritz - kim Ty jesteś? 10.11.05, 23:41 fritz.fritz, takiś pełen nienawiści do PO, takie wierutne bzdury o PO wypisujesz i tak bardzo często 'udzielasz' się na forum GW, że aż zaczynam się zastanawiać, czy Ty aby tego nie robisz zawodowo, np na zlecenie służb pijarowskich PiSu. Stary, wygląda na to, że Ty non-stop siedzisz na tym forum, od rana do wieczora. Może czas, byś sobie nieco odpoczął, co? Idź już spać, bo ciężko dziś (i wczoraj i przedwczoraj i etc., etc.) tu pracowałeś. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
tpepe Von Pappen... 10.11.05, 23:55 Byl juz jeden taki cwany, co przeciw liberalom i socjalistom na prawicy kazdego poparcia szukal. Von Pappen sie nazywal. Tez sobie znalazl niewielka acz rosnaca w sile partie, by rzad rzeszy niemieckiej utworzyc. Tylko sie nacial i okazalo sie, ze lider tej mniejszej partii mial i ambicje wieksze i skrupolow mniej niz rzeczony Von Pappen. Ten lider nazywal sie Adolf Hitler. Jestem przekonany, ze bracia Ka znaja te historie..ale widac musza sami sprawdzic. Obysmy tylko wszyscy nie zaplacili zbyt drogo za ich polityczne cwaniactwo. TruePepe Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Von Pappen... 11.11.05, 00:11 Taki scenariusz niestety jest bardzo prawdopodobny. Jednego nie mozna odmowic Lepperowi politycznego sprytu. Z tego co sie stalo widac, ze potrafi rezygnowac z doraznych korzysci dla osiagniecia swoich strategicznych celow. Intelekt J. K. w tym wypadku okazal sie raczej mialki i kto wie czy Lepper nie przerasta go nie tylko wzrostem. Niestety. Wina za to wwzystko jest jednak Wasza to Wy wybraliscie miernote nie tylko wzrostem, a kto wie czy los nie zetknal karzelka z cwaniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur von Papen... 11.11.05, 09:45 przez jedno "p", jeśli już. Analogia Lepper-Hitler jest raczej chybiona. Rządy Leppera z Giertychem i Kaczyńskimi nie wywołają wojny, co najwyżej zdenerwują lewicę europejską a może nawet Rabina Weissa z Nowego Jorku. Jest NATO, które neohitlerowcom kota pogoni. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Von Pappen./Hitler wygral dlatego że von Papen 11.11.05, 10:59 potrzeebowal jego wsparcia w Reichstagu,analogiczna sytuacja jest teraz w polskim parlamencie. Kaczyński jest niezwylke niebezpiecznym typem. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh Re: fritz.fritz - kim Ty jesteś? 11.11.05, 00:27 to dyżurny klown. czasem nawet bywa śmieszny. stara się. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: fritz.fritz - kim Ty jesteś?/ jest 11.11.05, 10:55 Jest niezrównoważonym osobnikiem,najmitą rydzykowym,to wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: fritz.fritz - kim Ty jesteś? takich pajacow je 11.11.05, 12:09 st wiecej nap joanna dark. pisza biedaki pierdoły, spisuja je uwaznie z mijanych plakatow wyborczych itd. no coz trzeba sie przyzwyczaic iz takie scierwo tu tez sie szlaja. ja mam ubaw bo pierdy jakie oni wypisuja są wprost proporcjonalne do ich inteilgencji i usłuznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dedro Re: fritz.fritz - kim Ty jesteś? takich pajacow j 11.11.05, 12:50 gordon - zarobiłeś już dużo za pisanie wulgaryzmów i poniżanie innych. Napisz coś kolego o sobie. Jakie miałeś dzieciństwo? Czy miałeś udane związki (o małżeński nie pytam)? Może ostanio premi w pracy nie dostałeś? Myślę, że warto zastanowić się nad swoim (twoim) szczególnym przypadkiem, gdyż niedługo będzie musiał się zająć tobą Z. Religa. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia - szczerze, bo życie i zdrowie jest najważniejsze dla człowieka, nawet dla wroga politycznego (takim chcesz bardzo się widzieć). Twój styl przypomina mi wielebnego O. Rydzyka. ;-) Miałbyś dyskutanta. Przejdź kolego z płaszczyzny emocjonalnej na racjonalną. Wtedy podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
pcx ... 10.11.05, 23:44 ...Gosciu, a co to wedlug ciebie jest "postkomuna" ? Nie sadzisz sie sam sie do niej zaliczasz ? Przeciez wszystko co sie dzieje w naszych czasach to post-komuna (czyli cos co jest po upadku komuunizmu)... Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus [...] 11.11.05, 00:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 00:08 Wszyscy to wiedzą, a on i tak ci nie uwierzy. Debil nie wierzy że jest debile. Dla niego cały świat to debile. Chyba, że znajdzie podobnych sobie, aaa to już co innego to dla niego autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka443 Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 01:05 RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. marzec 2005 I CO WY NA TO? Odpowiedz Link Zgłoś
tasma_izolacyjna Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 07:57 Ja to bym była za tym, żeby to emitować w radiu i telewizji kilka razy dziennie. Z przyjemnoscią wezmę udział w składce na ten cel. Czas antenowy drogi jest. Ale gdyby nas się więcej zebrało... Odpowiedz Link Zgłoś
tasma_izolacyjna Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 08:09 A może ktoś to ma w formacie mp3? Jeśli tak to bardzo proszę o maila. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 10:04 tasma_izolacyjna napisała: > Ja to bym była za tym, żeby to emitować w radiu i telewizji kilka razy > dziennie. Z przyjemnoscią wezmę udział w składce na ten cel. Czas antenowy > drogi jest. Ale gdyby nas się więcej zebrało... chętnie się dorzucę Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 11.11.05, 03:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 08:21 Lepiej powiedzcie zwolennicy PiS jak się czujecie mając za przyjaciela Anrzeja ? Znajomi głosujący na PiS teraz się wstydzą nawet do tego przyznać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo to wina PO ze PiS wybral Leppera na marszalka? 11.11.05, 09:04 Na szczescie PiS ma teraz pelne pole do popisu - 3 mln mieszkan! Pamietajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
kinio101 Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 10:21 Zgadzam się całkowicie. Myślę, że z powodu bliskości programowej PO i SLD niedługo dojdzie do ich połączenia i powstanie nowa partia. Proponuję nazwę SAKL - Sojusz Afero-Komuno-Liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntprop Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 10:44 A jo wom rzekna: ludzie bujta sie kolaicji z platformo komunistyczno nomenklaturo jugosłowiańsko. Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 10:52 oni są w opozycji a nie w koalicji,nie miej do nikogo pretensji jak Kaczyński woli Leppra.Swój do swego ciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
byly_czytelnik Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 11:17 Och daj sobie juz spokoj,jestes naprawde meczacy. Poza tym piszesz same bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
platfus13 PO nie broni postkomuny... 11.11.05, 12:17 PO nie broni postkomuny, tylko nie chce, żeby ściganiem winnych 'błędów i wypaczeń' zajmował się człowiek, który wszędzie widzi wrogów i chorobliwie wierzy w spiskowe teorie dziejów. Mowa o panu Wassermanie, który oskarżył hydraulików, montujących mu w domu jacuzzi, o próbę zabójstwa jego i jego rodziny - poprzez niewłaściwe podłączenie prądu... Także pan Ziobro jak dotąd kultywuje najlepsze tradycje III RP jeśli chodzi o 'dyspozycyjność' urzędników wymiaru sprawiedliwości - wystarczył jeden telefon, żeby sprawcy zabójstwa (fakt - kryminalisty, ale to wciąż zabójstwo..) wyszli z aresztu. Drugi telefon i Rywin do aresztu powrócił. Nie wątpię, że Rywin powinien siedzieć, ale mam spore zastrzeżenia do procedury. Nie tak wygląda państwo prawa... Do tego dodać należy wręcz niebywałą hipokryzję PiS-u - najpierw to całe gadanie o 'odnowie moralnej', a potem - wbicie PO noża w plecy (wybór Jurka na marszałka - wbrew ustaleniom, wg których to stanowisko miało przypaść PO..) oraz poparcie Leppera (recydywisty - ma na koncie 8 prawomocnych wyroków) na wicemarszałka. I TAK WYGLĄDA ODNOWA MORALNA W WYKONANIU PIS. Co do koalicji - tylko idioci i ignoranci mogli wierzyć w możliwość wspólnego rządzenia tych dwóch partii. PRZECIEŻ PIS CAŁĄ SWOJĄ KAMPANIĘ OPARŁ NA DEPRECJONOWANIU PO I JEJ IDEI 'POLSKI LIBERALNEJ' !! Więc niby jak miałby wyglądać ten alians dwóch organizmów, których programy nie mają żadnych punktów wspólnych ? Nie da się połączyć socjalizmu (PiS) z gospodarką rynkową (PO), 'życia z ręką w kieszeni sąsiada' z odpowiedzialnością za własny los. Także - bardzo dobrze, że PO nie weszła do koalicji - skończyłaby jak UW, którą wszyscy obarczali winą za nieudolne rządy AWS-u. A tak - za 4 lata, kiedy zamiast obiecanych 'gruszek na wierzbie' wyborcy 'polski solidarnej' dostaną wielką figę z makiem, kiedy zamiast obiecanych 3 mln mieszkań (z którego to postulatu już PiS się wycofał, twierdząc, że to zadanie na conajmniej 8 lat, nie na jedną kadencję ;) powstanie może pół miliona, kiedy Polska znowu stanie się zaściankiem Europy - PO wygra w cuglach i coś się wreszcie ruszy. Szkoda tylko, że do tego czasu trzy czwartek młodych, zdolnych i ambitnych Polaków wyjedzie robić karierę na zachodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
januszbn Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 12:24 Nic ci nie pozostało jak szukanie kretyńskiego wutłumaczenia dla zaistniałej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Przestan czlowieku mnie rozsmieszac!!! Jesli 11.11.05, 00:55 myslisz, ze lepper jest potrzebny Jaroslawowi, to chyba nie myslisz!!! przeciez on musi zachamecic elektorat lepperka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj No i nadchodzi " Era Leppera" 11.11.05, 07:02 A zawdzięczać ją będziemy Jarosławowi Kaczyńskiemu.Chyba pojdę się uchlać Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego jest przykladem 11.11.05, 00:12 arcymistrzostwa politycznego i pewnie wejdzie do podrecznikow dla studentow prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh Re: Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego nadaje 11.11.05, 00:32 nowy wymiar określeniu "polityczna dziwka" Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego jest przykla 11.11.05, 00:58 no to akurat jest prawda. jest supergraczem, az dziw bierze ze zaden z naszych kochanych politykow tego nie widzi...poza kwachem i borowskim, zdaje sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego jest przykla 11.11.05, 09:14 wypowiedzi Jarka udowadniają że jest facetem chorym na władzę i z byle kim jest w stanie się skumać byleby tylko tę władze mieć dla siebie, szkoda, że skończyły się czasy kiedy archaniołowie ganiali z mieczami po ziemi a Bóg rzucał gromy, obawiam się, że tylko dzięki temu Jarek jeszcze jakoś ciągnie... takiego cynizmu dawno w tym kraju nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
behemot68 Re: Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego jest przykla 11.11.05, 09:28 ..dem arcymistrzostwa politycznego i pewnie wejdzie do podrecznikow dla studentow prawa. Chyba na białorusi, bo tam zmierzacie z moheremi samoogwałte,, pisiaczki misiaczki Odpowiedz Link Zgłoś
parambol jak widać, kaczor-o-bardziej 11.11.05, 01:00 rozzłoszczonej-twarzy dla tak wysmiewanej przez Jacka Fedorowicza "wadzy" zrobi wszystko. Nawet da d..y takiemu dzikusowi jak szef samoobory. Dobra, Jarek, przeżyliśmy 4 lata sld, przeżyjemy i 4 lata PiS-Samoobory Odpowiedz Link Zgłoś
future88 Re: jak widać, kaczor-o-bardziej 11.11.05, 08:30 Miejmy nadzieje że tylko 4 lata i że łaskawie nam panujący nie zafundują nam tu drugiej Białorusi, z dożywotnimi funkcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: jak widać, kaczor-o-bardziej 11.11.05, 09:49 Jednak szkoda tych zmarnowanych lat. Liczę od roku 2000, kiedy to UW wyszła z koalicji z nielojalną AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
kopcik Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 08:59 wierka napisała: > delikatna zapowiedź koalicji PISSO ? Tak PISS OFF Odpowiedz Link Zgłoś
coocolooco J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:08 Jeszcze Polska nie zginęła.... Bedziemy walczyc z podziemia z chorymi ludzmi z pisu i lepperem.Nie pozwolimy zniszczyc Polski matolkom z lperu. Ludzie pospolite ruszenie zaczac czas!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Poparcie PSLDowskie gwarantowane.. 10.11.05, 23:22 PO znowu przepaczkowalo do PSLD: Platforma Sldowska coocolooco napisał: > Jeszcze Polska nie zginęła.... Bedziemy walczyc z podziemia z chorymi ludzmi > z pisu i lepperem.Nie pozwolimy zniszczyc Polski matolkom z lperu. Ludzie > pospolite ruszenie zaczac czas!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 11.11.05, 03:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekkoz Ręce opadają.... 10.11.05, 23:08 Nie wiem jak wam, ale mnie to po prostu ręce opadają... :( Nie mogę patrzeć co się w tym kraju wyprawia. Nie głosowałem na PIS, ale ich szanowałem... teraz o szacunku nie ma mowy! :( Jestem załamany... Odpowiedz Link Zgłoś
antarxis PRL czyli... 10.11.05, 23:10 Polska Rydzykowo-Lepperowa staje sie fuck-tem :/ nadchodzi pod maska IV RP... jaki narod, taki rzad Odpowiedz Link Zgłoś
macandi J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:11 TO JEST SZOK Panowie z Pis głosowałem na was a wy tak macie zamiar rządzic? Przyjdzie i pora na Kaczora. Nazryjcie sie tym korytem i nie zapomnijcie w między czsie skoczyć na solarke. Straciliście moj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
grego5 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:12 Ja głosowałem na PO i teraz tego żałuję, bo to właśnie PO wepchnęła PiS w obięcia Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
antarxis Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:16 > Ja głosowałem na PO i teraz tego żałuję, bo to właśnie PO wepchnęła PiS w > obięcia Leppera. idz sie wyspij, wytrzezwiej albo puknij sie mocno glowka o sciane! jedyny blad PO to ze nie zorientowala sie w tej grze wczesniej, kiedy PiSs-on-them mial wszystko ukartowane i bezczelnie oszukiwal społeczeństwo. przemysl to nastepnym razem, nim napiszesz takie glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 09:19 Z waszą wiedzą powinniście pisac w toaletach podworkowych -prostaki! Odpowiedz Link Zgłoś
mi_ga Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:36 człowieku, jeśli ktos kogos gdzieś wepchnął to pis PO do opozycji !!!!Kaczory, doskonale wiedziały, iż posiadając w rządzie PO, nie będą mogli realizować swego misternego planu....ludzmi mało mądrymi a łasymi na władzę można łatwiej sterować!!!!popatrz tylko na tych z samoobrony!!!!co to za ludzie - ku..ki w oczach mają!!!!!!PRECZ Z PISSO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 09:27 mi_ga napisał: > człowieku, jeśli ktos kogos gdzieś wepchnął to pis PO do opozycji !!!! Kaczory, > doskonale wiedziały, iż posiadając w rządzie PO, nie będą mogli realizować > swego misternego planu....ludzmi mało mądrymi a łasymi na władzę można łatwiej > sterować!!!!popatrz tylko na tych z samoobrony!!!!co to za ludzie - ku..ki w > oczach mają!!!!!!PRECZ Z PISSO!!!!!! SŁUCHAJCIE PISARZE!- ale dalej od was zaszli -bo wy psac nawet nie umiecie na tym forum , a o polityce nie powinniście rozmawiać bo macie b. ciasne mózgownice -wam w toaletach wypisywac!. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 01:04 Jak to zrobilo? W ten sposob ze jak dostalo 3 sierpowe to postanowilo sie nie bic dalej? Przypominam ze to PiS nie chcial koalicji i przeglosowywal negatywnie wszystkich kandydatow PO (mimo ze mowil cos innego przed wyborami). A dzisiaj Kaczka sam sie przyznal, ze oni nigdy nie chcieli koalicji z PO. Wiec po co takie gadanie? Jak Sam Kaczka przyznaje sie ze oni nie chcieli koalicji...? Odpowiedz Link Zgłoś
bla_bla_bla2 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 15:03 No jesli Jego Kacza Mosc sam raczyl przyznac, ze nie chcial koalicji z PO, to ... problem Polski wreszcie rozwiazany. Ostatni... niech wode spusci i zgasi swiatlo. Odpowiedz Link Zgłoś
klukwa Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 06:52 Nikt PiSowi nie kazał tego rządu tworzyć na siłę. Gdy pozostała tylko samoobrona do koalicji można przecież było powiedzieć nie i z honorem pozwolić na kolejne wybory. Ale honor już nie istnieje, liczy się waaaadza! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 10:00 No to na kogo zagłosujesz następnym razem, grego5? Spośród istniejących ugrupowań, oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
pleszka Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:12 Swój swojego zawsze znajdzie.Cóż za wspaniała koalicja nam się szykuje PiS-Leperiada. Polakom gratulujemy głupoty.Jakie to wszystko smutne Odpowiedz Link Zgłoś
zdruff J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:13 I niech mi nikt więcej nie mówi, że nieformalna koalicja między Samoobroną a PiSem to wymysł PO i dziennikarzy. Niedługo nieformalna zmieni się w formalną niestety. To tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Czy to tylko upiorny sen, czy jawa ? 10.11.05, 23:13 Czy to tylko upiorny sen, czy jawa ? Zaczyna wiac groza....... Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Czy to tylko upiorny sen, czy jawa ? 11.11.05, 10:50 musze Cie zmartwic Twoj złodziejski sen juz sie skonczyl teraz przyjdzie na jawie za wszystko płacic Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk14 J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:16 Pan Kaczynski znany z destrukcjii , jeszcze nic nie zrobil , a stwierdzil ze juz zrobil. Ciekaw jest co on takiego zrobil? Do tego dodal ,ze zrobil to dobrze.On rzeczywiscie nie musi czekac na ocene przez spoleczenstwo , on ocenia sie sam.Bo przeciez jest mezem stanu. Co za pycha , co za samouwielbienie. Rachunek od Leppera otrzymal juz Miller i SLDS.Taki sam rachunek otrzyma Kaczynski i PiS.Tego jestem pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
rotwil Proponuję strajk ogólnonarodowy 10.11.05, 23:17 Nie można już dłużej patzeć na to co robią kaczofaszyści. Sprzeciw społeczny może doprowadzić do powtórnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Proponuję strajk ogólnonarodowy 11.11.05, 00:32 Chętnie bym zastrajkowała, ale chwilowo jestem bezrobotna... lol Ale na jakąś demonstrację, porzucać kaczymi jajami, to chętnie pójdę... Wasser z mniej niż ziob... zamkną nas, to może będzie szansa na emigracje polityczną... Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 [...] 10.11.05, 23:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Nadpremier J.Kaczyński i wice-nadpremier Lepper 10.11.05, 23:21 a premier - Marionetkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:25 1. Z JuraSs Gość Wysłany: Wto Lis 08, 2005 12:46 Temat postu: Marzec 2005 rok / antena RMF FM RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. -------------------------------------------------------------------------------- 2. Naiwny. Gość Wysłany: Wto Lis 08, 2005 17:47 Temat postu: Lepper jest zlepperowany.Potrzebny do votum zaufania dla rządu To były tylko przecież wypowiedzi ulotne, ale mimo wszystko pełne hipokryzji i zakłamania. Jest to t.zw. instrumentalne traktowanie prawa - relatywistycznie, zależnie od koniunktralnych potrzeb - czemu wielokrotnie sami zaprzeczali. A grasujące po Sejmie w dalszym ciągu takie Hojarskie, Begier i inni im podobni? A obiecywane zniesienie immunitetów poselskich za czyny i przestępstwa pospolite? Na pierwszym posiedzeniu Sejmu powinno się ustanowić stosowne przepisy prawne, by raz na zawsze wyeliminować tego autoramentu ludzi z Parlamentu po ich(tych przepisów) uprawomocnieniu. Zaraz powiedzą "lex retro non agit" (ustawa nie działa wstecz).Wszystkie opcje polityczne mówiły wtedy jednym głosem na czele z prawem i sprawiedliwością. Trzeba było zadbać o takie prawo! Żadne argumenty nie usprawiedliwiają wybór Leppera na Wicemarszałka Sejmu! Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 00:50 bsc1 napisał: > Jest to t.zw. instrumentalne traktowanie prawa - relatywistycznie, zależnie od > koniunktralnych potrzeb DYPLOMATA (definicja): człowiek, który potrafi ci powiedzieć "spie..j!" w taki sposób, że poczujesz podniecenie na myśl o zbliżającej się wyprawie. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud MORALNA BIEGUNKA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ 10.11.05, 23:26 tylko tak nazwać można nieformalną koalicję różowych (PO) z czerwonymi (SLD) celem obrony układu... ISLAM religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
antarxis Re: MORALNA BIEGUNKA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ 10.11.05, 23:29 jeszcze jeden chory ignorant, na dodatek fanatyzujacy, z rysa maniakalna... > tylko tak nazwać można nieformalną > koalicję różowych (PO) z czerwonymi (SLD) > celem obrony układu... Odpowiedz Link Zgłoś
mirek.zkanady Antarxisa robienie dobrej miny do zlej gry 11.11.05, 01:25 Tak, tak wyzywasz nas od ignorantow usilujac usprawiedliwic przed samym soba te cala siare z PO. Glosowales na nich a oni cie tak wyrolowali. teraz trwasz przy nich bo to - wedlug ciebie - obciach przyznac sie do bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 typowy greps pisiora 10.11.05, 23:29 fakty to manipulacja manipulacja to wg nich fakt goebbelsowska propaganda Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: typowy greps pisiora 10.11.05, 23:43 > goebbelsowska propaganda od tego są wasze lewe media i TVPubliczna ISLAM: religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: typowy greps pisiora 11.11.05, 00:01 alkud napisał: > > goebbelsowska propaganda > > od tego są wasze lewe media No teraz to już chyba będą prawe? Czy może TV Plwam wam wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 ja swoich mediów nie mam 11.11.05, 00:06 mam za to swój rozum w przeciwieństwie a wydaje mi się że GW to nie twoje medium(?) idź na wasz dziennik albo TRwam tam sobie pokrzyczysz Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: MORALNA BIEGUNKA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ 11.11.05, 00:42 Czy wy ludzie jestescie na prawde tacy glupi, czy tylko udajecie?? W ogole nie macie pojecia o polityce i sejmie. Czy jakby do sejmu weszlo 20 i 2 partwie utworzyly rzad, to znaczy ze pozostale 18 ma sojusz? Na prawde zastanowcie sie czasem zanim cos napiszecie. To nie boli - na prawde.. Trzeba czasem myslec.. Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Re: MORALNA BIEGUNKA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ 11.11.05, 09:48 evald napisał: > Czy wy ludzie jestescie na prawde tacy glupi, czy tylko udajecie?? > > W ogole nie macie pojecia o polityce i sejmie. Czy jakby do sejmu weszlo 20 i 2 > partwie utworzyly rzad, to znaczy ze pozostale 18 ma sojusz? > Na prawde zastanowcie sie czasem zanim cos napiszecie. To nie boli - na prawde. > . > Trzeba czasem myslec.. Szczególnie, że należy stosować logikę a la evald. W przeciwnym razie(czytaj: posiadając inne poglądy) zostanie się zaliczonym - mocą wykładni evalda - do nie myślących. > Odpowiedz Link Zgłoś
olo3000 Czyj jest ten rząd ??? 10.11.05, 23:27 Na pewno nie wszystkich Polaków. Poparło go 25% wyborców a zachowują się jakby 99% na nich glosowalo.Marcinkiewicz musi odejsc! A lepper do sądu! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ależ skąd niech się sprawdzą w działaniu 11.11.05, 00:04 I święte słowa! To doskonale, że Platforma nie dała się wmanewrować w rolę chłopca do bicia - damy wam bardzo dużo, wszystkie resorty gospodarcze oraz zdrowie, ale o faktycznym współrządzeniu (resorty tzw. siłowe) możecie zapomnieć. I po czterech latach, kiedy poprawa życia większości ludzi byłaby taka sobie, przed następnymi wyborami, PiSie ogłosiłyby: Myśmy wam chcieli zrobić dobrze, no cóż, Platfora nie pozwoliła... A tak - cała władza w ręce Kaczek, ale i cała odpowiedzialność także. I kiedy już "poprawa" sytuacji a'la PiS sięgnie dna, za cztery lata odbędą się następne wybory. I wtedy to już nawet najgłupsi wyborcy PiSu zrozumieją, co warte kacze obietmice i pogonią ich równo. Dodatkowo - brat bliźniak, jeśli mu przyjdzie do łba stara się o drugą prezydencką kadencję, uzyska wynik porównywalny z ostatnim wynikiem Wałęsy. Trochę tylko Polski żal i czterech zmarnowanych lat, ale, suma - sumarum: nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
meek Re: Czyj jest ten rząd ??? 11.11.05, 01:38 Zdaje się, że Lepper ma jakieś wyroki, tak? To od razu go do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio.kaczorek Prawie Sprawiedliwosc (z kolega bandyta pod ramie) 10.11.05, 23:28 Co ciekawe, to pan Lepper byl prawomocnie skazany za pobicie i naklanianie do niego (tak poza drobnymi oszustwami, oszczerstwami i niszczeniem cudzego mienia - te zdarzaja mu sie co roku). Tak wiec inne Prawo i Sprawiedliwosc dla nas i inne dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Brawo! Prawie i Sprawiedliwie 10.11.05, 23:37 no co glupie chlopki - podobala sie wam nasza kompania o IV RP i innych bredniach? To teraz mozecie nas pocalowac w kacze kupry, bo juz mamy wladze i nie musimy sie nikomu tlumaczyc. I o to chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
airwalk77 [...] 10.11.05, 23:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Panie Kaczyński Jarosławie! 10.11.05, 23:39 Polityka,polityką A dla mnie ,pozostanie pan już na zawsze "cynicznym ,ordynarnym,bezwstydnym KŁAMCĄ" Odpowiedz Link Zgłoś
antarxis geneza rzadu 10.11.05, 23:39 Mądry*...ustąpuje głupszemu**... i tak powstał nasz rząd. --- dla tych inteligentnych inaczej popierajacych PiS, S, LPR i PSL powoli i drukowanymi literami: * PO ** PIS Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpits Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:40 Dno, dno, dno ... Prawo i sprawiedliwosc to bezprawie i ukladanie sie z przestępcami, wielokrotnie skazanymi !!! Gdyby te kurduple miały chociaż ksztę honoru, to woleliby nowe wybory, niż takie układy. Odpowiedz Link Zgłoś
pcx KACZOGROD 10.11.05, 23:41 juz sie pan Kaczynski nie wypowiada na temat wyrokow i procesow sadowych Leppera ? Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
mirek.zkanady Re: KACZOGROD 11.11.05, 01:28 A Panu Tuskowi sie dopiero teraz przypomnialo? Czy nie byl wicemarszalkiem poprzedniej kadencji? Dlaczego wowczas nie dobral sie do leppera? Wytlumacz to jakos, moze bez pienienia sie. Odpowiedz Link Zgłoś
meek Re: KACZOGROD 11.11.05, 01:42 do kompetencji wicemarszałka sejmu nie nalezy wsadzanie przestępców do więzienia, wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Re: KACZOGROD 11.11.05, 05:07 > A Panu Tuskowi sie dopiero teraz przypomnialo? Czy nie byl wicemarszalkiem > poprzedniej kadencji? Dlaczego wowczas nie dobral sie do leppera? Wytlumacz to > jakos, moze bez pienienia sie. dobrał się, głosował za jego odwołaniem... PiS zresztą też. J.Kaczyński psy wieszał na Lepperze i jego Samoobronie... a teraz taka zmiana... cóż polityka Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_odjazd to wlasnie jest prawo i sprawiedliwosc kaczorow 10.11.05, 23:41 i jak mowi stare dobre przyslowie :) kto z kim przystaje takim sie staje hehe Juz rozumiem dlaczego te zmiany w sluzbach specjalnych i prokuraturach - nie trzeba bedzie poprostu wstrzynac postepowan przeciw kaczoleppom :D Tak jest poprostu wygodniej :) Witaj IV RP w twoim prawdziwym obliczu :D Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Re: to wlasnie jest prawo i sprawiedliwosc kaczor 10.11.05, 23:47 normalny_odjazd napisał: > i jak mowi stare dobre przyslowie :) > kto z kim przystaje takim sie staje hehe > Juz rozumiem dlaczego te zmiany w sluzbach specjalnych i prokuraturach - > nie trzeba bedzie poprostu wstrzynac postepowan przeciw kaczoleppom :D > Tak jest poprostu wygodniej :) > Witaj IV RP w twoim prawdziwym obliczu :D nie czepiam sie meritum, ale bledow ortograficznych nie toleruje: w przyslowiu jest: PRZESTAJE... to raz, a postepowania sie WSZCZYNA, a nie wstrzyna... dodatkowo PO PROSTU pisze sie oddzielnie... Ludzie, w jakim kraju ja zyje, albo Kaczory, albo nieuki... Odpowiedz Link Zgłoś
chabanina ach, te zaskakujaco niskie rachunki 10.11.05, 23:44 Tak, Lepper cos wie o tym, ze kredyt latwo zaciagnac, choc trudniej splacic. Wie nawet, ze splacac nie warto. Ale co tam bycie dluznikiem, lepiej miec wlasnych... Stawka wysoka, nie isc do wiezienia, ba, bycie marszalkiem to nie to tamto. No i Kaczynski nie taki cwany w te klocki, drog nie zablokuje, ziarna nie wysypie. Nawet zaczyna gadac znajomym jezykiem: "kwitowanie", "rachunki". Nie jest zle. Bedzie lepiej. Leppiej, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Almost 10.11.05, 23:50 Prawie jak Rzeczpospolita. Prawie jak koalicja. Prawie jak premier. Prawie jak Sprawiedliwość. Eh... chodźmy Panowie na Żywca:) Odpowiedz Link Zgłoś
daimona jak Leppiej będzie grzeczny 10.11.05, 23:52 to nawet zostanie pogłaskany! Tak się tresuje Leppieja! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś