Dodaj do ulubionych

J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ...

10.11.05, 23:06
czyli mamy już wicepremiera. OMFG.
Obserwuj wątek
    • wierka J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:07
      delikatna zapowiedź koalicji PISSO ?
      • speev Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:10
        no to nam wioska i półmózgi zafundowali rząd. ale to tylko parę lat. trzeba
        zacisnąć zęby. jak zawsze...
        • fritz.fritz Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koalicji 10.11.05, 23:20
          ...to mialaby koalicje.

A tak mamy PSLD = Platforma SLDowska
          • antarxis Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 10.11.05, 23:24
            > ...to mialaby koalicje.
            >
            > A tak mamy PSLD = Platforma SLDowska

kolejny naiwny ignorant
            • almagus Re: Feromonem klonów samoobronna gnojowica, 10.11.05, 23:40
              Feromonem klonów samoobronna gnojowica,
              ta woń ściąga głupich i nie zachwyca.
              Końska woń, sex, dużo owsa.
              Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła.
              • lub_czasopismo Zawsze w Jedrka wierzyłem! 10.11.05, 23:45
                i proszę
                • maciekamigo JESZCZE W KWAŚNIEWSKIM NADZIEJA 11.11.05, 01:53
                  że rzutem na taśmę rozwiąże parlament...
                  • marianna_777 Nie ma takiej mozliwosci - wbrew Konstytucji 11.11.05, 04:30
                    • lub_czasopismo Jest wiele możliwości 11.11.05, 07:59
                      zacharczał w "Rejsie" Jan Himilsbach... zawsze tak uważam...
                      • sadusx Re: Jest wiele możliwości 11.11.05, 09:24
                        RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
                        poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?

Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
                        którzy dążą do rozliczeń krzywd.
                        Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe.
                        To jest sprzeczne z ideałami PIS.

RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
                        gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?

Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
                        sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej
                        Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie
                        PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
                        sytuacji jest nierealne.

marzec 2005
                        • mariuszdz Re: Jest wiele możliwości 11.11.05, 09:35
                          sadusx napisał:
                          >
                          > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
                          > którzy dążą do rozliczeń krzywd.
                          > Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe.
                          > To jest sprzeczne z ideałami PIS.
                          >
                          > RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
                          > gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
                          >
                          > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
                          > sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej
                          > Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie
                          > PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
                          > sytuacji jest nierealne.
                          >
                          > marzec 2005

Kiedy starałeś się o prace , to w swoim CV , nie napisałeś ,ze znasz biegle j.
                          angielski , niemiecki , francuski , i masz prawko kategorii A,B,C,D,C he he
                          ,
                          • blk2000 Re: Jest wiele możliwości 11.11.05, 11:13
                            Nie, nigdy. Zawsze zdawałem sobie sprawę, że później dadzą mi koparkę do
                            kierowania i będą mówili do mnie po niemiecku. Proste - no nie?
                            • mariuszdz Re: Jest wiele możliwości 11.11.05, 11:43
                              A , to pewnie juz wiesz ile zasiłek wynosi :)
                              • amn74 Donald "Leperbis" Tusk 11.11.05, 11:52
                                Zamienili się rolami Tusk z Leperem. Tusk jest arogancki, bezczelny nie umie uprawiać umiarkowanej polityki. Leper spokojny. Dziwne jak tak " inteligentny " człowiek jak Tusk może poddawać się tak wielkiej krytyce i jednocześnie celem do żartów . Inteligencja wypowiada się poprzez wulgaryzmy , tzw. językiem Lepera. Kto wam wmówił,że jesteście lepsi od innych, kto was tak skrzywdził ? Abonament na nieomylność PO ( UW ) quo vadis do nietolerancji dla wierzących, jak przyczyna wszelkiego zła. Wolę Lepera...
                                • bryt.bryt Re: Donald "Leperbis" Tusk 11.11.05, 12:49
                                  amn74 napisał:

> Zamienili się rolami Tusk z Leperem. Tusk jest arogancki, bezczelny nie umie
                                  up
                                  > rawiać umiarkowanej polityki. Leper spokojny. Dziwne jak tak " inteligentny "
                                  c
                                  > złowiek jak Tusk może poddawać się tak wielkiej krytyce i jednocześnie celem
                                  do
                                  > żartów . Inteligencja wypowiada się poprzez wulgaryzmy , tzw. językiem
                                  Lepera.
                                  > Kto wam wmówił,że jesteście lepsi od innych, kto was tak skrzywdził ?
                                  Abonamen
                                  > t na nieomylność PO ( UW ) quo vadis do nietolerancji dla wierzących, jak
                                  przyc
                                  > zyna wszelkiego zła. Wolę Lepera...

Jesli wolisz Leppera to wcale mnie nie martwi, ani nie oburza, ze kpisz z
                                  Tuska. Waga kpiny zalezy od jej autora. W tym przypadku ma nikla wage.
                                  • amn74 Re: Donald "Leperbis" Tusk 11.11.05, 13:04
                                    Jednak możn drugiej stronie odpowiedzieć stonowanie. Brawo i jednocześnie szanuję. Poza tym w kwesti obrażania nie podoba mi się droga Tuska. To miała być osoba która łączy. Ciekawe ile procent katolików głosowało na Tuska, bo on ich obraża. Ludzie z niższym wykształceniem też mu nie pasują. Dlatego wolę Lepera. Panstwo to nie firma gdzie sie wyrzuca słabszych. Tu się bierze wszystkich albo nikogo. Tusk woli swoją arogancję . Pozdrawiam
                                    • jolka_na_barierze TCZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????? ????????????? 11.11.05, 17:33
                                      TCZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????????????????????

O BARDZO PRAWDOPODOBNE !
                                      RAZEM Z OLEJNICZKIEM, URBANEM, BORMANEM I KWACHEM !
                                      • jolka_na_barierze CZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????? ???????? 11.11.05, 17:37
                                        jolka_na_barierze napisał:

> TCZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????????????????????
                                        >
                                        > O BARDZO PRAWDOPODOBNE !
                                        > RAZEM Z OLEJNICZKIEM, URBANEM, BORMANEM I KWACHEM !

TUSK W OSTANIEJ DEBACIE
                                        BYŁ BARDZIEJ CZERWONY I UPIORNY
                                        NIŻ OLEJNICZAK, MILLER I KWACH
                                        RAZEM WZIECI :)
                                        • rom48 Jestes daltonistka?? Jolu.Jezeli Tusk byl czerwony 11.11.05, 18:13
                                          to jaki jest Kaczynski, Leper i reszta tej koalicji. Ty chyba mie rozumiesz slowa czerwony albo uwazasz ze to chodzi faktycznie o kolor twarzy czy krawata.Wyjasnie ci slowo czerwony uzywane na tym forum oznacza socjaliste. I Juz gorszego socjalisty a wlasciwie komunisty jak Leper to u nas nie bylo od prawie od 40 lat. Pozostali to tez socjalisci przykryci czrna sutanna.
                                          • antysynaj Panie żydku Michnik koniec kolesi w rządzie 11.11.05, 18:34
                                            ...
                                        • tusk_w_sld Re: CZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????? ???????? 11.11.05, 18:16
                                          jolka_na_barierze napisał:

> jolka_na_barierze napisał:
                                          >
                                          > > TCZY TUSK PRZYTULI MILLERA ????????????????????
                                          > >
                                          > > O BARDZO PRAWDOPODOBNE !
                                          > > RAZEM Z OLEJNICZKIEM, URBANEM, BORMANEM I KWACHEM !
                                          >
                                          > TUSK W OSTANIEJ DEBACIE
                                          > BYŁ BARDZIEJ CZERWONY I UPIORNY
                                          > NIŻ OLEJNICZAK, MILLER I KWACH
                                          > RAZEM WZIECI :)

różowy tusk w ostatniej debacie
                                          został zdemaskowany jako
                                          koalicjant sld
                                          i sympatyk sb-ckiego układu !
                                  • idiot_hunter Ja tam Leppera nie cierpię. 11.11.05, 19:35
                                    Ale osobiście uważam, ze za przegraną PO winę ponosi Tusk. Bezbarwny, leniwy,
                                    nadęty pajac. Zero skuteczności, w odróżnieniu od Kaczorów. Ci to chociaż
                                    zdobywać potrafią...
                                • mrlusiek to cyrkowa twa wizja 11.11.05, 14:37
                                • isa_stern Re: Donald "Leperbis" Tusk 11.11.05, 16:39
                                  może Cię przytulić :))))))))
                                  bo to raczej u Ciebie można rozpoznać pewne objawy choroby "sierocej" :D
                                  pozdro
                        • aro7 Prawdziwe oblicze Kaczogrodu pisowego ... 11.11.05, 11:25
                          jak widać i ich wizja prawa, sprawiedliwosci i uczciwości ma twarz Hojarskiej,
                          Łyżwińskiech i Leppera oraz skinów Leszka Bubla co chcieli budować stadiony...
                          może jeszcze Marcinkiewicz obieca ile medali z olimpiady przywiezie?
                          Pis gadając, że widzi w PO koalicjanta zadrwił i oszukał swoich wyborców.
                          • tomaszbuczynski Re: Prawdziwe oblicze Kaczogrodu pisowego ... 11.11.05, 11:51
                            PIS to takie k... pojda z kazdym!!!
                            nawet z burakiem jedrkiem i ku..kami reni
                            byle RZADZIC!!!!!!!!!!!!!!!
                            • gordon26 Re: TERAZ KUR... MY a reszta do budy i płacić!!! 11.11.05, 12:02
                              to mi sie podoba jak mozna wyjeb....`c cały narod w powietrze kilkoma zgrabnymi
                              ruchami, i sztuczkami. dorwac sie do władzy obiecac i dać Tyle ze nie ze swojej
                              kieszeni. mistrzostwo swiata. prepetum mobile

fjanie byc wyborcą ktory idzie do urny i głosuje by sobioe cos dac:)

jestem tylko ciekaw co ja dostane w zaman??? za to ze ja mu dam????
                          • janlol PiS NIE oszukał swoich wyborców 11.11.05, 19:14
                            > Pis gadając, że widzi w PO koalicjanta zadrwił i oszukał swoich wyborców.

Nie oszukał. Bo gdy PiS mówił o przyszłej koalicji z PO to rzeczywiście wszystko wskazywało na to, że do niej dojdzie. Wtedy wydawało się, że wygra Platforma i Tusk (dzięki, a raczej z powodu sondaży), ale okazało się, że Platforma nie wygrała. Platforma się obraziła i robiła pod górkę.
                            Mnie, jako wyborcy PiS-u, nie obchodzi z kim wejdą w koalicję bo ja głosując na PiS zaufałem im. I głosując na PiS wcale nie myślałem o Platformie bo gdyby mi odpowiadali Platformiści to przecież zagłosowałbym na PO i tak pewnie zrobili wszyscy ci, którzy teraz narzekają, że nie ma POPiS-u.
                            • lucusia3 Re: PiS NIE oszukał swoich wyborców 11.11.05, 21:05
                              Tak, i było ich niewiele mniej niż zwolenników PiSu, a stanowczo więcej niż zwolenników Samoobrony i LPR. Tak więc chyba nie dziwi, że tylu ludzi jest oburzonych, że dochodzi do utajnionej wcześniej koalicji z Leperem. Niewątpliwie też wielu co głosowało na PiS, gdyby wiedziało, że Kaczyńscy planują współrządzenie z Samoobroną, nigdy by się nie zdecydowało na oddanie im głosu.
                  • tomekp1 Re: JESZCZE W KWAŚNIEWSKIM NADZIEJA 11.11.05, 10:33
                    maciekamigo: Nadzieję mieliśmy przez ostatnie 10 lat.I czego doczekaliśmy się ?
                    • anna-dark Kwas do trybunału !!! 11.11.05, 10:50
                      Kwas do trybunału !!!
                  • anna-dark Kwasior lepiej niech się szykuje na trybunał... 11.11.05, 10:50
                    Kwasior lepiej niech się szykuje na trybunał...

maciekamigo napisał:

> że rzutem na taśmę rozwiąże parlament...
                  • arius5 To doprawdy zabawne 11.11.05, 13:33
                    Powazny inteligent Tusk kaprysi jak dzieciaczek w zlobku, podczas gdy
                    skompromitowany Lepper jako jedyny w ostatnim czasie zachowuje rozsadek
                    polityczny i robi wszystkich w balona, patrzac sobie z dystansen jak to "tegie
                    glowy" robia z siebie durni.
                    Brawo, Lepper, ciagnij pan tak dalej, a za piec lat zostaniesz prezydentem :o)
                    Zaczynam lubic tego czlowieka, no chyba ze walnie znowu jakis przekret i
                    skompromituje sie na zawsze.
                    • smentuff Re: To doprawdy zabawne 11.11.05, 13:38
                      Nawet facet którego lubisz nie wie ile walnął takich przekrętów. A dla Ciebie
                      ile razy jest dopuszczalne?
              • mirmat1 Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 01:13
                OK, Lepper wysypal importowane ziarno na tory. Mieszkancy Bostonu wysypali
                worki z herbata do morza i wywolali Rewplucje Amerykanska.
                Oczywiscie ten krzyk i cala Lepperobia ma pokryc smud jaki niedlugo sie
                rozejdzie kidy to komisja anty-korupcyjna dobierze sie do skory WIELKIM
                zlodzieja jacy ukradli miliardy w ramach dzikiej prywatyzacji.
                • echo66 Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 01:22
                  mirmat1 napisał:
                  Oczywiscie ten krzyk i cala Lepperobia ma pokryc smud jaki niedlugo sie
                  > rozejdzie kidy to komisja anty-korupcyjna dobierze sie do skory WIELKIM
                  > zlodzieja jacy ukradli miliardy w ramach dzikiej prywatyzacji.

Witamy elektorat Samoobrony na forum GW! (wnioskuję na podstawie ortografii i
                  składni)
                  • lub_czasopismo A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 08:04
                    Witamy elektoat PO (zaocznych magisterków po marketingu) w świeci frustracji i
                    niespełnionych nadziei.
                    • el_bigos Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 08:55
                      nie jestem na zaocznych i nie po marketingu, ale wiem, że PiS tak obawiała się
                      utraty stołków, że dała przysłowiowej "dupy" samoobronie i teraz to będziemy
                      mieli chamską oborę zamiast Polski. Wy wszyscy PiSowcy tak bardzo krzyczycie
                      żeby rozliczyć tych wszystkich złodzieji, ale CO ZE ZŁODZIEJAMI WASZEGO,
                      UKOCHANEGO, NOWEGO KOALICJANTA??
                      • busse Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 10:07
                        Cała odpowiedzialność za poziom naszej polityki spada na PiS. Mam trochę żalu
                        do PO za to że dużo uwagi poświęca,może niepotrzebnie ostro wypowiada się o
                        Samoobronie.Już wkrótce wyjdzie słoma z buta posłów SO ,pozostawmy to czasowi i
                        wszechwładnemu JKaczyńskiemu.Będzie to jego problem.
                        Co do rozliczeń jakie zapowiada PiS to zobaczymy .Jeżeli potrafią udowodnić i
                        osądzić winnych to im pogratuluję.Chcę tylko wspomieć ile to zarzutów stawiał
                        L.Kaczyński Pawłowi Piskorskiemu i co z tego wyszło , nic .Pomawiać ludzi to
                        cały PiS potrafi . Obesnie PiS ma pełną władzę to niech udowodni winy tych
                        których pomawiał . Jednym ze skazanych odsiadujący wyrok jest kolega
                        Kaczyńskich,członek PC Zalewski i o tym niech Kaczyńscy pamiętają,a i o
                        Telegrafie o Glapińskim swoim koledze żeby nie zapomieli.
                        • hvannadalshnukur Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 11:10
                          oj udowodnią niejedno. mają dużo czasu na sfabrykowanie dowodów.
                          będzie pięknie.
                        • siwy80ja Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 14:06
                          colera mialo być pięknie i normalnie. Miała być sprawiedliwośc (nie glosowałem
                          na całą obecnakoalicje) a wyszło tak jak sie nikt chyba nie spodziewał. Trzeba
                          sie bać samobrony w rządzie. Trzeba głośno krzyzeć o obowiązkach PiSu i jego
                          obietnicach wyborczych. Nie wiem czy to coś da ale nic innego nie pozostaje.
                          Ciekawe jak teraż czuja się ci którzy na PiS glosowali, ciekawe ile osób
                          ponownie załosowało by na partie panów kaczyńskich (celowo z małej litery)
                          Chyba taka lekcja dla ludzi jest potrzebna. Wszyscy odczują na własnym portfelu
                          rządy populistów i po takiej nauce może zrozumieją że nie nie ma wcale trzeciej
                          drogi że od liberała znacznie gorszy jest populista.
                          • janlol Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 19:29
                            > Ciekawe jak teraż czuja się ci którzy na PiS glosowali, ciekawe ile osób
                            > ponownie załosowało by na partie panów kaczyńskich (celowo z małej litery)

Ja głosowałem na Partię Braci Kaczyńskich (nazwa zapożyczona od tuska) i naprawdę nie żałuję. Jak się czuję? Czuję się jak w czerwcu 1989 roku. Znowu mam nadzieję, że mój kraj będzie naszym krajem, że nikt uczciwy w tym kraju nie będzie się czuł odrzuconym. I znów mam nadzieję, że prawo będzie takie samo dla wszystkich obywateli.
                      • anna-dark Ludwik Żelazny i Kosa Ziobro wezmą PO w obroty ! 11.11.05, 10:55
                        Ludwik Żelazny i Kosa Ziobro wezmą PO w obroty !

el_bigos napisał:

> nie jestem na zaocznych i nie po marketingu, ale wiem, że PiS tak obawiała się
                        > utraty stołków, że dała przysłowiowej "dupy" samoobronie i teraz to będziemy
                        > mieli chamską oborę zamiast Polski. Wy wszyscy PiSowcy tak bardzo krzyczycie
                        > żeby rozliczyć tych wszystkich złodzieji, ale CO ZE ZŁODZIEJAMI WASZEGO,
                        > UKOCHANEGO, NOWEGO KOALICJANTA??
                        • wiedmak Do czego ten tekst Aniu? 11.11.05, 17:36
                          Copy-Paste ze strony pisuaru? Znaczy ze pisowcy zatrudniaja elyty z zaszczytnymi
                          tytulami Lycencjatow po Krosniejskiej Wyzszej Szkole Businesu. Tak trzymac nowa
                          kmiocia wladzo.
                    • zigzaur Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 09:53
                      Elektorat lepperstwa = buraki z nieukończoną zawodówką
                      Elektorat PiS = po zaocznym prawie wykładanym przez byłych ubeków
                      Elektorat Giertycha = po KUL
                      • anna-dark Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdrajcy k 11.11.05, 10:56
                        Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdrajcy Ojczyzny (z SLD - komuchami i
                        agentami)

zigzaur napisał:

> Elektorat lepperstwa = buraki z nieukończoną zawodówką
                        > Elektorat PiS = po zaocznym prawie wykładanym przez byłych ubeków
                        > Elektorat Giertycha = po KUL
                        • hvannadalshnukur Re: Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdra 11.11.05, 11:15
                          nie ma jak ta durna retoryka wkładania PO do sojuszu z sld. frycu i anna -
                          sztabowcy piSS'u (podobno za 10 zeta za godzinę, choć ja osobiście myślę, że
                          macie poczucie misji - co by z Polski wielie gnojowisko zrobić), kolejny raz
                          pokazują metody tej partyjki. obłuda, zakłamanie, naciąganie faktów,
                          bezczelność, hipokryzja - wszystko to nasza nowa-stara władza.
                          • dedro Re: Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdra 11.11.05, 11:38
                            Trzeba zwrócić uwagę, że SLD dobrze przystaje do liberałów, bo przecież to żadna
                            partia lewicowa. Kto tam kiedykolwiek widział, jak wygląda zwykłe polskie
                            społeczeństwo, jak wygląda ciężka fizyczna praca. Wszyscy są zamożni, ciągneli
                            zawsze z koryta i mówienie o poglądach lewicowych tych ludzi, to duże nadużycie.
                            Czerwoni - to już lepsze określenie. Jestem przekonany, że PO nie będzie miało
                            oporów aby rządzić z SLD w przyszłośći.

I taki Andrzej rozłożył Tuska na łopatki.

Gratuluję Panie Donaldzie. Ma Pan już manię na tle Andrzejka. Tu już nic nie
                            pomoże poza zimnymi okładami na głowę. A w trakcie okładów trzeba wywalić na ...
                            swoich obecnych doradców (wynik Pana wyborów przewidziałem w 100%, dziwne, że
                            oni tego nie mogli przewidzieć).

A... z pewnością Pan Donald tego nie będzie czytał w przeciwieństwie do jego
                            doradców medialnych. A to skazuje moje uwagi z góry na niepowodzenie.

Przykre. I dlatego szkoda Polski.
                        • gordon26 Re: Elektorat PO - intelektualna plastelina, zdra 11.11.05, 11:51
                          wielkim twoim sukcesem bedzie jak zaczniesz czytac rozumiejąc tekst. bo o
                          pisaniu nie marzę. takich ludzi Pisowi nie potrzeba.

elektorat samoobrony 90% buraki rolane nastawione na socjal zfrustrowane,
                          niedouczone społeczenstwo.

elektorat pisu- pseudo inteligencja opierająca sie na reklamach telewizyjnych,
                          wyPISujaca takie idiotyzmy na forum jak ty. (ale to dobrze bo mamy przynajmniej
                          wiedzę iż starcie z wami to betka). rodzina buraków rydzyka, ktorzy bezmyslnie
                          wykonuja polecenia wodza.

to jest skałd ktory rzadzi polską.

pogladaj zachodnia TV zobacz co o nas mowią, i czekaj z utenskieniem na
                          inwestycje:) moze nadejdą, tak jak manna z nieba ktorą wam drobiowi bracia obiecali.

PS tak na marginesie jezeli ci placą 10 zł za pisanie tego bełkmotu, mam prosbe
                          wysil sie na cos bardziej inteligentnego
                    • captus Re: A co ma składnia do preferencji politycznych? 11.11.05, 10:40
                      jesli porównujesz wykształcenie elektoratu PO i SRP i masz jeszcze jakies wątpliwości to znaczy,że jesteś zupełnym ignorantem i żadne dane cię nie interesują, bo podobnie jak twój guru nie przejmuje sie wskaźnikami ekonomicznymi,bo wie lepiej
                    • anna-dark A Tusk i PO mogli mieć marszałka Sejmu, i... 11.11.05, 10:53
                      A Tusk i PO mogli mieć marszałka Sejmu, i...
                      Ale zacietrzewienie i głupota w polityce nie popłacają.

lub_czasopismo napisał:

> Witamy elektoat PO (zaocznych magisterków po marketingu) w świeci frustracji i
                      > niespełnionych nadziei.
                      • pokolenieue marszałeksejmutoprawietakjakmarsz ałekpiłsudski 11.11.05, 11:04
                        funkcja ta to coś niesamowitego
                      • hvannadalshnukur Re: A Tusk i PO mogli mieć marszałka Sejmu, i... 11.11.05, 11:16
                        a leszek kaczyński mógłby być papieżem, ale zacietrzewienie i głupota nie są
                        mile widziane w watykanie.
                • kralik11 [...] 11.11.05, 03:47
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • ethebor Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 07:34
                    kralik11 napisał:
                    > PIERDU PIERDU PISORY. KWA KWA KWA.

Witamy elektorat PO! (wnioskuję na podstawie niedoscignionej glebi
                    intelektualnej wypowiedzi i jej konstruktywnym stosunku do rzeczywistosci).

> Juz doprowadziliscie do takiego syfu w tym panstwie, ze gorzej byc nie moglo,
                    > SLD przy was to aniolki.
                    A kiedy to PiS rzadzil?
                    • cozy Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 08:39
                      Jeszcze nie zaczął a jego wyborcy i poplecznicy mają już wymierne "korzyści" w
                      postaci embarga na produkty rolne do Rosji. Ciemość widzę. Komuna wróciła.
                      • anna-dark No to Rosja ma problem z UE ! To dobrze dla nas ! 11.11.05, 10:57
                        No to Rosja ma problem z UE ! To dobrze dla nas !

cozy napisał:

> Jeszcze nie zaczął a jego wyborcy i poplecznicy mają już wymierne "korzyści" w
                        > postaci embarga na produkty rolne do Rosji. Ciemość widzę. Komuna wróciła.
                        • hvannadalshnukur Re: No to Rosja ma problem z UE ! To dobrze dla n 11.11.05, 11:18
                          rotfl.

taaaa, ciemna anno - poważnie jesteś ciemna.
                    • trolling4food Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 09:32
                      > A kiedy to PiS rzadzil?

Żeby powiedzieć, że PiS nie rządził, to trzeba powiedzieć, że nigdy nie rządził
                      AWS, ZChN lub PC. Zmiany nazw i przekształcenia polityczne rzeczywiście mogą
                      być zwodnicze. A to tylko kilka przykładów z III kadencji.

Mariusz Kamiński
                      Lista: Akcja Wyborcza Solidarność
                      Okręg wyborczy: 01 Warszawa

Kazimierz Marcinkiewicz
                      Okręg wyborczy: 12 Gorzów Wielkopolski

Ludwik Dorn
                      Okręg wyborczy: 02 Warszawa

Tadeusz Cymański
                      Okręg wyborczy: 10 Elbląg

Kazimierz Michał Ujazdowski
                      Okręg wyborczy: 50 Wrocław

Michał Tomasz Kamiński
                      Okręg wyborczy: 26 Łomża

Marian Piłka
                      Okręg wyborczy: 39 Siedlce

Jerzy Polaczek
                      Okręg wyborczy: 16 Katowice

Stanisław Zając
                      Okręg wyborczy: 22 Krosno

• kralik11 Re: Wielcy zlodzieje z PO malych wieszaja 11.11.05, 10:43
                      ethebor napisał:

> kralik11 napisał:
                      > > PIERDU PIERDU PISORY. KWA KWA KWA.
                      >
                      > Witamy elektorat PO! (wnioskuję na podstawie niedoscignionej glebi
                      > intelektualnej wypowiedzi i jej konstruktywnym stosunku do rzeczywistosci).
                      >
                      > > Juz doprowadziliscie do takiego syfu w tym panstwie, ze gorzej byc nie mo
                      > glo,
                      > > SLD przy was to aniolki.
                      > A kiedy to PiS rzadzil?

Posluguje sie jezykiem ktory mogo zrozumiec PiSrodacy tacy jak ty, a o glebi i
                      intelekcie ty juz lepiej nic nie mow, bo w twoich ustach jest to tylko zwykle
                      scierwo jak wszystko inne co zostalo wypowiedziane dziobem pis....oliza.
                • stary_szczur Re: porównania 11.11.05, 09:03
                  > OK, Lepper wysypal importowane ziarno na tory. Mieszkancy Bostonu wysypali
                  > worki z herbata do morza i wywolali Rewplucje Amerykanska.

jeden Adolf też bez przerwy mówił o odnowie moralnej, silnym narodzie, też
                  wszędzie wietrzył wrogów jedynej słusznej linii a z ojcem rydzykiem w wielu
                  tematach mógłby sobie podać rękę, szanował niemiecki kościół i wierzył, że jest
                  z nim Pan Bóg.

rozumiem, że tego rodzaju oczywiste porównania będziesz umiał zaakceptować :P
                  • mariuszdz Re: porównania 11.11.05, 09:29
                    stary_szczur napisał:

> > OK, Lepper wysypal importowane ziarno na tory. Mieszkancy Bostonu wysypal
                    > i
                    > > worki z herbata do morza i wywolali Rewplucje Amerykanska.
                    >
                    > jeden Adolf też bez przerwy mówił o odnowie moralnej, silnym narodzie, też
                    > wszędzie wietrzył wrogów jedynej słusznej linii a z ojcem rydzykiem w wielu
                    > tematach mógłby sobie podać rękę, szanował niemiecki kościół i wierzył, że jest
                    >
                    > z nim Pan Bóg.
                    >
                    > rozumiem, że tego rodzaju oczywiste porównania będziesz umiał zaakceptować :P

Ostatnia godzina Liberałów wybiła , muszą uciekać do Szwajcarii , z dolarami
                    pochowanymi w skarpetkach :)
                    • stary_szczur Re: porównania :) 11.11.05, 09:59
                      jeśli czyjaś godzina wybiła to Jarosława i jego ekipy, sam siebie skazał na
                      bycie przywódcą 'ludu', a trybun ludowy brzmi dumnie wyłącznie kiedy się czyta
                      historię Cesarstwa Rzymskiego
                      z innych historycznych przykładów wiadomo, że jak się ludowi obieca i lud
                      zacznie rozliczać to już tylko gilotyna albo stryczek zostaje, a wtedy
                      przyjeżdżają z tej Szwajcarii liberałowie z kasą, którą wywieźli w
                      skarpektach...
                      • anna-dark Lepiej poczytaj o Rzymie, a nie bredź 11.11.05, 10:59
                        Lepiej poczytaj o Rzymie, a nie bredź

stary_szczur napisał:

> jeśli czyjaś godzina wybiła to Jarosława i jego ekipy, sam siebie skazał na
                        > bycie przywódcą 'ludu', a trybun ludowy brzmi dumnie wyłącznie kiedy się
                        czyta
                        >
                        > historię Cesarstwa Rzymskiego
                        > z innych historycznych przykładów wiadomo, że jak się ludowi obieca i lud
                        > zacznie rozliczać to już tylko gilotyna albo stryczek zostaje, a wtedy
                        > przyjeżdżają z tej Szwajcarii liberałowie z kasą, którą wywieźli w
                        > skarpektach...
                        • stary_szczur Re: Lepiej poczytaj o Rzymie hle hle 11.11.05, 11:16
                          aniu dark, zmien sobie na 'ciemna masa' chyba będzie lepiej pasowało do tego co
                          piszesz tu na forum, bo ciemna masa ma to do siebie, że sugeruje, że ktoś
                          bredzi, ale już nie umie uzasadnić, czemu tak uważa...

• anna-dark Kto porównuje Leppera do Hitlera = imbecyl ! 11.11.05, 10:58
                    Kto porównuje Leppera do Hitlera = imbecyl !

stary_szczur napisał:

> > OK, Lepper wysypal importowane ziarno na tory. Mieszkancy Bostonu wysypal
                    > i
                    > > worki z herbata do morza i wywolali Rewplucje Amerykanska.
                    >
                    > jeden Adolf też bez przerwy mówił o odnowie moralnej, silnym narodzie, też
                    > wszędzie wietrzył wrogów jedynej słusznej linii a z ojcem rydzykiem w wielu
                    > tematach mógłby sobie podać rękę, szanował niemiecki kościół i wierzył, że
                    jest
                    >
                    > z nim Pan Bóg.
                    >
                    > rozumiem, że tego rodzaju oczywiste porównania będziesz umiał zaakceptować :P
                    • pokolenieue po co do hitlera, władymir łukaszenka da mu 11.11.05, 11:01
                      żeliwny medal
                    • rom48 Kto wierzy w Lepera to dopiero ibecyl. Twoje slowo 11.11.05, 11:15
                    • hvannadalshnukur Re: Kto porównuje Leppera do Hitlera = imbecyl ! 11.11.05, 11:22
                      rotfl, a nie wydaje ci się ciemna anno, że on pisał o kaczyńskim?
                      no ale fakt, mogło ci się pomylić.
                    • stary_szczur Re: ania ciemna masa = imbecyl ??? 11.11.05, 11:31
                      aniu ciemna maso,
                      czemu wciąz mówisz do siebie i to tak brzydko...

jeśli uprawnione jest porównywanie wysypywania zboża przez Leppera do
                      wysypywania kawy przez mieszkanców Bostonu, tak samo uprawnione jest
                      porownywanie haseł SamoPiSowskiej koalicji do haseł narodowego socjalizmu.

skoro np. sędziemu Kryże wolno było robic karierę w 1983 roku, a teraz
                      naprawiać III Rzeczpospolitą i budować IV tą to czemu nie wolno było Tuskowi
                      mieć dziadka w Wehrmachcie? czemu PO jest złe jeśli 'kuma sie' z lewicą, w czym
                      lepszy jest od tego Jarek kumający się z Samooborną? itd...

zastanwiające jak zwolennikom SamoPiSu cięzko przychodzi myślenie...

• yashina brawo PiS 11.11.05, 09:43
                  jest cudownie Samobora blizej koryta.

Jakie to zenujace ze PiS musi sie podpierac zlodzijami i polmozgami z SO. Tak
                  nisko upadl JK. Widac ze kretac od poczatku. A pozatym przeciez to Premier
                  dobiera ludzi ale widac ze to maeionetka w rekach pedzia Jaroslawa.
                  Wielkie hasla prorodzinne a sam nawet niema zony hehe
                  • anna-dark Lepszy Lepper, Giertych, Pawlak, niż McDonald 11.11.05, 11:00
                    Lepszy Lepper, Giertych, Pawlak, niż McDonald

yashina napisał:

> jest cudownie Samobora blizej koryta.
                    >
                    > Jakie to zenujace ze PiS musi sie podpierac zlodzijami i polmozgami z SO. Tak
                    > nisko upadl JK. Widac ze kretac od poczatku. A pozatym przeciez to Premier
                    > dobiera ludzi ale widac ze to maeionetka w rekach pedzia Jaroslawa.
                    > Wielkie hasla prorodzinne a sam nawet niema zony hehe
                    • hvannadalshnukur Re: Lepszy Lepper, Giertych, Pawlak, niż McDonald 11.11.05, 11:24
                      no tak, bo McDonald był taki zacietrzewiony i głupi, że nie chciał marszałka, a
                      ta trójka z chęcią weźmie co ich.
                • anna-dark Lepper jest taki przystojny !!! 11.11.05, 10:51
                  Lepper jest taki przystojny !!!
              • jola_z_dywit PO NIECH WEŹMIE LEKCJE U LEPERA ODPOWIEDZIALNOŚĆI 11.11.05, 11:53
                Oszołomy z PO powinny pójść na kurs do Leppera i nauczyć się podstawowych
                spraw,odpowiedzialnośći i patriotyzmu.POstkomunistycznej Platformie nie zależy
                na Polsce tylko na braku rozliczeń przestępczej prywatyzacji.
                • yacyac Re: PO NIECH WEŹMIE LEKCJE U LEPERA ODPOWIEDZIAL 11.11.05, 13:41
                  bosz ... ale niektórych poniosło .. chyba nie śpisz w nocy z podekscytowania,
                  skoro takie rzeczy Ci do głowy prechodzą ... męża stanu sobie znależli..
                  prostego cwaniaczka spod Darłowa ... ŻENADA ... za 5 lat może sobie wybierzecie
                  na prezydenta ... rozum odjęło wam w tym zacietrzewieniu i tej PIS-owekiej
                  retoryce nienawiście .. żałosne
                  • jola_z_dywit Re: PO NIECH WEŹMIE LEKCJE U LEPERA ODPOWIEDZIAL 11.11.05, 15:09
                    Na potomka wermachtowca fakt nie głosowałam i nie zagłosuję!
                    • tafka1 Re: PO NIECH WEŹMIE LEKCJE U LEPERA ODPOWIEDZIAL 11.11.05, 22:18
                      Jasne, lepiej głosować na potomka buraka i nieroba; na ćwierćintelektualistę z
                      wykształceniem podstawowym - to twój wspaniały "mąż stanu"; gratuluje wyboru!
              • julko Re: Feromonem klonów samoobronna gnojowica, 11.11.05, 14:42

Almagusowi odebrali rozum.Czyżby tuskowaci?.

• 1europejczyk Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:11
              dyskredytuje PO.
              Cala reszta to slowa, slowa, slowa ....
              Musi ich "cos" laczyc: pewnie 'byznes' wspolnej prywatyzacji.
              Wspolne dzielenie sie naszym w imie liberalnych hasel.
              • evald Re: Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:15
                Najadles sie szaleju? Czy ludzie nie widza roznicy miedzy opozycja (ktora nie
                tworzy zadnych sojuszy, tlyko po prostu nie tworzy rzadu ani nie popiera
                otwarcie rzadu, tylko wybrane inicjatywy dobre wg opozycji dla Polski) a
                koalicja rzadowa? W opozycji nie wybiera sie partnerow bo ich sie nie ma. Wiec
                prosze nie pierniczyc o koalicji z SLD bo zle mi sie robi jak slysze takie...
                straszne glupoty...
                • lub_czasopismo Tak czy owak... 11.11.05, 08:06
                  Jedni i drudzy z ręką w nocniku mogą sobie popatrzyć, jak Jędrek z Romkiem
                  zaśmieją się im w twarz...
                  A to jest kara, za brak szacunku do wyborców.
                  Teraz już bym na PO nie zagłosował.
                  • terazpolska2 [...] 11.11.05, 08:19
                  • aronii Re: Tak czy owak... 11.11.05, 09:56
                    lub_czasopismo napisał:

> Jedni i drudzy z ręką w nocniku mogą sobie popatrzyć, jak Jędrek z Romkiem
                    > zaśmieją się im w twarz...
                    > A to jest kara, za brak szacunku do wyborców.
                    > Teraz już bym na PO nie zagłosował.
                    Większym brakiem szacumku jest mamienie obietnicami przed wyborami czy otwate mówienie jak jest ?
                  • l-a Re: Tak czy owak... 11.11.05, 09:57
                    lub_czasopismo napisał:

> Jedni i drudzy z ręką w nocniku mogą sobie popatrzyć, jak Jędrek z Romkiem
                    > zaśmieją się im w twarz...
                    > A to jest kara, za brak szacunku do wyborców.
                    > Teraz już bym na PO nie zagłosował.
                    A na kogo byś zagłosował, jeśli to nie tajemnica?
                • jahortus Re: PO z SLD twarda koalicja z dyscypliną partyjną 11.11.05, 11:02
                  p.Tusk mściwie zarządził dyscyplinę partyjnę w głosowaniu przeciw rządowiPIS -
                  aż tak bardzo boi się samodzielnosci nawet własnych towarzyszy ? PO okazało się
                  małostkowym niedbającym o interes POLSKI zbiorem żądnych władzy ludzików...żal
                  • hvannadalshnukur Re: PO z SLD twarda koalicja z dyscypliną partyjn 11.11.05, 11:26
                    rany rany, a PiS, SO, LPR, PSL i SLD również "mściwie" zarządzili dyscyplinę.
              • antarxis Re: Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:17
                naprawdę nie rozumiesz, że nie jest to koalicja opozycyjna, a w realiach
                samozwańczej IV RP mającej u źródeł intrygi, oszustwa (choćby wobec wyborców) i
                niepohamowaną żadzę wszelkiej władzy PO de facto została zmuszona do takiego
                ruchu? przejście do opozycji, gdzie z założenia znajdował sie SLD i lewica nie
                oznacza koalicji ani programowego czy ideowego bycia 'wspolnie'. PO wykonała
                jedyny możliwy i najlepszy ruch - teraz 'poznaj inna sprawiedliwosc' ma pelnie
                odpowiedzialnosci, a PO jako czysta opozycja centrowa jest dla mnie realna
                alternatywa polityczna.
              • maria333 Re: Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:30
                Czyżby?

Ja na SLD nie głosowałam, ale patrząć na to co się dzieje, może jeszcze
                zagłosuję...

W tym gronie nienajgłupsi...

Bo najmądrzejszych to ogólnie brak :((

Na tym formu także...
                • antarxis Re: Juz sam fakt bycia wspolnie z SLD w opozycji 11.11.05, 00:34
                  ja na SLD nie zglosuje z 2 powodów: to nigdy nie była moja opcja polityczna,
                  choć trzeba przyznać obiektywnie ze lata obecności (jeszcze w czasach komuchów)
                  wśrod elit władzy dodały im ogłady i poziomu intelektualnego, którego prózno
                  szukać u liderów i członków partii oderwanych od pługa lub faszystowskiej
                  manifestacji. pomijając nawet względy polityczne - kompletna kompromitacja,
                  skorumpowanie pozostaje na zawsze niewybaczalne.
              • stary_szczur Re: biedny europejczyku 11.11.05, 09:07
                PiS z całą resztą też podzieli się 'naszym' tylko hasła będą inne i podejście
                do tych, którzy będą działania PiS krytykować, będzie mniej liberalne...
              • tibnor Myśl - to nie boli !!! 11.11.05, 10:06
                Już sam fakt przestrzegania przepisów ruchu drogowego, tak jak czyni to 54,04%
                złodziei w tym kraju - czyni ze mnie złodzieja!
                Już sam fakt lania do muszli klozetowej, a nie obok - czyni z ciebie
                pedofila !! (Pedofile sikają do muszli, czyni tak 99,9987% z nich)
              • anna-dark PO + SLD = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 11.11.05, 11:01
                PO + SLD = zdrada Ojczyzny, Polski !!!

1europejczyk napisał:

> dyskredytuje PO.
                > Cala reszta to slowa, slowa, slowa ....
                > Musi ich "cos" laczyc: pewnie 'byznes' wspolnej prywatyzacji.
                > Wspolne dzielenie sie naszym w imie liberalnych hasel.
                • stary_szczur Re: = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 11.11.05, 11:45
                  im dłużej czytam posty osób tak zaciekle popierających SamoPiSowską koalicję to
                  zastanawiam się czy oni nie mają jakiegoś tajnego szpitala do prania mózgów?

rozumiem, że ktoś głosował na PiS, bo uważa, że to ugrupowanie jest
                  bardziej 'polskie' niż PO, albo uwierzył, że PiS rzeczywiście przeprowadzi
                  racjonalne(!) i sensowne reformy, ale jak można po całej zabawie z Lepperem
                  siedzieniem u ojca Podgrzybka itp. karmić się jeszcze złudzeniami na poprawę
                  sytuacji w kraju?to że paru bezrobotnych dostanie zasiłek ze wspólnej kasy albo
                  będzie becikowe, nie rozwiąze problemu, że za 4 lata tych bezrobotnych będzie
                  więcej a kasy do podziału mniej!

• visenna2 Re: = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 11.11.05, 16:49
                    Oni po prostu nie myślą:) No bo po co?
                    Myśli za nich Fuhrer Kaczyński, Ojciec Rydzyk a teraz do św. trójcy dołączył
                    Lepper.
                  • krzysztof_zietek Re: = zdrada Ojczyzny, Polski !!! 11.11.05, 18:27
                    stary_szczur napisał:

> im dłużej czytam posty osób tak zaciekle popierających SamoPiSowską koalicję to
                    >
                    > zastanawiam się czy oni nie mają jakiegoś tajnego szpitala do prania mózgów?
                    >
                    > rozumiem, że ktoś głosował na PiS, bo uważa, że to ugrupowanie jest
                    > bardziej 'polskie' niż PO, albo uwierzył, że PiS rzeczywiście przeprowadzi
                    > racjonalne(!) i sensowne reformy, ale jak można po całej zabawie z Lepperem
                    > siedzieniem u ojca Podgrzybka itp. karmić się jeszcze złudzeniami na poprawę
                    > sytuacji w kraju?to że paru bezrobotnych dostanie zasiłek ze wspólnej kasy albo
                    >
                    > będzie becikowe, nie rozwiąze problemu, że za 4 lata tych bezrobotnych będzie
                    > więcej a kasy do podziału mniej!

Widzisz tak to właśnie jest. W pracy po dziś dzień zasadą obowiązującą jest ta,
                    która mówi: "Rób tak, abyś się nie narobił". Ale najlepiej w ogóle nic nie robić
                    i dossać się do "państwowego cyca", a tenże "cyc" zasilać będą ludzie
                    wykształceni i pracujący, którzy płaca podatki. Przecież te własnie pieniądze są
                    przeznaczane na cele socjalne! W ogóle to jest totalnie poroniony pomysł moim
                    skromnym zdaniem, aby realizować program naprawy państwa i program państwa
                    opiekuńczego! Taki kraj jak Polska, kraj rozwijający się potrzebuje, aby ten
                    rozwój był ciagle napędzany, gdyż może zwyczajnie ustać. Nie mam zielonego
                    pojęcia skąd rząd pana Marcinkiewicza pragnie wziąć pieniądze na realizacje
                    wszystkich planów jakie zostały przygotowane? Niemniej jednak muszę przyznać, że
                    propaganda wspaniałej opieki i superszybkiego rozwoju przyniosła oczekiwany
                    skutek, mianowicie zwycięstwo PiS w wyborach parlamentarnych i jakby tego było
                    mało, to prezydentem zostanie człowiek jakby nie było bardzo wykształcony i na
                    pewno inteligentny, ale o niebezpiecznych poglądach. Nie wspominając już o tym,
                    że strasznie kłamie. Chociażby wspomniana już sprawa współpracy z panem
                    Lepperem, do której to współpracy miało nigdy nie dojść, gdyż pan Lepper jest
                    przecież "awanturnikiem". Nie mogę zaręczyć, że gdyby to PO była partią
                    rządzącą, to Polska spłynęłąby mlekiem i miodem i kto wie czym jeszcze, niemniej
                    jednak nikt z tej partii, a już na pewno pan Tusk nie obiecywał gruszek na
                    wierzbie. Wiem, że była szansa. Były osoby, które ją zauwazyły i chciały, aby ta
                    szansa została wykorzystana, niemniej jednak było nas niestety zbyt mało.
                    Obiecanki macanki, oczernianie innych, straszenie liberałami, którzy wzbogacą
                    tych, którzy bogaci już są wzięły góre nad zdrowym rozsądkiem większości
                    głosujących. Przykro mi z tego powodu.
            • romek76 Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 20:15
              Gdyby ryby miały dyby.......
          • filut69 koalicję to macie wy SamoPiS się nazywa 10.11.05, 23:25
            Ale wyjątkowo do siebie pasujecie
            Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
          • jola_z_dywit [...] 10.11.05, 23:29
          • sveika fritz.fritz - kim Ty jesteś? 10.11.05, 23:41
            fritz.fritz, takiś pełen nienawiści do PO, takie wierutne bzdury o PO
            wypisujesz i tak bardzo często 'udzielasz' się na forum GW, że aż zaczynam się
            zastanawiać, czy Ty aby tego nie robisz zawodowo, np na zlecenie służb
            pijarowskich PiSu. Stary, wygląda na to, że Ty non-stop siedzisz na tym forum,
            od rana do wieczora. Może czas, byś sobie nieco odpoczął, co? Idź już spać, bo
            ciężko dziś (i wczoraj i przedwczoraj i etc., etc.) tu pracowałeś. Dobranoc.
            • tpepe Von Pappen... 10.11.05, 23:55
              Byl juz jeden taki cwany, co przeciw liberalom i socjalistom na prawicy kazdego
              poparcia szukal. Von Pappen sie nazywal. Tez sobie znalazl niewielka acz rosnaca
              w sile partie, by rzad rzeszy niemieckiej utworzyc. Tylko sie nacial i okazalo
              sie, ze lider tej mniejszej partii mial i ambicje wieksze i skrupolow mniej niz
              rzeczony Von Pappen. Ten lider nazywal sie Adolf Hitler.
              Jestem przekonany, ze bracia Ka znaja te historie..ale widac musza sami
              sprawdzic. Obysmy tylko wszyscy nie zaplacili zbyt drogo za ich polityczne
              cwaniactwo.
              TruePepe
              • australopitecus Re: Von Pappen... 11.11.05, 00:11
                Taki scenariusz niestety jest bardzo prawdopodobny. Jednego nie mozna odmowic
                Lepperowi politycznego sprytu. Z tego co sie stalo widac, ze potrafi rezygnowac
                z doraznych korzysci dla osiagniecia swoich strategicznych celow. Intelekt J.
                K. w tym wypadku okazal sie raczej mialki i kto wie czy Lepper nie przerasta go
                nie tylko wzrostem. Niestety. Wina za to wwzystko jest jednak Wasza to Wy
                wybraliscie miernote nie tylko wzrostem, a kto wie czy los nie zetknal karzelka
                z cwaniakiem.
                • zigzaur von Papen... 11.11.05, 09:45
                  przez jedno "p", jeśli już.

Analogia Lepper-Hitler jest raczej chybiona. Rządy Leppera z Giertychem i
                  Kaczyńskimi nie wywołają wojny, co najwyżej zdenerwują lewicę europejską a może
                  nawet Rabina Weissa z Nowego Jorku.

Jest NATO, które neohitlerowcom kota pogoni.
              • werter-6 Re: Von Pappen./Hitler wygral dlatego że von Papen 11.11.05, 10:59
                potrzeebowal jego wsparcia w Reichstagu,analogiczna sytuacja jest teraz w
                polskim parlamencie. Kaczyński jest niezwylke niebezpiecznym typem.
            • mario.osh Re: fritz.fritz - kim Ty jesteś? 11.11.05, 00:27
              to dyżurny klown.

czasem nawet bywa śmieszny. stara się.
            • ada1979 nieee, ona na zlecenie sluzb specjalnych:) 11.11.05, 00:56
            • werter-6 Re: fritz.fritz - kim Ty jesteś?/ jest 11.11.05, 10:55
              Jest niezrównoważonym osobnikiem,najmitą rydzykowym,to wszystko!
            • gordon26 Re: fritz.fritz - kim Ty jesteś? takich pajacow je 11.11.05, 12:09
              st wiecej nap joanna dark. pisza biedaki pierdoły, spisuja je uwaznie z mijanych
              plakatow wyborczych itd. no coz trzeba sie przyzwyczaic iz takie scierwo tu tez
              sie szlaja. ja mam ubaw bo pierdy jakie oni wypisuja są wprost proporcjonalne do
              ich inteilgencji i usłuznosci.
              • dedro Re: fritz.fritz - kim Ty jesteś? takich pajacow j 11.11.05, 12:50
                gordon - zarobiłeś już dużo za pisanie wulgaryzmów i poniżanie innych.

Napisz coś kolego o sobie.

Jakie miałeś dzieciństwo?

Czy miałeś udane związki (o małżeński nie pytam)?

Może ostanio premi w pracy nie dostałeś?

Myślę, że warto zastanowić się nad swoim (twoim) szczególnym przypadkiem, gdyż
                niedługo będzie musiał się zająć tobą Z. Religa.

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia - szczerze, bo życie i zdrowie jest
                najważniejsze dla człowieka, nawet dla wroga politycznego (takim chcesz bardzo
                się widzieć). Twój styl przypomina mi wielebnego O. Rydzyka. ;-) Miałbyś dyskutanta.

Przejdź kolego z płaszczyzny emocjonalnej na racjonalną. Wtedy podyskutujemy.
          • pcx ... 10.11.05, 23:44
            ...Gosciu, a co to wedlug ciebie jest "postkomuna" ?
            Nie sadzisz sie sam sie do niej zaliczasz ?
            Przeciez wszystko co sie dzieje w naszych czasach to post-komuna (czyli cos co
            jest po upadku komuunizmu)...
          • australopitecus [...] 11.11.05, 00:04
            • jastrzab27 Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 00:08
              Wszyscy to wiedzą, a on i tak ci nie uwierzy. Debil nie wierzy że jest debile.
              Dla niego cały świat to debile. Chyba, że znajdzie podobnych sobie, aaa to już
              co innego to dla niego autorytety.
          • zielonka443 Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 01:05

Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
            którzy dążą do rozliczeń krzywd.
            Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe.
            To jest sprzeczne z ideałami PIS.

sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej
            Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie
            PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
            sytuacji jest nierealne.

marzec 2005

I CO WY NA TO?
            • tasma_izolacyjna Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 07:57
              Ja to bym była za tym, żeby to emitować w radiu i telewizji kilka razy
              dziennie. Z przyjemnoscią wezmę udział w składce na ten cel. Czas antenowy
              drogi jest. Ale gdyby nas się więcej zebrało...
              • tasma_izolacyjna Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 08:09
                A może ktoś to ma w formacie mp3? Jeśli tak to bardzo proszę o maila. Z góry
                dziękuję.
              • aronii Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 10:04
                tasma_izolacyjna napisała:

> Ja to bym była za tym, żeby to emitować w radiu i telewizji kilka razy
                > dziennie. Z przyjemnoscią wezmę udział w składce na ten cel. Czas antenowy
                > drogi jest. Ale gdyby nas się więcej zebrało...
                chętnie się dorzucę
          • kralik11 [...] 11.11.05, 03:33
          • aronii Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 08:21
            Lepiej powiedzcie zwolennicy PiS jak się czujecie mając za przyjaciela Anrzeja ?
            Znajomi głosujący na PiS teraz się wstydzą nawet do tego przyznać :)
          • kolargolo to wina PO ze PiS wybral Leppera na marszalka? 11.11.05, 09:04
            Na szczescie PiS ma teraz pelne pole do popisu - 3 mln mieszkan! Pamietajcie!
          • kinio101 Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 10:21
            Zgadzam się całkowicie. Myślę, że z powodu bliskości programowej PO i SLD
            niedługo dojdzie do ich połączenia i powstanie nowa partia. Proponuję nazwę
            SAKL - Sojusz Afero-Komuno-Liberałów.
          • zygmuntprop Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 10:44
            A jo wom rzekna: ludzie bujta sie kolaicji z platformo komunistyczno
            nomenklaturo jugosłowiańsko.
          • sneer_rg Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 10:52
            oni są w opozycji a nie w koalicji,nie miej do nikogo pretensji jak Kaczyński
            woli Leppra.Swój do swego ciągnie
          • byly_czytelnik Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 11:17
            Och daj sobie juz spokoj,jestes naprawde meczacy.

Poza tym piszesz same bzdury.
          • platfus13 PO nie broni postkomuny... 11.11.05, 12:17
            PO nie broni postkomuny, tylko nie chce, żeby ściganiem winnych 'błędów i
            wypaczeń' zajmował się człowiek, który wszędzie widzi wrogów i chorobliwie
            wierzy w spiskowe teorie dziejów. Mowa o panu Wassermanie, który oskarżył
            hydraulików, montujących mu w domu jacuzzi, o próbę zabójstwa jego i jego
            rodziny - poprzez niewłaściwe podłączenie prądu...
            Także pan Ziobro jak dotąd kultywuje najlepsze tradycje III RP jeśli chodzi
            o 'dyspozycyjność' urzędników wymiaru sprawiedliwości - wystarczył jeden
            telefon, żeby sprawcy zabójstwa (fakt - kryminalisty, ale to wciąż zabójstwo..)
            wyszli z aresztu. Drugi telefon i Rywin do aresztu powrócił.
            Nie wątpię, że Rywin powinien siedzieć, ale mam spore zastrzeżenia do procedury.
            Nie tak wygląda państwo prawa...
            Do tego dodać należy wręcz niebywałą hipokryzję PiS-u - najpierw to całe
            gadanie o 'odnowie moralnej', a potem - wbicie PO noża w plecy (wybór Jurka na
            marszałka - wbrew ustaleniom, wg których to stanowisko miało przypaść PO..)
            oraz poparcie Leppera (recydywisty - ma na koncie 8 prawomocnych wyroków) na
            wicemarszałka.
            I TAK WYGLĄDA ODNOWA MORALNA W WYKONANIU PIS.
            Co do koalicji - tylko idioci i ignoranci mogli wierzyć w możliwość wspólnego
            rządzenia tych dwóch partii. PRZECIEŻ PIS CAŁĄ SWOJĄ KAMPANIĘ OPARŁ NA
            DEPRECJONOWANIU PO I JEJ IDEI 'POLSKI LIBERALNEJ' !!
            Więc niby jak miałby wyglądać ten alians dwóch organizmów, których programy nie
            mają żadnych punktów wspólnych ?
            Nie da się połączyć socjalizmu (PiS) z gospodarką rynkową (PO), 'życia z ręką w
            kieszeni sąsiada' z odpowiedzialnością za własny los.

Także - bardzo dobrze, że PO nie weszła do koalicji - skończyłaby jak UW, którą
            wszyscy obarczali winą za nieudolne rządy AWS-u. A tak - za 4 lata, kiedy
            zamiast obiecanych 'gruszek na wierzbie' wyborcy 'polski solidarnej' dostaną
            wielką figę z makiem, kiedy zamiast obiecanych 3 mln mieszkań (z którego to
            postulatu już PiS się wycofał, twierdząc, że to zadanie na conajmniej 8 lat,
            nie na jedną kadencję ;) powstanie może pół miliona, kiedy Polska znowu stanie
            się zaściankiem Europy - PO wygra w cuglach i coś się wreszcie ruszy.
            Szkoda tylko, że do tego czasu trzy czwartek młodych, zdolnych i ambitnych
            Polaków wyjedzie robić karierę na zachodzie...
          • januszbn Re: Gdyby PO nie bronila postkomuny i chciala koa 11.11.05, 12:24
            Nic ci nie pozostało jak szukanie kretyńskiego wutłumaczenia dla zaistniałej
            sytuacji.
        • ada1979 Przestan czlowieku mnie rozsmieszac!!! Jesli 11.11.05, 00:55
          myslisz, ze lepper jest potrzebny Jaroslawowi, to chyba nie myslisz!!! przeciez
          on musi zachamecic elektorat lepperka:)))
        • zapijaczonyryj No i nadchodzi " Era Leppera" 11.11.05, 07:02
          A zawdzięczać ją będziemy Jarosławowi Kaczyńskiemu.Chyba pojdę się uchlać
      • elfhelm Użyję wassermanizmu: PORAŻAJĄCE 10.11.05, 23:34
      • vinogradoff Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego jest przykladem 11.11.05, 00:12
        arcymistrzostwa politycznego i pewnie wejdzie do podrecznikow dla studentow
        prawa.
        • mario.osh Re: Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego nadaje 11.11.05, 00:32
          nowy wymiar określeniu "polityczna dziwka"
        • ada1979 Re: Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego jest przykla 11.11.05, 00:58
          no to akurat jest prawda. jest supergraczem, az dziw bierze ze zaden z naszych
          kochanych politykow tego nie widzi...poza kwachem i borowskim, zdaje sie:)
        • stary_szczur Re: Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego jest przykla 11.11.05, 09:14
          wypowiedzi Jarka udowadniają że jest facetem chorym na władzę i z byle kim jest
          w stanie się skumać byleby tylko tę władze mieć dla siebie, szkoda, że
          skończyły się czasy kiedy archaniołowie ganiali z mieczami po ziemi a Bóg
          rzucał gromy, obawiam się, że tylko dzięki temu Jarek jeszcze jakoś ciągnie...
          takiego cynizmu dawno w tym kraju nie było!
        • behemot68 Re: Wypowiedz Jaroslawa Kaczynskiego jest przykla 11.11.05, 09:28
          ..dem arcymistrzostwa politycznego i pewnie wejdzie do podrecznikow dla studentow
          prawa.
          Chyba na białorusi, bo tam zmierzacie z moheremi samoogwałte,, pisiaczki misiaczki
      • parambol jak widać, kaczor-o-bardziej 11.11.05, 01:00
        rozzłoszczonej-twarzy dla tak wysmiewanej przez Jacka Fedorowicza "wadzy" zrobi
        wszystko. Nawet da d..y takiemu dzikusowi jak szef samoobory. Dobra, Jarek,
        przeżyliśmy 4 lata sld, przeżyjemy i 4 lata PiS-Samoobory
        • future88 Re: jak widać, kaczor-o-bardziej 11.11.05, 08:30
          Miejmy nadzieje że tylko 4 lata i że łaskawie nam panujący nie zafundują nam tu
          drugiej Białorusi, z dożywotnimi funkcjami.
          • zigzaur Re: jak widać, kaczor-o-bardziej 11.11.05, 09:49
            Jednak szkoda tych zmarnowanych lat.
            Liczę od roku 2000, kiedy to UW wyszła z koalicji z nielojalną AWS.
      • kopcik Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 08:59
        wierka napisała:

> delikatna zapowiedź koalicji PISSO ?

Tak PISS OFF
    • coocolooco J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:08
      Jeszcze Polska nie zginęła.... Bedziemy walczyc z podziemia z chorymi ludzmi
      z pisu i lepperem.Nie pozwolimy zniszczyc Polski matolkom z lperu. Ludzie
      pospolite ruszenie zaczac czas!!!!!!!!
      • fritz.fritz Poparcie PSLDowskie gwarantowane.. 10.11.05, 23:22
        PO znowu przepaczkowalo do PSLD: Platforma Sldowska

coocolooco napisał:

> Jeszcze Polska nie zginęła.... Bedziemy walczyc z podziemia z chorymi ludzmi
        > z pisu i lepperem.Nie pozwolimy zniszczyc Polski matolkom z lperu. Ludzie
        > pospolite ruszenie zaczac czas!!!!!!!!
        • kralik11 [...] 11.11.05, 03:49
    • maciekkoz Ręce opadają.... 10.11.05, 23:08
      Nie wiem jak wam, ale mnie to po prostu ręce opadają... :(

Nie mogę patrzeć co się w tym kraju wyprawia.
      Nie głosowałem na PIS, ale ich szanowałem... teraz o szacunku nie ma mowy! :(

Jestem załamany...
    • antarxis PRL czyli... 10.11.05, 23:10
      Polska Rydzykowo-Lepperowa staje sie fuck-tem :/ nadchodzi pod maska IV RP...
      jaki narod, taki rzad
    • macandi J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:11
      TO JEST SZOK Panowie z Pis głosowałem na was a wy tak macie zamiar rządzic?
      Przyjdzie i pora na Kaczora. Nazryjcie sie tym korytem i nie zapomnijcie w
      między czsie skoczyć na solarke. Straciliście moj głos.
    • grego5 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:12
      Ja głosowałem na PO i teraz tego żałuję, bo to właśnie PO wepchnęła PiS w
      obięcia Leppera.
      • antarxis Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:16
        > Ja głosowałem na PO i teraz tego żałuję, bo to właśnie PO wepchnęła PiS w
        > obięcia Leppera.

idz sie wyspij, wytrzezwiej albo puknij sie mocno glowka o sciane! jedyny blad
        PO to ze nie zorientowala sie w tej grze wczesniej, kiedy PiSs-on-them mial
        wszystko ukartowane i bezczelnie oszukiwal społeczeństwo. przemysl to nastepnym
        razem, nim napiszesz takie glupoty.
        • opelek44 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 09:19
          Z waszą wiedzą powinniście pisac w toaletach podworkowych -prostaki!
      • filut69 Nie łżyj pisiorku nie łżyj nikt ci nie wierzy 10.11.05, 23:27
      • mi_ga Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:36
        człowieku, jeśli ktos kogos gdzieś wepchnął to pis PO do opozycji !!!!Kaczory,
        doskonale wiedziały, iż posiadając w rządzie PO, nie będą mogli realizować
        swego misternego planu....ludzmi mało mądrymi a łasymi na władzę można łatwiej
        sterować!!!!popatrz tylko na tych z samoobrony!!!!co to za ludzie - ku..ki w
        oczach mają!!!!!!PRECZ Z PISSO!!!!!!
        • opelek44 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 09:27
          mi_ga napisał:

> człowieku, jeśli ktos kogos gdzieś wepchnął to pis PO do opozycji !!!!
          Kaczory,
          > doskonale wiedziały, iż posiadając w rządzie PO, nie będą mogli realizować
          > swego misternego planu....ludzmi mało mądrymi a łasymi na władzę można
          łatwiej
          > sterować!!!!popatrz tylko na tych z samoobrony!!!!co to za ludzie - ku..ki w
          > oczach mają!!!!!!PRECZ Z PISSO!!!!!!
          SŁUCHAJCIE PISARZE!- ale dalej od was zaszli -bo wy psac nawet nie umiecie na
          tym forum , a o polityce nie powinniście rozmawiać bo macie b. ciasne
          mózgownice -wam w toaletach wypisywac!.
      • evald Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 01:04
        Jak to zrobilo? W ten sposob ze jak dostalo 3 sierpowe to postanowilo sie nie
        bic dalej? Przypominam ze to PiS nie chcial koalicji i przeglosowywal negatywnie
        wszystkich kandydatow PO (mimo ze mowil cos innego przed wyborami). A dzisiaj
        Kaczka sam sie przyznal, ze oni nigdy nie chcieli koalicji z PO. Wiec po co
        takie gadanie? Jak Sam Kaczka przyznaje sie ze oni nie chcieli koalicji...?
        • bla_bla_bla2 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 15:03
          No jesli Jego Kacza Mosc sam raczyl przyznac, ze nie chcial koalicji z PO,
          to ... problem Polski wreszcie rozwiazany. Ostatni... niech wode spusci i zgasi
          swiatlo.
      • klukwa Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 06:52
        Nikt PiSowi nie kazał tego rządu tworzyć na siłę. Gdy pozostała tylko
        samoobrona do koalicji można przecież było powiedzieć nie i z honorem pozwolić
        na kolejne wybory. Ale honor już nie istnieje, liczy się waaaadza!
      • zigzaur Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 10:00
        No to na kogo zagłosujesz następnym razem, grego5?
        Spośród istniejących ugrupowań, oczywiście?
    • pleszka Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:12
      Swój swojego zawsze znajdzie.Cóż za wspaniała koalicja nam się szykuje
      PiS-Leperiada.
      Polakom gratulujemy głupoty.Jakie to wszystko smutne
    • zdruff J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:13
      I niech mi nikt więcej nie mówi, że nieformalna koalicja między Samoobroną a
      PiSem to wymysł PO i dziennikarzy. Niedługo nieformalna zmieni się w formalną
      niestety. To tylko kwestia czasu.
    • kaczory11 Czy to tylko upiorny sen, czy jawa ? 10.11.05, 23:13
      Czy to tylko upiorny sen, czy jawa ? Zaczyna wiac groza.......
      • 77qwerty Re: Czy to tylko upiorny sen, czy jawa ? 11.11.05, 10:50
        musze Cie zmartwic
        Twoj złodziejski sen juz sie skonczyl
        teraz przyjdzie na jawie za wszystko płacic
    • borsuk14 J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swej ... 10.11.05, 23:16
      Pan Kaczynski znany z destrukcjii , jeszcze nic nie zrobil , a stwierdzil ze
      juz zrobil. Ciekaw jest co on takiego zrobil? Do tego dodal ,ze zrobil to
      dobrze.On rzeczywiscie nie musi czekac na ocene przez spoleczenstwo , on
      ocenia sie sam.Bo przeciez jest mezem stanu. Co za pycha , co za samouwielbienie.
      Rachunek od Leppera otrzymal juz Miller i SLDS.Taki sam rachunek otrzyma
      Kaczynski i PiS.Tego jestem pewny.
    • rotwil Proponuję strajk ogólnonarodowy 10.11.05, 23:17
      Nie można już dłużej patzeć na to co robią kaczofaszyści. Sprzeciw społeczny
      może doprowadzić do powtórnych wyborów.
      • maria333 Re: Proponuję strajk ogólnonarodowy 11.11.05, 00:32
        Chętnie bym zastrajkowała, ale chwilowo jestem bezrobotna... lol

Ale na jakąś demonstrację, porzucać kaczymi jajami, to chętnie pójdę...

Wasser z mniej niż ziob... zamkną nas, to może będzie szansa na emigracje
        polityczną...
    • nicram112 [...] 10.11.05, 23:18
    • gg1968 Nadpremier J.Kaczyński i wice-nadpremier Lepper 10.11.05, 23:21
      a premier - Marionetkiewicz
    • bsc1 Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:25
      1.
      Z JuraSs
      Gość
      Wysłany: Wto Lis 08, 2005 12:46 Temat postu:
      Marzec 2005 rok / antena RMF FM
      Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi
      praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z
      wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest
      sprzeczne z ideałami PIS.
      sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo
      i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego
      polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne.
      --------------------------------------------------------------------------------
      2.
      Naiwny.
      Gość
      Wysłany: Wto Lis 08, 2005 17:47 Temat postu: Lepper jest
      zlepperowany.Potrzebny do votum zaufania dla rządu
      To były tylko przecież wypowiedzi ulotne, ale mimo wszystko pełne hipokryzji i
      zakłamania.
      Jest to t.zw. instrumentalne traktowanie prawa - relatywistycznie, zależnie od
      koniunktralnych potrzeb - czemu wielokrotnie sami zaprzeczali. A grasujące po
      Sejmie w dalszym ciągu takie Hojarskie, Begier i inni im podobni? A obiecywane
      zniesienie immunitetów poselskich za czyny i przestępstwa pospolite? Na
      pierwszym posiedzeniu Sejmu powinno się ustanowić stosowne przepisy prawne, by
      raz na zawsze wyeliminować tego autoramentu ludzi z Parlamentu po ich(tych
      przepisów) uprawomocnieniu. Zaraz powiedzą "lex retro non agit" (ustawa nie
      działa wstecz).Wszystkie opcje polityczne mówiły wtedy jednym głosem na czele z
      prawem i sprawiedliwością. Trzeba było zadbać o takie prawo!
      Żadne argumenty nie usprawiedliwiają wybór Leppera na Wicemarszałka Sejmu!
      • xegar Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 11.11.05, 00:50
        bsc1 napisał:

> Jest to t.zw. instrumentalne traktowanie prawa - relatywistycznie, zależnie od
        > koniunktralnych potrzeb

DYPLOMATA (definicja): człowiek, który potrafi ci powiedzieć "spie..j!" w
        taki sposób, że poczujesz podniecenie na myśl o zbliżającej się wyprawie.

Xe.
    • alkud MORALNA BIEGUNKA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ 10.11.05, 23:26
      tylko tak nazwać można nieformalną
      koalicję różowych (PO) z czerwonymi (SLD)
      celem obrony układu...

ISLAM
      religiapokoju.blox.pl/
      • antarxis Re: MORALNA BIEGUNKA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ 10.11.05, 23:29
        jeszcze jeden chory ignorant, na dodatek fanatyzujacy, z rysa maniakalna...

> tylko tak nazwać można nieformalną
        > koalicję różowych (PO) z czerwonymi (SLD)
        > celem obrony układu...

• mirek.zkanady Antarxisa robienie dobrej miny do zlej gry 11.11.05, 01:25
          Tak, tak wyzywasz nas od ignorantow usilujac usprawiedliwic przed samym soba te
          cala siare z PO. Glosowales na nich a oni cie tak wyrolowali. teraz trwasz przy
          nich bo to - wedlug ciebie - obciach przyznac sie do bledu.
      • filut69 typowy greps pisiora 10.11.05, 23:29
        fakty to manipulacja manipulacja to wg nich fakt

goebbelsowska propaganda
        • alkud Re: typowy greps pisiora 10.11.05, 23:43
          > goebbelsowska propaganda

od tego są wasze lewe media
          i TVPubliczna

ISLAM: religiapokoju.blox.pl
          • mbishop Re: typowy greps pisiora 11.11.05, 00:01
            alkud napisał:

> > goebbelsowska propaganda
            >
            > od tego są wasze lewe media

No teraz to już chyba będą prawe?
            Czy może TV Plwam wam wystarczy?
          • filut69 ja swoich mediów nie mam 11.11.05, 00:06
            mam za to swój rozum w przeciwieństwie
            a wydaje mi się że GW to nie twoje medium(?) idź na wasz dziennik albo TRwam
            tam sobie pokrzyczysz
      • evald Re: MORALNA BIEGUNKA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ 11.11.05, 00:42
        Czy wy ludzie jestescie na prawde tacy glupi, czy tylko udajecie??

W ogole nie macie pojecia o polityce i sejmie. Czy jakby do sejmu weszlo 20 i 2
        partwie utworzyly rzad, to znaczy ze pozostale 18 ma sojusz?

Na prawde zastanowcie sie czasem zanim cos napiszecie. To nie boli - na prawde..
        Trzeba czasem myslec..
        • tysprag Re: MORALNA BIEGUNKA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ 11.11.05, 09:48
          evald napisał:

> Czy wy ludzie jestescie na prawde tacy glupi, czy tylko udajecie??
          >
          > W ogole nie macie pojecia o polityce i sejmie. Czy jakby do sejmu weszlo 20 i
          2
          > partwie utworzyly rzad, to znaczy ze pozostale 18 ma sojusz?

> Na prawde zastanowcie sie czasem zanim cos napiszecie. To nie boli - na
          prawde.
          > .
          > Trzeba czasem myslec..
          Szczególnie, że należy stosować logikę a la evald. W przeciwnym razie(czytaj:
          posiadając inne poglądy) zostanie się zaliczonym - mocą wykładni evalda - do
          nie myślących.
          >
    • olo3000 Czyj jest ten rząd ??? 10.11.05, 23:27
      Na pewno nie wszystkich Polaków. Poparło go 25% wyborców a zachowują się jakby
      99% na nich glosowalo.Marcinkiewicz musi odejsc! A lepper do sądu!
      • filut69 ależ skąd niech się sprawdzą w działaniu 10.11.05, 23:31
        • koloratura1 Re: ależ skąd niech się sprawdzą w działaniu 11.11.05, 00:04
          I święte słowa!

To doskonale, że Platforma nie dała się wmanewrować w rolę chłopca do bicia -
          damy wam bardzo dużo, wszystkie resorty gospodarcze oraz zdrowie, ale o
          faktycznym współrządzeniu (resorty tzw. siłowe) możecie zapomnieć. I po czterech
          latach, kiedy poprawa życia większości ludzi byłaby taka sobie, przed następnymi
          wyborami, PiSie ogłosiłyby: Myśmy wam chcieli zrobić dobrze, no cóż, Platfora
          nie pozwoliła... A tak - cała władza w ręce Kaczek, ale i cała odpowiedzialność
          także. I kiedy już "poprawa" sytuacji a'la PiS sięgnie dna, za cztery lata
          odbędą się następne wybory. I wtedy to już nawet najgłupsi wyborcy PiSu
          zrozumieją, co warte kacze obietmice i pogonią ich równo. Dodatkowo - brat
          bliźniak, jeśli mu przyjdzie do łba stara się o drugą prezydencką kadencję,
          uzyska wynik porównywalny z ostatnim wynikiem Wałęsy.
          Trochę tylko Polski żal i czterech zmarnowanych lat, ale, suma - sumarum: nie ma
          tego złego, co by na dobre nie wyszło.
      • meek Re: Czyj jest ten rząd ??? 11.11.05, 01:38
        Zdaje się, że Lepper ma jakieś wyroki, tak? To od razu go do pierdla.
    • lesio.kaczorek Prawie Sprawiedliwosc (z kolega bandyta pod ramie) 10.11.05, 23:28
      Co ciekawe, to pan Lepper byl prawomocnie skazany za pobicie i naklanianie do
      niego (tak poza drobnymi oszustwami, oszczerstwami i niszczeniem cudzego
      mienia - te zdarzaja mu sie co roku).
      Tak wiec inne Prawo i Sprawiedliwosc dla nas i inne dla was.
      • nicram112 Brawo! Prawie i Sprawiedliwie 10.11.05, 23:37
        no co glupie chlopki - podobala sie wam nasza kompania o IV RP i innych bredniach?

To teraz mozecie nas pocalowac w kacze kupry, bo juz mamy wladze i nie musimy
        sie nikomu tlumaczyc. I o to chodzilo.
        • airwalk77 [...] 10.11.05, 23:40
      • vinc0 Panie Kaczyński Jarosławie! 10.11.05, 23:39
        Polityka,polityką
        A dla mnie ,pozostanie pan już na zawsze "cynicznym ,ordynarnym,bezwstydnym KŁAMCĄ"
    • antarxis geneza rzadu 10.11.05, 23:39
      Mądry*...ustąpuje głupszemu**... i tak powstał nasz rząd.

---
      dla tych inteligentnych inaczej popierajacych PiS, S, LPR i PSL powoli i
      drukowanymi literami:

* PO
      ** PIS
    • piotrpits Re: J.Kaczyński: Lepper może liczyć na zmianę swe 10.11.05, 23:40
      Dno, dno, dno ... Prawo i sprawiedliwosc to bezprawie i ukladanie sie z
      przestępcami, wielokrotnie skazanymi !!! Gdyby te kurduple miały chociaż ksztę
      honoru, to woleliby nowe wybory, niż takie układy.
    • pcx KACZOGROD 10.11.05, 23:41
      juz sie pan Kaczynski nie wypowiada na temat wyrokow i procesow sadowych Leppera ?
      Dziwne...
      • mirek.zkanady Re: KACZOGROD 11.11.05, 01:28
        A Panu Tuskowi sie dopiero teraz przypomnialo? Czy nie byl wicemarszalkiem
        poprzedniej kadencji? Dlaczego wowczas nie dobral sie do leppera? Wytlumacz to
        jakos, moze bez pienienia sie.
        • meek Re: KACZOGROD 11.11.05, 01:42
          do kompetencji wicemarszałka sejmu nie nalezy wsadzanie przestępców do
          więzienia, wybacz
        • gg1968 Re: KACZOGROD 11.11.05, 05:07
          > A Panu Tuskowi sie dopiero teraz przypomnialo? Czy nie byl wicemarszalkiem
          > poprzedniej kadencji? Dlaczego wowczas nie dobral sie do leppera? Wytlumacz
          to
          > jakos, moze bez pienienia sie.

dobrał się, głosował za jego odwołaniem... PiS zresztą też. J.Kaczyński psy
          wieszał na Lepperze i jego Samoobronie... a teraz taka zmiana... cóż polityka
    • normalny_odjazd to wlasnie jest prawo i sprawiedliwosc kaczorow 10.11.05, 23:41
      i jak mowi stare dobre przyslowie :)
      kto z kim przystaje takim sie staje hehe
      Juz rozumiem dlaczego te zmiany w sluzbach specjalnych i prokuraturach -
      nie trzeba bedzie poprostu wstrzynac postepowan przeciw kaczoleppom :D
      Tak jest poprostu wygodniej :)
      Witaj IV RP w twoim prawdziwym obliczu :D
      • pcx Re: to wlasnie jest prawo i sprawiedliwosc kaczor 10.11.05, 23:47
        normalny_odjazd napisał:

> i jak mowi stare dobre przyslowie :)
        > kto z kim przystaje takim sie staje hehe
        > Juz rozumiem dlaczego te zmiany w sluzbach specjalnych i prokuraturach -
        > nie trzeba bedzie poprostu wstrzynac postepowan przeciw kaczoleppom :D
        > Tak jest poprostu wygodniej :)
        > Witaj IV RP w twoim prawdziwym obliczu :D

nie czepiam sie meritum, ale bledow ortograficznych nie toleruje:

w przyslowiu jest: PRZESTAJE... to raz,
        a postepowania sie WSZCZYNA, a nie wstrzyna...
        dodatkowo PO PROSTU pisze sie oddzielnie...

Ludzie, w jakim kraju ja zyje, albo Kaczory, albo nieuki...
    • chabanina ach, te zaskakujaco niskie rachunki 10.11.05, 23:44
      Tak, Lepper cos wie o tym, ze kredyt latwo zaciagnac, choc trudniej splacic. Wie
      nawet, ze splacac nie warto. Ale co tam bycie dluznikiem, lepiej miec wlasnych...
      Stawka wysoka, nie isc do wiezienia, ba, bycie marszalkiem to nie to tamto. No i
      Kaczynski nie taki cwany w te klocki, drog nie zablokuje, ziarna nie wysypie.
      Nawet zaczyna gadac znajomym jezykiem: "kwitowanie", "rachunki". Nie jest zle.
      Bedzie lepiej. Leppiej, hehe.
    • sothis666 Almost 10.11.05, 23:50
      Prawie jak Rzeczpospolita.
      Prawie jak koalicja.
      Prawie jak premier.
      Prawie jak Sprawiedliwość.

Eh... chodźmy Panowie na Żywca:)
    • daimona jak Leppiej będzie grzeczny 10.11.05, 23:52
      to nawet zostanie pogłaskany!

Tak się tresuje Leppieja! ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się