Dodaj do ulubionych

Ja juz naprawde

13.11.05, 17:35
nie rozumiem, o co chodzi tym, ktorzy ciagle pisza o moherowych beretach, o
o. Rydzyku itp.? Co to za glupoty? Juz naprawde nie wiem, czy Wy udajecie, ze
nie rozumiecie, czy tez naprawde nie macie wiedzy, ktora pozwolilaby Wam
spojrzec na to w inny sposob? Czy naprawde to takie trudne pogodzic sie z
innym wyborem Polakow, z przegrana?? Zanim ktos nauczy sie wygrywac, powinien
umiec przegrywac. Jak widac, chocby na tym forum, wyborcy i politcy PO maja
jeszcze bardzo daleka droge do przebycia. I niestety, mowie to narawde z
zalem, zachowujecie sie teraz po prostu nieprzyzwoicie; a na koniec mala
rada, zanim zaczniecie cos odpisywac, to prosze, przemyslcie sobie to
wszystko raz jeszcze, na spokojnie. Pozdrawiam wszsystkich!! ...i moze
naprawde przestance juz wyglupiac sie z tymi beretami...to tylko Wam wystawia
niezbyt dobre swiadectwo!!
Obserwuj wątek
    • po_godzinach Bardzo dobrze rozumiemy. 13.11.05, 17:39
      "Moherowe berety" to żartobliwe okreslenie pewnego światpoglądu - konserwatywno
      chrześcijańskiego.

Część Polaków taki światopogląd właśnie ma i zycie nadało mu samoistnie taką
      właśnie nazwę. Nie powinniście doszukiwać się w tym niczego obraźliwego.
      • mzsv Re: Bardzo dobrze rozumiemy. 13.11.05, 17:43
        zart powinien smieszyc wszystkich, wtedy jest to zabawne. Zart wysmiewajacy
        kogos, zart ktory dla kogos nie jest przyjemny - nie jest udanym dowcipem. Mnie
        to nie smieszy. Gratuluje dziwacznego poczucia humoru!!
        • po_godzinach czy ja mówię, że mnie to smieszy? 13.11.05, 17:48
          opisuję tylko zjawisko społeczne. Zauważ, że równie przykre może byc dla
          przeciwników "moherowych beretów" nazywanie ich (bezpodstawne) "komuchami.

PS Nie ma żartu, który śmieszyłby wszystkich jednocześnie.

• incognitto Re: Bardzo dobrze rozumiemy. 13.11.05, 22:29
        po_godzinach napisała:

> "Moherowe berety" to żartobliwe okreslenie pewnego światpoglądu -
        konserwatywno chrześcijańskiego.

moherowe berety - to określenie sluchaczy radia maryja, a częśc tych ludzi
        chadza prosto z kościoła głosowac na sld, więc twoje teorie nt światopogladu sa
        niepoważne

niektorzy (również Tusk) uzywaja tego określenia w celu ponizenia elektoratu
        pis-u, wrzucając ludzi popierających PiS do jednego worka z fanatycznymi
        babkami,
        no bo z takimi nie wstyd przegrać

wot i cała zagadka:))

>
        > Część Polaków taki światopogląd właśnie ma i zycie nadało mu samoistnie taką
        > właśnie nazwę. Nie powinniście doszukiwać się w tym niczego obraźliwego.
        • po_godzinach Re: Bardzo dobrze rozumiemy. 13.11.05, 22:35
          jest to okreslenie pewnego obozu, o dośc jednak konkretnym swiatopglądzie

a okreslenie jest tyle samo warte, co okreslenie obozu przeciwnego "komuchami"
          (ma to tylez wspólnego z prawdą)

nie ma się co obrażać, samo zycie wynalazło te nazwy
    • kropekuk Z wyborem DOKLADNIE 10% POLAKOW 13.11.05, 17:47
      I to najwyrazniej nie tych najswiatlejszych, skoro nawet na tym forum (a do
      obslugi kompa trzeba ciut wiecej wiedzy, nizli do obslugi rozanca) padaja
      teksty, ze mozg staje. Pomijam zenujaca i wielotematyczna niewiedze PiSiakow,
      mowie tu o NIEWIEDZY PISIAKOW NT. TYCH, NA KTORYCH GLOSOWALI. Poczawszy od
      braku wiedzy na temat silnych zwiazkow Jarka Kaczynskiego z KOR i osobistym
      udziale Lecha Kaczynskiego w rozmowach Okraglego Stolu w Magdalence. Wiekszosc
      kaczego elektoratu nie ma tez bladego pojecia, ze PiS od dawna podejrzewa swego
      koalicjanta Leppera o kolaboracje (a nawet wiecj) z WSI, a nawet takie info
      umieszcza na swojej witrynie. I...ciagle je tam trzyma.
      Elektorat Kaczynskiego i PiS wcale nie glosowal na Leche i te partie, on
      glosowal NA WLASNE FRUSTRACJE, ZLOSCI, ZAWISCI i NIENAWISCI, oraz NA WLASNE
      WYOBRAZENIA KACZORA I PIS, bardzo odlegle od tych prawdziwych. Nawet
      Ziemkiewicz raczyl to w koncu zauwazyc:)))
      • po_godzinach Re: Z wyborem DOKLADNIE 10% POLAKOW 13.11.05, 17:51
        "Elektorat Kaczynskiego i PiS wcale nie glosowal na Leche i te partie, on
        glosowal NA WLASNE FRUSTRACJE, ZLOSCI, ZAWISCI i NIENAWISCI, oraz NA WLASNE
        WYOBRAZENIA KACZORA I PIS, bardzo odlegle od tych prawdziwych. Nawet
        Ziemkiewicz raczyl to w koncu zauwazyc:)))'

Co nie znaczy, że tę 10-procentową grupę społeczeństwa nalezy zlekceważyć, ona
        istnieje realnie i dla dobra nas wszystkim dobrze byłoby sprawić, aby swych
        frustracji i lęków pomału zaczynała się pozbawiać.
        • incognitto Re: Z wyborem DOKLADNIE 10% POLAKOW 13.11.05, 22:11
          po_godzinach napisała:

> "Elektorat Kaczynskiego i PiS wcale nie glosowal na Leche i te partie, on
          > glosowal NA WLASNE FRUSTRACJE, ZLOSCI, ZAWISCI i NIENAWISCI, oraz NA WLASNE
          > WYOBRAZENIA KACZORA I PIS, bardzo odlegle od tych prawdziwych. Nawet
          > Ziemkiewicz raczyl to w koncu zauwazyc:)))'
          >
          > Co nie znaczy, że tę 10-procentową grupę społeczeństwa nalezy zlekceważyć,
          ona
          > istnieje realnie i dla dobra nas wszystkim dobrze byłoby sprawić, aby swych
          > frustracji i lęków pomału zaczynała się pozbawiać.

10-procentowa grupa jest naprawde zobowiązana za troskę:)

tylko co na to ponad połowa spoleczeństwa - ta to jest dopiero sfrustrowana!
          na dzwięk takich słow jak : wybory, posłowie, sejm, rząd, a także nazw takich
          jak Unia Wolnosci, Solidarnośc (wraz z doradcami) dostaje lęku napadowego:)
          • po_godzinach Re: Z wyborem DOKLADNIE 10% POLAKOW 13.11.05, 22:17
            Jedni maja uraz na dźwięk słowa "Unia Wolności", inni na dźwięk słowa "Radio
            Maryja", ale to nie znaczy, ze muszą przez to skakac sobie do oczu i ublizac
            sobie wzajemnie.

Na słowo "politycy" frustrację odczuwamy wszyscy (nie tylko 50%)

A na frustrację najlepszym lekiem jest pozbyć się jej)

• incognitto Re: Z wyborem DOKLADNIE 10% POLAKOW 13.11.05, 22:33
              po_godzinach napisała:

> Jedni maja uraz na dźwięk słowa "Unia Wolności", inni na dźwięk słowa "Radio
              > Maryja", ale to nie znaczy, ze muszą przez to skakac sobie do oczu i ublizac
              > sobie wzajemnie.

oczywiście, ze nie i tak naprawdę to normalni ludzie nie skaczą mimo, ze mają
              odmienne poglady
              to tylko manipulacje, próby napuszczania ludzi na siebie przez media;)

>
              > Na słowo "politycy" frustrację odczuwamy wszyscy (nie tylko 50%)
              >
              > A na frustrację najlepszym lekiem jest pozbyć się jej)
              >
              • po_godzinach Re: Z wyborem DOKLADNIE 10% POLAKOW 13.11.05, 22:36
                i dlatego najlepiej nie dac się podpuścic i śmiać się z tego - to własnie
                chciałam napisać)
          • kropekuk Gorzej: ma w nosie - oni olali wybory:))) 13.11.05, 22:36

• kropekuk W kazdym spoleczenstwie jest te 10% zagubionych, 13.11.05, 22:37
          zdanych na socjal... Ale to tylko 10%.
          • po_godzinach Re: W kazdym spoleczenstwie jest te 10% zagubiony 13.11.05, 22:41
            no, u nas to będzie realnie jednak znacznie więcej, niz 10%

co nie znaczy, że wolno tych ludzi zostawiac samym sobie - nikomu bowiem to się
            nie opłaca, nie dość, że są łatwym łupem populistów, mogą stanowić całkiem
            rzeczywiste zagrożenie dla pozostałych

tak sobie myślę
    • sztudent1 Re: Ja juz naprawde 13.11.05, 17:52
      mzsv napisał:

>Ja juz naprawde nie rozumiem

Ło laboga!!! Nie rozuuumie!
      A kto powiedział, że wszyscy mają wszystko rozumieć. Jedni są od rozumienia,
      inni od roboty. Zajmij się tym, co umiesz robić najlepiej i móżdżku sobie nie
      przemęczaj, bo wygląda na to, że i tak nie zrozumiesz jak cie kurduple w konia
      zrobili.
    • gregorak Re: Ja juz naprawde 13.11.05, 20:57
      mzsv napisał:
      > Czy naprawde to takie trudne pogodzic sie z innym wyborem Polakow, z przegrana??

Z faktami się nie polemizuje - moherowa koalicja wygrała. No i jak jako wyborca
      PO sie z tym godzę - przecież zamachu stanu nie zorganizuję.
      Ale z faktu, że obóz Rydzyka wygrał, automatycznie nie wynika, że jest to dobre
      dla Polski! Nikt mnie nie przekona, że rację mieli Ci wybvorcy, co uwierzyli w
      bajdurzenia Rydzyka czy populistyczne okrzyki Leppera! Chyba, że najblizsze
      miesiące pokaża jak bardzo myliłem sie co do oceny koalicji parlamentarnej
      PO-SO-LPR-PSL.
      Jednakże na razie pozwól mzsv, że zachowam swój krytyczny stosunek do mojej
      nowej Ojczyzny, która się nazywa IV RP.
      • mzsv Re: Ja juz naprawde 13.11.05, 22:15
        Krytyczny stosunek mozesz miec, ale moze nie do Ojczyzny, a co najwyzej do
        rzadzacych?!! A Ci co glosowali na PiS to sluchali populistycznych okrzykow
        Leppera? Poza tym, ja przykladowo glosowalem na PiS, nie mieszkam w malym
        miescie, nie slucham RM - uogolnianie wyborcow jest smieszne, naiwne i glupie!!
        • travel_wawa A kto zabrania krytycznego stosunku do Ojczyzny? 13.11.05, 22:22
          Prawo nie zabrania takowego...
          Wielu ma krytyczny stosunek i albo wyjeżdża, albo zostaje.
          W UE zresztą ojczyzne można sobie wybrać.

I tu bardzo sobie cenie tę możliwość WYBORU.

Ja mimo swojego BARDZO KRYTYCZNEGO STOSUNKU do wielu zjawisk w Polsce decyduję
          się na razie na pozostanie tutaj. Nie dlatego, że MUSZĘ (bo nie muszę), ale
          dlatego, że chcę.

Dziwię się tym, którzy by chcieli takiej jednolitej mdłej Polski, gdzie
          ludziska tylko by klaskały i wiwatowały.

Nie potrafimy nawet z samych siebie żartować, jak chociazby Czesi...
        • gregorak Re: Ja juz naprawde 13.11.05, 22:37
          mzsv napisał:

> Krytyczny stosunek mozesz miec, ale moze nie do Ojczyzny, a co najwyzej do
          > rzadzacych?!!
          OK - masz rację.

> A Ci co glosowali na PiS to sluchali populistycznych okrzykow
          > Leppera?
          Co powiesz, kiedy partia na którą glosowałeś zawrze z SO już nie tylko
          parlamentarną ale rzadowa koalicję?

>Poza tym, ja przykladowo glosowalem na PiS, nie mieszkam w malym
          >miescie, nie slucham RM -
          Chyba się nie pomylę jeśli stwierdzę, że część słuchaczy RM głosowało na PiS bo
          tak im kazał o. Rydzyk.

>uogolnianie wyborcow jest smieszne, naiwne i glupie!!
          Uogólnianie tak, ale nie zaprzeczysz, że generalna (statystyczna)
          charakterystyka elktoratu PiS, PO, SO istnieje i chyba nie odbiega daleko od
          prawdy.
        • kropekuk A co to za byt: OJCZYZNA. Sprobuj zdefiniowac:) 13.11.05, 22:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka