Dodaj do ulubionych

Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS

20.11.05, 22:16
POGRATULOWAC TYM CO GLOSOWALI NA PISUARY ! TKM PELNA GEBA BEZ TRZYMANKI !!!!!!
Obserwuj wątek
    • atena_75 Oto IV RP 20.11.05, 22:22
      IV RP, odnowa moralna, walka z korupcją, koniec nepotyzmu, rozliczenie afer....

Ktoś zna jeszcze jakieś hasła Kaczynskim, które się zdeaktualizowały w ciągu
      ostatnich kilku tygodni?
      • elfhelm jeszcze jedno hasło nieaktualne: 20.11.05, 22:54
        "Prawo i Sprawiedliwość"
        • revalidon Upadł mit PISu jako partii bez złodzieji... 21.11.05, 01:03
          jw.
          • wylkot Re: Upadł mit PISu jako partii bez złodzieji... 21.11.05, 01:19
            Hurrrra!!!!!!
            Będzie autostrada Warszawa - Radio Maryja!!!!!!!
            • greyer Re: Upadł mit PISu jako partii bez złodzieji... 21.11.05, 09:41
              A co ? Zamierzasz takową budować z własnych pieniędzy ?
              Daruj sobie bo widać, żeś ten sam co próbuje wrobić pana Tomaszewskiego w
              urojone winy. Niedługo prawda zwycięży ...

I należy pamiętać o domniemaniu niewinności ... No chyba, że uważasz, że każdy
              oskarżony jest winny ? Jak tak to wyślę zawiadomienie do prokuratury o tym, iż
              współpracujesz z Talibami nad zniszczeniem potęgi USA i co ?
              • pyt99 Re: Upadł mit PISu jako partii bez złodzieji... 21.11.05, 09:57
                greyer napisał:

I należy pamiętać o domniemaniu niewinności ... No chyba, że uważasz, że każdy
                > oskarżony jest winny ?

Zwolennicy PiSu, hipokryci, podam tylko jedno nazwisko człowieka, który nawet nie jest jeszcze oskarżony, a został przez Was napiętnowany jako przestępca: Grzegorz Schetyna. Nie twierdzę, że jest niewinny (od tego jest sąd), ale mówiąc o domniemaniu niewinności stosujmy takie same kryteria odnośnie wszystkich.

Nazwiska można mnożyć.
                • greyer Re: Upadł mit PISu jako partii bez złodzieji... 21.11.05, 10:12
                  Ja go nie oskarżam. Nie znam nawet sprawy jaka się toczy wobec Niego.

Może dasz linka albo krótko opiszesz, bo jestem ciekawy.
                  • pyt99 Re: Upadł mit PISu jako partii bez złodzieji... 21.11.05, 10:21
                    Dwa linki, proszę bardzo. Nie są to linki do artykułu z Newsweeka, ale po zapoznaniu się z ich treścią poznasz całą sprawę:

www.mediarun.pl/press/id/12067/Protasiewicz:+Schetyna+pozwa%B3+do+s%B1du+tygodnik+Newsweek
                    www.wybory.pis.org.pl/article.php?id=96
                    "Sprawa Schetyny" to jedna z poważniejszych broni PiSu podczas kampanii i ulubiony argument forumowych zwolenników PiSu na pokazanie, jaki to Tusk nieuczciwy, bo zadaję się z takimi ludźmi.

• lub_czasopismo Czymże przy tym jest kilka rozsypanych po torach z 21.11.05, 10:59
                      ziarenek ....
                      • trewas Dlatego kaczorom tak po drodze z Lepperem i LPRem 21.11.05, 12:31
                        • bykk Re: ale siem czerwoni zapluli! 21.11.05, 12:45
                          Boicie siem czerwone ryjki, co?
                          A co z tym osiedlem za Dawidziuka, hę?
                          hej!
                          • mcov niech Urban PiSu napisze w blogu, ze to prowokacja 21.11.05, 15:59
                            Platformy

imie jego jest tu zakazane, ciagle moje posty kasuja
                            • jagnieszkaa To PiS ma swojego urbana? 21.11.05, 16:35
                              Jakieś szczegóły? Choćby na priva?
          • niezalogowany_ranek Upadł mit "GW" jako uczciwej gazety. To nagonka. 21.11.05, 02:19
            Dlaczego autorzy mówią o Konradzie Tomaszewskim, a jednocześnie ukrywają
            personalia innych (Marian K., Włodzimierz N. i Marcin Sz.)???
            • amn74 Re: Upadł mit "GW" jako uczciwej gazety. To nagon 21.11.05, 09:23
              Podejrzany to jeszcze niewinny. Pomijająć, że poniżej pasa jest stwierdzenie o oskarżeniu w sprawie która jest umorzona. Ale gdzie , dla kogo dobro Polski. Najważniejsza Tuskolandia. Paliwo podrożeje bo Tusk potrzebuje na otwarcie biur lokalnych.
              • abstracto Re: Upadł mit "GW" jako uczciwej gazety. To nagon 21.11.05, 10:20
                amn74 napisał:

> Paliwo podrożeje bo Tusk potrzebuje na otwarcie biur lokalnych.

He,he "Złote usta" dla pana. Na forum pojawiają się różne głupoty, ale
                takiego kuriozum jeszcze nie widziałem. Dobre, dobre...
              • y.y Re: Upadł mit "GW" jako uczciwej gazety. To nagon 21.11.05, 10:57
                amn74 napisał:

> Podejrzany to jeszcze niewinny. Pomijająć, że poniżej pasa jest stwierdzenie
                o
                > oskarżeniu w sprawie która jest umorzona. Ale gdzie , dla kogo dobro Polski.
                Na
                > jważniejsza Tuskolandia. Paliwo podrożeje bo Tusk potrzebuje na otwarcie biur
                l
                > okalnych.

Tak, tak, oczywiście. Kłam dalej i tak nikogo nie oszukasz pajacu.
              • rafvonthorn Post z rzeczywistości równoległej :D 21.11.05, 12:10
        • marbaran Gdzie jest tekst "GW" z grudnia 2000??? 21.11.05, 02:12
          Czyżby redakcja miała coś do ukrycia?
        • giuseppe53 oni skrot tylko zmienili: Przestepcy i Samowola 21.11.05, 10:29
          co bylo zreszta wiadome od wielu lat (afera Telegrafu, zniszczenie struktur
          Solidarnosci Dolnoslaskiej poprzez wspolprace z bezpieka w czasach komuny -> to
          sprawka Kaczynskich)
          • jagnieszkaa Jakieś linki? Czy wszystko wyssane z palca? 21.11.05, 15:33
            Brudnego zresztą.
            • pozytywista Re: Jakieś linki? Czy wszystko wyssane z palca? 21.11.05, 16:25
              A jesli nie wyssane ? Gratuluje naiwnej wiary niskazitelność PiS-u ( każdy kto
              twierdzi inaczej na pewno szkaluje, jest zydem lub masonem, co ? hi,hi,hi)
              Wiara podobno czyni cuda, może i twoja wiara uczyni cud i ci ludzie
              wyporządnieją. Dobrze by było.
              • jagnieszkaa Re: Jakieś linki? Czy wszystko wyssane z palca? 21.11.05, 16:33
                Każdy kto twierdzi inaczej wcale nie musi być Żydem ani masonem. Co też Panu(i)
                przychodzi do głowy?
      • jagnieszkaa Kto tu kradnie (kłamie itp.)? 20.11.05, 23:06
        "Gazeta Wyborcza" czy Konrad Tomaszewski?
        Jeśli KT, to powinien pójść siedzieć.
        Jeśli "GW", to powinna zbankrutować.
        Będę kibicowała takiej alternatywie.
        Jagnieszka
        • jagnieszkaa Re: Kto tu kradnie (kłamie itp.)? 20.11.05, 23:36
          1. Czemu Konrad Tomaszewski (pełne imię i nazwisko), a zarazem - według "Gazety
          Wyborczej" - Marian K., Włodzimierz N. i Marcin Sz.?
          2. Na czym polegała "niepoślednia rola ówczesnego posła AWS Kazimierza Janiaka"?
          3. Dlaczego jeszcze nie siedzą: "była szefowa doradców premiera Jerzego Buzka
          Teresa Kamińska, były minister edukacji i senator Edmund Wittbrodt, były
          wiceprezydent Gdańska Zbigniew Czepułkowski, sekretarz miasta Gdańska Danuta
          Janczarek, gdański restaurator Ryszard Kokoszka, syn marszałka województwa
          pomorskiego Jana Zarębskiego"?
          Kto pyta, nie błądzi.
          Jagnieszka
          • wylkot Re: Kto tu kradnie (kłamie itp.)? 20.11.05, 23:43
            jagnieszkaa napisał:

> 1. Czemu Konrad Tomaszewski (pełne imię i nazwisko), a zarazem -
            według "Gazety
            >
            > Wyborczej" - Marian K., Włodzimierz N. i Marcin Sz.?
            > 2. Na czym polegała "niepoślednia rola ówczesnego posła AWS Kazimierza
            Janiaka"
            > ?
            > 3. Dlaczego jeszcze nie siedzą: "była szefowa doradców premiera Jerzego Buzka
            > Teresa Kamińska, były minister edukacji i senator Edmund Wittbrodt, były
            > wiceprezydent Gdańska Zbigniew Czepułkowski, sekretarz miasta Gdańska Danuta
            > Janczarek, gdański restaurator Ryszard Kokoszka, syn marszałka województwa
            > pomorskiego Jana Zarębskiego"?
            > Kto pyta, nie błądzi.
            > Jagnieszka

Jagnieszko, przypominam, że niejaki Lew też dostał się do apartamentów
            wyłącznie po znajomości. Po prostu brak wolnych miejsc.
            • pelnynocnik Przestępca i Kaczyńscy to prawie wujeczni bracia!! 21.11.05, 00:04
              Bardzo bliskie powinowactwo. Ono oznacza współodpowiedzialność - przynajmniej
              polityczną, a już na pewno moralną!!!
              • wasermanplus Artykuł 42 Konstytucji 21.11.05, 00:10
                "Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona
                prawomocnym wyrokiem sądu"
                Ale kto by tam trzymał się Konstytucji...
                • tomwolek Dobre pytania Jagnieszki 21.11.05, 00:14
                  1. Czemu Konrad Tomaszewski (pełne imię i nazwisko), a zarazem - według "Gazety
                  Wyborczej" - Marian K., Włodzimierz N. i Marcin Sz.?
                  2. Na czym polegała "niepoślednia rola ówczesnego posła AWS Kazimierza Janiaka"?
                  Czekam na odpowiedź panów redaktorów.
                  • kralik11 Re: Dobre pytania Jagnieszki 21.11.05, 02:00
                    tomwolek napisał:

> 1. Czemu Konrad Tomaszewski (pełne imię i nazwisko), a zarazem -
                    według "Gazety
                    >
                    > Wyborczej" - Marian K., Włodzimierz N. i Marcin Sz.?
                    > 2. Na czym polegała "niepoślednia rola ówczesnego posła AWS Kazimierza
                    Janiaka"
                    > ?
                    > Czekam na odpowiedź panów redaktorów.

Czekaj sobie na swoj odpowiedzi do usranej smierci, tymczasem spoleczenstwo
                    oczekuje odpowiedzi dlaczego zostalo w tak perfidny sposob oszukane i
                    wykorzystane przez was PiS-Dacki.
                    • oh_ziuta Bardzo dobre pytania Jagnieszki 21.11.05, 02:43
                      Mów za siebie kralik, nie za społeczeństwo. Społeczeństwo jeszcze nic nie wie o
                      tej prowokacji "Gazety". Mam nadzieję, że tym razem kłamliwym pismakom boleśnie
                      dobiorą się do zadka.
                      • kralik11 Re: Bardzo dobre pytania Jagnieszki 21.11.05, 04:31
                        oh_ziuta napisała:

> Mów za siebie kralik, nie za społeczeństwo. Społeczeństwo jeszcze nic nie wie
                        o
                        >
                        > tej prowokacji "Gazety". Mam nadzieję, że tym razem kłamliwym pismakom
                        boleśnie
                        >
                        > dobiorą się do zadka.

A ty za kogo mowisz? Za jedyna sluszna partie PiS-Duck-Club?
                        Czy ci sie to podoba czy nie, ja jestem czescia spoleczenstwa i taka meda jak
                        ty ust mi nie zamknie!
                        Wroc lepiej do swoich partyjnych obowiazkow,a nie agituj po necie PiS kacyku,
                        bo jak ci wiadomo partie w Polsce sa finansowane z pieniedzy podatnikow, czyli
                        rowniez i moich, i ja sie nie godze na to zebym byl oszukiwany i oklamywany za
                        swoje wlasne pieniadze.
                        • oh_ziuta Re: Bardzo dobre pytania Jagnieszki 21.11.05, 05:04
                          Nie zmieniaj tematu, kralik. Mów za siebie. Tak jak ja. I nie kłam, nie obrażaj
                          uczciwych ludzi.
                          • y.y Re: Bardzo dobre pytania Jagnieszki 21.11.05, 11:00
                            Jak narazie to Ty kłamiesz, twierdząc - choć nie masz na to żadnych dowodów
                            czyli sśiesz z palca - że to prowokacja i kłamstwo.
                            • jagnieszkaa Idź do zerówki 21.11.05, 15:41
                              I naucz się czytać. Potem zrozumiesz, co czytasz.
                              Gdzie ja napisałam, że to kłamstwo i prowokacja? Możesz podać link? To kto tu
                              jest kłamcą i prowokatorem?
                              Wciskaczu kitu.
                              • y.y Re: Idź do zerówki 24.11.05, 01:24
                                jagnieszkaa napisał:

> I naucz się czytać. Potem zrozumiesz, co czytasz.
                                > Gdzie ja napisałam, że to kłamstwo i prowokacja? Możesz podać link? To kto tu
                                > jest kłamcą i prowokatorem?
                                > Wciskaczu kitu.

"Autor: oh_ziuta

Mów za siebie kralik, nie za społeczeństwo. Społeczeństwo jeszcze nic nie wie o
                                tej prowokacji "Gazety". Mam nadzieję, że tym razem kłamliwym pismakom boleśnie
                                dobiorą się do zadka."

Na ten post odpowiadałem, nie na Twój, nigdzie nie napisałem, że "jagnieszka
                                to...". A zatem sam się naucz czytać, ze zrozumieniem najlepiej, ciągi logiczne
                                poćwicz, zobaczysz co dotyczy czego i wszystko będzie git.

• greyer Re: Bardzo dobre pytania Jagnieszki 21.11.05, 09:48
                          Po pierwsze nazwa partii to PiS czyli Prawo i Sprawiedliwość a nie jakieś wymysły.
                          Po drugie to mów za siebie a nie za całe społeczeństwo. Ja uważam, że wybory
                          przebiegły dobrze i dobrze, że wygrał PiS i p. Lech Kaczyński. To, że masz inne
                          zdanie to Twoja sprawa. Ja nei zamierzam Ci go zmieniać, bo żyjemy w WOLNYM,
                          DEMOKRATYCZNYM kraju gdzie nawet tacy idioci jak Ty mogą wyrażać własne poglądy
                          publicznie.

A co do finansowania partii ... Szkoda, że nie mogę tych podatków tóre mają być
                          przekazywane na partie przeznaczyć na konkretną partię tylko pójdzie to na inne,
                          ronież znienawidzone przeze mnie ugrupowania.
                • doktorhabilitowany.1 Re: Artykuł 42 Konstytucji 21.11.05, 00:22
                  wasermanplus napisała:

> "Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona
                  > prawomocnym wyrokiem sądu"
                  > Ale kto by tam trzymał się Konstytucji...

Swietnie, ze to przypominasz:)) Jak o tym pisalem w sprawie Lewandowskiego,
                  Piskorskiego, Cimoszewicza, i jeszcze paru innych, to bylo, ze jestem komuch,
                  zyd i zdrajca:)))
                  • maciejslu Re: Artykuł 42 Konstytucji 21.11.05, 00:42
                    doktorhabilitowany.1 napisał:

> wasermanplus napisała:
                    >
                    > > "Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzo
                    > na
                    > > prawomocnym wyrokiem sądu"
                    > > Ale kto by tam trzymał się Konstytucji...
                    >
                    > Swietnie, ze to przypominasz:)) Jak o tym pisalem w sprawie Lewandowskiego,
                    > Piskorskiego, Cimoszewicza, i jeszcze paru innych, to bylo, ze jestem komuch,
                    > zyd i zdrajca:)))

Bo jeśli masz zamiar przy pomocy tego akurat artykułu konstytucji bronić nie
                    tych, co trzeba - to po prostu masz pecha ;-)
                    • greyer Re: Artykuł 42 Konstytucji 21.11.05, 09:50
                      Racja.

Tym wymienionym należy się sąd. I to nieprzekupny, podobnie jak większości
                      polskiej lewicy. Bo to nikt inny jak byli PZPRowcy którzy własne matki by
                      sprzedali, nie mówiąc już o Polsce czy jej interesach.
                  • elfhelm Schetyna nawet zarzutów nie ma... 21.11.05, 00:42
                    Piskorski - podobnie.
                    Lewandowski - uniewinniony. Zdrojeski - uniewinniony. Sośnierz - uniewinniony.
                    • maciejslu Re: Schetyna nawet zarzutów nie ma... 21.11.05, 00:43
                      elfhelm napisał:

> Piskorski - podobnie.
                      > Lewandowski - uniewinniony. Zdrojeski - uniewinniony. Sośnierz - uniewinniony.

Zweryfikuje się te wyroki i wtedy się okaże... Na pewno coś tam się na nich
                      znajdzie, w myśl na nowo odżywającej maksymy "dajcie mi człowieka, a ja znajdę
                      na niego paragraf...".
                      • to777mash Re: Schetyna nawet zarzutów nie ma... 21.11.05, 10:26
                        Greyer, zrób kupę człowieku albo coś tam....to bedzie konstruktywniejsze
                • kum.z.antalowki Czy Prez. Elekt pamięta co mówił min. Sprawiedl.? 21.11.05, 01:48
                  Czy to może być prawda, co pisze GW, że: "Ówczesny minister sprawiedliwości
                  Lech Kaczyński ogłosił wtedy, że to jedna z dziewięciu najważniejszych spraw "o
                  charakterze korupcyjnym w Polsce"."?

Albo - czy pamieta słowa, które wypowiedział 2.10.2005 do Kazimierza
                  Marcinkiewicza, wręczajac mu "Kodeks prezydencki postępowania etycznego dla
                  Premiera i Ministrów"?
                  "Jako kandydat na Prezydenta RP zobowiązuję rząd do zapoznania się z
                  proponowanym przeze mnie kodeksem etycznym. Bez takiego kodeksu nie ma mowy o
                  naprawie państwa. Służba publiczna musi być rzeczywistą służbą. Trzeba jasno
                  oddzielić interes prywatny, rodzinny od działalności publicznej" – podkreślił
                  Lech Kaczyński wręczając pełną wersję kodeksu Kazimierzowi Marcinkiewiczowi.

www.lechkaczynski.pl/article.php?id=134
                • abstracto Re: Artykuł 42 Konstytucji 21.11.05, 10:17
                  "Ówczesny minister sprawiedliwości Lech Kaczyński ogłosił wtedy, że to jedna z
                  dziewięciu najważniejszych spraw "o charakterze korupcyjnym w Polsce"."

Cóż - osąd chyba dokonał się już wcześńiej i to ustami Waszego prezydenta.
                • funia81 Re: Artykuł 42 Konstytucji 21.11.05, 13:45
                  Ale czlowiekowi honoru wystarczy umotywowane PODEJRZENIE i toczaca sie przeciw
                  niemu sprawa karna, zeby nie pchac sie na salony i w okolice rzadu, az cala
                  sprawa sie wyjasni. To nie jest zwykle gazetowe pomowienie; prokuratura prowadzi
                  sprawe. I dlatego nominacja pana Tomaszewskiego po prostu smierdzi. Oto rzady
                  Piesci i Samowoli w calej okazalosci. I tylko Polski szkoda.
                  • jagnieszkaa Re: Artykuł 42 Konstytucji 21.11.05, 16:31
                    "...aż cała sprawa się wyjaśni". Do tego miejsca zgadzam się z funią81. Tak
                    powinno pojmować się moralność i honor w polityce.
                    Jednakże funia81 zechce rfównież zauważyć, iż:
                    1. 90% forumowiczów w tym wątku w ogóle nie porusza tego aspektu sprawy, tylko
                    wysuwają INNE zarzuty pod adresem.
                    2. Ludzie honoru nie uogólniają uczynków konkretnego człowieka na całe jego
                    środowisko. Jeden Żyd-złodziej nie powinien prowadzić do antysemityzmu. W
                    prawie karnym nie ma odpowiedzialności zbiorowej. Przestępstwo nie przenosi sie
                    drogą powinowactwa. Itp., itd. Funia tymczasem pisze beztrosko: "Oto rządy
                    Pięści i Samowoli w całej okazałości"...

• paragraf222 Odp. na pytanie nr 3 21.11.05, 11:10
              > > 3. Dlaczego jeszcze nie siedzą: "była szefowa doradców premiera Jerzego Buzka
              > > Teresa Kamińska, były minister edukacji i senator Edmund Wittbrodt, były
              > > wiceprezydent Gdańska Zbigniew Czepułkowski, sekretarz miasta Gdańska Dan
              > uta
              > > Janczarek, gdański restaurator Ryszard Kokoszka, syn marszałka województw
              > a
              > > pomorskiego Jana Zarębskiego"?
              > > Kto pyta, nie błądzi.
              > > Jagnieszka

Nie siedzą bo albo nie było dowodów albo, co bardzo prawdopodobne, polskie sądy jak zwykle się ślimaczą i przeciągają sprawy w nieskończoność. Prawomocnego wyroku w sprawie Kaczyński vs. Wachowski nie ma od kilku lat. Niech ci łajzy sądowe odpowiedzą dlaczego.
              • jagnieszkaa To jest zła odpowiedź. 21.11.05, 15:43
                Sprawdziłam: dlatego, że nikt ich o nic nie oskarżył (prócz "GW").
                Nie zrobiła tego komunistyczna prokuratura pod wodzą Millera.
                Wiadomo: Miller zawsze ręka w ręke z Kaczorami, co?
          • jassut Bo jest osbą publiczną 21.11.05, 09:32
            I ukrywanie nazwiska z podaniem funkcji jest absurdalne. Używaj rozumu częściej.
            • jagnieszkaa Do jassuta 21.11.05, 10:29
              Przyjmuję to wyjaśnienie z wdzięcznością (i nie sugeruję, że odpowiadający jest
              przygłupem).
              A co z równie logiczną odpowiedzią na pytania 2. i 3.?
        • xxxxyyyyzzzz Gazeta klamie i co z tego? 21.11.05, 00:03
          • wylkot Re: Gazeta klamie i co z tego? 21.11.05, 00:08
            No właśnie. My z PiS-u nawet to jej przebaczymy. Albo wymierzymy sprawiedliwość.
          • greyer Re: Gazeta klamie i co z tego? 21.11.05, 09:55
            To, że jako media publiczne powinna pisac prawdę. A nie próbować kreować
            fałszywe poglądy, oskarżać ludzi bezprawnie.

Za te oszczerstwa GW podobnie jak i Dziennikarz podpisujący się pod tym
            artykułem powinni zostać ukarani.

Najśmieszniejsze pewnie będzie to, że takie niewygodne dla GW posty zostaną po
            prostu usunięte. Ciekawe ile już usunęli, po to, żeby utrzymywać własną wizję
            świata.
            • y.y Re: Gazeta klamie i co z tego? 21.11.05, 11:02
              ciekawe jakie masz dowody na to, że w tym artykule jest jakieś kłamstwo.
      • osrodek.badan.wyborczych Re: Oto IV RP 21.11.05, 02:51
        Jasno widać śmiertelny strach układu związanego z SLD, "GW" i PO. Układ dopuści
        się każdych oszczerstw, plugastw, kłamstw i pomówień. Ale wasze dni już są
        policzone. Trochę cierpliwości.
        • kralik11 Re: Oto IV RP 21.11.05, 04:41
          osrodek.badan.wyborczych napisał:

> Jasno widać śmiertelny strach układu związanego z SLD, "GW" i PO. Układ
          dopuści
          >
          > się każdych oszczerstw, plugastw, kłamstw i pomówień. Ale wasze dni już są
          > policzone. Trochę cierpliwości.

Straszysz PiS-duku?
          Czyje niby dni sa policzone, PiSklamco, PiSzlodzieju, PiSkundlu, PiSducku?
          Myslicie PiSdziewice, ze metodami UB wprowadzicie strach i poploch w
          spoleczenstwie?
          Grubo sie PiS-dzialaczu mylisz, mamy teraz demokracje, i pomimo ze
          spoleczenstwo dalo wam mandat zaufania (nie myl PiSDucku tego z wladza)to po 4
          latach, to oszukane spoleczenstwo wam ta wasza "wadze" odbierze, a wtedy to wy
          zostaniecie klamcy rozliczeni, czyli to wasze dni sa policzone.
          • oh_ziuta Re: Oto IV RP 21.11.05, 05:07
            Pieprzysz, kralik, jak potłuczony. Ze śmiertelnego strachu, że wyjdą na jaw
            twoje grzeszki, twoje przekręty i lewe powiązania, a może i agentura. Agentem
            jesteś, kralik, hę? Agentom dobierzemy się do zadka w pierwszej kolejności.
          • greyer Re: Oto IV RP 21.11.05, 09:59
            Co ? Boisz się ? Napewno, bo inaczej byś tak nie skamlał. A skąd znasz meotdy UB
            ? Zapewne sam byłeś lub ktoś z Twojej rodziny był i wiesz jak to jest, bo przy
            okazji każdego spotkania rodzinnego wspominacie jak to przyejmnie było kiedy
            mogliscie zabi c kogoś na ulicy i jeszcze Was komuniści za to chwalili.
        • polakmoronslayer Re: Oto IV RP 21.11.05, 06:55
          pier..ny moherowy moron w akcji
      • zkoza Oto II PRL! 21.11.05, 08:32
    • wylkot Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:22
      Wy głupki, wrogowie PiS. Teraz wiecie, że z nami nie warto zaczynać. Prawo
      łamią ci, co działają przeciw nam. Ci, co działają na naszą korzyść - działają
      zawsze zgodnie z Prawem i Sprawiedliwością. Kto tego nie pojął - na
      Kamczatkę!!!! Ręce precz od Radia Maryja!!!!!!!!
      • maruda.r Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:28
        wylkot napisał:

> Wy głupki, wrogowie PiS. Teraz wiecie, że z nami nie warto zaczynać. Prawo
        > łamią ci, co działają przeciw nam. Ci, co działają na naszą korzyść - działają
        > zawsze zgodnie z Prawem i Sprawiedliwością. Kto tego nie pojął - na
        > Kamczatkę!!!

A na Kamczatkę sami mamy wyjechac czy załatwicie transport?

• wylkot Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:29
          maruda.r napisał:

> A na Kamczatkę sami mamy wyjechac czy załatwicie transport?
          >

coś się wam załatwi.

• wylkot Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:34
            A wszystkim mendom zapowiadam, że przyszłej First Lady nie wolno nazywać
            Brzydkim Kaczątkiem, można tylko Pięknym Kurczątkiem (coby zmylić wrogie
            agencje wywiadowcze). Za to pierwsze nazwanie - też Kamczatka.
            • maruda.r Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:44
              wylkot napisał:

> A wszystkim mendom zapowiadam, że przyszłej First Lady nie wolno nazywać
              > Brzydkim Kaczątkiem, można tylko Pięknym Kurczątkiem (coby zmylić wrogie
              > agencje wywiadowcze).

A Ptasia Grypa, można?

• wylkot Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:48
                maruda.r napisał:

> wylkot napisał:
                >
                > > A wszystkim mendom zapowiadam, że przyszłej First Lady nie wolno nazywać
                > > Brzydkim Kaczątkiem, można tylko Pięknym Kurczątkiem (coby zmylić wrogie
                > > agencje wywiadowcze).
                >
                > ************************************
                >
                > A Ptasia Grypa, można?
                >

Nie wolno. Wtedy zajmie się Tobą niejaki "masz u mnie plus" (jak robiłeś w
                życiu badania krwi, to zrozumiesz).
                • wylkot Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:50
                  Dodatek.
                  Jak nie złapałeś "francuskiej choroby", to oczywiście miałeś "minus".
                • maruda.r Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:52
                  wylkot napisał:

> > A Ptasia Grypa, można?
                  > >
                  >
                  > Nie wolno. Wtedy zajmie się Tobą niejaki "masz u mnie plus" (jak robiłeś w
                  > życiu badania krwi, to zrozumiesz).

Tak przebój, z wanną w tle?

• doktorhabilitowany.1 A co na to Radio MADZIOBA? 20.11.05, 23:21
              Na pewno cos powie, albo choc tv KWAM, bo skad inaczej mozemy znac KWAwde? No
              moze z Naszego Nocnika, choc powinien zmienic nazwe na Nasza Kaczka pod
              lozkiem:))
          • maruda.r Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:43
            wylkot napisał:

> maruda.r napisał:
            >
            > > A na Kamczatkę sami mamy wyjechac czy załatwicie transport?
            > >
            >
            > coś się wam załatwi.

Będzie to jednak wymagało współpracy z waszym niedrugiem, Putinem.

• wylkot Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:45
              >
              > Będzie to jednak wymagało współpracy z waszym niedrugiem, Putinem.
              >

Kochany, jaki to on "niedrug". Wszyscy są "druzja" jeśli tylko pomogą. A taki
              transport to dla niego pestka.
          • greyer Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 21.11.05, 10:03
            Co uciekać będziecie przed sprawiedliwością ?

Wylkot niech zgadnę. Kasę na te wysyłki znajdziesz z tych pieniędzy co je
            nakradłeś przez ostatnie 4 lata rządów SLD ? No bo jakby inaczej.

ahaaa co do RM ... ja akurat uważam, że tym ktoś powinien się zająć i
            rzeczywiście sprawdzić co się tam dzieje ...
    • pukury Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:24
      no i tak to teraz będzie - na chama na żywca , nasi są ok!
    • po_godzinach to wcale nie jest śmieszne ( 20.11.05, 22:24
      "Ówczesny minister sprawiedliwości Lech Kaczyński ogłosił wtedy, że to jedna z
      dziewięciu najważniejszych spraw "o charakterze korupcyjnym w Polsce".

Dziś liderom PiS nie przeszkadza, że główny oskarżony w tej sprawie - właśnie
      Tomaszewski - został szefem gabinetu ministra Jana Szyszki, zarazem posła Prawa
      i Sprawiedliwości."

• wylkot Re: to wcale nie jest śmieszne ( 20.11.05, 22:27
        po_godzinach napisała:

> "Ówczesny minister sprawiedliwości Lech Kaczyński ogłosił wtedy, że to jedna
        z
        > dziewięciu najważniejszych spraw "o charakterze korupcyjnym w Polsce".
        >
        >

Zamknijcie się ciecie. Nie dorastacie do pięt naszemu wodzowi.
        • po_godzinach łeee ... taki tam wódz. Wodzyk co najwyżej ( 20.11.05, 22:28
          • doktorhabilitowany.1 Wodzyk i Rydzik:)) 20.11.05, 23:25

• maciejslu Re: Wodzyk i Rydzik:)) 21.11.05, 00:46
              Uważaj, bo za takie żarty niedługo może być kolegium ;-)
              • wylkot Re: Wodzyk i Rydzik:)) 21.11.05, 00:49
                maciejslu napisał:

> Uważaj, bo za takie żarty niedługo może być kolegium ;-)

Pudło. Teraz Sąd Grodzki.
                • maciejslu Re: Wodzyk i Rydzik:)) 21.11.05, 00:51
                  wylkot napisał:

> maciejslu napisał:
                  >
                  > > Uważaj, bo za takie żarty niedługo może być kolegium ;-)
                  >
                  > Pudło. Teraz Sąd Grodzki.

Opsss...

Za moich czasów było kolegium. Czyli - jest jakaś poprawa :-)))
                  • wylkot Re: Wodzyk i Rydzik:)) 21.11.05, 01:01
                    maciejslu napisał:

> wylkot napisał:
                    >
                    > > maciejslu napisał:
                    > >
                    > > > Uważaj, bo za takie żarty niedługo może być kolegium ;-)
                    > >
                    > > Pudło. Teraz Sąd Grodzki.
                    >
                    > Opsss...
                    >
                    > Za moich czasów było kolegium. Czyli - jest jakaś poprawa :-)))
                    >

Za moich też. Wiem z autopsji.
                    Co do poprawy, to wątpię.
                    • greyer Re: Wodzyk i Rydzik:)) 21.11.05, 10:06
                      No i teraz nie dziwię się czemu jesteś tak zacietrzewiony odnośnie PiS i p.
                      Kaczyńskiego.
                      Pewnie tak jak wszyscy przestępcy popierałeś Tuska ?
                      • maciejslu Re: Wodzyk i Rydzik:)) 21.11.05, 10:33
                        greyer napisał:

> No i teraz nie dziwię się czemu jesteś tak zacietrzewiony odnośnie PiS i p.
                        > Kaczyńskiego.
                        > Pewnie tak jak wszyscy przestępcy popierałeś Tuska ?

A Ty, podobnie jak wiekszość w zamkniętych zakładach psychiatrycznych, pewnie
                        popierałeś Kaczyńskiego? ;-)
        • pocieszne Re: to wcale nie jest śmieszne ( 21.11.05, 00:06
          wylkot napisał:

> Zamknijcie się ciecie. Nie dorastacie do pięt naszemu wodzowi

jacy "wodzeni" taki wódz
      • elfhelm TO jest BARDZO śmieszne 20.11.05, 22:47
        tak śmieszne że aż żałosne, tak żałosne jak PiS...
    • maruda.r IV Kaczpospolita 20.11.05, 22:26

- No, rzeczywiście, ale co to za rodzina. Żona mojego nieżyjącego od lat wuja
      jest siostrą ich matki. Praktycznie nie utrzymujemy stosunków. Od dzieciństwa
      widzieliśmy się może cztery razy.
      - Przed wyborami organizował Pan dla Jarosława Kaczyńskiego spotkanie z leśnikami.
      - Nieprawda.
      - Osobiście dzwonił Pan do leśników i namawiał, żeby się stawili.
      - Ale to było już po wyborach.
      - Parlamentarnych, ale przed prezydenckimi.
      - Ale z nim nie rozmawiałem.
      - Rozmawiał Pan.
      - No rozmawiałem, ale tak jak każdy, bez szczegółów. Ja tam byłem z ministrem.

Ilość kłamstw wskazuje na to, że to jednak rodzina.

• cogito.ergo.zum szedl w zaparte do konca, ma przyszlosc w PiS 21.11.05, 07:43

"Mysle, wiec jezdem"

maruda.r napisał:

> ***************************************
        >
        > Ilość kłamstw wskazuje na to, że to jednak rodzina.
        >
    • wpekala Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:26
      IV RP - Ich Prawo, Ich Sprawiedliwosc...
      • maciejslu Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 21.11.05, 00:48
        wpekala napisał:

> IV RP - Ich Prawo, Ich Sprawiedliwosc...

A nasza? D.upa zbita li i jedynie...
    • macias30 Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oczy 20.11.05, 22:29
      tej ciemnocie ( cyt. z Kurskiego) która Was wybrała.
      A Kamiński ma pierwszy temat dla urzędu antykrupcyjnego.....he,he,he
      • maruda.r Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 22:40
        macias30 napisał:

> A Kamiński ma pierwszy temat dla urzędu antykrupcyjnego.....he,he,he

Czy chodzi o ściganie tych, którzy nieprzychylnie mówią o tow. Tomaszewskim?

• wylkot Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 22:41
          maruda.r napisał:

> macias30 napisał:
          >
          >
          > > A Kamiński ma pierwszy temat dla urzędu antykrupcyjnego.....he,he,he
          >
          >

Tak, synku, właśnie o to. Koniec, kropka.

>
          > Czy chodzi o ściganie tych, którzy nieprzychylnie mówią o tow. Tomaszewskim?
          >
          • wylkot Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 22:43
            To "Koniec, kropka" powinno być na końcu postu.
            • maruda.r Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 22:49
              wylkot napisał:

> To "Koniec, kropka" powinno być na końcu postu.

Nic nie szkodzi. Rozumiem, że sprawa przeciw .... zostanie umorzona.
              Przepraszam, nie było żadnej sprawy.

• wylkot Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 22:52
                maruda.r napisał:

> wylkot napisał:
                >
                > > To "Koniec, kropka" powinno być na końcu postu.
                >
                > ***********************************
                >
                > Nic nie szkodzi. Rozumiem, że sprawa przeciw .... zostanie umorzona.
                > Przepraszam, nie było żadnej sprawy.
                >

Cieszę się, że tu na forum są ludzie inteligentni.
                • maruda.r Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 23:04
                  wylkot napisał:

> maruda.r napisał:
                  >
                  > > wylkot napisał:
                  > >
                  > > > To "Koniec, kropka" powinno być na końcu postu.
                  > >
                  > > ***********************************
                  > >
                  > > Nic nie szkodzi. Rozumiem, że sprawa przeciw .... zostanie umorzona.
                  > > Przepraszam, nie było żadnej sprawy.
                  > >
                  >
                  > Cieszę się, że tu na forum są ludzie inteligentni.

Wolę formę "cieszę się, że rozumicie". Inteligentni częsciej muszą podejmować o
                  północy "jakiś dwóch cywili". A nie mam ciastek, ani herbaty.

• doktorhabilitowany.1 Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 23:26
                    Sprawdz czy masz termos... moze sie przydac na internowaniu;)
                    • maruda.r Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 23:39

> Sprawdz czy masz termos... moze sie przydac na internowaniu;)

Mam dwa. I śpiwór.

• doktorhabilitowany.1 Re: Oby tak dalej PiSuary. Moze tak otworzycie oc 20.11.05, 23:41
                        Uwazaj, bo jak 'powezma informacje' ze Ci sie przelewa, to Ci skonfiskuja...
    • jozef6 Teraz zobaczycie i prawo i sprawiedliwość... 20.11.05, 22:31
      Mam nadzieję, że konusy wpadną i spłyną z uryną PiSuaru do właściwego miejsca -
      szamba. Tam jest ich i pałac i dom!!!
    • aners Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:32
      porażka... kolejny dowód na totalną gnojówkę polityczną w nowej IV RP
      • cezarea Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:34
        Przecież Szyszko też miał aferę ze Słowińskim Parkiem Narodowym. Co się dziwić,
        żę swój popiera swego. Arszlochy mendowate
        • greyer Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 21.11.05, 10:17
          Został skazany ? Jeśli nie, a nie przypominam sobie to jest niewinny. Przecież
          ak orzekł sąd. Nie doszło do procesu ? Znaczy, że prokurator nie znalazł nawet
          dostatecznych dowodów na to by kogokolwiek oskarżać. Widać za mało fałszywych
          dowodów dostarszyliście poplecznicy SLD.
    • franck Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:33
      Ale się buraki z PiSu podłożyli. Naobiecywali jak to w 4 RP będzie się
      zajebiście żyło. No to ich media teraz rozliczają z tych pustych obietnic, na
      które się durni Polacy nabrali bo chołota myśli, że można żyć cały czas na
      krechę.I bardzo dobrze. Ciekaw jestem kiedy Rydzyk zmieni zdanie o swoich
      obecnych pupilach i kogo będzie promował w następnych wyborach.
      • macias30 Tu chodzi tylko o lasy! Jak Balcerowicz odejdzie 20.11.05, 22:43
        i Jędrek dorwie się do NBP, a Kaczory zaczną budować 3 miliony mieszkań to
        trzeba będzie jakoś dodrukować kasy, no nie?
        • greyer Re: Tu chodzi tylko o lasy! Jak Balcerowicz odejd 21.11.05, 10:19
          Kaczyńscy to nie Gierek. Jeśli jeszcze tego nie zrozumiałeś to szkoda Ciebie.
          Polecam lekturę historii, ale nie tej po rodzicach i dziadkach którzy to Ci kit
          wciskają a tą która jest prawdziwa.
    • elfhelm No wreszcie jakaś dobra wiadomość :)))) 20.11.05, 22:36
      Bo się już nudno robiło
    • fpitt Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 22:43
      Nowe oblicze IV Rzplitej! A kto byl taki naiwny, ze wierzyl w Kaczory - to niech
      sobie teraz napluje w gebe! Naiwniacy! a kto wymyslil "TKM"? zapomnieliscie? no
      to teraz macie. Tylko, z e teraz maja poczucie bezkarnosci - kto im teraz
      podskoczy. Chyba, ze ten rahityczny rzad upadnie - i beda nowe wybory. Boze,
      Chron Polske! Amen.
      • greyer Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 21.11.05, 10:22
        Coś niemożliwego ... komuniści się nawracają i wierzą w Boga ...
        Ja nie jestem naiwniakiem i wiem, że to jest jedynie prowokaja GW przeciwko
        uczciwym ludziom.
    • mobisek HANBA! 20.11.05, 22:50
      To przekracza ludzkie pojęcie... PiS = Samoobrona! Ohydni hipokryci!
      • cezarea Re: HANBA! 20.11.05, 22:54
        Panbie Szyszko, na pohybel takim ministrom. Zwłaj Pan wszystkich kolesi ,
        zpbaczymy ile to aferzystów znasz pan. Panie Kamiński - czas ruszyć do boju!!!
        • mobisek Re: HANBA! 20.11.05, 22:59
          > Panie Kamiński - czas ruszyć do boju!!!

Jeśli ten Kamiński jest rzeczywiście taki uczciwy, jak o nim mówią, to znaczy
          że Kaczory się przeliczyły. Ale wobec tego są dwie możliwości: albo wnet
          zrezygnuje, albo "zostanie zrezygnowany".

Chyba że nie jest uczciwy (tzn. "uczciwy po PiSowsku") - to może zostać.
          • maruda.r Re: HANBA! 20.11.05, 23:10
            mobisek napisał:

> > Panie Kamiński - czas ruszyć do boju!!!
            >
            > Jeśli ten Kamiński jest rzeczywiście taki uczciwy, jak o nim mówią, to znaczy
            > że Kaczory się przeliczyły. Ale wobec tego są dwie możliwości: albo wnet
            > zrezygnuje, albo "zostanie zrezygnowany".

Nie zrezygnuje, ani nie zostanie zrezygnowany. Przeczytaj projekt ustawy o CUA.

• elfhelm Coś PiSofani się pochowali... 20.11.05, 23:01
      i nie chcą bronić kompetencji doradcy ministra...
      • doktorhabilitowany.1 jak zawsze 21.11.05, 00:03
        Jak pojawia sie kolejny artykul o kompromitacji PiSu. Najpierw siedza cicho,
        potem pojawia sie pare postow, ze to nieprawda, ze to wybiorcza, czy zydorcza,
        potem zaczynaja sie inwektywy na wszystkich 'nieprawomyslnych' a nastepnie
        posty o tym jaka ta PO sfrustrowana bo nie umie przegrywac:)) Na temat meritum
        artykulu wypowiedzi PiSiorkow sie nie doczekasz:)))
        • elfhelm w sumie ciężko zaprzeczyć ;) 21.11.05, 00:08
          jak PiSowiec - to niewinny
          jak POwiec/inny nawet bez postępowania jakiegokolwiek - na pewno winny
          • doktorhabilitowany.1 Re: w sumie ciężko zaprzeczyć ;) 21.11.05, 00:16
            Ale co dziwne,to teraz kazdy kto przeciw rzadowi, zdaniem PiSiorkow jest
            POwiec. Na nic tlumaczenia, ze np. ja na te partie nie glosowalem:))
    • zygfryd.okrutny Pomowiony, nie znaczy ze skazany 20.11.05, 23:06
      panom piszacym takie glodne kawalki, polecam zapaoznanie sie polskim ustawodastwem prawnym.
      • kropekuk Nie: "pomowiony", ale OSKARZONY. Nie krec, PiSiaku 20.11.05, 23:09
        Nie twierdz takze, ze prokuratura bierze zarzuty z rekawa:)))
        • veglie Re: Nie: "pomowiony", ale OSKARZONY. Nie krec, Pi 20.11.05, 23:14
          kropekuk napisał:

> Nie twierdz takze, ze prokuratura bierze zarzuty z rekawa:)))
          Ziobro sprawę odkręci i z oskarzonego będzie pokrzywdzony.Jak PiS to PiS:))
          • doktorhabilitowany.1 A jeszcze daleki krewny Kwazydenta! 20.11.05, 23:24
            veglie napisał:
            > Ziobro sprawę odkręci i z oskarzonego będzie pokrzywdzony.Jak PiS to PiS:))
            • r0b0l to intryga PO na usługach Mossadu 21.11.05, 02:18
              czuję że cykliści też wtrącili swoje 3 grosze
      • mobisek Re: Pomowiony, nie znaczy ze skazany 20.11.05, 23:14
        zygfryd.okrutny napisał:

> panom piszacym takie glodne kawalki, polecam zapaoznanie sie polskim
        ustawodast
        > wem prawnym.

Wiemy, wiemy - już pan Leszek Miller & Co. wciąż nam przypominali, że przed
        prawomocnym wyrokiem każdy ich aferzysta jest czysty jak łza...

Problem tylko w tym, że ta zasada obowiązuje w sądzie - nie w polityce.
        Obywatele mają prawo być rządzeni przez ludzi o nieposzlakowanej uczciwości a
        nie mendy, który tylko dlatego mają jeszcze czystą kartotekę, że nasze
        sądownictwo ma prędkość ślimaka na spacerze.

Poza tym, to sam pan Kaczyński (podobno wielce wykształcony prawnik) wskazywał
        na tę aferę jako na jedną z większych w Polsce. To jak to? Kaczyński miałby
        głosić oszczerstwa?... (!?)

Precz z hipokrytami z PiS!!!
      • doktorhabilitowany.1 Aaa, teraz to on juz jest tylko POMOWIONY;))) 20.11.05, 23:23
        Proces resocjalizacji przebiega wzorowo:)))) Wlasciwie to proces apoteozy,
        ktory moze zamienic sie w hagiografie:))))
        • kropekuk Ludzie, ja OSTRZEGALEM. Znam Kaczki od lat i 20.11.05, 23:27
          sporo zlego sie spodziewalem - bo tak dlugo te klebki kompleksow wszelakich na
          wladze czekaly. Niestety, wyglada na to, ze to nawet nie Kaczki rzadza, a
          wszelki nieudacznicki gnoj, co sie przez te lata ich uczepil. A ci ludzie to...
          Lepiej nie mowic:(((
          Musicie cos zrobic, bo moze byc za pozno.
          • mordzinas [...] 20.11.05, 23:35
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • wylkot Re: Ludzie, ja OSTRZEGALEM. Znam Kaczki od lat i 20.11.05, 23:41
              Mordzinasie, czy Twój język jest wzorcem języka bez jadu i nienawiści?
              Czy Ty kochasz bliźniego swego?
            • kropekuk Te afere jako PIERWSZY stworzyl LECH KACZYNSKI 20.11.05, 23:49
              I to jest fakt - poszukaj w jego wystapieniach w Sejmie za Buzka.
              • doktorhabilitowany.1 Mial infromacje z pierwszej reki -wiedzial co mowi 21.11.05, 00:15
                Spytal kuzyna: brales?
                Kuzyn: no pewnie, kazdy by wzial dla dobra rodziny.
                L.K.: dobrze, ze mi to mowisz, masz tu na adwokata. Zbychu dopilnuje, zeby
                prokuratura za szybko nie dzialala;)
                :)))
                • kropekuk To bylo za rzadu Buzka, a Kaczki przymierzaly sie 21.11.05, 00:24
                  do rozpieprzenia AWS, ktory wowczas zlodzieja firmowal:))) Moralnosc Kacza
                  zalezy od tego, w jakim bagnie Kaczka kuper aktualnie moczy...
    • michal00 Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:10
      Odpowiem ci zamiast galby. W Lasach Panstwowych sa dwie zwalczajace sie frakcje
      zmieniajace sie co 4 lata wraz z wyborami. Do jednej nalezy Dawidziuk popierany
      przez czerwonych, a do drugiej Tomaszewski popierany przez prawice. Zbieraja na
      siebie haki, skladaja doniesienia do prokuratury i inspiruja niepochlebne
      artykuly prasowe. Nie sposob sie polapac, co jest prawda, a co intryga wrogiej
      frakcji. Dlatego najlepiej poczekac na orzeczenie sadu.
      • mobisek Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:16
        michal00 napisał:

> Odpowiem ci zamiast galby. W Lasach Panstwowych sa dwie zwalczajace sie
        frakcje
        >
        > zmieniajace sie co 4 lata wraz z wyborami. Do jednej nalezy Dawidziuk
        popierany
        >
        > przez czerwonych, a do drugiej Tomaszewski popierany przez prawice. Zbieraja
        na
        >
        > siebie haki, skladaja doniesienia do prokuratury i inspiruja niepochlebne
        > artykuly prasowe. Nie sposob sie polapac, co jest prawda, a co intryga
        wrogiej
        > frakcji. Dlatego najlepiej poczekac na orzeczenie sadu.

Mimo wszystko praktyka powoływania takich ludzi na doradcę ministra to skandal!
        Znaczy, normalka w II PRL a la Kaczyńscy.
      • bush_w_wodzie Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:17
        > Nie sposob sie polapac, co jest prawda, a co intryga wrogiej

zaraz zaraz. a ludzi nieoskarzonych zupelnie brak?

no i to jest fajne:

>> Ówczesny minister sprawiedliwości Lech Kaczyński ogłosił wtedy, że to "jedna
        z dziewięciu najważniejszych spraw "o charakterze korupcyjnym w Polsce".<<

>>
        O tym, że Tomaszewski wraca do resortu, któremu podlegają Lasy, mówiło się wśród
        leśników od miesięcy. Powód: PiS szedł w górę w sondażach, a Tomaszewski dawał
        do zrozumienia, że jest skoligacony z Kaczyńskimi.

- Ja, skoligacony? Nieprawda! - zarzeka się Tomaszewski.

- Lech Kaczyński mówi co innego.

- No, rzeczywiście, ale co to za rodzina. Żona mojego nieżyjącego od lat wuja
        jest siostrą ich matki. Praktycznie nie utrzymujemy stosunków. Od dzieciństwa
        widzieliśmy się może cztery razy.
        <<
        • michal00 Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:26
          Nie wiem czy brak ludzi nieoskarzonych z odpowiednia wiedza. :-) Oni tam
          naprawde na wyprzodki donosza na siebie. Na Dawidziuka tez byly doniesienia.
          Byl ciekawy artykul o lasach w Polityce pare miesiecy temu, niestety na razie
          nie dziala archiwum netowe.
          • bush_w_wodzie Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:30
            michal00 napisał:

> Nie wiem czy brak ludzi nieoskarzonych z odpowiednia wiedza. :-)

no chyba brak?

> Oni tam naprawde na wyprzodki donosza na siebie.
            > Na Dawidziuka tez byly doniesienia.

wcale bym sie nie zdziwil jakby byly sluszne w obydwu przypadkach

> Byl ciekawy artykul o lasach w Polityce pare miesiecy temu, niestety na razie
            > nie dziala archiwum netowe.

a co zrobic z wypowiedzia niegdysiejszegfo ministra kaczynskiego?

wtedy bil piane czy dzisiaj udaje ze zapomnial?
            • michal00 Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 09:10
              > Oni tam naprawde na wyprzodki donosza na siebie.
              > > Na Dawidziuka tez byly doniesienia.
              >
              > wcale bym sie nie zdziwil jakby byly sluszne w obydwu przypadkach
              >

tez bym sie nie zdziwil.

a co zrobic z wypowiedzia niegdysiejszegfo ministra kaczynskiego?
              >
              > wtedy bil piane czy dzisiaj udaje ze zapomnial?
              >

Szkoda, ze ta wypowiedz podana jest bez wyraznego kontekstu. Nie wiemy, czy K.
              mowil o "sprawie Tomaszewskiego" i mial o niej wowczas falszywe wyobrazenie
              (833 tys. ewentualnej szkody dla panstwa to na pewno nie pierwsza 10 wsrod
              spraw korupcyjnych), czy celowo rozdmuchiwal niewielka stosunkowo afere, czy
              tez mowil o jakiejs wiekszej sprawie.
      • echo_o Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:17
        michal00 napisał:

> Odpowiem ci zamiast galby. W Lasach Panstwowych sa dwie zwalczajace sie
        frakcje
        >
        > zmieniajace sie co 4 lata wraz z wyborami. Do jednej nalezy Dawidziuk
        popierany
        >
        > przez czerwonych, a do drugiej Tomaszewski popierany przez prawice. Zbieraja
        na
        >
        > siebie haki, skladaja doniesienia do prokuratury i inspiruja niepochlebne
        > artykuly prasowe. Nie sposob sie polapac, co jest prawda, a co intryga
        wrogiej
        ````

Nie kojarzę Galby, więc podłączam się tylko do Twojej wypowiedzi...

Michale, takimi jak ten, zdroworozsądkowymi wpisami odbierasz racje bytu tym
        wszystkim, których jedyną delikwent racją bytu jest obecnie darcie pierza z
        Kaczek:)
        Ja też poczekam, bo jeśli Tomaszewski został słusznie oskarżony, powinien być
        sprawiedliwie osądzony i rozliczony. Tyle.
        • mobisek Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:35
          > Michale, takimi jak ten, zdroworozsądkowymi wpisami odbierasz racje bytu tym
          > wszystkim, których jedyną delikwent racją bytu jest obecnie darcie pierza z
          > Kaczek:)
          > Ja też poczekam, bo jeśli Tomaszewski został słusznie oskarżony, powinien być
          > sprawiedliwie osądzony i rozliczony. Tyle.

Normalnie jakbym słyszał Leszka Millera... Nie zapominajcie, że "sprawiedliwie
          osądzać i rozliczać" będzie prokuratura i sądy, które są ... w rękach PiS-u.
          • echo_o Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:43
            Skoro Miller Twoim probierzem sprawiedliwości, to mogę tylko współczuć
            identyfikacji... Widocznie zindoktrynowany jesteś - do bólu.
            • mobisek Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:47
              echo_o napisała:

> Skoro Miller Twoim probierzem sprawiedliwości, to mogę tylko współczuć
              > identyfikacji... Widocznie zindoktrynowany jesteś - do bólu.

IQ ci zabrakło, żeby zrozumieć odpowiedź. Więc wyjaśniam, specjalnie dla
              ciebie: Nie chodzi o Millera jako probierz sprawiedliwości, tylko o to, że PiS
              i jego zwolennicy zaczynacie tłumaczyć się i atakować kontrolujące was media
              dokładnie w taki sam sposób, jak Miller i jego poplecznicy czynili to knując
              swoje afery. Zrozumiałeś?

Obawiam się, że nie...
              • echo_o Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 20.11.05, 23:58
                Wyobraź sobie, że zrozumiałam, dokładnie zrozumiałam...
                IQ ? Kiedyś dla zabawy mi 'zmierzono' - 137, kompleksów nie mam.
                Jest też SQ - przez skromność nie podam...
                Najważniejsza jest jednak tzw. inteligencja emocjonalna i ... obawiam się, że
                to właśnie ona zawodzi antagonistów PiS.

Teraz serio, choć Twoje prymitywne przytyki nie uprawniają do traktowania Cię w
                ten sposób:
                Prasę mają od początku przeciw sobie, choć są wybitne jednostki, które nie tyle
                atakują a priori, ile analizują nową sytuację w Polsce, a jest ona bez
                wątpienia przełomowa. Ty natomiast naginasz rzeczywistość do szablonu (Miller),
                który jest całkowicie nieuprawniony. Nie oceniam twojej inteligencji, wystarczy
                mi samo porównanie, którego dokonałes, by wiedziec z kim mam doczynienia...
                • wylkot Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 00:06
                  echo_o napisała:

> Wyobraź sobie, że zrozumiałam, dokładnie zrozumiałam...
                  > IQ ? Kiedyś dla zabawy mi 'zmierzono' - 137, kompleksów nie mam.
                  > Jest też SQ - przez skromność nie podam...
                  > Najważniejsza jest jednak tzw. inteligencja emocjonalna i ... obawiam się, że
                  > to właśnie ona zawodzi antagonistów PiS.
                  >
                  > Teraz serio, choć Twoje prymitywne przytyki nie uprawniają do traktowania Cię
                  w
                  >
                  > ten sposób:
                  > Prasę mają od początku przeciw sobie, choć są wybitne jednostki, które nie
                  tyle
                  >
                  > atakują a priori, ile analizują nową sytuację w Polsce, a jest ona bez
                  > wątpienia przełomowa. Ty natomiast naginasz rzeczywistość do szablonu
                  (Miller),
                  >
                  > który jest całkowicie nieuprawniony. Nie oceniam twojej inteligencji,
                  wystarczy
                  >
                  > mi samo porównanie, którego dokonałes, by wiedziec z kim mam doczynienia...

O Matko!!! Jak przeczytałem ten post, to zacząłem się zastanawiać co taka
                  inteligentna bestia robi na forum dla przeciętniaków? Tak się marnować???
                  A do Oxwordu!!!!!
                  • veglie Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 00:23
                    Gdzie leży ten Oxword?
                    • wylkot Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 00:28
                      No tu mnie masz. Ale to przypadek.
                      • veglie Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 00:31
                        wylkot napisał:

> No tu mnie masz. Ale to przypadek.
                        Sztuką jest się przyznac!:)
                        • wylkot Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 00:35
                          veglie napisał:

> wylkot napisał:
                          >
                          > > No tu mnie masz. Ale to przypadek.
                          > Sztuką jest się przyznac!:)

Nie jest tak trudno, bo błędy ortograficzne i językowe popełniam niesłychanie
                          rzadko. Ten wynikł z ferworu dyskusji, a poza tym jest strrrrasznie oczywisty.
                          Pozdrowienia!
                          • veglie Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 00:41
                            wylkot napisał:

> veglie napisał:
                            >
                            > > wylkot napisał:
                            > >
                            > > > No tu mnie masz. Ale to przypadek.
                            > > Sztuką jest się przyznac!:)
                            >
                            > Nie jest tak trudno, bo błędy ortograficzne i językowe popełniam niesłychanie
                            > rzadko. Ten wynikł z ferworu dyskusji, a poza tym jest strrrrasznie oczywisty.
                            > Pozdrowienia!
                            Też pozdrawiam!!!
                • doktorhabilitowany.1 Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 00:08
                  Ja czytalem to co napisales i mi tez wyszlo, ze nie zrozumiales... A jesli
                  udawales, ze nie zrozumiales, to zrobiles to w wyjatkowo glupi sposob:)) Nie
                  masz, dla zabawy, przypadkiem IQ 746?
                  • echo_o Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 00:20
                    No to sobie z panami pogadałam...Tyle.
                    Stosunkowo owocnych, nieustannych samozachwytów życzę...
                    • okrutnik1 no to pa, buziaki 21.11.05, 00:23
                    • maciejslu Re: gdzie jest Galba ?? prosimy o komentarz... 21.11.05, 01:00
                      echo_o napisała:

> No to sobie z panami pogadałam...Tyle.
                      > Stosunkowo owocnych, nieustannych samozachwytów życzę...

Poczekaj - przeciez nie ma sensu się obrażać na siebie nawzajem; nie tędy droga.

Masz rację pisząc, że o winie powinien się wypowiadać Sąd. Ale chyba możesz
                      zrozumieć obawy osób, które nie do końca wierzą, że Sąd w obecnym układzie
                      politycznym będzie się chciał zajmować taką sprawą?

Powtórzę za Tobą; poczekajmy na wyrok Sądu. I nie komentujmy go nawet, jak nam
                      się nie spodoba. Bo wiara w niezawisłość sądów powinna w nas być...
                • okrutnik1 inteligencja emocjonalna 21.11.05, 00:08
                  doceniam twoją próbę bycia obiektywną, jest tylko kilka małych ale:
                  Tomaszewski został oskarżony przez prokuratora. To jeszcze nie wyrok, ale
                  oznacza że Tomaszewski może mieć brudno za kołnierzem. Rozsądny człowiek nie
                  powołuje kogoś takiego na stanowisko państwowe, bo jak się okaże że za
                  kołnierzem faktycznie było brudno, no to trochę wstydu będzie.
                  Jak się zapowoadało walkę z korupcją, mało tego - czyniło się z tego swój
                  główny oręż, a teraz powołuje się takich gości na stanowiska, to jest się od
                  samego poczatku niewiarygodnym,
                  Jak się powołuje rząd, którego ministrowie wygadują głupoty publicznie i na
                  dodatek w zachodnich gazetach i trzeba im zakazywać publicznego wypowiadania
                  się, to jest się znowu niewiarygodnym.
                  Jak się na wakacje na Sycylię lata rządowym samolotem, chociaż jest się dopiero
                  prezydentem - elektem, obiecując jednoczesnie tanie państwo, to jest się
                  potrojnie niewiarygodnym.
                  Jak się obiecuje budowę 3 milionow mieszkań a później się mówi że to Polacy
                  mają je wybudować, a jeżeli już to będzie się potrajać liczbę mieszkań to jest
                  się poczwórnie niewiarygodnym.
                  Przykładow można mnożyć, tylko mi się już pisać nie chce.
                  • doktorhabilitowany.1 Re: inteligencja emocjonalna 21.11.05, 00:11
                    Boje sie, ze nie przekonasz osoby, do ktorej piszesz zadna argumentacja. Bo ona
                    ma IQ 984, a Ty, skoro piszesz cos, czego ona nie chce czytac i zrozumiec,
                    musisz miec nizsza od niej inteligencje emocjonalna. Po prostu nie rozumiesz
                    jej uczuc:)))
                    • okrutnik1 Re: inteligencja emocjonalna 21.11.05, 00:13
                      i tak worek będzie 30 zl kosztowal :-)
      • elfhelm do michal00 20.11.05, 23:35
        michal00 napisał:

> Dlatego najlepiej poczekac na orzeczenie sadu.

Też tak uważam.
        Zwłaszcza z nominacją należy poczekać.
        • maruda.r Re: do michal00 20.11.05, 23:47
          elfhelm napisał:

> michal00 napisał:
          >
          > > Dlatego najlepiej poczekac na orzeczenie sadu.
          >
          > Też tak uważam.
          > Zwłaszcza z nominacją należy poczekać.

Nie można czekać. Tomaszewski aż rwie się do roboty. Już dawno nie było tak
          entuzjastycznie nastwionego do służby społeczeństwu polityka.

Z wyjątkiem posła Pęczaka.

• michal00 Re: do michal00 21.11.05, 08:56
          Też tak uważam.
          > Zwłaszcza z nominacją należy poczekać.

Szyszko zna sprawe. Biorac T. na szefa gabinetu niejako reczy za niego. W razie
          czego poniesie polityczna odpowiedzialnosc. Prasa i wroga frakcja czuwaja, wiec
          trudno bedzie ukrecic glowe sprawie w prokuraturze, a na sady PiS wplywu nie
          ma.
          • wal.do Re: do michal00 21.11.05, 10:42
            michal00 napisał:

> [...] a na sady PiS wplywu nie
            > ma.

Hehe, a teraz sobie żartujemy, nie? Cos nam naopowiadali o niezawisłości sądów?
            Tylko czasem tak jest, że życie weryfikuje teorię ;)
      • kropekuk To i Tomaszewski niech czeka POZA RZADEM:) 21.11.05, 00:36

• doktorhabilitowany.1 Oskarżony u boku ministra z PiS:))))))))))))) 20.11.05, 23:18
      Procesy sie umorzy, co tam. WcMinister Kryze zadzwoni do kolegow z sadu,
      minister Wasserman do kolegow prokuratorow i nie bedzie skazanego w rodzi
      Kaczek. Reka reke myje!
    • szatan33 Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 23:20
      Przecież sztandarowe hasło pisu to nie naprawa państwa a : tylko my teraz
      możemy kraść, a do walki z kradzieżą dokonywaną przez innych mamy czterech
      jeżdźców apokalipsy i całą rzeszę piesków próbujących nam się przypodobać.
      Przykład Poznania jest sztandarowym.
      Ale chcieliśmy Polski policyjnej to ją mamy.
    • ak813 Kolejne GW-niane insynuacje i GWnianych wyrobnikow 20.11.05, 23:22
      wypociny
      • kropekuk To LECH KACZYNSKI teraz dla GW robi? Sam 20.11.05, 23:28
        przeciez nazwal sprawe "powazna afera" :))))
      • mobisek Re: Kolejne GW-niane insynuacje i GWnianych wyrob 20.11.05, 23:41
        ak813 napisał:

> wypociny

No, prawie mnie przekonałeś... :o)

Miller i Co. też narzekali, że media zwalczają biedne SLD - nawet Czarzasty
        starał się coś tam a la Antyagora utworzyć.

Próbujcie teraz wy - zwłaszcza, że macie na smyczy rydzyka. Ale i tak się wam
        nie uda. Prawda wypływa na wierzch!
        • kropekuk Sprawa jest w wystapieniu sejmowym L. Kaczynskiego 21.11.05, 00:01
          chyba z 1999 roku - moze ktos by poszukal w archiwum? Kaczor pierwszy to afera
          nazwal...
          • doktorhabilitowany.1 Ale zaraz nie bedzie:)) Ludwik ze Zbychem juz tam 21.11.05, 00:19
            robia porzadki:))
          • trolling4food Re: Sprawa jest w wystapieniu sejmowym L. Kaczyns 21.11.05, 00:43
            A na jakiej podstawie Lech Kaczyński mógł występować w Sejmie w roku 1999?

• almagus Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 23:25
      To nie wszyscy są z RM?
      W „rozmowach niedokończonych” TV Trwam wybrano do rozmowy o lasach dwóch takich
      nawiedzonych o zawodzie dyrektor z PiS i oni bez pardonu atakowali PO w
      nadziei, że w nagrodę dostaną wcześniej wraz z AWS utracone stanowiska.
      Prowadzący ksiądz wykazał zdziwienie o dzwoni poseł z PO, a ma podobny pogląd
      na status lasów. Panowie Kaczmarek i Polmaski optowali nad utrzymaniem lasów,
      kopalń, wydobycia ropy, gazu w rękach państwa, czyli ich rękach z poparciem
      Ojca dyrektora. Postulowali, że mają sposób od ręki na intensyfikację
      gospodarki leśnej w celu zaoszczędzenia strat 500 000 000 PLN rocznie . Ciekawe
      jak pogodzą to z państwowym nadzorem , czyli PiS i to w dodatku nad własnością
      prywatną. Ten Pomaski to stary wyga związkowy i religijny, inicjator i poseł.
      Taki zorientowany w stronę państwa religijnego, wyraźny krytyk PO i poglądów
      liberalnych.
      • doktorhabilitowany.1 Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 23:28
        To pewnie przez zwiazki z dendrologiem Giertychem seniorem. Stara milosc nie
        drzewieje:))
        • veglie Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 23:42

> To pewnie przez zwiazki z dendrologiem Giertychem seniorem. Stara milosc nie
          > drzewieje:))
          W Kórniku dendrolog.W Poznaniu pocyfikacja przy "udziale" prezydenta z PO i
          wojewody z SLD.Biskup grzmi i wydaje z katedry rozkazy.Weszpolska mocna.Mohairy
          też.Czuję się jak na Podkarpaciu a do Berlina bliżej niż do Warszawy.
          • doktorhabilitowany.1 Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 23:48
            Bo wiekszosc ludzi do tej pory sobie nie zdawala sprawy z sily frustracji
            moheru w Wielkopolsce - zawsze tam byl wysmiewany, a ludzie robili swoje...
            Teraz to sie zmieni - Wielkopolanie nie cierpia gdy ktos im mowi jak 'robic'.
            Przez wieki pokazali samodzielnosc i teraz tez tak bedzie.
            • veglie Re: Oskarżony leśnik u boku ministra z PiS 20.11.05, 23:52

> Bo wiekszosc ludzi do tej pory sobie nie zdawala sprawy z sily frustracji
              > moheru w Wielkopolsce - zawsze tam byl wysmiewany, a ludzie robili swoje...
              > Teraz to sie zmieni - Wielkopolanie nie cierpia gdy ktos im mowi jak 'robic'.
              > Przez wieki pokazali samodzielnosc i teraz tez tak bedzie.
              Wierzę że masz rację.Czyli cierpliwie czekam:))
    • filut69 kurski do budy !!! 20.11.05, 23:38
    • zirby Re: WĘSZY ,WĘSZY WYBIÓRCZY PSIAK.... 20.11.05, 23:39
      Kolejny pisowaty kundel, ktory nawet dobrze po polsku pisać nie umie. Bylo suk
      nie ganiać jak się trzeba było uczyć, kundlu, to byś teraz wiedział jak się
      pisze "strzelaj".
    • wylkot [...] 20.11.05, 23:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • doktorhabilitowany.1 Moherowy beton, czyli nowa konserwa partyjna 20.11.05, 23:45
      Zastanawiajace sa wypowiedzi PiSorkow... Do tej pory mowilo sie o 'czerwonym
      betonie', ktory jest odporny na wiedze o lajdactwach swojej formacji, albo
      doskonale o tym wie i bierze w nich udzial. Teraz widze, ze sie pojawia 'beton
      moherowy', po ktorym splywa, ze jego Partia, to ludzie nie lepsi od komuchow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka