Dodaj do ulubionych

Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę

• arahat1 niech starcy zajma sie swoja d.... widac temat d. 01.02.06, 08:47
      bardzo ich podnieca!1!!!!
      • amdrzej11 Re: niech starcy zajma sie swoja d.... widac tem 01.02.06, 10:56
        A co ciebie podnieca? Meskie posladki?
    • janl70 Ale się lewactwo wzburzyło :-) 01.02.06, 08:49
      Panie i Panowie, lesby i homosie & lewactwo różnej maści,
      Jakby nie było mamy demokrację, więc każdy ma prawo w tym kraju mówić co mu się
      podoba, także biskupi.
      Zwłaszcza jeśli mówią PRAWDĘ...
      • bez.nadziei.na Re: Ale się lewactwo wzburzyło :-) 01.02.06, 09:09
        oczywiscie, ze kazdy ma prawo mowic, ale niech mowi we wlasnym imieniu. W
        kwestii prawdy to jest ich 3.... w tym przypadku to chyba o prawde nr chodzi.
      • jasiubleep A co ma g(..) do wiatraka? 01.02.06, 09:28
        Homoseksualizm w Europie jest bardziej narodowy i prawicowy niz wszystko inne.
        Wrzucanie lewakow i zwolennikow rownouprawnienia homoseksualistow do jednego
        worka jest glupia propaganda.
      • piwi77 Re: Ale się lewactwo wzburzyło :-) 01.02.06, 09:42
        janl70 napisał:

> Jakby nie było mamy demokrację, więc każdy ma prawo w tym kraju mówić co mu
        się
        > podoba, także biskupi.

A my mamy prawo krytykowac wypowiedzi biskupow - bo jak slusznie zauwazyles
        mamy demokracje.
        • janl70 Re: Ale się lewactwo wzburzyło :-) 01.02.06, 09:56
          Oczywiście, że macie prawo krytykować wypowiedzi biskupów.
          Jednak nie odmawiajcie innym prawa do krytyki Parlamentu Europejskiego i lobby
          homosiowo-lewackiego :-))
      • 4g63 Re: Ale się lewactwo wzburzyło :-) 01.02.06, 09:47
        > Panie i Panowie, lesby i homosie & lewactwo różnej maści,
        > Jakby nie było mamy demokrację, więc każdy ma prawo w tym kraju mówić co mu się
        > podoba, także biskupi.
        > Zwłaszcza jeśli mówią PRAWDĘ...

Tą prawdę to ci wklepali do głowy, bo sądze że to nie jest twoja trzeźwa ocena..
        No ale czegóż wymagać od kogoś kto pisze "lesby i homosie"..

Takich jak ty (łącznie z księżami) powinno się zamykać w więzieniach za
        szerzenie nienawiści do mniejszości społecznych.
        • entropia Re: Ale się lewactwo wzburzyło :-) 01.02.06, 10:21
          > Tą prawdę to ci wklepali do głowy, bo sądze że to nie jest twoja trzeźwa ocena.
          > No ale czegóż wymagać od kogoś kto pisze "lesby i homosie"..

chciałbym przypomnieć, że dyskusja rozpoczęła się od wypowiedzi w której nazwano pewną grupę 'mordercami'. rozumiem, że 'lesby i homosie' jest wg Ciebie większą obelgą, skoro się obruszyłeś na post poprzednika, a nie zwróciłeś uwagi na tamte określenia?

> Takich jak ty (łącznie z księżami) powinno się zamykać w więzieniach za
          > szerzenie nienawiści do mniejszości społecznych.
          tak tak. 'morderców' i 'gwałcicieli sumień' do więzienia.
        • amdrzej11 Re: Ale się lewactwo wzburzyło :-) 01.02.06, 11:13
          Jezeli tak, to rowniez homoseksualistow, za szerzenie szkodliwego spolecznie,
          medycznie i biologicznie modelu zycia seksualnego.
          • pe1 Re: Ale się lewactwo wzburzyło :-) 02.02.06, 01:19
            a na czym niby polega to "szerzenie"?

bo może również ciebie, na przykład za szerzenie debilizmu społecznego?
    • 1309alek Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 08:50
      nie moze tak byc ,by o.Rydzyk robil swoje a Episkopat swoje,nie ma jednosci
      wsrod Biskupow a co dopiero mowic o jednosci spoleczenstwa polskiego
      • mg2005 Abp Życiński ma rację 01.02.06, 09:06
        Obiecywano nam,że Unia E. nie będzie ingerować w nasze sprawy moralne
        i kulturowe. Jednak Unia jest budowana na totalitarnym projekcie
        ideologicznym, wymierzonym w naszą cywilizację.

Nie ma prawnej dyskryminacji pederastów w Polsce. Oni chcą specjalnych
        przywilejów. Nie można traktować na równi rzeczy różnych - normalnego
        małżeństwa i związku dwóch pederastów.
        Czy powinniśmy też zalegalizować związki poligamiczne?
        • lukas_lodz Re: Abp Życiński ma rację 01.02.06, 09:17
          Kpisz czy o drogę pytasz? Po pierwsze - nazwa pederaści (homoseksualiści też)
          wysza z mody kilkanaście lat temu... ale to swiadczy o Tobie. Pewnie "gej" nie
          przeszedłby ci przez gardło...

Po drugie - o małżeństwach gejowskich mówi TYLKO polska prawica! Totalne
          mijanie się z prawdą... Mniejscości seksualne chcą ZWIĄZKÓW PARTNERSKICH! Czy
          to tak trudno zrozumieć?
          • marcin.brzezinski Re: Abp Życiński ma rację 01.02.06, 09:55

Słowa "pederasta" i "pederastia" są OK.
            Nikogo nie obrażają i tak samo jak słowo "syfilis" są określeniem pewnej choroby.
            Środowiska walczących homoseksualistów oraz ludzi o poglądach liberalno-lewicowych od lat lansują określanie pederastów mianem "gejów" czy "lesbijek". Ta nowomowa ma na celu mydlenie oczu i wpojenie w połeczeństwach przekonania że pederastia jest to zjawisko zupełnie zdrowe, a w związku z tym słownictwo kojarzące się jednoznacznie z patologią nie jest tutaj "politycznie poprawne".

Zgadzam się w pełni z opinią biskupów.
            Homoseksualistów nie wolno nam dyskryminować, są to ludzie tak samo godni szacunku jak wszyscy inni nie posiadający takich skłonności. Myślę że w ferworze zaciekłych polemik czy tez w codziennym zyciu często tego nie stosujemy.
            Złem są jednak próby podniesienia rangi "związków" homoseksualnych do poziomu porównywalnego z pozycją rodziny. To jest bardzo nieodpowiedzialne, krótkowzroczne i stanowi zamach na podstawy naszej cywilizacji który odbije nam się czkawką szybciej niż się nam wydaje.

Nie sądzę abym miał czas przeczytać odpowiedzi na powyższe, więc szanownych adwersarzy informuję że jeżeli ktoś z Was dojdzie do przekonania że ja piszę bzdury i zapragnie to na tym forum zakomunikować, to prawdopodobnie o istnieniu takich światłych rodaków się nie dowiem ;-)
          • mg2005 Re: Abp Życiński ma rację 01.02.06, 18:36
            lukas_lodz napisał:

> Kpisz czy o drogę pytasz? Po pierwsze - nazwa pederaści (homoseksualiści też)
            > wysza z mody kilkanaście lat temu... ale to swiadczy o Tobie. Pewnie "gej" nie
            > przeszedłby ci przez gardło...

Polit-poprawna moda- to dobre dla ćwierć-inteligentów ))
            To są określenia słownikowe. To "gej" jest manipulacją i dziwolągiem
            językowym (z angielskiego- "wesołek" - co w tym wesołego??)

>
            > Po drugie - o małżeństwach gejowskich mówi TYLKO polska prawica! Totalne
            > mijanie się z prawdą... Mniejscości seksualne chcą ZWIĄZKÓW PARTNERSKICH! Czy
            > to tak trudno zrozumieć?

Chyba nieuważnie czytałeś. Pisałem właśnie o związkach homo, które chcą
            mieć przywileje zarezerwowane dla małżeństw.

A co z legalizacją związków poligamicznych?
        • jasiubleep Wartosci europejskie. 01.02.06, 09:42
          Palenie czarownic i heretykow czy tortury tez byly norma wpisana w tradycje
          europejska. Ale coz, juz nie sa. Podobnie z innymi wynaturzeniami (np.
          homofobia), ktore trzeba wykorzenic, nawet jesli to sie niektorym nie podoba.
          Jesli Polsce sie nie podoba, zawsze mozna z UE wystapic.

A instytucja (=kosciol), ktora ma tyle krwi niewinnych na swoich rekach jest
          akurat najmniej uprawniona do wypowiadania sie na tematy 'wartosci'
          czy 'moralnosci'.
        • piwi77 Re: Abp Życiński ma rację 01.02.06, 09:46
          mg2005 napisał:

> Jednak Unia jest budowana na totalitarnym projekcie
          > ideologicznym, wymierzonym w naszą cywilizację.

"Totalitaryzm" Unii moze co najwyzej zagrac totalitaryzmowi watykanskiemu, ale
          to dla mnie jest wlasnie zaleta Unii...
          • mg2005 Re: Abp Życiński ma rację 01.02.06, 18:20
            piwi77 napisał:

> "Totalitaryzm" Unii moze co najwyzej zagrac totalitaryzmowi watykanskiemu, ale
            > to dla mnie jest wlasnie zaleta Unii...

'Dyrektywy' watykańskie nie są obowiązujące dla państw europejskich, więc
            gdzie tu totalitaryzm? Poza tym nie podważają naszej cywilizacji.
    • neptus Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 09:12
      Kołtuństwo i średniowiecze. Fundamentalizm godny muzułmańskiego. I dziwić się
      przepowiedniom, które wróżą temu kościołowi tragiczne losy? Przecież sami się
      dopraszają. Przerażające jest, ze z demokratycznego kraju po mału czynią
      państwo religijne. Marzy im sie prawo katolickiego szariatu. Wkrotce tym
      kościele zostana chyba jedynie tepe rzesze wyznawców Rydzyka, bo Boga tam juz
      dawno nie ma. Ten kościół zawsze postępował wbrew ideom głoszonym przez Jezusa.
      To, co wyrabia teraz, to już się nie mieści w głowie.
    • lukas_lodz Kościół zawsze hamował postęp. 01.02.06, 09:14
      Zresztą jak geje i lesbijki nie mają wpływu na przyrost naturalny etc...
      przecież się nie rozmnażają! Jeśli ktoś jest gejem, lesbijką - nigdy nie stał
      przed wyborem - czy nim, nią być czy nie... Takim się rodzi! Znam z autopsji...
      przez homofobię każdy taki człowiek przechodził sam przed sobą dramat - na
      początku nie akceptując swojej inności. Przykre, ale prawdziwe... Wszystko
      przez stereotypy, strach... Na szczęście na zachodzie jest inaczej, tam nie
      trzeba bać się swojej odmienności. A my co mamy? Średniowiecze, Giertycha,
      Młodzież Wszechpolską rzucającą kamieniami w gejów... i prokościelny rząd z
      prezydentem na czele.

Co do adopcji przez pary homoseksualne (wg wielu badań polscy geje i lesbijki
      są nastawieni negatywnie co do tego)... taka krotka prawdziwa historia,
      wyczytalem w jakims reportazu... jakies dziecko powiedzialo, ze wolaloby sto
      razy bardziej dwie mamy... lub dwoch ojcow... niz tą nicość, brak uczuć która
      je otacza na codzien w domu dziecka.
      • remik.bz Wyciągasz fałszywe wnioski 01.02.06, 09:35
        lukas_lodz napisał:
        jakies dziecko powiedzialo, ze wolaloby sto
        > razy bardziej dwie mamy... lub dwoch ojcow... niz tą nicość, brak uczuć która
        > je otacza na codzien w domu dziecka.

Stosujesz bardzo prymitywny (sorry) zabieg. Na podstawie pojedynczej
        emocjonalnej wypowiedzi dziecka wyciągasz wnioski i je uogólniasz.
        Aż boje się Ci powiedzieć ,ze ostatnio moja 14- letnia córka rozpłakała się z
        mojego i mojej żony powodu. Nazwała nas nawet pod wpływem emocji "złymi,podłymi
        rodzicami" . Stwierdziła ,że wolałaby być sierotą , albo tak jak "Monika z 2 B
        mieć jedną nowoczesną mamę , która to mama ma przyjaciółke w rajcownych
        ciuchach zawsze ". Masz więc materiał do "opluwania" rodziny tradycyjnej, np
        mojej. Ulżyj sobie.

Acha zapomniałem dodać ,że powód płaczu był taki , iż nie zgodziliśmy sie na
        wyjście naszej 14 letniej córki na całonocną imprezę u niejakiego "Ronsona" -
        ogólnie "szanowanego" prowodyra w gimnazjum, który już miał konflikty z prawem.
        Córka to zaproszenie uznała za "wyróżnienie" , a durni, zacofani rodzice , ten
        katolicki nietolerancyjny ciemnogród, ograniczyli jej wolność osobistą.

• k4free >> Kościół NIE WYCHOWAŁ waszych dzieci !!! 01.02.06, 10:39
          > Aż boje się Ci powiedzieć ,ze ostatnio moja 14- letnia córka rozpłakała się
          > z mojego i mojej żony powodu. Nazwała nas nawet pod wpływem emocji "złymi,
          > podłymi rodzicami". Stwierdziła, że wolałaby być sierotą, albo tak jak
          > "Monika z 2 B mieć jedną nowoczesną mamę, która to mama ma przyjaciółke
          > w rajcownych ciuchach zawsze ". Masz więc materiał do "opluwania" rodziny
          > tradycyjnej, np mojej. Ulżyj sobie.
          >
          > Acha zapomniałem dodać ,że powód płaczu był taki , iż nie zgodziliśmy sie na
          > wyjście naszej 14 letniej córki na całonocną imprezę u niejakiego "Ronsona"
          > - ogólnie "szanowanego" prowodyra w gimnazjum, który już miał konflikty
          > z prawem.
          >
          > Córka to zaproszenie uznała za "wyróżnienie", a durni, zacofani rodzice, ten
          > ten katolicki nietolerancyjny ciemnogród, ograniczyli jej wolność osobistą.

No i WSZYSTKO JASNE!!!

Dlaczego moja 14-letnia córka NIGDY W ŻYCIU nie poszłaby na takie "wyróżnienie"?
          Dlaczego szanuje własnego ojca i matkę? Dlaczego olewa z góry takich "ogólnie
          szanowanych" klasowych prowodyrów? Czemu mogę być spokojny o jej bezpieczeństwo
          i ufać w jej zdrowy rozsądek?

Bo potrafiliśmy z żoną ją dobrze wychować!
          Nauczyliśmy ją PŁYWAĆ zamiast obciążać ją KOŁEM RATUNKOWYM!

Teraz rozumiem CO GROZI POLSKIM rodzicom, którzy nie mają czasu i serca
          dla swoich dzieci - i musieli się wysługiwać POŚREDNICTWEM KOŚCIOŁA !!!

Grozi wam PRAWDA! Otóż PRAWDA jest taka, że to był KIEPSKI POŚREDNIK
          a WY będziecie zbierać owoce waszego ZANIEDBANIA! Wasze dzieci się pogubią
          i odwrócą się od Was!

Ależ to bardzo dobrze! Prawo PRZYCZYNY i SKUTKU jest nieubłagane!
          • remik.bz Re: >> Kościół NIE WYCHOWAŁ waszych dziec 01.02.06, 11:35
            k4free napisała:
            Dlaczego moja 14-letnia córka NIGDY W ŻYCIU nie poszłaby na takie "wyróżnienie"

A skąd ta pewność . Gratuluję pychy i pewności siebie. Nie życzę Ci źle, ale
            obyś nie obudził się z ręką w nocniku.
            A tak nawiasem nawet bardzo mądrzy ludzie i to dorośli ( nie
            dzieciaki) "głupieli" , gdy chodzi o sprawy "sercowe".
            I poza tym jak wiesz , człowiek jest omylny i popełnia błedy. Każdy człowiek .
            No za wyjatkiem jednego Cieśli z Nazaretu , ale on był nie tylko człowiekiem.
            I dlatego dla nas "katoli" tak wazne jest przebaczenie , czy miłosierdzie , bo
            rozumiemy i akceptujemy ułomności natury ludzkiej. Równiez brak tolerancji ,
            arogancję i pychę z Twojej strony.
      • xxx82xxx Re: Kościół zawsze hamował postęp. 01.02.06, 09:42
        Wydaje mi się, że ty i tobie podobni zdecydowanie nadużywacie
        wyrazu "homofobia" - który oznacza "lęk przed ludźmi".
        • jasiubleep Chlop tu u nas ciemny jest. 01.02.06, 09:58
          'Homo /hominis' (znaczy 'czlowiek') ale to z laciny. Przedrostek 'homo'
          w 'homofobia' pochodzi z greki, osiolku i oznacza 'taki sam'. 'Homoseksualista'
          nie oznacza 'osoby wspolzyjacej plciowo z ludzmi' ale 'osobe wspolzyjaca
          plciowo z osoba tej samej plci'.

• remik.bz Re: Chlop tu u nas ciemny jest. 01.02.06, 10:02
            jasiubleep napisał:

> 'Homo /hominis' (znaczy 'czlowiek') ale to z laciny. Przedrostek 'homo'
            > w 'homofobia' pochodzi z greki, osiolku i oznacza 'taki
            sam'. 'Homoseksualista'
            >
            > nie oznacza 'osoby wspolzyjacej plciowo z ludzmi' ale 'osobe wspolzyjaca
            > plciowo z osoba tej samej plci'.
            >

To dokończ proszę analizę słowa "homofobia" - a konkretnie skąd
            pochodzi "fobia".
            • jasiubleep Re: Chlop tu u nas ciemny jest. 01.02.06, 10:10
              Pisalem o tym wczoraj. Oznacza 'lek'. Niestety slow nie mozna rozumiec
              doslownie, bo dochodzi do paradoksu. Na przyklad 'pedofil' staje sie 'tym,
              ktory lubi dzieci' (podobnie jak 'bibliofil' jest 'tym, ktory lubi ksiazki' a
              przeciez z nimi nie wspolzyje niezgodnie z prawem).
              • remik.bz Re: Chlop tu u nas ciemny jest. 01.02.06, 11:23
                Chodziło mi o kwestię greki i łaciny.
                "Phobos " mamy z greki. "Phobia" z łaciny. "Homo" jest jednak kojarzone z
                łaciną. I pewnie dlatego "homofobia" raczej z łaciny( niezbyt logicznie)
                narzuca się jako lęk , strach przed ludźmi. Ale , jak słusznie zauważyłeś nie
                mozna tych słów rozumiec dosłownie.
      • alienor Re: Kościół zawsze hamował postęp. 01.02.06, 11:07
        Dlaczego jednym ludziom (w tym przypadku biskupom) przeszkadza równe
        traktowanie innych ludzi? Skoro nikt tu nic nie traci, tylko zyskuje?
        Heteroseksualisci mogaliby zyc, jak chca i homoseksualisci tez. Co w tym zlego?
        Dlaczego jest to "zamach", "dyktatura" itp.? Dlaczego uzywa sie retoryki, ktora
        sugeruje, ze ktos cos traci, ze komus sie cos narzuca?
    • faraon1981 Prawiczki na forum w panice 01.02.06, 09:17
      Ktoś śmie myśleć inaczej niż Prawdziwi Polacy! I nawet zaklęcia o lewactwie nie
      odczyniają uroku :DDDDD
      • amdrzej11 Re: Prawiczki na forum w panice 01.02.06, 10:20
        W panice? Hehehe...Poza tym w zaklecia wierzy zupelnie ktos inny. Rozejrzyj sie
        dookola!
        • faraon1981 Re: Prawiczki na forum w panice 01.02.06, 18:58
          Ano w panice :) Bo wciąż ktoś ma czelność nie uznawać "uniwersalnych wartości".
          I choćby prawiczki napisały na każdym forum po kilkanaście postów z
          cyklu "zgniłe lewactwo", to Jarosław Kaczyński z kotem nie dokonają przewrotu
          cywilizacyjnego w Europie :D
    • krzych.korab Re: Oto jak małymi kroczkami przy głupocie 01.02.06, 09:25
      rządzących kościół zawładną moją ojczyzną. Uczcie się od cichych i skromnych
      biskupów.
      • bobo56 EPISKOPAT NIE MIAł CZASU 01.02.06, 09:36

kościoł jest tak zajety polityką że niema czasu zająć się własnym podwurkiem
        n.p. radjem maryja.
        • gniewko_syn_ryba BOBO NIE MIAł CZASU 01.02.06, 12:35
          zająć się ortografią... :P
    • talug Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 09:33
      Panowie nie wkładajcie palca do tych drzwi. W Unii nie będziecie się tak
      szarogęsić jak w Polsce, ZAjmijcie się własnymi problemami. Nie rozumię, w
      swoim grajdołku nie potraficie sobie poradzić a wtrącacie się tam gdzie Was nie
      potrzebują.
      Lepiej przyznajcie ile bedzie kosztował pogrzeb ofiar katowickich? Czy który
      proboszczunio lub biskup ile zarząda za swoje uczestnictwo?????????
      Ciekawi mnie czy chociaż jeden pogrzeb zrobicie bezpłatnie !?
      • gniewko_syn_ryba Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 12:40
        Jakbyś śledził na bieżąco informacje, to byś wiedział, że WSZYSTKIE pogrzeby
        odbędą się na koszt SKARBU PAŃSTWA i wtedy byś nie pie...lił (zgodnie ze
        znaczeniem tego słowa z pewnego słownika polsko-angielskiego z czasów II w.ś. =
        to talk nonsense)... Swoją drogą, odzywali się tu tacy, którym to TEŻ się nie
        podobało ("dlaczego za moje pieniądze - niech se sami płacą")...
    • xxx82xxx Homoseksualiści 01.02.06, 09:33
      Homoseksualiści ludźmi drugiej kategorii? Co ty bredzisz człowieku? Włącz sobie
      np. TVN Style i in., to zobaczysz ile jest tam "dyskryminowanych"
      homoseksualistów. A jeśli chodzi o "liczne zbrodnie" chrześcijańskie - to
      przede wszystkim nie należy oceniać minionych epok przez pryzmat epoki
      dzisiejszej. W takim średniowieczu i później "zbrodnie", w tym i dokonywane
      przez chrześcijan, były na porzadku dziennym. Nie dotyczyło to tylko i
      wyłącznie chrześcijan, co próbują wmawiać i udowadniać podobni
      tobie "intelektualiści". Tak był ówczesny świat.
      • jasiubleep Stek bredni. 01.02.06, 09:47
        Poczytaj sobie troche o historii wypraw krzyzowych i co najazd chrzescijanskich
        barbarzyncow zrobil z islamem. Nie mowiac juz o Bizancjum. Niestety bredzisz,
        bo to, co robili krzyzowcy norma wtedy nie bylo a islamowi zajelo troche czasu,
        aby przejac wzorce.
        • xxx82xxx Re: Stek bredni. 01.02.06, 10:13
          Znam doskonale historię wypraw krzyżowych. Wiem też jak "hamanitarne" były
          rządy Arabów w tym okresie. Przeczytaj dokładnie moją wcześniejszą wypowiedź.
          Wszędzie w ówczesnym świecie panowało :"barbarzyństwo" jeśli odniesiemy to do
          dzisiejszych norm. Przypomnij sobie np. rytualne ofiary z ludzi w Ameryce Płd.
          i Śrd.; najazdy mongolskie etc.
          • jasiubleep Re: Stek bredni. 01.02.06, 10:27
            To przeczytales bez zrozumienia. Islam pozostawal religia pokojowa i tolerancji
            religijnej, jaka prowadzil w okresie przed wyprawami krzyzowymi nie udalo sie
            na Bliskim Wschodzie osiagnac do tej pory. Niestety stal sie radykalnie
            wojowniczy i nietolerancyjny w krotkim czasie po.

Niestety rozmowa na temat ofiar z ludzi jest trudna, bo nie ma zadnych zrodel
            pisanych z tego okresu (poza opisami Hiszpanow). I tym sie to rozni od krucjat,
            gdzie mamy relacje pisane wszystkich stron.

Na koniec. Jesli wielu cos robi, to jeszcze nie oznacza, ze staje sie to norma.
            Podalem przyklad palenia heretykow na stosie czy palenia czarownic, bo to
            zjawisko narodzilo sie w odrodzeniu i mialo od poczatku wielu przeciwnikow.
            Czyli argumantacja, ze wtedy bylo OK a nie jest tylko z naszego punktu
            widzenia, nie jest trafiona. Ale przyklad wypraw krzyzowych jest dobry.
            • xxx82xxx Re: Stek bredni. 01.02.06, 10:40
              Otóż nie mogę się z tym zgodzić. A w jaki sposób Arabowie ,podbili Hiszpanię -
              pokojowo? A to przecież było przed wyprawami krzyżowymi. Poza tym po śmierci
              Mahometa dochodzio i to często do walk pomiędzy różnymi odłamami islamu.
              Odnośnie ofiar z ludzi - jak to nie ma źródeł innych niż opisy Hiszpanów, a
              malowidła przedstawiające te obrzędy skąd się wzięły? Hiszpanie je namalowali?
              • kolter Re: Stek bredni. 01.02.06, 10:46
                Kazda religia stajac sie panujacom zaczyna czystki jak i islam ,tak tez
                katolicka -Jezus Jezusem ale kasa musi byc nasza ,papiez Jan Pawel 1 ktorego
                koscielni defraudanci zamordowali zaledwie po miesiacu bycia papiezem
                powiedzial ze kosciol sam zamordowal okolo 40 papiezy wiec niech ci panowie w
                czarnych spodnicach nie zabieraja glosu
        • entropia Re: Stek bredni. 01.02.06, 10:24
          > Poczytaj sobie troche o historii wypraw krzyzowych i co najazd chrzescijanskich
          > barbarzyncow zrobil z islamem. Nie mowiac juz o Bizancjum. Niestety bredzisz,
          > bo to, co robili krzyzowcy norma wtedy nie bylo a islamowi zajelo troche czasu,
          > aby przejac wzorce.

o. odkryliśmy źródło terroryzmu islamskiego. jest nim arcybiskup życiński :)
          • jasiubleep Re: Stek bredni. 01.02.06, 10:29
            Jest w tym duzo prawdy i kilka ciekawych ksiazek i programow na ten temat
            ostatnio ukazalo, ale kto to czyta w polskim ciemnogrodzie.

Zrodlo agresywnego i wojowniczego islamu siega czasow zmian wywolanych najazdem
            wojowniczego chrzescijanstwa.
          • kolter Re: Stek bredni. 01.02.06, 10:31
            Masz racje z podatkami kasjerka z biedronki wiecej placi podatkow niz prymas
            polski ktory deklaruje pobory w wysokosci 1000 zl ,banda hipokrytow aha a
            ´Pieronek ma 800 zl ,podle bydlaki maja mercedesy a zarabiaja mniej niz polowa
            sredniej krajowej ,tak??
    • 101ola Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 09:39
      Purpurowi panikują bo im wiecej małżeństw homoseksualnych tym mniej małżeństw
      normalnych = mniej owieczek w kościołach: do chrztu, komunii, ślubu, pogrzebu
      itp.
      Za wszelką cene staraja się nie dopuścić do odpływu kasy od KK bo widzą co na
      przestrzeni lat stało się z owieczkami w Europie Zach.
      W Hiszpani zmienił sie tylko rząd, a KK popadł w nie łaske.
      Inna sprawa to cecha tak typowa dla KK jak hipokryzja. Najwięcej
      homoseksualistów jest przeciez w KK (szkoda, że LPR i MW nie widzi problemu) i
      odwieczne ukręcania łba skandalom w KK.
      Otóż drodzy pracownicy KK z o.o. przez najblizsze lata w RP włos wam z głowy
      nie spadnie. Polacy generalnie to naród głupi i podobnie jak Rosjanie lubi być
      prowadzony silna ręką - zero własnej inicjatywy, odmienności itp.
      • gniewko_syn_ryba Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 13:01
        Jeśli będzie coraz więcej małżeństw homoseksualnych (o czy tak marzysz), które
        (jak pe1 napisał powyżej) wcale nie chcą mieć dzieci, to skąd się one będą brać
        ?... Z probówki ?... To widocznie prezentujesz lobby producentów probówek...
        ;))) Ale dla podtrzymania gatunku ludzkiego potrzebne będą metody przemysłowe, a
        nie kliniczne - będą musiały powstać prawdziwe fabryki dzieci, kombinaty
        klonownicze itp. itd.... Taka wizja niezbyt mi odpowiada, niestety...
    • 4g63 Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 09:44
      > Wiem, że jako heteroseksualny sojusznik gejów i lesbijek jestem w
      > mniejszości; domyślam się, że mój komentarz wywoła głównie krytyczne reakcje,
      > ale nie mogę milczeć wobec niegodziwości, jaką jest traktowanie pewnej grupy
      > osób w moim kraju jako obywateli drugiej kategorii. Wiem też jednak, że nie
      > jestem sam - nie udało się wam, wielebni biskupi, zainfekować wszystkich
      > umysłów waszymi uprzedzeniami. Nie udało się wam dlatego, że nie stoicie po
      > stronie prawdy i dobra, wasze intencje są nieczyste, a słowa pokrętne i
      > obłudne. Myślę, że coraz więcej osób to dostrzega. Mam też nadzieję, że coraz
      > więcej osób będzie wyzwalać się z więzów irracjonalnych, bezdusznych doktryn -
      > ku otwartości i wrażliwości na drugiego człowieka.

Jestem z Tobą, myślę tak samo...
      Nie pojmuje dyskryminacji homoseksualistów i nigdy nie pojmę..
      Nie pojmuje tego że ludzie są tak głupi, i nie potrafią na zimno sami ocenić
      sytuacji a nie słuchać krzykacza w kościele ...

Wydaje mi się że wielu ludzi inteligentnych ma takie podejście, szkoda że tychże
      jest mniejszość...

• gniewko_syn_ryba Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 13:04
        > Nie pojmuje tego że ludzie są tak głupi, i nie potrafią na zimno sami ocenić
        > sytuacji a nie słuchać krzykacza w kościele ...

Zwłaszcza te ostatnie słowa wymownie świadczą o twojej inteligencji... :(
        >
    • sarmata Nie pouczac Parlamentu Europejskiego !!! 01.02.06, 09:44
      Polskie ekscelencje chore na megalomanie pozwalaja sobie na pouczanie PE.
      Zapomnieli widocznie, ze zyja w innych czasach a Europa to nie polskie zadupie.
      Jestesmy wdzieczni za przestrogi na temat rodziny, ale to tylko strachy na
      Lachy. Lepiej niech zacni panowie rozwiaza problem Radia Maryja ziejacego
      nienawiscia do homoseksualistow, Zydow i wszelakich odmiencow, ktorych wszak
      zgodnie z wielebnym glosem dyskryminowac nie wolno. Dopoki problem Radyja
      pozostaje nierozwiazywalny calkowicie popieram rezolucje Parlamentu
      Europejskiego i zachecam go do niezwazania na biskupie protesty. Drodzy
      biskupi, zajmijcie sie najpierw problemami na wlasnym podworku, a dopiero potem
      pouczajcie innych.
    • princealbert banda sfrustrowanych starcow 01.02.06, 09:44
      ale czego sie mozna spodziewac po gosciach, ktorzy umartwiaja sie w imie idei a
      potem stosuja swoje wypaczone widzimisie wobec calego swiata.

• amdrzej11 Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 09:48
      Redakcja GW i jej homoseksualne lobby wolalaby oczywiscie zeby biskupi zajeli
      sie Radiem Maryja a nie wypowiadali sie na temat homoseksualistow. :-)
    • 4g63 Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 09:49
      w tym kraju wszystko jest odwrotne...
      a szkoda ...
      można by było budować naprawdę wspaniały kraj..
      • m15 lewactwo wraz ze zgboczeńcami przy pomocy wyborcze 01.02.06, 09:55
        j chce zmieniać polskie obyczaje,moralność zmienić w relatywizm
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Relatywizm jest najlepszy. 01.02.06, 11:04
          • amdrzej11 Re: Relatywizm jest najlepszy. 01.02.06, 11:31
            W zwiazku z tym zycze tobie zebys mial go jak najwiecej na swojej drodze.
            Powodzenia!
            • kosciol.mlodziezy.psychicznej Nie przyjmuję życzeń od prawicowców. 01.02.06, 11:33
              Śmierdzą mi fałszem.
              • amdrzej11 Re: Nie przyjmuję życzeń od prawicowców. 01.02.06, 11:39
                I tak, wczesniej czy pozniej, te zyczenia cie dopadna! Jeszce raz, powodzenia!
                • kosciol.mlodziezy.psychicznej Obronię się przed fałszem! 01.02.06, 12:06
                  Spokojnie.
    • amdrzej11 Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 09:53
      Generalnie mozna podumowac twoja wypoiedz jednym zdaniem: glupi jestes!
      Chcialbym sie jednak odniesc do twojej ostatniej tezy, dotyczacej obywateli
      drugiej kategorii. Prawda wyglada zupelnie odwrotnie: to ty i twoi czerwoni
      (w tym rowniez niektorzy homoseksualni) przyjaciele, probuja wiekszosc
      mieszkancow Polski zepchnac do grupy obywateli drugiej kategorii!
      • pe1 Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 02.02.06, 01:29
        phi, odezwał się promieniujący mądrością mugol.
    • jaslon Rodzina jest kluczen do społeczeństwa. 01.02.06, 09:53
      W dzisiejszej sytuacji świata, a przynajmniej Europy, podmiotem staje się
      człowiek i społeczeństwo. A istotą i kluczem do społeczeństwa jest normalna,
      kochająca się rodzina, w której rodzą się i wychowują dzieci.
      Jestem agnostykiem wychowanym w tradycji chrześcijańskiej (pewnie z silnymi
      korzeniami w kulturze antycznej Grecji i Rzymu). Jednak w kwestiach rodziny
      popieram pogląd kościoła katolickiego o nadzwyczajnym znaczeniu rodziny.
      Oczywiście jestem zwolennikiem równości i tolerancji, geje mają takie same
      prawa obywatelskie jak ja. Jednak ich dążenia do przyznania ich związkom
      identycznych praw, jakie ma związek kobiety i mężczyzny oraz preferencji, jakie
      może ten związek uzyskać, gdy pojawią się w nim dzieci będzie zawsze spotykał
      się z moim sprzeciwem.

Tak więc
      - nie małżeństwom homoseksualnym
      - nie religii w szkole
      Bo nie jestem ani lewakiem, ani religijnym radykałem.

Matura z religii w państwowej szkole??? To może i inkwizycję przywrócić?
      Adopcje dla homoseksualistów? To może od razu loterię z dziećmi jako wygranymi
      urządzić?
      • kujawiak3 Re: Faryzeusze sa wsród nas 01.02.06, 10:16
        Kiedy przed laty kregi koscielne rozpoczely walke z pornografia w Polsce i
        kiedy przed kioskami sprzedajacymi pisma pornograficzne pokawily sie pikiety
        starszych pan (w moherowych beretach) z rózancami i krzyzami w rekach, przez
        cala Polske rozlala sie fala protestu i szydercza kampania przeciwko
        nietolerancji prymitywnego katolickiego Ciemnogrodu.
        Kiedy przed rokiem szwedzkie feministki nieoczekiwania na ich sztandary
        zapisaly walke z pornografia i nie ograniczyly sie tylko do pikiet i bojkotu
        lecz zaczely Eroscentry i Pornoshops demolowac, rozlewac cuchnaca ciecz a nawet
        doszlo do pobicia personelu, w calej "postepowej prasie" rozlegly sie glosy
        poparcia dla slusznej walki z wykorzystywaniem i ponizaniem kobiet!!!!!
        Ech ta wasza obludna logika!!!!!!!
        • jaslon Aroganci są wśród nas !!! 01.02.06, 10:49
          Ty chcesz mi coś przypisać? Chcesz mnie ocenić, zaklasyfikować?

Przeczytaj jeszcze raz mój post. Ja pisałem o SWOICH poglądach i o tym jak JA
          się zachowam.

Propagowana przez część lewactwa nieokiełznana wolność skutkuje działaniami
          groźnymi dla społeczeństwa.

Dlaczego nikt nie sprząta śniegu z chodników, z dachów? Dlaczego samochody
          powszechnie parkują na pasach ruchu i w miejscach niedozwolonych? Dlaczego
          młodzież jest coraz agresywniejsza wobec nauczycieli? Następuje anarchizacja
          społeczeństwa poprzez wypaczenie pojęcia wolności. "Wolne" i agresywne
          mniejszości uzurpują sobie prawo do odbierania wolności innym.

Czym innym jest seks w prywatnym zaciszu, a czym innym wulgarne zachowania w
          miejscach publicznych.

Ja będę bronił swoich praw do nie bycia przedmiotem agresji ze strony
          innych "wolnych" współobywateli.
          • amdrzej11 Re: Aroganci są wśród nas !!! 01.02.06, 11:29
            "Robta co chceta"!!!!Nosne haslo!
            • pe1 Re: Aroganci są wśród nas !!! 02.02.06, 01:32
              Jasne, ale na mikroskopijny wysiłek intelektualny, żeby zrozumieć o co chodzi w
              tym haśle Owsiaka, to już cię osiołku nie stać. Jesteś żałosny.
    • tomcat21 A gdzie ta dyskryminacja?????? 01.02.06, 10:02
      ateista.blog.pl napisał:

> Po prostu bezwstyd. Tak jednym słowem można określić stanowisko polskich
      > biskupów wobec rezolucji Parlamentu Europejskiego. Przejawem hipokryzji jest
      > ogólna uwaga Episkopatu, że Parlament słusznie odrzuca "postawy
      > dyskryminacji", bo przecież w dalszej części oświadczenia biskupi krytykują
      > Parlament właśnie za to, że sprzeciwia się dyskryminacji homoseksualistów.

A co to jest dyskryminacja? Wsadzamy homosiów do więzień? Nie pozwalamy im
      zajmować publicznych stanowisk?
      Czy jak ktoś nie lubi homoseksualistów, to już jest dyskryminacja? Czy jak
      odrzucam "zaloty" homoseksualnego faceta, bo jestem hetero, to już jestem
      "homofobem"?
      Czy jeśli nie chcę, żeby wychowawcą szkolnym mojego dziecka był "głoszący"
      swoją orientację homoseksualista, to jestem już homofobem? Czy jestem też innym
      "fobem" jeśli sprzeciwiam się temu, żeby wychowawcą mojego dziecka był Kowalski,
      który to przechwala się publicznie ile razy zdradził żonę?
      Czy jeśli jestem przeciw paradom homoseksualistów, to jestem "fobem"? czy jeśli
      jestem przeciwko paradowaniu z gołym tyłkiem, roznegliżowanym prostytutkom przy
      drogach, nieskrępowanemu uprawianiu seksu w miejscach publicznych - to jestem
      zacofanym, katolickim ciemnogrodem?

> heteroseksualnych i homoseksualnych, nie tylko "wypacza prawdę zakorzenioną w
      > naturze człowieka", ale wręcz dokonuje zamachu "na samo życie ludzkie". Ręce
      > opadają, gdy słyszy się takie absurdy.

A homoseksualizm jest naturalny?
      Jego rzecznicy twierdzą, że jest genetyczny, więc nie daje się go leczyć.
      Zarazem twierdzą, że nie jest chorobą. Czyli mukowiscydozę, syndrom Downa i inne
      upośledzenia genetyczne też nie są chorobami?
      A może jednak homoseksualizm jest uwarunkowany psychologicznie np. przeżyciami
      z dzieciństwa, jak większość innych zachowań i upodobań seksualnych? Czyli można
      go zaliczyć do chorób?

> wszystkiego, co niezgodne z kościelną doktryną. Ta nienawiść przez stulecia
      > znajdowała w swoje ujście w licznych zbrodniach, dokonywanych w imię

W imię "postępu" z wykluczeniem Boga i oczywiście dla dobra ludzkości
      zamordowano w ZSRR 20 milionów ludzi, w Chinach 65 milionów, w Kambodży 3
      miliony. O cierpieniach niezliczonych narodów (w tym polskiego) w imię
      sprawiedliwego, socjalistycznego postępu to już nawet nie warto wspominać.
      Podobnie jak o 30 tys. ofiar gilotyny rewolucji francuskiej. Oczywiście pod
      szczytnymi, postępowymi hasłami wolności, równości i braterstwa. W ramach tej
      równości skracano niektórych. O głowę.

> Na co dzień widzimy, że zorganizowana religia korzysta z każdej okazji, żeby -
      > pod hasłem miłości bliźniego - rozbijać więzi społeczne, szerzyć konflikty,
      > dzielić ludzi na "swoich" i "obcych". Wspólnota religijna najwyraźniej

Jak wygląda "tolerancja" w praktyce, o tym przekonał się pastor Ake Green w
      Szwecji czy Brigitte Bardot we Francji i pewna Angielka, która ośmieliła się
      wyrazić sprzeciw wobec pomysłu adopcji dzieci przez homosiów. Wezwano ją na
      przesłuchanie dużo szybciej i skwapliwiej niż potencjalnych muzułmańskich
      terrorystów.
      Dyktat "politycznej poprawności" i pseudotolerancji jest paskudny i groźny.

> mniejszości; domyślam się, że mój komentarz wywoła głównie krytyczne reakcje,

Bo zasługuje na krytykę z powodu błędnych założeń.

> osób w moim kraju jako obywateli drugiej kategorii. Wiem też jednak, że nie
      > jestem sam - nie udało się wam, wielebni biskupi, zainfekować wszystkich
      > umysłów waszymi uprzedzeniami. Nie udało się wam dlatego, że nie stoicie po
      > stronie prawdy i dobra, wasze intencje są nieczyste, a słowa pokrętne i

Zobaczymy, po jakiej stronie stoi "tolerancja". Prawdziwą twarz w przypadku
      imigrantów już widzieliśmy po 30-40 latach jej funkcjonowania w Anglii, Holandii
      i Francji. Za 30-40 lat poznamy jej zbawienne skutki w zakresie promowania
      homoseksualizmu.

> obłudne. Myślę, że coraz więcej osób to dostrzega. Mam też nadzieję, że coraz
      > więcej osób będzie wyzwalać się z więzów irracjonalnych, bezdusznych doktryn -
      > ku otwartości i wrażliwości na drugiego człowieka.

Najbardziej idiotyczną i obłudną doktryną jest "tolerancja" i "polityczna
      poprawność".
      • pe1 Re: A gdzie ta dyskryminacja?????? 02.02.06, 01:34
        > A co to jest dyskryminacja? Wsadzamy homosiów do więzień? Nie pozwalamy im
        > zajmować publicznych stanowisk?

Niekoniecznie. Wystarczy, że strzelacie do ludzi wychodzących z dyskoteki, albo
        podpalacie komuś mieszkanie.
    • entropia stek kłamstw 01.02.06, 10:08
      > Przejawem hipokryzji jest
      > ogólna uwaga Episkopatu, że Parlament słusznie odrzuca "postawy
      > dyskryminacji", bo przecież w dalszej części oświadczenia biskupi krytykują
      > Parlament właśnie za to, że sprzeciwia się dyskryminacji homoseksualistów.
      > Wysocy funkcjonariusze Kościoła uważają bowiem, że Parlament Europejski,
      > broniąc cywilizowanej i głęboko moralnej normy równego traktowania związków
      > heteroseksualnych i homoseksualnych
      No ręce opadają. Czyli pan ateista nie widzi różnicy pomiędzy dyskryminacją jednostki (czy jej brakiem), a promowaniem korzystnych dla społeczeństwa relacji z tymi które żadnych korzyści nie przynoszą? no to pogratulować krótkowzroczności. albo hipokryzji.

> to przedstawiciele instytucji, która od początku swego istnienia dokonuje
      > gwałtu na ludzkich sumieniach, będąc wrogo i nienawistnie nastawiona wobec
      > wszystkiego, co niezgodne z kościelną doktryną.
      to co ateista nazywa kościelną doktryną niektórzy nazywają moralnością. a może właściwszymi określeniami będą etyka czy też system wartości. i zdaje się że system wartości ateisty też wyrosła na gruncie owej kościelnej doktryny.
      co do wrogości i nienawiści, to ja jej więcej się dopatruję w poście na który odpowiadam ('bezwstyd', 'hipokryzja', 'nienawistnie' i cała reszta wartościujących określeń) niż mogłem wyczytać w artykule.

> Ta nienawiść przez stulecia
      > znajdowała w swoje ujście w licznych zbrodniach, dokonywanych w imię
      > chrześcijańskiego Boga
      chrześcijaństwo ma 2000 lat. może asteista porównałby te zbrodnie z dokonywanymi przez inne ideologie w tych samych okresach. sądzę że wtedy rzekoma zbrodniczość nie byłaby tak oczywista.

> w końcu liberalna demokracja stępiła agresywne ostrze
      > religii,
      tak? a może ludowa demokracja też stępiła? przeciwstawiając morderczemu chrześcijaństwu realizowaną w łagrach ideą sprawiedliwości społecznej? bo coś mi się zdaje że stalin i mao (choć w tym wypadku nie o chrześcijaństwo a o inną zbrodniczą religię chodzi) mieli większe zasługi dla 'stępiania' niż jakiś tam liberalizm.

> ale Kościół nie zrezygnował z zatruwania ludzkich sumień swymi
      > nonsensownymi i szkodliwymi ideami.
      wydaje mi się że ateista popełnia mały błąd logiczny. czy sumienie nie jest pojęciem religijnym? skoro ateista nie wierzy w sumienie, jak może wierzyć w możliwość jego zatrucia? gdzieś indziej znowu pan ateista to sumienie rękami chrześcijan gwałcił. może to daje jakąś wskazówkę, jak ateista sobie sumienie wyobraża.

> Na co dzień widzimy, że zorganizowana religia korzysta z każdej okazji, żeby -
      > pod hasłem miłości bliźniego - rozbijać więzi społeczne, szerzyć konflikty,
      > dzielić ludzi na "swoich" i "obcych".
      no zupełnie jakby ktoś komentował wystąpienia pod tęczowymi flagami.

> mniejszości;
      no niemożliwe? w mediach?

> ale nie mogę milczeć wobec niegodziwości, jaką jest traktowanie pewnej grupy
      > osób w moim kraju jako obywateli drugiej kategorii.
      ja z kolei nie mogę milczeć wobec niegodziwości jaką jest:
      1. twierdzenie że 'pewna grupa osób jest traktowana jako obywatele drugiej kategorii' dlatego (tylko o tym ateista pisał) że nie chce im się dać przywilejów. to co postuluje ateista czyli 'normy równego traktowania związków heteroseksualnych i homoseksualnych' nie jest żadną równością jednostek, tylko nadanie przywileju jakiejś grupie, tylko dlatego że inna grupa która ten przywilej też ma (mimo że ów przywilej dla tamtej grupy da się sensownie uzasadnić, a dla tej nie). i gdzie tu równość?
      2. nienawistne opluwanie ('mordercy', 'gwałciciele sumień') tych z którymi ktoś się nie zgadza. i gdzie tu ta postulowana tolerancja? tolerancja tylko dla swoich?

jednym słowem cały post zawiera głównie stek kłamstw i plwocin.
      • lewa.noga.pawiana do entropii - Re: stek kłamstw 01.02.06, 13:45
        Bez nerwacji, do stalinohitlerów szanownemu panu daleko, ja tylko zadałem
        pytanie, czy tak właśnie należy tę korzyść rozumieć. A szanowny pan zamiast
        odpowiedzieć, co rozumiesz przez tę korzyść, to histeryzujesz o demagogii...

No więc, o co właściwie chodziło w takim razie z tymi korzyściami dla
        społeczeństwa - że grzecznie zapytam?
        • entropia do entropii - Re: stek kłamstw 01.02.06, 14:52
          momencik, momencik. nie histeryzuję o demagogii, tylko cały post był nafaszerowany taką ilością demagogii że trudno było z niej wyłowić jakieś kąski argumentacji ;-)
          że do stalinohitlerowców mi daleko, to ja doskonale wiem, miło że udało mi się to Panu uświadomić ;-)
          korzyści dla społeczeństwa - pierwszy i najprostszy przykład - system emerytalny (nadal) cześciowo bazuje na solidarności pokoleniowej. jednym słowem ci którzy mają dzieci współfinansują na starość tych co ich nie mają.

to teraz ja poproszę na odpowiedź na pytanie dlaczego Pan mnie do stalinowców porównuje? no i na wcześniejsze pytania, gdzie ja Pana do czegoś zmuszałem? Pan to gdzieś wyczytał? jeśli zabiegów takich nie wolno już nazwać demagogią, to jakie jest na to poprawne z punktu widzenia nauki Lewicy określenie? :-)
    • toporowa Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 10:11
      princealbert   01.02.06, 09:44 tytuluje swoja wypowiedz tak:
      "banda sfrustrowanych starcow"
      a nastepnie: 
      "ale czego sie mozna spodziewac po gosciach, ktorzy umartwiaja sie w imie idei a
      potem stosuja swoje wypaczone widzimisie wobec calego swiata."

Warto uwaznie czytac posty princealberta, sarmaty i innych rzecznikow tolerancji,
      demokracji, kultury politycznej, humanizmu...
      Warto tez wziac do reki pisma Zygmunta Krasinskiego lub chocby tylko "Nieboska komedie" aby
      przekonac sie, ze On byl Wieszczem.
      Wszystko przewidzial.
      Princealbert, sarmata, kinga Dunin, Kozyro - oni wszyscy sa opisani w dzielach Krasinskiego
      zanim sie urodzili.

• sebastiannos [...] 01.02.06, 10:13
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • tenare Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 10:26
      Biskupi zaapelowali do Parlamentu Europejskiego "o zaniechanie działań noszących
      znamiona dyktatury relatywizmu".
      Apeluję do biskupów :"o zaniechanie działań noszących znamiona dyktatury" biskupiej.
    • robertptrs [...] 01.02.06, 10:27
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • kolter Bluznierczy Kler 01.02.06, 10:28
      Jakim prawem grupa zdeklarowanych starych kawalerow wypowiada sie w sprawie
      rodzinny , niech buc jeden drugi zachowa sie jak nalezy i zalegalizuja swoje
      zwiazki niezaleznie od plci partnera, a potem nich wytazaja sady o rodzinie
      skoro homoseksualizm jest czyms nienaturalnym to czym jest celibat??? czy aby
      na sammym poczatku pisma swietego -Bog nie mowi do ludzi badzcie plodni i
      napelniajcie ziemi?? czy kler dostal od Boga na to jaka dyspense ze robi tak
      tylko 3 parafie dalej??
      • amdrzej11 Re: Bluznierczy Kler 01.02.06, 11:20
        Jakim prawem grupa lewackich homoseksualistow wypowiada sie w sprawie rodziny?
        Niech buc jeden z drugim zachowa sie jak nalezy i swoje wyrkowe tajemnice
        zachowa dla siebie, a nie w egoistyczny, egocentryczny i ekshibicjonistyczny
        sposob pokazuje je wszem i wobec. To po pierwsze! Po drugie, celibat nie jest
        dogmatem kosciola. Jest to wolny wybor. Rownie dobry jak ten zeby nie nosic
        futer albo nie jesc miesa!
        • kolter Re: Bluznierczy Kler 01.02.06, 11:27
          po pierwsz nie jestem homoseksualista ,a po 2 jak chcesz byc ksiedzem musisz
          biskupowi slubowac to ze bedziesz zyl w celibacie , a co z tymi ktorzy uwazaj
          ze chca tak sluzyc bogu bedac kaplanem ,ale tez chca miec normalne rodziny,??
          zdaje sie ze tworca Chrzescijanstwa do swoich Apostolow powiedzial ze lepiej
          byc w stánie bezrzenosci, ale powiedzial tez ze jak ma cie palic ogien wez
          kobiete wiec jakim prawem grupa strych kawalerow zabrania tego co dopuszcza
          sam Syn Bozy Jezus Chrystus????
          • amdrzej11 Re: Bluznierczy Kler 01.02.06, 11:37
            Powtarzam! Celibat, tak jak i kaplanstwo, jest wolnym wyborem! Jak sie chce
            sluzyc Bogu i miec zone, to mozna wybrac wiele kosciolow, ktore na to
            zezwalaja, albo byc tzw duchownym swieckim. O JH nie pisz, bo wiesz o Nim tylko
            tyle, ile cie nauczyli na spotkaniach mlodziezowki lewicowej albo lewackiej.
            Jest tez inna mozliwosc, ale o niej nie wspomnne, bo cenzor GW jest bardzo
            wrazliwy.
            • sclavus Re: Bluznierczy Kler 01.02.06, 17:17
              amdrzej11 napisała:

> Powtarzam! Celibat, tak jak i kaplanstwo, jest wolnym wyborem! Jak sie chce
              > sluzyc Bogu i miec zone, to mozna wybrac wiele kosciolow, ktore na to
              > zezwalaja, albo byc tzw duchownym swieckim. O JH nie pisz, bo wiesz o Nim
              tylko
              >
              > tyle, ile cie nauczyli na spotkaniach mlodziezowki lewicowej albo lewackiej.
              > Jest tez inna mozliwosc, ale o niej nie wspomnne, bo cenzor GW jest bardzo
              > wrazliwy.

Ciekawe co ty sam wiesz o Jezusie??? A może Joshua ci coś mówi??
              A może znasz datę jego urodzin??? Może wiesz coś więcej o jego ojcu???
              Podziel się... sprawdzimy twoje wiadomości... prosto ze źródła...
        • sclavus Re: Bluznierczy Kler 01.02.06, 17:13
          amdrzej11 napisała:

> Jakim prawem grupa lewackich homoseksualistow wypowiada sie w sprawie
          rodziny?
          > Niech buc jeden z drugim zachowa sie jak nalezy i swoje wyrkowe tajemnice
          > zachowa dla siebie, a nie w egoistyczny, egocentryczny i ekshibicjonistyczny
          > sposob pokazuje je wszem i wobec. To po pierwsze! Po drugie, celibat nie jest
          > dogmatem kosciola. Jest to wolny wybor. Rownie dobry jak ten zeby nie nosic
          > futer albo nie jesc miesa!

Jest to niezwykle ciekawe co mówisz... kontynuuj...
          Celibat jest zboczeniem....
    • radosiu Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 10:34
      no tak religia w szkołach, religia na maturach tylko pozostaje pytanie: JAKA?
      Bo jeśli jestem Buddystą, Żydem czy Muzułmanem to też będę miał możliwość
      zdawania takiej matury czy to tylko dla wiary "wybranej". Kto w szkołach będzie
      nauczał religii innych niż "jedyna słuszna"? Czy panowie z Episkopatu i
      urzędnicy z MEN pomyśleli o tym czy mają tą część społeczeństwa w za
      przeproszeniem poważaniu...? to tak k woli podkreślenia znaczenia ustawy o
      wolności wyznania...
      • kolter Re: Biskupi: zamach europarlamentu na rodzinę 01.02.06, 10:36
        moze ministerstwo edukacji zorganizuje wyjazdy ,do nepalu,Izraela ,lub Iranu???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka