Dodaj do ulubionych

Rewelacje Rokity

07.02.06, 20:42
"W opinii Jana Rokity obecna sytuacja polityczna w Polsce jest przejściowa
i "tak czy owak odbędą się wybory", które "trzeba wygrać".
-------------------------------------------------------------------

Wszyscy obserwatorzy sceny publicznej zastygli w zadumie i oczekiwaniu...
Obserwuj wątek
    • kahlil Re: Rewelacje Rokity 07.02.06, 20:46
      (pieśń),Adam Mickiewicz /nie tylko dla Janka R/

Dojdziemy,choć przykrą drogą
      Gdy brat bratu rękę poda
      Bo nam i nieba pomogą,
      I męstwo,praca i zgoda!
    • surykatka555 co ze to ma byc tak jak w zremisowanym meczu po 07.02.06, 20:51
      co ze to ma byc tak jak w zremisowanym meczu piłkarskim po dogrywce i gra na karne czyli chybił trafił piłka nozna wkoncowej fazie jest loteriom i technika i taktyka wtedy nie ma znaczenia ja wątpie by kaczory zdecydowały się na taką gre znaczy to oczywiscie ze nie będzie wyborów.
    • piaf.e Re: Rewelacje Rokity 07.02.06, 21:52
      Rokita ma rację.
      Wybory będą na wiosnę 2007 jak przypuszczam , dalej ta kloalicja PISSOLPR nie
      pociagnie.

Wybory trzeba wygrac aby zacząc reformować kraj , nie zaprzepascic tego co do
      tej pory Polska osiągneła i zrobic wszystko żeby Polska wreszcie zaczeła się
      stawac potęgą gospodarczą, ekonomiczną i kulturową w środku Europy.
      • franciszekszwajcarski Re: Rewelacje Rokity 07.02.06, 22:42
        Wiosna 2007 będzie zależeć od wyniku wyborów samorządowych jesienią 2006. Nie
        wierze w te wybory. Natomiast mogą być razem z samorządowymi. Wystarczy, że
        Marcinkiewicz wniesie budżet na 2007 do Sejmu w maju. :)
    • oleg3 Jakie rewelacje 07.02.06, 21:59
      Nie rozumiem Twojego wzburzenia banalną wypowiedzią Rokity. Sytuacja polityczna
      jest przejściowa (na ile ten pakt jest podpisany?) i wybory będą. Najpóźniej w
      konstytucyjnym terminie. A Rokita chce się odegrać. Marzyć może, to wolny kraj.
      • karlin :) 07.02.06, 22:18
        oleg3 napisał:

> Marzyć może, to wolny kraj.
        ----------------------------------------
    • haen1950 Re: Rewelacje Rokity 07.02.06, 22:04
      Rokita się myli. Nie docenia siły przywiązania do koryta tej moherowej koalicji.
      Ale PiS nie tylko z samych wodzów się składa, nadzieje wiążę z kompletnym
      rozpadem w PiS gdy się przekonają w jakie pokrzywy genialny strateg ich
      doprowadził.
    • frank_drebin No faktycznie tak czy owak wczesniej czy pozniej 07.02.06, 22:06
      w Polsce odbeda sie wybory ;) Rokita staje sie jak Geremek, ktory jak jest na
      schodach to nie wiadomo, czy po nich wchodzi, czy schodzi ;)
      • karlin Ale to talent wrodzony 07.02.06, 22:25
        żeby mówiąc, zawsze mieć rację:)
        • frank_drebin Dzis palnal z biegiem jalowym na biegu jalowym sie 07.02.06, 22:27
          stoi, a nie jedzie. Widac ma nikle pojecie o prowadzeniu samochodu - w koncu
          duza czesc jego zycia wozono go sluzbowymi limuzynami to sie chlopina nie
          nauczyl ;)
          karlin napisał:

> żeby mówiąc, zawsze mieć rację:)
          • franciszekszwajcarski Re: Dzis palnal z biegiem jalowym na biegu jalowy 07.02.06, 22:44
            na biegu jałowym można sie też toczyć, na luzie. Zwłaszcza jak sie ma z górki,
            tak jak ma Marcinkiewicz. :)
            • frank_drebin Jak wchodzimy w taki zakres "rozwazan" to mozna 07.02.06, 22:51
              sie toczyc nawet pod gorke. W Polsce sa bodaj 2 takie miejsca z anomaliami
              magnetycznymi gdzie wolno stojace przedmioty na kolach tocza sie pod gorke ;)
              Sam osobiscie zaznaczam w tych miejscach nie bylem :)
              franciszekszwajcarski napisał:

> na biegu jałowym można sie też toczyć, na luzie. Zwłaszcza jak sie ma z
              górki,
              > tak jak ma Marcinkiewicz. :)
              • franciszekszwajcarski Re: Jak wchodzimy w taki zakres "rozwazan" to moz 07.02.06, 23:27
                Niewykluczone, że jak Bielan z Kamińskim zaczarują, to i pod górę się
                Marcinkiewicz potoczy :)
        • piaf.e Re: Ale to talent wrodzony 07.02.06, 22:32
          Sto razy lepszy od Marcinkiewicza.
          • karlin Re: Ale to talent wrodzony 07.02.06, 22:33
            666 razy.

:)
      • piaf.e Re: No faktycznie tak czy owak wczesniej czy pozn 07.02.06, 22:34
        frank_drebin napisał:

> w Polsce odbeda sie wybory ;) Rokita staje sie jak Geremek, ktory jak jest na
        > schodach to nie wiadomo, czy po nich wchodzi, czy schodzi ;)

To że albo ludzie nierozumieja tego co mówi albo błednie interpretują to jest
        problem.
        • frank_drebin Nie wiem, czy wiesz ale jeszcze nie ma obowiazku 07.02.06, 22:39
          odczytywania mysli Rokity w jedyny sposob zgodny z jego intencjami i Twoimi ich
          odczytaniami ;) Tak wiec mam prawo je interpretowac jak chce :)
          piaf.e napisała:

> frank_drebin napisał:
          >
          > > w Polsce odbeda sie wybory ;) Rokita staje sie jak Geremek, ktory jak jes
          > t na
          > > schodach to nie wiadomo, czy po nich wchodzi, czy schodzi ;)
          >
          >
          > To że albo ludzie nierozumieja tego co mówi albo błednie interpretują to jest
          > problem.
          • piaf.e Re: Nie wiem, czy wiesz ale jeszcze nie ma obowia 07.02.06, 22:43
            Nie musisz brac tego tak do siebie , gdybym kierowala to wyłącznie do ciebie
            powiedziałabym to wprost.
            A interpretacje zarowno w prasie jak i na tym forum juz rózne widziałam (na
            ogół były to działanie celowe)

Ja nie mam problemow ze zrozumieniem tego co mowi, być moze dlatego że słucham
            bez uprzedzeń.
            • frank_drebin No przepraszam, jak sie kogos cytuje piszac post 07.02.06, 22:48
              to chyba ten ktos ma prawo wziac to osobiscie ;)
              piaf.e napisała:

> Nie musisz brac tego tak do siebie , gdybym kierowala to wyłącznie do ciebie
              > powiedziałabym to wprost.
              > A interpretacje zarowno w prasie jak i na tym forum juz rózne widziałam (na
              > ogół były to działanie celowe)
              >
              >
              > Ja nie mam problemow ze zrozumieniem tego co mowi, być moze dlatego że
              słucham
              > bez uprzedzeń.
    • surykatka555 Ja tam w Rokite nie wierze poniewaz PO jest za bar 07.02.06, 23:14
      ja tam w Rokite nie wierze poniewaz PO jest za bardzo podzielona jak przegrywa to sypią sie dolne struktury tej parti a jak by wygrała PO to zapewne były by ostre tarcia w górnych strukturach tej parti przeciez gdyby PO wygrała to raczej zbijanie głownych figur tej parti trwało by nadal lub patowa sytuacja., wyrzucenie Gilowskiej było rozpoczeciem tego procesu.

Własciwie PO ma dwóch super liderów i to jest sytuacja patowa czy z 800 lat temu w królestwie mogło by być dwóch króli teraz chyba jest podobnie.

Nawet jakby PO wygrała i jakby Tusk dogadał się z Rokitą to mozna to porównac do tego co mówił Tusk o tej Polsce która jesty wozem który stanął w błocie no i jakby do tej analogi tuska tego polskiego wozu zaprząc w roli koni Tuska i Rokite to one nie ciągły by do przodu tylko na boki i wóz dalej by stał w miejscu oni sie wogóle bardzo róznią od siebie w swoich prywatnych poglądach Tusk i Rokita znaczy.
      • piaf.e Re: Ja tam w Rokite nie wierze poniewaz PO jest z 07.02.06, 23:40
        Na tym polega problem że wielu Polakow że ci bezposrednio zwiazani z partia
        rządżąco czerpią z tego bezposrednie korzysci i zrobia wszystko żeby zniszczyc
        inne partie bo taki jest program pisu (najwyrazniej)
        A innym sie wydaje że w Polsce jest super dobrze i nie trzeba nic zmieniac.
        Jedynie komuchow pozamykac (ja w te zamykania i rozliczania nigdy nie wierzyłam)
        Po co reformy najlepiej sie odciąc od złej europy, ale nie wiedza że w tej złej
        europie żyje sie ludziom o wiele lepiej niz w Polsce.

A w PO nie ma podziałow liderow jest kilku , szefem jest Tusk
        Między Rokita a Tuskiem nie ma zadnych podziałow.
        Nie ma na tym swiecie ludzi o identycznych poglądach.
        Moje poglady tez nie zawsze sa zgodne z pogladami liderow platformy, ktorych
        cenie i szanuję.A ta partia jest mi najblizsza.A więc w nastepnych wyborach
        zagłosuje z nadzieją ze platforma wygra.
    • mysz_polna5 Re: Wybory trzeba wygrac! 07.02.06, 23:22
      No pewnie. Kazdy tego chcial, ale nie kazdy wygral!
      Ludzie lubia WYGRANYCH, a nie przegranych ~ panie niedoszly premierze z
      Krakowa. Hehehehehe!

Kim pan jest, panie jasiu ~ marysia R., ze tak pana ciagle lasnsuja? Gwiazda
      medialna, czy polityk? To ma byc polityka, ktora pan uprawia? Nie nadaje sie
      pan ani na jedno ani na drugie! Bo ilez czasu mozna sluchac tylko narzekan,
      jekow, stekan i innych duperali! He?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka