rekontra 13.04.06, 13:03 żali się, że prezydent nie chce jej udzielić wywiadu. Wcale się nie dziwie prezydentowi. Niech zrobi wywiad z prezydentowa Kwaśniewska, albo z latoroślą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.ali.ala Re: bidula Olejnik Monika 13.04.06, 13:07 Przed chwilą na konferencji - debacie o mediach, jedna z uczestniczek, nazwała p. Monikę prokuratorem. :)) To był głos, że dziennikarz nie powinien wydawać wyroków, tylko być, starać się być, obiektwyny. Pani nie była z Polski, nawet po polsku nie mówiła za dobrze, to może nie jest Rydzykowcem ani Pisowcem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: bidula Olejnik Monika 13.04.06, 13:10 ala.ali.ala napisała: > Przed chwilą na konferencji - debacie o mediach, jedna z uczestniczek, nazwała > p. Monikę prokuratorem. :)) dopiero wieczorem wysłucham konferencji :) a spostrzeżenie o Olejnik jak najbardziej słuszne, nieustannie wychodzi z roli. jakas niedowartościowana czy co? Już nawet wyborcza nie korzysta z jej usłyg "felietonistki" komentatorki". Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: bidula Olejnik Monika 13.04.06, 13:11 rekontra napisał: a spostrzeżenie o Olejnik jak najbardziej słuszne, nieustannie wychodzi z > roli. jakas niedowartościowana czy co? Już nawet wyborcza nie korzysta z jej > usłyg "felietonistki" komentatorki". nie podawaj nie sprawdzonych informacji korzysta raz na dwa tygodnie mniej wiecej + wywiady z A. Kublik do spolki.... Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra naucz się czytać 13.04.06, 13:19 scoutek napisała: > rekontra napisał: > a spostrzeżenie o Olejnik jak najbardziej słuszne, nieustannie wychodzi z > > roli. jakas niedowartościowana czy co? Już nawet wyborcza nie korzysta z > jej > > usłyg "felietonistki" komentatorki". > > nie podawaj nie sprawdzonych informacji > korzysta > raz na dwa tygodnie mniej wiecej + wywiady z A. Kublik do spolki.... musisz przyjąć do wiadomości, że są osoby które precyzyjnie władają słowem. napisałem - nie korzysta z usług felietonistki - komentatorki. (odróżniasz przeprowadzenie wywiadu od napisania felieton? ) tutaj masz Olejnik: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37579000&a=37579000 i od dwóch miesięcy nie pisze komentarzy dziecinko, to był niewyopał, Michnik mnie oposłuchał i zrezygnował z jej usług :)) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: naucz się czytać 13.04.06, 13:27 GW z poniedzialku 10.04, str.22, w dziale opinie, komentarzy udzielili: J. Zakowski, T. Lis, A. Morozowski, K. Kolenda-Zaleska i wreszcie Monika Olejnik pt."Byc jak Andrzej Lepper" no dziecinko Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: naucz się czytać 13.04.06, 13:36 scoutek napisała: > GW z poniedzialku 10.04, str.22, w dziale opinie, komentarzy udzielili: J. > Zakowski, T. Lis, A. Morozowski, K. Kolenda-Zaleska i wreszcie Monika Olejnik > pt."Byc jak Andrzej Lepper" > no > dziecinko no jeżeli tak :)))) to przyznaję się do błędu, sprawdqałem wyszukiwarką kilka dni temu i zauważyłem dwumiesięczną odstawke :)) nie mniej, napisałem o felietonach, a te pisze żałosnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: naucz się czytać 13.04.06, 13:40 rekontra napisał: dlatego napisalam, zebys nie podawal nie sprawdzonych informacji ale jak zwykle byles przemadrzaly Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra :-) 13.04.06, 13:42 scoutek napisała: > dlatego napisalam, zebys nie podawal nie sprawdzonych informacji > ale jak zwykle byles przemadrzaly krytyke biorę sobie do serca, ale .... tutaj wszyscy chcą mieć rację, czyż nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
rootboy A to co????!!!! 13.04.06, 13:31 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,71981,3271320.html Komentarz z 9 kwietnia.... caliem swiezy ;) chyba pora odszczekac, he? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A to co????!!!! 13.04.06, 13:33 wlasnie o ten komentarz mi chodzilo podalam namiary na papierowe wydanie GW w razie gdyby rekontrze sie rece trzesly.... Odpowiedz Link Zgłoś
rootboy Coz.... ale nie sadze zeby to zmienilo 13.04.06, 13:36 osad rekontry co do gw i olejnik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra masz rację, ale takie tekściki to większość forum 13.04.06, 13:39 rootboy napisał: > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,71981,3271320.html > Komentarz z 9 kwietnia.... caliem swiezy ;) > > chyba pora odszczekac, he? > dzięki za link, samemu by mi się nie chciało szukać ps. tak celne komentarze to większośc forumowiczów pisze na kolanie w kilkanaście minut :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rootboy Ale ty nie nazlezysz to tej wiekszosci 13.04.06, 13:43 i w tym caly wic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Ale ty nie nazlezysz to tej wiekszosci 13.04.06, 13:45 rootboy napisał: > i w tym caly wic ;) cieszę się, że przyznałeś m iracje - na kolanie i większość :) a czy ja naleze do tej większości ?? ja przeważnie chadzam pod prąd :) nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: bidula Olejnik Monika 13.04.06, 13:11 rekontra napisał: > > żali się, że prezydent nie chce jej udzielić wywiadu. > > Wcale się nie dziwie prezydentowi. Niech zrobi wywiad z prezydentowa > Kwaśniewska, albo z latoroślą. Pragnę wszystkim przypomnieć, że Monika o mało nie wykończyła Kwaśniewskiego doprowadzając go do publicznego kłamstwa o dyplomie. Facet miał powody do odegrania się, a jednak zrezygnował, zrozumiał, że wojna z mediami to koniec jego prezydentury. Nawet Lepper to rozumie. Tylko Kaczyńscy uważają, że tę wojnę wygrają. Strachem i szantażem. To ja się pytam, czemu nikt się ich nie boi? Bo to przegrańcy są. Jeszcze nie zaczęli, a już się spuścili (do pisuaru). Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: bidula Olejnik Monika 13.04.06, 13:18 haen1950 napisał: > Pragnę wszystkim przypomnieć, że Monika o mało nie wykończyła Kwaśniewskiego > doprowadzając go do publicznego kłamstwa o dyplomie. Facet miał powody do > odegrania się, a jednak zrezygnował, zrozumiał, że wojna z mediami to koniec > jego prezydentury. A "ubecka emanacja SB" to czyje? Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: bidula Olejnik Monika 13.04.06, 13:18 To co napisałeś jest właśnie typowym przykładem próby niszczenia, co zresztą też wypominano na tej konferencji. Na szczęście w całej tej historii społeczeństwo nie straciło głowy i zbyt przerysowane tezy obudziły w nich kontrę. Bo to jest naturalna reakcja na nachalstwo. PiS - przegrańcy, mhm, ciekawa teoria. A na jakiej podstawie tak sądzisz?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Czemu nikt się ich nie boi? 13.04.06, 14:02 haen1950 napisał: > Bo to przegrańcy są. Jeszcze nie zaczęli, a już się spuścili (do pisuaru). ---> Widzisz. Zachowujesz się dokładnie jak Monika Olejnik. Coś sobie wymyślisz. Następnie uznajesz to za niepodważalny fakt a potem się na to powołujesz. No i powtarzanie setki razy : Bo to przegrańcy są, Bo to przegrańcy są, Bo to przegrańcy są, Bo to przegrańcy są ... - gdzie jakieś merytoryczne argumenty? A większość boi się i to bardzo. Nie byłoby takich awantur za każde pojedyncze zdanie, które wygłosił Kaczyński : "Nie ma wolnych mediów, Lumpenliberałowie, Łże-elity, Stolik ...". Nazywanie spraw po imieniu niektórym bardzo nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czemu nikt się ich nie boi? 13.04.06, 14:09 > A większość boi się i to bardzo. Nie byłoby takich awantur za każde pojedyncze > zdanie, które wygłosił Kaczyński : "Nie ma wolnych mediów, Lumpenliberałowie, > Łże-elity, Stolik ...". > Nazywanie spraw po imieniu niektórym bardzo nie pasuje. Mylisz się. Być może ktoś - gdzieś - ich się boi, generalnie ludzi śmieszą i irytują. Owe "awantury" - to wyraz oburzenia na prostacki styl myślenia i wypowiedzi, nie wyraz strachu, jak chciałbyś. Ja wiem, że "oni" bardzo by chcieli, aby ich się bano - ale nie jest to mozliwe :) Jak mozna bać się kogoś, kto tupie nóżką i wygraża paluszkiem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Czemu nikt się ich nie boi? 13.04.06, 17:20 nawet przez minute nie sadz,ze ktos w twoje slowa uwierzy Atak rozpoczal sie juz od pierwszego dnia, nie bylo takiego posuniecia rzadu, zeby nie zostalo zmieszane z blotem i wysmiane. Od samego poczatku, od staran Marcinkiewicza o wiekszy budzet w Brukseli. Wejdz w archiwum GW, jak pamiec tracisz, co wtedy pisala. Ze nie mamy szans, za Marcinkiewicz sie osmiesza, ze nalezy siedziec cicho, ze wszystkie kraje sa przeciwne nam. A gdy wrocil z jakims tam sukcesem, wsmiano jego dziecinne yes,yes,yes. Bo juz nie bylo czego , oprocz rozpietego guzila Kaczora, brudnych butow, reklamowki itd, itd, nie chce mi sie dalej, bo na wymioty sie zbiera Dalej Ziobro,ktory konsekwentnie robi to ,co obiecano w kampanii wyborczej. I tu jest pies pogrzebany, tylko tobie sie zdaje,ze oni ludzi smiesza, a merdia robia na zapotrzebowanie spoleczne Mieli swoj elektorat, wygrali demokratyczne wybory, elektorat nie maleje, raczej wzrosl, tak jak wzroslo poparcie dla rzadu-a tylko rzad sie liczy, reszta to prostackie chwyty, prostackich mediow Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Kaczyński się po prostu boi 13.04.06, 13:16 Boi się wywiadu z Moniką Olejnik bo wie jak żałośnie by wypadł. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kaczyński się po prostu boi 13.04.06, 13:18 dokladnie wie, ze mu nie odpusci tak jak to zrobila Gawryluk wczoraj kilkakroc Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: Kaczyński się po prostu boi 13.04.06, 13:20 Naprawdę uważacie Olejnik za takie wyżyny dziennikarstwa? Bo intelektu to chyba nie? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra warsztat dziennikarski 13.04.06, 13:23 ala.ali.ala napisała: > Naprawdę uważacie Olejnik za takie wyżyny dziennikarstwa? Bo intelektu to chyba > nie? > :))) serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,71981,3184690.html tutaj i dwie tubki silikonu nie pomogą :) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Kaczyński się po prostu boi 13.04.06, 13:23 scoutek napisała: > dokladnie > wie, ze mu nie odpusci tak jak to zrobila Gawryluk wczoraj kilkakroc wystarczy posłuchać Olejnik przy śniadaniu, prostactwo dziennikarskie Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Kaczyński się po prostu boi 13.04.06, 13:30 Trzeci raz się wpisuję do opinii i trzy razy musialam sie logowac. Cos nawala w firmie? Jesli chodzi o red.Olejnik: politycy powinni płacic telewizji za zaproszenie ich do jej programu. Red. Olejnik nawet w ogniu krytyki ich nobilituje! A prezydent Kaczyński po prostu zrejterował, wygodniej mu z red.Gawryluk. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra wywiad z prezydentem Polski 13.04.06, 13:40 joannabarska napisała: > A prezydent Kaczyński po prostu zrejterował, wygodniej mu z > red.Gawryluk. ja myslę, że czy dzienikarz się zgadza czy nie zgadza z prezydentem, jak bardzo ma krytyczny osąd, to musi pewien poziom trzymać. Olejnik zbyt łatwo wychodzi z siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Kaczyński się po prostu boi 13.04.06, 16:12 Jeżeli Pani redaktor MO oficjalnie stwierdziła, że z pewnymi politykami rozmawiać nie chce, to nie powinna mieć pretensji, że pewni politycy nie chcą z nią rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
aquinus Re: Kaczyński się po prostu boi 13.04.06, 13:44 idiotyzmy-kacze napisał: > Boi się wywiadu z Moniką Olejnik bo wie jak żałośnie by wypadł. > To raczej Olejnik (wyjątkowa niezguła) chce zabłysnąć na tle L.K. (co znowu nie jest takie trudne). Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Nie jest jednak taki głupi jak inni, którzy ... 13.04.06, 14:08 idiotyzmy-kacze napisał: > Boi się wywiadu z Moniką Olejnik bo wie jak żałośnie by wypadł. ... myśleli, że jakoś to będzie, a kończyło sie kompromitacją. Kaczor przynajmniej rozumie, że taka rozmowa z Panią Moniką na oczach milionów ludzi byłaby końcem jego kariery Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 temat wlasnie wyplynal w debacie ze Skowronskim 13.04.06, 13:27 nie tylko ty sie nie dziwisz, paru dyskutantow rowniez nie bylo zdziwionych Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: a co to obowiązek jest? 13.04.06, 13:41 Chodzić do Olejnik? To ona już do śmierci będzie miała monopol? Chyba są jeszcze inni ludzie w telewizji, czy nie? Ale oczywiście POPRAWNIE należy chodzić do pani redaktor. A może właśnie NIE? Może wolność mediów polega na tym, że rozmówca sam decyduje z kim chce rozmawiać, a nie jest przymuszany. Ta wolność to powinna działać w obie strony, bo jak nie działa, to przestaje być wolnością. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra zbita papa 13.04.06, 13:44 ala.ali.ala napisała: > Może wolność mediów polega na tym, że rozmówca sam decyduje z kim chce > rozmawiać, a nie jest przymuszany. szczególnie prezydent któremu czas pozwala na udzielenie kilku wywiadów miesięcznie ps. tą ekipę która robiła ujęcia to bym wywalił na zbitą pape :) Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 13:38 zadalaby mu kilka pytan, nieco innych niz te obiektywne z radia maryja i wtedy by sie bidula zasapal... poza tym nie ma gwarancji, ze nie kazaliby mu wstac wtedy nie pomoglaby gazetka w butach... cienizna... Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 13:43 Coś Ci się pomerdało chyba:) Właśnie poprawnych, bo ona takie tylko zadaje. A Kaczyński rozmawia z różnymi dziennikarzami i nawet jako nie-słuchaczka RM udało mi się go parę razy posłuchać. Czy ta Olejnik to jakiś Wasz bóg? Bo dla mnie to ona jest przereklamowana a jej styl oceniam jako bazarowy. Zaczepność i agresja to nie jedyny sposób na dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 poprawnych w jakim rozumieniu ? RM ? nie sadze... 13.04.06, 13:52 grubacha magistra potrafila niezle wyprowadzic z rownowagi, kiedys przeciez na nia wrzeszczal pytany dlaczego nie chce stanac przed komisja... :) a kaczor-basza akceptuje wylacznie pytania z cyklu: - jak wasza wysokosc wpadl na genialny pomysl uhonorowania bohaterow z iraku orderem ? albo - jak najjasniejszy pan zdobyl uznanie mln ukraincow obiecujac im pewne wsparcie w EU ? ... krytyka zabroniona :) bo ja nie to bure suki ... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:04 Olejnik nie jest bogiem,ale jedna z najzdolniejszych tego typu dziennikarek. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:11 joannabarska napisała: > Olejnik nie jest bogiem,ale jedna z najzdolniejszych tego typu dziennikarek. =========================== Nie ponieśliśmy chyba wielkiej straty z powodu braku tego wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:14 alistair-p napisał: > > Nie ponieśliśmy chyba wielkiej straty z powodu braku tego wywiadu. chwilowo sie wam udalo... im dluzej LK sie nie zgodzi na wywiad tym dluzej mozecie sie ludzic mysla, ze kserokopia jest bystry... Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:16 Aaaa, to o to chodzi. Olejnik probierzem inteligencji. Dobre. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:15 Sądzisz, że prezydent nie miałby nic interesującego do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:17 Sądzisz, że tylko u Olejnik można powiedzieć interesujące rzeczy? Ale żeście się dali zniewolić tej przekupce. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:21 1. Imputowanie komuś własnych mysli jest bardzo nieładnym zwyczajem. Odniosłam sie do zdania: "Nie ponieśliśmy chyba wielkiej straty z powodu braku tego wywiadu". Mozna z niego wyciągnąć wniosek taki, jak wyciągnęłam, jest to uprawnione. 2. > Sądzisz, że tylko u Olejnik można powiedzieć interesujące rzeczy? Nie, nie sądzę. 3. > Ale żeście się dali zniewolić tej przekupce. :)) ??? To do komentowania się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:19 po_godzinach napisała: > Sądzisz, że prezydent nie miałby nic interesującego do powiedzenia? moze by i mial ale i tak z tego mamrotania nikt nic nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:22 ja nie mam problemów ze zrozumieniem. Może idź do laryngologa? Czasem takie objawy to początek głuchoty. Nie wolno tego lekceważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 hehe klasyczny moher wylazi :) 14.04.06, 00:13 czyli skoro ty rozumiesz to mamrotanie i sapanie /telepata jakas moze po kursie u ojca krola/ to kazdy kto nie rozumie powinien sie leczyc.... a jak sie nie bedzie chcial leczyc to doprowadzimy... to juz bylo... przez 40 lat zdarta plyta.... chociaz do IV RP niezwykle podobna.... Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 15:41 a czy do tej pory cos interesujacego powiedzial... ? Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:11 No właśnie. Wielu dziennikarek, nie jedyna. A czy zdolna, to ja nie wiem, choć wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: po prostu sie kaczor-basza wystraszyl... 13.04.06, 14:25 Joasiu tym stwierdzeniem - „jedna z najzdolniejszych” to mnie rozśmieszyłaś do łez Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Boze skarz Olejnik. 13.04.06, 14:48 Rozumie ze wychowaliscie sie na swietnych wzorach PRLowskiego dziennikarstawa.I tcy zurnalisci wam sie maza,jak Baranski z "Trybuny Ludu".Czyli pytania na pismie,miesiac przed wywiadem.Zostana przejrzane i opracowane przez prezia,cenzure i jego sztab.Sztab zadecyduje na ktore pytania Kaczynski odpowie a ktore nalezy skreslic i zapomniec.Odpowiedzi oczywiscie beda odczytane z kartki,jednak w sposob dyskretny. Pytania ostre,niespodziewane i nieuzgodnione bedzie mozna zadawac jedynie platformersom. Proponuje zatrudnic dziennikarzy ktorzy zostali sprawdzeni w ogniu walki z przeciwnikiem politycznym w tv stanu wojennego.Najlepiej tych ktorzy wystepowali przed kamerami w mundurach.Kadry dziennikarskie mozna jeszcze uzupelnic ludzmi z tv Lukaszenki i radia maryja.Ojciec krolik-potakiwacz mialby wylacznosc na wywiady z preziem Kaczynskim. I niech Opatrznosc ma w opiece Kaczynskich.Zarownoa prezia jak i jego brata wiecznie dziewice.I niech ich chroni(Opatrznosc) przed taka np.O.Falaci.Przeciez mogliby po uslyszeniu pytan zejsc z tego padolu,a Rekontra pozostalby w zalu nieutulony . Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Boze skarz Olejnik. 13.04.06, 14:53 Okazuje sie ze nawet przy przyjaznej dziennikarce Kaczucha wypadl zalosnie.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=40220723 Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: Boze skarz Olejnik. 13.04.06, 14:54 Nie bądź śmieszny. Dobre dziennikarstwo to nie tylko Olejnik. Jeśli już się upierasz, żeby ją za taką uznać. A jeśli chodzi o PRL, to panią redaktor pamiętam od dziecka, a pół życia przeżyłam w PRL więc nie mów, że ona nagle taka niespokreniona z towarzyszami. Szlify zdobywała w PRL - u właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Boze skarz Olejnik. 13.04.06, 15:27 Rowniez Kaczynscy,Gosiewski Lepper i rowniez Ty,zdobywaliscie szlify w prl.Jak widac prlowska nauka tkwi w was gleboko.Czym skorupka za mlodu nasiaknie,tym na starosc traci. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: Boze skarz Olejnik. 13.04.06, 15:31 Ja nie zdobywałam szlifów dziennikarskich w PRL - u, bo nie jestem dziennikarzem. Więc rozumiesz, że nie jest to prawdą? Zaraz, a kto przywołał Barańskiego i PRL? Chyba Ty, czy coś mi się przywidziało? No to odpowiadam Ci, że Olejnik będąca w wieku Barańskiego również zaczynała w PRL. Napisałam nieprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Boze skarz Olejnik. 13.04.06, 16:05 Czy napisalem ze zaczynales w prl jako dziennikarz?Pokretna jest ludzka logika.Przynajmniej niektorych osobnikow.Wiec powtorze.W prl zaczynali kariere Kaczynscy,Lepper,Gosiewski,Olszewski itd.Czy to dyskredytuje tych ludzi w twoich oczach?Jaka logika sie kierujesz kiedy probujesz zdyskredytowac Olejnik poniewaz rozpoczynala kariere w prl,a nie przeszkadzaja ci poczatki kariery w prl tych "jedynie slusznych"? Czy twoja logika nie wywodzi sie w prostej lini z prl,ktorego propaganda lobowala np Jasienice wtedy kiedy pisal po lini parti a nastepnie zakazywala publikacji jego ksiazek i nazywala go bandziorem od Lupaszki kiedy zaczy byc nieprawomyslny? Lub Urbana ktorego nie wolno bylo publikowac wtedy kiedy zaangazowal sie w Pazdziernikowa odwilz a pozniej zaszczycac go honorami kiedy stal sie tuba prl. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 16:54 ala.ali.ala napisała: > Coś Ci się pomerdało chyba:) > Właśnie poprawnych, bo ona takie tylko zadaje. Właśnie nie, bo od jakiegoś czasu wyraźnie się zradykalizowała - chyba jej się w głowie przewróciło i rzeczywiście zamiast rozmawiać, zadawać pytania to ona przesłuchuje swoich gości (tych, co jej nie pasują), prerywa im w pół zdania a nawet zdarza jej się z nich wyśmiewać. Tylko, że większość polityków jej na to pozwala! Zachowują się potulnie, uszy po sobie, jak dzieci. Ale bywają tacy, którzy jej dają odpór np. Dorn czy Rokita. Rokity to ona się wprost boi:) Słyszałam jak raz wprost ją zapytał czemu jest taka niegrzeczna (tego konkretnego dnia) i od tego momenut mało co się odzywała:) A Lech Kaczyński nie powinien się obrażać tylko nie pozwolić jej na durne zagrania. Zawsze może grzecznie poprosić, żeby go nie przełuchiwała tylko pytała albo może zapytać o co jest oskarżony:) > A Kaczyński rozmawia z różnymi dziennikarzami i nawet jako nie-słuchaczka RM > udało mi się go parę razy posłuchać. > Czy ta Olejnik to jakiś Wasz bóg? Kwaśniewski unikał jej jak ognia; wiadomo było powszechnie, że się boi wywiadu z nią ale... popracował nad sobą:) i się odważył i zaprosił do pałacu i jakoś poszło:) Ona chyba od tego czasu uważa się za polską Orianę Falacci:))))))) > Bo dla mnie to ona jest przereklamowana a jej styl oceniam jako bazarowy. > Zaczepność i agresja to nie jedyny sposób na dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 17:00 basia.basia napisała: > A Lech Kaczyński nie powinien się obrażać tylko nie pozwolić jej na durne > zagrania. Zawsze może grzecznie poprosić, żeby go nie przełuchiwała tylko pytał a albo może zapytać o co jest oskarżony:) ale dlaczego? kimże jest Olejnik, że Kaczynski "ma" jej udzielić wywiadu. Obraża jego brata, jest nieobiektywna, po prsostu bywa chamska - chociazby wystarczy posłuchać śniadania w zetce, dlaczegóż należy zgadzać się na wywiad? może jakieś standardy zachowań obowiązuja wobec marszałka sejmu, premiera, prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 17:05 Wyrażając zgodę na wywiad i dając Olejnik odpór nie tylko zachowałby się jak mężczyzna, ale i jak polityk - a tak - sam widzisz, daje powody, aby być podejrzewany o tchórzostwo. Nie powinien tych powodów dawać. Poza tym Lech Kaczyński osobą prywatną jest tylko po godzinach, w pozostałym czasie sprawuje urząd i wywiadu udziela jako "urząd", nie jako "Leszek". PS. Mozna wiedzieć, jaki podał powód odmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 17:09 po_godzinach napisała: > Wyrażając zgodę na wywiad i dając Olejnik odpór nie tylko zachowałby się jak > mężczyzna, ale i jak polityk - a tak - sam widzisz, daje powody, aby być > podejrzewany o tchórzostwo. Nie powinien tych powodów dawać. nie uważasz, że czas prezydenta jest cenny? sądzisz, że ja też każdmu odpowiadam na zaczepki :) > Poza tym Lech Kaczyński osobą prywatną jest tylko po godzinach, w pozostałym > czasie sprawuje urząd i wywiadu udziela jako "urząd", nie jako "Leszek". wywiadu może udzielić telewizji publicznej, może uzgodnić termin, ale ma pełne prawo nie zgodzić się na osobe pytającą. Przecież telewizja może przygotować pytania. > > PS. Mozna wiedzieć, jaki podał powód odmowy? nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 17:14 > nie uważasz, że czas prezydenta jest cenny? Jest cenny - ale sądząc z www.prezydent.pl/x.node?id=82 nie o brak czasu tu chodzi ... > > sądzisz, że ja też każdmu odpowiadam na zaczepki :) Mam nadzieję, że nie :) > wywiadu może udzielić telewizji publicznej, może uzgodnić termin, ale ma pełne > prawo nie zgodzić się na osobe pytającą. > Mam mieszane uczucia. Z jednej strony masz rację, z drugiej ja mam wątpliwość: chyba wolałabym, aby prezydent państwa na wywiad zgodził się, a następnie od Olejnik okazał się lepszy. Przecież telewizja może przygotować > pytania. Jesteś zwolennikiem ustawianych wywiadów? A fe, rekontro :) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 17:19 po_godzinach napisała: > Jesteś zwolennikiem ustawianych wywiadów? A fe, rekontro :) zdaje się, że ktoś powyżej próbował swych sił w układaniu listy niewygodnych pytan. Sądze, ze im pytania byłyby trudniejsze, tym lepiej by wypadał. W debatach wypadał bardzo dobrze. niestety nie ma daru 'wymowy", płynnej, potoczustej, ale ma inne zalety. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: A jeżeli ja, piszący w Głosie Pcimia, 13.04.06, 17:09 poproszę o wywiad, Prezydent-polityk też ma go udzielić? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: A jeżeli ja, piszący w Głosie Pcimia, 13.04.06, 17:15 Prezydent Pcimia - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 17:19 Cały ten interes z Kaczorami jest jakiś podszyty strachem i obawami przed światem zewnetrznym. Te fobie Jarka o inwigilacjach, których nie można ujawnic, zamachach na jego życie, obstawa BOR jak dla koronnych świadków. Można śmiało zaryzykować tezę, że strach jest wpisany w ich osobowość i wiele ich irracjonalnych poczynań się z tego strachu bierze. Po prostu żyją w swoim wyimaginowanym swiecie broniąc się przed światem zewnętrznym. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 17:23 po_godzinach napisała: > Wyrażając zgodę na wywiad i dając Olejnik odpór nie tylko zachowałby się jak > mężczyzna, ale i jak polityk - a tak - sam widzisz, daje powody, aby być > podejrzewany o tchórzostwo. Nie powinien tych powodów dawać. Muszę się tu w zupełności zgodzić. Tym bardziej, że podczas wywiadu z Gawryluk Lech zrobił coś idiotycznego - udowodnił, że nie poszedł na doroczne spotkanie z TK, bo mu się nie spodobał wyrok w sprawie mediów a zwłaszcza uzasadnienie Safjana czyli zamiast sprawę załagodzić - zaognił. Preydent nie może się obrażać na państwowe urzędy, dziennikarzy itd. I nawet gdy o wywiad poprosi dziennikarz z Dolnego Pcimia to powinien go potraktować z całą powagą, bo ten dziennikarz reprezentuje społeczność lokalną a Olejnik reprezentuje (czy tego chcemy czy nie) nas wszystkich - zadaje pytania w imieniu nas wszystkich, a że my nie tak zachowywalibyśmy jak ona to całkiem inna sprawa i to sprawa jej szefów w tv. > > Poza tym Lech Kaczyński osobą prywatną jest tylko po godzinach, w pozostałym > czasie sprawuje urząd i wywiadu udziela jako "urząd", nie jako "Leszek". > > PS. Mozna wiedzieć, jaki podał powód odmowy? Jacek Żakowski powiedział dzisiaj w czasie tej debaty w Fundacji Batorego, że prezydent upoważnił go, by powiedział Olejnik, że żadnego wywiadu jej nie udzieli - nic nie tłumaczył i nikt nie zapytał o to. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 17:29 Może wypełnia w ten sposób pośrednio życzenie Leppera, który z kolei chciałby, ale do Moniki nie zostanie zaproszony. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek zara zara 13.04.06, 17:53 prezydent jak i premier jak i marszal jeden z drugim pracuja za nasze pieniadze i my mamy prawo wiedziec, co taki jeden z drugim wyczyniaja na tych swoich cieplych posadkach... i dlatego kazdy dziennikarz ma obowiazek wyciagac od nich KAZDA informacje, bo tez pracuje za nasze (w takiej panstwowej tvp na ten przyklad)... dlatego, jesli prezydent nie chce rozmawiac z jakas dziennikarka, to tak naprawde sam sobie robi krzywde... pamietacie jak Kwach zwiewal po drabinie przez okno przed dziennikarzami? albo Pawlak zwocil sie "sio!" do ekip telewizyjnych? wiecej szkody niz pozytku sobie narobili.... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Olejnik jest fatalna:( 13.04.06, 21:01 Miło, ze się zgadzamy i dzięki za informację :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: Przywołam twierdzenie któregoś dziennikarza 13.04.06, 15:47 z dzisiejszej konferencji; "Dziennikarze i politycy żyją w symbiozie, dziennikarze istnieją dzięki poltykom a politycy w mediach dzięki dziennikarzom." I taki sposób rozumowania prezentuje M. Olejnik. Moim zdaniem jest to rozumowanie błędne. Jeżeli już przyjąć porównania biologiczne, to uznałbym dziennikarzy jako Jemiołę. Roslinę pólpasożytniczą, żywiącą się sokami drzew. Bo nietrudno wyobrazić sobie polityków beż dziennikarzy, natomiast trudno dziennikarzy tzw. politycznych beż polityków. Dlatego Prezydent może i powinien odmówić udziału w wywiadach dziennikarki kóra jest nierzetelną i tendencyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Przywołam twierdzenie któregoś dziennikarza 13.04.06, 16:09 Wyobraz sobie politykow bez dziennikarzy.Takiego czegos to nawet w KRLd nie wymyslili. Odpowiedz Link Zgłoś