tsheshek 03.06.06, 07:15 problem w tym ze lekarzy nie tak latwo zastapic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yanuss Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 08:14 Nigdy nie spotkalem biednego lekarza a pielegniarki tez czesto zapominaja co maja za darmo, chocby wyzywienie. Spotkalem jednak wielu malo zarabiajacych nauczycieli. To bardzo dobrze, ze przypomina sie strajkujacym o prawnych aspektach takich protestow. Mam tylko nadzieje, ze bedzie podobnie stanowczo gdy gornicy zechca znowu terroryzowac rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew A ja znam biednych lekarzy... Ale znam PRL-bis! 03.06.06, 10:11 A ja znam biednych lekarzy, tylko nie obnoszą się z tym. Bo w Polsce biedny, to znaczy pijak z patologiczną rodziną, mieszkający w jakimś brudnym lokalu socjalnym, bijący żonę, bez pracy itd... Jakoś żadnemu idiocie, który mówi że nie widział biednego lekarza, nie przyjdzie do głowy, że nie biedni lekarze obnoszą się oni ze swoimi problemami na zewnątrz! Lekarze mają rację w tym sporze, a L. Dorn zachowuje się jakby wyrwano go wprost z posiedzenia PZPR i wsadzono do ministarstwa - czysta komusza mentalność. Wraca PRL-bis! Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 A następnie PiS wprowadzi stan wojenny i koło 03.06.06, 10:20 historii się zamknie. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek524 Czy tylko lekarze mają prawo? 03.06.06, 10:42 Czy tylko lekarze mają godnie żyć w tym kraju? Ja też chcę godnie żyć w tym kraju. Ja też chcę mieć takie możliwości dorobienia do pensji jak oni. Dlaczego ja nie strajkuję? Jestem chyba po...ny. Odpowiedz Link Zgłoś
emesz.kielce Re: Czy tylko lekarze mają prawo? 03.06.06, 10:50 A kto Ci broni strajkowac?? Nie wymagaj by lekarze walczyli tez o Ciebie. Kazdy walczy o swoje. Gornicy dla lekarzy tez nie strajkowali. Wiec czemu niby lekarze maja dochodzic praw innych? Nikt nie mowi ze lekarze chca sie wywyzszyc nad innych - chca zarabiac godnie. Inni tez powinni - ale trzeba wziac sprawy w swoje rece a nie najezdzac na lekarzy ze walcza o swoje a samemu nic nie robic. Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Wykształcili sie za nasze pieniądze. 350.000 !! 03.06.06, 11:11 Z panstwowych pieniedzy! a teraz terroryzują i szantazują. PAsowałby wprowadzic ekonomie budzetową w plan zajec akademii medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
emesz.kielce Re: Wykształcili sie za nasze pieniądze. 350.000 03.06.06, 11:14 Za Wasze pieniadze? Ale tez za pieniadze Ich rodzicow!!! A ty za czyje sie wyksztalciles jesli juz sie wyksztalciles? Pewnie za moje! Wiec przestan gadac glupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: Wykształcili sie za nasze pieniądze. 350.000 03.06.06, 11:38 Pieniędzy twoich rodziców nie starczyłoby na twoje wykształcenie (szczególnie jeśli byli lekarzami - przecież oni słabo zarabiali, więc i podatki płacili małe). A ta reszta, która za twoje wykształcenie zapłaciła teraz odsyłana jest z kwitkiem. Byłem trzy razy w CZMP w Łodzi i widziałem tych naszych podatników. Wbraw temu, co pokazują media, nie widziałem (i nie słyszałem, a nasłuchałem się bardzo) by znalazł się jeden (dosłownie), który by rozumiał wasze postulaty. Wręcz przeciwnie. Wiązanki, jakie usłyszałem nie nadają się do powtórzenia. więc gdzie prawda w ralacjach o waszym strajku? Odpowiedz Link Zgłoś
andre9999 Re: Wykształcili sie za nasze pieniądze. 350.000 03.06.06, 12:45 Ja to samo mogę powiedzieć, w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Bledne kolo finansowania budzetowki 03.06.06, 13:40 Budzetowka otrzymuje malo bo panstwa nie stac na wiecej. Panstwa nie stac na wiecej bo malo wplywa do jego kasy z budzetowki. bledne kolo. coz, propaganda blednego kola pis doszedl do wladzy. Teraz maja "nagrode". Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Blad-za malo wplywa do budzetu od wszystkich 03.06.06, 14:15 poniewaz wloscianstwo nie placi, oraz budzet pokrywa straty, ktorych pokrywac nie powinien. Huty, kopalnie powinny sie samofinansowac lub plajtowac (byc zamykane). 100 tysiecy gornikow w Polsce kosztuje krocie, utrzymanie kopaln tez. Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 wszystkim obecn system odpowiada (z wyj. lekarzom) 03.06.06, 14:31 PRZECIEŻ SPOŁECZENSTWU TEN SYSTEM ODPOWIADA 1)Ludzie płacą 50% kosztów (składka) - tylko ceny materiałów, robocizne mają gratis 2)mogą se jeszcze pokrzyczeć na doktorów, ze płacą składki wiec wszystko im sie należy i to za darmo 3)mogą żądac wykonania WSZYSTKICH badan jakie są - doktór nawet jak zacznie tłumaczyc, ze wykonanie ich nie ma sensu, to i tak efektu nie będzie, bo ludzie w tym kraju są najbardziej roszczeniowi, wiec dla swiętego spokoju doktór skierowania na te niepotrzebne badania daje (efekt - 30% niepotrzebnych procedur) 4)pacjent moze o kazdej porze zawołac pogotowie do zaparcia albo do pypcia na dupie i za to nie płaci (efekt - 30% niepotrzebnych wezwań) 5)pacjent moze z każdą pierdułą zwalić się doktorowi do gabinetu - efekt - 30% niepotrzebnych wizyt 6)pacjent i tak moze se pogadac, ze jest najmundrzejszy, no bo jaką wiedzę moze miec gość w białym kitlu który zarabia mniej niż sprzątaczka? 7)sąsiadka zarabia więcej na 1h - więc na pewno lepiej zna się na zdrowiu (nie trzeba przestrzegac zalecen lekarzy - tylko tego co mówi sąsiadka) 8)pacjent ma dostęp do prawie WSZYSTKICH procedur, jakie są wykonywane na świecie (moze z wyjątkiem przeszczepu płuc i serca - to robią w Austrii, ale w Zabrzu już się uczą) Kardiologia - ponad 70 pracowni hemodynamicznych w kraju, stenty powlekane po 10 tys pln sztuka, leczenie zawałów zgodnie ze światowymi standardami, dostęp do wszystkich leków, procedur (akurat to moja działka wiec wiem) wszystko jest za darmo - SUPER 9)Pacjent ma refundowane prawie wszystkie leki. 10)Wszystko jest za darmo 11)Jak lekarze gadają ze im zle, zawsze mozna powołac się na przysięgę hipopotama (albo Hipokratesa czy jakoś tak... ona jest chyba troche o czym innym, ale nikt na to nie zwraca uwagi) 12)jak lekarze dalej podskakuja, zawsze można wysmarować jakiś artykulik w prasie albo w TV albo nazwać ich terrorystami i niech dalej zasuwają, w końcu to ich powołanie 13) jak pacjent musi czekać w kolejce przez kilka miesięcy, to może spróbować posmarować - i może sie uda (nie wszędzie - zapewniam) 14) jak posmaruje, to moze potem pojsc na policje i wsadzic doktora (jak sie procedura nie uda) - ale fajnie - co za władza!!! 15) zawsze mozna powiedziec, ze nie widziałem jeszcze biednego lekarza, no bo przeciez samochód ma a że 10 letni to nieważne, poza tym tescie kupili mu mieszkanie no to co - taki biedny nie jest 16) nie ma biednych lekarzy - skoro pracuje za 900 pln/mc to musi byc bogaty aby przeżyć - wiec niech nie podskakują 17) lekarze są fajni - zawsze można wyładować na nich wszystkie frustracje i kompleksy na forach internetowych 18) kiedyś nienawidziliśmy Widzewa, teraz lekarzy - super sprawa, mozna wyleczyc kompleksy 19) taki doktór, nawet jak go nienawidzimy to pomocy nie odmówi, no bo ma powołanie i nie może 20) doktory muszą wystawiać wszystkie zaswiadczenia, zwolnienia i recepty ZA DARMO (w kancelarii adwokackiej biorą za to kase a tu nie - no bo SIE NALEŻY PO PROSTU JEST SUPER, NO WIĘC O CO CHODZI? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika masz racje ;-{) niech sie lecza sami na wlasny 03.06.06, 14:36 koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta skont take dórnie się we Polsce bierom? s PiSuarA! 03.06.06, 15:42 ptawo i dprawiedliwość czyli jedynie słuszna słuszna linia jak za Polskioej Rzeczpolitej Ludowej. To zwykły kołek który nic nie umie tak naprawdę i wdraża wzorce opanowane za młodu w PRL-u :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
fml2006 Koledzy !!!! bierzcie ZLA lekarskie 20.06.2006 03.06.06, 16:09 BIERZCIE ZWOLNIENIA LEKARSKIE 20 Czerwca!!! Wtedy jest strajk generalny na śląsku. Powinnien być strajk w całym kraju!!!. W większości szpitali nie można z różnych przyczyn wejść w spór zbiorowy - ALE MOŻNA ZACHOROWAĆ!!! Nie ma trybu dyżurowego, nie pracujemy W OGÓLE - NO BO CHORZY JESTEŚMY I TYLE - niech nas pocałują w d... trudno - chorzy będą umierać - przykre, ale inaczej jak widzicie się nie da DOMAGAMY SIE REFORM SYSTEMU A NIE JAŁMUŻNY Front Młodych Lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
mprzybys Re: wszystkim obecn system odpowiada (z wyj. leka 03.06.06, 17:55 na wstępie powiem że nie jestem lekarzem 1.ludzie płacą jak na ich kieszenie spore składki, stąd wynikają nieporozumienia 2.przeważnie lekarze to fajni ludzie 3.prawdą jest, że zdarzają się ludzie którzy są "wiecznie" chorzy i żądają ciągle to nowych badań, że spora część działań jest zbędnych itd.., ale też czasem w takich sytuacjach wykrywane są jakieś inne przypadłości, czasem też to pacjent ma rację (ale to są bardzo żadkie przypadki), więc może jakieś rozwiązanie systemowe by tu sie sprawdziło 4.lekarze powinni być dobrze opłacani (z różnych względów) 5.wbrew pozorom wcale nie wszystko jest za darmo i leczenie dużo kosztuje 6.rozumiem, że lekarze mogą czuć się zfrustrowani, ale w ciężkich przypadkach nigdy nie powinni odmawiać pomocy (rozumiem że o tym nie było mowy) 7.zaświadczenia za darmo?a dlaczego nie jeśli wcześniej poprzedziły to płatne badania. gdyby pensje lekarzy były odpowiednio większe, myślę że wtedy nie byłoby rozmowy 8.kolejki są naprawdę bardzo uciążliwe 9.lekarzy którzy biorą w łapę omijam z daleka i nie tyklko ja pozdrawiam i życzę, żeby sprawa zakończyła się dobrym rozwiązaniem dla wszystkich (lekarzy i pacjentów) Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: wszystkim obecn system odpowiada (z wyj. leka 03.06.06, 18:17 > 1.ludzie płacą jak na ich kieszenie spore składki, stąd wynikają nieporozumieni > a ktore de facto w malym procencie docieraja do szpitali... > 2.przeważnie lekarze to fajni ludzie jakby to mialo jakiekolwiek znaczenie... > 3.prawdą jest, że zdarzają się ludzie którzy są "wiecznie" chorzy i żądają > ciągle to nowych badań, że spora część działań jest zbędnych itd.., ale też > czasem w takich sytuacjach wykrywane są jakieś inne przypadłości, czasem też to > > pacjent ma rację (ale to są bardzo żadkie przypadki), więc może jakieś > rozwiązanie systemowe by tu sie sprawdziło To na tej zasadzie wszyscy powinni byc codziennie badani-bo a noz,cos uda sie wykryc... > 4.lekarze powinni być dobrze opłacani (z różnych względów) Na poczatek starczy srednia krajowa-zadana podwyzka o 100%... > 5.wbrew pozorom wcale nie wszystko jest za darmo i leczenie dużo kosztuje ...co i tak jest ulamkiem tego,co powinno kosztowac-pacjent nota bene placi tylko za materialy/ze skladki/ i za leki/z wlasnej kieszeni/.Lekarze maja z tego naprawde bardzo niewiele,ustalmy to raz na zawsze. > 7.zaświadczenia za darmo?a dlaczego nie jeśli wcześniej poprzedziły to płatne > badania. gdyby pensje lekarzy były odpowiednio większe, myślę że wtedy nie > byłoby rozmowy Zaswiadczenia SA za darmo.Przynajmniej,w publicznych POZ... > 8.kolejki są naprawdę bardzo uciążliwe To nie z nami rozmawiac,tylko z tymi wyzej...np.czemu dopuscili do stanu,kiedy wiecej osob wyjezdza,niz konczy AM,przy deficycie lekarzy w wysokosci prawie 200 000 tysiecy osob.../ratowane przez lekarzy pracujacych na 3ch etatach/. > 9.lekarzy którzy biorą w łapę omijam z daleka i nie tyklko ja Spojrzmy prawdzie w oczy,czy ich jest az tak strasznie wielu?Poza tym,do tej pory raczej spotkalem sie z przykladami,ze pacjent chcial dac nawet,jesli doktor mowil ze nic to nie zmieni i nie wezmie...Wiec,gdzie tak naprawde lezy problem? > pozdrawiam i życzę, żeby sprawa zakończyła się dobrym rozwiązaniem dla > wszystkich (lekarzy i pacjentów) Ja rowniez,choc w to nie wierze,a coraz chetniej przegladam oferty... Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: wszystkim obecn system odpowiada (z wyj. leka 03.06.06, 18:33 ...co i tak jest ulamkiem tego,co powinno kosztowac-pacjent nota bene placi tylko za materialy/ze skladki/ i za leki/z wlasnej kieszeni/.Lekarze maja z tego naprawde bardzo niewiele,ustalmy to raz na zawsze. Na tym polega ubezpieczenie społeczne. Płacę całe życie i czasem nawet raz nie skorzystam z dobrodziejstwa słuzby zdrowia. Podobnie jest z ubezpieczeniem samochodowym itp. Prawdą jest też ze bardzo duzo pieniedzy jest marnotrawionych .Dlatego słuzba zdrowia powinna byc sprywatyzowana . NFZ nie powinien traktować pieniedzy ze składek jako swoje i skąpić żeby jemu jak najwiecej zostało bo wówczas znowu wieksze pensyjki premie i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
plasmaman Re: wszystkim obecn system odpowiada (z wyj. leka 03.06.06, 18:52 Skoro piszesz, że podobnie jest z samochodowym... Wyceń swoje zdrowie i zobacz jaką składkę powinneś zapłacić ;) a teraz zobacz jaką płacisz... Widać różnicę? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
mprzybys Re: wszystkim obecn system odpowiada (z wyj. leka 03.06.06, 19:25 nie mam nic przciwko dawaniu prezentów lekarzom "po" zabiegu czy wizycie, a nie "przed" w celu załatwienia czegokolwiek,ale tylko drobnych prezentów (kawa, czekoladki, kwiaty..). do tej pory spotkałem tylko dwóch lekarzy biorących w łapę. To jakiś mały procent, ale faktem jest że nie powinno być ich wcale. przedstawiłem tylko sytuację z punktu widzenia pacjenta, nikogo nie osądzam i nie generalizuję co do pensji to uważam, że lekarze powinni zarabiać więcej niż średnią krajową. problem leży w tym, że u nas nigdy nie starcza dla pracowników budżetówki tych na samym dole, natomiast dla rozdających tak > To na tej zasadzie wszyscy powinni byc codziennie badani-bo a noz,cos uda sie > wykryc... w żadnym wypadku, mówię o sytuacji (przykładowo) gdy pacjent przychodzi do lekarza i mówi że coś go boli, a lekarz odsyła go bo uważa że nic mu nie dolega Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bledne kolo finansowania budzetowki 03.06.06, 17:06 lahdaan napisał: > Budzetowka otrzymuje malo bo panstwa nie stac na wiecej. Panstwa nie stac na wi > ecej bo malo wplywa do jego kasy z budzetowki. bledne kolo. > > coz, propaganda blednego kola pis doszedl do wladzy. Teraz maja "nagrode". Ale to biedne państwo stać na dofinansowywanie obiektów sakralnych, uczelni katolickich i na królewskie przyjęcie głowy Watykanu.... To biedne państwo stać również na utrzymywanie nierentownych np. kopalni i płacić górnikom nienależne im pieniądzolki kiedy ci... tylko tupna nóżką.... Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Bledne kolo finansowania budzetowki 03.06.06, 18:25 lahdaan napisał: > Budzetowka otrzymuje malo bo panstwa nie stac na wiecej. Panstwa nie stac na wi > ecej bo malo wplywa do jego kasy z budzetowki. bledne kolo. > > coz, propaganda blednego kola pis doszedl do wladzy. Teraz maja "nagrode". No to może mi wyjaśnij skoro państwo takie biedne dlaczego sprzątaczka w NFZ zarabia wiecej od lekarza. Dlaczego redaktor Durczok zarabiał około 70000zł miesięcznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 W kamasze ?--chętnie pójdę 03.06.06, 15:17 pndzelek napisał: > albo na syberie w kamasze bardzo chętnie.Lekarze wojskowi mają znacznie wyższą pensję od cywilnych a wprawnienia emerytalne przysługują im po 15-tu latach pracy.Więc ja bardzo chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: W kamasze ?--chętnie pójdę 03.06.06, 16:27 Ja też, ja też chcę w kamasze! Mój kolega, pracujący na równorzędnym stanowisku, ale na uczelni wojskowej, zarabiał dwa razy więcej ode mnie - bo nie tylko miał stopień doktora, ale po kilkunastu latach był już podpułkownikiem. Nikt też od niego nie wymagał, by choć pozorował działalność naukową. A od kilku lat jest już na emeryturze (zbliża się do 50-tki). Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika zapewne juz ci powiedzieli, jak zalosny jest twoj 03.06.06, 14:12 stan umyslowy? dlaczego gornicy, ktorych wyksztalcenie tez kosztowalo, moga strajkowac oraz bezkarnie wszczynac burdy w miescie i demolowac wszystko dookola? czemu Lepper i jego tluszcza, takze otrzymala darmowe ksztalcenie zasadnicze, wysypuje cudze ziarno na tory, blokuje drogi, urzadza awantury w sejmie pozostaja bezkarni? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wykształcili sie za nasze pieniądze. 350.000 03.06.06, 17:02 emenefix napisał: > Z panstwowych pieniedzy! a teraz terroryzują i szantazują. PAsowałby wprowadzic > > ekonomie budzetową w plan zajec akademii medycznych. To już było... - w PRLu... i w PRLu strajki były nielegalne... nawet na początku nie nazywano ich strajkami..... Dorna w kamasze.. za głupotę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Wykształcili sie za nasze pieniądze. 350.000 03.06.06, 18:58 I tej szkoly, ktora Ty konczyles. Mowisz o ekonomii a nie przedstawiles najprostszego ekonomicznego dowodu na to, ze lekarze powinni pracowac za takie pensje za jakie pracuja. Widocznie praca lekarza przedstawia dla Ciebie jakas wartosc bo glosno sie jej domagasz. Skoro tak, to powinienes placic za cudza prace proporcjonalnie do tego jak ci jest ona potrzebna. Nie ma ekonomicznego powodu dla ktorego pieniadze powinno sie wydawac tylko na samochody i telefony a na zdrowie nie. O jaka ekonomie Ci chodzi? Panstwa niewolniczego i policyjnego czy wolnorynkowego? Dlaczego nie wyliczysz (skoro chcesz uczyc innych ekonomii) ile jest wart koszt ich wyksztalcenia, ile jest warta ich praca i ile tej pracy jest potrzebne by splacic ten kredyt? Pewien jestem, ze nie cale zycie. Tego wyliczyc arbitralnie sie nie da. Moze to ustalic wolny rynek pracy. A gdzie on, posrod silowych pogrozek? W innych krajach lekarze ksztalca sie za pozyczki i splacaja je po studiach. Jakos biedni nie chodza, pomimo splacania tych pozyczek. Dlaczego, nie zaproponujesz takiego systemu w Polsce, skoro juz chcesz innych nauczac ekonomii? Dlaczego ty sie nie wyksztalciles za te pieniadze za ktore wysztalcili sie oni? Widocznie sie nie nadawales albo nie chciales. Nie z kazdego mozna zrobic lekarza. Z tego wniosek, ze w ich wyksztalceniu jest takze ich wklad, ktory jest ich wlasnoscia i z ktorego powinni czerpac profit. Ten wklad to ich talent, ktorego ty prawdopodobnie nie masz i ich ciezka praca na studiach i po studiach. Nie wystarczyzplacic za czyjes wyksztacenie. Ten ktos musi jeszcze chciec poswiecic swoj czas i energie i miec odpowiednie zdolnosci. Bez tego, zadne pieniadze go nie wyskztalca. Byli tacy, ktorzy woleli porzucic szkoly i zostac milionerami niz tracic czas na uczelni. Ludzie powinni czerpac profit ze swojego talentu i swojej pracy, checi, gotowosci do ponoszenia ryzyka i wytrwalosci a nie z cudzych. Kontrybucja na rzecz spoleczenstwa powinny byc podatki a nie niewolnicza praca za darmo. Pewne jest, ze za niska place mozna kupic duzo pracy kiepskiej jakosci albo malo pracy dobrej jakosci. Nie bedzie w Polsce wysokiego poziomu uslug medycznych bez dobrych plac lekarzy. Nie wierze, ze lekarze-biedacy beda skutecznie leczyc inne, zamozniejsze, grupy zawodowe. KOmu by sie chcialo byc lekarzem? To moze tylko zaowocowac emigracja Moze ci "niebiedni" lekarze, o ktorych tu sie mowi zarabiaja swoje pieniadze gdzie indziej gdyz glupi nie sa? Moze na wyjazdach zagranicznych, moze leczac prywatnie bogatszych pacjentow? Nie ma powodu by panstwowa sluzba zdrowia przyznawala sobie zasluge w zarobieniu tych pieniedzy. Jesli chodzi o mozliwosci dorobienia, ktorych Ty nie masz, to miej pretensje do siebie, ze wybrales taki zawod. Jesli nie wybrales tylko po prostu nie potrafiles wykonywac innego, ktory takie mozliwosci dawal, to tez pretensje miej tylko do swojego braku talentu. Talentu ci nikt nie da, trzeba sie z nim urodzic. Nie masz prawa do naduzywania cudzego talentu. Kazdy ma prawo sam sprzedawac swoja prace na rynku, jak najkorzystniej dla siebie. To jest podstawowa zasada wolnej, nie niewolniczej, ekonomii, ktorej rzekomo chcesz uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Krasnoludku, weź drugi etat, zarywaj noce, 03.06.06, 11:33 my ci tego nie bronimy. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Nie wszyscy lekarze 03.06.06, 11:43 zarywają noce... Wystarczy pracować w N ZOZ :) A w państwowym - etacik dodatkowy... 1/4 czy nawet 1/8 etatu - i wtedy rzeczywiście 1 400 pensji - ale nie na cały etat, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Re: Nie wszyscy lekarze 03.06.06, 12:08 wredna_jedza napisała: > zarywają noce... > Wystarczy pracować w N ZOZ :) > A w państwowym - etacik dodatkowy... > 1/4 czy nawet 1/8 etatu - i wtedy rzeczywiście 1 400 pensji - ale nie na cały > etat, hehe > Tylko że szpital opiera się na pracy pełnoetatowców.Byłby niezły bajzel , gdyby pacjentów w szpitalu każdego dnia leczył inny lekarz.I na zdrowie by ci to, jędzo ,nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Nie wszyscy lekarze 03.06.06, 12:10 > gdyby pacjentów w szpitalu każdego dnia leczył inny lekarz.I na zdrowie by ci > to, jędzo ,nie wyszło. Dyżur na oddziale to codziennie ma kto inny, nie ma tak, że lekarz siedzi codziennie 24 h na dobe... A wystarczy sie przejść po przychodniach i popatrzeć - ile godzin są czynne poradnie specjalistyczne? 2-3 godziny dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Bzdura. 03.06.06, 12:12 Przychodnie sa czynne po 8godzin dziennie. Dyzur lekarza w szpitalu trwa 24godziny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Bzdura. 03.06.06, 12:14 > Przychodnie sa czynne po 8 godzin dziennie. Możesz mnie nie rozśmieszac? W którym szpitalu? I przez 8 godzin codziennie przyjmuje ten sam lekarz? > Dyzur lekarza w szpitalu trwa 24godziny. Codziennie? Czy co kilka dni? Bo powtarzasz wyświechtane komunały... :/ > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: Bzdura. 03.06.06, 12:16 > > Dyzur lekarza w szpitalu trwa 24godziny. > Codziennie? > Czy co kilka dni? > Bo powtarzasz wyświechtane komunały... Znam ludzi,ktorzy biora po 3dyzury pod rzad-czyli 72 godziny(!) w szpitalu,NON-STOP.Owszem,wiekszosc bierze 24 i np.2dni przerwy.TYLE,ze podczas tej przerwy codziennie i tak sa po 8 godzin na oddziale... To nie sa "wyświechtane komunały",niestety takie sa realia,moja droga... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Bzdura. 03.06.06, 12:19 Podczas pobytu mojej mamy w szpitalach mogłam sie przekonac, że "realia" wyglądają troszeczke inaczej niż piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Nie wierze:) 03.06.06, 12:24 Widocznie są szpitale i szpitale... Stąd moje - prywatne już - zdanie, że nie wszyscy lekarze mają moralne prawo do strajku... Bo zaharowani na potęge to oni wcale nie są... Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Zaharowany lekarz 03.06.06, 12:37 Akurat lekarzem nie jestem, ale mam przyjemność pracować w jednostce medycznej. Naprawdę nie chcecie, żeby przyjmował Was zaharowany lekarz. To dopiero będzie klęska. Lekarz ma pracować 8 godzin, być wypoczęty i kompetentny. Jak ktoś pędzi do poradni po dyżurze, albo po kolku godzinach w prywatnej klinice... Jeśli lekarze będą zarabiali uczciwie, wtedy będzie spokój. Na pewno sporo (jeśli nie większość) z nich poddadzą się z dodatkowymi "fuchami". A to nam wyjdzie wszystkim na zdrowie. Poza tym wie ile (przynajmniej ci lekarze z którymi pracuję) dokształcają się... Niejednojkrotnie pędząc z kliniki do laboratorium, żeby jeszcze coś zrobić, więcej, niż tylko przyjmowanie pacjentów... Odpowiedz Link Zgłoś
bomba13 Re: Zaharowany lekarz 03.06.06, 14:05 mam pytanko,coś mi się zdaje że to nasz styl bycia z pracy do pracy,bo muszę żyć na poziomie.Wreszcie nie umiem z tych pieniędzy się cieszyć.I PO CO TO NAM. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Skoro tak uwazasz... 03.06.06, 12:37 Coz,jesli uwazasz,ze "wpadanie" do domu na kilka godzin 4,max 5razy w tygodniu to norma,to chyba nie mamy sie za bardzo o co klocic... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Skoro tak uwazasz... 03.06.06, 12:39 Gdybym nie widziała, ile ci lekarze spędzają czasu w szpitalu, gdzie w przychodni mają być w określonych godzinach, a pojawiają sie od wielkiego dzwonu, to bym była skłonna ci uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: Skoro tak uwazasz... 03.06.06, 12:46 Gdybym nie pracowal,moze nawet bym Ci uwierzyl...nie bierz tego do siebie,ale niestety mam pewne rozeznanie,wiem tez,jak pracuja moi koledzy... Odpowiedz Link Zgłoś
jastokrotka no jędzo cd......... 03.06.06, 19:19 aleś mnie wkurzyła, ty nie wiesz o czym piszesz , nigdy nie pracowałś 24 godz, nie odpowiadałaś za cudze życie, spróbuj, jestem po wczorajszym 24-godzinnym dyżurze a, przed 24-godzinnym jutrzejszym. Nie macie pojęcia co to jest to "dorabianie'. DLACZEGO JUż OD XIX WIEKU LUDZIE MOGą PRACOWAć 8 GODZIN DZIENIE , a polski lekarz nie ? Nie dyżuruję tak dużo jak koledzy, ale co roku 4 miesiące spedzam na szpitalnych dyżurach. Przestańcie gadać o dorabianiu, inni też mogą np. znam nauczyciela pilnujące parkingu, uważasz, że to frajda iść z pracy do pracy, Polecam ci taki sposób życia. Dorabiaj sobie do woli, nawet na trzech etatatch, ja zadowolę się jednym z lepszą niż ta dotychczasowa, nędzna pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
anestpl Re: Nie wszyscy lekarze 03.06.06, 12:20 > A wystarczy sie przejść po przychodniach i popatrzeć - ile godzin są czynne > poradnie specjalistyczne? 2-3 godziny dziennie... Jeśli NFZ kontraktuje 5 porad specjalistycznych dziennie, to po jakiego grzyba miałyby być czynne dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika poniewaz nastepne 2 godziny lekarz spedza w innej 03.06.06, 14:18 przychodni. Inaczej pacjenci by jezdzili, za malo specjalistow. Intelektualistko inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hipokrates_xxiw Re: Nie wszyscy lekarze 03.06.06, 13:55 W temacie wynagrodzenia pracownikow publicznych zoz odsylam do rezporzadzenia MZiOS z 8 czrewca 1999 Dz. U. Nr 41 poz 543 zalacznik 2 kategorie zaszeregowania pielegniarki - XIV lekarz mlodszy asystent -XVII lekarz starszy asystent -XIX i nowy zalacznik nr 2 rozp MZiOS z 27 maja 2005 (najnowszy) o wysokosci stawek w kategoriach zaszeregowania - podaje najnizsze wartosci widelek, bo oczywiste, ze nawet pelni dobrych intencji dyrektorzy daja wlasnie najnizsze z dopuszczalnych pielegniarki - 915 PLN mlodszy asystent - 1170 PLN starszy asystent - 1375 PLN wszystkie brutto za prace w pelnym wymiarze - wyjasnim Ci znaczenie stwierdzenia "pelny wymiar" oznacza ono 1/1, 100%, pelen caly etat Mam nadzieje, ze tylko niewiedza powodowala Toba, gdy wypisywalas te brednie, wprowadzajace wiekszosc w blad. Rozsadny czlowiek powinien cos wiedziec o tym, o czym pisze. A gdy piszesz o przychodniach, mylisz pojecia, lekarze w przychodniach POZ, to nie lekarze publicznej sluzby zdrowia. To prywatne ZOZy z wysokimi kontaktami z NFZ i jakos nie slychac, by teraz strajkowali. To tak jakbys pisala, ze kierowca autobusu byl niemily, a ma to pewnie zwiazek ze strajkiem kierowcow pociagow - maszynistow. Bak wiedzy, mylenie pojec. Dla tych ktorzy zarzucaja lekarzm, ze nie wiadomo dlaczego chca miec pensje unijne - 1375 (obecnie) + 130% = 3162 PLN ( po spelnieniu obecnych żądan placowych)tj ok 790 EUR (oczywiscie brutto). Dla porownania na tzw Zachodzie lekarz zarabia od 5000 do 7000 EUR i w gore. Nikt zatem nie zada pensji unijnych. Pamietajcie, taka podwyzka powstrzymac moze przed wyjazdem, ale gdy bedzie za pozno, kiedy wiekszosc juz wyjedzie nie wysarczy, by wrocili. Wyjasnie, ze prawdziwi lekarze ze wschodu tez umieja porownac wartosci liczbowe (1400 do 5000) oraz roznice kursowe (4 do 1). Chyba, ze planowany jest import szamanow z wiosek afrykanskich. Przypomne ze zadamy nie tylko podwyzek, ale wzrostu calkowitych srodkow na opieke zdrowotna (nie sluzbe - na sluzbe zawsze jest stac tylko najbogatszych). Dla nas pelen dostep do nowoczesnej diagnostyki i leczenia to komfort pracy, dla Was pacjentow to bezpieczenstowo i zadowolenie. Kolejna ciekawostka - Polska i Wlk Brytania blokuja prace nad dyrektywa precyzujaca maksymalny czas pracy, w Polsce chodzi glownie o lekarzy. Gdyby ja wprowadzono juz dzis brakowaloby 15 tys lekarzy. Lekarze maja juz dosc, jak nazywacie "mozliwosci dorabiania" (co samo w sobie wskazuje na niewystarczajaca place) - gdy dyrektywa zostanie wprowadzoa lekarzy bedzie brakowac w Polsce i....w Wlk Brytanii. Roznice placy i warunkow pracy jasno determinuja, gdzie szybciej poradza sobie z tym problemem. Jeszcze jedno, dla moralistow, gdyby nadal ktos mial watpliwosci komu nie zalezy na pacjentach - wszedzie tam gdzie toczy sie strajk, placowki dzialaja jak na ostrm dyzurze, pomoc otrzymuja wszyscy pacjenci, ktorych zyciu badz zdrowiu cos zagraza. A Ludwik postanawia zamykac szpitale - nie przyjma wowczas nikogo (zwolnienie lekarzy w praktyce oznacza zamkniecie szpitala). Pacjencie, nikt nie chce Cie okrasc, wzrost skladki wcale nie musi oznaczac wiekszego obciazenia, wystarczy przesunac poziom w ktorym zawiera sie ona w podatku, a z podatkow nie finansowac monstralnych aparatow NFZ, nowych ministerstw, akcji fanatykow religijnych i moralnych. Zmusic ZUS do wspolplacenia za leczenie, wszak zdrowszy i krocej chorujacy pracownik, to oszczednosci na swiadczeniach z ich kasy, pokrywanie kosztow leczenia z OC sprawcy (tu zgoda z MZiOS), akty wykonawcze do dzis istniejacych martwych przepisow o pelnoplatnym leczeniu powiklan uzycia alkoholu i innych srodkow odurzaacych, dodatkowe ubezpieczenia, jesli ktos chce miec 1 osobowy pokoj (podzial na koszyk podstawowy i ponadstandartowy) - wowczas pieniadze ubozszych beda tylko na ich leczenie, a nie na leczenie po znajomosci ludzi z dyspozyji lokalnych kacykow we wladzach (wcale nie za lapowki, ale z tzw dyspozycji). Przyklady mozna mnozyc Gdybym byl pacjentem, nie chcialbym byc leczonym przez lekarza nadal zmuszanego przez Ludwika do pracy za smieszne pieniadze w 399 godzinie jego pracy, na usmiech raczej bym nie liczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza I tak nie wszyscy dostaną :))))) 03.06.06, 12:34 Tylko ewentualnie ci, co są zatrudnieni na etacie :)) Minister nie ma możliwości, aby podnieść płace tym, co są zatrudnieni na kontrakcie, albo rozliczają sie jako samodzielna działalność gospodarcza. Myśleć troche, bo za chwile znów będzie płacz i wołanie "Jak to???"... Odpowiedz Link Zgłoś
thorax0 Re: I tak nie wszyscy dostaną :))))) 03.06.06, 13:31 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8333783,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
zbikwi Re: Czy tylko lekarze mają prawo? 03.06.06, 15:47 Ty nie jesteś po....ny, Ty myślisz jak w PRL Tu nie chodzi o dorabianie ale o godne życie z pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
andre9999 Re: A ja znam biednych lekarzy... Ale znam PRL-bi 03.06.06, 12:43 centrolew napisał: > A ja znam biednych lekarzy, tylko nie obnoszą się z tym. Bo w Polsce biedny, to > znaczy pijak z patologiczną rodziną, mieszkający w jakimś brudnym lokalu > socjalnym, bijący żonę, bez pracy itd... Ostatnio, z uwagi na chorobę ojca , mam styczność z służbą zdrowia i POTWIERDZAJĄ SIĘ WSZYSTKIE STEREOTYPY NA ICH TEMAT. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Z Dornem jak Za PRLu 03.06.06, 12:19 wtedy tez strajki byly nielegalne a lud kochal wladze Odpowiedz Link Zgłoś
thorax0 Re: Z Dornem jak Za PRLu 03.06.06, 13:32 A teraz strajki są legalne i Dorn wie, że nic nie może zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
nolentia Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 08:34 ja owszem, spotkałem biednych lekarzy. skąd jesteś?gdzie tak dobrze jest tym bogatym doktorom?W USA? Odpowiedz Link Zgłoś
anestpl Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 08:34 Nigdy nie spotkalem biednego lekarza a pielegniarki tez czesto zapominaja co > maja za darmo, chocby wyzywienie. Chyba cię pogięło , może ty masz wyżywienie zadarmo w przedszkolu bo nie uświadamiasz sobie że za przedszkole płacą rodzice. To bardzo dobrze, ze przypomina sie strajkujacym o prawnych > aspektach takich protestow Dla pacjenta wszystko jedno czy nie zostanie przyjęty bo jest strajk, czy z powodu zwolnienia lekarzy, tak samo pocałuje klamkę, tylko pobłogosławi "sprawiedliwość czyniących". Jestem lekarzem i nie strajkuję, bo wali mnie jakieś 30 % jałmużny, Po strajku generalnym za 3 tygodnie negocjacje będą dotyczyły podwyżek o 300 - 500%. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika mysle, ze 60 lat pracy za psi... wystarczy 03.06.06, 09:10 macie racje i zycze wam wygranej. anestpl napisał: > Nigdy nie spotkalem biednego lekarza a pielegniarki tez czesto zapominaja co > > maja za darmo, chocby wyzywienie. > > Chyba cię pogięło , może ty masz wyżywienie zadarmo w przedszkolu bo nie > uświadamiasz sobie że za przedszkole płacą rodzice. > > To bardzo dobrze, ze przypomina sie strajkujacym o prawnych > > aspektach takich protestow > > Dla pacjenta wszystko jedno czy nie zostanie przyjęty bo jest strajk, czy z > powodu zwolnienia lekarzy, tak samo pocałuje klamkę, tylko > pobłogosławi "sprawiedliwość czyniących". > > Jestem lekarzem i nie strajkuję, bo wali mnie jakieś 30 % jałmużny, Po strajku > generalnym za 3 tygodnie negocjacje będą dotyczyły podwyżek o 300 - 500%. Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: mysle, ze 60 lat pracy za psi... wystarczy 03.06.06, 10:05 Jestem nauczycielką, jeśli wy dostaniecie 500% podwyżki to my też uderzamy co najmniej o 100% więcej. To w końcu też budżetówka Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: mysle, ze 60 lat pracy za psi... wystarczy 03.06.06, 10:16 wystarczy ze bedziemy zarabiac za godzine tyle co wy. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, nie. 03.06.06, 10:21 Poniewaz ZNP jest przesiakniety komuna, poniewaz zarabiacie na godzine wiecej niz lekarze, poniewaz wiekszosc z was powinna zajac sie czyms innym, ale nie uczeniem dzieci. Aha, mam dwie nauczycielki w rodzinie. delfina77 napisała: > Jestem nauczycielką, jeśli wy dostaniecie 500% podwyżki to my też uderzamy co > najmniej o 100% więcej. To w końcu też budżetówka Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 11:07 Ja akurat czerwony nie jestem. I przestań p**przyć swoje farmazony o nauczycielach. Popracuj sam trochę, to będziesz się mógł coś na ten temat wypowiadać. My musimy poprawiać błędy wychowawcze takich cymbałów jak ty. I nie zawsze jest to możliwe. co do zarobków. Pokaż mi lekarza, który ma płacone za 18 godzin (tyle wynosi pensum - to nie jest nasz czas pracy, ale czas, za który nam płacą). Nie wiem, czy większość tego szacownego forum wie, że belfra obowiązuje 40 godzinny czas pracy (do czego nasi dyrektorzy bardzo często się odwołują). 18 - to płatne godziny dydaktyczne. Cennik belfra nie uwzględnia sprawdzania prac, przygotowywania się do zajęć, rad pedagogicznych, zespołów terapeutycznych, zebrań, wycieczek, zielonych szkół itp. I nie możemy mieć więcej niż etat. Mimo, że nigdzie to jest nie zapisane, dyrektorzy mają ustny zakaz zatrudniania nauczycieli, którzy już mają pracę. ciekawe, co? Pokażcie mi szpital, gdzie obowiązują podobne zasady (lekarze tylko na jednym etacie). Acha, i nie ma nadgodzin (gołe etaty). Więc szlachetny człowieku podziel nasze wypłaty na trochę więcej godzin. I bez argumentów poniżej pasa typu, słabi nauczyciele, selekcja negatywna itp. A u lekarzy to jest pozytywna? A oni całe 8 godzin pracują? Odpowiedz sobie uczciwie na te pytania (ciekawe, czy przypadkiem nie masz czegoś wspólnego ze służbą zdrowia:-)). Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Ludzie przestancie sie licytowac! 03.06.06, 11:11 Kazdy kraj potrzebuje lekarzy i nauczycieli. Jedni i drudzy maja odpowiedzialne zadanie i trudna prace wymagajaca wyksztalcenia. Zjednoczcie sie i walczcie o wspolny interes, a nie zryjcie sie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: Ludzie przestancie sie licytowac! 03.06.06, 11:14 To powiedz, ile zostanie dla pozostałych po 300% dla lekarzy - nam "końska szczęka" obiecał całe 5%... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Strajkujcie!!! Zamknijcie szkoly, dzieci zostana 03.06.06, 14:39 w domu i rodzice beda musieli ich pilnowac, to znaczy nie zarobia. Wtedy bedziecie mieli wielu popierajacych. Za fryko w tym zyciu nie ma nic, a innego zycia nie ma. belfer113 napisał: > To powiedz, ile zostanie dla pozostałych po 300% dla lekarzy - nam "końska > szczęka" obiecał całe 5%... Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Re: Ludzie przestancie sie licytowac! 03.06.06, 14:53 > nam "końska szczęka" obiecał całe 5%... To nie pracuj za tyle. Zatrudnij się u lekarza do noszenia za nim tornistra..., tfu... nesesera. Będziesz zarabiał dwa razy więcej niż jako nauczyciel i będziesz się śmiał z "końskiego" jak szuka frajerów do uczenia dzieci w szkołach... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 11:47 Te 1 400 zł lekarza bierze sie z tego, że w państwowym szpitalu on nie ma całego etatu! Odpowiedz Link Zgłoś
anestpl Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 12:12 wredna_jedza napisała: > Te 1 400 zł lekarza bierze sie z tego, że w państwowym szpitalu on nie ma całeg > o > etatu! Panie wicepremierze - i Pan tutaj?... zaiste jakże odpowiedni nick Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 12:15 :)))))) Masz pecha, bo nie jestem Doornem... Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Dla niektorych ironia to tylko owoc,troche wiekszy 03.06.06, 12:19 od aronii,a sarkazm to tylko slowo na 7 liter...:) Pozdrawiam wszystkich pechowcow:) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika niech zgadne - jola z dywit ma nowa ksywke? 03.06.06, 14:41 wredna_jedza napisała: > :)))))) > Masz pecha, bo nie jestem Doornem... > Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 12:23 wredna_jedza napisała: > Te 1 400 zł lekarza bierze sie z tego, że w państwowym szpitalu on nie ma całeg > o > etatu! > kobieto,twoja niewiedza jest porażająca,jak większości tu piszących , zresztą.Szkoda,że nie masz lekarza w rodzinie,może była byś bardziej zorientowana.Jak można zabierać głos w sprawach o których nie ma się bladego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 12:26 Mógłbyś sie zdeczka zdziwić... Moje zdanie - jest jedno - nie wszyscy ze strajkujących mają moralne prawo by strajkowac. Bo wcale źle nie zarabiają i wcale nie są przepracowani... Ale najłatwiej powiedzieć, jak to WSZYSCY lekarze marnie zarabiają... Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 12:43 Nie wszyscy zarabiają marnie... Żeby nie powiedzieć ch..owo! Chodzi o godne warunki pracy! Będzie kasa na oddłużenie rolników - Hojarska z Lepperem pozbędą się problemów - górnicy rozpie.. Warszawę, to im damy kasę. A na lekarza i nauczyciela można tupnąć nóżką, to się wystraszy. Już był strajk w jednym z państw azjatyckich, gdzie 100% lekarzy poszło na urlopy i zwolnienia lekarskie... Po 4 dniach państwo się ugięło. Smutne, odbyło się to (tym razem naprawdę) kosztem pacjenta. Nie dopuszczajmy, żeby coś takiego stało się u Nas. Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 15.06.06, 12:39 ja sie obawiam ze odejście od trybu dyżurowego jest jedyną metodą by wymusić reformy. W cywilizowany sposób (niesmiałe strajki poszczególnych szpitali z zachowaną opieką dot. stanów nagłych, pikiety, protesty, rozmowy) do tego DEBILNEGO I ZŁODZIEJSKIEGO SPOŁECZEŃSTWA nie dotrze... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza :))))) 03.06.06, 12:30 Poza tym, mówi się że lekarze mają po 1 400 zł... Tylko zapomina się o jednym, wieeeeeelu wcale nie pracuje na etat, tylko na kontrakcie, albo rozlicza sie ze szpitalem poprzez wystawianie faktur, jako samodzielna działalność gospodarcza... Więc niby jak prawnie im ma rząd dać podwyżkę? Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 12:59 cały etat - 1300 BRUTTO (na rękę około 900 pln) + dyżury - 4-6 x 24h w miesiącu = od 40o do 600 pln razem na miesiąc około 1400 pln CAŁY ETAT + DYŻURY 5 lat po studiach, przed zakonczeniem specjalizacji (po jej zrobieniu juz mnie nie ma - na razie ucze sie na głupich polaczkach, a potem bedę leczył normalnych ludzi - CZESC). Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 13:34 spadaj degeneracie... Jesli dla ciebie normalni ludzie są za granicą, a tu głupie polaczki - to won... Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: ja nie jestem lekarzem, ale im sprzyjam. Wam, 03.06.06, 14:16 Już nie przesadzaj. Nauczyciele mają wolną część wakacji, święta, ferie. Zielone szkoły i wycieczki mają za darmo. Do tego liczne zniżki w cenach biletów itp. Mogą sobie dorabiać korepetycjami. A z kompetencjami też bywa różnie. Pnadto, co by nie mówić, bycie lekarzem wiąże się ze znacznie większą wiedzą i odpowiedzialnością niż bycie nauczycielem. Zaznaczam, że nie jestem lekarzem i w żaden sposób nie jestem z ich środowiskiem związany. Po prostu nie lubię, jak ktoś przesadza i nie widzi dalej, jak koniec swego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika stawki godzinowe lekarzy sa nizsze niz nauczycieli 03.06.06, 14:35 co nie oznacza, ze nauczyciele maja krocie. maja ciut lepiej niz lekarze. Chwala ci, ze nie jestes komuchem, chociaz zdania co do ZNP nie zmienie. Pracowac jako nauczyciel? Ja jestem za dobry w swoim zawodzie, aby marnowac sie w szkole. Ja za swoja wiedze i umiejetnosci chce zarabiac godziwie. I zarabiam. Dzieki temu stac mnie bylo na uniwersyteckie wyksztalcenie dzieci w kraju, gdzie za uniwersytet sie placi. Stac nas na prywatne ubezpieczenie lekarskie. W czasie studiow mialem praktyki w szkole sredniej, co upewnilo mnie w przekonaniu o malej atrakcyjnosci tego zawodu. Z mojego roku tylko drop-outy poszly do szkoly uczyc. Moje dzieci sa bardzo dobrze wychowane poniewaz nie mialy stycznosci z polska szkola, polskimi programami. Nie mbyly poddane fali, nie musialy dawac prezentow nauczycielom, nie mialy stresow z powodu nauczycieli-psycholi. Nikt sie nad nimi nie wyzywal, nie ublizal. One lubialy chodzic do szkoly. Belfrzy maja wiecej wakacji niz inne zawody, co sie znakomicie sklada. Inni w tym czasie tyraja za marne grosze (lekarze). Lekarze biora lapowki, nauczycuele udzielaja korepetycji, poniewaz inni nauczyciele nie maja pojecia o dydaktyce. Nauczyciele nie sa wcale mniej winni niz lekarze. Tak jest, wiekszosc nauczycieli jest belframi poniewaz im wygodnie (wakacje) i nie maja innego zajecia na cale zycie bez praktycznie odpowiedzialnosci. Ida najgorsi lub zapalency. Tych ostatnich jakby mniej. lekarzem staje sie po dlugich studiach poprzedzonych bardzo selektywnym egzaminem. Belfrem moze byc kazda ofiara uniwersytecka konczaca studia z trzema na szynach. I to oni stanowia wiekszosc kadry belferskiej. Gratuluja dobreago samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dembski Re: stawki godzinowe lekarzy sa nizsze niz nauczy 03.06.06, 21:44 koham.mihnika napisał: > Dzieki temu stac mnie bylo na uniwersyteckie wyksztalcenie dzieci w kraju, > gdzie za uniwersytet sie placi. Stac nas na prywatne ubezpieczenie lekarskie. > W czasie studiow mialem praktyki w szkole sredniej, co upewnilo mnie w > przekonaniu o malej atrakcyjnosci tego zawodu. Z mojego roku tylko drop-outy > poszly do szkoly uczyc. > Moje dzieci sa bardzo dobrze wychowane poniewaz nie mialy stycznosci z polska > szkola, polskimi programami. Nie mbyly poddane fali, nie musialy dawac rezento > w nauczycielom, nie mialy stresow z powodu nauczycieli-psycholi. Nikt sie nad > nimi nie wyzywal, nie ublizal. One lubialy chodzic do szkoly. Gratuluję, że udało się wykształcić dzieci bezstresowo. Moje dzieci uczą się w POLSKIEJ szkole, a nikt im nie ubliża i ich nie wyzywa. Jakoś nie pamiętam, żebym musiał dawać prezenty nauczycielom. Nie wiem czy to było twoją intencją, ale postponując polskich NAUCZYCIELI pokazałeś, że wolisz aby uczyli ich inni, a nie zastanowiłeś się dlaczego. A moim zdaniem odpowiedź jest prosta. Bo tam gdzie uczyłu sie twoje dzieci (o ile to jest prawda nie nie bajki dla innych aby pokazać jaki to ja jestem mądry, wykształcony, sprytny itd. itp.) nauczyciele zarabiali godnie. I dlatego tam gdzie studiowały twoje dzieci, za uniwersytet się płaci. Nikt z piszących na tym forum nie zastanowił się nad tym, że tam gdzie się dobrze zarabia, trafiają dobrzy pracownicy (nauczyciele, lekarze). Bo jest coś takiego jak konkurencja. A we wszystkich zawodach i grupach społecznych obowiązuje prawo "wielkich liczb". To znaczy, że wszędzie są ludzie dobrzy i źli (tak co do charakteru jak i umiejętności). Ty uogólniasz sprawy. A podobno jesteś dobrze wykształcony i "za dobry w swoim zawodzie, aby marnowac sie w szkole. Ja za swoja wiedze i umiejetnosci chce zarabiac godziwie." A oni to nie chcą? Z tego co napisałeś "W czasie studiow mialem praktyki w szkole sredniej, co upewnilo mnie w przekonaniu o malej atrakcyjnosci tego zawodu." Dlaczego ten zawód był mało atrakcyjny??? Może pomyliłeś się wybierając kierunek studiów? A może za mało mogłeś zarobić jako NAUCZYCIEL? Może to i dobrze, że niepracujesz w szkole bo pewnie i ty byłbyś BELFREM. Z tego co piszesz na końcu, że "Belfrem moze byc kazda ofiara uniwersytecka konczaca studia z trzema na szynach", świadczy, że nie masz obecnie żadnej wiedzy na ten temat. A wypowiadasz się, jakbyś był ekspertem. Poczytaj sobie o awansie zawodowym nauczyciela. Mam pytanie - możesz wziąć urlop we wrześniu albo w marcu lub kwietniu, albo w maju. A NAUCZYCIEL nie może. Piszesz o braku odpowiedzialności. Już ktoś mądry (zgadnij kto) powiedział "takie będą Rzeczpospolite, jak jej młodzieży chowanie". I to dlatego rząd powiniewn dbać by mlodzież była wykształcona (byle nie w duchu młodzieży wszechpolskiej). To prawda, że komuchom nie zależało na tym, bo głupim narodem łatwiej rządzić. A mój TATO mówił, że mam słuchać nauczycieli. I wyszło mi to na dobre. A ja będąc u mego syna na wywiadówce usłyszałem rodzica (też dobrze sytuowanego) mówiącego do swojej córki - "nie przejmuj się ta Pani jest głupia". A jest to jedna z najlepszych nauczycielek przedmiotu w moim mieście a może i dalej. Przerażające jest to, że zawód nauczyciela (lekarza też) został bardzo zdeprecjonowany w ostatnich 16 latach. A podobno przez więksość tego okresu rządzili ludzie, którzy byli z prawej strony sceny politycznej i im powinno zależeć na losie i przyszłości Polski. A proponują "kamasze" (jak Dzierżyński - bo to słowo to rusycyzm w ustach prawicowego???? polityka????) lub zwolnienie z pracy. To kto będzie leczył (uczył). Dlatego proponuję trochę pokory i obiektywnego spojrzenia na problem. I gratuluję dobrego samopoczucia. Przypominam, że w warunkach konkurencji (w której jak się domyślam pracujesz) zawsze może znaleźć się ktoś niekonieczne lepszy ale sprytniejszy. PS. W przypadku odpowiedzi, proszę o chłodną i rzetelną analizę a nie argumenty typu NAUCZYCIEL=belfer. Ja rozróżniam te pojęcia. Dla mnie NAUCZYCIEL>belfer (i to dużo więcej) a LEKARZ>konował (jak poprzednio). A tak na koniec. Mam w rodzinie LEKARZY i NAUCZYCIELI oraz niestety belfra. Tylko według mnie tych pisanych z DUŻEJ LITERY jest więcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika gadamy jak ges z prosieciem 04.06.06, 03:08 >m.dembski napisał: szkoda, ze dobierasz fragmenty wedle potrzeby. > koham.mihnika napisał: > > > Dzieki temu stac mnie bylo na uniwersyteckie wyksztalcenie dzieci w kraju > , > > gdzie za uniwersytet sie placi. Stac nas na prywatne ubezpieczenie lekars > kie. > > W czasie studiow mialem praktyki w szkole sredniej, co upewnilo mnie w > > przekonaniu o malej atrakcyjnosci tego zawodu. Z mojego roku tylko drop-o > uty > > poszly do szkoly uczyc. > > Moje dzieci sa bardzo dobrze wychowane poniewaz nie mialy stycznosci z po > lska > > szkola, polskimi programami. Nie mbyly poddane fali, nie musialy dawac re > zento > > w nauczycielom, nie mialy stresow z powodu nauczycieli-psycholi. Nikt sie > nad > > nimi nie wyzywal, nie ublizal. One lubialy chodzic do szkoly. > > Gratuluję, że udało się wykształcić dzieci bezstresowo. Moje dzieci uczą się w > POLSKIEJ szkole, a nikt im nie ubliża i ich nie wyzywa. Jakoś nie pamiętam, > żebym musiał dawać prezenty nauczycielom. Gratulacje naleza sie nauczycielom, ktorzy moje dzieci uczyli. Ja dawanie, a wlasciwie nie dawanie pamietam doskonale. Mialem przerabane w szkole, poniewaz spora ilosc dobrze sytuowanych "dowartosciowywala" nauczycieli i kierowniczke szkoly. O ogolnej sytuacji w polskich szkolach wielokrotnie czytalem w prasie, m.in. GW. > Nie wiem czy to było twoją intencją, ale postponując polskich NAUCZYCIELI > pokazałeś, że wolisz aby uczyli ich inni, a nie zastanowiłeś się dlaczego. A > moim zdaniem odpowiedź jest prosta. Bo tam gdzie uczyłu sie twoje dzieci (o ile > > to jest prawda nie nie bajki dla innych aby pokazać jaki to ja jestem mądry, > wykształcony, sprytny itd. itp.) nauczyciele zarabiali godnie. I dlatego tam > gdzie studiowały twoje dzieci, za uniwersytet się płaci. Nikt z piszących na > tym forum nie zastanowił się nad tym, że tam gdzie się dobrze zarabia, trafiają Faktycznie, tutaj lekarze, nauczyciele, policja zarabiaja wiecej niz w Polsce i relatywnie dobrze w stosunku do innych. Wymagania im stawiane takze sa inne. > > dobrzy pracownicy (nauczyciele, lekarze). Bo jest coś takiego jak konkurencja. Ja wlasnie o tym, zeby lekarze zarabiali lepiej, wtedy beda leczyc lepiej i nie beda miec powodow do brania lapowek. Na tym forum kilku nauczycielu obruszylo sie, poniewaz uwazaja, ze im sie tez nalezy. Kazdy chce miec lepiej. W polskiej rzeczywistosci lekarze sa na samym spodzie drabiny splecznej (biorac pod uwage zarobki). Z pewnoscia konkurencja jest potrzebna. Moim zdaniem obecni nauczyciele wiecej straca na konkurencji niz lekarze, z powodu ogolnie niskiej jakosci wiekszosci z nich. > A we wszystkich zawodach i grupach społecznych obowiązuje prawo "wielkich > liczb". To znaczy, że wszędzie są ludzie dobrzy i źli (tak co do charakteru jak > > i umiejętności). Banal, chociaz prawdziwy. Wprowadzasz szum informacyjny. > Ty uogólniasz sprawy. A podobno jesteś dobrze wykształcony i "za dobry w swoim > zawodzie, aby marnowac sie w szkole. Uogolnianie sprawy nie jest wada, trzeba myslec analitycznie, wyciagac wnioski z otaczajacych nas zjawisk. Jako nauczyciel tutaj moglbym zarobic polowe tego co zarabiam. Wobec tego bym sie marnowal. Poza tym tego w szkole nie ucza. Uniwersytet takze placi mniej. Ja za swoja wiedze i umiejetnosci chce > zarabiac godziwie." > A oni to nie chcą? Chca. Ja chcialem i cos zrobilem, nie stekalem. Poza tym, chciec to za malo. Jeszcze trzeba swoja klase pokazac. Wiekszosc nauczycieli, zwlaszcza tych z prl-owskim rodowodem powinna isc na emeryture od reki, dla dobra Polski i polskich dzieci. > Z tego co napisałeś "W czasie studiow mialem praktyki w szkole sredniej, co > upewnilo mnie w przekonaniu o malej atrakcyjnosci tego zawodu." > Dlaczego ten zawód był mało atrakcyjny??? > Może pomyliłeś się wybierając kierunek studiów? > A może za mało mogłeś zarobić jako NAUCZYCIEL? Nigdy nie chcialem byc nauczycielem. Dabralem niecheci ogladajac "popisy" nauczycieli w szkole sredniej w Warszawie. Moj kierunek studiow nie polegal na belferce, juz pisalem, tylko najgorsi, ktorzy nie mieli szans na dobra prace gdzie indziej, szli do szkoly. To jest negatywny dobor naturalny, ktory mocno zaszkodzil plskiej edukacji. > Może to i dobrze, że niepracujesz w szkole bo pewnie i ty byłbyś BELFREM. Czlowiek jest tym co robi, i co robi dobrze. Ja bym nie byl dobrym nauczycielem, mam inne cechy, inne zalety. Dlatego zajalem sie czyms innym. Kazdy zawod wymaga okreslonych cech i umiejetnosci. > Z tego co piszesz na końcu, że "Belfrem moze byc kazda ofiara uniwersytecka > konczaca studia z trzema na szynach", świadczy, że nie masz obecnie żadnej > wiedzy na ten temat. A wypowiadasz się, jakbyś był ekspertem. Poczytaj sobie o > awansie zawodowym nauczyciela. teoria swoje, praktyka swoje. Miernoty TEZ awansuja, co oznacza, ze system jest do bani. Zwykle z uwagi na wiek i ilosc lat w "przedsiebiorstwie". O ukladach nie wspominam, o przynaleznosci do PZPR tez. Wiadomo, kto i dlaczego awansowal. > Mam pytanie - możesz wziąć urlop we wrześniu albo w marcu lub kwietniu, albo w > maju. A NAUCZYCIEL nie może. Moge wziac urlop wtedy, kiedy moj szef jest na miejscu. Gdy on jedzie ja go zastepuje. Poza tym, staramy sie aby tylko jedna osoba z zespolu byla na urlopie. Wyjatek swieta BN i Nowy Rok. Tutaj nauczyciele biora urlopy w srodku roku, ajk im wygodnie. Szkola dostaje nauczyciela w zastepstwie. To chyba dobre rozwiazanie? > Piszesz o braku odpowiedzialności. Już ktoś mądry (zgadnij kto) > powiedział "takie będą Rzeczpospolite, jak jej młodzieży chowanie". I to > dlatego rząd powiniewn dbać by mlodzież była wykształcona (byle nie w duchu > młodzieży wszechpolskiej). To prawda, że komuchom nie zależało na tym, bo > głupim narodem łatwiej rządzić. A mój TATO mówił, że mam słuchać nauczycieli. Nigdy nie twierdzilem inaczej, dlatego boli mnie glupota Polakow i polskich politykow. Glupota tych, ktorzy glosowali na PiS i nadal go popieraja, oraz glupota elektoratu SO i LPR. O SLD nie wspominam, bo to osobna sprawa. I > > wyszło mi to na dobre. A ja będąc u mego syna na wywiadówce usłyszałem rodzica > (też dobrze sytuowanego) mówiącego do swojej córki - "nie przejmuj się ta Pani > jest głupia". A jest to jedna z najlepszych nauczycielek przedmiotu w moim > mieście a może i dalej. Nie znam osoby, ale moze jest glupia? Jest tutaj taka jedna, byla nauczycielka w Polsce. Gluuuuupia jak but czy dornowy kamasz. A moze ten rodzic to nowobogacki, moze jeszcze jeden z awansu spolecznego, ktoremu sie lepiej pwowodzi bo ma smykalke do przekretow? Nie masz wiekszego tyrana, jak z chama zrobic pana. Najbardziej strosza sie ci "inteligenci" w perwszym pokoleniu. Rozne Leppery i Jole z Dywit, Renatki. > Przerażające jest to, że zawód nauczyciela (lekarza też) został bardzo > zdeprecjonowany w ostatnich 16 latach. A podobno przez więksość tego okresu > rządzili ludzie, którzy byli z prawej strony sceny politycznej i im powinno > zależeć na losie i przyszłości Polski. A proponują "kamasze" (jak Dzierżyński ostatnich 60 latach. W Polsce po 1945 NIE BYLO rzadow prawicowych. Byli natomiast socjalisci-katolicy. Nic sie nie zmienilo!!! Komuna rzadzi!!! Komuna rzadzi komuszymi metodami. LEWACTWO jest u wladzy jak siegne pamiecia. Dlatego jest mi tak dobrze na obczyznie. - > > bo to słowo to rusycyzm w ustach prawicowego???? polityka????) lub zwolnienie z > > pracy. To kto będzie leczył (uczył). Miej do niego pretensje. Od kiedy durny Dorn jest prawicowy? PiS to partia z gruntu lewicowa. Czy masz zludzenia po kilku miesiacach ich rz Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:17 anestpl napisał: > Jestem lekarzem i nie strajkuję, bo wali mnie jakieś 30 % jałmużny, Po strajku > generalnym za 3 tygodnie negocjacje będą dotyczyły podwyżek o 300 - 500%. ******************************************************************************** Dobrze by było gdyby lekarze jeszcze pokazali komu zabrać. Może emerytom? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika gornikom dziadku, rolnikom, hutnikom, poslom... 03.06.06, 09:19 dziadek544 napisał: > anestpl napisał: > > Jestem lekarzem i nie strajkuję, bo wali mnie jakieś 30 % jałmużny, Po st > rajku > > generalnym za 3 tygodnie negocjacje będą dotyczyły podwyżek o 300 - 500%. > ******************************************************************************* > * > > Dobrze by było gdyby lekarze jeszcze pokazali komu zabrać. Może emerytom? Odpowiedz Link Zgłoś
qube Re: zabrac Dornowi i jego przydupasom 03.06.06, 09:25 tym wszystkim cwaniaczkom ktorzy probuja stosowac dawne peerelowskie metody likwidacji strajkow i zastraszania ludzi. czy lekarz to nie czlowiek? im sie nie nalezy? a pielegniarki gorsze? fakt ze jak ktos jest obrotny to zawsze cos na boku dorobi. ale to chyba nie o to chodzi zeby sie zajezdzic i emerytury nie dozyc. ale ja wiem o co chodzi: lekarzy i piguly mozna postraszyc bo oni zadymy w wawie nie zrobia jak gornicy. a przy okazji mozna sie wykazac "pilnowaniem prawa, ladu i porzadku" PISdole takie rzady Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: zabrac Dornowi i jego przydupasom 03.06.06, 11:49 Wiesz, "nalezało" to sie wszystkim - tyle, że za komuny. Jaka praca, taka płaca... Cały dowcip w tych strajkach polega na jednym, 1 400 zł pensji lekarza bierze sie z tego, że to nie jest praca na cały etat :)) A do tego doktorki boją sie przyznać... Bo piguła rzeczywiście tyle dostaje za całe 8 godzin :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Re: zabrac Dornowi i jego przydupasom 03.06.06, 12:32 wredna_jedza napisała: > Wiesz, "nalezało" to sie wszystkim - tyle, że za komuny. > Jaka praca, taka płaca... > Cały dowcip w tych strajkach polega na jednym, 1 400 zł pensji lekarza bierze > sie z tego, że to nie jest praca na cały etat :)) > A do tego doktorki boją sie przyznać... > Bo piguła rzeczywiście tyle dostaje za całe 8 godzin :/ Czort swoje , baba swoje. Innaczej tego nie nazwę. > Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Wszyscy zatrudnieni na etatach? 03.06.06, 12:37 Ilu lekarzy jest zatrudnionych na etacie, a ilu na kontraktach, albo rozliczają sie ze szpitalem [przychodnią] fakturami, jako samodzielna działalność gospodarcza? Podwyżke dostaną ewentualnie TYLKO ci na etatach... Co Religa już zresztą mówił... Myśleć, bo za chwile znów będzie płacz i wołanie: Jak to? Gdzie podwyżka?" PS - nie ma możliwości prawnych aby nie-etatowi dostali podwyżki... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika wredna jest jak jola, zaden argument do niej nie 03.06.06, 14:49 trafi. Jej pozycie malzenskie jest niezbyt udane, rekompensuje sobie piszac glupoty na forum. Taka inteligentna, inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Kazdemu 100 milionow!!!!! 03.06.06, 09:53 arius5 napisał: > a co na to Walesa ? Odpowiedz Link Zgłoś
anestpl Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 11:09 dziadek544 napisał: > anestpl napisał: > > Jestem lekarzem i nie strajkuję, bo wali mnie jakieś 30 % jałmużny, Po st > rajku > > generalnym za 3 tygodnie negocjacje będą dotyczyły podwyżek o 300 - 500%. > ******************************************************************************* > * > > Dobrze by było gdyby lekarze jeszcze pokazali komu zabrać. Może emerytom? To problem tych klonów (clownów?) co się garną do władzy, mogą np. powołać kolejne ministerstwo ds poszukiwania skarbów i pozyskiwania środków; oczywiście z ministrem w randze wicepremiera. Ja mam co dnia dylemat jak znieczulić wasze dzieci bezpiecznie i nowocześnie za te pieniądze, które NFZ płaci za procedury specjalistyczne. I za Boga nie wiem jak zrobić, żeby było i bezpiecznie i tanio... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:56 wreszcie rozsadne postulaty! Co to to jest 30% ??? zamiast 5.35 za godzine bede zarabial 7-8 zl. Tez mi wypasiona pensja... Jak moi szanowni rodacy zmienia zdanie w sprawie wynagrodzen dla lekarzy to moze wroce do Polski. Moze. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 11:51 A ile ty tych godzin siedzisz w państwowym szpitalu, doktorku? 8 czy może jednak max dwie? A reszte - kosisz forse, pracując w prywatnym... Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Nie znasz sie,to sie nie odzywaj. 03.06.06, 11:54 8godzin dziennie przez caly tydzien + dyzury 24ro godzinne/zwykle ponad 2 tygodniowo/.I mowie tylko o jednym etacie.Po wypelnieniu tego dopiero jest czas na jakies praktyki prywatne...Nie odzywaj sie,jesli nie znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Nie znasz sie,to sie nie odzywaj. 03.06.06, 12:00 Trele morele... Cały etat lekarza to 7,5 godziny, nie 8 :P > Nie odzywaj sie, jesli nie znasz... :))))))) Rozbawiłeś mnie "znaffco", że hohoho Może akurat pracuję w kadrach w szpitalu, może liczę godziny pracy poradni do sprawozdań... Odpowiedz Link Zgłoś
anestpl Re: Nie znasz sie,to sie nie odzywaj. 03.06.06, 12:18 > Trele morele... > Cały etat lekarza to 7,5 godziny, nie 8 :P > > Nie odzywaj sie, jesli nie znasz... > :))))))) Rozbawiłeś mnie "znaffco", że hohoho > Może akurat pracuję w kadrach w szpitalu, może liczę godziny pracy poradni do > sprawozdań... Jeśli pracujesz w kadrach to wiesz, że nie 7,5 tylko 7 godzin i 35 minut (7,58). Jeśli liczysz godziny poradni to gratuluję odpowiedzialnej pracy. Ciekawe co będziesz liczyć, gdy Dorn pozamyka twoich współpracowników. A czy łatwiej znaleźć kogoś na twoje czy na ich miejsce?? Teraz możesz być całkiem rozbawiona. Śmiech to zdrowie i tego Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Nie znasz sie,to sie nie odzywaj. 03.06.06, 12:23 > Jeśli pracujesz w kadrach to wiesz, że nie 7,5 tylko 7 godzin i 35 minut > (7,58). Jeśli liczysz godziny poradni to gratuluję odpowiedzialnej pracy. > Ciekawe co będziesz liczyć, gdy Dorn pozamyka twoich współpracowników. A czy > łatwiej znaleźć kogoś na twoje czy na ich miejsce?? > Teraz możesz być całkiem rozbawiona. Śmiech to zdrowie i tego Ci życzę. :))))) Czy zawsze jesteś taki "dosłowny"? Odpowiedz Link Zgłoś
anestpl Re: Nie znasz sie,to sie nie odzywaj. 03.06.06, 12:43 wredna_jedza napisała: > > Jeśli pracujesz w kadrach to wiesz, że nie 7,5 tylko 7 godzin i 35 minut > > (7,58). Jeśli liczysz godziny poradni to gratuluję odpowiedzialnej pracy. > > Ciekawe co będziesz liczyć, gdy Dorn pozamyka twoich współpracowników. A > czy > > łatwiej znaleźć kogoś na twoje czy na ich miejsce?? > > Teraz możesz być całkiem rozbawiona. Śmiech to zdrowie i tego Ci życzę. > > :))))) Czy zawsze jesteś taki "dosłowny"? > Od momentu, gdy zorientowałem się, że jedna pani w kadrach (taka co liczy godziny) przez pół roku zapisywała dyżur trwający 16 godzin i 25 minut jako 16,25 (16 i 1/4 godziny) co sprawiło odpowienie oszczędności w budżecie szpitala (na stu kilkudziesięciu lekarzach po 6-8 dyżurów miesięcznie). I dlatego teraz jestem dosłowny. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Nie znasz sie,to sie nie odzywaj. 03.06.06, 12:02 > 8 godzin dziennie przez caly tydzien Pokaż mi przychodnię w której lekarz tyle pracuje :)))))) Szczególnie specjalistyczną :)))))))))))) + dyzury 24ro godzinne/zwykle ponad 2 > tygodniowo/.I mowie tylko o jednym etacie.Po wypelnieniu tego dopiero jest czas > na jakies praktyki prywatne...Nie odzywaj sie,jesli nie znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Czyzby prowokacja?:) 03.06.06, 12:04 > > 8 godzin dziennie przez caly tydzien > Pokaż mi przychodnię w której lekarz tyle pracuje :)))))) > Szczególnie specjalistyczną :)))))))))))) Hm...kazda mozliwa,madralo? >Może akurat pracuję w kadrach w szpitalu, może liczę godziny pracy poradni do sprawozdań... Chyba jednak nie.Bo nie wypisywalabys takich bzdur.A bredzisz niestety,jak potluczony kazio... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Czyzby prowokacja?:) 03.06.06, 12:07 > Chyba jednak nie.Bo nie wypisywalabys takich bzdur.A bredzisz niestety,jak > potluczony kazio... Takie bzdury, to musze czytać na sprawozdaniach :P Gdzie wychodzi, jak jesteście zaharowani... A wystarczy sie przejść po przychodniach - po ile godzin są czynne poradnie? 2-3 godz. dziennie! I to niekoniecznie ten sam lekarz przyjmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Dajcie spokój z rozmową z tą panią 03.06.06, 12:44 nie ma o niczym zielonego pojęcia i nie przyjmuje argumentów innych.To osoba z gatunku wszystkowiedzących. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Dajcie spokój z rozmową z tą panią 03.06.06, 12:51 Jakby tobie banda niedouczonych konowałów wysłała kogoś bliskiego na tamten świat, to miałbyś inne zdanie o pracy lekarzy... A tak to nadęty bufon w białym kitlu nie ma nawet odwagi powiedzieć o stanie chorego... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Re: Dajcie spokój z rozmową z tą panią 03.06.06, 14:20 wredna_jedza napisała: > Jakby tobie banda niedouczonych konowałów wysłała kogoś bliskiego na tamten > świat, to miałbyś inne zdanie o pracy lekarzy... > A tak to nadęty bufon w białym kitlu nie ma nawet odwagi powiedzieć o stanie > chorego... > A więc już znam powód twojej zajadłości.Tylko że na forum internetowym niemożliwe jest ustalanie winnych.Tym zajmuje się sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
kapustka3 Re: Nie znasz sie,to sie nie odzywaj. 03.06.06, 19:52 . Po wypelnieniu tego dopiero jes > t czas > > na jakies praktyki prywatne...Nie odzywaj sie,jesli nie znasz... > > o Boże chyba się rozpłaczę , biedna pani doktor specjalistka od wziątków Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 12:34 wredna_jedza napisała: > A ile ty tych godzin siedzisz w państwowym szpitalu, doktorku? > 8 czy może jednak max dwie? > A reszte - kosisz forse, pracując w prywatnym... kobieto,przestań wypisywać te bzdury, bo mnie krew zalewa. > Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 12:40 Mnie też, jak czytam, że WSZYSTKIE dochtorki pracują na etacie! Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 12:50 W jednostce, gdzie pracuję wszyscy. A, że jest to przychodnia specjalistyczna, a nie ma kasy na takie fanaberie, jak genetyk, psychiatra itp... Chociaż potrzebni, to wydajemy na to kasę Polskiej Akademii Nauk. Sporo badań, które powinno finansować państwo finansujemy z naszych grantów. Korzyść podwójna - pacjent ma komplet badań, my materiał do publikacji. Ale tak też być nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
anestpl Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 12:49 > A ile ty tych godzin siedzisz w państwowym szpitalu, doktorku? > 8 czy może jednak max dwie? Siedzę 7,58 (a ściślej mówiąc pracuję) i zdziwisz się bo o 15 jeśli zabiegi się przedłużają nie zakręcam tlenu i nie mówię "do widzenia" tylko zostaję w pracy (uwaga teraz będzie coś niepojętego dla Ciebie) za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 12:54 Anestezjolog nie zakręci tlenu na sali operacyjnej. Ale przychodnia - zamyka drzwi o określonej godzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zaszkodzi 03.06.06, 09:08 c, co widac p[o forum. Praca nauczyciela moze jest i ciezka, ale odpowiedzialnosc duzo mniejsza. Poza tym nauczyciele zarabiaja w czasie wakacji, nie pracujac, natomiast lekarze nie zarabiaja pracujac. Z tych doch grup-lekarzon nalezy sie bardziej. nayczyciele, w wiekszsoci to efekt selekcji negatywnej. Argument niegdy nie spotkalem biednego lekarza mozna wlozyc w buty, pielegniarki z darmowym wyzywieniem? Mamy odmienne zdanie, co mozna nazwac pozywieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
skorzasty Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 10:38 Najważniejsze: popieram starania lekarzy!!! No ale Twoja logika argumentów zabija: > Z tych doch grup-lekarzon nalezy sie bardziej. nayczyciele, w wiekszsoci to > efekt selekcji negatywnej. Jak będziemy mieli takich nauczycieli, o których mówisz to poziom wykształcenia będzie oszołamiający. A lepszych nauczycieli nie będziemy mieli, bo zarobki są zabójcze: po 5 latach studiów, jakimś tam stażu, min. 3-letnim okresie starania o tzw. mianowanie, dokształcaniu, kursach, często studiach na innych kierunkach (tak, tak - nie w godzinach pracy: gadanie o tylu wolnych dniach nauczyciel można włożyć w bajki) zarobki 1200 netto mogą zabić. Niewiele mniej zarabiają sprzątaczki, woźni itp. (z całym szacunkim dla nich wkład pracy do uzyskania kwalifikacji jest nieco mniejszy :) ) Skąd wynika Twoje porównanie lekarzy z nauczycielami? Pewnie jesteś jeszcze w wieku szkolnym i z tymi drugimi masz obecnie "na pieńku". Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika jesli nauczyciekle uwazaja, ze maja malo, to co 03.06.06, 10:56 maja powiedziec lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 10:58 skorzasty napisał: w---------------------------------- > Skąd wynika Twoje porównanie lekarzy z nauczycielami? Pewnie jesteś jeszcze w w > ieku szkolnym i z tymi drugimi masz obecnie "na pieńku". nawet moje dzieci sa po uniwersytecie. mialem szczescie do nauczycieli, z wyjatkiem rusycystek. Polonisci i matematycy byli znakomici. Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:09 I tak im teraz dziekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika to byli przedwojenni nauczyciele, a nie cmule po 03.06.06, 14:52 studium nauczycielskim przy zasadniczej szkole piekarniczej w Pierdziszewie Wielkim. Odpowiedz Link Zgłoś
emesz.kielce Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:12 1200 netto? A co ma powiedziec mlody lekarz majac 900 netto?? Ja nie mowie ze Wam sie nie nalezy, bo i owszem. Nikt wam nie placi za dodatkowa prace w domach. I na Was tez przyjdzie kolej. I ja Was popre. Ale poprzyjcie teraz lekarzy bo im tez sie nalezy. A tu zamiast poparcia ludzi ktorzy malo zarabiaja i wiedza ze za takie pieniadze jest ciezko, widze tylko skamlanie "Ja tez chce", "Czemu maja miec lepiej?" ... Ludzie! Maja miec lepiej bo sie wzieli do kupy i zaczeli protestowac. Za siedzenie na tylku nikt nikomu jeszcze niczego nie dal. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:17 Wreszcie ktos rozsadnie pisze. To jest wspolny interes polskiej inteligencji. Skonczcie z tym polskim piekielkiem zazdroszczenia jeden drugiemu i rownania w dol. Skonczcie sie idiotycznie licytowac. Polska potrzebuje lekarzy, Polska potrzebuje nauczycieli. Ludzie, zjednoczcie wysilki o sprawiedliwy podzial dochodu narodowego! Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:18 Bo szlag człowieka trafia na rządania rzędu 100-300%. skąd sie ma dla was znaleść. A dla innych, gdzie? A młody nauczyciel ma 1050 brutto (przelicz, ile to bedzie netto). 1200 to ma nauczyciel z kilkunstoletnim doświadczeniem i fakultetami (które wcale mu pensji nie podwyższają, a są wskazane) Odpowiedz Link Zgłoś
emesz.kielce Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:21 Chlopie, zadania zawsze sa wygorowane zeby bylo z czego zejsc w negocjacjach. A ze ktos tu pisze 300-500%... Wierzysz w to? Bo lekarze swoj rozum maja i nikt chyba powaznie o takich kwotach nie mysli. Zreszta tu nie chodzi tylko o zarobki alke o caly system. Dlatego nawet tam gdzie obiecane te slynne 30 % strajki trwaja. Bo sprawa jest wieksza i dotyczy tez ciebie...jako pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:22 > Bo szlag człowieka trafia na rządania rzędu 100-300%. ----------------------------------------- To niech Cie przestanie trafiac szlag tylko zjednoczcie sie i walczcie o wspolny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:33 A padła taka propozycja ze strony lekarzy? Nie bardzo w to wierzę. Nawet pielęgniarki zaczynają się obawiać, że lekarze zostawią je na lodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:47 > A padła taka propozycja ze strony lekarzy? Nie bardzo w to wierzę. Nawet > pielęgniarki zaczynają się obawiać, że lekarze zostawią je na lodzie... ----------------------------------------- To niech padnie ze strony nauczycieli! W jednosci sila. Wlaczcie o wspolny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:34 belfer113 napisał: > Bo szlag człowieka trafia na rządania rzędu 100-300%. A jakim cudem jesteś nauczycielem (o ile jesteś nauczycielem - można wnioskować z Twojego nicka) z taką ortografią? Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:41 mea culpa "żądania" - wybacz, ale tak się zapieniłem....:-() Odpowiedz Link Zgłoś
besta77 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 10:45 Wiem,że post poświęcony jest lekarzom, a nie nauczycielom.Zostałam poniekąd sprowokowana do napisania kilku słów dotyczących tych drugich.Faktem jest, że wśród nauczycieli potrzebna jest duża selekcja i to już na etapie studiów. Ale czy w środowiśku lekarskim mamy samych dobrych lekarzy...?Chyba nie trzeba żonglować przykładami...!Każdy z nas zna ich niemało!I to jest żałosne?!Cały czas środowisko lekarskie próbuje pokazać społeczeństwu,że jest grupą szczególnie uprzywilejowaną podkreślając swoją np.godność itp. SZkoda,że zapominają o tym, iż każdy swoją godność posiada! I Sprzątaczka pracująca 8 godzin za CAŁE (niewiele ponad...)600 zł, i Ojciec Rodziny pracujący jako pracownik fizyczny( WCALE NIE MNIEJ POTRZEBNY JAK LEKARZ!!!) też za podobną kwotę! Jestem nauczycielką matematyki w gimnazjum. Z lekko ironicznym uśmiechem słucham "lekarskiego" mydlenia społeczeństwu oczu choćby tzw. stopniami specjalizacji.Nie chcę rozwijać tematu,choć myślę,że jest o co -w samej kwestii merytorycznej owych "specjalizacji"(oczywiście ,że nie moja uwaga nie dotyczy WSZYSTKICH lekarzy!).Chcę tylko głośno przypomnieć lekarzom,że nie tylko oni się kształcą-niekoniecznie dokształcają-bynajmniej nie wszyscy... Nie chciałabym z nikim licytować się na papierki. Przepracowałam w szkole 12 lat, posiadam oprócz studiów kierunkowych, 4(tak! tak! CZTERY!) kierunki studiów podyplomowych i całe 1742 zł BRUTTO pensjipodstawowej, czyli na "rękę"-ok 1200zł... Szaleństwo,nieprawdaż...! I wcale nie czuję się lepsza w tej materii od lekarzy!!!! A wszelkie uwagi dotyczące niewielkiego pensum godzin n-li, i owych sławetnych WAKACJI skwituję tylko starym, prawdziwym powiedzeniem:" OBYŚ CUDZE DZIECI UCZYŁ"...(zrozumiałam to dopiero,kiedy zaczęłam pracować w szkole...) Na chwilę obecną jestem gotowa zmienić pracę na 8-mio godzinną z zasłużonym... urlopem i zapomnieć raz na zawsze o szkole i o wszelkich wolnych z tą pracą związanych!!! Wszystkim osobom, które z taką zawziętością podkreślają nieróbstwo nauczycieli proponuję przekwalifikowanie się i podjęcie pracy w oświacie! Przecież nie jest to niemożliwe!!! Każdy ma taką szansę!!! Ciekawa jestem tylko, co stanie się wtedy z poglądami dotyczącymi choćby wolnego...! Powiem tyle: Nie jest to praca łatwa... Na pewno wyniszczająca psychicznie i emocjonalnie. Wiem to już teraz podwójnie. Jestem "dzieckiem nauczycielskim", które doświadczyło tego zawodu z wielu stron . A matka-pedagog z POWOŁANIA!- po 30 latach pracy w szkole, z emeryturą 750zł !!! jest WRAKIEM CZŁOWIEKA!!! Dlatego życzyłabym sobie od lekarzy nieco więcej szacunku dla ludzi wokół nich samych, choćby sposobem wypowiedzi i treścią argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika lekarze sa ogolnie uwazani za skorumpowanych, 03.06.06, 11:01 ilu nauczycieli NIE BIERZE prezentow? Dziekuje, nie mam wiecej pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: lekarze sa ogolnie uwazani za skorumpowanych, 03.06.06, 11:13 Może też więcej nie pisz... Jesli dla ciebie kwiaty i bombonierka to jest odniesienie do koperty przy zabiegu, to gratuluję. Tylko, że u lekarzy kwiaty, bombonierka i koniak nazywają się wyrazami wdzięczności ( i jak najbardziej do przyjęcia), zaś to drugie - łapówką. Czy widziałeś, by nauczyciele nagminnie przyjmowali łapówki??? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika nie widzialem, ale slyszalem. Na wszelki wypadek 03.06.06, 14:59 poslalem dzieci do szkolu poza Polska. Kiedy bylem w szkole bardziej majetni dawali drogie piora i nne rzeczy materialne. moja matka nie miala za duzo i nie dawala (poza tym miara harda nature), efekt byl taki, ze mialem przechlapane u wielu nauczycieli. Bylo kilkoro super, ale zbyt malo aby poprawic statystyki. Sugerujesz, ze nauczyciele nie biora forsy za przepchniecie do nastepnej klasy i nie dorabiaja korepetycjami, ktore sa ukryta forma lapowki? Ktora jest wreczana nauczycielowi, ktory nie potrafi uczy. Lekarze biara, ale za te forse dostajesz dobry towar. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:05 Nie rozumiem tego wzajemnego licytowania sie, kto ciezej pracuje, kto jest bardziej potrzebny. Cale te argumentacje sa zupelnie niepotrzebne. Sprawa jest dziecinnie prosta. Praca wykwalifikowana musi byc doceniona poprzez wlasciwa wyplate. Nikt nie burzy sie jak pojedzie do warsztatu samochodowego i zabuli za naprawe samochodu - to rzecz naturalna, placimu za wiedze mechanika, jak naprawic samochod. Kiedy przychodzi do lekarzy czy nauczycieli to odrazu pojawiaja sie postulaty, ze zarabiaja za duzo, za malo pracuja, etos, powolanie, poswiecenie itp. itd. Sa tom przeciez wysoko kwalifikowani pracownicy, ktorzy poswiecili wiele lat na zdybycie wiedzy. Trzeba wreszcie dokonac sprawiedlej oceny ich pracy i wyksztalcenia. Polityka tego kraju wreszcie musi ulec zmianie. Nauczyciele i lekarze powinni wspolnie walczyc o range swoich zawodow. Z takich wasni i antagonizmow korzysta wlasnie rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
emesz.kielce Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:16 I ja to rozumiem. I nikt nie neguje Waszych praw do zarobkow. I nie wierze ze lekarze to robia na tym forum. Poprzyjcie nas, poprzemy Was. Na kazdego przyjdzie kolej. To ze teraz sie lekarze wzieli nie oznacza ze trzeba negowac ich strajk bo inni maja zle. To nikomu nie pomorze. Zycze szczescia lekarzom i nauczycielom w dochodzeniu swoich racji Odpowiedz Link Zgłoś
ally.b1 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:20 A co na korkach nie dorabiacie?? I to chyba za godzinę około 50 pln. A prezenty na koniec roku?? Mój chrześniak musiał sie składać na jakiś piep.... serwis obiadowy na koniec roku dla szanownej pani nauczycielki. Ile w tygodniu macie godzin pracy 15?? Kino z dziećmi za darmo, teatr za darmo, wycieczki za darmo, jedzonko na matury że by sie "panie" nie wyżywały bo głodne są. Zarabiasz 1742 złote za 5 dni pracy w tygodniu, i to nie ośmiogodzinnej jak ogół społeczeństwa, więc proszę nie ośmieszaj się. A co ty poza tym wiesz o dokształcaniu się lekarzy?? To, ze napiszesz 10 stron bredni i masz stopień nauczyciela mianowanego nie świadczy o tym, że zjadłaś wszystkie rozumy. Poza tym to sami sobie opinie wystawiacie swoim postępowaniem w stosunku do innych ludzi. Nie wiem, ten Twój post to takie kolejne wystąpienie wszystkowiedzącej pani nauczycielki, najmądrzejszej. Jak Ci się nie podoba praca w szkole to rzeczywiscie sie zwolnija a nie wyładowywuj swoich frustracji na dzieciach, bo tylko to świetnie Wam (nauczycielom) wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
belfer113 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 11:31 Masz chyba jakiś uraz, więc zgłoś się do kolegi (psychiatry)... Tak, wszyscy mamy korki po 50 zeta (szczególnie te, które zabiorą nam studenci medycyny za 30), każdy z nas na koniec roku ma zamówiony servis, pracujemy "niestety" aż 18 godzin dydaktycznych (reszta to czyn społeczny, nie bedę się powtarzał gdzie i jak). Kino, oczywiście "lekur szkolnych" - zapraszam po raz dziesiąty na "Zemstę", wycieczka z opieką 24 godziny na dobę nad 30 "abstynentów" - sama radość (dodatkowe godziny oczywiście bezpłatnie - a co,przecież mamy wycieczkę). A te matury, aj cię kręcę zjemy za cały rok, tylko gdzie to zmieścić... No i te 1742 złote. Może uda się nie zapłacić podatków, a i na 6 dni się zgadzam. W p-ierwszej kolejności będę chciał być w sobotę z twoimi dziecmi... W....łeś mnie "wykształcony" lakarzu (takie odniosłem wrażenie - jesli nie cofam to ostatnie), czytaj ze zrozumieniem. A sam jestes najlepszym dowodem na problemy w naszej oświacie. Kształcimy ludzi, ale nie wychowujemy. Mamy specjalistów (ale nie do końca), z zerowym wyczuciem przyzwoitości. A potem dziwić się, że wyciągacie łapy po koperte. I po co? Odpowiedz Link Zgłoś
puerto2 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 13:58 Czy wiesz ile zarabiał Twój minister Giertych za pół godzinne przesłuchanie w komizji śledczej ds spraw płatnej protekcji Rywina: odp: tyle co lekarz za dyżur 24 godzinny tyle co nauczyciel przez 24 godziny pracy bez przerwy w przedszkolu. mamy wspólnych wrogów (chyba że jestes beretem z PiSu), nie wiem dlaczego bronisz lekarzom strajkować, na dłuszą metą jeśli podwyszą pensję lekarzom to tylko nauczycieli będą jedyne wykształconą grupą zawodowa z tak odpowiedzialną rolą w społeczeństwie która tak mało zarabia, wypadkową tego jest podwyżka pensji dla nauczycieli (jeśli nie chcesz strajkowac pozwól innym strajkować) Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: na nauczycieli za pozno, juz zdazyli juz zasz 03.06.06, 14:08 wiesz co robią nauczyciele z takimi prezentami - najczęściej oddają niedocenianym przez nikogo woźnym! A "korki" mogą mieć tylko poloniści i matematycy - w dodatku w bogatych środowiskach!!! A może lepiej żeby zamiast tracic pieniądze na korepetycje zainteresować sie bardziej nauką własnych dzieci? Poziom teraz w szkołach jest taki że kazdy po średniej szkole może pomóc dziecku aby nie dostawało złych ocen! Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:17 powiem tak g**** wiesz. jakie darmowe wyzywienie? co ty chrzanisz? moja ciotka po prawie 20 latach pracy ma 800 na reke za prace na sali operacyjnej? pracowalbys za takie pieniadze?? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika on by nie pracowal, za glupi. Potrzebuja myslacych 03.06.06, 09:20 kaaarooll napisał: > powiem tak g**** wiesz. jakie darmowe wyzywienie? co ty chrzanisz? moja ciotka > po prawie 20 latach pracy ma 800 na reke za prace na sali operacyjnej? > pracowalbys za takie pieniadze?? > Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo a co konkretnie pielegniarki maja za darmo? 03.06.06, 09:52 bardzo jestem ciekaw. I jeszcze czy znasz nauczyciela ktory pracuje za 5.35 zl za godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
izuniaw Re: a co konkretnie pielegniarki maja za darmo? 03.06.06, 10:33 Myślę ,że to nie miejsce do licytacji kto ile zarabia pracująć godzinę.Na pewno ważna jest praca nauczycieli,bo oni wychowują naszych następców (oby mądrzejszych i lepszych niż my),ale praca za rzeczywiście nawet poniżej 6pln za godzinę jest ponizająca. Co z tego ,że zarabiam więcej pracując de facto na 2,5 etatu.Kosztem rodziny ,dzieci i odpoczynku .Jak dożyję do emerytury nie obciążę ZUS-u,bo na emeryturze nie przeżyję dłużej niż 5 lat .Lekarka Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: a co konkretnie pielegniarki maja za darmo? 03.06.06, 11:54 2 i pół etatu? Kpisz czy o droge pytasz? Prawda wygląda tak - 2 godziny w państwowym [1/8 etatu za 1400 zł], reszta w prywatnym [tu pensje sie liczy w tysiącach]! Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Niewtajemniczonych w temat uprasza sie o milczenie 03.06.06, 12:02 Chyba smieszna jestes... Moze 1/20 etatu za 10 000,co?!?! A prywatne tez nie sa az TAKA zyla zlota... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Niewtajemniczonych w temat uprasza sie o milc 03.06.06, 12:05 Pokaż mi przychodnie - szczególnie specjalistyczną - która pracuje przez 8 godzin dziennie :)))))) > Chyba smieszna jestes... :)))))))) Coś ci sie zapomniało :))))))))) Że co jakiś czas przychodnia czy szpital wykazuje w sprawozdaniu ile godzin przepracował i ile porad udzielił :P I wtedy widac jak na dłoni, jak jesteście "zaharowani"... Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Typowe pieprzenie pani z okienka... 03.06.06, 12:10 ...NFZtu.Gdzie kierowca zarabia 4,8tys pln.Milego dnia,zycze,bo klocic sie nie planuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Żałosny 03.06.06, 12:12 Akurat masz pecha mądralo :P Nie pracuję w NFZ :))))) Ale skoro ty wiesz tylko o NFZ, to moje gratulacje :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Widze,ze pani ma jakis uraz... 03.06.06, 12:14 Moze czas na wycieczke do szpitala?Przy okazji,droga pani moglaby sie przekonac o czsie pracy doktorow,a nie podawac dane wyssane z palca... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Widze,ze pani ma jakis uraz... 03.06.06, 12:18 Wyssane z palca? Przez niedouczonych konowałów moja matka znalazła sie na tamtym świecie! A w szpitalach spędziła prawie pół roku! Więc o czasie pracy dochtórków mogłam sie dokładnie na własnie oczy przekonać!!!!!! PS - nie tylko NFZ zbiera dane o działalności przychodni i szpitali :P Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Wiec jednak mialem racje,niestety... 03.06.06, 12:35 Wpolczuje tragedii,przykro mi,ale niestety czasem niektorych rzeczy nie da sie uniknac... Skad wiesz,ze Twoja matka znalazla sie na tamtym swiecie wlasnie przez nich?Przeczytaj podreczniki,popracuj troche w tym zawodzie,aby zweryfikowac to z rzeczywistoscia.i pamietaj o tym,ze nie stac nas niestety na wszystkie badania i rodzaje leczenia.Glupi przyklad-diagnostyka wyrostka,to obecnie morfologia/mocz/badanie palpacyjne/wywiad z pacjentem-koniec.Nie mozesz sobie pozwolic na TK jamy brzusznej,ani na usg.I co?Final jest taki,ze to moze byc np.nie wyrostek,ale np.guz katnicy/rak jelita.Objawy sa praktycznie identyczne.I co poradzisz?Niestety,takie sa realia.Pamietaj o tym,ze strajk dotyczy plac,jak i DOTACJI na sluzbe zdrowia-w co rowniez wchodzi kasa na lepsze badania,lepsze leki,leczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Wiec jednak mialem racje,niestety... 03.06.06, 12:42 TK wykazywał plamy [guz] na wątrobie!!! USG - na trzustce!! Nie zrobiono NIC!!! Dlatego uważam, że prawo do strajku ma lekarz, nie konował!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Wiec jednak mialem racje,niestety... 03.06.06, 12:45 TK - pokazuje plamy na wątrobie, USG - na trzustce!!! Pacjentka chudnie wręcz w oczach!!! Dopiero w trzecim z kolei szpitali mieli odwage powiedziec mi, że to rak. I że jest za późno... Dlatego uważam, że tacy lekarze nie mają moralnego prawa do strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 ehh... 03.06.06, 12:55 Hm,no to mocno sie postaralas,skoro udalo Ci sie zalatwic TK...albo mialas duzo,naprawde duzo szczescia... I o to m.in. chodzi:nowotwor z przerzutami-w tym kraju w gre wchodzi tylko leczenie paliatywne.Nikt nie zrobi NIC.Bo nic tez zrobic za bardzo nie moze.Tylko morfina,nic wiecej...Nie znam dokladnie przypadku,ale sadze,ze w karte poszla pieczatka z dopiskiem:"pacjent nieoperacyjny".Gdyby byly pieniadze,troche inaczej by to moze wygladalo... W ten sam sposob umarl moj dziadek-prostata,z naciekiem na jelito grube i przerzutami do pluc.Kiedys myslalem,ze to czyjs blad.Teraz-troche inaczej na to patrze.Takie sa realia,niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Re: Typowe pieprzenie pani z okienka... 03.06.06, 13:07 Wyrazy współczucia dla wrednej_jędzy. Ale niestety ta tragedia nie upoważnia do opluwania całego środowiska. Sam znasz lekarzy, których należy przesunąć do pracy w kostnicy, jako pomywacze. Ale nie można przez nich kasować całego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp lekarzom sie ciagle wydaje,ze im sie nalezy 03.06.06, 12:55 bolszewizm w czystej formie widzial ktos kiedys bezrobotnego lekarza? bardziej szanuje kopacza rowow niz zloba w fartuchu,ktory udaje,ze cos potrafi; jakby cos rzeczywiscie potrafili,toby zagranica pracowali na powaznych stanowiskach a tak dupy myja paralitykom Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Oj,uwazaj.... 03.06.06, 13:18 Bo w Polsce jest 300 000 etatow,a pracuje raptem 110 000 lekarzy... Druga rzecz:w tym roku wyjechalo wiecej lekarzy,niz opuscilo mury AM... Dalej jestes taki pewny swoich racji? Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Jak Doorn uaszkodził sobie kończynę na wyprawie... 03.06.06, 13:35 to pewnie u lekarza nie leczył się strasząc ze go zwolni albo do więzienia wsadzi! Zadziwiające jak podła komuna czyniła " zbrodnię komunistyczną" wyrzucając z pracy tych którzy jej nie pasowali. Pan Doorn zaleca pewnie "CHRZEŚCIJAŃSKI DOBRY UCZYNEK" wyrzucenia domagających się aby nie była fikcja ani opieka ani płaca za nią. .................................. Czasem mowa bzdurna może z ministra zrobić doornia Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Re: Oj,uwazaj.... 03.06.06, 15:08 Słuchaj, tych ludzi się nie przekona.Są tak zaślepieni nienawiścią do lekarzy, że nie sposób z nimi polemizować. Jeszcze cię tylko obrażą.Wszystko co złe w Służbie Zdrowia to nasza wina.Brak dostępności do lekarza,długie oczekiwanie na operacje, niepełna diagnostyka.To wszystko nasza wina.Nie systemu,ministerstwa ,NFZ-tu.W żadnym z postów nikt o tym nie pisze.Winny jest tylko lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Widać że ktoś u ciebie fałszuje statystyki 03.06.06, 15:25 wredna_jedza napisała: > Pokaż mi przychodnie - szczególnie specjalistyczną - która pracuje przez 8 > godzin dziennie :)))))) > > Chyba smieszna jestes... > :)))))))) > Coś ci sie zapomniało :))))))))) > Że co jakiś czas przychodnia czy szpital wykazuje w sprawozdaniu ile godzin > przepracował i ile porad udzielił :P > I wtedy widac jak na dłoni, jak jesteście "zaharowani"... albo płacą tam tak mało, że nikt nie zgłasza się do pracy.Przychodnia widmo. > Odpowiedz Link Zgłoś
yesyesyes1 Re: a co konkretnie pielegniarki maja za darmo? 03.06.06, 12:00 chyba euro cos ci sie poplatalo za taka sume pln to nawet oka nie warto otworzyc Odpowiedz Link Zgłoś
iwmad1 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 10:51 Stare powiedzenie mówi "syty głodnego nie zrozumie". Jestem pielęgniarką od 11 lat. To że w moim domu nie widać biedy to tylko zasługa tego że mój mąż pracuje po 16 godzin dziennie. Moja pensja miesięcznie wynosi 780-790 zł.Czy uważasz że można za takie pieniądze godnie żyć?? Jak długo pracuję nigdy nie wzięłam nic od pacjentów lub ich rodziców. Bardzo mnie ranią słowa że bierzemy łapówki itp. może tak jest ale proszę tego nie generalizować. Jestem także matką mam trójkę dzieci i po raz pierwszy myślę że pora zrobić coś dla nich , nie mogę do końca życi pracować za te marne grosze. Jeżeli chodzi o darmowe jedzenie to wsółczuję przykrych doświadczeń ja pierwszy posiłek w ciągu dnia jem o 16 po powrocie z pracy , gdyż wcześniej nie mam na to czasu. Myślę że najwięcej mają do powiedzenia osoby które nie mają zielonego pojęcia jak jest w rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 11:13 i zycze wam, zebyscie wywalczyly co wam sie od dawna nalezy, chociaz obawiam sie,ze z takim betonem partyjnym jak jest u wladzy, to moze to byc ciezkie... -- Zapraszam na www.karolbryd.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yesyesyes1 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 11:57 jes jes jes zwolnic wszystkich bo niedlugo nie bedzie kogo, sami sie zwolnia. wsadzic ich do wiezien, przykuc lancuchem do sluchawek, skalpeli i innych narzedzi zadawania bolu. dla najlepszych nagroda - spotkanie z dornem i kapiel w wannie wasermana, a reszta niech wypelniaja 25 godzin na dobe druki zus i funduszu zdrowia bo od tego sa ciemnota w bailym kitlu zabrac im samochody (i tak im sie nie naleza) to beda dla rzadu bo lekarze maja lepsze a niedlugo i tak bedzie po problemie bo ostatni z nich zgasi swiatlo przed wyjazdem do uk Odpowiedz Link Zgłoś
golar Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 12:46 Pielęgniarka to nie pies który pracuje za miske zupy!! Tak serio to chodzi o to żeby za każdą prace człowiek był uczciwie wynagradzany. I nie ma tu nic do rzeczy czy to jest lekarz czy pielęgniarka ,kierowca ,spawacz itd. Właściwie co Dornowi do strajków.To nie o jego resort chodzi w tym sporze. Ale tak to jest jak prostaki lgną do władzy za wszelką cene.Tylko dlaczego my szarzy ludkowie musimy ponosić konsekwencje złych rządow Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 14:08 Uwaga lekarze i pielegniarki! Dyskutant podpisany "yanuss" objawia nam rzcz niezykla:mamy za darmo wyzywienie w tym kraju! Zadajcie od jutra darmowych zakupow w sklepach spozywczych.Protestujcie przeciw odplatnosci za "obiadki dyzurowe" w szpitalach.powolujcie sie na Pana Yanussa!Rewelacja,ze ja na to wczesniej nie wpadlem! Czy gaz,czynsz,elektrycznosc tez bedzie za friko? Wtedy nawet zgodzilbym sie pracowac "za przysiege". Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 przecież społeczeństwu ten system odpowiada: 03.06.06, 14:26 PRZECIEŻ SPOŁECZENSTWU TEN SYSTEM ODPOWIADA: 1)Ludzie płacą 50% kosztów (składka) - tylko ceny materiałów, robocizne mają gratis 2)mogą se jeszcze pokrzyczeć na doktorów, ze płacą składki wiec wszystko im sie należy i to za darmo 3)mogą żądac wykonania WSZYSTKICH badan jakie są - doktór nawet jak zacznie tłumaczyc, ze wykonanie ich nie ma sensu, to i tak efektu nie będzie, bo ludzie w tym kraju są najbardziej roszczeniowi, wiec dla swiętego spokoju doktór skierowania na te niepotrzebne badania daje (efekt - 30% niepotrzebnych procedur) 4)pacjent moze o kazdej porze zawołac pogotowie do zaparcia albo do pypcia na dupie i za to nie płaci (efekt - 30% niepotrzebnych wezwań) 5)pacjent moze z każdą pierdułą zwalić się doktorowi do gabinetu - efekt - 30% niepotrzebnych wizyt 6)pacjent i tak moze se pogadac, ze jest najmundrzejszy, no bo jaką wiedzę moze miec gość w białym kitlu który zarabia mniej niż sprzątaczka? 7)sąsiadka zarabia więcej na 1h - więc na pewno lepiej zna się na zdrowiu (nie trzeba przestrzegac zalecen lekarzy - tylko tego co mówi sąsiadka) 8)pacjent ma dostęp do prawie WSZYSTKICH procedur, jakie są wykonywane na świecie (moze z wyjątkiem przeszczepu płuc i serca - to robią w Austrii, ale w Zabrzu już się uczą) Kardiologia - ponad 70 pracowni hemodynamicznych w kraju, stenty powlekane po 10 tys pln sztuka, leczenie zawałów zgodnie ze światowymi standardami, dostęp do wszystkich leków, procedur (akurat to moja działka wiec wiem) wszystko jest za darmo - SUPER 9)Pacjent ma refundowane prawie wszystkie leki. 10)Wszystko jest za darmo 11)Jak lekarze gadają ze im zle, zawsze mozna powołac się na przysięgę hipopotama (albo Hipokratesa czy jakoś tak... ona jest chyba troche o czym innym, ale nikt na to nie zwraca uwagi) 12)jak lekarze dalej podskakuja, zawsze można wysmarować jakiś artykulik w prasie albo w TV albo nazwać ich terrorystami i niech dalej zasuwają, w końcu to ich powołanie 13) jak pacjent musi czekać w kolejce przez kilka miesięcy, to może spróbować posmarować - i może sie uda (nie wszędzie - zapewniam) 14) jak posmaruje, to moze potem pojsc na policje i wsadzic doktora (jak sie procedura nie uda) - ale fajnie - co za władza!!! 15) zawsze mozna powiedziec, ze nie widziałem jeszcze biednego lekarza, no bo przeciez samochód ma a że 10 letni to nieważne, poza tym tescie kupili mu mieszkanie no to co - taki biedny nie jest 16) nie ma biednych lekarzy - skoro pracuje za 900 pln/mc to musi byc bogaty aby przeżyć - wiec niech nie podskakują 17) lekarze są fajni - zawsze można wyładować na nich wszystkie frustracje i kompleksy na forach internetowych 18) kiedyś nienawidziliśmy Widzewa, teraz lekarzy - super sprawa, mozna wyleczyc kompleksy 19) taki doktór, nawet jak go nienawidzimy to pomocy nie odmówi, no bo ma powołanie i nie może 20) doktory muszą wystawiać wszystkie zaswiadczenia, zwolnienia i recepty ZA DARMO (w kancelarii adwokackiej biorą za to kase a tu nie - no bo SIE NALEŻY PO PROSTU JEST SUPER, NO WIĘC O CO CHODZI? Odpowiedz Link Zgłoś
memhos Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 08:15 Dornowi cos sie poplatalo. To nie ten kraj i nie ta epoka. Oto przyklad tego, jak gleboko bledy socjalistycznej edukacji i autorytarni rodzice wplywaja na psychike. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 08:38 Nic mu się nie poplątało. Jeśli damy lekarzom palec, to będą chcieli cała rękę. A inne grupy społeczne też pójdą w ich ślady i zaczną strajkować. Gdy nie ma kasy, to trzeba być twardym. Poza tym trzeba tak rzadzić, żeby kasę zarobić. A później mądrze ją zagospodarować. I od tego jest rząd specjalistów - zobaczymy jak sobie z tym poradzą. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
michalng [...] 03.06.06, 08:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika skoro juz znalazly sie wielkie pieniadze dla gorni 03.06.06, 09:14 kow , rolnikow, hutnikow, politykow, poslow, senatorow, dyrektorow spolek, kumplom PiS, SO i LPR, czemu lekarze maja czekac? frant3 napisał: > Nic mu się nie poplątało. Jeśli damy lekarzom palec, to będą chcieli cała rękę. > A inne grupy społeczne też pójdą w ich ślady i zaczną strajkować. > Gdy nie ma kasy, to trzeba być twardym. Poza tym trzeba tak rzadzić, żeby kasę > zarobić. A później mądrze ją zagospodarować. I od tego jest rząd specjalistów - > zobaczymy jak sobie z tym poradzą. > > -- > Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Na wszystko najlepsza CzK 03.06.06, 08:26 i żelazny "Feliks". To już nawet nie przypomnienie PRL-u, to jawny kurs na bolszewizm z jedynym choć podwójnym pierwszym sekretarzem i wydajnym ministerstwem prawdy. Czy ktoś już tego 60 lat temu nie opisywał ? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Problem działa w obie strony 03.06.06, 08:33 > problem w tym ze lekarzy nie tak latwo zastapic Gdzie oni znajdą pracę? Bez języków i z opinią niedouczonych i skorumpowanych pracy za granicą nie znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
nolentia Re: Problem działa w obie strony 03.06.06, 08:39 Szanowna /ny Galbo, jak rozumiem, cała ta grupa zawodowa to homogenna zgraja nieuków i łowców skór? Bo tak jednoznacznie z postu wynika??? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie 03.06.06, 08:43 nolentia napisał: > Szanowna /ny Galbo, jak rozumiem, cała ta grupa zawodowa to homogenna zgraja > nieuków i łowców skór? Bo tak jednoznacznie z postu wynika??? To dotyczy tylko 90 % z nich. Jeśli odniósł pan inne wrażenie to przepraszam. Te pozostałe 10 % szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie 03.06.06, 09:16 galba napisał: > nolentia napisał: > > > Szanowna /ny Galbo, jak rozumiem, cała ta grupa zawodowa to homogenna zgr > aja > > nieuków i łowców skór? Bo tak jednoznacznie z postu wynika??? > > To dotyczy tylko 90 % z nich. Jeśli odniósł pan inne wrażenie to przepraszam. > Te pozostałe 10 % szanuję. Hmm, 90% do 10%... Dlaczego nie 93 do 7, albo 85 do 15? Możesz wskazać źródło / badania, na których opierasz swoje informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika palec Galby jest zrodlem. 03.06.06, 09:18 koloratura1 napisała: > g----------------------- > Hmm, 90% do 10%... > Dlaczego nie 93 do 7, albo 85 do 15? > Możesz wskazać źródło / badania, na których opierasz swoje informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll [...] 03.06.06, 09:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll ... 03.06.06, 10:07 napisanie, ze galba ma pusty leb to jest zlamanie regulaminu? nie rozsmieszajcie mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Nie 03.06.06, 11:55 Pewnie - własne doświadczenie... Na 10 lekarzy - trafił na 9 niedouczonych konowałów i łapówkarzy - chyba proste? Logika wam szwankuje... Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Tja... 03.06.06, 12:40 Tylko,jakie on ma podstawy,aby oceniac,kto jest konowalem,a kto nie? Lekarz to nie cudotworca.Radze o tym pamietac... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Tja... 03.06.06, 12:49 To co ci napisałam wcześniej. Moja mama leczyła sie w 3 szpitalach, dopiero w tym ostatnim [klinika UJ] pracowali LEKARZE. Konowały w poprzednich nie widziały plam na wątrobie [TK] i trzustce [USG] :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Grh... 03.06.06, 12:57 Ale od tego zasadniczo sa ludzie,ktorzy robia te badania...TK to glownie technicy,lekarzami nie bedacy,USG-albo technicy,albo lekarze,z czego-ci ostatni po prostu w ten sposob zwyczajnie dorabiaja,nie koniecznie musza byc ekspertami...no i powstaja takie sytuacje:/ Doktora interesuje glownie opis,a nie same zdiecia... Odpowiedz Link Zgłoś
qatram GALBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.06.06, 09:08 Pierwszy raz się z Tobą zgadzam. Niech skr...syny przestaną brać w łapę to wtedy mogą sobie zacząć strajkować! Do roboty konowały! Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: GALBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.06.06, 09:21 zrozum pacanie, ze nie tylko lekarze zle zarabiaja, wiecej jest pielegniarek, poloznych, instrumentariuszek, itd. itd. ONE i ONI zarabiaja ponizej 1000zl! chcialbys zyc za takie pieniadze wiedzac, ze sku***** w NFZ zarabiaja za nic dwa razy tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
dochtoor Re: GALBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.06.06, 10:46 Ja nie biorę i czuję się usprawiedliwiony strajkując - uważam że praca za 6 zł za godzinę mnie poniża - i jak większość młodych lekarzy staje przed alternatywą, albo wystrajkujemy sobie porządne zarobki, albo będę musiał się pakować do wyjazdu. A zostaną ci których życie zmusi do pozostania (ale będą zgorzkniali- nie zazdroszczę ich pacjentom)albo ci którzy nic nie potrafią (też nie zazdroszcze ich pacjentom) - czyli w tym drugim przypadku zadziała selekcja negatywna. Krótko mówiąc piękne perspektywy przed pacjentami jeśli nie zaczniemy dobrze zarabiać. Ja się wszędzie dobrze ustawię tylko niech skończę specjalizację, taka prawda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Galba działa... w obie strony- diagnoza lobotomia 03.06.06, 09:26 I właśnie dzięki takiej polityce zostają starzy wyjadacze. Młodzi medycy widząc syf i malarię jaka panuje w Polsce nie pracują w szpitalach ale zatrudniają się w branży farmaceutycznej, ubezpieczeniowej (na życie), albo wyjeżdżają z kraju. Takie kraje jak np. Szwecja fundują kurs językowy za darmo, do tego gwarantowana praca za takie pieniądze że tutaj za milion lat świetlnych by się ich nikt nie dorobił. > Bez języków i z opinią niedouczonych i skorumpowanych > pracy za granicą nie znajdą. Ahahahahaha ten to potrafi rozsmieszyć z rana. Walczymy z mitami. Polscy lekarze nie mają za granicą opinii niedouczonych i skorumpowanych. Lekarze uczą się całe życie. A jeśli się nie uczą?? No właśnie to zostają konowałami w małych szpitalach na zadupiu (bo tam lekarz to Bóg i Car) - i może o takich galba pisze. A dlaczego biorą??? Bo po 20 latach pracy za 1200 netto nie sposób wyżyć za takie pieniądze jeśli ma się rodzinę.Oczywiście można dorobić w piątki i świątki min. po 400 godz. w miesiącu, łącznie z dyżurami, ale praca po 14 godzin dziennie to jest dopiero niewolnictwo. A trzeba pamiętać że przy takim czasie pracy w tej branży rutyną jest po tylu godzinach wyczerpanie i zmęczenie. A przecież tutaj idzie o życie. Każda decyzja podjęta w czasie takiego przemęczenia może zaważyć na czyimś życiu. I dlaczego system do tego dopuszcza? W takiej patologicznej sytuacji lekarze biorą... Oczywiście po tylu latach fikcji w tym systemie ciężko będzie wyplenić taką mentalność. Ale starzy medycy kiedyś wymrą a młodym którzy jeszcze zostali w końcu kiedyś nerwy się skończą... I wtedy dopiero zostaną konowały. A ostatni gasi światło galba. Pamiętaj nieuku o tym! Odpowiedz Link Zgłoś
bomba13 Do Rysia Ochuckiego 03.06.06, 14:51 Dlaczego mają dobrze zarabiać tylko uprzywilejowane grupy?Czy wszyscy pracujący po 10godz i nie mający okazji do łapówek muszą przymierać głodem? Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 niemieckie szpitale oferują kursy językowe Polakom 03.06.06, 09:42 - w okolicy niedawno cały oddział chirurgi miękkiej podpisal kontrakt i po prostu wyjechał. Dorn to zwykła małpa z brzytwą. Ten facet nie potrafił rodziny poukładać (aferę z córką już chyba zapomniano) a bierze się za rządzenie. Palant jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo w niektorych rejonach brakuje anestezjologow 03.06.06, 10:14 a sa takie miejsca w Polsce gdzie jedyny torakochirurg wyjechal za granice i trzeba wozic pacjentow kilkaset kilometrow dalej. Ale co to obchodzi Dorna ktory sie bedzie leczyl z zona, kochanka i kolegami na Woloskiej. Chyba Woloskiej, Lutek, nie zamkniesz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika najwyzszy czas przekazac Woloska do obiegu 03.06.06, 10:24 ogolnego. Czyz nie jest to sprzeczne z konstyrtucja? Odpowiedz Link Zgłoś
yesyesyes1 Re: w niektorych rejonach brakuje anestezjologow 03.06.06, 12:02 kolargolo napisał: > a sa takie miejsca w Polsce gdzie jedyny torakochirurg wyjechal za granice i > trzeba wozic pacjentow kilkaset kilometrow dalej. Ale co to obchodzi Dorna > ktory sie bedzie leczyl z zona, kochanka i kolegami na Woloskiej. Chyba > Woloskiej, Lutek, nie zamkniesz, co? ale tam na kardiochirurgii to dlugo nie pozyje bo za biedny !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Problem działa w obie strony 03.06.06, 10:00 bez jezykow nie znajda. ale ci z jezykami - owszem. i rozumiem ze tych chcesz sie pozbyc? Im narod glupszy tym latwiej nim manipulowac? Rozumiem juz dlaczego mianowaliscie Giertycha na ministra edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
romas1 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 08:36 I tak oto w Wolnej Polsce szykuje się nam reżim prawie jak na Białorusi.Prokuraturze życzę aby także w sprawach przekrętów Naszej władzy była tak szybka i skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 11:36 Jakie przekręty? Namaszczonej władzy? Z choinki się urwałeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
delco a gdzie znajdą nowych lekarzy? 03.06.06, 08:38 Takie postępowanie jedynie może przekonać część wahających sie lekarzy do wyjazdu. A w polsce i tak lekarzy brakuje. Wątpiącym polecam zastanowienie się nad kolejkami na operacje i badania. No chyba że przyjmiemy logikę komunistyczna że za braki mięsa odpowiadają spekulanci. Ale jakoś po wprowadzeniu wolnego rynku spekulanci przestali wukupować mięso pralki, samochody telewizory itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
romas1 Re: a gdzie znajdą nowych lekarzy? 03.06.06, 08:46 A niech jadą.I tak zanim u nas dostaniesz się do szpitala stacisz swoje oszczędności lub nie doczekasz.Nasz Wolny rząd sprowadzi do nas kogoś tańszego ...może z Chin Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: a gdzie znajdą nowych lekarzy? 03.06.06, 10:04 ci z Chin tez nie beda pracowac za darmo, pojada do Anglii albot nawet do Czech gdzie dostana 3 razy tyle a praca, jezyk, egzaminy - tak samo trudne. Minie jednak wiele lat zanim to zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: a gdzie znajdą nowych lekarzy? 03.06.06, 10:02 nie tylko do wyjazdu ale z rozwojem prywatnej opieki zdrowotnej wielu doswiadczonych lekarzy przeniesie sie na stale do prywatnego sektora. Tak sie dzieje w Wielkiej Brytanii i dlatego tam podwyzszaja place lekarzom i pielegniarkom. A u nas sojusz robotniczo-chlopski u wladzy nie rozumie takich niuansow. Odpowiedz Link Zgłoś
spawacz.aluminiowy Państwo prawa? To dlatego min Dorn jedzie na mecz 03.06.06, 08:49 zamiast stawić się na wezwanie sądu jako świadek? ____ Blog okrętowca Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Państwo prawa? To dlatego min Dorn jedzie na 03.06.06, 09:33 Brawo ! ale niestety zbyt dobre pytanie aby uzyskać na nie odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika bo meczu nie odwolaja, a sprawe dla PANA 03.06.06, 15:52 durnego Dorna tak. to sie nazywa TKM. Wynalezione przez niejakiego Kaczynskiego. spawacz.aluminiowy napisał: > zamiast stawić się na wezwanie sądu jako świadek? > ____ > Blog okrętowca Odpowiedz Link Zgłoś
dankowalski przeciez górnicy mogą nas leczyć 03.06.06, 08:54 dla socjalistycznego rządu PISu to oni są elitą tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 08:55 tsheshek napisał: > problem w tym ze lekarzy nie tak latwo zastapic Jak to nie można. Najlepsze, bo "prawe" ręce prezydentów są do wzięcia! od Wałęsy - Wachowski od Kwaśniewskiego - zapomniałem nazwisko od Kaczyńskiego -Urbański Sam kwiat kompetencji i z tego samego, jak się okazuje, chowu. Na wszystkim się znają, świetni fachowcy w każdej branży. Pozostaje natomiast pytanie? Czy prezydenci tacy słabi, że na ludziach się nie znają? Czy też całkowicie bezwolni pociągani za sznureczki? Wniosek z tego prosty - z komunizmem walczymy jak nami rządzi, miły zaś sercu jak osiągnie się władzę. Tak więc nic się nie zmieniło i nie zanosi się na to. Tylko elektorat jak zwykle głupi i na to wszystko daje przyzwolenie! Komuszek Dorn jest bardzo dobrym tego przykładem. A może by tak zanucić międzynarodówkę - sprawimy władzy przjemność...... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika ty jestes prowokatorem.. ;-{) 03.06.06, 09:26 tadjan napisał: > tsheshek napisał: > > --------------------- > A może by tak zanucić międzynarodówkę - sprawimy władzy przjemność...... Wyklety powstan ludu ziemi, powstancie, ktorych gnebi GLOD....... Odpowiedz Link Zgłoś
beret_moherowy Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 08:56 Gospodarka USA i Wiekiej Brytani ruszyła po ukróceniu przez Regana iTacher tego typu strajków?. Strajki lekarzy powinny być zabronione.To przecierz monopol naturalny.Większość lekarzy ktorych znam to SLD więc to strajk polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
dellek Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:07 Moherowe berety utrzymują znajomości z działaczami SLD? Można by pomyśleć, że to zwyczajne podszywanie się pod moherowość ale sens wypowiedzi pasuje do standardów intelektualnych moherowych. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:41 > Strajki lekarzy powinny być zabronione.To przecierz monopol > naturalny Może nie uzywaj określeń których nie rozumiesz. Monopol w służbie zdrowie jak najbardziej jest (państwowy - każdy z nas musi płacić składki czy korzysta czy nie), ale z naturą nie ma on nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dellek Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:03 Ministrów było i będzie jeszcze wielu. Przyszedł Dorn, i tak jak przyszedł pójdzie , chętnego na ministra łatwo znaleźć i łatwo go zastąpić. Lekarza z marszu nie znajdzie się i nie zastąpi pierwszym lepszym aparatczykiem partyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 11:32 E, dlaczego? "Poświęconony apartczyk lekarzem moherowego beretu". Ucieszyliby się. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:16 Ciekawe, czy tak samo odwazny bedzie wobec gornikow, hutnikow, kolejarzy :)? Odpowiedz Link Zgłoś
oo0oo Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:26 alez prosze bardzo, niech ten smieszny kundele Porn wszystich pozamyka, a leczyc bedzie on i Marianna Rokita :/ Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Koledzy Lekarze 03.06.06, 09:29 nie dajcie sie panu dornowi. nie dajcie sie ministrowi relidze, któy stara sie, ale i tak nic nie moze. nie dajcie sie juz zwodzic nikomu w tym kraju. górnicy wyjda na ulice, wyrwą bruk i swoje dostaną. was czekają kamasze, sądy, wiezienia albo przynajmniej szkalujące artykuły w szmatławcach typu Fuckt. ludzie was znienawidzą, nikt was nie bedzie szanował. nie bojcie sie zwolnien - WYJEZDZAJCE! Poki jeszcze granice otwarte. w polsce nie bedzie wam lepiej jeszcze przez wiele lat. niestety. :( Odpowiedz Link Zgłoś
fml2006 Re: Koledzy Lekarze 03.06.06, 16:12 Zwolnienia lekarskie 20 czerwca!!! chorzy jesteśmy - nie pracujemy!!! niech sie leczą sami Odpowiedz Link Zgłoś
sorapis Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:30 Jasne. Lekarzy można straszyć bo lekarze nie wyjdą na ulicę z pałami albo nie przyjadą kilkoma pociągami do Warszawki ze Śląska. Mogą przecież pracować z głodowe pensje bo taki mają obowiązek. Ale tego, że nie mogą normalnie żyć z głodową pensją to p. Dorn ze swoim uposażeniem poselskim raczej nie zrozumie. Jest już na wyższym poziomie bytu kształtującego świadomość. Stąd się biorą te poezje o psach tłuściochach. Odpowiedz Link Zgłoś
druid1 Tylko Prywatyzacja! 03.06.06, 09:30 Zarowno prywatyzacja calego systemu ubezpieczen zdrowotnych jak i wszystkch placowek medycznych. Konkurujace miedzy soba firmy ubezpieczeniowe i prywatne szpitale beda najlepszym gwarantem tanich uslug - nic tak nie psuje rynku jak monopol. Wtedy tez zarobki lekarzy przestana byc problemem politycznym. Ci, ktorzy beda miec duzo pacjentow, beda tez miec duzo pieniedzy. Kiepscy lekarze wyleca na bruk i skonczy sie samowola mafii ordynatorsko-profesorskiej. Znikna tez kolejki do szpitali i podwojne oplaty za leczeni (skladka + lapowka) Nic tak nie poprawia jakosci uslug i nie obniza cen jak morercza konkurencj wolnego rynku. Dziwne tylko ze jakos malo slychac glosow lekarzy o prywatyzacji - widac wiekszosc obawia sie naturalnej selekcji jaka zgotowalby im wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Myślmy o większości obywateli. 03.06.06, 09:40 druid1 napisał: > Zarowno prywatyzacja calego systemu ubezpieczen zdrowotnych > jak i wszystkch placowek medycznych. Czy takie rzeczy piszesz za pieniądze koncernów farmaceutycznych, czy faktycznie tak myślisz? Może lepiej zacząć od prywatyzacji wojska a potem policji. Dopiero jak to się sprawdzi prywatyzować służbę zdrowia. Uprzedzając niektóre argumenty - prywatne armie i policje istnieją. Tak samo jak - w każdym kraju - istnieje państwowa służba zdrowia. Państwo (nasze) w ogóle bez wojska jestem sobie wyobrazić. Nie wyobrażam sobie naszego państwa bez państwowej służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Myślmy o większości obywateli. 03.06.06, 09:44 Oczywiście, w każdym kraju istnieje państwowa służba zdrowia. Polecam państwową służbę zdrowia w Stanach - jeszcze zatęsknisz za polskimi szpitalami. Odpowiedz Link Zgłoś
druid1 Mysle o wiekszosci wlasnie 04.06.06, 15:21 No coz, nie moja wina, ze nie masz wyobrazni ;-) A na powaznie, to czemu nie wyobrazasz sobie tego? To wlasnie obecny system jest jak najbardziej na reke koncernom farmaceutycznym. Przeciez o niebo latwiej jest im przekupic biednego lekarza niz nie bogatego. Kiedy jestem ubezpieczony prywatnie i ide do prywatnego lekarza to przynajmniej wiem, ze jemu zalezy na mnie jako pacjencie, bo dostaje z mojego ubezpieczenia konkretne pieniadze. W obecnym systemie pacjent jest zbedny - im mniej pacjentow tym lepiej. Pieniadze musza isc za pacjentem, wtedy sytem ulegnie poprawie. A tak sie wlasnie wydazy z momencie prywatyzacji calego systemu ubezpieczen zdrowotnych. P.S. Nie mam nic przeciwko prywatyzacji wojska, policji i wieziennictwa - takie projekty rzeczywiscie maja sie dobrze w roznych zakatkach swiata. Od dawna wiadomo, ze armia zawodowych najemnikow jest w stanie rozwaliz 10 razy wieksza armie z poboru. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Tylko Prywatyzacja! Calego kraju!!!!! 03.06.06, 09:51 socjalizm sie przezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
lealuc Re: Tylko Prywatyzacja! 03.06.06, 14:16 Zgadzam się w zupełności i popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
ak1-d01 Lekarze do roboty - przysięgaliście !!! 03.06.06, 09:30 To draństwo strajkować w placówkach przyjmujących dzieci. Bandyci. Mordy bym Wam obił, łapówkarze. Płaczecie że małe pensje macie a na boku ile dorabiacie??? Do roboty. Bez szacunku dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
oo0oo Re: Lekarze do roboty - przysięgaliście !!! 03.06.06, 09:33 idz i obij miej taka odwage w gabinecie, oko w oko z lekarzem na forum piszesz bez szacunku, a w gabinecie malo podlogi przez znachorem nie wylizesz... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika nie unos sie, bo ci zylka peknie, bedziesz musial 03.06.06, 09:56 dac w lape, albo leczyc sie u ojca Klimuszki. ak1-d01 napisał: > To draństwo strajkować w placówkach przyjmujących dzieci. Bandyci. Mordy bym > Wam obił, łapówkarze. Płaczecie że małe pensje macie a na boku ile > dorabiacie??? > Do roboty. Bez szacunku dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
unihorn [...] 03.06.06, 11:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika wyslij swoj pasztet emaijlem, zobaczymy jaki jest 03.06.06, 15:14 twoj IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonasukienka1 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:32 Czy oni na litosc Boska zapomnieli za co siedzieli w czasach komuny? Sami te strajki sobie wywalczyli a teraz strasza metodami, ktorych nie poswtydzil by sie uwczesna generalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Panie Dorn! 03.06.06, 09:41 Czy już w tę niedzielę nie będzie Teleranka, a Wildstein się przebierze za kaprala? Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:42 Można wszystkich lekarzy wziąć w kamasze, ale kto będzie leczył.To też nie problem, bo zatudni się lekarzy z Wspólnoty Państw Niepodległych. Tylko czy na tym ma polegać uczciwa, moralnie odrodzona i solidarna IV Rzeczpospolita. Obecna pisowska władza stawia sie ponad społeczeństwem, bo WIE, że jest nieomylna i Polsce potrzebna.Zupełnie jak nieboszczka PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 10:36 janek344 napisał: > Można wszystkich lekarzy wziąć w kamasze, ale kto będzie leczył.To też nie > problem, bo zatudni się lekarzy z Wspólnoty Państw Niepodległych. A jesteś pewien, czy aby - akurat - lekarzom w WPN nie żyje się lepiej, niż mogliby żyć u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
tezas juz widze jak Dorn pogrozi gornikom jak beda robic 03.06.06, 09:45 nastepny najazd na Warszawe, hehehe. Ten pan jest mocny tylko wobec lekarzy, mlodziezy na Paradzie Rownosci, emerytki itp. Wystarczy mniej slaby przeciwnik i od razu zmieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Koncerny farmaceutyczne inspirują strajki? 03.06.06, 09:48 Prokuratura Apelacyjna w Warszawie sprawdza, czy koncerny farmaceutyczne mogły być źródłem inspiracji strajków lekarzy. Informacje na ten temat weryfikują służby specjalne. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9913&wid=8336160&rfbawp=1149320917.118 Odpowiedz Link Zgłoś
pis_dolot nie uciekł...wypuścili go, 03.06.06, 10:20 jest nieuleczalnie chory poprostu, Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Nie ma przymusu leczenia psychiatrycznego 03.06.06, 10:30 i to jest jedna z tragedii w tym pseudodemokratycznym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Koncerny farmaceutyczne inspirują strajki? 03.06.06, 10:15 sluzby specjalnej troski powinny sie zajac twoja terapia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Koncerny farmaceutyczne inspirują strajki? 03.06.06, 10:39 the.bill1 napisał: > Prokuratura Apelacyjna w Warszawie sprawdza, czy koncerny farmaceutyczne mogły > być źródłem inspiracji strajków lekarzy. Informacje na ten temat weryfikują > służby specjalne. A pewnie. Przecież od zawsze wiadomo, że jeśli komuś się socjalizm nie podoba, to musi być inspirowany i ktoś musi za tym stać. Odpowiedz Link Zgłoś
hubasinska Oczywiście ,zastąpić ich prominentnymi działaczami 03.06.06, 09:55 Samoobrony i Pisu.Zwłaszcza ci pierwsi szybko się uczą i po dwutygoniowym kursie zastąpią tych skorumpowanych,leniwych i słabo wykszałconych lekarzy i pielęgniarki. A Ludwiczek wszystkiego przypilnuje.Lekarzy do tiurmy, w kibitki i zsylka. a może wparwadzic stan wyjątkowy? PIS walczy ze wszystkimi,żeby tylko czasu starczyło na coraz to nowe batalijki.Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
zbiroko Re: Dorn grozi strajkującym zwolnieniami i więzie 03.06.06, 09:57 Pewnie KAMASZNIK WIELKI IV RP zapomniaał, że przed 1989 r też żyliśmy w "państwie prawa" i strajki też były zabronione,ale odważni strajkowali. A może zamiast straszyć /strachy na lachy/ i grozić próbować coś rozsądnego zrobić w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka W komunie dokladnie tak bylo jak jest w IV RP 03.06.06, 09:58 Kiedy Dorn zobaczy gornikow w wiezieniu i zwolnionych za strajki???? Odpowiedz Link Zgłoś