Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc :)

16.07.06, 15:24
ostatnie akcje PiS - twarde stanowisko wobec ingerencji europejskich socjalistow w sprawy polskie, wymiana kadr w TVP i polskim radiu, trwajacy proces lustracji niestety sprawily ze PO i PiS maja znow po 50% sympatii. Z tym ze ostatnio w wyborach prezydenckich bylo to 50% na korzysc PO. Dzis raczej niestety nie.

Do tego stanowisko Polski w sprawie konfliktu w Libanie :(

i jak sie tutaj zdecydowac. przeciez grzechem jest glowowac przeciwko partii z ktorej polityka w tym zakresie czlowiek az tak sie zgadza :(

z drugiej strony - po oddaniu glosu na PiS mialbym wrazenie ze zjdlem robala :(
Obserwuj wątek
    • sanitarny Sa gusty i gusta jeden woli w..... 16.07.06, 15:38
      tak to juz jest z tym smakiem czasami i pieczona kaczka z jablkiem w pysku
      (dziobie)smakuje jak robal.
      • marcus_crassus najgorzej ze trzeba chyba bedzie zjesc 16.07.06, 16:04
        tego robala. zamkne oczy i pomysle ze to za Anglie (jak ktos zna historyjke to
        bedzie wiedzial o co chodzi) :)
      • imsa Re: Sa gusty i gusta jeden woli w..... 16.07.06, 16:11
        sanitarny napisał:

> ...pieczona kaczka z jablkiem w pysku...

To jakaś prowokacja...? ;-))))))

• smok62 Marcuss - jako szeregowy zwolennik PISu 16.07.06, 15:44
      nie poieram stanowiska tegoż w sprawie agresji na Liban. Tak każą robić
      amerykanie i takie jest oficjalne stanowisko - podejrzewam ,ze wielu zwolenników
      Kaczorów wie ,ze ze żydzi napadli na inny kraj i żadne pokrętne tłumaczenia tego
      nie zmienią.
      • marcus_crassus dzieki - nic tak skutecznie nie przekonuje mnie do 16.07.06, 16:02
        PO jak oszolomiarski elektorat PiS :)

niestety, obawiam sie ze kuracja smokami, leszabami, atsg-ami i innym
        towarzystwem juz nie pomoze :( tzn przekonuje mnie na pol godziny do PO a potem
        wlaczal TV, czytam maile od znajomych i znow PiSica u mnie powraca

stan jest ciezki. polsrodki w waszej postaci nic mi juz nie pomoga ;)
    • rydzyk_fizyk Wierzysz jeszcze w jakieś deklaracje PiSuarów? 16.07.06, 16:06
      bo tylko na tym mógłbyś się oprzeć.

Ja za to patrzę na ludzi i nie mam wątpliwości że psycholi z PiSu nie mógłbym popierać nawet jakby deklarowali poglądy w 100% zbieżne z moimi :)
      • marcus_crassus nie 16.07.06, 16:14
        ale podobaja mi sie czystki w mediach usuniecie wplywow biznesu powiazanego z
        niemieckimi sluzbami (to tak ku informacji skad tyle napiec z niemcami ostatnio)

stanowisko wobec tarczy antyrakietowej, wobec rurociagu etc. no i lustracja -
        ktorej pewne grona boja sie jak diabel wody swieconej :)

przeciwko przemawia demagogia i retoryka typowo nastawiona na "ciemnego luda"

sek w tym ze polityke trzeba prowadzic tak aby madry zrozumial a glupi
        uwierzyl...
        • jola_iza Re: nie 16.07.06, 16:16
          A kto się boi lustracji,konkretnie jakie środowiska ?
          • marcus_crassus marsjanie n/t :) 16.07.06, 16:18

• nautilus.pompilius Re: nie 16.07.06, 16:18
          Popatrz na to z innej strony - nie popieraj PO, ale zwalczaj kaczofaszyzm. I
          zauważ, że na jeden pozytywny ruch pisiorków przypada kilka do kilkunastu ruchów
          negatywnych. A jak i to zawiedzie, to pomyśl sobie o pingwinie Pik-Poku (dla
          niedomyślnych - zwanym również Edgarem).
          • marcus_crassus Re: nie 16.07.06, 16:37
            nie zauwazam ruchow negatywnych - oprcz retoryki jak z domu wariatow. ale moze narod polski rzeczywiscie jest durny i trzeba mu takie kity wciskac a potem robic swoje.

w ten sposob np polscy antysemici glosuja na czlowieka ktory porownywal sie z Szaronem (tak tak - to kaczor mniejszy) :)

holota istnieje - trzeba tylko ja przekonac do swoich racji. a racje wyklada sie holocie bardzo specyficznie
            • nautilus.pompilius Re: nie 16.07.06, 16:40
              > nie zauwazam ruchow negatywnych

Jak to? A pseudodziałalność Ziobry? Lepper i Giertych w rządzie? Zamach na
              Trybunał Konstytucyjny? Szczucie hołoty przeciwko lekarzom i prawnikom? Program
              "solidarne państwo" czyli komuna w czystej postaci?
              • marcus_crassus Re: nie 16.07.06, 16:57
                > Jak to? A pseudodziałalność Ziobry? Lepper i Giertych w rządzie? Zamach na
                > Trybunał Konstytucyjny? Szczucie hołoty przeciwko lekarzom i prawnikom? Program
                > "solidarne państwo" czyli komuna w czystej postaci?

a jakie tutaj sa skutki? na razie to widze ze nie podoba ci sie pewien obraz - ale negatywnych skutkow ktore wynikaja z niego podac nie mozesz.

ja opieram sie na konkretnych dzialaniach - lustracja, zmiany w mediach, usuniecie pewnych wplyow

a ty ze tobie sie giertych nie podoba.

jak nie lubisz giertycha to go nie jedz!
    • abstrakt2003 zjedz tego robala 16.07.06, 17:05
      i przestań zawracać dupe!
      • marcus_crassus Re: zjedz tego robala 16.07.06, 17:06
        ja sie twoja dupa nie interesowalem. sam ja z rozkosza nadstawiasz i czekasz na pieszczoty
        • abstrakt2003 Głosuj na PiS i 16.07.06, 17:11
          nie zakładaj takich durnych wątków! Kogo obchodzą twoje rozterki polityczne!?
          • nautilus.pompilius Re: Nie głosuj na PiS i 16.07.06, 17:11
            nie będzie problemu. Chcesz być w jednej drużynie z leszabem?
            • marcus_crassus fakt faktem leszab jest nikim 16.07.06, 17:15
              i troche bez sensu oceniac dzialanie partii wg glupoty elektoratu. choc trzeba przyznac ze czesc elektoratu PiS to wyjatkowy oszolomizm
              • humbak Re: fakt faktem leszab jest nikim 16.07.06, 17:20
                Czy ja wiem, czy wyjątkowym... a taki Gorby (choć on jest akurat rozczulający momentami:)).
              • nautilus.pompilius Re: fakt faktem leszab jest nikim 16.07.06, 17:21
                > i troche bez sensu oceniac dzialanie partii wg glupoty elektoratu. choc trzeba
                > przyznac ze czesc elektoratu PiS to wyjatkowy oszolomizm

Moim zdaniem poziom elektoratu świadczy o partii. Może nie jest to 100% odbicie,
                ale jednak coś w tym jest. Skoro np. na tym forum pis popierają takie smoki,
                leszaby, abstrakty, artsg...
                • deszcz.jesienny Re: fakt faktem leszab jest nikim 16.07.06, 17:40
                  nautilus.pompilius napisał:

> Moim zdaniem poziom elektoratu świadczy o partii. Może nie jest to 100%
                  odbicie
                  > ,
                  > ale jednak coś w tym jest. Skoro np. na tym forum pis popierają takie smoki,
                  > leszaby, abstrakty, artsg...
                  >

A czego odbiciem jest jeśli komuś myslą się nicki, a mimo to
                  oświadcza coś z pełną dezynwolturą?
                  Podpowiedź: od kiedy to Abstrakt jest zwolennikiem PiS????????????
                  Na marginesie - do czyjego elektoratu Ty się zaliczasz?
                  Wiesz, chciałabym mieć niepodważalne podstawy do wyciągnięcia
                  wnioskow o elektoracie tej partii :-)

• marcus_crassus a na kogo glosuje gorby? 16.07.06, 17:33
                mowie o normalnych partiach a nie o czyms w rodzaju wirtualnegozombi.pl, SLD lub tez z okolic
                • humbak Re: a na kogo glosuje gorby? 16.07.06, 17:36
                  Nie wiem czy jego działalność forumowa rozwinęła się na tyle by zdeklarował się po stronie jakiejś partii. Zwracam po prostu uwagę że Gorby nie jest jedyny;)
                  • marcus_crassus oszolomstwa nie brakuje 16.07.06, 17:42
                    mi jednak chodzi o dwie partie ktore moga byc uznane jako oferujace cos sensownego. mysle o PiS i PO.

choc jak Roman G bedzie dalej przemodelowywal LPR w tym duchu o ktorym teraz mowa - czeka mnie niedlugo rola elektoratu LPR :)
          • marcus_crassus np ciebie biorac pod uwage twoja idiotyczna 16.07.06, 17:14
            obecnosc w tym watku. jak mnie pies sasiada nie interesuje to pod ogon mu nie zagladam. wyrazilem sie jasno czy cos dosylabizowac?
            • abstrakt2003 Jak mnie pies sąsiada wkurza to dostaje z buta! 16.07.06, 17:16

• marcus_crassus slusznie 16.07.06, 17:19
                ale ja mam upierdliwego psa sasiada. mowie won a to-to sie wciaz kreci
                • humbak Re: slusznie 16.07.06, 17:21
                  Biorąc pod uwagę że w wielu punktach macie zbliżone poglądy, wasze relacje są absurdalne:)
                  • abstrakt2003 ????? 16.07.06, 17:27
                    Jak mnie coś wkurza to mówię o tym wprost bez względu jaki to nick. Ten wątek
                    uwazam za debilny co nie zmienia faktu że w wielu sprawch z m_c się zgadzam.
                    • humbak Re: ????? 16.07.06, 17:29
                      Pewnie że nie ma co się kryć, ale zawsze można swoją opinię sformułować tak, by racjonalnym jej następstwem nie było werbalne glanowanie;)
                      • marcus_crassus oprocz tego ze sie z abstraktem zgadzam 16.07.06, 17:32
                        uwazam jego wpisy za skrajny debilizm. trzeba byc bowiem glupem do kwadratu zeby skarzyc sie ze sie czyjs watek nie podba.

a mi sie nie podobaja durnowate watki abstrakta o pszczolkach i ptaszkach z ktorymi robi jakies swinstwa. nie podobaja mi sie wiec do nich nie zagladam.

abstrak mam problemy z psychika a jego reakcje swiadcza ze mu jakis ptaszek fruwa kolo glowki
                        • humbak Re: oprocz tego ze sie z abstraktem zgadzam 16.07.06, 17:37
                          Ja stąd spadam. Dla Was nie ma nadziei;P
    • humbak Re: prosze o pomoc :) 16.07.06, 17:09
      Spokojnie Marcus, poczekaj jeszcze póki PiS nie wykaże się jakąkolwiek sensowną inicjatywą na scenie europejskiej.
    • deszcz.jesienny Re: prosze o pomoc :) 16.07.06, 17:44
      marcus_crassus napisał:

>z drugiej strony - po oddaniu glosu na PiS mialbym wrazenie ze zjdlem robala:(

Może nie będzie tak poważnie, jak byś tego oczekiwał :-)

Znasz kuchnie dalekowschodnie?
      Tam nader często coś smakuje bez porównania lepiej niż wygląda,
      albo niż może być opisane.
      Można się przełamać i spróbować, a można chodzić i upierać się,
      że to wypisz wymaluj przypomina robala i dalej wcinać wyłącznie
      dobrze znane kartofle :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka