tylko_smutek 18.07.06, 02:04 O co Wildsteinowi chodzi ? Po co mu ktoś taki w Zarządzie ? Przecież Bronisław Wildstein zawsze się brzydził antysemityzmem itd. A teraz broni człowieka z NOP - owską przeszłością. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanitarny Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 06:50 moze byl w toalecie jak Farfal siusial. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 07:25 tylko_smutek napisał: > O co Wildsteinowi chodzi ? Po co mu ktoś taki w Zarządzie ? > Przecież Bronisław Wildstein zawsze się brzydził antysemityzmem itd. A teraz > broni człowieka z NOP - owską przeszłością. Jakoś od dawna nie mogę zrozumieć "szacunku", jakim niektórzy otaczają hienę Wildsteina... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amk5 Re: Wiceprezes Giertych broni Sielatyckiego 18.07.06, 07:50 ale nie tego co zwolnil .... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3490343.html Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re:Minister Edukacji nie odróżnia 18.07.06, 08:45 ufo od antysemityzmu! Grzegorz Sielatycki: "Dlaczego pod szyldem polskiej kultury narodowej w polskich podręcznikach umieszcza się takich żydowskich twórców, jak: Julian Tuwim, Brunon Schulz, Bolesław Leśmian, Tadeusz Peiper, Roman Brandstaetter, Andrzej Szczypiorski czy wielu innych?". I dalej: "Psychika żydowska jest kaleka, chora, zdezintegrowana i nienormalna (...). Roman Giertych: - On był wtedy nastolatkiem. Gdybym prześwietlał życiorysy trzech tysięcy członków Młodzieży Wszechpolskiej, znalazłbym nawet takich, co wierzą w UFO. ;))) amk5 napisała: > ale nie tego co zwolnil .... > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3490343.html :P Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 08:04 ave.duce napisała: > > Jakoś od dawna nie mogę zrozumieć "szacunku", jakim niektórzy otaczają hienę > Wildsteina... > > ;) a mnie sie wydaje,ze tego Wildsteina "wystawili" na zajaca antysemici niby,ze....wcale antysemitami nie sa a ta hiena Wildstein.... nigdy mi sie nie podobal jak gadal w TV Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 08:48 Bronus chce pokazać, że od momentu przyjęcia chrztu jest ponad stuprocentowym Polakiem. Hm, można i tak ... . Ale co zmienia i jakie ma to znacznie w XXI wieku ? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 08:55 danutki napisała: > > a mnie sie wydaje,ze tego Wildsteina "wystawili" na zajaca antysemici > niby,ze....wcale antysemitami nie sa > a ta hiena Wildstein.... > nigdy mi sie nie podobal jak gadal w TV Oczywiście, że masz rację - hiena W. to kolejne "alibi", choc sami Kaczyńscy nie wypowiadali się (chyba) w tonie antysemickim. Mnie najbardziej "wkurzyły" jego przemONdrzałe wypowiedzi u Pospieszalskiego (jeszcze w PULSIE, np., nt. UE, ale i w TVP2) i w autorskim programie tamże (np., nt. praw obywatelskich). Kolejny omnibus. Jego biadolenia, że "salon" go nie wpuścił... żenada. Nie wiem, jak to się dzieje - choć mam niejakie pojęcie, ale z innej "łączki", że promuje się miernoty, np. rozmaitych felietonistów i kreuje się je na "opiniotwórczych" dziennikarzy. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 08:59 Czepianie się Farfały o to, że coś napisał jak miał 18 lat jest głupotą. Zwracam szanownemu lewactwu uwagę, że Kuroń w młodosci był aktywnym komunistą, likwidował harcerstwo ale potem się zmienił. Pani Szymborska pisywała w młodości wiersze o Stalinie i co z tego wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 09:09 mak67 napisał: > Czepianie się Farfały o to, że coś napisał jak miał 18 lat jest głupotą. > Zwracam szanownemu lewactwu uwagę, że Kuroń w młodosci był aktywnym komunistą, > likwidował harcerstwo ale potem się zmienił. Pani Szymborska pisywała w > młodości wiersze o Stalinie i co z tego wynika. Wynika z tego to, że jak ktoś w młodości był prawicowem to już do śmierci zostanie prawicową szmatą Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Miał 16 lat nie 18 18.07.06, 09:10 mak67 napisał: > Czepianie się Farfały o to, że coś napisał jak miał 18 lat jest głupotą. > Zwracam szanownemu lewactwu uwagę, że Kuroń w młodosci był aktywnym komunistą, > likwidował harcerstwo ale potem się zmienił. Pani Szymborska pisywała w > młodości wiersze o Stalinie i co z tego wynika. Na temat "poważnej dyskusji" o poglądach 16-latka to nawet nie chce mi się ironizowac. Chociaż.... Moja 13 letnia corka powiedziała mi niedawno ,ze jesli zabronię jej iść na koncert Dody , to podpali dom. Nawet bym ja puscił , tylko nie chcę ,aby przyswajała negatywne wzorce kulturalne. I teraz nie wiem czy to aby nie była "groźba karalna" z jej strony ? Może powinienem to zgłosić na policję? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 09:12 mak67 napisał: > Czepianie się Farfały o to, że coś napisał jak miał 18 lat jest głupotą. > Zwracam szanownemu lewactwu uwagę, że Kuroń w młodosci był aktywnym komunistą, > likwidował harcerstwo ale potem się zmienił. Pani Szymborska pisywała w > młodości wiersze o Stalinie i co z tego wynika. Czy możesz łaskawie naPiSać mi, jak ci się udało wysnuć wniosek, że jestem lewaczką? Będę wdzięczna... Jeśli nie ma dla ciebie różnicy między Jackiem Kuroniem i Wisławą Szmborską a Farłałą, to chyba jesteś widzący inaczej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 09:29 Różnice są ale chodzi o zasady. Czepianie się kogoś za to co napisał mając ponoć 16 lat jest idiotyzmem.Nadużywanie słowa faszyzm jest ulubioną odzywką lewactwa stąd przypisanie ci tych pogladów. Zresztą nik też swiadczy o lewacko faszystowskim pochodzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Cała prawda o mak67 ... . 18.07.06, 09:40 Gdyby głupota umiała fruwać to mak67 karmiony byłby z procy przez swoich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Cała prawda o mak67 ... . 18.07.06, 09:43 Jak na lewaka przystało. Brak argumentów zastępuje się inwektywami. Kiedyś znany komuch nazwał Szpotańskiego człowiekiem o mentalności alfonsa z rynsztoku. Twój post jest na podobnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Cała prawda o mak67 ... . 18.07.06, 09:45 mak67 napisał: > Jak na lewaka przystało. Brak argumentów zastępuje się inwektywami. Kiedyś > znany komuch nazwał Szpotańskiego człowiekiem o mentalności alfonsa z > rynsztoku. Twój post jest na podobnym poziomie. Jesteś mentalnym zerem. Nie zasługujesz na poważną dyskusję. Poza tym brak ci elementarnej wiedzy, malinowy cieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Cała prawda o mak67 ... . 18.07.06, 09:47 atak.spawacza napisał: > > > Jesteś mentalnym zerem. Nie zasługujesz na poważną dyskusję. Poza tym brak ci > elementarnej wiedzy, malinowy cieciu. No tu bym podyskutował. Moja wiedza nie opiera się wyłacznie na tym co pisze GW. Czy możesz zaprzeczyć mojej tezie o lewactwei. Wszak nie ustosunkowałeś się do tego co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 09:53 mak67 napisał: > Różnice są ale chodzi o zasady. Czepianie się kogoś za to co napisał mając > ponoć 16 lat jest idiotyzmem. Zasady są takie, że do MW trafiło bardzo wielu młodych, teoretycznie 'ucywilizowanych' ludzi prosto z NOPu czy innego ONRu. Mając lat 16 czy 18 mówili otwartym tekstem, to co myśleli np. o Żydach, a mając lat 28 założyli garniturki i już im nie wypada pewnych rzeczy mówić wprost, ale mentalność zostaje, np: "Nie krzyczymy: "Polska dla Polaków", liczymy przecież na turystów zza granicy." Maciej Tomczyk - szef białostockiej MW. > Nadużywanie słowa faszyzm jest ulubioną odzywką > lewactwa stąd przypisanie ci tych pogladów. Niedoccenienie faszystów i nazistów doprowadza do tragedii. Nie pamiętasz? > Zresztą nik też swiadczy o lewacko > faszystowskim pochodzeniu A twój nick o czym świadczy? Że masz za długie nóżki dla kaczuszki? "Kaczuszko, wiesz, maki są tak duże, duże duże, a ty masz krótkie nóżki, jak zwykle u kaczuszki, kaczuszko, wiesz, maki są czerwone tak, jak róże, kaczuszki są nieduże i tak już w życiu jest" Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 10:02 Czyli mamy dwie miary. Farfała nie mógł zmądzreć bo faszysta. A Kuroń, Szymborska zmądrzeli bo lewica.Twojego nika się nie czepiałem tylko Ave duce, który jest równie dobry jak heil hitler Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 10:06 mak67 napisał: > Czyli mamy dwie miary. Farfała nie mógł zmądzreć bo faszysta. A Kuroń, > Szymborska zmądrzeli bo lewica. Między Kuroniem czy Szymborską a Farfałem czy Sielatyckim jest dość duża przepaść. Chociażby w klasie. Żadne z tych większych się nigdy nie wypierało swojej młodości... > Twojego nika się nie czepiałem tylko Ave duce, > który jest równie dobry jak heil hitler Pewien jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy potępiasz również Pawła z Tarsu ? 18.07.06, 10:05 wiewiorzasta napisała: Zasady są takie, że do MW trafiło bardzo wielu młodych, teoretycznie > 'ucywilizowanych' ludzi prosto z NOPu czy innego ONRu. Mając lat 16 czy 18 > mówili otwartym tekstem, to co myśleli np. o Żydach, a mając lat 28 założyli > garniturki i już im nie wypada pewnych rzeczy mówić wprost, ale mentalność > zostaje, np: Acha , więc Twoim zdaniem nie tylko krowa nie zmienia poglądów. Człowiek również? No cóż nie chcę pytać Cie o opinię odnosnie naszych polityków , którzy "przeorientowywali się" wielokrotnie. Spytam tylko co myslisz o "sztandarowej" postaci chrześcijąństwa :o św Pawle? Wszak w mlodości wielu chrzęścijan posłał na smierć. A potem... sama wiesz . Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Czy potępiasz również Pawła z Tarsu ? 18.07.06, 10:09 remik.bz napisał: > wiewiorzasta napisała: > Zasady są takie, że do MW trafiło bardzo wielu młodych, teoretycznie > > 'ucywilizowanych' ludzi prosto z NOPu czy innego ONRu. Mając lat 16 czy 1 > 8 > > mówili otwartym tekstem, to co myśleli np. o Żydach, a mając lat 28 założ > yli > > garniturki i już im nie wypada pewnych rzeczy mówić wprost, ale mentalnoś > ć > > zostaje, np: > > Acha , więc Twoim zdaniem nie tylko krowa nie zmienia poglądów. Człowiek > również? A jakie, poza 'ucywilizowaniem', są różnice poglądowe między NOP a MW? > No cóż nie chcę pytać Cie o opinię odnosnie naszych polityków , > którzy "przeorientowywali się" wielokrotnie. Zapytaj. O konkretne osoby najlepiej... > Spytam tylko co myslisz o "sztandarowej" postaci chrześcijąństwa :o św Pawle? > Wszak w mlodości wielu chrzęścijan posłał na smierć. A potem... sama wiesz . Porównujesz Farfała ze świętym Pawłem? Czy to aby nie przesada? Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Czy potępiasz również Pawła z Tarsu ? 18.07.06, 10:11 Jednak wiewiórzata nic nie rozumiesz. Usiłujemy ci wytłumaczyć poprzez podane przykłady, że ludzie się zmieniają niekiedy na lepsze i potępianie ich za to co robili w młodości jest nonsensem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Czy potępiasz również Pawła z Tarsu ? 18.07.06, 10:15 mak67 napisał: > Jednak wiewiórzata nic nie rozumiesz. Usiłujemy ci wytłumaczyć poprzez podane > przykłady, że ludzie się zmieniają niekiedy na lepsze i potępianie ich za to co > > robili w młodości jest nonsensem. To wy (?) nie rozumiecie czegoś. Jeśli ludzie się _zmieniają_ na _lepsze_, to zasługują na pochwałę i często nawet szacunek, ale jeśli tylko udają, że się zmienili w imię partykularnych interesików, a w dodatku wypierają się 'błędów młodości', to zasługuje to nie tylko na krytykę, ale i na pogardę. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy człowiek ma prawo do zmiany poglądów ? 18.07.06, 10:13 wiewiorzasta napisała: Porównujesz Farfała ze świętym Pawłem? Czy to aby nie przesada? > Nie taka była moja intencja. Po prostu uważam ,że każdy człowiek ma prawo do zmiany pogladów. Zarówna św.Paweł , ja , Ty , pan Farfał itd. Odnoszę wrażenie ,ze Ty niektórym odmawiasz tego prawa. Stąd takie "mocne" porównanie Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Czy człowiek ma prawo do zmiany poglądów ? 18.07.06, 10:16 Zmykam, więc tylko tyle: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45408723&a=45417436 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: maku-smoku !!! ;))) 18.07.06, 10:05 mak67 napisał: > Różnice są ale chodzi o zasady. O zasady? P(i)Suj chce MNIE uczyć zasad?! Lepper z Begerową & Jaruś Kaczyński & +/- nieskończoność - też mają zasady?! > Czepianie się kogoś za to co napisał mając > ponoć 16 lat jest idiotyzmem. Byłoby może, gdyby nie jego działalność w MW & so on. > Nadużywanie słowa faszyzm jest ulubioną odzywką > lewactwa stąd przypisanie ci tych pogladów. Kaczyści SĄ faszystami. W odniesieniu do nich jakiego zatem określenia, wg ciebie, powinnam używać nie będąc lewaczką? > Zresztą nik też swiadczy o lewacko > faszystowskim pochodzeniu Tak? A to mi nowina! Może przetłumaczysz MI, co znaczy mój nick po polsku? I co w nim jest lewackiego, a co - faszystowskiego? Bo twój - w moim przekonaniu - znaczy smok5 vel 62... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: maku-smoku !!! ;))) 18.07.06, 10:09 Jak przystało na lewaka nie ustosunkowałeś się do moich uwag o Kuroniu i Szymborskiej. Twój nik to w tłumaczeniu z łaciny o ile wiesz co to za język to "bądż pozdrowiony wodzu" Ale duce to www.slownik- online.pl/kopalinski/2a257b54f2cb2cfe412565ba001c2c13.php Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: maku-smoku !!! ;))) 18.07.06, 10:22 mak67 napisał: > Jak przystało na lewaka nie ustosunkowałeś się do moich uwag o Kuroniu i > Szymborskiej. Ustosunkowałam się dokładnie do tego, co napisałeś w swoimpoprzednim poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45408723&a=45416757 > Twój nik to w tłumaczeniu z łaciny o ile wiesz co to za język to "bądż > pozdrowiony wodzu" > Ale duce to www.slownik- > online.pl/kopalinski/2a257b54f2cb2cfe412565ba001c2c13.php No, very gUd! Wiesz, co to jest ironia? Gdybyś nie wiedział, też szukaj "w Kopalińskim"... Mój nick jest IRONICZNY... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: maku-smoku !!! ;))) I jeszcze jedno... ;))) 18.07.06, 10:23 ave.duce napisałAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA: Chwytasz, o co mi chodzi - smoku-maku on/ona? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: maku-smoku !!! ;))) 18.07.06, 10:25 Ciągle ani słowa o przemianach Kuronia i Szymborskiej (to tylko przykłady bo takich ludzi jest więcej) Przy okazji gratuluję poczucia ironii Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: maku-smoku !!! ;))) 18.07.06, 10:29 Poczytaj sobie wiewiorzastą... Specjalnie dla ciebie - doceń to! - wróciłam na moment do mojej poprzedniej sygnaturki: Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: maku-smoku !!! ;))) 18.07.06, 10:35 Kuroń do końca uważał,że w latach 50 postepował słusznie. Szymborska to co innego bo znacząca większość literatów kolaborowała z komuną i wychwalała Stalina. Nie mieszaj mnie ze Smokiem bo z jego pogladami wielokrotnie się nie zgadzałem. W szowinistycznym słowniku polsko łacińskiem nie znalazłem żeńskiej formy od wódz. Poszukam gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Wiadomo, najgorszy Żyd, to Żyd prawicowy. 18.07.06, 09:48 Tak twierdzi GW Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Wiadomo, najgorszy Żyd, to Żyd prawicowy. 18.07.06, 09:52 ab_extra napisał: > Tak twierdzi GW A co na to Gelberg, Wassermann i Dorn ? O Ujzdowskim nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Oni, w przeciwieństwie do Łuczywo, nie są 18.07.06, 09:56 antysemitami :) atak.spawacza napisał: > A co na to Gelberg, Wassermann i Dorn ? O Ujzdowskim nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Re: Prezes Wildstein broni Farfała 18.07.06, 10:22 Przypominam, że Farfał mając lat 23 pisywał do "Szczerbca", a to już trudno uznać za szczeniacki wygłup. No cóż, Wildstein boi się narazić pannie Eli Krukównej... Odpowiedz Link Zgłoś