joannabarska 26.07.06, 11:50 Jak będą wyglądac pielgrzymki do Czestochowy w te upały? Ile bedzie ofiar wsród ludzi starszych? Czy nie mozna ograniczyc wyjatkowo ze wgledu na pogode trasy i cześć jej przebyc koleją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotek.filemon Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 11:52 > Jak będą wyglądac pielgrzymki do Czestochowy w te upały? Ile bedzie ofiar > wsród ludzi starszych? Męczennicy za wiarę są zawsze w cenie. PS: Zwyczaj periodycznego urządzania ruchomej blokady dróg w pomrocznej jest swoją drogą idiotyczny. Faktycznie, chyba Bóg nad tymi pielgrzymkami czuwa, bo i tak jest bardzo niewiele wypadków z tej okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
kontra59 Ja też bez złośliwości: 26.07.06, 11:53 ... Ile bedzie ofiar wsród ludzi starszych? ... Życie to najwyższa wartość? Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 11:58 joannabarska napisała: > Jak będą wyglądac pielgrzymki do Czestochowy w te upały? Ile bedzie ofiar > wsród ludzi starszych? Czy nie mozna ograniczyc wyjatkowo ze wgledu na pogode > trasy i cześć jej przebyc koleją? trase z Helu do Czestochowy nijak sie nie skroci na mapie jesli ma odbyc sie pieszo.dlaczego Joanno proponujesz wyjatkowe podejscie do pilgrzymki z powodu wyjatkowych upalow? widac Bog tak chce i chce sprawdzic wytrzymalosc pielgrzymujacych do sanktuarium Jego Matki a Krolowej Polski w tak ekstremalnych warunkach. mam nadzieje,ze publiczna telewizja bedzie podawala codziennie relacje dla kibicujacych wytrwalosci pielgrzymow Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Można pielgrzymować samolotem. 26.07.06, 12:02 W końcu nasz Papież tak pielgrzymował... S. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum [...] 26.07.06, 12:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum [...] 26.07.06, 12:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Okazuje się, ze z tym pociągiem to była 26.07.06, 12:17 podpucha, bo to wcale nie najbezpieczniejszy środek transportu na imprezę: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3507303.html szczególnie z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska [...] 26.07.06, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Odpowiadam bez złosliwosci 26.07.06, 12:04 udział w pieszej pielgrzymce jest dobrowolny, poza tym większość tego typu imprez odbywa się własnie w lipcu/sierpniu, więc w czasie upałów. Nie słyszałam nigdy doniesień o zejsciu pielgrzymów w wyniku przgrzania. Nigdy nie byłam na takiej imprezie, ale z tego co wiem, na piesza wycieczkę przez całą Polskę wybierają sie ludzie młodzi i zdolni do pokonywania w upale kilkudziesięciu kilometrów dziennie. Człowiek odpowiada za swój los, a organizatorzy powinni odpowiadać za zabezpieczenie pielgrzymów w czasie pielgrzymki. nie bardzo rozumiem skad zainteresowanie tym problemem nagle sie u pani barskiej wzięło? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Odpowiadam bez złosliwosci 26.07.06, 12:07 asienka32 napisała: > > nie bardzo rozumiem skad zainteresowanie tym problemem nagle sie u pani > barskiej wzięło? Wybiera się, a że to stara rura jest to ja interesuje. Odpowiedziałem bez złośliwości.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Odpowiadam bez złosliwosci 26.07.06, 13:49 kubala ,nie wybieram sie jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Odpowiadam bez złosliwosci 26.07.06, 12:09 > nie bardzo rozumiem skad zainteresowanie tym problemem nagle sie u pani > barskiej wzięło? Moze z tego, ze tydzien temu w Holandii podczas podobnej imprezy (nie pielgrzymki, a pieszej wycieczki) zmarly dwie osoby. Wielu mlodych silnych musieli reanimowac! :o((( Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 W drodze na Woodstock jakiś fan Owsiaka 26.07.06, 12:13 uległ śmiertelnemu wypadkowi w pociagu właśnie. Statystycznie zapewne w tym roku piesze pielgrzymki do Czestochowy są bezpieczniejsze niż te kolejowe do Woodstock. Tyle, że ... nic z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 I raczej trudno posądzic kogokolwiek o zlośliwość, 26.07.06, 12:15 że nieszczęśnik ów był krajanem założycielki wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: W drodze na Woodstock jakiś fan Owsiaka 26.07.06, 12:16 asienka32 napisała: > uległ śmiertelnemu wypadkowi w pociagu właśnie. Statystycznie zapewne w tym > roku piesze pielgrzymki do Czestochowy są bezpieczniejsze niż te kolejowe do > Woodstock. > Tyle, że ... nic z tego nie wynika. Pozywiom, uwidim! Bezmyslnosc fanatykow religijnych nie ma granic :o(( Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: W drodze na Woodstock jakiś fan Owsiaka 26.07.06, 12:18 > Bezmyslnosc fanatykow religijnych nie ma granic :o(( A o kim teraz było, o Barskiej czy pielgrzymach na Woodstock? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:05 joannabarska napisała: > Czy nie mozna ograniczyc wyjatkowo ze wgledu na pogode > trasy i cześć jej przebyc koleją? A nie lepiej od razu podstawić limyzyny z kilamtyzacją? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:06 Limuzyny z klimatyzacją ofkoz. ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:11 t-800 napisał: > Limuzyny z klimatyzacją ofkoz. ;-] Ojciec Maybacha uzyczy! Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum [...] 26.07.06, 12:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:12 obecny minister rolnictwa też na to pójdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:28 a.adas napisał: > obecny minister rolnictwa też na to pójdzie? Poleci. Samolotem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 13:51 Limuzyny to dla biskupow! Odpowiedz Link Zgłoś
mulka Ja tez pytam bez złosliwości, joannobarska: 26.07.06, 12:06 co Cię to obchodzi? Chcą starsi ludzie iść na pielgrzymkę, niech idą, co Ci do tego, joannobarska? Chciałabyś ubezwłasnowolnić starszych ludzi wsadzając ich do pociągu? joannabarska napisała: > Jak będą wyglądac pielgrzymki do Czestochowy w te upały? Ile bedzie ofiar > wsród ludzi starszych? Czy nie mozna ograniczyc wyjatkowo ze wgledu na pogode > trasy i cześć jej przebyc koleją? Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Ja tez pytam bez złosliwości, joannobarska: 26.07.06, 12:12 > co Cię to obchodzi? Chcą starsi ludzie iść na pielgrzymkę, niech idą, co Ci do > tego, joannobarska? Chciałabyś ubezwłasnowolnić starszych ludzi wsadzając ich > do pociągu? Zgodnie z lewicowo-postępową wrażliwością towarzyszka joannabarska najchętniej poddałaby tych ludzi eutanazji zgodnie ze standardami UE. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Ja tez pytam bez złosliwości, joannobarska: 26.07.06, 13:56 Sa tacy,co w Polsce troszcza sie o innych. Ty zapewne tego nie rozumiesz jako zatwardzialala katola, czyli "mulka" (od mułu?). Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty a co ty się martwisz o pielgrzymki? 26.07.06, 12:07 tam idą wolni ludzie z własnej nieprzymuszonej woli może zajmij się obiadem dla rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata.prl Polsat codziennie będzie podawał liczbę ofiar 26.07.06, 12:10 rządu Kaczyńskiego, tak jak Millerowska TVP podawała liczbę ofiar rządu Buzka. Towarzyszka barska powinna się cieszyć, bo SLD-UPki nie biorą udziału w pielgrzymkach. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Polsat codziennie będzie podawał liczbę ofiar 26.07.06, 13:58 "Towarzyszka" Barska sie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: a co ty się martwisz o pielgrzymki? 26.07.06, 12:12 sempiasty napisał: > tam idą wolni ludzie > z własnej nieprzymuszonej woli > > może zajmij się obiadem dla rodziny? Bog chce przyspieszyc proces wykruszania sie moheru! :o( Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a co ty się martwisz o pielgrzymki? 26.07.06, 12:29 sempiasty napisał: > tam idą wolni ludzie > z własnej nieprzymuszonej woli To tak jak na Woodstock czy Paradę Równości ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 To nie komunistyczny pochód pierwszomajowy 26.07.06, 12:10 To nie komunistyczny pochód pierwszomajowy, w których Barska chorągiewki nosi w pierwszym szeregu. Udział jest dobrowolny i nikt tam obecności nie sprawdza, a . tow. zomowcy potrafią zasłabnąć nawet na klimatyzowanej sali sądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska [...] 26.07.06, 14:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: t-800,dla Ciebie tez Tuwim. 26.07.06, 14:04 Specjalnie dla mnie? He, he, he! Czuję się wyróżniony! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Naszej 26.07.06, 12:12 starej ciotce po prostu rodzina nie pozwoliła wziąć udziału w tym roku w pielgrzymce. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Naszej 26.07.06, 12:14 po_godzinach napisała: > starej ciotce po prostu rodzina nie pozwoliła wziąć udziału w tym roku w > pielgrzymce. W piekle beda sie palic! :o) Moze tam sa nizsze temperatury i Bog w nagrode ch tam wysle! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Naszej 26.07.06, 12:16 Nasza ciotka w piekle? A toż to złota kobita jest! Musimy ją oszczędzać :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Naszej 26.07.06, 12:18 po_godzinach napisała: > Nasza ciotka w piekle? > A toż to złota kobita jest! > Musimy ją oszczędzać :) Nie ciotka, rodzina za uniemozliwienie jej dokonania obowiazku wynikajacego z moherowej przysiegi! Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 Re: Naszej 26.07.06, 12:19 pewnie nic w spadku nie zostawia a w domu jeszcze się przydaje to jej zabronili. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Naszej 26.07.06, 12:27 nabucco4 napisał: > pewnie nic w spadku nie zostawia a w domu jeszcze się przydaje to jej zabroni > li. Pewnie zostawiła. Rodzinie. Rodzinie RM. ;))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Naszej 26.07.06, 12:23 Aha, rodzina :) Jakoś to przezyjemy. A ciotka moherowa nie jest tylko bardzo bogobojna, choc i zakląć jak szewc potrafi - całe zycie chodziła na pielgrzymki. Ale tym razem musiała ustąpić, bośmy ja postraszyli, e jak pójdzie, to przestaniemy do niej przychodzić na podwieczorki :) A podwieczorki sa przednie, musimy więc o nią dbać ... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Naszej 26.07.06, 13:52 po_godzinach napisała: > starej ciotce po prostu rodzina nie pozwoliła wziąć udziału w tym roku w > pielgrzymce. Wstrząsające! A Ty co na to? Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 Spokojnie Pani Joanno 26.07.06, 12:16 nikt nie dostanie udaru mózgu bo to odmóżdżone towarzystwo. Co najwyżej trochę małolat w ciążę zajdzie a paru szczeniaków będzie miało stosunek z wikarym - ojcowski oczywiście lub braterski. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:32 joannabarska napisała: > Czy nie mozna ograniczyc wyjatkowo ze wgledu na pogode trasy i cześć jej prze > byc koleją? To może być niebezpieczne. Licealiści chcieli autokarem pielgrzymować i panu Bogu się to nie spodobało. S. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:34 > To może być niebezpieczne. Licealiści chcieli autokarem pielgrzymować i panu > Bogu się to nie spodobało. Nie mieszaj Boga w nie do końca poważne internetowe pogaduchy :( Jeśli w niego nie wirzysz - to chociaż z czystej przyzwoitości wobec tych co wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:40 Bog sie nie zna na zartach (lepszych czy gorszych ) ,skad wiesz ksiunc mowil Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 12:57 Ja równiez sie nie znam na tych zartach, których przedmiotem jest spalonych żywcem kilkanaście dzieciakow. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 13:10 asienka32 napisała: > Ja równiez sie nie znam na tych zartach, których przedmiotem jest spalonych > żywcem kilkanaście dzieciakow. Ale znasz się na takich, któych pzedmiotem jest zabite dziecko ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45717655&a=45806546 S. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 13:35 > Ale znasz się na takich, któych pzedmiotem jest zabite dziecko ? Zabite? serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3503408.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 13:38 asienka32 napisała: > > Ale znasz się na takich, któych pzedmiotem jest zabite dziecko ? > > Zabite? Tak. Dziecko, które spadło z balkonu zabiło się. Dziecko, które się zabiło jest zabitym dzieckiem. Może wolisz określenie - martwe ? No więc znasz się na takich żartach, któych pzedmiotem jest martwe dziecko. Teraz OK ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 13:49 Dziecko, o którym mowa była w cytowanym wątku zakończyło przygodę ze złamaną kością udową i wypadło z okna a nie balkonu. A wiec możliwości są dwie, albo próbujesz ze mnei zrobić idiotkę, albo sam idiotą jesteś. Być moze nawet wykorzystując tragedię innego dziecka, które być moze się kiedys gdzieś zabiło wypadajac z balkonu. Wybacz ale nie OK b/o > Tak. Dziecko, które spadło z balkonu zabiło się. Dziecko, które się zabiło jest > > zabitym dzieckiem. Może wolisz określenie - martwe ? > > No więc znasz się na takich żartach, któych pzedmiotem jest martwe dziecko. > > Teraz OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 16:21 asienka32 napisała: > Dziecko, o którym mowa była w cytowanym wątku zakończyło przygodę ze złamaną > kością udową i wypadło z okna a nie balkonu. Dziecko przechodziło z balkonu na balkon. Rozumiem, że po drodze było okno, z którego wypadło ? Ach, ci architekci... Tak więc uważasz, że robienie sobie żartów z dziecka, które połamało się po wypadnięciu z balkonu/okna, to OK ? A może jest OK jedynie wtedy, gdy to Ty sobie takie żarty robisz ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 13:39 asienka32 napisała: > Ja równiez sie nie znam na tych zartach, których przedmiotem jest spalonych > żywcem kilkanaście dzieciakow. moja droga ,Bog ( pan stworzenia ) zrobil sobie zart , z ktorego rodzice sa niepocieszeni ,dzieciom to obojetne albo sie ciesza ,ze sa w raju czemu sie nie cieszyz ,dla katolika raj jest najwiekszym szczesciem i celem zycia a nie padol ziemski ,jak naucza nas ksiunc i religia Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 14:04 W katolickiej Polsce wyrzuca sie ostatnio przz okna i dzieci, i psy. Komuchy to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: Pytam bez złosliwosci komuchy skrobią . 26.07.06, 14:11 Po za tym komuchy są menopauzie i andropauzie. Odpowiedz Link Zgłoś
baldwinka Re: Pytam bez złosliwosci 26.07.06, 14:44 Nie wierzysz w Boga, a masz do Niego pretensje... Wierzysz w Niego, a masz do niego pretensje... Na pewno pretensji nie masz tylko do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Nie do wiary. 26.07.06, 14:23 Jest zapis cenzury na Szmaciakowa. Szpotanski by sie ucieszyl, towarzyszu Gomulka z GieWu. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Giwi - Mysia? 26.07.06, 16:57 Giwi,dwa razy mnie ocenzurowalas? A co ja takiego złego pisze? Obrazajacy mnie wątek dlugo tu tkwił nim przeniesliscie na "oslą". Odpowiedz Link Zgłoś