Dodaj do ulubionych

Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR

19.08.06, 19:14
od rządów SLD/UP, AWS/UW, SLD i wcześniejszych?
W odpowiedziach szukam przyczyn histerii... Histeria to stan wyjątkowy a nie
permanentny. Być w stanie histerycznym nie można pół roku zeby nie powiedziec
rok gdyż histeria jak i inne skrajne emocje ustępują miejsca przyzwyczajeniu.
Tymczasem w Polsce powiedzieć histerycy odnośnie pewnej części opinii
publicznej i obywateli to powiedzieć za mało. No cóż, jednak jest jak jest i
trzeba to zaakceptować - stąd potrzeba zrozumienia histerii i jej powodów. A
wiec pytanie jak wyżej - czym rządy PiS/SO/LPR róznią się od poprzednich a co
by uprawniało wpadanie w histerię?

Dlaczego więźniowie zakładów karnych wpadli w histerię przed II tura wyborów
prezydenckich mniej więcej można zgadnąć, bali się "państwa faszystowskiego"
co w dzisiejszych smutnych czasach oznacza podwyższanie kar za przestepstwa.
Czego boją się dzisiejsi histerycy?
Obserwuj wątek
    • po_godzinach Histeria więźniów zakładów karnych 19.08.06, 19:22
      mnie zainteresowała.

Poniosłą mnie wypbraźnia i oczami duszy zobaczyłam tysiące, dziesiątki tysięcy
      rozhisteryzowanych osadzobych: targających kraty, pościel, zgrzytających zębami.

Kręcisz jakiś film sensacyjny i oczekujesz opinii o scenaruiszu?
      • obraza.uczuc.religijnych Mnie zawsze zastanawiało 19.08.06, 19:27
        w kwestii "więźniarskiego popłochu" dlaczego już skazani mieliby się obawiać
        czegokolwiek? Czyżby nowa władza postanowiła sądzić ich po raz drugi za to samo
        przestępstwo? Chyba niemożliwe, zważywszy że tzw. prawica jest Spadkobiercą
        Wartości Chrześcijańskich, Tradycji Antycznej i, przede wszyskim!, Prawa
        Rzymskiego. Toż to oni są jedynymi godnymi tego Dziedzictwa! Cóż więc miało
        wywołać popłoch?
        • po_godzinach Jak to co? 19.08.06, 19:30
          "Cóż więc miało wywołać popłoch?"

Szaleju sie objedli i wpadli w histerię. Taką zbiorową. Jak to we więźniu.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak to co? 19.08.06, 19:32
            po_godzinach napisała:

> Szaleju sie objedli i wpadli w histerię.

To skądinąd tłumaczy głosowanie na Tuska.
            • zirby Re: Jak to co? 19.08.06, 19:34
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> To skądinąd tłumaczy głosowanie na Tuska.

A czym wytłumaczyć gremialne głosowanie na Kaczyńskiego przez pacjentów
              szpitali psychiatrycznych? Hm... :)))
            • po_godzinach :)) 19.08.06, 19:34
              Wrzucali kartki do urny histerycznie się śmiejąc i chichocząć :))
        • haen1950 Re: Mnie zawsze zastanawiało 19.08.06, 19:32
          Obawa przed głupotą i nieodpowiedzialnością nie jest histerią. Dochodzi wstyd i
          żenada. Histerię wmawiają sobie pisiorki, a jest to tylko zwyczajne wqrwienie i
          chęć ucieczki od tego obrzydlistwa.
        • reakcjonista1 Re: Mnie zawsze zastanawiało 19.08.06, 19:45
          No własnie :-/
          95% więżniów myslało o recydywie? :-))
          • xtrin Re: Mnie zawsze zastanawiało 19.08.06, 21:48
            Wypraszam sobie takie skojarzenia.
            Nigdy nie miałam zatargu z prawem, nawet nie przechodzę na czerwonym świetle.
            Nie mam też żadnych planów łamania prawa. Ale nie głosowałam na PiS ani na
            Kaczyńskiego i nigdy zapewne nie zagłosuję.
            • reakcjonista1 Re: Mnie zawsze zastanawiało 19.08.06, 22:38
              Hej, nie imputuje tu nikomu zatargów z prawem ani tym bardziej histerycznej
              postawy w stosunku do ekipy rządzącej. Mam na mysli sraczkę niektórych osób,
              środowisk, koterii które nabawiły sie jej po uwaleniu koalicji POPIS a która
              szczyt osiagnęła w okolicach marca-kwietnia a gdzie indziej (vide Kuczyński
              blog) nawet przybiera na sile. Nie mówię o WSZYSTKICH przeciwnikach PiS/SO/LPR -
              sam nim jestem bo na żadną z tych partii nie głosowałem i z grubsza sie z nimi
              nie utożsamiam ale coś takiego jak histeria i sraczka ala Geremek czy Kutz jakoś
              mnie nie dopada bo widzę też, że ten rząd nie jest wcale wiele lepszy ani wiele
              gorszy od poprzednich (w zaleznosci od ktorej strony spojrzec).
      • reakcjonista1 Sugerujesz, że Tomasz LiS czy taka 19.08.06, 19:43
        Monisia Olejnik walą mikrofonami w studyjne dekoracje a laptopy używają do
        okładania ludzi o innych poglądach po głowie?

Przecież nie o to chodzi.
        • po_godzinach A to oni w więzieniu głosowali? 19.08.06, 19:45
          Nie wiedziałam.
          • reakcjonista1 Re: A to oni w więzieniu głosowali? 19.08.06, 19:51
            Ale ty spostrzegawcza jesteś. Moze wiec wyjasnię łopatologicznie jak umiem
            najlepiej. Jak nazwać masowe głosowanie więźniów za kandydatem jednej opcji,
            obecnie opozycyjnej? Był to objaw kalkulowania wywołanego zapewne przez histerię
            :) Wiezniowie chyba szybko skumali o co biega, dzisiejsi luminarze medialni,
            salonowi obywatele III RP, establishemnt naukowy, wielu Wybitnych Ludzi i
            Autorytetów Moralnych zdradza objawy histerii. zdarza sie nawet ze walą na oślep
            jak dzieci we mgle, nie ważne w co byle walic. Zauważam po prostu odmienny stan
            świadomosci u coponiektorych, odmienny od tego przedwyborczego i stad pytanie -
            skąd sie bierze ten stan? Ja osobiście nie dostrzegam wielu zmian, w każdym
            razie jesli zachodzą jakieś zmiany to albo kosmetyczne albo punktowe i
            generalnie obecnej władzy od poprzednich nie odróznia zbyt wiele. Na pewno nie
            tak wiele by popadać w skrajne emocjonalnie stany i czasami bredzić gdzieś po
            blogach jak Kuczyński :-)
            • po_godzinach A czy ja mówię inaczej? 19.08.06, 19:56
              Wpadli w histrię i darli na sobie szatki targając się za włosy, wiadomo.

Teraz większość ludzi trwa w stanie histerii - widac to na ulicach, chodzą, a
              to śmieją się do siebie, a to znowu płaczą, nerwowo obgryzaja paznokcie.

Tylko około 30 % Polaków, zwolenników PiS w tej histerii nie tkwi. Cóż, życie
              jest pełne niespodzianek.
              • reakcjonista1 Re: A czy ja mówię inaczej? 19.08.06, 19:59
                A na postawione pytanie potrafisz odpowiedzieć jakoś normalnie? Chocby nieco
                normalniej. Te absurdalne teksty o targaniu włosów potraktuję jak żart [hahaha].
                • po_godzinach Nie. 19.08.06, 20:20
                  "A na postawione pytanie potrafisz odpowiedzieć jakoś normalnie?"

Nie da się odpowiadać normalnie na nienormalne pytania :)
                  • reakcjonista1 Re: Nie. 19.08.06, 22:34
                    A moze nie potrafisz?
      • alistair-p Re: Histeria więźniów zakładów karnych 19.08.06, 20:45
        po_godzinach napisała:

> mnie zainteresowała.
        >
        > Poniosłą mnie wypbraźnia i oczami duszy zobaczyłam tysiące, dziesiątki tysięcy
        > rozhisteryzowanych osadzobych: targających kraty, pościel, zgrzytających zębami
        > .
        >
        > Kręcisz jakiś film sensacyjny i oczekujesz opinii o scenaruiszu?
        Więżniowie wyobrazili sobie,że pierwsza Dama ,jako dobra chrześcijanka będzie
        ich odwiedzać.Wcale im sie nie dziwię,nawet nie ma gdzie uciec.
        • po_godzinach Może 19.08.06, 20:48
          wpadli w histerię na myśl, że będzie im w tym więźniu za bardzo węszyć?
    • potodno Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 19:36
      sprawa prosta
      jest to zerwanie układu okragłego stołu czyli koniec wpływu establiszmentu
      PZPR-owskiego
      zawsze do 2005 r. rzadził ktos z nimi zwiazany
      w postaci komuchów czy rózowych z ud, uw itd
      ostatnim istotny to balcerek ale juz nie długo nie bedzie miał zadnego wpływu
      • zirby Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 19:39
        potodno napisał:

> sprawa prosta
        > jest to zerwanie układu okragłego stołu czyli koniec wpływu establiszmentu
        > PZPR-owskiego
        > zawsze do 2005 r. rzadził ktos z nimi zwiazany
        > w postaci komuchów czy rózowych z ud, uw itd
        > ostatnim istotny to balcerek ale juz nie długo nie bedzie miał zadnego wpływu

To ubecja z samoobrony (copyright by kaczy wódz), ze swoim wodzem - aktywnym
        członkiem pzpr do ostatnich chwil tej partii - juz zerwała koalicje i teraz nie
        rządzi? O matko?! I taki news przeszedł niezauwazony???? :))
        • potodno Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 20:16
          bredzisz samoobrona to nie post PZPR oranizacja jakbyś chciał takim jest sld i
          rózni odłamowcy via borowski to kazdy wie jak zna choć troche historii
          ostatnich lat to własnie sld jest spadkobierca w prostej lini PZPR-u
          • zirby Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 20:22
            Proponuje uważniej czytać co się samemu pisze :) Twierdzisz ze do 2005 roku
            rządził "ktoś związny z pzpr". A wiec samoobrona doskonale pasuje - endrju tak
            czerwony jak - nie przymierzajac - burak, a i inni czlonkowie tej partii maja
            piekna partyjna przeszłość:)
            I jakos nad tym ze samobrona to esbecja tak sie przeslizgnąłeś chyłkiem:) Ni
            mierzi to twojej, genetycznie patriotycznej jaźni, że dopuszczono do władzy
            esbecje? :)
            • potodno Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 20:33
              bzdury piszesz
              napisałem
              wpływu establiszmentu PZPR-owskiego
              tak wiec dalszy tok twojego rozumowania jest błedny

• zirby Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 20:48
                potodno napisał:

> bzdury piszesz
                > napisałem
                > wpływu establiszmentu PZPR-owskiego
                > tak wiec dalszy tok twojego rozumowania jest błedny

ROTFL!!! Niestety, to że samoobrona to esbecja powiedział publicznie sam
                Kaczynski. Wiedział o tym od brata, który złożył mu odpowiedni raport. No wiec
                jak - czujesz sie dobrze ze świadomoscią, że esbecja została wyniesiona do
                władzy?? :)))

>
                >
                • potodno Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 21:44
                  p,,,przysz jak potłuczony
                  wybileajac sld i po
                  • potodno Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 21:48
                    bo kazdy wie od kogo pochodzi sld
                    i ze po to rózowe g,idy takie same
                    • zirby Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 22:05
                      potodno napisał:

> bo kazdy wie od kogo pochodzi sld
                      > i ze po to rózowe g,idy takie same

A czy ja neguje gdzies ze sld pochodzi od sld? Jesli tak, wskaż mi łaskawie ten
                      post, wzglednie jego fragment :)
                      Ja tylko jestem ciekawy, czy ty, z takim obrzydzeniem do komunizmu i
                      wszystkiego z nim zwiazanego nie jesteś zdegustowany tym, że dopuszczono do
                      władzy pzprowska esbecje z samoobrony. Bo to ze to jest pzprowska esbecja
                      PUBLICZNIE i OTWARCIE ogłosił Kaczyński:) A komu jak komu ale chyba jemu
                      wierzysz?:)
              • ojciec_dyktator Re: Wpływ establishmentu 19.08.06, 20:53
                potodno napisał:

> napisałem
                > wpływu establiszmentu PZPR-owskiego

Waldemar Swirgoń, sponsorujący Samoobronę (i otrzymujący od niej w zamian
                również pieniądze) to oczywiście w żadnym wypadku nie był członek
                establishmentu PZPR-owskiego. On przybył z Księżyca :-)
                • potodno Re: Wpływ establishmentu 19.08.06, 22:02
                  ojciec_dyktator napisał:

> potodno napisał:
                  >
                  > > napisałem
                  > > wpływu establiszmentu PZPR-owskiego
                  >
                  > Waldemar Swirgoń, sponsorujący Samoobronę (i otrzymujący od niej w zamian
                  > również pieniądze) to oczywiście w żadnym wypadku nie był członek
                  > establishmentu PZPR-owskiego. On przybył z Księżyca :-)
                  czyli potwierdzaz wyjatek potwierdzajacy regułe
                  w
      • rzewuski1 Re: Czym się róznią rządy PiS/SO/LPR 19.08.06, 19:49
        potodno napisał:

> sprawa prosta
        > jest to zerwanie układu okragłego stołu czyli koniec wpływu establiszmentu
        > PZPR-owskiego
        > zawsze do 2005 r. rzadził ktos z nimi zwiazany
        > w postaci komuchów czy rózowych z ud, uw itd
        > ostatnim istotny to balcerek ale juz nie długo nie bedzie miał zadnego wpływu

buhaaaaaaaaaaaaaaaa
        na pohybel potodno i innym faszystowskim scierwom
    • mmkkll Niczym 19.08.06, 19:58
      I w zasadzie w tym problem.
      • reakcjonista1 Re: Niczym 19.08.06, 20:01
        OK. Pytam dalej - więc skąd ta histeria? Skoro nie zmienia się nic powinno byc
        po staremu.
        • zirby Re: Niczym 19.08.06, 20:12
          reakcjonista1 napisał:

> OK. Pytam dalej - więc skąd ta histeria? Skoro nie zmienia się nic powinno byc
          > po staremu.
          >

No własnie - skąd ta histeria... Te polowanie na dziadków, opluwanie wszystkich
          dookoła, absurdalne performance zi0bro a to z kawałkiem lodu, a to z cegłą, a
          to z niszczarką, te "afery" kurskiego, doszukiwanie się wszedzie jakiś a to
          wrogów, a to łże-cośtam, histeryczne reakcje na marnej jakosci artykulik
          jakiegos niemieckiego pismaka, groźby wcielenie do służby wojskowej
          niezadowolonych, płatne ogłoszenia pupilków władzy.
          Skąd sie to pisowi wizęło? :)
        • mmkkll Re: Niczym 19.08.06, 20:24
          W zasadzie jest po staremu, może pomijając media, choć sytuacja tam też powoli,
          że tak to określę - łagodnieje(chodzi o stosunek do rządzących).
    • frank_drebin Ogolnie niczym - wszystkie koalicje ktore 19.08.06, 20:59
      wymieniles to socjalisci z krwi i kosci. Jest tylko pewne przesuniecie
      akcentow, ale kazda koalicja jakies tam akcenty miala. No i skowyt Saloniku ....
    • elfhelm Kłamstwem 19.08.06, 21:11
      Miller nie obiecywał taniego państwa i tego, że będzie powoływał osoby uczciwe i
      kompetentne
      • frank_drebin Gratuluje dowcipu miesiaca ;) 19.08.06, 21:18
        elfhelm napisał:

> Miller nie obiecywał taniego państwa i tego, że będzie powoływał osoby
        uczciwe
        > i
        > kompetentne
        • frank_drebin I dodam uzasadnienie za co ta nagroda :) 19.08.06, 21:28
          Oto co mowil Miller w roku 2001:
          ""Przywróćmy normalność, wygrajmy przyszłość" to hasło SLD. - Normalne państwo,
          praca i życie to są wartości pożądane przez wszystkich, choć każdy może to
          rozumieć odrobinę inaczej i to też jest atut naszego hasła - mówi Michał Tober,
          rzecznik SLD. Według Leszka Millera owa normalność to przejrzysta władza,
          stabilny budżet, kompetentni urzędnicy, walka z kumoterstwem i korupcją."
          Zrodlo:
          www.rzeczpospolita.pl/dodatki/wybory01_010803/wybory01_a_1.html
          • elfhelm no to się muszę wycofać :) 19.08.06, 21:38
            mając czyste sumienie (na SLD nigdy nie głosowałem)
            • frank_drebin Zreszta tak na czysty zdrowy chlopski rozum, czy 19.08.06, 21:46
              jakas partia idzie do wyborow pod haslem - bedziemy zatrudniac swoich i krasc
              ile wlezie ???? ;)
              elfhelm napisał:

> mając czyste sumienie (na SLD nigdy nie głosowałem)
              • elfhelm Re: Zreszta tak na czysty zdrowy chlopski rozum, 19.08.06, 21:53
                > jakas partia idzie do wyborow pod haslem - bedziemy zatrudniac swoich i krasc
                > ile wlezie

no dobra :) składam samokrytykę "w tym zakresie"

nie pamiętałem, że Miller aż tak bardzo w te tony uderzał - myślałem, że
                ograniczył się do liczenia ludzi umierających z zimna
                • frank_drebin I musisz zlozyc kolejna samokrytyke "liczyl" tez 19.08.06, 21:55
                  ile osob szuka sniadania na smietniku ;)

elfhelm napisał:

> > jakas partia idzie do wyborow pod haslem - bedziemy zatrudniac swoich i k
                  > rasc
                  > > ile wlezie
                  >
                  > no dobra :) składam samokrytykę "w tym zakresie"
                  >
                  > nie pamiętałem, że Miller aż tak bardzo w te tony uderzał - myślałem, że
                  > ograniczył się do liczenia ludzi umierających z zimna
                  • elfhelm Re: I musisz zlozyc kolejna samokrytyke "liczyl" 19.08.06, 22:05
                    no to znowu podobnie z PiSem. Miller zresztą też na początku dofinansował
                    (jednorazowo) jakieś dożywianie dzieci - podobnie jak i obecnie.

A potem Kur..ski w telewizji się produkował, że "PiS zlikwidował największą
                    hańbę III RP czyli głodne dzieci" (ciekawe przy okazji, gdzie są ciała tych dzieci?)

Zapewne ówczesny Kur..ski (Tober lub inny podobny) działał tak samo
                    • frank_drebin Re: I musisz zlozyc kolejna samokrytyke "liczyl" 19.08.06, 22:41
                      Hiehie spoko kazdy sie produkuje. A co meritum watku to sie wypowiedzialem w
                      pierwszym poscie :)
                      elfhelm napisał:

> no to znowu podobnie z PiSem. Miller zresztą też na początku dofinansował
                      > (jednorazowo) jakieś dożywianie dzieci - podobnie jak i obecnie.
                      >
                      > A potem Kur..ski w telewizji się produkował, że "PiS zlikwidował największą
                      > hańbę III RP czyli głodne dzieci" (ciekawe przy okazji, gdzie są ciała tych
                      dzi
                      > eci?)
                      >
                      > Zapewne ówczesny Kur..ski (Tober lub inny podobny) działał tak samo
      • reakcjonista1 Miller nie kłamał? ;-)))))) 19.08.06, 22:32
        OK, nie mam więcej pytań.
    • xtrin Ale ten miał być inny :). 19.08.06, 21:52
      Żaden chyba dotychczasowy rząd nie był tak obłudny jak ten.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka