Dodaj do ulubionych

czy Balcerowicz odpowie przed Trybunałem Stanu

24.08.06, 10:05
za brak bilansu FOZZu ?
Obserwuj wątek
    • goldenwomen Re: czy Balcerowicz odpowie przed Trybunałem Stan 24.08.06, 10:07
      wywinie się jak inni. Prawo jest tylko dla plebsu.
      • 9111951u Re: czy Balcerowicz odpowie przed Trybunałem Stan 24.08.06, 10:09
        obronią go walterówki :
        Magda Sakowska z TVN przypomina mi walterówki zupełnie nie wiem dlaczego ?

To powieś sobie nad łóżkiem Anulkę Sobecką.
        - Nikt nas nie przekona, że □ jest □, a ■ jest ■...[śmiech na sali]

też walterówka ?
    • frau_blada Re: czy Balcerowicz odpowie przed Trybunałem Stan 24.08.06, 10:07
      To byloby chyba wlasciwe miejsce.
      • wirwieder Wielki Grabski! 24.08.06, 10:12
        Balcerowicz powinien dostac najwyzsze odznaczenia nie tylko polskie, nie tylko
        europejskie. To wielki Grabski! Z lat międzywojennych...
        • 9111951u Re: Wielki Grabski! 24.08.06, 10:13
          tylko dlaczego śmiesznego obowiązku ustaowego nie wypełnił ? czyli nie
          sporzadził ( sprawdził i zatwierdził ) bilansu centralnej jednostki budżetowej
          jakim był FOZZ , czym sfałszował bilans państwa .
          • alistair-p Re: Wielki Grabski! 24.08.06, 12:57
            9111951u napisała:

> tylko dlaczego śmiesznego obowiązku ustaowego nie wypełnił ? czyli nie
            > sporzadził ( sprawdził i zatwierdził ) bilansu centralnej jednostki budżetowej
            > jakim był FOZZ , czym sfałszował bilans państwa .
            Zaniechanie to fałszerstwo? Ciekawa teza.U ciebie możliwa,jad zalewa ci oczy.
            • dwatrefle Re: Wielki Grabski! 24.08.06, 13:01
              jesli wolisz to nastepstwem zaniechania, byly falszywe istotne dane - ktore
              wbrew wlasnemu gloszonemu haslu "w imie dobrej roboty" zatwierdzil czyli uznal
              za prawdziwe a wiec jest odpowiedzialny za falszowanie danych - cbdo
              • alistair-p Re: Wielki Grabski! 24.08.06, 13:03
                dwatrefle napisał:

> jesli wolisz to nastepstwem zaniechania, byly falszywe istotne dane - ktore
                > wbrew wlasnemu gloszonemu haslu "w imie dobrej roboty" zatwierdzil czyli uznal
                > za prawdziwe a wiec jest odpowiedzialny za falszowanie danych - cbdo
                Nie znam dokładnie tej sprawy,ale co najwyżej poświadczenie nieprawdy.
                • dwatrefle Re: Wielki Grabski! 24.08.06, 13:14
                  art. 271 kodeksu karnego: „§ 1. Funkcjonariusz publiczny lub inna osoba
                  uprawniona do wystawienia dokumentu, która poświadcza w nim nieprawdę co do
                  okoliczności mającej znaczenie prawne, podlega karze pozbawienia wolności od 3
                  miesięcy do lat 5
            • 9111951u Re: Wielki Grabski! 24.08.06, 13:04
              o widzę, że kolega jakieś wumle kończył .
              Bilans budżetu państwa powstaje jak zapewne nie jest dla ciebie wiadomym z
              bilansu jednostek budżetowych. Dlatego mkażda jednostka budżetowa w okreslonym
              czasie musi mieć sporządzony i zatwierdzony bilans. To co nazywasz zaniechaniem
              to jest złamnie ustawy Prawo Budżetowe. Jak ci już napisałem bilans budżetu
              państwa to bilans wszystkich jednostek budzetowych , czy mozna sporzadzxić,
              sprawdzić i zatwierdzić bilans skoro brak w nim bilansu centralnej jednostki
              budżetowej ? Tu masz kolejne przestępstwo zwane oszustwem.
        • 1normalnyczlowiek Wielki Grabski!-Za popieranie grabienia majątku RP 24.08.06, 10:17
          wirwieder napisał:
          > Balcerowicz powinien dostac najwyzsze odznaczenia nie tylko polskie, nie tylko
          > europejskie. To wielki Grabski! Z lat międzywojennych...

---> W tym był rzeczywiście Wielki.
          • 9111951u Re: Wielki Grabski!-Za popieranie grabienia mająt 24.08.06, 10:24
            na dodatek bezkarny.
          • antykagan Re: Wielki Grabski!-Za popieranie grabienia mająt 24.08.06, 12:47
            1normalnyczlowiek napisał:

> wirwieder napisał:
            > > Balcerowicz powinien dostac najwyzsze odznaczenia nie tylko polskie, nie
            > tylko
            > > europejskie. To wielki Grabski! Z lat międzywojennych...
            >
            > ---> W tym był rzeczywiście Wielki.

To ciekawe, ale każdy idiota i debil zaczyna rozmowę od "Ja jestem normalny.."
            • 9111951u Re: Wielki Grabski!-Za popieranie grabienia mająt 24.08.06, 12:49
              no przecie wiele grabił, nie wiem czemu masz pretensje do normalnego ?
            • 1normalnyczlowiek Jeśli nazwałbym siebie"antyłuczywo"-byłoby lepiej? 24.08.06, 13:08
              antykagan napisał:
              > To ciekawe, ale każdy idiota i debil zaczyna rozmowę od "Ja jestem normalny.."

---> Zauważyłem, że każdy idiota i debil tak jak Ty zaczyna i tak jak Ty kończy
              - zamiast powiedzieć coś merytorycznego.
              • 9111951u Re: Jeśli nazwałbym siebie"antyłuczywo"-byłoby le 24.08.06, 13:45
                to walterówka albo co.
        • frau_blada Nie obrazaj Grabskiego 24.08.06, 10:21
          Grabski nie chodzil na pasku miedzynarodowej finansjery. Reforme opracowal w
          polskim zespole i nikt mu pomocnikow i doradcow nie wysylal.
          • rysopis.nieznany Jesli Balcerowicz to Grabski, to Geremek to 24.08.06, 10:55
            Napoleon i Dzingis Chan w jednej osobie.

_____
            Kręgosłup Leszka Balcerowicza
            • 9111951u Re: Jesli Balcerowicz to Grabski, to Geremek to 24.08.06, 10:58
              to "fachowcy".
        • dwatrefle Re: Wielki Grabski! 24.08.06, 12:57
          no sznowny kolego, dales do wiwatu, tylko nie wiem czy sie smiac czy plakac nad
          bezmyslnoscia ludzi
          • 9111951u Re: Wielki Grabski! 24.08.06, 13:47
            to profesor a nie ja.
      • 9111951u Re: czy Balcerowicz odpowie przed Trybunałem Stan 24.08.06, 10:17
        przypominam ,że w przeciwieństwie do Balcerowicza, Macierewicza postawiono
        przed Trybunałem Stanu za wykonanie Uchwały sejmowej , a Balcerowicz złamał
        polskie Prawo Budżetowe.
      • 9111951u Re: czy Balcerowicz odpowie przed Trybunałem Stan 24.08.06, 11:14
        no co ty , gdzie ty chcesz posłać profesora ?
    • 9111951u Re: czy Balcerowicz odpowie przed Trybunałem Stan 24.08.06, 12:43
      Kto śmie profesora przed trybunał ciągnąć, przecie on ocalił nasze wkłady w
      bankach.
    • men190 Nie mogl zrobic 24.08.06, 12:51
      Bo nie bylo dokumentacji. I mial do wyboru, albo przymyka oczy i popelnia
      przestepstwo albo robi z FOZZ porzadek.

Wybral wariant nr 1 i dlatego powinien stanac przed Trybunalem Stanu
      • 9111951u Re: Nie mogl zrobic 24.08.06, 12:55
        Kolega jest w błędzie radzę zajrzeć do ustawy Prawo Budżetowe , która
        obowiązywała w tamtym roku budżetowym . Bez tego bilansu nie można było
        sporządzić bilansu budżetu państwa. A więc jeśli nie sporządził tego bilansu to
        po pierwsze złamał ustawę, po drugie sfałszował bilans budżetu państwa za
        tamten rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka