Dodaj do ulubionych

Łagowski broni Balcerowicza

19.09.06, 17:39
Jakże miło ta opinia kontrastuje z bzdurami Internautów zamieszczonymi pod
artykułem:
www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=felietony&name=691
Obserwuj wątek
    • freemason Re: Łagowski broni Balcerowicza 19.09.06, 17:46
      Wrogowie polityczni prezesa NBP będą krzyczeć, że stawia się on ponad prawem, i
      to samo będą powtarzać ciągle głodni widowisk dziennikarze. „Żałuję – pisze
      Monika Olejnik w „Gazecie Wyborczej” – że prof. Leszek Balcerowicz nie miał
      odwagi i determinacji, żeby wykazać grzechy Arturowi Zawiszy”. Odwagą jest
      stawienie się na wezwanie PiS-owskiej komisji, a odmowa jest brakiem odwagi.
      Odwrócenie znaczeń jak u Orwella. Zaraz obok inny dziennikarz pisze: „Zawiódł
      mnie i inny autorytet. (...) Wiem, że tę komisję powołano głównie po to, by
      Leszka Balcerowicza obrzucić błotem. Nie zmienia to jednak faktu, że jak każdy
      obywatel powinien stawić jej czoło”. Red. Mrozowski dotknął jednego z
      najbardziej charakterystycznych rysów polskiej demokracji, najwidoczniej nie
      zdając sobie sprawy z jego sensu. Wiadomo, że państwo polskie powołuje różne
      komisje, sporządza listy, wydaje ustawy, których celem jest głównie obrzucanie
      błotem swoich obywateli. Nie przychodzi jednak do głowy dziennikarzom, że może
      wobec takich praktyk państwa obywatelowi przysługuje prawo sprzeciwu. ...
    • indris Krakowskie powietrze... 19.09.06, 19:21
      ...specyficznie działa na mózgi. A Łagowski jest z Krakowa.
      • imagistyk Balcerowicz postawił się ponad prawem, 19.09.06, 19:52
        ale Łagowskiego warto czytać.Jego teksty prowokują do myślenia i często ukazują inne aspekty opisywanych spraw.Natomiast Balcerowicz osiągnął już chyba stan absolutnej nieomylności i może konferować tylko z Bogiem ,Allahem czy Manitu.Przecież nawet Sachs Go zdradził...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka