Dodaj do ulubionych

Rospuda, wiadomości z linii frontu...:))

21.02.07, 10:48
I już wiem o co tam chodzi! Byli u mnie wczoraj ludzie z Augustowa i powiedzieli co jest grane. Jak zwykle chodzi o kasę, a mydlenie oczu ludziom chwastami to bzdura.
Te zielone debile za wiszenie na drzewie dostają cztery stówy dziennie!!! I jest kilku przedsiębiorców (oczywiście z Warszawy, jakżeby inaczej) torpedujących nową obwodnicę. Przy trasie wybudowali potężne zajazdy, włożyli wiele milionów złotych i jeśli powstanie nowa droga, tir ze złamaną ośką tam sie nie zatrzyma.
O dziwo, w nowej wersji, tak wychwalanej przez "ekologów" droga idzie jak najbardziej obok zajazdów, po czym za nimi gwałtownie skręca, by przeciąć hektary ziemi należących do tych ludzi...
A nasze naiwne społeczeństwo szczerze wierzy i wylewa łzy nad jakimiś chwastami...
Chcesz zarobić niezłą dniówkę, jedź do Augustowa! Powisisz trochę na drzewie i 4 stówki wpadną...
Wiadomości sprawdzone z pierwszej ręki

Ave! impreza była świetna, wiadość od lekarza, który praktykuje w Augustowie...
Obserwuj wątek
    • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 10:58
      Cennika ciąg dlaszy... Za manifestacje przeciwko obwodnicy, obojętnie gdzie płacą złotych piętnaście
      • gniewko_syn_ryba Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:01
        bard333 napisał:

> Cennika ciąg dlaszy... Za manifestacje przeciwko obwodnicy, obojętnie gdzie pła
        > cą złotych piętnaście

Dawaj szybko namiary !!! A ja głupi robię to za friko... ;(((((
        • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:02
          Przyjedź do Augustowa, przed jest sieć zajazdów o wdzięczne nazwie Rospuda...
          Poza tym w lesie jest skarbnik i szukaja wolontariuszy
          • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 17:51
            bard333 napisał:

> Przyjedź do Augustowa, przed jest sieć zajazdów o wdzięczne nazwie Rospuda...

Jest też sklep spożywczy Spółdzielni Mleczarskiej o nazwie Rospuda. O czym to
            świadczy wg ciebie?

> Poza tym w lesie jest skarbnik i szukaja wolontariuszy

A to o czym świadczy wg ciebie?
            • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 01:48
              a świadczy to nie mniej ni więcej o tym co napisałem wyżej. Przyjedź do Augustowa to sama sie przekonasz kto, ile, komu i za co płaci. Miasteczko jest małe i sie wszyscy znają.
              Nie ma powodów żeby nie wierzyć ludziom, którzy tam pracują.

Jeśli ktoś dostaje kasę za wiszenie na drzewie nie ma dla mnie żadnej wiarygodności i jeśli w jednej sprawie kłamie, kłamie w każdej.
              Wiesz sama wystarczy mała utarta zaufania i juz go nigdy nie zdobędziesz.
              • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 20:49
                bard333 napisał:

> a świadczy to nie mniej ni więcej o tym co napisałem wyżej.

Tzn. o czym?

> Przyjedź do Augusto
                > wa to sama sie przekonasz kto, ile, komu i za co płaci. Miasteczko jest małe i
                > sie wszyscy znają.

Ja pewnie zapłacę za posiłek i ewentualny nocleg. Za co się płaci np. twojemu
                znajomemu lekarzowi nie chcę wiedzieć. Musiałabym prawdopodobnie z prokuraturą
                mieć do czynienia, a tego nie lubię.

> Nie ma powodów żeby nie wierzyć ludziom, którzy tam pracują.

Ty może nie masz. Ja nie widzę natomiast powodów, żeby w oszczerstwa wierzyć.

> Jeśli ktoś dostaje kasę za wiszenie na drzewie nie ma dla mnie żadnej wiarygodn
                > ości i jeśli w jednej sprawie kłamie, kłamie w każdej.

Pytam - jakieś dowody na to, że ktoś dostaje kasę za "wiszenie na drzewie" czy
                to po prostu plotki rozsiewane przez burmistrza i lobby proniszczycielskie, żeby
                zdezawuować Wajraka i koleżanki/ kolegów? Zresztą - sam Wajrak o tym pisze w
                swoim blogu:
                adamwajrak.blox.pl/2007/02/Pan-Szyszko-zachowuje-sie-jak-minister-transportu.html

> Wiesz sama wystarczy mała utarta zaufania i juz go nigdy nie zdobędziesz.

No właśnie. Sam sobie odpowiedziałeś na wątpliwości.
                Pan Szyszko, pan Topczewski i jeszcze kilka osób tyle nałgali w sprawie Rospudy,
                w sprawie obwodnicy, w sprawie bezpieczeństwa na ulicach Augustowa i nie tylko,
                że tylko człowiek oszołomiony może im ufać.

BTW - dlaczego do tej pory nie odpowiedziałeś na wezwanie Ave?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57020853

Czyżby argumentów obrońcom obwodnicy Augustowa w forsowanym przez przekręciarza
                Szyszkę (serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3936878.html) zabrakło?
                • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 21:01
                  dyskutuje na bierząco i już nieraz Ave opowiedziałem, CBA bada sprawe i mam nadzieję, że zaczna przesłuchiwać ekologów i mieszkańców.
                  Walka nie toczy sie na płaszczyźnie "ekolodzy" vs burmistrz, tylko "ekolodzy" i ich sponsorzy vs miekszńcy Augustowa.
                  Burmistrz ma całą kadencję przed sobą, masz jakieś dowody na to, że posiada jakieś działki nad Rospudą?

Doktor nie musi przykuwać sie do drzewa, żeby zarabiać pieniądze. Od razu sugerujesz, że jest łapówkarzem. Nie wiem, znam go tylko z rozrywkowej strony i jest ok. Jeśli mi mówi takie rzeczy to mu wierzę. A ludzie nie (zacytuje klasyka) "ssają tego z dużego palca..."
                  • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 21:29
                    bard333 napisał:

> dyskutuje na bierząco i już nieraz Ave opowiedziałem,

A mnie nie możesz? Nie śledzę wszystkiego na bieŻąco ;P

> CBA bada sprawe i mam nad
                    > zieję, że zaczna przesłuchiwać ekologów i mieszkańców.

CBA na pewno przesłucha ekologów w tym temacie:
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3938853.html
                    :)

> Walka nie toczy sie na płaszczyźnie "ekolodzy" vs burmistrz, tylko "ekolodzy" i
                    > ich sponsorzy vs miekszńcy Augustowa.

Ci sponsorzy to kto? Tylko nie mów, że właściciele zajazdów, bo co sądzę o ich
                    zmyśle do interesów już pisałam :)))

> Burmistrz ma całą kadencję przed sobą, masz jakieś dowody na to, że posiada jak
                    > ieś działki nad Rospudą?

Nie, nie mam. Może CBA to sprawdzi. Albo jego sponsorów. Tudzież wykonawców/
                    podwykonawców trasy w zatwierdzonym w dziwnych okolicznościach przyrody
                    projekcie. Bo doświadczenie uczy, że przy takiej budowie można więcej
                    "przyciąć", niż na największych działkach.

A propos - masz w końcu jakieś dowody na 400 zł płaconych ekologom za protesty
                    czy to dalej "jeden pan drugiemu panu przy winie powiedział"?

> Doktor nie musi przykuwać sie do drzewa, żeby zarabiać pieniądze. Od razu suger
                    > ujesz, że jest łapówkarzem.

W maglu ostatnio byłam i słyszałam.

> Nie wiem, znam go tylko z rozrywkowej strony i jest
                    > ok. Jeśli mi mówi takie rzeczy to mu wierzę. A ludzie nie (zacytuje klasyka) "
                    > ssają tego z dużego palca..."

Ty wierzysz lekarzowi, ja nie mam powodu. Może nie on wyssał, może tylko dał się
                    zmanipulować. Proste?
                    • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 21:56
                      W międzyczasie muszę troche pracować, jednakże główny główny wątek podąża w jednym kierunku, choć wije sie prawie jak Krutynia...;)) Ave i wielu innych jest za budowa, ja przeciw, prócz tego kilku wpoada tylko żeby mi bluznąć, więc bluzgam im również na zdrowie...:))

Niestety jutro już wyjeżdżam, ale chetnie bym sie zaczaił na jakiegoś ekologa (choć bardziej by mnie interesowała ekolożka;)) i jego ciemnego sponsora, by złapac ich za rękę. W moim pokętnym umyślę już rodzi się plan prowokacji...:)

Na szczęście droga i tak powstanie i to w wersji rospudzkiej...;))
                      • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 22:19
                        bard333 napisał:

> W międzyczasie muszę troche pracować,

Buuu... A tak milutko było ;)))

> jednakże główny główny wątek podąża w jed
                        > nym kierunku, choć wije sie prawie jak Krutynia...;)) Ave i wielu innych jest z
                        > a budowa, ja przeciw,

No to chyba ta Krutynia powiła się nie w tym kierunku, w którym powinna :))))

A może sosik zaszkodził? Tudzież winko? ;)

> prócz tego kilku wpoada tylko żeby mi bluznąć, więc bluzg
                        > am im również na zdrowie...:))

Wrzodów się można nabawić i tyle będziesz miał z tego zdrowia.

> Niestety jutro już wyjeżdżam, ale chetnie bym sie zaczaił na jakiegoś ekologa (
                        > choć bardziej by mnie interesowała ekolożka;))

A mówiłeś, że nie jesteś... A zresztą, co mnie to. Świntuch z ciebie i tyle :P

> i jego ciemnego sponsora, by zła
                        > pac ich za rękę. W moim pokętnym umyślę już rodzi się plan prowokacji...:)

Czekam z zapartym tchem na relację. Tylko obawiam się, że się uduszę, zanim się
                        coś okaże.

> Na szczęście droga i tak powstanie i to w wersji rospudzkiej...;))

???
                        • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 22:31
                          ooo....:)))

Wino przednie, sos również, przez skromność nie wspomnę jak dobrze gotuję:))

i już tyle faktów każde z nas powiedziało, że póki co trudno o nowe. Zostajemy więc na swoich stanowiskach oczekując co nastapi za dni parę...:))
                          • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 22:35
                            bard333 napisał:

> ooo....:)))
                            >
                            > Wino przednie, sos również, przez skromność nie wspomnę jak dobrze gotuję:))

Gratuluję, ale coś ci na logikę wypowiedzi źle wpłynęło ;P

> i już tyle faktów każde z nas powiedziało, że póki co trudno o nowe. Zostajemy
                            > więc na swoich stanowiskach oczekując co nastapi za dni parę...:))

Ale pytania przeze mnie zadane wiszą dalej w powietrzu, smutne, bo bez
                            odpowiedzi. A ja zawzięta potrafię być, oj potrafię, więc uważaj, bo nie znasz
                            dnia ani godziny :)))
                            • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 22:48
                              na oewno na nie odpowiem i na to licze, że mi sie nie odpusci:))
                              • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 22:54
                                bard333 napisał:

> na oewno na nie odpowiem i na to licze, że mi sie nie odpusci:))

Taaaa... Jak dotychczas :( I jak tu facetowi wierzyć ;(
                                • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 22:58
                                  odpowiem, tylko palce za wolnow klawiature walą...
                                  • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:00
                                    bard333 napisał:

> odpowiem, tylko palce za wolnow klawiature walą...

Obiecanki-cacanki :(
                                    • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:03
                                      ależ mnie podpuszczasz...;)) a ja sie daje jak dziecko... no cóż płeć słaba, słaba... hehehe ciekawe z której strony..;))
                                      • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:10
                                        bard333 napisał:

> ależ mnie podpuszczasz...;))

No ba! Uprzedzałam przecież, że rzadko odpuszczam.

> a ja sie daje jak dziecko...

Gdzie???

> no cóż płeć słaba, sł
                                        > aba... hehehe ciekawe z której strony..;))

Obejrzyj plecy w lustrze ;P
                                        • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:12
                                          szerokie...:)))
                                          • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:14
                                            bard333 napisał:

> szerokie...:)))

???Horyzonty???
                                            • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:19
                                              to też:))
                                              • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:25
                                                bard333 napisał:

> to też:))

Ale słabe coś. Jak ta płeć :P
                                                • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:31
                                                  dobranoc, jeszce będziesz miała okazję mnie wykańczać...:))
                                                  • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:37
                                                    bard333 napisał:

> dobranoc, jeszce będziesz miała okazję mnie wykańczać...:))

Żebyś się nie zdziwił.

Dobranoc :)
                          • ave.duce Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 22:39
                            bard333 napisał:

> ooo....:)))

CO?!

>
                            > Wino przednie, sos również, przez skromność nie wspomnę jak dobrze gotuję:))

Na to liczę!
                            Co - poza spaghetti?

>
                            > i już tyle faktów każde z nas powiedziało, że póki co trudno o nowe. Zostajemy
                            > więc na swoich stanowiskach oczekując co nastapi za dni parę...:))

Za dni kilka ... raczej ... nic ... ale w marcu? KTO WIE?

;)
                            • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 22:47
                              a na co masz ochotę? :))

Im dłużej do zrobienia tym lepiej, np moje ulubione udka zapiekane w miodzie, albo robię też super ogorki małosolne:))
                              • ave.duce Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:03
                                bard333 napisał:

> a na co masz ochotę? :))
                                >
                                > Im dłużej do zrobienia tym lepiej, np moje ulubione udka zapiekane w miodzie, a
                                > lbo robię też super ogorki małosolne:))

Żebyś tylko nie pożałował!
                                Mogą być lasagne (ostatecznie spaghetti bolognese), karkówka z grilla (byle
                                niezbyt tłusta), okonie z grilla, ew. szczupak lub sandacz >> ogórki małosolne,
                                do tego różne dipy, wino białe i czerwone (dry, of koZ!), wOOdka czysta
                                i cytrynowy Nemiroff (to dla mojej asystentki), piwo Lech albo Żubr (popieram
                                teraz krajowe browary). Dużo lodu!

Poświęcę się i przywiozę ciasto...

:)))
                                • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:11
                                  :)) no to gud

i staram sie niczego nie żałować:))
                                  • ave.duce Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:15
                                    bard333 napisał:

> :)) no to gud
                                    >
                                    > i staram sie niczego nie żałować:))

WOW! To mamy ze sobą coś wspólnego... bo ja też.

;)
                                    • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:21
                                      no i dbamy o przyrodę... choć ja bym wpuścił parę spychów w kilka miejsc gdzie za dużo tego tałatajstwa dzikiego biega... nieprawdaż?;))
                                      • ave.duce Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 22.02.07, 23:28
                                        bard333 napisał:

> no i dbamy o przyrodę... choć ja bym wpuścił parę spychów w kilka miejsc gdzie
                                        > za dużo tego tałatajstwa dzikiego biega... nieprawdaż?;))

Nieprawdaż.

Gadaj zdrów!

Mnie nie nabierzesz... Ech, faceci!

• gniewko_syn_ryba Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 23.02.07, 08:34
                bard333 napisał:

> Miasteczko jest małe i
                > sie wszyscy znają.
                > Nie ma powodów żeby nie wierzyć ludziom, którzy tam pracują.

A w "czarną wołgę" też wierzyłeś ???... O niej nie tylko mieszkańcy Augustowa
                mówili... ;-PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
        • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:13
          tu masz linka
          www.rospuda.emeteor.pl/
          • gniewko_syn_ryba To jakiś Berdyczów... 21.02.07, 11:50
            Error:

fcntl CLOEXEC
            Bad file descriptor

217.74.64.33:57090 www.rospuda.emeteor.pl:80 "/"
            • bard333 Re: To jakiś Berdyczów... 21.02.07, 11:57
              mi eię otwiera za każdym razem, może wpisz ręcznie:))) i pakuj walichy i dawaj, tylko wiesz, u nas w nocy minus 20, na drzewie trochę wyżej to pewnie dociągnie do trzydziestu.
              Jakieś grube kalesony weź, pewnie dlatego taka stawka, latem byłoby może ze stówkę, bo to prawie jak na biwaku...;))
            • ave.duce Re: To jakiś Berdyczów... 21.02.07, 15:26
              gniewko_syn_ryba napisał:

> Error:
              >
              > fcntl CLOEXEC
              > Bad file descriptor
              >
              > 217.74.64.33:57090 www.rospuda.emeteor.pl:80 "/"

www.rospuda.emeteor.pl/
              Mnie się otworzyło, ale tam jest tylko JEDEN zajazd. Gdzie ta szara sieć?!

;)
        • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:27
          dobra, idę popracować, co prawda nie na drzewie, ale zawsze :))

Ciekawe czy mają tam karty pracy i czy placa za nich zus?
      • tombek1 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:02
        dobre, dobre

Ciekawe czy Wajrak dostaje ekstra premię od GW.

Slyszalem ze "przedsiebiorcy" rozdaja za darmoszke kajdany kupione w Obi, a
        seksowne hostessy przybijaja ludzi do drzew.

• wuk4 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:02
      bard333 napisał: >
      > Ave! impreza była świetna, wiadość od lekarza, który praktykuje w
      Augustowie...

To chyba za mało zakanszałeś grzybka, spytaj swojego pana doktora, co jest
      dobre na kaca i połóż się i przestań bredzić
      • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:05
        a kto ją zdeastuje??? Człowieku! Powtarzas kłamstwa wymyslane w różnych telewizjach, mostek przez Rospudę będzie miał 600 m długości, a cała dolina ma 40 km! I myślisz, że co? te kilka metrów betonu jest w stanie to zniszczyć?
        W Rospudzie dziś są nielegalne składowiska azbestu i jakoś "ekologom" to nie przeszkadza...
        • helentroja Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:31
          Macie racje protestujcie. Chcecie? podpowiem Wam super sposób! Taki, który
          zrównoważy proporcje konfliktu bagna i żaby z dramatem ludzi...
          Mianowicie proponuje,żebyście popełniali rytualne samobójstwa. Jeżeli będziecie
          to robić w tempie 1 ekoterorysta na tydzień , to wtedy wasz dramat zrówna się z
          dramatem mieszkańców Augustowa ginących na drogach.
          Wtedy wasz protest nabierze cech powagi!
          • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:34
            jestem za!!! No i można sobie wyobrazić grobowe miny dziennikarzy relacjonujących te samobójstwa. Oczywiście każdy kandydat na świętego oskarżyłby Kaczora jednego albo drugiego, może nawet obu naraz.
            Może w końcu padłby ten rząd! Dwie pieczenie na jednym ogniu :))
        • wuk4 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 11:55
          bard333 napisał:

>mostek przez Rospudę będzie miał 600 m długości

Mostek?! Estakada, wycięcie 20000 drzew, wwiercanie stu kilkudziesięciu
          żelbetonowych pali w torfowisko? To jest takie nic? To nie jest dla ciebie
          dewastacja? Ślepy jesteś, nie widzisz, że ludzie Topczewskiego chcą ukręcić
          interes na zdewastowaniu doliny Rospudy? A prawdopodobnie też "minister
          środowiska", Jan Sz. maczał paluchy w tym interesie, bo jest uparty jak osioł.
          Nie widzicie tego? Wyjadło wam mózgi, czy co? A no cóż, zapomniałem, jeszcze
          pewnie nie wytrzeźwiałeś, wczoraj w Augustowie była impra.

> W Rospudzie dziś są nielegalne składowiska azbestu i jakoś "ekologom" to nie
          przeszkadza...

Nie wiem, skąd masz te dane i czy to w ogóle prawda, ale wiedz, że np. w
          Sudetach to są "nielegalne" złoża azbestu (od milionów lat). Azbest jest
          MINERŁEM. Azbest nie przeszkadza ekologom, bo nie przeszkadza przyrodzie, lecz
          stanowi jej część. Nie jest trujący, tylko nie wolno go wdychać, bo przyczynia
          się do raka płuc i układu oddechowego. Szkodliwość azbestu polega na tym, że
          jak masz ścianę izolowaną azbestem, to wdychasz włókna azbestu, które wkręcają
          się w pęchęrzyki płucne i rujnują układ oddechowy. A jak leżą pod ziemią, to
          nie sa szkodliwe, ludzie już tego nie wdychają, a dżdżownica nie dostanie raka
          płuc.
          • bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 12:01
            jasne... Czyli jesli powstanie trasy alternatywna, która zresztą tez przejdzie przez Rospudę, to według Ciebie nie bedzie trzeba wycinać drzew? Czyli las 500 metrów dlaej jest już pase? To idź i powiedz to temu robactwu co tam żyje...
            "Prawdopodnie"... albo "prawie" robi wielka różnicę. Ktoś zarobi na drodze i bardzo dobrze! Myślisz, że w wersji lobbowane przez "ekologów" obejdzie sie to bez pieniędzy? Tylko dlaczego paru cwaniaków warszawskich, w ostatnim czasie zaczęło wykupywać tereny leżące pod alternatywnym przebiegiem drogi???
            • gniewko_syn_ryba Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 14:31
              bard333 napisał:

> jasne... Czyli jesli powstanie trasy alternatywna, która zresztą tez przejdzie
              > przez Rospudę, to według Ciebie nie bedzie trzeba wycinać drzew?

Gdzie ten las, który trzeba wycinać przy trasie alternatywnej ??? W którym
              miejscu ma przechodzić przez Dolinę Rospudy ???...
              www.rospuda.augustow-online.pl/node/34
    • travel_wawa Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 11:34
      Prawo unijne obowiązuje wszystkich członków UE na szczęście.
      Kaczorland nie ma tu klauzuli "out":)))))
      • bard333 Re: Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 11:37
        Jak lekarza łapówkarza przymkną to wszyscy krzyczą, że wydali na niego wyrok bez sądu. Teraz nie ma żadnego wyroku, nawet sprawa sie nie zaczęła, a juz wszyscy (oczywiście ta część postępowa społeczeństwa) wie że będziemy płacić, ba! Wiedzą nawet ile!!! Pare miliardów euro na dzień!!!
        Oni chyba jeszcze żyją w świadomości z przed denominacji...:))
        • travel_wawa Re: Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 11:41
          Mam nadzieję, że nie zabuli, bo to i tak byłoby z naszych podatków.

Tu chodzi o NADRZĘDNOŚĆ PRAWA UNIJNEGO nad wewnętrznymi regulaminami
          (zwanych "prawem wewnetrznym") rejonów UE takich jak Polska.
          • bard333 Re: Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 11:50
            Można się śmiać z naszych politykow i urzędasów, ale myślisz że w ich biurach prawnych pracują skończeni idioci? Dobrze wiedzieli, że znajdzie sie lobby które dotrze aż do Brukseli i na pewno maja swoje argumenty.
            Sprawa jeszcze sie nie zaczęła i póki co to tylko w telewizji mówią, że sie zacznie. Nie pokazali wypowiedzi żadnego komisarza, a wiarygodnośc naszych mediow jest żadna,
            • gniewko_syn_ryba Re: Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 12:03
              bard333 napisał:

> Można się śmiać z naszych politykow i urzędasów, ale myślisz że w ich biurach p
              > rawnych pracują skończeni idioci?

Zakończenie sporu o akcyzę na samochody wskazuje, że chyba tak... Przynajmniej w
              Ministerswie Finansów. Co najciekawsze, teraz za Kaczorów są to ci sami idioci,
              co za Kwacha... ;)
              • bard333 Re: Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 12:05
                Poczekamy, zobaczymy... Póki co nie ma żadnego procesu, na onecie nowa informacja o Rospudzie...:))

wiadomosci.onet.pl/1490422,11,item.html
                bardzo rozsądna propozycja!!!:))
                • gniewko_syn_ryba Re: Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 14:24
                  bard333 napisał:

> Poczekamy, zobaczymy... Póki co nie ma żadnego procesu,

Pan Neneman też tak mówił, hehehe... A ja będę mial do odbioru akcyzę z
                  odsetkami za prawie 3 lata ! :))))))))))))

> na onecie nowa informac
                  > ja o Rospudzie...:))
                  >
                  > wiadomosci.onet.pl/1490422,11,item.html
                  > bardzo rozsądna propozycja!!!:))

I git ! Mieszkańcy zablokują Augustów, ekolodzy zablokują Rospudę i obwodnica
                  będzie musiała iść tam gdzie powinna, czyli trasą alternatywną !
                  :))))))))))))))))))

Swoją drogą, nie mogę wyjść z podziwu jak władze zaciekle bronią się przed tym
                  najrozsądniejszym, najprostszym i najtańszym rozwiązaniem...
              • cat8 Re:gniewko_syn_rybaka na drzewo;)))))) 21.02.07, 15:31
                • gniewko_syn_ryba Re:gniewko_syn_rybaka na drzewo;)))))) 21.02.07, 18:02
                  Dzisiaj jest post i nie będę za tobą, kiciu po drzewach ganiał...
      • lolitka.w.trabancie Re: Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 11:45
        travel_wawa napisał:

> Prawo unijne obowiązuje wszystkich członków UE na szczęście.
        > Kaczorland nie ma tu klauzuli "out":)))))

Prawo unijne jest uznaniowe. Wiec obowiazuje tak jak silniejsze lobby je
        zinterpretuje.
        • gniewko_syn_ryba Re: Za dewastację Doliny Rospudy PL zabuli. 21.02.07, 18:04
          lolitka.w.trabancie napisała:

> Prawo unijne jest uznaniowe. Wiec obowiazuje tak jak silniejsze lobby je
          > zinterpretuje.

Nie, droga lolu, poczytaj se traktat akcesyjny... ;)
    • lolitka.w.trabancie Ja bym jeszcze przejrzala liste firm, ktorych ofer 21.02.07, 11:42
      nie wybrano w przetargach na wykonanie prac przy obwodnicy.

Tam tez mogla nagle wzrosnac ekologiczna swiadomosc.
    • artsg Radakcja GW ma niewątpliwie jakies udziały 21.02.07, 12:26
      w tych nieruchomościach
      • ave.duce DoWody ! Bo bez nich, to tylko brÓd, boCHaterze ;) 21.02.07, 15:22

artsg napisał:

Radakcja GW ma niewątpliwie jakies udziały

> w tych nieruchomościach
        >
        • cat8 Re: ave.duce na drzewo:)))))))) 21.02.07, 15:30
          • ave.duce Re: Przecież odrzuciłam twoje zaproszenie !!! ;)) 21.02.07, 15:43
            Nie czekjaaj na mnie ani na tym swoim drzewie, ani gdzie indziej.

• ave.duce Re: Nie czekaj, nie czekaj !!! popr. :))) 21.02.07, 15:44

• artsg Właśnie zeszło to przed chwilą z drzewa 21.02.07, 22:44

• ave.duce Re: Jak zwykle >>> nie na temat, po prostu brÓd 21.02.07, 23:12
              artsg napisał:

> Właśnie zeszło to przed chwilą z drzewa

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57738639&a=57759555
              DoWody ! Bo bez nich, to tylko brÓd, boCHaterze ;)
              Autor: ave.duce ☺
              Data: 21.02.07, 15:22

artsg napisał:

Radakcja GW ma niewątpliwie jakies udziały

> w tych nieruchomościach
              >
    • pierd333 Rozczuliłem się.... Ostatnim razem takie teksty... 21.02.07, 13:46
      ...jak to za judaszowe srebrniki z określonych kół różny podejrzany element
      ryje pod najlepszym pod słońcem systemem czytałem tak dawno temu... ;P
      • bard333 Re: Rozczuliłem się.... Ostatnim razem takie teks 21.02.07, 13:49
        o! i mój fan znowu, niestety okazało się że nie fanka i nie podejrzany, tylko konkretny, a poza tym już mówiłem, chcesz ze mna dyskutować, to tylko fair. Masz jakieś poglądy to je pokaż, a nie stosujesz metody z ubekich szkoleń.
        • pierd333 Re: Masz jakieś poglądy to je pokaż 21.02.07, 13:59
          Jeszcze wyraźniej ??? ;P

> chcesz ze mna dyskutować

Wybacz - z głupkami nie dyskutuję (bo niby o czym ?)

> stosujesz metody z ubekich szkoleń

Zdemaskowałeś mnie - przeszedłem supertajne szkolenie dotyczące stosowania
          metod SIS(kom ;): Szyderstwo, Ironia, Sarkazm ;P
          • bard333 Re: Masz jakieś poglądy to je pokaż 21.02.07, 14:06
            jaasne... każdy debil potrafi innego obrzucić inwektywą, bo tylko na to go stać. Ironia, sarkazm... człowieku w tobie tyle ironii ile rozumu u Niesiołowskiego.
            A tak swoją drogą, musiałem nieźle zajść tej czeronej hołocie za skóre, więc buraku spadaj tam skąd wypełzłeś.
            • gniewko_syn_ryba Toś długo nie popracował... ;))) 21.02.07, 18:06
    • pandada ktoś inny ma biznes w tym, aby trasa poszła trasą 21.02.07, 13:52
      rządową. To oczywiste. Walka lobbystów o drogi jest zawsze. Ale to mnie akurat
      nie obchodzi, dopóki minister nie mówi, że decyzji nie można już zmienić. To
      sugeruje, że PiS wziął w łapę. Trudno znaleźć inne wytłumaczenie.
      • bard333 Re: ktoś inny ma biznes w tym, aby trasa poszła t 21.02.07, 13:57
        etam zaraz w łapę, kto miałby niby wziąć. Kaczor? Przecież ta droga jest planowana od 15 lat!!! i decyzje od tego czasu sa podejmowane zgodnie z obowiązującym prawem i w obowiązującym czasie.
        I jasne jest, że ktoś na tej drodze zarobi i bardzo dobrze!
        • pandada jedno lobby jest za trasą A, drugie za trasą B 21.02.07, 14:06
          planować przez 15 lat? Wokół Zielonej Góry przez ten czas wybudowano całą masę
          dróg. Można o czymś myśleć długie lata, ale to nie oznacza, że rozmyślanie o
          zmienionej trasie musi być tak rozwlekłe.
          • bard333 Re: jedno lobby jest za trasą A, drugie za trasą 21.02.07, 14:09
            akurat czasem bywam i w Zielonej Górze, faktem jest że się dużo zmieniło i szybko wybudowano tam drogi, to idzie troche oporniej.
            W Zileonce Warszawiacy nie maja swoich "daczy" i nie posiadają setek hektarów ziemii jak na mazurach, czy wogóle wschodzie, to i łatwiej budować.
            Tu zaraz znajdzie się ktoś, komu nowa droga zburzy widok na jezioro...
          • pierd333 Re: Wokół Zielonej Góry przez ten czas wybudowano 21.02.07, 14:12
            Zielona Góra jest najwyraźniej bliżej Unii, a dalej od oszołomstwa :-)
            • qqazz Nawet festiwal piosenki radzieckiej zamienili 21.02.07, 14:47
              na festiwal piosenki Unii Europejskiej:)
              Ale obwodnice maja pierwsza klasa to fakt i zbudowali ja naprawde szybko.

pierd333 napisał:
              > Zielona Góra jest najwyraźniej bliżej Unii, a dalej od oszołomstwa :-)

pozdrawiam
              • cat8 Re: Nawet festiwal piosenki radzieckiej zamienili 21.02.07, 15:33
                Kibice Jagielloni jutro chcą odwiedzić ekoterorrystów
                • qqazz Re: Nawet festiwal piosenki radzieckiej zamienili 21.02.07, 15:41
                  cat8 napisał:
                  > Kibice Jagielloni jutro chcą odwiedzić ekoterorrystów

Ano wypadałoby potrenowac przed sezonem, ile mozna sie prac miedzy sobą, taka
                  okazja sie trafiła tylu przyjezdnych:)

pozdrawiam
                  • cat8 Re: Nawet festiwal piosenki radzieckiej zamienili 21.02.07, 16:10
                    > Ano wypadałoby potrenowac przed sezonem, ile mozna sie prac miedzy sobą, taka
                    > okazja sie trafiła tylu przyjezdnych:)
                    ------------------------------------------------------------
                    polecą razem z drzewami:)))))
    • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 17:49
      bard333 napisał:

> I już wiem o co tam chodzi! Byli u mnie wczoraj ludzie z Augustowa i powiedziel
      > i co jest grane. Jak zwykle chodzi o kasę, a mydlenie oczu ludziom chwastami to
      > bzdura.
      > Te zielone debile za wiszenie na drzewie dostają cztery stówy dziennie!!!

Rozumiem, że są jakieś dowody na to dawanie kasy? Czy informacje masz od pana
      dyrektora Dyjuka, który uczniom dał wolne, żeby wystąpiły jako protestujący?

> I jes
      > t kilku przedsiębiorców (oczywiście z Warszawy, jakżeby inaczej) torpedujących
      > nową obwodnicę. Przy trasie wybudowali potężne zajazdy, włożyli wiele milionów
      > złotych i jeśli powstanie nowa droga, tir ze złamaną ośką tam sie nie zatrzyma.
      > O dziwo, w nowej wersji, tak wychwalanej przez "ekologów" droga idzie jak najba
      > rdziej obok zajazdów, po czym za nimi gwałtownie skręca, by przeciąć hektary zi
      > emi należących do tych ludzi...

Czegoś nie rozumiem. Wybudowali zajazdy przy trasie, która nie istnieje i która
      miała (do tej pory) zerowe szanse na powstanie? To jakieś patałachy, a nie
      biznesmeni. Jeszcze jest opcja, że jasnowidze.

> A nasze naiwne społeczeństwo szczerze wierzy i wylewa łzy nad jakimiś chwastami
      > ...

Chwasty jak chwasty. Ale torfowiska jakie! Jedyne chyba w Europie!

> Chcesz zarobić niezłą dniówkę, jedź do Augustowa! Powisisz trochę na drzewie i
      > 4 stówki wpadną...
      > Wiadomości sprawdzone z pierwszej ręki

Znaczy się od obozowicza, tak? Czy od płacącego? To ten lekarz? Jaki ma w tym
      interes? I gdzie prokurator?

>
      > Ave! impreza była świetna, wiadość od lekarza, który praktykuje w Augustowie...
    • zablokowany1 Kiedy UE nałozy karę na Polskę to Ty ją spłacisz 21.02.07, 17:52
      I będzie koniec kradzieży portmonetek niedowidzącym emerytkom...
    • ave.duce Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 18:04
      bard333 napisał:

> Chcesz zarobić niezłą dniówkę, jedź do Augustowa! Powisisz trochę na drzewie i
      > 4 stówki wpadną...
      > Wiadomości sprawdzone z pierwszej ręki

To ten lekarz tak zarabia?

> Ave! impreza była świetna, wiadość od lekarza, który praktykuje w Augustowie...

Ciesze się, tylko chyba jeszcze nie wytrzeźwiałeś...

• bard333 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 18:35
        witam, ale już chyba jestem trzeźwy, poza tym marny ze mnie pijak... Później na wszystko odpowiem, bo czasem i ja muszę troche popracować.
    • cat8 Re: Rospuda, wiadomości z linii frontu...:)) 21.02.07, 18:45
      Apel Augustowskich dzieci...
      cat8 21.02.07, 18:38 + odpowiedz

Augustowskie dzieci napisały list do prezydenta z prośbą by nie wstrzymywać budowy augustowskiej obwodnicy
      Wysłany Pią, 2007-02-16 14:27 przez Piotrek.
      Dzieci opisały w nim problemy jakich przysparza im nadmierny ruch samochodów i przejeżdżające przez miasto miliony tirów.
      Dzieci obawiają się, że Lech Kaczyński ugnie się pod naciskiem ekologów, którzy od czterech dni protestują w Augustowie
      przeciwko budowie trasy.
      Autorami listu są uczniowie Zespołu Szkół Samorządowych w Augustowie, szkoły, która położona jest przy przecięciu
      najniebezpieczniejszych ulic w mieście. Dzieci napisały w nim m.in., że boją się przechodzić przez jezdnię, bo kierowcy jeżdżą
      bardzo szybko.
      -Niedawno w wypadku zginęła moja koleżanka – opowiada jedna z dziewczynek.
      Teraz chcą, by pod pismem popisali się także ich koledzy z innych augustowskich szkół. Bo, jak mówi dyrektor szkoły w jedności
      siła.
      -Samorząd przejdzie po wszystkich szkołach i poproszą kolegów, by złożyli pod nim swoje podpisy- informuje.
      Akcja zbierania podpisów ma potrwać kilka dni. Zaraz potem list zostanie wysłany do prezydenta Lecha Kaczyńskiego i Komisji
      Europejskiej do spraw ochrony środowisk

• Re: Apel Augustowskich dzieci...
      cat8 21.02.07, 18:39 + odpowiedz

Ekoterorryści najpierw chcieli odebrać Izraelowi prawo do obrony, a teraz dzieciom w Augustowie chcą odebrać prawo do
      normalnego życia...
      • wiewiorzasta Nie spamuj i nie powtarzaj wątków :( 21.02.07, 18:46
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57742440&a=57771724
    • ave.duce Re: Rospuda, wiadomości z pracowni.:)) 21.02.07, 19:14
      www.pracownia.org.pl/prac/index.php?d=akt&id=246&m=2&r=2007
      ;)
      • wiewiorzasta Re: Rospuda, wiadomości z pracowni.:)) 21.02.07, 19:18
        Czyżby waliła się teoria, że protestujący są zainteresowani budową obwodnicy wg
        projektu alternatywnego, z powodu wykupionych tam działek? ;)))
        • ave.duce Re: Wali się, ale P(i)Suje sądzą wszystkich 21.02.07, 19:52
          wg siebie...
          Może to ONI mają zatem działki na trasie budowy obwodnicy?

wiewiorzasta napisała:

> Czyżby waliła się teoria, że protestujący są zainteresowani budową obwodnicy wg
          > projektu alternatywnego, z powodu wykupionych tam działek? ;)))
          >
          • wiewiorzasta Re: Wali się, ale P(i)Suje sądzą wszystkich 21.02.07, 19:56
            ave.duce napisała:

> wg siebie...
            > Może to ONI mają zatem działki na trasie budowy obwodnicy?

Też na to stawiam. Chociaż może nie ci forumowi, ale ci, którzy im mózgi piorą i
            wzruszają bezpieczeństwem dzieci.
            • ave.duce Re: Wali się, ale P(i)Suje sądzą wszystkich 21.02.07, 20:14
              wiewiorzasta napisała:

> ave.duce napisała:
              >
              > > wg siebie...
              > > Może to ONI mają zatem działki na trasie budowy obwodnicy?
              >
              > Też na to stawiam. Chociaż może nie ci forumowi, ale ci, którzy im mózgi piorą
              > i
              > wzruszają bezpieczeństwem dzieci.
              >

Ta... dyktatorzy i "partyjni" zwykle otaczają się dziećmi... i zwierzętami.
              KOCHAJĄ dzieci i zwierzęta.

:P
              • wiewiorzasta Re: Wali się, ale P(i)Suje sądzą wszystkich 21.02.07, 20:17
                ave.duce napisała:

> wiewiorzasta napisała:
                >
                > > ave.duce napisała:
                > >
                > > > wg siebie...
                > > > Może to ONI mają zatem działki na trasie budowy obwodnicy?
                > >
                > > Też na to stawiam. Chociaż może nie ci forumowi, ale ci, którzy im mózgi
                > piorą
                > > i
                > > wzruszają bezpieczeństwem dzieci.
                > >
                >
                > Ta... dyktatorzy i "partyjni" zwykle otaczają się dziećmi... i zwierzętami.
                > KOCHAJĄ dzieci i zwierzęta.
                >
                > :P

Wraca stare :( A już miałam nadzieję, że przesadzasz.
                • ave.duce Re: Wali się, ale P(i)Suje sądzą wszystkich b/o 21.02.07, 21:12
                  NiestetyŻ, nie!

• artsg Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:15
      Jutro rusza budowa obwodnicy
      • cat8 Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:17
        Ekoterorryści sa gorsi od faszystów...Dzieciom odbierają prawo do normalnego życia...
        • wiewiorzasta Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:22
          cat8 napisał:

> Ekoterorryści sa gorsi od faszystów...Dzieciom odbierają prawo do normalnego ży
          > cia...

Dowiem się w końcu, co zrobił burmistrz Augustowa w sprawie wybudowania kładek
          dla pieszych, tudzież zainstalowania sygnalizacji świetlnej w mieście przez
          siebie rządzonym od kilku lat, żeby poprawić bezpieczeństwo mieszkańców, w tym
          dzieci?
          • cat8 Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:24
            zapytaj burmistrza...
            • artsg Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:24
              cat8 napisał:

> zapytaj burmistrza...

Dodam że POwca
              • ave.duce Re: I co z tego? 21.02.07, 19:28
                artsg napisał:

> cat8 napisał:
                >
                > > zapytaj burmistrza...
                >
                > Dodam że POwca

I co z tego? Na czele Komitetu popierającego budowę też stoi POwiec.

Wszędzie są kretyni, niestety!

W PiSie i u koŁalicjantów ich najwięcej, fakt.

;)
            • wiewiorzasta Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:26
              cat8 napisał:

> zapytaj burmistrza...

Ciebie pytam, jako osobę zatroskaną. Bo chyba wiesz, o co się troskasz, nie?
              • cat8 Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:30
                Burmistrz PO a ja symatyk PiS-u. Wejdz na oficjalna strone internetową burmistrza
                • wiewiorzasta Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:33
                  cat8 napisał:

> Burmistrz PO a ja symatyk PiS-u.

Czyli co? Troszczycie się o co innego?

> Wejdz na oficjalna strone internetową burmistr
                  > za

Po co?
        • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:24
          Co radny P(i)Suj, dyrektor Zespołu Szkół Samorządowych, Dariusz Szkiłądź >>>
          skąd "wyszedł" list >>> zrobił dla mieszkańców Augustowa?

wybory.augustow.pl/w/artykul/78
          ;)
          • cat8 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:28
            Bardzo dużo zasygnalizował problem dzieci, które chcą normalnie żyć
            • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:31
              cat8 napisał:

> Bardzo dużo zasygnalizował problem dzieci, które chcą normalnie żyć

Zasygnalizował... hmmm... a może by tak w tym czasie przegłosował BUDOWĘ
              sygnalizacji na skrzyżowaniach, aby te dzieci mogły BEZPIECZNIE przechodzić
              przez ulice Augustowa?

;)
              • artsg Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:33
                ave.duce napisała:

> cat8 napisał:
                >
                > > Bardzo dużo zasygnalizował problem dzieci, które chcą normalnie żyć
                >
                > Zasygnalizował... hmmm... a może by tak w tym czasie przegłosował BUDOWĘ
                > sygnalizacji na skrzyżowaniach, aby te dzieci mogły BEZPIECZNIE przechodzić
                > przez ulice Augustowa?
                >
                > ;)

Myślisz że światła pomogą . NIEEEEEEE
                szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta
                • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:39
                  artsg napisał:

> ave.duce napisała:
                  >
                  > > cat8 napisał:
                  > >
                  > > > Bardzo dużo zasygnalizował problem dzieci, które chcą normalnie żyć
                  > >
                  > > Zasygnalizował... hmmm... a może by tak w tym czasie przegłosował BUDOWĘ
                  > > sygnalizacji na skrzyżowaniach, aby te dzieci mogły BEZPIECZNIE przechodz
                  > ić
                  > > przez ulice Augustowa?
                  > >
                  > > ;)
                  >
                  > Myślisz że światła pomogą . NIEEEEEEE
                  > <a
                  href="szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta"
                  target="_blank">szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta</a>

Nic a nic? Pewien jesteś na 100%? Tak jak tego, że ekolodzy broniacy Rospudy
                  łamią prawo?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57589364&a=57610137

I tak jak tego, że Wajrak i GW nie robili hałasu w sprawie wycinki drzew w
                  Puszczy Białowieskiej?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57755606
                  • artsg Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:42

> > Myślisz że światła pomogą . NIEEEEEEE
                    > > <a
                    > href="<a
                    href="szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta""
                    target="_blank">szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta"</a>
                    > target="_blank">szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6
                    > wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta</a>
                    >
                    >
                    > Nic a nic? Pewien jesteś na 100%? Tak jak tego, że ekolodzy broniacy Rospudy
                    > łamią prawo?
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57589364&a=57610137
                    >
                    > I tak jak tego, że Wajrak i GW nie robili hałasu w sprawie wycinki drzew w
                    > Puszczy Białowieskiej?
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57755606
                    >
                    Pisz na temat. Światła nic nie rozwiązują. Bo też są na nich wypadki.
                    • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:45
                      artsg napisał:

>
                      > > > Myślisz że światła pomogą . NIEEEEEEE
                      > > > <a
                      > > href="<a
                      > href="<a
                      href="szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta"""
                      target="_blank">szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta""</a>
                      > target="_blank">szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6
                      > wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta"</a>
                      > > target="_blank">szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwon
                      > ym+%B6
                      > > wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta</a>
                      > >
                      > >
                      > > Nic a nic? Pewien jesteś na 100%? Tak jak tego, że ekolodzy broniacy Rosp
                      > udy
                      > > łamią prawo?
                      > >
                      > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57589364&a=57610137
                      > >
                      > > I tak jak tego, że Wajrak i GW nie robili hałasu w sprawie wycinki drzew
                      > w
                      > > Puszczy Białowieskiej?
                      > >
                      > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57755606
                      > >
                      > Pisz na temat.

Ciężko się odnieść?

> Światła nic nie rozwiązują. Bo też są na nich wypadki.

To może w ogóle zlikwidować sygnalizację świetlną w całej Polsce. Skoro i tak są
                      wypadki...
                      • ave.duce Re: W calej UE i na świecie! Za ten pomysł 21.02.07, 19:57
                        artsgowi - wykształCIOŁKOWI należy się jakaś ważna międzynarodowa nagroda
                        albo chociaż ORZEŁ BIAŁY od pRezydenta!

• wiewiorzasta Re: W calej UE i na świecie! Za ten pomysł 21.02.07, 19:58
                          ave.duce napisała:

> artsgowi - wykształCIOŁKOWI należy się jakaś ważna międzynarodowa nagroda
                          > albo chociaż ORZEŁ BIAŁY od pRezydenta!
                          >
                          > :)))

Pomysł racjonalizatorski pierwsza klasa! Godny boCHatera PRL-Bis ;)
                          • ave.duce Re: W calej UE i na świecie! Za ten pomysł 21.02.07, 20:08
                            wiewiorzasta napisała:

> ave.duce napisała:
                            >
                            > > artsgowi - wykształCIOŁKOWI należy się jakaś ważna międzynarodowa nagroda
                            >
                            > > albo chociaż ORZEŁ BIAŁY od pRezydenta!
                            > >
                            > > :)))
                            >
                            >
                            > Pomysł racjonalizatorski pierwsza klasa! Godny boCHatera PRL-Bis ;)
                            >
                            >

I nagroda będzie godna:

www.klubue.3lo.pl/uploads/news/lech_kaczynski.jpg
                    • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:45
                      To KTO zarabia na budowaniu sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniach?

;)
                      • ave.duce Re: wg artsga : światła są zbędne !!! :((( 21.02.07, 19:47
                        ave.duce napisała:

> To KTO zarabia na budowaniu sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniach?
                        >
                        > ;)
                • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:43
                  artsg napisał:

> ave.duce napisała:
                  >
                  > > cat8 napisał:
                  > >
                  > > > Bardzo dużo zasygnalizował problem dzieci, które chcą normalnie żyć
                  > >
                  > > Zasygnalizował... hmmm... a może by tak w tym czasie przegłosował BUDOWĘ
                  > > sygnalizacji na skrzyżowaniach, aby te dzieci mogły BEZPIECZNIE przechodz
                  > ić
                  > > przez ulice Augustowa?
                  > >
                  > > ;)
                  >
                  > Myślisz że światła pomogą . NIEEEEEEE
                  > <a
                  href="szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta"
                  target="_blank">szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=%22czerwonym+%B6wietle%22&x=44&y=12&szuk=gazeta</a>

No to po cholerę Dorota Stalińska prowadziła akcję, dzięki której zbudowano
                  sygnalizacje na skrzyżowaniu dróg pod Warszawą, np.?

DS: Przeżyłam kilka wypadków samochodowych i wyszłam z nich po prostu cudem,
                  dlatego chcę pomagać innym ludziom i walczę o postawienie świateł dla kierowców,
                  rozdaję odblaski dla dzieci i młodzieży, pomagam ofiarom wypadków. Spłacam
                  darowane życie i to pięciokrotnie. Mam specjalne prawa u pana Boga i przysięgłam
                  tej opatrzności, która mnie ocaliła, że zrobię wszystko, żeby ocalić innych.

www.teatry.art.pl/!Rozmowy/jwnw.htm
                  ;)
                  • artsg Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:45

Światła byłyby dobre gdyby z nich umiano korzystać
                    • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:49
                      artsg napisał:

>
                      > Światła byłyby dobre gdyby z nich umiano korzystać

WOW!
                      Idąc tym tokiem rozumowania: nie budujmy samochodów!
                      TiRów, etc.

etc.
                      etc.
                      • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:52
                        ave.duce napisała:

> artsg napisał:
                        >
                        > >
                        > > Światła byłyby dobre gdyby z nich umiano korzystać
                        >
                        > WOW!
                        > Idąc tym tokiem rozumowania: nie budujmy samochodów!
                        > TiRów, etc.
                        >
                        > etc.
                        > etc.

Dróg/ autostrad też nie budujmy!

Heh :) Wyrasta nam wykształCIOŁEK na pierwszego ekologa IV RP? :)))
                        • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:54
                          wiewiorzasta napisała:

> ave.duce napisała:
                          >
                          > > artsg napisał:
                          > >
                          > > >
                          > > > Światła byłyby dobre gdyby z nich umiano korzystać
                          > >
                          > > WOW!
                          > > Idąc tym tokiem rozumowania: nie budujmy samochodów!
                          > > TiRów, etc.
                          > >
                          > > etc.
                          > > etc.
                          >
                          > Dróg/ autostrad też nie budujmy!
                          >
                          > Heh :) Wyrasta nam wykształCIOŁEK na pierwszego ekologa IV RP? :)))
                          >

Ano, na to wychodzi. Tylko jeszcze uporać się musi z tym brÓdem i zostanie
                          prawdziwym boCHaterem IV RPiSpolitej!

;)
                          • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 19:57
                            ave.duce napisała:

> > Heh :) Wyrasta nam wykształCIOŁEK na pierwszego ekologa IV RP? :)))
                            > >
                            >
                            > Ano, na to wychodzi. Tylko jeszcze uporać się musi z tym brÓdem i zostanie
                            > prawdziwym boCHaterem IV RPiSpolitej!
                            >
                            > ;)

Jeszcze z kilkoma rzeczami musiałby się chłopina uporać, ale jest na najlepszej
                            drodze :)))
                            • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 20:01
                              wiewiorzasta napisała:

> ave.duce napisała:
                              >
                              > > > Heh :) Wyrasta nam wykształCIOŁEK na pierwszego ekologa IV RP? :)))
                              > > >
                              > >
                              > > Ano, na to wychodzi. Tylko jeszcze uporać się musi z tym brÓdem i zostani
                              > e
                              > > prawdziwym boCHaterem IV RPiSpolitej!
                              > >
                              > > ;)
                              >
                              > Jeszcze z kilkoma rzeczami musiałby się chłopina uporać, ale jest na najlepszej
                              > drodze :)))
                              >

No i powinien się w końcu zdecydować, czy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57039421&a=57039421
                              Czy > jak naPiSał gdzie indziej > wręcz odwrotnie!

• wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 20:08
                                ave.duce napisała:

> No i powinien się w końcu zdecydować, czy:
                                >
                                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57039421&a=57039421
                                > Czy > jak naPiSał gdzie indziej > wręcz odwrotnie!
                                >
                                > :P

Decyzje, decyzje...

Nie za dużo wymagasz od chłopaka? ;)
                                • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 20:11
                                  wiewiorzasta napisała:

> ave.duce napisała:
                                  >
                                  > > No i powinien się w końcu zdecydować, czy:
                                  > >
                                  > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57039421&a=57039421
                                  > > Czy > jak naPiSał gdzie indziej > wręcz odwrotnie!
                                  > >
                                  > > :P
                                  >
                                  > Decyzje, decyzje...
                                  >
                                  > Nie za dużo wymagasz od chłopaka? ;)
                                  >

Chyba nas opuścił...
                                  Poszedł pewnie fotografować zmutowane szczurobobry w swojej Jeziorce.

• wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 20:18
                                    ave.duce napisała:

> wiewiorzasta napisała:
                                    >
                                    > > ave.duce napisała:
                                    > >
                                    > > > No i powinien się w końcu zdecydować, czy:
                                    > > >
                                    > > > <a
                                    href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57039421&a=57039421"
                                    target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57039421&a=57039421</a>
                                    > > > Czy > jak naPiSał gdzie indziej > wręcz odwrotnie!
                                    > > >
                                    > > > :P
                                    > >
                                    > > Decyzje, decyzje...
                                    > >
                                    > > Nie za dużo wymagasz od chłopaka? ;)
                                    > >
                                    >
                                    > Chyba nas opuścił...
                                    > Poszedł pewnie fotografować zmutowane szczurobobry w swojej Jeziorce.
                                    >
                                    > :)

Podkulił swój szczurzy, sponsorowany ogonek i poszedł "agitować" gdzie indziej.
                                    Boi sie pytań - jak mocodawcy najwyraźniej :)
                                    • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 21:14
                                      wiewiorzasta napisała:

> ave.duce napisała:
                                      >
                                      > >
                                      > > Chyba nas opuścił...
                                      > > Poszedł pewnie fotografować zmutowane szczurobobry w swojej Jeziorce.
                                      > >
                                      > > :)
                                      >
                                      > Podkulił swój szczurzy, sponsorowany ogonek i poszedł "agitować" gdzie indziej.
                                      > Boi sie pytań - jak mocodawcy najwyraźniej :)
                                      >

Zawsze tak robi >>> wieje!

;)
                                      • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 22:37
                                        hehehe... nie wszyscy wytrzymują nagłe zainteresowanie płci przeciwnej, zwłaszcza tak oświeconej...;)))
                                        • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 23:14
                                          bard333 napisał:

> hehehe... nie wszyscy wytrzymują nagłe zainteresowanie płci przeciwnej, zwłaszc
                                          > za tak oświeconej...;)))

No ba! Zwłaszcza taki wykształCIOŁEK jak artsg...

:PPP
                                          • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 23:21
                                            Kaczor mniejszy przeciw estakadzie! I co Ty na to Ave?
                                            Zacytuje papuge z pewnego dowcipu "...łeb sobie skręce, a ten numer muszę zobaczyć..." :)) to o momencie gdy napiszesz coś dobrego na Kaczory,,,;))
                                            • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 23:31
                                              bard333 napisał:

> Kaczor mniejszy przeciw estakadzie! I co Ty na to Ave?
                                              > Zacytuje papuge z pewnego dowcipu "...łeb sobie skręce, a ten numer muszę zobac
                                              > zyć..." :))

Nie ma takiej potrzeby! Przecież musimy zakład rozstrzygnąć (wychlupać :))),
                                              a ze skręconym łbem byłoby ci raczej trOOdno!

> to o momencie gdy napiszesz coś dobrego na Kaczory,,,;))

Nie tĄ razĄ, sorry:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57778566&a=57782308
                                              ;)
                                              • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 23:39
                                                I na pewno wychlupiemy :)))
                                                A co do małżeństwa, no cóż... pewne doświadczenia posiadam, choć może większe z mężatkami...;))) ale nie doknam własnej wiwisekcji, ku uciesze rozbawionego forumowego tłumu. I tak już kombinują jakby mi bluznąć, a mam nadzieję że dostarczam im wystarczająco dużo powodów, więc jeszcze jedne więcej jest nie potrzebny...;))
                                                • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:08
                                                  bard333 napisał:

> I na pewno wychlupiemy :)))
                                                  > A co do małżeństwa, no cóż... pewne doświadczenia posiadam, choć może większe z
                                                  > mężatkami...;))) ale nie doknam własnej wiwisekcji, ku uciesze rozbawionego fo
                                                  > rumowego tłumu. I tak już kombinują jakby mi bluznąć, a mam nadzieję że dostarc
                                                  > zam im wystarczająco dużo powodów, więc jeszcze jedne więcej jest nie potrzebny
                                                  > ...;))

Nie jest.

Żeby było jasne >>> nie uznaję zdradY.

Oto wątek "pokrewny", choć niejako "na odwyrtkę"...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=57483828
                                                  • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:16
                                                    Ja też, jestem zawsze fair i wierny jak pies, teraz bez żartów i zbędnego krygowania. Zrobię każdą głupotę jeśli pomoże to w czyms innemu człowiekowi, a zwłaszcza mojemu przyjacielowi... I żeby było jasne żeden nie ma działki nad Rospudą, a ten mój frend z kei przegrał przetarg..;((
                                                  • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:19
                                                    bard333 napisał:

> Ja też, jestem zawsze fair i wierny jak pies, teraz bez żartów i zbędnego krygo
                                                    > wania. Zrobię każdą głupotę jeśli pomoże to w czyms innemu człowiekowi, a zwłas
                                                    > zcza mojemu przyjacielowi...

1. to gUd.

> I żeby było jasne żeden nie ma działki nad Rospudą
                                                    > , a ten mój frend z kei przegrał przetarg..;((

2. wypada współczuć.

• bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 23:28
                                            Może dziewczyny zorganizowałybyście jakieś chociaż paczki dla "bohaterskich obrońców lasów państwowych", może trochę gorzałeczki (od horyłki to chyba dobre żyyy..;)) wiem, wiem juz sie powtarzam:)). Sam się zacząłem zastanawiać, czy nie iśc sie przywiązać do jakiegoś drzewa, po tym jak pokazali członkinie greenPISu... ech... nic dziwnego, że chłopaki wytrzymują 30 stopni mrozu. W obozie temperatura dodatnia...:)))

najnowsza prognoza pogody dla naszych, sory Wasztch bohaterów:

meteo.icm.edu.pl/java2/mgram.php?x=21&y=17&pol_x=2&lang=0&ver=&ikonka=1
                                            • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 23:37
                                              bard333 napisał:

> Może dziewczyny zorganizowałybyście jakieś chociaż paczki dla "bohaterskich obr
                                              > ońców lasów państwowych", może trochę gorzałeczki (od horyłki to chyba dobre ży
                                              > yy..;)) wiem, wiem juz sie powtarzam:)). Sam się zacząłem zastanawiać, czy nie
                                              > iśc sie przywiązać do jakiegoś drzewa, po tym jak pokazali członkinie greenPISu
                                              > ... ech... nic dziwnego, że chłopaki wytrzymują 30 stopni mrozu. W obozie tempe
                                              > ratura dodatnia...:)))
                                              >
                                              > najnowsza prognoza pogody dla naszych, sory Wasztch bohaterów:
                                              >
                                              > <a
                                              href="meteo.icm.edu.pl/java2/mgram.php?x=21&y=17&pol_x=2&lang=0&ver=&ikonka=1"
                                              target="_blank">meteo.icm.edu.pl/java2/mgram.php?x=21&y=17&pol_x=2&lang=0&ver=&ikonka=1</a>

To stanowczo za mało, żeby zostać MOIM bohaterem >>> co do drzewa: może być
                                              świerk? Trochę kłuje, ale z ciebie wszak facet na schwał, nie "delikacik" jakiś!

• bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 23:41
                                                świerki jadam na śniadanie, razem z małymi dziewczynkami...:)) wiwm, wiem... dziwne zwyczaje panują na mazurach:))
                                                • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:15
                                                  bard333 napisał:

> świerki jadam na śniadanie, razem z małymi dziewczynkami...:)) wiwm, wiem... dz
                                                  > iwne zwyczaje panują na mazurach:))

I nie tylko tam!
                                                  Masz szczęście, że mi się nie chce opisywać zwyczajów znad Narwi!

• bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:21
                                                    często tam jestem... Kilka razy w miesiącu, czasem rzadziej (teraz nie wiem czy dobre żyy;)) włóczę sie po Kiermusach. Lubie jeżdzić do Białegostoku, międzyinnymi dla ludzi sie przeprowadziłem na wschód. Wiesz pochodzę z Wielkopolski i Wisłę na ta strone przejechałe pierwszy raz ze 12 lat temu, stojąc w Białymstoku pod Cristalem pytałem sie o centrum...;))
                                                    No i oczywiście rynek, zawsze gdy się tu pytałem gdzie jest rynek, wysyłali mnie na bazar:))
                                                    Jednak te lwowskie korzenie pachają mnie na wschód:))
                                                  • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:27
                                                    bard333 napisał:

> często tam jestem... Kilka razy w miesiącu, czasem rzadziej (teraz nie wiem czy
                                                    > dobre żyy;)) włóczę sie po Kiermusach. Lubie jeżdzić do Białegostoku, międzyin
                                                    > nymi dla ludzi sie przeprowadziłem na wschód. Wiesz pochodzę z Wielkopolski i W
                                                    > isłę na ta strone przejechałe pierwszy raz ze 12 lat temu, stojąc w Białymstoku
                                                    > pod Cristalem pytałem sie o centrum...;))
                                                    > No i oczywiście rynek, zawsze gdy się tu pytałem gdzie jest rynek, wysyłali mni
                                                    > e na bazar:))
                                                    > Jednak te lwowskie korzenie pachają mnie na wschód:))

Znam "Cristal"...
                                                    Białystok kojarzy mi się z teatrami lalkowymi.
                                                    Na Ukrainę?

Czy dalej?

Ok, pogadamy przy ognisku, gUd?

DOBRANOC!
                                                  • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:29
                                                    pewnie nie jedne raz:)) a kresy są teraz tutaj, na Ukrainie czu Litwie niestety już nie. Bo klimat tworzą ludzie, nie miejsca.

dobranoc:))
                                                  • ave.duce Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 13:32
                                                    bard333 napisał:

> pewnie nie jedne raz:)) a kresy są teraz tutaj, na Ukrainie czu Litwie niestety
                                                    > już nie. Bo klimat tworzą ludzie, nie miejsca.
                                                    >
                                                    > dobranoc:))

Dzień dobry! Oby!

Ludzie - przede wszystkim, ale miejsca też, czy to się nam podoba, czy nie.

;)
                                              • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 21.02.07, 23:50
                                                przed chwilą jakis "ałtorytet" w kwestii ekosystemu Rospudy, który ja podobno odkrył, prof. Sokołowski wypowiedział sie za budową obwodnicy. Nie pytaj mnie kto to, kątem ucha słucham telewizora z drugiego pokoju.
                                                • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:04
                                                  bard333 napisał:

> przed chwilą jakis "ałtorytet" w kwestii ekosystemu Rospudy, który ja podobno o
                                                  > dkrył, prof. Sokołowski wypowiedział sie za budową obwodnicy. Nie pytaj mnie kt
                                                  > o to, kątem ucha słucham telewizora z drugiego pokoju.

A kto jest przeciw budowie obwodnicy?

Sorry, że tak między wódkę i w ogóle, ale twoje opinie mnie fascynują - są tak
                                                  irracjonalne :)))
                                                  • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:13
                                                    jaasne... w jakich punktach? Wejście na Everest też jest irracjonalne, zresztą ja nie miszcze sie w przyjętych normach... To tyle przez skromność...;))
                                                  • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:21
                                                    bard333 napisał:

> jaasne... w jakich punktach?

W kilku. Przejrzyj wątek i okoliczne ;P

> Wejście na Everest też jest irracjonalne,

To nie o ME jakiś alpinista powiedział, że wchodzi na ten szczyt, bo istnieje?
                                                    Ale co to ma do rzeczy?

> zresztą
                                                    > ja nie miszcze sie w przyjętych normach... To tyle przez skromność...;))

To dobrze. Żeś skromny ;)
                                                  • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:26
                                                    etam, może troche chaotyczny, jak atak husarii na Turków, ale zaraz irracjonalny! Mam przyjaciela od 10 lat, Anglika. Znamy sie juz długo i twierdzi z perspektywy, że zawsze trafię do celu, choćby wydawalo się to dla innych wręcz nie możliwe :)) Jak robimy coś razem to sie nie martwi o efekt i przestal sie zastanawiać nad przebiegiem...:))

Choc faktycznie zawsze cos tam bredzi, że krejzy i takie tam, ale zdązyłem sie przyzwyczić:))
                                                  • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:30
                                                    bard333 napisał:

> etam, może troche chaotyczny, jak atak husarii na Turków, ale zaraz irracjonaln
                                                    > y! Mam przyjaciela od 10 lat, Anglika. Znamy sie juz długo i twierdzi z perspek
                                                    > tywy, że zawsze trafię do celu, choćby wydawalo się to dla innych wręcz nie moż
                                                    > liwe :)) Jak robimy coś razem to sie nie martwi o efekt i przestal sie zastanaw
                                                    > iać nad przebiegiem...:))
                                                    >
                                                    > Choc faktycznie zawsze cos tam bredzi, że krejzy i takie tam, ale zdązyłem sie
                                                    > przyzwyczić:))

No dobra. Ładnie się wykręcasz, ale może odpowiesz na pytanie "kto jest
                                                    przeciwny obwodnicy Augustowa?" ;P
                                                  • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:36
                                                    według mnie "ekolodzy" i lobby, które za nimi stoi, choćby ci o których pisze zaraz na początku. Jak zawsze są grupy interesów. Zrozumiałbym ich argumenty, gdyby pisali prawdę, ale jak ktos piszę że dolina zostanie zniszczona. to od razu podnosi mi się ciśnienie.
                                                    Poza tym bardziej mnie interesują ludzie, a nie rośliny. Sam mieszkam w puszczy piskiej, niedaleko (w Rucianym) sa ruiny fabryki płyt piłśniowych. Fabryka przez wiele lat truła okoliczny las i jeziora. Teraz w lesie mam nadmiar przyrody, wilki drą mi ryje pod domem. Chociaż latem robią to turyści, z dwojga złego wolę wilki...
                                                    Jezioro jest czyste, rosną lilie i inne chwasty. Być może budowa na kilka zaburzy środowisko, ale ono się odbuduje, a ludzie przestaną ginąć.
                                                    I proszę Cie nie pisz mi o trasie alternatywnej, bo taka nie istnieje. kredką na mapię, to każde dziecko umie coś takiego wymalować.
                                                  • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 00:54
                                                    bard333 napisał:

> według mnie "ekolodzy" i lobby, które za nimi stoi, choćby ci o których pisze z
                                                    > araz na początku.

Ci którzy biorą 400 zł za dzień protestu? A - i śpią nie w namiotach, a w
                                                    luksusowych hotelach? Może nawet w zajazdach o wdzięcznej nazwie Rospuda? ;)

> Jak zawsze są grupy interesów.

Owszem. I dziwi upór burmistrza Augustowa i dyrektora GDDKiA przy tym jednym
                                                    projekcie. Zwłaszcza, że nic nie zrobili przez ostatnie kilka(naście?) lat, żeby
                                                    zapewnić bezpieczeństwo mieszkańcom Augustowa, którym sobie teraz mordki wycierają.

> Zrozumiałbym ich argumenty, gd
                                                    > yby pisali prawdę, ale jak ktos piszę że dolina zostanie zniszczona. to od razu
                                                    > podnosi mi się ciśnienie.

A nie zostanie zniszczony jej najcenniejszy kawałek?

> Poza tym bardziej mnie interesują ludzie, a nie rośliny.

Mnie interesuje zrównoważony rozwój. W każdym zakresie.

> Sam mieszkam w puszczy
                                                    > piskiej, niedaleko (w Rucianym) sa ruiny fabryki płyt piłśniowych. Fabryka prz
                                                    > ez wiele lat truła okoliczny las i jeziora.

Fabryka działa?

> Teraz w lesie mam nadmiar przyrody,
                                                    > wilki drą mi ryje pod domem. Chociaż latem robią to turyści, z dwojga złego wo
                                                    > lę wilki...

Chociaż tyle dobrego :P Ale mam nadzieję, że nie strzelasz. Ani do wilków, ani
                                                    do turystów.

> Jezioro jest czyste, rosną lilie i inne chwasty. Być może budowa na kilka zabur
                                                    > zy środowisko, ale ono się odbuduje, a ludzie przestaną ginąć.

Pewnych rzeczy nie da się odbudować. A dla bezpieczeństwa ludzi można zrobić coś
                                                    już teraz. Nie czekając na znoknięcie TIRów z Augustowa. Inne miasta sobie radzą.

> I proszę Cie nie pisz mi o trasie alternatywnej, bo taka nie istnieje. kredką n
                                                    > a mapię, to każde dziecko umie coś takiego wymalować.

No, wychodzi na to, że obecna trasa też jest jedynie narysowana kredką na mapie

www.pracownia.org.pl/prac/index.php?d=akt&id=246&m=2&r=2007
                                                  • bard333 Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 01:05
                                                    Wiesz najpierw muszą zarobić, potem mogą wydawać, a jak to ich sprawa. Dziwi upór burmistrza... Jaasne! Najlepiej jesli na każde skinienie jakiejs lewackiej organizacji wszystko zostanie rzucone i potulnie wypełnimi każdey ich rozkaz... Póki co nie ma takiego prawa, choć wiem że niektórych to mocno boli...
                                                    Myślisz, że w Augustowie żyja sami idioci i że gdyby mózna w jakis sposób polepszyc natychmiast ich bezpieczeństwo to nie zrobiliby tego? Każdy się cieszy, że dziecko idzie do szkoły i ni wiadomo czy wróci?!

Najcenniejszy kawałek??? Najcenniejszy dlaczego? Przecież tam jest tego bagna i torfu 40 km, a njcenniejszy dlatego, że z uporem powtarzaja to dziennikarze, wpatrując się osowiałym wzrokim w kamerę?
                                                    Napisałem ruiny fabryki, która latami truła i niszczyła przyrodę.
                                                    Jakich rzeczy nie da sie odbudować, powtarzasz takie banały, że są aż śmieszne. Wybudują most o długości 600 metrów i tyle!
                                                    To, że chcę by ludzie żyli w spokoju, od razu stawia mnie po stronie pogromców przyrody. Może Cię to zszokuję, ale nawet ją dokarmiam i co roku czyszczę Mazury ze śmieci zostawianych przez turystów, w większości z Warszawy, którzy teraz są tacy proekologiczni. Bąźcie tacy na codzień, a nie przedz kamerą i za kasę!!!
                                                    Nawet nie wiesz o czym piszesz, żeby zacząć budować jakąkolwiek drogę musisz przeprowadzic mnóstwo badań ekologicznych i innych, wykupić grunty, przejśc drogę przez mękę z dokumentacją. W tym przypadku trwa to juz 15 lat!!! I nie dla tego, że nie ma pieniędzy.
                                                  • wiewiorzasta Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 22.02.07, 21:08
                                                    bard333 napisał:

> Wiesz najpierw muszą zarobić, potem mogą wydawać, a jak to ich sprawa.

Zaraz, zaraz. Albo dostają cztery stówy na łeb i mogą robić z tą kasą, co im się
                                                    podoba (indywidualnie), albo szukają skarbnika, żeby rozdysponował kasę. Nie
                                                    widzisz sprzeczności?

> Dziwi up
                                                    > ór burmistrza... Jaasne! Najlepiej jesli na każde skinienie jakiejs lewackiej o
                                                    > rganizacji wszystko zostanie rzucone i potulnie wypełnimi każdey ich rozkaz...

Oczywiście. Najlepiej trwać w głupim uporze, żeby pokazać "lewakom", że się nie
                                                    poddadzą. Tylko dalej nie wiadomo ile obwodnica w obecnym kształcie będzie
                                                    kosztować, a podany przez GDDKiA termin oddania jej do użytku jest kłamstwem.

> Póki co nie ma takiego prawa, choć wiem że niektórych to mocno boli...

KE twierdzi, że jest takie prawo.

> Myślisz, że w Augustowie żyja sami idioci i że gdyby mózna w jakis sposób polep
                                                    > szyc natychmiast ich bezpieczeństwo to nie zrobiliby tego? Każdy się cieszy, że
                                                    > dziecko idzie do szkoły i ni wiadomo czy wróci?!

Nie chcę się źle wyrażać o mieszkańcach Augustowa, ale - np. w Mińsku
                                                    Mazowieckim jakoś sobie poradzili z bezpieczeństwem na ulicach mimo, że ilość
                                                    TIRów przejeżdżająca przez to miasto jest większa. Zgadnij - jak?

> Najcenniejszy kawałek??? Najcenniejszy dlaczego? Przecież tam jest tego bagna i
                                                    > torfu 40 km, a njcenniejszy dlatego, że z uporem powtarzaja to dziennikarze, w
                                                    > patrując się osowiałym wzrokim w kamerę?

Nie chce mi się szukać w tej chwili linki. Ale zrobiono badania i wyszło, że ten
                                                    konkretny kawałek Doliny Rospudy zawiera najcenniejsze przyrodniczo 'obiekty'. W
                                                    innym miejscu przecięcia rzeki (proponowanym przez SISKOM - o którym trudno
                                                    powiedzieć, że są "eko-oszołomami") tych cennych przyrodniczych 'obiektów' jest
                                                    znacznie mniej.

> Napisałem ruiny fabryki, która latami truła i niszczyła przyrodę.
                                                    > Jakich rzeczy nie da sie odbudować, powtarzasz takie banały, że są aż śmieszne.

Bagien. I torfowisk.

> Wybudują most o długości 600 metrów i tyle!

Szyszkopodobne elfy zlecą z nieba, na swych wiotkich skrzydełkach przyniosą
                                                    przęsła (czy jak to się nazywa) i ładnie je wmontują bez niszczenia czegokolwiek
                                                    po drodze, żeby powstała śliczna estakada z tarasem widokowym :)))

> To, że chcę by ludzie żyli w spokoju, od razu stawia mnie po stronie pogromców
                                                    > przyrody.

Nie widzisz, że można połączyć bezpieczeństwo ludzi stawiając ekrany
                                                    dźwiękochłonne, sygnalizację świetlną i budując kładki dla pieszych i
                                                    jednocześnie budować obwodnicę Augustowa połączoną z obwodnicą Suwałk za
                                                    pieniądze w dużej części unijne i nie kłóci się to ze zdrowym rozsądkiem i
                                                    zrównoważonym rozwojem zapisanym w naszej konstytucji?

> Może Cię to zszokuję, ale nawet ją dokarmiam i co roku czyszczę Mazur
                                                    > y ze śmieci zostawianych przez turystów, w większości z Warszawy, którzy teraz
                                                    > są tacy proekologiczni. Bąźcie tacy na codzień, a nie przedz kamerą i za kasę!!
                                                    > !

Wzruszyłam się. Zwłaszcza, że w życiu nie zostawiłam żadnego śmiecia w lesie.

> Nawet nie wiesz o czym piszesz, żeby zacząć budować jakąkolwiek drogę musisz pr
                                                    > zeprowadzic mnóstwo badań ekologicznych i innych, wykupić grunty, przejśc drogę
                                                    > przez mękę z dokumentacją. W tym przypadku trwa to juz 15 lat!!! I nie dla teg
                                                    > o, że nie ma pieniędzy.

I jak widać przez te 15 lat nie zrobiono wszystkiego :) Wajrak i koleżanki/
                                                    koledzy zagrali na nosie niszczycielskim oszołomom :)))
                                                  • gniewko_syn_ryba Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 23.02.07, 08:59
                                                    wiewiorzasta napisała:

> I jak widać przez te 15 lat nie zrobiono wszystkiego :)

Nie zrobiono niczego !!! No, może poza narysowaniem linii na mapie... Geodeci
                                                    dopiero teraz zabrali się za wytyczanie pasa drogi, a jeden z nich zwierzył się
                                                    reporterce ""Wiadomości", że ich zadaniem jest zbadanie, które działki należą
                                                    dopasa drogi, a ktore nie... To do do jasnej ciasnej, czy Urząd Miasta i Gminy
                                                    Augustów nie prowadzi ewidencji gruntów ???????????? Pewnikiem tak, skoro
                                                    ekoterroryści bez problemu mogą kupić kawałek ziemi od 15 lat ponoć
                                                    zarezerwowanej pod budowę tej drogi !!!!!!!!!! ;))))))))))))))))))))))))))))

Tak więc niech CBA dokładnie zbada na co wydano te 15 mln złotych !!!...

Wajrak i koleżanki/
                                                    > koledzy zagrali na nosie niszczycielskim oszołomom :))
                                                • ave.duce Re: Ciii .... :) 22.02.07, 00:17

• gniewko_syn_ryba Re: A teraz zejdź z drzewa i odpowiedz.... 23.02.07, 08:44
                      artsg napisał:

> Światła byłyby dobre gdyby z nich umiano korzystać

Chyba poproszę Giertycha, żeby "złote myśli artsg'a" włączył do kanonu lektur
                      szkolnych !!! ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• wiewiorzasta Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:20
        artsg napisał:

> Jutro rusza budowa obwodnicy

Który z twoich krewnych (bo ciebie nie podejrzewam) ma jakieś udziały w firmie
        będącej (pod)wykonawcą drogi przez Dolinę, że tak się zaangażowałeś w
        działalność niszczycielską?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57742440&a=57773795
        • artsg Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:23
          wiewiorzasta napisała:

> artsg napisał:
          >
          > > Jutro rusza budowa obwodnicy
          >
          > Który z twoich krewnych (bo ciebie nie podejrzewam) ma jakieś udziały w firmie
          > będącej (pod)wykonawcą drogi przez Dolinę, że tak się zaangażowałeś w
          > działalność niszczycielską?
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57742440&a=57773795
          >
          Kieruję się zdrowym rozsądkiem.
          • wiewiorzasta Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:25
            artsg napisał:

> wiewiorzasta napisała:
            >
            > > artsg napisał:
            > >
            > > > Jutro rusza budowa obwodnicy
            > >
            > > Który z twoich krewnych (bo ciebie nie podejrzewam) ma jakieś udziały w f
            > irmie
            > > będącej (pod)wykonawcą drogi przez Dolinę, że tak się zaangażowałeś w
            > > działalność niszczycielską?
            > >
            > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57742440&a=57773795
            > >
            > Kieruję się zdrowym rozsądkiem.
            >

Buhahahaha :))))))

Szczerze, misiu, szczerze! Wujek? Stryjek? Tatko?
          • ave.duce Re: Huraaaaaa Augustów uratowany 21.02.07, 19:33
            artsg napisał:

> wiewiorzasta napisała:
            >
            > > artsg napisał:
            > >
            > > > Jutro rusza budowa obwodnicy
            > >
            > > Który z twoich krewnych (bo ciebie nie podejrzewam) ma jakieś udziały w f
            > irmie
            > > będącej (pod)wykonawcą drogi przez Dolinę, że tak się zaangażowałeś w
            > > działalność niszczycielską?
            > >
            > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57742440&a=57773795
            > >
            > Kieruję się zdrowym rozsądkiem.
            >

Pecunia non olet?

;)
    • banme1 Kaczynski po stronie ekologow. Zdradzil was, pisy 21.02.07, 22:58
      Obwodnica przez Dolinę Rospudy - prezydent wyraził dezaprobatę

Lech Kaczyński
      TVN24

Prezydent Lech Kaczyński wyraził dezaprobatę wobec planowanego na jutro
      rozpoczęcia budowy obwodnicy Augustowa przez Dolinę Rospudy. O rozpoczęciu prac
      poinformowali dzisiaj minister środowiska oraz szef białostockiego oddziału
      Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad.
      W komunikacie Kancelarii Prezydenta czytamy, że wiadomość o planowanym na jutro
      rozpoczęciu budowy obwodnicy Augustowa zastała Lecha Kaczyńskiego w Gdańsku,
      gdzie przebywał na obradach Komisji Krajowej NSZZ Solidarność. - Wobec tej
      decyzji Prezydent wyraził - mając na względzie zarówno dobro mieszkańców
      regionu jak i Doliny Rospudy - swoją zdecydowaną dezaprobatę - napisano w
      komunikacie.

Podjęcie kroków prawnych w sprawie budowy obwodnicy Augustowa zapowiedziała
      także Komisja Europejska.REKLAMA Czytaj dalej

Jeśli jutro rozpocznie się budowa w Dolinie Ropsudy, KE zamierza natychmiast
      wysłać wniosek do unijnego Trybunału Sprawiedliwości, by nakazał wstrzymanie
      prac.

Rozpatrzenie wniosku przez unijny trybunał ma potrwać bardzo krótko, gdyż
      Komisja będzie argumentować, że sytuacja jest nadzwyczajna. "Zagrożone są cenne
      przyrodniczo tereny, musimy zapobiec wyrządzeniu niepowetowanych szkód w
      środowisku naturalnym" - powiedziała Polskiemu Radiu rzeczniczka Komisji
      Europejskiej Barbara Helfferich.

Według Barbary Helfferich, gdyby budowa rzeczywiście ruszyła, będzie oznaczało
      to złamanie unijnych procedur, gdyż Komisja Europejska już w grudniu prosiła
      Polskę, by nie rozpoczynała prac, dopóki cała sprawa nie zostanie wyjaśniona.

Jeśli wniosek trafi do Trybunału, a ten nakaże Polsce wstrzymanie prac,
      Warszawa będzie musiała postąpić zgodnie z tym orzeczeniem. Jeśli tego nie
      zrobi, to za każdy dzień zwłoki będzie płacić kary. Oprócz tego, Komisja
      Europejska przyśpieszy rozpoczętą w grudniu procedurę karną i zamiast kilku
      lat, potrwa ona kilka tygodni. Sprawa skończy się w Trybunale, jeśli Bruksela
      uzna, że argumenty polskiego rządu nie są wystarczająco mocne. Wtedy sędziowie
      trybunału mogą zasądzić kolejne, wysokie kary.

Pomimo gróźb ze strony Komisji Europejskiej szef resortu środowiska Jan Szyszko
      zapowiedział, że budowa obwodnicy Augustowa ruszy już jutro. Minister
      środowiska spotkał się dziś z mieszkańcami Augustowa. Pod augustowskim Urzędem
      Miejskim zebrało się kilkaset osób, manifestujących swoje poparcie dla budowy
      obwodnicy. Większość z nich miała pomarańczowe wstążki - symbol wsparcia budowy
      autostrady. Ponadto na budynku Urzędu Miejskiego zawisł transparent "Jestem
      częścią Obszaru Chronionego Natura 2000. Żądam ochrony - Człowiek".

Mieszkańcy miasta zapowiedzieli też, że jeśli Unia nie zezwoli na budowę, to
      zorganizują blokady dróg, które sprawią, że przez Augustów nie przejedzie ani
      jeden samochód ciężarowy. Ponadto burmistrz Augustowa podkreślił, że jeżeli
      budowa zostanie zablokowana, władze miasta wystąpią do Komisji Europejskiej o
      zamknięcie przejścia granicznego w Budzisku i skierowanie samochodów
      ciężarowych do Kaliningradu lub Kuźnicy.

• bard333 Re: Kaczynski po stronie ekologow. Zdradzil was, 21.02.07, 23:30
        A to zdrajca jeden! Niegodzien nosić przezwisko KAczor (nomen omen bardzo ekologiczne;))
        Chyba nie będę mógł zasnąć, bajbardziej mnie rozwala ten fragment: "...Pisy jedne..."" hehe prawie oplułem ekran, dobre:)))
        • ofiara.spelniona Re:pierd333, czynisz minę do..gry?;P 21.02.07, 23:41
          pierd333 napisał:

> A to zdrajca jeden! Niegodzien nosić przezwisko KAczor (nomen omen bardzo ekolo
          > giczne;))
          • bard333 Re:pierd333, czynisz minę do..gry?;P 21.02.07, 23:44
            o i wszystko wiadomo! Faktem jest, że skomentowałem kilka twoich żałosnych wpisów, ciekaw też byłęm kto jest tak głupi i nie potrafi dyskuptować.
            Szczerze mówiać byłes jednym z moich typów.
            A teraz wracaj z powrotem do dziury, z której wypełzłeś, widac żeś ofiara, pewnie lustra...
            • ofiara.spelniona sorry piard333, czynisz minę do..gry?;P 22.02.07, 00:22
              'e' z 'a' się mi popiardziło.. w Mikołajkach, swego czasu;P

ps
              skocz.pl/rozrobka
              • bard333 Re: sorry piard333, czynisz minę do..gry?;P 22.02.07, 00:27
                W Mikołajkach buraku to nigdy nie byłeś i nogdy nie będziesz i przestań stękać ofiaro
                • ofiara.spelniona sorry piardq333, gdybyś znał stolicę jez. mazur- 22.02.07, 00:34
                  skich jak ja w niej narodzony, byś pewnie nie smrodził na FK n/t jak perd..isz;P
                  goowniarzu;DD
                  • bard333 Re: sorry piardq333, gdybyś znał stolicę jez. maz 22.02.07, 00:38
                    o widzę nawet, że swoje zdjęcia zamieściłeś i mnie pozdrawiasz, więc tez się trzymaj i spadaj na drzewo baranie... Stolyca mazur... heheh co ty bierzesz, przestań chlać człowieku!
                    • ofiara.spelniona no piardq333, Mikokołajki przy mojej stolycy, to 22.02.07, 00:42
                      wiocha piardqw333 godna..;)
                      • bard333 Re: no piardq333, Mikokołajki przy mojej stolycy, 22.02.07, 00:45
                        no ok, w jakimś przebłysku świadomości oświeć nas jak to stolica. Po twoich wpisach widać jednak że będzie trudno z tą świadomością.
                        • ofiara.spelniona ładnie ująłeś piardq333 - "oświeć nas" ;P 22.02.07, 00:54
                          i jeszcze, PiSz z Polska - "wPiSach", gdy chcesz ze mną gadać 333wypiardq;P
                          • bard333 Re: ładnie ująłeś piardq333 - "oświeć nas" ;P 22.02.07, 01:07
                            dobra pomachałem do twojego zdjęcia i starczy. NAwet sie wysłowić nie umiesz, jesteś albo tak nawalony, albo masz nawalone we łbie, a pewnie jedno i drugie, że sam nie wiesz co piszesz.
                            Weź rower i idź się gdzes przejecać
                            • ofiara.spelniona nieźle piardq333 , kaczym doopkom twojego pokroju 22.02.07, 01:15
                              z reguły zalecam: uspokój się, emocje wycisz, poddaj chłodnej analizie wszystkie
                              literówki, któreś w emocjii zjadł, Mikołaj(ew)ski piardq ;P
                              • bard333 Re: nieźle piardq333 , kaczym doopkom twojego pok 22.02.07, 01:17
                                mają racje ci co mówią by nie karmic trola,
                                • ofiara.spelniona my 'trolle'piardq333 , kaczych doopków twojego po- 22.02.07, 01:21
                                  kroju z dziwną lekkością z nerw wyprowadzamy, nie zauważyłeś?;P
                                  • bard333 Buty godne takie trola forumowego jak ty... 22.02.07, 01:26
                                    nie wlewaj sobie, " z nerw" to mnie może wyprwadzić pociąg jadący na przeciwko mnie, a ty to jesteś zwykłym robalem przechodzącym obok, kórego mi trochę żal. I z tego współczucia coś ci tam odpisuję.
                                    • ofiara.spelniona O bucikach, 333piardq, stosownym nie było... 22.02.07, 01:38
                                      img89.imageshack.us/img89/8327/butgy0.jpg
                                      , gdyby wziąć pod uwagę stanowisko bratka gostka w 'butach' n/t Rospudy;P
                          • bard333 Re: ładnie ująłeś piardq333 - "oświeć nas" ;P 22.02.07, 01:10
                            a, no i masz "fajną" skórę na tym zdjęciu, prawie ramoneska, a buty pasują do twojego stylu na fk.
                            • artsg Re: ładnie ująłeś piardq333 - "oświeć nas" ;P 22.02.07, 23:46
                              Dziwię się ze o ogóle dyskutujesz z tym pomyleńcem trolem i złodziejem.
                              • ofiara.spelniona ciołku z Piaseczna, bród, bród, bród, wśród.... 22.02.07, 23:53
                                już ci nie pasi?

artsg napisał:

> skocz.pl/ciolek
    • ofiara.spelniona ba, mam cię 333piardq..:)) 22.02.07, 02:10
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=51050950&a=51051594
      takie buty kaczkom kroisz?;P
      • bard333 ja też cię mam i to głeboko... 22.02.07, 02:20
        I co tam jest takiego, że nie lubie czerwonego bydła, do którego pewnie się też zaliczasz? Napluje w każdą czerwona zakłamaną mordę, co zawsze mówiłem i nadal mówie.
        • ofiara.spelniona 333piardusiu, nie natężaj się zbyt(nio), 'dureń' 22.02.07, 02:27
          twój też niegdyś tak się wytężył, że aż Weimar os'rał..z wysiłku!;P
          • bard333 Re: 333piardusiu, nie natężaj się zbyt(nio), 'dur 22.02.07, 02:31
            mówiłem ci już żebys sobie nie wlewał burolu. A ztresztą nie będę cię już trolu karmił.
            • ofiara.spelniona cześć 333piardusiu, nie tęż się zbyt(nio)-'durniu' 22.02.07, 02:35
              ;P
        • sisius.monachomachijski swąd?...a może smród... 22.02.07, 02:38
          czy też gnój...i żaden dziadek nas nie nie oszuka, że łajno jest brązowe, a
          kupa brunatna...
          • bard333 Re: swąd?...a może smród... 22.02.07, 02:43
            ech ledwo wlazłem na forum obok, a już mi się goowno do butów przyczepiło, a może ty tak nicki zmieniasz?
            • ofiara.spelniona 333piardku, co ty o tych butach wciąż?;P 22.02.07, 02:46
              img89.imageshack.us/img89/8327/butgy0.jpg
              • ave.duce Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( 22.02.07, 13:33

• bard333 Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( 22.02.07, 14:07
                  zawsze lubie bezpośrednie starcia:)) choc tu i tak słabo, kiedys w knajpie motocyklowej powiedziałem głośno co myślę o jednym z ich guru i nich samych...:)) akurat knajpa była z innej drużyny...
                  • ave.duce Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( 22.02.07, 20:44
                    bard333 napisał:

> zawsze lubie bezpośrednie starcia:))

Na fk to takie raczej "wirttualne' te starcia. Może i dobrze, bo co poniektórzy
                    by się pozabijali.

;)
                    > choc tu i tak słabo, kiedys w knajpie moto
                    > cyklowej powiedziałem głośno co myślę o jednym z ich guru i nich samych...:)) a
                    > kurat knajpa była z innej drużyny...

Drużyny? Motocyklowej?

;)
                • bard333 Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( 22.02.07, 14:12
                  albo kiedys w Zagrzebie wtachałem metalową trumnę (tzw wielorazówka;)do knajpy, bo mój kumpel sie o to założył. Byli troche źli, ale bardziej machali łapami niż ruszali głowami...:))
                  • ave.duce Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( 22.02.07, 20:45
                    bard333 napisał:

> albo kiedys w Zagrzebie wtachałem metalową trumnę (tzw wielorazówka;)do knajpy,
                    > bo mój kumpel sie o to założył. Byli troche źli, ale bardziej machali łapami n
                    > iż ruszali głowami...:))

W Zagrzebiu? Wtedy, kiedy jeździłeś z pomocą?
                    To raczej kiepski dowcip z tą trumną, nie sądzisz?

• bard333 Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( 22.02.07, 21:02
                      młody i głupi...
                      • ave.duce Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( 22.02.07, 21:05
                        bard333 napisał:

> młody i głupi...

No ba! Młody jest dalej, a głupota przeminęła, I hope...

;)
                        • bard333 Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( 22.02.07, 21:07
                          jak widać po wpisach większości moich adwersarzy to chyba nie...;)))
                          • ave.duce Re: Ale pyskówa... jeŻu ... :((( EOT 22.02.07, 21:46
                            bard333 napisał:

> jak widać po wpisach większości moich adwersarzy to chyba nie...;)))

Nie piszę o nich, tylko o tobie.

EOT
                          • cat8 Re:bard333 jesteś wielki, pozdrawiam 23.02.07, 13:56
                            • ofiara.spelniona Naczym polega wielkość Kaczyńskich? 23.02.07, 18:21
                              bard333 jesteś wielki!

>cat8 napisał:
                              • cat8 Re: ofiara.spelniona-na drzewo... 23.02.07, 18:30
                                • bard333 Re: ofiara.spelniona-na drzewo... 23.02.07, 18:33
                                  miło miec podobnie myśących na forum, a tym burakiem sie nie przejmuj, pewnie na chwile wytzrźwiał i zaraz znowu zamiści swoja fotkę...

pozdr
                                  • cat8 Re: ofiara.spelniona-na drzewo... 23.02.07, 19:26
                                    pozdrawiam i życze wytrwałości...
                                    • ofiara.spelniona cat8_wazelina pozdrawia i życzy wytrwałości 23.02.07, 19:33
                                      piardqowi w peanach q czci Wielkości Państwa Kwaczyńskich?;P

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50554758&a=50554758
                                      cat8 napisał:

> życze wytrwałości...
                                      • ofiara.spelniona cat8_wazelino, 200-ny wPiS mi się trafił !:PPP 23.02.07, 19:34
                                        życze wytrwałości...
    • ave.duce Re: Na razie > spokój... 05.08.07, 07:13

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka