21.02.07, 12:46
Tyle jeszcze (mniej więcej) dni będziemy narażeni na "rządzenie" miłościwie nam panującego L. Kaczyńskiego. Ile zła w tym czasie on i jego brat zdążą jeszcze wyrządzić? Obawiam się, że bardzo wiele.

Polska juz jest pośmiewiskiem. Co będzie dalej? Ciąg dalszy równi pochyłej?
Obserwuj wątek
    • mike.recz Re: 1398... 21.02.07, 12:53
      Dalej będą kolejne aneksy zdrajcy antka czyli kolejne kompromitacje RP.
      • w11mil wypowiadacie sie w imieniu specyficznej grupy 21.02.07, 12:55
        wiekszosc Polakow nie miala nic wspolnego z krecacymi lody, agentami szkolonymi
        przez KGB,
        • venus99 Re: wypowiadacie sie w imieniu specyficznej grupy 21.02.07, 13:00
          i właśnie dlatego kaczyzm ma tylu przeciwników.ale to nie powinno
          dziwic.głupota,miernota,brak podstawowych kwalifikacji,brak kindersztuby,brak
          znajomości hymnu i języka ojczystego zawsze budzą sprzeciw.
    • l.george.l Re: 1398... 21.02.07, 12:54
      Jest słowo, którego niektórzy (wiadomo którzy) nie wymówią, gdyż pochodzi z
      języka, którym nie władają, mianowicie: impeachment. Ale chyba już są podstawy,
      by ten termin zagościł w gazetowych nagłówkach.
    • 1normalnyczlowiek Na pewno im wiele zła wyrządzą :))) 21.02.07, 13:07
      warka_strong napisał:
      > Ile zła w tym czasie on i jego brat zdążą jeszcze wyrządzić? Obawiam się, że
      bardzo wiele.

--->
      " Od 1982 roku w Polsce po wprowadzeniu stanu wojennego, doszło do bardzo
      bliskiej współpracy między STASI a polskimi organami bezpieczeństwa. Celem stanu
      wojennego nie było takie zwykłe zastraszenie obywateli, ale przede wszystkim
      zagarnięcie ich zasobów majątkowych, zgromadzonych na tzw. kontach dewizowych, a
      wtedy – po wprowadzeniu stanu wojennego – zamrożonych.
      Pieniędzy tych – a więc własności obywateli polskich - użyto potem do wielkich
      operacji finansowych, m.in. FOZZ. Ale FOZZ nie był jedyną operacją prania
      pieniędzy za pośrednictwem firm bezpieki. Dowody tej ścisłej współpracy STASI i
      polskich służb są w posiadaniu organów niemieckich, są tutaj zarchiwizowane i są
      te dowody zabezpieczone. Ja miałem do nich dostęp.
      W okresie 1982 - 1987 trwały – szczególnie na terenie Polski, bo Polska była
      wówczas krajem bezpiecznym, jeśli chodzi o pewnego rodzaju tajne rozmowy – w
      Poznaniu i Wrocławiu były to najbardziej prężne ośrodki STASI w kraju , trwały
      przygotowania do transformacji systemu w Polsce. Krótko mówiąc – do przejęcia
      mienia obywateli obu państw poprzez organy służb specjalnych oby państw. Było
      ich bardzo dużo w liczbach bezwzględnych ok. 30 000 osób. Wyspecjalizowanych,
      różnego typu agentów, czasem o wysokich kwalifikacjach, mających olbrzymie
      kontakty zagraniczne. I wzajemnie się wspierając, udzielając sobie pomocy,
      organy PRL i NRD dokonały transferu olbrzymich środków finansowych poprzez
      Austrię i szereg innych krajów, łącznie ze stanem Delaware w USA, że o
      egzotycznych wyspach nie wspomnę.
      I stad powstał pewien operacyjny zapas pieniędzy, którym oni mogli obrócić,
      uruchamiając strukturę firm rzekomo inwestujących w Polsce.
      Nauczyli się znakomicie posługiwać skrytkami pocztowymi i firmami pocztowymi -
      to mówi się często o Szwajcarii, [jednak] praktykowane jest też w wielu innych
      krajach. Polega to na tym, że stoi sobie skromny domek, obwieszony szyldami
      wielu „prężnych” firm – najlepiej consultingowych i inwestycyjnych – na które
      powołują się prężne , silne grupy inwestycyjne, dysponujące kapitałem nie
      wiadomego pochodzenia. Zresztą nikt ich o to nie pytał, bo po drugiej stronie, w
      Polsce, witały ich firmy tych samych założycieli.
      I doszło do sytuacji, że w roku 1989 już byli gotowi podjąć ryzyko
      funkcjonowania w systemie wolnej gospodarki. Jeśli ktoś nadal uważa, że rok 1989
      rok przełomu był wynikiem rozmów w Magdalence, to znaczy, że nie rozumie
      zjawiska. Rok 89 wyszedł po prostu z kart.

I już wtedy zorientowano się, że elementem niezwykle sprzyjającym takim
      inwestycjom jest posiadanie własnej partii politycznej. Przystąpiono do
      zakładania, a nie kupowania partii. Partie kupowane są zbyt drogie, ponieważ
      skorumpowany polityk, poseł bez przerwy chce być korumpowany, przyzwyczaja się
      do tej roli i sprawia mu to olbrzymią przyjemność. Natomiast partia założona od
      podstaw jest korumpowana tylko raz – na początku. To są ludzie na etatach."
      www.bezcenzury.net/print.php?id=137
      ---> Broń "etatowców", bo Kaczory ich skrzywdzą :)))
      • l.george.l Re: Na pewno im wiele zła wyrządzą :))) 21.02.07, 13:26
        1normalnyczlowiek napisał:

[...]Celem stan
        > u
        > wojennego nie było takie zwykłe zastraszenie obywateli, ale przede wszystkim
        > zagarnięcie ich zasobów majątkowych, zgromadzonych na tzw. kontach
        dewizowych,
        [...]

Czy uciwi ludzie mieli w tamtych czasach zasoby na kontach dewizowych?
        • 1normalnyczlowiek Re: Na pewno im wiele zła wyrządzą :))) 21.02.07, 13:42
          l.george.l napisał:
          > Czy uciwi ludzie mieli w tamtych czasach zasoby na kontach dewizowych?

---> Uczciwi też mieli konta dewizowe - m.in. zakładano te konta by móc wyjechać
          za granicę nawet na krótką wycieczkę. Trzeba było mieć też finansowe pokrycie
          udokumentowane stanem konta, gdy przywoziło się rzeczy zakupione za granicą. No
          i wielu ludzi pracowało oficjalnie za granicą (Libia - budowa dróg przez Dromex)
          • pies_na_czarnych Re: Na pewno im wiele zła wyrządzą :))) 21.02.07, 17:58
            1normalnyczlowiek napisał:
            > i wielu ludzi pracowało oficjalnie za granicą (Libia - budowa dróg przez
            Dromex
            > )

:o)))))))))))
            Ci nalezeli do najuczciwszych.
            Czy ty q... dzieciaku wiesz jaka swolocz w tamtych czasach uzyskiwala
            pozwolenie na prace za granica?
    • cr00t Lewactwo ogarnela trwoga 21.02.07, 13:08
      warka_strong napisał:

>
      > Polska juz jest pośmiewiskiem. Co będzie dalej? Ciąg dalszy równi pochyłej?

Klamiesz jak Jerzy Urban.
      Po pierwsze : Polska znajduje sie w fazie wspanialego rozkwitu gospodarczego.
      Czy oni sie smiehja dlatego ze Polska gospodarka tak pedzi do przodu ?

Po drugie nareszcie wszelskie czerwone oszolomstwo dostaje kopa w 4 litery.
      Masz racje po rowno pochylej spada lewa strona sceny politycznej.
      • warka_strong Re: Lewactwo ogarnela trwoga 21.02.07, 13:29
        No to pokaż mi, jakież to działania sprzyjające gospodarce przedsięwzięli obecni prezydent i rząd. Jedyną ich zasługą jest to, że nie podejmują prób jej destabilizacji - to wszystko.

cr00t napisał:

>
        > Po drugie nareszcie wszelskie czerwone oszolomstwo dostaje kopa w 4 litery.
        > Masz racje po rowno pochylej spada lewa strona sceny politycznej.
        >

To dobrze, że masz poczucie humoru. Problem jednak w tym, że tak naprawdę coraz większej części społeczeństwa ciepłym kalafiorem wiszą wojenki na górze. Niewiele mnie (i wielu innych) obchodzą "sukcesy" obecnej ekipy w postaci mnożenia kolejnych afer i zarzutów. To co mnie interesuje to fakt, że nie są realizowane przedwyborcze bajki. Nie będe tu pisac o wierutnej bzdurze w postaci trzech milionów mieszkań. Miały być dwa progi podatkowe. I co? Miała być szumnie zapowiadana reforma sądownictwa. Jakoś nic z niej nie wychodzi. I wiem co mówię - w jednej banalnej sprawie musiałem już czterokrotnie składać w sądzie tego samego rodzaju dokumenty (oświadczenia).

Edukacja schodzi na psy - nauczyciele robią niewiele więcej niz absolutne minimum. Problemy społeczne nawarstwiają się. Bezrobocie maleje dzięki emigracji... To sporo "sukcesów". I po co te kity o "czerwonym oszołomstwie"? Po to by powiedziec cokolwiek... Chyba tylko po to.
        • cr00t Re: Lewactwo ogarnela trwoga 21.02.07, 18:07
          warka_strong napisał:

> No to pokaż mi, jakież to działania sprzyjające gospodarce przedsięwzięli obecn
          > i prezydent i rząd. Jedyną ich zasługą jest to, że nie podejmują prób jej desta
          > bilizacji - to wszystko.

Widzisz jakie to proste, szkoda ze nie wpadly na to poprzednuie rzady.
          Pozwolisz ze ci przypomne ze partie wchodzace w sklad Lewicy i Demokratow
          rzadzily Polska non stop od poczatku transformacji. jedyne co im roslop to
          bezrobocie.

> To dobrze, że masz poczucie humoru. Problem jednak w tym, że tak naprawdę coraz
          > większej części społeczeństwa ciepłym kalafiorem wiszą wojenki na górze. Niewi
          > ele mnie (i wielu innych) obchodzą "sukcesy" obecnej ekipy w postaci mnożenia k
          > olejnych afer i zarzutów.
          Natomiast mnie i wielu innych to bardzo interesuje dlaczego przez tyle lat
          Polska tkwila w stagnacji.

To co mnie interesuje to fakt, że nie są realizowane
          > przedwyborcze bajki. Nie będe tu pisac o wierutnej bzdurze w postaci trzech mil
          > ionów mieszkań. Miały być dwa progi podatkowe. I co? Miała być szumnie zapowiad
          > ana reforma sądownictwa. Jakoś nic z niej nie wychodzi. I wiem co mówię - w jed
          > nej banalnej sprawie musiałem już czterokrotnie składać w sądzie tego samego ro
          > dzaju dokumenty (oświadczenia).

Pozwole sobie ci przypomniec ze z tego co sie domyslam to ty na PIS nie
          glosowales. Program PISu byl adresowany do ich wyborcow i to oni beda ich
          rozliczac z tego a nie ludzie ktorzy oddali glos na SLD.
          >
          > Edukacja schodzi na psy - nauczyciele robią niewiele więcej niz absolutne minim
          > um.

Co do edukacji to naprawa tego co zniszczyla komunistka Lybacka jeszcze dlugo
          potrwa.

Problemy społeczne nawarstwiają się. Bezrobocie maleje dzięki emigracji...

Nie bardzo wiem co sie kryje za twoim eufemistycznym stwierdzeniem "problemy
          spoleczne"
          Mam nadzieje ze nie mysluisz o korupcji w sluzbie zdrowia.

> To sporo "sukcesów". I po co te kity o "czerwonym oszołomstwie"? Po to by powi
          > edziec cokolwiek... Chyba tylko po to.

Poczytaj to forum a przekonasz sie sam, ze "czerwone oszolomstwo" istnieje.
          Na 90 % postow nie warto nawet otwierac przegladarki.

Na koniec pozwole sobie ci przypomniec ze dla panstwa najwazniejsza jest
          gospodarka, gospodarka i jeszcze raz gospodarka. Panstwo to wlasnie my i ci z
          prawej i lewej strony. Problemy spoleczne maja wszystkie panstwa nawet te z G7.
          >
          • sclavus Lewactwo ogarnęła trwoga ??? :)))))))))))))))) 21.02.07, 18:27
            Boh!!!!
            Jakież głupoty z tej "zagranicy" można pisać.... :|
            Mój drogi "crotte" (de chien?), przeczytaj jeszcze raz wszystko to, co
            napisałeś a zobaczysz na własne oczy jak bardzo cierpisz na niespójność....
            Za grosz logiki w tym nima :(
          • warka_strong Re: Lewactwo ogarnela trwoga 21.02.07, 19:10
            cr00t napisał:

>
            > Na koniec pozwole sobie ci przypomniec ze dla panstwa najwazniejsza jest
            > gospodarka, gospodarka i jeszcze raz gospodarka. Panstwo to wlasnie my i ci z
            > prawej i lewej strony. Problemy spoleczne maja wszystkie panstwa nawet te z G7.
            >
            =====
            Nie! Dla państwa najważniejsze jest stabilne prawo i gwarancje na to, że nie będzie ono wykorzystywane instrumentalnie. Ważne sa też gwarancje, że nie będzie ono dostosowywane do bieżących potrzeb politycznych.
      • zablokowany1 Czy towarzysz już znalazł Wissenberga z EBC? 21.02.07, 17:47
        Nie? To towarzysz pisowski może dalej onanizować się ale niech to robi pod
        kołderką...razem z wizerunkime Durnia.
      • mike.recz Re: Lewactwo ogarnela trwoga 21.02.07, 17:54
        cr00t napisał:
        Po drugie nareszcie wszelskie czerwone oszolomstwo dostaje kopa w 4 litery.
        > Masz racje po rowno pochylej spada lewa strona sceny politycznej.

O czym ty tu piszesz chłopaczyno?Coś mnie ominęło.
    • loppe Re: 1398... 21.02.07, 13:20
      nie miłościwie, to bicz na was:)) zesłany przez elektorat RP
      • warka_strong Re: 1398... 21.02.07, 17:43
        Ten "bicz" to niby na kogo? Bo jak na razie, to wali on we wszystkich równo - emeryci, renciści, pacjenci tzw. "służby zdrowia". Niezły ten "bicz".
        • loppe Re: 1398... 21.02.07, 18:33
          warka_strong napisał:

> Ten "bicz" to niby na kogo? Bo jak na razie, to wali on we wszystkich równo -
          e
          > meryci, renciści, pacjenci tzw. "służby zdrowia". Niezły ten "bicz".
          >
          >

o czym Ty mówisz? o sferze parlamentarno-rządowej gdy temat poświęciłeś
          prezydentowi Kraju...
          bez sensu troszku obywatelu ...jak to Mleczko kiedyś...:)

a mnie chodziło o intelektualny challenge jakim dla niektórych jest demokracja
          polska wybierająca..no jak tak można...nie tego co chcieli:))) skandal

mnie zaś chodzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka