Dodaj do ulubionych

Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu.

15.03.07, 14:36
Z dwojga złego 'wolę' wulgarne plakaty zawodowego geja Biedronia niż
wyrzucanie niewinnych ludzi z pracy. Paradoksalnie, Biedroń oddaje przysługę
przeciwnikom gejów a Orzechowski ich zwolennikom bo fanatyzm zniechęca
zamiast pociągać rzesze zwolenników.
Obserwuj wątek
    • woda.woda Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 14:39
      Tym bardziej, że te wulgarne plakaty odtwarzają to, co w rzeczywistości słyszą
      homoseksualiści.
      • capitalissimus Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 14:41
        Gdzie słyszą? Moi znajomi homoseksualiści (a znam ich wielu) mówią, że nigdy
        czegoś takiego nie słyszeli. Co nie znaczy oczywiście, że się nie zdarzają
        takie rzeczy ale jest to margines.
        • woda.woda Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 14:45
          Nawet, jesli tomargines (czego nie wiemy), nie zmienia to faktu, że słyszą
          takie słowa do siebie kierowane.

Gdyby mi się przydarzyło urodzić homoseksualistką, nie chciałabym, aby ktos tak
          do mnie mówił. Myślę, że ty też. Nawet, gdyby było to sporadyczne.
          • capitalissimus Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 14:46
            To tak samo można wywiesić plakat "co się gapisz dziwko/ch..u", przecież to też
            się zdarza. A ja nie życzę sobie by moje dzieci musiały patrzeć na wulgarne
            hasła.
            • woda.woda Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 14:49
              Można.
              Z dwojga złego wybieram to, żeby moje dzieci nie słyszały, jak ktoś tak mówi,
              niż hasło na plakacie nazywające rzeczywistość - to bowiem umiałabym im
              wytłumaczyć.
              • capitalissimus Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 14:51
                Ja umiem i bez plakatu. Aby nauczyć dziecko zrozumienia, że ludzie różnią się
                także w sferze seksualnej, wulgarne plakaty nie są potrzebne, wręcz przeciwnie.
                • woda.woda Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 14:53
                  > Ja umiem i bez plakatu.

Jasne. Dlatego napisałam, że z dwojga złego :)
        • zdybex Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 14:46
          Sam widziałem w TV jak Orzechowski popularyzował gazetki gejowskie z obrazkami
          pt. jak to robic. To grzech. Czy tymi samymi rekami ten świety mąz się żegna i
          zamacza je w wodzie swięconej?
    • figi.gov.pl symbioza 15.03.07, 14:44
      czyli współżycie dwóch organizmów oparte na obustronnej korzyści
    • reakcjonista1 A ja odrzucam obu 15.03.07, 15:23
      bo to co chcą robić jest zupełnie na innej płaszczyźnie ideologicznej niż
      moja... ci ludzie po prostu są z innego świata (świata państwowych szkół).
    • grek.grek Re: Biedroń i Orzechowski - dwa bieguny fanatyzmu 15.03.07, 15:53
      Uważasz,ze przeciwnicy gejów potrzebują Biedronia,zeby swoje herezje rozsiewać ? Oni z każdej kontrwypowiedzi czy manifestacji,zrobiliby "pożytek"...
      Więc co ? Homoseksualiści w ogóle mają milczeć ? To tak jakby radzic komuś kogo tłuką na ulicy,żeby sie nie bronił,bo jego defensywa to pożywka dla agresorów... Z lekka niedorzeczna filozofia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka