Gość: ciekawy IP: *.library.uu.nl 08.05.01, 21:01 czy ktos lubi ta swinie i czytuje ta szmate NIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ethanol Re: J.Urban IP: *.coh.org 08.05.01, 22:00 Ja czasem czytuje NIE, tak z ciekawosci. A Urbana nie lubie. Jest cyniczny i wyjatkowo chamski. Po prostu obrzydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: J.Urban IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 09.05.01, 04:27 No coz,J.Urban synonim sukcesu,genialna postac przystosowujaca sie do kazdych warunkow spolecznych i politycznych,doskonale "pioro" ,czlowiek nietykalny i w pewnym sensie ponad polskim prawem,czlowiek ktorego "Nie" bije rekordy poczytnosci,czlowiek mowiacy doskonala polszczyzna zrozumiala dla kazdego mieszkanca kraju nad Wisla.Prosze zauwazyc ze "Nie" Urbana to dziewiczy Swierszczyk w porownaniu z wypowiedziami uczestnikow tego forum,jego jezykiem i niczym nie hamowana nienawiscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmul W Re: J.Urban IP: *.200.152.18.cm-upc.chello.se 09.05.01, 08:15 Gość portalu: Aaron napisał(a): Prosze zauwazyc ze "Nie" Urbana to dziewiczy > Swierszczyk w porownaniu z wypowiedziami uczestnikow tego forum, jego jezykiem i > > niczym nie hamowana nienawiscia. Swiete slowa! Uswiadamianie narodu przybiera czasem groteskowe formy. Sama popytnosc gazety swiadczy o sporej ilosci otwartych jazni. Pokój Ci Aaron! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victor Re: J.Urban IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.01, 08:22 Czytam Nie,lubię publicystykę Urbana.Rzygać mi się chce jak otwieram "jedynie słuszną" Gazetę Wybiórczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: J.Urban IP: *.katowice.tpsa.pl 11.05.01, 19:29 Sukces? Teraz, w porównaniu z początkowym okresem, mało kto to czyta. Widzę, bo jeżdżę pociągami i obserwuję, co ludzie czytują. Teraz to chyba pozostali już tylko najwierniejsi - frustraci, którzy potrzebują wciąż utwierdzać się w przekonaniu jak to w Polsce jest teraz źle. "Nie" spowszedniało i nikt poważny nie zwraca na nie uwagi. Od dawna nie kojarzę żadnej wzmianki w mediach na temat tego pisemka. Proponuję koledze Aaronowi i Szmulowi, żeby tu przyjechali, zobaczyli i na tej podstawie się wypowiadali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Re: J.Urban IP: *.sh.se 14.05.01, 22:18 Gość portalu: Nikt napisał(a): > Sukces? Teraz, w porównaniu z początkowym okresem, mało kto to czyta. Widzę, bo > > jeżdżę pociągami i obserwuję, co ludzie czytują. Teraz to chyba pozostali już > tylko najwierniejsi - frustraci, którzy potrzebują wciąż utwierdzać się w > przekonaniu jak to w Polsce jest teraz źle. "Nie" spowszedniało i nikt poważny > nie zwraca na nie uwagi. Od dawna nie kojarzę żadnej wzmianki w mediach na > temat tego pisemka. Proponuję koledze Aaronowi i Szmulowi, żeby tu przyjechali, > > zobaczyli i na tej podstawie się wypowiadali. Doceniam badania i obserwacje dokonane w pociagach, ale zachecam do oceny poczytnosci "NIE" Urbana zamieszcznonych w miesieczniku "Press". Znakomite to pismo (Press), niezwykle wiarygodne, informuje ze "NIE" znajduje sie w czolowce tygodnikow pod wzgledem nakladu. Glos powyzej jest niestety czyms w rodzaju "wishful thinking". Zgadzam sie ze "NIE" nie jest cytowane w mediach, bo spotyka sie z calkowita izolacja. Nawet informujac o najnowszych aferach i ubabranych w nie najwyzszych czlonkach rzadu nie moze liczyc, ze "Gazeta Wyborcza" na ten przyklad powola sie na "NIE" jako zrodlo swoich rewelacji. Smutna to "kultura polityczna" ludzi przyzwoitosci strzegacych. Luka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Nikt IP: 195.116.62.* 15.05.01, 14:42 Dlaczego nie słychać o NIE ? Bo wszystkie media zdają się nie zauważać tej gazety. A w której to gazecie po raz pierwszy zaczęto mówić o "lipnych" wpłatach na komitet wyborczy Krzaklewskiego ? Czy którykolwiek program TV, lub jakakolwiek gazeta mówiąc o tej sprawie zająkneła się chociażby skąd wzięła tą informację ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: J.Urban IP: 213.77.14.* 09.05.01, 09:17 Pismo (szmatławiec) jest najbardziej poczytne wśród zawodowej kadry wojska i policji (milicji), betonu partyjnego(PZPR) i przez zwykłych debili (wszędzie są tacy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE-Tom Re: J.Urban IP: *.chello.pl 09.05.01, 10:12 Gość portalu: Tom napisał(a): > Pismo (szmatławiec) jest najbardziej poczytne wśród zawodowej kadry wojska i > policji (milicji), betonu partyjnego(PZPR) i przez zwykłych debili (wszędzie są > > tacy). Do tych ostatnich ciebie można zaliczyć, bo skąd to wszystko wiesz o NIE? Nie czytający NIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: J.Urban IP: 213.77.14.* 09.05.01, 11:17 Nie czytałem nigdy, ale widziałem, także noszone pod pachami przez w/w. Najciekawsze - pewnego razu byłem na Okęciu (lotnisko międzynarodowe) patrzę idzie p. red. Wołoszański (kawał chłopa, chyba z 2m wys.), patrzę co ten gość niesie pod pachą (myślałem... że fachowe pismo historyczne), a tu "NIE" i "GW" - taki to "autorytet" historyczny... szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddt Re: J.Urban IP: 195.94.204.* 09.05.01, 11:29 Czytuje NIE, jesli mi wpadnie w rece, bo ciekawe i dociekliwe. Nigdy jednak nie kupuje, zeby nie wspierac go finansowo, z powodu plugawstwa formy. Uwazam, ze rynsztokowa forma NIE, mimo ciekawych tresci, dyskwalifikuje to czasopismo jako warte wydawania na nie pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vader Re: J.Urban IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.05.01, 23:30 Ty się gościu chyba nie wyspałeś "Nie" jest bardzo dobrą gazetą -mówi prawdę o tych , o których mówisz "Politycy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddt Re: J.Urban IP: 195.94.204.* 11.05.01, 17:00 Ze mowi sporo prawdy, nie mam watpliwosci. Ma tez sporo odwagi, zeby pisac o sprawach takich jak prawdopodobna zemsta Arabow za te slynna w Polsce robote Polakow dla Amerykanow (ten Samum w Iraku). Coraz to gina polscy dyplomaci w krajach arabskich a wszystkie gazety morda w kubel. Tylko mam wrazenie czytajac Nie jakby to gownem bylo napisane, z powodu jezyka tej gazety. Dlatego nie kupuje Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: J.Urban IP: *.epikos.com 09.05.01, 19:40 Czytalam pare probek i to mi wystarczy. Smiac mi sie chce jak Ci co czytaja motywuja to, ze gdyby Urban pisal nieprawde to by go zamkneli. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Symeon Re: J.Urban IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.01, 23:05 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > czy ktos lubi ta swinie i czytuje ta szmate NIE? Razi mnie rynsztokowa forma pisma, ale sądząc po poziomie wielu wypowiedzi na tym Forum Urban dobrze wie co robi, nadając swojemu pismu taką a nie inną forme. Poczytność gazety potwierdza, że jego pomysły są słuszne. Nie dziwi mnie to, bo według mnie J.Urban jest niezwykle inteligentnym i utalentowanym człowiekiem. NIE w całości troche mnie nudzi, wiec przestałem je czytywać, ale jeśli mam możliwość to czytam redakcyjne felietony Urbana. Prawie zawsze są niezwykle celne. Poza tym, jeżeli chodzi o styl, Urban jest klasą sam dla siebie. Wielu młodych tego nie pamięta, ale w latach 70-tych Kupowało się "Kulisy" tylko po to, by przeczytać felieton Urbana na ostatniej stronie. A to co robił jako rzecznik rzadu w stanie wojennym to też był majstersztyk. Mieszanka prowokacji, kpiny, kłamstwa i bezczelnosci - ale wszystko jakby z przymrużeniem oka. Nic dziwnego, że żaden następny rzecznik nie podskoczył mu powyżej kostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re: J.Urban IP: 62.179.11.* 09.05.01, 23:36 Cały problem tygodnika "NIE" polega natym, że zbyt otwarcie i bezpośrednio obnaża nasze ujemne cechy. Przez całe lata żyjemy w obłudzie, przeklinamy tak, że "NIE" przy naszym języku to język przedszkolaków... Wystarczy posłuchać dzieci w szkole (nawet podstawowej). Najgorsze jest w "NIE" to, że to wszystko prawda, a większość z nas nie chce ujawnić zakłamania i fałszu. Tygodnik taki, jak "NIE", nie utrzymał by się za granicą Polski: nie miałby o czym pisać (każdy, kto dużo przebywa za granicą, może to potwierdzić). Co do samego Urbana: no cóż; tak jak we wszystkim: muzyce, literaturze, sztuce itp... wszystko ma swojego odbiorcę-wymaga odpowiedniego poziomu umysłowego. Nie oczekujmy odgłuchego, że doceni kompozycje Schumana, Griega, czy choćby nawet Disco Polo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: J.Urban IP: *.cg.shawcable.net 10.05.01, 00:48 Gość portalu: paolo napisał(a): > Cały problem tygodnika "NIE" polega natym, że zbyt > otwarcie i bezpośrednio obnaża nasze ujemne cechy. > Przez całe lata żyjemy w obłudzie, przeklinamy tak, > że "NIE" przy naszym języku to język przedszkolaków... > Wystarczy posłuchać dzieci w szkole (nawet > podstawowej). Najgorsze jest w "NIE" to, że to > wszystko prawda, a większość z nas nie chce ujawnić > zakłamania i fałszu. Tygodnik taki, jak "NIE", nie > utrzymał by się za granicą Polski: nie miałby o czym > pisać (każdy, kto dużo przebywa za granicą, może to > potwierdzić). Co do samego Urbana: no cóż; tak jak we > wszystkim: muzyce, literaturze, sztuce itp... wszystko > ma swojego odbiorcę-wymaga odpowiedniego poziomu > umysłowego. Nie oczekujmy odgłuchego, że doceni > kompozycje Schumana, Griega, czy choćby nawet Disco > Polo. Hola ! Ostatnio widzialem NIE w poczekalni polskiego lekarza w Calgary (Kanada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: J.Urban IP: 24.67.33.* 10.05.01, 00:48 Gość portalu: paolo napisał(a): > Cały problem tygodnika "NIE" polega natym, że zbyt > otwarcie i bezpośrednio obnaża nasze ujemne cechy. > Przez całe lata żyjemy w obłudzie, przeklinamy tak, > że "NIE" przy naszym języku to język przedszkolaków... > Wystarczy posłuchać dzieci w szkole (nawet > podstawowej). Najgorsze jest w "NIE" to, że to > wszystko prawda, a większość z nas nie chce ujawnić > zakłamania i fałszu. Tygodnik taki, jak "NIE", nie > utrzymał by się za granicą Polski: nie miałby o czym > pisać (każdy, kto dużo przebywa za granicą, może to > potwierdzić). Co do samego Urbana: no cóż; tak jak we > wszystkim: muzyce, literaturze, sztuce itp... wszystko > ma swojego odbiorcę-wymaga odpowiedniego poziomu > umysłowego. Nie oczekujmy odgłuchego, że doceni > kompozycje Schumana, Griega, czy choćby nawet Disco > Polo. Hola ! Ostatnio widzialem NIE w poczekalni polskiego lekarza w Calagry (Kanada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: J.Urban IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.01, 23:40 ... co nie zmienia faktu, ze z Urbana swinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Symeon Re: J.Urban IP: 213.76.54.* 10.05.01, 09:40 Gość portalu: lisek napisał(a): > ... co nie zmienia faktu, ze z Urbana swinia. Owszem, ale z charakterem. Zwróć uwagę, że Urban zawsze miał odwagę trzymać się swego zdania i swojej linii - czy był w rządzie czy w opozycji czy na uboczu. Za to go szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: J.Urban IP: *.solutions.net.pl 10.05.01, 22:43 urban to swinia ale ale zeby mu dorownac w inteligencji swoje ilorazy musialo by dodac przynajmniej pieciu swietych z ZCHN bylego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: J.Urban IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.05.01, 00:08 Tak mało oni wszyscy są gówno warci z Niesiołomem na czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: J.Urban IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.01, 16:23 dziwi mnie, ze do tej pory jeszcze go nikt nie odstrzelil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: J.Urban IP: *.nest.gliwice.pl 12.05.01, 01:39 Gość portalu: Symeon napisał(a): > Gość portalu: ciekawy napisał(a): > > > czy ktos lubi ta swinie i czytuje ta szmate NIE? > > Razi mnie rynsztokowa forma pisma, ale sądząc po poziomie wielu wypowiedzi na t > ym > Forum Urban dobrze wie co robi, nadając swojemu pismu taką a nie inną forme. > Poczytność gazety potwierdza, że jego pomysły są słuszne. > Nie dziwi mnie to, bo według mnie J.Urban jest niezwykle inteligentnym i > utalentowanym człowiekiem. NIE w całości troche mnie nudzi, wiec przestałem je > czytywać, ale jeśli mam możliwość to czytam redakcyjne felietony Urbana. Prawie > > zawsze są niezwykle celne. Poza tym, jeżeli chodzi o styl, Urban jest klasą sam > > dla siebie. Wielu młodych tego nie pamięta, ale w latach 70-tych Kupowało się > "Kulisy" tylko po to, by przeczytać felieton Urbana na ostatniej stronie. A to > co > robił jako rzecznik rzadu w stanie wojennym to też był majstersztyk. Mieszanka > prowokacji, kpiny, kłamstwa i bezczelnosci - ale wszystko jakby z przymrużeniem > > oka. Nic dziwnego, że żaden następny rzecznik nie podskoczył mu powyżej kostek. > Mam podobne zdanie na temat Nie i Urbana jak cytowany przedmówca. Dodam, że kiedyś czytałam felietony Urbana również w Szpilkach, a także w formie książkowej zbiór felietonów z sali sądowej. Codziennie czytuję Gazetę Wyborczą, a czasami Nie (przynajmniej felieton Urbana). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: J.Urban IP: 213.135.34.* 11.05.01, 19:41 Urbana nie lubię, "Nie" owszem, czytam. Tak samo zresztą słucham Radia Maryja.(chociaż Rydzyka też nie lubię). I tu i tam można znależć rzeczy, których nie ma gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gladmar Re: "Nie"-tak !!! IP: 192.168.0.* / 212.244.102.* 11.05.01, 21:37 Czytam szerokie spektrum prasy od <Naszego Dziennika" i "Tylko Polska" do "Trybuny " i "Fakty i mity'. Konfrontacja z rzeczywistoscia wykazala ze wiele z informacji jakie podalo jako pierwsze "Nie" znalazlo swoj epilog w sadach i bylo szeroko opisywane przez "normalna' prase. Pomimo rynsztokowego jezyka,ostatnio jak zauwazylem znacznie przytemperowanego, tygodnik ten dosc wiarygodnie opisuje nasze "polskie piekielko". Reakcja a raczej brak reakcji na krytyke prasowa , szczegolnie ze strony odsadzonego od czci i wiary "NIE",na zasadzie "to nie na nas pluja , to tylko deszcz pada",zaowocowala sondazowymi wynikami popularnosci niektorych partii i politykow. Nie liczenie sie z opinia publiczna to glupota ktora swiadczy o braku tradycji demokratyzmu parlamentarnego w naszych "elitach politycznych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wania Re: J.Urban IP: *.proxy.aol.com 12.05.01, 02:13 Urban jest to podobne bydle jak Michnik Obaj wpadli na pomysl jak dobrze zarobic na idiotach ktorzy czytaja te paranoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: J.Urban IP: *.vancouver23.dialup.canada.psi.net 12.05.01, 08:56 Proponowalbym, aby skonczyc ten temat. Byl on zawsze dla mnie niesmaczny. Czy nie zdajecie sobie sprawy, ze kazdy glosna tym forumj przysparza chwaly temu panu, niezaleznie jak ktos tu nabluzga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: J.Urban IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 09:12 Gość portalu: X napisał(a): > Proponowalbym, aby skonczyc ten temat. Byl on zawsze dla mnie niesmaczny. Czy n > ie zdajecie sobie > sprawy, ze kazdy glosna tym forumj przysparza chwaly temu panu, niezaleznie jak > ktos tu nabluzga? Podpisuje sie obiema rekami. Urban kocha, zeby o nim mowic (zle, czy dobrze - wszystko jedno), wiec najwieksza kara dla niego bedzie zignowowanie go. Dla mnie to, co robil w stanie wojennym jest wystarczajacym powodem, by oblozyc go infamia, niezaleznie od jego wczesniejszego dziennikarskiego dorobku, ktory swoim ppostepowaniem przekreslil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: J.Urban IP: *.telia.com 12.05.01, 12:40 to przeciez jedyna polska gazeta godna czytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: J.Urban IP: *.vancouver10.dialup.canada.psi.net 12.05.01, 17:49 Biedne dzziecko. Musialas miec nieszczesliwy wypadek bedac niemowleciem, a rodzice zapomnieli ci o tym powiedziec. Czy rozmawialas juz ze swoim lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: J.Urban O Magdzie IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 13.05.01, 03:09 Magda lubi NIE Urbana,ja tez.Panowie Polacy wychowani na klasykach,piszacy wspaniala polsczyzna przesyceni wiedza i grzecznoscia atakuja Magde personalnie tylko dlatego ze ma odmienne od oczekiwanego zdanie na temat doskonalej,kontrowersyjnej i jedynej gazety ktora odniosla sukces na polskim rynku,przynoszac J.Urbanowi fortune.Brawo "panowie"polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: J.Urban -do Aarona IP: *.vancouver10.dialup.canada.psi.net 13.05.01, 08:16 Wyglada mi na to, ze byles za malutki, zeby czytac wypowiedzi tego pana jako rzecznika prasowego rzadu PRL,. tak ze nie wiesz o co tu chodzi. W zwiazku z tym zrobilbys najrozsadniej, jakbys nie odzywal sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re:do X IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 18.05.01, 02:10 Nie nie bylem za malutki.Ale dzialalnosc J.Urbana w okresie "wspanialego okresu realnego socjalizmu" nie byla przedmiotem dyskusji.A tak na marginesie,J.Urban jezyk,zachowanie i dobor slow dopasowywal jedynie do prymitywnych odbiorcow,ale i tak mowil zbyt gornolotnie skoro i Ty nie mogles zrozumiec o czym i dlaczego mowi.Nie zamykaj mi wiec tolerancyjny polaku ust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sin Re: Do Magdy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 23:28 Wyrazy współczucia jeśli mówisz będąc świadoma swoich słów. Może to tylko chwilowa niepoczytalność? Pociesz mnie, może tylko żartowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Do Magdy IP: 203.202.95.* 14.05.01, 04:06 Popieram Magde - czy ktos zna inna polska gazete warta czytania? Pamietam dokladnie Urban z czasow komunizmu, i nienawidzilem go jak wszyscy, kiedy krytykowal wady kapitalizmu. Teraz historia przyznala mu racje, wady kapitalizmu widac w Polsce na kazdym kroku. Zalet jakos nie. Czrna dykratura zastapila czerwona, wolnosci dalej o wiele za malo. Mozna nie lubic goscia, ale trudni nie miec do niego odrobiny szacunku. Gość portalu: sin napisał(a): > Wyrazy współczucia jeśli mówisz będąc świadoma swoich słów. Może to tylko > chwilowa niepoczytalność? Pociesz mnie, może tylko żartowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Do Paula. IP: *.as.wcom.net 14.05.01, 08:06 Szacunek do Urbana?. Prosze cie nie rozsmieszaj mnie bo mam zajady. Ten czlowiek stracil moj szacunek, jako Rzecznik prasowy Rzadu PRL. Mysle, ze juz nie pamietasz jego numerow. Co do jego obecnej dzialalnosci, to jestem pewny ze tak jak i poprzednio robi to tylko dla pieniedzy, bo znajduje sie jeszcze grupa takich glupoli bez muzgu jak ty i Magda. Urban, z czolowego demagoga komuny, w ciagu jednej nocy stal sie opluwanym przez was kapitalista robiacym na was duze pieniadze. Czy wy tego nie widzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepik Re: Do Jana. IP: 195.116.62.* 15.05.01, 15:22 A ja to pierdolę (brutalnie mówiąc). W czasie stanu wojennego miałem 7 lat i gówno mnie to interesuje co Urban wtedy mówił. Ważne jest to, że teraz napietnuje polska ciemnotę, głupotę, skurwysyństwo itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Do Paula IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.01, 09:21 Gość portalu: paul napisał(a): > Pamietam dokladnie Urban z czasow komunizmu, i > nienawidzilem go jak wszyscy, kiedy krytykowal wady > kapitalizmu. Chyba jednak slabo pamietasz, kolego. Urban zajmowal sie wtedy nie krytykowaniem kapitalizmu, a opluwaniem Solidarnosci i opozycji. Czym w moim przekonaniu zasluzyl sobie na dozywotnia pogarde. Dlatego, niezaleznie od ewentualnych wartosci informacyjnych jego brukowca, uwazam ze nalezy go bojkotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Od Paula do liska IP: 203.202.95.* 18.05.01, 00:41 Gość portalu: lisek napisał(a): > Gość portalu: paul napisał(a): > > > Pamietam dokladnie Urban z czasow komunizmu, i > > nienawidzilem go jak wszyscy, kiedy krytykowal wady > > kapitalizmu. > > Chyba jednak slabo pamietasz, kolego. Urban zajmowal sie wtedy nie krytykowanie > m > kapitalizmu, a opluwaniem Solidarnosci i opozycji. Czym w moim przekonaniu > zasluzyl sobie na dozywotnia pogarde. Dlatego, niezaleznie od ewentualnych > wartosci informacyjnych jego brukowca, uwazam ze nalezy go bojkotowac. > Owszem, Urban krytykowal wtedy Solidarnosc, i za to nim gardzilismy. ale historia niestety pokazala, ze mial racje - Solidarnosc pokazala, ze nie zasluguje na nic wiecej, niz pogarda. To ja wtedy bylem w bledzie, nie Urban. I za to tez mu sie nalezy szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Do Magdy IP: *.epikos.com 14.05.01, 21:11 Gość portalu: paul napisał(a): > nienawidzilem go jak wszyscy, kiedy krytykowal wady > kapitalizmu. Teraz historia przyznala mu racje, wady > kapitalizmu widac w Polsce na kazdym kroku. Ty chyba zartujesz? Wydaje Ci sie ze zyjesz w kapitalizmie? A w ogole, co wiesz na temat kapitalizmu? Dla mnie jest to najlepszy ze stworzonych do tej pory systemow. Daje ludziom na tyle wolnosci, ze moga sobie sami poradzic w zyciu bez ingerencji i "pomocnej" reki panstwa. Poza tym nie przypominam sobie zeby Urban krytykowal kapitalizm - raczej gnoil opozycje. Widac ze masz mentalnosc biedaka, ktory wyciaga lapke, bo mu sie nalezy. Ha, Urban krytykowal (slusznie!!!) kapitalizm - dobry zart! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka do paula IP: *.sh.se 14.05.01, 22:33 Najlepszy z systemow jaki stworzono??? Poczekaj az pojdziesz do nieba moze tamten model bedzie jeszcze lepszy??? Ja jestem mlody, zdolny i doskonale sobie radze w tym "Najlepszym z systemow". Nie wyciagam lapki do panstwa, jestem w miare zadowolonym z zycia produktem zmian systemowych. Jednak potrafie sie wyzbyc buty dumy i naiwnej wiary ze system ten daje ludziom wolnosc prowadzaca do dobrobytu. Zauwazam biednych, chorych, zagubionych. Urban tez. Zauwaza "mlode wilczki" w najlepszym systemie" i wysmiewa ich arogancje, pyche i chciwosc. Wskazuje bezlitosnie wady nowej rzeczywistosci, wysmiewa paradoxy pietnuje naduzycia. Mysle, ze najgorszy jest zdemoralizowany moralista, a takich hipokrytow w nowym systemie jest na peczki. Czemu ich nie wyeksponowac opinii publicznej. Urban to robi dobrze. Jest swietnie przygotowany, ma doskonalych dziennikarzy i godne pozazdroszczenia zrodla. Nie osmiesza sie jak "Zycie" przed swoimi czytelnikami. Jest kreatywny, niecodzienny i ciekawy. Chamski owszem, tak jak i zycie, i rzeczywistosc. Ten jezyk, znacznie lzejszy od dwoch lat zreszta odpowiada profilowi jego tygodnika. Urban jako rzecznik rzadu byl po drugiej stronie barykady pietnujac "najlepszy z systemow". Czytalem stenogramy z tych wtorkowych spotkan z dziennikarzami. Pragne zauwazyc ze w wirze stanu wojennego wladza pozwolila sobie na luksus posiadania niecenzurowanych konferencji prasowych z zagranicznymi dziennikarzami jago zaproszonymi goscmi. Sala w te wtorkowe popoludnia zawsze byla pelna bo co by powiedziec o Urbanie "Swinia" niech bedzie "Zdrajca" ok, ale za to zajebiscie dobry w swoim fachu. Z powazaniem Luka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul G IP: 203.202.95.* 18.05.01, 00:44 Gość portalu: G napisał(a): > Gość portalu: paul napisał(a): > > > nienawidzilem go jak wszyscy, kiedy krytykowal wady > > kapitalizmu. Teraz historia przyznala mu racje, wady > > kapitalizmu widac w Polsce na kazdym kroku. > > Ty chyba zartujesz? Wydaje Ci sie ze zyjesz w kapitalizmie? A w ogole, co wiesz > > na temat kapitalizmu? Dla mnie jest to najlepszy ze stworzonych do tej pory > systemow. Daje ludziom na tyle wolnosci, ze moga sobie sami poradzic w zyciu be > z > ingerencji i "pomocnej" reki panstwa. Poza tym nie przypominam sobie zeby Urban > > krytykowal kapitalizm - raczej gnoil opozycje. Widac ze masz mentalnosc biedaka > , > ktory wyciaga lapke, bo mu sie nalezy. Ha, Urban krytykowal (slusznie!!!) > kapitalizm - dobry zart! Zapewne Twoim zdaniem w Polsce panuje jeszcze komunizm a rzadzi PZPR. Obodz sie i nie pisz juz po pijanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Do G IP: 203.202.95.* 18.05.01, 00:48 Gość portalu: G napisał(a): > Gość portalu: paul napisał(a): > > > nienawidzilem go jak wszyscy, kiedy krytykowal wady > > kapitalizmu. Teraz historia przyznala mu racje, wady > > kapitalizmu widac w Polsce na kazdym kroku. > > Ty chyba zartujesz? Wydaje Ci sie ze zyjesz w kapitalizmie? A w ogole, co wiesz > > na temat kapitalizmu? Dla mnie jest to najlepszy ze stworzonych do tej pory > systemow. Daje ludziom na tyle wolnosci, ze moga sobie sami poradzic w zyciu be > z > ingerencji i "pomocnej" reki panstwa. Poza tym nie przypominam sobie zeby Urban > > krytykowal kapitalizm - raczej gnoil opozycje. Widac ze masz mentalnosc biedaka > , > ktory wyciaga lapke, bo mu sie nalezy. Ha, Urban krytykowal (slusznie!!!) > kapitalizm - dobry zart! Gratuluje, G. Zyjesz bowiem nie tylko na najlepszym ze swiatow, ale rowniez w najlepszym z systemow i zapewne w najpiekniejszym z krajow (ktory do tego jest Chrystusem narodow). Naprawde gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wania Re: J.Urban Do Magdy IP: *.proxy.aol.com 14.05.01, 23:35 Urban to prawdziwa karykatura zydowska ktora powinna wisiec za to co robil i za to co robi.Magda ta szelma Cie niszczy Twoimi pieniedzmi za Twoja glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksior Re: J.Urban Do Magdy IP: *.*.*.* 15.05.01, 01:18 Osobiscie lubie Urbana, bo uwazam (parafrazujac pewne znane polskie przyslowie), ze lepszy jeden wybitnie inteligentny s...syn, ktory doszedl (w obecnym systemie) do swego sukcesu uczciwie sam, niz banda wycierajacych sobie Bogiem, honorem, ojczyzna itp. gebe i lazacych na smyczy kleru gnojkow, ktorzy nie majac o niczym pojecia rozkradaja i doprowadzaja do ruiny nasze Panstwo. Mendy typu Krzaklewski, Niesiolowski i cala reszta AWS powinny za te 4 lata reszte zycia spedzic w bajorze z gnojowka - byloby to dla nich bardziej naturalne i przyjazne srodowisko niz lawy sejmowe. A ze Urban o takim ludzkim gownie pisze, to i jezyk dobiera do tego adekwatny. Pozdrowienia dla Magdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jehoshua Re: Do Maksiora IP: *.200.152.54.cm-upc.chello.se 15.05.01, 15:55 Nic dodac, nic ujac. Popatrz, zgadzamy sie nagle zupelnie! Pozdrawiam. Duszpasterze na pastwisko! Z owcami i baranami. A jagnieta zostawcie w spokoju, moze cos z nich bedzie. Bez was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: J.Urban IP: 193.120.88.* 30.05.01, 18:32 Zgadzam sie w 100%. W wielu wypadkach mozna sie dowiedziec o pewnych numerach rzadzacych o pol roku wczesniej niz w reszcie mediow, np: FOZZ, Telegraf, afera z zelatyna. A kolesie tacy jak X czy Aron to ofiary historii widzace tylko na czerwono lub styropianowo (bez obrazy), teksty o lekarzu itp. sa ponizej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: J.Urban IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 01:22 Dajcie juz spokoj dyskusji o Urbanie. Nie zasluguje na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: J.Urban IP: 195.116.62.* 15.05.01, 14:33 Uwielbiam J.Urbana a jego gazeta jest po prostu najlepsza. Nikt o tak poważnych sprawach nie potrafi pisać w taki sposób jak dziennikarze NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pas Re: Urban żywy podłościami kleru i prawicy IP: *.ite.pwr.wroc.pl 15.05.01, 15:13 Pojawienie się uczciwej, akceptowane przez większość narodu prawicy, i transformacja kościoła w kierunku zgodności z głoszonymi ideałami uczyni pismo Urbana niskonakładową ciekawostką. Ale póki co, jest to jeden z najbardziej poczytnych i opiniotwórczych polskich tygodników. Czy to się komu podoba czy nie. A negowanie faktów to jak plucie pod wiatr. Uwaga, kilku dyskutantów zdrowo już sobie buźki opluło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz To Urban jeszcze zyje? A to skapus. Nie da zarobic IP: *.powered-by.skynet.be 17.05.01, 21:56 Odpowiedz Link Zgłoś
muma komuchowe jarmarki 18.05.01, 00:03 Komuchowe jarmarki Kiedy patrzę na komuchów To mi zaraz cierpnie skóra Kombinuję wtedy w duchu Jak pogonić ich za Ural Jeśli ludzie dobrej woli Zagłosują na prawicę To nadęty, łysy Olin Z miotłą wyjdzie na ulicę I nie będzie nam żal… Bolszewickich lewaków, Sowieckich tępaków, Czerwonych kacyków, Pisarczyków od Michników Agentów sprzedanych Prezydentów pijanych Urbanowej szmaty I rublowej spłaty Kiedy patrzę na komuchów Nóż w kieszeni się otwiera Kombinuję wtedy w duchu Jak pogonić takie zera Jeśli ludzie ze wsi, z miasta Na prawicę głos oddadzą Nigdy więcej ruska gwiazda (ani żadna inna) Nie zostanie w Polsce władzą I nie będzie nam żal Bolszewickich lewaków, Sowieckich tępaków, Czerwonych kacyków, Pisarczyków od Michników Agentów sprzedanych Prezydentów pijanych Urbanowej szmaty I rublowej spłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: komuchowe jarmarki IP: 203.202.95.* 18.05.01, 00:54 Te, Muma, woda niezle robi na natchnienie, co? Szkoda,ze to troche przeterminowane. Nastepnym razem napisz o pieknym Maryjanie, tlustym Glempie, zajadlym Rydzyku i Buzky z wylupiastymi oczami. I 16-procentowym bezrobociu. muma napisał(a): > Komuchowe jarmarki > > Kiedy patrzę na komuchów > To mi zaraz cierpnie skóra > Kombinuję wtedy w duchu > Jak pogonić ich za Ural > Jeśli ludzie dobrej woli > Zagłosują na prawicę > To nadęty, łysy Olin > Z miotłą wyjdzie na ulicę > I nie będzie nam żal… > > Bolszewickich lewaków, > Sowieckich tępaków, > Czerwonych kacyków, > Pisarczyków od Michników > Agentów sprzedanych > Prezydentów pijanych > Urbanowej szmaty > I rublowej spłaty > > Kiedy patrzę na komuchów > Nóż w kieszeni się otwiera > Kombinuję wtedy w duchu > Jak pogonić takie zera > Jeśli ludzie ze wsi, z miasta > Na prawicę głos oddadzą > Nigdy więcej ruska gwiazda (ani żadna inna) > Nie zostanie w Polsce władzą > I nie będzie nam żal > > Bolszewickich lewaków, > Sowieckich tępaków, > Czerwonych kacyków, > Pisarczyków od Michników > Agentów sprzedanych > Prezydentów pijanych > Urbanowej szmaty > I rublowej spłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: komuchowe jarmarki IP: *.nest.gliwice.pl 18.05.01, 00:59 muma napisał(a): > Rządowe jarmarki > > Kiedy patrzę na rządzących> To mi zaraz cierpnie skóra > Kombinuję wtedy w duchu > Jak pogonić ich za Ural > Jeśli ludzie dobrej woli > Zagłosują na lewicę> To nadęty, wiecznie Maniuś > Z miotłą wyjdzie na ulicę > I nie będzie nam żal… > > Rządowych cwaniaków, > Wyjątkowych tępaków, > Tych czarnych kacyków, > Pisarczyków od Rydzyków > Wypowiedzi bujanych > Polityków niechcianych > Prawicowej szmaty > I buzkowej chaty > > Kiedy patrzę na rządzących > Nóż w kieszeni się otwiera > Kombinuję wtedy w duchu > Jak pogonić takie zera > Jeśli ludzie ze wsi, z miasta > Na lewicę głos oddadzą > Nigdy więcej już kolesie> Nie zostaną w Polsce władzą > I nie będzie nam żal > > Rządowych cwaniaków, > Wyjątkowych tępaków, > Tych czarnych kacyków, > Pisarczyków od Rydzyków > Wypowiedzi bujanych > Polityków niechcianych > Prawicowej szmaty > I buzkowej chaty Odpowiedz Link Zgłoś