jan.bar 10.05.07, 15:33 i robi wszystko aby obronić ustawę lustracyjnną w obecnym kształcie a nie chce otwierać archiwów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Może nie tacy świeci ja twierdzą 10.05.07, 15:40 jan.bar napisał: > i robi wszystko aby obronić ustawę lustracyjnną w obecnym kształcie a nie > chce otwierać archiwów W bibli masz wyjaśnienie Ostrzeżenie przed fałszywymi apostołami* 15 Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami*. 16 Poznacie ich po ich owocach. Czy zbiera się winogrona z ciernia, albo z ostu figi? 17 Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce. 18 Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców. 19 Każde drzewo, które nie wydaje dobrego owocu, będzie wycięte i w ogień wrzucone. 20 A więc: poznacie ich po ich owocach. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze.n Kaczory juz to mowilt 10.05.07, 15:41 im chodzi o to, ze czesc teczek jest zmanipulowana i powinien sie tym zajac zespol fachowcow, a nie powierzchownych, koniunkturalnych mediow/dziennikarzy...byc moze chodzi o kilka newralgicznych teczek, w ktorych spreparowano "allibi" dla swoich... Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Mało to logiczne 10.05.07, 15:53 Skoro są zmanipulowane to można tego publicznie dowieść. A jeśli nie można dowieść to skąd wiadomo, że są zmanipulowane? Odpowiedz Link Zgłoś
andrze.n PiS nie umie artykulowac jasno mysli i cierpi (( 10.05.07, 16:00 ja wierze w dobre intencje PiS, moze im chodzi o dysproporcje w sile medialnej rzadu i opozycji (poprawnych mediow). Jak zacznie sie otwieranie, to "poprawni" majac i tak non stop inicjatywe, poprzekrecaja sens interpretacji szczegulow z okreslonych teczek, powstanie chaos i spowolnienie dochodzenia do prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Jakie dysproporcje??? 10.05.07, 16:07 Rząd: 3 programy telewizji publicznej, TV Polonia, TV Trwam 3 programy publicznego radia Rzeczpospolita, Dziennik, Nasz Dziennik Opozycja: TVN, Polsat Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
andrze.n wszedzie jest sluchana TVN naklad Gw to.......... 10.05.07, 16:11 a kpienie z rzadu stalo sie "modne".... Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Tylko mi nie opowiadaj 10.05.07, 16:15 że TVN ogląda więcej osób od TVP :-))) TVN nawet zasięgu nie ma w całej Polsce. A nakład GW też jest mniejszy od Dziennika i Rzeczpospolitej razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n tu nalezy wziac dosc oczywista poprawke na > 10.05.07, 16:53 tu nalezy wziac dosc oczywista poprawke na to, ze : - widzowie tvn, czytenicy GW to inteligencja i wyzsza stopniem kadra administracja (...), zawsze aktywna i zdolna do ryzyka mlodziez, a wiec na dzis "warosciowsza" czesc spoleczenstwa...A co z reszta, pragnacą wyrownania szans przez "przetasowanie" w tej grze kart na nowo i oczywiscie sprawdzenia czy nie sa one juz znaczone (dla mnie to jest "clou")? - geograficzne dysproporcje pomiedzy odzialywaniem wladzy i opozycji, wg mnie "podkrecaja" tylko efekt podzialu pół-na pół naszego spoleczenstwa, ktore opisalem wyzej. - na to naklada sie jeszcze efekt "oglupienia" "poprawna" propaganda latwego "sukcesu" ludzi z natury pozbawionych refleksji, dazacych do "wykiwania" innych, coraz mniej rozumiejacych co to "uczciwosc", szerszy interes publiczny, historyczny kontekst Polski itp. Stad uwazam, ze TVN&CO ma - mimo "matematyki" (ktora nie uwzglednia co dla ludzi jest bardziej wiarygodne, a to zalezy "tez" od opakowania) - przewage, a rzad jako tako jeszcze sobie radzi, bo jest...rzadem i trzeba go jednak sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A jak tu nie kpić z "premiera"? 10.05.07, 16:17 andrze.n napisał: > a kpienie z rzadu stalo sie "modne".... "Każdego można by o coś oskarżyć. Oczywiście ja nikogo nie oskarżam - stwierdził Kaczyński." Ja go nie oskarżam ja wiem, że jest głupi. To nie jego wina zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill A na co im to potrzebne? 10.05.07, 16:02 Archiwa są tylko wtedy przydatne, gdy nikt nie wie co w nich jest. Wtedy można nimi ludzi zastraszać, szantażować, puszczać pogłoski. Otwarte archiwa są kompletnie do niczego nieprzydatne. No chyba, że do poznania prawdy - ale to trzeba być jakimś dziwakiem-idealistą, żeby tak na to patrzeć. Kaczory zrobiły już jeden błąd i ujawniły zawartość tzw. "szafy Lesiaka". Taki piękny atut mieli przez 15 lat - mogli opowiadać jak straszne materiały się w niej znajdują, ile osób te materiały pogrążą. I co? Bezmyślnie ujawnili i okazło się, że tak naprawdę to nic tam ciekawego nie było. Drugiego takiego błędu nie popełnią. Odpowiedz Link Zgłoś
cloc Dla PiSu teczki to broń 10.05.07, 16:58 Bez teczek nie bedzie można szantażować ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Typowy przyklad zawilosci myslenia Kaczorow. 10.05.07, 18:00 Nie po raz pierwszy udaje sie im przekombinowac ustawe. Jest to zreszta stala choroba kolejnych skladow sejmowych. LPR proponowal ujawnienie wszystkich akt i to byloby najprostsze. Dla niezadowolonych odwolanie do sadu powszechnego. Odpowiedz Link Zgłoś
cloc Jest to bardzo interesujące. 11.05.07, 09:23 Miałby wytrąconą broń skierowaną przeciwko przeciwnikom politycznym. A tak można w sposób nieskończony jątrzyć i szantażować. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Może ze względu na rodzinę? 11.05.07, 17:58 Może nie chcą ,żeby każdy mógł sobie sprawdzić czy TW Albina to królowa matka? Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: dlaczego PIS boi się otwarcia archiwów? 11.05.07, 19:27 może nie chca sobie przypomniec co robili w przeszłości? Odpowiedz Link Zgłoś