Gość: Tomasso IP: 213.17.128.* 28.05.03, 09:56 Gazeta Wyborcza przekroczyła prędkość światła!!! Jest godzina 9:56, a reporter pisze, że do 10-tej ulice były zablokowane... Pozdrawiam Szybkiego Lopeza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.icpnet.pl 28.05.03, 10:06 biedne zwierzeta iiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.przybyslowice.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 10:43 biedne zwierzęta? pomyśl zanim coś napiszesz. mam teraz więcej długów niż włosów na głowie... carrefour już nie ma konkurenta i może się spokojnie budować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maj Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 10:53 Pewnie, że biedne zwierzęta, gamoniu jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 08:13 Gość portalu: Maj napisał(a): > Pewnie, że biedne zwierzęta, gamoniu jeden... Sam jesteś biedne zwierzątko. 90 osób straciło pracę i majątek, a tobie się zachciewa o zwierzątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: 193.193.92.* 28.05.03, 12:16 Gość portalu: neo napisał(a): > biedne zwierzęta? pomyśl zanim coś napiszesz. mam teraz więcej długów niż > włosów na głowie... > carrefour już nie ma konkurenta i może się spokojnie budować... Gigant był twoim zdaniem konkurentem dla carrefoura????? To zupełnie inny segment rynku. Konkurentami Carrefoura są w Krakowie Geant i Tesco. Realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skin Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 12:17 Gość portalu: neo napisał(a): > biedne zwierzęta? pomyśl zanim coś napiszesz. mam teraz więcej długów niż > włosów na głowie... > carrefour już nie ma konkurenta i może się spokojnie budować... - spokojnie! przyjdzie czas i na Carrefour. Puścimy z dymem wszystkie obce markety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punk Skin ty matole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 12:22 życzę ci pożaru w domu,puścimy z dymem tępaków w tym kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: Skin ty matole! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 14:14 Rozumiem umiarkowany anarchizm ale nikomu nie zyczylbym pozaru w miejscu pracy. Poza tym Skin, Gigant nie byl obcym "marketem". Bywalem tam jeszcze kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RASTA Re: Skin ty matole! IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.0.* 28.05.03, 23:00 Bedzie miejsce na ganje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent PZU Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.03, 12:52 Gość portalu: neo napisał(a): > biedne zwierzęta? pomyśl zanim coś napiszesz. mam teraz więcej długów niż > włosów na głowie... > carrefour już nie ma konkurenta i może się spokojnie budować... Trzeba sie bylo ubezpieczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Billy Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.chello.pl 28.05.03, 15:44 > Trzeba sie bylo ubezpieczyc masz prywatna firme? wiesz jak to jest jak zaplacisz zus'y podatki, vat'y i cala reszte? ciekawe z czego Ci zostanie na ubezpieczenia... wspolczuje tym wszystkim ktorzy stracili tam swoje stoiska. Billy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pronto podobno blisko miał powstać nowy market ???/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 17:48 gigant był brzydalem, i go nie żal, żal natomiast ludzi, którzy potracili pracę i towary, zwłaszcza że nie była to wielka firma, a z reguły drobni kupcy i ciekawe jak to się stało że gigant tak nagle zapłonął i spłonął calutki - czy ktoś tu pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: podobno blisko miał powstać nowy market ???/ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.05.03, 19:34 Gość portalu: pronto napisał(a): > gigant był brzydalem, i go nie żal, żal natomiast ludzi, którzy > potracili pracę i towary, zwłaszcza że nie była to wielka firma, > a z reguły drobni kupcy > i ciekawe jak to się stało że gigant tak nagle zapłonął i > spłonął calutki - czy ktoś tu pomógł? ==================================== Tak! Klania sie Al Kaida z Binkiem L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmieszko co po DH Gigant IP: 195.205.24.* 28.05.03, 10:12 Podobno ktoś podpalił DH (radio). Ciekawe co powstanie na miejscu Giganta (łącznie z parkingiem jest to łakomy kąsek) Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Re: Co po DH Gigant? 28.05.03, 10:42 Powstanie jakiś hipermarket "Wszystkozakup". Nie będzie musiał płacić podatków przez 5 lat, a po upływie tego czasu zmieni nazwę na "Mega Gwiazda". A wtedy wszyscy zobaczą jak to Polaków można robić "w balona". Ci unijni przedsiębiorcy mają w naszym kraju swych wiernych poddanych, którzy im ułatwią prowadzenie bezpodatkowego interesu. A jeśli są jakieś problemy, to wynajduje się kilku "żulów", którzy za kilka "piwek" z hipermarketu zrobią mały fajerwerk konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Co po DH Gigant? IP: *.dmpbk.com.pl 28.05.03, 14:04 serwal napisał: > Powstanie jakiś hipermarket "Wszystkozakup". Nie będzie musiał > płacić podatków przez 5 lat, a po upływie tego czasu zmieni > nazwę na "Mega Gwiazda". A wtedy wszyscy zobaczą jak to Polaków > można robić "w balona". Ci unijni przedsiębiorcy mają w naszym > kraju swych wiernych poddanych, którzy im ułatwią prowadzenie > bezpodatkowego interesu. A jeśli są jakieś problemy, to > wynajduje się kilku "żulów", którzy za kilka "piwek" z > hipermarketu zrobią mały fajerwerk konkurencji. oj, serwal, matołku a moze to polski przedsiębiorca postawi hipermarket, nie będzie płacił podatków, potem postąpi według Twojego scenariusza i taki matoł napisze że ci polscy przedsiębiorcy to mają w swoim kraju wiernych poddanych którzy umożliwiają im prowadzenie bezpodatkowego interesu. Przecież tumanie zwolnienia podatkowe są dla przedsiębiorców którzy tworzą miejsca pracy bez różnicy na kraj pochodzenia( a tym straceńcom z Giganta potrzeba teraz właśnie pracy). Czy wiesz że Comarch, Zielona Budka, Amica, Agora i wiele innych POLSKICH firm korzysta ze zwolnień podatkowych chociaż nie pochodzą z Unii Europoejskiej?? chyba cię to nie interesuje , ślepcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Co po DH Gigant? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 17:53 no to czekam i zobaczymy jaki to kapitał zagospodaruje teren polski czy z eurolandu mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadworny Blazen Re: Co po DH Gigant? IP: 203.98.78.* 28.05.03, 14:19 serwal napisał: > Powstanie jakiś hipermarket "Wszystkozakup". Nie będzie musiał > płacić podatków przez 5 lat, a po upływie tego czasu zmieni > nazwę na "Mega Gwiazda". A wtedy wszyscy zobaczą jak to Polaków > można robić "w balona". Ci unijni przedsiębiorcy mają w naszym > kraju swych wiernych poddanych, którzy im ułatwią prowadzenie > bezpodatkowego interesu. A jeśli są jakieś problemy, to > wynajduje się kilku "żulów", którzy za kilka "piwek" z > hipermarketu zrobią mały fajerwerk konkurencji. Przestancie bredzic bzdury i biadolic, nie widzicie okazji nawet jak puka do waszych drzwi. Zastanowcie sie jaka nisza ekonomiczna sie otworzyla, zaplanujcie jak zaspokojic klijentow i spisac biznesplan. Nastepnie wypuscic akcje by zebrac kapital inwestycyjny i zakasac rekawy. Wszyscy ktorzy w takim momencie zlorzecza przedsiebiorczym, zamiast zabrac sie sami do roboty, zasluguja na swoj los - nedzarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeeJay Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.fema.pl / 192.168.2.* 28.05.03, 10:12 Racja-najlepiej by było, jakby na miejscu stal ktos z komorka i co 15 minut dzwonil lub wysylal SMSa do reprtera "droga ciagle zablokowana", a ten co 15 minut zmienialby godzine w artykule BUAHAHAHA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaKa Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 10:30 Ok! a tymczasem strony www.cracow.pl i www.krakow.pl jeszcze teraz "milczą" (godz. 10:25)(?????!!!!!?????) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam i co teraz zrobią IP: *.net.autocom.pl 28.05.03, 10:34 i co teraz zrobią sprzedawcy??? Biedni ludzie stracili dorobek całego zycia i nie byli ubezpieczeni. A tak niedawno kupowałam tam żarówki. Płakać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podejrzliwy kto sie tam wybuduje podpalacz? IP: *.kub.nl 28.05.03, 10:35 ciekawy jestem jaki sklep teraz tam powstanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kto sie tam wybuduje podpalacz? IP: *.filg.uj.edu.pl 28.05.03, 13:54 Pewnie inny (wiekszy) supermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: kto sie tam wybuduje podpalacz? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 07:48 Gigant nie był supermarketem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Przydałaby się galeria zdjęć IP: 195.205.24.* 28.05.03, 10:39 W końcu to przełomowe wydarzenie dla tamtej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 10:44 A teraz powstanie piękny hipermarket,nowe ulice i hydranty będą działały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Co dalej? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 10:45 A teraz powstanie piękny hipermarket,nowe ulice i hydranty będą działały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.pkobp.pl 28.05.03, 11:06 W związku z powyższym (albo raczej zupełnie bez związku) zajrzyj na stronę www.remuszko.pl. Szybko, szybko zanim cenzor gazetki wykasuje tego posta. W innych wątkach już wykasował, a puściłem to zaledwie przed półgodziną. Bardzo to jest niecenzuralne dla Naszej Ukochanej Gazetki. Odpowiedz Link Zgłoś
amatorka Re: Spłonął dom handlowy Gigant 28.05.03, 12:13 Moze dlatego, ze pan R. na tej stronie tylko sprzedaje swoja ksiazke? Zreszta pan R. to znany naciagacz i cwaniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manix Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.ld.ericpol.pl / 172.17.30.* 28.05.03, 12:47 amatorka napisała: > Moze dlatego, ze pan R. na tej stronie tylko sprzedaje swoja ksiazke? Zreszta > pan R. to znany naciagacz i cwaniak. Dla kogo znany? Nazwisko slysze pierwszy raz. Do znanych cwaniakow zaliczylbym raczej trojce: pana Cz. pana N. i pania J. (podpowiedz: ustawa medialna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippi Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.03, 13:02 Remuszko - a kto to taki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.fema.pl / 192.168.2.* 28.05.03, 11:15 brawo gazeta!! dziennik polski jeszcze śpi - nie ma żadnych informacji o godz. 11.15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skin Walka z obcymi marketami wkroczyła w nowy etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 12:16 w etap ich fizycznej likwidacji przez podpalenia..uchwaliliśmy na zjedie Samoobrony że każda walka z obcym kapitałem jest pożądana ...a więc przeszliśmy tym samym od słow do czynów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista walka ze skinem weszła w decydujący etap IP: 193.193.92.* 28.05.03, 12:19 Gość portalu: Skin napisał(a): > w etap ich fizycznej likwidacji przez podpalenia..uchwaliliśmy na zjedie > Samoobrony że każda walka z obcym kapitałem jest pożądana ...a więc przeszliśmy Po raz kolejny brak ci elementarnej orientacji. Gigant był domem handlowym z niewielkimi stoiskami drobnych kupców. Z obcym kapitałem nie ma to nic wspólnego, jeśli już było to dobre miejsce do zakupów dla ludzi nie trawiących hipermarketów. > > tym samym od słow do czynów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skin Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 12:26 Gość portalu: Realista napisał(a): > Gość portalu: Skin napisał(a): > > > w etap ich fizycznej likwidacji przez podpalenia..uchwaliliśmy na zjedie > > Samoobrony że każda walka z obcym kapitałem jest pożądana ...a więc > przeszliśmy > > Po raz kolejny brak ci elementarnej orientacji. > Gigant był domem handlowym z niewielkimi stoiskami drobnych kupców. Z obcym > kapitałem nie ma to nic wspólnego, jeśli już było to dobre miejsce do zakupów > dla ludzi nie trawiących hipermarketów. > > > > > tym samym od słow do czynów... - oścholera a ja myślałem że to market giant poszedł z dymem..w takim razie spalenie Carreforoa jest sprawą nie cierpiącą zwłoki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foczka Re: IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 28.05.03, 12:30 Skin, naucz sie najpierw czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippi Re: podpalić Carefoura? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.03, 13:07 Tylko - na miły Bóg - poczekaj chwilę, abym zdążył porobić w nim najbliższe zakupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Podpalenie Carrefoura IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 14:23 Jak juz musisz cos podpalac to podpalaj Tesco. Ja w Carrefourze robie zakupy i to najblizszy wiekszy sklep w mojej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesco wole tesco niz esbeckie kaloryfery :-) IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 19:58 w tesco kultura angielska traktowania sprzedazy reszta supermarketow to sbecki biznes Odpowiedz Link Zgłoś
pawel78 Re: walka ze skinem weszła w decydujący etap 28.05.03, 13:55 > Gigant był domem handlowym z niewielkimi stoiskami drobnych kupców. Z obcym > kapitałem nie ma to nic wspólnego, jeśli już było to dobre miejsce do zakupów > dla ludzi nie trawiących hipermarketów. Dokładnie tak było. Szkoda Giganta, niewiele znam takich miejsc, gdzie można szybko znaleźć prawie wszystko, czego się potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Re: PHS czy PSS Społem .. 28.05.03, 14:08 ..to obcy kapitał ? Skinie - najpierw dowiedz się co to był Gigant a potem pisz o obcym kapitale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.lukowa7.waw.pl 28.05.03, 12:38 Wyrazy współczucia dla pracowników i właściceli sklepó ['] ['] ['] dla zwierząt, które zginęły...bez szans na ucieczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzatko Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.ld.ericpol.pl / 172.17.30.* 28.05.03, 12:51 Gość portalu: martynka napisał(a): > Wyrazy współczucia dla pracowników i właściceli sklepó > ['] ['] ['] dla zwierząt, które zginęły...bez szans na ucieczkę Dziekuje, tego mi bylo trzeba. Zwierzatko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrożny Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: 106.0.16.* 28.05.03, 12:50 Chce sie plakac i smiac jednoczesnie... Plakac bo faktycznie ludzie stracili dorobek i diabli wiedza co za szmata podpaliła i dla czego... A śmiać?! Od dziesieciu czy nawet 13 lat czyli od kiedy powstaje wolny rynek, w polsce wydazylo sie wiele tragedii i przez te wszystkie lata ludzie nie nauczyli się podstawowej rzeczy - UBEZPIECZENIA!!! w tej chwili w 80% sami są winni swoich strat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 12:58 Gość portalu: ostrożny napisał(a): > Chce sie plakac i smiac jednoczesnie... > Plakac bo faktycznie ludzie stracili dorobek i diabli wiedza co > za szmata podpaliła i dla czego... > A śmiać?! > Od dziesieciu czy nawet 13 lat czyli od kiedy powstaje wolny > rynek, w polsce wydazylo sie wiele tragedii i przez te wszystkie > lata ludzie nie nauczyli się podstawowej rzeczy - UBEZPIECZENIA!!! > w tej chwili w 80% sami są winni swoich strat... - a skąd kasa na ubezpieczenie jak tym kupcom ledwo na chleb starcza oto skutki polityki Balcerowicza Belki i Kołodki..ja tu węszę spisek obcego kapitały który w ten sposób chciał się rozprawić z polską konkurencją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzanas Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 13:01 No i mamy polskie World Trade Center...zdjęcia wygladaja naprawde imponująco...szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippi Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.03, 13:11 Tak jest, widziałem tam jednego kręcącego się cyklistę, który wyglądał na masona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.clubnet.pl 28.05.03, 16:27 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > Gość portalu: ostrożny napisał(a): > > > Chce sie plakac i smiac jednoczesnie... > > Plakac bo faktycznie ludzie stracili dorobek i diabli wiedza co > > za szmata podpaliła i dla czego... > > A śmiać?! > > Od dziesieciu czy nawet 13 lat czyli od kiedy powstaje wolny > > rynek, w polsce wydazylo sie wiele tragedii i przez te wszystkie > > lata ludzie nie nauczyli się podstawowej rzeczy - UBEZPIECZENIA!!! > > w tej chwili w 80% sami są winni swoich strat... > > - a skąd kasa na ubezpieczenie jak tym kupcom ledwo na chleb starcza oto skutki > > polityki Balcerowicza Belki i Kołodki..ja tu węszę spisek obcego kapitały który > > w ten sposób chciał się rozprawić z polską konkurencją Odstosunkuj się od Balcerowicza. Gdyby nie on to, z lekką przesadą, wypłata którą dzisiaj byś odebrał pojutrze nie warta by była papieru na którym ją wydrukowali. Poczekaj na Leppera: Balcerowicz musi odejść, a pieniędzy dodrukujemy! Dopiero wtedy "komuna wróci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor balcerowicz a cena zlotowki IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 20:03 jakt to jest gdy byla duza inflacja zlotowka stala jak mur gdy jest mala inflacja pelzajacy wzrost euro pomysl i zaglosuj przeciwko neonepowskiej bolszewi w referendum NIE dla traktatu akcesyjnego rzadzacy dbali o lapowki, a nie o polske tak jak w aferze z cenami lekow z uni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jn Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.kra.cdp.pl / 192.168.1.* 28.05.03, 13:15 > lata ludzie nie nauczyli się podstawowej rzeczy - UBEZPIECZENIA!!! > w tej chwili w 80% sami są winni swoich strat... Wyobraz sobie, ze firmy ubezpieczwniowe nie chcialy ubezpieczac poszczegolnych stoisk, poniewaz powierzchnia tych stoisk byla rzekomo za mala. Wlasciciel hali PHAPiS ARPIS ponoc nie chcial ubezpieczyc calej hali. I co, dalej chce ci sie smiac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor widac ubezpieczyciele maja lepszych agentow nizABN IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 20:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.G.P. Przestępstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 13:07 Użytkownik posługujący się pseudonimem "skin" został już namierzony przez policję,niech będzie to przestroga dla innych internautów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dresiarz Re: Przestępstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 13:16 Właśnie mi kumpla zwinęli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? GIGANT to chyba nie GEANT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 13:35 Nie jestem ciole z Krakowa ale z tego co czytam to chyba jakaś polska hala targowa, a nie supermarket, to po co ją podpalałeś CIOLE! P.S. Jak jest innaczej to i tak ci się należało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane biedne zwierzaki :-( IP: 195.116.43.* 28.05.03, 13:32 Mi najbardziej szkoda tych zwierzaków, które spaliły się żywcem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tow. IMPono Re: biedne zwierzaki :-( IP: *.visp.energis.pl 28.05.03, 20:26 > Mi najbardziej szkoda tych zwierzaków, które spaliły się > żywcem :-( Chyba sie nie spalily ale udusily. Wiem ze mala to pociecha ale moze mniej cierpaly. Zwierzaczkom ktore zginely zapalam kilka swieczek: ['] ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jako azbest jest niepalny IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.05.03, 13:57 "istnieje podejrzenie, że do budowy Giganta użyto azbestu. Podobno podczas pożaru wydziela się cyjanowodór." A mnie sie wydawalo ze azbest jest niepalny, a cyjanowodor moze wydzielac tylko mieszanka azbestu z "czyms tam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: azbest jest niepalny IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 20:16 > A mnie sie wydawalo ze azbest jest niepalny, a cyjanowodor moze > wydzielac tylko mieszanka azbestu z "czyms tam". ale wam rypneli bombe azbestowa ( to chyba kara boska za wiarę buszowi w brudne bomby irackie) skazili cale miasto i okolice obecnie azbest opada i bedzie rozdmuchiwany przez pojazdy ,pieszych i wiatr jest tak grożny dlatego ze niezniszczalny jego rola w powstaniu nowotworów polega na wnikaniu drobnych igielek azbestu do jadra komorki i uszkadzaniu a nie zabijaniu komorki ciekawe o ile procent wzrosnie zachorowalnosc na raka szczegolnie palaczy i tych co byli dawniej narazeni na azbest z klockow hamulcowych samochodow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 14:08 Gigant się zajął? Czy może ktoś się Gigantem zajął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.05.03, 14:47 Gość portalu: Tomasso napisał(a): > Gazeta Wyborcza przekroczyła prędkość światła!!! > Jest godzina 9:56, a reporter pisze, że do 10-tej ulice były > zablokowane... > > Pozdrawiam Szybkiego Lopeza! Jacy niektorzy czytelnicy potrafia byc upierdliwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Praktyk. Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 14:56 Można przyjąc z dużym prawdopodobieństwem,że było to "uzupełnianie "niedoborów po wcześniejszym porozumieniu się starego właściciela terenu z właścicielem przyszłym.Można również przyjąć,prawie jako pewnik,że Gigant nie zostanie odbudowany i będzie dalej na swoim miejscu,tylko teren zostanie zagospodarowany przez innych pomysłodawców z wizjami dalekosiężnymi.Jak toto nowe już ruszy,będzie można zorientować sie kto wydał na budowę nowego "tworu" zgodę i kto jeszcze ma w tym udziały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeeJay Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.fema.pl / 192.168.2.* 28.05.03, 15:11 A co sadzicie o takiej wersji wydarzen: - wlasciciel GIGANTa mial male zyski z dzierzawy powierzchni pod stoiska - umowy z dzierzawcami uniemozliwiaja "wykwaterowanie" najemcy w ciagu kilku najblizszych lat - wlasciciel chcial zburzyc GIGANTa i SAM postawic tam supermarket. Kase na budowe ma, tylko nie ma na rozbiorke i na kary przewidziane w umowach z dzierzawcami stoisk - wlasciciel decyduje: trzeba to zlatwic inaczej: zmniejszyc koszty rozbiorki i pozbyc sie dzierzawcow za jednym zamachem. Powyzsze zdania to moje HIPOTEZY - co zaznaczam wyraznie, gdyz nie mam takiej wiedzy. Jednak ta wersja wydaje mi sie pawdopodobna. Za nia przemawia argument o niewyrazeniu zgody przez wlasciciela na ubezpieczenie calej hali i niesprawne hydranty. Byc moze to spiskowa teoria dziejow, ale takiej ewentualnosci nie mozna wykluczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.net.autocom.pl 28.05.03, 15:32 Czy jest możliwe by strażacy stali od strony parkingu przy dh. ,,Gigant", mieli rozłożone węże i nie gasili pożaru? Tak opowiadał mi znajomy, który był na miejscu już w chwili gdy przyjechał drugi wóz strażacki.Wyglądało to tak jakby piolnowano by wszystko się spaliło. Czy na tym miejscu stanie market z jedynie słusznego, liberalnego wyboru. ,,Gigant'' był polskim domem handlowym i dawał pracę wielu rodzinom. Szkoda, że strażacy nie chcieli go ratować/ wolałabym by znajomy się mylił/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spl/onal/ dom handlowy Gigant IP: *.viii-lo.krakow.pl 28.05.03, 16:41 Gosc portalu: alicja napisal/(a): > Czy jest mozliwe by strazacy stali od strony parkingu przy > dh. ,,Gigant", mieli rozl/ozone weze i nie gasili pozaru? Tak > opowiadal/ mi znajomy, który byl/ na miejscu juz w chwili gdy > przyjechal/ drugi wóz strazacki.Wygladal/o to tak jakby piolnowano > by wszystko sie spalil/o. Czy na tym miejscu stanie market > z jedynie sl/usznego, liberalnego wyboru. ,,Gigant'' byl/ polskim > domem handlowym i dawal/ prace wielu rodzinom. Szkoda, ze strazacy > nie chcieli go ratowac/ wolal/abym by znajomy sie mylil// Twoj znajomy to po prostu kretyn. a moze widzial tam jeszcze przelatujacego osame? brak mi slow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Spl/onal/ dom handlowy Gigant IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 16:52 Gość portalu: ja napisał(a): > Twoj znajomy to po prostu kretyn. > a moze widzial tam jeszcze przelatujacego osame? > brak mi slow.. a moze ty jestes takim ... jak to innych okreslasz ? latwo sie kogos obraza - wskazujac na swoj poiom umyslu niestety moze byc prawda, ze strazacy stali i wygladalo to jakby nic nie robili, gdyz: hydranty NIE dzialaly i wode dowozono wylacznie w beczkowozach (informacja z wiadomosci radiowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tow. IMPono Re: Spłonął dom handlowy Gigant IP: *.visp.energis.pl 28.05.03, 20:21 > Czy jest możliwe by strażacy stali od strony parkingu przy > dh. ,,Gigant", mieli rozłożone węże i nie gasili pożaru? Tak > opowiadał mi znajomy, który był na miejscu już w chwili gdy > przyjechał drugi wóz strażacki.Wyglądało to tak jakby piolnowano > by wszystko się spaliło. Czy na tym miejscu stanie market > z jedynie słusznego, liberalnego wyboru. ,,Gigant'' był polskim > domem handlowym i dawał pracę wielu rodzinom. Szkoda, że strażacy > nie chcieli go ratować/ wolałabym by znajomy się mylił/ Niestety tak bylo. ale za to jadna armatka wodna umyli ulice obok a druga wyplukali sciane. Jacy ci strazacy dzis uczynni :(((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Wielka kleska "malych" ludzi IP: *.zab.citynet.pl / 10.8.1.* 28.05.03, 15:35 Ludzie! nie wazne jak splonal Dom Handlowy Gigant ale wazni sa ludzie, ktorzy stracili swoja prace a tych ludzi jest blisko setki jak pisze gazeta. zamiast wyrazic wspolczucie dla tych ludzi ktorzy sa od dzisisaj bezrobotni majacych dlugi bo przeciez caly towar sie spalil to wy tylko sie klocicicie (nie pisze o wszystkich) Ja sama wspolczuje tym ludziom z calego serca!! Przechodzilam dzisiaj kolo Gigantu i wyglada to strasznie! tam bylo tyle stoisk i naprawde duzo materialow latwopalnych duzo spreztu agd telewizorow kosmetykow butow farb bizuterii zwierzatek itp To byl naprawde dobbry dom handlowy i tam bylo wszystko. Pamietam ten DH od dawa to byl moj ulubiony sklep! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unia Precz Naga prawda o "Unii": www.e-upr.org IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.05.03, 15:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czoda Sprostowanie IP: *.bphpbk.pl 28.05.03, 20:33 Mieszkam koło DH Gigant 1. Sklep ten miał wieeele lat i pochodził jezcze z PRL. Dawno temu (20 lat a może i dawniej) był to, obok Jubilata największy sklep w Krakowie. Obecnie był tam szmelc mydlo i powidło - taka pamiątka po PRL. 2. 5 metrów dalej jest pasaż handlowy - udało się go uratować, choć było już bardzo groźnie; 30 metrów dalej jest market Major a 200 metrow dalej jest Biedronka, i to te sklepy są konkurencją dla Carrefoura i innych. pozostały nienaruszone. 3. Jeszcze o godzinie 16:00 go dogaszali a o 10:00 palił się, tak że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czoda Re: Sprostowanie IP: *.bphpbk.pl 28.05.03, 20:39 A jeżeli chodzi o strażaków, to spisali się na ile mogli. Sikali wodą póki ją mieli. Ogień walił w górę na kilkanaście metrów (o 7:000 rano) i akcja ratunkowa wyglądała bardzo mizernie, pomimo, że było już tam kilkanaście wozów. Niestety hydranty są w okolicy zdewastowane, mieszkam dwa bloki dalej i u mnie jest tylko pusta wnęka na hydrant (10 piętro) jak by się coś dzialo, to chyba będę biegał po klatce z prysznicem, albo z wiaderkiem - taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś