Dodaj do ulubionych

"Ludzie honoru"

27.05.07, 21:57
rafalziemkiewicz.salon24.pl/16865,index.html
Raz jescze o baaardzo kretych sciezkach gazetoywch autorow:)))
Obserwuj wątek
    • w11mil bo o tym, kto jest antysemitą decyduje p. Michnik 27.05.07, 21:59
      pla_cebo napisała:

> rafalziemkiewicz.salon24.pl/16865,index.html
      > Raz jescze o baaardzo kretych sciezkach gazetoywch autorow:)))
      • pla_cebo Re: bo o tym, kto jest antysemitą decyduje p. Mic 27.05.07, 22:02
        Zgadza sie. Taka dostal role:)))
      • 440417mz Re: bo o tym, kto jest antysemitą decyduje p. Mic 27.05.07, 22:27
        A o tym kto nie jest decyduje 11 mil głupoty na godzinę.Przestań fanzolić!
        • w11mil śmiało pytaj jesli czegoś nie zrozumiałeś! 27.05.07, 22:28
          440417mz napisał:

> A o tym kto nie jest decyduje 11 mil głupoty na godzinę.Przestań fanzolić!
    • os_rooj "Ludzie honoru" 27.05.07, 21:59
      Gosiewski ogłosił że ma honor!!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=63166230&v=2&s=0
      pla_cebo napisała:

> Raz jescze
      • w11mil młody czlowieku, nie chcialbym byc niedelikatny 27.05.07, 22:02
        jesli nie wszystko jest dla Ciebie to po prostu zapytaj
        Odpowiadasz na :
        os_rooj napisał:

• w11mil popr. "jesli nie wszystko jest dla Ciebie zrozumia 27.05.07, 22:03
          łe"
        • os_rooj sikso, ty do mnie per 'młody człowieku"?..hehe.. 27.05.07, 22:07
          - Opluć, zamieszać, sprowokować do bezproduktywnego kłapania w klawiaturę,
          bronić widocznej gołym okiem głupoty i śmieszności przywódców PiS-u, itd.
          Zmieniają nicki, myśląc, że ktoś uwierzy, że są ich tłumy.
          Specjalistką od prowokujących tytułów jest emerytka kikoo (we wszystkich
          swych numerowanych wcieleniach). Założę się, że ma przy łóżku zdjęcie Jarka
          ale nie ma pomysłu na ciekawą starość. I stąd ten nadmiar żółci.
          Zróbmy ranking najlepszych pisich wątków, także tych lądujących
          na Oślej Ławce (powinno być "kacza ławka")
          • w11mil z Twoich postów wynika ze jestes niezbyt bystrym 27.05.07, 22:12
            nastolatkiem
            • os_rooj ale za to jak oddany sprawie PiS! ..hehe.. 27.05.07, 22:17
              -->> www.pis.org.pl

w11mil napisała:
            • 440417mz Re: z Twoich postów wynika ze jestes niezbyt byst 27.05.07, 22:29
              A ty jestes bystry jak woda(?)lejąca się do PiSuaru.
              • 1normalnyczlowiek Ee!Numerkowy,Masz argumenty godne Michtrza :) 27.05.07, 22:55
                440417mz napisał:
                > A ty jestes bystry jak woda(?)lejąca się do PiSuaru.

---> On też korzysta z niewyczerpanego źródła takich porównań i nazywa je
                argumentami.
                Dlaczego jesteś taki łagodny? Dowal. Napisz : ... jak rwąca woda, ... jak
                wodospad lejący do PiSuaru. A co se będziesz żałował. Stać cię przecież na więcej...
          • silesius.monachijski001 Sluchaj henius, zapijaczony lewaku "os_raju") 27.05.07, 23:09
            Nie musisz glupcze kazdego na tym forum obrazac, tylko dlatego, ze ma madrzejsze
            od ciebie (o co nietrudno) poglady; wyrazenia typu "siksa" zachowaj sobie dla
            twojej lewicujacej kochanki na forum ave.duce; prawda jest, ze "Michnikscher
            Beobachter" pod wodza samozwanczego (coz z niego za kretyn) "sedziego
            najwyzszego" michnika bardzo "wybiorczo" traktuje fakty i powiazane z nimi
            nazwiska; i sam ocenia, kto jest "antysemita" (jedynym kryterium sa osobiste
            preferencje mlodego szechtera); po prostu ty henius kompletnie zglupiales
            • os_rooj Józeeeef, dawno cię ozdrowieńcze nie było na FK? 27.05.07, 23:18
              Co słychać, biegasz, widzisz jeszcze na lewe oko za 13 tys Euro...?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38995&w=61618150&a=61669798
              i jak tam 'te' sprawy? skocz.pl/romans ?
    • pla_cebo Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:07
      W wikipedii pewnie bedzie kiedys napisane, ze oficjalne pojednanie miedzy
      natolinczykami a pulawianami nastapilo w 1989 roku. A ono nastapilo troche
      wczesniej...
    • 3promile Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:13
      Kto to jest Ziemkiewicz?
      • pla_cebo Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:15
        To nic dziwnego.
        To akurat nic dziwnego, są pewne sprawy o którym różne "piętra Agory" wolą
        milczeć. Przemilczane są konszachty "opozycjonistów KOR-u" nie tylko z PZPR,
        ale także z KGB. Nie wspomina się roli "mojego generala" (kumpel wódczany
        Michnika) w kanaliowatym wydawaniu oficerów WP "tajnym" strukturom NKWD w
        polskim wojsku. "Zapomina się" o antysemityckich czystkach w wojsku (o czym Pan
        wspomnial w tym poście), zapomina się o 1970 roku, o mordach Kiszczaka
        (też "czleka honoru"), tylko dlatego, że Michnik pil z nimi wódkę, a redakcja
        GW ma amnezję. O pewnych rzeczach się nie pisze, bo wstyd, bo to lamie czarno-
        bialą blagę pojednania Polaków w 1989 roku, czyli "grubej kreski". A gdy się
        pewne rzeczy przypomni to panuje glucha cisza, a następnego dnia pojawi się
        nowy artykulik na pierwszej stronie GW: "Kaczory zabijają demokrację w Polsce".
        I następny dzień medialnej nagonki. I nikt już niczego nie będzie pamietal, bo
        tak jest to "wygodnie" dla tych którzy naprawdę "rządzą" w Polsce.

2007-05-27 22:01danz21214

Salon24.pl
      • w11mil potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na raz 27.05.07, 22:15
        ie sprobuj ustosunkowac sie do faktow przedstawionych przez nieznanego Ci
        Ziemkiewicza

3promile napisał:
        > Kto to jest Ziemkiewicz?
        • pla_cebo Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 22:18
          Na RAZie mu nie wyjasniaj:)))
        • 3promile Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 22:18
          Pan Ziemkiewicz korzystał z komuszych przydziałów papieru i z komuszej oficyny
          wydawniczej w czasie, gdy porządni ludzie siedzieli w pierdlu albo co najmniej
          mieli zakaz publikacji. W związku z tym zdanie pana Ziemkiewicza na tematy
          okołopolityczne mam głęboko w tym, co cenzura na tym forum i tak by wycięła. EOT
          • w11mil ktoś Ci głupot naopowiadał 27.05.07, 22:20
            3promile napisał:

> Pan Ziemkiewicz korzystał z komuszych przydziałów papieru i z komuszej oficyny
            > wydawniczej w czasie, gdy porządni ludzie siedzieli w pierdlu albo co najmniej
            • 440417mz Re: ktoś Ci głupot naopowiadał 27.05.07, 22:47
              Mnie opowiadali koledzy którzy przyszli pod celę póżniej.RF+homo nulli coloris
              bardzo szybki bufonowaty typ który szybko dostosuje się do warunków panujących w
              jego sferze zainteresowań.TZW szybki aklimatyzator,w gatunku ludzkim szczurza
              cecha.Ale dająca profity.Taki niby autor opowiastek w stylu science fiction
              story,ale w życiu bezwzględny sensat.Nawet nie mam mu tego za złe,takie
              czasy,ale niech nie zgrywa prawego moralizatora.Bo RZ jest dęty,nadęty
              bufon,zawsze zwarty,podtarty,gotowy i dziejowy,a jak się go zapytac czyja
              racja?To jak zawsze odpowie że jego,a Wisła też jego!!
              • w11mil to, ze Ziemkiewicz ma rację, to nie jego wina 27.05.07, 22:49
                440417mz napisał:
                >jak się go zapytac czyja
                > racja?To jak zawsze odpowie że jego,a Wisła też jego!!
          • 1normalnyczlowiek I dlatego kochasz esbeków, komuchów i innych"ludzi 27.05.07, 22:22
            3promile napisał:
            > W związku z tym zdanie pana Ziemkiewicza na tematy
            > okołopolityczne mam głęboko w tym, co cenzura na tym forum i tak by wycięła

---> ... honoru".

EOT!
          • cr00t Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 22:41
            3promile napisał:

> Pan Ziemkiewicz korzystał z komuszych przydziałów papieru i z komuszej oficyny
            > wydawniczej w czasie, gdy porządni ludzie siedzieli w pierdlu albo co najmniej
            > mieli zakaz publikacji. W związku z tym zdanie pana Ziemkiewicza na tematy
            > okołopolityczne mam głęboko w tym, co cenzura na tym forum i tak by wycięła. EO
            > T

Slyszales ze gdzies dzwonia ale masz problem z lokalizacja kosciola.
            Wyobraz sobie ze ci co siedzieli w pierdlu jak np. Adam Michnik posiadali cos
            takiego jak papier i mogli pisac pod cela ksiazki. Wiec nie stawiaj na drugi rz
            glupich tez.
            • 3promile Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 23:21
              Nie próbuj, za cr00tki jesteś dla mnie, synek. Co robiłeś w latach
              osiemdziesiątych? Drukowali cię w MSW czy w "Nowej"
              • cr00t Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 23:25
                3promile napisał:

> Nie próbuj, za cr00tki jesteś dla mnie, synek. Co robiłeś w latach
                > osiemdziesiątych? Drukowali cię w MSW czy w "Nowej"

Dla mnie to ty jestes stary dziad nie wart spluniecia. Przez takich jak ty
                staruchow mlodzi ludzie musza emigrowac.
                • 3promile Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 23:27
                  Nie jesteś w stanie mnie obrazić, sznurku. Gdyby nie ludzie z mojego pokolenia,
                  trzymałbyś w zębach tetrową zaszczaną pieluchę zamiast higienicznego pampersa.
                  • cr00t Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 23:40
                    3promile napisał:

> Nie jesteś w stanie mnie obrazić, sznurku. Gdyby nie ludzie z mojego pokolenia,
                    > trzymałbyś w zębach tetrową zaszczaną pieluchę zamiast higienicznego pampersa.

Jestes idealnym dowodem na mialkosc twojego pokolenia. Tylko SB miala z was
                    pozytek. Dzieki takim jak ty komunizm trwal w Polsce 50 lat. A teraz spadal
                    stary idioto audiencja skonczona.

• 3promile Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 23:44
                      Ciekawe, czy twoi rodzice wiedzą, co ty wypisujesz na forach. Wstyd, smarkaczu,
                      wstyd.
                      • cr00t Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 23:51
                        3promile napisał:

> Ciekawe, czy twoi rodzice wiedzą, co ty wypisujesz na forach. Wstyd, smarkaczu,
                        > wstyd.

Jesli ktos ma sie wstydzic to miasto Gdansk za ciebie.
                        • 3promile Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 27.05.07, 23:55
                          Nooo, ciekawe za co; chyba za to, że wdaję się w dyskusję z takimi kogucikami,
                          jak ty. Idź wyliż stopy Ziemkiewiczowi. I nie zapomnij o genitaliach Łysiaka -
                          na pewno jest w twoim typie.
                          • cr00t Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 28.05.07, 00:10
                            3promile napisał:

> Nooo, ciekawe za co; chyba za to, że wdaję się w dyskusję z takimi kogucikami,
                            > jak ty. Idź wyliż stopy Ziemkiewiczowi. I nie zapomnij o genitaliach Łysiaka -
                            > na pewno jest w twoim typie.

Za piractwo.
                    • 440417mz Re: potem Ci wyjasnie kto to jest Ziemkiewicz; na 28.05.07, 00:30
                      No proszę,Zero_Ziober a na forum drukuje PiSuar zgodnie z nazewnictwem symboli
                      ma 2 zera w swym nicku!Idzie z duchem kaczych czasów to i chce byc lepszy od
                      Ziobera,i już ma 2 zera.
              • 1normalnyczlowiek Co ma piernik do wiatraka? 27.05.07, 23:28
                3promile napisał:
                > Nie próbuj, za cr00tki jesteś dla mnie, synek. Co robiłeś w latach
                > osiemdziesiątych? Drukowali cię w MSW czy w "Nowej"

---> Na zeszmacenie jest zawsze "dobry czas". Tak jak przestępca czasami może
                się trwale zresocjalizować, tak i opozycjonista może czasami sprzedać się
                niedawnym wrogom. Liczy się to co się działo przez ostatnie 16 lat, kto co mówił
                i co robił. Tak więc ten kto popierał złodziei komuchów może sobie swoją dawną
                "opozycyjność" wsadzić w d...
                A może po prostu szukasz okoliczności łagodzących, synku?
                • 3promile Re: Co ma piernik do wiatraka? 27.05.07, 23:31
                  Jak pisiaki przestaną ci płacić od posta, to zatrudnię cię do rozplątywania
                  drutu kolczastego. Będziesz miał stawkę od metra - i tak jesteś przyzwyczajony...
                  • 1normalnyczlowiek Re: Co ma piernik do wiatraka? 27.05.07, 23:36
                    3promile napisał:
                    > Jak pisiaki przestaną ci płacić od posta, to zatrudnię cię do rozplątywania
                    > drutu kolczastego. Będziesz miał stawkę od metra - i tak jesteś przyzwyczajony.
                    > ..

---> Gdybyśmy rozmawiali w cztery oczy, to po takim "argumencie" powiedziałbym
                    ci, że po prostu jesteś głupszy niż ustawa przewiduje - i bym odszedł. Tu na FK
                    tego nie zrobię - no bo i jak?
                    • 3promile Re: Co ma piernik do wiatraka? 27.05.07, 23:37
                      Wystarczy, że podasz czas i miejsce - napluję ci w twarz, a ty, biorąc przykład
                      z twoich obecnych idoli, powiesz, że deszcz pada...
                      • 1normalnyczlowiek Re: Co ma piernik do wiatraka? 27.05.07, 23:50
                        3promile napisał:
                        > Wystarczy, że podasz czas i miejsce - napluję ci w twarz, a ty, biorąc przykład
                        > z twoich obecnych idoli, powiesz, że deszcz pada...
                        >

---> Już ci powiedziałem, że spotykam sie po to by rozmawiać - a ty nie jesteś
                        partnerem do rozmowy - nic nie rokuje, że miałbyś jakiekolwiek argumenty.
                        Więc po co mam marnować swój cenny czas? Byś mógł sobie popluć gdzieś indziej,
                        nie na forum? Poszukaj sobie równego partnera np. os_roja...
                        • 3promile Re: Co ma piernik do wiatraka? 27.05.07, 23:52
                          Miękniesz, fajfusie, bo nie masz nic do zaoferowania; za mną stoi mój życiorys,
                          a ty masz tylko prawice obrzękłe koniunkturalnym klaskaniem. Czuj się opluty.
                          • 1normalnyczlowiek Re: Co ma piernik do wiatraka? 27.05.07, 23:56
                            3promile napisał:
                            > Miękniesz, fajfusie, bo nie masz nic do zaoferowania; za mną stoi mój życiorys,
                            > a ty masz tylko prawice obrzękłe koniunkturalnym klaskaniem. Czuj się opluty.

---> Ależ przed ewentualną taką rozmową ja nie proszę ciebie o wiele: Proszę
                            tylko, żebyś napisał choć jedno zdanie z sensem i na temat.
                            • 3promile Re: Co ma piernik do wiatraka? 27.05.07, 23:58
                              Nie jestem specjalistą-hydrologiem, żeby w eksperckim tonie odpowiadać na
                              zaczepki w stylu: dlaczego nurt w rynsztoku zburzony, a nie gładki?
                              • 1normalnyczlowiek Re: Co ma piernik do wiatraka? 28.05.07, 00:18
                                3promile napisał:
                                > Nie jestem specjalistą-hydrologiem, żeby w eksperckim tonie odpowiadać na
                                > zaczepki w stylu: dlaczego nurt w rynsztoku zburzony, a nie gładki?

---> Chrzanisz jak potłuczony.
                                Twoja pierwsza wypowiedź w wątku:

" Re: "Ludzie honoru"
                                Autor: 3promile ☺
                                Data: 27.05.07, 22:13
                                Kto to jest Ziemkiewicz?"

---> Skoro nie wiesz, to co tu robisz na FK?
                                A sama wypowiedź świadczy dobitnie, że jesteś właśnie "specjalistą-hydrologiem".
                                • 3promile Re: Co ma piernik do wiatraka? 28.05.07, 07:49
                                  Boszsz, co za matoł z ciebie
                                  • 1normalnyczlowiek Co tak miękko?Języka w gębie zapomniałeś? 28.05.07, 10:13
                                    3promile napisał:
                                    > Boszsz, co za matoł z ciebie

---> Załóż kiedyś wątek z dużą ilością wielkich liter - bym zauważył ten
                                    precedens jakim będzie napisanie przez ciebie co najmniej jednego zdania ... z
                                    sensem.
    • pla_cebo "Antysemityzm" 27.05.07, 22:32
      To ciekawe, ze "ten katolicki ciemnogrod" jest antysemicki??? Nigdzie indziej
      tylu Zydow nie otrzymalo pomocy w czasie najgorszym...
      Inni jak Holendrzy czy Francuzi podawali Hitlerowi na tacy. Ale to inny temat.
      U nas "swoisty holocaust" zrobil Jaruzelski ale to nie jest poprawne dla
      polityki prowadzonej przez GW. Trzeba zaklamac historie.
      • pla_cebo Re: "Antysemityzm" 27.05.07, 22:35
        Te akcje Adasia i Urbana mialy ukryc chaniebny bardzo wysoki procentowy udzial
        ludzi pochodzenia zydowskiego w ubojni?
        • pla_cebo Re: "Antysemityzm" 27.05.07, 22:37
          Ps. A niech mnie ktorys gazetowy swir oskarzy o "antysemityzm":)))
      • pav2 Re: "Antysemityzm" 27.05.07, 23:47
        I nigdzie też tylu Zydów co w Polsce nie zostało wymordowanych.
    • zg13 Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:33
      obrona komunistycznych przestepcow jak Jaruzelskiego, czy Kiszczaka to dla
      Wyborczej sprawa wazniejsza niz niepodleglosc, dokladniej niepodleglosc jest o
      tyle istotna, gdy pozwala chronic takowe kreatury, stad dochodzimy do najwyzszej
      formy niepodleglosci wg. Wyborczej, jest to 'niepodleglosc wspierana' (przez
      Kreml oczywiscie), gdy to owe kreatury rzada i sa tym samym uosobieniem
      niepodleglosci.
    • os_rooj "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:39
      "Zapada decyzja, żeby z tym kimś rozmawiać. I on okazuje się oszustem. Tak
      było w tym wypadku. Ale trzeba z tego wyciągnąć wniosek, nigdy więcej nie wolno
      już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji. I chcę wam tutaj, w tym szczególnym
      miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym miejscu Polaków, przyrzec, że nigdy
      więcej już z takimi ludźmi rozmawiać nie będziemy"

pla_cebo napisała:

> Raz jescze o baaardzo kretych sciezkach
      • os_rooj Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:40
        "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który
        był ministrem stanu ds. bezpieczeństwa dostał raport, z którego wynikało, że
        grupa b. oficerów SB założyła związek zawodowy Samoobrona. To formacja używana
        do osłony tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju i
        jednocześnie korzystająca z tego nieporządku".

pla_cebo napisała:

• os_rooj Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:43
          Z pracy doktorskiej p.Lecha Kaczynskiego, obronionej rok przed wydarzeniami
          grudniowymi 1980 r.
          1. (str. 7): W XIX wieku uwagę na ten fakt zwrócił Karol Marks ("Praca
          najemna i kapitał"), wskazując przy tym, że formalno prawna wolność umów
          stanowi narzędzie dyktatu stosowanego przez kapitał wobec klasy robotniczej.
          2. (str. 29): Zasada wolności umów stanowiła narzędzie nieograniczonego
          wyzysku klasy robotniczej (K. Marks, "Kapitał'"')
          3. (str. 32): Następny etap rozwoju norm prawa pracy kształtował się już
          pod wpływem walki klasowej proletariatu Okres kontrrewolucji położył jednak
          kres tym zdobyczom.
          4. (str. 33): Ruch robotniczy był politycznym reprezentantem interesów
          proletariatu.
          5. (str. 38): Podstawowym motorem rozwoju ochrony pracy, a właściwie całego
          prawa pracy w państwie kapitalistycznym, była walka klasowa proletariatu.
          Społeczeństwo socjalistyczne, jak wiadomo, cechuje brak antagonistycznej
          sprzeczności między pracą a kapitałem.
          6. (str. 40): Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji
          postawionych zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została
          dostrzeżona już przez Lenina ("O roli i zadaniach związków zawodowych w
          warunkach nowej polityki ekonomicznej" w zbiorze pt. "Lenin o związkach
          zawodowych", str. 345-6).
          7. (str. 43): Planowanie jest zjawiskiem związanym w sposób nieodłączny z
          gospodarką socjalistyczną, dlatego też uważane jest za obiektywnie występującą
          w tej gospodarce prawidłowość (Wojciech Brus, "Ogólne warunki funkcjonowania
          gospodarki socjalistycznej", W-wa 1961)
          8. (str. 51-52): Wymienić trzeba także system wartości charakteryzujący
          ideologię socjalistyczną, wśród których kluczową rolę odgrywa idea
          sprawiedliwości społecznej i idea równości, czyli egalitaryzmu.
          9. (str. 197): Naruszenie zasad socjalistycznego egalitaryzmu może dać
          podstawę do uznania odpowiedniej klauzuli umownej za sprzeczną z zasadami
          współżycia społecznego.
          10. (str. 262): Ani planowość, ani dwie pozostałe przesłanki [zasada
          socjalistycznej sprawiedliwości społecznej i socjalistyczny egalitaryzm] nie
          stoją w bezpośredniej sprzeczności z zasadą swobody umów.

pla_cebo napisała:

• pla_cebo Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:50
          os_rooj napisał:

> "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa.
          Czyli utworzyli ja twoi "ludzie honoru"?
          • os_rooj Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:55
            pla_cebo napisała:

> "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa.
            > Czyli utworzyli ja "ludzie honoru"?

img61.imageshack.us/img61/1102/kaczyeh4.jpg
    • t-800 Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:54
      > pisze w „Gazecie Wyborczej” historyk Piotr Osęka, przypominając ohydę
      antysemickiej nagonki 1968 roku. Pytanie za stówę: kto wyrzucił tych
      kilkudziesięciu wyższych oficerów, mających żydowskie korzenie, bądź tylko
      Żydami ogłoszonych? Autor ostrożnie używa formy bezosobowej

He, he, he! Przecież Michnik nie może napisać, że jego przyjaciel Jaruzelski to
      antysemita! (i to największy w Polsce). Czerwoni hipokryci! :-)
      • pla_cebo Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 22:59
        t-800 napisał:

> > pisze w „Gazecie Wyborczej” historyk Piotr Osęka, przypominaj
        > ąc ohydę
        > antysemickiej nagonki 1968 roku. Pytanie za stówę: kto wyrzucił tych
        > kilkudziesięciu wyższych oficerów, mających żydowskie korzenie, bądź tylko
        > Żydami ogłoszonych? Autor ostrożnie używa formy bezosobowej
        >
        > He, he, he! Przecież Michnik nie może napisać, że jego przyjaciel Jaruzelski
        to
        >
        > antysemita! (i to największy w Polsce). Czerwoni hipokryci! :-)
        Ale my w przeciwienstwie do innych przyjazni wodczanych Nadredaktora np. z
        Urbanem czy Preziem, tej akurat wodczana nazwac nie mozemy. W tym przypadku to
        COS WIECEJ:))))
      • 440417mz Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 23:53
        Ale to Gomułka wtedy powiedział znamienne słowa:że tylko on decyduje kto jest
        Żydem!!Różne Jaruzele i Moczary mimo swej potęgi musieli jak Cyrankiewicz
        słuchać Wiesława.W każdej chwili historycznej jest jeden najmocniejszy,nawet w
        komunie,a szczególnie w komuniżmie a i dziś jest jeden wódz różnych
        działań.Michnik?On jest za mały mimo wszystko.Sznurki są w Waszyngtonie,używane
        w odpowiedniej chwili.
    • os_rooj "Ludzie honoru" a taśmy Beger.... 27.05.07, 23:03
      pla_cebo napisała:
      • pla_cebo Re: "Ludzie honoru" a taśmy Beger.... 27.05.07, 23:07
        A co ma Urban do wiatraka?
        • os_rooj Re: "Ludzie honoru" a taśmy Beger.... 27.05.07, 23:08
          a co pla_cebo do odtrutki na Kaczyzm_Faszyzm?
          • pla_cebo Re: "Ludzie honoru" a taśmy Beger.... 27.05.07, 23:13
            Odpowiadasz na :
            os_rooj napisał:

> a co pla_cebo do odtrutki na Kaczyzm_Faszyzm?

Placebo lubi faszyzm od kiedy na tym portalu dowiedzialo sie, ze mafia weglowa
            nie lubi przesluchan:)))
          • w11mil przystepnie wyjasnię Ci o co chodzi w tym watku 27.05.07, 23:13
            załozyciel watku przypomina haniebna role Jaruzelskiego w antysemickich
            czystkach w LWP i zwraca uwagę na to iz Jaruzelski jest przyjacielem Michnika,
            który to Michnik nigdy nie napisal o tym w swojej gazecie,

os_rooj napisał:
            > a co pla_cebo do odtrutki na Kaczyzm_Faszyzm?

• pla_cebo Nie to, ze nie napisal:) 27.05.07, 23:14
              On to zaklamal w sposob dla siebie specyficzny:)
            • t-800 Re: przystepnie wyjasnię Ci o co chodzi w tym wat 27.05.07, 23:16
              Warto dodać, że Michnik i jego kompani to pies na antysemityzm i "antysemityzm"
              (zwłaszcza na ten drugi). Antysemityzm potrafią wskazać nawet u kogoś, kto w
              ogóle się na te tematy nigdy nie wypowiadał - jest to tzw. antysemityzm
              bezobjawowy (kiedyś była schizofrenia bezobjawowa), albo antysemityzm
              domniemany ("nie powiedział, ale na pewno chciałby powiedzieć", "nie
              powiedział, ale na pewno tak myśli").
              • os_rooj Re: przystepnie wyjasnię...Geremek...!!! 27.05.07, 23:20
                t-800 napisał:
              • pla_cebo Re: przystepnie wyjasnię Ci o co chodzi w tym wat 27.05.07, 23:21
                t-800 napisał:

> Warto dodać, że Michnik i jego kompani to pies na antysemityzm
                i "antysemityzm"
                >
                > (zwłaszcza na ten drugi). Antysemityzm potrafią wskazać nawet u kogoś, kto w
                > ogóle się na te tematy nigdy nie wypowiadał - jest to tzw. antysemityzm
                > bezobjawowy (kiedyś była schizofrenia bezobjawowa), albo antysemityzm
                > domniemany ("nie powiedział, ale na pewno chciałby powiedzieć", "nie
                > powiedział, ale na pewno tak myśli").
                No wlasnie czekam czekam na odpowieni epitet:)))
            • os_rooj w11mil napisała: > gatki zdjąć?? 27.05.07, 23:20
              i wystarczy:))))
              • pla_cebo Re: w11mil napisała: > gatki zdjąć?? 27.05.07, 23:25
                os_rooj napisał:

> i wystarczy:))))
                To sciagaj exhibicjonisto:)
                • os_rooj hey placebuś, ty i w11mil to jedno?;) 27.05.07, 23:34
                  pla_cebo napisała:

> To sciagaj ..
                  • pla_cebo Re: hey placebuś, ty i w11mil to jedno?;) 27.05.07, 23:39
                    placebus jest jedno i nie powtarzalne tak jak i 11mil.
                    Jednosc stanowia tylko gazetowe nicki:))))))))))))
    • w0man29 Re: "Ludzie honoru" 27.05.07, 23:28
      Kiedys uslyszalam specyficzna definicje antysemityzmu wyglaszana jakies kilka lat temu przez Kacawa z okazji 60 rocznicy likwidacji warszawskiego getta ..

Wg. pozniejszego bohatera seks-skandalu antysemityzmem sa dzialania niezgodnie z interesem panstwa Izrael. Wydaje sie ze afera z molestowaniem i zmuszaniem do seksu pracownic kancelarii nie pomogla interesowi panstwa ktorego wciaz o dziwo jest prezydentem
    • pla_cebo Weekend w faszystowskiej Polsce... 27.05.07, 23:34
      Placebo troche biesiadowalo w nadmorskim miescie, na plazy gdzie ludzie uzywaja
      roznych uzywek. I sa wyjatkowo szczesliwi, moze dlatego ze w 3 city nienawidza
      tych ktorzy do nich strzelali, a tu pamiec na czerwony kolor jest specjalna.
      Ps. Placebo zastanowilo np, iz w kraju faszystowskim smrod palonych blantow
      miesza sie z ogolnym zadowloniem:)))))))))
      Takze gazetowe hieny i haeny! Jestescie odrealnione:)))
      • os_rooj Weekend w faszystowskiej Polsce...? 27.05.07, 23:37
        img468.imageshack.us/img468/8876/onmikogosprzypomina7obyx7.jpg

img95.imageshack.us/img95/8865/bigbenilondoneye1qh.jpg
        ??

pla_cebo napisała:
        • pla_cebo Re: Weekend w faszystowskiej Polsce...? 27.05.07, 23:41
          os_rooj napisał:

> img468.imageshack.us/img468/8876/onmikogosprzypomina7obyx7.jpg
          No zobacz, on nie pilnuje tego co w 3 city:))) Gestapo tez placebo nie
          widzialo:)
          • os_rooj Re: Weekend w faszystowskiej Polsce...? 27.05.07, 23:43
            placebo, co wam? w 3 os. już PiSzecie?:))
    • os_rooj "Ludzie honoru" A.Lipiński zPiS?;) 27.05.07, 23:42
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,75595,3648430.html
      pla_cebo napisała:
    • woda.woda Czy warto komentować Ziemkiewicza ? 27.05.07, 23:51
      Nie warto. Nie warto komentowac słów przekupki, która zastanawia się nad tym,
      kto z kim pije wódkę i dlaczego.

W kazdym razie ja z Ziemkiewiczem na wódkę bym nie poszła z prostego powodu:
      nudny jest jak flaki z olejem.
      • os_rooj Nie warto;) 28.05.07, 00:03
      • t-800 Re: Czy warto komentować Ziemkiewicza ? 28.05.07, 00:19
        Co innego z Kiszczakiem albo Urbanem. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka