Gość: syl IP: 194.74.55.* 26.06.03, 16:01 czy my naprawde idziemy do uni z takimi problemami? cimnota i zacofanie ....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Julia7 Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: *.e / 10.10.20.* 26.06.03, 16:13 Oszołomy całej Polski łączcie się. Każda kobieta powinna mieć suwerenne prawo do dysponowania swoim ciałem. Nie powinni w to się aktywnie wtrącać różni naprawiacze świata. Swoje zdanie mają prawo mieć i powinni mieć ale agresywne zachowania powinni sobie zachować do stosowania na swoich konwentyklach. Niech swoją energię pozytywnie wyładują na opiece nad niechcianymi dzieciakami , które wegetują w sierocińcach i patologicznych rodzinach. Niech wychowują młodzież aby była świadoma wszystkiego co się wiąże z życiem w rodzinie z planowaniem rodzicielstwa włącznie. Ale dla tych uszczęśliwiaczy na siłe to tematy tabu - dzieci bocian przynosi albo w kapuście się znajduje. Potem 14-latka dziwi się że brzuch rośnie - a ona przecież bociana nie zamawiała. Zresztą szkoda gadać - nic się nie zmieni dopóki conajmniej 2 pokolenia na cmentarz się nie wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: *.kabel.telenet.be 26.06.03, 16:46 Gość portalu: Julia7 napisał(a): > Zresztą szkoda gadać - nic się nie zmieni dopóki conajmniej > 2 pokolenia na cmentarz się nie wybierze. Wystarczylo kilkanascie lat panowania Czarnej Zarazy i doprowadzili do takiej ciemnoty. Proces odwracalny jest zawsze troche dluzszy, ale dwa pokolenia to przesada. No chyba, ze Polak nie potrafi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:13 Gość portalu: Julia7 napisał(a): > Oszołomy całej Polski łączcie się. > Każda kobieta powinna mieć suwerenne prawo > do dysponowania swoim ciałem. - swoim ciałem a nie cudzym! dziecko jest już cialem obcym powstałym z ciał dwojga osób plemnika i komórki Nie powinni w to > się aktywnie wtrącać różni naprawiacze świata. > Swoje zdanie mają prawo mieć i powinni mieć ale agresywne > zachowania powinni sobie zachować do stosowania na > swoich konwentyklach. Niech swoją energię pozytywnie > wyładują na opiece nad niechcianymi dzieciakami , które > wegetują w sierocińcach i patologicznych rodzinach. > Niech wychowują młodzież aby była świadoma wszystkiego > co się wiąże z życiem w rodzinie z planowaniem rodzicielstwa > włącznie. - robimy to ale tego celowo nie dostrzegacie! > Ale dla tych uszczęśliwiaczy na siłe to tematy tabu - dzieci > bocian przynosi albo w kapuście się znajduje. Potem 14-latka > dziwi się że brzuch rośnie - a ona przecież bociana nie > zamawiała. > Zresztą szkoda gadać - nic się nie zmieni dopóki conajmniej > 2 pokolenia na cmentarz się nie wybierze. - wy za to macie naowy temat tabu..fatalna sytuacja gospodarcza Polski pod rządami lewicy i aborcjonistki swoją akcją mają na celu odrócić uwagę Polaków od ich bieżących problemów z pracą itd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYRO Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 23:45 Gość portalu: Julia7 napisał(a): > Oszołomy całej Polski łączcie się. > Każda kobieta powinna mieć suwerenne prawo > do dysponowania swoim ciałem. Nie powinni w to > się aktywnie wtrącać różni naprawiacze świata. > Swoje zdanie mają prawo mieć i powinni mieć ale agresywne > zachowania powinni sobie zachować do stosowania na > swoich konwentyklach. Niech swoją energię pozytywnie > wyładują na opiece nad niechcianymi dzieciakami , które > wegetują w sierocińcach i patologicznych rodzinach. > Niech wychowują młodzież aby była świadoma wszystkiego > co się wiąże z życiem w rodzinie z planowaniem rodzicielstwa > włącznie. > Ale dla tych uszczęśliwiaczy na siłe to tematy tabu - dzieci > bocian przynosi albo w kapuście się znajduje. Potem 14-latka > dziwi się że brzuch rośnie - a ona przecież bociana nie > zamawiała. > Zresztą szkoda gadać - nic się nie zmieni dopóki conajmniej > 2 pokolenia na cmentarz się nie wybierze. Jasne! Zabijmy wszystkie dzieci z sierocińców! Wypuśćmy na wolność seryjnych morderców i nie będzie problemów ze służbą zdrowia! Mengele był bardzo przyszłościowym lekarzem!!! Precz z dziećmi... O to Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: ZNOWU CZEGOS NIE POJMUJE !!!!! IP: *.ipt.aol.com 26.06.03, 16:50 cyt "Forum Kobiet Polskich zaapelowało w czwartek do pomorskiego lekarza wojewódzkiego o podjęcie "zdecydowanych działań" w celu ochrony zdrowia kobiet, które chciałyby korzystać z usług medycznych oferowanych przez holenderski statek-klinikę aborcyjną "Langenort". ************************** -Kr.To doszlo juz do tego,ze polskie prawo NAKAZUJE chronic czyjes zdrowie nawet wbrew woli samego zainteresowanego -i to w sposob ZDECYDOWANY???? Niedlugo dojdzie do tego,ze podczas zimy WSZYSCY NIENOSZACY CZAPKI CZY SZALIKA beda podlegali przymusowemu uzywanie tychze!!!A CO???NIECH WIEDZOM PSUBRATY,ZE TAK SIEM O NICH DBA !!! NIEEEE-TEN KRAJ NIGDY NIE BEDZIE NORMALNY- w szkolach,na lekcjach religii "wsadzonych" wbrew OBOWIAZUJEMU zarzadzeniu posrodku godzin lekcyjnych (a nie na poczatku lub koncu tychze) JUZ WYCHOWUJE SIE NASTEPNE POKOLENIE "WOLONARIUSZY" Mozeby tak te WSCIEKLE baby przypomnialy lekarzowi wojewodzkiemu o syfie panujacym w szpitalach i przychodniach,o lajdactwach personelu(szczegolnie ginekologiczno-polozniczego,ktory po pracy swoje "sumienie lakarza-katolika" zawiesza razem z kitlem na wieszaku i bez skrepowania w zaciszu prywatnego gabinetu dokonuje tych samych aborci,ktorych w pracy nie pozwala mu przeprowadzic wlasnie to "DYZURNE SUMIENIE") Mozeby tak zamiast tracic jalowo czas zajely sie np. organizacja wypoczynku letniego dla JUZ URODZONYCH dzieci,ktorych rodzicow pod panowaniem Nienajswietszej z Panieniek nie stac na taki luksus??? Moze w ostatecznosci opanowalyby sztuke "ars-amandi"-co podnioslo by jakosc ich sfrustrowanego zycia seksualnego,a mezowie nie musieliby korzystac z uslug panieniek o nienajciezszej proweniencji??? A "Mlodziezy Wszechpolskiej"(skad u nich taka niebosiezna buta,ze nadali sobie przymiotnik "WSZECH-??)proponuje zmienic nazwe na "Rydzyk-Jugend" lub "WOJTYLA- JUGEND"-czasy niby inne-ale metody takie same !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: ZNOWU CZEGOS NIE POJMUJE !!!!! IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 19:14 Kraken kiedys fajne rzeczy mowiles przy okazji tego watku o 80-latce -pamietasz? Bardzo wtedy Krakena polubilam. Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak myslalam. A teraz druga strona: Masz corke. Corka dorasta. No nie do konca- dojrzewa biologicznie.. I teraz masz jednoczesnie firmy farmaceutyczne zainteresowane produkcja i sprzedaza tabletek poronnych. Tak trzeba te produkcje rozwijac bo sa przypadki takie - jak te w ktorych AKTUALNE prawo zezwala na aborcje. Czy ty o tym wiesz? I kontynuujac. Popatrz na to od tej strony. Takie tabletki poronne sa rozdawane w UK studentkom na zyczenie za darmo. Jako dorosly mezczyzna wiesz ze prezerwatywy to prezerwatywy, o tabletkach kobieta musi pamietac, do zalozenia wkladki potrzebny jest zabieg. No a tabletke poronna lykasz raz. Ona ma na pewno mniej obojetny wplyw na organizm kobiety niz srodki wspolczesne srodki antykoncepcyjne.. Lewica to zataja.. Wyobraz sobie ze Twoja corka dojdzie do podobnych wnioskow i kolezanki - edukowane w szkole ja do tego samego zacheca. Jak sadzisz czemu lewicy tak zalezy na zmianie istniejacego prawa? Bo chwyta sie czegos co wlasnie z zewnatrz tak wyglada. Bo traci elektorat. Bo to prawo zostalo wprowadzone z Buzka!!!!! Pozdrawiam i pozostawiam to Twojej ocenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: ZNOWU CZEGOS NIE POJMUJE !!!!! IP: *.kabel.telenet.be 26.06.03, 19:21 Gość portalu: ANka napisał(a): > Kraken kiedys fajne rzeczy mowiles przy okazji tego watku o > 80-latce -pamietasz? Bardzo wtedy Krakena polubilam. > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > myslalam. A teraz druga strona: Masz corke. Corka dorasta. No nie > do konca- dojrzewa biologicznie.. I teraz masz jednoczesnie firmy > farmaceutyczne zainteresowane produkcja i sprzedaza tabletek > poronnych. Tak trzeba te produkcje rozwijac bo sa przypadki takie > - jak te w ktorych AKTUALNE prawo zezwala na aborcje. Czy ty o > tym wiesz? > I kontynuujac. Popatrz na to od tej strony. Takie tabletki > poronne sa rozdawane w UK studentkom na zyczenie za darmo. Jako > dorosly mezczyzna wiesz ze prezerwatywy to prezerwatywy, o > tabletkach kobieta musi pamietac, do zalozenia wkladki potrzebny > jest zabieg. > No a tabletke poronna lykasz raz. Ona ma na pewno mniej obojetny > wplyw na organizm kobiety niz srodki wspolczesne srodki > antykoncepcyjne.. > Lewica to zataja.. > Wyobraz sobie ze Twoja corka dojdzie do podobnych wnioskow i > kolezanki - edukowane w szkole ja do tego samego zacheca. > Jak sadzisz czemu lewicy tak zalezy na zmianie istniejacego > prawa? Bo chwyta sie czegos co wlasnie z zewnatrz tak wyglada. Bo > traci elektorat. Bo to prawo zostalo wprowadzone z Buzka!!!!! > Pozdrawiam i pozostawiam to Twojej ocenie O czym ty piszesz dziewczyno? Przeciez kazdy wie, ze sa srodki antykoncepcyjne. Tabletka poronna to ostateczny przypadek w razie niechcianej ciazy. Porozmawiaj z corka o antykoncepcji. Z reszta ona napewno jest lepiej uswiadomiona niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pisze o konkretach z UK IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 19:43 Gość portalu: Czarny ;-) napisał(a): > O czym ty piszesz dziewczyno? Przeciez kazdy wie, ze sa srodki > antykoncepcyjne. Tabletka poronna to ostateczny przypadek w razie niechcianej > ciazy. Porozmawiaj z corka o antykoncepcji. Z reszta ona napewno jest lepiej > uswiadomiona niz ty. A te dziewczyny tez sa uswiadomione :)) NIestety to fakt. Nie chodzi o to czy nie wiedza. Po prostu jako matka mam troche inny punkt widzenia. Glosowalam ´za´Europa calkiem swiadomie ale wiem jakie sa rozne strony konsumpcji- jaki wplyw np telewizji na ludzi i dzieci nawet te w stosunku do ktorych rodzice podejmuja wiele wysilku aby nie zatracily wrazliwosci. MOja corka nie jest jeszcze az tak uswiadomiona-starsza ma 9 lat :))) Pisze Pan z Belgii ale nie wszystko Pan widzial chyba nawet w Belgii? Widzial Pan rasizm babc klozetowych w Brukseli? To tylko jeden z przykladow. Europa nie taka swietlana i nie we wszystkim doskonala. Nie musimy unifikowac wszystkiego na potrzeby Europy. Wie Pan ze w przypadkach uzasadnionych takich jak stwierdzone wady plodu czy argumenty zagrozenia zdrowia matki - mozna w Polsce dokonywac aborcji? Pewne fakty przedstawia sie teraz w ´odpowiednim´ swietle by zrobic z Polski zascianek. Liberalizacja tak - jest wspaniala ale spoleczenstwo musi dorosnac a przez to dorosniecie rozumiem tez zauwazanie takich prawidlowosci i szanse na chronienie sie przed nimi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Pisze o konkretach z UK IP: 213.25.179.* 26.06.03, 19:47 1.Nie widziałem w Belgii babć klozetowych 2.W pewnych przypadkach wedle ustawy aborcji można dokonywać ale co z tego kiedy polskim lekarzom sumienie????? nie pozwala tego robic bezpłatnie w szpitalu. Za pieniądze w prywatnym gabinecie to zupełnie coś innego. To się chyba nazywa katolicka moralność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pisze o konkretach z UK IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 20:01 Gość portalu: radca napisał(a): > 1.Nie widziałem w Belgii babć klozetowych > 2.W pewnych przypadkach wedle ustawy aborcji można dokonywać ale co z tego > kiedy polskim lekarzom sumienie????? nie pozwala tego robic bezpłatnie w > szpitalu. > Za pieniądze w prywatnym gabinecie to zupełnie coś innego. To się chyba nazywa > katolicka moralność? NIe interesuje mnie jaka to moralnosc jesli jest po prostu podszyta falszem. Babcie sa - chocby na dworcach:)) Zdarza sie ze czlowiek musi skorzystac z toalety - a nie zawsze sie udaje w knajpie:) a tym bardziej ekskluzywnej restauracji.. To nie tylko cecha babc - zdarza sie wsrod innych w tym kraju, niech Pan sie dobrze rozejrzy zwlaszcza w stosunku do ´czarnych´ tylko nie tych ktorych Pan ma na mysli w swym nicku. Jak to w pewnych przypadkach? To naprawde bardzo istotne przypadki. A co nam zostaje? Najczestszy procent to ta bezmyslnosc lub wygodnictwo nastolatek. Naprawde tak jest. Pisalam Krakenowi ze ja generalnie jestem liberalna. I jak sie sprawe tak naswietli to wyglada na ciemnogrod itd. Moze czesc ciemnogrodu jest jak tam nad brzegiem ale nie wszyscy to ciemnogrod. Chodzi tez o ten dystans do ´pelnego´ liberalizmu europejskiego. Niech Pan nie zapomina ze Panem tez kazdego dnia steruje reklama. Bocian - bocianem a koncerny to bardzo dbaja o niezaleznosc i wlasny wybor konsumenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Pisze o konkretach z UK IP: *.kabel.telenet.be 26.06.03, 21:06 "Za duzo polityki za malo logiki". Nie bardzo rozumie po jaka ... mieszac w to wszystko Europe. Swiadomosc spoleczenstwa polskiego cofnela sie w ostatnich kilkunastu latach i wszyscy wiemy kto jest tego przyczyna. Kiedys w PL byli rowniez mlodzi ludzie, ktorzy malo wiedzieli o sprawach zapobiegania ciazy. Nie byla to jednak wina swiadomej polityki zatajania prawdy, czy utrudniania dostepu do informacji. Dzisiaj niestety wszystko zmienilo sie na gorsze. Panstwo zabrania aborcji, to niech cos robi, aby kobiety nie musialy dokonywac tego ostatecznego, drastycznego czynu. Niech dotuje srodki antykoncepcyjne, prowadzi darmowe uswiadamianie. Jednak co najwazniejsze niech przejmie na siebie obowiazek utrzymania dzieci przez zwiekszenie do realnej wartosci dodatku rodzinnego. Polski rzad poszedl na duza latwizne, zakazal i kropka! W Belgii aborcja jest dozwolona, ale panstwo wyplaca bardzo wysokie dodatki na kazde dziecko. Przes takie dzialanie wyeliminujesz aborcje o podlozu ekonomicznym. To jest potrzebne w PL. Bieda i brak wyksztalcenie sa faktorami, ktore glownie przyczyniaja sie do zwiekszenia ilosci zabiegow aborcyjnych. Bieda i ciemnota nie sa dobrymi doradcami. Jezeli ktos podejmuje decyzje musi to robic z pelna swiadomoscia i bez naciskow z zewnatrz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pisze o konkretach z UK IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 21:26 Gość portalu: Czarny ;-) napisał(a): > "Za duzo polityki za malo logiki". ----------------------------------------------------- To nie ja te polityke tu wkladam - naprawde. W pierwszej chwili chcialam tez krzyczec w obronie liberalizmu jak Panowie :))) A moje corki to nie polityka - a mi osobiscie o moje dzieci wlasnie tu chodzi ------------------------------------------------------ > Nie bardzo rozumie po jaka ... mieszac w to wszystko Europe. ------------------------------------------------------ Sama sie wmieszala :))) A fakty z Europy i innych Panstw moga nas czegos nauczyc ------------------------------------------------- > Swiadomosc spoleczenstwa polskiego cofnela sie w ostatnich kilkunastu latach i > wszyscy wiemy kto jest tego przyczyna. -------------------------------------------------- Skad Pan to wie? Po wynikach wyborow? Czy ja jestem przykladem. Nie jestem taka stara- mam 30tke.. ---------------------------------------------------- > Kiedys w PL byli rowniez mlodzi ludzie, ktorzy malo wiedzieli o sprawach > zapobiegania ciazy. Nie byla to jednak wina swiadomej polityki zatajania > prawdy, czy utrudniania dostepu do informacji. Dzisiaj niestety wszystko > zmienilo sie na gorsze. ----------------------------------------------------- Kto Panu powiedzial ze prawde sie zataja? Dlaczego Pan uwaza ze jest zatajona? W stosunku do mnie jakos sie nie udalo - czytalam literature piekna, chodzilam troche na religie i czytalam po cichu ´Zywoty pan swowolnych´ Brantome´a. A moze to taki obraz Polski na zachodzie? Bo ja wlasnie sluchalam swojego kolegi - hippisa zreszta z przekonan gdy straszyl - doslownie przyjezdnych japonczykow pokuta - pokazujac im w kosciele spowiednik i opowiadajac o potwornych praktykach wspolczesnych katolikow. Myslalam ze pekne ze smiechu - szczerze. Japonczycy byli przerazeni. Niech mi Pan wierzy Niemcy z zachodu tez dzis sie przyznaja ze ich straszono aby jadac do Berlina nie zjezdzac w boczne uliczki bo tam od razu strzelaja z kalaszow. Teraz opowiadajac mi sami sie z tego smieja. --------------------------------------------------------- > > Panstwo zabrania aborcji, to niech cos robi, aby kobiety nie musialy dokonywac > tego ostatecznego, drastycznego czynu. Niech dotuje srodki antykoncepcyjne, > prowadzi darmowe uswiadamianie. Jednak co najwazniejsze niech przejmie na > siebie obowiazek utrzymania dzieci przez zwiekszenie do realnej wartosci > dodatku rodzinnego. > Polski rzad poszedl na duza latwizne, zakazal i kropka! -------------------------------------------------- Te same sily ktore sa u wladzy do takiej sytuacji doprowadzily. Ale zgadzam sie z Panem - wlasnie to jest najwazniejsze. Ciekawe jaka bedzie odpowiedz rzadu. Tylko rzadowi zalezy na naglasnianiu sprawy zalosnego zachowania naszych marginalnych ugrupowan politycznych by pokazac swoja wspanialomyslnosc ----------------------------------------------------- > > W Belgii aborcja jest dozwolona, ale panstwo wyplaca bardzo wysokie dodatki na > kazde dziecko. Przes takie dzialanie wyeliminujesz aborcje o podlozu > ekonomicznym. --------------------------------------------------- Chyba nie do konca. Dziecko to tez czas ktory trzeba poswiecic. A to ze to podloze ekonomiczne to jest twierdzenie lewicy ------------------------------------------------------ > to robic z pelna swiadomoscia i bez naciskow z zewnatrz! ------------------------------------------------- Wlasnie tylko jak udaremnic te naciski reklam ´pod przykryciem´? I czy moja corka np gdy dojrzeje do tego wieku moze miec szanse na to ze zdaze jej pare rzeczy wytlumaczyc zanim juz lewicowe feministki sie o jej wiedze seksualna, aborcyjna itd zatroszcza? W sumie ma Pan racje jest wiele mozliwych rozwiazan ale nie zauwaza Pan dlaczego ta kwestia jest poruszana wlasnie w tej chwili.. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Pisze o konkretach z UK IP: *.kabel.telenet.be 26.06.03, 21:52 >Wlasnie tylko jak udaremnic te naciski reklam ... Bardziej obawialbym sie tych reklam, ktore wyglaszane sa z ambony. KK jest winien ciemnocie, ktora obecnie panoszy sie w PL. Obecny rzad to marionetki czarnych. Zle szacuja opinie publiczna i dlatego pozwalaja ciagnac sie czarnym za nos. Kiedys w PL aborcja byla legalna, nikt nie robil z tego naduzyc. Niewiele osob zastanawialo sie nad tym tematem, jedynie sami zainteresowani. Byla legalna rowniez prostytucja i jak chcesz wiedzec to niewielu doroslych Polakow zdawalo sobie z tego sprawe. Czy byl wysoki wskaznik popelnianych zabiegow? O ile dobrze pamietam byl mniejszy niz dzisiaj. Obecnie podaje sie 80- 200 tysiecy w kraju gdzie aborcja jest zabroniona. O czym to swiadczy? Moim zdaniem wielkim zdesperowaniem kobiet. Dzisiaj przerwanie to nie tylko sprawa sumienia kobiety, tutaj dochodzi jeszcze przestepstwo. Jeszcze raz podkreslam, ze zakazac czegos to najprostrze rozwiazanie. Poslowie w Sejmie zamiast klepac zdrowaski powini wziasc sie wreszcie za prawdziwa prace. Ostatecznie ich pensja jest placona z twoich podatkow. Kiedys z byle g... latali do Moskwy. Dzisiaj Watykan jest jedynym glosicielem prawdy. Spoleczenstwo nigdy w PL nie mialo prawa glosu. Zachodnie zrodla podaja, ze w PL 65% ludnosci jest przeciwko aborcji. Gdybym mieszkal w Polsce to domagalbym sie referendum i jestem pewien, ze zwolennicy aborcji wygraliby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pisze o konkretach z UK IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 22:39 Mam inne zdanie w kwestii tego co bylo. Owoce ciemnoty - tej za komuny ogladalam w osrodkach dla dzieci uposledzonych- to byly porzucone owoce!!!!!! Nie jest Pan obiektywny - jaka byla edukacja seksualna za komuny? Jaka antykoncepcja za obecnych lewicowych rzadow? Ale nie bede sie upierac jeszcze sie Pan zdenerwuje i zacznie mnie obrazac jak np niejaki Pan Longer z watku o wyplynieciu kliniki aborcyjnej- niech Pan tam wejdzie. NIech Pan zobaczy ´oswiecenie´ tych zwolennikow aborcji - poziom dyskusji. Naprawde jestem za referendum albo zalatwieniem tej kwestii w ramach decentralizacji. Nie wiem czy mozna tak zakladac ze OBOP to znow jest jednostka Kosciola:) chyba Pan teoretyzuje. Natomiast zalatwianie tej kwestii i robienie zametu wtedy kiedy kluczowa sprawa powinny byc wybory i reformy liberalizujace ekonomie.. Czy to jest to dobro naszego Panstwa? Niestety musze sie pozegnac.. Spedzilam dzis wiekszosc dnia przy kompie.. Jutro mam troche pracy praktycznej i nie mam zamiaru dostac padaczki :) Pozdrawiam. PS - a na ten watek Kara dla Langenorta, A potem - Langenort wyplynal z Polkami niech Pan zajrzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: ZNOWU CZEGOS NIE POJMUJE !!!!!-do "Anka" IP: *.proxy.aol.com 26.06.03, 20:07 Gość portalu: ANka napisał(a): ****************** -Kr. Fajnie,ze "dalas glos"-ale po kolei: > Kraken kiedys fajne rzeczy mowiles przy okazji tego watku o > 80-latce -pamietasz? Bardzo wtedy Krakena polubilam. > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > myslalam. ************************ -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz???A co, jesli to nie tajemnica, mialo wplyw na zmiane toru twego myslenia???BO JA NADAL TAK MYSLE! A teraz druga strona: Masz corke. ************************ -Kr. Akurat mam dwoch synow-ale co tam-zalozmy,ze sa corkami... Corka dorasta. No nie > do konca- dojrzewa biologicznie.. ************************** -Kr. Co rozumiesz przez dojrzewanie biologiczne???Bo ja -ZDOLNOSC kobiety do macierzystwa(chocby tego fizycznego) I teraz masz jednoczesnie firmy > farmaceutyczne zainteresowane produkcja i sprzedaza tabletek > poronnych. Tak trzeba te produkcje rozwijac bo sa przypadki takie > - jak te w ktorych AKTUALNE prawo zezwala na aborcje. Czy ty o > tym wiesz? *********************** -Kr. WYOBRAZ SOBIE,ZE BAAARDZO DUZO WIEM O "TYM"-bez cienia wstydu wyzje,ze zona trzykrotnie poddala sie zabiegowi aborcji(oczywiscie po uprzednim WSZECHSTRONNYM przedyskutowaniu tego tematu ZE MNA-A NIE SPOWIEDNIKIEM)-I CO Z TEGO???Taka byla,ze sie tak wyraze "potrzeba" chwili-dzis mam dwu szczesliwych synow-czy gdybym mial ich pieciu-byliby bardziej szczesliwi???Bardzo watpie-nie wiem czy byloby mnie stac na zapewnienie im odpowiedniej opieki,wychowania-ba- jedzenie i ubrania,nie mowiac juz o wyksztalceniu- A KTO,JAK KTO -ALE ANI KOSCIOL,ANI TYM BARDZIEJ JAKIS(boze zlituj sie) GIERTYCH CZY STRAK NA PEWNO NIE POMOGLYBY MI W ZADEN SPOSOB!!! > I kontynuujac. Popatrz na to od tej strony. Takie tabletki > poronne sa rozdawane w UK studentkom na zyczenie za darmo. **************************** -Kr. Moge tylko powiedziec,ze MAJA DZIEWOJE "FARTA" !!! Jako > dorosly mezczyzna wiesz ze prezerwatywy to prezerwatywy, ************************** -Kr. NIGDY tego paskudztwa nie uzywalem-nie lubie i juz(abys nie myslala,ze popieram punkt widzenia "papiesza" na te sprawe)-po prostu i zwyczajnie NIE ZNOSZE KAWALKA GUMY NA MYM PENISIE !! o > tabletkach kobieta musi pamietac, do zalozenia wkladki potrzebny > jest zabieg. > No a tabletke poronna lykasz raz. Ona ma na pewno mniej obojetny > wplyw na organizm kobiety niz srodki wspolczesne srodki > antykoncepcyjne.. > Lewica to zataja.. ******************************* -Kr. Widzisz-wszystko zalezy od punktu widzenia-kosciol i lekarze ginekolodzy (ktorym ta tabletka ograniczy dosc znacznie zrodlo dochodow) beda NAWOLYWAC DO ZAKAZNIA JEJ ZE WZGLEDU NA "ZGUBNY" WPLYW NA ORGANIZM I TAKIE TAM "ELEMELKI"-z kolei koncerny beda bily sie w piersi(zarowno damskie;-),jak i meskie),ze tabletka JEST DLA ZDROWIA I ORGANIZMU KOBIETY "OBOJETNA"-a prawda jak zwykle lezy po srodku-musimy zdac sobie sprawe,ze nie ma chemii(ziolek zreszta rowniez) ZUPELNIE "OBOJETNYCH" dla organizmu-nie nalezy jednak popadac w skrajnosci-jak na razie BRAK jakichkolwiek dowodow na jej "szkodliwosc"-a gdyby nawet okazalo sie,ze rujnuje w jakis sposob watrobe,jelita czy pluca-WYBOR NALEZY CHYBA DO ZAZYWAJACEGO(mozna przedstawic [ale OBIEKTYWNIE] PRZECIWWSKAZANIA)-ALE NIE WOLNO ZABRANIAC pacjentowi przyjmowac TAKICH MEDYKAMENTOW JAKIE SAM UZNA ZA STOSOWNE !!!-nA TYM CHYBA WLASNIE POLEGA wolnosc wyboru ???? > Wyobraz sobie ze Twoja corka dojdzie do podobnych wnioskow i > kolezanki - edukowane w szkole ja do tego samego zacheca. ************************* -Kr, CZYLI TWOIM ZDANIEM POWINNA POZWOLIC SOBE NA RODZENIE NIECHCIANEGO DZIECKA ( ktore jak zwykle "podrzuci" sie "dziadkom")-przeciez to byloby znacznie GORSZE rozwiazanie,anizeli lykniecie tabletki > Jak sadzisz czemu lewicy tak zalezy na zmianie istniejacego > prawa? ******************* -Kr. BO JEST GLUPIE,NIEZYCIOWE I WYMUSZONE!!!!Skoro ten narod jest tak "gleboko" wierzacy-dogmaty koscielne powinien przyjmowac na kolanach z calowaniem proboszczowskiego obuwia-skoro jednak kosciol MUSI uciekac sie do WYMUSZANIA restrykcyjnych ustaw-swiadczy to tylko o jego glebokim ZAKLAMANIU i oklamywaniu "owieczek" Bo chwyta sie czegos co wlasnie z zewnatrz tak wyglada. Bo > traci elektorat. Bo to prawo zostalo wprowadzone z Buzka!!!!! ******************** -Kr. MYLISZ SIE-prawo-a raczej ustawa wprowadzona zostala w 1993 bodajze roku (po trzyletniej idiotyczej sejmowej debacie nad kobieca...macica)-w czasie kiedy wazyly sie losy kraju i jego przyszlosc,kiedy GOSPODARKA padala na przyslowiowy "pysk"- polski "parlament nie widzial "godniejszego" tematu anizeli "ochrona zycia poczetego"-wobec tego z rowna gorliwoscia nalezy zakazac hodowli swin,bydla,drobiu,ryb itp,zakazac dzialalnosci wodociagom,zakazac korzystania z opieki lekarskiej-wszak to wszystko prowadzi do zabijania ZYCIA JUZ NARODZONEGO-wszak bakteria czy wirus,nie moziac juz o bydle czy swini sa rowniez powolane przez "stfurcem"-czy moze sie myle???? Jak widzisz ten "kij" MA DWA KONCE !!! > Pozdrawiam i pozostawiam to Twojej ocenie Rowniez pozr,-WLASNIE OCENILEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: ZNOWU CZEGOS NIE POJMUJE !!!!!-do 'Anka' IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 21:01 Gość portalu: Kraken napisał(a): ) -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz???A co, jesli to nie tajemnica, mialo ) ) wplyw na zmiane toru twego myslenia???BO JA NADAL TAK MYSLE! ----------------------------------------------------- Tak pisalam tam na dole w odpowiedzi do ´Czarnego´ Liberalizm ma sens w dojrzalym spoleczenstwie. To jest moje zdanie ---------------------------------------------------- ) -Kr. Akurat mam dwoch synow-ale co tam-zalozmy,ze sa corkami... -------------------------------------------------- Powiedzmy ze uwazam iz jednak jest roznica w odpowiedzialnosci kobiety i mezczyzny, ktora wynika z przyczyn biologicznych. To kobieta bardziej odpowiada swoim cialem - jesli juz koniecznie chcesz znac moje zdanie - stad przyklad corki. ----------------------------------------------- ) -Kr. Co rozumiesz przez dojrzewanie biologiczne???Bo ja -ZDOLNOSC kobiety do ) macierzystwa(chocby tego fizycznego) Wlasnie to - a to bywa ze staje sie calkiem wczesnie :)) 14-letnia dziewczynka nie jest jednak w pelni dojrzala spolecznie - nie wiem czy sie ze mna zgodzisz ale to takie jest moje zdanie. ----------------------------------------------------- ) -Kr. WYOBRAZ SOBIE,ZE BAAARDZO DUZO WIEM O "TYM"-bez cienia wstydu wyzje,ze ) zona trzykrotnie poddala sie zabiegowi aborcji(oczywiscie po uprzednim ) WSZECHSTRONNYM przedyskutowaniu tego tematu ZE MNA-A NIE SPOWIEDNIKIEM)-I CO Z ) TEGO???Taka byla,ze sie tak wyraze "potrzeba" chwili-dzis mam dwu szczesliwych ) synow-czy gdybym mial ich pieciu-byliby bardziej szczesliwi???Bardzo watpie-nie ------------------------------------------------- Kraken ja nie pytam czy wiesz o aborcji wogole. To twoja intymna sprawa - pytalam czy znasz prawo w Polsce... Naprawde nie wiem jakie byly przyczyny tej aborcji na pewno wazne - nie mnie to oceniac- po co mi o tym piszesz? ----------------------------------------------------- ) ) wiem czy byloby mnie stac na zapewnienie im odpowiedniej opieki,wychowania-ba- ) jedzenie i ubrania,nie mowiac juz o wyksztalceniu- A KTO,JAK KTO -ALE ANI ) KOSCIOL,ANI TYM BARDZIEJ JAKIS(boze zlituj sie) GIERTYCH CZY STRAK NA PEWNO NIE ) ) POMOGLYBY MI W ZADEN SPOSOB!!! ----------------------------------------------- Ja tez nie wiem. Giertych i tym podobni z duzym prawdopodobienstwem by Ci nie pomogl. To nie o niego tu chodzi choc on chce bardzo aby chodzilo. Ale co do tego Kosciola to nie wiem czy Tobie akurat ale gdybys w Polsce porzucil chore uposledzone dziecko to moglbys sie zdziwic. Widzisz przy calej niesprawiedliwosci, hipokryzji itd mozesz - choc nie musisz mi wierzyc- istnieja takie osrodki w Polsce prowadzone przez siosty. Lepiej czy gorzej - ale sa!!! A jest to cholernie ciezka praca - uwierz mi..Bylam w takich osrodkach i mialam potem naprawde zgage... Podobnych osrodkow SLD nie widzialam... --------------------------------------------- ) -Kr. Moge tylko powiedziec,ze MAJA DZIEWOJE "FARTA" !!! ----------------------------------------------------- A ja nie jestem taka pewna jak Ty Kraken. Bo akurat te dziewoje robily to zaraz po dyskotece bo im sie nie chcialo pomyslec o antykoncepcji.... -------------------------------------------------- ) -Kr. NIGDY tego paskudztwa nie uzywalem-nie lubie i juz(abys nie myslala,ze ) popieram punkt widzenia "papiesza" na te sprawe)-po prostu i zwyczajnie NIE ) ZNOSZE KAWALKA GUMY NA MYM PENISIE !! --------------------------------------------------- Tak bywa. Ciesz sie ze zona nie ma AIDS. Tu sa dostepne np takie cieniutenienkie prezerwatywki ze prawie ich sie nie zauwaza.. Niektore maja takie fajne kropeczki. A niektore kobiety nie lubia lykac tabletek przy wkladkach bywa ze maja silniejsze krwawienia miesiaczkowe.. Poza tym wiesz - ciaza ektopowa.. A swoja droga to wyszlam z tym brakiem purytanizmu na jakas nawiedzona babe, ktora chce wszystkich uswiadamiac- widzisz ja to wszystko wiem. I to tez sa moje sprawy intymne. Nie mowilabym o tym bo to glupio na forum - to nie moj zwyczaj- te sprawy sa dla mnie i mojego meza. Ale chce dac moim dzieciom czas na to aby docenily piekno i zycia i ´pozycia´ po prostu. Czemu jakas nachalna propaganda czy jednych czy drugich ma mi te szanse odbierac? -------------------------------------------------- ) -Kr. Widzisz-wszystko zalezy od punktu widzenia-kosciol i lekarze ginekolodzy ) (ktorym ta tabletka ograniczy dosc znacznie zrodlo dochodow) beda NAWOLYWAC DO ) ZAKAZNIA JEJ ZE WZGLEDU NA "ZGUBNY" WPLYW NA ORGANIZM I TAKIE TAM "ELEMELKI"-z ) kolei koncerny beda bily sie w piersi(zarowno damskie;-),jak i meskie),ze ) tabletka JEST DLA ZDROWIA I ORGANIZMU KOBIETY "OBOJETNA"-a prawda jak zwykle ) lezy po srodku-musimy zdac sobie sprawe,ze nie ma chemii(ziolek zreszta ) rowniez) ZUPELNIE "OBOJETNYCH" dla organizmu-nie nalezy jednak popadac w ) skrajnosci-jak na razie BRAK jakichkolwiek dowodow na jej "szkodliwosc"-a gdyby ) ) nawet okazalo sie,ze rujnuje w jakis sposob watrobe,jelita czy pluca-WYBOR ) NALEZY CHYBA DO ZAZYWAJACEGO(mozna przedstawic [ale OBIEKTYWNIE] ) PRZECIWWSKAZANIA)-ALE NIE WOLNO ZABRANIAC pacjentowi przyjmowac TAKICH ) MEDYKAMENTOW JAKIE SAM UZNA ZA STOSOWNE !!!-nA TYM CHYBA WLASNIE POLEGA wolnosc ) ) wyboru ???? --------------------------------------------- Tak masz racje ale wiekszosc tych kobiet dokonujacych aborcji do wlasnie te ledwie dojrzale biologicznie nastolatki. Naprawde mysle ze to utrudnienie to jest zmuszenie do myslenia. Jak sam powiedziales ostatecznosc jest zawsze - nie da sie tego calkowicie ograniczyc. Procent kobiet u ktorych wykonuje sie zabiegi z przyczyn zdrowotnych bedzie pewno staly - a tych bezmyslnych i napedzonych przez wlasnie taka prawna ´latwosc´? Widzisz to nie takie proste.. ---------------------------------------------- ) ) -Kr, CZYLI TWOIM ZDANIEM POWINNA POZWOLIC SOBE NA RODZENIE NIECHCIANEGO DZIECK ) A ) ( ktore jak zwykle "podrzuci" sie "dziadkom")-przeciez to byloby znacznie ) GORSZE rozwiazanie,anizeli lykniecie tabletki No nie wiem. Ja bym wolala zeby uwazala i bede jej to ze wszystkich sil tlumaczyc najlepiej jak umiem :))) Ale jesli sie okaze ze to jedyne dziecko ktore mialaby miec bo potem nie bedzie mogla donosic np ciazy? Sa rozne kobiety i rozne przypadki ginekologiczne jak zapewne wiesz.. ------------------------------------------------ ) -Kr. BO JEST GLUPIE,NIEZYCIOWE I WYMUSZONE!!!!Skoro ten narod jest ) tak "gleboko" wierzacy-dogmaty koscielne powinien przyjmowac na kolanach z ) calowaniem proboszczowskiego obuwia-skoro jednak kosciol MUSI uciekac sie do ) WYMUSZANIA restrykcyjnych ustaw-swiadczy to tylko o jego glebokim ZAKLAMANIU i ) oklamywaniu "owieczek" ) --------------------------------------------------- Rydzyk i Giertych chyba jednak nie reprezentuja Kosciola - przynajmniej wielu ludzi tak uwaza w przeciwienstwie do nich samych. Czy ktos wymusil te ustawe? w moim pojeciu swiezo po referendum wymusza sie dyskusje na temat tej ustawy przy pomocy ´stateczku´z jak sie same okreslaja ´feministkami´. Wymusza sie dodatkowo demonizuje obraz Polakow na tle Europy jako totalnych dewotow. Wybacz w calej Europie tych dewotow jest baaardzo duzo. To prawda u nas to przyjmuje formy dzialalnosci politycznej. Ale czy w Europie nie ma ruchow faszystowskich? Tylko Niemcy - wiekszosc spoleczenstwa to pacyfisci z przekonania - tak to w tej chwili wyglada. Ale obraz przez takie ruchy sie nieco zaciemnia... ------------------------------------------------ ) -Kr. MYLISZ SIE-prawo-a raczej ustawa wprowadzona zostala w 1993 bodajze roku ) (po trzyletniej idiotyczej sejmowej debacie nad kobieca...macica)-w czasie ) kiedy wazyly sie losy kraju i jego przyszlosc,kiedy GOSPODARKA padala na ) przyslowiowy "pysk"- polski "parlament nie widzial "godniejszego" tematu ) anizeli "ochrona zycia poczetego" --------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Cd IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 21:11 Nie udalo mi sie dokonczyc z racji na chec odniesienia sie do konkretnych cytatow. A wiec ----------------------------------------- > -Kr. MYLISZ SIE-prawo-a raczej ustawa wprowadzona zostala w 1993 bodajze roku > (po trzyletniej idiotyczej sejmowej debacie nad kobieca...macica)-w czasie > kiedy wazyly sie losy kraju i jego przyszlosc,kiedy GOSPODARKA padala na > przyslowiowy "pysk"- polski "parlament nie widzial "godniejszego" tematu > anizeli "ochrona zycia poczetego"- ----------------------------------------- to widac nasza tradycja polityczna. Bo przez ostatnie dwa lata gospodarka u nas tez padala na pysk z racji na dzialania obecnego rzadu. ----------------------------------------------------- wobec tego z rowna gorliwoscia nalezy zakazac > > hodowli swin,bydla,drobiu,ryb itp,zakazac dzialalnosci wodociagom,zakazac > korzystania z opieki lekarskiej-wszak to wszystko prowadzi do zabijania ZYCIA > JUZ NARODZONEGO-wszak bakteria czy wirus,nie moziac juz o bydle czy swini sa > rowniez powolane przez "stfurcem"-czy moze sie myle???? > Jak widzisz ten "kij" MA DWA KONCE !!! ------------------------------------------------------ No niezupelnie swinie i krowy hoduje sie po to by je jesc, bakterie i wirusy zagrazaja chorobami a aborcja w najczestszym przypadku i ta o ktorej ja tu mowie to efekt bezmyslnosci nastolatki a wiec wygoda bo w wielu takich przypadkach poprzez dzialanie zapobiegawcze ciazy mozna by bylo uniknac. Dla mnie to jednak zupelnie inne kije :))) -------------------------------------------------------- > > > Pozdrawiam i pozostawiam to Twojej ocenie > > Rowniez pozr,-WLASNIE OCENILEM! ------------------------------------------------ No to znasz teraz moj poglad na te sprawe. Nie zamierzam przekonywac ´na sile´ tylko mowiac o ciemnogrodzie Pamietaj prosze czasem o takich jak Ja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka O Pan Longer sie sam przedstawil:)) IP: *.ifn-magdeburg.de 27.06.03, 09:46 Sami widzicie - Kraken i CZarny. Oszolomow pelno nie tylko wsrod Katolikow- Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: ZNOWU CZEGOS NIE POJMUJE !!!!!-do 'Anka' IP: *.echostar.pl 27.06.03, 01:56 Dyskusja z Tą Panią jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu, ponieważ w przypadku udowodnienia Tej Pani nielogiczności, niekonsekwencji myślowej i nieznajomości znaczenia pojęć, którymi Ta Pani się posługuje - nie ustosunkowuje się ona do argumentów dyskutanta tylko wypisuje kolejne niczym nie poparte pseudonaukowe i pseudointelektualne tezy. W przypadku podania argumentów obnażających nieprawidłowość ‘przypuszczeń’ Tejże Pani, wypisuje ona kolejny absurdalny post i cała ‘procedura’ zaczyna się od nowa. Dyskusja Pani Aniu nie polega na tym, aby Pani post widniał jako ostatni, bez względu na prawdziwość tez w nim zawartych, ale na rzeczowym i merytorycznym ustosunkowaniu się do tez adwersarza. Ostatni post nie uczyni z Pani ‘moralnego’ zwycięzcy, ale prawdziwość głoszonych tez i wykazanie błędów w rozumowaniu adwersarza - owszem. Poniżej, aby nie pozostać gołosłownym i nie powielać sposobu prowadzenia dyskusji przez Tą Panią, podaję kilka co ciekawszych linków z dyskusjami, które Ta Pani prowadziła. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6667337 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6691669 Wybór sposobu dyskusji świadczy również o człowieku i jego szeroko pojętych kompetencjach. Na przyszłość jeżeli będzie Pani konfabulować na mój temat to mam nadzieję, że będzie pani w stanie podać właściwe argumenty i poprze je linkami do moich wypowiedzi. Wtedy wszyscy będą mieli możliwość oceny rzeczowości Pani argumentów. A zapewniam Panią, że każdy się myli, problem w tym czy potrafi przyznać się do swoich błędów i wyciągnąć konstruktywne wnioski na przyszłość - czego z całego serca Pani życzę. Oto moje bodaj jedno z bardziej ulubionych zdań, które Pani napisała do mojej ‘połowicy’, a obnażające Pani sposób patrzenia na otaczający świat. Jest on również spójny z Pani prawicowymi poglądami, jednakże, czy z liberalnymi? mam wątpliwości, ponieważ liberalizm Proszę Pani to ............,ach szkoda więcej moich słów na Tą Panią. „Spiskiem jest popisywanie z tego samego komputera rodzinnie czy tez ´partnersko´ jak kto woli skoro macie Panstwo w tej kwestii takie same poglady.” forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6680675 p.s. a propos czasami Pani twierdzi, że ja to Camrut, a czasami z goła coś innego, czyżby znowu jakaś niekonsekwencja myślowa. p.s.2. argumenty ad personam i wykazanie (jakże licznych) błędów w mojej pisowni myślę, że nie powinny Panią satysfakcjonować, wszak jest pani Naukowcem i to przez DUże n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk F.D.W.Z.M:) "MYSZY MUSZA ODEJSC" IP: *.echostar.pl 27.06.03, 06:21 Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > ****************** > -Kr. Fajnie,ze "dalas glos"-ale po kolei: > > > Kraken kiedys fajne rzeczy mowiles przy okazji tego watku o > > 80-latce -pamietasz? Bardzo wtedy Krakena polubilam. > > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > > myslalam. > ************************ > -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz???A co, jesli to nie tajemnica, mialo > > wplyw na zmiane toru twego myslenia???BO JA NADAL TAK MYSLE! Pierwszy raz przedstawie 'spiskowa teorie dziejow';-))))))))))))))))))) NIE CWICZYLEM SIE JESZCZE W TYM;-) WIEC PROSZE NA CALOSC SPOJRZEC Z PRZYMROZENIEM OKA:))))))) hehehehe ALBO NIECH BEDZIE TO "BAJKA O MYSZACH CO TO NASZEGO KOCHANEGO KROLA ZAATAKOWALY"-czy tez krolowa Rowniez zauwazylem zmiane jaka zaszla w ANce;-0 W pierwszych dniach mojej obecnosci na tym forum pani ANIA miala zbiezne ze mna zdANIA:-))) ba nawet kilka razy poparla mnie w dyskusjach z innymi, a wymieniajac swobodnie swoje przekonania dowiedzielismy sie, ze jestesmy rowniez ideologicznynie podobni (liberalowie).- CO ZA SIELANA (i sa na to DOwody w postaci goracych postow slanych do siebie z wyrazami poparcia hihihih ;-) kiekiekie 'i juz bylem w 'KACIKU' juz witalem sie z GASKA' ale pewnego cieplego dnia, o zgrozo ZACZELO SIE anka przez swoja nieznajomosc pojec napisala post, w ktorym nie zgodzila sie ze mna:) WTEDY PRZYLECIALA SOWA (przepraszam za gornolotne zdanie dotyczace Sowy, "wszak widac toż to NIELOT") - o odmiennych pogladach;-0 i z 'kacika wzajemnej adoracji' utwozyl sie 'FRONT DO WALKI Z MYSZAMI'. AAAAAAAAAAAA NA TO TEZ SA DOWODY heheheeeeee zaczela sie regularna wojenka...... I ANki poglady zmienialy sie i zmienialy sie i ......... BO PRZECIEZ JAK MOZNA MIEC TAKIE SAME POGLADY JAK 'MYSZY' PRZECIEZ TRZEBA BYC KONSEKWENTNYM W WALCE - chociaz (pal licho wlasne wczesniejsze przekonania, nie o to przeciez chodzi:-)) GDY MYSZY ESTYME JUZ DAWNO POZARLY. W WALCE Z MYSZAMI PANIE WYZNAJA ZASADE "WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE" a panowie: nie wiele wiem, ale 'KONIEC' koncow cos powiem, niech moj post bedzie - 'END' i chodu. NAWET PODRZUCANIE TREFNYCH WYPOWIEDZI I SUGEROWANIE, ZE TO ADWERSAZ UZYL MIESCI SIE W REGULAMINIE WOJENNYM - a na to dowodow bez liku;-PPP bo przeciez "MYSZY MUSZA ODEJSC" pal licho estyme 'WSPOLWYZNAWCY' i tak nie zauwaza, a jak zaczna myslec - o zgrozo - TO POWIEM, ZE "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." I ZNOWU UWIEZA WE MNIE i jeszcze skonfabuluje, ze Longer i Camrut to jedna i ta sama osoba lub zdechlego KOTA podrzuce a poza tym(ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog..) i jeszcze cos o tej JEDNOSTCE -wojna to wojna-BADAWCZEJ-przypomne i wszystko wroci do normy, TAK JAK BYLO PRZED PLAGA)-jak-nie-jak-tak tylko......jak tu spojrzec........ w staw "GDY NIEBO GWIAZDZISTE NADE MNA A...." ZRESZTA CO TAM "MYSZY MUSZA ODEJSC" p.s. nie ma to jak konsekwencja i to nie NAUKOWA pozdrowienia Kraken i wiem, ze ty wiesz, ze ja wiem i ze kilka jeszcze osob wie ZE W KAZDEJ BAJCE JEST ZIARENKO PRAWDY MOZNA POWIEDZIEC ZARODEK;-) a niektorzy to nawet twierdza, "ze zarodek to juz...." NIE, NIE BEDE GLOSIL HEREZJI, pomimo ,ze to BAJKA (i na to tez mam argumenty ;-)) J.K. take care cicho, bo MINISTERSTWO PROPAGANDY JUZ URUCHOMILO KOMPUTERY:-0 MAM NADZIEJE ZE PODOBALA SIE WSZYSTKIM BAJECZKA - chociaz ten jeden raz beda mogly twierdzic, ze "BAJKI PLETE" wiec w gore glowy i do dziela SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSkompromitujcie sie SSSSSSSSSSSSSSSKONFABULUJCIE NASTEPNE 'FAKTY' papa acha: jak nie bede odpisywal, to znaczy, ze wybralem 13MFTM a nie FORUM HUMORUM, nie mylic z ROMANUM;-) A TAK I TAK NIEKTORE NIELOTY CWIERKAC BEDA, ZE MAMY MFM W WC ALE TOZ TO PRAWDZIWA OBRAZA: Warta Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I cos jeszcze IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 19:15 Ja tez nie lubie religii na sile w szkole i dewotyzmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: I cos jeszcze IP: *.proxy.aol.com 26.06.03, 20:11 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ja tez nie lubie religii na sile w szkole i dewotyzmu.... ************************ -Kr. IDZ W POKOJU-GRZECHY ODPUSZCZONO !!!Ja rowniez tego NIENAWIDZE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: 62.190.198.* 26.06.03, 18:55 Te ciemnote popiera tez mocno GW. Pisza o apelu jakiegos tam kolka rozancowego dewotek, a tymczasem milcza o czyms wazniejszym: List otwarty Porozumienia Kobiet 8 Marca (pod listem podpisało się już ponad 300 organizacji i osób prywatnych). Solidaryzujemy się z kobietami, które zdecydowały się powiedzieć głośno o tym, o czym politycy woleliby milczeć. Uważamy, że w Polsce potrzebna jest poważna debata na temat prawa do aborcji. Chcemy, żeby decyzja o naszym życiu i zdrowiu należała do nas. W ubiegłym tygodniu do polskiego portu wpłynął statek holenderskiej organizacji Women on Waves (Kobiety na Falach), która wspiera kobiety walczące o prawo do antykoncepcji, edukacji seksualnej i prawo do aborcji. Fundacja Women on Waves oraz Komitet Ster, do którego weszły organizacje polskie, osoby prywatne i grupy nieformalne, działają na rzecz przyznania kobietom możliwości autonomicznego działania i decydowania. Women on Waves powstała, by kobiety mogły bez problemu uzyskiwać informację o antykoncepcji, aborcji oraz jej bezpiecznych formach. W Polsce tabuizacja problematyki aborcyjnej doprowadziła do sytuacji absurdalnej - ci sami lekarze, którzy publicznie deklarują moralność purytańską, w zaciszu gabinetu wykonują słono opłacane zabiegi. Restrykcyjna ustawa antyaborcyjna wymierzona jest więc przede wszystkim w kobiety ubogie oraz te, które nie są w stanie walczyć o prawo do zabiegu nawet w tych sytuacjach, w których upoważnia je do tego prawo. W Polsce wykonuje się 80 000 - 200 000 nielegalnych aborcji. Zabieg kosztuje od 1000 do 4000 złotych. Czy lepiej kryminalizować kobiety, czy może pozwolić im na to, by same określiły swoją polityczną, światopoglądową i moralną przynależność? Wyrażamy nasze poparcie dla działań podjętych przez Women on Waves i Komitet Ster oraz dla kampanii na rzecz liberalizacji prawa antyaborcyjnego w Polsce. Chcemy, by politycy, którzy użyli immunitetu dla uprawomocnienia przemocy wobec kobiet, ponieśli za to odpowiedzialność, domagamy się zbadania zasadności wszystkich kontroli, jakim poddany został statek oraz jego załoga, twierdzimy również, że jak do tej pory nie został podany żaden rzetelny powód utrudniania przeprowadzania kampanii edukacyjnej Women on Waves i Komitetu Ster. www.lewica.pl/?dzial=teksty&id=342 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To ile tych organizacji a ile osob prywatnych? IP: *.ifn-magdeburg.de 26.06.03, 22:48 Bo 300 osob to malo 300 organizacji moze byc duzo ale zalezy ile osob jest w nich uorganizowanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: To ile tych organizacji a ile osob prywatnych IP: *.echostar.pl 27.06.03, 02:19 Dyskusja z Tą Panią jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu, ponieważ w przypadku udowodnienia Tej Pani nielogiczności, niekonsekwencji myślowej i nieznajomości znaczenia pojęć, którymi Ta Pani się posługuje - nie ustosunkowuje się ona do argumentów dyskutanta tylko wypisuje kolejne niczym nie poparte pseudonaukowe i pseudointelektualne tezy. W przypadku podania argumentów obnażających nieprawidłowość ‘przypuszczeń’ Tejże Pani, wypisuje ona kolejny absurdalny post i cała ‘procedura’ zaczyna się od nowa. Dyskusja Pani Aniu nie polega na tym, aby Pani post widniał jako ostatni, bez względu na prawdziwość tez w nim zawartych, ale na rzeczowym i merytorycznym ustosunkowaniu się do tez adwersarza. Ostatni post nie uczyni z Pani ‘moralnego’ zwycięzcy, ale prawdziwość głoszonych tez i wykazanie błędów w rozumowaniu adwersarza - owszem. Poniżej, aby nie pozostać gołosłownym i nie powielać sposobu prowadzenia dyskusji przez Tą Panią, podaję kilka co ciekawszych linków z dyskusjami, które Ta Pani prowadziła. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6667337 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6691669 Wybór sposobu dyskusji świadczy również o człowieku i jego szeroko pojętych kompetencjach. Na przyszłość jeżeli będzie Pani konfabulować na mój temat to mam nadzieję, że będzie pani w stanie podać właściwe argumenty i poprze je linkami do moich wypowiedzi. Wtedy wszyscy będą mieli możliwość oceny rzeczowości Pani argumentów. A zapewniam Panią, że każdy się myli, problem w tym czy potrafi przyznać się do swoich błędów i wyciągnąć konstruktywne wnioski na przyszłość - czego z całego serca Pani życzę. Oto moje bodaj jedno z bardziej ulubionych zdań, które Pani napisała do mojej ‘połowicy’, a obnażające Pani sposób patrzenia na otaczający świat. Jest on również spójny z Pani prawicowymi poglądami, jednakże, czy z liberalnymi? mam wątpliwości, ponieważ liberalizm Proszę Pani to ............,ach szkoda więcej moich słów na Tą Panią. „Spiskiem jest popisywanie z tego samego komputera rodzinnie czy tez ´partnersko´ jak kto woli skoro macie Panstwo w tej kwestii takie same poglady.” forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6680675 p.s. a propos czasami Pani twierdzi, że ja to Camrut, a czasami z goła coś innego, czyżby znowu jakaś niekonsekwencja myślowa. p.s.2. argumenty ad personam i wykazanie (jakże licznych) błędów w mojej pisowni myślę, że nie powinny Panią satysfakcjonować, wszak jest pani Naukowcem i to przez DUże n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieczyslaw Ten narod paranoikow musi zginac.Polacy to czubki IP: *.gen.twtelecom.net 26.06.03, 19:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: 213.25.179.* 26.06.03, 19:26 Liga Kobiet Polskich?56 organizacji? Czy przypadkiem największe liczebnie nie jest kółeczko różancowe z Najdolnieszej Pipidówy? PRL padła a Liga została, z Rydzykiem jako kapelanem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:15 na szczęście są w tym kraju normalne kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 26.06.03, 22:19 Gość portalu: syl napisał(a): > czy my naprawde idziemy do uni z takimi problemami? cimnota i > zacofanie ....... jaka ciemnota i zacofanie? Normalna debata na temat ktory wywoluje kontrowersje na calym swiecie. Z takim kompleksami musisz sie bidulku strasznie meczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód IP: *.proxy.aol.com 27.06.03, 06:30 Gość portalu: martsy napisał(a): > Gość portalu: syl napisał(a): > > > czy my naprawde idziemy do uni z takimi problemami? cimnota i > > zacofanie ....... > > jaka ciemnota i zacofanie? > Normalna debata na temat ktory wywoluje kontrowersje na calym > swiecie. Z takim kompleksami musisz sie bidulku strasznie > meczyc... . ::: Takze w Danii? Odpowiedz Link Zgłoś
aiviki Re: Apel przeciwniczek aborcji do lekarza wojewód 28.06.03, 22:42 czy interesuje was, jakie to ORGAZNIACJE KOBIECE wchodza w skald Forum Kobiet Pl? Prosze: W skład Forum Kobiet Polskich wchodzą obecnie przedstawicielki 56 organizacji. Są to m.in.: Duże organizacje ogólnopolskie: Polski Związek Kobiet Katolickich, Komisja Krajowa NSZZ ?Solidarność?, Polska Federacja Ruchów Obrony Życia; Stowarzyszenia o charakterze edukacyjnym i poradniczym: Polskie Stowarzyszenie Nauczycieli i Wychowawców, Centrum Wspierania Rodzicielstwa przy Civitas Chrystiana w Szczecinie, Instytut Edukacji Obywatelskiej i Promocji Kobiet, Instytut Naturalnego Planowania Rodziny według Metody prof. Roetzera; Duszpasterstwa i organizacje kościelne: Duszpasterstwo Ludzi Pracy, Duszpasterstwo Rodzin, Jasnogórska Rodzina Różańcowa, Klub Inteligencji Katolickiej w Gdyni, Krajowe Duszpasterstwo Kobiet, Ruch ?Światło Życie? Nowy Sącz; Stowarzyszenia Katolickie: Stowarzyszenie Rodzin Katolickich z Chojnic, Łomży, Kamiennej Góry, Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy Łódzkich, Katolickie Stowarzyszenie Kobiet p.w. św. Zyty z Wadowic, Katolickie Stowarzyszenie Lekarzy Polskich, Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży, Katolickie Stowarzyszenie Pomocy im. Brata Alberta, Stowarzyszenie Katolickiej Młodzieży Akademickiej ?Unia Młodych? z Lublina, Stowarzyszenie Matek Katolickich; Organizacje pomocy matce i jej poczętemu dziecku: Fundacja Głos dla Życia, Ruch Obrony Życia im. Ks. Jerzego Popiełuszki, Ruch Obrony Życia - Fatima z Warki, Stowarzyszenie na rzecz Naturalnego Planowania Rodzenia i Karmienia, Stowarzyszenie Obrony Życia ?Evangelium vitae?, Towarzystwo Obrony Życia Dzieci Poczętych ?Homo Homini?, Stowarzyszenie Rodzin Wielodzietnych, Stowarzyszenie po ?Pierwsze Rodzina? Fundacje: Fundacja ?O godne życie Dzieci Upośledzonych ?Jezu Ufamy Tobie?, Fundacja ?Więź?, Fundacja Klub Przyjaciół Ludzkiego Życia, Fundacja Centrum Trzeźwości Narodu Polskiego, Fundacja Inicjatyw Społecznych ?Droga?, Fundacja Pomocy Samotnej Matce w Poznaniu; Inne: Komisja Zakładowa Solidarności Politechniki Warszawskiej, Zarząd Regionu NSZZ ?Solidarność? Gorzów Wlkp., Zarząd Oddziału NSZZ ?Solidarność? Płońsk, Stowarzyszenie ?Veritatis splendor? z Krakowa, Związek Towarzystw Gimnastycznych ?Sokół? www.glos.com.pl/archiwum/2002/009/06publ/publ.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Apel Zidiocialych Klemp Kropielnicowych IP: *.proxy.aol.com 27.06.03, 06:37 Fragment najlepiej swiadczacy o bezdennej glupocie tych zacofanych bab. . Reprezentujące 56 organizacji kobiecych Forum Kobiet Polskich podkreśla, że zamiar podawania kobietom przez załogę statku pigułek poronnych stwarza poważne zagrożenie dla ich zdrowia, a nawet życia. Zdaniem organizacji, może to skutkować np. krwotokiem lub uszkodzeniem płodu. . W ostatnim zdaniu pisza idiotki o mozliwosci krwotoku, podczas gdy wlasnie o to chodzi by wywolac naturalna aborcje a wiec, w konsekwencji, krwotok. Ponadto kretynki niby martwia sie o zdrowie pacjentki a tak naprawde chodzi im o plod i o mozliwosc jego uszkodzenia. Tak jakby nie orientowaly sie, ze nie tyle o uszkodzenie idzie co o jego terminacje. . Gdzie to sie plegna takie tepe kretynki. Kto je wychowuje i miesza wode we lbach? . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: Apel Zidiocialych Klemp Kropielnicowych IP: *.echostar.pl 27.06.03, 06:56 OJ KRZYS tos mnie pobil;-) Longer mowi;" Zycie jest smieszne nie Bajki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk F.D.W.Z.M:) 'MYSZY MUSZA ODEJSC'!!!! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 06:47 „BAJKA O SPISKU DZIEJOWYM MYSZ” Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > ****************** > -Kr. Fajnie,ze "dalas glos"-ale po kolei: > > > Kraken kiedys fajne rzeczy mowiles przy okazji tego watku o > > 80-latce -pamietasz? Bardzo wtedy Krakena polubilam. > > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > > myslalam. > ************************ > -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz???A co, jesli to nie tajemnica, mialo > > wplyw na zmiane toru twego myslenia???BO JA NADAL TAK MYSLE! Pierwszy raz przedstawie 'spiskowa teorie dziejow';-))))))))))))))))))) NIE CWICZYLEM SIE JESZCZE W TYM;-) WIEC PROSZE NA CALOSC SPOJRZEC Z PRZYMROZENIEM OKA:))))))) hehehehe ALBO NIECH BEDZIE TO "BAJKA O MYSZACH CO TO NASZEGO KOCHANEGO KROLA ZAATAKOWALY"-czy tez krolowa Rowniez zauwazylem zmiane jaka zaszla w ANce;-0 W pierwszych dniach mojej obecnosci na tym forum pani ANIA miala zbiezne ze mna zdANIA:-))) ba nawet kilka razy poparla mnie w dyskusjach z innymi, a wymieniajac swobodnie swoje przekonania dowiedzielismy sie, ze jestesmy rowniez ideologicznynie podobni (liberalowie).- CO ZA SIELANA (i sa na to DOwody w postaci goracych postow slanych do siebie z wyrazami poparcia hihihih ;-) kiekiekie 'i juz bylem w 'KACIKU' juz witalem sie z GASKA' ale pewnego cieplego dnia, o zgrozo ZACZELO SIE anka przez swoja nieznajomosc pojec napisala post, w ktorym nie zgodzila sie ze mna:) WTEDY PRZYLECIALA SOWA (przepraszam za gornolotne zdanie dotyczace Sowy, "wszak widac toż to NIELOT") - o odmiennych pogladach;-0 i z 'kacika wzajemnej adoracji' utwozyl sie 'FRONT DO WALKI Z MYSZAMI'. AAAAAAAAAAAA NA TO TEZ SA DOWODY heheheeeeee zaczela sie regularna wojenka...... I ANki poglady zmienialy sie i zmienialy sie i ......... BO PRZECIEZ JAK MOZNA MIEC TAKIE SAME POGLADY JAK 'MYSZY' PRZECIEZ TRZEBA BYC KONSEKWENTNYM W WALCE - chociaz (pal licho wlasne wczesniejsze przekonania, nie o to przeciez chodzi:-)) GDY MYSZY ESTYME JUZ DAWNO POZARLY. W WALCE Z MYSZAMI PANIE WYZNAJA ZASADE "WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE" a panowie: nie wiele wiem, ale 'KONIEC' koncow cos powiem, niech moj post bedzie - 'END' i chodu. NAWET PODRZUCANIE TREFNYCH WYPOWIEDZI I SUGEROWANIE, ZE TO ADWERSAZ UZYL MIESCI SIE W REGULAMINIE WOJENNYM - a na to dowodow bez liku;-PPP bo przeciez "MYSZY MUSZA ODEJSC" pal licho estyme 'WSPOLWYZNAWCY' i tak nie zauwaza, a jak zaczna myslec - o zgrozo - TO POWIEM, ZE "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." I ZNOWU UWIEZA WE MNIE i jeszcze skonfabuluje, ze Longer i Camrut to jedna i ta sama osoba lub zdechlego KOTA podrzuce a poza tym(ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog..) i jeszcze cos o tej JEDNOSTCE -wojna to wojna-BADAWCZEJ-przypomne i wszystko wroci do normy, TAK JAK BYLO PRZED PLAGA)-jak-nie-jak-tak tylko......jak tu spojrzec........ w staw "GDY NIEBO GWIAZDZISTE NADE MNA A...." ZRESZTA CO TAM "MYSZY MUSZA ODEJSC" p.s. nie ma to jak konsekwencja i to nie NAUKOWA pozdrowienia Kraken i wiem, ze ty wiesz, ze ja wiem i ze kilka jeszcze osob wie ZE W KAZDEJ BAJCE JEST ZIARENKO PRAWDY MOZNA POWIEDZIEC ZARODEK;-) a niektorzy to nawet twierdza, "ze zarodek to juz...." NIE, NIE BEDE GLOSIL HEREZJI, pomimo ,ze to BAJKA (i na to tez mam argumenty ;-)) J.K. take care cicho, bo MINISTERSTWO PROPAGANDY JUZ URUCHOMILO KOMPUTERY:-0 MAM NADZIEJE ZE PODOBALA SIE WSZYSTKIM BAJECZKA - chociaz ten jeden raz beda mogly twierdzic, ze "BAJKI PLETE" wiec w gore glowy i do dziela SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSkompromitujcie sie SSSSSSSSSSSSSSSKONFABULUJCIE NASTEPNE 'FAKTY' papa acha: jak nie bede odpisywal, to znaczy, ze wybralem 13MFTM a nie FORUM HUMORUM, nie mylic z ROMANUM;-) A TAK I TAK NIEKTORE NIELOTY CWIERKAC BEDA, ZE MAMY MFM W WC ALE TOZ TO PRAWDZIWA OBRAZA: Warta Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk & & #35 8222;BAJKA O SPISKU DZIEJOWYM MYSZY& & #35 8221; IP: *.echostar.pl 27.06.03, 06:48 „BAJKA O SPISKU DZIEJOWYM MYSZY” Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > ****************** > -Kr. Fajnie,ze "dalas glos"-ale po kolei: > > > Kraken kiedys fajne rzeczy mowiles przy okazji tego watku o > > 80-latce -pamietasz? Bardzo wtedy Krakena polubilam. > > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > > myslalam. > ************************ > -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz???A co, jesli to nie tajemnica, mialo > > wplyw na zmiane toru twego myslenia???BO JA NADAL TAK MYSLE! Pierwszy raz przedstawie 'spiskowa teorie dziejow';-))))))))))))))))))) NIE CWICZYLEM SIE JESZCZE W TYM;-) WIEC PROSZE NA CALOSC SPOJRZEC Z PRZYMROZENIEM OKA:))))))) hehehehe ALBO NIECH BEDZIE TO "BAJKA O MYSZACH CO TO NASZEGO KOCHANEGO KROLA ZAATAKOWALY"-czy tez krolowa Rowniez zauwazylem zmiane jaka zaszla w ANce;-0 W pierwszych dniach mojej obecnosci na tym forum pani ANIA miala zbiezne ze mna zdANIA:-))) ba nawet kilka razy poparla mnie w dyskusjach z innymi, a wymieniajac swobodnie swoje przekonania dowiedzielismy sie, ze jestesmy rowniez ideologicznynie podobni (liberalowie).- CO ZA SIELANA (i sa na to DOwody w postaci goracych postow slanych do siebie z wyrazami poparcia hihihih ;-) kiekiekie 'i juz bylem w 'KACIKU' juz witalem sie z GASKA' ale pewnego cieplego dnia, o zgrozo ZACZELO SIE anka przez swoja nieznajomosc pojec napisala post, w ktorym nie zgodzila sie ze mna:) WTEDY PRZYLECIALA SOWA (przepraszam za gornolotne zdanie dotyczace Sowy, "wszak widac toż to NIELOT") - o odmiennych pogladach;-0 i z 'kacika wzajemnej adoracji' utwozyl sie 'FRONT DO WALKI Z MYSZAMI'. AAAAAAAAAAAA NA TO TEZ SA DOWODY heheheeeeee zaczela sie regularna wojenka...... I ANki poglady zmienialy sie i zmienialy sie i ......... BO PRZECIEZ JAK MOZNA MIEC TAKIE SAME POGLADY JAK 'MYSZY' PRZECIEZ TRZEBA BYC KONSEKWENTNYM W WALCE - chociaz (pal licho wlasne wczesniejsze przekonania, nie o to przeciez chodzi:-)) GDY MYSZY ESTYME JUZ DAWNO POZARLY. W WALCE Z MYSZAMI PANIE WYZNAJA ZASADE "WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE" a panowie: nie wiele wiem, ale 'KONIEC' koncow cos powiem, niech moj post bedzie - 'END' i chodu. NAWET PODRZUCANIE TREFNYCH WYPOWIEDZI I SUGEROWANIE, ZE TO ADWERSAZ UZYL MIESCI SIE W REGULAMINIE WOJENNYM - a na to dowodow bez liku;-PPP bo przeciez "MYSZY MUSZA ODEJSC" pal licho estyme 'WSPOLWYZNAWCY' i tak nie zauwaza, a jak zaczna myslec - o zgrozo - TO POWIEM, ZE "ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." I ZNOWU UWIEZA WE MNIE i jeszcze skonfabuluje, ze Longer i Camrut to jedna i ta sama osoba lub zdechlego KOTA podrzuce a poza tym(ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog..) i jeszcze cos o tej JEDNOSTCE -wojna to wojna-BADAWCZEJ-przypomne i wszystko wroci do normy, TAK JAK BYLO PRZED PLAGA)-jak-nie-jak-tak tylko......jak tu spojrzec........ w staw "GDY NIEBO GWIAZDZISTE NADE MNA A...." ZRESZTA CO TAM "MYSZY MUSZA ODEJSC" p.s. nie ma to jak konsekwencja i to nie NAUKOWA pozdrowienia Kraken i wiem, ze ty wiesz, ze ja wiem i ze kilka jeszcze osob wie ZE W KAZDEJ BAJCE JEST ZIARENKO PRAWDY MOZNA POWIEDZIEC ZARODEK;-) a niektorzy to nawet twierdza, "ze zarodek to juz...." NIE, NIE BEDE GLOSIL HEREZJI, pomimo ,ze to BAJKA (i na to tez mam argumenty ;-)) J.K. take care cicho, bo MINISTERSTWO PROPAGANDY JUZ URUCHOMILO KOMPUTERY:-0 MAM NADZIEJE ZE PODOBALA SIE WSZYSTKIM BAJECZKA - chociaz ten jeden raz beda mogly twierdzic, ze "BAJKI PLETE" wiec w gore glowy i do dziela SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSkompromitujcie sie SSSSSSSSSSSSSSSKONFABULUJCIE NASTEPNE 'FAKTY' papa acha: jak nie bede odpisywal, to znaczy, ze wybralem 13MFTM a nie FORUM HUMORUM, nie mylic z ROMANUM;-) A TAK I TAK NIEKTORE NIELOTY CWIERKAC BEDA, ZE MAMY MFM W WC ALE TOZ TO PRAWDZIWA OBRAZA: Warta Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHk ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..? TAUTOLOGIA?!!!!! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 07:37 ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..? TAUTOLOGIA?! "KLAMSTWO 1000 - KROTNIE POWTORZONE STAJE SIE PRAWDA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHk Re: ANka MA ESTYME=ESTYMA MA ..? TAUTOLOGIA?!!!! IP: *.echostar.pl 27.06.03, 12:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6695977<a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=28&w=6684678&a=6695977"target="_blank">www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,7946 52.html?f=28&w=6684678&a=6695977</a> Odpowiedz Link Zgłoś